My Mountain sada pro háčkování - návody pro uháčkování čepic

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "My Mountain sada pro háčkování - návody pro uháčkování čepic"

Transkript

1 My Mountain sada pro háčkování - návody pro uháčkování čepic SADA OBSAHUJE: 3 klubka příze Boston značky Schachenmayr original 1 háček 8 mm 1 bambula značky Schachenmayr original 2 visačky My Mountain hat 1 brožura s návody na čepice UHÁČKUJTE SI VLASTNÍ ČEPICI Vezměte si přízi a háček a vyberte si z 2 jednoduchých návodů! NORTH TWIN VELIKOST Čepice je vhodná pro obvod hlavy 51 cm. MATERIÁL Příze značky Schachenmayr original Boston 1 klubko z každé barvy: č neon green, č chestnut, č teal; háček velikosti 8 mm, jehla pro šití s vlnou. PROUŽKOVANÝ VZOR (doplňek hlavního vzoru) Uháčkujte 8 řad (okruhů) barvou neon green, 7 řad barvou chestnut, následně 7 řad barvou teal. HLAVNÍ VZOR (počet ok delitelný dvěma) Řada 1: 2 oka řetízky [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v každém oku dokola. Spojte pevným okem s horním okem začáteční řetízky. Řada 2: 3 oka řetízky (posledné oko se počítá jako první oko řetízky), přeskočte počáteční řetízku předcházející řady, *uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v následujícím oku; opakujte od * po posledné oko, udělejte 1 krátký sloupek v posledním oku. Spojte pevným okem v druhém oku začáteční řetízky. MÍRKA 10 ok a 10 řad hlavním vzorem = 10 cm UPOZORNENÍ 2 oka řetízky na začátku řady se nepočítají jako první krátký sloupek pro danou řadu. Když měníte barvu na konci řady, přerušte práci s aktuální barvou a novou barvou udělejte připájecí pevné oko. Tím zabezpečíte plynulý přechod barev. NÁVOD Základ: Barvou neon green uháčkujte 4 oka řetízky. Spojte pevným okem v prvním oku a vytvořte prstenec. Začněte proužkovaný vzor následovně: Řada 1: 2 oka řetízky, uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] 6-krát kolem prstence. Spojte pevným okem v horním oku počáteční řetízky 12 ok.

2 Řada 2 (přibírání): 3 oka řetízky (posledné oko se počítá jako první oko řetízky), přeskočte počáteční řetízku předcházející řady, *uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] 2-krát v následujícím oku; opakujte od *ješte 4-krát, uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v posledním oku. Připojte pevným okem v druhém oku začáteční řetízky 24 ok. Řada 3 a 4: Háčkujte rovnoměrně hlavním vzorem. Řada 5 (přibírání): 2 oka řetízky, uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v prvním oku, *[1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] 2-krát v následujícím oku, [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v následujícím oku; opakujte od * ješte 4-krát, uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] 2-krát v posledním oku. Připojte pevným okem k hornímu oku začáteční řetízky 36 ok. Řada 6: Háčkujte rovnoměrně hlavním vzorem. Řada 7 (přibírání): 2 oka řetízky, *uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v každém z následujících trěch ok, [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky], 2-krát v následujícím oku; opakujte od * ješte 3-krát, uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v každém z posledních dvou ok. Připojte pevným okem k hornímu oku začáteční řetízky 44 ok. Řada 8 a 9: Háčkujte rovnoměrně hlavním vzorem. Řada 10 (přibírání): 3 oka řetízky (posledné oko se počítá jako první oko řetízky), přeskočte počáteční řetízku předcházející řady, *uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v každém z následujících 6 ok, [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] 2-krát v následujícím oku; opakujte od * ješte 2-krát, uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v posledním oku. Připojte pevným okem v druhém oku začáteční řetízky 50 ok. Řada 11-20: Háčkujte rovnoměrně hlavním vzorem. Řada 21: 2 oka řetízky, uháčkujte 1 krátký sloupek v každém oku a oku řetízky dokola. Ukončěte. Čepice je vysoká 22 cm. UKONČENÍ Sešijte konce. STARLIGHT PEAK VELIKOST Čepice je vhodná pro obvod hlavy 51 cm. MATERIÁL Příze značky Schachenmayr original Boston, 1 klubko z každé barvy: č neon green, č chestnut, č teal; bambula značky Schachenmayr, barva č neon green; háček velikosti 8 mm, jehla pro šití s vlnou. PROUŽKOVANÝ VZOR (doplňek hlavního vzoru) Háčkujte *3 okruhy (řady) barvou neon green, 3 řady barvou chestnut, potom 3 řady barvou teal; opakujte od *. HLAVNÍ VZOR (počet ok delitelný dvěma) Řada 1: 2 oka řetízky [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v každém oku dokola. Spojte pevným okem s horním okem začáteční řetízky.

3 Řada 2: 3 oka řetízky (posledné oko se počítá jako první oko řetízky), přeskočte počáteční řetízku předcházející řady, *uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v v následujícím oku; opakujte od * po posledné oko, udělejte 1 krátký sloupek v posledním oku. Spojte pevným okem v druhém oku začáteční řetízky. MÍRKA 10 ok a 10 řad hlavním vzorem = 10 cm UPOZORNENÍ 2 oka řetízky na začátku řady se nepočítají jako první krátký sloupek pro danou řadu. Když měníte barvu na konci řady, přerušte práci s aktuální barvou a novou barvou udělejte připájecí pevné oko. Tím zabezpečíte plynulý přechod barev. NÁVOD Základ: Barvou NEON GREEN uháčkujte 4 oka řetízky. Spojte pevným okem v prvním oku a vytvořte prstenec. Začněte proužkovaný vzor, měňte barvu na konci každého třetí řady a pracujte následovně: Řada 1: 2 oka řetízky, uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] 6-krát kolem prstence. Spojte pevným okem v horním oku počáteční řetízky 12 ok. Řada 2 (přibírání): 3 oka řetízky (posledné oko se počítá jako první oko řetízky), přeskočte počáteční řetízku předcházející řady, *uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] 2-krát v následujícím oku; opakujte od *ješte 4-krát, uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v posledním oku. Připojte pevným okem v druhém oku začáteční řetízky 24 ok. Řada 3 a 4: Háčkujte rovnoměrně hlavním vzorem. Řada 5 (přibírání): 2 oka řetízky, uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v prvním oku, *[1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] 2-krát v následujícím oku, [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v následujícím oku; opakujte od * ješte 4-krát, uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] 2-krát v posledním oku. Připojte pevným okem k hornímu oku začáteční řetízky 36 ok. Řada 6: Háčkujte rovnoměrně hlavním vzorem. Řada 7 (přibírání): 2 oka řetízky, *uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v každém z následujících trěch ok, [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky], 2-krát v následujícím oku; opakujte od * ješte 3-krát, uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v každém z posledních dvou ok. Připojte pevným okem k hornímu oku začáteční řetízky 44 ok. Řada 8 a 9: Háčkujte rovnoměrně hlavním vzorem. Řada 10 (přibírání): 3 oka řetízky (posledné oko se počítá jako první oko řetízky), přeskočte počáteční řetízku předcházející řady, *uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v každém z následujících 6 ok, [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] 2-krát v následujícím oku; opakujte od * ješte 2-krát, uháčkujte [1 krátký sloupek, 1 oko řetízky] v posledním oku. Připojte pevným okem v druhém oku začáteční řetízky 50 ok. Řada 11-20: Háčkujte rovnoměrně hlavním vzorem. Řada 21: 2 oka řetízky, uháčkujte 1 krátký sloupek v každém oku a oku řetízky dokola. Ukončěte. Čepice je vysoká 22 cm. UKONČENÍ Sešijte konce. Na vrch čepice prišijte bambulu.

4 JAK SE HÁČKUJE CO BY STE MĚLI VĚDĚT Nahodit Řetízka Pevné oko Krátký sloupek Dlouhý sloupek Pripojit ZÁKLADY HÁČKOVÁNÍ Vezměte si přízi a háček a vyzkoušejte si tyto techniky dřív, než začnete háčkovat svou čepici. K popisům najdete obrázky, které Vám pomůžou. DRŽENÍ HÁČKU Chyťte si háček do pravé ruky, akoby jste drželi příborový nožík připravený pro krájení. (1) Oviňte si přízi kolem prstů na ruce, která nedrží háček. Při háčkování budete držet svou práci mezi palcem a prostředníkem a přízi kolem ukazováku. POSOUVATELNÝ UZEL Posouvatelný uzel je začátek jakéhokolik háčkování a je základem řetízky. Odměřte si asi 15 cm od konce příze. Udělejte si z příze kruh v naměřeném bodě. Následně vytáhněte slučku ve středu kruhu. (2) (3) (4) ŘETÍZKOVÉ OKA Udělejte posouvatelný uzel, vsuňte háček do slučky a utáhněte (ale nechte ho dostatečně volný, aby jste mohli udělat následující krok). Oviňte přízi z klubka kolem háčku (nahození) a přetáhněte přes slučku na háčku (udélali jste jedno řetízkové oko). (5) Opakujte a udělejte tolik řetízkových ok, kolik je potřebné. Původný posuvný uzel ani slučka na háčku se nepočítají. (6)

5 PEVNÉ OKO Pevné oko sa vytvoří přetáhnutím příze přes okraj řetízkového oka a slučku na háčku jedným tahem najednou. Pevné oko se používá i na spájení ok, například když se spájejí základné oka retiazky a vytváří se kruh. (7) KRÁTKÝ SLOUPEK Vsuňte háček do oka, nahoďte a přetáhněte přes oko, nahoďte a přetáhněte přes obě slučky na háčku. (8) DLOUHÝ SLOUPEK Nahoďte, vsuňte háček do oka, nahoďte a přetáhněte, nahoďte a přetáhněte prvými dvěma slučkami na háčku, nahoďte a přetáhněte dvěma slučkami na háčku. (9)(10) UBÍRÁNÍ KRÁTKÝM SLOUPKEM Přetáhněte slučku následujícím okem a ješte jednou přetáhněte slučku dalším okem v pořadí teď máte na háčku 3 slučky. Nahoďte a přetáhněte přes všechny 3 slučky na háčku. (11) Toto se volá ubírání, protože teď máte o jedno oko méně. ZADNÍ ČÁST OKA, PŘEDNÍ ČÁST OKA Přední část oka (a), zadní část oka (c) a obě části oka (b) můžete vidět na přiloženém obrázku. V tomto vzoru se háčkované oka dělají přes obě části oka. (12)

Náušnice "Granada" Obšívání rivolek s korálky Matubo Miniduo a Miyuki Delica. Materiál: Obtížnost: Pro mírně pokročilé

Náušnice Granada Obšívání rivolek s korálky Matubo Miniduo a Miyuki Delica. Materiál: Obtížnost: Pro mírně pokročilé Náušnice "Granada" Obšívání rivolek s korálky Matubo Miniduo a Miyuki Delica Materiál: Matubo Miniduo (cca. 2 gramy) Matubo 8/0 (cca. 1,5 gramu) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca. 1,5 gramu) Miyuki Delica

Více

25 Dětský svetr (model nahoře)

25 Dětský svetr (model nahoře) 25 Dětský svetr (model nahoře) Pro velikost 8= čísla vlevo, pro velikost 80 = čísla uprostřed, pro vel. 92 = čísla vpravo. Pokud je uveden pouze jeden údaj, platí pro všechny velikosti. Materiál: Baby

Více

HÁCˇKOVANÁ Lenka Bednářová ZOO

HÁCˇKOVANÁ Lenka Bednářová ZOO HÁCKOVANÁ ˇ Lenka Bednářová ZOO Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické

Více

1015 háčkovaný topík. copyright@www.e-pleteni.cz

1015 háčkovaný topík. copyright@www.e-pleteni.cz 1015 háčkovaný topík Jedná se o topík zveřejněný v časopise Sandra. Odtud jsou použité i rozkresy vzoru a střihu. Podle mě se jedná o topík s podprsenkou tvarovanou na větší poprsí. Použitý materiál: já

Více

Pata s klínky pletená od špičky (Toe-up Gusseted Heel)

Pata s klínky pletená od špičky (Toe-up Gusseted Heel) Podle paní Maiy Discoe Pata s klínky pletená od špičky (Toe-up Gusseted Heel) Jedná se o obrázkový návod, fotky, které jdou zvětšit najdete v originálním návodu na blogu autorky: http://maiaspins.typepad.com/maiaspins/2007/05/toeup_gusseted_.html

Více

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin Ujistěte se že máte připojeno Vaše zařízení Garmin k počítači dříve než začnete postupovat podle tohoto návodu. Zadejte uživatelské jméno a heslo. Klikněte na přihlášení Kliněte na správa map a stahování

Více

Smyčkový kvítek. Paprskové kolečko. Postup: Postup:

Smyčkový kvítek. Paprskové kolečko. Postup: Postup: Smyčkový kvítek Velmi rychle a snadno uháčkovaný kvítek jistě využiješ při mnoha příležitostech. Uháčkuj 8 řetízkových ok a spoj je pevným okem do kroužku. První řada: o kroužku uháčkuj 12 krátkých sloupků.

Více

CATHY CARRONOVÁ. Cepice ˇ a kloboucky. pro každou náladu

CATHY CARRONOVÁ. Cepice ˇ a kloboucky. pro každou náladu CATHY CARRONOVÁ ˇ Cepice ˇ a kloboucky pro každou náladu Obsah 8 Úvod 10 malířská Ležérní baret 12 velkorysá Toka s copánkem 14 hřejivá Proplétaná čapka 16 základní Dvoubarevná čepice 18 rezervovaná Čepice

Více

Spirálová šňůra s korálky Matubo. Oblíbená technika šití z korálků ve dvou efektních variantách

Spirálová šňůra s korálky Matubo. Oblíbená technika šití z korálků ve dvou efektních variantách Spirálová šňůra s korálky Matubo Oblíbená technika šití z korálků ve dvou efektních variantách Materiál: Matubo 7/0 Matubo 8/0 Japonský rokajl velikosti 11/0 (2 barvy) Korálky Matubo Wheel 6mm ("kolečka")

Více

DUM téma: KALK Výrobek sestavy

DUM téma: KALK Výrobek sestavy DUM téma: KALK Výrobek sestavy ze sady: 2 tematický okruh sady: Příprava výroby a ruční programování CNC ze šablony: 6 Příprava a zadání projektu Určeno pro : 3 a 4 ročník vzdělávací obor: 23-41-M/01 Strojírenství

Více

Dutý plastický trojúhelník by Gianelle

Dutý plastický trojúhelník by Gianelle Dutý plastický trojúhelník by Gianelle Připravíme si rokajl dle našeho výběru pro začátek nejlépe dvě barvy jedné velikosti Já používám korálky Miyuki Delica v tmavě červené barvě, matné s AB úpravou na

Více

Propiska s kamerou PRO, 1280x720px

Propiska s kamerou PRO, 1280x720px Propiska s kamerou PRO, 1280x720px Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Propiska je vybavena automatickou aktivací pohybem Propiska má volitelné nastavení rozlišení videa 1280x720 / 640x480 / 352x288

Více

Schoeller Süssen GmbH

Schoeller Süssen GmbH strana 1 Model 32 Dámský svetr Pro velikost 36/38 = údaje před závorkou, pro velikost 40/42 = údaje v závorce, pro velikost 44/46 = údaje za závorkou. Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro všechny

Více

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně.

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. III. je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. V levé spodní části okna Outlook si stisknutím tlačítka zobrazíme

Více

VELIKOSTI střední M (velká L) VÝSLEDNÉ ROZMĚRY obvod 45,5 (49,5) cm

VELIKOSTI střední M (velká L) VÝSLEDNÉ ROZMĚRY obvod 45,5 (49,5) cm MATERIÁL ( ) Příze Montera (Classic Elite Yarns), lamí vlna, hmotnost přadena a SP 116 m / 100 g 1 přadeno b. č. 3887 hruškově zelená (základní barva) a 1 přadeno b. č. 3846 zelená (kontrastní barva) Jehlice

Více

DS dlouhý sloupek ZR zadní reliéfní

DS dlouhý sloupek ZR zadní reliéfní Cosmic Cal Část 1 Copyright: Helen Shrimpton, 2018. Všechna práva vyhrazena. Od: Helen at www.crystalsandcrochet.com Sponsored by Stylecraft yarns Zkratky a vysvětlivky (US terminologie) sl. sloupek KS

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 podzim zima 2012 13: 14 Dámský pletený svetr Pro vel. 36/38 = údaje před závorkou, pro vel. 40/42 = údaje v závorce. Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro obě velikosti. Materiál: Sasou

Více

Reproduktory: CJ-DA1733N CJ-DA1323N CJ-DA1023N CJ-A1723N CJ-A1323N CJ-A1023N CJ-DA6943N / CJ-DA6923N CJ-A6933N CJ-S1703N CJ-S1303N CJ-S1003N

Reproduktory: CJ-DA1733N CJ-DA1323N CJ-DA1023N CJ-A1723N CJ-A1323N CJ-A1023N CJ-DA6943N / CJ-DA6923N CJ-A6933N CJ-S1703N CJ-S1303N CJ-S1003N Reproduktory: CJ-DA1733N CJ-DA1323N CJ-DA1023N CJ-A1723N CJ-A1323N CJ-A1023N CJ-DA6943N / CJ-DA6923N CJ-A6933N CJ-S1703N CJ-S1303N CJ-S1003N OBSAH CJ-DA1733N... 4 CJ-DA1323N... 6 CJ-DA1023N... 8 CJ-A1723N...

Více

Registrace Vašeho spotřebiče do akce Prodloužená záruka

Registrace Vašeho spotřebiče do akce Prodloužená záruka Registrace Vašeho spotřebiče do akce Prodloužená záruka 1. Registraci je možné provést na našich webových stránkách určených přímo pro registraci výrobků: www.registrace zaruka.cz (Česká republika) www.registracia

Více

všechna práva vyhrazena. strana 1

všechna práva vyhrazena. strana 1 strana Model 0 Pončo - návod a pracovní postup na ruční pletení Pro velikost 36 40 Příze: Pelerino Color značky Schoeller + Stahl 47 % polyakryl, 33% polyamid, 0% vlna, délka návinu = ca. 8 m / 50 g Barva

Více

driftwood od Isabell Kraemer

driftwood od Isabell Kraemer driftwood od Isabell Kraemer jednoduchý proužkovaný svetr pletený v jednom kuse odshora dolů s extra dlouhými rukávy a hlubokou légou s rolovaným okrajem Tento svetr je bezešvý pletený odshora dolů s použitím

Více

Oplétání. 1. Vezměte dva proutky pedigu kulatého průřezu, které jste předtím namočili.

Oplétání. 1. Vezměte dva proutky pedigu kulatého průřezu, které jste předtím namočili. Oplétání Následující krok se jmenuje oplétání a slouží k tomu, aby pásky dna košíku držely pevně na místě. Při tomto kroku budete nejen oplétat dva proutky pedigu mezi pásky dna, ale i vzájemně mezi sebou.

Více

Miska z filcu. bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum

Miska z filcu. bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum * bohemikum Miska z filcu Modrá vajíčka Košík na vajíčka Sladké překvapení Kalíšek na vajíčko Čepice pro vajíčko Kuřátka Jarní věnec Rozverný klobouček Obtočená vajíčka Květinový vodopád Velikonoční dekorace Pan zajíček

Více

Postup práce s elektronickým podpisem

Postup práce s elektronickým podpisem Obsah 1. Obecné informace o elektronickém podpisu... 2 2. Co je třeba nastavit, abyste mohli používat elektronický podpis v MS2014+... 2 2.1. Microsoft Silverlight... 2 2.2. Zvýšení práv pro MS Silverlight...

Více

Tvorba trendové funkce a extrapolace pro roční časové řady

Tvorba trendové funkce a extrapolace pro roční časové řady Tvorba trendové funkce a extrapolace pro roční časové řady Příklad: Základem pro analýzu je časová řada živě narozených mezi lety 1970 a 2005. Prvním úkolem je vybrat vhodnou trendovou funkci pro vystižení

Více

Kouzlení s háčkem a jehlicemi Jablíčkový svetřík. Design by Vendula Maderská. Květen 2013

Kouzlení s háčkem a jehlicemi  Jablíčkový svetřík. Design by Vendula Maderská. Květen 2013 Jablíčkový svetřík Design by Vendula Maderská Květen 2013 Velikost: 86/92 (šířka cca 37 cm, délka 38 cm, délka rukávu 30 cm) Materiál: Merino 50% akryl, 50% merino vlna, výrobce: Vlnap Spotřeba: cca 6

Více

Smykovaný S MILÝM KAPSÁŘEM PRO ŠVADLENKY

Smykovaný S MILÝM KAPSÁŘEM PRO ŠVADLENKY školička: Vyšívání STEH 9 Smykovaný S MILÝM KAPSÁŘEM PRO ŠVADLENKY REALIZOVALY ZUZANA MADĚROVÁ (VÝŠIVKA) A VLASTA ČÍŽKOVÁ (ŠITÍ) Otevíráme další kapitolu stehů, do které patří stehy smykované. Jsou nesmírně

Více

Část 2 - Conniein paprsek naděje (Connie s Ray of Hope)

Část 2 - Conniein paprsek naděje (Connie s Ray of Hope) Část 2 - Conniein paprsek naděje (Connie s Ray of Hope) Vítejte u druhé části našeho projektu na pokračování. Jak se vám dařilo v části jedna? Skutečně doufám, že jste si to užili stejně, jako já. Takže

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 Dámský letní ručně pletený svetřík Návrh: Eva Varpio Model 141019 z příze Soft Cotton a Neon Candy značky Austermann Pro vel. 36/3 = 1. údaj Pro vel. 40/42 = 2. údaj Pro vel. 44/46 = 3. údaj Pro

Více

Návod jak na čepičku

Návod jak na čepičku Návod jak na čepičku Většina holek co znám, začalo s háčkováním čepiček pro své děti. Vzhledem k tomu, že s čepičkou se nejčastěji začíná, rozhodla jsem se návod ne úplně jednoduchou čepku pro vás sepsat.

Více

Pingpongový míček. Petr Školník, Michal Menkina. TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií

Pingpongový míček. Petr Školník, Michal Menkina. TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Petr Školník, Michal Menkina TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Tento materiál vznikl v rámci projektu ESF CZ.1.7/../7.47, který je spolufinancován

Více

Spojování kožešin. Mimo vynález kožešnického stroje, se ovšem technologické postupy nijak zvlášť nezměnily, velká část práce je stále ruční.

Spojování kožešin. Mimo vynález kožešnického stroje, se ovšem technologické postupy nijak zvlášť nezměnily, velká část práce je stále ruční. Kožešnické stehy Spojování kožešin Kožešina byla pravděpodobně prvním oděvem, který začal člověk v pravěku používat. Zpočátku se sešívala zvířecí šlachou, později koženým řemínkem, nakonec nití. Postupně

Více

Vítejte u PRVNÍHO dílu Conniein paprsek naděje (Connie s Ray of Hope).

Vítejte u PRVNÍHO dílu Conniein paprsek naděje (Connie s Ray of Hope). Vítejte u PRVNÍHO dílu Conniein paprsek naděje (Connie s Ray of Hope). Tento CAL je mým prvním, některé věci budou trochu jinak, než jste u jiných CAL, kterých jste se zúčastnili. Věřím, že to však celé

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK Autor: Josef Fröhlich Verze dokumentu: 1.1 Datum vzniku: 4.4.2006 Datum poslední úpravy: 10.4.2006 Liberecká IS, a.s.;jablonecká 41; 460 01 Liberec V; IČ: 25450131;

Více

Cíl hry Cílem hry je získat co nejméně trestných bodů. Každá hra se skládá z deseti kol.

Cíl hry Cílem hry je získat co nejméně trestných bodů. Každá hra se skládá z deseti kol. DESÍTKA Interakční, taktická karetní hra od holandských autorů. Hra, ve které se snažíte přelstít své soupeře! Hra, ve které může zvítězit i ten, komu štěstí zrovna nepřeje. Podmínkou jsou pevné nervy,

Více

Tuniské dlaždice. Obtížnost: začátečníci/mírně pokročilí

Tuniské dlaždice. Obtížnost: začátečníci/mírně pokročilí Tuniské dlaždice Jednoduché, rychlé a vskutku univerzální korálkové komponenty čtvercového tvaru můžete z nich vyrobit náušnice, pospojovat do náramku a nebo dokonce využít k obšití korálku ve tvaru kostky.

Více

3.2.4 Podobnost trojúhelníků II

3.2.4 Podobnost trojúhelníků II 3..4 odobnost trojúhelníků II ředpoklady: 33 ř. 1: Na obrázku jsou nakresleny podobné trojúhelníky. Zapiš jejich podobnost (aby bylo zřejmé, který vrchol prvního trojúhelníku odpovídá vrcholu druhého trojúhelníku).

Více

Rap Man 3. Extruder manuál 3.1.0

Rap Man 3. Extruder manuál 3.1.0 Rap Man 3 Extruder manuál 3.1.0 Obsah Jak používat tento návod... 3 Výřezový diagram... 4 Sekce 1 Hlavní panely... 5 Sekce 2 Hnací šroub... 7 Sekce 3 - Osazení šroubu... 8 Sekce 3.1 Zprovoznění hnacího

Více

Nakupte více, získejte více!

Nakupte více, získejte více! Novinka! Nakupte více, získejte více! Navyšte svoji slevu s Avonem a prožijte snové léto! Chtěli byste až 50 % slevu? Chtěli byste až 500 Kč od Avonu jako dárek na nákup dalších výrobků? Neváhejte a využijte

Více

Vektorový grafický editor

Vektorový grafický editor Vektorový grafický editor Jak již bylo řečeno, vektorový editor pracuje s křivkami; u vektorových obrázků se při zvětšování kvalita nemění. Jednoduchý vektorový obrázek může nakreslit ve Wordu; pro náročnější

Více

Průvodce rychlým nastavením bluesound.com

Průvodce rychlým nastavením bluesound.com Průvodce rychlým nastavením bluesound.com Obsažená příslušenství Napájecí kabel 120 V Napájecí kabel 230 V Ethernetový kabel (2 m) Mini jack do adaptéru Toslink Bezdrátový síťový hudební přehrávač se zesilovačem

Více

Potřeby rokajl vláčná nit. Bílý límeček. Navlékání spodních obloučků. Síťková kapsička nebo malé pouzdro? Starší typ podomácké výroby z Krkonoš

Potřeby rokajl vláčná nit. Bílý límeček. Navlékání spodních obloučků. Síťková kapsička nebo malé pouzdro? Starší typ podomácké výroby z Krkonoš směr navlékání síťky směr navlékání obloučků Navlékání spodních obloučků Potřeby rokajl vláčná nit Síťková kapsička nebo malé pouzdro? Starší typ podomácké výroby z Krkonoš I v tomto případě se jedná o

Více

Průvodce instalací programu DesignCAD 3D Max v25 US (CZ) Full/Upgrade

Průvodce instalací programu DesignCAD 3D Max v25 US (CZ) Full/Upgrade Průvodce instalací programu DesignCAD 3D Max v25 US (CZ) Full/Upgrade Zdravím Vás. Tento dokument je určen především začínajícím uživatelům. Povede vás instalací US verze, která není lokalizovaná, krok

Více

Háčkované kabelky a doplňky. Radka Modrová

Háčkované kabelky a doplňky. Radka Modrová Háčkované kabelky a doplňky Radka Modrová Brno 2015 Háčkované kabelky a doplňky Radka Modrová Jazyková korektura: Václav Křížek Obálka: Pavel Vaščák Odpovědný redaktor: Dalibor Kumr Technický redaktor:

Více

Návod pro Windows XP

Návod pro Windows XP Návod pro Windows XP Tento návod popisuje nastavení operačního systému Windows XP SP2 v české verzi pro připojení do bezdrátové sítě eduroam. Předpokládá se, že uživatel má již nainstalovány (většinou

Více

SKVĚLÉ ÚČESY PRO KAŽDOU PŘÍLEŽITOST

SKVĚLÉ ÚČESY PRO KAŽDOU PŘÍLEŽITOST SKVĚLÉ ÚČESY PRO KAŽDOU PŘÍLEŽITOST Italská čelenka Stáhněte všechny vlasy dozadu na krk. Italská čelenka Upevněte pod čelenku. Okem spodní části čelenky protáhněte pramen vlasů a vytvořte ohon. 2 1 Vodopád

Více

Krajkový vzor. 3 LEHKÝ PLÉD se plete jako dvě samostatné části, které se nakonec sešijí. Dolní lem z krajkových lístků tvoří půvabnou křivku.

Krajkový vzor. 3 LEHKÝ PLÉD se plete jako dvě samostatné části, které se nakonec sešijí. Dolní lem z krajkových lístků tvoří půvabnou křivku. Krajkový vzor Trojice krajkových přehozů JACQUELINE VAN DILLENOVÉ připomíná svými odstíny modré a zelené barvy moře. Každý z nich je jako stvořený na procházky kolem oceánu. 1 VELKÁ ŠTÓLA je upletena z

Více

Matematika a její aplikace. Matematika a její aplikace

Matematika a její aplikace. Matematika a její aplikace Šablona č. 5, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Matematika a její aplikace Matematika a její aplikace Početní operace násobení a dělení Téma Násobení a dělení čísly 2, 3, 4, 5

Více

Jak stáhnout video/hudbu z YouTube. Napsal uživatel Yeah(c) Neděle, 15 Listopad 2009 11:44

Jak stáhnout video/hudbu z YouTube. Napsal uživatel Yeah(c) Neděle, 15 Listopad 2009 11:44 Ačkoliv jednotlivých programů zabývajících se touto problematikou přibývá, pravdou je, že najít skutečně funkční a spolehlivý způsob downloadu je dnes poměrně obtížné. Hlavním důvodem jsou změny v kódech

Více

Rovnání a ohýbání tažnost houževnatost. Pochod rovnání strojní ruční. Zámečnické kladivo Dřevěné palice Rovnací desky Úder kladivem:

Rovnání a ohýbání tažnost houževnatost. Pochod rovnání strojní ruční. Zámečnické kladivo Dřevěné palice Rovnací desky Úder kladivem: Rovnání a ohýbání Rovnáním a ohýbáním lze měnit tvar polotovaru působením vnějších sil bez vzniku třísek. Konají se jak za studena, tak i za tepla. Lze rovnat a ohýbat materiály, které mají dostatečnou

Více

Každému hrnčíři zůstává při práci spousta zbytků

Každému hrnčíři zůstává při práci spousta zbytků RECYKLACE HLÍNY Každému hrnčíři zůstává při práci spousta zbytků hlíny. Ten, kdo se točit teprve učí, obvykle víc hlíny odloží ve zbytcích, než kolik jí skončí v peci, protože opravdu nějakou dobu trvá,

Více

Kouzlení háčkem aneb 5 rad abyste se nezamotala

Kouzlení háčkem aneb 5 rad abyste se nezamotala Kouzlení háčkem aneb 5 rad abyste se nezamotala Vytvořte si malé radosti, které budete chtít ukazovat světu. www.milena-bardonova.cz 2015 KOUZLENÍ HÁČKEM ANEB 5 RAD ABYSTE SE NEZAMOTALA Vytvořte si malé

Více

Pro měsíc října jsem vybrala velmi elegantní, na pohled jednoduchý svetřík z dílny finské autorky. Velký s malým

Pro měsíc října jsem vybrala velmi elegantní, na pohled jednoduchý svetřík z dílny finské autorky. Velký s malým Pro měsíc října jsem vybrala velmi elegantní, na pohled jednoduchý svetřík z dílny finské autorky. Velký s malým nakopírovala sem, tak se můţete inspirovat: Vzhledem k tomu, ţe se jedná o placený popis,

Více

Srdíčko s dírkovou půdicí

Srdíčko s dírkovou půdicí Srdíčko s dírkovou půdicí Srdíčko je oblíbený motiv snad všech textilních technik. Těmi paličkovanými se to na internetu jen hemží. Je těžké vymyslet nějaké takové, které by se nepodobalo alespoň jednomu

Více

Nyní jste jedním z oněch kouzelníků CÍL: Cílem hry je zničit soupeřovy HERNÍ KOMPONENTY:

Nyní jste jedním z oněch kouzelníků CÍL: Cílem hry je zničit soupeřovy HERNÍ KOMPONENTY: Vytvořili Odet L Homer a Roberto Fraga Velikonoční ostrov je tajemný ostrov v jižním Pacifiku. Jeho původní obyvatelé již před mnoha lety zmizeli a jediné, co po nich zůstalo, jsou obří sochy Moai. Tyto

Více

Metodika pro učitele

Metodika pro učitele Metodika pro učitele Úprava a práce s fotografiemi v programu PhotoScape Obrázkový editor PhotoScape je zdarma dostupný program, který nabízí jednoduchou úpravu obrázků a fotek, je určen začátečníků a

Více

Závorka uvedená na konci každé řady udává počet uháčkovaných sloupků v dané řadě

Závorka uvedená na konci každé řady udává počet uháčkovaných sloupků v dané řadě Použité zkratky Ř řada ŘO řetízkové oko PO pevné oko X krátký sloupek (KS) PDS polodlouhý sloupek DS dlouhý sloupek TDS Trojitý dlouhý sloupek Ubírání ok (Λ): sháčkujeme dvě oka dohromady Přidávání ok

Více

Modrý svetřík. s chlupatým límcem

Modrý svetřík. s chlupatým límcem Sedmikráska Modrý svetřík s chlupatým límcem Materiál: 2 klubka modré Super Baby (Madame Tricote Paris) - 100g/360m, 100% akryl zbytek bílé Glorie a bílé Rachel (Vlnika) - 50g/100m, 100% polyester Háček

Více

Pletení instruktážních ponožek

Pletení instruktážních ponožek 28 Dvě najednou krok za krokem Pletení instruktážních ponožek Tak začněme! Pletení dvou ponožek najednou od špičky je jednoduché, jakmile porozumíte použitému postupu. Budete-li postupovat podle níže uvedených

Více

3. Ve zbylé množině hledat prvky, které ve srovnání nikdy nejsou napravo (nevedou do nich šipky). Dát do třetí

3. Ve zbylé množině hledat prvky, které ve srovnání nikdy nejsou napravo (nevedou do nich šipky). Dát do třetí DMA Přednáška Speciální relace Nechť R je relace na nějaké množině A. Řekneme, že R je částečné uspořádání, jestliže je reflexivní, antisymetrická a tranzitivní. V tom případě značíme relaci a řekneme,

Více

PoolLock Easy Bazénový kryt INSTALACNÍ MANUÁL

PoolLock Easy Bazénový kryt INSTALACNÍ MANUÁL PoolLock Bazénový Easy kryt INSTALACNÍ MANUÁL PoolLock Easy Návod k instalaci Balení krytu PoolLock Easy obsahuje: 1. srolovaný PoolLock Easy kryt 2. jednu nebo dve rucní kliky podle velikosti bazénu Plastový

Více

Sedmikráskový náramek

Sedmikráskový náramek Sedmikráskový náramek 41 Sedmikráskový náramek Dodejte svému tkaní něco květinového půvabu! Utkejte pásek z květů sedmikrásek a ozdobte jím své zápěstí či kotník, nebo ho použijte třeba jako řetízek ke

Více

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Ing. Aleš Najman [ÚLOHA 18 TVORBA PLOCH]

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Ing. Aleš Najman [ÚLOHA 18 TVORBA PLOCH] Aplikované úlohy Solid Edge SPŠSE a VOŠ Liberec Ing. Aleš Najman [ÚLOHA 18 TVORBA PLOCH] 1 ÚVOD V této kapitole je probírána tématika tvorby ploch pomocí funkcí vysunutí, rotace a tažení. V moderním světě,

Více

"Romantický styl" postup šití Nabíraná halenka

Romantický styl postup šití Nabíraná halenka "Romantický styl" postup šití Nabíraná halenka Velikosti 34 až 42 dle evropských norem (4-12 US, UK 6-14) Budete potřebovat - 1,2 m růžový taft (šířka 1,5 m ) - 0,45 m bílý tyl (šířka 1,5 m tkaniny ) -

Více

Průvodce rychlým nastavením bluesound.com

Průvodce rychlým nastavením bluesound.com Průvodce rychlým nastavením bluesound.com Obsažená příslušenství Stereo kabel RCA RCA 3,5 mm stereo mini jack - RCA Napájecí kabel 120 V Napájecí kabel 230 V Ethernetový kabel Mini jack do adaptéru Toslink

Více

Google Apps. pošta 2. verze 2012

Google Apps. pošta 2. verze 2012 Google Apps pošta verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Přečtení emailu... Napsání emailu... Odpověď na email... 6 Úvod V dnešní době chce mít každý své informace po ruce. Díky Internetu a online aplikacím je

Více

Stephanie Thiesová. Háckované ctverce ˇ ˇ. 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky

Stephanie Thiesová. Háckované ctverce ˇ ˇ. 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky Stephanie Thiesová Háckované ctverce ˇ ˇ 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky Obsah 3 Úvod 4 Informace pro začátek 4 Jak se pracuje s kolekcí

Více

2011 všechna práva vyhrazena. strana 1

2011  všechna práva vyhrazena. strana 1 strana 1 Model 67 Dívčí vesta Pro velikost 36 = čísla před závorkou, pro velikost 38/40 = čísla v závorce, pro velikost 42 = čísla za závorkou. Pokud je udaný pouze jeden údaj, platí pro obě velikosti.

Více

Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak

Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak Komorový drak je vysokou zárukou pohodového létání, tudíž budete se svou stavbou spokojeni a Vás potomek nebude určitě šetřit chválou.

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz 33 modelů pro děti i dospělé Pleteme a háčkujeme zimní modely Martina Taborsky Grada Publishing 2009 Martina Taborsky Pleteme a háčkujeme zimní modely

Více

2.4.11 Nerovnice s absolutní hodnotou

2.4.11 Nerovnice s absolutní hodnotou .. Nerovnice s absolutní hodnotou Předpoklady: 06, 09, 0 Pedagogická poznámka: Hlavním záměrem hodiny je, aby si studenti uvědomili, že se neučí nic nového. Pouze používají věci, které dávno znají, na

Více

OKŘÍN. DŘEVĚNÁ MISKA podrobný návod krok za krokem. INGREDIENCE: pracovní stůl upínací svěrka dřevěný polotovar dláta + palička 4 hodiny času

OKŘÍN. DŘEVĚNÁ MISKA podrobný návod krok za krokem. INGREDIENCE: pracovní stůl upínací svěrka dřevěný polotovar dláta + palička 4 hodiny času OKŘÍN DŘEVĚNÁ MISKA podrobný návod krok za krokem INGREDIENCE: pracovní stůl upínací svěrka dřevěný polotovar dláta + palička 4 hodiny času 4 3 2 1 A B Pracovní deska funguje jako jednoduchý svěrák. Má

Více

Samsung Universal Print Driver Uživatelská příručka

Samsung Universal Print Driver Uživatelská příručka Samsung Universal Print Driver Uživatelská příručka představte si ty možnosti Copyright 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka správce je poskytována pouze pro informativní

Více

4.2.7 Voltampérová charakteristika rezistoru a žárovky

4.2.7 Voltampérová charakteristika rezistoru a žárovky 4.2.7 Voltampérová charakteristika rezistoru a žárovky Předpoklady: 4205 Pedagogická poznámka: Tuto hodinu učím jako běžnou jednohodinovku s celou třídou. Některé dvojice stihnou naměřit více odporů. Voltampérová

Více

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Plugin do webového prohlížeče

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Plugin do webového prohlížeče Instalační příručka Vlastnoruční digitální podpis Plugin do webového prohlížeče 1. Úvod Tato příručka obsahuje návod jak nainstalovat a nastavit internetový prohlížeč (Internet Explorer a Google Chrome)

Více

1.3.1 Kruhový pohyb. Předpoklady: 1105

1.3.1 Kruhový pohyb. Předpoklady: 1105 .. Kruhový pohyb Předpoklady: 05 Předměty kolem nás se pohybují různými způsoby. Nejde pouze o přímočaré nebo křivočaré posuvné pohyby. Velmi často se předměty otáčí (a některé se přitom pohybují zároveň

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 Dámský letní ručně pletený kabátek Návrh: Eva Varpio Model 141015 z příze Algarve značky Austermann Pro vel. 36/3 = 1. údaj Pro vel. 40/44 = 2. údaj Pro vel. 46/50 = 3. údaj Pokud je uvedený pouze

Více

Postup pro instalaci a nastavení programu X-lite

Postup pro instalaci a nastavení programu X-lite Postup pro instalaci a nastavení programu X-lite Zde se dozvíte jak nainstalovat a nastavit program X-lite. Tento program doporučujeme jako softwarové řešení pro používání naší služby VoIPEX. Program X-lite

Více

HÁČKOVÁNÍ. hračky, ozdoby, drobnosti

HÁČKOVÁNÍ. hračky, ozdoby, drobnosti HÁČKOVÁNÍ hračky, ozdoby, drobnosti LENKA BEDNÁŘOVÁ Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma sady didaktických materiálů Číslo a název šablony Číslo didaktického materiálu Druh didaktického materiálu Téma didaktického materiálu Autor Vyučovací předmět Cílová skupina Klíčová slova Anotace

Více

Rozklad nabídkové ceny servisních služeb ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012

Rozklad nabídkové ceny servisních služeb ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012 Příloha č. 5 Servisní smlouvy Rozklad nabídkové ceny servisních ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012 Část P2_5 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 INSTRUKCE... 3 3 ZÁVAZNÝ FORMULÁŘ PRO ROZKLAD NABÍDKOVÉ

Více

4.5.2 Magnetické pole vodiče s proudem

4.5.2 Magnetické pole vodiče s proudem 4.5.2 Magnetické pole vodiče s proudem Předpoklady: 4501 1820 H. Ch. Oersted objevil, že vodič s proudem působí na magnetku elektrický proud vytváří ve svém okolí magnetické pole (dříve nebyly k dispozici

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Informační

Více

Přístupový systém VX800N. Vid-9200-2

Přístupový systém VX800N. Vid-9200-2 Přístupový systém VX800N Vid-9200-2 Základní vlastnosti Jedná se o kódový zámek Obsahuje 2 nebo 3 vestavěné relé (závisí na verzi) Lze každé relé má jeden kód, kterým se aktivuje relé na nastavený čas

Více

Cosmic Cal Část 3. Copyright: Helen Shrimpton, Všechna práva vyhrazena. Od: Helen at Sponsored by Stylecraft

Cosmic Cal Část 3. Copyright: Helen Shrimpton, Všechna práva vyhrazena. Od: Helen at   Sponsored by Stylecraft Cosmic Cal Část 3 Copyright: Helen Shrimpton, 2018. Všechna práva vyhrazena. Od: Helen at www.crystalsandcrochet.com Sponsored by Stylecraft Zkratky a vysvětlivky (US terminologie) sl. sloupek KS krátký

Více

LDo paměti přijímače může být zapsáno maximálně 256 kódů vysílačů. Tyto není PŘIJÍMAČ SMXI. Popis výrobku

LDo paměti přijímače může být zapsáno maximálně 256 kódů vysílačů. Tyto není PŘIJÍMAČ SMXI. Popis výrobku Návod SMXI PŘIJÍMAČ SMXI Popis výrobku Součástí řídícíjednotkyjerádiovýpřijímač dálkovéhoovládánípracujícíhonaprincipu plovoucího kódu, náležící k sérii FLOR avery firmy NICE. Charakteristické na této

Více

Sada 2 Microsoft Word 2007

Sada 2 Microsoft Word 2007 S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Microsoft Word 2007 04. Text v záhlaví, zápatí, číslování stránek Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Návod montáže optické rozvodné skříně ORS 1 (2)/300

Návod montáže optické rozvodné skříně ORS 1 (2)/300 Návod montáže optické rozvodné skříně ORS 1 (2)/300 OBSAH 1. Montáž dílců. 4 1.1. Montáž vymezovacích noh. 4 1.2. Montáž krytů. 4 1.3. Montáž dveří skříně. 5 1.4. Ukotvení rámu. 6 2. Montáž modulů. 6 2.1.

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28.

Více

Mobilní aplikace pro ios

Mobilní aplikace pro ios Předběžná zadávací dokumentace k projektu: Mobilní aplikace pro ios Kontaktní osoba: Jan Makovec, makovec@ckstudio.cz Obsah Cíl projektu... 2 Obrazovky aplikace... 2 Základní prostředí aplikace... 2 Intro...

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 1.1. Instalace čtečky čipových

Více

Novinky v programu Účtárna 2.09

Novinky v programu Účtárna 2.09 Novinky v programu Účtárna 2.09 Podpora pro Kontrolní hlášení Popis: Program obsahuje podporu pro plátce DPH, pro něž platí od 1.1.2016 nová legislativní povinnost Kontrolní hlášení. V knihách prvotních

Více

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP Každý student a zaměstnanec UTB má možnost připojit se do bezdrátové sítě eduroam. Tento dokument obsahuje návod, jak se připojit do WiFi sítě

Více

Pro použití v exteriéru i interiéru!

Pro použití v exteriéru i interiéru! Chytré stavební hmoty VYSOCE KVALITNÍ POVRCHY STĚN A STROPŮ GLETOVACÍ STĚRKA Q4 Pro použití v exteriéru i interiéru! www.quick-mix.cz 222 GLETOVACÍ STĚRKA Q4 GLETOVACÍ STĚRKA Q4 Gletovací stěrka Q4: A

Více

10. Reflexy a reakční doba.

10. Reflexy a reakční doba. 1 10. Reflexy a reakční doba. Živé organismy musí registrovat změny ve svém okolí a adekvátně reagovat. Reflexní přizpůsobení zahrnuje receptory, které registrují změnu, sensorické neurony, které posílají

Více

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU PŘÍLOHA č. 2B PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Změny v projektu... 3

Více

SCA 30. Sada solárního ohřevu, návod pro instalaci IHB 1225-1 431211 LEK

SCA 30. Sada solárního ohřevu, návod pro instalaci IHB 1225-1 431211 LEK EK SCA 0 CZ Sada solárního ohřevu, návod pro instalaci IHB - Návod pro instalaci - SCA 0 Popis Toto příslušenství se používá pro připojení solárního ohřevu k jednotce VVM 00. Solární ohřev může být použit

Více

výukový text k tématům Levák a psaní Ivo Vodička www.levactvi.cz www.dumy.cz

výukový text k tématům Levák a psaní Ivo Vodička www.levactvi.cz www.dumy.cz Výukový text ke kapitolám Levák a psaní aneb Nechte leváky drápat Výuka leváků při psaní a pracovních činnostech se v našem školství odvíjí od tradovaných zvyklostí, které byly položeny dnes již zrušenou

Více

Schoeller Süssen GmbH

Schoeller Süssen GmbH strana 1 Model 41 Dámský svetr a nákrčník Pro velikost 36 = údaje před závorkou, pro velikost 38 = údaje v závorce, pro velikost 42 = údaje za závorkou. Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro všechny

Více