Magistrát města Plzně PROVOZNÍ DOKUMENTACE BUDOV MAGISTRÁTU MĚSTA PLZNĚ NÁM. REPUBLIKY 1, 40, 41

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Magistrát města Plzně PROVOZNÍ DOKUMENTACE BUDOV MAGISTRÁTU MĚSTA PLZNĚ NÁM. REPUBLIKY 1, 40, 41"

Transkript

1 Q agistrát města lzně očet stran: 15 očet příloh: 3 Účinnost od: VZÍ DKUT BUDV GSTÁTU ĚST LZĚ Á. UBLKY 1, 40, 41 Zpracovatel Garant Schvalovatel méno, funkce Datum odpis iroslav Šmiřák, DiS., správce budovy oman ísař vedoucí T VTŘ ng. Tomáš Karhan, vedoucí VTŘ

2 Q bsah: rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 1 ÚČL ŮSBST ZKTKY, Y ZKTKY Y V DVĚDST S ČSTÍ VSTU D BUDVY STÁŽÍ ČÍ SLUŽB KVÝ SYSTÉ VDL UŽÍVÁÍ ŮZDU Z VLSLVÍVY UL VYUŽTÍ ST V BUDVĚ HYB BLÍH SB V BUDVĚ VST VÁTÝH KUŘÍ V BUDVĚ KLÍČVÝ Ž ÚKLD ÚDŽB LKVD DDŮ VZ THKÝH ZŘÍZÍ BZ HVÍ ŘVST HSDŘÍ S GÍ ZÁZY SUVSÍÍ DKUT DKUT DKUT STTÍ ZÁVĚČÁ USTVÍ ŘÍLHY SZ ŘÍLH agistrát města lzně Strana 2 (celkem 16)

3 Q Vydání č. /revize č. Změna č. Strana č. rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 Změnový/revizní list opis změny Datum účinnosti změny Garant (méno, příjmení) 1/1 1 elková technická novelizace instrukce oman ísař 1/2 1 4 Změna názvu: dbor vnitřních věcí dbor vnitřní správy oman ísař 1/ Doplnění instrukce o bod oman ísař 2 7 Doplnění bodu ovinnosti vrátných oman ísař 1/4 1 4 Úprava textu bodu č. 1. Účel oman ísař 2 4 Doplnění seznamu zkratek oman ísař 3 5 Doplnění bodu č. 4 ravomoci a odpovědnosti oman ísař 4 8 Doplnění povinností vrátných v bodě oman ísař 5 9 Úprava bodu 5.7 Úklid a údržba oman ísař 6 9 Doplnění nového bodu 5.10 BZa oman ísař 7 10 Doplnění nového bodu 5.11 Havarijní připravenost oman ísař 8 10 Úprava bodu 7.1 Související dokumentace oman ísař 9 11, 13 Doplnění přílohy č. 2 v bodě 9. řílohy oman ísař 1/5 1 1/6 1 Q elková technická novelizace instrukce z důvodu: - přestěhování vrátnice radnice, úprava mázhauzu - implementace ČS S 50001:2012 a s tím spojené QS Havarijní připravenost - ukončení provozu aplikace aximo (hlášení poruch). elková technická novelizace instrukce z důvodu: - změna režimu vstupu do budovy (strážní a recepční služba) - zrušení nformační kanceláře v přízemí radnice - instalace kamerového systému se záznamem - změna způsobu vytápění budovy - implementace ČS S 50001:2012 hospodaření s energiemi oman ísař Datum, podpis garanta agistrát města lzně Strana 3 (celkem 16)

4 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 Vydání č. /revize č. Změna č. 1/7 1 Strana č. opis změny elková technická novelizace instrukce z důvodu realizace stavebních úprav v budově výstavba výtahu, zdvihací plošiny, rekonstrukce W. Datum účinnosti změny Garant (méno, příjmení) oman ísař Datum, podpis garanta agistrát města lzně Strana 4 (celkem 16)

5 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 1 ÚČL Účelem této instrukce je stanovení pravidel provozu komplexu budov agistrátu města lzně nám. epubliky 1, 40, 41, lzeň, v rámci SŘ. obsahuje souhrn pokynů, které upravují organizaci provozu, dodržovaní pořádku, bezpečnosti práce a pravidel požární ochrany, nakládání s odpady a havarijní připravenost v budově a přilehlých prostorách. 2 ŮSBST je závazná pro všechny osoby, které se nacházejí v komplexu budov nám. epubliky 1, 40, 41, lzeň. 3 ZKTKY, Y 3.1 Zkratky Z - Zastupitelstvo města lzně - agistrát města lzně T - Tajemník VTŘ - dbor vnitřní správy KŘÚS - Kancelář ředitele Úřadu správních agend SŘ - integrovaný systém řízení dle ČS S 9001:2016, ČS S 14001:2016, ČS HSS 18001:2008, ČS S 50001:2012, K - kancelář primátora S - elektrická požární signalizace ZS - elektrická zabezpečovací signalizace BZ - bezpečnost a ochrana a zdraví při práci - pult centralizované ochrany HZS - Hasičský záchranný sbor - ěstská policie lzeň - ěstský obvod STm - Správa informačních technologií města lzně Ú - Úřad městského obvodu ns systém energetického managementu ČS S 50001:2012 D - utomatický defibrilátor 3.2 ojmy Vrátný Strážný ecepce Budova - osoba, která v daném okamžiku vykonává funkci vrátného ve vrátnici v přízemí budovy (může ji vykonávat i zaměstnanec údržby) - pracovník smluvního dodavatele zajišťující strážní a recepční službu v mázhauzu budovy. - pracoviště strážní a recepční služby v mázhauzu budovy. - pro potřeby této instrukce se budovou rozumí komplex budov nám. epubliky 1, 40, 41. agistrát města lzně Strana 5 (celkem 16)

6 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 ST Schodolez - síť městského informačního systému - je soustava aktivních prvků, serverů a jejich propojení, které zajišťuje dostupnost společných datových bází na všech místech, která tvoří páteřní síť, zajišťuje zpracování aplikačních úloh nad těmito bázemi, umožňuje distribuci dat, vytváří obecně kvalitní komunikační prostředí. - je mobilní bateriové dopravní zařízení s pásovým pojezdem, ke kterému je možno připevnit invalidní vozík. Slouží pro dopravu imobilních občanů do/ze schodů v rámci budovy. 4 V DVĚDST lnění této instrukce se ukládá všem zaměstnancům. Kontrolou dodržování jsou pověřeni vedoucí zaměstnanci na všech stupních řízení. je vydána v návaznosti na vydané řídící a organizační normy, zejména na QS rovozní řád budov, QS racovní řád, QS Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, Q Zabezpečení ochrany zaměstnanců a bezpečnosti práce na pracovištích, QS ožární ochrana, Q Zabezpečení požární ochrany v objektech, QS Havarijní připravenost, QS nergetický management. 5 S ČSTÍ 5.1 Vstup do budovy Hlavní vchod do budovy z náměstí epubliky je odemčen v pracovní dny od 6.00 do hodin, ve dnech pracovního klidu od 8.00 do hodin okud je hlavní vchod do budovy odemčen, jsou veřejnosti volně přístupné prostory mazhauzu, místnost s modelem historického centra města a prostor vrátnice. statní prostory budovy nejsou veřejně přístupné. 5.2 Strážní a recepční služba Strážní a recepční službu v budově radnice zajišťuje VTŘ prostřednictvím smluvního vztahu s dodavatelskou firmou racoviště strážní a recepční služby - recepce - je umístěna v mázhauzu (vstupní hale) budovy. rovozní doba recepce je v pracovní dny od 06:00 do 18:00 hodin Strážný v recepci zajišťuje kontrolu osob vstupujících do budovy v souladu s touto instrukcí a anuálem pracovníka ostrahy radnice, který je součástí této instrukce jako příloha č Vstup do neveřejné části budovy je strážným umožněn zaměstnancům úřadu i návštěvníkům budovy dle těchto pravidel: a) členové Z, starostové, zaměstnanci s pracovištěm v budově, zaměstnanci organizací, které mají v budově pronajaté či vypůjčené prostory a všechny osoby v doprovodu výše vyjmenovaných. vstup do budovy bude strážným umožněn bez další identifikace b) ostatní zaměstnanci zaměstnanci úřadu budou strážným do budovy vpuštěni po předložení průkazu zaměstnance agistrát města lzně Strana 6 (celkem 16)

7 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 c) ostatní zaměstnanci města a příspěvkových organizací budou strážným vpuštěni do budovy na základě prokázání se průkazem zaměstnance nebo jiným dokladem, případně v souladu s pravidly pro návštěvníky viz níže odstavec pod označením e). d) významní hosté, návštěvy, delegace zaměstnanec, který je odpovědný za organizační zajištění průběhu takovéto akce (zpravidla oddělení protokolu K), je povinen významného hosta doprovodit přes recepci. e) návštěvník do neveřejných prostor budovy bude návštěvník vpuštěn pouze po předchozím ohlášení důvodu návštěvy v recepci a poté, co strážný telefonicky ověří návštěvu u příslušného zaměstnance úřadu. ro vstup do budovy obdrží návštěvník v recepci visačku s označením ávštěva Volný vstup veřejnosti do celé budovy je povolen během zasedání Z, při pořádání hromadných akcí (tiskové konference, semináře, vítání občánků, slavnostní zahájení výstav v budově apod.) a v době konání svatebních obřadů. 5.3 Kamerový systém Z důvodu bezpečnosti zaměstnanců i návštěvníků budovy a z důvodu ochrany majetku města je v budově instalován bezpečnostní kamerový systém se záznamem Bezpečnostní kamerový systém je tvořen čtyřmi nezávislými kamerami se záznamem obrazu, monitorujícími prostor mázhauzu, vstupu na hlavní schodiště, místnost s modelem historického centra města a parkoviště ve vnitrobloku budovy Součástí kamerového systému jsou rovněž dvě kamery bez záznamu obrazu v průjezdu z vnitrobloku radnice do Veleslavínovy ulice. Tyto dvě kamery jsou instalovány z důvodu bezpečnosti a ochrany zdraví zaměstnanců s ohledem na provoz automatických, dálkově ovládaných vrat v průjezdu odrobný technický popis kamerového systému a stanovení pravidel jeho využívání je uvedeno v rovozním řádu bezpečnostního kamerového systému, který tvoří přílohu č. 2 této instrukce. 5.4 ravidla pro používání průjezdu z Veleslavínovy ulice ravidla pro parkování vozidel ve vnitrobloku radnice nejsou předmětem této instrukce, podrobně jsou řešena v Q arkování vozidel růjezd do vnitrobloku radnice je z bezpečnostních důvodů vybaven dálkově ovládanými, automaticky otevíratelnými a uzavíratelnými vraty, která umožňují průjezd oprávněným vozidlům (oprávněné vozidlo viz v podmínkách níže). Součástí vrat je také samostatně otevíratelný průchod pro chodce, který je vybaven dveřním telefonem umožňujícím komunikaci s vrátnicí v budově radnice, případně s rchivem města lzně odmínky pro průjezd vozidel růjezd do vnitrobloku radnice mohou využívat pouze oprávněná vozidla. právněným vozidlem se rozumí: a) vozidla parkující ve vnitrobloku budovy v souladu s Q arkování vozidel agistrát města lzně Strana 7 (celkem 16)

8 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 b) ostatní služební vozidla, která vjíždí do vnitrobloku budovy z provozních důvodů (zásobování, stěhování apod.). c) dodavatelé a smluvní partneři pouze výjimečně na nezbytně krátkou dobu, výhradně po předchozí domluvě. tevírání vrat pro oprávněná vozidla je prováděno: a) z vrátnice na základě vizuální identifikace prostřednictvím kamerového systému b) přímo z vozidla pomocí dálkového ovládání, které je přiděleno vybraným služebním vozidlům a některým zaměstnancům úřadu. přidělení dálkového ovládání rozhoduje vedoucí VTŘ Bezpečnost a ochrana zdraví při otevírání vrat e zakázáno otevírat vrata, pokud je otevřen průchod pro chodce. roto je nebytné před otevřením vrat pomocí dálkového ovladače provést jejich vizuální kontrolu. ři odjezdu z vnitrobloku radnice je řidič vozidla povinen zastavit na určeném (označeném) místě tak, aby se vozidlo nedostalo do zóny otevírání vrat. ení dovoleno vjíždět do barevně vyznačené zóny pohybu vrat, pokud jsou vrata v pohybu nebo pokud je v chodu světelné signalizační zařízení. Řidič vozidla, které není vybaveno dálkovým ovladačem, a kterému není automaticky umožněn vjezd do vnitrobloku, použije pro komunikaci s vrátným dveřní telefon instalovaný na vratech odmínky pro chodce růchod pro chodce je určen pouze pro zaměstnance a osoby v jejich doprovodu. Hlavní vstup do rchivu města lzně pro veřejnost je z náměstí epubliky přes budovu radnice. růchod ve vratech je volně průchozí pouze při odchodu z vnitrobloku radnice. Vstup z Veleslavínovy ulice je uzavřen elektricky ovládaným zámkem, který lze otevřít dálkově prostřednictvím dveřního komunikátoru z vrátnice radnice či ze sekretariátu rchivu města lzně. e zakázáno používat průchod pro chodce nebo se zdržovat v barevně označené zóně pohybu vrat, pokud jsou křídla vrat v pohybu nebo pokud je v chodu světelné signalizační zařízení. e zakázáno bezdůvodně se zdržovat v barevně označené zóně pohybu vrat, i když tato nejsou v pohybu a světelné signalizační zařízení je vypnuté, a to zejména pokud jsou vrata otevřená. e zakázáno jakýmkoliv způsobem zadržovat pohyb křídel vrat či mechanicky zcela znemožnit jejich pohyb (např. závorou). 5.5 Využití prostor v budově bjednávky na využití reprezentačních prostor a zasedacích místností v budově vyřizuje vrátnice ve spolupráci s KŘÚS ořadatel (organizátor) každé akce plně odpovídá za její průběh, dodržování všech platných místních předpisů, zejména předpisů o požární ochraně a bezpečnosti práce, dále za udržování pořádku a čistoty v budově a před budovou a za případné poškození majetku organizátory nebo účastníky akce. agistrát města lzně Strana 8 (celkem 16)

9 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 předání poskytnutých prostor je sepisován protokol podepsaný zástupcem organizátora akce a vrátným ravidla pro krátkodobý pronájem a výpůjčku zasedacích místností včetně povolených kapacit a pravidel výlučného použití řeší podrobně QS rovozní řád budov Z důvodu bezpečnosti a ochrany zdraví je zakázáno pořádat v budově akce výlučně pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Tyto osoby se v budově mohou vyskytovat pouze ojediněle či náhodně. 5.6 ohyb imobilních osob v budově Budova je bezbariérově přístupná pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace, ovšem pouze s asistencí vrátného, případně jiné vhodné osoby (doprovodu) Za asistence vrátného (doprovodu) a s využitím výtahu a zdvižné plošiny je bezbariérově přístupná většina budovy, s výjimkou kanceláří 22, 26, 40 až 45, 49 až 54, a zasedacích místností 55 oslanecký klub a 57 Velký/alý klub Vrátný je povinen řešit každou návštěvu imobilní osoby dle následujících pravidel: 1. Umožnit imobilní osobě vjezd do vrátnice budovy pomocí mobilní nájezdové rampy. 2. věřit důvod/účel návštěvy. 3. okud je to možné, prioritně situaci vyřešit přizváním dotčeného zaměstnance úřadu do vrátnice budovy. 4. okud nelze situaci vyřešit ve vrátnici budovy, umožnit občanovi vstup dále do budovy včetně zajištění doprovodu. V případě potřeby rovněž zajistit instalaci mobilní nájezdové rampy pro bezbariérový přístup do kanceláří č. 34 až 39 ve V případě nefunkčnosti výtahu či zdvihací plošiny je k dopravě imobilních osob do vyšších pater v budově k dispozici schodolez, který obsluhuje pověřená a proškolená osoba, zpravidla vrátný W pro imobilní osoby v budově jsou vybavena nouzovým signalizačním zařízením s přenosem signálu do vrátnice budovy. V případě aktivace nouzového signálu je vrátný povinen neprodleně zjistit aktuální situaci na místě a zajistit nápravu (přivolání pomoci, vyproštění apod.) řípadná evakuace osob s omezenou schopností pohybu či orientace v případě mimořádné události se řídí vakuačním plánem. 5.7 ovinnosti vrátných Vrátní jsou podřízeni vedoucímu technického oddělení VTŘ, který jejich práci řídí, organizuje a kontroluje prostřednictvím správce budovy Služba ve vrátnici budovy radnice je vykonávána nepřetržitě, střídání vrátných probíhá po 12 hodinách. Denní služba začíná v 6.00 hodin a končí v hodin, noční začíná v hodin a končí v 6.00 hodin Vrátný je zejména povinen: v souladu s bodem 5.1 této instrukce otevírat a uzavírat hlavní vstup do budovy, v případě návštěvy imobilní osoby v budově postupovat dle pravidel popsaných v bodě 5.6 této instrukce, v případě jakýkoliv nejasností či komplikací neprodleně kontaktovat správce budovy nebo vedoucího T VTŘ, případně technika BZ. agistrát města lzně Strana 9 (celkem 16)

10 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 prostřednictvím instalovaného kamerového systému průběžně kontrolovat prostor mázhauzu a vnitrobloku radnice, sledovat průjezd do Veleslavínovy ulice a dbát na to, aby nebyla porušována pravidla pro používání průjezdu dle bodu 5.4 této instrukce, prostřednictvím kamerového systému průběžně sledovat prostor ve Veleslavínově ulici před vjezdem do vnitrobloku radnice a v případě, že zjistí vozidlo parkující v zákazu zastavení na nástupní ploše pro HZS K neprodleně situaci řešit s ěstskou policií. v případě výpadku elektrické energie během denní služby (viz odstavec 5.6.2) manuálně odblokovat vrata v průjezdu do Veleslavínovy ulice a nechat je otevřené. ři opětovném zapojení elektrické energie uvést vrata do běžného (pohotovostního) stavu. ři výpadku během noční služby se vrata ponechávají uzavřená v běžném (pohotovostním) stavu, dbát na to, aby se do vnitřního prostoru vrátnice (za obslužný pult) nedostala nepovolaná osoba při nástupu služby, v jejím průběhu a před ukončením služby provádět zápisy do knihy denních hlášení, zaznamenávat v ní všechny důležité skutečnosti týkající se provozu budovy při nástupu služby se přesvědčit, jsou-li všechny klíče na obvyklých místech, v případě zjištění závady provést o tomto zápis do knihy denních hlášení a následně zajistit nápravu. vydávat klíče od jednotlivých místností oprávněným zaměstnancům a pracovníkům úklidu a při jejich odchodu klíče přebírat zpět a ukládat na určené místo klíče od zasedacích místností a reprezentativních prostor vydávat oprávněným osobám a zároveň zajistit protokolární předání těchto prostor včetně osobní důsledné kontroly prostor i vybavení před započetím i po ukončení akce. před začátkem pracovní doby a v průběhu dne dle světelných podmínek a dle potřeby zajišťovat rozsvícení a zhasínání světel ve společných prostorách budovy na konci služby napsat krátké hlášení o průběhu služby, případných mimořádných událostech, zjištěných závadách apod., a zaslat je elektronickou poštou správci budovy, vedoucímu T VTŘ a pracovníkům údržby. Zjištěné či ohlášené závady, požadavky na opravy apod., které jsou telefonicky či osobně nahlášeny na vrátnici, sdělit správci budovy. v době, kdy je budova uzavřena, provádět ve dvouhodinových intervalech pravidelné kontroly celé budovy. ři kontrole se zaměřit na bezpečnostní zajištění budovy proti vniknutí neoprávněných osob, proti poškození ohněm, vodou apod. (uzavření oken, odpojení elektrických spotřebičů ze sítě atd.). ři zjištění závady je vrátný povinen ji neprodleně odstranit, pokud je to v jeho silách, případně na místo přivolat HZS či policii a správce budovy. všech zjištěných závadách provést zápis do knihy denních hlášení. Během noční kontroly budovy kontrolovat ventily radiátorů ve společných prostorách budovy a v zasedacích místnostech, zda jsou v pozici otevřeno, případně je do tohoto stavu uvést. V okamžiku, kdy nelze zajistit zástup ve vrátnici budovy (zejména během noční služby) je vrátnému zakázáno využívat výtah. agistrát města lzně Strana 10 (celkem 16)

11 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 růběžně se seznamovat se všemi zaměstnanci, kteří mají pracoviště v budově, podávat jim i návštěvníkům budovy spolehlivé informace seznámit se s umístěním hlavních uzávěrů vody, plynu a elektřiny řídit se požárně-poplachovými směrnicemi při zjištění poruchy - havárie vodovodního, elektrického, plynového zařízení nebo v případě požáru, krádeže, při nebezpečí ohrožení zdraví nebo života telefonovat na telefonní čísla uvedená v telefonním seznamu HVÁ UHY, který je uložen ve vrátnici. v případě potřeby zajistit první pomoc při ošetření zaměstnanců či návštěvníků budovy, včetně obsluhy D, který je umístěný ve vrátnici. okud je to zapotřebí, neprodleně přivolat na místo lékaře (zdravotnickou záchrannou službu). osvojit si znalost zacházení s hasicími přístroji kontrolovat, zda není z budovy neoprávněně vynášen majetek, případně tomuto jednání ve spolupráci se strážným či zabránit vyřizovat ve vrátnici telefonické hovory, podávat spolehlivé informace a případně provádět přepojování hovorů sledovat pohyb vozidel ve dvoře radnice, kontrolovat dodržování Q arkování vozidel dbát na průchodnost únikových cest v budově dbát na čistotu chodníku před budovou i ve vnitrobloku, v zimním období zajistit úklid sněhu zajišťovat dohled nad provozem ZS a S v souladu s odstavcem této instrukce zajišťovat obsluhu schodolezu. Vrátný je dále povinen dodržovat a dbát na dodržování vnitřních předpisů, zejména: QS rganizační řád QS racovní řád QS ožární ochrana Q Zabezpečení požární ochrany v objektech QS Bezpečnost práce a ochrana zdraví při práci Q Zabezpečení ochrany zaměstnanců a bezpečnosti práce na pracovištích QS ravidla autoprovozu Q arkování vozidel Q akládání s odpadem produkovaným QS Havarijní připravenost. 5.8 Kouření v budově V souladu se zákonem č. 379/2005 Sb. v jeho platném znění platí v celé budově zákaz kouření. Kouření je povoleno pouze na určených a řádně označených místech. 5.9 Klíčový režim Klíče od všech prostor v budově jsou uloženy na vrátnici v budově radnice. agistrát města lzně Strana 11 (celkem 16)

12 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, Výměna zámků (cylindrických vložek) či výroba náhradních klíčů je možná pouze se souhlasem správce budovy Vrátný vydává klíče pouze oprávněným osobám, při jejich odchodu od nich klíče opět přebírá Ztrátu klíčů nebo jejich poškození je nutno okamžitě hlásit vrátnému nebo správci budovy Úklid a údržba Úklid v budově a přilehlých prostorách zajišťuje VTŘ. Kontrolu úklidu provádějí všichni zaměstnanci a případné nedostatky neprodleně hlásí vedoucímu úklidu na T VTŘ, případně správci budovy, elektronickou poštou nebo telefonicky Údržbu budovy zajišťuje technické oddělení VTŘ. ožadavky na opravy (případně zjištěné nedostatky) se předávají správci budovy elektronickou poštou či telefonicky Likvidace odpadů Svoz a likvidaci odpadu (směsného i separovaného) zajišťuje VTŘ prostřednictvím smluvního vztahu s dodavatelskou firmou. akládání s odpadem produkovaným se řídí Q akládání s odpadem rovoz technických zařízení Běžný provoz a obsluhu technických zařízení v budově zajišťuje VTŘ prostřednictvím odborně zaškolené obsluhy (pracovníci údržby, vrátní, správce budovy apod.) ravidelné odborné prohlídky, odborný servis a revize technických zařízení (výtahy, apod.) zajišťuje VTŘ dle potřeby dodavatelsky prostřednictvím odborně způsobilé osoby Dodávku tepla pro budovu zajišťuje VTŘ prostřednictvím smluvního vztahu s dodavatelskou firmou. Vytápění budovy je rozděleno na dva topné systémy: a) budovy nám. epubliky jsou vytápěny prostřednictvím předávací stanice tepla ve vlastnictví externího subjektu. Řídicí systém nastavuje a ovládá správce budovy prostřednictvím programu v osobním počítači, případně na řídící stanici měření a regulace v suterénu budovy nám. epubliky 1. b) budova nám. epubliky 40 je vytápěna prostřednictvím předávací stanice tepla ve vlastnictví externího subjektu. Řídicí systém, který je umístěn v suterénu budovy nám. epubliky 40, nastavuje a ovládá vlastník zařízení prostřednictvím smluvního partnera na základě požadavků správce budovy BZ a Zaměstnanci jsou povinni dodržovat předpisy k zajištění požární ochrany a bezpečnosti a ochrany zdraví při práci dle QS ožární ochrana, Q Zabezpečení požární ochrany v objektech, QS Bezpečnost práce, Q Zabezpečení ochrany zaměstnanců a bezpečnosti práce na pracovištích Havarijní připravenost ři mimořádných událostech např. při požárním poplachu, výpadku energií, provozní ekologické nehodě, zamoření chemickými látkami, úniku topného plynu apod. je nutno postupovat podle QS Havarijní připravenost Dlouhodobé přerušení dodávky vody agistrát města lzně Strana 12 (celkem 16)

13 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 V případě dlouhodobého přerušení dodávek vody zajistí správce budovy ve spolupráci se společností VDÁ LZŇ a.s. náhradní zdroj pitné vody a její následnou distribuci v rámci budovy. áhradním zdrojem se rozumí cisterna s pitnou vodou, která bude na nezbytně dlouhou dobu přistavena před budovu radnice na náměstí epubliky Dlouhodobé přerušení dodávek tepla V případě dlouhodobého přerušení dodávek tepla do budovy smluvním dodavatelem zajistí správce budovy vytápění vybraných prostor budovy pomocí náhradních mobilních zdrojů elektrických přímotopů. rimárně bude zajištěno vytápění kanceláří vedení města, zasedací místnosti ady města lzně (místnost č. 31), případně dalších místností dle aktuální situace s ohledem na zajištění nezbytných činností. V případě současného výpadku dodávek elektrické energie bude zajištěno vytápění primárně v místnosti č. 31 (zasedací místnost ), kde bude zřízeno náhradní pracoviště pro členy vedení města, případně zasedání krizového štábu města řerušení dodávek elektrické energie ři dlouhodobém přerušení dodávek elektrické energie zajistí správce budovy ve spolupráci s dborem krizového řízení a Sborem dobrovolných hasičů náhradní zdroj elektrické energie. áhradní zdroj bude umístěn ve vnitrobloku budovy radnice (vjezd z Veleslavínovy ulice). áhradní zdroj elektrické energie lze zajistit pouze pro spojené budovy nám. epubliky 1 a 41, které mají zřízeno společné přípojné místo pro zapojení náhradního zdroje (63/400V/pětikolík), a to u hlavního vypínače elektrické energie v přízemí budovy. ro budovu nám. epubliky 40 nelze náhradní zdroj zajistit. řed zapojením náhradního zdroje zajistí správce budovy ve spolupráci s pracovníkem údržby obor elektro odpojení budovy od distribuční sítě elektrické energie a vypnutí všech podružných rozvaděčů v budově. ásledně bude v součinnosti s obsluhou náhradního zdroje provedeno jeho zapojení a spuštění. o zapojení náhradního zdroje a vyhodnocení aktuální situace zajistí správce budovy dodávku elektrické energie na pracoviště, která budou v dané situaci vyhodnocena jako nezbytná, zejména pak do kanceláře primátora a zasedací místnosti (č. 31), kde bude zřízeno nouzové pracoviště pro členy vedení města. o obnovení dodávek z distribuční soustavy zajistí správce budovy uvedení veškerých zařízení do standardního stavu. rientační velikost elektrického proudu nezbytná pro provoz jednotlivých místností v budově je následující: Sněmovní sál - 10 (bez napájení vnesených zařízení jako např. notebooků či mobilních telefonů) racovna a sekretariát primátora - 3 (bez tepelných spotřebičů myčky, kávovaru, rychlovarných konvic apod.) racovna a sekretariát tajemníka - 3 (bez tepelných spotřebičů myčky, kávovaru, rychlovarných konvic apod.) Zasedací místnost 31 () - 2 (bez napájení vnesených zařízení jako např. notebooků či mobilních telefonů) elková velikost elektrického proudu nezbytná pro provoz spojených budov nám. epubliky v případě odpojení tepelných spotřebičů a výměníkové stanice v suterénu budovy - je 25 (orientačně). agistrát města lzně Strana 13 (celkem 16)

14 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 ři plánované odstávce dodávky elektrické energie pro budovy nám. epubliky 1+41 ze strany dodavatele je vždy odpojena od dodávky rovněž budovy nám. epubliky Hospodaření s energií rovoz hospodaření s energiemi ve svěřených budovách je konkrétně řešen v souladu se směrnicí QS nergetický management a je zajišťován správcem budovy a údržbáři Správce budovy je povinen provádět pravidelné odečty jednotlivých měřidel energií, a to pravidelně vždy k 1. pracovnímu dni příslušného kalendářního měsíce. dečtené hodnoty zaznamená do příslušné tabulky na síťovém disku sítě ST: lymp V:\energ. Stejným způsobem postupuje správce budovy při každé výměně měřidla Za účelem monitorování teploty v budově jsou ve vybraných, tzv. referenčních místnostech osazena informativní měřidla (teploměry). ejich umístění je navrženo správcem budovy a je uvedeno v seznamu měřidel v souladu se směrnicí QS etrologický řád ravidelné odečítání teplot v referenčních místnostech provádí pracovníci údržby v intervalu 1 x týdně a to vždy v úterý. výsledku měření je proveden záznam nalýzu a vyhodnocení měsíčních spotřeb energie zajišťuje správce budovy ve spolupráci s energetikem řípadné neshody včetně návrhu nápravných opatření a následné vyhodnocení jsou zaznamenávány do příslušné tabulky na síťovém disku sítě ST: lymp V:\energ. 6 ZÁZY dentifikace ázev Zpracovává Záznamový list Kniha denních hlášení onitorování teplot v budově místo Uložení vrátný vrátnice 1 rok Správce budovy Správce budovy 1 rok doba 7 SUVSÍÍ DKUT 7.1 Dokumentace QS rganizační řád QS racovní řád QS ožární ochrana Q Zabezpečení požární ochrany v objektech QS Bezpečnost práce a ochrana zdraví při práci Q Zabezpečení ochrany zaměstnanců a bezpečnosti práce na pracovištích QS ravidla autoprovozu Q arkování vozidel Q akládání s odpadem produkovaným agistrát města lzně Strana 14 (celkem 16)

15 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 QS Havarijní připravenost QS etrologický řád QS nergetický management ČS S 9001:2009 ČS S 14001:2005 ČS HSS 18001:2008 ČS S 50001: Dokumentace ostatní Zákon 379 /2005 Sb. 8 ZÁVĚČÁ USTVÍ nabývá účinnosti : V případě individuálního pořízení kopie dokumentu na počítači je dokument označen při tisku podtitulem, v případě kopírování dokumentu je úvodní strana označena razítkem či nápisem s tímtéž textem. Uživatel si musí být vědom, že aktuálnost takovéto kopie je pouze v okamžiku jejího pořízení. 9 ŘÍLHY 9.1 Seznam příloh říloha č. 1 - anuál pracovníka ostrahy radnice říloha č. 2 - rovozní řád kamerového systému agistrát města lzně Strana 15 (celkem 16)

16 Q rovozní dokumentace budov nám. epubliky 1, 40, 41 říloha č. 1 - anuál pracovníka ostrahy radnice anuál pracovníka ostrahy říloha č. 2 - rovozní řád bezpečnostního kamerového systému rovozní řád bezpečnostního kame agistrát města lzně Strana 16 (celkem 16)

J E N P R O I N F O R M A C I

J E N P R O I N F O R M A C I nstrukce Q 63-01-09 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 8 očet příloh: 0 Účinnost od: 1.1.2007 VZÍ DKUT BUDVY TYLV 36 méno, funkce Datum odpis Zpracovatel Garant Schvalovatel Ladislav Dvořák,

Více

J E N P R O I N F O R M A C I

J E N P R O I N F O R M A C I nstrukce Q 63-01-06 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 10 očet příloh: 0 Účinnost od: 1. 1. 2007 VZÍ DKUT BUDVY ŠKUV 5 méno, funkce Datum odpis Zpracovatel Garant Schvalovatel avel Špindler správce

Více

Identifikace právních a ostatních požadavků BOZP

Identifikace právních a ostatních požadavků BOZP Směrnice QS 72-02 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 8 očet příloh: 1 Účinnost od: 15.11.2011 dentifikace právních a ostatních požadavků BZ méno, funkce Datum odpis Zpracovatel aroslav Hladík,

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

Havarijní připravenost a reakce

Havarijní připravenost a reakce Směrnice QS 83-02 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 11 očet příloh: 1 Účinnost od: 15.11.2011 Havarijní připravenost a reakce méno, funkce Datum odpis Zpracovatel aroslav Hladík, Z BZ 17.2.2016

Více

VÝKON SLUŽBY OSTRAHA OBJEKTU - BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBA

VÝKON SLUŽBY OSTRAHA OBJEKTU - BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBA VÝKON SLUŽBY Služba Základní cíl OSTRAHA OBJEKTU - BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBA Zajištění ochrany života a zdraví uživatelů a návštěvníků olomouckého archivního areálu (dále jen objektu objednatele ), ochrana majetku

Více

PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. O b s a h : ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ

PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. O b s a h : ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ O b s a h : Článek 1: Článek 2: Článek 3: Článek 4: Článek 5: Článek 6: Článek 7: Článek 8:

Více

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007 V souladu s ustanovením 28 odst. 1 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a ustanovením 12, 13 a 14 nařízení

Více

Provozní řád podzemních garáží

Provozní řád podzemních garáží Provozní řád podzemních garáží Společenství vlastníků jednotek pro dům č.p. 1145, ulice Wassermannova, Werichova, Kováříkova, Praha 5 - Kaskády Barrandov III se sídlem Praha 5, Werichova 1145/33, 152 00

Více

Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje:

Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje: Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje: a. označení druhu provozované činnosti a uvedení místa, kde je tato činnost provozována,

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 1, Karmelitská 7 V Praze

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 1, Karmelitská 7 V Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 118 12 Praha 1, Karmelitská 7 V Praze 10. 12. 2002 S M Ě RNICE pro provádění a organizaci požární ochrany v objektech a na pracovištích Ministerstva školství,

Více

NAŘÍZENÍ Ústeckého kraje. č. 8/2011

NAŘÍZENÍ Ústeckého kraje. č. 8/2011 NAŘÍZENÍ Ústeckého kraje č. 8/2011 ze dne 20.července 2011, kterým se vydává Požární poplachový plán Ústeckého kraje Rada Ústeckého kraje vydává v souladu s ustanovením 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona č.

Více

Rozhodnutí tajemníka FIT č. 2/2015: Režim vstupu a pobytu v areálu FIT VUT v Brně

Rozhodnutí tajemníka FIT č. 2/2015: Režim vstupu a pobytu v areálu FIT VUT v Brně Rozhodnutí tajemníka FIT č. 2/2015: Režim vstupu a pobytu v areálu FIT VUT v Brně I. Úvod 1. Rozhodnutí tajemníka FIT VUT v Brně č. 2/2015 upravuje režim vstupu a pobytu v areálu FIT Božetěchova 1 a 2,

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4 Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4 Směrnice č.: 93 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil:

Více

Magistrát města Plzně ENERGETICKÝ MANAGEMENT. Jméno, funkce Datum Podpis Mgr. Ing. Veronika Eretová. projektový manažer ÚSA

Magistrát města Plzně ENERGETICKÝ MANAGEMENT. Jméno, funkce Datum Podpis Mgr. Ing. Veronika Eretová. projektový manažer ÚSA Směrnice QS 41-02 agistrát města lzně Vydání č.: 1 očet stran: 21 očet příloh: 1 Účinnost od: 1. 1. 2016 GTKÝ GT Zpracovatel Garant Schvalovatel méno, funkce Datum odpis gr. ng. Veronika retová projektový

Více

Provozní řád podzemních garáží GARÁŽÍ MOSKEVSKÁ, družstvo Se sídlem Moskevská 1464/61, Praha 10, IČ

Provozní řád podzemních garáží GARÁŽÍ MOSKEVSKÁ, družstvo Se sídlem Moskevská 1464/61, Praha 10, IČ Provozní řád podzemních garáží GARÁŽÍ MOSKEVSKÁ, družstvo Se sídlem Moskevská 1464/61, 101 00 Praha 10, IČ 242 19 835 Identifikace nebytové jednotky garáží: Adresa: ul. Moskevská 1464/61 Číslo jednotky

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE schválena dne 29. května 2008 účinnost od 1. července 2008 Zastupitelstvo statutárního

Více

PROVOZNÍ ŘÁD STŘEŠNÍ TERASY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

PROVOZNÍ ŘÁD STŘEŠNÍ TERASY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ PROVOZNÍ ŘÁD STŘEŠNÍ TERASY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ (dále jen Provozní řád ) Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Střešní terasa Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD

Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice č.: 66 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil: Bc. Petr

Více

Organizační uspořádání, řízení a kontrola požární ochrany

Organizační uspořádání, řízení a kontrola požární ochrany Strana 1 / 11 Organizační uspořádání, řízení a kontrola požární ochrany Anotace: Tato směrnice s celoškolskou působností stanoví organizační uspořádání, vymezuje základní povinnosti týkající se požární

Více

I. Úvod. Provozní řád je závazný pro všechny fyzické i právnické osoby, které se v prostorách objektu pohybují. II. Provozní doba objektu

I. Úvod. Provozní řád je závazný pro všechny fyzické i právnické osoby, které se v prostorách objektu pohybují. II. Provozní doba objektu Kód: SD/09/12 Druh: Organizační směrnice Název: Provozní řád pro objekt VTP ICT, Nad Stráněmi 5656, Zlín Organizační závaznost: Vědeckotechnický park Informačních a komunikačních technologií, Fakulta aplikované

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY STAROBRNĚNSKÁ 7

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY STAROBRNĚNSKÁ 7 Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY STAROBRNĚNSKÁ 7 Směrnice č.: 94 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil:

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA Fakulta sociálních studií, Joštova 10, 602 00 Brno

MASARYKOVA UNIVERZITA Fakulta sociálních studií, Joštova 10, 602 00 Brno SEZNÁMENÍ STUDENTŮ S PŘEDPISY V OBLASTI POŽÁRNÍ OCHRANY A BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 1) Požární ochrana V souladu se zákonem č.133/85 Sb. o požární ochraně, v platném znění, studenti jsou k

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace. Označení vnitřního předpisu

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace. Označení vnitřního předpisu PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace Označení vnitřního předpisu Směrnice č. S063 Provozní řád školy Platnost vnitřního předpisu od 1.9.2016 Zpracoval

Více

Adaptace nových zaměstnanců

Adaptace nových zaměstnanců Adaptace nových zaměstnanců OBECNÁ ČÁST Adaptace nových zaměstnanců Adaptací nového zaměstnance je myšleno jeho začlenění do firemní struktury a kolektivu, efektivní zapracování a zjednodušení orientace

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 7,9,11

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 7,9,11 Masarykova univerzita Č. j.: MU/60245/2013/PdF Pedagogická fakulta Směrnice děkana č. 1/2010 PROVOZNÍ ŘÁD Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity Poříčí 7,9,11 (ve znění účinném od 10. 12. 2013) Podle

Více

ŽD M-Sm 1 HAVARIJNÍ PLÁN. Účinnost od 1.7.2012. Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 25.4.2012 Podpis:

ŽD M-Sm 1 HAVARIJNÍ PLÁN. Účinnost od 1.7.2012. Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 25.4.2012 Podpis: HAVARIJNÍ PLÁN Účinnost od 1.7.2012 Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 25.4.2012 Podpis: Schválil / dne: Ing. Pavel Čechák / 3.5.2012 Podpis: ROZDĚLOVNÍK: Držitel verze počet kusů 1. Archiv tištěná a elektronická

Více

Provozní řád. Rektorát - R

Provozní řád. Rektorát - R Provozní řád Rektorát - R Tento provozní řád je závazný pro všechny osoby vstupující do budovy, jež je majetkem Univerzity Hradec Králové, Rokitanského 62, Hradec Králové. A. Vstup do budovy 1. Vstup do

Více

Směrnice pro zřizování a činnost požárních hlídek

Směrnice pro zřizování a činnost požárních hlídek Směrnice pro zřizování a činnost požárních hlídek Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2009 1.4.2009 2 Dne: 23.3.2009 Dne: 30.3.2009 1 / 5 Tato směrnice upravuje provádění 13 zákona ČNR č. 133/1985

Více

Pravidla pro používání sálu a přilehlých prostor v budově Lidového domu Chrást Ceny za pronájmy sálů

Pravidla pro používání sálu a přilehlých prostor v budově Lidového domu Chrást Ceny za pronájmy sálů Pravidla pro používání sálu a přilehlých prostor v budově Lidového domu Chrást Ceny za pronájmy sálů I. Úvodní ustanovení. Tato pravidla určují práva a povinnosti nájemce sálů a přilehlých prostor při

Více

Statut. Krizového štábu města Ivančice

Statut. Krizového štábu města Ivančice MĚSTO IVANČICE STAROSTA MĚSTA N A Ř Í Z E N Í starosty města Ivančice č. 3 /2003 V souladu s ustanovením zákona č. 240/2000 Sb. o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) zákona č. 128/2000

Více

Obec Okřínek. II: Vyhlášení požárního poplachu v obci

Obec Okřínek. II: Vyhlášení požárního poplachu v obci Obec Okřínek Řád ohlašovny požárů I. Způsob přijímání hlášení o vzniku požáru Při hlášení požáru zaznamená obsluha ohlašovny požáru obsah podrobné zprávy v tomto pořadí: 1. adresa události: obec, ulice,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD průmyslového a komerčního areálu PRAGORENT Praha 9 Horní Počernice, Jiřího ze Vtelna 1731, PSČ

PROVOZNÍ ŘÁD průmyslového a komerčního areálu PRAGORENT Praha 9 Horní Počernice, Jiřího ze Vtelna 1731, PSČ PROVOZNÍ ŘÁD průmyslového a komerčního areálu PRAGORENT Praha 9 Horní Počernice, Jiřího ze Vtelna 1731, PSČ 193 00 Provozní řád je soubor právních předpisů a směrnic sloužících k zajištění provozu průmyslového

Více

P r o v o z n í ř á d areálu Zahradnické fakulty MENDELU v Lednici

P r o v o z n í ř á d areálu Zahradnické fakulty MENDELU v Lednici P r o v o z n í ř á d areálu Zahradnické fakulty MENDELU v Lednici A. Obecná ustanovení B. Provozní řád C. Ochrana majetku D. Závěrečná ustanovení A. Obecná ustanovení 1. Tento provozní řád navazuje na

Více

Provozní řád zasedacích místností ČVUT FIT

Provozní řád zasedacích místností ČVUT FIT FAKUTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ODDĚLENÍ ICT Ing. Tomáš Kadlec vedoucí Praha, 5. 5. 2017 čj. 71-4/18301/17 Strana 1/4 Provozní řád zasedacích místností ČVUT FIT 1 Úvodní ustanovení 1. Tento provozní řád

Více

Provozní řád organizace dopravy a parkování v prostorách ulic Rašínova, Bartošova, Soudní, třída Tomáše Bati a náměstí Míru

Provozní řád organizace dopravy a parkování v prostorách ulic Rašínova, Bartošova, Soudní, třída Tomáše Bati a náměstí Míru Provozní řád organizace dopravy a parkování v prostorách ulic Rašínova, Bartošova, Soudní, třída Tomáše Bati a náměstí Míru Článek I. Úvodní ustanovení (1) Tento provozní řád upravuje organizaci dopravy

Více

SMĚRNICE MINISTERSTVA FINANCÍ Čj. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. května 2011

SMĚRNICE MINISTERSTVA FINANCÍ Čj. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. května 2011 Strana 42 Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí SMĚRNICE MINISTERSTVA FINANCÍ Čj. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. května 2011 kterou se zrušuje směrnice Ministerstva zemědělství čj. 41658/2001-60000

Více

Provozní řád fakulty OBJEKT THÁKUROVA 2077/7, 166 29 PRAHA 6 - DEJVICE

Provozní řád fakulty OBJEKT THÁKUROVA 2077/7, 166 29 PRAHA 6 - DEJVICE České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Thákurova 2077/7, 166 29 Praha 6 - Dejvice Provozní řád fakulty OBJEKT THÁKUROVA 2077/7, 166 29 PRAHA 6 - DEJVICE 2015 Pro zajištění bezpečnosti osob,

Více

12. Nařízení, kterým se vydává požární poplachový plán hlavního města Prahy

12. Nařízení, kterým se vydává požární poplachový plán hlavního města Prahy 12. Nařízení, kterým se vydává požární poplachový plán hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy se usnesla dne 28. 6. 2011 vydat podle 44 odst. 2 zákona č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve

Více

Vyhláška E 2/2003 města Čelákovic, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob. Čl.

Vyhláška E 2/2003 města Čelákovic, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob. Čl. Vyhláška E 2/2003 města Čelákovic, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob Zastupitelstvo města Čelákovic se dne 24.9.2003 usneslo vydat

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 31, 31a

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 31, 31a Masarykova univerzita Č. j.: MU-IS/85087/2015/275500/PdF-1 Pedagogická fakulta Směrnice děkana č. 2/2010 PROVOZNÍ ŘÁD Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity Poříčí 31, 31a (ve znění účinném od 15. 9.

Více

Bezpečnostní pokyny pro obchodní partnery v oblasti požární ochrany, bezpečnosti práce a ochrany majetku. Článek I. Úvod

Bezpečnostní pokyny pro obchodní partnery v oblasti požární ochrany, bezpečnosti práce a ochrany majetku. Článek I. Úvod Příloha č. 10 Bezpečnostní pokyny pro obchodní partnery v oblasti požární ochrany, bezpečnosti práce a ochrany majetku Článek I. Úvod Tento dokument: 1) je písemnou informací o rizicích a dokladem o dohodnuté

Více

INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE č. 4/2018 O provozu budov Městské policie Břeclav

INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE č. 4/2018 O provozu budov Městské policie Břeclav INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE č. 4/2018 O provozu budov Městské policie Břeclav Obsah 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2 1.1 ÚČEL A ZÁVAZNOST 2 1.2 VYMEZENÍ POJMŮ 2 2. PRAVIDLA PRO POHYB NÁVŠTĚVNÍKŮ MPBV

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D P R O V O Z N Í Ř Á D areálu Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně Technická 2896/2, 616 69 Brno Úvod Provozní řád stanoví pravidla provozu areálu Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně (dále jen

Více

Odvětví (úsek): krizové řízení

Odvětví (úsek): krizové řízení čá 3/2011 VVpOK METODICKÝ POKYN Ministerstva zemědělství č. j. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. 5. 2011 k zajištění jednotného postupu orgánů krajů, hlavního města Prahy, orgánů obcí a městských částí

Více

čl. 1 Základní ustanovení

čl. 1 Základní ustanovení DOMOVNÍ ŘÁD čl. 1 Základní ustanovení Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání domu Bramboříková 2995/2, Praha 10 Záběhlice včetně jeho bytů a společných prostor. Základní úprava práv a povinností

Více

Provozní řád organizace dopravy na ulici Školní

Provozní řád organizace dopravy na ulici Školní Provozní řád organizace dopravy na ulici Školní Článek I. Úvodní ustanovení Tento provozní řád upravuje základní pravidla organizace dopravy na ulici Školní. Článek II. Obecný režim dopravy na ulici Školní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LOGISTICKÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM JENEČ PROVOZNÍ ŘÁD 1 / 5 2011

PROVOZNÍ ŘÁD LOGISTICKÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM JENEČ PROVOZNÍ ŘÁD 1 / 5 2011 PROVOZNÍ ŘÁD LOGISTICKÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM JENEČ 2011 PROVOZNÍ ŘÁD 1 / 5 2011 Tento pro provozní řád obsahuje 5 stran tištěného textu. Platnost provozního řádu je od 1. 1. 2011. 1. PROVOZOVATEL BraFil

Více

MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU

MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 O stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob na území města Lipník nad Bečvou Zastupitelstvo

Více

Čl.1 Účel vyhlášky. Čl.2 Členění akcí dle místa konání a počtu osob (1) Akce ve vnitřním shromažďovacím prostoru

Čl.1 Účel vyhlášky. Čl.2 Členění akcí dle místa konání a počtu osob (1) Akce ve vnitřním shromažďovacím prostoru OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠKA OBCE NEKOŘ č.2/2012 O stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob na území obce Nekoř Zastupitelstvo obce Nekoř schválilo

Více

239/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 28. června 2000 o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů Změna: 320/2002 Sb. Změna: 20/2004 Sb.

239/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 28. června 2000 o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů Změna: 320/2002 Sb. Změna: 20/2004 Sb. 239/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů Změna: 320/2002 Sb. Změna: 20/2004 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ

Více

Směrnice pro provoz kamerového systému. Sdělení děkana

Směrnice pro provoz kamerového systému. Sdělení děkana Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Schvaluje: Doc. Mirjam Friedová, Ph.D., děkanka fakulty Platnost od: 1. 12. 2015 Účinnost od: 1. 1. 2016 Počet stran: 4 Počet příloh: 1 Směrnice pro provoz

Více

USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný

USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný Pro vstup do objektu jsou rozlišovány 3 skupiny osob: 1. zaměstnanci firmy 2. nepravidelné návštěvy 3. pravidelné

Více

NAŘÍZENÍ KRAJE č. 2/2002,

NAŘÍZENÍ KRAJE č. 2/2002, NAŘÍZENÍ KRAJE č. 2/2002, kterým se stanoví zabezpečení požární ochrany v budovách zvláštního významu Rada Jihočeského kraje vydává, podle 7 zákona č.129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 1/2015 ze dne 5. 2. 2015, kterým se vydává požární poplachový plán Jihočeského kraje Rada Jihočeského kraje v souladu s ustanovením 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona č. 129/2000

Více

Dokumentace Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob ve městě Dubí

Dokumentace Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob ve městě Dubí Dokumentace Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob ve městě Dubí Dle 29 odst. 1 písm. o) bod 2 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

Domovní řád. Obec Malé Březno Malé Březno č.p. 1, , Most. Platnost od:

Domovní řád. Obec Malé Březno Malé Březno č.p. 1, , Most. Platnost od: Obec Malé Březno Malé Březno č.p. 1, 434 01, Most Domovní řád Platnost od: 20.09.2018 Obecní úřad Malé Březno, Sídlo: Malé Březno č.p.1, 434 01 Most Kontakt: 476109119, email: starosta@male-brezno.cz,

Více

Havarijní plán. rok LDS elektřiny MOTORPAL, a.s.

Havarijní plán. rok LDS elektřiny MOTORPAL, a.s. Havarijní plán LDS elektřiny MOTORPAL, a.s. rok 2016 Název provozovatele: MOTORPAL, a.s. Organizační jednotka: Facility Ulice a číslo popisné: Humpolecká 313/5 Město: Jihlava - Staré Hory PSČ: 587 41 tel.:

Více

TEMATICKÝ PLÁN A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ A ODBORNÉ PŘÍPRAVY PREVENTIVNÍCH POŽÁRNÍCH HLÍDEK A PREVENTISTŮ POŽÁRNÍ OCHRANY OBSAH

TEMATICKÝ PLÁN A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ A ODBORNÉ PŘÍPRAVY PREVENTIVNÍCH POŽÁRNÍCH HLÍDEK A PREVENTISTŮ POŽÁRNÍ OCHRANY OBSAH TEMATICKÝ PLÁN A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ A ODBORNÉ PŘÍPRAVY PREVENTIVNÍCH POŽÁRNÍCH HLÍDEK A PREVENTISTŮ POŽÁRNÍ OCHRANY OBSAH Tematický plán a časový rozvrh školení zaměstnanců a odborné přípravy

Více

SMĚRNICE K POŽÁRNÍ OCHRANĚ

SMĚRNICE K POŽÁRNÍ OCHRANĚ Základní škola a Mateřská škola Doudleby Doudleby 2, 370 07 České Budějovice IČ 75000849 Směrnice 25 SMĚRNICE K POŽÁRNÍ OCHRANĚ Povinnosti naší organizace na úseku požární ochrany jsou dány zejména těmito

Více

Provozní řád. pravidla provozu integrovaného objektu VUT v Brně, Kolejní ul. č. 4. Článek 1 Úvod

Provozní řád. pravidla provozu integrovaného objektu VUT v Brně, Kolejní ul. č. 4. Článek 1 Úvod Vysoké učení technické v Brně Rozdělovník: děkanům a tajemníkům FEKT a FP vedoucím rektorátních útvarů a pracovišť nájemcům dislokovaným v objektu IO Kolejní 4, Brno Č. j.: 02/90460/04 Zpracoval: Ing.

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 KRAJSKÝ ÚŘAD LIBERECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE ŘEDITELE KÚ LK dokument číslo OS-15/04/09 kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 OBSAH I. Úvodní ustanovení

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2004

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2004 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2004 Zastupitelstvo obce Dlouhá Brtnice vydává dne 24. 5. 2004, na základě ust. 29 odst. 1 písm o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů

Více

Táborová zákládná VŠCHT v Práze Běstviná Běstviná č. p Běstviná

Táborová zákládná VŠCHT v Práze Běstviná Běstviná č. p Běstviná Provozní r á d Táborová zákládná VŠCHT v Práze Běstviná Běstviná č. p. 155 538 45 Běstviná PROVOZNÍ ŘÁD ukládá povinnosti všem hostům Táborové zákládny Běstviná (dále jen TZB) a všem osobám vstupujícím

Více

Jednací řád krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek

Jednací řád krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2012 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2012-3 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 5/2 (7) Jednací řád krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Jednací řád krizového

Více

NAŘÍZENÍ Jihočeského kraje č. 3/2003 ze dne Požární poplachový plán kraje

NAŘÍZENÍ Jihočeského kraje č. 3/2003 ze dne Požární poplachový plán kraje NAŘÍZENÍ Jihočeského kraje č. 3/2003 ze dne 2.12.2003 Rada Jihočeského kraje vydává na základě 27 odst. 2 písm. a) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů ( dále jen zákon

Více

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Oddělení ochrany obyvatelstva a plánování Přílucká 213, 760 01 Zlín

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Oddělení ochrany obyvatelstva a plánování Přílucká 213, 760 01 Zlín Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Oddělení ochrany obyvatelstva a plánování Přílucká 213, 760 01 Zlín Úloha starosty obce při řešení mimořádných událostí a krizových situací METODICKÁ POMŮCKA pro

Více

Směrnice Dopravní řád S3. 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy. prof. MUDr. Vladimír Komárek, CSc. děkan 2. LF UK

Směrnice Dopravní řád S3. 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy. prof. MUDr. Vladimír Komárek, CSc. děkan 2. LF UK Směrnice Dopravní řád S3 Veřejná vysoká škola: 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy Datum účinnosti 1.10.2018 Vypracoval Kontrolovala Schválil Tomáš Fencl OZO v prevenci rizik Mgr. Jan Šmejcká tajemnice

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA BUČOVICE. č. 2/2016 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA BUČOVICE

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA BUČOVICE. č. 2/2016 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA BUČOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA BUČOVICE č. 2/2016 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA BUČOVICE Zastupitelstvo města Bučovice se na svém zasedání konaném dne 22. června 2016 číslo usnesení 177/12/ZM/2016 usneslo vydat na

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Skopalíkova 2385, 767 17 Kroměříž

Více

PROVOZNÍ ŘÁD 2015_2. Kulturního a společenského střediska Střelnice příspěvkové organizace města Český Těšín. Článek I.

PROVOZNÍ ŘÁD 2015_2. Kulturního a společenského střediska Střelnice příspěvkové organizace města Český Těšín. Článek I. PROVOZNÍ ŘÁD 2015_2 Kulturního a společenského střediska Střelnice příspěvkové organizace města Český Těšín Článek I. Úvodní ustanovení Provozní řád Kulturního a společenského střediska Střelnice, příspěvkové

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..2.../2005. Čl. 1. Čl. 2. Návrh obecně závazné vyhlášky obce:

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..2.../2005. Čl. 1. Čl. 2. Návrh obecně závazné vyhlášky obce: Návrh obecně závazné vyhlášky obce: Požární řád obce OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..2.../2005 Zastupitelstvo obce Skoronice se na svém zasedání dne 16.12.2005 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona

Více

PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Betlémské kaple a Domu kazatele

PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Betlémské kaple a Domu kazatele PID: 00701-9119 Č.j.: 03/19/91832 PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Betlémské kaple a Domu kazatele I. Úvodní ustanovení 1. Vlastníkem Betlémské kaple a Domu kazatele, domu čp. 256, který je součástí parcel p.č.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. pro objekt Garáže Těšíkova 912/1, Praha 4 Kamýk. nepřetržitý provoz

PROVOZNÍ ŘÁD. pro objekt Garáže Těšíkova 912/1, Praha 4 Kamýk. nepřetržitý provoz PROVOZNÍ ŘÁD pro objekt Garáže Těšíkova 912/1, Praha 4 Kamýk nepřetržitý provoz Vydaný provozovatelem Správou bytových objektů Praha Modřany, příspěvková organizace Obchodní nám. 25/3, Praha 4 Modřany

Více

HAVARIJNÍ PLÁN LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY. MESIT reality, s.r.o.

HAVARIJNÍ PLÁN LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY. MESIT reality, s.r.o. HAVARIJNÍ PLÁN LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY MESIT reality, s.r.o. Vypracoval: Martin Kubiš Kontroloval: Bc. Rostislav Beníček Schválil: Ing. Stanislav Mach Platnost od: 1. 1. 2016 1 OBSAH Identifikační

Více

Provozní pokyn č. 1/2018

Provozní pokyn č. 1/2018 UK, PEDAGOGICKÁ FAKULTA Provozní pokyn č. 1/2018 Č.j. 4/2018/T Provozní řád budov Univerzity Karlovy Pedagogické fakulty Zpracovali: Odpovídá: tajemnice fakulty, JUDr. K. Krůfa právní zástupce fakulty,

Více

OBEC HOSTOUŇ okres Kladno

OBEC HOSTOUŇ okres Kladno OBEC HOSTOUŇ 273 53 okres Kladno PROVOZNÍ ŘÁD pro uživatele společenského sálu v Kulturním domě v Hostouni Článek I. Práva a povinnosti vypůjčitele 1) Tento provozní řád je bezvýhradně závazný pro všechny

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE MALÁ VÍSKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE MALÁ VÍSKA Obec Malá Víska OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Malá Víska Č. 5/2011 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE MALÁ VÍSKA Zastupitelstvo obce Malá Víska se na svém zasedání dne 11.7.2011 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm.

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2012, POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZÁCHLUMÍ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2012, POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZÁCHLUMÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2012, Obec Záchlumí na základě usnesení zastupitelstva obce ze dne 7.6.2012 vydává podle ustanovení 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve

Více

Směrnice pro provoz vozidla ZJ SDH Střeň č. 1/2017

Směrnice pro provoz vozidla ZJ SDH Střeň č. 1/2017 Směrnice pro provoz vozidla ZJ SDH Střeň č. 1/2017 Pro zajištění řádného a bezpečného provozu vozidla Zásahové jednotky Sboru dobrovolných hasičů Střeň vydává zastupitelstvo obce Střeň směrnici pro provoz.

Více

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA BAŽINA. NERATOVICE č. p

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA BAŽINA. NERATOVICE č. p - 1 - DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA BAŽINA NERATOVICE č. p. 1206 1209 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. V návaznosti na zákon 89/2012 Sb., občanský zákoník a Stanovy bytového družstva Bažina, upravuje domovní

Více

Povinnosti fyzických osob rní ochraně. Ing. Martin Řehák

Povinnosti fyzických osob rní ochraně. Ing. Martin Řehák Povinnosti fyzických osob dle zákona z o požárn rní ochraně Ing. Martin Řehák Fyzická osoba je povinna a) počínat si tak, aby nedocházelo ke vzniku požáru, zejména při používání tepelných, elektrických,

Více

Bezpečnostní značky a signály

Bezpečnostní značky a signály Strana: 1 z: 7 Schválil: Ing. Josef Liška, v.r. generální ředitel Synthesia, a.s. Určeno jen pro vnitřní potřebu. Předávání, kopírování a sdělování obsahu není dovoleno, pokud to není výslovně odsouhlaseno

Více

HAVARIJNÍ PLÁN - PLYN

HAVARIJNÍ PLÁN - PLYN HAVARIJNÍ PLÁN - PLYN SPOLEČNOST: ČEZ LDS, S.R.O. PLATNOST OD: 1. 9. 2017 ÚČINNOST OD: 1. 9. 2017 VYPRACOVAL: Marek Beňatinský SCHVÁLIL: Vlastimil Russ, DiS strana 1/9 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel Účelem

Více

Dokumentace Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akci Zahájení 863. Lázeňské sezóny v Teplicích

Dokumentace Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akci Zahájení 863. Lázeňské sezóny v Teplicích Dokumentace Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akci Zahájení 863. Lázeňské sezóny v Teplicích Dle 29 odst. 1 písm. o) bod 2 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

PROVOZNÍ ŘÁD PARKOVÁNÍ OBJEKT KORUNNÍ 810, 100 00 PRAHA 10

PROVOZNÍ ŘÁD PARKOVÁNÍ OBJEKT KORUNNÍ 810, 100 00 PRAHA 10 Příloha Domovního řádu PROVOZNÍ ŘÁD PARKOVÁNÍ OBJEKT KORUNNÍ 810, 100 00 PRAHA 10 Platný pro všechny spoluvlastníky a uživatele nebytových jednotek parkovacích stání v podzemních garážích a parkovacích

Více

M ě s t o R o k y c a n y

M ě s t o R o k y c a n y M ě s t o R o k y c a n y Strana 1 (celkem 6) Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 Požární řád města Rokycany Zastupitelstvo města Rokycany se na svém zasedání dne 20. dubna 2015 usnesením č. 3933 usneslo

Více

Provozní řád počítačových sálů CIT.

Provozní řád počítačových sálů CIT. Provozní řád počítačových sálů CIT. V Ostravě dne: 1.1.2010 1. Úvodní ustanovení Počítačové sály CIT jsou určeny k trvalému umístění technologických zařízení používaných výhradně k nepřetržitému provozu

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE LHOTA U VSETÍNA

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE LHOTA U VSETÍNA Obec Lhota u Vsetína Obecně závazná vyhláška č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Lhota u Vsetína Zastupitelstvo obce Lhota u Vsetína schválilo dne 21.12.2009 na základě 84 odst. 2 písm. h) zákona

Více

ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ. Přezkoušení - Obsluha LD Petřín

ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ. Přezkoušení - Obsluha LD Petřín ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ Přezkoušení - Obsluha LD Petřín Jméno: ID testu: Os. č. Útvar: Organizace provozu 1) Při výkonu směny se musí pracovníci LDP řídit: 1 b. b) a) Provozním předpisem L1/1, příkazy

Více

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od Dětský domov, Senožaty 199, 394 56 Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne 29. 12. 2014 Platný od 1.1.2015 OBSAH: Část I. - Úvodní ustanovení Část II. - Rozsah svěřených agend Část III. - Závěrečná

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2013,

Obecně závazná vyhláška č. 2/2013, Obecně závazná vyhláška č. 2/2013, o stanovení podmínek pro pořádání, průběh a ukončení některých veřejnosti přístupných kulturních podniků, včetně akcí typu technopárty Zastupitelstvo města Šluknov se

Více

Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit.

Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit. www.asociacebezpecnaskola.cz Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit. Fyzická ochrana datových úložišť Návrh technických prostředků zabezpečení Bezpečnost

Více

Dům dětí a mládeže, Jablunkov, Dukelská 145, příspěvková organizace

Dům dětí a mládeže, Jablunkov, Dukelská 145, příspěvková organizace Dům dětí a mládeže, Jablunkov, Dukelská 145, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD TURISTICKÉ UBYTOVNY JASENÍ čp. 343 pokyny pro účastníky pobytu v turistickém středisku DDM Jablunkov v Jasení Název zařízení:

Více

Směrnice oprávnění ke vstupu do sportovního zařízení

Směrnice oprávnění ke vstupu do sportovního zařízení Směrnice oprávnění ke vstupu do sportovního zařízení I. Sportovní klub Královo Pole z. s. je příspěvková organizace se sídlem Vodova 108, 61200 Brno. IČ: 00542822 a jako provozovatel sportovního zařízení

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Brněnská 366/25, 682 27 Vyškov (dále

Více

Obecně závazná vyhláška statutárního města Liberec č. 2/2019. č. 2/2019

Obecně závazná vyhláška statutárního města Liberec č. 2/2019. č. 2/2019 č. 2/2019 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC, o stanovení podmínek pro pořádání a průběh akcí typu technoparty a o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s jejich

Více

TECHNIK OCHRANY OBYVATELSTVA STUDIJNÍ MATERIÁL: KRIZOVÉ ŘÍZENÍ

TECHNIK OCHRANY OBYVATELSTVA STUDIJNÍ MATERIÁL: KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OBSAH 1 Krizové řízení... 2 2 Krizový plán hl. m. Prahy... 3 3 Havarijní plán hl. m. Prahy... 4 4 Vnější havarijní plány v hl. m. Praze... 5 5 Vnitřní havarijní plán... 6 6 Plán krizové připravenosti...

Více