Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje"

Transkript

1 Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 1. března 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 34 účastníků (viz prezenční listina) - členové s hlasovacím právem: 18, v průběhu jednání RSK se počet hlasujících členů zvýšil na 19 - hosté: 12 - sekretariát RSK: 3 Předseda Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje (dále jen RSK MSK ) Ivo Vondrák přivítal všechny přítomné členy a zahájil 6. zasedání RSK úvodní slovem a představením přizvaných hostů. Předseda RSK MSK informoval o přítomnosti 18 členů RSK MSK s hlasovacím právem a konstatoval tak její usnášeníschopnost. Dále předseda RSK představil návrh programu 6. zasedání RSK MSK: 1. Aktualizace Rámce pro podporu infrastruktury a investic Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání MSK 2. Výroční zpráva RSK MSK a Zpráva o hodnocení plnění Regionálního akčního plánu MSK 3. Aktuální informace v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 4. Aktuální výzvy ITI ostravské aglomerace 5. Aktuální informace k realizaci strategií Komunitně vedeného místního rozvoje Navržený program byl přítomnými členy jednomyslně schválen. Bod programu: Organizační záležitosti Předseda RSK MSK přítomné informoval, že s ohledem na personální obměnu zástupců kraje je nutné zvolit nového stálého zástupce do Národní stálé konference. RSK MSK jednomyslně schválila a přijala následující stanovisko: Stanovisko č. 1/6/2017: Regionální stálá konference MSK schvaluje jako stálého zástupce Regionální stálé konference MSK do Národní stálé konference Jana Krkošku. Dále bylo přistoupeno ke schválení aktualizované verze Jednacího řádu poradních skupin spadajících pod RSK a ITI. Předseda RSK MSK informoval, že původní verze tohoto dokumentu již byla schválena na 4. zasedání RSK MSK, nyní však došlo k dílčí aktualizaci týkající se nastavení možnosti účasti náhradníka za člena poradní skupiny.

2 Předseda RSK MSK následně zahájil hlasování o schválení aktualizace Jednacího řádu pro poradní skupiny RSK a ITI. RSK MSK jednomyslně schválila a přijala následující stanovisko: Stanovisko č. 2/6/2017: Regionální stálá konference MSK schvaluje aktualizovanou verzi Jednacího řádu poradních skupin Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje a Integrované územní investice ostravské metropolitní oblasti. Bod programu: Aktualizace Rámce pro podporu infrastruktury a investic Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání MSK Předseda RSK MSK předal slovo Kristýně Žižkové, zástupkyni odboru školství, mládeže a sportu KÚ MSK, která přítomné seznámila s aktualizací Rámce pro podporu infrastruktury a investic Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání MSK (dále jen Rámec ). Původní Rámec byl již RSK MSK schválen v červnu 2016, následně jeho dílčí metodická úprava na základě požadavku MŠMT v září Současná verze je aktualizována po půl roce a obsahuje nové projektové záměry včetně záměrů nadregionálního a celokrajského významu ( Excelentní vzdělávací polytechnický prostor TRIANGLE - předkladatel Regionální rada rozvoje a spolupráce se sídlem v Třinci a Učebny pro zájmové vzdělávání - předkladatel Fakultní nemocnice Ostrava). Předseda RSK MSK následně zahájil hlasování o schválení aktualizace Rámce pro podporu infrastruktury a investic Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání. RSK MSK jednomyslně schválila a přijala následující stanovisko: Stanovisko č. 3/6/2017: Regionální stálá konference MSK schvaluje aktualizaci Rámce pro podporu infrastruktury a investic Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání Moravskoslezského kraje ke dni Bod programu: Výroční zpráva RSK MSK a Zpráva o hodnocení plnění RAP MSK Dále předseda RSK MSK předal slovo Denise Štvrtňové, zástupkyni sekretariátu RSK MSK, která společně s Davidem Sventkem, koordinátorem Poradních skupin RSK a ITI, představila hlavní výstupy Výroční zprávy Regionální stálé konference MSK a Zprávy o hodnocení plnění Regionálního akčního plánu MSK (dále jen RAP MSK ). Cílem těchto zpráv bylo zhodnotit činnosti Regionální stálé konference a rovněž poskytnout ucelenou analýzu využití evropských prostředků v rámci území Moravskoslezského kraje za období Přítomní byli seznámeni s mírou aktivnosti a úspěšnosti žadatelů Moravskoslezského kraje ve vztahu k plnění aktivit RAP MSK. Na základě provedené analýzy žadatelé z Moravskoslezského kraje k podali přes žádostí o podporu za 46,5 mld. Kč, přičemž úspěšných projektů (projekty s uzavřeným právním aktem, v realizaci či ukončené)

3 je přes 650 projektů za 6,5 mld. Kč. Důvodem nízkého počtu schválených žádostí může být délka hodnotícího procesu, kdy většina podaných žádostí nebyla k vyhodnocena. Největší poptávka ze strany žadatelů z Moravskoslezského kraje byla identifikována v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost u programů podpory Inovace, Potenciál a Technologie. U Integrovaného regionálního operačního programu největší poptávka je patrná v oblastech udržitelné formy dopravy, zdravotnictví a kultury. Výroční zpráva RSK MSK za rok 2016 zhodnotila činnost RSK MSK, poradních skupin a sekretariátu. Identifikovala rizika spojená s činností RSK MSK a navrhla plán rozvoje fungování RSK MSK. V závěru byli členové RSK MSK informováni o nové elektronické databázi projektových záměrů která umožňuje zefektivnit aktualizaci plánovaných projektových záměrů, které tvoří klíčový vstup pro RAP MSK. Členové RSK MSK, kteří v databázi ještě nejsou přihlášeni, obdrží ze strany sekretariátu nové přihlašovací údaje. Stanovisko č. 4/6/2017: Regionální stálá konference MSK schvaluje Výroční zprávu Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje a Zprávu o hodnocení plnění Regionálního akčního plánu Moravskoslezského kraje. Bod programu: Aktuální informace v rámci Operačního programu Podnikání a inovace (OP PIK) Dále předseda RSK MSK předal slovo řediteli Odboru podpory MSP Ministerstva průmyslu a obchodu Marianu Piechovi, který přítomné seznámil s aktuálními informacemi v rámci OP PIK. Ze strany řídícího orgánu bylo k vyhlášeno 93 výzev v hodnotě 73,4 mld. Kč. Prozatím však jen 363 mil. Kč bylo reálně proplaceno úspěšným žadatelům. Dále Marian Piecha představil stav vyhlášených výzev v rámci programu podpory Technologie. V rámci výzvy č. 3 bylo podáno 1000 žádostí o podporu za 6 mld. Kč (alokace na výzvu 1,5 mld. Kč). Monitorovací výbor schválil navýšení alokace této výzvy na 3 mld. Kč, tak aby mohla být podpořena alespoň polovina předložených žádostí. S ohledem však na vysokou poptávku po programu Technologie byla vyhlášena další výzva č. 4 s alokací 1,8 mld. Kč, která již byla zaměřena pouze na strukturálně postižené regiony (tzn. byla určena pro žadatele z Moravskoslezského, Ústeckého a Karlovarského kraje). Aktuálně jsou již prostředky alokované v rámci prioritní osy 2 vyčerpány. V rámci Strategie hospodářské restrukturalizace však Ministerstvo průmyslu a obchodu usiluje o získání prostředků na vyhlášení národního dotačního programu (2 mld. Kč), který by podporoval projekty typu programu Technologie.

4 V závěru Marian Piecha přítomné seznámil s připravovanými výzvami pro ITI. Konkrétně na posledním Monitorovacím výboru byla schválena výzva pro ITI, a to v programu Technologie. U programu Nemovitosti se ve spolupráci s městem Ostrava diskutuje o možnosti využití finančního nástroje. Následně předseda RSK MSK navázal na zmíněnou přípravu Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje a informoval, že po skončení programu RSK MSK bude navazovat společné setkání členů RSK MSK se členy Rady hospodářské a sociální dohody MSK (Tripartity MSK). Tato společná platforma bude plnit roli tzv. Krajské dozorčí rady v rámci přípravy Akčního plánu Strategie restrukturalizace Moravskoslezského kraje. RSK MSK jednomyslně schválila a přijala následující stanovisko: Stanovisko č. 5/6/2017: Regionální stálá konference MSK schvaluje, že členové RSK MSK budou zároveň plnit roli tzv. Krajské dozorčí rady v rámci přípravy Akčního plánu Strategie restrukturalizace Moravskoslezského kraje. Bod programu: Aktuální výzvy ITI ostravské aglomerace Následně zástupce za nositele ITI Daniel Mocek informoval přítomné o aktuálních výzvách ITI ostravské aglomerace: Výzva č. 1 a 2 OP Z: Zvýšení zaměstnatelnosti znevýhodněných skupin a Zvýšení podnikatelských kompetencí obyvatel Výzva č. 3 IROP: Vybrané úseky silnic II. a III. třídy Výzva č. 4 OP VVV: Předaplikační výzkum Výzva č. 5 IROP: Vozidla MHD V přípravě jsou výzvy v rámci IROP podporující infrastrukturu pro ZŠ a SŠ, sociální podnikání a v rámci OP VVV dlouhodobá mezisektorová spolupráce. Aktuální informace o vyhlášených a připracovaných výzvách jsou dostupné na Na závěr byli přítomni seznámeni s výstupem Poradní skupiny Vybavenější region, která projednávala předložené žádosti o podporu v rámci výzvy č. 3 podporující rekonstrukci silnic II. a III. tříd. Na jednání této poradní skupiny byl vznesen požadavek, aby RSK MSK přenesla na národní úroveň podnět týkající se revize metodiky pro výpočet indikátoru délky rekonstruovaných silnic II. /III. třídy. RSK MSK jednomyslně schválila a přijala následující stanovisko: Stanovisko č. 6/6/2017: Regionální stálá konference MSK navrhuje na národní úroveň přenést podnět Poradní skupiny Vybavenější region na revizi metodiky pro výpočet indikátoru Délka rekonstruovaných silnic II. /III. třídy, tak aby výpočet tohoto závazného indikátoru vycházel z dopravně technického stavu silnic resp. skutečného šířkového uspořádání vozovek zajišťujících funkci přivaděče k síti TEN-T.

5

6

7 Příloha č. 2: Prezenční listina

8

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 25. září 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 33 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 22. června 2015 Místo: Kulturní a společenské středisko Střelnice, Český Těšín Účastníci konference: 34 účastníků (viz

Více

Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje 6. zasedání

Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje 6. zasedání Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje 6. zasedání Datum: 1.3.2017 Návrh programu 6. zasedání 13:00-13:15 Organizační záležitosti předseda RSK MSK 13:15-13:30 13:30-13:40 13:40-14:10 14:10-14:30

Více

Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 28.11.2014 Místo: Zámek Zábřeh Účastníci konference: 28 účastníků (viz prezenční listina) - členové s hlasovacím právem:

Více

Zápis 5. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 5. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 5. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 20. září 2016 Místo: Dolní oblast Vítkovice Účastníci konference: 33 účastníků (viz prezenční listina) - členové s hlasovacím

Více

Zápis 4. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 4. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 4. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 24. března 2016 Místo: Krajský úřad Moravskoslezského kraje Účastníci konference: 33 účastníků (viz prezenční listina)

Více

4. zasedání 29. duben 2016, Praha

4. zasedání 29. duben 2016, Praha 4. zasedání 29. duben 2016, Praha Program zasedání regionální komory NSK Čas Bod programu 14:00 14:15 Kontrola plnění usnesení ze 3. zasedání NSK 14:15 15:00 Shrnutí jednání jednotlivých komor NSK a diskuse

Více

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 6. jednání, 22. září 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 6. jednání, 22. září 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje Regionální stálá konference pro území Plzeňského kraje 6. jednání, 22. září 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje 1. Zahájení, úvodní slovo Program jednání 1. Zahájení, schválení programu a schválení hostů

Více

4. zasedání 29. dubna 2016, Praha

4. zasedání 29. dubna 2016, Praha 4. zasedání 29. dubna 2016, Praha Program zasedání regionální komory NSK Čas 10:00 10:30 Bod programu Úvod Metodické a koordinační aktivity MMR Aktuálně řešená témata v regionální politice ČR 10:30 11:15

Více

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 3. jednání, 12. listopadu 2015 Krajský úřad Plzeňského kraje

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 3. jednání, 12. listopadu 2015 Krajský úřad Plzeňského kraje Regionální stálá konference pro území Plzeňského kraje 3. jednání, 12. listopadu 2015 Krajský úřad Plzeňského kraje 1. Zahájení, úvodní slovo 1. Zahájení, úvodní slovo Úvodní slovo p. Václav Šlajs, hejtman

Více

Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje 9. zasedání. Zavedli jsme systém řízení kvality a systém environmentálního řízení a auditu

Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje 9. zasedání. Zavedli jsme systém řízení kvality a systém environmentálního řízení a auditu Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje 9. zasedání Datum: 5. 9. 2018 Zavedli jsme systém řízení kvality Program zasedání Časový harmonogram Program 14:30 14:40 Zahájení Regionální stálé konference

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V LIBERECKÉM KRAJI

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V LIBERECKÉM KRAJI MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V LIBERECKÉM KRAJI V období III.- VI./2018 1 Obsah ÚVOD 3 1. Čerpání dotací EU v ČR 4 1.1 Integrovaný regionální operační program 4 1.2 Operační program Výzkum, vývoj, vzdělávání

Více

Konference k tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období Dolní Žandov

Konference k tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období Dolní Žandov Konference k tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014-2020 Dolní Žandov 29.5.2014 Program 9:30 Přivítání účastníků, informace o možnostech MAS v období 2014 2020 10:00 Jednání pracovních

Více

Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje 1. zasedání

Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje 1. zasedání Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje 1. zasedání Datum: 28.11.2014 Složení Regionální stálé konference (RSK MSK) Návrh programu Aktuální informace k programovému období 2014-2020 Územní

Více

Zápis z 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje

Zápis z 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje Zápis z 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje konaného dne 14. 3. 2016 od 14:00 hod. v zasedací místnosti č. 04 v 1. patře budovy B, Krajského úřadu Ústeckého

Více

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje (dále jen RVVI ) je odborným, koordinačním, iniciativním a

Více

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE 13. ZASEDÁNÍ RSK KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 4. ŘÍJNA 2018 ČERPÁNÍ ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE K 12. 9. 2018 OP Alokace celkem v SITI (OP) Projekty s rozhodnutím ŘV

Více

Zápis ze 3. jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Zápis ze 3. jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Zápis ze 3. jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace 20. 2. 2017 od 12:00, zasedací místnost Kanceláře tajemníka Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení ŘV ITI

Více

2. zasedání NSK 27. března 2015, Praha

2. zasedání NSK 27. března 2015, Praha 2. zasedání NSK 27. března 2015, Praha Program plenárního zasedání NSK Čas Bod programu 13:00 13:30 Schválení Statutu a Jednacího řádu NSK 13:30 14:30 Shrnutí jednání jednotlivých komor Přijetí usnesení

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Aktuality z MMR. Ministerstvo pro místní rozvoj Ostrava, 5. září 2018

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Aktuality z MMR. Ministerstvo pro místní rozvoj Ostrava, 5. září 2018 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Aktuality z MMR Ministerstvo pro místní rozvoj Ostrava, 5. září 2018 Iniciativa Coal Regions a program RE:START 2 Další kroky MMR v podpoře iniciativy Coal Regions Probíhá

Více

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 4. jednání, 29. března 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 4. jednání, 29. března 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje Regionální stálá konference pro území Plzeňského kraje 4. jednání, 29. března 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje 1. Zahájení, úvodní slovo Program jednání 1. Zahájení, schválení programu a schválení hostů

Více

ZÁPIS. Z 8. jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. Z 8. jednání Regionální stálé konference ZÁPIS Z 8. jednání Regionální stálé konference Termín: 07. 09. 2016 Místo: Krajský úřad Libereckého kraje, multimediální sál Čas zahájení jednání: 14:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni 15:30 hodin

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 2014-2020 PO1: Posilování kapacit pro kvalitní výzkum (EFRR) Specifický cíl 1 Zvýšení mezinárodní kvality výzkumu a jeho výsledků Specifický cíl 2 Budování kapacit

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V LIBERECKÉM KRAJI

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V LIBERECKÉM KRAJI MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V LIBERECKÉM KRAJI V období XII/218- II/219 OBSAH ÚVOD 2 1. Čerpání dotací EU v ČR 3 1.1 Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 1.2 Operační program Výzkum,

Více

1. zasedání 23. ledna 2015, Praha

1. zasedání 23. ledna 2015, Praha 1. zasedání 23. ledna 2015, Praha Úvodní slovo předsedkyně NSK a představení cílů 1. zasedání Ing. Klára Dostálová 1. náměstkyně ministryně Program zasedání NSK Čas Bod programu 10:00 10:15 Zahájení a

Více

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE 9. ZASEDÁNÍ RSK KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 27. DUBNA 2017 Obsah prezentace: 1) Stav ITI Hradecko-pardubické aglomerace 2) Přehled vyhlášených výzev nositele ITI 3) Přehled

Více

Aktuálně řešená témata v regionální politice ČR

Aktuálně řešená témata v regionální politice ČR Aktuálně řešená témata v regionální politice ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 11. 5. 2016 RSK Olomouckého kraje Obsah prezentace 1. Informace o současném formátu setkávání zástupců sekretariátů RSK

Více

Aktuální stav příprav programového období

Aktuální stav příprav programového období Aktuální stav příprav programového období 2014 2020 Mgr. František Kubeš Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Regionální rozvoj mezi teorií a praxí 5 29. května 2014, Pardubice PŘÍKLADY PROJEKTŮ ALOKACE NA

Více

Strategie regionálního rozvoje a navazující aktivity. PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území

Strategie regionálního rozvoje a navazující aktivity. PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Strategie regionálního rozvoje a navazující aktivity PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území 25. 2. 2016, Praha Strategie regionálního rozvoje - Schválena usnesením vlády č. 344/2013 - Základní

Více

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ ze 4. zasedání Národní stálé konference Datum zasedání: 29. dubna 2016 Místo: Slovanský dům, Na Příkopě 22, Praha Usnesení Národní stálé konference č. NSK-1/2016

Více

Česká republika v programovém období 2014 2020, integrované nástroje. Mgr. František Kubeš Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Česká republika v programovém období 2014 2020, integrované nástroje. Mgr. František Kubeš Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Česká republika v programovém období 2014 2020, integrované nástroje Mgr. František Kubeš Ministerstvo pro místní rozvoj ČR PŘÍKLADY PROJEKTŮ ALOKACE NA PROGRAMOVÉ OBDOBÍ 2014-2020 - 18,9% 26,69 mld. 21,64

Více

3. zasedání 13. listopad 2015, Praha

3. zasedání 13. listopad 2015, Praha 3. zasedání 13. listopad 2015, Praha Program zasedání regionální komory NSK Čas 13:00 14:00 14:00 14:15 14:15 14:30 14:30 14:45 Bod programu Kontrola plnění usnesení ze 2. jednání NSK Shrnutí jednání jednotlivých

Více

INTEGROVANÁ TERITORIÁLNÍ INVESTICE OSTRAVSKÉ AGLOMERACE PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ ESIF 2014-2020

INTEGROVANÁ TERITORIÁLNÍ INVESTICE OSTRAVSKÉ AGLOMERACE PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ ESIF 2014-2020 Území INTEGROVANÁ TERITORIÁLNÍ INVESTICE OSTRAVSKÉ AGLOMERACE PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ ESIF 2014-2020 Ostravská aglomerace má charakter polycentrického sídelního systému. Ostravská Larger Urban Zone (dle

Více

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ ze 4. zasedání Národní stálé konference Datum zasedání: 29. dubna 2016 Místo: Slovanský dům, Na Příkopě 22, Praha Usnesení Národní stálé konference č. NSK-1/2016

Více

CLLD (MAS) optikou MMR. Mgr. František Kubeš Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

CLLD (MAS) optikou MMR. Mgr. František Kubeš Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CLLD (MAS) optikou MMR Mgr. František Kubeš Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR LeaderFEST 2015, Náchod, 18. a 19. 6. 2015 CLLD NA MMR Odbor regionální politiky metodický gestor

Více

Aktuální informace z programového období 2014+

Aktuální informace z programového období 2014+ Aktuální informace z programového období 2014+ Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 12. 11. 2015 RSK Plzeňského kraje Aktuální činnost MMR ORP Aktualizace Národního dokumentu k územní dimenzi - Finanční alokace,

Více

Seminář pro žadatele k výzvám OP VVV v ITI

Seminář pro žadatele k výzvám OP VVV v ITI Seminář pro žadatele k výzvám OP VVV v ITI 14.3.2017 Nositel ITI Olomoucké aglomerace Program 1. Představení ITI Olomoucké aglomerace a postupů administrace 2. Představení vyhlášené výzvy nositele ITI

Více

ITI ostravské aglomerace

ITI ostravské aglomerace ITI ostravské aglomerace Manažerský souhrn integrované teritoriální investice Investiční plán pro udržitelný rozvoj měst v území ostravské aglomerace na období 2014 2020 Ostrava, listopad 2015 1 Jaká jsou

Více

Územní dimenze a nové nástroje v programovém období včetně Regionálního akčního plánu, role Regionální stálé konference

Územní dimenze a nové nástroje v programovém období včetně Regionálního akčního plánu, role Regionální stálé konference Územní dimenze a nové nástroje v programovém období 2014 2020 včetně Regionálního akčního plánu, role Regionální stálé konference Mgr. František Kubeš Ministerstvo pro místní rozvoj ČR ÚZEMNÍ DIMENZE Koncentrace

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY INFRASTRUKTURA PŘI REGIONÁLNÍ STÁLÉ KONFERENCI ÚSTECKÉHO KRAJE,

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY INFRASTRUKTURA PŘI REGIONÁLNÍ STÁLÉ KONFERENCI ÚSTECKÉHO KRAJE, ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY INFRASTRUKTURA PŘI REGIONÁLNÍ STÁLÉ KONFERENCI ÚSTECKÉHO KRAJE, které se konalo dne 31. 3. 2016 v době od 14:00 do 15:30 v zasedací místnosti číslo 559 v 5. patře budovy

Více

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE TOMÁŠ KOŘÍNEK RSK KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 26. ZÁŘÍ 2016 OBSAH PREZENTACE 1. Strategie ITI Hradecko-pardubické aglomerace 2. Stav přípravy ITI Hradecko-pardubické aglomerace

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V LIBERECKÉM KRAJI

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V LIBERECKÉM KRAJI MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V LIBERECKÉM KRAJI V období IX.- XI./218 OBSAH ÚVOD 2 1. Čerpání dotací EU v ČR 3 1.1 Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 1.2 Operační program Výzkum,

Více

Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Územní dimenze a nové nástroje v programovém období 2014-2020 Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR ÚZEMNÍ DIMENZE Koncentrace (zacílení) prostředků programů ESI fondů do specifických

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 22. 9. 2016 RSK Plzeňského kraje Struktura prezentace 1. Význam regionálního akčního plánu 2. Aktuální a plánované

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 51 ze dne 22. srpna 2013 ke změně Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

Regionální politika ve vazbě na programové. nástroje a přístupy. Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Regionální politika ve vazbě na programové. nástroje a přístupy. Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Regionální politika ve vazbě na programové období 2014 2020 nové nástroje a přístupy Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR ÚZEMNÍ DIMENZE Koncentrace (zacílení) prostředků programů

Více

USNESENÍ ŘÍDICÍHO VÝBORU ITI OLOMOUCKÉ AGLOMERACE PRO REALIZACI STRATEGIE Z 18. ZASEDÁNÍ KONANÉHO DNE

USNESENÍ ŘÍDICÍHO VÝBORU ITI OLOMOUCKÉ AGLOMERACE PRO REALIZACI STRATEGIE Z 18. ZASEDÁNÍ KONANÉHO DNE USNESENÍ ŘÍDICÍHO VÝBORU ITI OLOMOUCKÉ AGLOMERACE PRO REALIZACI STRATEGIE Z 18. ZASEDÁNÍ KONANÉHO DNE 14. 5. 2018 Usnesení 353/2018/05/ŘV18 Změna ve složení pracovní skupiny č. 3 Věda a výzkum a č. 4 Mobilita

Více

Aktuální informace z programového období 2014+

Aktuální informace z programového období 2014+ Aktuální informace z programového období 2014+ Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 11. 2. 2016 RSK Olomouckého kraje Aktuální činnost MMR ORP Web územní dimenze Zajištění zpětné vazby Aktuální informace

Více

Seminář pro žadatele ZÁJMOVÉ, NEFORMÁLNÍ A CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Seminář pro žadatele ZÁJMOVÉ, NEFORMÁLNÍ A CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Seminář pro žadatele ZÁJMOVÉ, NEFORMÁLNÍ A CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Ostrava 9. 5. 2018 VÝZVA ZÁJMOVÉ.. výzva Nositele ITI č. 22 ZÁJMOVÉ, NEFORMÁLNÍ A CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ VYHLÁŠENÍ VÝZVY - 9. 5. 2018 PŘÍJEM

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě v Havlíčkově Brodě Datum konání: 3. října 2018 od 10:30 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 23. 9. 2016 RSK Jihomoravského kraje Struktura prezentace 1. Význam regionálního akčního plánu 2. Aktuální a plánované

Více

Krajské dotační programy pro obce v oblasti regionálního rozvoje

Krajské dotační programy pro obce v oblasti regionálního rozvoje Krajské dotační programy pro obce v oblasti regionálního rozvoje Zpracovala: Miriam Šůstková Datum: 4.4.2017 Vyhlášené programy v roce 2016/2017 Podpora obnovy a rozvoje venkova Moravskoslezského kraje

Více

Příprava programového období EU Olomouc, 25. června 2014

Příprava programového období EU Olomouc, 25. června 2014 Příprava programového období EU 2014 2020 Olomouc, 25. června 2014 Dohoda o partnerství Dohoda o partnerství upravuje vztah Evropské komise a ČR Cíle ČR Povinnosti ČR Pravidla čerpání prostředků Implementační

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Malá zasedací místnost na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou Datum konání: 3. října 2018 od 14:00 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Seminář pro žadatele ZŠ, SŠ a VOŠ

Seminář pro žadatele ZŠ, SŠ a VOŠ Seminář pro žadatele ZŠ, SŠ a VOŠ Ostrava 9. 5. 2018 VÝZVA ZŠ, SŠ a VOŠ výzva Nositele ITI ZÁKLADNÍ ŠKOLY STŘEDNÍ ŠKOLY A VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY VYHLÁŠENÍ VÝZVY - 6. 6. 2018 PŘÍJEM PZ - 29. 6. 2018 31. 7.

Více

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ. z 6. zasedání Národní stálé konference

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ. z 6. zasedání Národní stálé konference NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ z 6. zasedání Národní stálé konference Datum zasedání: 23. března 2017 Místo: Praha Je povinností příjemce vyhodnotit rizika přijímaných doporučení pro jejich realizaci.

Více

Regionální stálá konference Regionální akční plán

Regionální stálá konference Regionální akční plán Regionální stálá konference Regionální akční plán Zpracoval(a): Ing. Denisa Toráčová Mgr. Jiří Štěpán Datum: 24.2.2015 Aktuální stav v programovém období 2014-2020 Operační programy 7/2014: programy dopracovány

Více

ITI Hradecko-pardubická metropolitní oblast

ITI Hradecko-pardubická metropolitní oblast ITI Hradecko-pardubická metropolitní oblast Karel Vít Hradec Králové 26. 5. 2015 Obecné informace Integrované územní investice (ITI - Integrated Territorial Investments) - nástroj územního rozvoje. Prostřednictvím

Více

Aktivní příprava Královéhradeckého kraje podpora pro čerpání dotací z EU 2014+

Aktivní příprava Královéhradeckého kraje podpora pro čerpání dotací z EU 2014+ Aktivní příprava Královéhradeckého kraje podpora pro čerpání dotací z EU 2014+ Příležitosti pro region v období 2014 2020 Zita Kučerová Příležitosti pro region 2014 2020 v rámci projektu Příprava Královéhradeckého

Více

Programové období z hlediska měst a obcí. Krajská setkání Svazu měst a obcí ČR

Programové období z hlediska měst a obcí. Krajská setkání Svazu měst a obcí ČR Programové období 2014-2020 z hlediska měst a obcí Krajská setkání Svazu měst a obcí ČR Svaz funguje jako prostředník mezi centrální a místní úrovní Mezirezortní připomínková řízení V oblasti ESI fondů

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury Písek 25.04.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 27.05.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Aktualizace seznamu investičních priorit v rámci Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání

Více

VÍTÁNÍ Čeladná

VÍTÁNÍ Čeladná VÍTÁNÍ 6.5.2014 Čeladná ZAHÁJENÍ 6.5.2014 Čeladná Návrh programu Čím déle se budeme věnovat současnosti, tím méně času nám zbyde na budoucnost. 1. VÍTÁNÍ 2. ZAHÁJENÍ 3. SLADĚNÍ 4. PRIORITIZACE 5. SPOLEČNÁ

Více

Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti RSK

Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti RSK Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti RSK 29. 3. 2016 Postup implementace finalizace Strategie ITI - verze leden 2016, schváleno zastupitelstvem města Plzně a předloženo do výzvy MMR ke schválení.

Více

Zápis z 2. setkání Pracovní skupiny Vzdělávání

Zápis z 2. setkání Pracovní skupiny Vzdělávání Zápis z 2. setkání Pracovní skupiny Vzdělávání Datum: 8. 6. 2016 od 10:00 h. Místo: Multifunkční sál Obchodní akademie a Vyšší odborné školy sociální, Zelená 2824/40A, Ostrava Účastníci jednání viz prezenční

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 2014-2020 PO1: Posilování kapacit pro kvalitní výzkum (EFRR) Specifický cíl 1 Zvýšení mezinárodní kvality výzkumu a jeho výsledků Specifický cíl 2 Budování kapacit

Více

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP MČ Praha 22 MAP MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP 10. 4. 2019 Žadatelem byla MČ Praha 22 a projekt byl realizován na území správního

Více

Informace pro příjemce

Informace pro příjemce Vážená paní, Vážený pane, na základě schválené Strategie ITI ostravské aglomerace ze dne 16.11.2016 můžeme připravovat vyhlášení výzev na podporu z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP)

Více

Podpora rozvoje území Moravskoslezského kraje současnost a budoucnost

Podpora rozvoje území Moravskoslezského kraje současnost a budoucnost Podpora rozvoje území Moravskoslezského kraje současnost a budoucnost Martin Sikora, náměstek hejtmana kraje Klimkovice, 10. června 2014 Formy podpory rozvoje území v Moravskoslezském kraji: Nefinanční

Více

Zápis z 2. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje

Zápis z 2. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje Zápis z 2. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje konaného dne 20. 6. 2016 od 13:00 hod. v budově C Krajského úřadu Ústeckého kraje, Stroupežnického 1326/16,

Více

Strategie ostravské aglomerace

Strategie ostravské aglomerace Ostrava 28.11. 2016 Strategie ostravské aglomerace STRUKTURA NOSITEL ITI Statutární město Ostrava ZS ITI Statutární město Ostrava pověřeno ŘO k výkonu funkce zprostředkujícího subjektu (veřejnoprávní smlouva)

Více

Zápis ze zasedání Valné hromady místní akční skupiny MAS Podchlumí, z. s. ze dne od 16:30, Restaurace Koruna, Hořice

Zápis ze zasedání Valné hromady místní akční skupiny MAS Podchlumí, z. s. ze dne od 16:30, Restaurace Koruna, Hořice Zápis ze zasedání Valné hromady místní akční skupiny MAS Podchlumí, z. s. ze dne 26. 6. 2017 od 16:30, Restaurace Koruna, Hořice Usnášeníschopnost Valné hromady: ANO (dle přílohy prezenční listina 19 osob,

Více

REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE ÚSTECKÉHO KRAJE CZ /0.0/0.0/15_003/ Přehled činnosti sekretariátu RSK ÚK za rok 2016

REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE ÚSTECKÉHO KRAJE CZ /0.0/0.0/15_003/ Přehled činnosti sekretariátu RSK ÚK za rok 2016 Přehled činnosti sekretariátu RSK ÚK za rok 2016 Odborné zajištění chodu RSK Měsíc Popis Leden konzultace projektové žádosti s poskytovatelem dotace v rámci přípravy a finalizace projektové žádosti na

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Březen 2018 (data k 5.3.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Březen 2018 (data k 5.3.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Březen 218 (data k 5.3.) Čerpání dotací EU v České republice K 5.3.218 bylo v České republice vyhlášeno 2 35 výzev, z toho 1 436 bylo již ukončeno.

Více

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST 1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST v rámci Regionální stálé konference KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 23. 10. 2014 Hradec Králové Schválené operační programy 2014 2020 =

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Květen 2017 (data k 2.5.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Květen 2017 (data k 2.5.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Květen 217 (data k 2.5.) K 2.5.217 bylo v České republice vyhlášeno 974 výzev, z toho 53 bylo již ukončeno. Největší převisy alokací v ukončených

Více

JEDNACÍ ŘÁD ŘÍDÍCÍHO VÝBORU IPRM

JEDNACÍ ŘÁD ŘÍDÍCÍHO VÝBORU IPRM S T A T U T Á R N Í M Ě S T O O S T R A V A JEDNACÍ ŘÁD ŘÍDÍCÍHO VÝBORU IPRM Ostrava, červen 2009 (změna č. 1) 1 OBSAH: 1. Úvodní ustanovení 2. Status ŘV IPRM 3. Členové ŘV IPRM 4. Manažer IPRM 5. Úkoly

Více

Výroční zpráva Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje za rok 2017

Výroční zpráva Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje za rok 2017 Výroční zpráva Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje za rok 2017 Obsah Úvod... 1 1. Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje... 2 1.1. Přehled aktivit Regionální stálé konference

Více

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 22. 4. 2009 v Jihlavě Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů zápisu 3. Zpráva

Více

Statut Pracovní skupiny Vzdělávání

Statut Pracovní skupiny Vzdělávání Statut Pracovní skupiny Vzdělávání Karlovarského kraje Preambule 1. V programovém období 2014-2020 Evropské unie jsou uplatňovány principy územní dimenze. Územní dimenzí se rozumí zacílení intervencí Evropských

Více

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM A ČISTÁ MOBILITA

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM A ČISTÁ MOBILITA INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM 2014-2020 A ČISTÁ MOBILITA 19. 3. 1. 2017 2016 Praha Loučeň INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Program schválen Evropskou komisí 4. 6. 2015 Celková alokace

Více

2. jednání pracovní skupiny OBCE A MĚSTA při Regionální stálé konferenci KHK

2. jednání pracovní skupiny OBCE A MĚSTA při Regionální stálé konferenci KHK 2. jednání pracovní skupiny OBCE A MĚSTA při Regionální stálé konferenci KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 29. 1. 2015 Hradec Králové Program Úvodní slovo Aktuální informace o přípravě

Více

6. JEDNÁNÍ PS HORIZONTÁLNÍ ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBIC 26. ZÁŘÍ 2016

6. JEDNÁNÍ PS HORIZONTÁLNÍ ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBIC 26. ZÁŘÍ 2016 6. JEDNÁNÍ PS HORIZONTÁLNÍ ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBIC 26. ZÁŘÍ 2016 1. PROGRAM JEDNÁNÍ 1. Přivítání, seznámení s harmonogramem jednání 2. Stav přípravy ITI Hradecko-pardubické aglomerace

Více

Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje. 3. pracovní jednání Brno 7. dubna 2015

Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje. 3. pracovní jednání Brno 7. dubna 2015 Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje 3. pracovní jednání Brno 7. dubna 2015 Informace o postupu zpracování Regionálního akčního plánu SRR ČR 2014 2020 pro území JMK Regionální akční

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

STRATEGIE ROZVOJE A INTELIGENTNÍ MOBILITA PRO HRADECKO PARDUBICKOU METROPOLITNÍ OBLAST

STRATEGIE ROZVOJE A INTELIGENTNÍ MOBILITA PRO HRADECKO PARDUBICKOU METROPOLITNÍ OBLAST STRATEGIE ROZVOJE A INTELIGENTNÍ MOBILITA PRO HRADECKO PARDUBICKOU METROPOLITNÍ OBLAST INTELIGENTNÍ MOBILITA VE MĚSTECH A REGIONECH PARDUBICE 20. ŘÍJNA 2016 MIROSLAV JANOVSKÝ MANAŽER ITI INTEGROVANÁ ÚZEMNÍ

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V LIBERECKÉM KRAJI

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V LIBERECKÉM KRAJI MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V LIBERECKÉM KRAJI V období III/219- V/219 7 OBSAH ÚVOD 2 1. Čerpání dotací EU v ČR 3 1.1 Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 1.2 Operační program

Více

Ostrava Seminář pro žadatele

Ostrava Seminář pro žadatele Ostrava 15.3.2017 Seminář pro žadatele VÝZVA Výzva nositele ITI č. 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLY Výzva nositele ITI č. 7 STŘEDNÍ ŠKOLY A VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY 15.3.2017 13.4.2017 STRUKTURA NOSITEL ITI Statutární město

Více

Program 5. Národní stálé konference 1. den jednání 5. října 2016

Program 5. Národní stálé konference 1. den jednání 5. října 2016 5. Národní stálá konference 5. 6. října 2016 Kongresové centrum Poděbrady (nám. T. G. Masaryka 433; 290 01 Poděbrady III) Program 5. Národní stálé konference 1. den jednání 5. října 2016 13:00 13:30 Registrace

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Včetně přehledu čerpání dotací EU ve vybraných územních jednotkách Královéhradeckého kraje Květen 218 (data k 2.5.) Čerpání dotací EU v České republice

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Duben 2018 (data k 3.4.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Duben 2018 (data k 3.4.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Duben 218 (data k 3.4.) Čerpání dotací EU v České republice K 3.4.218 bylo v České republice vyhlášeno 2 264 výzev, z toho 1 559 bylo již ukončeno.

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Červen 2018 (data k 1.6.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Červen 2018 (data k 1.6.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Červen 218 (data k 1.6.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.6.218 bylo v České republice vyhlášeno 2 427 výzev, z toho 1 847 bylo již ukončeno.

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Prosinec 2017 (data k 1.12.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Prosinec 2017 (data k 1.12.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Prosinec 217 (data k 1.12.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.12.217 bylo v České republice vyhlášeno 1 643 výzev, z toho 1 62 bylo již ukončeno.

Více

Příprava Královéhradeckého kraje na nové programové období 2014-2020

Příprava Královéhradeckého kraje na nové programové období 2014-2020 Příprava Královéhradeckého kraje na nové programové období 2014-2020 Konference Příležitosti pro města a obce v období 2014-2020 Zita Kučerová Centrum investic, rozvoje a inovací Příprava Královéhradeckého

Více

Národní stálá konference komora regionální

Národní stálá konference komora regionální Národní stálá konference komora regionální MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI 5. zasedání 5. října, Poděbrady Program zasedání Čas Bod programu 13:30 14:00 Metodické a koordinační

Více

Evropskéfondy a Ostravsko: jak jich nejlépe využít

Evropskéfondy a Ostravsko: jak jich nejlépe využít Evropskéfondy a Ostravsko: jak jich nejlépe využít David Sventek Úřad Regionální rady 19.5.2014, Ostrava Program NovéprogramovéobdobíEU 2014 2020 Ostravskáaglomerace klíčovázjištění Integrovanéteritoriálníinvestice

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Únor 2018 (data k 1.2.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Únor 2018 (data k 1.2.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Únor 218 (data k 1.2.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.2.218 bylo v České republice vyhlášeno 1 96 výzev, z toho 1 35 bylo již ukončeno.

Více

Co nového v IROP? Představení Integrovaného regionálního operačního programu. Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy

Co nového v IROP? Představení Integrovaného regionálního operačního programu. Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy Co nového v IROP? Představení Integrovaného regionálního operačního programu Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy PŘEDSTAVENÍ HLAVNÍCH PRINCIPŮ IROP Určen pro všechny regiony

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2018

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2018 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2018 Identifikační číslo zprávy: 1 Sledované období od: 1. 1. 2018 Sledované období do: 31. 12. 2018 Verze draft 05 1 1 rok 2018 Identifikace

Více