Informační seminář TAČR Veřejnosprávní kontroly v praxi

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informační seminář TAČR Veřejnosprávní kontroly v praxi"

Transkript

1 Informační seminář TAČR Veřejnosprávní kontroly v praxi Vykazování nákladů Průběh kontrol a zkušenosti z vykonaných kontrol na místě Mgr. Lukáš Horský

2 Technologická agentura ČR TAČR vznikla jako organizační složka státu a správce rozpočtové kapitoly s účinností od na základě zákona č. 130/2002 Sb. Ústředními orgány TA ČR jsou předseda, předsednictvo, výzkumná a kontrolní rada. Organizační a administrativní činnost agentury zajišťuje Kancelář TA ČR. Poradními orgány jsou oborové komise, které posuzují a hodnotí návrhy programových projektů s žádostmi o udělení podpory výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků.

3 Technologická agentura ČR Programy jsou: ALFA BETA OMEGA Centra kompetence

4 Stručný popis programů ALFA - se zaměřuje na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje zejména v oblasti progresivních technologií, materiálů a systémů, energetických zdrojů a ochrany a tvorby životního prostředí a dále v oblasti udržitelného rozvoje dopravy. Získané poznatky, aplikované v podobě inovací, povedou k posílení výkonnosti ekonomických subjektů, růstu konkurenceschopnosti hospodářství a společnosti České republiky.

5 Stručný popis programů ALFA - program je koncipován na šestileté období ( ), během něhož by mělo být rozděleno celkem 7,5 mld. Kč. První veřejná soutěž byla vyhlášena 24. března 2010, v pořadí druhá veřejná soutěž byla vyhlášena 20. července Třetí a zatím poslední veřejná soutěž Programu Alfa byla vyhlášena 6. června 2012.

6 Stručný popis programů - BETA BETA - program se zaměřuje na veřejné zakázky ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy, byl schválen usnesením vlády ze dne 19. ledna 2011 č. 54.

7 Stručný popis programů - OMEGA OMEGA - program je zaměřen na podporu projektů aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje, jejichž výsledky mají vysoký potenciál pro uplatnění v řadě oblastí celospolečenského života obyvatel České republiky. Projekty v programu OMEGA mohou předkládat výzkumné organizace i podniky. Doba trvání programu se předpokládá v letech 2012 až 2017, tj. 6 let.

8 Stručný popis programů - CK Centra kompetence - program je zaměřen na podporu vzniku a činnosti center výzkumu, vývoje a inovací v progresivních oborech s vysokým aplikačním a inovativním potenciálem a perspektivou pro značný přínos k růstu konkurenceschopnosti České republiky. Ve vazbě na hlavní cíl programu, kterým je zvýšení konkurenceschopnosti ČR, program stimuluje vytvoření a činnosti takových center výzkumu, vývoje a inovací, která budou inovativní, konkurenceschopná, dlouhodobě udržitelná, budou mít tržní potenciál a ve kterých budou soustředěny výzkumné a aplikační kapacity z veřejného a soukromého sektoru.

9 Stručný popis programů - CK Centra kompetence - první veřejná soutěž byla vyhlášena dne 29. června Druhá veřejná soutěž byla vyhlášena v roce 2013 se zahájením poskytování podpory v roce Na celou dobu trvání programu Centra kompetence je schválený rozpočet ve výši 6,297 mld. Kč. Pro druhou veřejnou soutěž se předpokládají celkové výdaje 2,03 mld. Kč.

10 Obecné informace k projektům Další informace k jednotlivým programům, způsobům přihlášení, právnímu rámci činnosti TAČR aj. lze získat na stránce Odtud lze stáhnout i další informace a pokyny např. k vyplňování průběžných zpráv, různé formuláře (např. pracovních výkazů apod.). Dále je možno stáhnout příručku pro příjemce, kde jsou uvedena pravidla pro vykazování nákladů na projekty aj.

11 Obecné informace k projektům Na je služba HELPDESK. Zde je možno zadávat dotazy ke všem oblastem činnosti TAČR, především pak k vyplňování průběžné zprávy, k programům a zvláště ke způsobu vykazování nákladů uznaných (uznatelných) na již probíhající projekty. Jsou zde uvedeny i často kladené dotazy a odpovědi na tyto dotazy.

12 Kontrolní činnost TAČR právní rámec Probíhá na základě 13 zákona č. 130/2002 Sb. Ukládá povinnost poskytovateli (TAČR) provádět kontrolu: Věcnou (odbornou) vždy po ukončení projektu a pokud je trvání projektu delší než dva roky i nejméně jedenkrát v průběhu řešení projektu (provádí zpravodaj). Finanční nejméně u 5 % objemu podpory poskytnuté v příslušném kalendářním roce.

13 Průběh kontrolního procesu TAČR Základní doklady potřebné při zahájení kontroly k předložení kontrolní skupině ze strany příjemce a dalšího účastníka: - Dle oznámení příjemci, tj. především: - Oddělená evidence nákladů na projekt příjemce a dalšího účastníka v členění dle průběžné zprávy (pro každý projekt podporovaný z veřejných prostředků podle 3 odst. 2 a 3 zákona 130/2002 Sb.), - Čestná prohlášení příjemce a dalšího účastníka o tom, že osoba spojená ( 23 zákona o daních z příjmu) neposkytuje služby (uplatněné náklady na služby nejsou poskytnuty (fakturovány) osobou spojenou),

14 Průběh kontrolního procesu TAČR - Čestná prohlášení příjemce a dalšího účastníka, že nevstoupil do likvidace, nebyla na ně uvalena nucená správa, neprobíhá insolvenční řízení. - Popis uplatněných nákladů pro rok 2012 (z důvodu toho, že nebyla možnost jej uvést do průběžné zprávy za uvedený rok), - Soupis zaměstnanců podílejících se na řešení projektu, - Soupis všech zaměstnanců firmy (může být jen v elektronické podobě pro případné nahlédnutí),

15 Průběh kontrolního procesu TAČR - Směrnice pro výpočet režijních nákladů s příslušným vysvětlením (v podrobnější podobě pokud jsou režijní náklady vyšší než 20 % z celkových nákladů projektu, pak je nutné postupovat při stanovování režijních nákladů v souladu s tzv. full cost modelem, - Směrnice pro výpočet cestovních náhrad pro uplatnění nákladů na cestovné (účet 512),

16 Průběh kontrolního procesu TAČR - Směrnice pro výpočet osobních nákladů s uvedením tarifních mezd apod. (účetní skupina 52, tj. účty 521, 524, 527), - Prezentaci průběhu odborné části řešení projektu pro zpravodaje s uvedením, zda jsou dílčí cíle (etapy) projektu plněny v souladu s plánem projektu, - Originály účetních dokladů prokazující oprávněnost uplatnění nákladů

17 Průběh kontrolního procesu TAČR na řešení projektu, - Originály pracovních smluv, DPČ, DPP případně jejich dodatků u zaměstnanců podílejících se na řešení projektu, - Další uvedené doklady, jsou-li relevantní. V průběhu kontroly mohou být vyžádány i jiné doklady související s kontrolovaným projektem.

18 Průběh kontroly na místě TAČR Při kontrole na místě: Kontrolní skupina sleduje při samotné kontrole na místě soulad mezi vykázanou výší nákladů v jednotlivých nákladových kategoriích v průběžné roční zprávě a skutečností dle předložené oddělené evidence nákladů v jednotlivých účetních obdobích a účetních dokladů. Oddělenou nákladovou evidenci musí příjemce (další účastník) určit podle jednoznačného znaku, resp. čísla střediska.

19 Průběh kontroly na místě TAČR Dále se při kontrole sleduje, zda uplatněné náklady jsou uznatelné pro projekt a zda byly vynaloženy efektivně, hospodárně, v přiměřené výši a pouze na předmětný projekt. Zároveň je sledováno, zda jsou náklady správně uplatněny (zaúčtovány) do příslušných nákladových kategorií (v rámci účtové třídy 5). Je i kontrolováno, zda jsou plněny další pravidla TAČR pro poskytování podpory (např. možnost přesunu, tj. změn nákladů dle jednotlivých nákladových kategorií apod.).

20 Průběh kontroly na místě TAČR Kontrolní skupina nemůže uzavírat kontrolní protokol stanovením finančních sankcí. Toto právo náleží pouze místně příslušnému finančnímu úřadu.

21 Průběh kontroly na místě TAČR Pokud zjištěné skutečnosti budou takového charakteru, že vznikne podezření na nedodržování smlouvy a porušení závazných pravidel kontrolovanou osobou, kontrolní skupina uvedená podezření popíše v kontrolním protokolu a po uzavření kontrolní akce přepošle kontrolní protokol k vyřízení na místně příslušný finanční úřad s podezřením na porušení rozpočtové kázně k rozhodnutí.

22 Průběh kontrolního procesu TAČR Popis nákladových kategorií, jež jsou předmětem kontroly a kde kontrolní skupina kontroluje, zda jsou uplatněné náklady ze strany příjemce a dalšího účastníka správně začleněny do následujících kategorií: Kategorie Osobní náklady Obsahují náklady na mzdy a povinné odvody na pojistné, příspěvek na státní politiku zaměstnanosti (především účty 521, 524 a 527).

23 Průběh kontrolního procesu TAČR osobní náklady Doklady k předložení: pracovní smlouvy, dodatky k pracovním smlouvám, mzdové výkazy, seznam pracovníků podílejících se na projektu, seznam všech pracovníků organizace (postačuje v elektronické podobě s možností nahlédnutí). Dále předložit případně DPP, resp. DPČ. Mnohdy, zvláště další účastnící nechtějí předkládat originály pracovních smluv. Kontrolovaná osoba musí mít přehled o počtu hodin v měsících, kdy konkrétní zaměstnanci pracovali na projektu.

24 Průběh kontrolního procesu TAČR osobní náklady Mimořádné odměny maximální mohou být ve výši průměrné měsíční mzdy a dále je nutno je krátit poměrem počtu hodin, které zaměstnanec odpracoval při řešení projektu v porovnání s jeho celkovou pracovní dobou. Tzn. pracuje-li např. zaměstnanec pouze z poloviny pracovní doby na projektu musí se max. měsíční výše průměrné mzdy dělit dvěma a to je max. výše ročních mimořádných odměn (může být vyplacena jednorázově či v několika splátkách ). Musí zde platit zásada přiměřenosti v odměňování v poskytování mzdových prostředků z financí z TAČR.

25 Průběh kontrolního procesu TAČR osobní náklady Řádná dovolená nebo její část je uznaným nákladem v případě, že je pracovník zaměstnán na základě pracovní smlouvy. Náhrada za nemoc je uznaným nákladem v případě, že je pracovník zaměstnán na základě pracovní smlouvy či dohody o pracovní činnosti. Stipendium je způsobilým nákladem pro projekt Center kompetence. Tento náklad se týká pouze účastníků projektu podle zákona o vysokých školách (vysoké školy).

26 Průběh kontrolního procesu TAČR služby Kategorie Služby Příjemce podepisuje čestné prohlášení o osobách spojených ( 23 zákona č. 586/1992 Sb. o dani z příjmu). Další účastníci nesmí poskytovat služby příjemcům ani jiným účastníkům při řešení projektu. Nelze si mezi sebou provádět a samozřejmě ani profakturovávat (proúčtovávat) služby při řešení projektu. Náklady na služby jsou omezeny na 20 % celkových uznaných nákladů účastníků projektu za dobu řešení projektu.

27 Průběh kontrolního procesu TAČR ostatní náklady Kategorie Ostatní náklady Jsou tvořeny tzv. podkategoriemi - Provozní náklady - Cestovné - Režie - Náklady na ochranu duševního vlastnictví.

28 Průběh kontrolního procesu TAČR provozní náklady Provozní náklady jsou vzniklé s řešením projektu, především se jedná o spotřebu materiálu, jehož pořízení je nutné na řešení projektu (účet 501), na provoz a udržování majetku využívaného při řešení projektu. Příjemce dokládá účetní doklady (faktury, doklad o koupi). Všechny doklady musí splňovat podmínky účetního dokladu dle zákona o účetnictví.

29 Průběh kontrolního procesu TAČR provozní náklady Do této nákladové položky se uvádí např. nákup chemikálií, zkumavek, drobný materiál nutný pro projekt, laboratorní materiál na výzkum atd.

30 Průběh kontrolního procesu TAČR cestovné Cestovné (účet 512) Pokud příjemce uplatňuje cestovné na konference a konferenční poplatky musí doložit aktivní účast na těchto konferencích či veletrzích apod. Doložením aktivní účasti je např. zápis nebo záznam z jednání s popisem jednání, případně aktivní prezentace společnosti, řešeného projektu atp.

31 Průběh kontrolního procesu TAČR cestovné Dále by měl příjemce doložit k těmto nákladům cestovní zprávu, vyúčtování pracovní cesty dle příslušné vyhlášky o cestovních náhradách, případně uvést další podrobnosti prokazující, že cesta má přímou vazbu na řešení projektu.

32 Průběh kontrolního procesu TAČR režie Jedná se o náklady vzniklé v přímé souvislosti s řešením projektu (např. administrativní náklady, náklady na energie a služby, náklady spojené s užitím telefonu, faxu a internetu, kopírování, výdaje na pomocný personál a infrastrukturu). Režijní náklady a výdaje musí být vykazovány v souladu s metodikou vykazovaní skutečných nepřímých nákladů, tzv. full cost model, nebo na základě maximální stanovené sazby ve výši 20 % z ročních nákladů daného projektu u každého příjemce pro všechny typy příjemců.

33 Průběh kontrolního procesu TAČR režie v případě režií do 20 % mají být předloženy příslušné účetní doklady a směrnici pro výpočet režijních nákladů (nejedná se však o paušál). v případě režie nad 20 % má uvádět příjemce výpočet režií v souladu s tzv. metodou Full cost. Příjemce má předložit směrnici pro její výpočet.

34 Průběh kontrolního procesu TAČR náklady na získání práv k prům. vlastnictví Jedná se o poplatky a jiné náklady související se získáním průmyslového vzoru, patentu apod. Nelze do této podkategorie zahrnout náklady na soudní spory (to jsou neuznatelné náklady).

35 Průběh kontrolního procesu TAČR investiční náklady Hmotný (DHIM) a nehmotný (DNIM). DHIM doba upotřebitelnosti delší než jeden rok a pořizovací cena větší než Kč, DNIH cena vyšší než Kč doba upotřebitelnosti delší než jeden rok dle zákona o účetnictví. Uznané náklady na investice je pouze ta část ceny investice (v pořizovacích cenách), která je rovna výši nákladů na odpisy odpovídající trvání projektu, v rozsahu jeho využívání pro potřeby řešení projektu. Tzn., pokud bude investice

36 Průběh kontrolního procesu TAČR investiční náklady požívána pro projekt pouze ze 60 %, jsou uznané náklady pouze ty, které odpovídají 60 % podílu nákladů na jeho pořízení. Výše těchto nákladů se tedy stanoví dle vzorce: UN = (A/B) x C x D kde: UN jsou uznané náklady A doba v letech, kdy je investice používána B doba upotřebitelnosti dle odpisové skupiny C pořizovací cena majetku D je podíl užití majetku při řešení projekt.

37 Průběh kontrolního procesu TAČR investiční náklady Pokud je pro řešení projektu používán již pořízený investiční majetek, avšak ještě ne zcela odepsaný, je možné uplatnit výši odpisů tohoto majetku v kategorii Provozní náklady, avšak pouze za období trvání projektu a podílem, kterým je investiční majetek používán na řešení projektu.

38 Průběh kontrolního procesu TAČR přesuny nákladů mezi kategoriemi Bez schválení poskytovatele (TAČR) je možno přesunovat náklady mezi kategoriemi uznaných nákladů do výše 20 % součtu jednotlivých kategorií (tj. Osobní, Služby a Ostatní) jednotlivého účastníka projektu za daný rok. Tyto náklady nelze přesouvat z a do kategorie Investiční náklady. Kategorie Ostatní náklady se dělí na další podkategorie a to provozní náklady cestovné, režie a náklady na duševní vlastnictví.

39 Průběh kontrolního procesu TAČR přesuny nákladů mezi kategoriemi Mezi těmito podkategoriemi lze přesouvat náklady bez omezení pokud je dodržena podmínka 20 % v kategorii Ostatní náklady. Nelze provádět finanční přesuny mezi jednotlivými účastníky projektu (příjemce další účastníci). Nelze provádět finanční přesuny mezi jednotlivými roky řešení u jednoho účastníka TAČR pro financování projektu nevyžaduje zřízení nového bankovního účtu, lze využít běžný komerční účet příjemce.

40 Nevyužité náklady na projekt Nevyužité finanční prostředky mohou pouze vysoké školy a vědeckovýzkumné společnosti (v.v.i.) převádět ve výši max. 5 % poskytnuté podpory do dalšího roku pomocí FÚUP. Firmy tuto možnost nemají, tj. nemohou převádět finanční prostředky do dalšího roku. Výše uznaných nákladů, resp. podpory může být změněna na základě žádosti příjemce a to maximálně do výše 50 % uznaných nákladů na celý projekt.

41 Neuznané náklady na projekt Mezi uznané (uznatelné) náklady nelze zahrnout především: - daň z přidané hodnoty (DPH), pokud je příjemce plátcem této daně a uplatňuje její odpočet; - zisk příjemce; - dluh a úroky z dluhů; - cla; - rezervy na možné budoucí ztráty a výdaje; - kurzovní ztráty; - leasing;

42 Neuznané náklady na projekt - Náklady vynaložené bez právního důvodu, tj. v případě, kdy mezi příjemcem a třetí osobou, v jejíž prospěch příjemce vynakládá finanční prostředky, není žádný právní vztah (např. firma vyplatí finanční odměnu pracovníkovi bez platné dohody o provedení práce; firma zaplatí za materiál, aniž by učinila písemnou objednávku), - DHIM a DNIM, který byl pořízen před zahájením projektu,

43 Neuznané náklady na projekt Výdaje na průzkum trhu, Náklady na zavádění výroby Vybavení pracoviště, rekonstrukci budov nebo místností, které nesouvisí s projektem Neuznané náklady musí příjemce (další účastník) hradit z vlastních zdrojů mimo projekt. Nespotřebované finanční prostředky za příslušný rok musí vrátit zpět TAČR (mimo FÚUP).

44 Závěr Děkuji za pozornost

Informační seminář Realizace projektů v praxi Vykazování nákladů Zkušenosti z vykonaných kontrol na místě. Ing. Luděk Gulázsi

Informační seminář Realizace projektů v praxi Vykazování nákladů Zkušenosti z vykonaných kontrol na místě. Ing. Luděk Gulázsi Informační seminář Realizace projektů v praxi Vykazování nákladů Zkušenosti z vykonaných kontrol na místě Ing. Luděk Gulázsi Obecně Průběžné monitorování řešených projektů bude realizováno poskytovatelem

Více

Ekonomické aspekty návrhů projektů. Zkušenosti z vykonaných kontrol

Ekonomické aspekty návrhů projektů. Zkušenosti z vykonaných kontrol Ekonomické aspekty návrhů projektů Zkušenosti z vykonaných kontrol 5. 2. 2012 Brno 7.2.2012 Praha Oddělení auditu a kontroly Činnost OAaK předběžné, průběžné, následné kontroly, zákon č. 320/2001 Sb.,

Více

Zkušenosti z kontrol TA ČR. Luděk Gulázsi, vedoucí OAK TA ČR

Zkušenosti z kontrol TA ČR. Luděk Gulázsi, vedoucí OAK TA ČR Zkušenosti z kontrol TA ČR Luděk Gulázsi, vedoucí OAK TA ČR Oddělení auditu a kontroly Činnost OAaK předběžné, průběžné, následné kontroly, zákon č. 320/2001 Sb., zákon č. 130/Sb., Procesní pravidla (552/1991

Více

Realizace projektů v praxi

Realizace projektů v praxi Realizace projektů v praxi 20. 11. 2012 VYBRANÉ INTERPRETAČNÍ PROBLÉMY SMLOUVY O POSKYTNUTÍ PODPORY Smlouva o PP Vlastnictví výsledků vztah čl. 13 a 15 všeobecných podmínek Odkaz na ZVZ 11 Implementační

Více

POKYNY PRO PŘÍJEMCE - ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAMU CENTRA KOMPETENCE

POKYNY PRO PŘÍJEMCE - ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAMU CENTRA KOMPETENCE Č.j. TACR/4949/2012 POKYNY PRO PŘÍJEMCE - ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAMU CENTRA KOMPETENCE Zveřejněno dne: 28. 6. 2012 Schválila: Ing. Lucie Rosecká Dne 28. 6. 2012 Verze číslo: 1 OBSAH

Více

Náklady a rozpočet projektu. Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.3

Náklady a rozpočet projektu. Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.3 Náklady a rozpočet projektu Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.3 Legislativa Základní nařízení Nařízení Rady č.1260/1999 Nařízení EP č. 1783/1999 Prováděcí nařízení Nařízení Komise č.438/2001

Více

Dokladování nákladů uskutečněných v projektech programu HORIZONT 2020

Dokladování nákladů uskutečněných v projektech programu HORIZONT 2020 Osobní náklady 1. pracovní smlouvy (PS), popř. DPP, DPČ včetně všech dodatků Osobní náklady musí být stanoveny v souladu s interními směrnicemi ČZU. Za uznatelný osobní náklad se považuje úhrada za skutečně

Více

POKYNY PRO PŘÍJEMCE PROGRAM ALFA, OMEGA

POKYNY PRO PŘÍJEMCE PROGRAM ALFA, OMEGA č. j.: TACR/8803/2012 POKYNY PRO PŘÍJEMCE ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAM ALFA, OMEGA Zveřejněno dne: 1. 10. 2012 Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace projektů Dne: 1.

Více

Technologická agentura ČR program ALFA

Technologická agentura ČR program ALFA Technologická agentura ČR program ALFA Program ALFA Veřejná soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích je vyhlašována: dle zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných

Více

Projekt GAMA. Informační seminář pro zájemce 1. kola výzvy na podávání dílčích projektů (proof of concept)

Projekt GAMA. Informační seminář pro zájemce 1. kola výzvy na podávání dílčích projektů (proof of concept) Projekt GAMA Informační seminář pro zájemce 1. kola výzvy na podávání dílčích projektů (proof of concept) OBSAH SEMINÁŘE představení CTT proof of concept projekty projekt GAMA na UTB ve Zlíně informace

Více

...výzkum užitečný pro společnost

...výzkum užitečný pro společnost ...výzkum užitečný pro společnost Technologická agentura České republiky Lenka Pilátová vedoucí oddělení realizace projektů Univerzita Karlova 20. 1. 2015 Program GAMA příprava a způsobilé náklady dílčích

Více

Pravidla pro nakládání s účelovou podporou mezinárodních projektů na principu LA pro rok Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část

Pravidla pro nakládání s účelovou podporou mezinárodních projektů na principu LA pro rok Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část Pravidla pro nakládání s účelovou podporou mezinárodních projektů na principu LA pro rok 2020 1.1. Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na činnosti

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 5. 4. 2011 Obsah prezentace Předkládané účetní doklady Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Pracovní výkazy

Více

SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 k Zadávací dokumentaci č.j. MV-104618-5/VZ-2015 SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Jedná se o veřejnou zakázku na služby v aplikovaném výzkumu, vývoji a inovacích podle 2 odst. 2 písm. g) zákona

Více

Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit

Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Příloha B: Omezení způsobilosti: Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z hlediska času, umístění

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 Monitorovací zprávy OP VK MONITOROVACÍ INDIKÁTORY CZ.1.7/2.4./12.45 Posílení spolupráce mezi MZLU v Brně a dalšími institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu O1/21 Stav ke dni 3.6.21 Výstupy

Více

Centra kompetence Informační seminář k vyhlášení 2. veřejné soutěže

Centra kompetence Informační seminář k vyhlášení 2. veřejné soutěže Centra kompetence Informační seminář k vyhlášení 2. veřejné soutěže Veronika Chudlarská Obsah prezentace informace o programu vyhlášení 2. veřejné soutěže elektronická přihláška Centra kompetence informační

Více

PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3

PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3 PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3 Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro Výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Omezení způsobilosti:

Více

3. veřejná soutěž programu OMEGA

3. veřejná soutěž programu OMEGA 3. veřejná soutěž programu OMEGA Martin Bunček - člen předsednictva TA ČR Markéta Šulcová - vedoucí odd. veřejných soutěží Lenka Pilátová - vedoucí odd. realizace projektů Martin Kobert - právní úsek Technologická

Více

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 Tato příloha obsahuje orientační seznam dokladů, které bude nutné doložit k prokázání způsobilého výdaje.

Více

Pravidla pro nakla da ní s ú č elovoú podporoú mezina rodní čh projektú na prinčipú LA pro rok 2019

Pravidla pro nakla da ní s ú č elovoú podporoú mezina rodní čh projektú na prinčipú LA pro rok 2019 Pravidla pro nakla da ní s ú č elovoú podporoú mezina rodní čh projektú na prinčipú LA pro rok 2019 1.1. Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na

Více

PŘÍLOHA č. 15h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 6.3

PŘÍLOHA č. 15h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 6.3 PŘÍLOHA č. 15h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 6.3 Verze č. 1.1 Účinnost od 1. 9. 2014 NEŘÍZENÁ KOPIE l ÚČINNOST OD 1. 9. 2014 l ČÍSLO VERZE 1.1 l 1 / 9

Více

PŘÍLOHA č. 1j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 6.3

PŘÍLOHA č. 1j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 6.3 PŘÍLOHA č. 1j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 6.3 Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 6.3 Podpora pre-seed aktivit Omezení způsobilosti:

Více

14. prosince 2015 Šternberk, Expozice času. Zásady pro poskytování dotací. z rozpočtu města Šternberka

14. prosince 2015 Šternberk, Expozice času. Zásady pro poskytování dotací. z rozpočtu města Šternberka 14. prosince 2015 Šternberk, Expozice času Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu města Šternberka novela zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (zákon č. 24/2015 Sb.) směrnice

Více

Finanční část monitorovací zprávy. Ing. Petra Kalinová

Finanční část monitorovací zprávy. Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy Ing. Petra Kalinová Obsah Přímé a nepřímé náklady Přílohy monitorovací zprávy Zadání žádosti o platbu Podezření na porušení rozpočtové kázně Přímé a nepřímé náklady Přímé

Více

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 1

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 1 VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 1 Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů,

Více

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE TEXT SMLOUVY BUDE DÁLE UPŘESNĚN PŘI SCHVALOVÁNÍ DOTACÍ Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve

Více

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Seminář pro příjemce Realizace projektů 12. 12. 2016 Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Obsah prezentace I Důležité dokumenty Řízení projektu Změny projektu Ukládání dokumentace Kontroly Monitorovací zpráva Přílohy

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU. finanční část

MONITOROVACÍ ZPRÁVA ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU. finanční část MONITOROVACÍ ZPRÁVA A ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU (MZ a ZjŽoP) finanční část MONITOROVACÍ ZPRÁVA (MZ) finanční část - Přílohy MZ - Zjednodušená žádost o platbu (ZjŽoP) - Vyúčtování dotace dle vyhlášky

Více

KLASTRY. 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru:

KLASTRY. 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru: Uznatelné náklady v rámci tohoto programu jsou: 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru: Uznatelné náklady musí splňovat následující podmínky:

Více

ZÁSADY PRO POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOC. OBLASTI

ZÁSADY PRO POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOC. OBLASTI ZÁSADY PRO POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOC. OBLASTI 1. Všeobecná ustanovení 1.1. Tyto zásady stanoví postup pro poskytování neinvestiční dotace z

Více

Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková, Referát pro vědu a tvůrčí činnost prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D. prorektor pro vědu a tvůrčí činnost

Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková, Referát pro vědu a tvůrčí činnost prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D. prorektor pro vědu a tvůrčí činnost Univerzita Pardubice Směrnice č. 6/2015 Věc Studentská grantová soutěž Působnost všechny útvary univerzity Účinnost 1. ledna 2016 Číslo jednací RPO/0048/15 Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková,

Více

Příloha 6 - Uznatelné výdaje projektu veřejné diplomacie v oblasti bezpečnostní politiky České republiky

Příloha 6 - Uznatelné výdaje projektu veřejné diplomacie v oblasti bezpečnostní politiky České republiky Příloha 6 - Uznatelné výdaje projektu veřejné diplomacie v oblasti bezpečnostní politiky České republiky Uznatelné výdaje lze obecně definovat jako ty skutečně vynaložené výdaje, které lze hradit z dotace

Více

Smlouva č. 502015_4_048_A _088 o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR v oblasti sportu na rok 2015

Smlouva č. 502015_4_048_A _088 o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR v oblasti sportu na rok 2015 Smlouva č. 502015_4_048_A _088 o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR v oblasti sportu na rok 2015 Název : Šachový svaz České republiky Adresa : Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6 IČ : 48548464

Více

Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center

Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center Omezení způsobilosti: Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z hlediska času,

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO

Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO Ing. Martin Švolba ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu 26. října 2017, Brno Obsah I. Priority a úkoly MPO v oblasti

Více

PRÁVNÍ ASPEKTY UPLATNĚNÍ VÝSLEDKŮ V PROJEKTECH TA ČR

PRÁVNÍ ASPEKTY UPLATNĚNÍ VÝSLEDKŮ V PROJEKTECH TA ČR PRÁVNÍ ASPEKTY UPLATNĚNÍ VÝSLEDKŮ V PROJEKTECH TA ČR Mgr. Martin Kobert Kancelář TA ČR I. Programy TA ČR ALFA BETA OMEGA CENTRA KOMPETENCE Aktuálně se připravují další 1 1. Program ALFA posílení účinné

Více

SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 k Zadávací dokumentaci Jedná se o veřejnou zakázku na služby v aplikovaném výzkumu, vývoji a inovacích podle 2 odst. 2 písm. g) zákona č. 130/2002 Sb. o podpoře

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 19. 4. 2013 Přílohy monitorovací zprávy ex ante dokument doložit 1 Podpisové vzory 1 x originál 2 Soupiska účetních dokladů s nepřímými náklady 1 x originál

Více

Rozhodnutí o poskytnutí podpory

Rozhodnutí o poskytnutí podpory Rozhodnutí o poskytnutí podpory Česká republika Technologická agentura České republiky se sídlem: Evropská 1692/37, 160 00 Praha 6 IČ: 72050365 zastoupená: Petrem Očkem, předsedou TA ČR bankovní spojení:

Více

SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 k ZD č. j.: MV-72121-8/VZ-2016 Jedná se o veřejnou zakázku na služby v aplikovaném výzkumu, vývoji a inovacích podle 2 odst. 2 písm. g) zákona č. 130/2002 Sb. o

Více

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 2

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 2 VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 2 Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů,

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ. Praha 27. 5. 2010/22.6.2010

Seminář pro příjemce OP LZZ. Praha 27. 5. 2010/22.6.2010 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční č část MZ Praha 27. 5. 2010/22.6.2010 Obsah prezentace Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Předkládané účetní doklady

Více

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace:

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace: Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 Verze č. 1.2 Účinnost od 27. 4. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti verzi 1.1 4.2 Spotřeba energie

Více

Pravidla pro Dílčí projekty v rámci programu TA ČR GAMA

Pravidla pro Dílčí projekty v rámci programu TA ČR GAMA Pravidla pro Dílčí projekty v rámci programu TA ČR GAMA Rozvoj systému komercializace výsledků VaV na Masarykově univerzitě 1. Základní informace Masarykova univerzita (MU) prostřednictvím Centra pro transfer

Více

Smlouva o poskytnutí podpory

Smlouva o poskytnutí podpory Smlouva o poskytnutí podpory Smluvní strany: Česká republika Technologická agentura České republiky se sídlem: Evropská 1692/37, 160 00 Praha 6 IČ: 72050365 zastoupená: Petrem Očkem, předsedou TA ČR bankovní

Více

I. Smluvní strany. číslo účtu: /0800, vedený u České spořitelny, a. s.

I. Smluvní strany. číslo účtu: /0800, vedený u České spořitelny, a. s. MMK/SML/854/2017 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE z rozpočtu statutárního města Karviné uzavřená dle ust. 10a odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů statutární město Karviná

Více

Finanční část monitorovací zprávy. Petr Hlavík

Finanční část monitorovací zprávy. Petr Hlavík Finanční část monitorovací zprávy Petr Hlavík Obsah 1. Přímé a nepřímé náklady projektu 2. Přílohy monitorovací zprávy 3. Zadání žádosti o platbu 4. Podezření na porušení rozpočtové kázně 5. Praktický

Více

od myšlenek k aplikacím

od myšlenek k aplikacím od myšlenek k aplikacím Program ALFA Informační seminář FAST VUT 12. 11. 2013 Brno Veřejná soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích je vyhlašována: Dle zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního

Více

1. Preambule. 2. Výše dotace a úhrada. Celková výše dotace činí X,- Kč. Zdrojem krytí dotace je v plné výši rozpočet Poskytovatele.

1. Preambule. 2. Výše dotace a úhrada. Celková výše dotace činí X,- Kč. Zdrojem krytí dotace je v plné výši rozpočet Poskytovatele. 1 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z programu Dotační program obce Hrušovany u Brna 2014-2018 podle 10a zákona 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů

Více

DOLOŽENÍ OPRÁVNĚNÝCH VÝDAJŮ

DOLOŽENÍ OPRÁVNĚNÝCH VÝDAJŮ DOLOŽENÍ OPRÁVNĚNÝCH VÝDAJŮ Kapitola Skupina položek Název dokladu Každého zaměstnance je důležité vést pod jedním podčíslem položkou v tabulce seznam výdajů. - Pracovní smlouva včetně pracovní náplně

Více

Směrnice rektora č. 13/2015

Směrnice rektora č. 13/2015 Slezská univerzita v Opavě Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady Interní soutěže v rámci institucionálního plánu Slezské univerzity v Opavě Vydáno: V Opavě, září 2015 I) Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady

Více

MĚSTO UHERSKÉ HRADIŠTĚ

MĚSTO UHERSKÉ HRADIŠTĚ VZOR 2015 (žlutě podbarvené údaje je možné měnit) MĚSTO UHERSKÉ HRADIŠTĚ Masarykovo náměstí 19, 686 01 Uherské Hradiště Smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu/fondu města Uherské Hradiště

Více

SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 k ZD č.j.:mv-92878-4/vz-2016 Jedná se o veřejnou zakázku na služby v aplikovaném výzkumu, vývoji a inovacích podle 2 odst. 2 písm. g) zákona č. 130/2002 Sb. o podpoře

Více

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod PŘÍLOHA Č. 2 MONITOROVACÍ HLÁŠENÍ / ZPRÁVA Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod Monitorovací hlášení/etapová/závěrečná zpráva s žádostí o platbu/monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti projektu

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ 2. 2. 2010

Seminář pro příjemce OP LZZ 2. 2. 2010 Seminář pro příjemce OP LZZ Praha 2. 2. 2010 MONITOROVACÍ ZPRÁVA (MZ) finanční část Přílohy MZ B2. Finanční část MZ - Zjednodušená žádost o platbu (ZjŽoP) - Vyúčtování dotace dle vyhlášky MF ČR Přílohy

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy: a)

Více

Program OMEGA. 2. veřejná soutěž. Informační seminář pro uchazeče

Program OMEGA. 2. veřejná soutěž. Informační seminář pro uchazeče Program OMEGA 2. veřejná soutěž Informační seminář pro uchazeče Obsah prezentace Informace o programu Vyhlášení 2. veřejné soutěže Elektronická přihláška Zaměření programu V souladu s prioritami: Národní

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E. pro jednání zastupitelstva města dne

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E. pro jednání zastupitelstva města dne S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 12. 12. 2013 Zásady financování sociálních služeb SML Předkládá: Kamil Jan Svoboda Zpracoval: telefon:

Více

Skutečné čerpání uznaných nákladů projektu v roce 2011

Skutečné čerpání uznaných nákladů projektu v roce 2011 1/6 Příjemce: Název : Příjmení řešitele/-lky: Národní knihovna ČR Národní knihovna ČR - zabezpečení elektronických zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace Skutečné čerpání uznaných nákladů v roce 2011 Skutečně

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace

Smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace ÚSTECKÝ KRAJ Krajský úřad Smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace Číslo poskytovatele: Číslo příjemce: S m l u v n í s t r a n y Poskytovatel: Ústecký kraj se sídlem: Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí

Více

Praktické zkušenosti s finančními pravidly výzkumných projektů národních programů, strukturálních fondů a 7. RP

Praktické zkušenosti s finančními pravidly výzkumných projektů národních programů, strukturálních fondů a 7. RP Seminář Porovnání finančních pravidel v Programech VaVaI Praktické zkušenosti s finančními pravidly výzkumných projektů národních programů, strukturálních fondů a 7. RP Praha, 12. 10. 2009 Obsah Charakteristika

Více

S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu Města Mikulov

S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu Města Mikulov S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu Města Mikulov I. SMLUVNÍ STRANY 1. Město Mikulov se sídlem: Náměstí 1, 692 20 Mikulov zastoupen: starostou, Rostislavem Koštialem IČ: 002 83 347 DIČ: CZ

Více

Smlouva č _4_063_A _162 o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR v oblasti sportu na rok 2016

Smlouva č _4_063_A _162 o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR v oblasti sportu na rok 2016 Smlouva č. 502016_4_063_A _162 o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR v oblasti sportu na rok 2016 Název : Šachový svaz České republiky, z.s. Adresa : Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6

Více

Informace pro uchazeče 3. veřejné soutěže programu GAMA, podprogram 1 Technologická agentura ČR

Informace pro uchazeče 3. veřejné soutěže programu GAMA, podprogram 1 Technologická agentura ČR Informace pro uchazeče 3. veřejné soutěže programu GAMA, podprogram 1 Technologická agentura ČR 2. 2. 2016 Základní informace k programu GAMA, PP 1 Program GAMA: schválen usnesením vlády ze dne 12. června

Více

Hospodaření s veřejnými prostředky poskytovanými na účelovou a institucionální podporu výzkumu a vývoje

Hospodaření s veřejnými prostředky poskytovanými na účelovou a institucionální podporu výzkumu a vývoje B3-03/2-SR UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE REKTORKY (SR) B3-03/2-SR Hospodaření s veřejnými prostředky poskytovanými na účelovou a institucionální podporu výzkumu a vývoje na Univerzitě Palackého

Více

Uznatelné výdaje v grantových projektech

Uznatelné výdaje v grantových projektech Uznatelné výdaje v grantových projektech MPSV Praha, září 2005 Musí splňovat tato kriteria: Uznatelné výdaje obecná pravidla Typ výdaje: výdaj musí být vynaložen na činnosti v souladu s nařízeními Evropského

Více

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ 1) Preambule a) Dotační statut obce Všeň (dále jen dotace) upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území obce a potřeb jeho občanů. Směřování

Více

Společný regionální operační program

Společný regionální operační program Společný regionální operační program Typ zprávy Číslo zprávy PRŮBĚŽNÁ Období 1. Údaje o akci: Priorita Regionální podpora podnikání Opatření Podopatření - Podpora podnikání ve vybraných regionech NUTS

Více

Seminář pro příjemce. Postup pro vyplnění monitorovací zprávy Výzva č. 6, 7 a 10

Seminář pro příjemce. Postup pro vyplnění monitorovací zprávy Výzva č. 6, 7 a 10 Seminář pro příjemce Postup pro vyplnění monitorovací zprávy 12.12.2016 Výzva č. 6, 7 a 10 Monitorovací zpráva I II.1 Realizované klíčové aktivity projektu stav klíčové aktivity: plánována vs. realizována

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE NA AKCI

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE NA AKCI VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE NA AKCI Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem č.

Více

Zadávací dokumentace programu ALFA

Zadávací dokumentace programu ALFA Zadávací dokumentace programu ALFA 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE... 2 1.1. LEGISLATIVNÍ RÁMEC... 2 1.2. INFORMACE O POSKYTOVATELI... 2 1.3. INFORMACE O PROGRAMU... 3 1.4. VYMEZENÍ POJMŮ... 7 2. UCHAZEČI... 8 2.1.

Více

Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu

Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015 a Muzejní noci a noci kostelů 2015 v Jihomoravském kraji Důležité termíny

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy:

Více

Příprava a realizace finanční stránky projektů LIFE. Píšící seminář Veselí nad Moravou

Příprava a realizace finanční stránky projektů LIFE. Píšící seminář Veselí nad Moravou Příprava a realizace finanční stránky projektů LIFE Píšící seminář Veselí nad Moravou 18. 8. 2016 Obecné finanční zákonitosti Žádný maximální limit pro celkovou velikost projektového rozpočtu Trend Evropské

Více

Obec Chodský Újezd,Chodský Újezd 71, zastoupená starostou obce panem Ing. Jiřím Dufkou IČO (poskytovatel)

Obec Chodský Újezd,Chodský Újezd 71, zastoupená starostou obce panem Ing. Jiřím Dufkou IČO (poskytovatel) 1 Smlouva o poskytnutí dotace na celoroční činnost uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Poznatky z veřejnosprávní kontroly (období 2017 a 2018)

Poznatky z veřejnosprávní kontroly (období 2017 a 2018) Poznatky z veřejnosprávní kontroly (období 2017 a 2018) Seminář pro příjemce VS 10. července 2018 Petr Chajma Osnova přednášky Cíl kontroly Předmět kontroly Dodržování právních předpisů Vyhodnocení kontrol

Více

PŘÍLOHA č. 1n) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 2.

PŘÍLOHA č. 1n) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 2. PŘÍLOHA č. 1n) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 2.1 Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit

Více

Technologická agentura ČR Program ALFA. informační seminář

Technologická agentura ČR Program ALFA. informační seminář Technologická agentura ČR Program ALFA informační seminář 3. veřejná soutěž Dne 6. června byla vyhlášena 3. veřejná soutěž Programu na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje ALFA 3. veřejná

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 27. 9. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 27. 9. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 27. 9. 2011 Přílohy monitorovací zprávy ex ante No. dokument počty vzory 1 Podpisové vzory přikládáno k ZZRP 1 x originál www.esfcr.cz 2 Soupiska účetních

Více

eho+kraje+na+obdobi aspx) a jeho vyplněný vzor tvoří přílohu č. 1 tohoto manuálu.

eho+kraje+na+obdobi aspx) a jeho vyplněný vzor tvoří přílohu č. 1 tohoto manuálu. MANUÁL K FINANČNÍMU VYPOŘÁDÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVANÝCH V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU PODPORA JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2017 2020 1. Termín pro doložení finančního

Více

SMLOUVU O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE (dále jen smlouva ) K REALIZACI PROJEKTU Název

SMLOUVU O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE (dále jen smlouva ) K REALIZACI PROJEKTU Název Příloha B Krajský úřad Číslo poskytovatele: 00/2010 Číslo příjemce: SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE uzavřená v souladu s ustanovením 36 písm. c), d) a 59 odst. 2 písm.a) zákona č. 129/2000 Sb.

Více

Realizace projektů program ALFA. Lenka Pilátová

Realizace projektů program ALFA. Lenka Pilátová Realizace projektů program ALFA Lenka Pilátová Obsah Zákony, předpisy, pravidla, směrnice Výsledky a jejich termíny Řízení projektu Změny v řešení Každoroční podávání zpráv Oponentní řízení Kontroly Sankce

Více

Podmínky dotačního programu

Podmínky dotačního programu I. Název dotačního programu Podpora rodinných aktivit v roce 2019. Podmínky dotačního programu Podpora rodinných aktivit v roce 2019 II. Vyhlašovatel programu a poskytovatel dotace Vyhlašovatelem programu

Více

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE Z PROGRAMU NA PODPORU POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A ŘEMESEL V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE 2016

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE Z PROGRAMU NA PODPORU POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A ŘEMESEL V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE 2016 VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE Z PROGRAMU NA PODPORU POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A ŘEMESEL V OLOMOUCKÉM Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb.,

Více

Smlouva o poskytnutí podpory

Smlouva o poskytnutí podpory Smlouva o poskytnutí podpory Smluvní strany: Česká republika Technologická agentura České republiky se sídlem: Evropská 1692/37, 160 00 Praha 6 IČ: 72050365 zastoupená: Petrem Očkem, předsedou TA ČR bankovní

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu Obce Mosty u Jablunkova č.21/2018

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu Obce Mosty u Jablunkova č.21/2018 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu Obce Mosty u Jablunkova č.21/2018 I. SMLUVNÍ STRANY Obec Mosty u Jablunkova se sídlem: Mosty u Jablunkova 800, 739 98 Mosty u Jablunkova zastoupena:

Více

SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Jedná se o veřejnou zakázku na služby v aplikovaném výzkumu, vývoji a inovacích podle 2 odst. 2 písm. g) zákona č. 130/2002 Sb. o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a

Více

Způsobilé výdaje a rozpočet

Způsobilé výdaje a rozpočet Způsobilé výdaje a rozpočet Všechny výdaje musejí splňovat podmínku hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti. Způsobilé výdaje jsou mimo jiné takové výdaje, které vznikly v době realizace projektu. Detailní

Více

NÁRODNÍ PROGRAM UDRŽITELNOSTI II

NÁRODNÍ PROGRAM UDRŽITELNOSTI II Naděžda Witzanyová witzanyovan@msmt.cz NÁRODNÍ PROGRAM UDRŽITELNOSTI II Klub OP VaVpI - Brno 27. června 2012 POLITICKÝ KONTEXT Národní program udržitelnosti II je nástrojem, který naplňuje cíle obsažené

Více

Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory

Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Omezení způsobilosti: Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z

Více

MĚSTO STARÉ MĚSTO nám. Hrdinů 100, Staré Město

MĚSTO STARÉ MĚSTO nám. Hrdinů 100, Staré Město MĚSTO STARÉ MĚSTO nám. Hrdinů 100, 686 03 Staré Město Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu města Staré Město č. 36/2016 uzavřená dle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

Metodický pokyn č. 1. Příloha č.1 Způsob dokladování výdajů

Metodický pokyn č. 1. Příloha č.1 Způsob dokladování výdajů Metodický pokyn č. 1 Dokladování způsobilých výdajů u projektů v rámci oblasti podpory 4.1, 4.2 a 4.3 Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Čechy Řídící orgán ROP NUTS 2 Střední

Více

MĚSTO UHERSKE HRADIŠTĚ Masarykovo náměstí 19, Uherské Hradiště

MĚSTO UHERSKE HRADIŠTĚ Masarykovo náměstí 19, Uherské Hradiště MĚSTO UHERSKE HRADIŠTĚ Masarykovo náměstí 19, 686 01 Uherské Hradiště Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové dotace z Fondu sociální pomoci a prevence města Uherské Hradiště č. 2016/0286/GSS uzavřená

Více

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAM BETA. č. j.: TACR/9322/2012. Zveřejněno dne:

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAM BETA. č. j.: TACR/9322/2012. Zveřejněno dne: č. j.: TACR/9322/2012 PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAM BETA Zveřejněno dne: 14. 11. 2012 Schválil/a: Rut Bízková Dne: 14. 11. 2012 Verze: 1 Stránka 1 z 13 Typy změn

Více

O B E C P Ř E D S L A V I C E

O B E C P Ř E D S L A V I C E O B E C P Ř E D S L A V I C E DOTAČNÍ PROGRAM VYBUDOVÁNÍ VRTU ZDROJE PITNÉ VODY PRAVIDLA Tento dotační program není v režimu veřejné podpory Schváleno: usnesením ZO Předslavice č26/2018 ze dne 19.7.2018

Více

Vyplňujte pouze bílé buňky PŘEHLED ČERPÁNÍ VEŘEJNÉ PODPORY - "Český přechodný rámec - State aid N

Vyplňujte pouze bílé buňky PŘEHLED ČERPÁNÍ VEŘEJNÉ PODPORY - Český přechodný rámec - State aid N Registrační číslo projektu Název projektu Název příjemce finanční podpory Pořadové číslo Monitorovací zprávy Vyplňujte pouze bílé buňky PŘEHLED ČERPÁNÍ VEŘEJNÉ PODPORY - "Český přechodný rámec - State

Více

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017 Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017 I. Název dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017. II. Vyhlašovatel

Více