1. OBECNĚ. 1.1 Opravy. 1.3 Seznam použitých zkratek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. OBECNĚ. 1.1 Opravy. 1.3 Seznam použitých zkratek"

Transkript

1 1. OBECNĚ 1.1 Opravy číslo opravy datum platnosti datum záznamu a podpis 1.3 Seznam použitých zkratek AeMC AMC AME AMS ATCo CC EASA EK FCL HEMS JAR L LAPL MED OZZ Part ÚCL ÚLZ SLZ letecko lékařské centrum (Aeromedical Centre) přijatelné způsoby shody (Acceptable Means of Compliance) letecký lékař (Aeromedical Examiner) letecko lékařská inspekce (Aeromedical Section) řídící letového provozu (Air Traffic Control officer) palubní průvodčí (cabin crewmember) Evropská agentura pro civilní letectví (European Aviation Safety Agency) Evropská komise (European Commission) Způsobilost letových posádek (Flight Crew Licensing) vrtulníková záchranná služba (Helicopter Emergency Medical Service) Společné letecké předpisy (Joint Aviation Requirements) české letecké předpisy řady L (L series Czech Aviation Requirements) průkaz pilota pro lehká letadla (Light Aicraft Pilot Licence) zdravotní (Medical) osvědčení zdravotní způsobilosti (Medical Certificate) Část příloha k Nařízením EK (Part) Úřad pro civilní letectví (Civil Aviation Authority of the Czech Republic) Ústav leteckého zdravotnictví Praha (Institute of Aviation Medicine) sportovní létající zařízení (Sport Flying Vehicle) 1.4 Úvod Tento postup vydal Úřad pro civilní letectví pro uplatnění následujících legislativních požadavků týkajících se zdravotní způsobilosti členů leteckého personálu: Nařízení (Evropského parlamentu a Rady) č. 216/2008 (obecné požadavky) Nařízení (EK) č. 1178/2011 v platném znění včetně nařízení (EK) č. 290/2012 (Aircrew Regulation) (požadavky na AMS, AeMC, AME, zdravotní způsobilost členů letových posádek) Nařízení (EK) č. 805/2011 (požadavky na zdravotní způsobilost řídících letového provozu) Zákon č. 49/1997 Sb. (o civilním letectví) v platném znění (požadavky na zdravotní způsobilost pilotů sportovních létajících zařízení)

2 2. OSVĚDČENÍ AeMC 2.1 Žádost o osvědčení: Žadatel o osvědčení AeMC podle Aircrew Regulation zašle písemnou žádost o osvědčení na adresu: Úřad pro civilní letectví, letiště Ruzyně, Praha Náležitosti žádosti: Žádost o osvědčení AeMC musí obsahovat: a) vyplněný formulář Application for AeMC Organisation Approval, viz Příloha 12, a b) příručku AeMC. Poznámka 2: Oprávnění AeMC budou zveřejněny na webových stránkách ÚCL viz nebo - PERSONÁL Zdravotní způsobilost. 2.3 Příručka AeMC: Musí obsahovat následující: a) název organizace, IČO, adresu organizace a jméno jejího odpovědného vedoucího b) práva organizace, tj. jaké druhy lékařských vyšetření bude organizace provádět a jaké druhy dokladů bude vydávat c) seznam subdodavatelů, jejich podíl na činnosti AeMC, jejich název organizace, IČO, adresu a jméno odpovědného vedoucího (viz ORA.GEN.205) d) popis řízení organizace e) organizační strukturu organizace f) seznam AME působících v AeMC včetně jejich oprávnění g) dokumenty prokazující, že každý z AME absolvoval kurz v leteckém lékařství (viz MED.D.010 (b)) h) písemné prohlášení, že AME budou vydávat OZZ pouze v souladu s požadavky Part-MED i) popis prostor, zařízení a vybavení, které organizace využívá (viz ORA.GEN.215) j) popis systému uchovávání záznamů ve smyslu ORA.GEN.220 k) popis činnosti při okamžité reakci na bezpečnostní problém (viz ORA.GEN.155) l) postup pro hlášení událostí (viz ORA.GEN.160) m) písemné prohlášení o zajištění přístupu do organizace včetně subdodavatelů oprávněným osobám ÚCL a EASA při ohlášených auditech i předem neohlášených kontrolách n) popis opatření pro zachování lékařského tajemství. 2.4 Odpověď ÚCL: Po obdržení žádosti o osvědčení AeMC s náležitostmi uvedenými výše ÚCL žadateli písemně odpoví, zda splňuje požadavky na osvědčení (dle ARA.AeMC.110), případně v čem je nesplňuje.

3 2.5 Audit: Pokud žadatel splňuje požadavky na osvědčení AeMC dle ARA.AeMC.110, ÚCL s ním dohodne termín auditu na místě, při kterém ověří správnost údajů uvedených v bodě 2.3. Poznámka 3: 0patřeními pro zachování lékařského tajemství se rozumí písemně stanovené podmínky pro přístup k lékařské dokumentaci AeMC, možnost uchovávání lékařské dokumentace a osobních údajů v uzamykatelných prostorách, písemně stanovený přístup do těchto prostor a písemně stanovený postup pro přebírání, otevírání a odesílání dokumentů (včetně elektronických) obsahujících lékařské tajemství a osobní údaje, a postup pro skartaci těchto dokumentů. S těmito písemnými postupy a podmínkami musí písemně souhlasit případný pronajímatel prostor AeMC anebo případný subdodavatel části lékařských vyšetření. 2.6 Výsledek auditu: Po skončení auditu ÚCL žadatele písemně informuje o nálezech učiněných při auditu a o způsobech a termínech jejich odstranění. 2.7 Vydání osvědčení AeMC: Splnil-li žadatel všechny výše uvedené požadavky a prokazatelně odstranil všechny nálezy z auditu, ÚCL neprodleně vydá osvědčení AeMC (vzor osvědčení AeMC viz Příloha 1) a zašle ho žadateli.

4 3. PLATNOST OSVĚDČENÍ AeMC 3.1 Doba platnosti osvědčení: Osvědčení AeMC má časově neomezenou platnost (viz ORA.AeMC.135). 3.2 Zachování platnosti osvědčení: Osvědčení AeMC zůstává v platnosti za předpokladu, že: a) jsou trvale plněny požadavky Part-ORA a Part-MED a tohoto postupu b) jsou vykonávána práva AeMC pouze v rozsahu schválené příručky c) nedošlo k neschváleným změnám, které mají vliv na příručku AeMC (viz bod 2.3). 3.3 Přímé schválení změn: AeMC je povinen před provedením uvažované změny, která má vliv na znění příručky AeMC, písemně informovat ÚCL o této změně na adresu Úřad pro civilní letectví, letiště Ruzyně, Praha 6, a požádat o její schválení. Po jejím schválení provede příslušnou změnu příručky AeMC, dodá ji ÚCL a uplatní ji. Poznámka 4: Pokud AeMC neoznámí změnu, která má vliv na znění příručky AeMC, viz bod 3.3, ÚCL má povinnost osvědčení AeMC omezit nebo odebrat. 3.4 Nepřímé schválení změn: Má-li AeMC ve své příručce popsán systém nepřímého schválení nepodstatných změn, které nepodléhají předchozímu schválení ÚCL, může je využít s tím, že neprodleně po jejich provedení dodá ÚCL příslušnou změnu znění příručky AeMC. 3.5 Vrácení osvědčení AeMC: AeMC je povinen vrátit osvědčení AeMC ÚCL, když: a) osvědčení AeMC bylo zrušeno, pozastaveno nebo omezeno rozhodnutím ÚCL b) sám se rozhodl ukončit činnost AeMC.

5 4. PRÁVA AeMC 4.1 Práva AeMC: Jsou uvedena v příručce AeMC, kterou schválil ÚCL. 4.2 Potvrzená práva AeMC: Pokud příručka AeMC schválená ÚCL obsahuje příslušná práva, AeMC je oprávněn provádět lékařská vyšetření, vyhodnocovat je, a vydávat OZZ nebo odpovídající doklady pro prvotní vydání, prodlouženou nebo obnovenou dobu platnosti dokladů o zdravotní způsobilosti pro: a) 1. třídu zdravotní způsobilosti dle Part-MED (OZZ letové posádky) b) 2. třídu zdravotní způsobilosti dle Part-MED (OZZ letové posádky) c) zdravotní způsobilost LAPL dle Part-MED (OZZ letové posádky) d) 3. třídu zdravotní způsobilosti dle nařízení (EK) č. 805/2011 (OZZ - řídící letového provozu) e) zdravotní způsobilost CC dle Part-MED (palubní průvodčí)

6 5. POSTUP VYŠETŘENÍ 5.1 Před vyšetřením: AeMC je před vyšetřením žadatele o potvrzení zdravotní způsobilosti (viz bod 4.2 a) až f)) povinen: a) zkontrolovat totožnost žadatele dle jeho občanského průkazu nebo pasu b) zajistit, aby mezi personálem AeMC a žadatelem neexistovala jazyková bariéra c) poučit žadatele o možných důsledcích uvedení nesprávných nebo neúplných údajů do formulářů pro vyšetření d) informovat žadatele, že nesmí být držitelem více než jednoho platného dokladu o zdravotní způsobilosti e) požádat žadatele o jeho předchozí doklad o zdravotní způsobilosti, nejde-li o jeho prvotní vydání. Nepředloží-li ho žadatel, AeMC nesmí potvrdit zdravotní způsobilost, dokud od AMS neobdrží o žadateli příslušné informace. f) požádat žadatele, aby uvedl, zda už v minulosti podstoupil lékařské vyšetření pro přiznání zdravotní způsobilosti leteckého personálu, a pokud ano, tak u koho a s jakým výsledkem g) požádat žadatele, aby uvedl, zda už byl někdy jako žadatel o potvrzení zdravotní způsobilosti člena leteckého personálu vyhodnocen jako neschopen, nebo jeho potvrzení bylo omezeno nebo odebráno h) nechat žadatele vlastnoručně vyplnit a podepsat formulář žádosti o potvrzení zdravotní způsobilosti člena leteckého personálu. Poznámka 5: AME po kontrole dokladu o zdravotní způsobilosti žadatele s končící dobou platnosti tento doklad neodebírá, ale vrací žadateli. Poznámka 6: Dostaví-li se žadatel o prodloužení platnosti dokladu o zdravotní způsobilosti na vyšetření v období do 45 dnů před koncem platnosti jeho stávajícího dokladu o zdravotní způsobilosti a AME mu stávající doklad o zdravotní způsobilosti zkontroluje a vrátí a potom vydá nový doklad o zdravotní způsobilosti s prodlouženou dobou platnosti, požadavek 5.1 d) je splněn, protože nový doklad o zdravotní způsobilosti má platnost až od následujícího dne po dni skončení platnosti stávajícího dokladu o zdravotní způsobilosti. 5.2 Vyšetření: Vyšetření probíhá podle postupu stanoveného v příručce AeMC buď samotným AeMC nebo s pomocí jeho schválených subdodavatelů. 5.3 Kritéria pro 1. třídu zdravotní způsobilosti: Požadavky na OZZ 1. třídy dle Part-MED jsou uvedeny v MED.B.005 až MED.B.090, viz Příloha Kritéria pro 2. třídu zdravotní způsobilosti dle Part-MED: Požadavky na OZZ 2. třídy dle Part-MED jsou uvedena v MED.B.005 až MED.B.090, viz Příloha 5.

7 5.5 Kritéria pro zdravotní způsobilost LAPL: Požadavky na zdravotní způsobilost LAPL dle Part-MED jsou uvedena v MED.B.095, viz Příloha 6. Poznámka 7: Pro 1. třídu zdravotní způsobilosti, 2. třídu zdravotní způsobilosti dle Part-MED a pro zdravotní způsobilosti LAPL se vydává jedno společné OZZ. Poznámka 8: Žádá-li žadatel pouze o OZZ pro LAPL, provádí se lékařské vyšetření a jeho vyhodnocení dle MED.B.095, viz Příloha 6. Do formuláře OZZ se v tom případě uvede doba platnosti OZZ pouze pro LAPL. Doba platnosti OZZ pro 1. a 2. třídu dle Part-MED se v tom případě proškrtne. Poznámka 9: Žádá-li žadatel o OZZ pro 2. třídu dle Part-MED, provádí se lékařské vyšetření a jeho vyhodnocení pro 2. třídu dle MED.B.005 až MED.B.090, viz Příloha 5. Do formuláře OZZ se v tom případě uvede doba platnosti OZZ pro 2. třídu dle Part-MED i pro LAPL. Doba platnosti OZZ pro 1. třídu se v tom případě proškrtne. Poznámka 10: Žádá-li žadatel o OZZ pro 1. třídu, provádí se lékařské vyšetření a jeho vyhodnocení pro 1. třídu dle MED.B.005 až MED.B.090, viz Příloha 4. Do formuláře OZZ se v tom případě uvede doba platnosti OZZ pro 1. třídu, 2. třídu dle Part-MED i pro LAPL. 5.6 Omezení zdravotní způsobilosti pro 1. třídu, 2. třídu a LAPL: Jsou uvedena v MED.B.001, viz Příloha Formuláře pro vyšetření zdravotní způsobilosti 1. třídy, 2. třídy dle Part-MED a LAPL: Jsou uvedeny včetně pokynů pro vyplnění v Příloze Vzor OZZ 1. třídy, 2. třídy dle Part-MED a LAPL: Je uveden v Příloze Barvocit pro 2. třídu dle Part-MED nebo LAPL: Pokud žadatel o vyšetření pro OZZ 2. třídy dle Part-MED nebo LAPL splňuje požadavek MED.B.075 (a) a (b), ale nemá uspokojivý barvocit (viz MED.B.075 (d)), je nutno jeho práva k létání omezit pouze na denní dobu (omezení VCL dle AMC1 MED.B.001). Poznámka 11: Samotné OZZ 2. třídy dle Part-MED neopravňuje držitele získat kvalifikaci pro lety podle přístrojů. Držitel OZZ 2. třídy dle Part-MED hodlající získat tuto kvalifikaci musí požádat o vyšetření AeMC nebo AME, který je oprávněn vydávat OZZ 1. třídy, protože jeho zdravotní způsobilost 2. třídy dle Part-MED musí být doplněna audiometrickým vyšetřením pro zdravotní způsobilost 1. třídy v intervalech pro OZZ 1. třídy. V tom případě je datum posledního audiometrického vyšetření uvedeno v OZZ.

8 5.10 Kritéria pro 3. třídu zdravotní způsobilosti dle Part-MED: Požadavky na OZZ 3. třídy včetně příslušných formulářů pro lékařské vyšetření a vzoru OZZ jsou uvedeny v European Medical Certification Requirements (EMCR), které vydal Eurocontrol, viz Příloha 8. Poznámka 12: Pro vydání OZZ 3. třídy (řídící letového provozu a řídící letového provozu - žáci) se uplatňuje následující zvláštní postup: Žádost o vydání OZZ 3. třídy se předává AMS (viz nařízení (EK) č. 805/2011, článek 15 (1) tak, že odpovědný zástupce poskytovatele služeb ANS předá roční plán lékařských vyšetření žadatelů o prvotní vydání a prodloužení nebo obnovu platnosti OZZ 3. třídy ÚLZ Praha a jeho kopii ÚCL. Operativní změny je možno oznamovat em na adresu: radam@caa.cz. Po prvotním vydání a prodloužení nebo obnově platnosti OZZ 3. třídy pořídí ÚLZ jeho kopii a kopii související zdravotnické dokumentace a bez prodlení ji předá AMS Kritéria pro zdravotní způsobilost CC dle Part-MED (palubní průvodčí): Požadavky na zdravotní způsobilost CC dle Part-MED včetně příslušných formulářů pro lékařské vyšetření, příslušných omezení a vzoru lékařské zprávy jsou uvedeny v MED.C.020 až MED.C.030, viz Příloha Během vyšetření: AeMC je během vyšetření uchazečů povinen zajistit, aby, ať už úmyslně nebo neúmyslně, nedošlo k záměně biologických vzorků (např. krve, moči, apod.) uchazečů Po skončení vyšetření: AeMC musí po skončení vyšetření informovat žadatele o jeho výsledku, tj. zda: a) žadatel je způsobilý a bude mu potvrzena požadovaná zdravotní způsobilost b) žadatel je způsobilý, ale bude mu potvrzena požadovaná zdravotní způsobilost s omezením c) žádost o vydání potvrzení zdravotní způsobilosti je postoupena AMS, viz bod 6.3 d) žadatel je nezpůsobilý a má právo požádat o přezkum AMS. Poznámka 13: Pokud AeMC potvrzuje zdravotní způsobilost s omezením, je povinen žadatele poučit o tom, v čem omezení spočívá a jak ho dodržovat.

9 6. POTVRZENÍ ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOSTI 6.1 Podmínky: AeMC smí potvrdit zdravotní způsobilost pouze, pokud: a) žadatel předložil úplnou anamnézu a požaduje-li to AeMC, i výsledky lékařských prohlídek a testů provedených lékařem žadatele nebo jakýmkoliv odborným lékařem b) AeMC provedl letecko lékařské posouzení na základě lékařských prohlídek a testů požadovaných pro příslušný druh zdravotní způsobilosti s cílem ověřit, zda žadatel splňuje všechny příslušné požadavky tohoto Partu. c) AeMC může požadovat, aby žadatel před prvotním potvrzením zdravotní způsobilosti nebo před prodloužením nebo obnovou jeho platnosti podstoupil další lékařské prohlídky a vyšetření, je-li k tomu klinická indikace. 6.2 Omezení zdravotní způsobilosti: AeMC rozhoduje o omezení zdravotní způsobilosti podle pravidel daných pro příslušný druh zdravotní způsobilosti. 6.3 Postoupení žádosti: Viz bod 9.2. Poznámka 14: Po vydání OZZ je jeho držitel ho povinen podepsat a vyplnit do něj číslo svého průkazu pilota nebo řídícího letového provozu.

10 7. DOBA PLATNOSTI ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOSTI 7.1 Doba platnosti zdravotní způsobilosti: Je dána následující tabulkou. doba platnosti OZZ (roky) Zdravotní požadavek předpisu věk držitele (narozeniny) způsobilost do 40 do 50 do ½ OZZ 1. třídy MED.A.045 (a) (1) a (2) 1 ½ - viz Poznámka 15 OZZ 2. třídy MED.A.45 (a) (3) OZZ LAPL MED.A.45 (a) (4) 5 2 OZZ 3. třídy CC (palubní průvodčí) Nařízení (EK) č. 805/2O11, článek MED.C.005 (b) 5 Poznámka 15: Doba platnosti OZZ je 6 měsíců v případě, že držitel OZZ 1. třídy provádí jednopilotní lety v obchodní letecké dopravě s cestujícími na palubě a dosáhl věku 40 let. Poznámka 16: Pro výpočet doby platnosti zdravotní způsobilosti je rozhodující věk žadatele v den ukončení jeho lékařského vyšetření. 7.2 Počátek doby platnosti potvrzení zdravotní způsobilosti: Počátkem doby platnosti vydávaného potvrzení zdravotní způsobilosti je: a) následující den po dni konce platnosti předchozího potvrzení zdravotní způsobilosti, je-li lékařské vyšetření žadatele o prodloužení platnosti potvrzení zdravotní způsobilosti provedeno v období 45 dnů před koncem platnosti předchozího potvrzení zdravotní způsobilosti b) den ukončení lékařského vyšetření žadatele, jedná-li se o: (i) (ii) prvotní vydání potvrzení zdravotní způsobilosti obnovu platnosti potvrzení zdravotní způsobilosti s prošlou dobou platnosti (iii) prodloužení platnosti potvrzení zdravotní způsobilosti, není-li splněna podmínka 7.2 (a). 7.3 Přechodová období pro doby platnosti OZZ v tabulce 7.1: 1. třída: Je-li počátek platnosti OZZ v období po dni 59. narozenin do dne 59. narozenin žadatele + 6 měsíců, OZZ se vydá s platností do 60. narozenin žadatele. Je-li počátek platnosti OZZ po dni 59. narozenin žadatele + 6 měsíců, OZZ se vydá s platností na 6 měsíců.

11 1. třída v jednopilotní obchodní letecké dopravě s cestujícími: Je-li počátek platnosti OZZ v období po dni 39. narozenin do dne 39. narozenin žadatele + 6 měsíců, OZZ se vydá s platností do 40. narozenin žadatele. Jeli počátek platnosti OZZ po dni 39. narozenin žadatele + 6 měsíců, OZZ se vydá s platností na 6 měsíců. 2. třída a LAPL: Je-li počátek platnosti OZZ v období po dni 37. narozenin do dne 40. narozenin žadatele včetně, OZZ se vydá s platností do 42. narozenin žadatele. Je-li počátek platnosti OZZ po dni 40. narozenin žadatele, OZZ se vydá s platností na 2 roky. 2. třída: Je-li počátek platnosti OZZ v období po dni 49. narozenin do dne 50. narozenin žadatele včetně, OZZ se vydá s platností do 51. narozenin žadatele. Je-li počátek platnosti OZZ po dni 50. narozenin žadatele, OZZ se vydá s platností na 1 rok. 3. třída: Je-li počátek platnosti OZZ v období po dni 38. narozenin do dne 39. narozenin žadatele včetně, OZZ se vydá s platností do 40. narozenin žadatele. Je-li počátek platnosti OZZ po dni 39. narozenin žadatele, OZZ se vydá s platností na 1 rok.

12 8. OBNOVA PLATNOSTI OZZ (viz MED.A.045 (c)) 8.1 Obnova OZZ 1. a 2. třídy neplatného do 2 let: V tom případě se provádí vyšetření a vyhodnocení žadatele o OZZ stejně jako při prodloužení platnosti OZZ. 8.2 Obnova OZZ 1. a 2. třídy neplatného 2 až 5 let: V tom případě se provádí vyšetření a vyhodnocení žadatele o OZZ stejně jako při prodloužení platnosti OZZ a navíc je nutno posoudit letecko lékařské záznamy žadatele. 8.3 Obnova OZZ 1. a 2. třídy neplatného déle než 5 let: V tom případě se provádí vyšetření jako při prvotním vydání OZZ a vyhodnocení podle požadavků na prodloužení platnosti OZZ. 8.4 Obnova OZZ LAPL: V tom případě se provádí vyšetření a vyhodnocení žadatele o OZZ stejně jako při prodloužení platnosti OZZ a navíc je nutno posoudit anamnézu žadatele. 8.5 Obnova OZZ 3. třídy: Vyšetření a vyhodnocení žadatele se provádí podle zvláštních pokynů pro tento případ uvedených přímo v Příloze 8.

13 9. ADMINISTRATIVA 9.1 Uchovávání zdravotní dokumentace: AeMC je povinen uchovávat zdravotní dokumentaci, na základě které posuzoval zdravotní způsobilost žadatelů o OZZ, po dobu minimálně 10 let. 9.2 Postoupení žádosti: dle MED.B.001 a) 1) i), ii), iii), a v požadavcích na zdravotní způsobilost 1. třídy (Příloha 4), 2. třídy (Příloha 5) a v požadavcích na zdravotní způsobilost LAPL (Příloha 6) jsou uvedeny případy, kdy AeMC nesmí vydat OZZ, ale formulář žádosti o OZZ a formuláře zprávy o lékařské prohlídce (viz Příloha 7), případně další zdravotní dokumentaci, postupuje AMS, viz MED.A Konzultace AMS: AeMC je v některých případech v průběhu leteckolékařské prohlídky dle Part-MED uložena povinnost konzultace s AMS. V tom případě AeMC zatím OZZ nevydá, informuje o tom žadatele a veškerou zdravotnickou dokumentaci odešle AMS (Letecko-lékařská inspekce) s žádostí o konzultaci. AMS provede do 5 pracovních dnů letecko-lékařské posouzení s rozhodnutím zda vydat/nevydat OZZ 1., 2. třídy, LAPL žadateli, popř. s jakým omezením ( MED.B.001 a) 1) ii), iii). 9.4 Informace AeMC: v případě, že AeMC provedl lékařské vyšetření a vydal OZZ 1., 2. třídy, LAPL s omezením, např. VCL, SSL, OSL, které se od předchozího nemění, nebo je z letecko-lékařského i posudkového hlediska zcela v souladu s Part-MED, dle přesvědčení AeMC neohrožuje bezpečnost létání, zašle o tom AMS stručnou informaci. V tom případě se odpověď AMS neočekává (MED.B.001 a) 1) iv). 9.5 Postoupení rozhodnutí AeMC: v souladu s Nařízením EK č. 1178/2011, Part-MED, článek MED.B.005, písmeno b) i c), může AMS postoupit rozhodnutí o zdravotní způsobilosti žadatele AeMC. V tom případě o tom neprodleně informuje odesílajícího AME a případ předá, včetně kompletní dokumentace, odpovědnému zástupci AeMC. 9.6 Dokumenty zasílané AMS: v případě, že AeMC vydal OZZ 1., 2., LAPL, b) 4), d), dále AMC1 MED.A.025 a), b), GM1 MED.A.025 (d) i AMC1 ARA.MED.315 (a), zasílá AMS do 5 pracovních dnů od provedení prohlídky kopii vydaného OZZ, kopie formulářů žádosti o OZZ, zprávy o lékařské prohlídce i kopie dalších provedených vyšetření. V případě odmítnutí vydání OZZ pro zdravotní nezpůsobilost se veškerá dokumentace žadatele odesílá AMS v den, kdy tak bylo rozhodnuto (MED.A.025 b), 3) 4). 9.7 Adresa: Je-li třeba zaslat zdravotní dokumentaci AMS, zasílá se na adresu: LETECKO LÉKAŘSKÁ INSPEKCE, Ústav leteckého zdravotnictví, Gen. Píky 1, P. O. Box 19, Praha 6.

14 Poznámka 18: Označení adresy zásilky se zdravotní dokumentací nápisem LETECKO LÉKAŘSKÁ INSPEKCE je důležité. Je-li zásilka označena v adrese tímto nápisem, personál podatelny zásilku neotevře kvůli zachování lékařského tajemství. 9.8 Formuláře: Následující formuláře je možno kopírovat přímo z příloh tohoto postupu: - Výkaz činnosti AeMC za kalendářní rok - Formulář žádosti o osvědčení zdravotní způsobilosti - Formulář zprávy o lékařské prohlídce žadatele pro průkaz 1. & 2. třídy - Formulář zprávy o lékařské prohlídce žadatele pro průkaz LAPL - Formulář zprávy o oftalmologické prohlídce - Formulář zprávy o otorinolaryngologické prohlídce. Pro osvědčení zdravotní způsobilosti vydané žadateli je nutno použít originální formulář (papír), který na vyžádání AeMC dodává AMS. Jeho kopie pro potřebu AeMC a pro AMS může být na běžném kancelářském papíru.

15 10. Pokyny pro vyplňování OZZ Pole I OZZ: (Úřad vydávající průkaz způsobilosti pilota): Dle toho, co sdělí žadatel o OZZ, se uvede např. CAA CZ pro český průkaz pilota, nebo jiný úřad, který vydal držiteli OZZ průkaz pilota, nebo který držitel OZZ hodlá o vydání průkazu pilota požádat Pole III OZZ: (Číslo osvědčení): Pro držitele českých průkazů pilota se vyplňuje CZ / rejstříkové číslo pilota. Např., je-li číslo průkazu pilota CZ / FCL / ATPL(A) 12345, uvede se CZ / Pro zahraniční průkazy pilota se vyplňuje obdobně ve tvaru CZ / kód státu průkazu pilota / číslo (nikoliv druh) průkazu pilota. Nemá-li dosud žadatel o OZZ průkaz pilota, rejstříkové číslo se nevyplňuje, ale je třeba držitele OZZ upozornit, aby ho po vydání průkazu pilota doplnil sám Pole VII: (Podpis držitele): Lékař vydávající OZZ musí upozornit držitele, že OZZ je bez podpisu držitele neplatný Pole XI: (Datum ukončení platnosti tohoto osvědčení): Stanovuje se podle kapitoly 7 tohoto postupu. Je-li OZZ vydáno pouze pro LAPL, horní 3 okénka v poli XI OZZ se proškrtnou a uvede se pouze příslušný datum pro LAPL. Je-li vydáno OZZ 2. třídy, horní 2 okénka v poli XI OZZ se proškrtnou a uvede se příslušný datum pro 2. třídu a pro LAPL. Je-li vydáno OZZ 1. třídy, vyplní se všechna 4 okénka v poli XI OZZ. Pro datum v horním okénku platí Poznámka 15 tohoto postupu Pole XII: (Omezení): Zde se vyplňují kódy pro všechna omezení stanovená podle Přílohy 7 tohoto postupu.

1. OBECNĚ. 1.1 Opravy. číslo opravy datum platnosti datum záznamu a podpis. 1.2 Seznam platných stran

1. OBECNĚ. 1.1 Opravy. číslo opravy datum platnosti datum záznamu a podpis. 1.2 Seznam platných stran 1. OBECNĚ 1.1 Opravy číslo opravy datum platnosti datum záznamu a podpis 1.2 Seznam platných stran název strana platná od změna 1. Obecně 1 03.06.2019 6 1. Obecně 2 03.06.2019 6 2. Osvědčení AeMC 3 03.06.2019

Více

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy. datum záznamu a podpis. číslo opravy. 1.3 Seznam použitých zkratek

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy. datum záznamu a podpis. číslo opravy. 1.3 Seznam použitých zkratek 1. OBECNĚ 1.1 Změny a opravy číslo změny / číslo stránky změny datum platnosti datum záznamu a podpis číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis 1.3 Seznam použitých zkratek AeMC AMC AME

Více

a) průvodní dopis (žádost o osvědčení AME-SLZ) obsahující jméno, příjmení a akademický titul žadatele

a) průvodní dopis (žádost o osvědčení AME-SLZ) obsahující jméno, příjmení a akademický titul žadatele CAA-ZLP-153 POSTUPY PRO AME SPORTOVNÍ LÉTAJÍCÍ ZAŘÍZENÍ ZMĚNA 3 PLATNÁ OD 1.2.2015 1.1 Záměrně vynecháno 1.2 Záměrně vynecháno 1.3 Seznam použitých zkratek AME AME-SLZ AMS L LPoZZ OZZ ÚCL SLZ letecký lékař

Více

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy. datum záznamu a podpis. 1.2 Seznam platných stran

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy. datum záznamu a podpis. 1.2 Seznam platných stran 1. OBECNĚ 1.1 Změny a opravy číslo změny / číslo stránky změny datum platnosti 0 / všechny 1.1.2013 1 28.1.2016 2 25.11.2016 datum záznamu a podpis číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis

Více

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie Ministerstvo vnitra v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví stanoví podle 4c

Více

1.0 Prodloužení platnosti OLZ/ZOLZ inspektorem OZL/ML

1.0 Prodloužení platnosti OLZ/ZOLZ inspektorem OZL/ML strana: 2 Tento Poradní oběžník je zpracován na základě předpisu L8/A, Hlava 2, Odstavec 2.7 Osvědčení letové způsobilosti, jako výkladový a pracovní materiál pro subjekty zainteresované do pokračující

Více

Ing. Miloš Hrdý, MSc. bezpečnostní ředitel. Přílohy:

Ing. Miloš Hrdý, MSc. bezpečnostní ředitel. Přílohy: Příloha č. 6 a PODMÍNKY přístupu zaměstnanců cizích firem vykonávajících na základě smluvního vztahu činnosti pro ČNB k utajované informaci stupně utajení Vyhrazené Česká národní banka (dále jen,,čnb )

Více

Žádost o zápis uzavření manželství

Žádost o zápis uzavření manželství Žádost o zápis uzavření manželství sepsaná dne... u... s... bytem... k provedení zápisu manželství do zvláštní matriky vedené Úřadem městské části města Brna, Brno-střed, podle ustan. 1, 3 odst. 4) a 43

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ]

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ] KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ Návrh V Bruselu dne... C NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ] kterým se stanoví technické požadavky a správní postupy v souvislosti s neobchodním letovým provozem a kterým

Více

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Místní akční skupina ORLICKO M A S Divišova 669, 564 01 Žamberk Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Fiche č. 5 Moderní zemědělské podnikání Č. Příloha Forma Kontrola Povinné přílohy 1.

Více

SERVISNÍ BULLETIN č. 02/02/2015 PRODLUŽOVÁNÍ DOBY ŽIVOTNOSTI OBALŮ PADÁKŮ S POSTROJI ZÁLOŽNÍCH PADÁKŮ

SERVISNÍ BULLETIN č. 02/02/2015 PRODLUŽOVÁNÍ DOBY ŽIVOTNOSTI OBALŮ PADÁKŮ S POSTROJI ZÁLOŽNÍCH PADÁKŮ MarS a.s., Okružní II 239, 569 43 Jevíčko C Z E C H R E P U B L I C ZÁVAZNÝ SERVISNÍ BULLETIN C SERVISNÍ BULLETIN č. 02/02/2015 PRODLUŽOVÁNÍ DOBY ŽIVOTNOSTI OBALŮ PADÁKŮ S POSTROJI ZÁLOŽNÍCH PADÁKŮ 1.

Více

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy: zapracována zapracována. 1.2 Seznam platných stran:

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy: zapracována zapracována. 1.2 Seznam platných stran: 1.1 Změny a opravy: 1. OBECNĚ změny 1 1.6.2016 zapracována 2 17.6.2016 zapracována opravy 1.2 Seznam platných stran: Název: Strana: Platná od: Změna: Obecně 1 17.6.2016 2 Obecně 2 17.6.2016 2 Pověřování

Více

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních,kulturních a ostatních

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI osoby nakládající se zvláštními minerálními oleji (dále jen ZMO ) pro fyzické osoby

PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI osoby nakládající se zvláštními minerálními oleji (dále jen ZMO ) pro fyzické osoby Než začte vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Celnímu úřadu pro 01 Daňové identifikační číslo C Z 02 Identifikační číslo: otisk podacího razítka celního úřadu PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI osoby

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

1. OBECNĚ. 1.1 Záměrně vynecháno 1.2 Záměrně vynecháno. 1.3 Seznam použitých zkratek:

1. OBECNĚ. 1.1 Záměrně vynecháno 1.2 Záměrně vynecháno. 1.3 Seznam použitých zkratek: 1. OBECNĚ 1.1 Záměrně vynecháno 1.2 Záměrně vynecháno 1.3 Seznam použitých zkratek: AMC AOC EK EIR FCL GM ICAO IFR IR ÚCL Přijatelné způsoby průkazu (Acceptable Means of Compliance) Osvědčení leteckého

Více

Příloha C - Účtování a placení

Příloha C - Účtování a placení Příloha C - Účtování a placení 2 Obsah 1 Úvod... 3 2 Postup vyúčtování a platební podmínky... 3 3 Ručení... 4 3 1 Úvod 1.1. Tato Příloha popisuje shromažďování údajů, postup vyúčtování a placení cen za

Více

OBJEDNÁVÁNÍ A VÝDEJ LÉKAŘSKÝCH TISKOPISŮ S MODRÝM PRUHEM

OBJEDNÁVÁNÍ A VÝDEJ LÉKAŘSKÝCH TISKOPISŮ S MODRÝM PRUHEM OBJEDNÁVÁNÍ A VÝDEJ LÉKAŘSKÝCH TISKOPISŮ S MODRÝM PRUHEM 1. Základní informace: Odbor sociální MMK vykonává podle 13 zákona č. 167/1998 Sb., o návykových látkách a o změně některých dalších zákonů, v platném

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci

Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci základní registr agend orgánů veřejné moci a některých práv a povinností Štěpánka Cvejnová, MVČR Miroslav Vlasák, Equica, a.s. Obsah Úvod

Více

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA PŘEPIS KDY SE ŘEŠÍ PŘEPIS NA EXISTUJÍCÍM ODBĚRNÉM MÍSTĚ Ke změně zákazníka, tzv. přepisu, dochází většinou při změně

Více

c) Ministerstvo dopravy a poskytuje tyto tabulky provozovateli silničního vozidla

c) Ministerstvo dopravy a poskytuje tyto tabulky provozovateli silničního vozidla Kontrolní otázky podle zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

Oddíl II. Údaje o odborných zástupcích 5 : A. Odborný zástupce pro obory specializačního vzdělávání lékařů obec 6........ ulice...... č.p./č.o. /... D

Oddíl II. Údaje o odborných zástupcích 5 : A. Odborný zástupce pro obory specializačního vzdělávání lékařů obec 6........ ulice...... č.p./č.o. /... D Krajský úřad Zlínského kraje Odbor zdravotnictví tř. T. Bati 21 761 90 Zlín Identifikátor datové schránky: scsbwku Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb právnická osoba dle 121 odst.

Více

I) Slezská univerzita v Opavě

I) Slezská univerzita v Opavě I) Slezská univerzita v Opavě Pokyn rektora č. 1/2014 k zabezpečení jednotného postupu při evidenci uznané doby rodičovství a činnostech souvisejících na Slezské univerzitě v Opavě Vydáno: V Opavě, únor

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Drážní úřad Rail Authority

Drážní úřad Rail Authority Povolování staveb v souvislosti s evropskou legislativou 2. část Praha - 13.3.2012 RNDr. Jan Karnolt ČVTSS, Praha 13.3.2012 1 Dokumenty upravující problematiku 1. Evropské: Směrnice Evropského parlamentu

Více

Komora auditorů České republiky

Komora auditorů České republiky Komora auditorů České republiky Opletalova 55, 110 00 Praha 1 Aplikační doložka KA ČR Požadavky na zprávu auditora definované zákonem o auditorech ke standardu ISA 700 Formulace výroku a zprávy auditora

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci opatření 3.1. a) (6.kolo OP Rybářství) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA, Ing. Miroslav

Více

CAA-ZLP-168 PŘEVOD A VALIDACE ZAHRANIČNÍCH PRŮKAZŮ PILOTA

CAA-ZLP-168 PŘEVOD A VALIDACE ZAHRANIČNÍCH PRŮKAZŮ PILOTA CAA-ZLP-168 1. OBECNĚ 1.1 Změny a opravy Změny 0 27.1.2015 zapracována Opravy 1.2 Seznam platných stran Název: Strana: Platná od: Změna: 1. Obecně 1 27.1.2015 0 1. Obecně 2 27.1.2015 0 2. Převod průkazů

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

Omezení při používání rodenticidů

Omezení při používání rodenticidů Omezení při používání rodenticidů 51 Ochrana včel, zvěře, vodních a dalších necílových při používání přípravků (1) Fyzická nebo právnická osoba, která při podnikání používá přípravky ve venkovním prostředí,

Více

zde nevyplňujte prosím Příjmení, jméno, titul dřívější příjmení 1... Datum narození (den, měsíc, rok). Místo narození...

zde nevyplňujte prosím Příjmení, jméno, titul dřívější příjmení 1... Datum narození (den, měsíc, rok). Místo narození... 44 ČČ RR ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZPŮSOBILOSTI K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ PRO STÁTNÍ PŘÍSLUŠNÍKY ČLENSKÝCH STÁTŮ EVROPSKÉ UNIE, kteří získali způsobilost k výkonu zdravotnických povolání v jiném

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ

PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ Obsah 1 Úvod... 3 2 Postup vyúčtování... 3 3 Placení... 4 4 Ručení... 5 1 Úvod 1.1. Tato Příloha popisuje shromažďování údajů, postup vyúčtování a placení cen za služby elektronických

Více

10. funkční období OPRAVENÉ ZNĚNÍ

10. funkční období OPRAVENÉ ZNĚNÍ 274 10. funkční období 274 OPRAVENÉ ZNĚNÍ Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 16. dubna 2013 (OR. en) 8481/13 DENLEG 34 AGRI 240

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 16. dubna 2013 (OR. en) 8481/13 DENLEG 34 AGRI 240 RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 16. dubna 2013 (OR. en) 8481/13 DENLEG 34 AGRI 240 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Evropská komise Datum přijetí: 11. dubna 2013 Příjemce: Generální sekretariát Rady Č. dok. Komise:

Více

MEDICINÁLNÍ PLYNY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám

MEDICINÁLNÍ PLYNY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám Veřejná zakázka: Medicinální plyny Zadavatel: Nemocnice s poliklinikou Karviná - Ráj, příspěvková organizace Vše k veřejným zakázkám VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE k veřejné zakázce MEDICINÁLNÍ

Více

Schůzka pro rodiče vycházejících žáků dne 22.10.2015. Informace o přijímacím řízení ve školním roce 2015/2016

Schůzka pro rodiče vycházejících žáků dne 22.10.2015. Informace o přijímacím řízení ve školním roce 2015/2016 Schůzka pro rodiče vycházejících žáků dne 22.10.2015 Informace o přijímacím řízení ve školním roce 2015/2016 Pomoc při rozhodování a výběru školy Pro nerozhodnuté žáky ( vyšetření profiorientace v PPP

Více

Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31

Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31 Kritéria přijímacího řízení pro první kolo přijímacího řízení na Obchodní akademii a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, pro školní rok 2016/2017, obor vzdělání 63 41-M/02 Obchodní

Více

91/2016 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o technických požadavcích na výrobky

91/2016 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o technických požadavcích na výrobky 91/2016 Sb. ZÁKON ze dne 3. března 2016, kterým se mění zákon č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějích předpisů, a některé dalí zákony

Více

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Podle 62 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství a a vysvědčení o právní způsobilosti ke vstupu do partnerství

Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství a a vysvědčení o právní způsobilosti ke vstupu do partnerství Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství a a vysvědčení o právní způsobilosti ke vstupu d 3. Pojmenování životní situace Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství a a vysvědčení

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ )

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) I. Smluvní strany Česká republika - Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Sídlo:

Více

Postup při likvidaci pojistných událostí

Postup při likvidaci pojistných událostí Postup při likvidaci pojistných událostí Předkládá: RENOMIA, a. s. Na Florenci 15 110 00 Praha 1 tel.: 221 421 711 fax: 222 720 855 e-mail: info@renomia.cz http: www.renomia.cz květen 2016 Obsah Postup

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Armádní Servisní, příspěvková organizace Sídlem: Podbabská 1589/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice Jednající: Ing. MBA Dagmar Kynclová, ředitelka IČ: 604 60 580 Veřejná zakázka: Zateplení obvodového

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

Delegace naleznou v příloze dokument COM(2016) 426 final. Příloha: COM(2016) 426 final. 10749/16 bl DGB 2B

Delegace naleznou v příloze dokument COM(2016) 426 final. Příloha: COM(2016) 426 final. 10749/16 bl DGB 2B Rada Evropské unie Brusel 29. června 2016 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2016/0196 (NLE) 10749/16 PROBA 12 RELEX 576 AGRI 380 NÁVRH Odesílatel: Datum přijetí: 28. června 2016 Příjemce: Č. dok. Komise:

Více

Definice a seznam zkratkových slov

Definice a seznam zkratkových slov PŘÍLOHA 2 Smlouvy o poskytování koncových úseků pronajatých okruhů Definice a seznam zkratkových slov OBSAH 1. Definice... 3 1. Definice Následující tabulka obsahuje seznam termínů a zkratek, objevujících

Více

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU PŘÍLOHA č. 2B PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Změny v projektu... 3

Více

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby Vincentinum poskytovatel sociálních služeb Šternberk, příspěvková organizace Sadová 7, 785 01 Šternberk, tel. č. 585 011 071 http: www.vincentinum.cz ; info@vincentinum.cz Datum převzetí žádosti: Žádost

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

Město Jevíčko. předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci:

Město Jevíčko. předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci: Město Jevíčko předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci: Zpracování projektové dokumentace na akci oprava vodovodu, kanalizace a komunikace na

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Česká republika - Úřad práce České republiky IČO: 72496991 Sídlo/místo podnikání:

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-1 V Tišnově, 8. 3. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016

KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016 Vysoká škola polytechnická Jihlava Čj.: VSPJ/01826/2015 KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016 OBSAH: 1) STUDENTI PREZENČNÍHO STUDIA...

Více

Obchodní podmínky. Majitel a provozovatel latkysvetluska. Kateřina Sedmerová, Italská 2416, Kladno 27201 IČO: 04449088 DIČ: CZ8257221808

Obchodní podmínky. Majitel a provozovatel latkysvetluska. Kateřina Sedmerová, Italská 2416, Kladno 27201 IČO: 04449088 DIČ: CZ8257221808 Obchodní podmínky Majitel a provozovatel latkysvetluska Kateřina Sedmerová, Italská 2416, Kladno 27201 IČO: 04449088 DIČ: CZ8257221808 Tel: 728 413 506 Korespondenční adresa: Kateřina Sedmerová, Italská

Více

Energetický regulační

Energetický regulační Energetický regulační ENERGETICKÝ REGULAČNÍ ÚŘAD ROČNÍK 16 V JIHLAVĚ 25. 5. 2016 ČÁSTKA 4/2016 OBSAH: str. 1. Zpráva o dosažené úrovni nepřetržitosti přenosu nebo distribuce elektřiny za rok 2015 2 Zpráva

Více

Příloha č.6 Statutu města Brna. Kontrolní řád města Brna

Příloha č.6 Statutu města Brna. Kontrolní řád města Brna Příloha č.6 Statutu města Brna Kontrolní řád města Brna Strana 1 (celkem 5) Účelem tohoto Kontrolního řádu města Brna je stanovit základní pravidla provádění kontrolní činnosti ve všech oblastech samostatné

Více

NET4GAS, s.r.o. ŽÁDOST O PŘIPOJENÍ K PŘEPRAVNÍ SOUSTAVĚ

NET4GAS, s.r.o. ŽÁDOST O PŘIPOJENÍ K PŘEPRAVNÍ SOUSTAVĚ Příloha k Podmínkám připojení k přepravní soustavě NET4GAS, s.r.o. se sídlem Praha 4 Nusle, Na Hřebenech II 1718/8, P.O. Box 22, PSČ 140 21 zapsaná v oddíle C, vložce 108316 obchodního rejstříku vedeného

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ČEPERKA"

ÚZEMNÍ PLÁN ČEPERKA Obec Čeperka, B. Němcové 1, 533 45 Opatovice nad Labem -------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Čeperka vypisuje V Čeperce dne 18. 8. 2011 v souladu

Více

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Nařízení 11/2002 Sb., Bezpečnostní značky a signály 4 odst. 1 nařízení 11/2002 Sb. Nádoby pro skladování nebezpečných chemických látek, přípravků

Více

6. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (17. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF)

6. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (17. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF) Název MAS Místní akční skupina Český les, o. s. Registrační číslo 07/002/41100/232/000070 MAS Název SPL Strategický plán LEADER Místní akční skupiny Český les, o. s. Předseda MAS František Čurka, mobil

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 7 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby terénních úprav zařízení podle ustanovení 128 zákona č.

Více

Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku

Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku OBEC POHOŘÍ Pohoří Chotouň 100, 254 01 Jílové u Prahy, IČ: 00241555 tel: 241 950 299, email: info@obec-pohori.info Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku v zadávacím řízení zakázky malého rozsahu stavebních

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE Rozsah platnosti dokumentu: všichni zaměstnanci města Název: PRAVIDLA PRO UŽÍVÁNÍ ZNAKU A VLAJKY STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU Typ dokumentu: pravidla rady

Více

Změny v legislativě o radiační ochraně

Změny v legislativě o radiační ochraně Změny v legislativě o radiační ochraně Zuzana Pašková červen 2012 Konference radiologických fyziků v medicíně Skalský Dvůr Zákon č. 18/1997 Sb., v posledním znění 7 1. Lékařské ozáření se smí uskutečnit

Více

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A.

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A. MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ Odbor dopravy Masarykovo náměstí 19 686 01 Uherské Hradiště odloučené pracoviště: Revoluční 1023 Ohlášení stavby podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až d) zákona č. 183/2006

Více

SMĚRNICE G/2-01 POSTUP PŘI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

SMĚRNICE G/2-01 POSTUP PŘI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ SMĚRNICE G/2-01 POSTUP PŘI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Obsah 1. Účel a oblast platnosti... 2 1.1. ÚČEL... 2 1.2. ZÁVAZNOST... 2 1.3. SPRÁVA NORMY... 2 2. Vymezení pojmů... 2 2.1. POUŽITÉ ZKRATKY... 2 2.2. DEFINICE...

Více

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu 176 VYHLÁŠKA ze dne 5. června 2009, kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Ministerstvo školství,

Více

Zákon ze dne. kterým se mění zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. Čl.

Zákon ze dne. kterým se mění zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. Zákon ze dne. kterým se mění zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 250/2000

Více

POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ. Olga Ondráčková

POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ. Olga Ondráčková POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ Olga Ondráčková VÝZVY k podávání žádosti 1. vlna Avízo duben 2016 (označení 02_16_022) Výzva průběžná, vyhlášení květen 2016 Podávání žádostí 5/2016 cca 6/2017 2. vlna

Více

Zpráva o průběhu bakalářského přijímacího řízení pro akademický rok 2014/15 na Fakultě stavební ČVUT v Praze

Zpráva o průběhu bakalářského přijímacího řízení pro akademický rok 2014/15 na Fakultě stavební ČVUT v Praze 1. Informace o přijímacích zkouškách pro studijní programy Stavební inženýrství - B3651 Architektura a stavitelství - B3502 Geodézie a kartografie - B3645 Civil Engineering - B3648 Stavitelství B3609 Metrologie

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 658/06/ZZ

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 658/06/ZZ ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 658/06/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin Incidentu - snížení rozstupu v prostoru RVSM

Více

Návrh. ZÁKON ze dne... 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o úvěru pro spotřebitele

Návrh. ZÁKON ze dne... 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o úvěru pro spotřebitele IIIb. Návrh ZÁKON ze dne... 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o úvěru pro spotřebitele Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o České

Více

č.j.: HSOS - 11611-6/2015

č.j.: HSOS - 11611-6/2015 č.j.: HSOS - 11611-6/2015 ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY podle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) a vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o o umístění stavby nebo zařízení o o změně stavby a o změně

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Ministerstvo zahraničních věcí IČO: 45769851 Sídlo/místo podnikání: Loretánské náměstí

Více

Rozklad nabídkové ceny servisních služeb ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012

Rozklad nabídkové ceny servisních služeb ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012 Příloha č. 5 Servisní smlouvy Rozklad nabídkové ceny servisních ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012 Část P2_5 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 INSTRUKCE... 3 3 ZÁVAZNÝ FORMULÁŘ PRO ROZKLAD NABÍDKOVÉ

Více

Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce ČR krajskou pobočku v Liberci VI.

Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce ČR krajskou pobočku v Liberci VI. Odůvodnění veřejné zakázky dle ustanovení 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce ČR krajskou pobočku v Liberci

Více

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI, p. o., stanovila v souladu se zákonnou normou č. 472/2011 Sb., kterým se mění

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 514 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

Žádost o přidělení značky kvality

Žádost o přidělení značky kvality Žádost o přidělení značky kvality podaná národní komisi značky kvality pro Českou republiku. 1. Žadatel Společnost: Kontaktní osoba: Ulice: Město/země: Tel.: Fax: E-mail: Člen Asociace pro využití tepelných

Více

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Příspěvek na péči Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Podmínky nároku na příspěvek na péči osoby závislé na pomoci jiné fyzické osoby za účelem zajištění potřebné pomoci osoby, které z důvodu dlouhodobě

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území na stavebním úřadu (platné od 01.01.2013) dle přílohy č. 1 zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů Úkon Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení

Více

2. Za vydání územního rozhodnutí ve zjednodušeném územním řízení vybere správní úřad poplatek ve výši poloviny sazby příslušného poplatku.

2. Za vydání územního rozhodnutí ve zjednodušeném územním řízení vybere správní úřad poplatek ve výši poloviny sazby příslušného poplatku. Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích - znění od 1.1.2013. Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území 14) a) ke

Více

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace se řídí Obecnými pravidly pro poskytování dotací městské části Praha 5 (dále

Více