BEZPEČNOSTNÍ LIST PRODUKTU podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Název výrobku:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BEZPEČNOSTNÍ LIST PRODUKTU podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Název výrobku:"

Transkript

1 Strana 1/8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Číslo CAS U těchto směsí se nepoužívá Číslo ES U těchto směsí se nepoužívá Registrační číslo REACH Další názvy Nejsou 1.2 Použití látky nebo přípravku Hydraulické oleje Hydrol Premium se používají ve vysoce zatížených systémech hydraulického pohonu a regulace, při zvýšené teplotě a vysoké vlhkosti prostředí. 1.3 Identifikace společnosti ORLEN OIL ČESKO, s.r.o. nebo podniku Adresa Zvonařka 408/16, Brno Telefon Fax Adresa el. pošty odb. způsobilé j.rihak@orlenoil.cz osoby odp. za bezp. list jpokoj@seznam.cz 1.4 Telefonní číslo pro naléhavé situace Toxikologické informační středisko v Praze Na Bojišti 1, Praha 2 Tel IDENTIFIKACE RIZIK 2.1 Klasifikace látky nebo přípravku Tento výrobek není klasifikován podle zákona č. 356/2003 Sb., resp. směrnice 1999/45/ES, jako nebezpečný. Klasifikace: není Symbol: není R-věta: není 2.2 Rizika pro člověka Za normálních podmínek použití nepředstavuje ohrožení lidského zdraví. Neobsahuje nebezpečné složky v koncentracích představujících bezprostřední ohrožení lidského zdraví. 2.3 Rizika pro životní prostředí Produkt vykazuje nízký stupeň ohrožení pro vodní a suchozemské organismy, je však třeba pamatovat na to, že znečištění životního prostředí olejem je zakázané zákonem. 2.4 Možné nesprávné použití Neuvádí se. látky/přípravku 2.5 Jiná rizika Nepředstavuje riziko pro vznik požáru nebo výbuchu. 3. SLOŽENÍ NEBO INFORMACE O SLOŽKÁCH 3.1 Popis a charakteristika Složení přípravku: směs rafinovaných ropných olejů a zušlechťujících přísad. 3.2 Látky, které představují nebezpečí pro zdraví nebo životní prostředí Produkt obsahuje Podíl % CAS ES Klasifikace R-věty Mazací oleje (minerální olej), hydrogenačně rafinované Pozn. L, H není

2 Strana 2/8 uhlovodíky C 20 -C 50, neutrální základový olej Základový olej nespecifikovaný Destiláty ( ropné), chemicky neutralizované, lehké; Petrolej - nespecifikovaný Xn (pozn. H) Butylfenol 0, N 51/53 Trikrezylfosfát 0, N 50 Poznámky: Minerální oleje nejsou zařazeny mezi rakovinotvorné, poněvadž obsahují méně než 3% extraktu DMSO podle metody definované v IP 346. Složka vyhovuje znění poznámek La H dle nař. vl. 232/2004 Sb. (viz text v kap. 16). 3.3 Látky, pro něž existují expoziční limity pro pracovní prostředí 3.4 Látky persistentní, bioakumulativní a toxické, vysoce persistentní a vysoce bioakumulativní Viz kapitolu 8. Nejsou definovány. 4. POKYNY PRO PRVNÍ POMOC 4.1 Všeobecné pokyny Okamžitá lékařská pomoc při požití nebo bezvědomí. Neprodleně odstranit potřísněné části oděvů. 4.2 Dýchací cesty Příznaky: Vzhledem k nízké těkavosti za normálních provozních teplot není nebezpečí ohrožení dýchacích cest. Může vyvolat podráždění dýchacích cest a sliznic v případě olejových mlh a výparů a též při vysokých teplotách.(nad 60 C). První pomoc: Postiženého vyvést ze zasaženého prostoru na čerstvý vzduch, zajistit klid a teplo. Pokud nedojde ke zlepšení, vyhledejte lékaře. 4.3 Kůže Příznaky: Nedráždí nebo může vyvolat lehké podráždění, zrudnutí nebo vysušování kůže. Dlouhodobý kontakt může vyvolat dermatologické poruchy. První pomoc: Omyjte zasažené místo velkým množstvím vody s mýdlem. Pokud se projeví podráždění, vyhledejte lékaře. Pokud je kůže vystavena působení vysokotlaké mlhy, může produkt vniknout do organismu. V tom případě je nutno vyhledat lékařskou pomoc i v případě, že se neprojeví žádné negativní příznaky. 4.4 Oči Příznaky: Nedráždí nebo může vyvolat lehké podráždění. První pomoc: Omývejte otevřené oči 15 minut vodou. Pokud se projeví podráždění, vyhledejte lékaře. 4.5 Požití Příznaky: Nevolnost, zvracení. První pomoc: Nevyvolávejte zvracení. Nepodávejte nic ústy. Zajistit lékařskou pomoc.

3 Strana 3/8 5. OPATŘENÍ PRO ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU 5.1 Vhodná hasiva Pěna, vodní mlha, suchá prášková hasiva, CO 2 ; písek nebo hlína pouze u malých požárů. 5.2 Nevhodná hasiva Souvislý proud vody, zvláště na povrchu hořícího materiálu, může vyvolat rozšíření ohnisek požáru. Možno použít rozptýlený vodní proud nebo mlhu pro chlazení obalů. 5.3 Zvláštní nebezpečí Při vysokých teplotách se tvoří páry, které mohou ve směsi se vzduchem tvořit výbušné směsi. Výpary z produktu jsou těžší než vzduch a šíří se při zemi, kde mohou vytvářet nová ohniska požáru. Jemná mlha produktu se může zapálit i nižších teplotách, než je obvyklá teplota vznícení. Hořící vrstva produktu může plout po vodní hladině. Produktem nedokonalého spalování jsou oxidy uhlíku, dusíku, síry a jiné plyny nebezpečné pro zdraví. 5.4 Zvláštní ochranné Kompletní ochranný oděv s osobním dýchacím přístrojem. prostředky pro hasiče 6. OPATŘENÍ V PŘÍPADĚ NÁHODNÉHO ÚNIKU 6.1 Opatření na ochranu osob Vyhněte se styku s kůží a očima, použijte oděv s ochrannou vrstvou, obuv s gumovou podrážkou. 6.2 Opatření na ochranu životního prostředí Velké úniky: Větší kaluže se zajistí před dalším šířením ohraničením pomocí hrází z písku, zeminy nebo jiného vhodného absorpčního prostředku. Uniklý výrobek se odsaje, zbytky se nasytí do vhodného absorpčního prostředku (speciální přípravky, vapex, křemelina, suchý písek nebo zemina). Takto asanovaný výrobek včetně pomocných prostředků se umístí do nádob na nebezpečný odpad. Malé úniky: Uniklý výrobek se nasytí do vhodného absorpčního prostředku (speciální přípravky, vapex, křemelina, suchý písek nebo zemina). Takto asanovaný výrobek včetně pomocných prostředků se umístí do nádob na nebezpečný odpad. 6.3 Čisticí metody Viz kapitola ZACHÁZENÍ A SKLADOVÁNÍ 7.1 ZACHÁZENÍ Ochrana uživatele Pokud nastanou podmínky pro vznik páry nebo mlhy, zajistěte řádnou ventilaci. Použijte všech prostředků pro zamezení rizika styku zejména se zpracovávaným olejem. Uchovávejte v bezpečné vzdálenosti od lehce hořlavých materiálů i od jídla a pití. Při manipulaci a skladování je nutno dodržovat předpisy BOZP a PO, zejména pokud jde o používání ochranných brýlí a oděvu Ochrana proti explozi a požáru: Prázdné obaly a nádrže mohou obsahovat hořlavé nebo výbušné páry. Nesvařovat, ohřívat, řezat nebo vrtat nádrže a kovové obaly s olejem nebo po oleji. Zbytky oleje v nádobách mohou z podmínek značného vzrůstu teploty vytvořit se vzduchem výbušné směsi olejové mlhy.

4 Strana 4/8 Oděvy, papír nebo hadry použité při vytírání rozlitého oleje a olejem nasáklé vytvářejí nebezpečí požáru zabraňte hromadění těchto materiálů. Zbavte se jich ihned po použití za dodržení příslušných bezpečnostních opatření Bezpečnostní opatření Minimalizujte nebezpečí požáru používáním strojů a zařízení takto: - Zabraňte rozlití a rozstřikování výrobku na části strojů, které jsou horké nebo pod napětím. - Předcházejte vzniku olejové mlhy, zejména u tlakových systémů. - Vyhněte se delšímu nebo opakovanému styku kůže s olejem nebo oděvem, který je olejem nasáklý. - V případě styku s kůží okamžitě omyjte postižené místo velkým množstvím vody s mýdlem. - K mytí nepoužívejte abrazivní prostředky ani organická rozpouštědla. - Znečištěný pracovní oděv ihned vyměňte. - Nevdechujte páru ani mlhu. - Vyhněte se styku se silně oxidačními látkami. - Při manipulaci nejezte, nepijte a nekuřte. - Používejte pouze nádoby, spoje a nástroje odolné vůči působení uhlovodíků. 7.2 SKLADOVÁNÍ Podmínky pro bezpečné skladování Uchovávejte produkt při pokojové teplotě, chraňte jej před stykem s vodou a vlhkem, v bezpečné vzdálenosti od zdrojů plamene. Nádoby uchovávejte čitelně označené a uzavřené. Věnujte náležitou péči zabezpečení produktu proti úniku do půdy a vody. Zabraňte kontaktu s oxidačními činidly. Uchovávejte v bezpečné vzdálenosti od topných těles Obaly Používejte obaly odolné vůči působení uhlovodíků pakliže je to možné, používejte původní obaly výrobce Množstevní limity Nestanoveny. 7.3 SPECIFICKÉ POUŽITÍ Další údaje se neuvádějí. 8. OMEZOVÁNÍ EXPOZICE / OSOBNÍ OCHRANNÉ PROSTŘEDKY 8.1 LIMITNÍ HODNOTY EXPOZICE Řídí se dle nař. vl. č. 361/2007 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví při práci, příloha č. 2, část A: PEL NPK-P CAS Poznámky Látka mg.m -3 Oleje minerální (aerosol) OMEZOVÁNÍ EXPOZICE Omezování expozice pracovníků Osobní ochranné prostředky Ochrana dýchacích cest S přípravkem manipulujte v dobře větraných prostorách. Pokud nastanou podmínky pro vznik olejové mlhy, používejte uzavřené systémy a zajistěte řádnou ventilaci. Dodržovat hygienické zásady: Nejíst, nepít a nekouřit během práce. Znečištěný oděv vyměnit za čistý. Produkt se vstřebává kůží. Nepřipustit potřísnění větších částí těla olejem. Po skončení práce si dobře umýt ruce vodou a mýdlem. Není nutná ochrana dýchacích cest, pokud obsah par ve vzduchu nepřekročí koncentrační limity. V případě překročení limitů použít masku s filtrem A-2 hnědý nebo jiný vhodný typ.

5 Strana 5/8 Ochrana rukou Ochrana očí Ochrana kůže Omezování expozice životního prostředí Nevyžaduje se, ale z preventivních důvodů se doporučuje použít ochranné rukavice odolné vůči působení oleje. Nevyžaduje se, ale z preventivních důvodů se doporučuje použít ochranné brýle. Speciální ochrana není požadována, běžný pracovní oděv. Zabránit dalšímu úniku a rozšíření do okolí a vniku produktu do půdy, kanalizací, podzemních a povrchových vod. 9. FYZIKÁLNÍ A CHEMICKÉ VLASTNOSTI 9.1 Obecné informace Skupenství Hustá kapalina Barva Průzračná, jantarová až světle hnědá Zápach Charakteristický po oleji 9.2 Informace důležité z hlediska ochrany zdraví, bezpečnosti a životního prostředí ph Neuvádí se Bod varu/rozmezí bodu varu Nad 200 C Bod vzplanutí Nad 130 C Hořlavost Neuvádí se. Výbušné vlastnosti Vznícení olejové mlhy při koncentraci kolem 45 g/m 3 Oxidační vlastnosti Nejsou. Tlak par V podmínkách běžného používání bezvýznamný Relativní hustota kolem 0,870 g/cm 3 Rozpustnost Je rozpustný ve většině uhlovodíkových rozpouštědel Rozpustnost ve vodě Ve vodě nerozpustný. Rozdělovací koeficient Neuveden. n-oktanol/voda Kinematická viskozita při 40 C mm 2 /s Hustota par V podmínkách běžného používání nerelevantní údaj Rychlost odpařování Neuvádí se 9.3 Další informace Bod tání Nad - 40 C Bod samovznícení Neudává se. V podmínkách běžného používání bezvýznamný Reaktivita Stabilní Korozní vlastnosti Nevykazuje korozní vlastnosti. Pozn.: Neuvádí se : údaj nerelevantní pro výrobek Neuveden : údaj není dispozici. 10. STÁLOST A REAKTIVITA Stálost látky nebo přípravku 10.1 Podmínky, kterých je třeba se vyvarovat 10.2 Materiály, kterých je třeba se vyvarovat 10.3 Nebezpečné produkty rozkladu V podmínkách běžného skladování, manipulace a používání je produkt stabilní. Teplo (teplota nad bod vznícení), zdroje plamene, jisker, statická elektřina. Zamezte styku se silnými oxidačními činidly. Efektem neúplného spálení mohou být plyny jako CO, CO 2 a saze.

6 Strana 6/8 11. TOXIKOLOGICKÉ INFORMACE 11.1 KRÁTKODOBÁ EXPOZICE Akutní toxicita LD orálně (potkan) mg/kg: neuvedeno LD dermálně (králík) mg/kg: neuvedeno Působení na dýchací ústrojí Za teplot běžného používání oleje je riziko velmi málo pravděpodobné s ohledem na nízkou těkavost výrobku. Může vyvolat podráždění dýchacích cest a sliznic v případě olejových mlh a výparů za vysokých teplot (nad 60 C) Působení na oči Nedráždí nebo může vyvolat lehké podráždění Působení na kůži Nedráždí nebo může vyvolat lehké podráždění, zrudnutí nebo vysušování kůže Požití Bezprostřední kontakt je málo pravděpodobný. Může vyvolat křeče v době zvracení. Při velkých dávkách může působit akutní pneumologické potíže DLOUHODOBÁ EXPOZICE Působení na kůži Dlouhodobý styk s produktem při nedodržování zásad BHP může vést ke vzniku dermatologických poruch. Nebezpečný může být případ, kdy olej pod tlakem pronikne do podkožních tkání Působení na dýchací ústrojí Za teplot běžného používání oleje je riziko velmi málo pravděpodobné s ohledem na nízkou těkavost výrobku. Může vyvolat podráždění dýchacích cest a sliznic v případě olejových mlh a výparů a při vysokých teplotách (nad 60 C) Mutagenita Nepředpokládá se Karcinogenita Nepředpokládá se Subchronická-chronická toxicita Nepředpokládá se. 12. EKOLOGICKÉ INFORMACE 12.1 Ekotoxicita Údaje nejsou k dispozici Mobilita Půda: Proniká půdou. V případě průniku půdou způsobuje kontaminaci podzemních vod. Voda: Produkt je ve vodě nerozpustný; na vodní hladině tvoří tenký film Perzistence a rozložitelnost Omezený stupeň biodegradability Bioakumulační potenciál Údaje nejsou dispozici Výsledky posouzení PBT Neprováděno Jiné nepříznivé účinky Za normálních podmínek produkt nepředstavuje ohrožení pro půdu a vodu. Pro prameniště a živé organismy včetně vodních může být nebezpečný v případě nesprávného použití nebo v havarijních situacích rozlití.

7 Strana 7/8 13. POKYNY K LIKVIDACI 13.1 Způsoby zneškodňování látky 13.2 Způsoby zneškodňování kontaminovaného obalu Odpad nebo nevyužité zbytky předat osobě s oprávněním k nakládání s odpady podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech za účelem využití nebo zneškodnění (podle pokynů výrobce). Zařazení odpadu dle vyhl. 381/2001 Sb. (Katalog odpadů): * Nechlorované hydraulické minerální oleje, kat. N Použitá absorpční činidla: * Absorpční činidla, filtrační materiály (včetně olejových filtrů jinak blíže neurčených), čisticí tkaniny a ochranné oděvy znečištěné nebezpečnými látkami, kat N. Použitý, řádně vyprázdněný obal nebo obaly se zbytky výrobků odkládat na shromaždišti nebezpečných odpadů. Zařazení obalů: * Obaly obsahující zbytky nebezpečných látek nebo obaly těmito látkami znečištěné, kat. N Plastové obaly, kat. O/N (podle znečištění) Kovové obaly, kat. O/N (podle znečištění) 13.3 Právní předpisy o odpadech Zákon 185/2001 Sb., o odpadech Vyhl. č. 381/2001 Sb. (Katalog odpadů) Vyhl. 383/2001 Sb. o podrobnostech nakládání s odpady 14. INFORMACE PRO PŘEPRAVU 14.1 Pozemní přeprava RID/ADR Předpisy se nevztahují Námořní přeprava IMDG Předpisy se nevztahují Letecká přeprava Předpisy se nevztahují Další informace Nevytváří ohrožení během přepravy a nevyžaduje speciální zacházení. 15. INFORMACE O PŘEDPISECH 15.1 Posouzení chemické Dosud nebylo prováděno. bezpečnosti 15.2 Informace týkající se ochrany Symbol: není zdraví, bezpečnosti a životního Indikace nebezpečí: není prostředí, které musí být uvedeny na Obsahuje: Neuvádí se. obalu látky nebo přípravku R-věta: není S-věta: není 15.3 Specifická ustanovení na Nejsou. úrovni Evropských společenství 15.4 Specifická ustanovení týkající Výrobek je zařazen jako závadná látka podle vodního se ochrany osob nebo životního zákona. prostředí

8 Strana 8/8 16. DALŠÍ INFORMACE 16.1 Seznam příslušných R-vět uvedených v bodě 2 a 3 bezpečnostního listu 50 Vysoce toxický pro vodní organismy 51/53 Toxický pro vodní organismy, může vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním prostředí 65 Zdraví škodlivý: při požití může vyvolat poškození plic 66 Opakovaná expozice může způsobit vysušení nebo popraskání kůže 16.2 Pokyny pro školení Pokyny pro nakládání s výrobkem zahrnout do školení o bezpečnosti práce na pracovišti. Před použitím si přečtěte informace na etiketě výrobku Doporučená omezení použití Údaje obsažené v tomto bezpečnostním listě se týkají pouze uvedených výrobků a odpovídají našim současným znalostem a zkušenostem. Uvedené údaje nenahrazují jakostní specifikaci výrobku. Za správné zacházení s výrobkem podle platné legislativy odpovídá uživatel Zdroje nejdůležitějších údajů Údaje obsažené v tomto listu byly zpracovány dle podkladů uvedených v bezpečnostním listě KARTA CHARAKTERYSTYKY PREPARATU: Hydrol Premium HV 15, 22, 32, 46, 68, 100, 150, výrobce Orlen Oil, Polsko, vyd , aktualizace z a dále na podkladě platných právních předpisů ČR a EU Další informace Znění poznámek dle vyhl. 232/2004 Sb.: Poznámka L: Klasifikaci látky jako karcinogenní není nutno použít, jestliže lze prokázat, že látka obsahuje méně než 3 % látek extrahovatelných do dimethylsulfoxidu (DMSO), měřeno metodou IP 346. Tato poznámka se používá pouze u určitých složitých látek vznikajících při zpracování ropy, uvedených v Tabulce C. Poznámka H: Klasifikace a označení na obalu uvedené pro tuto látku se vztahuje na nebezpečnou vlastnost(i) označené R-větou (Rvětami) ve spojení s uvedenou skupinou (skupinami) nebezpečnosti. Požadavky 3 zákona kladené na výrobce a dovozce této látky se vztahují na klasifikaci a označování látky z hlediska všech ostatních nebezpečných vlastností. Tato pozvánka se používá pouze pro některé látky vznikající při zpracování ropy a uhlí a pro určité skupinové položky uvdené v Tabulce C. Informace o dalších právních předpisech: ČSN Ochrana vody před ropnými látkami. Objekty pro manipulaci s ropnými látkami a jejich skladování Nařízení vlády č. 361/2007 Sb., v platném znění, které stanoví podmínky pro zdraví při práci, včetně limitů PEL a NPK (viz čl. 8) Údaje o změnách a revizích Č. revize Datum Provedené změny Nový bezpečnostní list v provedení dle nařízení REACH. Nahrazuje všechny předchozí bezpečnostní listy vztahující se k danému druhu výrobku.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1 S t r á n k a

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1 S t r á n k a 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: BITOL M. Číslo CAS: u přípravků se nepoužívá Číslo ES: u přípravků se nepoužívá Registrační číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: PARAMO OL-J 3 Chemický název: přípravek 1.2 Použití látky nebo přípravku: Ložiskový

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: PARAMO CLP 460 Chemický název: přípravek 1.2 Použití látky nebo přípravku: Průmyslový

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: PARAMO CLP 220 Chemický název: směs 1.2 Použití látky nebo směsi: Průmyslový převodový

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1 S t r á n k a

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1 S t r á n k a 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: BISOL. Číslo CAS: u přípravků se nepoužívá Číslo ES: u přípravků se nepoužívá Registrační číslo REACH:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: TRYSK M6AD SAE 40 Chemický název: směs 1.2 Použití látky nebo směsi: Motorový olej. 1.3

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky č. 231/2004 Sb. 1. Identifikace výrobku a výrobce 1.1 Chemický název látky nebo obchodní název výrobku: MOGUL PP 80 1.2 Použití: Automobilový převodový olej. 1.3 Identifikace výrobce: Název: PARAMO, a.s. Pardubice Sídlo:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle zákona 356/2003 Sb a vyhlášky 231/2004 Sb Datum vydání: 5.11.1999 Strana: 1 z 6-ti Datum revize: 3.1.2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle zákona 356/2003 Sb a vyhlášky 231/2004 Sb Datum vydání: 5.11.1999 Strana: 1 z 6-ti Datum revize: 3.1.2006 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle zákona 356/2003 Sb a vyhlášky 231/2004 Sb Datum vydání: 5.11.1999 Strana: 1 z 6-ti Datum revize: 3.1.2006 Název výrobku: Přísada do hydraulických olejů - receptura 31900 HTC 1.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Pouţití látky nebo přípravku Čistící

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: PARAMO CUT 22 Chemický název: směs 1.2 Použití látky nebo směsi: Řezný olej. 1.3 Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení EP a Rady es č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 2.1.2014 Verze: 2.0

Bezpečnostní list podle Nařízení EP a Rady es č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 2.1.2014 Verze: 2.0 1 Oddíl 1. Identifikace látky/směsi a společnost/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Motorový olej HP Katalogové číslo: 0781-319- 84** Ćíslo CAS: Číslo ES : : Registrační číslo REACH: Nepoužívá

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: TRYSK SUPER TURBO (15W-40) Chemický název: směs 1.2 Použití látky nebo směsi: Motorový

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky č. 231/2004 Sb. 1. Identifikace výrobku a výrobce 1.1 Chemický název látky nebo obchodní název výrobku: PARAMO K 8, PARAMO K 12, PARAMO K 18, PARAMO K 28 1.2 Použití: Kompresorové oleje. 1.3 Identifikace výrobce: Název:

Více

1.1. Identifikátor výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30. Název výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30

1.1. Identifikátor výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30. Název výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30 Strana 1 ( 9 ) ODDÍL 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1. Identifikátor výrobku: Carlson Extra M6AD SAE 30 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Doporučené

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: MOGUL 5W-50 EXTREME Sport Chemický název: přípravek 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Stránka 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: ACITMEL eko-aq 1.2 Použití přípravku: spárování kyselinovzdorných desek, kamenů a dílců pro pokrytí podlah,

Více

ENGINE OIL LSP 5W-30

ENGINE OIL LSP 5W-30 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy látky: Motorový olej Kód výrobku: Stupeň viskozity: SAE 5W-30 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus Datum vydání: 1. 6. 2007 Strana: 1 z 9 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku: - Číslo CAS:

Více

Podle zákona č. 356/2003 Sb. není přípravek klasifikován jako nebezpečný.

Podle zákona č. 356/2003 Sb. není přípravek klasifikován jako nebezpečný. Datum vydání: 6. 9. 2007 Název výrobku: 9-151 WaterBase Thinner Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/ PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: 9-151 WaterBase Thinner

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 10.6.2008 Název výrobku: MONOFRAX 50/100

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 10.6.2008 Název výrobku: MONOFRAX 50/100 Stránka 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: MONOFRAX 50/100 1.2 Použití přípravku: slévárenské ostřivo pro přesné lití 1.3 Identifikace výrobce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: PARAMO CUT SYNTO Chemický název: přípravek 1.2 Použití látky nebo přípravku: Syntetický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: VERVA 55 DIESEL Chemický název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: aditiv do motorové

Více

1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 06. 03. 2013 Strana 1 (celkem 6) 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Silikon sanitární transparentní Obj. č.: NB6S005502 1.2 Příslušná

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PODLE NAŘÍZENÍ ES Č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST PODLE NAŘÍZENÍ ES Č. 1907/2006 Datum vydání: 27. 11. 2009 strana: 1/8 1 IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Doporučený účel použití: multifunkční ochranný prostředek Určeno pouze pro

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku: Identifikace látky nebo směsi: Doporučený účel použití: Identifikace společnosti nebo podniku: Identifikace zhotovitele/ výrobce: FLEGPRIMER přípravný

Více

Larrin čistič kuchyně

Larrin čistič kuchyně Strana 1/6 1. ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Identifikační číslo: 01156 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Určená použití:

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku: Identifikace látky nebo směsi: Doporučený účel použití: Identifikace společnosti nebo podniku: FLEGCAPILAR Kapilární sprej aerosol Určeno pouze pro

Více

R320 Real profi - čistič s bělícím účinkem

R320 Real profi - čistič s bělícím účinkem Strana 1 1. ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo výrobku: Číslo CAS: směs neuvádí se Číslo ES (EINECS): směs neuvádí se 1.2 Příslušná určená použití

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana: 1/5 Datum revize: 11.9.2006 Datum vydání: 1.12.2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách Strana: 1/5 Datum revize: 8.1.2010 Datum vydání: 1.8.2008 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název látky: odpadá Obchodní název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: MOGUL LA 2 Chemický název: Směs Registrační číslo: Není Indexové číslo: Není 1.2 Příslušná určená použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 Datum revize: 14.5.2007 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 Datum revize: 14.5.2007 Název výrobku: Datum vydání: 22.3.2007 Strana: 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Obchodní název: a

Více

*** Přípravek má charakter nebezpečného přípravku ve smyslu zákona č. 356 / 2003 Sb. ***

*** Přípravek má charakter nebezpečného přípravku ve smyslu zákona č. 356 / 2003 Sb. *** Datum revize: 06.04.2011 Strana 1/5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: HODISOL - Barva hrubovrstvá polomatná 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES č. 1907/2006 Datum vydání: 9. 10. 2008 Datum revize: Název výrobku: 9-161 WaterBase Thinner Slow Strana: 1 ze 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES č. 1907/2006 Datum vydání: 9. 10. 2008 Datum revize: Název výrobku: 9-161 WaterBase Thinner Slow Strana: 1 ze 6 Datum vydání: 9. 10. 2008 Název výrobku: 9-161 WaterBase Thinner Slow Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/ PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: 9-161 WaterBase

Více

Datum revize: 26.7.2004, 6.3.2006, 5.9.2007, 24.10.2008, 16.11.2011

Datum revize: 26.7.2004, 6.3.2006, 5.9.2007, 24.10.2008, 16.11.2011 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku (směsi) a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - směs. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - směs. Registrační číslo:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení EP a Rady ES č. 1907/2006 v aktuálním znění Datum vydání: 15.11.2007 Strana: 1/4 Datum revize: 12.8.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení EP a Rady ES č. 1907/2006 v aktuálním znění Datum vydání: 15.11.2007 Strana: 1/4 Datum revize: 12.8. BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení EP a Rady ES č. 1907/2006 v aktuálním znění Datum vydání: 15.11.2007 Strana: 1/4 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1. Identifikace přípravku:

Více

MS 626 MAZIVO NA LANA A OZUBENÁ KOLA (SEIL- UND ZAHNRADPFLEGE) Registrační číslo látky:

MS 626 MAZIVO NA LANA A OZUBENÁ KOLA (SEIL- UND ZAHNRADPFLEGE) Registrační číslo látky: Datum vydání: 02. 02. 2011 strana 1. ze 7 1. Identifikace směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: MS 626 MAZIVO NA LANA A OZUBENÁ KOLA (SEIL- UND ZAHNRADPFLEGE) Registrační číslo látky:

Více

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) OXID BARNATÝ Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název: Oxid

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Použití látky nebo přípravku přípravek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Verze 1.0

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Verze 1.0 Strana: 1 / 8 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Další názvy: - 1.2 Příslušná určená použití látky/směsi a nedoporučená použití Určená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 1/5 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vyhotovení: 20. 8. 2007 Datum revize: 30. 1. 2009 Výrobek: Vanish na bělení záclon 1. Identifikace přípravku, zhotovitele, prvního příjemce

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 02. 06. 2009 strana 1 z 6 Datum revize: PROTECHNIC ATF DII

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 02. 06. 2009 strana 1 z 6 Datum revize: PROTECHNIC ATF DII Datum vydání: 02. 06. 2009 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: PROTECHNIC ATF DII Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

SAVO PEREX svěží vůně / SAVO PEREX květinová vůně

SAVO PEREX svěží vůně / SAVO PEREX květinová vůně Datum vydání: 31.5.2004 Datum revize: 3.12.2009 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: Savo Perex 1.2

Více

Telefonní číslo: +420 327 311 500 Fax: +420 327 311 501 E-mail: primogroup@primogroup.cz

Telefonní číslo: +420 327 311 500 Fax: +420 327 311 501 E-mail: primogroup@primogroup.cz Datum poslední revize: 4. 6. 2014 Strana 1 z 7 1. ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku: Dr. House na rez a vodní kámen Číslo výrobku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS):

Více

NUBA, s.r.o. Jos. Chludila 472, 696 03 Dubňany BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. 1.1. Identifikátor výrobku

NUBA, s.r.o. Jos. Chludila 472, 696 03 Dubňany BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. 1.1. Identifikátor výrobku KALAFUNA Grand 50g Strana 1 z 9 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název výrobku: Chemický název výrobku: Další název: Kalafuna Grand 50g Rosin (Kalafuna

Více

ochranný oděv, izolační dýchací přístroj.

ochranný oděv, izolační dýchací přístroj. BEZPEČNOSTNÍ LIST Změny od předchozí verze jsou zvýrazněny dvojitou čárou na levém okraji 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku 1.2 Použití látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Mycí pěna. 1.3. Podrobné údaje o

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách Strana: 1/5 Datum revize: 8.1.2010 Datum vydání: 1.10.2008 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název látky: odpadá Obchodní název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize: Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 1. Identifikace přípravku a výrobce : 1.1. Obchodní název přípravku: TECCHI 1.2. Doporučený účel použití: tekutý odstraňovač skvrn s aktivním kyslíkem na bílé prádlo

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 14.6.2010 Datum revize: 8.4.2014 Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: WProtect Látka / směs: Směs Identifikační číslo /kód:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 31. 08. 2009 strana 1. ze 7 Datum revize/1: 13. 05. 2011 WYNN S CLEAN FX. skútrů.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 31. 08. 2009 strana 1. ze 7 Datum revize/1: 13. 05. 2011 WYNN S CLEAN FX. skútrů. Datum vydání: 31. 08. 2009 strana 1. ze 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: WYNN S CLEAN FX Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

Protechnic PD 505.01

Protechnic PD 505.01 Datum vydání: 24. 4. 2009 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Protechnic PD 505.01 Jiné názvy látky: Motoroil 505.01 1.2 Použití

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku: Identifikace látky nebo směsi: Doporučený účel použití: Identifikace společnosti nebo podniku: Identifikace zhotovitele/ výrobce: FLEGCUT olej ve

Více

Název výrobku: VUKOPUR P

Název výrobku: VUKOPUR P Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Polyuretanové montážní a těsnící hmoty. 1.3 Identifikace distributora: Obchodní jméno: Sídlo: areál

Více

Chloramix D. Chloramix D. (4,6-dichlor-1,3,5-triazin-2-olát sodný, dihydrát; troclosen sodný, dihydrát). Chemický vzorec látky:

Chloramix D. Chloramix D. (4,6-dichlor-1,3,5-triazin-2-olát sodný, dihydrát; troclosen sodný, dihydrát). Chemický vzorec látky: Datum vydání: 12.6.2006 Datum revize: 16.7.2008 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: dichlorisokyanurát

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES č. 1907/2006 Datum vydání: 6. 9. 2007 Datum revize: Název výrobku: 9-7 WaterBase Special Black Strana: 1 ze 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES č. 1907/2006 Datum vydání: 6. 9. 2007 Datum revize: Název výrobku: 9-7 WaterBase Special Black Strana: 1 ze 6 Datum vydání: 6. 9. 2007 Název výrobku: 9-7 WaterBase Special Black Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/ PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: 9-7 WaterBase Special

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 02. 02. 2011 strana 1. ze 7 1. Identifikace směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: MS 642 SVAŘOVACÍ SEPARAČNÍ SPREJ (TRENNSPRAY) Registrační číslo látky: Produkt je směs.

Více

AQUAMAR ph- 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

AQUAMAR ph- 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 17. 12. 2008 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky Název: AQUAMAR ph - Další názvy: Nejsou uvedeny 1.2 Použití látky Popis funkce:

Více

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty:

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty: Strana 1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: TESCO TS TOILET BLOCK (WC tableta do splachovací nádržky) Číslo výrobku: 01301 EAN: 8595000913013

Více

Reckitt Benckiser Production (Poland) Sp.Z o.o. 05-100 Nowy Dwor Mazoviecki, Polsko +48 22 713 6136

Reckitt Benckiser Production (Poland) Sp.Z o.o. 05-100 Nowy Dwor Mazoviecki, Polsko +48 22 713 6136 1/6 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vyhotovení: 24. 5. 2008 Datum revize: 6. 4. 2009 Výrobek: Cillit Bang Power cleaner na silné usazeniny a toalety 1. Identifikace přípravku,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) sky smoke trail

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) sky smoke trail ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Nebeská kouřová stopa. Olej určený

Více

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST SK SOL

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST SK SOL 1.1 Identifikátor výrobku: SK sol Identifikační číslo: nemá Číslo CAS: nemá Číslo ES (EINECS): nemá Název podle registrace: jedná se o směs Registrační číslo: jedná se o směs Další názvy látky nebo směsi:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62

BEZPEČNOSTNÍ LIST B 2305. Název výrobku: PLASTSERVIS, a.s. Zlín VUKOLEP RS 3/62 Strana: 1/8 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: Vukolep RS 3/62 1.2. Použití přípravku: Kontaktní jednosložkové rozpouštědlové lepidlo určené pro lepení pryže, usní, dřeva,

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES) č. 1907/2006, článek 31 stěrky Baumit

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES) č. 1907/2006, článek 31 stěrky Baumit 1. Identifikace látky/ přípravku a společnosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo Baumit BituFix 2K - složka A přípravku: Další názvy přípravku: 1.2. Použití látky nebo utěsnění povrchu stavebních konstrukcí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Použití látky nebo přípravku přípravek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název: ARVA BEZOPLACHOVÁ, ARVA K

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název: ARVA BEZOPLACHOVÁ, ARVA K Datum vydání: 8.8.2007 Strana: 1/5 Název: ARVA BEZOPLACHOVÁ, ARVA K ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/ SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Arva bezoplachová, Arva K 1.2 Příslušná určená

Více

LOVOHUMINE N ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006

LOVOHUMINE N ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 1.1 Identifikátor výrobku: Identifikační číslo: nemá Číslo CAS: nemá Číslo ES (EINECS): nemá Název podle registrace: jedná se o směs Registrační číslo: jedná se o směs Další názvy látky nebo směsi: kapalné

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: MIKASEPT A 1.2 Použití látky nebo přípravku: Alkoholový dezinfekční přípravek. 1.3 Identifikace

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006 ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená pouţití látky nebo směsi a nedoporučená pouţití: Tekuté rukavice Určeno pouze pro profesionální uživatele. 1.3 Podrobné

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č 1907/2006 (REACH) MIKASOFT GEL FINE

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č 1907/2006 (REACH) MIKASOFT GEL FINE datum vydání: 5.5.2012 strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Obchodní Použití látky nebo přípravku: dezinfekční gel Identifikace výrobce/dovozce/prvního

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP SINT TURBODIESEL

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE/DOVOZCE 1.1 Obchodní název přípravku: CAS: - (přípravek) Číslo ES (EINECS): - Další názvy látky: - 1.2 Použití přípravku: přípravek k ochraně dřeva

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin T Další názvy látky:

Více

Star Koupelny a příslušenství

Star Koupelny a příslušenství Strana 1 z 9stran Datum vydání: 5.4.2005 Datum revize: 6.10.2008 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2. Použití

Více

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: --- 1.2 Příslušná použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: MOGUL LA 2 Chemický název: směs 1.2 Použití látky nebo směsi: Plastické mazivo. 1.3 Identifikace

Více

List číslo:1 / Listů:7 BEZPEČNOSTNÍ LIST. č. 02/09

List číslo:1 / Listů:7 BEZPEČNOSTNÍ LIST. č. 02/09 List číslo:1 / Listů:7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: EPOXYBAN - složka B Číslo CAS: - Číslo ES: - Další názvy látky: - 1.2

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006, přílohy II Stránka 1 z 9

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006, přílohy II Stránka 1 z 9 Datum vydání : 15.9.2010 BEZPEČNOSTNÍ LIST 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIK 1.1. Identifikace látky nebo přípravku Název: Tepelně izolační malty: OM 208, TM 501, TO 502, TO

Více

Enzymo Plus s.r.o., Křižíkova 70, 612 00 Brno, Czech Republic

Enzymo Plus s.r.o., Křižíkova 70, 612 00 Brno, Czech Republic Enzymo Plus s.r.o., Křižíkova 70, 612 00 Brno, Czech Republic BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 a v pozdějším znění Nařízení (ES) č. 453/2010 (REACH) Datum vydání: 6.4.2009 Datum revize:

Více

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 4. 3. 2009 Strana: 1 / 6 Název výrobku: BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č.356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. a nařízení (ES) č.1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č.356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. a nařízení (ES) č.1907/2006 Datum poslední revize: 17.12.2009 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Obchodní název přípravku : IN Prací gel s Marseillským mýdlem 1.2. Doporučený účel použití:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs: Směs Číslo 5658 Další názvy směsi 1.2. Příslušná určená použití směsi Určená použití látky/směsi Lepidlo

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 16.01.2002 Datum revize : 01.06.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Krém na obuv pastovité konzistence, vyrobený z vosků,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: MOGUL M6AD SAE 30 Chemický název: Směs Registrační číslo: Není Indexové číslo: Není 1.2 Příslušná určená

Více

ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku

ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Stránka 1 z 15 ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku:king Automat 1.2 Příslušná určená užití látky nebo směsi a nedoporučené použití Práškový prací prostředek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010 Statické izolační šňůry a pásky Strana 1 z 6 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku: Statická izolační šňůra Dimertex nebo páska Dimertextape Registrační

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Torsan P Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Torsan P Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: ---- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

: Sikalastic Primer PVC

: Sikalastic Primer PVC ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Strana 1 (celkem 6) 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Určené použití: Zpracování

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006 1. Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: Identifikace látky nebo přípravku: Dopuručený účel použití: Identifikace společnosti nebo podniku: Identifikace zhotovitele/ výrobce: FLEGSOLVENT

Více

2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 CK SOL

2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 CK SOL Datum vydání: 15.3.2008 Datum revize: 16.10.2012 revidována verze z 1.4.2009 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: CK sol Identifikační číslo: nemá Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Nitromethan

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vyhotovení v ČR: 15.3.1999 Datum revize v ČR: 17.1.2005 Název výrobku: MIKASEPT GAL

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vyhotovení v ČR: 15.3.1999 Datum revize v ČR: 17.1.2005 Název výrobku: MIKASEPT GAL Strana 1/6 1. Identifikace přípravku a výrobce: 1.1 Identifikace přípravku: 1.1.1 Obchodní název přípravku: MIKASEPT GAL 1.1.2 Doporučený účel použití: Kapalný koncentrovaný dezinfekční a čistící prostředek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: MOGUL INTRANS 100 Chemický název: Směs Registrační číslo: Není Indexové číslo: Není 1.2 Příslušná určená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST MOTOR OIL LE 5W-40 SAE 5W-40 4226

BEZPEČNOSTNÍ LIST MOTOR OIL LE 5W-40 SAE 5W-40 4226 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy látky: Motorový olej Kód výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Motorový

Více

SEKUNDOVÉ LEPIDLO SE ŠTĚTCEM

SEKUNDOVÉ LEPIDLO SE ŠTĚTCEM ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 502-121 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Lepidlo. Pouze

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Nemrznoucí náplň do ostřikovače Chemický název: 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více