DESKY Z LITÉHO ŠAMOTU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DESKY Z LITÉHO ŠAMOTU"

Transkript

1 PRODUKTOVÝ LIST

2 DESKY Z LITÉHO ŠAMOTU Desky z litého šamotu jsou velkoplošné, hutné stavební desky, které se díky své malé tloušťce (25 mm) velmi dobře hodí na stavbu vytápěných ploch ohřívaných teplým vzduchem, na stavbu obkladového plášťe kamen a hypokaustu. Mají vynikajicí tepelnou vodivost v uzavřených teplovzdušných systémech (hypokaustech). Díky dvojitému armování mají vysokou stabilitu. Naše lámačka na šamot a litý šamot umožňuje zlomit desky lehce a rychle. Nevzniká žádný odpad, protože je možné zpracovat všchen materiál při stavbě spotrebiče.

3 Lš / LB Desky, oblouky a rohové dílce LŠ / LB Desky: Desky, tloušťka 25mm LB obj. číslo LŠ obj. číslo Označení Délka [mm] Šířka [mm] OR872 OR772 Deska - pásek OR873 OR773 Deska - pásek OR874 OR774 Deska - pásek OR801 OR701 Deska normovaný formát, viditelný OR8000 OR7000 Deska normovaný formát OR800 OR700 Deska normovaný formát

4 LŠ / LB rohové dílce ROHOVÉ DÍLCE A LIZÉNY, TLOUŠŤKA 25MM LB obj. číslo LŠ obj. číslo Označenie Dĺžka A [mm] Dĺžka B [mm] Dĺžka C [mm] Výška [mm] OR850 OR750 LŠ Rohový díl OR850-1 OR750-1 LŠ Rohový díl OR860 OR760 LŠ Rohový díl OR860-1 OR760-1 LŠ Rohový díl OR891 OR791 LŠ lizéna OR OR791-1 LŠ lizéna OR892 OR792 LŠ lizéna OR892-1 OR792-1 LŠ lizéna OR893 OR793 LŠ lizéna OR893-1 OR793-1 LŠ lizéna OR894 OR794 LŠ Rohový díl 90 R=70mm OR894-1 OR794-1 LŠ Rohový díl 90 R=70mm Dodací termín na žádost - při 1000mm rozměru zboží a dílců z litého betonu!!!

5 ORTNER LÁMAČKA NA LITÝ ŠAMOT ORTNER lámačka na litý šamot s délkou řezu 51cm a výškou řezu 77mm. Je možné lámat desky až do objemové hustoty materiálu 2,2 kg/dm³. Transportní pojistka pro bezpečný přenos je k dispozici stejně jako dodatečné príslušenství pro dříve objednané lámačky. Jednoduchá a čistá práce.

6 Nosná konzole N O V Á G E N E R A C E N O S N Ý C H K O N Z O L Í Vysoká stabilita při nejjednodušším použití Horizontálně 100mm nastavitelná Vertikálně 50mm exaktně nastavitelná pomocí šroubu Nosník úhlově nastavitelný Pomocí jednoho šroubu nastavitelné vysunutí nosníku pro zjednodušení omítání možné odebrání

7 Rovná lafeta 1 Stavební profil kruh d=35mm 2 Nosný profil 40/38/2 mm 3 Ukotvení Rovná lafeta pro lavice slouží k vytváření laviček a ploch s volným převisem. Oblá vestavěná roura se kotví do korpusu pece a je vedená přes karamiku, nebo čisticí otvory. Čtverstranný nosný profil slouží k ukotvení lavičky pece. Důležité údaje: Horní hrana nosného profilu je zároveň výškou sezení po odečtení tloušťky desky lavičky: Doporučená výška sezení cm podle provedení. Odstup nosného profilu od plášťe kamen by měl být cca. 40 mm. Odstup desky lavičky od plášťě kamen by měl být cca. 25 mm. Montáž: Principielně se lafeta musí zabudovat do samotné vnitřní obestavby kachlových kamen: Osová vzdálenost mezi více lafetami musí být minimálně 350 mm a maximálně 500 mm. Je potřeba přitom dávat pozor, aby byly lafety namontovány paralelně kvůli umožnění montáže odjímatelných částí, nebo zavěšených častí nábytku.

8 ORTNER HAFTMÖRTEL - hafťák Originál ZRNITOST 0-2 mm; BARVA šedá Malta na spojování keramiky a šamotových výrobků, speciálně vyvinutá pro široké použití v kamnářství. VLASTNOSTI nadprůměrná lepící schopnost příjemně rychlé tuhnutí rychlý nárůst pevnosti malty vyrobený z vysoce kvalitních materiálů vysoký obsah šamotu je především vhodný pro stavbu kachlových kamen OBLASTI POUŽITÍ na vyplňování prostorů mezi kachlemi (mezi žebry dvou kachlí), při osazení keramických kachlí a šamotových materiálů pro rychlé zdění v ohništi jako lepící malta při spojování desek z litého šamotu jako tmel, vyrovnávací vrstva a omítková hmota jako ideální doplněk k bežně používaným kamnářským maltám možnost modelování s ORTNER hafťákem, tvarování omítaných říms a profilů, případně omítání, možno použít i v tlustších vrstvách díky své schopnosti dobře lepit a rychle tvrdnout je Haftmörtel velmi vhodný na vytváření prefabrikátů. Doplňuje tradiční kamnářské malty tam, kde cementy a šamotové malty dosáhnuly hranice svých možností. Při omítaní je výhoda tohoto materiálu ve vyrovnávání nerovností šamotových stěn. Přešpachtlovaním se dosáhne rovného podkladu, který je předpokladem pro následující omítání. Nanesením malty je dotvoření tvaru objektu ukončené. Nanášením dalších tenkých vrstev omítky se už jen dotvoří povrchová struktura. Při správném skladovaní na suchém místě bez mrazu platí všeobecně pro všechny naše malty, hmoty a lepidla trvanlivost 2 roky od data výroby.

9 ORTNER HAFTMÖRTEL POUŽITÍ PŘÍPRAVA obsah celého pytle vysypte do čisté a suché nádoby před použitím nasucho promíchejte, po použití uzavřete míchejte malé množství, které můžete rychle zpracovat nejprve nalijte vodu a do ní poté přidejte hafťák, ne obráceně používejte čistou vodu z vodovodu hmotu intenzivně promíchejte promíchanou směs zpracujte v průběhu deseti minut zatvrdlou směs vyhoďte, UŽ JI ZNOVU NEROZMÍCHÁVEJTE!! PODKLAD Kachle i šamotový materiál by měl být suchý, čistý a zbavený prachu; extra nevlhčit Vlhkost způsobená např. řezáním pod vodou nezpůsobuje žádné problémy, jen je nutné omýt kal LEPENÍ KACHLOVÝCH MATERIÁLŮ Musí se dávat pozor, aby malta byla promíchaná do krémové konzistence. nejdříve naneste maltu v tenké vrstvě, tzv. kontkatní vrstvě, která zvyšuje pevnost spoje následně vyplňte prostor mezi žebry vkladání šíbrů není potrebné sponování používat jen ve speciálních situacích (viz. sponování keramických kachlí)

10 DOBA REAKCE ustavení kachlí je možné až do začátku doby reakce, bez jakéhokoli ovlivnění pevnostních vlastností. po min. malta tvrdne, je plastická a lehko formovatelná, po cca. 30 min. začne malta přibírat na pevnosti po 4-6 hodinách dosáhne konečnou pevnost, jednotlivé dílce je možné transportovat a zatížit. všechny časové údaje závisí na podmínkách okolního prostředí (teplota, vlhkost,...), stavu podkladu materiálu a konzistence namíchané malty. SPOJOVÁNÍ KACHLÍ POMOCÍ SPON Díky výborné lepící schopnosti není v zásadě potřeba sponování jednotlivých stavebních dílů. Sponování keramických kachlí je nutné tehdy, pokud je zabudováváte: jako samostatné stavební prvky nebo, jsou-li staticky zatížené Jako jsou například: překlady nebo velké předhotovené stavební části kamen (prefabrikáty) SPONOVÁNÍ STATICKY ZATÍŽENÝCH STAVEBNÍCH DÍLŮ Při armování kamnářským drátem je nutné překrýt drát vrstvou hafťáku. Výhodou je používat rovný válcovaný, nebo tažený drát. OSÁZENÍ KACHLÍ Při spojování ORTNER hafťákem je možné i v tomto případě vynechat sponování, protože spoj působí na celé spojovací ploše plné kachle / keramické tvarovky. Dále je nutné dbát na nanášení kontaktní vtstvy a až potom nanášet samotnou vrstvu malty.

11 ORTNER HAFTMÖRTEL Zdící a omítací malta s vylepšenou pevnosí vazby ZRNITOST 0 1,2 mm; BARVA 'creme' ORTNER Haftmörtel je vlastnostmi a možnostmi použití srovnatelný s ORTNER Haftmörtel-em "Das Original". Díky svojí bílé barvě se může používat i na spárování keramických ploch a k omítání očištěných, suchých a bezprašných podkladů. Před omítáním se musí kamna bezpodmínečně vysušit topením. ZPRACOVÁNÍ: zpracovávejte jen při teplotách vyšších než 5 C vyvarujte se silného působení teploty práci si rozdělte na etapy dbejte na bezprašnost a bezchybnost podkladu nejprve dobře promíchtejte nasucho jednotlivé množství míchejte s čistou vodou namíchanou hmotu zpracujte co nejrychleji vlhčení podkladu není nezbytné Na očištěný, suchý a bezprašný podklad stěnu z litého šamotu přiložte sklovlákennou síťku a naneste Haftmörtel, čímž vytvoříte exaktní a rovnou plochu. Po zatuhnutí hafťáku hladítkem vyhlaďte plochy, čímž dosáhnete uzavřený kompaktní povrch. Tato hladká plocha má dobrou přilnavost pro další pracovní postupy. Povrch můžete dále zpracovat podle libosti. SPOTŘEBA: Při tloušťce 1 mm cca. 0,90 kg/m² Možnost tloušťky nanesení pro Haftmörtel: 1,2 mm 500 mm Při správném skladovaní na suchém místě bez mrazu platí všeobecně pro všechny naše malty, hmoty a lepidla trvanlivost 2 roky od data výroby.

12 ORTNER HAFTMÖRTEL PRODUKTOVÝ list Schéma vrstev Haftmörtel 'creme' se sklovlákennou síťkou 1-> Deska z litého šamotu 2-> Hliníková páska 3-> Sklovlákenná síťka 4-> První vrstva: Haftmörtel 'creme' 5-> Druhá vrstva: Haftmörtel 'creme' 3-> Sklovlákenná síťka

13 HAFNERBETON - KAMNÁŘSKÝ BETÓN Zpracování v průbehu 10 minut. Doba vázání cca. 30 minut. Další pracovní postup může následovat po zatuhnutí. Po približně 1 hodině pochůzný, po dvou hodinách pojízdný. Všechny hodnoty jsou závislé na teplotě okolí a teplotě stavebních dílů. POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ Bezpodmínečně dodržovat! Požadovaný podklad: plochy pevné, suché, bezprašné a bez mastnoty. Nasákavé podklady musí být před vylitím kamnářského betonu bezpodmínečně ošetřené. Vytmelením Haftmörtelem, nebo Haftkleberem předejdete průsaku vody, potřebné na tuhnutí, do podkladu. Všechny pracovní činnosti realizujte jen při teplotách podkladu a okolí vyšších než 5 C. BETONOVÁ SMĚS PRO KONSTRUKČNÍ POUŽITÍ POMĚROVÉ MNOŽSTVÍ PRO MÍCHÁNÍ cca. 850 až 950 ml vody / 10 kg suché směsi ZPRACOVÁNÍ Do celkové dávky vody nasypte 75% suché směsi. S dvojitým míchadlem vymíchejte až když nevznikne tekutá konzistence. Až potom přidejte zbývající část suché směsi. Hmotu dále míchejte minimálně dvě minuty! Při správném skladovaní na suchém místě bez mrazu platí všeobecně pro všechny naše malty, hmoty a lepidla trvanlivost 2 roky od data výroby.

14 PODKLADOVÝ BETON A VYROVNÁVACÍ VRSTVY S NIŽŠÍ PEV- NOSTÍ TLOUŠŤKA VĚTŠÍ NEŽ 5 CM: Do betonové směsi můžete přidat stejné množství umytého štěrku (zrnitost 3-6 nebo 4-8) bez přísad (voda nebo pojiva). Tzn. 20 kg kamnářského betonu dobře promíchejte s 20 kg stěrku bez přísad. POMĚROVÉ MNOŽSTVÍ PŘI MÍCHÁNÍ cca. 850 až 950 ml vody / 10 kg suché směsi Zpracování jako před tím, štěrk přimíchejte až po namíchání betonové směsi. Armování pomocí rohoží ze stavební ocele a armovací ocele vždy podle případu použití. BEZPEČNOST Produkt reaguje alkalicky a dráždí oči, pokožku a sliznici. Při kontaktu s oči okamžite vyhledejte lekářskou pomoc. SKLADOVÁNÍ trvale suchý, zastřešený sklad bez přímého slunečního zařízení v originálním balení skladovatelný minimálně 1 rok

15 SCHAMOTTEGUSSMASSE - SMĚS LITÉHO ŠAMOTU ORTNER směs litého šamotu je prášková, hrubší maltová směs s vysoce kvalitními šamotovými příměsemi (zrnitosť 0-5mm). Jinými slovy je směs litého šamotu deska litého šamotu v prášku. Z této směsi je možné vyrábět masivně, žáruvzdorné stavební dílce s dobrými akumulačními vlastnostmi, tepelnou vodivostí a sálaním jako jsme u dobrých šamotových produktů zvyklí. ZPŮSOB A OBLAST VYUŽITÍ? pro výrobu vyrovnávacích homogenních vrstev při stavbě kachlových kamen s materiálem s vysokým obsahem šamotu. Svými materiálovými vlastnostmi je srovnatelný s masivními šamotovými výrobky (desky, cihly). pro výrobu dna ohniště, dna spalinových tahů apod. pro samostatnou výrobu masivních stavebních dílců v deskové nebo trámové formě, pro použití při překrytích a překladech v teplovzdušné oblasti pro výrobu atypických rozměrů desek pro výrobu stavebně-konstrukčních častí, kde normální šamotová deska je jednoduše krátká pro výrobu vlastních lomených nebo zaoblených deskových formátů za pomoci jednoduchého bednění v závislosti na geometrických požadavcích (např. zhotovení tepelně-technicky využitelných výklenků a kleneb při stavbě kamen) jako sálavé stěny hypokaustových staveb při stavbě teplovzdušných kamen Důležité: při použití v oblasti ohniště je nutné předhotovený dílec z litého šamotu postupně přesušit topením nebo vypálit. Přesušení topením znamená z pokojové teploty 20 C na 450 C v průběhu 4 hodin. Díky vynikající tepelné vodivosti materiálu není vhodné použít desky z litého šamotu jako izolační materiál. Při správném skladovaní na suchém místě bez mrazu platí všeobecně pro všechny naše malty, hmoty a lepidla trvanlivost 2 roky od data výroby.

16 LITÝ ŠAMOT POUŽITÍ Při použití menší dávky je potřeba nejprve celý obsah pytle nasucho promíchat. Nasucho promíchanou maltu vysypte do čisté nádoby, smíchejte s čistou vodou, aby byla hmota řídká a důkladně ji promíchejte najlépe elektrickým míchadlem. Namíchanou hmotu (poměr míchání 1:5) zpracujte do 15 minut. VÝROBA DESEK nejprve naneste tenkou vrstvu malty na pomocné bednění potom vložte armovací síťku ze skleněných vláken a zatlačte ji potom naneste další vrstvu malty a povrchově ji uhlaďte co nejlépe zhutněte vibrovaním nebo lisovaním VYROVNÁVACÍ VRSTVA na bezprašný podklad vylejte hmotu, rovnoměrně ji rozložte a vibrovaním dosáhněte nejlepší zhutnění je potřeba dbátna to, aby hmota nebyla nikdy příliš řídká DOBA REAKCE po cca. 30 min. můžete pokračovat dále v práci po cca. 4 až 6 hodinách je dosažena konečná pevnost; jednotlivé dílce je už možné opatrně přenášet všechny časové údaje závisí na podmínkách okolního prostředí (teplota, vlhkost,...), na stavu podkladu materiálu a na konzistenci malty. POZNÁMKA Je důležité, aby hmota vysychala pomalu. Dílec může jinak ztratit svoji pevnost. Při velkém statickém zatížení je nutné dílce armovat AQ-stavební síťovinou (např. AQ 20 s velikostí oka 5x5, nebo podobně). Dodatečně musí být podle potřeby zvětšena tloušťka desky.

17 SPOJOVACÍ MALTA PRO KMS - ORFIX 10 Orfix 10 je chemicky tuhnoucí kyselinovzdorné lepidlo pro teplotní maximum 1000 C. Díky svým vlastnostem je vhodný především k lepení a utěsnění jednotlivých KMS dílů. Orfix 10 je k dispozici v barvě černé nebo v barvě šamotu. Velikost balení: 5 nebo 20 kg pytel ZPRACOVÁNÍ: Míchat s čistou vodou Míchat v poměru 1:6 Lepené plochy před lepením očistit Vytvrdnutou maltu vyhodit, nerozmíchávat znovu! Při správném skladovaní na suchém místě bez mrazu platí všeobecně pro všechny naše malty, hmoty a lepidla trvanlivost 2 roky od data výroby.

18 ORTNER MALTA NA OPRAVY Díky systému 2 komponentů jsme daleko vepředu: Není třeba žádná voda, proto je použitelná i na horký podklad Není zapotřebí schnutí, proto je možné okamžité pokračování v topení Drží na všech površích Rychle váže Různé zrnitosti pro každý účel použití Díky použití dvou komponentů je ORTNER malta na opravy optimální pro rychlé a kvalitní opravy v ohništích. Reakce tvrdnutí probíha plně bez přítomnosti vody, proto není zapotřebí přerušování provozu kamen. Okamžitě po opravě je možné pokračovat ve vytápění. ORTNER malta na opravy drží na všech površích. Díky svým výhodným vlastnostem převyšuje ORTNER malta na opravy všechny bežné materiály. Uplatnění nachází i při rychlých opravách spalovacích zařízení odpadu za vysokých teplot, proto je optimální i pro bežný vytápěcí provoz.. Malta na opravy - 2 komponenty Balení 2,5 kg 5 kg ORTNER malta na opravy může mít i zesílené lepící vlastnosti a být zpevněná vlákny, je to důležité pro zpracování. Můžete objednat i speciální směsi pro speciální oblasti použití. Při správném skladovaní na suchém místě bez mrazu platí všeobecně pro všechny naše malty, hmoty a lepidla trvanlivost 2 roky od data výroby.

19 BALENÍ: ORTNER malta na opravy sa dodává v balených jednotkách (1.5, 2.5, 5 a 20 kg), pričemž každá jednotka sestává z přesně stanoveného poměru množství suché směsi a aktivační tekutiny. DOBA ZPRACOVÁNÍ: ORTNER malta na opravy všeobecně váže velmi rychle, a proto se musí rychle namíchat a zpracovat. Proces vázání probíhá exotermicky a je ovlivňovaný existujícími podmínkami. Vyšší teploty prostředí zkracují dobu vázání a nižší ji prodlužují. Je třeba dodat, že větší množství váže rychleji než menší. PŘÍPRAVA BEDNĚNÍ A FORMY: Všchny přípravy bednění a forem musí proběhnout před namícháním ORTNER malty na opravy. ORTNER malta na opravy drží na většině materiálů kromě umělé hmoty. Kromě jiného se objem ORTNER malty na opravy pro vázaní nezmenšuje. Pro uvolnění formy doporučujeme upravit formu polyuretánovou barvou a ošetřit tenkou vrstvou rostlinného oleje. POZOR: Místa, která budou sloužit jako spára pro spoj se nesmí povrchově ošetřovat. ZPRACOVÁNÍ: Suchou směs míchejte zásadně do aktivační tekutiny, nikdy ne opačně. Nemíchejte víc materiálu než jste schopní zpracovat do minut při max. 27 C. Minimální teplota na zpracování je 5 C. Doba míchání je sekund, než se z materiálu nevytvoří homogenní hmota. Dlouhé míchání může způsobit, že materiál začne tuhnout, čímž se zkracuje čas pro správné zpracování. Nikdy nepoužívejte při míchání vodu Voda se topením odpaří, fosfát obsahuje minimální podíl vody Vylejte ORTNER maltu na opravy ihned do předem připravené formy. Vnější vibrování formy je nevyhnutelné pro kvalitní rozdělení bez dutých prostor. Ponorný vibrátor používejte velmi opatrně, abyste zabránili vzniku bublinek. ČIŠTĚNÍ PO POUŽITÍ: Očistěte vodou nářadí a formy, které přišli do kontaktu s materiálem, předtím než začne materiál vázat. Prosím prohlédněte si technické listy produktu pro jednotlivé varianty!

20 FASERKITT PLASTICKÁ TVAROVATELNÁ HMOTA Z KERAMICKÝCH VLÁKEN speciální lepící vlastnosti lehká zpracovatelnost při vysokých teplotách si po vytvrdnutí zachovává tvarovou stabilitu na tvarování izolačních vrstev teplota trvalého zatížení víc než 1200 C k dispozici v barvách bílé, krémové, šedé a černé Faserkitt je plastická tvarovatelná hmota z keramických vláken s vynikajícími lepícími vlastnostmi. Vytvrdne při vysokých teplotách při zachování tvarové stability. POUŽITÍ: Faserkitt je určený pro tvarování izolačních vrstev a může se nanášet až do vrstvy o tloušťce 30 mm. Teplota trvalého zatížení leží nad 1200 C.

21 SPRÁVNÉ ARMOVÁNÍ ORTNER armovací omítková síť se používá na celoplošné překrytí ploch. Slouží na vyrovnávání dilatací, které působí na povrch i při vícevrstvých stavebních konstrukcích a při správném sponování. Dobrá pevnost a kvalitní vložení ORTNER armovací síťky bez vzduchových pór jsou rozhodující pro správné tepelně-technické vyhotovení. Takto zabezpečíte dlouhodobý dobrý výsledek i při tepelném namáhaní. V oblasti tepelného namáhání se při omítání akumulačních kamen používají různé armovací síťky podle druhu omítky, např. síťová tapeta, sklovlákenná síťka a sklohedvábná síťka.

22 HLINÍKOVÁ PÁSKA ORTNER-hliníková páska se používá na přelepování spojů desek z litého šamotu. Velkou výhodou produktu je minimalizace tvorby trhlin, jako i oddělení materiálů Haftmörtel a hladká špachtlovací omítka. Při použití hliníkové pásky nemůže vnitřní vlhkost proniknout přes spoje do omítky, proto není třeba kachlová kamna před omítaním roztápět. šířka 75 mm délka role 100m tloušťka 0,03mm samolepící odolná vůči vodě a páře, vysoce flexibilní a pevná vůči roztrhnutí

23 MODELLIERPUTZ MODELOVACÍ OMÍTKA ORTNER modelovací omítka je bílá omítková malta se speciálními lepícími vlastnostmi se zrnistostí 0-1 mm pro tenké a silné vrstvy. Je vhodná pro tenkovrstvé omítky jako i modelování římsových profilů a struktur. NOVINKA!!! Modelovací omítka jemná 0 0,5 mm Tloušťka vrstvy modelovací omítky: 1 mm 50 mm Před omítáním se musí kamna bezpodmínečně vysušit topením. ZPRACOVÁNÍ Zpracovávejte jen při teplotách nad 5 C. Zabraňte silnému vlivu tepla. pracujte po úsecích dbejte na bezprašný a bezchybný podklad dobře nasucho promíchejte dávky míchejte s čistou vodou namíchanou maltu rychle zpracujte vlhčení podkladu není třeba Na čistý, suchý a bezprašný podklad stěny z litého šamotu položte sklovlákennou síťku a natáhněte hafťák až dokud nevytvoříte exaktní a rovnou plochu. Po mírném zatuhnutí uhlaďte plochu hladítkem. Tím se zacelí povrch. Tato hladká plocha poskytuje dobrý podklad pro další pracovní postup. Při použití modelovací omítky jako tenkovrstvé je třeba zhotovit nejdříve hladkou plochu s modelovací omítkou a až v druhém kroku jemnou vrstvu pro zafilcování. Finální plochu vytvořte podle přání. SPOTŘEBA Pro 1 mm tloušťky vrstvy cca. 1,20 kg/m² Při správném skladovaní na suchém místě bez mrazu platí všeobecně pro všechny naše malty, hmoty a lepidla trvanlivost 2 roky od data výroby.

24 SCHÉMA VRSTEV MODELOVACÍ OMÍTKA OD 0,05-1 MM VE SPOJENÍ SE SKLOV- LÁKENNOU SÍŤKOU 1-> Desky litého šamotu 2-> Hliníková páska 3-> Sklovlákenná síťka 4-> Haftmörtel 5-> První vrstva modelovací omítky 6-> Druhá vrstva modelovací omítky 3-> Sklovlákenná síťka

25 GLATTSPACHTELPUTZ HLADKÁ ŠPACHTLOVACÍ OMÍTKA ORTNER hladká špachtlovací omítka je ultra jemná alkalická jemnovrstvá omítková malta se zrnitostí 0 0,2mm pro vytvoření hladkých ploch vytápěných stěn, použitelná pro teplotní rozsah do 150 C. Novinka!!! Hladká špachtlovacia omítka bude dodávána jen v 10 kg pytlech! Tloušťka vrstvy hladké špachtlovací omítky: 1 mm 5 mm Před omítaním se musí kamna bezpodmínečně vysušit topením. PODKLAD Podklad musí být suchý, bezprašný a nasákavý. Vlhčení podkladu není třeba! Při stavbě vkládejte do kamen podle možností co nejméně vody! ZPRACOVÁNÍ Pracujte po úsecích a nanášejte jen takové množství, které můžete zpracovat do 30 minut! Zpracovávejte při teplotě nad 5 C, přitom zabraňte silnému vlivu tepla. POZOR: Pokud použijete Haftmörtel jako vyrovnávací vrstvu, musíte nejdříve nanést kontaktní vrstvu hladké špachtlovací omítky rozmíchané s tekutinou na rozmíchání (Anmachflüssigkeit)! Na připravený podklad naneste tenkou kontaktní vrstvu hladké špachtlovací omítky. Přešpachtlujte plochu několikrát, abyste dosáhli požadovanou optiku povrchu a přebruste každou nanesenou vrstvu. Na tento povrch naneste sklohedvábnou síťku (bezpodmínečně nutná pro vyrovnávání povrchových pnutí). Na poslední vrstvu namíchejte hladkou špachtlovací omítku nebo fresco s tekutinou na rozmíchání (Anmachflüssigkeit). SPOTŘEBA Pro 1 mm tloušťky vrstvy cca. 1,20 kg/m² Při správném skladovaní na suchém místě bez mrazu platí všeobecně pro všechny naše malty, hmoty a lepidla trvanlivost 2 roky od data výroby.

26 SCHÉMA VRSTEV HLADKÁ ŠPACHTLO- VACÍ OMÍTKA S HAFŤÁKEM, SKLOVLÁ- KENNOU SÍŤKOU A SKLOHEDVÁBNOU SÍŤKOU 1-> Desky litého šamotu 2-> Hliníková páska 3-> Sklovlákenná síťka 4-> Haftmörtel 5-> Hladká špachtlovací omítka s tekutinou na rozmíchání 6-> Hladká špachtlovací omítka s vodou 7-> Sklohedvábná síťka 8-> Hladká špachtlovací omítka 9-> ev. fresco 3-> Sklovlákenná síťka 7-> Sklohedvábná síťka

27 FRESCO BAREVNÝ HLADKÝ ŠPACHTLOVACÍ TMEL fresco hladký špachtlovací tmel je špachtlovací hmota pro konečnou povrchovou úpravu omítky kachlových kamen, krbu & omítaných vytápěných stěn. POUŽITÍ: Jako základ se používá ORTNER hladká špachtlovací omítka. fresco barvy jsou k dispozici ve 20 odstínech. Pokud Váš požadovaný odstín není v nabídce, máte možnost jednotlivé barvy vzájemně míchat. POZOR: DOBŘE PROMÍCHAT! podle použití (malování, špachtlování,...) musíte fresco barvy namíchat s ORTNER Anmachflüssigkeit na řidší, nebo hustější konzistenci. Účel: vyšší odolnost vůči otěru Při správném skladovaní na suchém místě bez mrazu platí všeobecně pro všechny naše malty, hmoty a lepidla trvanlivost 2 roky od data výroby.

28 ANSTRICH - NÁTĚR NA VYTÁPĚNÉ STĚNY BÍLÝ NEBO BAREVNÝ Nátěr na omítky, akumulační kamna a vytápěné stěny ZPRACOVÁNÍ nanášejte jen na pevné a čisté podklady podlahu a kachle bezpodmínečně zakryjte už po dvou hodinách po omítnutí můžete použít ORTNER nátěry MÍCHÁNÍ BAREV Prášek nasypte do nádoby s vodou a promíchejte míchadlem. Nechejte krátce odstát! SPOTŘEBA Podle zašpinění stěny: 0,75 1 Litr vody na 1 kg nátěru S 1kg nátěru můžete namalovat cca. 2-3 m² stěny. Potřebný dvojnásobný nátěr! Při správném skladovaní na suchém místě bez mrazu platí všeobecně pro všechny naše malty, hmoty a lepidla trvanlivost 2 roky od data výroby.

29 KACHELOFEN-FUGENMASSE KAMNÁŘSKÁ SPÁROVACÍ HMOTA POPIS PRODUKTU ORTNER spárovací hmota je speciálně vyvinutá pro stavbu kachlových kamen. Má vynikající lepící vlastnosti a speciální zesílení pomocí vláken. Spárovací hmota je oblíbená pro jednoduché a příjemné zpracování a přirozenou optiku s jemným zrnem. Barvy jsou přizpůsobené dostupným glazurovým barvám a lidskému barevnému vnímání. Hmoty je možné dostat v rozdílných barevných řádech, pričemž pro každý barevný řád jsou vyráběny rozličné barevné odstíny. POZNÁMKA Spárovací hmoty je možné při barevné úpravě vzájemně míchat v suchém stavu. Předpokladem je ale perfektní promíchání jednotlivých komponentů. Pozor: V žádném případě nesmíte přimíchávat jiná barviva. BAREVNÉ ZMĚNY: Barevné varianty se snaží reflektovat jednotlivé barevné odstíny, které jsou dostupné na aktuálním trhu keramických kachlí. Při specifických požadavcích pro použití v jiné oblasti, než je stavba kachlových kamen, nás prosím raději oslovte. Při správném skladovaní na suchém místě bez mrazu platí všeobecně pro všechny naše malty, hmoty a lepidla trvanlivost 2 roky od data výroby.

30 Před spárování musíte kamna bezpodmínečně vysušit topením! Při prvním topení v kamnech se uvolňuje pára. Tato pára uniká tam, kde má nejjednodušší možnost. U keramických ploch jsou to právě spáry. Vodní pára může způsobit zabarvení, dokonce i poškození spáry. namíchejte malé množství, které zpracujete v krátkém čase, s čistou vodou, resp. při tmavších barevných odstínech s tekutinou na rozmíchání spárovací hmotu intenzivně promíchejte namíchanou spárovací hmotu nechejte chvíli vyzrát a potom ji ještě jednou dobře promíchejte spárovací hmotu nanášejte gumovým hladítkem diagonálně do spáry po mírném zatvrdnutí ji vyhlaďte houbičkou spárovací hmotu nechejte zatvrdnout celou plochu keramiky dobře očistěte vlhkou houbičkou, následně nechte plochu keramiky vyschnout KONZISTENCE SPÁROVACÍ HMOTY Musíte zohlednit šířku spáry. V případě, že je spára širší, namíchejte konzistenci trochu hustší. Pokud je spára úzká, může být spárovací hmota řidší. Spárovací hmotu ale nikdy nemíchejte do příliš vodnaté a tekuté konzistence. OPRAVY Pozdější opravy spár jsou možné bez zvláštních příprav (odstranění mastnoty) jednoduchým nanesením řídké spárovací hmoty. V případě, že není možné nanést další tenkou vrstvu, můžete vyškrabat stávajicí spáru pomocí špachtle. Tato vlastnost je dosažena tím, že spárovací hmota nikdy úplně nevytvrdne, ale ponechá si trvalou elasticitu. POZOR! Podklady s rozdílnou nasákavostí, nebo nerovnoměrnou vlhkostí mohou způsobit barevné rozdíly ve spárách. DÁVEJTE SI POZOR NA SKUTEČNOST, ŽE MNOHO ODSTÍNŮ SPÁROVACÍCH HMOT SI VYŽADUJE MÍCHÁNÍ S TEKUTINOU NA ROZMÍCHÁNÍ (ANMACHFLÜSSIGKEIT)!

TECHNICKÝ LIST. MEM Renovační omítka

TECHNICKÝ LIST. MEM Renovační omítka 1. Vlastnosti je silně zušlechtěná omítka pro renovace vlhkostí ohroženého cihelného zdiva i zdiva z přírodního kamene. Ideální pro vytvoření nových obytných prostor v bytových domech a zemědělských i

Více

Stavební materiál pro stavbu krbů a kamen. Kamnářská omítka ST-J. Kamnářská omítka ST-H. Kamnářská malta HAFŤÁK. Zpomalovač tuhnutí TANGO

Stavební materiál pro stavbu krbů a kamen. Kamnářská omítka ST-J. Kamnářská omítka ST-H. Kamnářská malta HAFŤÁK. Zpomalovač tuhnutí TANGO Stavební materiál pro stavbu krbů a kamen. Kamnářská omítka ST-J Kamnářská omítka ST-H Kamnářská malta HAFŤÁK Zpomalovač tuhnutí TANGO Futrovací malta SILATERM F 1 Kamnářská perlinka SILATERM Univerzální

Více

PCI-Emulsion. Adhézní přísada do malty ke zkvalitnění malty, omítky a potěru. Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Případy pro možné přísady:

PCI-Emulsion. Adhézní přísada do malty ke zkvalitnění malty, omítky a potěru. Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Případy pro možné přísady: PCI-Emulsion Adhézní přísada do malty ke zkvalitnění malty, omítky a potěru Výrobní list č.: 100 Rozsah použití vnitřní a vnější použití. Na stěny a stropy. Jako záměsová tekutina k vytvoření adhezní hmoty

Více

CEMENTOVÁ LEPIDLA, SAMONIVELAČNÍ HMOTY A FASÁDNÍ STĚRKY

CEMENTOVÁ LEPIDLA, SAMONIVELAČNÍ HMOTY A FASÁDNÍ STĚRKY Flexibilní lepidlo na obklady a dlažbu SUPER FLEX C2TES1 Tenkovrstvá lepicí malta na bázi cementu, odolná mrazu pro vnitřní a vnější použití. Lepidlo je určeno pro lepení keramických nebo skleněných obkladů

Více

Construction. Lepidlo na bázi epoxidové pryskyřice. Popis výrobku. Testy. Technický list Vydání 02/2011 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000039

Construction. Lepidlo na bázi epoxidové pryskyřice. Popis výrobku. Testy. Technický list Vydání 02/2011 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000039 Technický list Vydání 02/2011 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000039 Lepidlo na bázi epoxidové pryskyřice Popis výrobku je tixotropní 2-komponentní konstrukční lepidlo a opravná malta na bázi epoxidové

Více

MasterFlow 928. Cementová nesmrštivá zálivková a kotevní malta.

MasterFlow 928. Cementová nesmrštivá zálivková a kotevní malta. POPIS PRODUKTU MasterFlow 928 je předem připravená jednosložková nesmrštivá vysoce pevnostní zálivková a kotevní malta, vyrobená na cementové bázi s obsahem přírodních plniv. Receptura umožňuje použití

Více

FUGAMAGICA ZEROSEI MATERIA

FUGAMAGICA ZEROSEI MATERIA FUGAMAGICA ZEROSEI MATERIA Dekorativní antibakteriální vodoodpudivá spárovací hmota na bázi cementu, určená pro šířku spáry mezi 0 až 6 mm. K dispozici je 40 barev ve 4 kolekcích: dřevo, barvy, beton,

Více

Technický list Sikadur -31 CF Rapid Popis výrobku Použití Construction Vlastnosti / výhody Testy Zkušební zprávy

Technický list Sikadur -31 CF Rapid Popis výrobku Použití    Construction Vlastnosti / výhody     Testy Zkušební zprávy Technický list Vydání 05/2013 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000043 2komponentní tixotropní epoxidové lepidlo Popis výrobku je tixotropní 2komponentní konstrukční lepidlo a opravná malta na bázi epoxidové

Více

VALIT dvousložková tenkovrstvá rustikální omítka

VALIT dvousložková tenkovrstvá rustikální omítka TECHNICKÝ LIST 10.03.01-cze DEKORATIVNÍ OMÍTKY VALIT dvousložková tenkovrstvá rustikální omítka 1. Popis, použití VALIT je ušlechtilá tenkovrstvá omítka s více či méně reliéfním povrchem, vyrobená na bázi

Více

Šamotové desky a tvarovky 14.2 14.4. Malty a omítky 14.6 14.9. Izolační a speciální materiály 14.10 14.11. Bioohniště Plus 14.12 14.

Šamotové desky a tvarovky 14.2 14.4. Malty a omítky 14.6 14.9. Izolační a speciální materiály 14.10 14.11. Bioohniště Plus 14.12 14. Obsah ӏ Rath Šamotové desky a tvarovky 14.2 14.4 Tahový systém 14.5 Malty a omítky 14.6 14.9 Izolační a speciální materiály 14.10 14.11 ioohniště Plus 14.12 14.20 ioohniště 3 14.21 14.26 Rath ӏ Šamotové

Více

Construction. Vysoce kvalitní, nízké smrštění, expanzní zálivková hmota. Popis výrobku

Construction. Vysoce kvalitní, nízké smrštění, expanzní zálivková hmota. Popis výrobku Technický list Vydání 01.02.2013 Identifikační č.: 010201010010000005 Vysoce kvalitní, nízké smrštění, expanzní zálivková hmota Construction Popis výrobku je jednosložková zálivková hmota s cementovým

Více

Construction. Zálivková hmota. Popis výrobku. Technický list Vydání 24.11.2015 Identifikační č.: 02 02 01 01 001 0 000002 1180 SikaGrout -212

Construction. Zálivková hmota. Popis výrobku. Technický list Vydání 24.11.2015 Identifikační č.: 02 02 01 01 001 0 000002 1180 SikaGrout -212 Technický list Vydání 24.11.2015 Identifikační č.: 02 02 01 01 001 0 000002 1180 Zálivková hmota Popis výrobku je zálivková hmota s cementovým pojivem, tekutá, s expanzím účinkem. splňuje požadavky na

Více

Technický list. Polyuretanbeton daxner

Technický list. Polyuretanbeton daxner Technický list Polyuretanbeton daxner Jedná se o speciální typ lehkého betonu na bázi pěnového polyuretanu. Beton je lehce připravitelný ručně, v míchačce i betonárnách. Polyuretanbeton daxner je až 4

Více

Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny

Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny Technický list Vydání 06/2011 Identifikační č.: 02 07 03 02 Systém Sikadur -Combiflex SG systém Sikadur -Combiflex SG systém Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny Construction

Více

Systém pro dodatečné zesilování konstrukcí

Systém pro dodatečné zesilování konstrukcí Technický list Vydání 02/05 Identifikační č.: Verze č. 04 Systém pro dodatečné zesilování konstrukcí Construction Popis výrobku Vysoce pevnostní systém pro dodatečné zesilování betonových konstrukcí. Systém

Více

Construction. 2-komponentní epoxidová samonivelační stěrka s možností vysokého plnění křemičitým pískem. Popis výrobku. Testy.

Construction. 2-komponentní epoxidová samonivelační stěrka s možností vysokého plnění křemičitým pískem. Popis výrobku. Testy. Technický list Vydání 05/2011 Identifikační č.: 02 08 01 02 013 0 000006 2-komponentní epoxidová samonivelační stěrka s možností vysokého plnění křemičitým pískem Construction Popis výrobku Použití Výhody

Více

ŽÁDNÁ AKTIVACE POVRCHU PÁSŮ NA STAVBĚ

ŽÁDNÁ AKTIVACE POVRCHU PÁSŮ NA STAVBĚ Technický list Vydání 03/2014 Identifikační č.: 02 07 03 02 Systém Sikadur-Combiflex SG systém Sikadur-Combiflex SG systém Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny schválený

Více

Technický list SikaTop -121 / strana 1/4 11/2002

Technický list SikaTop -121 / strana 1/4 11/2002 Technický list SikaTop -121 / strana 1/4 2-komponentní SikaTop -121 správková malta Druh 2 - komponentní tmelicí hmota, thixotropní, s cementovým pojivem, zušlechtěná umělými hmotami. Použití Jako pevnostní

Více

Sikadur -Combiflex systém

Sikadur -Combiflex systém Technický list Sikadur -Combiflex / strana 1/7 Těsnící materiály Sikadur -Combiflex systém Druh Sikadur - Combiflex je těsnící systém pro spáry s velkým pohybem a pro trhliny. Systém je vhodný pro styk

Více

141-10-01. ZATŘÍDĚNÍ VE SHODĚ S EN 13888 Kerapoxy je spárovací hmota (G) na bázi reaktivní pryskyřice (G) třídy RG.

141-10-01. ZATŘÍDĚNÍ VE SHODĚ S EN 13888 Kerapoxy je spárovací hmota (G) na bázi reaktivní pryskyřice (G) třídy RG. Dvousložková epoxidová kyselinovzdorná hygienicky nezávadná spárovací hmota (k dispozici v 26 barevných odstínech), pro spáry o šířce nad 3 mm. Lze ji použít i jako lepidlo. 14101 ZATŘÍDĚNÍ VE SHODĚ S

Více

JEDNOVRSTVÉ A DVOUVRSTVÉ OMÍTKOVÉ SYSTÉMY

JEDNOVRSTVÉ A DVOUVRSTVÉ OMÍTKOVÉ SYSTÉMY Cemix WALL system JEDNOVRSTVÉ A DVOUVRSTVÉ OMÍTKOVÉ SYSTÉMY Řešení pro omítání všech typů podkladů Jak zvolit vhodnou omítku pro interiér a exteriér JEDNOVRSTVÉ A DVOUVRSTVÉ OMÍTKOVÉ SYSTÉMY Omítky jsou

Více

Zdroj: 1. název: Stavební hmoty autor: Luboš svoboda a kolektiv nakladatelství: Jaga group, s.r.o., Bratislava 2007 ISBN 978-80-8076-057-1 2.

Zdroj: 1. název: Stavební hmoty autor: Luboš svoboda a kolektiv nakladatelství: Jaga group, s.r.o., Bratislava 2007 ISBN 978-80-8076-057-1 2. Malty a beton Zdroj: 1. název: Stavební hmoty autor: Luboš svoboda a kolektiv nakladatelství: Jaga group, s.r.o., Bratislava 2007 ISBN 978-80-8076-057-1 2. www.unium.cz/materialy/cvut/fsv/predna sky- svoboda-m6153-p1.html

Více

Construction. SikaGrout -318. Vysoce kvalitní, expanzní zálivková hmota s nízkým smrštěním. Popis výrobku

Construction. SikaGrout -318. Vysoce kvalitní, expanzní zálivková hmota s nízkým smrštěním. Popis výrobku Technický list Vydání 26.03.2014 Identifikační č.: 02 02 01 0100 1 0000006 1180 SikaGrout -318 SikaGrout -318 Vysoce kvalitní, expanzní zálivková hmota s nízkým smrštěním Popis výrobku SikaGrout -318 je

Více

3 - komponentní, vysoce pevnostní epoxidová licí směs

3 - komponentní, vysoce pevnostní epoxidová licí směs Technický list Vydání 24/04/2008 Identifikační č.: 02 02 02 01 001 0 000001 3 - komponentní, vysoce pevnostní epoxidová licí směs Popis výrobku 3 - komponentní, vysoce pevnostní, samonivelační, bez rozpouštědel,

Více

P91.cz. P91.cz Protipožární omítky Knauf. Novinka. P91.cz Knauf VERMIPLASTER. P91.cz Knauf VERMIPLASTER. Omítkové a fasádní systémy 4/2014

P91.cz. P91.cz Protipožární omítky Knauf. Novinka. P91.cz Knauf VERMIPLASTER. P91.cz Knauf VERMIPLASTER. Omítkové a fasádní systémy 4/2014 P91.cz Omítkové a fasádní systémy 4/2014 P91.cz Protipožární omítky Knauf P91.cz Knauf Novinka P91.cz Knauf P91.cz Protipožární omítky Knauf Obsah Strana P91.cz Knauf Vermiplaster Protipožární sádrová

Více

Stavební lepidlo pro:

Stavební lepidlo pro: Technický list Vydání 23/12/2008 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000006 2-komponentní stavební lepidlo Popis výrobku Použití Tixotropní, 2 - komponentní stavební lepidlo na epoxidové bázi, v kartuši.

Více

PCI Lastogum, PCI Seccoral1K, PCI Seccoral 2K Rapid, PCI Seccoral 2K, PCI Pecilastic W

PCI Lastogum, PCI Seccoral1K, PCI Seccoral 2K Rapid, PCI Seccoral 2K, PCI Pecilastic W 114 srpen 2014 Flexibilní lepidlo pro většinu podkladů a všechny druhy keramických obkladů a dlažeb Rozsah použití Pro použití v interiéru a v exteriéru. Na stěny a podlahy. Pro tyto typy podkladů: cementové

Více

PROGRAM SÁDROKARTON PROGRAM SÁDROKARTON. Finish tmel na sádrokartony. Sádrokartonářská stěrka. Univerzální brousitelný tmel

PROGRAM SÁDROKARTON PROGRAM SÁDROKARTON. Finish tmel na sádrokartony. Sádrokartonářská stěrka. Univerzální brousitelný tmel Finish tmel na sádrokartony Pouze pro interiéry k vyrovnání nerovností na stěnách, k opravám starých a popraskaných omítek, hladkého betonu a k finálnímu tmelení sádrokartonových desek. Je určen k úpravě

Více

Omítkové systémy Baumit. Informační servis

Omítkové systémy Baumit. Informační servis Omítkové systémy Baumit Informační servis jednoduchá manipulace a zpracování kompletní logistika strojního omítání mnoho možností povrchových úprav výrobky odpovídající novým evropským normám omítky na

Více

Tmely a stěrky 05/2016. Lehce a bez námahy v interiéru. Interiérové stěrky a tmely Knauf

Tmely a stěrky 05/2016. Lehce a bez námahy v interiéru. Interiérové stěrky a tmely Knauf Tmely a stěrky 05/2016 Lehce a bez námahy v interiéru Interiérové stěrky a tmely Knauf Příprava podkladu Podklad musí být nosný, pevný, soudržný a suchý. Sádrokartonové desky musí být pevně upevněny na

Více

Construction. Sikagard -750 Deco EpoCem. Dekorativní stěrková hmota. Popis výrobku. Údaje o výrobku. Zkušební zprávy. Skladování.

Construction. Sikagard -750 Deco EpoCem. Dekorativní stěrková hmota. Popis výrobku. Údaje o výrobku. Zkušební zprávy. Skladování. Technický list Vydání 03/2014 Identifikační č.: CZ01 Dekorativní stěrková hmota Construction Popis výrobku je dekorativní, normálně tuhnoucí, cementová, epoxidem modifikovaná, 3-komponentní plošná stěrková

Více

DRIZORO CARBOMESH BIAXIÁLNÍ TKANINA Z UHLÍKOVÝCH VLÁKEN S VYSOKOU PEVNOSTÍ PRO OPRAVY A ZESILOVÁNÍ KONSTRUKCÍ POPIS: POUŽITÍ: VÝHODY: APLIKCE:

DRIZORO CARBOMESH BIAXIÁLNÍ TKANINA Z UHLÍKOVÝCH VLÁKEN S VYSOKOU PEVNOSTÍ PRO OPRAVY A ZESILOVÁNÍ KONSTRUKCÍ POPIS: POUŽITÍ: VÝHODY: APLIKCE: DRIZORO CARBOMESH BIAXIÁLNÍ TKANINA Z UHLÍKOVÝCH VLÁKEN S VYSOKOU PEVNOSTÍ PRO OPRAVY A ZESILOVÁNÍ KONSTRUKCÍ POPIS: POUŽITÍ: VÝHODY: APLIKCE: DRIZORO CARBOMESH je tkanina z uhlíkových vláken s vysokou

Více

Speciální čisticí přípravek pro odstraňování silikonových

Speciální čisticí přípravek pro odstraňování silikonových Čištění a ošetřování 08/2008 Silikon-Entferner Odstraňovač silikonu Technické údaje Způsob použití Vlastnosti Spotřeba Ostatní Složení Ekologie v závislosti na nasákavosti 80 100 ml/m² Zabraňte dlouhodobému

Více

VÝROBA BETONU. Copyright 2015 - Ing. Jan Vetchý www.mct.cz

VÝROBA BETONU. Copyright 2015 - Ing. Jan Vetchý www.mct.cz Tato stránka je určena především pro drobné stavebníky, kteří vyrábějí beton doma v ambulantních podmínkách. Na této stránce najdete stručné návody jak namíchat betonovou směs a jaké zásady dodržel při

Více

Pracovní postup Cemix: Sádrové omítky

Pracovní postup Cemix: Sádrové omítky Pracovní postup Cemix: Sádrové omítky Pracovní postup Cemix: Sádrové omítky Obsah 1 Druhy sádrových omítek a stěrek a oblasti jejich použití... 3 1.1 Sádrové omítky Cemix... 3 1.2 Sádrové stěrky Cemix...

Více

Pro stavbu krbů a akumulačních kamen. Stavební a izolační materiál v jednom. izolační desky

Pro stavbu krbů a akumulačních kamen. Stavební a izolační materiál v jednom. izolační desky izolační desky Pro stavbu krbů a akumulačních kamen Stavební a izolační materiál v jednom inspekční dvířka Přístupová dvířka pro čištění a kontrolu Stejná povrchová úprava jako v okolním prostoru Minimální

Více

ASOFLEX-R2M. R2M-Wand TECHNICKÝ LIST. Výr. č.: 203210. Chemicky odolné utěsnění, překlenuje trhliny

ASOFLEX-R2M. R2M-Wand TECHNICKÝ LIST. Výr. č.: 203210. Chemicky odolné utěsnění, překlenuje trhliny ASOFLEX-R2M R2M-Wand Chemicky odolné utěsnění, překlenuje trhliny Výr. č.: 203210 Vlastnosti: ASOFLEX-R2M-Wand je dvousložková pigmentovaná polyuretanová pryskyřice bez obsahu rozpouštědel. ASOFLEX-R2M-Wand

Více

Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Technický list 238 duben 2015

Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Technický list 238 duben 2015 238 duben 2015 Univerzální bílé flexibilní lepidlo pro všechny typy podkladů a všechny druhy keramických obkladů a dlažeb Rozsah použití V interiéru i exteriéru. Na stěny a podlahy. Barva: bílá Pro všechny

Více

11. Omítání, lepení obkladů a spárování

11. Omítání, lepení obkladů a spárování 11. Omítání, lepení obkladů a spárování Omítání, lepení obkladů a spárování 11.1 Omítání ve vnitřním prostředí Pro tyto omítky platí EN 998-1 Specifikace malt pro zdivo Část 1: Malty pro vnitřní a vnější

Více

MapeWrap C BI AX. Vysokopevnostní dvousměrná tkanina s uhlíkovými vlákny 1003/6.01

MapeWrap C BI AX. Vysokopevnostní dvousměrná tkanina s uhlíkovými vlákny 1003/6.01 Vysokopevnostní dvousměrná tkanina s uhlíkovými vlákny 1003/6.01 OBLASTI POUŽITÍ Tento systém je vhodný pro opravu a zvýšení pevnosti v ohybu a ve smyku u železobetonových prvků poškozených fyzikálněmechanickými

Více

MasterFlow 648. Vysokopevnostní, chemicky odolná, zálivková hmota na bázi EP pro přesné podlévání.

MasterFlow 648. Vysokopevnostní, chemicky odolná, zálivková hmota na bázi EP pro přesné podlévání. POPIS MasterFlow 648 je 3K vysokopevnostní, zálivková hmota na bázi EP s nízkým smrštěním. Vykazuje vysokou počáteční I konečnou pevnost. Po smíchání všech tří složek MasterFlow 648 představuje maltu s

Více

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW 0. POPIS A POUŽITÍ VÝROBKU ETICS ENVART izol MW je vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní

Více

pro následné úpravy ~ 24 nejméně 24 na každý mm tloušťky < 20 < 0,04 > 0,08 > 0,25

pro následné úpravy ~ 24 nejméně 24 na každý mm tloušťky < 20 < 0,04 > 0,08 > 0,25 TECHNICKÝ LIST 04.01.13-CZE VÝROBKY PRO DEKORATIVNÍ ÚPRAVY POVRCHŮ DECOR BETON LOOK dekorativní vyrovnávací hmota 1. Popis, použití DECOR BETON LOOK se používá k dekorativním úpravám vnitřních povrchů

Více

STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK) BETON

STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK) BETON JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK) BETON umělé stavivo vytvořené ze směsi drobného a hrubého kameniva a vhodného pojiva s možným obsahem různých přísad a příměsí

Více

STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK) POJIVA

STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK) POJIVA JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK) POJIVA pojiva jsou takové organické nebo anorganické látky, které mají schopnost spojovat jiné sypké nebo kusové materiály

Více

PŘÍRUČKA PRO TECHNOLOGICKÝ POSTUP

PŘÍRUČKA PRO TECHNOLOGICKÝ POSTUP www.quick-mix.cz PŘÍRUČKA PRO TECHNOLOGICKÝ POSTUP NA PROVÁDĚNÍ ZATEPLOVACÍHO SYSTÉMU QUICK-MIX S POVRCHOVOU ÚPRAVOU CIHLOVÝMI PÁSKY... teplo v domě šetří pro mě www.quick-mix.cz OBSAH PŘÍRUČKY 1. Použití

Více

systém epoxidové pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty kapalina není hořlavá kapalina není hořlavá

systém epoxidové pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty kapalina není hořlavá kapalina není hořlavá PCI-Schwimmbadfuge Epoxidová spárovací hmota pro keramické obklady v trvale mokrém a vlhkém prostředí Výrobní list č.: 164 Údaje o zpracování/technická data Materiálně technologická data Materiálová báze

Více

2-komponentní epoxidové pojivo pro malty, stěrky a pečeticí nátěry

2-komponentní epoxidové pojivo pro malty, stěrky a pečeticí nátěry Technický list Vydání 11/2011 Identifikační č.: 02 08 01 02 009 0 000004 Sikafloor -169 2-komponentní epoxidové pojivo pro malty, stěrky a pečeticí nátěry Construction Popis výrobku Použití Sikafloor -169

Více

fermacell konstrukce 3 TP 2 Systém předsazených stěn fermacell

fermacell konstrukce 3 TP 2 Systém předsazených stěn fermacell fermacell konstrukce 3 TP 2 Systém předsazených stěn fermacell Stav květen 2015 Systém pro zlepšení akustických vlastností příček z tvárnic Ytong Zlepšení vzduchové neprůzvučnosti: 4 db Tloušťka stěny:

Více

SANAČNÍ PŘÍPRAVKY SANAČNÍ

SANAČNÍ PŘÍPRAVKY SANAČNÍ KATALOG VÝROBKŮ 49 DRY BETON SUPER Jednosložková sanační omítka pro cihlové zdivo s vysokým obsahem vlhkosti a solí DRY BETON SUPER je přípravek v prášku určený pro okamžité použití. Smíchává se s vodou

Více

Viscacid Acryl-Zementlack Akrylátový lak na cementový podklad

Viscacid Acryl-Zementlack Akrylátový lak na cementový podklad Viscacid Acryl-Zementlack Akrylátový lak na cementový podklad Číslo výrobku: 2920-23 Pigmentovaná, akrylátová nátěrová hmota ředitelná vodou. Záznam o zkoušce: PA-VI 212.039 Osvědčení o zkoušce: Státní

Více

Produkt Rimano PLUS Rimano PRIMA Rimano UNI. Druh omítky / stěrky šedobílá sádrová stěrka šedobílá sádrová stěrka šedobílá sádrová omítka

Produkt Rimano PLUS Rimano PRIMA Rimano UNI. Druh omítky / stěrky šedobílá sádrová stěrka šedobílá sádrová stěrka šedobílá sádrová omítka Přehled omítek a stěrek Produkt Rimano PLUS Rimano PRIMA Rimano UNI Druh omítky / stěrky šedobílá sádrová stěrka šedobílá sádrová stěrka šedobílá sádrová omítka Popis tenkovrstvá sádrová stěrka s hlazeným

Více

MATERIÁLY PRO ZDĚNÍ Extrudovaný polystyrén, expandovaný perlit

MATERIÁLY PRO ZDĚNÍ Extrudovaný polystyrén, expandovaný perlit MATERIÁLY PRO ZDĚNÍ Extrudovaný polystyrén, expandovaný perlit extrudovaný polystyrén XPS Při dosavadním způsobu montáže okenních rámů, nebo zárubní do zdiva, vzniká u tohoto detailu tepelný most. Pro

Více

2-komponentní epoxidový uzavírací nátěr. Sikafloor -264 je 2-komponentní, ekonomický, barevný, nátěr na bázi epoxidové pryskyřice, bez rozpouštědel.

2-komponentní epoxidový uzavírací nátěr. Sikafloor -264 je 2-komponentní, ekonomický, barevný, nátěr na bázi epoxidové pryskyřice, bez rozpouštědel. Technický list Vydání 11/2011 Identifikační č.: 02 08 01 02 013 0 000002 2-komponentní epoxidový uzavírací nátěr Popis výrobku je 2-komponentní, ekonomický, barevný, nátěr na bázi epoxidové pryskyřice,

Více

tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ

tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ Cokoli potřebujete udělat tesa má optimální řešení Vítejte u přehledu sortimentu samolepicích pásek tesa určených pro průmysl

Více

Sikaflex - PRO 3WF. Technický list Sikaflex - PRO 3WF strana 1/7 11/2002. Druh. Použití

Sikaflex - PRO 3WF. Technický list Sikaflex - PRO 3WF strana 1/7 11/2002. Druh. Použití Technický list Sikaflex - PRO 3WF strana 1/7 Těsnění spár Sikaflex - PRO 3WF Druh Trvale elastická 1-komponentní těsnící hmota, na polyuretanové bázi vyznačující se velmi dobrou mechanickou a chemickou

Více

Charakteristické vlastnosti.

Charakteristické vlastnosti. Weldyx Professional je vysoce účinné lepidlo, vyvinuté pro strukturální lepení kovů 1, spojovacích materiálů a umělých hmot 2. Díky své nekompromisní kvalitě je schváleno pro speciální požadavky řady průmyslových

Více

PCI Geofug Komfortní spárovací hmota pro všechny druhy keramických obkladů.

PCI Geofug Komfortní spárovací hmota pro všechny druhy keramických obkladů. PCI Geofug Komfortní spárovací hmota pro všechny druhy keramických obkladů. Oblasti použití Pro použití v interiérech. Pro stěny a podlahy. Pro šířky spár od 1 do 6 mm. Pro obklady z jemné kameniny, deskové

Více

MINEROL. TECHNICKÝ LIST 11.18-cze DEKORATIVNÍ OMÍTKY. minerální stříkaná omítka. 1. Popis, použití. 2. Barevné odstíny, balení. 3.

MINEROL. TECHNICKÝ LIST 11.18-cze DEKORATIVNÍ OMÍTKY. minerální stříkaná omítka. 1. Popis, použití. 2. Barevné odstíny, balení. 3. TECHNICKÝ LIST 11.18-cze DEKORATIVNÍ OMÍTKY MINEROL minerální stříkaná omítka 1. Popis, použití MINEROL je tenkovrstvá dekorativní omítka, určená k nanášení stříkáním. Maltová směs je vhodná ke strojnímu

Více

- MONTÁŽ A INSTALACE -

- MONTÁŽ A INSTALACE - - MONTÁŽ A INSTALACE - NÁVOD PRO MODEL CIRKULÁR Pouzdra pro posuvné dveře Jednokřídlé Dvoukřídlé (od str. 6) SESTAVENÍ POUZDRA - CIRKULAR 1 2 Nasuňte dorazový díl na kovové úchyty na konci kolejnice, které

Více

2komponentní pružný epoxidový nátěr, chemicky odolný a elektrostaticky vodivý

2komponentní pružný epoxidový nátěr, chemicky odolný a elektrostaticky vodivý Technický list Datum vydání: 01/2015 Identifikační č.: 02 08 01 02 020 0 000008 2komponentní pružný epoxidový nátěr, chemicky odolný a elektrostaticky vodivý Popis výrobku je 2komponentní, elektrostaticky

Více

SURFACE / CEILING / WALL ATMOSPHERE ADHESIVES INSTALLATION FINISHING POVRCH / STROP / STĚNA PROSTŘEDÍ LEPIDLA INSTALACE DOKONČOVACÍ PRÁCE

SURFACE / CEILING / WALL ATMOSPHERE ADHESIVES INSTALLATION FINISHING POVRCH / STROP / STĚNA PROSTŘEDÍ LEPIDLA INSTALACE DOKONČOVACÍ PRÁCE PRAVIDLO SAAIF SURFACE / CEILING / WALL ATMOSPHERE ADHESIVES INSTALLATION FINISHING POVRCH / STROP / STĚNA PROSTŘEDÍ LEPIDLA INSTALACE DOKONČOVACÍ PRÁCE POVRCH / STROP / STĚNA POVRCH / STROP / STĚNA Bez

Více

Kamnová omítka a armovací omítka - super jemná

Kamnová omítka a armovací omítka - super jemná Kamnová omítka a armovací omítka - super jemná Návod k použití Vlastnosti a použití: Práškovitá hmota s minerálním plnivem, která nahradí hladkou špachtlovací píp. armovací omítku. Pro obzvlášt hladké

Více

OMÍTKOVÉ SYSTÉMY PROFI

OMÍTKOVÉ SYSTÉMY PROFI OMÍTKOVÉ SYSTÉMY PROFI Profi omítky pro dokonalý vzhled Vaší stavby Omítkové směsi nejvyšší kvality Odborné poradenství a servis Spolehlivá systémová řešení Pro novostavby i renovace Omítky dle typu Vápenosádrové

Více

Lepidla, malty a pěna HELUZ pro broušené cihly 122. Malty pro nebroušené cihly HELUZ 123. Polystyren HELUZ pro vysypávání cihel 125

Lepidla, malty a pěna HELUZ pro broušené cihly 122. Malty pro nebroušené cihly HELUZ 123. Polystyren HELUZ pro vysypávání cihel 125 Lepidla, malty a pěna HELUZ pro broušené cihly 122 Malty pro nebroušené cihly HELUZ 123 Omítky 124 Polystyren HELUZ pro vysypávání cihel 125 Extrudovaný polystyren HELUZ pro ostění s krajovými cihlami

Více

epoxidová pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty. není hořlavá kapalina není hořlavá kapalina cca 500 g/m 2 cca 1 100 g/m 2 cca 1 700 g/m 2

epoxidová pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty. není hořlavá kapalina není hořlavá kapalina cca 500 g/m 2 cca 1 100 g/m 2 cca 1 700 g/m 2 PCI-Rigamuls S 30 Pojivo z reaktivní pryskyřice pro zhotovení chemicky odolných spárovacích a pokládacích malt pro obklady dlaždicemi Výrobní list č.: 143 Vlastnosti produktu Odolný proti chemikáliím,

Více

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Obsah 1 Obecné... 3 Příprava stěny... 4 3 Příprava podlahy... 5 4 Provádění hydroizolace... 5 5 Lepení keramického

Více

Technický list Sikafloor 156 / strana 1/6 11/2002

Technický list Sikafloor 156 / strana 1/6 11/2002 Technický list Sikafloor 156 / strana 1/6 Základní nátěr Sikafloor 156 Druh Sikafloor 156 je nízkoviskózní bezbarvá 2-komponentní pryskyřice na bázi epoxidu, bez rozpouštědel. Použití Sikafloor 156 se

Více

Rozsah použití. Vlastnosti produktu. meets requirements of C2TE S1 in accordance with 0801-11 / 0098-11. Technický list 207 srpen 2014

Rozsah použití. Vlastnosti produktu. meets requirements of C2TE S1 in accordance with 0801-11 / 0098-11. Technický list 207 srpen 2014 207 srpen 2014 Vylehčené variabilní flexibilní lepidlo pro všechny druhy keramických obkladů a dlažeb Rozsah použití Pro vnitřní a vnější použití. Na stěny a podlahy. Pro všechny typy podkladů: Cementové

Více

Nízká spotřeba. Elektrostaticky vodivá (DIN EN 61340-5-1, DIN EN 61340-4-5). Vysoká odolnost proti otěru. Velmi dobré rozlévání materiálu.

Nízká spotřeba. Elektrostaticky vodivá (DIN EN 61340-5-1, DIN EN 61340-4-5). Vysoká odolnost proti otěru. Velmi dobré rozlévání materiálu. Technický list strana 1 Charakteristika Funkce Oblast použití Technická data Produktová skupina Parametry Nízká spotřeba. Elektrostaticky vodivá (DIN EN 61340-5-1, DIN EN 61340-4-5). Vysoká odolnost proti

Více

Disboxid EP Antistatic Systém antistatických podlah

Disboxid EP Antistatic Systém antistatických podlah Systémový informační list Disboxid EP Antistatic Systém antistatických podlah Na podlahové vrstvy na beton a cementový potěr se schopností odvádět elektrický náboj - - pigmentovaný tvrdý dvojsložkový systém

Více

~ 1,60. 2 až 3. < 70 (-) hodnota S d (d = 3 mm) (m) < 0,14 třída I (vysoká paropropustnost) za sucha > 0,25

~ 1,60. 2 až 3. < 70 (-) hodnota S d (d = 3 mm) (m) < 0,14 třída I (vysoká paropropustnost) za sucha > 0,25 TECHNICKÝ LIST 11.01.07-cze STAVEBNÍ LEPIDLA JUBIZOL LEPIDLO lepidlo ve fasádních tepelně-izolačních systémech JUBIZOL 1. Popis, použití Ve fasádních tepelně izolačních systémech JUBIZOL EPS, JUBIZOL S70

Více

lepidlo a základní omítka ve fasádním tepelně izolačním systému JUBIZOL STRONG

lepidlo a základní omítka ve fasádním tepelně izolačním systému JUBIZOL STRONG TECHNICKÝ LIST 11.01.14-cze STAVEBNÍ LEPIDLA JUBIZOL STRONG FIX lepidlo a základní omítka ve fasádním tepelně izolačním systému JUBIZOL STRONG 1. Popis, použití Používá se ve fasádních tepelně izolačních

Více

Pro obklady a dlažby na všech typech podkladů včetně podkladů s vysokými výkyvy teplot.

Pro obklady a dlažby na všech typech podkladů včetně podkladů s vysokými výkyvy teplot. 273 březen 2015 Univerzální barevná spárovací hmota PCI Nanofug Premium ideální pro keramiku a slinutou keramiku Rozsah použití Pro použití v interiéru a exteriéru. Na podlahy a stěny. Pro spáry od 1 do

Více

Prakticky bez smrštění a deformací. Zrychlený speciální cement pro zhotovení tvarově stálých potěrů bez smrštění, ve vnitřních a venkovních prostorech

Prakticky bez smrštění a deformací. Zrychlený speciální cement pro zhotovení tvarově stálých potěrů bez smrštění, ve vnitřních a venkovních prostorech Technický list výrobku Rychlý cement s velmi malým smrštěním Prakticky bez smrštění a deformací Zrychlený speciální cement pro zhotovení tvarově stálých potěrů bez smrštění, ve vnitřních a venkovních prostorech

Více

701/4.96 PLANICRETE. Cementové malty k dokončení povrchů vystavených těžkému abraznímu zatížení (průmyslové podlahy, rampy, kanály apod.

701/4.96 PLANICRETE. Cementové malty k dokončení povrchů vystavených těžkému abraznímu zatížení (průmyslové podlahy, rampy, kanály apod. 701/4.96 PLANICRETE PŘÍSADA DO CEMENTOVÝCH MALT KE ZVÝŠENÍ MECHANICKÝCH A ADHESNÍCH PARAMETRŮ DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ OBLASTI POUŽITÍ Jako přísada ke zlepšení mechanických a adhesních vlastností cementových

Více

Pracovní postup Cemix: Samonivelační podlahové stěrky

Pracovní postup Cemix: Samonivelační podlahové stěrky Pracovní postup Cemix: Samonivelační podlahové stěrky Pracovní postup Cemix: Samonivelační podlahové stěrky Obsah 1 Materiály pro podlahové konstrukce... 3 2 Typy a parametry samonivelačních stěrek...

Více

Anorganická pojiva, cementy, malty

Anorganická pojiva, cementy, malty Anorganická pojiva, cementy, malty Ing. Alexander Trinner Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p. pobočka Plzeň Zahradní 15, 326 00 Plzeň trinner@tzus.cz; www.tzus.cz 1 Anorganická pojiva Definice:

Více

Základní škola Bruntál, Rýmařovská 15

Základní škola Bruntál, Rýmařovská 15 Základní škola Bruntál, Rýmařovsk ovská 15 Praktické práce 8.. ročník Stavební,, maltové směsi si (Příprava materiálů pro zhotovení stavebních směsí) 17. 03.. / 2013 Ing. Martin Greško Historie stavebnictví

Více

A44 Zasklívání oken TDS S049-01-CZ 2005-04-19 Strana 2 ze 5

A44 Zasklívání oken TDS S049-01-CZ 2005-04-19 Strana 2 ze 5 Strana 1 ze 5 TECHNICKÝ LIST A44 Zasklívání oken VLASTNOSTI: Neutrální vytvrzovací systém: Alkoxy Vytvrzování při pokojové teplotě Jedno-komponentní tmel Nízko-modulový Aplikační teplota od -20 C do +

Více

dobrá penetrační schopnost vysoká přídržnost snadná aplikace krátké čekací doby víceúčelový vhodný i pro použití v exteriéru

dobrá penetrační schopnost vysoká přídržnost snadná aplikace krátké čekací doby víceúčelový vhodný i pro použití v exteriéru Technický list Vydání 01/2014 Identifikační č.: 02 08 01 02 007 0 000001 2komponentní epoxidový základní nátěr, samonivelační malta a potěr Construction Popis výrobku je 2komponentní nízkoviskózní epoxidová

Více

Sikaflex - 20 AT. Technický list Sikaflex - 20 AT strana 1/5 11/2002. Těsnění spár. Druh. Použití. Přednosti. www.sika-diamondfloor.

Sikaflex - 20 AT. Technický list Sikaflex - 20 AT strana 1/5 11/2002. Těsnění spár. Druh. Použití. Přednosti. www.sika-diamondfloor. Technický list Sikaflex - 20 strana 1/5 Těsnění spár Sikaflex - 20 Druh Elastická jednosložková těsnící hmota na bázi PUR-hybridu k utěsnění spár u pozemních staveb. Sikaflex-20 je těsnící hmota pro utěsnění

Více

Ceník fermacell a fermacell AESTUVER

Ceník fermacell a fermacell AESTUVER Ceník fermacell a fermacell AESTUVER Kompletní program Stav srpen 2014 2 Obsah Oblasti využití Podlahové systémy 4 Dřevostavby 6 Vlhké prostory 8 Systémy pro exteriér 10 Suchá výstavba 12 Modernizace a

Více

~ 1,60. 2 až 3. pro dosažení odolnosti proti dešťové vodě pro další zpracování (nanášení konečné povrchové úpravy) ~ 24

~ 1,60. 2 až 3. pro dosažení odolnosti proti dešťové vodě pro další zpracování (nanášení konečné povrchové úpravy) ~ 24 TECHNICKÝ LIST 12.02.01-cze STAVEBNÍ LEPIDLA EPS LEPICÍ MALTA lepidlo a základní omítka ve fasádních tepelně-izolačních systémech JUBIZOL s izolantem EPS 1. Popis, použití Ve fasádních tepelně izolačních

Více

VD Systém TECHNICKÝ LIST. Systém určený pro bezpečné a trvalé utěsnění tlakové vody vtékající z negativní strany

VD Systém TECHNICKÝ LIST. Systém určený pro bezpečné a trvalé utěsnění tlakové vody vtékající z negativní strany Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu VD-System je určený k bezpečnému a trvalému utěsnění tlakové vody. VD-System se skládá ze tří produktů: Stěrka VD-1 Screed je rychletuhnoucí minerální izolační

Více

2komponentní barevný epoxidový nátěr na vodní bázi. Sikafloor Garage je 2komponentní, barevný nátěr na vodní bázi epoxidové pryskyřice.

2komponentní barevný epoxidový nátěr na vodní bázi. Sikafloor Garage je 2komponentní, barevný nátěr na vodní bázi epoxidové pryskyřice. Technický list Datum vydání 06/2015 Identifikační č.: 02 08 01 02 024 0 000021 2komponentní barevný epoxidový nátěr na vodní bázi Popis výrobku je 2komponentní, barevný nátěr na vodní bázi epoxidové pryskyřice.

Více

1. Základy plotové konstrukce

1. Základy plotové konstrukce BETONOVÉ PLOTY V posledních letech si stále na větší oblibě získávají ploty z betonových štípaných tvarovek a nebo z dutinových betonových tvarovek s povrchem napodobujícím pískovec a nebo jiný kámen.

Více

MONTÁŽNÍ A KONSTRUKČNÍ LEPIDLA

MONTÁŽNÍ A KONSTRUKČNÍ LEPIDLA 37 38 MONTÁŽNÍ A KONSTRUKČNÍ PUROCOL Vysoce kvalitní polyuretanové lepidlo s velmi vysokou lepicí silou. Po vytvrzení je transparentní a vysoce vodovzdorné D4 (ČSN EN 204). Nezanechává skvrny a lze použít

Více

JUBIZOL KULIRPLAST 1.8 PREMIUM

JUBIZOL KULIRPLAST 1.8 PREMIUM TECHNICKÝ LIST 10.02.12.04-cze DEKORATIVNÍ OMÍTKY JUBIZOL KULIRPLAST 1.8 akrylátová mozaiková omítka (KPP) 1. Popis, použití JUBIZOL KULIRPLAST 1.8 akrylátová omítka vyrobená z obarveného křemičitého granulátu.

Více

2-komponentní, rychle tuhnoucí základní nátěr a pojivo pro vyrovnávací malty

2-komponentní, rychle tuhnoucí základní nátěr a pojivo pro vyrovnávací malty Technický list Vydání 04/03/2009 Identifikační číslo: 02 08 01 02 049 0 000001 Sikafloor -159Sikafloor -159 Sikafloor -159 2-komponentní, rychle tuhnoucí základní nátěr a pojivo pro vyrovnávací malty Construction

Více

Construction. Sikadur -41 CF Normal. 3komponentní tixotropní vysprávková epoxidová malta. Popis výrobku. Testy

Construction. Sikadur -41 CF Normal. 3komponentní tixotropní vysprávková epoxidová malta. Popis výrobku. Testy Technický list Vydání 05/2013 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000040 3komponentní tixotropní vysprávková epoxidová malta Popis výrobku je tixotropní, 3komponentní vysprávková a opravná malta, na bázi

Více

Technický list Sikalastic -445 Popis výrobku Použití Vlastnosti / výhody Construction Testy Zkušební zprávy Údaje o výrobku Vzhled / Barva

Technický list Sikalastic -445 Popis výrobku Použití       Vlastnosti / výhody  Construction Testy Zkušební zprávy Údaje o výrobku Vzhled / Barva Technický list Vydání 01/06/2010 Identifikační č.: 02 07 02 03 002 0 000005 Víceúčelový tekutý nátěr pro hydroizolaci střech Popis výrobku je aplikovaný za studena, UV-odolný, vysoce elastický, 1- komponentní

Více

MULTI - TALENTOVANÉ VÝROBKY OD KIESEL. Dláždíme cestu k jistému výsledku

MULTI - TALENTOVANÉ VÝROBKY OD KIESEL. Dláždíme cestu k jistému výsledku MULTI - TALENTOVANÉ VÝROBKY OD KIESEL Dláždíme cestu k jistému výsledku Tekutá těsnící fólie Okamul DF jako kontaktní izolace pod keramické obklady vysoce flexibilní, výborná schopnost překlenovat trhliny

Více

W 61 Suchá omítka a opláštění stěny Knauf

W 61 Suchá omítka a opláštění stěny Knauf W 07/2007 W Suchá omítka a opláštění stěny Knauf NOVINKA! S hodnotami tepelné a zvukové izolace istota v systému JS Knauf Produkty - W 1 - Suchá omítka Knauf ze sádrokartonových desek W 4 - Suchá omítka

Více

SCHÖNOX SHOWERLINE SCHÖNOX SHOWERLINE. Nenechte to dojít tak daleko! Let s stick together www.schonox.cz

SCHÖNOX SHOWERLINE SCHÖNOX SHOWERLINE. Nenechte to dojít tak daleko! Let s stick together www.schonox.cz SCHÖNOX SHOWERLINE SCHÖNOX SHOWERLINE Nenechte to dojít tak daleko! Doporučení pro instalaci alternativní izolace dle normy EOTA / ETAG 022. (nová evropská norma popisující technické parametry pro těsnící

Více

Bobtnavá injektážní hadička pro těsnění konstrukčních spár ve vodotěsných stavbách

Bobtnavá injektážní hadička pro těsnění konstrukčních spár ve vodotěsných stavbách Technický list Vydání 31/03/2008 Identifikační č.: 02 07 03 05 001 0 000013 Set ( Sika Injectoflex-Systém typ HPM ) ( Sika Injectoflex-systém typ HPM ) Bobtnavá injektážní hadička pro těsnění konstrukčních

Více

Chemicky odolná vodotěsnicí membrána, na bázi hybridu polyurea-polyuretanu, pro strojní aplikaci

Chemicky odolná vodotěsnicí membrána, na bázi hybridu polyurea-polyuretanu, pro strojní aplikaci Technický list Vydání 22/07/2011 Identifikační č.: 02 06 07 01 001 0 000005 Chemicky odolná vodotěsnicí membrána, na bázi hybridu polyurea-polyuretanu, pro strojní aplikaci Construction Popis výrobku Použití

Více

Sika AnchorFix -1 je rychle tuhnoucí 2komponentní chemická kotva, na bázi polyesterů, bez rozpouštědel a styrénu.

Sika AnchorFix -1 je rychle tuhnoucí 2komponentní chemická kotva, na bázi polyesterů, bez rozpouštědel a styrénu. Technický list Vydání 05/2014 Identifikační č.: 02 04 03 01 001 0 000001 Rychletuhnoucí kotvicí lepidlo Popis výrobku je rychle tuhnoucí 2komponentní chemická kotva, na bázi polyesterů, bez rozpouštědel

Více

TENKOVRSTVÉ OMÍTKY, ŠTUKY, STĚRKY

TENKOVRSTVÉ OMÍTKY, ŠTUKY, STĚRKY TENKOVRSTVÉ OMÍTKY, ŠTUKY, STĚRKY SPECIÁLNÍ STĚRKY TENKOVRSTVÉ OMÍTKY, ŠTUKY, STĚRKY Baumit Bayosan vápenný štuk RK 70 N (Baumit Bayosan KalkFeinputz RK 70 N) Vápenná štuková omítka pro interiér i exteriér,

Více

Lepidlo třecích obložení RETOL 93

Lepidlo třecích obložení RETOL 93 Docela by měl zajímalo, zda již někdo zkoušel lepit brzdové destičky na ATV nejen třeba od Dinli, třeba níže uvedeným lepidlem za zhruba 450,- Kč/litr a jaké destičky jste použily na Dinlijku? Diskutovat

Více