Vybrané aspekty insolvenčního zákona s důrazem na oblast nemovitostí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vybrané aspekty insolvenčního zákona s důrazem na oblast nemovitostí"

Transkript

1 Vybrané aspekty insolvenčního zákona s důrazem na oblast nemovitostí JUDr. Olga Humlová 19.února 2009

2 Základní údaje o insolvenčním zákonu č. 182/2006 Sb. ( IZ ) Nabytí účinnosti: 1. ledna 2008 Na řízení zahájená před 1. lednem 2008 se použijí dosavadní právní předpisy (zákon č. 328/1991 Sb., o konkursu a vyrovnání ZKV ) IZ Ministerstvo spravedlnosti připravuje další novelu, jejímž cílem je zamezení některým negativním dopadům ekonomické krize mezi navrhovaná opatření patří např. dočasné zrušení povinnosti dlužníka podat na sebe insolvenční návrh při předlužení.

3 Definice úpadku rozdíly mezi novou a původní úpravou Úpadek a) platební neschopnost IZ peněžité závazky splatné po dobu delší než 30 dnů ZKV peněžité závazky splatné po delší dobu b) předlužení IZ souhrn závazků převyšuje hodnotu dlužníkova majetku (přihlíží se k další správě dlužníkova majetku, příp. k dalšímu provozování jeho podniku, lze-li se zřetelem ke všem okolnostem důvodně předpokládat, že dlužník bude moci ve správě majetku nebo v provozu podniku pokračovat). ZKV splatné závazky jsou vyšší než dlužníkův majetek Hrozící úpadek: stav kdy lze se zřetelem ke všem okolnostem důvodně předpokládat, že dlužník nebude schopen řádně a včas splnit podstatnou část svých peněžitých závazků.

4 Fáze insolvenčního řízení Zahájení insolvenčního řízení zahájení insolvenčního řízení podáním návrhu - oznamuje se vyhláškou (tj. vyvěšením na úřední desce soudu a současně zveřejněním v insolvenčním rejstříku - do 2 hodin poté, kdy soudu došel návrh (pokud dojde návrh před skončením úředních hodin ins. soudu nebo ve dnech pracovního klidu, zveřejní ins. soud tuto vyhlášku nejpozději do 2 hodin po zahájení úředních hodin nejbližšího pracovního dne) Při nepodání návrhu: odpovědnost za škodu ( 99 IZ), ale už ne trestněprávní odpovědnost (zrušení 126 odst. 2 trestního zákona) Vyhláška obsahuje - označení insolvenčního soudu, který ji vydal, - označení insolvenčního navrhovatele, - označení dlužníka, - údaj o okamžiku jejího zveřejnění v insolvenčním rejstříku, - jméno a příjmení osoby, která ji vydala, - den vydání.

5 Fáze insolvenčního řízení Rozhodnutí o insolvenčním návrhu odmítnutí ( 128 IZ) - pokud insolvenční návrh neobsahuje všechny náležitosti nebo je nesrozumitelný anebo neurčitý zamítnutí ( 143 IZ) - nebyl-li osvědčen úpadek, nebylo -li osvědčeno, že navrhovatel a alespoň jedna další osoba má proti dlužníku splatnou pohledávku apod. zamítnutí pro nedostatek majetku ( 144 IZ) - např. je-li dlužník obchodní společností, která byla zrušena rozhodnutím soudu zastavení řízení ( 142 písm. b) IZ) např. z důvodu nezaplacení zálohy na náklady ins. řízení zastavení řízení pro zpětvzetí návrhu ( 129 IZ) - navrhovatel může vzít návrh zpět až do vydání rozhodnutí o úpadku nebo jiného pravomocného rozhodnutí ins. soudu. Znovu může stejný navrhovatel podat nový návrh až po 6 měsících ode dne jeho zpětvzetí. rozhodnutí o úpadku ( 136 IZ) - rozebráno dále

6 Lhůty pro rozhodnutí ( 134 IZ) Insolvenční soud je povinen učinit do 10 dnů od podání insolvenčního návrhu úkony směřující k rozhodnutí věci O insolvenčním návrhu musí rozhodnout: - bez zbytečného odkladu - podal-li návrh dlužník - nejpozději do 15 dnů - v případě moratoria, neskončí tato lhůta dříve než uplynutím 10 dnů od zániku moratoria.

7 Rozhodnutí o úpadku I. Insolvenční soud vydá rozhodnutí o úpadku, je-li alespoň osvědčeno (stačí pravděpodobnost zjištění, není nutné provádět dokazování), že dlužník je v úpadku nebo že mu úpadek hrozí. Obvykle spojí insolvenční soud s rozhodnutím o úpadku rozhodnutí o prohlášení konkurzu, je-li dlužníkem osoba, u které tento zákon vylučuje řešení úpadku reorganizací nebo oddlužením tj. u právnických osob, které mají obrat méně než Kč za poslední účetní období/ méně než 100 zaměstnanců v pracovním poměru

8 Rozhodnutí o úpadku II. Rozhodnutí o úpadku musí především obsahovat výrok o tom, že: - se zjišťuje úpadek dlužníka nebo jeho hrozící úpadek; - se ustanovuje insolvenční správce; - kdy nastávají účinky rozhodnutí o úpadku; - výzvu věřitelům k přihlášení pohledávek (lhůta nesmí být kratší než 30 dnů a delší než 2 měsíce);

9 Rozhodnutí o úpadku III. - výzvu, aby osoby, které mají závazky vůči dlužníkovi, napříště plnění poskytovaly insolvenčnímu správci; - výzvu, aby věřitelé insolvenčnímu správci neprodleně sdělili, jaká zajišťovací práva uplatní na dlužníkových věcech, právech, pohledávkách nebo jiných majetkových hodnotách, s poučením o následcích nesplnění této povinnosti; - místo a termín konání schůze věřitelů a přezkumného jednání; - uložení povinnosti dlužníku, aby ve stanovené lhůtě sestavil a odevzdal insolvenčnímu správci seznamy svého majetku a závazků s uvedením svých dlužníků a věřitelů.

10 Rozhodnutí o způsobu řešení úpadku Konkurs způsob řešení úpadku spočívající v tom, že zjištěné pohledávky věřitelů jsou zásadně poměrně uspokojeny z výnosu zpeněžení majetkové podstaty s tím, že neuspokojené pohledávky nebo jejich části nezanikají, pokud zákon nestanoví jinak. Reorganizace jen v případě podnikatelů (musí mít podnik), nelze použít u právnické osoby v likvidaci a u vymezených osob (např. finanční instituce IZ obsahuje specifickou úpravu). Omezení: obrat nejméně Kč za poslední účetní období, nebo 100 zaměstnanců v pracovním poměru (omezení neplatí, pokud se dlužník dohodne s věřiteli a předloží schválený reorganizační plán) Oddlužení - jen dlužník nepodnikatel (fyzická osoba), návrh na povolení oddlužení podává dlužník, řešení tzv. spotřebitelských úpadků a) zpeněžením majetkové podstaty (podstata se zpeněžení stejně jako v konkursu, do podstaty nenáleží majetek nabytý po schválení oddlužení) b) plněním splátkového kalendáře (dlužník po dobu 5 let splácí věřitelům stejně jako při exekuci na přednostní pohledávky)

11 Důležité lhůty Přihlášení pohledávek: nejpozději do uplynutí lhůty stanovené v rozhodnutí soudu o úpadku. Jinak se k nim nepřihlíží; Nedoplnění insolvenčního návrhu v soudem stanovené lhůtě má za následek jeho odmítnutí; Popře-li insolvenční správce pohledávku a nepodá-li věřitel ve lhůtě 30, resp. 15 dnů žalobu na určení k pohledávce se nepřihlíží. POZOR - osoby, které tvrdí, že označený majetek neměl být do soupisu majetkové podstaty zahrnut se mohou ve lhůtě 30 dnů od doručení vyrozumění o soupisu žalobou podanou u insolvenčního soudu domáhat rozhodnutí, že se tento majetek vylučuje z majetkové podstaty. Pokud tak neučiní platí, že označený majetek byl do soupisu pojat oprávněně.

12 Insolvenční rejstřík Co obsahuje: veškerá rozhodnutí insolvenčního soudu vydaná v insolvenčním řízení a veškerá podání, která se vkládají do soudního spisu vedeného insolvenčním soudem ohledně dlužníka U každého insolvenčního řízení jsou vedeny následující subkategorie: oddíl A: Řízení do úpadku oddíl B: Řízení po úpadku oddíl C: Incidenční spory oddíl D: Ostatní oddíl P: Přihlášky zákonem stanovené informace o insolvenčních správcích zákonem stanovené informace o dlužnících informace o hlavních řízeních probíhajících v členských státech EU

13 Jaká rizika jsou spojena s akvizicí nemovitosti od prodávajícího, který je před úpadkem? I. Neúčinnost: - ZKV: Věřitel, který uzavřel s úpadcem smlouvu v době 6 měsíců před podáním návrhu na prohlášení konkursu anebo po podání návrhu, přesto, že o návrhu nemohl vědět, nebyl chráněn a tyto úkony byly ze zákona neúčinné IZ: NEÚČINNOST dlužníkových právních úkonů SE IZ: NEÚČINNOST dlužníkových právních úkonů SE ZAKLÁDÁ ROZHODNUTÍM INSOLVENČNÍHO SOUDU o odpůrčí žalobě insolvenčního správce. Pro práva věřitelů, nabytá v dobré víře před zahájením insolvenčního řízení, platí zvýšená ochrana (důkazní břemeno nese insolvenční správce). Odpůrčí žaloba může být podána ve lhůtě 1 roku ode dne, kdy nastaly účinky rozhodnutí o úpadku (poté odpůrčí nárok zaniká).

14 Jaká rizika jsou spojena s akvizicí nemovitosti od prodávajícího, který je před úpadkem? II. Pozor odporovat lze: úmyslně zkracujícímu právnímu úkonu učiněnému až 5 let před zahájením insolvenčního řízení zvýhodňujícím právním úkonům učiněným až 3 roky před zahájením insolvenčního řízení právním úkonům bez přiměřeného protiplnění učiněným až 3 roky před zahájením insolvenčního řízení

15 Neúčinnost věcných břemen a zajištění I. Věcná břemena zatěžující 1) majetkovou podstatu. která 2) vznikla za nápadně nevýhodných podmínek, poté co 3) bylo zahájeno insolvenční řízení se prohlášením konkursu stávají NEÚČINNÝMI. Dle ZKV: vzniklo-li věcné břemeno zatěžující nemovitost patřící do podstaty, které vzniklo za nápadně nevýhodných podmínek v době 2 měsíců před podáním návrhu na prohlášení konkurzu nebo po podání návrhu, právo ZANIKLO.

16 Neúčinnost věcných břemen a zajištění II. Pokrok: zajištěný věřitel, resp. oprávněný z věcného břemene má možnost se dozvědět, resp. zkontrolovat, zda a kdy došlo k zahájení insolvenčníhořízení na: (stačí vyplnit kolonku Příjmení/ Název ) (dříve se o tom, že byl podán návrh dozvědět nemohl) IZ upravuje NEÚČINNOST zajištění, pokud: 1) se zajištění týká majetkové podstaty a 2) je li zřízeno poté, co bylo zahájeno insolvenční řízení Dle ZKV: bylo li získáno právo na oddělené uspokojení v době 2 měsíců před podáním návrhu na prohlášení konkurzu nebo po podání návrhu, právo ZANIKLO.

17 Postavení zajištěných věřitelů Zajištěný věřitel je uspokojen z celého výtěžku z prodeje zástavy (mínus náklady prodeje),(dle ZKV: byl uspokojen z výtěžku prodeje zástavy jen ve výši 70 %). Zajištěný věřitel má větší práva než ostatní věřitelé uděluje insolvenčnímu správci pokyny ohledně disponování se zastavenou nemovitostí (už od okamžiku podání přihlášky). Jeli více zajištěných věřitelů platí, že mohou pokyny udělovat jen společně.

18 Některé další důležité změny pokud jde o věřitele Přihlášky pohledávky se podávají jen na formulářích. Sankce za přihlášení pohledávky, jejíž výše nebo výše jejího zajištění uvedená v přihlášce je o 50% vyšší než její zjištěná výše ( 178 IZ, 179 IZ) výše pohledávky se zjišťuje soud v rámci incidenčního řízení, došlo-li k jejímu popření - K přihlášené pohledávce se nepřihlíží ani v rozsahu, ve kterém byla zjištěna - Věřitel je povinen zaplatit do podstaty rozdíl mezi přihlášenou a zjištěnou výší pohledávky. Ručení osob, které přihlášku podepsaly. Přihlášené pohledávky věřitelů může nyní popřít už jen insolvenční správce.

19 Účinky prohlášení konkurzu na nájemní práva 256 IZ Insolvenční správce má právo nájemní smlouvu vypovědět (ať už se jedná o smlouvu na dobu určitou/ neurčitou, dlužník je nájemce/ pronajímatel, jedná se o nebytový prostor/ pozemky patřící do zemědělského půdního fondu apod.). Výpověďní doba: maximálně 3 měsíce (pokud nájemní smlouva stanovuje dobu delší) Obrana dlužníkova nájemce proti výpovědi podané IS pozor jen u smluv na dobu určitou: Postup a podmínky: nájemce podá žalobu na zrušení výpovědi. Musí prokázat, že je výpovědí nepřiměřeně dotčen ve svých oprávněných zájmech. 257 IZ - Pronajímatel nemůže po rozhodnutí o úpadku vypovědět nájemní smlouvu z důvodu, že dlužník byl v prodlení s placením nájemného už před rozhodnutím o úpadku.

20 Zpeněžení majetkové podstaty I. O způsobu zpeněžení majetkové podstaty rozhodne se souhlasem věřitelského výboru insolvenční správce O způsobu zpeněžení majetkové podstaty rozhodne se souhlasem věřitelského výboru insolvenční správce Majetkovou podstatu lze zpeněžit Majetkovou podstatu lze zpeněžit - veřejnou dražbou podle zákona 26/200 Sb. o veřejných dražbách; - smlouva o provedení dražby se stane účinnou dnem, kdy ji schválí věřitelský výbor - souhlas ins. soudu se nevyžaduje - prodejem movitých věci a nemovitostí podle ustanovení občanského soudního řádu o výkonu rozhodnutí; - ke zpeněžení je příslušný okresní soud / obecný soud dlužníka

21 Zpeněžení majetkové podstaty II. - prodejem majetku mimo dražbu - smlouva o prodeji mimo dražbu nenabývá bez souhlasu věř. výboru účinnosti; - souhlas insolvenčního soudu a věřitelského výboru není nutný k prodeji věcí bezprostředně ohrožených zkázou nebo znehodnocením, jakož i věcí běžně zcizovaných při pokračujícím provozu dlužníkova podniku; - kupní cenu lze stanovit pod cenu odhadní; - platnost smluv, kterými došlo ke zpeněžení mimo dražbu, lze napadnout jen žalobou podanou u insolvenčního soudu nejpozději do skončení ins. řízení. Ke zpeněžení majetkové podstaty lze přikročit teprve po právní moci rozhodnutí o prohlášení konkursu, nejdříve však po první schůzi věřitelů (výjimka: věci bezprostředně ohrožené zkázou nebo znehodnocením a nebo pokud ins. soud povolí výjimku) Insolvenční správce je při zpeněžování podstaty vázán zákonným předkupním právem (nikoli však smluvním) a právy nájemců dle z. č. 72/1994 Sb. o vlastnictví bytů

22 Zpeněžení majetkové podstaty III. Zpeněžení dlužníkova podniku - dlužníkův podnik je možné zpeněžit jedinou smlouvou; - nutný souhlas ins. soudu a věřitelského výboru, jinak nenabývá smlouva účinnosti; - na nabyvatele přecházejí práva a povinnosti vyplývající z pracovněprávních vztahů k zaměstnancům dlužníkova podniku (kromě pracovněprávních pohledávek dlužníkových zaměstnanců vzniklých do účinnosti smlouvy). Jiné závazky na nabyvatele nepřecházejí (výhoda v porovnání s úpravou obsaženou v obchodním zákoníku).

23 Kontakt JUDr. Olga Humlová Salans EUROPE LLP Platnéřská 4, Praha 1 Česká republika Tel.: Fax: prague@salans.com ohumlova@salans.com

ZÁKON Č. 182/2006 SB., O ÚPADKU A ZPŮSOBECH JEHO ŘEŠENÍ (INSOLVENČNÍ ZÁKON), VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ. Místní příslušnost

ZÁKON Č. 182/2006 SB., O ÚPADKU A ZPŮSOBECH JEHO ŘEŠENÍ (INSOLVENČNÍ ZÁKON), VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ. Místní příslušnost V. ZÁKON Č. 182/2006 SB., O ÚPADKU A ZPŮSOBECH JEHO ŘEŠENÍ (INSOLVENČNÍ ZÁKON), VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ 7b Místní příslušnost (1) Pro insolvenční řízení je příslušný soud, v jehož obvodu je obecný

Více

294/2013 Sb. ZÁKON. ze dne 12. září 2013,

294/2013 Sb. ZÁKON. ze dne 12. září 2013, 294/2013 Sb. ZÁKON ze dne 12. září 2013, kterým se mění zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 312/2006 Sb., o insolvenčních

Více

U S N E S E N Í. t a k t o :

U S N E S E N Í. t a k t o : KSLB 76 INS 24132/2014-A-9 U S N E S E N Í Krajský soud v Ústí nad Labem pobočka v Liberci rozhodl samosoudkyní Mgr. Vandou Rozsypalovou v insolvenční věci dlužníka Tomáš Harasim, nar. 12.5.1980, IČ 69288593,

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : A42 U s n e s e n í Krajský soud v Ostravě rozhodl samosoudkyní JUDr. Pavlou Tomalovou v insolvenční věci dlužníka: Krkonošská slévárna, s. r. o., IČ 25290576, Sokolská 1263/24, 702 00 Ostrava, Moravská

Více

Základní ustanovení. INSOLVENČNÍ ZÁKON s judikaturou

Základní ustanovení. INSOLVENČNÍ ZÁKON s judikaturou Základní ustanovení INSOLVENČNÍ ZÁKON s judikaturou 1 Obecná část 2 Základní ustanovení INSOLVENČNÍ ZÁKON s judikaturou Sestavil Lukáš Pachl 3 Obecná část Vzor citace: Pachl, L.: Insolvenční zákon s judikaturou.

Více

U S N E S E N Í. t a k t o :

U S N E S E N Í. t a k t o : KSUL 81 INS 13307/2014-A-16 KSUL 81 INS 13307/2014-B-1 U S N E S E N Í Krajský soud v Ústí nad Labem rozhodl samosoudkyní JUDr. Janou Kašparovou v insolvenční věci navrhovatele - věřitele Českomoravská

Více

Platné znění zákona o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon) Čl. I. Místní příslušnost

Platné znění zákona o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon) Čl. I. Místní příslušnost V. Platné znění zákona o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon) Čl. I 7b Místní příslušnost (1) Pro insolvenční řízení je příslušný soud, v jehož obvodu je obecný soud dlužníka. Pro insolvenční

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění (dále v textu také jen občanský zákoník )

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění (dále v textu také jen občanský zákoník ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění (dále v textu také jen občanský zákoník ) Prodávající: Mgr. Martin Kopčil, r.č. 680711/0156, IČ: 15533387,

Více

U S N E S E N Í. t a k t o :

U S N E S E N Í. t a k t o : U S N E S E N Í A 34 B 1 Krajský soud v Ústí nad Labem rozhodl samosoudcem JUDr. Tomášem Zadražilem v insolvenční věci navrhovatele - dlužníka RÖHRL, s.r.o., IČ 25003321, se sídlem Malátova 2437/11, 400

Více

ZÁKON. ze dne 2016, ČÁST PRVNÍ. Změna insolvenčního zákona. Čl. I

ZÁKON. ze dne 2016, ČÁST PRVNÍ. Změna insolvenčního zákona. Čl. I V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne 2016, kterým se mění zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se usnesl

Více

bankovní spojení: č.ú.: 2102361113/2700 vedený u UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. (dále jen prodávající ) I.

bankovní spojení: č.ú.: 2102361113/2700 vedený u UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. (dále jen prodávající ) I. Kupní smlouva o prodeji a koupi nemovitých věcí uzavřená v souladu s příslušnými ustanoveními 2079 a násl. (zejména 2128 a násl) zákona číslo 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen také NOZ ), ve znění

Více

INSOLVENCE-oddlužení plněním splátkového kalendáře Zákon č. 182/2006 Sb., insolvenční zákon, ve znění pozdějších předpisů Formy úpadku:

INSOLVENCE-oddlužení plněním splátkového kalendáře Zákon č. 182/2006 Sb., insolvenční zákon, ve znění pozdějších předpisů Formy úpadku: INSOLVENCE-oddlužení plněním splátkového kalendáře Zákon č. 182/2006 Sb., insolvenční zákon, ve znění pozdějších předpisů Formy úpadku: - Konkurs ( 244 315 IZ) - Reorganizace ( 316-364 IZ) - Oddlužení

Více

kód předmětu: B_IPr Insolvenční právo INSOLVENČNÍ PRÁVO David Hozman (2015) hozmand@seznam.cz nebo 21078@mail.vsfs.cz

kód předmětu: B_IPr Insolvenční právo INSOLVENČNÍ PRÁVO David Hozman (2015) hozmand@seznam.cz nebo 21078@mail.vsfs.cz kód předmětu: B_IPr Insolvenční právo INSOLVENČNÍ PRÁVO David Hozman (2015) hozmand@seznam.cz nebo 21078@mail.vsfs.cz 1. Úpadek Pojem a význam majetková situace dlužníka, která objektivně vylučuje uspokojení

Více

Insolvenční právo. Katedra práva. JUDr. J. Šedová, CSc. e-mail: jsedova @econ.muni.cz

Insolvenční právo. Katedra práva. JUDr. J. Šedová, CSc. e-mail: jsedova @econ.muni.cz Katedra práva Insolvenční právo e-mail: jsedova @econ.muni.cz Tento studijní materiál byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/15.0189. 12.1.2012 Pojmy a prameny insolvenčního práva Pojem

Více

U s n e s e n í. Číslo jednací: KSOS 8 INS 22558/2011-A13

U s n e s e n í. Číslo jednací: KSOS 8 INS 22558/2011-A13 Číslo jednací: -A13 U s n e s e n í Krajský soud v Ostravě rozhodl samosoudcem Mgr. Davidem Stoškem v insolvenční věci dlužníka : Peter Spratek, r.č.: 581009/6347, IČO: 10627103, Mlýnská 1095/22, 746 01

Více

Oznámení o zahájení výběrového řízení na prodej majetku zahrnutého v majetkové podstatě

Oznámení o zahájení výběrového řízení na prodej majetku zahrnutého v majetkové podstatě Krajský soud v Praze náměstí Kinských 234/5 150 75 Praha 5 Datovou schránkou K sp.zn.: KSPH 68 INS 31769 / 2014 Dlužník: Správce: Martin Havelka (dále jen dlužník ) JUDr. Ing. Petr Ševčík Oznámení o zahájení

Více

Insolvenční řízení, jeho formy a dopady na účetní evidenci

Insolvenční řízení, jeho formy a dopady na účetní evidenci Bankovní institut vysoká škola Praha Katedra práv Insolvenční řízení, jeho formy a dopady na účetní evidenci Bakalářská práce Autor: Jana Holečková Právní administrativa v podnikatelské sféře Vedoucí práce:

Více

Díl 4. Ustanovení o závazcích ze smluv uzavíraných se spotřebitelem. Oddíl 1. Obecná ustanovení

Díl 4. Ustanovení o závazcích ze smluv uzavíraných se spotřebitelem. Oddíl 1. Obecná ustanovení Díl 4 Ustanovení o závazcích ze smluv uzavíraných se spotřebitelem Oddíl 1 Obecná ustanovení 1810 Ustanovení tohoto dílu se použijí na smlouvy, které se spotřebitelem uzavírá podnikatel (dále jen spotřebitelské

Více

I. Preambule. 1.3 Dne 10.6.2014 zahrnul prodávající do soupisu majetkové podstaty následující soubor nemovitostí:

I. Preambule. 1.3 Dne 10.6.2014 zahrnul prodávající do soupisu majetkové podstaty následující soubor nemovitostí: Kupní smlouva o prodeji a koupi nemovitých věcí uzavřená v souladu s příslušnými ustanoveními 2079 a násl. (zejména 2128 a násl) zákona číslo 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen také NOZ ), ve znění

Více

8. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 604 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 22.

8. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 604 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 22. 398 8. funkční období 398 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : Č.d. MSPH 95 INS 32034/2014-A-32 U s n e s e n í Městský soud v Praze rozhodl samosoudkyní Mgr. Věrou Modlitbovou v právní věci dlužníka manželů Eduarda Dvorského, nar. 23.3.1976, trvale bytem ve Zloníně,

Více

U s n e s e n í. t a k t o : I. Zjišťuje se úpadek dlužníka: T & B CZ, s.r.o., IČ: 25388541, tř. Osvobození 1388/60a, 735 06 Karviná - Nové Město.

U s n e s e n í. t a k t o : I. Zjišťuje se úpadek dlužníka: T & B CZ, s.r.o., IČ: 25388541, tř. Osvobození 1388/60a, 735 06 Karviná - Nové Město. Číslo jednací: A32 U s n e s e n í Krajský soud v Ostravě rozhodl samosoudkyní JUDr. Markétou Nohavicovou v insolvenční věci dlužníka : T & B CZ, s.r.o., IČ 25388541, tř. Osvobození 1388/60a, 735 06 Karviná

Více

Metodický list č. 9. Daňová exekuce dle zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád. Obsah. Obsah... 1. 1. Základní pojmy... 3

Metodický list č. 9. Daňová exekuce dle zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád. Obsah. Obsah... 1. 1. Základní pojmy... 3 Metodický list č. 9 Daňová exekuce dle zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád Obsah Obsah... 1 1. Základní pojmy... 3 2. Vymáhání nedoplatků a daňová exekuce... 3 3. Daňová exekuce postižením majetkových práv...

Více

AGENTURA PRO REVITALIZACI A SPRÁVU PODNIKŮ - ARES,

AGENTURA PRO REVITALIZACI A SPRÁVU PODNIKŮ - ARES, Smlouva o převodu nemovitostí uzavřená v souladu s příslušnými ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění změn a doplňků, níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi: společností AGENTURA

Více

Bytové družstvo Tři Kříže

Bytové družstvo Tři Kříže Úplné znění stanov ke dni. Bytové družstvo Tři Kříže jak vyplývá ze změn schválených na členské schůzi, jejíž konání je osvědčeno notářským zápisem sepsaným dne.. Mgr. Ivanou Schovánkovou..., notářkou

Více

SMLOUVA O ZASTAVENÍ OBCHODNÍHO PODÍLU č. ZO2/768/13/LCD

SMLOUVA O ZASTAVENÍ OBCHODNÍHO PODÍLU č. ZO2/768/13/LCD SMLOUVA O ZASTAVENÍ OBCHODNÍHO PODÍLU č. ZO2/768/13/LCD 1. obchodní firma: Česká spořitelna, a.s. sídlo: Praha 4, Olbrachtova 1929/62, PSČ: 140 00 IČ: 45244782 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským

Více

AUKČNÍ VYHLÁŠKA 1112201403

AUKČNÍ VYHLÁŠKA 1112201403 1 AUKČNÍ VYHLÁŠKA 1112201403 Bod 1. Elektronická aukce Aukční vyhláškou poskytovatel oznamuje a zveřejňuje veřejně dostupné informace, které jsou závazné pro konání a účast v této aukci. Datum a čas zahájení

Více

549/1991 Sb. ZÁKON České národní rady. ze dne 5. prosince 1991. o soudních poplatcích. 1 Předmět soudních poplatků

549/1991 Sb. ZÁKON České národní rady. ze dne 5. prosince 1991. o soudních poplatcích. 1 Předmět soudních poplatků Změna: 217/2009 Sb. Změna: 281/2009 Sb., 427/2010 Sb. 549/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 5. prosince 1991 o soudních poplatcích Česká národní rada se usnesla na tomto zákoně: 1 Předmět soudních

Více

USNESENÍ. 24. 5. 2016 v 11.30 hodin. č.j.: KSPH 72 INS 1445/2016-A-16

USNESENÍ. 24. 5. 2016 v 11.30 hodin. č.j.: KSPH 72 INS 1445/2016-A-16 č.j.: KSPH 72 INS 1445/2016-A-16 USNESENÍ Krajský soud v Praze, se sídlem Nám. Kinských 5, 150 75 Praha 5, rozhodl soudkyní JUDr. Jitkou Bartákovou v insolvenční věci dlužníka: Miroslav Matěja, nar. 4.

Více

P O D M Í N K Y V Ý B Ě R O V É H O Ř Í Z E N Í N A P R O D E J V ĚCI NEM O V I T É

P O D M Í N K Y V Ý B Ě R O V É H O Ř Í Z E N Í N A P R O D E J V ĚCI NEM O V I T É P O D M Í N K Y V Ý B Ě R O V É H O Ř Í Z E N Í N A P R O D E J V ĚCI NEM O V I T É VYHLÁŠENÉ V RÁMCI ZPENĚŽENÍ MAJETKU ZAPSANÉHO DO SOUPISU MAJETKOVÉ PODSTATY DLUŽNÍKA ČETRANS a.s., identifikační číslo:

Více

BURZOVNÍ PRAVIDLA PRO TRH S KOMODITAMI PRO KONEČNÉ ZÁKAZNÍKY

BURZOVNÍ PRAVIDLA PRO TRH S KOMODITAMI PRO KONEČNÉ ZÁKAZNÍKY BURZOVNÍ PRAVIDLA PRO TRH S KOMODITAMI PRO KONEČNÉ ZÁKAZNÍKY OBSAH: ČÁST 1 OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 - Předmět úpravy a působnost Článek 2 - Definice pojmů Článek 3 - Šíření burzovních informací ČÁST

Více

STANOVY ORLOVAN, bytové družstvo

STANOVY ORLOVAN, bytové družstvo STANOVY ORLOVAN, bytové družstvo I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Obchodní jméno a sídlo družstva 1. Název družstva: ORLOVAN, bytové družstvo (dále jen družstvo) 2. Sídlo družstva: Orlová Lutyně, ul. Energetiků

Více

DRAŽEBNÍ ŘÁD obchodníka s cennými papíry PATRIA DIRECT, a. s. Článek 1 Základní ustanovení

DRAŽEBNÍ ŘÁD obchodníka s cennými papíry PATRIA DIRECT, a. s. Článek 1 Základní ustanovení DRAŽEBNÍ ŘÁD obchodníka s cennými papíry PATRIA DIRECT, a. s. Článek 1 Základní ustanovení 1. Tento Dražební řád upravuje pravidla organizování veřejné dražby cenných papírů (dále jen dražba ) v souladu

Více

Západočeská univerzita v Plzni Fakulta právnická

Západočeská univerzita v Plzni Fakulta právnická Západočeská univerzita v Plzni Fakulta právnická DIPLOMOVÁ PRÁCE Insolvenční návrh spojený s návrhem na povolení oddlužení se zaměřením na poctivý úmysl dlužníka Zpracovala: Michala Rácová Touschková Plzeň,

Více

pravomocným nařízením výkonu rozhodnutí k postižení členských práv a povinností nebo právní mocí exekučního příkazu k postižení členských práv a

pravomocným nařízením výkonu rozhodnutí k postižení členských práv a povinností nebo právní mocí exekučního příkazu k postižení členských práv a S T A N O V Y Článek I. Základní ustanovení 1. Obchodní firma: Bytové družstvo. (dále jen "družstvo") 2. Sídlo:.. PSČ:.. 3. Předmět činnosti: Pronájem nemovitostí, bytových a nebytových prostor a poskytování

Více

Č. j.: KSHK 42 INS 7407/2014 - A - 38/ celk. 6 U S N E S E N Í. takto:

Č. j.: KSHK 42 INS 7407/2014 - A - 38/ celk. 6 U S N E S E N Í. takto: Č. j.: KSHK 42 INS 7407/2014 - A - 38/ celk. 6 U S N E S E N Í Krajský soud v Hradci Králové rozhodl samosoudkyní JUDr. Jolanou Maršíkovou v insolvenčním řízení dlužníka ZOO - WORLD s. r. o., IČ 27543196,

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA MOLBYT, bytové družstvo Molákova čp. 592-601 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ... 5

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA MOLBYT, bytové družstvo Molákova čp. 592-601 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ... 5 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA MOLBYT, bytové družstvo Molákova čp. 592-601 ČÁST PRVNÍ... 5 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ... 5 1. Vznik družstva, jeho právní postavení a trvání... 5 2. Obchodní firma a sídlo družstva,

Více

PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ č. 2015004

PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ č. 2015004 PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ č. 2015004 prodej nemovitého a movitého majetku tvořící drůbeží farmu Radomyšl Termín konání výběrového řízení: 21. 8. 2015 až 25.9. 2015 Otevírání obálek: 29. 9. 2015 od 10:00

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA POD SOKOLOVNOU 3

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA POD SOKOLOVNOU 3 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA POD SOKOLOVNOU 3 IČ 251 22 355 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Obchodní firma a sídlo Družstva Předmět Podnikání 1. Obchodní firma: Bytové družstvo Pod sokolovnou 3 2. Sídlo: Praha

Více

Insolvenční návrh, jeho projednání a rozhodnutí o něm dle zákona č. 182/2006 Sb.

Insolvenční návrh, jeho projednání a rozhodnutí o něm dle zákona č. 182/2006 Sb. Bankovní institut vysoká škola Praha Katedra práva a veřejné správy Insolvenční návrh, jeho projednání a rozhodnutí o něm dle zákona č. 182/2006 Sb. Bakalářská práce Autor: Kristýna Kopecká Právní administrativa

Více

Stanovy Bytového družstva Toruňská. ČÁST PRVNÍ Článek 1

Stanovy Bytového družstva Toruňská. ČÁST PRVNÍ Článek 1 Stanovy Bytového družstva Toruňská ČÁST PRVNÍ Článek 1 1. Bytové družstvo Toruňská je společenství neuzavřeného počtu osob založené za účelem zajišťování bytových potřeb svých členů. 2. Bytové družstvo

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Část první. Základní ustanovení I. Obchodní firma a sídlo bytového družstva 1. Obchodní firma bytového družstva zní: Bytové družstvo Seidlova 2. Sídlem bytového družstva je: Praha

Více

S t a n o v y družstva

S t a n o v y družstva S t a n o v y družstva KAMÝK- družstvo vlastníků bytů Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl.1 Název /obchodní firma/ a sídlo družstva 1) Obchodní firma: KAMÝK družstvo vlastníků bytů 2) Sídlo družstva: 142 00

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ ZMĚNA ZÁKONA Č. 312/2006 SB., O INSOLVENČNÍCH SPRÁVCÍCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ

PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ ZMĚNA ZÁKONA Č. 312/2006 SB., O INSOLVENČNÍCH SPRÁVCÍCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ ZMĚNA ZÁKONA Č. 312/2006 SB., O INSOLVENČNÍCH SPRÁVCÍCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ Tento zákon upravuje 1 Předmět úpravy a) vznik práva

Více

http://www.akilda.cz/odborne-clanky-k-pracovnepravni-tematice/soudni-reseni-sporu-onaroky-z-pracovnepravnich-vztrahu/

http://www.akilda.cz/odborne-clanky-k-pracovnepravni-tematice/soudni-reseni-sporu-onaroky-z-pracovnepravnich-vztrahu/ http://www.akilda.cz/odborne-clanky-k-pracovnepravni-tematice/soudni-reseni-sporu-onaroky-z-pracovnepravnich-vztrahu/ Ilona Kostadinovová, zpracováno dne 31. 01. 2007 Řízení před soudy o nárocích z pracovněprávních

Více

STANOVY. Družstvo pro výstavbu a správu garáží Olomouc-Nová Ulice, Hněvotínská 1220/53-1 -

STANOVY. Družstvo pro výstavbu a správu garáží Olomouc-Nová Ulice, Hněvotínská 1220/53-1 - STANOVY Družstvo pro výstavbu a správu garáží Olomouc-Nová Ulice, Hněvotínská 1220/53 2014-1 - STANOVY Část I. Základní ustanovení Čl. 1 1) Firma: DRUŽSTVO PRO VÝSTAVBU A SPRÁVU GARÁŽÍ, družstvo 2) Sídlo:

Více

Obchodní podmínky ze dne 1.4.2014. A. Předmět Obchodních podmínek. písemné smlouvy), ve které se na tyto Obchodní podmínky odkazuje.

Obchodní podmínky ze dne 1.4.2014. A. Předmět Obchodních podmínek. písemné smlouvy), ve které se na tyto Obchodní podmínky odkazuje. Všeobecné obchodní podmínky pro dodání zboží a provedení díla, resp. jiných plnění (dále jen Obchodní podmínky ) vydané ve smyslu ustanovení 1751 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

Všeobecné obchodní podmínky služby připojení k Internetu

Všeobecné obchodní podmínky služby připojení k Internetu Všeobecné obchodní podmínky služby připojení k Internetu Tyto všeobecné obchodní podmínky jsou vyhotoveny v souladu s zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem a zákonem č. 127/2005 Sb. o elektronických

Více

Všeobecné obchodní podmínky ( pro prodej zboží ) platné od 1. ledna 2014

Všeobecné obchodní podmínky ( pro prodej zboží ) platné od 1. ledna 2014 EFKO - karton, s.r.o. VOPKS 201402 Všeobecné obchodní podmínky ( pro prodej zboží ) platné od 1. ledna 2014 EFKO - karton, s.r.o., se sídlem Dolní čp. 347, 592 14 Nové Veselí, IČ 26915758, DIČ CZ26915758,

Více

296/2007 Sb. ZÁKON. ze dne 31. října 2007,

296/2007 Sb. ZÁKON. ze dne 31. října 2007, 296/2007 Sb. ZÁKON ze dne 31. října 2007, kterým se mění zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), ve znění pozdějších předpisů, a některé zákony v souvislosti s jeho

Více

DRAŽEBNÍ SPOLEČNOST MORAVA s.r.o.

DRAŽEBNÍ SPOLEČNOST MORAVA s.r.o. DRAŽEBNÍ SPOLEČNOST MORAVA s.r.o. AUKČNÍ VYHLÁŠKA č. 139-EA/15 Článek I. Elektronická aukce Aukční vyhláškou poskytovatel oznamuje a zveřejňuje veřejně dostupné informace, které jsou závazné pro konání

Více

LEGAL UPDATE ZÁŘÍ 2008

LEGAL UPDATE ZÁŘÍ 2008 LEGAL UPDATE ZÁŘÍ 2008 Připravované právní předpisy Poslanecká sněmovna: Kontrola sněmovních tisků na http://www.psp.cz/sqw/tsky.sqw?stz=1 č. 576-605 do 20.09. 2008 Novela zákona o trestním řízení soudním

Více

JUDr. Eva Barešová (Český úřad zeměměřický a katastrální ) Katastr nemovitostí v České republice v podmínkách nového občanského zákoníku

JUDr. Eva Barešová (Český úřad zeměměřický a katastrální ) Katastr nemovitostí v České republice v podmínkách nového občanského zákoníku JUDr. Eva Barešová (Český úřad zeměměřický a katastrální ) Katastr nemovitostí v České republice v podmínkách nového občanského zákoníku PRÁVNÍ PŘEDPISY O NEMOVITOSTECH V ČESKÉ REPUBLICE OD 1.1.2014 Zákon

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2005 4. volební období tisk 835/4 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o doplňkovém dozoru nad bankami, spořitelními

Více

Infoservis Nový insolvenční zákon účinný od 1. ledna 2008

Infoservis Nový insolvenční zákon účinný od 1. ledna 2008 listopad 2007 Infoservis Nový insolvenční zákon účinný od 1. ledna 2008 Od 1.1.2008 vstoupí v účinnost nový zákon, který upravuje problematiku úpadkového práva a to zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech

Více

USNESENÍ (DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA)

USNESENÍ (DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA) Č.j.: 154 EX 257/13-32 USNESENÍ (DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA) Soudní exekutor Mgr. Jan Mlynarčík, Exekutorský úřad Jablonec nad Nisou, se sídlem ul. 5. května 2339/33, 466 01 Jablonec nad Nisou (dále jen jako soudní

Více

Část I. Základní ustanovení. Část II. Činnost družstva

Část I. Základní ustanovení. Část II. Činnost družstva T R Á V N Í K Y, bytové družstvo Otrokovice, Příčná 1541, PSČ 765 02 ---------------------------------------------------------------------------------------------- S T A N O V Y T R Á V N Í K Y, bytové

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ODBĚRATELE. ze dne 1.1.2016

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ODBĚRATELE. ze dne 1.1.2016 VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ODBĚRATELE ze dne 1.1.2016 obchodní společnosti: SIKO KOUPELNY a.s. se sídlem: Praha 9 - Kyje, Skorkovská 1310, PSČ 198 00, Česká republika IČO: 26065801 společnost zapsaná

Více

5. Nejnižší podání, minimální příhoz a dražební jistota. Dražba bude pro vydražitele provedena bezúplatně, odměnu dražebníka hradí navrhovatel.

5. Nejnižší podání, minimální příhoz a dražební jistota. Dražba bude pro vydražitele provedena bezúplatně, odměnu dražebníka hradí navrhovatel. Dražební vyhláška č.j. 259DDE2014 o konání opakované dražby dobrovolné elektronické dle zákona č. 26/2000 Sb. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání opakované dražby dobrovolné elektronické. 1. Dražebník

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 1 Afs 96/2013-32 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy Zdeňka Kühna a soudců Daniely Zemanové a Miloslava Výborného v

Více

SMLOUVA O PRODEJI ZÁVODU Z MAJETKOVÉ PODSTATY

SMLOUVA O PRODEJI ZÁVODU Z MAJETKOVÉ PODSTATY SMLOUVA O PRODEJI ZÁVODU Z MAJETKOVÉ PODSTATY mezi Ing. David Jánošík jako Prodávajícím a [ ] jako Kupujícím uzavřená dne [ ] 1 z 12 SMLOUVA O PRODEJI ZÁVODU Z MAJETKOVÉ PODSTATY uzavřená mezi Ing. Davidem

Více

STANOVY. ZÍTŘEK, stavební bytové družstvo Janáčkova 1497, Moravské Budějovice, 676 02

STANOVY. ZÍTŘEK, stavební bytové družstvo Janáčkova 1497, Moravské Budějovice, 676 02 STANOVY ZÍTŘEK, stavební bytové družstvo Janáčkova 1497, Moravské Budějovice, 676 02 2015 STANOVY bytového družstva Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 1) Firma: ZÍTŘEK, stavební bytové družstvo (dále jen

Více

Všeobecné obchodní podmínky VoIP služeb

Všeobecné obchodní podmínky VoIP služeb Všeobecné obchodní podmínky VoIP služeb Tyto všeobecné obchodní podmínky tvoří součást Smlouvy o poskytování služeb elektronických komunikací, kterou uzavírá společnost ABAK, spol. s r.o., IČ 40763153,

Více

KUPNÍ SMLOUVA O PRODEJI NEMOVITOSTÍ

KUPNÍ SMLOUVA O PRODEJI NEMOVITOSTÍ KUPNÍ SMLOUVA O PRODEJI NEMOVITOSTÍ 1. Česká insolvenční v.o.s., IČO: 288 10 341 se sídlem Hradec Králové - Pražské Předměstí, Fráni Šrámka 1139/2, PSČ 500 02, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1991. Vyhlásené: 30.12.1991 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1992

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1991. Vyhlásené: 30.12.1991 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1992 ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 30.12.1991 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1992 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 549 Z Á K O N České národní rady ze

Více

STANOVY ČTVRTÉHO CHRUDIMSKÉHO DRUŽSTVA. - úplné znění I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Obchodní firma a sídlo družstva

STANOVY ČTVRTÉHO CHRUDIMSKÉHO DRUŽSTVA. - úplné znění I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Obchodní firma a sídlo družstva STANOVY ČTVRTÉHO CHRUDIMSKÉHO DRUŽSTVA - úplné znění I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Obchodní firma a sídlo družstva 1.1. Obchodní firma družstva: Čtvrté chrudimské bytové družstvo (dále jen družstvo).

Více

Smlouva o zúčtování odchylek (dále jen Smlouva )

Smlouva o zúčtování odchylek (dále jen Smlouva ) Smlouva o zúčtování odchylek (dále jen Smlouva ) Evidenční číslo smlouvy: A 0 / 13 uzavřená podle 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění, v souladu s 50 zákona č. 458/2000

Více

1. Dva podpisy na smlouvě a jeden podpis na prohlášení klienta. 2. Oboustrannou kopii občanského průkazu.

1. Dva podpisy na smlouvě a jeden podpis na prohlášení klienta. 2. Oboustrannou kopii občanského průkazu. Via SMS s.r.o. ICO: 24720275 DIC: CZ 24720275 Zapsána v obchodním rejstríku vedeného Mestským soudem v Praze oddíl C, vložka 168675. Palác Lucerna, Vodickova 704/36, 116 02 Praha 1 Telefon: 810 888 101

Více

Páté chrudimské bytové družstvo se sídlem Chrudim, Strojařů 1388, PSČ 53701 identifikační číslo 259 94 603 STANOVY

Páté chrudimské bytové družstvo se sídlem Chrudim, Strojařů 1388, PSČ 53701 identifikační číslo 259 94 603 STANOVY Úplné znění stanov družstva Páté chrudimské bytové družstvo se sídlem Chrudim, Strojařů 1388, PSČ 53701 identifikační číslo 259 94 603 STANOVY PÁTÉHO CHRUDIMSKÉHO BYTOVÉHO DRUŽSTVA ve znění změn podle

Více

S T A N O V Y. "Bytového družstva BRANDLOVA 1560-2" PREAMBULE. KAPITOLA I Základní ustanovení. Článek I. Obchodní firma a sídlo. Článek I.

S T A N O V Y. Bytového družstva BRANDLOVA 1560-2 PREAMBULE. KAPITOLA I Základní ustanovení. Článek I. Obchodní firma a sídlo. Článek I. S T A N O V Y "Bytového družstva BRANDLOVA 1560-2" PREAMBULE 1. Bytové družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu fyzických osob, založeným za účelem realizace privatizace bytového fondu Městské části

Více

PRACOVNĚPRÁVNÍ VZTAHY PŘI KONKURZU A VYROVNÁNÍ INDUSTRIAL RELATIONS IN BANKRUPTCY AND COMPOSITION. Andrea Hrdličková

PRACOVNĚPRÁVNÍ VZTAHY PŘI KONKURZU A VYROVNÁNÍ INDUSTRIAL RELATIONS IN BANKRUPTCY AND COMPOSITION. Andrea Hrdličková PRACOVNĚPRÁVNÍ VZTAHY PŘI KONKURZU A VYROVNÁNÍ INDUSTRIAL RELATIONS IN BANKRUPTCY AND COMPOSITION Andrea Hrdličková Abstrakt: Můj příspěvek se zabývá pracovněprávními vztahy v průběhu konkursu a vyrovnání.

Více

STANOVY PRIMUS BYTOVÉ DRUŽSTVO OSEK

STANOVY PRIMUS BYTOVÉ DRUŽSTVO OSEK STANOVY PRIMUS BYTOVÉ DRUŽSTVO OSEK Část I. Základní ustanovení Čl. 1 1) Firma: PRIMUS BYTOVÉ DRUŽSTVO OSEK 2) Sídlo: Osek, Hrdlovská 652, 417 05 3) IČO: 646 51 924 (dále jen družstvo ) Čl. 2 1) Bytové

Více

STANOVY Obecně prospěšného bytového družstva Morava

STANOVY Obecně prospěšného bytového družstva Morava STANOVY Obecně prospěšného bytového družstva Morava Obsah:-------------------------------------------------------------------------------------------------------- Část I. Základní ustanovení -----------------------------------------------

Více

STANOVY. družstva Čajkovského čp. 1306/7, družstvo

STANOVY. družstva Čajkovského čp. 1306/7, družstvo STANOVY družstva Čajkovského čp. 306/7, družstvo Část I. Základní ustanovení Čl. ) Firma: Čajkovského čp. 306/7, družstvo. 2) Sídlo: Praha 3, Čajkovského 306/7. 3) Družstvo je zapsáno u Městského soudu

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA č. 611-DD/14

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA č. 611-DD/14 DRAŽEBNÍ SPOLEČNOST MORAVA s.r.o. DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA č. 611-DD/14 vyhotovená dle 20 zákona č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách Dražebník: Dražební společnost MORAVA s.r.o. se sídlem: Zlín, Dlouhá 4433,

Více

Preambule. 1 Základní ustanovení

Preambule. 1 Základní ustanovení Jednací řád rozhodce Preambule Základním účelem rozhodčího řízení vedeného před rozhodcem Mgr. Marií Pluhařovou, zapsanou v seznamu rozhodců vedeném Ministerstvem spravedlnosti České republiky pod ev.č.

Více

1. Základní ustanovení

1. Základní ustanovení platné od 01.12.2011 TAVOČER s.r.o., se sídlem Nad Vinným potokem 2/1149, 101 00 Praha 10, IČ 25749960, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 66820 vydává tímto

Více

N Á V R H S T A N O V 2014

N Á V R H S T A N O V 2014 N Á V R H S T A N O V 2014 O B Z O R stavební bytové družstvo, Družstevní 787, SLAVIČÍN, PSČ: 763 21 Tel.: 577 341 875, 577 341 578, FAX: 577 343 833, E-mail: info@obzor-sbd.cz STANOVY Stavebního bytového

Více

90/2012 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ OBCHODNÍ KORPORACE

90/2012 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ OBCHODNÍ KORPORACE 90/2012 Sb. ZÁKON ze dne 25. ledna 2012 o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ OBCHODNÍ KORPORACE HLAVA

Více

Insolvenční správce a jeho role v insolvenčním řízení

Insolvenční správce a jeho role v insolvenčním řízení Univerzita Karlova v Praze Právnická fakulta Diplomová práce Insolvenční správce a jeho role v insolvenčním řízení Akademický rok 2010/2011 Kornélia Karcolová Prohlašuji, že jsem předkládanou diplomovou

Více

Obchodní podmínky 1. Úvodní ustanovení

Obchodní podmínky 1. Úvodní ustanovení Obchodní podmínky obchodní společnosti REDMAG, s.r.o., se sídlem Praha 3 - Vinohrady, Lucemburská 1024/1, PSČ 13000, IČ: 284 16 171, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění (dále v textu také jen občanský zákoník )

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění (dále v textu také jen občanský zákoník ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění (dále v textu také jen občanský zákoník ) Prodávající: a I. Smluvní strany Indra-Šebesta v.o.s. se

Více

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í :

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : KSOS 22 INS 7320/2014 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Heleny Myškové a soudkyň JUDr. Ivany Waltrové a JUDr. Ivany Wontrobové v insolvenční věci dlužníka Bohumila

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA č. 688-DD/14

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA č. 688-DD/14 DRAŽEBNÍ SPOLEČNOST MORAVA s.r.o. DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA č. 688-DD/14 vyhotovená dle 20 zákona č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách Dražebník: Dražební společnost MORAVA s.r.o. se sídlem: Zlín, Dlouhá 4433,

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA. Vyhlašuje

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA. Vyhlašuje DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA D/103/2012 Obchodní společnost CZ Dražby a.s., IČ 28701259, se sídlem v Ústí nad Labem, Mírové nám. 3097/37, PSČ 400 01, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí n.l.,

Více

STANOVY P r a h a 2011

STANOVY P r a h a 2011 STANOVY P r a h a 2011 Verze Stručný popis změn Platnost od Schváleno 1 Úvodní verze Stanov schválená ustavující členskou 2.3.2011 2.3.2011 schůzí 2 Verze stanov schválená 8. členskou schůzí 9.1.2013 9.1.2013

Více

U s n e s e n í. takto: Soudní exekutor vydává k provedení dražby tuto

U s n e s e n í. takto: Soudní exekutor vydává k provedení dražby tuto U s n e s e n í 049 EX 00562/06-108 JUDr. Jana Fojtová, soudní exekutor Exekutorského úřadu Pelhřimov, Pelhřimov, Pražská 1156, PSČ 393 01, pověřený provedením exekuce na základě usnesení Okresního soudu

Více

219/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 27. června 2000. o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ

219/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 27. června 2000. o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ 219/2000 Sb. ZÁKON ze dne 27. června 2000 o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích Změna: 492/2000 Sb. Změna: 229/2001 Sb. Změna: 501/2001 Sb. Změna: 320/2001 Sb. Změna: 280/2002

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA o provedení dobrovolné dražby dle zákona č. 26/2000 Sb. v platném znění. č.j. 207-1/2014 D

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA o provedení dobrovolné dražby dle zákona č. 26/2000 Sb. v platném znění. č.j. 207-1/2014 D DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA o provedení dobrovolné dražby dle zákona č. 26/2000 Sb. v platném znění č.j. Dražební centrum s.r.o., IČ: 242 25 207,, zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, oddíl:

Více

STANOVY DRUŽSTEVNÍ VZÁJEMNÉ POJIŠŤOVNY

STANOVY DRUŽSTEVNÍ VZÁJEMNÉ POJIŠŤOVNY STANOVY DRUŽSTEVNÍ VZÁJEMNÉ POJIŠŤOVNY I. Obchodní firma a sídlo: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. Obchodní firma vzájemné

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Spisová značka: 21 T 43/2012 ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Obvodní soud pro Prahu 9 rozhodl samosoudkyní JUDr. Kateřinou Radkovskou v hlavním líčení konaném v Praze dne 10. dubna 2014 t a k

Více

Obchodní podmínky společnosti ACEMA Credit Czech, a.s., pro poskytování spotřebitelských úvěrů platné od 1.9.2014.

Obchodní podmínky společnosti ACEMA Credit Czech, a.s., pro poskytování spotřebitelských úvěrů platné od 1.9.2014. Obchodní podmínky společnosti ACEMA Credit Czech, a.s., pro poskytování spotřebitelských úvěrů platné od 1.9.2014. Účelem obchodních podmínek pro poskytnutí úvěru (dále také jen OP ) společnosti ACEMA

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA. DRAŽBY DOBROVOLNÉ dle zák. č. 26/2000 Sb. v platném znění

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA. DRAŽBY DOBROVOLNÉ dle zák. č. 26/2000 Sb. v platném znění DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA DRAŽBY DOBROVOLNÉ dle zák. č. 26/2000 Sb. v platném znění Dražebník: PROKONZULTA, a.s., IČ 25332953, se sídlem Křenová 299/26, 602 00 Brno, společnost je zapsaná v obchodním rejstříku

Více

P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E. pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou

P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E. pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou Plzeňský kraj (dále jen kraj) vydává tato pravidla k poskytování účelové

Více

Smlouva o dílo. kterou níže uvedeného dne spolu uzavřeli:

Smlouva o dílo. kterou níže uvedeného dne spolu uzavřeli: Smlouva o dílo kterou níže uvedeného dne spolu uzavřeli: Město Jablunkov sídlem: Dukelská 144, Jablunkov, PSČ 73991 identifikační číslo: 00296759 DIČ: CZ00296759 zástupce ve věcech smluvních: Petr Sagitarius,

Více

2 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 2.5 Dodávkou se rozumí předmět smlouvy blíže specifikovaný ve Smlouvě.

2 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 2.5 Dodávkou se rozumí předmět smlouvy blíže specifikovaný ve Smlouvě. 1 PLATNOST OBCHODNÍCH PODMÍNEK Tyto Obchodní podmínky dále upravují podmínky realizace obchodních smluv uzavřených mezi společností Hanachek group s.r.o. jako prodejní organizací a jejími obchodními partnery

Více

III. Zajištění pohledávek Stavební spořitelny a úvěruschopnost dlužníka IV. Čerpání

III. Zajištění pohledávek Stavební spořitelny a úvěruschopnost dlužníka IV. Čerpání tohoto článku, ačkoliv již uplynula lhůta sjednaná k jejich předložení, nebo že dlužníci porušili některou z povinnosti dle odst. 1 až 4 tohoto článku. III. Zajištění pohledávek Stavební spořitelny a úvěruschopnost

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Č. 23/15-EDD vyhotovená dle 20 zákona č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách a dle vyhlášky č. 18/2014 Sb.

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Č. 23/15-EDD vyhotovená dle 20 zákona č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách a dle vyhlášky č. 18/2014 Sb. Přívrat 1454/12, Brno-Žabovřesky, PSČ: 616 00, IČ: 277 82 492 zapsaná v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 70243 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Č. 23/15-EDD vyhotovená dle 20 zákona č. 26/2000

Více

POJISTNÉ PODMÍNKY PRO POJIŠTĚNÍ PODNIKATELŮ

POJISTNÉ PODMÍNKY PRO POJIŠTĚNÍ PODNIKATELŮ POJISTNÉ PODMÍNKY PRO POJIŠTĚNÍ PODNIKATELŮ č. 1/14 OBSAH Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění podnikatelů VPP-P článek 1-22 str. 2 Zvláštní pojistné podmínky pro pojištění majetku podnikatelů ZPP-MP

Více

Kučera & Associates advokátní kancelář

Kučera & Associates advokátní kancelář M E M O OD: Mgr. Jiří Kučera, advokát KOMU: Martin Kabát, DiS DATUM: 12. 5. 2015 PŘEDMĚT: Umístění sídla a důsledky možné exekuce ČÍSLO SPISU: 2015AK-0335 Vážený pane generální sekretáři, k Vašemu požadavku

Více