Úkol č. 1. Vypište si zde do pracovního sešitu, co je to bydliště.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úkol č. 1. Vypište si zde do pracovního sešitu, co je to bydliště."

Transkript

1 PRACOVNÍ SEŠIT

2 Úkol č. 1 Vypište si zde do pracovního sešitu, co je to bydliště.

3 Úkol č. 2 Vypište si do pracovního sešitu kategorie cizinců z 3 odst. 2 písmeno a) až k)

4 Úkol č. 3 Vyhledejte a vypište si do pracovního sešitu rozhodnutí soudu, kterými jsou děti svěřovány do náhradní rodinné péče ( 7 odst. 10)

5 Úkol č. 4 Rozhodněte a zapište k předloženým příkladům, za jaké období je potřeba zjistit rozhodný příjem: Příklad č. 1: žádost o přídavek na dítě je uplatněna od , rozhodný příjem = Příklad č. 2: žádost o přídavek na dítě je uplatněna od , rozhodný příjem = Příklad č. 3: žádost o přídavek na dítě je uplatněna od , rozhodný příjem = Příklad č. 4: žádost o příspěvek na bydlení je uplatněna od , rozhodný příjem = Úkol č. 5 Vezměte si k ruce doklad o výši čtvrtletního příjmu a navrhněte několik kombinací, které mohou nastat při dokládání čtvrtletního příjmu u OSVČ (uvažujte pouze příjem z podnikání). Tyto kombinace si poznamenejte do pracovního sešitu.

6 Úkol č. 6 Přečtěte si v zákoně o SSP všechny druhy ostatních příjmů. Jeden z těchto příjmů si vyberte (který se Vám bude líbit) a vyhledejte a zapište si k němu pár základních získaných informací, např. způsob započítávání v kalendářním roce a kalendářním čtvrtletí, způsob, jakým se prokazují atd.

7 Úkol č. 7 Zjistěte a zapište si do pracovního sešitu, jak je možné na Vašem pracovišti získat kurzy měn Úkol č. 8 Spočítejte životní minimum své vlastní rodiny a zapište si výpočet do pracovního sešitu

8 Úkol č. 9 Určete, zda v těchto případech vzniká dítěti nárok na přídavek na dítě: a) rodinu tvoří otec (50 let), matka (46 let), student nezaopatřené dítě (25 let), průměrný měsíční příjem (rozhodný) činí ,- Kč b) rodinu tvoří svobodná matka (31 let), jedno nezaopatřené dítě ve věku 5 let a druhé nezaopatřené dítě ve věku 2 roky, rozhodný příjem činí 9.500,- Kč c) rodinu tvoří osiřelé nezaopatřené dítě ve věku 22 let, rozhodný příjem činí 5.650,- Kč

9 Úkol č. 10 Zjistěte, jakým způsobem získáte na svém pracovišti výpis z katastru nemovitostí proces získání výpisu krátce popište do pracovního sešitu. Úkol č. 11 Zjistěte, jak často musíte na Vašem pracovišti vyžadovat předložení nájemní smlouvy, zda tyto dokumenty máte kopírovat či nikoliv. Zjištěné informace si krátce zapište do pracovního sešitu.

10 Úkol č. 12 Zjistěte, které tři výjimky se vztahují k době poskytování (84 měsíců během deseti let) příspěvku na bydlení a zapište si je do pracovního sešitu.

11 Úkol č. 13 Vypište si do pracovního sešitu, kdy mohou rodiče volit rodičovský příspěvek do výše Kč, a kdy do výše Kč. Úkol č. 14 Jaká potvrzení standardně potřebujeme k zúřadování rodičovského příspěvku? Informaci si zjistěte na svém pracovišti a poznamenejte zde do pracovního sešitu.

12 Úkol č. 15 Rodiči bylo celkem na rodičovském příspěvku vyplaceno Kč. Jaká částka bude vyplacena poslední výplatou? Úkol č. 16 Vypište si ze zákona o SSP do pracovního sešitu 6 situací, kdy se celoměsíční péče považuje za splněnou.

13 Úkol č. 17 Krátce a stručně si zde poznamenejte, co je to příspěvek na péči, tj. princip poskytování této dávky a v jakém zákoně ho budete hledat.

14 Úkol č. 18 Přečtěte si prosím přechodná ustanovení Čl. II zákona č. 331/2012 Sb., (pokud používáte verzi zákona vytištěnou z ASPI, najdete je až téměř na konci výtisku) a popište zde vlastními slovy, jak rozumíte oběma odstavcům, jaký je mezi nimi rozdíl?

15 Úkol č. 19 Vypište si zde pro Vás srozumitelnou formou jednotlivé výjimky z osobní celodenní péče ( 31 odst. 3).

16 Úkol č. 20 Stanovte, zda vzniká nárok na porodné z důvodu převzetí dítěte do péče v případě, že: matka, která dítě porodila a nechala jej v porodnici k budoucí adopci, uplatnila žádost o porodné a porodné jí bylo vyplaceno. Dítě bylo svěřeno do předadopční péče ženě, která si o porodné požádala, když 13-ti měsíční dítě převzala. Úkol č. 21 Najděte na Internetu některou z žádostí o dávku SSP a výtisk přiložte do pracovního sešitu.

17 Úkol č. 22 Zletilý student pobírá od roku 2010 přídavek na dítě (pro sebe). Stanovte, do kterého data (přesně) musí doložit příjmy své rodiny, aby bez přerušení mohl pobírat přídavek na dítě i v říjnu Příjmy za který rok nám musí doložit? Úkol č. 23 Rozhodněte, zda je možné prodloužit žádost o příspěvek na bydlení. Klientka požádala o dávku od , tato jí je přiznána a naposledy byla vyplacena za měsíc březen Žadatelka svoje příjmy za 1. čtvrtletí 2014 doložila 11. května 2014.

18 Úkol č. 24 a) vypište si do pracovního sešitu všechny dávky SSP jednotlivě pod sebe a vyhledejte ke každé z nich prekluzivní dobu ( 54), kterou si ke každé dávce napište. b) určete, zda matce dítěte, které se narodilo 2. ledna 2014, vzniká nárok na porodné (při splnění všech ostatních podmínek), když žádost o dávku byla podána 30. července 2014.

19 Úkol č. 25 Určete, ke kterému datu je třeba nově posoudit nárok na dávku, a za které měsíce by případně bylo možné dávku doplatit. K žadatelce o příspěvek na bydlení se přistěhoval její vnuk a v jejím bytě má trvalé bydliště od 1.5. Žadatelka tuto změnu v okruhu společně posuzovaných osob nahlásila 4.7. Úkol č. 26 Jak si vysvětlujete (jak rozumíte) ustanovení 62 odst. 5? Dané ustanovení si pozorně přečtěte, případně prodiskutujte se svými kolegy a uveďte zde do pracovního sešitu jeden modelový příklad.

20 Úkol č. 27 Závěrečný test k ověření základních znalostí zákona o SSP. U každé otázky zaškrtněte správnou odpověď (správná je jen jedna). Výsledek testu Vám sdělí Váš konzultant poté, co odevzdáte pracovní sešit. Otázka č. 1 U přídavku na dítě zkoumáme trvalý pobyt a bydliště: a) u dítěte b) jen u rodičů c) u všech společně posuzovaných osob Otázka č. 2 Okruh společně posuzovaných osob u příspěvku na bydlení tvoří: a) všechny osoby, které jsou v bytě hlášeny k trvalému pobytu b) všechny osoby, které v bytě žijí c) pouze vlastník nebo nájemce bytu Otázka č. 3 Třináctileté dítě je nezaopatřené: a) ano, až do skončení povinné školní docházky b) jen pokud doloží potvrzení o své nezaopatřenosti Otázka č. 4 Devatenáctiletý uchazeč o zaměstnání, který nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti: a) je nezaopatřený b) není nezaopatřený c) pokud doloží potvrzení z úřadu práce, považujeme jej za nezaopatřeného Otázka č. 5 Sirotčí důchod je z pohledu zákona o SSP započitatelným příjmem: a) ano je b) ne není

21 Otázka č. 6 Oprávněnou osobou u přídavku na dítě je: a) rodič dítěte b) vždy dítě c) do 18. let věku dítěte rodič dítěte, poté dítě samo Otázka č. 7 Obecně lze říci, že: a) čím je příjem v rodině vyšší, tím je šance na získání přídavku na dítě nižší b) čím je příjem v rodině vyšší, tím je šance na získání přídavku na dítě vyšší Otázka č. 8 Student vysoké školy, který po dobu studia bydlí v podnájmu v jiném městě, platí za tento podnájem vysoké částky. Proto si požádal na úřadu práce o příspěvek na bydlení. Tento student: a) má nárok na příspěvek na bydlení za předpokladu, že předloží podnájemní smlouvu a veškeré příslušné dokumenty a potvrzení b) nemá nárok na příspěvek na bydlení c) pokud se do podnájemního bytu přihlásí k trvalému pobytu, vznikne mu nárok na příspěvek na bydlení Otázka č. 9 Hraničním věkem dítěte, do kterého může být na dítě poskytován rodičovský příspěvek je: a) tři roky b) čtyři roky Otázka č. 10 Nárok na porodné vzniká: a) z důvodu porodu dítěte b) z důvodu porodu dítěte nebo z důvodu převzetí dítěte do jednoho roku věku do náhradní rodinné péče c) pouze z důvodu převzetí dítěte do péče

22 Otázka č. 11 Třicetiletý muž vypravil pohřeb bezdětné sousedce. Poté uplatnil nárok na pohřebné. Na pohřebné v tomto případě: a) vzniká nárok, neboť paní na něj pamatovala ve své závěti b) nevzniká nárok c) pokud by muž doložil potvrzení o studiu, nárok by vznikl Otázka č. 12 Sedmnáctiletá matka ročního dítěte může být příjemcem dávek: a) porodného a rodičovského příspěvku b) rodičovského příspěvku a přídavku na dítě c) všech dávek SSP Otázka č. 13 Výsledkem řízení o dávce, kdy jsme poprvé přiznali příspěvek na bydlení ve výši 1850,- Kč měsíčně, je: a) oznámení o přiznání dávky b) rozhodnutí o přiznání dávky c) vysvětlující dopis klientovi d) nic se netiskne, nic se klientovi neposílá ani nepředává Úkol č. 28 Vytiskněte si, prosím, svůj pracovní sešit s vypracovanými úkoly. Jeden výtisk předejte, popř. zašlete svému konzultantovi spolu s listem, který se jmenuje Osobní údaje.

Úkol č. 1. Vypište si zde do pracovního sešitu, co je to bydliště.

Úkol č. 1. Vypište si zde do pracovního sešitu, co je to bydliště. PRACOVNÍ SEŠIT Úkol č. 1 Vypište si zde do pracovního sešitu, co je to bydliště. Úkol č. 2 Vypište si do pracovního sešitu kategorie cizinců z 3 odst. 2 písmeno a) až l) Úkol č. 3 Vyhledejte a vypište

Více

Změny státní sociální podpory po 1. lednu 2007

Změny státní sociální podpory po 1. lednu 2007 Změny státní sociální podpory po 1. lednu 2007 V návaznosti na novou úpravu životního minima, kterou přináší zákon č. 110/2006 Sb., o životním a existenčním minimu, dochází od 1. ledna 2007 ke změnám dávek

Více

Systém státní sociální podpory

Systém státní sociální podpory Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 7 Systém státní sociální podpory Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb

Více

Státní sociální podpora po 1. lednu 2008

Státní sociální podpora po 1. lednu 2008 Státní sociální podpora po 1. lednu 2008 Přijetím zákona č. 261/2007 o stabilizaci veřejných rozpočtů, dochází od 1. ledna 2008 ke změnám dávek poskytovaných podle zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální

Více

SYSTÉM STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORY

SYSTÉM STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORY SYSTÉM STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORY Koncepce SSP Vytvoření systému státní sociální podpory bylo součástí procesu sociální reformy. Na konci roku 1989 patřil k výchozím principům společenské a ekonomické transformace

Více

Státní sociální podpora

Státní sociální podpora Státní sociální podpora Systém státní sociální podpory je upraven zákonem č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů. Státní správu podle tohoto zákona vykonávají od 1.4.2004

Více

Systém finančních dávek určených převážně pro rodiny s nezaopatřenými dětmi.

Systém finančních dávek určených převážně pro rodiny s nezaopatřenými dětmi. Otázka: Státní sociální podpora Předmět: Základy společenských věd Přidal(a): Dorilas Státní sociální podpora druhy dávek, nárokovost Státní sociální podpora je třetím pilířem sociální politiky Systém

Více

Dávky státní sociální podpory

Dávky státní sociální podpory Dávky státní sociální podpory Tyto dávky najdeme v zákonu č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů. Kde lze o dávky SSP požádat? O dávky SSP se žádá na pracovištích úřadů

Více

Krajské pobočky Úřadu práce ČR 8.4.2015

Krajské pobočky Úřadu práce ČR 8.4.2015 Zákon č. 117/1995 Sb., O státní sociální podpoře, Zákon č.359/1999v Sb., O sociální ochraně dětí Dávkový systém Přídavek na dítě Příspěvek na bydlení Porodné Rodičovský příspěvek pohřebné Krajské pobočky

Více

Státní sociální podpora

Státní sociální podpora Státní sociální podpora Státní sociální podpora (též nazývaná v obecné teorii sociálním zaopatřením) se vztahuje na sociální situace, které jsou obecně společností akceptovány a považovány za potřebné

Více

prezentace spojená s interaktivitou, skupinová práce na PC ITA, SMART Notebook, Version 10.0.187.1 23:35:24 Jul 30 2008

prezentace spojená s interaktivitou, skupinová práce na PC ITA, SMART Notebook, Version 10.0.187.1 23:35:24 Jul 30 2008 Masarykova základní škola Klatovy, tř. Národních mučedníků 185, 339 01 Klatovy; ( 376312154, fax 376326089 E-mail: skola@maszskt.investtel.cz; internet: www.maszskt.investtel.cz Kód přílohy vzdělávací

Více

do 1,1 ŽM od 1,1 do 1,8 ŽM od 1,8 do 3,0 do 6 let 551 482 241 od 6 do 10 let 615 538 269 od 10 do 15 let 727 636 318 od 15 do 26 let 797 698 349

do 1,1 ŽM od 1,1 do 1,8 ŽM od 1,8 do 3,0 do 6 let 551 482 241 od 6 do 10 let 615 538 269 od 10 do 15 let 727 636 318 od 15 do 26 let 797 698 349 Systém sociálního zabezpečení (někdy se též používá pojem sociální ochrana) v České republice tvoří tři základní systémy: sociální pojištění státního sociální podpora sociální pomoc (péče). Systém sociálního

Více

Životní minimum obecně Definice životního a existenčního minima Životní minimum je minimální společensky uznaná hranice peněžních příjmů k zajištění v

Životní minimum obecně Definice životního a existenčního minima Životní minimum je minimální společensky uznaná hranice peněžních příjmů k zajištění v Přednáška č.6 II. pilíř sociálního zabezpečení (ČR) - Státní sociální podpora Životní minimum obecně Definice životního a existenčního minima Životní minimum je minimální společensky uznaná hranice peněžních

Více

STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORA V

STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORA V STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORA V ROCE 2011 A 2012 Mgr. Taťána Svobodová vedoucí oddělení SSP Úřad práce ČR krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Hodonín 21.9.2011 Program semináře: Obecné informace Právní

Více

ŽÁDOST O PRONÁJEM BYTU SOCIÁLNÍHO CHARAKTERU

ŽÁDOST O PRONÁJEM BYTU SOCIÁLNÍHO CHARAKTERU Formulář žádosti o pronájem bytu sociálního charakteru Město Třebíč Městský úřad Třebíč odbor správy majetku a investic města Masarykovo nám. 116 674 01 T Ř E B Í Č Datum: ŽÁDOST O PRONÁJEM BYTU SOCIÁLNÍHO

Více

b) od 50 % do 79 %, považuje se dítě či osoba za dlouhodobě zdravotně postiženou,

b) od 50 % do 79 %, považuje se dítě či osoba za dlouhodobě zdravotně postiženou, o peněžních dávkách státní sociální podpory a sociální péče Státní sociální podpora Systém státní sociální podpory je upraven zákonem č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.

Více

PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ. Státní sociální podpora. JUDr. Petr Čechák, Ph.D. petr.cechak@mail.vsfs.cz

PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ. Státní sociální podpora. JUDr. Petr Čechák, Ph.D. petr.cechak@mail.vsfs.cz PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ JUDr. Petr Čechák, Ph.D. petr.cechak@mail.vsfs.cz Právní úprava: zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře zákon č. 110/2006 Sb., o životním a existenčním minumu Základní

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Polská ZŠ Dr. Olszaka 156, Karviná- Fryštát 6. 9. tř. Sekce Předmět

Více

STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORA s komentářem a příklady

STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORA s komentářem a příklady STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORA s komentářem a příklady 1. aktualizace k 31. 1. 2011 Charakteristika hlavních změn provedených novelizacemi Okruh započitatelných příjmů, k nimž se přihlíží, je v zákoně o státní

Více

Čárový kód č. j. PROHLÁŠENÍ. o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce

Čárový kód č. j. PROHLÁŠENÍ. o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce Čárový kód č. j. PROHLÁŠENÍ o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce ve věci: I. OSOBNÍ POMĚRY: 1. Jméno: 2. Příjmení: 3. Datum narození:

Více

3. Dávky státní sociální podpory a pěstounské péče

3. Dávky státní sociální podpory a pěstounské péče Vybrané údaje o sociálním zabezpečení za rok 3. Dávky státní sociální podpory a pěstounské péče Systém státní sociální podpory (upraven zákonem č.117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších

Více

ŽÁDOST O NÁJEM BYTU PRO SOCIÁLNĚ POTŘEBNÉ OBČANY

ŽÁDOST O NÁJEM BYTU PRO SOCIÁLNĚ POTŘEBNÉ OBČANY ŽÁDOST O NÁJEM BYTU PRO SOCIÁLNĚ POTŘEBNÉ OBČANY Žadatel Příjmení: Rodné číslo: Rodinný stav: Trvalý pobyt v Praze 2 od: Adresa trvalého pobytu: Adresa faktického pobytu pokud se liší od TP: Jméno: Telefon:

Více

Žádost o dávku pěstounské péče - odměna pěstouna

Žádost o dávku pěstounské péče - odměna pěstouna 12ZadDPPOdmPes.pdf DÁVKY PĚSTOUNSKÉ PÉČE Tiskopis prosím vyplňte čitelně podací razítko Žádost o dávku pěstounské péče - odměna pěstouna A. Žadatel - pěstoun, poručník 1) nebo osoba, která má zájem stát

Více

Místo pro podací razítko

Místo pro podací razítko Místo pro podací razítko ŽÁDOST O PRONÁJEM OBECNÍHO BYTU v městské části Brno - Židenice 1. ŽADATEL O PRONÁJEM OBECNÍHO BYTU Příjmení: Jméno: Roz.: Datum narození: Stav: St. obč.: ulice, číslo domu obec

Více

Rada města Přeštice přijímá tato

Rada města Přeštice přijímá tato Město Přeštice Rada města Přeštice přijímá tato Pravidla rady města č. 2/2019, kterými se stanoví pravidla pro přidělování bytů v Rybově ulici 287 v Přešticích, ve vlastnictví města Přeštice nájemcům Tato

Více

Rodičovský příspěvek nově

Rodičovský příspěvek nově Rodičovský příspěvek nově Zákon č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů, výrazným způsobem zasáhl do právní úpravy rodičovského příspěvku tím, že novelizoval mj. s účinností od 1.1.2008, zákon

Více

ŽÁDOST O PRONÁJEM STARTOVACÍHO BYTU

ŽÁDOST O PRONÁJEM STARTOVACÍHO BYTU Formulář žádosti o pronájem startovacího bytu Město Třebíč Městský úřad Třebíč odbor správy majetku a investic města Masarykovo nám. 116 674 01 T Ř E B Í Č Datum: Část 1 Osobní údaje 1. Žadatel: Adresa

Více

Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku

Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku Úřad práce ČR DOZP Tiskopis prosím vyplňte čitelně podací razítko Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku A. Žadatel Příjmení: Jméno 1) : Rodné příjmení 2) : Titul před jménem: za jménem: Rodné číslo 3)

Více

Výše přídavku na dítě (podle zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře): Základní (měsíční) výměra přídavku na dítě

Výše přídavku na dítě (podle zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře): Základní (měsíční) výměra přídavku na dítě Příklady rodin Pro příklady jsou použity: Výše přídavku na dítě (podle zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře): Nezaopatřené dítě ve věku do 6 let věku od 6 do 15 let věku od 15 do 26 let věku

Více

Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku

Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku Úřad práce ČR DOZP Tiskopis prosím vyplňte čitelně podací razítko Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku A. Žadatel Příjmení: Jméno 1) : Rodné příjmení 2) : Titul před jménem: za jménem: Rodné číslo 3)

Více

ŽADATEL O VÝMĚNU OBECNÍHO BYTU

ŽADATEL O VÝMĚNU OBECNÍHO BYTU 1. Statutární město Brno, Městská část Brno-Bosonohy Bosonožské nám. 1, 642 00 BRNO ŽADATEL O VÝMĚNU OBECNÍHO BYTU Příjmení: Jméno: Roz.: Datum narození: Stav: St. obč.: obec ulice, číslo domu PSČ Adresa

Více

Statutární město Brno Městská část Brno-Židenice Odbor správy majetku ÚMČ Gajdošova Brno

Statutární město Brno Městská část Brno-Židenice Odbor správy majetku ÚMČ Gajdošova Brno Statutární město Brno Městská část Brno-Židenice Odbor správy majetku ÚMČ Gajdošova 7 615 00 Brno ŽÁDOST O PRONÁJEM OBECNÍHO BYTU v městské části Brno-Židenice 1. ŽADATEL O PRONÁJEM OBECNÍHO BYTU Příjmení:

Více

Sociální politika. Březen 2012

Sociální politika. Březen 2012 Sociální politika Březen 2012 V oblasti sociální politiky máme Systém státní sociální podpory Dávky vyplácí úřady práce Státní politiku zaměstnanosti Dávky vyplácí úřady práce Systém sociálního zabezpečení

Více

Návrh na zahájení řízení o snížení výživného

Návrh na zahájení řízení o snížení výživného Okresnímu soudu v Třebíči opatrovnickému oddělení Bráfova tř. 502/57 674 01 Třebíč Návrh na zahájení řízení o snížení výživného Nezletilé dítě /děti/: 1/,nar 2/,nar 3/,nar 4/,nar bytem Matka:.... //...

Více

Žádost o dávku pěstounské péče - odměna pěstouna

Žádost o dávku pěstounské péče - odměna pěstouna 13ZadDPPOdmPes.pdf DÁVKY PĚSTOUNSKÉ PÉČE Tiskopis prosím vyplňte čitelně podací razítko Žádost o dávku pěstounské péče - odměna pěstouna A. Žadatel - osoba pečující o dítě nebo osoba v evidenci 1) : Příjmení:

Více

ŽÁDOST O NÁJEM BYTU PRO SOCIÁLNĚ POTŘEBNÉ OBČANY

ŽÁDOST O NÁJEM BYTU PRO SOCIÁLNĚ POTŘEBNÉ OBČANY ŽÁDOST O NÁJEM BYTU PRO SOCIÁLNĚ POTŘEBNÉ OBČANY Žadatel Příjmení: Rodné číslo: Rodinný stav: Trvalý pobyt v Praze 2 od: Adresa trvalého pobytu: Jméno: Telefon: E-mail: Státní občanství: Adresa faktického

Více

1) příjmení a jméno datum narození telefon přes den.. mobil... 2) příjmení a jméno... datum narození

1) příjmení a jméno datum narození telefon přes den.. mobil... 2) příjmení a jméno... datum narození Prezenční razítko podatelny PŘIHLÁŠKA na pronájem bytu - veřejné losování říjen 2015 Žádám(e) tímto Radu městské části Praha 10 o pronájem bytu a uzavření nájemní smlouvy k bytu v nemovitosti svěřené městské

Více

Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku. Obec:... Část obce:...

Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku. Obec:... Část obce:... ÚŘAD PRÁCE ČR OZP Tiskopis prosím vyplňte čitelně podací razítko OSÚ S 15 A. Žadatel: Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku Trvalý pobyt: 1. doručování 5) : Rodinný stav 6) : Manžel(ka) 7) : Rodiče 8)

Více

Návrh ZÁKON. ze dne , kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I

Návrh ZÁKON. ze dne , kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I III. Návrh ZÁKON ze dne.. 2018, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 117/1995

Více

Statut se vydává v souladu se Stanovami Svazu Nové odbory, který je, dle těchto stanov, označen jako Svaz Nové odbory nebo Nové odbory.

Statut se vydává v souladu se Stanovami Svazu Nové odbory, který je, dle těchto stanov, označen jako Svaz Nové odbory nebo Nové odbory. Statut Sociálního fondu Statut se vydává v souladu se Stanovami Svazu Nové odbory, který je, dle těchto stanov, označen jako Svaz Nové odbory nebo Nové odbory. Článek I. Účel Sociálního Fondu Sociální

Více

Doplňující údaje o společně posuzovaných osobách pro účely vyplácení dávek v rámci EU

Doplňující údaje o společně posuzovaných osobách pro účely vyplácení dávek v rámci EU 10DopUdSpPosOs.pdf Tiskopis prosím vyplňte čitelně podací razítko Doplňující údaje o společně posuzovaných osobách pro účely vyplácení dávek v rámci EU Tento doklad slouží jako příloha k žádosti o dávky

Více

Dávky v roce 2011. INFO OS ZPTNS 1/2011 Předsedům VZO. MOTTO: Nejsme spořitelna, jsme pojišťovna. Vážené kolegyně, vážení kolegové,

Dávky v roce 2011. INFO OS ZPTNS 1/2011 Předsedům VZO. MOTTO: Nejsme spořitelna, jsme pojišťovna. Vážené kolegyně, vážení kolegové, Předsedům VZO Dávky v roce 2011 Vážené kolegyně, vážení kolegové, letošní první číslo přináší přehled dávek, které budou poskytovány v roce 2011 včetně souvisejících údajů. Věřím, že tyto informace Vám

Více

Část zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, v platném znění s vyznačením navrhovaných změn. ZÁKON o stání sociální podpoře

Část zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, v platném znění s vyznačením navrhovaných změn. ZÁKON o stání sociální podpoře Část zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, v platném znění s vyznačením navrhovaných změn ZÁKON o stání sociální podpoře (1) Za příjem se pro účely stanovení rozhodného příjmu považují 5 a)

Více

ŽÁDOST O NÁJEM BYTU PRO SOCIÁLNĚ POTŘEBNÉ OBČANY

ŽÁDOST O NÁJEM BYTU PRO SOCIÁLNĚ POTŘEBNÉ OBČANY ŽÁDOST O NÁJEM BYTU PRO SOCIÁLNĚ POTŘEBNÉ OBČANY Žadatel Rodinný stav: Trvalý pobyt v Praze 2 od: Adresa trvalého pobytu: Adresa faktického pobytu pokud se liší od TP: Telefon: E-mail: Státní občanství:

Více

ŽÁDOST O PODNÁJEM OBECNÍHO BYTU. ÚDAJE O ŽADATELI: Jméno: Příjmení: Rodinný stav žadatele: Váš .. č. tel./mobilu....

ŽÁDOST O PODNÁJEM OBECNÍHO BYTU. ÚDAJE O ŽADATELI: Jméno: Příjmení: Rodinný stav žadatele: Váš  .. č. tel./mobilu.... Příloha č. 1 Žádost o podnájem obecního bytu Nehodící se škrtněnte. ŽÁDOST O PODNÁJEM OBECNÍHO BYTU ÚDAJE O ŽADATELI: Jméno: Příjmení: Datum nar.: Rodinný stav žadatele: r.č....... Váš e-mail.. č. tel./mobilu.

Více

Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U

Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U Osoby ohrožené sociálním vyloučením Podací razítko Žadatel vyplní orámované části strojem nebo hůlkovým písmem ŽADATEL Jméno a příjmení Rodné číslo Stav Trvalé bydliště

Více

Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku. Obec:... Část obce:...

Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku. Obec:... Část obce:... ÚŘAD PRÁCE ČR OZP Tiskopis prosím vyplňte čitelně podací razítko A. Žadatel: Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku Trvalý pobyt: 1. doručování 5) : Rodinný stav 6) : Manžel(ka) 7) : Rodiče 8) : Bydliště

Více

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit?

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Už od poloviny roku 2012 se můžete spolehnout na tzv. základní registry, které zajišťují, že už nemusíte obíhat všechny úřady a hlásit změnu na každém úřadě zvlášť. Většina

Více

Mgr. Naďa Botková - Seminář Jak financovat své studium na VŠ I. stipendia, státní dávky a výživné, ) DÁVKY STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORY (SSP)

Mgr. Naďa Botková - Seminář Jak financovat své studium na VŠ I. stipendia, státní dávky a výživné, ) DÁVKY STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORY (SSP) 1) DÁVKY STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORY (SSP) Upraveny v zákoně č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře. Aktuální znění dostupná na adrese www.portal.gov.cz. Odpovědným úřadem pro příjem a vyřizování žádostí

Více

KURZ SOCIÁLNÍ PRÁVO kombinované studium JUDr. Iva Kernová SOCIÁLNÍ PRÁVO

KURZ SOCIÁLNÍ PRÁVO kombinované studium JUDr. Iva Kernová SOCIÁLNÍ PRÁVO KURZ SOCIÁLNÍ PRÁVO kombinované studium JUDr. Iva Kernová Vyučující: JUDr. Iva Kernová Kurz navazuje na kurz základy práva. SOCIÁLNÍ PRÁVO sylabus Cíl: Uvést studenty hlouběji do současného stavu sociálního

Více

Veřejný ochránce práv JUDr. Pavel Varvařovský

Veřejný ochránce práv JUDr. Pavel Varvařovský Pokud o dávky pomoci v hmotné nouzi požádá osoba v důsledku podstatné ztráty příjmu či jeho části (např. příjmu z výdělečné činnosti, podpory v nezaměstnanosti, rodičovského příspěvku), nebere orgán pomoci

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ BYTU PRO OSOBY V TÍŽIVÉ ŽIVOTNÍ SITUACI. Dům čp..., ulice..., byt č.

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ BYTU PRO OSOBY V TÍŽIVÉ ŽIVOTNÍ SITUACI. Dům čp..., ulice..., byt č. ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ BYTU PRO OSOBY V TÍŽIVÉ ŽIVOTNÍ SITUACI Dům čp...., ulice....., byt č. Žadatel (žadatelé) o byt JMÉNO,PŘÍJMENÍ DATUM NAROZENÍ TRVALÉ BYDLIŠTĚ KONTAKTNÍ ADRESA MĚSTO PÍSEK R a z í t

Více

obec Veselá Žádost o pronájem bytu

obec Veselá Žádost o pronájem bytu obec Veselá Žádost o pronájem bytu Číslo žádosti: byt sociální Datum zařazení do evidence žádostí: A. Žadatel *) zaškrtněte odpověď dle vaší situace Příjmení a jméno, titul Datum narození Státní občanství

Více

Pravidla pro nájem bytů ze sociální rezervy, tzv. sociálních bytů

Pravidla pro nájem bytů ze sociální rezervy, tzv. sociálních bytů Příloha k usnesení Rady MČ Praha 1 číslo UR12_1036 ze dne 24. 07. 2012 Pravidla pro nájem bytů ze sociální rezervy, tzv. sociálních bytů Byty ze sociální rezervy, tzv. sociální byty, jsou určeny pro sociálně

Více

PŘÍLOHY BAKALÁŘSKÉ PRÁCE. Seznam příloh Příloha č. 1 vybrané sociální dávky

PŘÍLOHY BAKALÁŘSKÉ PRÁCE. Seznam příloh Příloha č. 1 vybrané sociální dávky PŘÍLOHY BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Seznam příloh Příloha č. 1 vybrané sociální dávky 7 Příloha č. 1 V příloze č. 1 jsou vypsány jenom vybrané sociální dávky. Z jednotlivých systémů jsou podrobněji rozebírány pouze

Více

Úvod do sociálního zabezpečení Státní sociální podpora

Úvod do sociálního zabezpečení Státní sociální podpora Vyšší odborná škola pedagogická a sociální, Evropská 33, Praha 6 Předmět: Hospodářská a sociální politika Úvod do sociálního zabezpečení Státní sociální podpora 10. května 2005 Molková Michaela ÚVOD DO

Více

Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku. Trvalý pobyt: Obec:... Část obce:... Ulice:... Č. p. 5) :... Č. orient.:... PSČ:...

Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku. Trvalý pobyt: Obec:... Část obce:... Ulice:... Č. p. 5) :... Č. orient.:... PSČ:... ÚŘAD PRÁCE ČR DOZP Tiskopis prosím vyplňte čitelně podací razítko Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku A. Žadatel Příjmení: Jméno 1) : Rodné příjmení 2) : Titul před jménem: za jménem: Rodné číslo v

Více

Žádost o pronájem bytu v domech s pečovatelskou službou (DPS) v majetku města Třebíče

Žádost o pronájem bytu v domech s pečovatelskou službou (DPS) v majetku města Třebíče Žádost o pronájem bytu v domech s pečovatelskou službou (DPS) v majetku města Třebíče Tato žádost se týká pronájmu bytů v následujících domech s pečovatelskou službou, které jsou v majetku města Třebíče:

Více

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit?

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Už od poloviny roku 2012 se můžete spolehnout na tzv. základní registry, které zajišťují, že už nemusíte obíhat všechny úřady a hlásit změnu na každém úřadě zvlášť. Většina

Více

Návrh na zahájení řízení ve věci péče a výživy nezletilých dětí za manželství a po rozvodu manželství

Návrh na zahájení řízení ve věci péče a výživy nezletilých dětí za manželství a po rozvodu manželství Okresnímu soudu v Třebíči opatrovnickému oddělení Bráfova tř. 502/57 674 01 Třebíč Návrh na zahájení řízení ve věci péče a výživy nezletilých dětí za manželství a po rozvodu manželství Nezletilé dítě /děti/:

Více

Dávky státní sociální podpory vyplácené od a jejich porovnání s rokem Dopady změn na území okresu Jičín.

Dávky státní sociální podpory vyplácené od a jejich porovnání s rokem Dopady změn na území okresu Jičín. Vyšší odborná škola, střední odborná škola a základní škola MILLS, s. r. o. Dávky státní sociální podpory vyplácené od 1. 1. 2011 a jejich porovnání s rokem 2010. Dopady změn na území okresu Jičín. Sociální

Více

Žádost o přidělení sociálního bytu

Žádost o přidělení sociálního bytu Příloha č. 1 Žádost o přidělení sociálního bytu Žadatel 1 Jméno, příjmení Datum narození Místo trvalého pobytu Telefon/E-mail Číslo účtu Jméno, příjmení, titul majitele účtu Počet členů domácnosti Účel

Více

Platné znění dotčených částí zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění dotčených částí zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře s vyznačením navrhovaných změn Platné znění dotčených částí zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře s vyznačením navrhovaných změn 7 (1) Za rodinu se pro účely tohoto zákona považuje, není-li dále stanoveno jinak, oprávněná

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 854/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 854/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 854/1 Usnesení výboru pro sociální politiku č. 238 ze dne 15. prosince 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995

Více

Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U

Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U Absolventi (ukončené vysokoškolské studium max. do 2 let) Podací razítko Žadatel vyplní orámované části strojem nebo hůlkovým písmem ŽADATEL Jméno a příjmení Rodné číslo

Více

Návrh na poskytnutí přímé adresné finanční podpory za období 07 09 / 2014 z důvodu jednostranného zvýšení nájemného z bytu

Návrh na poskytnutí přímé adresné finanční podpory za období 07 09 / 2014 z důvodu jednostranného zvýšení nájemného z bytu Odbor majetkoprávní 2. zasedání Rada m.č. Praha 10 Zastupitelstva m.č. Praha 10 dne Návrh na poskytnutí přímé adresné finanční podpory za období 07 09 / 2014 z důvodu jednostranného zvýšení nájemného z

Více

1) příjmení a jméno datum narození telefon přes den.. mobil... 2) příjmení a jméno... datum narození

1) příjmení a jméno datum narození telefon přes den.. mobil... 2) příjmení a jméno... datum narození Prezenční razítko podatelny PŘIHLÁŠKA na pronájem bytu - veřejné losování květen 2014 Žádám(e) tímto Radu městské části Praha 10 o pronájem bytu a uzavření nájemní smlouvy k bytu v nemovitosti svěřené

Více

Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U

Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U Zdravotně handicapovaní (TP,ZTP,ZTP/P, invalidní důchod 3. stupně) Podací razítko Žadatel vyplní orámované části strojem nebo hůlkovým písmem ŽADATEL Jméno a příjmení Rodné

Více

NABÍZENÉ BYTOVÉ JEDNOTKY

NABÍZENÉ BYTOVÉ JEDNOTKY Městská část Praha 10 vyhlašuje výzvu k podání přihlášek na uzavření nájemních smluv k 71 bytovým jednotkám situovaným v BD Malešice, Počernická 524/64, Praha 10 Pronájem bytů zařazených na základě výzvy

Více

Platné znění příslušných ustanovení zákona č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění příslušných ustanovení zákona č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, s vyznačením navrhovaných změn Platné znění příslušných ustanovení zákona č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, s vyznačením navrhovaných změn 3 Osoba, která není v hmotné nouzi (1) Nestanoví-li tento zákon jinak, osobou v hmotné

Více

NABÍZENÉ BYTOVÉ JEDNOTKY

NABÍZENÉ BYTOVÉ JEDNOTKY Městská část Praha 10 vyhlašuje výzvu k podání přihlášek na uzavření nájemních smluv k 99 bytovým jednotkám situovaným v BD Malešice, Počernická 824/64, Praha 10 Pronájem bytů zařazených na základě výzvy

Více

KONCEPCE ŘEŠENÍ DŮSLEDKŮ JEDNOSTRANNÉHO ZVYŠOVÁNÍ NÁJEMNÉHO Z BYTU V MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 3

KONCEPCE ŘEŠENÍ DŮSLEDKŮ JEDNOSTRANNÉHO ZVYŠOVÁNÍ NÁJEMNÉHO Z BYTU V MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 3 KONCEPCE ŘEŠENÍ DŮSLEDKŮ JEDNOSTRANNÉHO ZVYŠOVÁNÍ NÁJEMNÉHO Z BYTU V MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 3 1. Ústupové bydlení - Poskytnutí menšího bytu výměnou za stávající byt Nájemce bytu může požádat RMČ Praha 3 prostřednictvím

Více

Zpráva o šetření. ve věci Ing. I.Š. A - Obsah podnětu

Zpráva o šetření. ve věci Ing. I.Š. A - Obsah podnětu V Brně dne 15. ledna 2009 Sp. zn.: 2794/2008/VOP/ZV Zpráva o šetření ve věci Ing. I.Š. A - Obsah podnětu Na veřejného ochránce práv se obrátil Ing. Š., bytem Brno (dále jen stěžovatel ), se stížností na

Více

Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U

Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U Senioři Podací razítko Žadatel vyplní orámované části strojem nebo hůlkovým písmem ŽADATEL Jméno a příjmení Rodné číslo Stav Trvalé bydliště Trvale hlášen od Zaměstnání

Více

Úvodní slovo ministryně práce a sociálních věcí

Úvodní slovo ministryně práce a sociálních věcí Dávky pěstounské péče 2013 Úvodní slovo ministryně práce a sociálních věcí Milí čtenáři, do rukou se vám dostává užitečná publikace, která v rámci sociální reformy shrnuje všechny podstatné změny v oblasti

Více

Sociální zabezpečení 4. ročník Sociální činnost

Sociální zabezpečení 4. ročník Sociální činnost Sociální zabezpečení 4. ročník Sociální činnost Mgr. et Mgr. Veronika Nosková druhé, upravené vydání Učební a studijní texty vzniklé v rámci projektu Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/02.0012

Více

ŽADATEL O VÝMĚNU OBECNÍHO BYTU

ŽADATEL O VÝMĚNU OBECNÍHO BYTU Statutární město Brno Městská část Brno-Židenice Odbor správy majetku ÚMČ Gajdošova 7 615 00 Brno ŽÁDOST O VÝMĚNU OBECNÍHO BYTU ZA PODMÍNKY VRÁCENÍ STÁVAJÍCÍHO OBECNÍHO BYTU v městské části Brno-Židenice

Více

Společný návrh rodičů na zahájení řízení ve věci péče a výživy nezletilého dítěte/ dětí za manželství

Společný návrh rodičů na zahájení řízení ve věci péče a výživy nezletilého dítěte/ dětí za manželství Okresnímu soudu v Chrudimi opatrovnickému oddělení Nezl.dítě /děti/: Společný návrh rodičů na zahájení řízení ve věci péče a výživy nezletilého dítěte/ dětí za manželství 1/,nar 2/,nar 3/,nar 4/,nar bytem...

Více

Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U

Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U Ž Á D O S T O N Á J E M B Y T U Podací razítko Žadatel vyplní orámované části strojem nebo hůlkovým písmem ŽADATEL Jméno a příjmení Rodné číslo Stav Trvalé bydliště Trvale hlášen od Zaměstnání a adresa

Více

Ostatní body se přečíslují.

Ostatní body se přečíslují. Pozměňovací návrh k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk č. 854) 1. V čl. I. se před dosavadní bod 1 vkládají

Více

Platné znění příslušných ustanovení zákonů s vyznačením navrhovaných změn: Zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře

Platné znění příslušných ustanovení zákonů s vyznačením navrhovaných změn: Zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře Platné znění příslušných ustanovení zákonů s vyznačením navrhovaných změn: Zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře 30 Podmínky nároku na rodičovský příspěvek a jeho výše (1) Rodič, který po celý

Více

Společný návrh ve věci péče a výživy pro nezletilé dítě/dětí nežijí-li rodiče spolu (nesezdaní rodiče)

Společný návrh ve věci péče a výživy pro nezletilé dítě/dětí nežijí-li rodiče spolu (nesezdaní rodiče) Okresnímu soudu v Chrudimi opatrovnickému oddělení Nezl.dítě /děti/: Společný návrh ve věci péče a výživy pro nezletilé dítě/dětí nežijí-li rodiče spolu (nesezdaní rodiče) 1/,nar 2/,nar 3/,nar 4/,nar bytem...

Více

Žádost o pronájem bytu pro osoby v sociální tísni

Žádost o pronájem bytu pro osoby v sociální tísni HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR BYTOVÉHO FONDU PID Žádost o pronájem bytu pro osoby v sociální tísni Místo pro razítko podatelny Vážení žadatelé, formulář žádosti, prosíme, vyplňujte

Více

Žádost o nájem bytu v Radotíně

Žádost o nájem bytu v Radotíně MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 16 ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI ODBOR MÍSTNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ODDĚLENÍ SPRÁVY OBECNÍCH NEMOVITOSTÍ Žádost o nájem bytu v Radotíně ŽADATEL Jméno a příjmení Rodné číslo Stav... Trvalé bydliště Zaměstnání

Více

1. V Čl. I se na začátek vkládají nové novelizační body 1 až 9, které znějí: 1. V 5 odst. 1 písm. a) v bodě 2 se číslo 7 nahrazuje číslem 5.

1. V Čl. I se na začátek vkládají nové novelizační body 1 až 9, které znějí: 1. V 5 odst. 1 písm. a) v bodě 2 se číslo 7 nahrazuje číslem 5. Pozměňovací návrh k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk č. 854) 1. V Čl. I se na začátek vkládají nové novelizační

Více

Pozměňovací návrhy přednesené v opakovaném druhém čtení dne 29. listopadu 2016

Pozměňovací návrhy přednesené v opakovaném druhém čtení dne 29. listopadu 2016 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů (tisk 783) Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán.

Více

Okresnímu soudu v Chrudimi opatrovnickému oddělení. bytem... Matka:... //... osobní stav. pracovní zařazení... zaměstnavatel.

Okresnímu soudu v Chrudimi opatrovnickému oddělení. bytem... Matka:... //... osobní stav. pracovní zařazení... zaměstnavatel. Okresnímu soudu v Chrudimi opatrovnickému oddělení Společný návrh rodičů na zahájení řízení ve věci péče a výživy nezletilého dítěte/nezletilých dětí za manželství a po rozvodu manželství Nezl.dítě /děti/:

Více

PŘEHLED ZMĚN V PŮSOBNOSTI MPSV V ROCE 2011

PŘEHLED ZMĚN V PŮSOBNOSTI MPSV V ROCE 2011 Tisková zpráva 21. 12. 2010 PŘEHLED ZMĚN V PŮSOBNOSTI MPSV V ROCE 2011 V roce 2011 dochází k celé řadě změn v působnosti ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV). K 1. 1. 2011 se mění: Podpora v nezaměstnanosti

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Částka 72 Sbírka zákonů č. 200 / 2017 Strana 2057 200 ZÁKON ze dne 8. června 2017, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

Více

VYHLÁŠKA č. 275/2006 Sb.

VYHLÁŠKA č. 275/2006 Sb. VYHLÁŠKA č. 275/2006 Sb. ze dne 31. května 2006, kterou se stanoví způsob zjišťování příjmových a majetkových poměrů žadatele o určení advokáta Českou advokátní komorou k poskytnutí právních služeb bezplatně

Více

P R O H L Á Š E N Í. ve věci:..

P R O H L Á Š E N Í. ve věci:.. P R O H L Á Š E N Í o osobních, majetkových a výdělkových poměrech pro osvobození od soudních poplatků a ustanovení zástupce ve věci:.. I. OSOBNÍ POMĚRY: 1. Jméno a příjmení:......... 2. Datum narození:...

Více

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 854 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 8.

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 854 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 8. 115 11. funkční období 115 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (Navazuje na sněmovní tisk č. 854 ze 7.

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 01.02.1991 Časová verzia predpisu účinná od: 01.02.1991 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 20 V Y H L Á Š K A ministerstva práce

Více

Příjmení Jméno Titul Datum narození Rodinný stav. orientační

Příjmení Jméno Titul Datum narození Rodinný stav. orientační Platnost od 1.7.2017 Obec Křižánky Moravské Křižánky 116 592 02 Křižánky Pravidla pronájmu bytů v obci Křižánky a způsob pro výběr žadatelů o pronájem bytu jsou upraveny Lokální koncepcí sociálního bydlení.

Více

Sociální zabezpečení v ČR

Sociální zabezpečení v ČR Sociální zabezpečení v ČR 9 23.4.2014 1 Cíl předmětu VF 23.4.2014 2 Literatura 23.4.2014 3 Literatura 23.4.2014 4 1. Vznik a vývoj sociálního zabezpečení ve světě a na území Česka. Obecná teorie konstrukce

Více

Zpráva o šetření. ve věci pana P. R.

Zpráva o šetření. ve věci pana P. R. Pokud žadatel o příspěvek na bydlení doloží platnou nájemní smlouvu a doklady o úhradě nákladů na bydlení, postupuje orgán státní sociální podpory v rozporu se zásadou co nejmenšího zatěžování dotčených

Více

Metodický pokyn č. 1/2011

Metodický pokyn č. 1/2011 Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor rodiny a dávkových systémů Č. j.: 2011/4258-21 V Praze dne 17. ledna 2011 Vyřizuje: Mgr. Petr Beck, PaedDr. Petr Niederle Metodický pokyn č. 1/2011 k rozšíření

Více

Vdovský a vdovecký důchod

Vdovský a vdovecký důchod Vdovský a vdovecký důchod Důchody pozůstalých, tj. nejen vdovské důchody, ale i důchody vdovecké a sirotčí, patří historicky mezi nejstarší dávky, a to i v zahraničních důchodových systémech. V ČR jsou

Více

Statut se vydává v souladu se Stanovami Svazu Nové odbory, který je, dle těchto stanov, označen jako Svaz Nové odbory nebo Nové odbory.

Statut se vydává v souladu se Stanovami Svazu Nové odbory, který je, dle těchto stanov, označen jako Svaz Nové odbory nebo Nové odbory. Statut Sociálního fondu Statut Sociálního fondu Nové odbory Statut se vydává v souladu se Stanovami Svazu Nové odbory, který je, dle těchto stanov, označen jako Svaz Nové odbory nebo Nové odbory. Článek

Více