Základní varianta logotypu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní varianta logotypu"

Transkript

1

2 společnosti IPC INTERANTIONAL PHARMACEUTICAL CORPORATION je výchozím prostředkem na vytvoření jednotného grafického a komunikačního stylu, který je stručným a viditelným znázorněním charakteristiky logotypu IPC. Tato pravidla jednotného grafického stylu jsou považována za nenahraditelný dokument identity společnosti IPC INTERANTIONAL PHARMACEUTICAL CORPORATION a jejího logotypu. Jednotný grafický styl je vytvořený ze základních prostředků logotypu, jeho grafická značka a charakteristická barevnost. Pro vytvoření originálního a nezaměnitelného grafického stylu je nutné řídit se pravidly pro používání těchto prostředků, ve všech formách vnitřní i vnější komunikace. Podobu, varianty a pravidla používání prvků jednotného grafického stylu popisuje tento grafický manuál, který je originálním a závazným návodem na používání logotypu. Pro jakékoliv způsoby používání je nutné respektovat pravidla a metody typografie, taktéž je nutné respektovat estetická pravidla - vždy tak, aby nebylo poškozeno dobré jméno společnosti IPC INTERANTIONAL PHARMACEUTICAL CORPORATION. Autorem návrhů a CD manuálu je reklamní agentura Creanto, a.s., nám. 14. října 1307/2, , Praha 5, tel.:

3 Základní varianta logotypu Výchozí vzhled Logotyp se skládá z grafické a tetové části, kde je uveden plný název společnosti. Grafická / obrazová část je tvořena křížem, symbolujícím znak lékáren. Logotyp je možné používat v pozitivní i negativní formě. Obrazovou část loga lze používat i odděleně, a to jako grafický prvek nezávislý na tetové části loga. V tomto manuálu je tato podoba uvedena jako sekundární varianta logotypu. Při všech způsobech použití logotypu je nevhodné pracovat s předlohou logotypu jinak, než je v tomto manuálu uvedeno.

4 Základní varianta logotypu Definice barevnosti Při veškerých použitích logotypu je nutné dodržovat barevnost, definovanou na této straně. Barevná varianta logotypu je určená pro reklamní a propagační účely, inzerci, produktové materiály, plakáty apod. Základní barevné provedení logotypu se umisťuje na čistou bílou plochu, popřípadě na světlé pozadí, které nenarušuje grafický vzhled logotypu. Dále je povolena jednobarevná a negativní varianta. Logotyp provedený jen v černé barvě je určen k používání v černobílém tisku, faových zprávách a jiných komunikačních prostředcích, které neumožňují použití barevné varianty. Možné jsou i některé výjimky v barevnosti, které jsou závislé na konkrétním řešení designu nebo technického řešení. Tyto výjimky musí být schválené marketingovým oddělením společnosti.

5 Základní varianta logotypu Definice barevnosti Pantone 355 C CMYK C: 100 M: 0 Y: 100 K: 0 RGB R: 40 G: 149 B: 72 Pantone Black C CMYK C: 40 M: 0 Y: 0 K: 100 RGB R: 19 G: 29 B: 34

6 Základní varianta logotypu Negativní varianta - barevné pozadí Výchozí negativní varianta na barevném - zeleném pozadí, které splňuje barevný profil logotypu (definice barevnosti viz. str. 5 tohoto manuálu). Logotyp je provedený jen v bílé barvě a jako doplňek je použita černá pro znak i (definice barevnosti viz. str. 5 tohoto manuálu), v grafickém symbolu kříže. Možné jsou i některé výjimky v barevnosti, které jsou závislé na konkrétním řešení designu nebo technického řešení. Tyto výjimky musí být schválené marketingovým oddělením společnosti.

7 Základní varianta logotypu Negativní varianta Negativní varianta na velmi tmavém, či ideálně černém pozadí. Grafický symbol logotypu je proveden v definované zelené barvě (viz. str. 5 tohoto manuálu) a jako doplňková je použita bílá barva pro symbol i a tetovou část logotypu. Možné jsou i některé výjimky v barevnosti, které jsou závislé na konkrétním řešení designu nebo technického řešení. Tyto výjimky musí být schválené marketingovým oddělením společnosti.

8 Základní varianta logotypu Plně negativní varianta Plně negativní varianta na velmi tmavém, či ideálně černém pozadí. Grafický symbol logotypu včetně tetové části je proveden plně v bíle barvě. Vhodné pro použití na sytě barevných tmavých plochách, kdy pozadí tiskoviny není vhodné pro použití výchozí varianty. Možné jsou i některé výjimky v barevnosti, které jsou závislé na konkrétním řešení designu nebo technického řešení. Tyto výjimky musí být schválené marketingovým oddělením společnosti.

9 Základní varianta logotypu Plně pozitivní varianta Pozitivní varianta vhodná v případě velmi světlého pozadí, kdy není technicky možné zajistit plnobarevnou výchozí variantu logotypu. Možné jsou i některé výjimky v barevnosti, které jsou závislé na konkrétním řešení designu nebo technického řešení. Tyto výjimky musí být schválené marketingovým oddělením společnosti.

10 Základní varianta logotypu Ochranná zóna Ochranná zóna je plocha, ohraničená minimální povolenou vzdáleností ostatního tetu, obrazu nebo jiné grafiky, od logotypu a je definována takto: X = vyznačená šířka v grafickém symbolu, která je výchozí délkou pro definici ochranné zóny.

11 Sekundární varianta logotypu Výchozí vzhled Logotyp se skládá z grafické a tetové části, kde je uveden plný název společnosti. Grafická / obrazová část je tvořena křížem, symbolujícím znak lékáren. Logotyp je možné používat v pozitivní i negativní formě. Obrazovou část loga lze používat i odděleně, a to jako grafický prvek nezávislý na tetové části loga. V tomto manuálu je tato podoba uvedena jako sekundární varianta logotypu. Při všech způsobech použití logotypu je nevhodné pracovat s předlohou logotypu jinak, než je v tomto manuálu uvedeno.

12 Sekundární varianta logotypu Barevné varianty Definice sekundární varianty logotypu a její přípustných brevností v negativních provedeních, které splňují barevný profil logotypu (definice barevnosti viz. str. 5 tohoto manuálu).

13 Sekundární varianta logotypu Ochranná zóna Ochranná zóna je plocha, ohraničená minimální povolenou vzdáleností ostatního tetu, obrazu nebo jiné grafiky, od logotypu a je definována takto: X = vyznačená šířka v grafickém symbolu, která je výchozí délkou pro definici ochranné zóny

14 Pravidla pro obě varianty logotypu Nepovolené varianty Na této straně jsou uvedeny příklady nepovolených variant logotypu společnosti IPC. Jedná se např. o nesprávné stranové umístění symbolu, nekontrastní pozadí, nevhodnou změnu barevnosti, deformaci, či nedodržení ochranné zóny.

15 Pravidla pro obě varianty logotypu Povolená varianta - barevné pozadí Nepovolená varianta - barevné pozadí Na této straně je uveden příklad nevhodného, nekontrastního pozadí, které způsobuje nečitelnost logotypu. Barevnost logotypu a jeho povolené varianty musí vždy vycházet z maimální čitelnosti při zajištění optimální výsledné velikosti logotypu na daných tiskových materiálech.

16 Pravidla pro obě varianty logotypu 12 mm Minimální velikost Minimální velikost všech variant logotypu je definována tak, aby byla zaručena bezproblémová čitelnost logotypu za všech běžných podmínek.

17 Korporátní design Výchozí varianta Základní varianta pro korporátní design vychází z grafického pozadí a obsahuje logotyp ve své výchozí barevnosti. V tomto případě je umožněna vyjímka stran umístění v barevně podobné ploše, která však díky své koncepci není nekontrastní a nepůsobí negativně pro čitelnost logotypu.

18 Korporátní design Druhá výchozí varianta (inzerce) Základní varianta pro korporátní design s doplněním oknem pro kontaktní informace. Opět vychází z grafického pozadí a obsahuje logotyp ve své výchozí barevnosti. V tomto případě je umožněna vyjímka stran umístění v barevně podobné ploše, která však díky své koncepci není nekontrastní a nepůsobí negativně pro čitelnost logotypu.

19 Korporátní design lékárna U SVATÉHO HAVLA Rychnov nad Knežnou PRODEJNA ZDRAVOTNICKÝCH POTŘEB ZELENÁ HVĚZDA VÁM PŘINÁŠÍ TENTO SORTIMENT: DEJNA O SE PR SE PR Pomůcky inkontinentní (vložky, kalhotky, podložky) Pomůcky ortopedické (ortézy, bandáže) Pomůcky kompenzační (berle, hole, sedačky do vany, nástavce V na WC,Etoaletní křesla) OKR Pomůcky rehabilitační (míče, masážní strojky) Punčochy léčebné i preventivní Zdravotní obuv DEJNA Měřící přístroje (tonometry, glukometry) O Velký výběr ortopedických vložek Speciální požadavky po domluvě na objednání V O KRE Otevírací doba lékárny Po - Čt Pá Vedoucí prodejny: Zdeňka Klimešová Svatohavelská 105, Rychnov nad kněžnou tel.: havel@ipcnet.cz Poliklinika U Svatého Havla Druhá výchozí varianta (inzerce) Ukázka inzerce. Bližší popis viz. předcházející strana.

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál Grafický manuál SAZKA 1 Grafický manuál OBSAH OBSAH 3 ÚVOD 5 1.00 LOGOTYP SAZKA 7 1.01 PRIMÁRNÍ HORIZONTÁLNÍ BAREVNÝ LOGOTYP 8 1.02 KONSTRUKCE HORIZONTÁLNÍHO BAREVNÉHO LOGOTYPU 9 1.03 PRIMÁRNÍ VERTIKÁLNÍ

Více

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL logotyp slogany barevnost merkantilní materiály reklamní materiály verze 1.0 1 1.2 Logotyp - základní varianta Pozitivní provedení základního logotypu. Bez sloganu. Negativní provedení

Více

Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze. Opatření děkana č. 10 /2014-15

Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze. Opatření děkana č. 10 /2014-15 Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze Opatření děkana č. 10 /2014-15 Název: Jednotný vizuální styl Lékařské fakulty v Hradci Králové Platnost a účinnost: dnem podpisu děkana Jednotný

Více

DC Concept a.s. Páteřní 7 635 00 Brno Česká republika

DC Concept a.s. Páteřní 7 635 00 Brno Česká republika DC Concept a.s. Páteřní 7 635 00 Brno Česká republika JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL Cílem jednotného vizuálního stylu je podpořit image systému QI, podílet se na dalším rozvoji a současně zvýšit obecné povědomí

Více

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu. MACHINERY group

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu. MACHINERY group Obsah 1. ZNAČKA VÍTKOVICE MACHINERY GROUP 1.1 Logotyp VÍTKOVICE MACHINERY GROUP 1.2 Konstrukce logotypu VÍTKOVICE MACHINERY GROUP 1.3 Základní barevné provedení logotypu 1.4 Černobílé a jednobarevné provedení

Více

Grafický manuál značky a aplikací. KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt

Grafický manuál značky a aplikací. KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt Grafický manuál značky a aplikací KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt Obsah Úvod Značka Značka Varianty Značka Varianty Bezpečná zóna Značka Barvy Značka Barvy Barevné varianty Značka Barvy Barevné podklady

Více

Grafický manuál loga pro Destinační společnost Východní Čechy

Grafický manuál loga pro Destinační společnost Východní Čechy Grafický manuál loga pro Destinační společnost Východní Čechy LOGOTYP DESTINAČNÍ SPOLEČNOST VÝCHODNÍ ČECHY / obsah 2 GRAFICKÝ MANUÁL LOGA PRO DESTINAČNÍ SPOLEČNOST VÝCHODNÍ ČECHY (3) základní charakteristika

Více

Mobilní aplikace pro ios

Mobilní aplikace pro ios Předběžná zadávací dokumentace k projektu: Mobilní aplikace pro ios Kontaktní osoba: Jan Makovec, makovec@ckstudio.cz Obsah Cíl projektu... 2 Obrazovky aplikace... 2 Základní prostředí aplikace... 2 Intro...

Více

Grafický manuál značky Česká kancelář pojistitelů. verze 1.0, září 2016

Grafický manuál značky Česká kancelář pojistitelů. verze 1.0, září 2016 Grafický manuál značky Česká kancelář pojistitelů Obsah 2 3 Úvod 4 Kdo jsme 5 Explikace 6 Značka 7 Kodifikace 8 Logo 9 Konstrukce 10 Ochranná zóna 11 Minimální velikost 12 Umístění 19 Ikonografie 20 Grafický

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

AdComTech. ggrafický manuál

AdComTech. ggrafický manuál ggrafický manuál 0.1 TIRÁŽ A OBSAH Tiráž GRAFICKÝ MANUÁL ADCOMTECH Autor manuálu: Ladislav Dejdar Autor znaèky: Ladislav Dejdar Obsah 0.1 Tiráž a obsah 0.2 Úvod a pravidla pro užívání manuálu Znaèka 1.1

Více

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. NÁZEV: Zásady jednotného vizuálního stylu a pravidla pro užívání symbolů a logotypu Jihočeského kraje

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. NÁZEV: Zásady jednotného vizuálního stylu a pravidla pro užívání symbolů a logotypu Jihočeského kraje JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE NÁZEV: Zásady jednotného vizuálního stylu a pravidla pro užívání symbolů a logotypu Jihočeského kraje ČÍSLO: SM/40/RK ZMĚNA Č.: 4 PLATNÁ OD: 27. 8. 2015 ROZSAH PŮSOBNOSTI: Jihočeský

Více

Grafický manuál značky a aplikací. HANÁ regionální produkt

Grafický manuál značky a aplikací. HANÁ regionální produkt Grafický manuál značky a aplikací HANÁ regionální produkt Obsah Úvod Značka Značka Varianty Značka Varianty Bezpečná zóna Značka Barvy Značka Barvy Barevné varianty Značka Barvy Barevné podklady Značka

Více

OBSAH. Logomanuál. Logo. Úvod

OBSAH. Logomanuál. Logo. Úvod MANUÁL v. 1.1 2014 OBSAH Logomanuál Úvod... 3 Logo Základní verze logotypu... 4 Logotyp bez claimu... 5 Varianta ve stupních šedi (monochrom)... 6 Černobílá varianta... 7 Negativní černá varianta... 8

Více

Značka společnosti MORA

Značka společnosti MORA Design Manuál 2011 Značka společnosti MORA 2 Za jednu z hlavních součástí firemní identity je považován její design neboli jednotný vizuální styl. Základním stavebním kamenem tohoto vizuálního stylu je

Více

Logo, požadavky na logo, proces tvorby loga, logo manuál strana 1/6

Logo, požadavky na logo, proces tvorby loga, logo manuál strana 1/6 Logo, požadavky na logo, proces tvorby loga, logo manuál strana 1/6 1. Logo/ logotyp Logo je slovo pocházející z řeckého logos znamená slovo, řeč, zákon, pojem. Logo je grafický symbol značka, která zastupuje

Více

MANUÁL PRO PARTNERY. společnosti corahb

MANUÁL PRO PARTNERY. společnosti corahb MANUÁL PRO PARTNERY společnosti corahb 2 Firemní styl, často přepisováno anglicky jako corporate identity, je souhrnné označení pro soubor pravidel určujících jak vnější vystupování firmy ke svému okolí

Více

Grafický manuál značky a aplikací. OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt

Grafický manuál značky a aplikací. OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt Grafický manuál značky a aplikací OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt Obsah Úvod Značka Značka Varianty Značka Varianty Bezpečná zóna Značka Barvy Značka Barvy Barevné varianty Značka Barvy Barevné podklady

Více

Grafický manuál značky a aplikací. PRÁCHEŇSKO regionální produkt

Grafický manuál značky a aplikací. PRÁCHEŇSKO regionální produkt Grafický manuál značky a aplikací PRÁCHEŇSKO regionální produkt Obsah Úvod Značka Značka Varianty Značka Varianty Bezpečná zóna Značka Barvy Značka Barvy Barevné varianty Značka Barvy Barevné podklady

Více

6 UŽITÍ LOGOTYPU 6.1 Vizitky...27 6.2 Komplimentka...28 6.3 Hlavičkový papír...29 6.4 Obálka...30 6.5 Výsekové desky...31

6 UŽITÍ LOGOTYPU 6.1 Vizitky...27 6.2 Komplimentka...28 6.3 Hlavičkový papír...29 6.4 Obálka...30 6.5 Výsekové desky...31 Logo manuál Obsah 1 ÚVOD......3 o Nadaci Via...4 2 LOGOTYP - základní varianta 2.1 Barevná varianta...6 2.2 Černobílá varianta...7 2.3 Ochraná zóna...8 2.4 Minimální velikost...9 2.5 Zakázané varianty...

Více

ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál

ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál Logo a základní prvky Leden 2004 Rev. 1 ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál Objednatel: ENETEX-KIA s.r.o. Brněnská 959 664 42 Brno - Modřice http://www.enetex.cz

Více

Grafický manuál značky a aplikací. ŽELEZNÉ HORY regionální produkt

Grafický manuál značky a aplikací. ŽELEZNÉ HORY regionální produkt Grafický manuál značky a aplikací ŽELEZNÉ HORY regionální produkt Obsah Úvod Značka Značka Varianty Značka Varianty Bezpečná zóna Značka Barvy Značka Barvy Barevné varianty Značka Barvy Barevné podklady

Více

Farma Ptýrov. Logo manuál

Farma Ptýrov. Logo manuál Farma Ptýrov Logo manuál Obsah 1. Obchodní značka 1.1 Jednotný vizuální styl 1.2 Základní značka FARMA PTÝROV 1.3 Monochromatická varianta 1.4 Ochranná zóna značky 1.5 Velikost a rozměrové řady značky

Více

Corporate Design Manual

Corporate Design Manual je souborem předpisů k práci s vizuálním stylem institutu veřejného ochránce práv (dále jen institutu ). Obsahuje závazná pravidla a doporučené varianty používání jednotlivých prvků vizuálního stylu. Prvky

Více

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je závazné, zaručuje jednotnou prezentaci knihovny ve všech oblastech

Více

GRAFICKÝ MANUÁL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

GRAFICKÝ MANUÁL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY GRAFICKÝ MANUÁL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Aktualizace 2013 Obsah 1. Pro koho je manuál určen? 2. Logotyp - způsoby užití v tisku a médiích 3. Grafické prvky DDM 4. Písmo a barva 5. Střediska

Více

2.01 LOGOTYP základní zobrazení

2.01 LOGOTYP základní zobrazení 2.01 LOGOTYP základní zobrazení Logotyp HESTIA o. s., je tvořen piktogramem figury a typografií. Piktogram představuje řeckou bohyni posvátného ohně a rodinného krbu. Tato verze logotypu se užívá ve většině

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE Rozsah platnosti dokumentu: všichni zaměstnanci města Název: PRAVIDLA PRO UŽÍVÁNÍ ZNAKU A VLAJKY STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU Typ dokumentu: pravidla rady

Více

Zásady označování budov

Zásady označování budov MĚSTSKÝ ÚŘAD HORNÍ SLAVKOV Zásady označování budov Článek 1 Úvodní ustanovení Městský úřad Horní Slavkov určuje podle 32 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v pl. znění barvu a provedení čísel popisných,

Více

grafický manuál společnosti všeobecná fakultní nemocnice v praze část I. logotyp a jeho použití PANTONE CMYK RGB

grafický manuál společnosti všeobecná fakultní nemocnice v praze část I. logotyp a jeho použití PANTONE CMYK RGB grafický manuál společnosti všeobecná fakultní nemocnice v praze část I. logotyp a jeho použití obsah Koncepce 3 Základní podoba logotypu a minimální velikost 4 Používané varianty logotypu 5 8 Název vfn

Více

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU ZÁSADY POUŽITÍ GRAFICKÉHO MANUÁLU Tento grafický manuál definuje značku ODM2017 VIII. Hry olympiády dětí a mládeže v Jihomoravském kraji a slouží jako zdroj

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU OBSAH 1.00 / LOGOTYP 1.01 / BAREVNÁ VARIANTA (ZKRÁCENÝ NÁZEV) POZITIV 1.02 / BAREVNÁ VARIANTA (PLNÝ NÁZEV) POZITIV 1.03 / BAREVNÁ VARIANTA NEGATIV 1.04/ VARIANTA VE STUPNÍCH ŠEDI

Více

PRŮVODCE PRAVIDLY PUBLICITY v projektech spolufinancovaných z Integrovaného operačního programu. www.strukturalni-fondy.cz/iop www.osf-mvcr.

PRŮVODCE PRAVIDLY PUBLICITY v projektech spolufinancovaných z Integrovaného operačního programu. www.strukturalni-fondy.cz/iop www.osf-mvcr. PRŮVODCE PRAVIDLY PUBLICITY v projektech spolufinancovaných z Integrovaného operačního programu Obsah Publicita v projektech, základní pravidla, další zdroje informací str. 3-5 Propagační aktivity podle

Více

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity Institut pro veřejnou správu Manuál vizuální identity Logotyp 3 Popis logotypu 4 Barevná varianta 4 Barevná negativní varianta 5 Černobílá varianta 5 Černobílá negativní varianta 6 Barevnost 7 Ochranná

Více

DESIGN MANUÁL IDENTITY SPOLEČNOSTI COLSYS s.r.o.

DESIGN MANUÁL IDENTITY SPOLEČNOSTI COLSYS s.r.o. DESIGN MANUÁL IDENTITY SPOLEČNOSTI COLSYS s.r.o. FIREMNÍ BARVY firemní barvou společnosti Colsys s.r.o. je barva modrá, specifikovaná na této stránce firemní barva se používá primárně pro zobrazení firemního

Více

Úpravy skříní a čelních ploch pro úchopovou lištou

Úpravy skříní a čelních ploch pro úchopovou lištou Úpravy skříní a čelních ploch pro úchopovou lištou Úchopová lišta znamená hliníkovou lištu, která je součástí korpusu. Skříňky jsou připraveny pro osazení této lišty, lišta samotná se osazuje až na montáži.

Více

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál Grafický manuál SAZKA 1 Grafický manuál obsah obsah 3 Úvod 5 1.00 logotyp sazka 7 1.01 primární horizontální barevný logotyp 8 1.02 konstrukce horizontálního barevného logotypu 9 1.03 primární vertikální

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU TECHNOLOGICKÉHO CENTRA AKADEMIE VĚD ČR /

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU TECHNOLOGICKÉHO CENTRA AKADEMIE VĚD ČR / MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU TECHNOLOGICKÉHO CENTRA AKADEMIE VĚD ČR / 2012 Obsah Logotyp základní varianta (cz) / barevná verze 03 základní varianta (cz) / černobílá verze 05 základní varianta (cz) / negativní

Více

Beyond Radar. ZÁKLADNÍ LOGOMANUÁL ERA a.s.

Beyond Radar. ZÁKLADNÍ LOGOMANUÁL ERA a.s. ZÁKLADNÍ LOGOMANUÁL ERA a.s. 1 Obsah 1. Úvod... 2 2. Logo... 3 2.1 Logo - základní verze... 3 2.2 Logo - barevné varianty... 4 2.3 Ochranná zóna a minimální velikost loga... 4 2.4 Verze logotypu s deskriptorem...

Více

INFORMACE K POKUSNÉMU OVĚŘOVÁNÍ ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ SŠ S VYUŽITÍM JEDNOTNÝCH TESTŮ

INFORMACE K POKUSNÉMU OVĚŘOVÁNÍ ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ SŠ S VYUŽITÍM JEDNOTNÝCH TESTŮ INFORMACE K POKUSNÉMU OVĚŘOVÁNÍ ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ SŠ S VYUŽITÍM JEDNOTNÝCH TESTŮ INFORMACE PRO UCHAZEČE O PŘIJETÍ KE STUDIU ZÁKLADNÍ INFORMACE KE KONÁNÍ JEDNOTNÝCH TESTŮ Český jazyk a literatura

Více

Grafický manuál příjemci

Grafický manuál příjemci 2015 Grafický manuál příjemci 1 ÚVOD Grafický manuál je nedílnou součástí jednotného vizuálního stylu (corporate identity) každé instituce nebo produktu. Tento manuál slouží jako základní informační zdroj

Více

skoly Základní grafický manuál k logu Bioškoly s

skoly Základní grafický manuál k logu Bioškoly s Základní grafický manuál k logu Bioškoly s Základní pojmy Značka (logo) je nejvýznamnějším vizuálním prvkem firmy. Tato značka a její vizuální výraz získal novou úroveň důležitosti pro společnost, tak

Více

Manuál vizuálního stylu Technologické agentury České republiky. logotyp

Manuál vizuálního stylu Technologické agentury České republiky. logotyp Manuál vizuálního stylu Technologické agentury České republiky logotyp 2011 Obsah Logotyp základní varianta (cz) / barevná verze 03 základní varianta (cz) / černobílá verze 04 základní varianta (cz) /

Více

APSLAN. Komunikační převodník APS mini Plus <-> Ethernet nebo WIEGAND -> Ethernet. Uživatelský manuál

APSLAN. Komunikační převodník APS mini Plus <-> Ethernet nebo WIEGAND -> Ethernet. Uživatelský manuál APSLAN Komunikační převodník APS mini Plus Ethernet nebo WIEGAND -> Ethernet Uživatelský manuál 2004 2014, TECHFASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

Žďár nad Sázavou. logo manuál. města žďár nad sázavou

Žďár nad Sázavou. logo manuál. města žďár nad sázavou Sázavou 1 nad Žďár Žďár nad Sázavou města žďár nad sázavou 1 Logomanuál Logo manuál je souborem předpisů, k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Žďár nad Sázavou. Obsahuje závazná pravidla a doporučené

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu Obsah 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Logomanuál Základní verze loga Logo ve stupních šedé Logo v jedné barvě Definice barev Ochranná zóna Velikost loga Zarovnání loga

Více

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU OBSAH Grafický manuál logotypu 01 - Logotyp společnosti 02 - Plastická verze logotypu 03 - Jednobarevná podoba logotypu 04 - Logotyp na barevném pozadí 05 - Ochranný prostor logotypu

Více

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu Podle tohoto návodu postupujte tehdy, pokud jste osoba zacházející se zdravotnickými prostředky,

Více

MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA

MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA ÚDAJE O DÍTĚTI Jméno a příjmení:... Přezdívka:... Pohlaví: chlapec / děvče Datum narození:... Národnost:... Mateřský jazyk:... Další jazyk:... ÚDAJE O RODIČÍCH Matka Jméno a

Více

Komora auditorů České republiky

Komora auditorů České republiky Komora auditorů České republiky Opletalova 55, 110 00 Praha 1 Aplikační doložka KA ČR Požadavky na zprávu auditora definované zákonem o auditorech ke standardu ISA 700 Formulace výroku a zprávy auditora

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU - PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ ZNAČKY verze 1.0

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU - PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ ZNAČKY verze 1.0 MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU - PŘEDPIS PRO POUŽÍVÁNÍ ZNAČKY verze 1.0 Grafický manuál Grafický manuál je sadou základních předpisů a doporučení pro práci a užití grafické značky (dále LOGO/a) Diakonie. Vzhledem

Více

Grafický manuál použití značky

Grafický manuál použití značky Grafický manuál použití značky Obsah manuálu: 1. Značka 1.1. Značka základní verze 1.2. Značka verze se sloganem 1.3. Symbol základní verze 1.4. Značka, symbol verze negativ 1.5. Značka, symbol aplikace

Více

Základní grafický manuál. Labská stezka

Základní grafický manuál. Labská stezka Základní grafický manuál Labská stezka 1 Obsah 1. Jednotný vizuální styl Labská stezka 3 2 Základní podmínky užití logotypu a jeho variant 4 2. 1 Vzhled logotypu 5 2. 2 Barevnost 6 2. 3 Velikost logotypu

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. Grafický manuál Státního pozemkového úřadu

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. Grafický manuál Státního pozemkového úřadu 2017 MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU Grafický manuál Státního pozemkového úřadu ÚVOD Manuál vizuálního stylu Státního pozemkového úřadu definuje pokyny pro jednotné používání logotypu, typografie a základních

Více

VIZUÁLNÍ STYL ZNAČKA

VIZUÁLNÍ STYL ZNAČKA VIZUÁLNÍ STYL ZNAČKA definice Značka TON je základem jednotného vizuálního stylu společnosti TON a.s. Značka se skládá ze dvou části, je tvořena grafickým symbolem židle a písmovým logotypem TON. Grafický

Více

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK Autor: Josef Fröhlich Verze dokumentu: 1.1 Datum vzniku: 4.4.2006 Datum poslední úpravy: 10.4.2006 Liberecká IS, a.s.;jablonecká 41; 460 01 Liberec V; IČ: 25450131;

Více

Bezpečnostní úschovné objekty

Bezpečnostní úschovné objekty Příloha č. 1: Mechanické zábranné prostředky - písm. a) 30 zákona Příloha č.. 1.1: Bezpečnostní úschovné objekty a jejich zámky Bezpečnostní úschovné objekty Výstup Certifikát shody podle certifikačního

Více

GRAFICKÝ MANUÁL K JEDNOTÍCÍM PRVKŮM

GRAFICKÝ MANUÁL K JEDNOTÍCÍM PRVKŮM Verze logotypu Grafický manuál definuje tři varianty logotypu Pionýr. 1. vertikální varianta loga (kombinace znaku a nápisu Pionýr na výšku) 2. horizontální varianty loga (kombinace znaku a nápisu Pionýr

Více

Microsoft Office. Word styly

Microsoft Office. Word styly Microsoft Office Word styly Karel Dvořák 2011 Styly Používání stylů v textovém editoru přináší několik nesporných výhod. Je to zejména jednoduchá změna vzhledu celého dokumentu. Předem připravené styly

Více

Návody na montáž, obsluhu a údržbu

Návody na montáž, obsluhu a údržbu VENTILÁTORY AW SILEO EC NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Popis Axiální ventilátory AW sileo EC jsou vybaveny axiálními oběžnými koly a motory s vnějším rotorem. Plášť je vyroben z pozinkovaného ocelového

Více

Logotyp Grafický manuál

Logotyp Grafický manuál Logotyp Grafický manuál Celkový vzhled podélné verze 2 Barevné řešení podélného logotypu Podélná verze - pozitiv Podélná barevná verze loga je variantou logotypu, která se zvláště hodí na materiály s limitovaným

Více

SVAZU LÉČEBNÝCH L ÁZNÍ ČE SKÉ R EPUBLIKY

SVAZU LÉČEBNÝCH L ÁZNÍ ČE SKÉ R EPUBLIKY G r a fi c k ý m a n u á l l o g o t y p u SVAZU LÉČEBNÝCH L ÁZNÍ ČE SKÉ R EPUBLIKY OBSAH KAPITOLA 1. LOGOTYP 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 Plnobarevná varianta logotypu Logotyp na barevném pozadí Negativní

Více

Grafický manuál značky. Fond Vysočiny sponzorský vzkaz

Grafický manuál značky. Fond Vysočiny sponzorský vzkaz Grafický manuál značky Fond Vysočiny sponzorský vzkaz Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta 2.4

Více

Značka - barevné provedení

Značka - barevné provedení logomanuál Značka - základní Základním prvkem vizuálního stylu je značka. Značka společnosti vznikla spojením textové a grafické části. Textový prvek obsahuje litery názvu firmy. Grafický prvek obsahuje

Více

Grafický manuál značky G-PROJECT, s.r.o.

Grafický manuál značky G-PROJECT, s.r.o. , s.r.o. OBSAH 1 Značka 1.1.1 Základní podoba značky s doplňkem 1.1.2 Základní barevná provedení značky 1.2 Užití značky bez doplňku 1.3 Povolené varianty značky 1.4 Používání samotného symbolu 1.5 Ochranná

Více

Manuál logotypu Ženské basketbalové ligy

Manuál logotypu Ženské basketbalové ligy Manuál logotypu Ženské basketbalové ligy ÚVOD 1.1 funkce a práce s manuálem 1.2 definice logotypu a název v psaném textu 2.1 barevné pozitivní provedení 2.2 barevné negativní provedení 2.3 černobílé pozitivní

Více

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL GRAFICKÝ LOGO MANUÁL OBSAH Základní varianta loga logo 01 4 Základní varianta loga doplněná o slogan logo 02 5 Inverzní barevná varianta loga logo 01 6 Monochromatická varianta loga doplněná o slogan logo

Více

Základní tvarová a barevná varianta logotypu 3. Existuje pouze jedna základní varianta logotypu, s grafickým prvkem umístěným nad nápisy.

Základní tvarová a barevná varianta logotypu 3. Existuje pouze jedna základní varianta logotypu, s grafickým prvkem umístěným nad nápisy. Základní tvarová a barevná varianta logotypu 3 Existuje pouze jedna základní varianta logotypu, s grafickým prvkem umístěným nad nápisy. Negativní barevná varianta logotypu 4 Negativní barevná varianta

Více

11. Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit

11. Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit 11. Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit 11.1 Obecná pravidla zajišťování publicity projektu V souladu s nařízením Evropské komise (ES) č. 1828/2006 je příjemce povinen jasně informovat

Více

PRODUKTOVÝ KATALOG 2016 20 LET VÝROČÍ KAJOT

PRODUKTOVÝ KATALOG 2016 20 LET VÝROČÍ KAJOT PRODUKTOVÝ KATALOG 2016 20 LET VÝROČÍ KAJOT ZABÝVÁME SE VÝVOJEM, VÝROBOU A PROVOZEM HERNÍHO SOFTWARU A HERNÍCH ZAŘÍZENÍ JIŽ OD ROKU 1996. Naším cílem je být kvalitním partnerem a dodavatelem komplexních

Více

GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT ČISTÉ MĚSTO

GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT ČISTÉ MĚSTO GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT 1.1 logotypu slouží k vytvoření jednotného grafického a komunikačního stylu. Jednotný grafický styl vzniká použitím základních prostředků vizuální komunikace, kterými jsou logotyp,

Více

Barevná verze logotypu

Barevná verze logotypu Logomanuál Barevná verze logotypu str. 3 Barevná verze logotypu s www kontaktem str. 4 Barevná verze městského znaku str. 5 Verze logotypu v odstínech jedné barvy str. 6 Jednobarevná verze logotypu str.

Více

Obsahuje barevné palety PANTONE v prostoru CMYK: FASHION + HOME COLOR GUIDE - 1.925 barev NEW COLORS - 174 barev

Obsahuje barevné palety PANTONE v prostoru CMYK: FASHION + HOME COLOR GUIDE - 1.925 barev NEW COLORS - 174 barev Obsahuje barevné palety PANTONE v prostoru CMYK: FASHION + HOME COLOR GUIDE - 1.925 barev NEW COLORS - 174 barev Zpracování vějířovité uspořádání, jako u vzorníků Pantone. 10 barevných vzorků, každý o

Více

LOGO MANUÁL MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

LOGO MANUÁL MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU LOGO MANUÁL MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU OBSAH 1. Logotyp str. 3 2. Barevnost str. 9 3. Použití str. 10 DEFINICE Logo manuál je souborem předpisů, k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Žďár nad Sázavou.

Více

DESIGN.S /2014/ Ateliér Vizuální komunikace / Visual Communication Studio. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta multimediálních komunikací

DESIGN.S /2014/ Ateliér Vizuální komunikace / Visual Communication Studio. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta multimediálních komunikací Logotyp /základní varianta/ Logotyp /barevné varianty/ Logo /varianty/ Logo /kombinace se slovy/ Abeceda Microsite /úvodní stránka/ Microsite /o bienále/ Microsite /přihláška/ Microsite /kontakt/ Plakát

Více

Příslušné podklady z hlediska požární bezpečnosti obsahují:

Příslušné podklady z hlediska požární bezpečnosti obsahují: Zpracování požárně bezpečnostního řešení stavby Oprávněna zpracovávat požárně bezpečnostní řešení stavby je fyzická osoba, která získala oprávnění k výkonu projektové činnosti podle zvláštního předpisu.

Více

Grafický manuál. Slouží jak pro práci vnitřních oddělení nemocnice, tak i pro všechny vnější spolupracující partnery.

Grafický manuál. Slouží jak pro práci vnitřních oddělení nemocnice, tak i pro všechny vnější spolupracující partnery. Řízený dokument Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace Manuál: Grafický manuál Grafický manuál 1. Úvod Grafický manuál jednotného vizuálního stylu je soubor závazných předpisů, příkladů a doporučení

Více

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO Založení Technologického inovačního centra je společným projektem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Zlínského kraje. Společnost je zakládána dvěma subjekty, které mají v regionu významné postavení a při

Více

(sponzorský vzkaz) Grafický manuál

(sponzorský vzkaz) Grafický manuál (sponzorský vzkaz) Grafický manuál Obsah Úvod 01 Logo 02 Značka základní varianta 02.01 Značka doplňková varianta 02.02 Značka černá varianta 02.03 Logo vodorovná varianta 02.04 Logo svislá varianta 02.05

Více

{ } 9.1.9 Kombinace II. Předpoklady: 9108. =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce.

{ } 9.1.9 Kombinace II. Předpoklady: 9108. =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce. 9.1.9 Kombinace II Předpoklady: 9108 Př. 1: Je dána pěti prvková množina: M { a; b; c; d; e} =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce. Vypisujeme

Více

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií VY_32_INOVACE_33_12 Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních

Více

ZNAK / 1.1 ZÁKLADNÍ BAREVNÁ VARIANTA. 25 mm. 20 mm

ZNAK / 1.1 ZÁKLADNÍ BAREVNÁ VARIANTA. 25 mm. 20 mm ZNAK / 1.1 ZÁKLADNÍ BAREVNÁ VARIANTA 20 mm 25 mm Znak města Písku je tvořen modrým štítem, v němž je stříbrná kvádrová hradební zeď s cimbuřím o šesti stínkách a s otevřenou branou bez vrat, s vytaženou

Více

Barevnost CMYK. 95/36/95/35-77/4/68/10 CMYK 0/0/0/85 Pantone 7540 C ORACAL 073 CMYK 95/36/95/35 ORACAL 613

Barevnost CMYK. 95/36/95/35-77/4/68/10 CMYK 0/0/0/85 Pantone 7540 C ORACAL 073 CMYK 95/36/95/35 ORACAL 613 Grafický manuál Obsah Barevnost 1 Logotyp plnobarevná verze pozitivní 2 plnobarevná verze negativní 3 černobílá verze pozitivní 4 černobílá verze negativní 5 jednobarevná verze šedá / zelená 6 užití na

Více

OFICIÁLNÍ SMS BRÁNA SÍTĚ O2 BRANDING

OFICIÁLNÍ SMS BRÁNA SÍTĚ O2 BRANDING BRÁNA Neztrácejte čas hledáním OFICIÁLNÍ SMS BRÁNA SÍTĚ O2 BRANDING OFICIÁLNÍ SMS BRÁNA DO SÍTĚ O2 Tabulka 2: Věk SMS Brána umožňuje internetovým uživatelům posílat krátké textové zprávy v síti TO2. SMS

Více

SIS INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA (SITE INFORMATION SYSTEM) Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference:

SIS INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA (SITE INFORMATION SYSTEM) Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference: SIS (SITE INFORMATION SYSTEM) INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Připravil: AdiNet s.r.o. Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference: Kapitola 1 - Řízení dokumentu 2002 1.1 Záznam změn

Více

PRAGUE PRIDE FESTIVAL

PRAGUE PRIDE FESTIVAL PRAGUE PRIDE FESTIVAL LOGO MANUÁL VER. 05/2018 Obsah Tento grafický manuál slouží jako závazná norma pro použití logotypu a tvorbu jednotného vizuálního stylu. Logotyp je vytvořen zejména pro použití v

Více

MANUÁL ZNAČKY PROGRAMU ROP JIHOZÁPAD

MANUÁL ZNAČKY PROGRAMU ROP JIHOZÁPAD MANUÁL ZNAČKY PROGRAMU ROP JIHOZÁPAD Tabulka změn Manuálu značky ROP Jihozápad Vydání č. Platné od Zpracoval Zrevidoval Schválil Jméno Podpis Jméno Podpis Jméno Podpis 1 1.9.2007 PeopleArt Ing. BÖhmová

Více

Ústředním motivem logotypu UP AIR je vysílač, který představuje litera A. Ta je ztvárněna pomocí grafické zkratky trojúhelníku.

Ústředním motivem logotypu UP AIR je vysílač, který představuje litera A. Ta je ztvárněna pomocí grafické zkratky trojúhelníku. Ústředním motivem logotypu UP AIR je vysílač, který představuje litera A. Ta je ztvárněna pomocí grafické zkratky trojúhelníku. Schematický geometrický tvar zde reprezentuje nejen klasické vysílání, ale

Více

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Úvodem Úroveň a styl vizuální prezentace má pro vznik žádoucí (pozitivní) image subjektu klíčový a prakticky rozhodující význam. Subjekt, který si přeje být

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009,

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, 227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech ČÁST STO SEDMDESÁTÁ Změna zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní

Více

Kazetové pastorky. Příručka prodejce CS-M9000 CS-M9001 CS-M8000 CS-HG500-10 CS-HG400-9 CS-HG300-9 CS-HG200-9 CS-HG200-8 CS-HG50-9 CS-HG50-8

Kazetové pastorky. Příručka prodejce CS-M9000 CS-M9001 CS-M8000 CS-HG500-10 CS-HG400-9 CS-HG300-9 CS-HG200-9 CS-HG200-8 CS-HG50-9 CS-HG50-8 (Czech) DM-CS0003-05 Příručka prodejce Kazetové pastorky CS-M9000 CS-M9001 CS-M8000 CS-HG500-10 CS-HG400-9 CS-HG300-9 CS-HG200-9 CS-HG200-8 CS-HG50-9 CS-HG50-8 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce

Více

anuál loga grafický m

anuál loga grafický m tento grafický manuál slouží jako závazná norma pro použití logotypu a tvorbu jednotného vizuálního stylu společnosti logotyp je vytvořen zejména pro použití v elektronické podobě - internet, animace,

Více

Logomanuál. Obsah. Logomanuál

Logomanuál. Obsah. Logomanuál Obsah Logomanuál Logomanuál 3 Základní varianta logotypu definice 5 Logotypy dceřinných společností 7 Značka BW 9 Schéma logotypu 11 Barevnost logotypu 13 Ochranná zóna logotypu 15 Rozměrová řada 17 Barevná

Více

Postup práce s elektronickým podpisem

Postup práce s elektronickým podpisem Obsah 1. Obecné informace o elektronickém podpisu... 2 2. Co je třeba nastavit, abyste mohli používat elektronický podpis v MS2014+... 2 2.1. Microsoft Silverlight... 2 2.2. Zvýšení práv pro MS Silverlight...

Více

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Logo dvouřádková varianta Základním prvkem jednotného vizuálního stylu je logo společnosti. Logo je snadno zapamatovatelné a i bez slovního označení dostatečně

Více

Logomanuál KULTURA A SPORT CHOMUTOV

Logomanuál KULTURA A SPORT CHOMUTOV Logomanuál KULTURA A SPORT CHOMUTOV Logo s figurální tématikou, které je dostatečně čitelné a zároveň dává pozorovateli velký prostor pro představivost. Pod jednoduchým symbolem si lze představit herce

Více

LOGO MANUAL Definice základního používání loga BIKE COMPANY

LOGO MANUAL Definice základního používání loga BIKE COMPANY LOGO MANUAL Definice základního používání loga ÚVOD KELLYS Logo Manuál je dokument stanovující základní pravidla používání grafických prvků loga a logotypu společnosti Kellys Bicycles k zachování jednotného

Více

PŘEDSTAVUJEME ŘADU UVOLNĚTE POTENCIÁL SVÉ NÁDRŽE. p. 1. str. 1

PŘEDSTAVUJEME ŘADU UVOLNĚTE POTENCIÁL SVÉ NÁDRŽE. p. 1. str. 1 PŘEDSTAVUJEME ŘADU UVOLNĚTE POTENCIÁL SVÉ NÁDRŽE p. 1 str. 1 Technické údaje Rozměry Rozměry Délka 11,875 in (30,2 cm) Délka 7,28 in (18,5 cm) Šířka 5,375 in (13,7 cm) Šířka 5,375 in (13,7 cm) Výška 1,6

Více