MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013"

Transkript

1 Odbor školství a kultury V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o specifikaci kulturních činností objednaných dle Přílohy č. 1 Smlouvy o poskytnutí a zajištění činností a poskytnutí příspěvku na činnost mezi městem Písek a SLADOVNOU PÍSEK o.p.s. a mezi městem Písek a CENTREM KULTURY PÍSEK, o.p.s. NÁVRH USNESENÍ Rada města 1. informaci o specifikaci kulturních činností objednaných, dle Smlouvy o poskytnutí a zajištění činností a poskytnutí příspěvku na činnost mezi městem Písek a SLADOVNOU PÍSEK o.p.s, Velké náměstí 113, Písek, v Příloze č. 1 pro rok 2014, která je uvedena v materiálu a) projednala bez připomínek b) projednala s připomínkami 2. informaci o specifikaci kulturních činností objednaných, dle Smlouvy o poskytnutí a zajištění činností a poskytnutí příspěvku na činnost mezi městem Písek a CENTREM KULTURY PÍSEK, o.p.s., Tylova 69, Písek, v Příloze č. 1 pro rok 2014, která je uvedena v materiálu a) projednala bez připomínek b) projednala s připomínkami Návrh předkládá JUDr. Ondřej Veselý, starosta Návrh zpracoval Ing. Marie Cibulková, vedoucí odboru, Bc. Jana Bauerová

2 Důvodová zpráva: Město Písek je zakladatelem obecně prospěšných společností SLADOVNA PÍSEK o.p.s., se sídlem Písek, Velké náměstí 113, , IČ (dále Sladovna) a CENTRA KULTURY PÍSEK o.p.s., se sídlem Písek, Tylova 69, , IČ (dále Centrum kultury). Obě tyto obecně prospěšné společnosti vykonávají činnosti v souladu se svojí Zakládací listinou a zároveň poskytují a zajišťují činnosti objednané městem Písek na základě uzavřených Smluv o poskytnutí a zajištění činností a poskytnutí příspěvku na činnost (dále Smlouva). Dle článku č. III. Smlouvy je pro každý kalendářní rok odsouhlasena specifikace kulturních činností dle druhu a rozsahu v Příloze č. 1 k této Smlouvě. Odbor školství a kultury zastupuje město dle čl. VII, bod 7.3 v rozsahu plnění smluv, tj. v rozsahu schváleného rozpočtu a projednal s řediteli obou společností rozsah a druhy zajišťovaných kulturních činností pro rok 2014 včetně dramaturgických plánů. Návrhy těchto činností byly rovněž předloženy správním radám společností. Rozsah činností podléhá průběžné kontrole. Písemné vyúčtování všech činností uskutečněných pro město se provádí dvakrát ročně a závěrečná zpráva je předkládána radě města. Kulturní komise byla seznámena s návrhem specifikace činností pro rok 2014 na schůzi dne a Přílohy č. 1 projednala rovněž správní rada obou o.p.s. Přílohy, které specifikují činnosti pro rok 2014, budou zveřejněny na a Návrhy dramaturgických plánů pro rok 2014 obou o.p.s. jsou součástí materiálu. Vzhledem k tomu, že se jedná pouze návrhy plánů, vyhrazují si ředitelé obou o.p.s. možnost přizpůsobit tyto dramaturgické plány aktuálním potřebám a podmínkám v roce Doporučení zpracovatele: Odbor školství a kultury doporučuje usnesení 1 a), 2a) Vztah k rozpočtu: Cena za poskytnuté a zajištěné činnosti je pro rok 2014 kryta rozpočtem kap Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění p.p., Zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění p.p., Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty ve znění p.p. Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů ve znění p.p. Vztah ke strategickému plánu: Pořádání kulturních akcí a akcí cestovního ruchu je plně v souladu se Strategickým plánem rozvoje kultury města Písek i se Strategickým plánem rozvoje cestovního ruchu města. Přílohy: 1. Příloha č. 1 pro rok 2014 Smlouvy o poskytnutí a zajištění činností a poskytnutí příspěvku na činnost mezi městem Písek a SLADOVNOU PÍSEK o.p.s. 2. Příloha č. 1 pro rok 2014 Smlouvy o poskytnutí a zajištění činností a poskytnutí příspěvku na činnost mezi městem Písek a CENTREM KULTURY PÍSEK, o.p.s. stránka 2 (celkem 10)

3 Příloha č. 1 pro rok SLADOVNA Písek, o.p.s. Smlouva o poskytnutí a zajištění činností a poskytnutí příspěvku na činnost Orientační výčet poskytnutých a zajištěných kulturních činností na daný rok, který bude podložen dramaturgickým plánem o.p.s. Zajištěné kulturní akce: Zajištěné kulturní akce: počet Příloha č. 1 návrh k projednání předpoklad plán výčet jmenovitý v tis. Kč Interaktivní expozice - provoz 3 Dějiny Evropy, LES, Jíme 950 Interaktivní expozice - vývoj Živý program k interaktivním akcím (workshopy, drobné kulturní akce, lektorské zásahy) 20 3 LES, Jíme, Historie Evropy 1700 cca 2x měsíčně (kromě letních prázdnin) Profilové expozice ilustrátorů 3 Marianne Satrapi, Hlavatý, Starý 220 Workshopy k ilustrátorským výstavám 1 Marianne Satrapi, Hlavatý, Starý 40 Kolektivní výstavy a přehlídky 1 Zlatá stuha 40 Provoz a úprava stálých expozic Výstavy partnerství 1 Deggendorf, Wetzlar 20 Výstavní projekty regionální galerie 8 V jednání 190 Ostatní výstavní projekty 2 V jednání 80 Debaty, diskuze 4 Bude nasmlouváno v průběhu Další kulturní akce pro děti (divadlo, koncerty, atd.) 6 Bude nasmlouváno v průběhu Další kulturní akce pro dospělé (divadlo, koncerty, atd.) 9 Bude nasmlouváno v průběhu Jmenovité akce na daný rok: Konference SHS Cipískoviště 1 10 Akce z partnerských vztahů Celkem kulturní činnost 2014 x 4200 Základní režie budovy pro zajištění provozu včetně běžných oprav celkem 2200 Celkem SLADOVNA 2014 x x 6400 Příjemce podpory má povinnost na všech formách prezentace uvádět na titulní straně znak města Písku ( a větu Akce je podporována městem Písek. V Písku, dne.. Za odbor školství a kultury: Ing. Marie Cibulová vedoucí odboru Za SLADOVNU Písek, o.p.s.: MgA. Tereza Dobiášová ředitelka stránka 3 (celkem 10)

4 Dramaturgický plán 2014 návrh, který bude upraven dle skutečných potřeb a podmínek Datum VYSOKÉ NÍZKÉ BÍLÉ DEBATNÍ MALÁ GALERIE AKCE LEDEN LEDEN S JÍDLEM SI (NE)HRAJEME (od ) DAVID BOHM BIBIANA Božetěch Sporka V HLAVĚ soubor ilustrací (od ) (od ) ÚNOR ÚNOR 4.2. MILAN STARÝ Deggendorf ILUSTRACE BŘEZEN DUBEN 9.3. Antonín Šít VRATISLAV HLAVATÝ TUTTO UNIVERSALE Oldřich Smutný BŘEZEN S JÍDLEM SI (NE)HRAJEME KVĚTEN LES IKU DEKUNE? KVĚTEN (vizuál výstavy Les) Vladimír Sychrovský impl. FRANTIŠEK SKÁLA impl. BOHÁČ cipískoviště ČERVEN ČERVEN František Domin městské slavnosti ČERVENEC SRPEN ZÁŘÍ David Vávra a spol NANAKO? LES písecké lesy ve fotografii 9.9. ZLATÁ STUHA Wetzlar ČERVENEC SRPEN ZÁŘÍ LES ŘÍJEN HISTORIE EVROPY KOMIKS ŘÍJEN MARJANE SATRAPI? Zmizelý Písek iránský komiks MAUS? LISTOPAD INTERSALON AJV Radko Pechar LISTOPAD PROSINEC PROSINEC únor 2015 HISTORIE EVROPY stránka 4 (celkem 10)

5 stránka 5 (celkem 10)

6 stránka 6 (celkem 10)

7 stránka 7 (celkem 10)

8 Návrh - Příloha č.1 pro rok 2014 CENTRUM KULTURY Písek, o.p.s. Smlouva o poskytnutí a zajištění činností a poskytnutí příspěvku na činnost Orientační výčet poskytnutých a zajištěných kulturních činností na daný rok, který bude podložen dramaturgickým plánem o.p.s. Zajištěné kulturní akce: Zajištěné kulturní akce: počet Příloha č. 2 návrh k projednání předpokl. plán výčet jmenovitý v tis.kč Vis. drama. plán Divadelní představení dospělí Divadelní představení děti Školní představení (divadlo besedy, výchovné koncerty) 4 40 Koncerty vážné hudby Okrajové hudební žánry 4 80 Promenádní koncerty Písecké kulturní léto Akce pro seniory Filmová představení (kino Portyč, Letní kino, školní, dětská, Biosenior, Artfilm) Besedy a přednášky Výstavní síň Galerie Portyč Jmenovité akce: Celkem Ples města Hrátky na Otavě 1 60 Akce z partnerských vztahů 2 30 Festival Bohemia Jazz Celkem kulturní činnost 2014 X x 3500 Základní režie budovy pro zajištění provozu včetně běžných oprav 6100 Celkem Centrum kultury 2014 x x 9600 Příjemce podpory má povinnost na všech formách prezentace uvádět na titulní straně znak města Písku ( a větu Akce je podporována městem Písek. V Písku, dne.. Za odbor školství a kultury: Ing. Marie Cibulková vedoucí odboru Za Centrum kultury Písek, o.p.s.: Ing. Ctirad Havel ředitel stránka 8 (celkem 10)

9 MODEL PROMÍTÁNÍ V KINĚ PORTYČ KINO PORTYČ : LETNÍ KINO : (Digitálně) PORTYČ : PO - Nepromítá se ÚT - 1x Art film ST - 1x ČT - 2x + 1x za 14 dní Biosenior PÁ - 2x SO - 2x + 1x dětské NE - 2x + 1x dětské NORMÁLNÍ FILM 358 ŠKOLNÍ PŘEDSTAVENÍ 10 DĚTSKÁ PŘEDSTAVENÍ 80 BIOSENIOR 18 ARTFILM 38 LETNÍ KINO 70 CELKEM PŘEDSTAVENÍ 574 stránka 9 (celkem 10)

10 Dramaturgický plán 2014 Divadlo Fráni šrámka Výchovné a školní Koncerty vážné hudby Okrajové hudební žánry Promenádní koncerty Akce pro seniory Besedy a přednášky Galerie Portyč Jmenovitě leden únor březen duben Apartmá v hotelu Králova řeč, Návštěva pana Greena 12 rozhněvaných mužů,kouzlo 4D Zkrocení zlé ženy Fümfárum Mach a Šebestová Podivuhodný cirkus květen Garderobiér Bob a Bobek červen červenec srpen září říjen listopad prosinec Až naprší a uschne, Heslo morálka, Muži odcházejí a ženy přicházejí 1x divadlo, 3x divadlo 3x divadlo 3x divadlo S Brahmsem za hranice všedních dnů Jan Páleníček /violoncello/ a Jitka Čechová /klavír/ Mezzosoprán ový a klavírní recitál aneb Dostaveníčko s klasickou hudbou Pavla Švestková mezzosoprán a Robert Fuchs klavír Operní pěvecký koncert - T. Sup Divokej BILL Martinu Strings Prague - koncert jedenáctičlenn ého smyšcového orchestru??? Tomáš Klus Jiří STIVÍN + DAN Tepfer (USA) - Jazzové konverzace Karen Pollick (USA) - housle, Ivan Sokolov (Rusko) - klavír Koncert 150ti členného pěveckého sboru z USA Pocta O. Ševčíkovi - koncert japonských umělců k výročí O. Ševčíka s mluveným slovem Štěpán Rak + Štěpán Rak ml. Anna Polívková a Jakub Xavier Baro Rybova mše 2x Eva a Vašek Sunshine Jakub Smolik s kapelou Promenádní koncer world music Promenádní koncert - dechová hudba 2x Promenádní koncert Jazz Promenádní koncert - swing Senior klub- LK Music II. Seniorský ples Mezinárodní setkání harmonikářů Veselá trojka Pavla Kršky Senior klub PSÁNO DO PÍSKU - 3 přednášky PSÁNO DO PÍSKU - 3 přednášky Jiří Kolbaba - beseda Senior klub - Písecká čtyřka Senior klub- LK Music-Malá 2 x beseda v muzika Nauše rámic MFOF Pepíka 2014 Vánoční koncert pro pamětníky Staropražští heligonkáři Jiří Prášek- Vánoce na Písecku Kočovné muzeum strašidel Plzeň Obrazy mandal Kamila Rízová a Reprezentač Markéta ní ples města Kotková Písku Skupina 12 - fotografie Luděk Koloušek - obrazy Tereza Hovorková, Jana Martincová, Michaela Supová - obrazy Zuzana Zárubová a Vladimír Vlasák,,Indie" - fotografie Valentin Horba - obrazy IV. Společná výstava výtvarných prací Prácheňské umelecké besedy Luboš Fiala - Obrazy Charlie Monroe - obrazy Skupina TeriFoto Sokola Písek Fotoklub Písek Hrátky na Otavě, BOHEMIA JAZZ FEST konce roku Promítání v Kině Portyč: od a od 2.ledna 1. září do do 10.června konce 2014 roku a od 2013, 1.září celkem do 30.prosince cca 400 představení (pondělí se nepromítá, úterý a středa 1x denně, čtvrtek až neděle 2 až 4x denně) Promítání v Letním kině: od 13.června 20. do do 31.srpna srpna (62 představení celkem) Školní představení: Den dětí (1.června) a zahájení školního roku Dětská představení Autor Iveta Hodoušová stránka 10 (celkem 10)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 Odbor školství a kultury V Písku dne: 25.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o plnění Přílohy č. 1 pro rok 2015 Smlouvy o poskytnutí a zajištění

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 LEDEN 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2013 Náměstí Míru, začátek v 17.00 hodin. 15. ledna

Více

Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí

Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí 2016 ÚNOR 1. 29. 2 Krása zvířat výstava Michaely Burdové, Romantická krajina ve fotografii výstava Jiřího Valíčka a Jany Černoškové, 16. 2. Zahájení jarních kurzů

Více

PLÁN PRÁCE šk. Rok 2015/2016

PLÁN PRÁCE šk. Rok 2015/2016 PLÁN PRÁCE šk. Rok 2015/2016 ZÁŘÍ 1.9., út ZAHÁJENÍ A ZÁPIS DO ŠK.ROKU 2015/2016 28.10., po STÁTNÍ SVÁTEK ŘÍJEN 14.10., st KPH COPENHAGEN PIANO QUARTET Benedikte Damgaard - housle, Kristina Fialová viola,

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 UŽIJTE SI KAŽDÝ DEN ROKU 2016! LEDEN 14. 1. Husův sbor O SKAUTINGU A JIZERSKÝCH HORÁCH vyprávění Jiřího Veselého doprovázené promítáním 16. 1. Restaurace a minipivovar Veselka

Více

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury Akce 2016 datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury změna vyhrazena 29.1. POLOLETÍ V MUZEU Muzeum

Více

DRAMATURGICKÝ PLÁN 2016 PRACOVNÍ VERZE

DRAMATURGICKÝ PLÁN 2016 PRACOVNÍ VERZE DRAMATURGICKÝ PLÁN 2016 PRACOVNÍ VERZE Zrní Eva Urbanová Jelen Michal Hrůza Mňága a Žďorp Věra Špinarová Rytmus Martin a Krisina Kasíkovi Žalman a Spol. Pavel Dobeš Poutníci Ewa Farna Josef Laufer LEDEN

Více

Veřejný program 2012

Veřejný program 2012 Veřejný program 2012 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49 (0) 9674-92 48 77 Fax: +49 (0) 9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2012 4. 1. 2012 I 19.00 h

Více

Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Z Á Ř Í 2 0 1 5

Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Z Á Ř Í 2 0 1 5 Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Z Á Ř Í 2 0 1 5 Datum Hodina Název akce Místo konání známka 1.9. 20:00 Kino: Schmitke Komedie. Vstupné na místě 50 Kč. 3.9. 16:00 Žít v krajině Sdružení

Více

Knihovna Boženy Benešové. Informační centrum

Knihovna Boženy Benešové. Informační centrum NOVÝ KLÁŠTER Knihovna Boženy Benešové Informační centrum Expozice Hřiště hraček Expozice Fatra v čase Expozice Slavia příběh továrny Depozitář sbírkových předmětů Muzeum Napajedla Muzeum Napajedla Expozice

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19. 06. 2014

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19. 06. 2014 RIMM a Sladovna Písek o.p.s. V Písku dne: 03. 06. 2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19. 06. 2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Plán investic a oprav Sladovny Písek o.p.s. na roky 2014 2015

Více

ZLÍNSKÉ JARO. festival demokracie a občanské společnosti. 3. - 6. května 2012, www.zlinskejaro.cz. 1. tisková zpráva, 7.

ZLÍNSKÉ JARO. festival demokracie a občanské společnosti. 3. - 6. května 2012, www.zlinskejaro.cz. 1. tisková zpráva, 7. ZLÍNSKÉ JARO 3. - 6. května 2012, www.zlinskejaro.cz 1. tisková zpráva, 7. března 2012 Zlínské jaro Vážení přátelé, dovolte mi prosím, abych Vám tímto předal první zprávu o přípravách Zlínského jara 2012.

Více

www.mekuc.cz MEKUC 1/16

www.mekuc.cz MEKUC 1/16 Mělnické kulturní MEKUC 1/16 Úterý 5. 1. 17.00 19.00 hodin hudební sál MKD MALOVÁNÍ MANDAL Symbolické duchovní zahájení roku 2016 pro dospělé i děti školního věku. Workshop s Bc. Janou Heidenreichovou.

Více

Příloha č. 4 zápisu - usnesení č. 197/2013/RK-7

Příloha č. 4 zápisu - usnesení č. 197/2013/RK-7 Příloha č. 4 zápisu - usnesení č. 197/13/RK-7 Radou Jihočeského kraje schválené projekty v rámci Dotačního programu Jihočeského kraje pro poskytování příspěvků v oblasti kultury v r. 13 Divadlo D001 Kulturní

Více

R ada města Břeclavi. 11. schůze konaná dne 6. 4, 2011 Materiál k bodu č^programu: (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) v..^

R ada města Břeclavi. 11. schůze konaná dne 6. 4, 2011 Materiál k bodu č^programu: (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) v..^ R ada města Břeclavi 11. schůze konaná dne 6. 4, 2011 Materiál k bodu č^programu: v Žádost o poskytnutí veřejné finanční podpory/dotace z rozpočtu města Břeclavi v oblasti kultury na rok 2011 (důvodová

Více

1 29 SDRUŽENÍ ČLENŮ A PŘÁTEL FOLKLORNÍHO SOUBORU Spolek 68334320 JACKOVÉ 2 166 Občanské sdružení Bílá holubice Spolek 27045617

1 29 SDRUŽENÍ ČLENŮ A PŘÁTEL FOLKLORNÍHO SOUBORU Spolek 68334320 JACKOVÉ 2 166 Občanské sdružení Bílá holubice Spolek 27045617 Strana 1 Poskytnutí účelových neinvestičních dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje náhradním projektům v rámci "Pro Poř.číslo Poř.číslo dle žádosti Název žadatele Adresa žadatele (v příp. fyz. os.

Více

AMERICKÉ JARO 2015 KONCERTY

AMERICKÉ JARO 2015 KONCERTY AMERICKÉ JARO 2015 Čestná patronka festivalu: Madeleine Albrightová, emeritní ministryně zahraničí USA PROGRAM 13. dubna 15. července 2015 Praha, Liberec, České Budějovice, Kamenice nad Lipou, Pňov-Předhradí,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury 12.02.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.02.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výjimky z vyhlášky NÁVRH USNESENÍ Rada města po projednání žádostí o udělení výjimky z obecně

Více

Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari Kulturní centrum

Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari Kulturní centrum KALENDÁŘ AKCÍ 2016 datum den hodina Název akce Pořadatel Místo konání LEDEN 12.1. ÚT Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari 14.1. ČT Imunitní systém a záření 14. 1. ČT Frýdlantské hovory s Tonym Gomesem Město

Více

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz LEDEN 23. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz 28. TOULKY ČESKOU MINULOSTÍ 17.30 h Městská knihovna Beseda s tvůrci legendárního pořadu

Více

Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2010/11

Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2010/11 Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2010/11 I. kategorie (4-8 let; do 3. třídy) Umístění Jméno Adresa školy Název Jméno Galerie Paletka To jsem já MgA. Darina Hejlová Vojtěch Benhard Štěpánka

Více

Základní umělecká škola Gustava Mahlera Humpolec VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ G.MAHLERA HUMPOLEC ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

Základní umělecká škola Gustava Mahlera Humpolec VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ G.MAHLERA HUMPOLEC ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Základní umělecká škola Gustava Mahlera Humpolec VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ G.MAHLERA HUMPOLEC ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název školy, adresa: Základní umělecká škola Gustava Mahlera, Humpolec,

Více

Přehled uspořádaných akcí 2006

Přehled uspořádaných akcí 2006 Přehled uspořádaných akcí 2006 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: 09674-92 48 77 Fax: 09674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Stav: 31.12.2006 Únor 01.02.06 3. Výlet

Více

Hodnotící zpráva o činnosti školy 2012-2013

Hodnotící zpráva o činnosti školy 2012-2013 Základní umělecká škola Česká Třebová, Kozlovská 775, 560 02 Česká Třebová Hodnotící zpráva o činnosti školy 2012-2013 Zpracovala: Schválil: Romana Kuklová - účetní MgA.Bohuslav Mimra - ředitel školy 1

Více

Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! Bolívie a Peru - pouští a pralesem 130 let Městského muzeu v Chotěboři a výstava fotografií AFUK

Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! Bolívie a Peru - pouští a pralesem 130 let Městského muzeu v Chotěboři a výstava fotografií AFUK Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! datum začátku akce: 31.07.2015 datum ukončení akce: 18.09.2015 čas začátku akce: 19.00 místo konání : Knihovna Ignáta Herrmanna - podkroví stručný popis akce:

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole 3.5 Kultura Praha je již od středověku významnou křižovatkou obchodních a diplomatických cest, důležitým strategickým bodem, místem setkávání lidí z blízkých i vzdálených zemí a v neposlední řadě i průsečíkem

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 27. 9. 2012 Bod pořadu jednání: Zpráva o využití a vyúčtování dotací z kulturního fondu za rok 2011 Zpracovala: odbor,

Více

školní rok 2014/2015 Vypracovala Mgr. Petra Palcová

školní rok 2014/2015 Vypracovala Mgr. Petra Palcová Hodnotící zpráva o činnosti ZUŠ školní rok 2014/2015 Vypracovala Mgr. Petra Palcová 2 Obsah 3 Základní údaje o škole 4 Personální obsazení 6 Organizace oborů, přehled učebních plánů 9 Počty žáků v jednotlivých

Více

Výroční zpráva za rok 2008 Zpracovala: Ing. Ivana Podlešáková, Bc. Hana Skořepová

Výroční zpráva za rok 2008 Zpracovala: Ing. Ivana Podlešáková, Bc. Hana Skořepová Sociální služby města Rychnov n.kn.,o.p.s., Na Drahách 1595, Rychnov n.kněžnou, IČO 274 67 686 Výroční zpráva za rok 2008 Zpracovala: Ing. Ivana Podlešáková, Bc. Hana Skořepová 2008 1 Obsah: 1. Poslání

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

s c h v á l i l o z m ě n u

s c h v á l i l o z m ě n u Zastupitelstvo města Uherský Brod na zasedání konaném dne 21.9.2011 usnesením č..., v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) ve znění pozdějších předpisů,

Více

K a r l o v a r s k ý k r a j se sídlem v Karlových Varech Závodní 353/88, Karlovy Vary 360 06 USNESENÍ

K a r l o v a r s k ý k r a j se sídlem v Karlových Varech Závodní 353/88, Karlovy Vary 360 06 USNESENÍ K a r l o v a r s k ý k r a j se sídlem v Karlových Varech Závodní 353/88, Karlovy Vary 360 06 USNESENÍ z 30. jednání Rady Karlovarského kraje, které se uskutečnilo dne 19. října 2015 v budově Krajského

Více

Kühnův smíšený sbor nám. Bořislavka 2075/11 160 00 Praha 6 IČO: 45250367 web: www.kuhnchoir.cz e-mail: info@kuhnchoir.cz

Kühnův smíšený sbor nám. Bořislavka 2075/11 160 00 Praha 6 IČO: 45250367 web: www.kuhnchoir.cz e-mail: info@kuhnchoir.cz Kühnův smíšený sbor nám. Bořislavka 2075/11 160 00 Praha 6 IČO: 45250367 web: www.kuhnchoir.cz e-mail: info@kuhnchoir.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Kühnův smíšený sbor Kühnův smíšený sbor je dobrovolným sdružením

Více

Obsah. Přílohy. 1. Koncertní sezóna 2006 2. Koncertní sezóna 2007 4. Členové The Boom & Orchestra

Obsah. Přílohy. 1. Koncertní sezóna 2006 2. Koncertní sezóna 2007 4. Členové The Boom & Orchestra ÚČASTNÍK FESTIVALU INTERNATIONAL BEATLEWEEK 2006, 2007 V LIVERPOOLU PREZENTACE SOUBORU Obsah I. Úvodní informace II. The Boom Band & Orchestra III. Vybrané akce Letní benefiční koncert 2007 International

Více

AKCE MKS 2016. den akce místo čas. filmová představení. neděle 31.1. divadelní představení DS Háta kinosál Mže 19,00 hod.

AKCE MKS 2016. den akce místo čas. filmová představení. neděle 31.1. divadelní představení DS Háta kinosál Mže 19,00 hod. den akce místo čas středa *změna vyhrazena* filmová představení kino Mže 17,30 pro děti 19,00 pro dospělé neděle 31.1. divadelní představení DS Háta 19,00 pátek 5.2.. divadelní premiéra Sborovna 19,30

Více

ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015. zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ

ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015. zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015 zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ OBSAH 1 Základní údaje o škole 3 2 Charakteristika školy 5 3 Organizace výuky

Více

Akce v Sušici a okolí leden 2015

Akce v Sušici a okolí leden 2015 hrad Kašperk 3.1. 4.1. 8.1. 8.1. 9.1. 9.1. 10.1. Akce v Sušici a okolí leden 2015, kostel sv. Václava, od 9:00 hodin Vánoce 2014 ve farnosti Slavnost Matky Boží, Panny Marie mše sv. s rodinami Hrad Kašperk,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014 / 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014 / 2015 Základní umělecká škola Jana Nepomuka Filcíka, Chrast VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014 / 2015 1. Základní údaje o škole Název školy Základní umělecká škola Jana Nepomuka Filcíka, Chrast

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Charakteristika školského zařízení Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Termín: pondělí 25. 5. 2015 dopoledne Adéla Pírková (4.C) pr. - Dějiny výtvarné kultury 8:20 8:40 {Vkre} Mgr. Martin Dvořák / MgA. Lubomír Ančinec / pr. - Technologie 9:10 9:30 {knih} Jaromíra Slívová

Více

Výstavy v barokním areálu Skalka od roku 1993

Výstavy v barokním areálu Skalka od roku 1993 Výstavy v barokním areálu Skalka od roku 1993 Kostelík sv. Maří Magdalény 1993 Jan Šimek: PLASTIKY, Petr Baran: FOTOGRAFIE (červenec-srpen 1993) 1994 Václav Vaculovič: OBRAZY (červenec-srpen 1994) 1995

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 1 Slovo úvodem Rok 2015 byl druhým rokem, který jsme trávili v nových prostorech. Veřejnost si k nám opět našla cestu a díky přednáškové činnosti, nabídce cvičení a dalším aktivitám

Více

Tabulka č. 1. Grantový program na podporu kultury - rok 2014 kultura I.výzva. GRANTY - Podpora živé kultury. Granty kultura 2014 Příloha č.

Tabulka č. 1. Grantový program na podporu kultury - rok 2014 kultura I.výzva. GRANTY - Podpora živé kultury. Granty kultura 2014 Příloha č. kultura I.výzva opatření 2 GRANTY - Podpora živé kultury Tabulka č. 1 3319 Org. 5412/1 alokace 1 800 000 Kč 5412/1/01 ACTIVE time 5412/1/02 Divadlo Continuo Kurzy vaření pro děti z dětského domova Písek

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 8. zasedání zastupitelstva města dne: 25. 9. 2014 Bod pořadu jednání: Ukončení činnosti Výborů Zastupitelstva města Liberec a správní rad fondů statutárního města

Více

Základní umělecká škola Na Popelce. Výroční zpráva za školní rok 2014/2015. Příležitost obohatit život o další rozměr!

Základní umělecká škola Na Popelce. Výroční zpráva za školní rok 2014/2015. Příležitost obohatit život o další rozměr! Základní umělecká škola Na Popelce Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 Příležitost obohatit život o další rozměr! I. Úvod Základní umělecká škola Na Popelce ZUŠ Na Popelce je čtyřoborovou školou s dlouholetou

Více

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív PRAHA RAKOVNICKO Kde nebudete vědět kam dřív kalendář akcí HISTORICKÉ SLAVNOSTI, SYMPOZIA, DIVADELNÍ A HUDEBNÍ FESTIVALY, CYKLISTICKÉ AKCE, JARMARKY ŘEMESEL ATD. 2009 Řezbářské sympozium v Přílepích Rakovnicko

Více

U S N E S E N Í. Přítomni JUDr. Veselý, Ing. Bubník, Mgr. Rambousová, JUDr. Knot, Ing. Kratochvíle, Ing. Gavlasz, MUDr. Tyll, Ing.

U S N E S E N Í. Přítomni JUDr. Veselý, Ing. Bubník, Mgr. Rambousová, JUDr. Knot, Ing. Kratochvíle, Ing. Gavlasz, MUDr. Tyll, Ing. U S N E S E N Í z mimořádného zasedání rady města, které se konalo ve čtvrtek 19.06.2014 po jednání zastupitelstva města ve 4. patře Sladovny, v sále Bílé trámy, Velké náměstí 113, Písek Přítomni JUDr.

Více

V. ročník mezinárodní pěvecké soutěţe ZUŠ Ţerotín Olomouc - listopad 2008

V. ročník mezinárodní pěvecké soutěţe ZUŠ Ţerotín Olomouc - listopad 2008 UMÍSTĚNÍ ŢÁKŮ ZUŠ KROMĚŘÍŢ NA VÝZNAMNÝCH SOUTĚŢÍCH A PŘEHLÍDKÁCH VE ŠKOLNÍM ROCE 2008/2009 V. ročník mezinárodní pěvecké soutěţe ZUŠ Ţerotín Olomouc - listopad 2008 Robert Marczak klavírní spolupráce paní

Více

Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari Kulturní centrum

Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari Kulturní centrum KALENDÁŘ AKCÍ 2016 datum den hodina Název akce Pořadatel Místo konání LEDEN 12.1. ÚT Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari 14.1. ČT Imunitní systém a záření 14. 1. ČT Frýdlantské hovory s Tonym Gomesem Město

Více

ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU. KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9.

ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU. KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9. ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9. výstavní síň frýdlantské Miloš Smolný Blízkost výstava fotografií, vernisáž 1.9.

Více

Výroční zpráva. Havlíčkova 1153 Mateřská škola SLUNÍČKO 293 01 Mladá Boleslav. tel. 0326 723 223/4 IČO : 48683833 IPZ : 600 048 446

Výroční zpráva. Havlíčkova 1153 Mateřská škola SLUNÍČKO 293 01 Mladá Boleslav. tel. 0326 723 223/4 IČO : 48683833 IPZ : 600 048 446 Výroční zpráva školní rok 2007 2008 Havlíčkova 1153 Mateřská škola SLUNÍČKO 293 01 Mladá Boleslav tel. 0326 723 223/4 IČO : 48683833 IPZ : 600 048 446 PRÁVNÍ SUBJEKT - PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZŘIZOVATEL

Více

9.15 Bonifantes s Míšou Novozámskou zahajovací koncert. 10.00 Velký výtvarný workshop a tvořivé dílny pro děti - na celé třídě Míru

9.15 Bonifantes s Míšou Novozámskou zahajovací koncert. 10.00 Velký výtvarný workshop a tvořivé dílny pro děti - na celé třídě Míru Zrcadlo umění 15. 17. 6. 2016 PROGRAM Středa 15. 6. 2016 třída Míru (STAGE MAGNUM) 9.00 Slavnostní fanfáry 9.15 Bonifantes s Míšou Novozámskou zahajovací koncert 10.00 Slavnostní zahájení - vypouštění

Více

STUDIO PALETA o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

STUDIO PALETA o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 STUDIO PALETA o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 I. ZÁKLADNÍ ÚDAJE Studio paleta o.p.s byla zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného Městským soudem v Praze oddíl O, vložka 1410 dne 14. února

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013 1. úvodní slovo 2. základní informace 3. organizace občanského sdružení 4. členská základna 5. vymezení činnosti 6. činnost a aktivity občanského sdružení

Více

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK V Havlíčkův Brod/ Tokio 9. listopadu 2015 Čtvrtý ročník mezinárodního hudebního festivalu FESTJAZZ 2015 přináší několik podstatných změn

Více

Seznam vybraných výstupů

Seznam vybraných výstupů Seznam vybraných výstupů Výstup 1: Rynholecký festiválek (plakát, program) 1 2 Festival Menteatrál Neratov Program (divadlo): Sobota: Samerstein - Jiné jeviště Hrají: Honza, Tibor, veru, EVa, Renča, Páťa,

Více

PLÁN KULTURNÍCH AKCÍ V LIPTÁLE - 2012

PLÁN KULTURNÍCH AKCÍ V LIPTÁLE - 2012 C:\Documents and Settings\Javr\Dokumenty\Kulturní akce.doc JaVr 6/64 PLÁN KULTURNÍCH AKCÍ V LIPTÁLE - 2012 Aktualizováno ke dni: 2012-11-12 Změna programu vyhrazena! Zkratky: KZ - Kulturní zařízení při

Více

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA 28. dubna 2014 Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým

Více

Přehled kulturních akcí v členských obcích svazku v r. 2008

Přehled kulturních akcí v členských obcích svazku v r. 2008 Leden Datum obec akce Kde 2.1. Prušánky Ohňostroj k uvítání Nového roku 5.1. Dolní Bojanovice Vinařský ples Obecní dům 5.1. Kostice Krojový ples Sokolovna 6.1. Josefov Tříkrálová sbírka 11.1. Prušánky

Více

www.mekuc.cz PROGRAM ÚNOR 2016 Středa 3. února v 19.30 hodin hudební sál MKD REVIVAL SWING BAND PRAHA

www.mekuc.cz PROGRAM ÚNOR 2016 Středa 3. února v 19.30 hodin hudební sál MKD REVIVAL SWING BAND PRAHA Mělnické kulturní PROGRAM ÚNOR 2016 Středa 3. února v 19.30 hodin hudební sál MKD REVIVAL SWING BAND PRAHA Skladby tradičního jazzu, evergreenové melodie D. Ellingtona, C. Basieho, L. Armstronga, G. Gershwina

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 24. 9. 2009 Bod pořadu jednání: Zpráva o využití a vyúčtování dotací z kulturního fondu za rok 2008 Zpracovala: odbor,

Více

Význam oslav pro Broumovsko pro Broumovsko znamená toto výročí okamžik objevení místa za kopcem prvními obyvateli připomínáme si hodnoty, které zde

Význam oslav pro Broumovsko pro Broumovsko znamená toto výročí okamžik objevení místa za kopcem prvními obyvateli připomínáme si hodnoty, které zde 800. výročí příchodu řádu na Broumovsko je příležitostí ukázat, jak důležitá je minulost pro současnost. Vstup benediktinů do regionu významně ovlivnil jeho rozvoj ve sféře vzdělání, kultury, správní i

Více

Dramaturgický plán ds DISK 2004 / 2005 doplněno údaji k 10.2.2005

Dramaturgický plán ds DISK 2004 / 2005 doplněno údaji k 10.2.2005 Dramaturgický plán ds DISK 2004 / 2005 doplněno údaji k 10.2.2005 KČD 1 Tennessee Williams: Tramvaj do stanice touha režie: Thomas Zielinski dramaturgie: Vladimír Čepek scéna: Ľubica Melcerová kostýmy:

Více

1. TS - ceník prací a služeb Usnesení č. 3032/2009 (100/1) Rada města po projednání I. Bere na vědomí předložený ceník prací a služeb.

1. TS - ceník prací a služeb Usnesení č. 3032/2009 (100/1) Rada města po projednání I. Bere na vědomí předložený ceník prací a služeb. - Upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění Z á p i s z 99. jednání Rady města

Více

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava 1. září LETNÍ MUZICÍROVÁNÍ HORALKA,od 18.00 Filmový klub: SINGLE MAN 20.00 USA, titulky, od 12 let, 101 minut, Kč. 60,-Vizuálně vytříbené drama o osamělosti a boji s vnitřními démony s Colinem Firthem

Více

Zpráva o činnosti ICM Turnov v roce 2015

Zpráva o činnosti ICM Turnov v roce 2015 Zpráva o činnosti ICM Turnov v roce 2015 Březen 2016 Bc. Bára Havlátová Městská knihovna Antonína Marka Turnov, příspěvková organizace Obsah 1. Úvod 1.1. Kontaktní údaje 1.2. Fungování v roce 2015: prostor,

Více

Tisková zpráva 15/01/2015

Tisková zpráva 15/01/2015 Tisková zpráva 15/01/2015 Na Mikulovsko za zážitky (v sezóně 2015) Náš kraj přírodních krás, cenných historických památek, živých tradic a pohostinných lidí se nachází v nejteplejší části České republiky.

Více

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla školní rok 2014/2015 Část A Charakteristika školy 1. Základní umělecká škola Rudolfa Firkušného Komenského 305 763 61 Napajedla

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu a plán akcí na prosinec 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu a plán akcí na prosinec 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu a plán akcí na prosinec 2014. Informace www.gtmskola.cz Duhové děti Celoškolní projekt osobnostní a sociální

Více

příloha 1 - program KPG200701- doporučené dary

příloha 1 - program KPG200701- doporučené dary Příloha usnesení R09 usnesení příl.1 k usn.č.9/488/07 b.55 příloha 1 - program KPG0701- doporučené dary 2 3 4 5 6 Kulturní sdružení HARANT Pecka, o.s., Pecka Středisko místní kultury při třebechovickém

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

Prezentace práce studentů gymnázia z předmětů umělecké profilace

Prezentace práce studentů gymnázia z předmětů umělecké profilace Prezentace práce studentů gymnázia z předmětů umělecké profilace VÝTVARNÝ OBOR (v rámci hodin výtvarné výchovy a výtvarných ateliérů) 8.00-10.45 výtvarná výchova tercie + kvarta MgA. David Baránek č. 8

Více

MusicOlomouc 2011 3. mezinárodní festival soudobé hudby 26. dubna 4. května 2011

MusicOlomouc 2011 3. mezinárodní festival soudobé hudby 26. dubna 4. května 2011 MusicOlomouc 2011 3. mezinárodní festival soudobé hudby 26. dubna 4. května 2011 KONCERTY KAREN BENTLEY POLLICK Úterý 26. dubna 2011, 19.00 Středa 27. dubna 2011, 19.00 Zrcadlový sál Lázeňského domu Priessnitz,

Více

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ KVĚTEN 2016 1. 31. 5. VÝSTAVA - HANÁCKÉ BENÁTKY A KRONIKY MK LITOVEL Vzpomínka na uplynulé ročníky Hanáckých Benátek. Turistické informační

Více

KATALOG KARLOVSKÝCH AKTIVIT Nabídka doprovodných akcí

KATALOG KARLOVSKÝCH AKTIVIT Nabídka doprovodných akcí KATALOG KARLOVSKÝCH AKTIVIT Nabídka doprovodných akcí EXKLUZIVNÍ AKCE STVOŘENÉ NA MÍRU PRO OSLAVY 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. V ROZSAHU OD AKTIVIT PODPORUJÍCÍ CESTOVNÍ RUCH AŽ PO JEDINEČNÁ UMĚLECKÁ

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 Odbor školství a kultury V Písku dne: 25.04.2016 2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na udělení výjimky z obecně závazné vyhlášky č. 4/2012, ve znění vyhlášky

Více

Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně

Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně Ing. Eva Navrátilová Městys Dolní Cerekev Seminář Slaďování pracovního a rodinného života a problematika rovných šancí Jihlava 5. listopadu 2013 Základní

Více

Výsledky výtvarné části soutěže Evropa ve škole 2013-2014

Výsledky výtvarné části soutěže Evropa ve škole 2013-2014 Výsledky výtvarné části soutěže Evropa ve škole 2013-2014 I. kategorie (4 8 let) Místo Jméno Název práce Adresa školy, jméno vyučujícího Kolektiv výtvarné dílny galerie Paletka Hudební nástroje v rukou

Více

Omluveni: Ing. Pavel, MUDr. Chod. Program:

Omluveni: Ing. Pavel, MUDr. Chod. Program: - Upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění Z á p i s z 18. jednání Rady města

Více

Výroční zpráva 2007. obecně prospěšná společnost

Výroční zpráva 2007. obecně prospěšná společnost Výroční zpráva 2007 obecně prospěšná společnost Úvodem Společnost Spacium, o. p. s., byla založena na konci roku 2001. Její činnost je zaměřena na obohacení, oživení a kultivaci veřejných městských prostranství.

Více

Tisková zpráva 23. října 2008

Tisková zpráva 23. října 2008 Tisková zpráva 23. října 2008 Motto: Dnes, kdy stále více lidí myslí nebezpečně stejným způsobem, schopnost umění znejistit naše obvyklé způsoby vnímání může být jeho největším přínosem. O centru DOX Centrum

Více

leden 2015 ChomutovA Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

leden 2015 ChomutovA Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz leden 2015 Program akcí města ChomutovA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz výstavy VÝSTAVY 1. 31.1. Po Ne 9.00 16.00 EVROPOU Z JIHU NA SEVER výstava fotografií Martina a Ondry Pelánkových. PZOO, tel.:

Více

ZÁŘÍ 2015 CHOMUTOVA. Program akcí města. www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

ZÁŘÍ 2015 CHOMUTOVA. Program akcí města. www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz ZÁŘÍ 2015 Program akcí města CHOMUTOVA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz výstavy VÝSTAVY 1. 9.- 30.9. PO PÁ 9.00 18.00, SO 9.00 12.00 MEZI SVĚTY OČIMA GENERACÍ SKKS výstavní síň knihovny, SKKS 474

Více

Elena Valeriánová, JT. www.bela.cz. Strana 2

Elena Valeriánová, JT. www.bela.cz. Strana 2 25. výročí založení našeho Ženského pěveckého sboru Sobotní podvečer 8. března se díky koncertu k 25. výročí Ženského pěveckého sboru Bělá pod Pradědem stal pro velmi početné obecenstvo hudebním zážitkem

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury 05.12.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 15.12.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na udělení výjimky z obecně závazné vyhlášky č. 4/2012, ve znění vyhlášky č. 2/2015,

Více

za školní rok 2009/2010

za školní rok 2009/2010 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A za školní rok 2009/2010 V Praze dne: 21.09. 2010 Petr Drešer Ředitel Adolfa Voborského I. Základní údaje o škole 1. Základní umělecká škola Adolfa Voborského, Praha 4, Botevova

Více

Výroční zpráva. šk.rok 2010/2011. Základní umělecká škola Sokolov, Staré náměstí 37 356 01 Sokolov. Výroční zpráva ZUŠ Sokolov šk.

Výroční zpráva. šk.rok 2010/2011. Základní umělecká škola Sokolov, Staré náměstí 37 356 01 Sokolov. Výroční zpráva ZUŠ Sokolov šk. Výroční zpráva šk.rok 2010/2011 Základní umělecká škola Sokolov, Staré náměstí 37 356 01 Sokolov 1 Výroční zpráva ZUŠ Sokolov, Staré náměstí 37, 356 01 Sokolov školní rok 2010/2011 Obsah: 1. Charakteristika

Více

ZPRAVODAJ. Podzim 2009. Městys Lázně Toušeň

ZPRAVODAJ. Podzim 2009. Městys Lázně Toušeň ZPRAVODAJ Podzim 2009 Městys Lázně Toušeň Přehled kulturních, společenských a sportovních akcí městyse Lázně Toušeň ZÁŘÍ 18. září - pátek Divadelní představení LOĎ V zahradě skleněné vily pořádá Divadelní

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Středisko volného času, Most, Albrechtická 414, příspěvková organizace Adresa: Albrechtická 414, 434 01 Most Telefon: 603 707 310 e-mail: program@svc-most.cz

Více

PRIM A SEZÓN A. o. p. s. NÁCHODSK Á

PRIM A SEZÓN A. o. p. s. NÁCHODSK Á Informace a propozice k divadelní sekci NPS Divadelní sekce Náchodské Prima sezóny 2014 je koncipována jako soutěžní přehlídka studentského divadla umožňující setkání studentských divadelních kolektivů,

Více

pořadí jméno příjmení oddíl celkem 394 390 358 317 310 263 pořadí jméno příjmení oddíl celkem 370 363 360 350 319 318 307

pořadí jméno příjmení oddíl celkem 394 390 358 317 310 263 pořadí jméno příjmení oddíl celkem 370 363 360 350 319 318 307 pořadí jméno příjmení oddíl celkem 1 Iva Šípová TJ Sokol Duchcov 394 2 Dominika Nováková SK Plaston Šluknov 390 3 Dominika Hemerková SK Plaston Šluknov 358 4 Petra Schovánková TJ Glaverbel Czech Teplice

Více

Kompletní seznam žádostí - Rada Karlovarského kraje. Název žadatele Forma žadatele Název projektu Schválená částka

Kompletní seznam žádostí - Rada Karlovarského kraje. Název žadatele Forma žadatele Název projektu Schválená částka Kompletní seznam žádostí - Rada Karlovarského kraje Název žadatele Forma žadatele Název projektu Schválená částka Číslo usnesení 1 Nadační fond Ještěřice nadace Cyklus S Ještěřicí za kulturou 2016 15 000,00

Více

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 7:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@dkmilevsko.cz pondělí 1. 9. 15.00 17.00 taneční sál NÁBOR DO TANEČNÍ SKUPINY EFK pondělí 1. 9. 18.45

Více

Výroční zpráva o činnosti školy 2011-2012

Výroční zpráva o činnosti školy 2011-2012 Základní umělecká škola Vsetín Podsedky 285, 755 01 Vsetín Výroční zpráva o činnosti školy 2011-2012 Zpracoval: Roman K o n ů p k a ředitel školy Charakteristika školy Název školy: Základní umělecká škola

Více

8-9 9-10 10-11 11-12 12-13 13-14 14-15 15-16 16-17 17-18 18-19

8-9 9-10 10-11 11-12 12-13 13-14 14-15 15-16 16-17 17-18 18-19 8-9 9-10 10-11 11-12 12-13 13-14 14-15 15-16 16-17 17-18 18-19 Pondělí 8:30-11:30 HI5 Sběratelství a starožitnosti Mgr. Martina Obrazová 19.10.2015, 23.11.2015, 14.12.2015, 18.1.2016 PR6 - Geografie cestovního

Více