Souhrn jednání zástupců spolku Montessori Opava s vedením statutárního města Opava. Zpracovala: Veronika Kotůlková

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Souhrn jednání zástupců spolku Montessori Opava s vedením statutárního města Opava. Zpracovala: Veronika Kotůlková"

Transkript

1 Souhrn jednání zástupců spolku Montessori Opava s vedením statutárního města Opava Zpracovala: Veronika Kotůlková

2 Výchozí stav Spolek Montessori Opava stál již při vzniku ZŠ Nový svět v roce 2012 a od té doby je se školou spjat nejen v podobě dofinancovávání provozu školy. Proto bylo logické, že také do jednání o větší budově pro ZŠ Nový svět a také o případném zřízení 2. stupně Montessori školy v Opavě se pustili právě členové Spolku. Během školního roku 2014/2015 ředitelka školy Ing. Pazderníková rodiče nejstarších dětí ve škole několikrát oslovila s prosbou o pomoc ve věci větší budovy pro Montessori školu, kde by mohlo vzdělávání podle principů Montessori pedagogiky probíhat až do 9. třídy.

3 Schůzka s vedením města Přítomni: Simona Bierhausová, 1. náměstkyně primátora Simona Horáková, radní, předsedkyně Komise pro výchovu, vzdělávání a prevenci kriminality Andrea Štenclová, vedoucí odboru školství Martin Sedlář, poslanec PČR Veronika Kotůlková a Martin Pietraszek zástupci spolku Montessori Opava

4 Schůzka s vedením města Zástupci Spolku Montessori Opava prezentovali záměr aktivní spolupráce a hledání možného řešení pro rozšíření výuky ZŠ Nový Svět na 2. stupeň Pro zabezpečení kontinuity ve vzdělávání bylo potřeba nalézt řešení Montessori výuky počínaje školním rokem 2017/18. Byla diskutována možnost vytvoření pracovní skupiny pro tuto záležitost, zprostředkování kontaktu se školami, které již 2. stupeň nabízejí. Pro získání finančních prostředků nutných k pokrytí vybavení školy pro 2. stupeň, zpracování školního vzdělávacího programu, vyškolení pedagogů apod. bylo počítáno s vypracování ESF projektu (operační program: výzkum, vývoj a vzdělávání). Zástupci zřizovatele/města Opavy přislíbili interní projednání možných variant lokalizace ZŠ; aktuálně probíhala jednání se zástupci Kongregace Dcer Božské Lásky o dlouhodobém pronájmu budovy na ul. Rooseveltova (Marianum).

5 Schůzka s vedením města Přítomni: Simona Bierhausová, 1. náměstkyně primátora města Opavy Andrea Štenclová, vedoucí odboru školství Hana Kroupová zástupkyně ředitelky ZŠ Nový svět David Kroupa, Veronika Kotůlková a Martin Pietraszek zástupci spolku Montessori Opava

6 Schůzka s vedením města Zástupci magistrátu města informovali: o zpracování smlouvy o smlouvě budoucí mezi magistrátem a Kongregací Dcer božské lásky (tzv. Marianum); tato smlouva nebyla v době jednání podepsána, ve stavu připomínkování o zahájení příprav projektové dokumentace za účelem opravy budovy Mariana. o rozhodnutí o schválení zamýšlené investice, které má být provedeno v listopadu Tento časový harmonogram byl v souladu se záměry zúčastněných stran, tak aby mohlo být zahájeno vzdělávání na 2. stupni Montessori školy od školního roku 2017/18. o alternativě v podobě umístění školy do budovy na ulici Pekařská (odloučené pracoviště ZŠ Ochranova). Kapacitní možnosti školy umožňují však výuku pouze 1. stupně ZŠ.

7 Schůzka s vedením města Zástupkyně ZŠ a zástupci Spolku informovali: Zástupkyně školy ZŠ Nový svět potvrdila stanovisko školy, že podpoří vznik ZŠ pro 2. stupeň. Pracovníci školy se dle jejich slov aktivně zapojují do přípravy projektové dokumentace k vybavení specializovaných učeben. Spolek plánoval využít dotační program v rámci Evropského sociálního fondu, výzva č. 02_15_007 Inkluzivní vzdělávání, operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání. V rámci tohoto projektu měli být vyškoleni pedagogové pro Montessori školská zařízení. Termín odevzdání projektové žádosti: Zástupci Spolku prezentovali výsledky dotazníkového šetření ze srpna 2015, které poskytuje informace o značné poptávce po alternativním způsobu výuky v Opavě.

8 Na podzim 2015 se bohužel rozpadla koalice vedení města Opavy a až do konce kalendářního roku, tedy do zvolení nového vedení města možné vést další jednání. Od ledna 2016 připadla oblast školství nově náměstku primátora panu Stiborskému.

9 Sepsání petice Dne předložili členové Spolku petici adresovanou vedení města Opavy, v níž žádali vhodnější budovu pro Montessori školu v Opavě a následné zřízení 2. stupně. Petici podepsalo bezmála 1000 občanů. Vedení města na petici odpovědělo v tom smyslu, že zřízení 2. stupně Montessori školy v Opavě nepodpoří, protože není v souladu s platnou legislativou a tudíž ve veřejném školství neakceptovatelné. Jako řešení neuspokojivého zázemí současné ZŠ Nový svět bylo sděleno, že ředitelka ZŠ Nový svět vyjednává o prostorách v ZŠ na Pekařské ulici.

10 Pokračující jednání s vedením města v roce 2016 V období od ledna do března 2016 proběhlo několik setkání zástupců Spolku se zástupci vedení města Sešli jsme se několikrát s vedoucí odboru školství (paní Štenclovou), s náměstkem primátora panem Stiborským, jehož resortem je právě školství a také s některými zastupiteli. Proběhlo také setkání zástupců Spolku s ředitelkou Pazderníkovou. Jak paní Štenclová, tak paní Pazderníková nás opakovaně vyzvaly ke zřízení soukromé školy, která by Montessori vzdělávání na 2. stupni mohla realizovat.

11 Jednání s vedením města v roce 2016 Dne byli pozváni zástupci Spolku (Veronika Kotůlková, Martin Pietraszek a Dalibor Kuba) na zasedání Rady města, kde byl představen projekt S Montessori do devítky Vedení města požádalo zástupce Spolku o písemné vypracování projektu pro zřízení 2. stupně Montessori školy v Opavě, požadovaný projekt byl všem členům Rady města zaslán dne I přes několik žádostí, aby byla k jednáním přizvaná ředitelka ZŠ Nový svět Milada Pazderníková, k tomuto nedošlo. Na posledním zasedání Rady města dne Bylo zástupcům Spolku sděleno, že se o celé záležitosti bude Rada města hlasovat a posléze také zastupitelstvo města.

12 Stanovisko ředitelky ZŠ Nový svět Na schůzce dne tlumočila zástupkyně ZŠ Nový svět stanovisko vedení školy, že podpoří vznik ZŠ pro 2. stupeň. Dne zaslala ředitelka ZŠ všem rodičům se sdělením, že nemůže se znalostí věcí podpořit, aby v rámci Základní školy Nový svět, Opava, p. o., byl zřízen druhý stupeň.

13 Závěr jednání Dne proběhlo jednání komise Rady Statutárního města Opavy pro výchovu, vzdělávání a prevenci kriminality, která zřízení druhého stupně při Základní škole Nový svět nedoporučila. Dne Rada města Opavy nepřijala usnesení ke zřízení druhého stupně základní školy při ZŠ Nový svět, že záměr zřízení 2. stupně Montessori školy nepodpoří. Dne zasedalo zastupitelstvo města Opavy, kde vystoupila také ředitelka Pazderníková. Zastupitelstvo zřízení druhého stupně základní školy při Základní škole Nový svět neschválilo.

14 Závěr Vzhledem k faktu, že několikaměsíční jednání s vedením ZŠ Nový svět a s vedením města ohledně získání vhodnější budovy pro Montessori školu a zřízení 2. stupně školy nebylo úspěšné, začala chystat skupina rodičů zřízení soukromé školy ve Lhotě u Opavy. Žádost o zápis ZŠ Labyrint Lhota je nyní ve fázi správního řízení na MŠMT. ZŠ Labyrint Lhota nezřizuje spolek Montessori Opava, i když rodiče, kteří zrod školy ve Lhotě iniciovali, jsou aktivními členy Spolku.

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 27. 9. 2012 Bod pořadu jednání: Zřízení školního klubu při Základní škole, Liberec, Ještědská 354/88, příspěvkové organizaci.

Více

Projekt S Montessori do devítky

Projekt S Montessori do devítky Projekt S Montessori do devítky Vypracovala: Doc. Dr. phil. Veronika Kotůlková 31. 3. 2016 Cíle projektu: Naši cílem je vytvořit devítiletou základní školu, na níž se vyučuje dle pedagogiky Marie Montessori,

Více

P O Z V Á N K A. Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů

P O Z V Á N K A. Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA V Opavě dne 16. 4. 2015 P O Z V Á N K A Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů 6. zasedání Zastupitelstva statutárního města Opavy

Více

2. odborná konference projektu moderní učitel

2. odborná konference projektu moderní učitel 2. odborná konference projektu moderní učitel Druhá konference projektu Moderní učitel se nesla pod motem Alternativní vzdělávací koncepce jako možnost zkvalitnění školního vzdělávání. Konference hledala

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s ze 4. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 18. dubna 2013 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Čapka 9-N2.903 Krajského

Více

Zápis č. 14. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne

Zápis č. 14. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne Zápis č. 14 z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova ze dne 9. 5. 2016 Přítomni: Nepřítomni: Mgr. Ivo Kohl Mgr. Petr Kouba Vladimír Kočara Mgr. Bc. Věra Václavíčková Mgr. Marie

Více

P O Z V Á N K A. Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů. na pondělí dne 18. září 2017 v 9.

P O Z V Á N K A. Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů. na pondělí dne 18. září 2017 v 9. STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA Opava 6. 9. 2017 P O Z V Á N K A Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů 25. zasedání Zastupitelstva statutárního města Opavy na pondělí

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ŠKOLSKÉ RADY ze dne

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ŠKOLSKÉ RADY ze dne Š K O L S K Á R A D A ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7, KORUNOVAČNÍ 8 (FAKULTNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA PŘI PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UK V PRAZE) SE SÍDLEM KORUNOVAČNÍ 8/164, 170 00 PRAHA 7 V Praze dne 6.6.2019 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ

Více

P O Z V Á N K A. Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů

P O Z V Á N K A. Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA Opava 1. 12. 2016 P O Z V Á N K A Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů 20. zasedání Zastupitelstva statutárního města Opavy na

Více

Zápis č. 10. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne

Zápis č. 10. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne Zápis č. 10 z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova ze dne 11. 1. 2016 Přítomni: Nepřítomni: Ing. Michal Majer Mgr. Přemysl Dvorský, Ph.D. Mgr. Petr Kouba Mgr. Ivana Grigárková

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Shrnutí činnosti za rok Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Shrnutí činnosti za rok Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 Shrnutí činnosti za rok 2012 V souladu s hlavním cílem občanského sdružení Montessori Opava, jímž je podporovat další zavádění Montessori výchovných a výukových metod do mateřských

Více

P O Z V Á N K A. 13. zasedání Zastupitelstva statutárního města Opavy. do Kulturního domu Na Rybníčku v Opavě

P O Z V Á N K A. 13. zasedání Zastupitelstva statutárního města Opavy. do Kulturního domu Na Rybníčku v Opavě STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA Opava 28.1. 2016 P O Z V Á N K A Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů 13. zasedání Zastupitelstva statutárního města Opavy na pondělí

Více

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE První práce na strategii komunitně vedeného místního rozvoje byla započata již v roce 2012, kdy se uskutečnilo první setkání starostů

Více

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA ZASTUPITELSTVO STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY USNESENÍ z 28. zasedání ZASTUPITELSTVA STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY dne 20. 12. 2017 2 28. ZMO 20. 12. 2017 552/28 ZM 17 Volba ověřovatelů zápisu volí ověřovatele zápisu

Více

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Zastupitelstvo města Přerova Pořadové číslo: 15/10 Přerov 20. 11. 2012 Předloha pro 15. zasedání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 10. 12. 2012 Předkladatel: Zpracovatel: Mgr. Dušan

Více

ZASTUPITELSTVO STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY

ZASTUPITELSTVO STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY ZASTUPITELSTVO STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY POZVÁNKA 4. zasedání Zastupitelstva statutárního města Opavy konaného dne 18.3.2019 v 09:00 hodin v Kulturním domě Na Rybníčku, Na Rybníčku 43, Opava Program 1.

Více

Obecná priorita A12: VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI SPOLEČNĚ S OSTATNÍMI

Obecná priorita A12: VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI SPOLEČNĚ S OSTATNÍMI PODKLAD PRO JEDNÁNÍ MINITÝMU PRO PODPORU INKLUZE Formulace kritérií splnění dílčích cílů se opírala rovněž o souhrnné výsledky dotazníkového šetření potřeb na školách pro jednotlivá klíčová témata. Konkrétní

Více

Zápis z 2. setkání Pracovní skupiny Vzdělávání

Zápis z 2. setkání Pracovní skupiny Vzdělávání Zápis z 2. setkání Pracovní skupiny Vzdělávání Datum: 8. 6. 2016 od 10:00 h. Místo: Multifunkční sál Obchodní akademie a Vyšší odborné školy sociální, Zelená 2824/40A, Ostrava Účastníci jednání viz prezenční

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 60

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 60 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 60 DNE: 13. 2. 2017 JEDNACÍ ČÍSLO: 939/2017/ŠKS NÁZEV: Obecně závazná vyhláška města o stanovení spádových obvodů základních škol ANOTACE: Obecně závazná vyhláška města č. 1/2017

Více

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA ZASTUPITELSTVO STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY USNESENÍ z 29. zasedání ZASTUPITELSTVA STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY dne 12. 2. 2018 2 29. ZMO 12. 2. 2018 568/29 ZM 18 Volba ověřovatelů zápisu volí ověřovatele zápisu

Více

Zápis č. 12. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne

Zápis č. 12. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne Zápis č. 12 z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova ze dne 7. 3. 2016 Přítomni: Nepřítomni: Mgr. Přemysl Dvorský, Ph.D. Mgr. Petr Kouba Mgr. Ivana Grigárková Mgr. Bc. Věra Václavíčková

Více

USNESENÍ Z 10. JEDNÁNÍ VÝBORU EVROPSKÉ FONDY ZMČ PRAHY 13. JUDr. Kateřina Černá, Bc. Martin Šmíd, p. Evžen Mošovský

USNESENÍ Z 10. JEDNÁNÍ VÝBORU EVROPSKÉ FONDY ZMČ PRAHY 13. JUDr. Kateřina Černá, Bc. Martin Šmíd, p. Evžen Mošovský Přítomni: USNESENÍ Z 10. JEDNÁNÍ VÝBORU EVROPSKÉ FONDY ZMČ PRAHY 13 ze dne 26. 11. 2015 Předseda: Členové: Tajemník: Omluveni: Host: Ing. Michal Drábek Ivana Todlová, Marek Ždánský, Mgr. Štěpán Hošna,

Více

ZÁPIS Z 7. JEDNÁNÍ Kontrolního výboru Zastupitelstva města Karlovy Vary

ZÁPIS Z 7. JEDNÁNÍ Kontrolního výboru Zastupitelstva města Karlovy Vary ZÁPIS Z 7. JEDNÁNÍ Kontrolního výboru Zastupitelstva města Karlovy Vary Dne 15. září 2016 se uskutečnilo jednání Kontrolního výboru zřízeného Zastupitelstvem města Karlovy Vary. Místo jednání: Doba jednání:

Více

Zápis a usnesení z 1. jednání Výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP, ze dne 17.1. 2011

Zápis a usnesení z 1. jednání Výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP, ze dne 17.1. 2011 Zápis a usnesení z 1. jednání Výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP, ze dne 17.1. 2011 Přítomni: Ing. Marie Kousalíková, Mgr. Jiří Dienstbier ml., Jan Slezák, Mgr. Ludmila Štvánová, Mgr. Nataša Šturmová,

Více

Č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s.

Č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s. Č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000297 MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s. Představení Finálního dokumentu MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Více

ze dne Místo a čas konání: MÚ Kopřivnice, 15:00 16:30 Program: 1. Zahájení, uvítání přítomných

ze dne Místo a čas konání: MÚ Kopřivnice, 15:00 16:30 Program: 1. Zahájení, uvítání přítomných Zápis ze setkání ředitelů škol a školských zařízení v ORP Kopřivnice projektu Místní akční plán ORP Kopřivnice II, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008634 Místo a čas konání: MÚ Kopřivnice, 15:00 16:30

Více

1. Uvítání - paní Slámová přivítala přítomné členy a seznámila s programem setkání i jednotlivými přednášejícími za ASZ, - byla promítnuta prezentace.

1. Uvítání - paní Slámová přivítala přítomné členy a seznámila s programem setkání i jednotlivými přednášejícími za ASZ, - byla promítnuta prezentace. Setkání: 2. jednání lokálního partnerství Agentura pro sociální začleňování společně se zástupci města Vsetín Termín: 13. prosince 2016 od 13:00 do 15:30 Místo: Program: Podnikatelský inkubátor Vsetínska

Více

Zápis č. 21. ze zasedání Zastupitelstva obce Starého Hradiště konaného dne 10. července 2013 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti

Zápis č. 21. ze zasedání Zastupitelstva obce Starého Hradiště konaného dne 10. července 2013 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti Zápis č. 21 ze zasedání Zastupitelstva obce Starého Hradiště konaného dne 10. července 2013 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti Přítomni: Ing. Miroslav Čepčář, Václav Janovský, Jaroslav Kopal, Lucie

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 7. 12. 2016 48 věc: Souhlas s realizací projektů v OP VVV a uzavření smlouvy o partnerství v ZŠ důvod předložení: 102 odst. 2 písm. b) zákona

Více

USNESENI. ZASTUPITELSTVA STATUTARNiHO MESTA OPAVY

USNESENI. ZASTUPITELSTVA STATUTARNiHO MESTA OPAVY ZASTUPITELSTVO STATUTARNIHO MESTA OPAVY A, USNESENI z ustavujfcfho zasedanf ZASTUPITELSTVA STATUTARNiHO MESTA OPAVY dne 10. 11.2014 2 1. ZMO 10. 11. 2014 1/01 ZM 14 Docasna zmena zpusobu hlasovani rozhodlo

Více

P O Z V Á N K A. Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů. do Kulturního domu Na Rybníčku v Opavě

P O Z V Á N K A. Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů. do Kulturního domu Na Rybníčku v Opavě STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA Opava 19. 10. 2017 P O Z V Á N K A Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů 26. zasedání Zastupitelstva statutárního města Opavy na

Více

MAP ORP Karlovy Vary zápis ze setkání s řediteli škol dílčí území K. Vary, sever, jih

MAP ORP Karlovy Vary zápis ze setkání s řediteli škol dílčí území K. Vary, sever, jih MAP ORP Karlovy Vary zápis ze setkání s řediteli škol Datum a místo: 28. 4. 2016 zasedací místnost Magistrátu města Karlovy Vary, 4. 5. 2016 zasedací místnost městského úřadu v Nejdku, 11. 5. 2016 knihovna

Více

Zápis č. 8. z jednání Řídícího výboru pro modernizaci veřejné správy konaného dne

Zápis č. 8. z jednání Řídícího výboru pro modernizaci veřejné správy konaného dne Zápis č. 8 z jednání Řídícího výboru pro modernizaci veřejné správy konaného dne 29.1.2015 Přítomni: dle prezenční listiny Nepřítomni: dle prezenční listiny Hosté: dle prezenční listiny Počet členů Řídícího

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 3. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 3. 2012 Bod pořadu jednání: Protokol z kontrolní akce Kontrola použití příspěvku poskytnutého na činnost organizace

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 29. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 19. května 2016 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Čapka 9-N2.903 Krajského

Více

Zápis ze schůzky pracovních skupin pro přípravu strategie a programového výboru MAS

Zápis ze schůzky pracovních skupin pro přípravu strategie a programového výboru MAS 29.4.2014 dle prezenční listiny členové pracovních skupin i členové managementu pro přípravu strategie a 1) Seznámení členů pracovní skupiny se záměrem zpracování strategie pro období 2014-2020, s harmonogramem

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

ZÁPIS. Celkem 72. Pozvánka na mimořádné zasedání Zastupitelstva města Kladna tvoří přílohu č. 1 zápisu, prezenční listiny přílohu č. 2.

ZÁPIS. Celkem 72. Pozvánka na mimořádné zasedání Zastupitelstva města Kladna tvoří přílohu č. 1 zápisu, prezenční listiny přílohu č. 2. č.j.oo/320/16 STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO ZÁPIS z mimořádného zasedání Zastupitelstva města Kladna, které se konalo dne 2. června 2016 od 17:00 hod. ve velkém konferenčním sále objektu č.p. 3105 Fakulty biomedicínského

Více

Zápis a usnesení. ze 14. schůze Rady města Mostu roku 2013, konané dne v zasedací místnosti č. 101

Zápis a usnesení. ze 14. schůze Rady města Mostu roku 2013, konané dne v zasedací místnosti č. 101 Zápis a usnesení ze 14. schůze Rady města Mostu roku 2013, konané dne 3. 9. 2013 v zasedací místnosti č. 101 Přítomni: Ing. Vlastimil Vozka, JUDr. Hana Jeníčková, Mgr. Karel Novotný, MBA, Miroslav Fencl,

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 1. zasedání zastupitelstva města dne: 16. 12. 2010 Bod pořadu jednání: Uzavření dodatků ke smlouvám o poskytnutí dotace na provoz mateřských škol, mezi Statutárním

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 2/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 2/2017 konaného dne Zápis z jednání č. 2/2017 konaného dne 17. 2. 2017 Přítomni: 1. Petr Krčál (předseda) 9. Jiří Hormandl 2. Marie Bohuslavová 10. Zdeňka Marková 3. Pavla Kučerová 11. Jan Tourek (místopředseda) 4. Petr Běhunek

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 1. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 17. ledna 2013 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Čapka 9-N2.903 Krajského

Více

Starosta 28. INFORMACE STAROSTY. Lukáš Pohanka, starosta RMO. Lukáš Pohanka, starosta. Návrh usnesení

Starosta 28. INFORMACE STAROSTY. Lukáš Pohanka, starosta RMO. Lukáš Pohanka, starosta. Návrh usnesení Starosta 7. Zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne: 08. 09. 2010 Bod pořadu jednání: 28. INFORMACE STAROSTY Věc: Informace starosty Důvod předložení: Zpracoval: Projednáno:

Více

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Pořadové číslo: 23/11 Zastupitelstvo města Přerova Přerov 17.4.2014 Předloha pro 23. jednání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 28. 4. 2014 Předkladatel: Zpracovatel: Mgr. DUŠAN HLUZÍN,

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E. pro jednání zastupitelstva města dne

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E. pro jednání zastupitelstva města dne S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 23. 6. 2016 Odpověď na žádost Kateřiny a Jana Málkových o změnu obecně závazné vyhlášky, kterou se vymezují

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 2. zasedání zastupitelstva města dne: 26. 2. 2015 Bod pořadu jednání: Dotace na rok 2015 na provozní náklady spojené se stravováním žáků základních škol jiných

Více

Zápis č. 1 ze zasedání Výboru pro regionální rozvoj Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. února 2017

Zápis č. 1 ze zasedání Výboru pro regionální rozvoj Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. února 2017 Zápis č. 1 ze zasedání Výboru pro regionální rozvoj Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. února 2017 Přítomni: Nepřítomni: Ing. Petr Bartoník Mgr. Přemysl Dvorský, Ph.D. Ivana Dvořáková Rostislav

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Blažovice, okres Brno-venkov. Nádražní 7, 664 08 Blažovice. Identifikátor: 600 110 567

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Blažovice, okres Brno-venkov. Nádražní 7, 664 08 Blažovice. Identifikátor: 600 110 567 Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Blažovice, okres Brno-venkov Nádražní 7, 664 08 Blažovice Identifikátor: 600 110 567 Termín konání inspekce:

Více

Zápis č. 3 z jednání Finančního výboru Zastupitelstva města Přerova

Zápis č. 3 z jednání Finančního výboru Zastupitelstva města Přerova Zápis č. 3 z jednání Finančního výboru Zastupitelstva města Přerova Účel jednání: Finanční výbor Datum jednání: 10.06.2019 Místo jednání: zasedací místnost ROZ, Bratrská 34 Přítomní členové výboru: Jméno,

Více

Zápis č. 21 ze zasedání Zastupitelstva obce Staré Hradiště konaného dne 5. dubna 2017 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti

Zápis č. 21 ze zasedání Zastupitelstva obce Staré Hradiště konaného dne 5. dubna 2017 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti Zápis č. 21 ze zasedání Zastupitelstva obce Staré Hradiště konaného dne 5. dubna 2017 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti Přítomni: Ing. Miroslav Čepčář, Ladislav Beran, Ing. Pavlína Jedličková,,

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000066 Pracovní skupina 30. 5. 2017 Horšovský Týn OBSAH 1) Přivítání 2) Logické rámce 3) Akční plán

Více

Zápis č. 5/2017 ze zasedání zastupitelstva obce Herink, konané dne

Zápis č. 5/2017 ze zasedání zastupitelstva obce Herink, konané dne Čas konání: od 18:25 hod. do 20:55 hod. Zápis č. 5/2017 ze zasedání zastupitelstva obce Herink, konané dne 29. 6. 2017 Přítomni:, Miroslav Masopust (odchod 20:40), Zdeněk Zachař, Martin Havlíček, Lenka

Více

ROČNÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2009/2010

ROČNÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2009/2010 Střední škola nábytkářská a obchodní Bystřice pod Hostýnem ROČNÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2009/2010 Skupina výchovných poradců školy a okruhy jejich činností: Ing. Aleš Zapletal (současně

Více

2. Setkání ředitelů - MŠ Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu. V Kyjově, dne

2. Setkání ředitelů - MŠ Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu. V Kyjově, dne 2. Setkání ředitelů - MŠ Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu V Kyjově, dne 5. 10. 2016 Setkání ředitelů MŠ - úvod - zahájení, přivítání - setkání pouze pro MŠ (ředitelé, ředitelky, popř. vedoucí

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Zápis z 6/2016 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne , od 18:30 hodin.

Zápis z 6/2016 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne , od 18:30 hodin. Zápis z 6/2016 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne 6.6.2016, od 18:30 hodin. Den a místo konání: 6.6.2016, budova úřadu městyse Heraltice, kancelář starosty Hodina zahájení a ukončení:

Více

Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov

Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov Datum a čas konání: 8. prosince 2016 v 9:00 hodin Místo konání: Obecní úřad Rostěnice-Zvonovice Přítomni:

Více

3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 27.03.2018 Bod pořadu jednání: 35. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 85/18 úprava kapitoly 917 04 transfery odboru školství, mládeže, tělovýchovy

Více

P O Z V Á N K A. Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů. na pondělí dne v 9.

P O Z V Á N K A. Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů. na pondělí dne v 9. STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA Opava 30. 11. 2017 P O Z V Á N K A Svolávám podle 92 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů 27. zasedání Zastupitelstva statutárního města Opavy na

Více

Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace PREVENTIVNÍ PROGRAM září 2015 červen 2016 Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Realizátor:

Více

Zápis z 5. zasedání školské rady 15. 10. 2007

Zápis z 5. zasedání školské rady 15. 10. 2007 Zápis z 5. zasedání školské rady 15. 10. 2007 Přítomni: L. Curylo, D. Kaniová, J. Kavala, M. Kracík, M. Pišková, M. Vavroš, J. Vejpustková Omluveni: L. Pospíšil, R. Zapletalová Hosté: A. Balnar, ředitel

Více

Zápis č. 5. z jednání Komise pro školství a sport Rady města Přerova. ze dne

Zápis č. 5. z jednání Komise pro školství a sport Rady města Přerova. ze dne Zápis č. 5 z jednání Komise pro školství a sport Rady města Přerova ze dne 15. 5. 2019 Přítomni: Mgr. Zdeněk Navrátil Mgr. Dagmar Bouchalová Ing. Michal Majer Mgr. Jaroslav Hýzl Mgr. Věra Žáková Ing. Tomáš

Více

konané dne od 16:00 hodin v kanceláři MAS Podbrdsko, Městské zdravotnické zařízení, Rožmitál pod Třemšínem.

konané dne od 16:00 hodin v kanceláři MAS Podbrdsko, Městské zdravotnické zařízení, Rožmitál pod Třemšínem. konané dne 8.3.2017 od 16:00 hodin v kanceláři MAS Podbrdsko, Městské zdravotnické zařízení, Rožmitál pod Třemšínem. Předsedkyně správní rady zahájila zasedání správní rady a konstatovala, že je rada usnášení

Více

v tomto znění: Zastupitelstvo MČ po projednání jmenuje paní Markétu Köhlerovou zapisovatelem zápisu ZMČ.

v tomto znění: Zastupitelstvo MČ po projednání jmenuje paní Markétu Köhlerovou zapisovatelem zápisu ZMČ. Městská část Praha Ďáblice ZÁPIS z 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva MČ Praha Ďáblice konaného dne 5.11.2018 od 18.05 hod v budově Obecního domu, Osinalická 1104/13, Praha-Ďáblice Přítomni:Ing. Miloš

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 Pracovní skupina Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem, rozvoj

Více

ZÁPIS. z 4. jednání Komise mládeže a sportu RM Ústí nad Labem ze dne

ZÁPIS. z 4. jednání Komise mládeže a sportu RM Ústí nad Labem ze dne MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM Odbor kultury, sportu a sociálních služeb Velká Hradební 8, 400 01 Ústí nad Labem ZÁPIS z 4. jednání Komise mládeže a sportu RM Ústí nad Labem ze dne 6. 3. 2019 Zahájení

Více

Městská část Praha 11. Zápis č.8/2016. z jednání sportovní komise, konaného dne Úřad MČ Praha 11, Vidimova 1324, kancelář číslo 412

Městská část Praha 11. Zápis č.8/2016. z jednání sportovní komise, konaného dne Úřad MČ Praha 11, Vidimova 1324, kancelář číslo 412 Městská část Praha 11 Zápis č.8/2016 z jednání sportovní komise, konaného dne 13.10.2016 Přítomni: Nepřítomni: Omluveni: Hosté: Místo jednání: Úřad MČ Praha 11, Vidimova 1324, kancelář číslo 412 Usnášeníschopnost:

Více

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne 26.02. 2014 Přítomni na jednání: - viz prezenční listina, která je přílohou tohoto zápisu Omluven:

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 7. zasedání zastupitelstva města dne: 3. 9. 2015 Bod pořadu jednání: Vyřízení podnětů, dotazů a připomínek z 6. řádného zasedání zastupitelstva města konaného dne

Více

Odbor školství a kultury V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor školství a kultury V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 01.02.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.02.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení záměru předložení žádosti o poskytnutí podpory v rámci dotačního programu

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Z á p i s č. 25 ze zasedání zastupitelstva obce dne 25. 6. 2014

Z á p i s č. 25 ze zasedání zastupitelstva obce dne 25. 6. 2014 Z á p i s č. 25 ze zasedání zastupitelstva obce dne 25. 6. 2014 Přítomni: dle prezenční listiny Návrh programu: 1) Ověření usnášeníschopnosti, schválení zapisovatelky, ověřovatelů zápisu 2) Kontrola zápisu

Více

Podkladová data pro zpracování ANALÝZY POTŘEB V ÚZEMÍ. E) Podpora inkluze a další specifická témata Ústeckého kraje

Podkladová data pro zpracování ANALÝZY POTŘEB V ÚZEMÍ. E) Podpora inkluze a další specifická témata Ústeckého kraje Podkladová data pro zpracování ANALÝZY POTŘEB V ÚZEMÍ E) Podpora inkluze a další specifická témata Ústeckého kraje 1. Charakteristika podpory inkluze Inkluzivní vzdělávání je přístup ke vzdělávání, kde

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 3. zasedání zastupitelstva města dne: 26. 3. 2015 Bod pořadu jednání: Schválení Dodatku č. 6 ke Smlouvě o poskytnutí dotace v rámci projektu Centrum aktivního

Více

Z Á P I S č. 02 /2015 z jednání Výboru pro výchovu a vzdělávání Zastupitelstva městské části Praha 4, konaného dne 03. 03. 2015

Z Á P I S č. 02 /2015 z jednání Výboru pro výchovu a vzdělávání Zastupitelstva městské části Praha 4, konaného dne 03. 03. 2015 Z Á P I S č. 02 /2015 z jednání Výboru pro výchovu a vzdělávání Zastupitelstva městské části Praha 4, konaného dne 03. 03. 2015 Přítomni: M. Zacharová, Ing. Kovářík, J. Niklová, Mgr. P. Rejchrtová, J.

Více

Zápis. ze zasedání zastupitelstva obce Dlouhá Lhota, konaného dne v zasedací místnosti kulturního domu.

Zápis. ze zasedání zastupitelstva obce Dlouhá Lhota, konaného dne v zasedací místnosti kulturního domu. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Dlouhá Lhota, konaného dne 23. 12. 2015 v zasedací místnosti kulturního domu. Přítomni: Širůček Z., Šebek P., Müller J., Havránek J., Opluštil P., Sokol Petr, Sokol

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 7. 12. 2016 bod programu: 49 věc: Souhlas s umístěním sídla spolku v objektu města důvod předložení: 102 odst. 2 písm. b) zákona o obcích, v platném znění

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 6. zasedání zastupitelstva města dne: 23. 6. 2016 Bod pořadu jednání: Návrh rozpočtového opatření č. 3B) - Fond rozvoje a Dotační fondy statutárního města Liberec

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 24. 9. 2015 Bod pořadu jednání: Změnové Rozhodnutí o poskytnutí dotace včetně podmínek k rozhodnutí o poskytnutí dotace

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 5. 2014 Bod pořadu jednání: Dodatek č. 1 ke zřizovací listině Základní školy, Liberec, nám. Míru 212/2, příspěvková

Více

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY LEDEN - BŘEZEN LEDEN Během měsíce ledna proběhlo několik významných akcí a setkání. Velmi důležitou událostí byla realizace veřejných projednání, kterých se celkem zúčastnilo 144

Více

Program 3. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce, konaného dne 13. 01. 2015 v 18.15 hod.

Program 3. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce, konaného dne 13. 01. 2015 v 18.15 hod. Program 3. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce, konaného dne 13. 01. 2015 v 18.15 hod. 1 / 3 Zahájení zasedání zastupitelstva MČ Suché Lazce. 2 / 3 Volba ověřovatelů a zapisovatelky. 3 / 3 Kontrola

Více

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 1. března 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 34 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 10. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 16. ledna 2014 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Poláčka 9-P1.905 Krajského

Více

a) návrh dotace pro projekt A Dofinancování ambulantních provozů Kliniky adiktologie VFN Praha 2 a 1. LF UK v Praze ve výši Kč,

a) návrh dotace pro projekt A Dofinancování ambulantních provozů Kliniky adiktologie VFN Praha 2 a 1. LF UK v Praze ve výši Kč, I. Kontrola plnění usnesení z předchozího jednání RVKPP Materiál obsahuje přehled plnění usnesení z posledního jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále jen RVKPP ) dne 29. ledna 2013.

Více

POZVANKA STATUTARNI MESTO OPAVA. 2. zasedani Zastupitelstva statutarniho mesta Opavy. na pondeli dne 15. prosince 2014 v 9.

POZVANKA STATUTARNI MESTO OPAVA. 2. zasedani Zastupitelstva statutarniho mesta Opavy. na pondeli dne 15. prosince 2014 v 9. STATUTARNI MESTO OPAVA V Opave dne 4. 12. 2014, POZVANKA Svolavam podle 92 odst. 1 zakona c. 128/2000 Sb. o obcich, ve zneni pozdejsich pi'edpisu 2. zasedani Zastupitelstva statutarniho mesta Opavy na

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 Pracovní skupina Předškolní vzdělávání a péče: dostupnost inkluze - kvalita 12. 4. 2017, Domažlice

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 21. 9. 2016 53 věc: Souhlas s uzavřením smlouvy o partnerství s finančním příspěvkem a s realizací projektů v OP VVV důvod předložení: 102

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 1. zasedání zastupitelstva města dne: 30. 1. 2014 Bod pořadu jednání: Poskytnutí dotací na rok 2014 a uzavření dodatků ke smlouvám o poskytnutí dotace na provozní

Více

Zápis z jednání Rady Místní akční skupiny Svitava z. s. 11. října 2016 v zasedací místnosti Mze ČR (pracoviště SZIF Svitavy)

Zápis z jednání Rady Místní akční skupiny Svitava z. s. 11. října 2016 v zasedací místnosti Mze ČR (pracoviště SZIF Svitavy) Zápis z jednání Rady Místní akční skupiny Svitava z. s. 11. října 2016 v zasedací místnosti Mze ČR (pracoviště SZIF Svitavy) Přítomní členové rady: Vladimír Buchta, Zdeněk Kadlec, Ing. Julius Štaud, Mgr.

Více

Z á p i s. Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 25. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 17. prosince 2015 od 11:00 hodin v restauraci Mexita v Hradci Králové, Velké náměstí

Více

Program 13. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne v hod.

Program 13. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne v hod. Program 13. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 22.2.2016 v 18.15 hod. 1 / 12 Zahájení zasedání zastupitelstva MČ Suché Lazce. 2 / 12 Volba ověřovatelů a zapisovatelky. 3 / 12 Kontrola

Více

3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 28.03.2017 Bod pořadu jednání: 37. Název : Sloučení Centra vzdělanosti Libereckého kraje zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, příspěvková

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva Obce Suchodol č. 13/2014 ze dne 25.11.2014

Zápis ze zasedání zastupitelstva Obce Suchodol č. 13/2014 ze dne 25.11.2014 Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění Zápis ze zasedání zastupitelstva

Více

Zápis z 1. zasedání Řídícího výboru Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5

Zápis z 1. zasedání Řídícího výboru Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 Zápis z 1. zasedání Řídícího výboru Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 Reg. číslo projektu: Datum a čas konání Místo konání Manažer projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000414 22. 6. 2016,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne Základní škola a Mateřská škola Benešov nad Ploučnicí, příspěvková organizace IZO 600076211 Dodatek č. 1 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne 1. 9. 2007 Úprava ŠVP pro školní rok

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP DOMAŽLICE REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 Pracovní skupina Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem, rozvoj

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM září 2014 červen 2015 Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Více

Zápis č. 1 z jednání Finančního výboru Města Buštěhrad konaného dne 5. 12. 2014

Zápis č. 1 z jednání Finančního výboru Města Buštěhrad konaného dne 5. 12. 2014 Zápis č. 1 z jednání Finančního výboru Města Buštěhrad konaného dne 5. 12. 2014 Přítomni: Linda Libertinová, Ing. Jiří Janouškovec, Ing. Luděk Zámyslický, Zdena Vestfálová, Ing. Jitka Menclová. Omluveni:

Více

Zápis z Řídícího výboru IPRM Mobilita

Zápis z Řídícího výboru IPRM Mobilita Zápis z Řídícího výboru IPRM Mobilita Datum jednání: 24. 8. 2015 Čas konání: 16:00 16:20 Místo konání: Zasedací místnost Rady města (č. 314) Pozván a účasten: Ing. Věra Nechybová, primátorka města Ing.

Více