Organizace odborné praxe

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Organizace odborné praxe"

Transkript

1 SR 03/2015 Strana č. 1 z 8 Směrnice rektorky SR 03/2015 Organizace odborné praxe Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Mgr. Věra Hudečková Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: vedoucí odd. vnějších vztahů rektorka Datum: Podpis: Mgr. Věra Hudečková Ing. Lucie Marková, Ph.D. Platnost od: Platnost do: odvolání Účinnost od: Účinnost do: odvolání Řízená kopie č.: Otisk razítka a podpis: Není-li výtisk tohoto předpisu na první straně opatřen originálem razítka SVŠES a podpisem správce předpisu, není řízeným předpisem.

2 SR 03/2015 Strana č. 2 z 8 ČÁST PRVNÍ Odborná praxe Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Odborná praxe je součástí akreditovaných studijních programů v bakalářském studiu. (2) Rozsah a obsah odborné praxe je popsán v žádosti o akreditaci či žádosti o prodloužení akreditace studijního programu. ČÁST DRUHÁ Odborná praxe v prezenční formě studia Čl. 2 (1) Odborná praxe v prezenční formě studia je zařazena ve čtvrtém a šestém semestru vždy v rozsahu 20 pracovních dnů. (2) Termíny praxe jsou upřesňovány v kalendářním plánu pro každý akademický rok. Odborná praxe je hodnocena klasifikačním stupněm započteno. Čl. 3 Výběr odborné praxe (1) Odbornou praxi zajišťuje, organizuje a řídí Oddělení pro vnější vztahy SVŠES (dále jen OVV ). Odborné katedry a sami studenti mohou podávat návrhy na organizaci či instituci, ve které by se měla praxe konat, nejpozději 8 týdnů před plánovaným nástupem praxe, pokud mají praxi předjednanou. Pokud jde pouze o návrh organizace, v níž by student chtěl praxi konat, je nezbytné takový návrh podat nejpozději 16 týdnů před plánovaným nástupem na praxi. (2) Návrh na vlastní praxi je nutné podat písemně a musí obsahovat: název organizace, sídlo a identifikační údaje, jméno, příjmení a postavení statutárního orgánu, s nímž je navrhovaná praxe předjednána, telefonický a ový kontakt, jméno zaměstnance navrhovaného jako vedoucího praxe a bakalářské práce, telefonický a ový kontakt, pozici v organizaci,

3 SR 03/2015 Strana č. 3 z 8 písemný příslib organizace, že umožní vykonání první i druhé části odborné praxe a že navrhovaný vedoucí bakalářské práce bude se studentem konzultovat otázky týkající se bakalářské práce. (3) Návrh po podání musí OVV s navrhovanou organizací projednat s důrazem na skutečnosti, že: odborná praxe je součástí studijního programu a požadavky na ni jsou ve studijním programu definovány, zaměření praxe má vztah k vybranému (navrženému) tématu bakalářské práce, odborná praxe je bezúplatná, případná odměna vyplacená studentům je věcí studenta a organizace. (4) Návrh se předává OVV cestou studijního oddělení a je podkladem pro OVV k vypracování návrhu smlouvy mezi SVŠES a organizací, v níž bude odborná praxe vykonána. (5) Studentům, kteří nepředloží vlastní návrh k vykonání praxe, nebo za které ho nepředloží pověřený pracovník určený vedoucím katedry, zabezpečí vykonání odborné praxe OVV v místě dle rozhodnutí školy. Čl. 4 Nástup praxe a dokumenty k vykonání praxe (1) Termín konání praxe je stanoven v kalendářním plánu zveřejněném na Úřední desce a v neveřejné části internetových stránek. Za dostatečnou informovanost o nástupu a cílech praxe odpovídá OVV. Studenti si na dobu konání praxe nesmí zajišťovat činnosti, které by průběh praxe narušovaly či ohrožovaly. (2) Každý student si před nástupem praxe vyzvedne na OVV kopii uzavřené Smlouvy o odborné praxi obsahující povinnosti studenta, povinnosti organizace, povinnosti SVŠES, kontakty na vedoucí praxe a bakalářské práce, vyučujícího pověřeného kontrolou praxe a příslušnou katedru, která praxi metodicky vede. (3) Práva a povinnosti studenta: student má povinnost: prostudovat si smlouvu o odborné praxi a řídit se jí, dodržovat pracovní kázeň a praxi konat podle pokynů vedoucího praxe, případnou neúčast na odborné praxi dokládat potvrzením lékaře, po ukončení odborné praxe písemně zpracovat a odevzdat hodnocení praxe, udržovat kontakt s organizací mezi prvním a druhým vstupem na praxi.

4 SR 03/2015 Strana č. 4 z 8 student má právo: na odbornou praxi konanou podle uzavřené smlouvy, na zdravé a hygienické pracovní prostředí, na ochranné pracovní pomůcky, pokud jsou pro konání praxe nezbytné, na dodržování pracovních podmínek daných zákoníkem práce, pokud se domnívá, že praxe neodpovídá uzavřené smlouvě, žádat o pomoc osobu, konající pedagogický dohled. (4) Práva a povinnosti organizace organizace má povinnost: zabezpečit obsah odborné praxe v souladu s uzavřenou smlouvou, zabezpečit pro výkon odborné praxe vhodné podmínky, provést vstupní školení studenta v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, dbát, aby student dodržoval pracovní kázeň a plnil úkoly v souladu s uzavřenou smlouvou, po ukončení odborné praxe písemně zhodnotit činnost studenta na praxi. organizace má právo: vyslat studenta na služební jednání stejně, jako kteréhokoliv svého zaměstnance, odstoupit od smlouvy v případě, že student porušuje pracovní kázeň a neplní pokyny svého vedoucího; tuto skutečnost musí neprodleně oznámit SVŠES. (5) Určený vedoucí odborné praxe na závěr praxe zpracuje na studenta písemné hodnocení a zašle ho SVŠES. Hodnotitel je povinen seznámit studenta s obsahem hodnocení. Student potvrdí podpisem, že byl s hodnocením seznámen. Pokud student s hodnocením nesouhlasí, informuje pedagogický dozor, který dále postupuje v souladu s uzavřenou smlouvou. (6) Na základě hodnocení praxe organizací i studentem rozhodne vedoucí OVV, zda byly splněny všechny podmínky absolvování praxe. Pokud podmínky splněny byly, zapíše klasifikaci započteno : do evidence vykonané klasifikace, do výkazu o studiu, do informačního systému SVŠES a hodnocení organizace předá studijnímu oddělení k založení do spisu studenta. (7) Pokud nejsou podmínky odborné praxe splněny, seznámí vedoucí OVV studenta s touto skutečností. Další postup je stanoven ve Studijním a zkušebním řádu SVŠES.

5 SR 03/2015 Strana č. 5 z 8 (8) Pokud je student prezenčního studia v zaměstnaneckém poměru, či je osobou samostatně výdělečně činnou, může požádat o uznání praxe. V tomto případě se postupuje analogicky jako u studentů v kombinované formě studia. ČÁST TŘETÍ. Odborná praxe v kombinované formě studia Čl. 5 (1) Odborná praxe studujících v kombinovaném studiu probíhá podle pravidel pro prezenční formu studia stanovených v části druhé tohoto předpisu. (2) Odborná praxe v kombinované formě studia je zařazena v pátém a sedmém semestru vždy v rozsahu 20 pracovních dnů. (3) Termíny praxe jsou stanoveny individuálně. Termín konání praxe lze rozložit do delšího časového úseku tak, aby student stihl absolvovat v organizaci celkem pracovních dní do ukončení sedmého semestru. Čl. 6 Uznání praxe (1) Pokud student kombinované formy studia pracuje v oboru, který je předmětem jeho studia, může požádat o uznání odborné praxe. (2) Podmínkou pro uznání je splnění podmínek stanovených v čl. 7 a 8 tohoto předpisu. Čl. 7 Uznání praxe zaměstnaným studentům (1) Studujícímu může být odborná praxe uznána za těchto předpokladů: pracuje v oboru, pro který se vzdělává a pro jeho pracovní pozici je předpokládáno vysokoškolské vzdělání, předloží cestou studijního oddělení žádost o uznání odborné praxe. (2) Žádost o uznání odborné praxe (zahrnující obě části praxe) musí podat nejpozději do dvou měsíců po zahájení pátého semestru studia a musí obsahovat: vlastní žádost studenta, která obsahuje:

6 SR 03/2015 Strana č. 6 z 8 osobní údaje studenta (jméno, příjmení, datum narození, bydliště, telefon, ovou adresu a studijní skupinu), zdůvodnění žádosti (popis vykonávané pracovní pozice, soulad se studovaným programem, dostatek podkladů pro vytvoření bakalářské práce), doporučení organizace, aby byla studentu odborná praxe uznána doporučení musí potvrzovat uváděné údaje v žádosti, v závěrečné části je třeba uvést: Protože náš zaměstnanec/zaměstnankyně (jméno, příjmení, dat. narození, bydliště) zařazený(á) na úseku.. ve funkci již nyní vykonává činnosti, pro něž je předpokladem vysokoškolské vzdělání, doporučujeme, aby mu/jí, byla odborná praxe uznána., v doporučení organizace uvede, koho navrhuje jako vedoucího bakalářské práce, pokud na pracovišti studenta není nikdo s vysokoškolským vzděláním, může si student navrhnout vedoucího i z jiné organizace a tuto osobu uvést ve své žádosti, k žádosti student přikládá výpis z obchodního (nebo obdobného) rejstříku jako doklad existence dané organizace. (3) Žádost dle odst. (2) předloží cestou studijního oddělení vedoucímu OVV, který v případě splnění stanovených podmínek připraví podklady pro uznání a sdělí tuto skutečnost rektorovi, který rozhodne o uznání odborné praxe, pokud tímto rozhodnutím nepověří jinou osobu. (4) Pokud bude praxe uznána, vydá se písemné rozhodnutí o uznání odborné praxe, které bude předáno studentovi a založeno do spisu studenta. Vedoucí OVV zapíše hodnocení "uznáno" do: evidence vykonané klasifikace, výkazu o studiu, informačního systému SVŠES. (5) Studujícím, kteří nesplňují výše uvedené požadavky, nelze praxi uznat. Čl. 8 Uznání praxe osobám samostatně výdělečně činným (1) Pokud je studující osobou samostatně výdělečně činnou, může žádat o uznání celé nebo části odborné praxe jen tehdy, jestliže pro předmět jeho činnosti, který je obsahem studia na SVŠES, je běžně vyžadováno vysokoškolské vzdělání a své povolání jako samostatně činná výdělečná osoba vykonává nepřetržitě nejméně jeden rok.

7 SR 03/2015 Strana č. 7 z 8 (2) Žádost o uznání odborné praxe musí podat nejpozději dva měsíce po zahájení příslušného semestru: a) osobní údaje studenta (jméno, příjmení, datum narození, bydliště, telefon, ovou adresu a studijní skupinu), b) zdůvodnění žádosti (popis vykonávané činnosti, soulad se studovaným programem), c) živnostenský list nebo jiné, na stejné úrovni požadované oprávnění či dokument potvrzující jeho činnost, d) je-li členem profesní komory, tak i potvrzení (resp. doporučení) k uznání praxe touto komorou (není-li student členem profesní komory, může toto doporučení nahradit doporučením některého ze svých klientů, který potvrdí, že pro ně vykonává činnost, pro niž je požadováno vysokoškolské vzdělání), e) návrh na vedoucího bakalářské práce (jméno, příjmení, titul, zaměstnavatel, pozice, telefonický a ový kontakt). (3) Žádost dle odst. (2) předloží cestou studijního oddělení vedoucímu OVV, který v případě splnění stanovených podmínek připraví podklady pro uznání a sdělí tuto skutečnost rektorovi, který rozhodne o uznání odborné praxe, pokud tímto rozhodnutím nepověří jinou osobu. (4) Rozhodnutí je předáno dotčenému studentovi a založeno do spisu studenta. Vedoucí OVV zapíše hodnocení uznáno do: evidence vykonané klasifikace, výkazu o studiu, informačního systému SVŠES. (5) Studujícím, kteří nesplňují stanovené podmínky a nepracují v oboru studia, nelze praxi uznat. ČÁST ČTVRTÁ Závěrečná ustanovení Čl. 9 (1) Zrušuje se předpis v organizacích, situační a souhrnná cvičení schválený dne pod čj. OS-833/2002. (2) Tento předpis nabývá platnosti dnem podpisu. Jeho účinnost byla určena na Ing. Lucie Marková, Ph.D. rektorka SVŠES

8 SR 03/2015 Strana č. 8 z 8 Seznam změn Pořadové číslo změny Článek, kde je změna aplikována předpis Stručný popis změny: Datum účinnosti

Bakalářské a diplomové práce

Bakalářské a diplomové práce SR 04/2015 Strana č. 1 z 10 Směrnice rektorky SR 04/2015 Bakalářské a diplomové práce Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Ing. Milan Hála Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: kvestor rektorka Datum: 1. 9.

Více

Bakalářské a diplomové práce

Bakalářské a diplomové práce SR 04/2015 Strana č. 1 z 12 Směrnice rektorky SR 04/2015 Bakalářské a diplomové práce Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Ing. Milan Hála Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: kvestor rektorka Datum: 1. 9.

Více

Směrnice rektorky SR 01/2015

Směrnice rektorky SR 01/2015 SR 01/2015 Strana č. 1 z 9 Směrnice rektorky SR 01/2015 Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Ing. Milan Hála Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: kvestor rektorka Datum: 1. 1. 2015 1. 1. 2015 Podpis: Ing.

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Řád celoživotního vzdělávání

Řád celoživotního vzdělávání Řád celoživotního vzdělávání Září 2009 Praha Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád upravuje bližší podmínky celoživotního vzdělávání na vysoké škole CEVRO Institut, o.p.s. (dále jen "Vysoká škola"). Studium

Více

Zpracoval: Schválil (podpis): (podpis):

Zpracoval: Schválil (podpis): (podpis): Zpracoval (podpis): SMĚRNICE PRO VEDENÍ, VYPRACOVÁNÍ A ZVEŘEJŇOVÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH PRACÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE POLYTECHNICKÉ JIHLAVA Druh: Směrnice prorektora pro studium Č.j.: VSPJ/06965/2017 Oblast OŘN: OS Organizační

Více

Státní závěrečné zkoušky konané v zimním semestru AR 2016/2017

Státní závěrečné zkoušky konané v zimním semestru AR 2016/2017 PR 06/2016 Strana č. 1 z 6 Příkaz rektorky PR 06/2016 Státní závěrečné zkoušky konané v zimním semestru AR 2016/2017 Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Ing. Milan Hála Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce:

Více

Přijímání uchazečů pro AR 2015/16

Přijímání uchazečů pro AR 2015/16 PR 01/2015 Strana č. 1 z 5 Příkaz rektorky PR 01/2015 Přijímání uchazečů pro AR 2015/16 Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Ing. Milan Hála Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: kvestor rektorka Datum: 2.

Více

Informace k předmětu 634407 Oborová praxe

Informace k předmětu 634407 Oborová praxe Informace k předmětu 634407 Oborová praxe Katedra: 634 Ekonomiky a managementu v metalurgii Studium: Bakalářské Studijní obor: 6208R123 Ekonomika a management v průmyslu Zařazení předmětu: Letní semestr

Více

Fakulta financí a účetnictví

Fakulta financí a účetnictví Fakulta financí a účetnictví Vyhláška děkana Fakulty financí a účetnictví č. 3/2008 upravující některé podmínky studia na Fakultě financí a účetnictví ve znění Dodatku č. 1 z 20. února 2012 1 Rozsah platnosti

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Garant dokumentu: 9200 - prorektor pro studium Účinnost dokumentu od: 17. 4. 2013 ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 17. dubna 2013 Řízená kopie č.:

Více

ORGANIZAČNÍ POKYNY K REALIZACI A UZNÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRAXÍ STUDIJNÍHO OBORU UČITELSTVÍ PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ POKYNY K REALIZACI A UZNÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRAXÍ STUDIJNÍHO OBORU UČITELSTVÍ PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Příkaz děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 12/2014 ORGANIZAČNÍ POKYNY K REALIZACI A UZNÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRAXÍ STUDIJNÍHO OBORU UČITELSTVÍ

Více

Informace k povinné praxi

Informace k povinné praxi Informace k povinné praxi Rozsah: 4 týdny mimo výukovou část akademického roku nebo 20 pracovních dnů během výukové části semestru (nesmí přesáhnout 2 pracovní dny za týden a omezovat účast ve výuce) nebo

Více

Směrnice děkana č. 4/2013 Rigorózní řízení

Směrnice děkana č. 4/2013 Rigorózní řízení Směrnice děkana č. 4/2013 Rigorózní řízení Článek 1 Úvodní ustanovení Tato směrnice o rigorózním řízení na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerizty (dále jen FSpS MU ) v souladu s 46 odst. 5 a

Více

UZNÁVÁNÍ KREDITNÍCH BODŮ ABSOLVOVANÝCH PŘEDMĚTŮ NAHRAZUJÍCÍCH PŘEDMĚTY PŘEDEPSANÉ STUDIJNÍM PROGRAMEM

UZNÁVÁNÍ KREDITNÍCH BODŮ ABSOLVOVANÝCH PŘEDMĚTŮ NAHRAZUJÍCÍCH PŘEDMĚTY PŘEDEPSANÉ STUDIJNÍM PROGRAMEM Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Novela směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 8/2018 UZNÁVÁNÍ KREDITNÍCH BODŮ ABSOLVOVANÝCH PŘEDMĚTŮ NAHRAZUJÍCÍCH PŘEDMĚTY PŘEDEPSANÉ

Více

Fakulta financí a účetnictví

Fakulta financí a účetnictví Vyhláška děkana Fakulty financí a účetnictví č. 4/2007 upravující některé podmínky studia na Fakultě financí a účetnictví 1 Rozsah platnosti Tato vyhláška v souladu se Studijním a zkušebním řádem VŠE (dále

Více

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích OR č. 20/2013 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Datum vydání: 30. 9. 2013 Účinnost od: 30. 9. 2013 Účinnost do: odvolání Číslo jednací: VŠTE005947/2013 Počet stran:

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ze dne 17. dubna 2018 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ , datová schránka hkraife

U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ , datová schránka hkraife U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife Čj. MO 113516/2018-2994 Počet listů: 4 Schvaluji: brigádní generál prof. Ing. Bohuslav Přikryl, Ph.D., v. r.,

Více

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Materiál pro jednání kolegia rektora dne 4. února 2013 V Praze dne 30. 01. 2013 Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním

Více

Úplné znění. vyhlášky č. 42/1999 Sb., o obsahu žádosti o akreditaci studijního programu, s vyznačením navrhovaných změn

Úplné znění. vyhlášky č. 42/1999 Sb., o obsahu žádosti o akreditaci studijního programu, s vyznačením navrhovaných změn Úplné znění vyhlášky č. 42/1999 Sb., o obsahu žádosti o akreditaci studijního programu, s vyznačením navrhovaných změn (Pracovní-nebude publikováno ve Sbírce zákonů) Vyhláška Ministerstva školství, mládeže

Více

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tato směrnice je platná pro součást škola České zemědělské univerzity v

Více

rektorka Plzeň 14. října 2013 ZCU 032978/2013 Článek 1 Úvodní ustanovení

rektorka Plzeň 14. října 2013 ZCU 032978/2013 Článek 1 Úvodní ustanovení rektorka Plzeň 14. října 2013 ZCU 032978/2013 Směrnice rektora č. 26R/2013 ZVEŘEJŇOVÁNÍ KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ Tato směrnice upravuje způsob odevzdání kvalifikační práce, postup při zveřejňování kvalifikační

Více

Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity (ve znění účinném 1. 9. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) navazuje na Řád celoživotního

Více

Zkušební řád. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Podávání přihlášek

Zkušební řád. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Podávání přihlášek Příloha č. 2 k č.j.: 193/M/17, 5320/ENV/17 Zkušební řád pro zkoušku odborné způsobilosti k provádění posouzení podle 45i zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4, 41 odst. 2 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Příloha č. 1 ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY ZÁJEM O ZVOLENOU REKVALIFIKACI uchazeče o zaměstnání - zájemce o zaměstnání dle 109a zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů A. Vyplní

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ B r n o 2 0 1 7 Obsah ČÁST

Více

AKTUÁLNÍ ZNĚNÍ. OR č. 18/2016 STUDIUM MIMOŘÁDNÉHO PROGRAMU V RÁMCI CŽV

AKTUÁLNÍ ZNĚNÍ. OR č. 18/2016 STUDIUM MIMOŘÁDNÉHO PROGRAMU V RÁMCI CŽV OR č. 18/2016 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích AKTUÁLNÍ ZNĚNÍ OR č. 18/2016 STUDIUM MIMOŘÁDNÉHO PROGRAMU V RÁMCI CŽV Datum vydání: 22. 7. 2016 Účinnost od: 22. 7.

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tento řád Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) upravuje podmínky v souladu se zákonem č.111/1998

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Kód: SD/01/18 Druh: Směrnice děkana Název: Pokyny pro organizaci, průběh a hodnocení státních závěrečných zkoušek na Fakultě aplikované informatiky UTB ve Zlíně Organizační Fakulta aplikované informatiky

Více

ČÁST PRVNÍ ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ DO PRVNÍHO ROČNÍKU VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍ ŠKOLE

ČÁST PRVNÍ ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ DO PRVNÍHO ROČNÍKU VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍ ŠKOLE Platné znění vyhlášky č. 671/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti o organizaci přijímacího řízení ke vzdělávání ve středních školách, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn Ministerstvo

Více

rektor Plzeň 15. listopadu 2017 ZCU /2017 Směrnice rektora č. 33R/2017 ZVEŘEJŇOVÁNÍ KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ

rektor Plzeň 15. listopadu 2017 ZCU /2017 Směrnice rektora č. 33R/2017 ZVEŘEJŇOVÁNÍ KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ rektor Plzeň 15. listopadu 2017 ZCU 031868/2017 Směrnice rektora č. 33R/2017 ZVEŘEJŇOVÁNÍ KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ Tato směrnice upravuje způsob odevzdání bakalářské, diplomové, disertační a rigorózní práce

Více

doc. Ing. Zdeněk Horák, Ph.D JUDr. Pravomil Prchal, Ph.D. doc. MUDr. Václav Báča, Ph.D. rektor Počet stran: 7 Počet příloh: 0 Rozdělovník:

doc. Ing. Zdeněk Horák, Ph.D JUDr. Pravomil Prchal, Ph.D. doc. MUDr. Václav Báča, Ph.D. rektor Počet stran: 7 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Zpracoval (podpis): SMĚRNICE K ODBORNÉ PRAXI PRO STUDENTY VŠPJ Druh: Směrnice prorektora pro studium Č.j.: VSPJ/06960/2017 Oblast OŘN: OS Organizační závaznost: Vysoká škola polytechnická Jihlava Zpracoval:

Více

ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ACADEMIA RERUM CIVILIUM - VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD, s.r.o. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1. Studium v bakalářském studijním programu je uskutečňováno

Více

Úplné znění vyhlášky č. 42/1999 Sb., o obsahu žádosti o akreditaci studijního programu, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškou č. 312/2011 Sb.

Úplné znění vyhlášky č. 42/1999 Sb., o obsahu žádosti o akreditaci studijního programu, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškou č. 312/2011 Sb. Úplné znění vyhlášky č. 42/1999 Sb., o obsahu žádosti o akreditaci studijního programu, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškou č. 312/2011 Sb., Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V BRNĚ

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ Datum vydání: 5. 2. 2018 Účinnost: 5. 2. 2018 Odpovědnost: Ing. Jiří Kříž, Ph.D. proděkan pro studijní záležitosti Závaznost: Fakulta podnikatelská Vydává:

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 13. LEDNA 2015

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 13. LEDNA 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. dubna 2006 pod

Více

Ustanovení o přijímacím řízení do středních škol ve školském zákoně /vybraná ustanovení/

Ustanovení o přijímacím řízení do středních škol ve školském zákoně /vybraná ustanovení/ Ustanovení o přijímacím řízení do středních škol ve školském zákoně /vybraná ustanovení/ zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve

Více

5. Přijímání a zaškolování

5. Přijímání a zaškolování 5a Každý zaměstnanec zařazený v orgánu sociálně-právní ochrany splňuje kvalifikační předpoklady pro výkon povolání sociálního pracovníka podle zákona o sociálních službách a disponuje zvláštní odbornou

Více

1 informací nevhodné chování úřední osoby 2

1 informací nevhodné chování úřední osoby 2 Odpověď dle zákona č. 106/1999 Sb. Předmět žádosti: 1) Zda úřední osoba JUDr. Ing. Zuzana Kodriková pobírá k tarifnímu platu také osobní příplatek. 2) Zda KÚOK jako zaměstnavatel má vnitřní platový předpis

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE STIPENDIA A O UZAVŘENÍ BUDOUCÍ PRACOVNÍ SMLOUVY

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE STIPENDIA A O UZAVŘENÍ BUDOUCÍ PRACOVNÍ SMLOUVY Krajský úřad Číslo smlouvy u poskytovatele: Číslo smlouvy u příjemce: /SML SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE STIPENDIA A O UZAVŘENÍ BUDOUCÍ PRACOVNÍ SMLOUVY uzavřená dle ust. 10a a násl. zákona

Více

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích OR č. 17/2016 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích REALIZACE STUDIA VYBRANÝCH AKREDITOVANÝCH PŘEDMĚTŮ Z NABÍDKY VŠTE V RÁMCI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VČETNĚ STUDIA V

Více

Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Obsah: Čl. 1 Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Čl. 5 Čl. 6 Čl. 7 Čl. 8 Úvodní ustanovení Základní ustanovení Program celoživotního vzdělávání

Více

obsahující údaje platné v době podání žádosti včetně informací o podaném návrhu na zápis do příslušné evidence, který nebyl ke dni podání žádosti

obsahující údaje platné v době podání žádosti včetně informací o podaném návrhu na zápis do příslušné evidence, který nebyl ke dni podání žádosti Strana 348 32 VYHLÁŠKA ze dne 18. ledna 2010 o platebních systémech s neodvolatelností zúčtování Česká národní banka stanoví podle 142 zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku, (dále jen zákon ) k provedení

Více

Pravidla pro konání státní rigorózní zkoušky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy ze dne

Pravidla pro konání státní rigorózní zkoušky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy ze dne Pravidla pro konání státní rigorózní zkoušky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy ze dne 2. 6. 2017 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst.

Více

U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ , datová schránka hkraife

U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ , datová schránka hkraife U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife Čj. MO 178617/2017-2994 Počet listů: 7 Schvaluji: brigádní generál prof. Ing. Bohuslav Přikryl, Ph.D., v. r.,

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), registrovalo dne 5. ledna 2017 pod

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD ČVUT V PRAZE

STIPENDIJNÍ ŘÁD ČVUT V PRAZE STIPENDIJNÍ ŘÁD ČVUT V PRAZE Vnitřní předpis ČVUT v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o.

Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. 0 Vysoká škola aplikované psychologie, s.r.o. Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie,

Více

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Datum vydání: 15. 10. 2015 Účinnost od: 15. 10. 2015 Účinnost do: odvolání

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Datum vydání: 15. 10. 2015 Účinnost od: 15. 10. 2015 Účinnost do: odvolání Směrnice č. 10/2015 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ODBORNÉ PRAXE Datum vydání: 15. 10. 2015 Účinnost od: 15. 10. 2015 Účinnost do: odvolání Číslo jednací: VŠTE005903/2015

Více

b) originálem originál listiny nebo úředně ověřená kopie listiny, c) údaji o odborné praxi 1. informace o druhu odborné praxe,

b) originálem originál listiny nebo úředně ověřená kopie listiny, c) údaji o odborné praxi 1. informace o druhu odborné praxe, Sbírka zákonů č. 215 / 2012 Strana 3067 215 VYHLÁŠKA ze dne 15. června 2012 o odborné způsobilosti pro distribuci některých produktů na finančním trhu Česká národní banka stanoví podle 170 odst. 1 zákona

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK podle zákona č. 309/2006 Sb., v platném znění a nařízení vlády č. 592/2006 Sb., v platném

Více

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ČÁST I. OBECNÁ ČÁST Čl. 1 Předmět úpravy Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Více

o b e c n ě z á v a z n o u v y h l á š k u: Čl. I Úvodní ustanovení

o b e c n ě z á v a z n o u v y h l á š k u: Čl. I Úvodní ustanovení V Y H L Á Š K A s t a t u t á r n í h o m ě s t a P l z n ě č. 13/2013, o prokazování znalosti místopisu, obsluhy taxametru, právních předpisů upravujících provozování taxisluţby a ochranu spotřebitele

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Příkaz rektora č. 5/2009 Postup při ochraně a využití průmyslového vlastnictví ČVUT v Praze Č.j.: 1011/09/5109 V Praze dne 30.3.2009 I. Právo na chránitelné řešení

Více

Absolvováním AKK se získává odborná způsobilost k výkonu příslušného zdravotnického povolání. I. Příprava vzdělávacího programu AKK

Absolvováním AKK se získává odborná způsobilost k výkonu příslušného zdravotnického povolání. I. Příprava vzdělávacího programu AKK Metodický pokyn k přípravě a realizaci vzdělávacího programu akreditovaného kvalifikačního kurzu (zpracování žádosti, průběh, realizace, započítávání a ukončení AKK) Metodický pokyn Ministerstva zdravotnictví

Více

Pravidla pro poskytování Stipendia Statutárního města Teplice

Pravidla pro poskytování Stipendia Statutárního města Teplice Pravidla pro poskytování Stipendia Statutárního města Teplice K posílení ekonomického rozvoje a rozvoje lidských zdrojů vyhlašuje Statutární město Teplice Stipendijní program Statutárního města Teplice,

Více

ŘÁD RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ Fakulty filozofické Univerzity Pardubice

ŘÁD RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ Fakulty filozofické Univerzity Pardubice ŘÁD RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ Fakulty filozofické Univerzity Pardubice ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení Řád rigorózního řízení upravuje v souladu s 46 odst. 5, 99 odst. 5 zákona č. 111/1998

Více

457/2001 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva životního prostředí. ze dne 6. prosince a odnímání autorizace (K 19 zákona) Zkouška odborné způsobilosti

457/2001 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva životního prostředí. ze dne 6. prosince a odnímání autorizace (K 19 zákona) Zkouška odborné způsobilosti 457/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva životního prostředí ze dne 6. prosince 2001 o odborné způsobilosti a o úpravě některých dalších otázek souvisejících s posuzováním vlivů na životní prostředí Ministerstvo

Více

Pravidla pro výkon studentské praxe, odborné stáže a dobrovolnické práce

Pravidla pro výkon studentské praxe, odborné stáže a dobrovolnické práce Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Domov Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Vnitřní předpis směrnice č. 107/2011 Pravidla pro výkon studentské praxe, odborné stáže a dobrovolnické práce

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2014/2015

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2014/2015 INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2014/2015 Níže uvedené informace jsou zpracovány podle zákona

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 29. července 2013

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15. ZÁŘÍ 2010

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ RIGORÓZNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 15. ZÁŘÍ 2010 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006

Více

(2) O přijetí uchazeče ke vzdělávání ve střední škole rozhoduje ředitel této školy.

(2) O přijetí uchazeče ke vzdělávání ve střední škole rozhoduje ředitel této školy. Přijímání ke vzdělávání ve střední škole 59 Podmínky přijetí ke vzdělávání ve střední škole (1) Ke vzdělávání ve střední škole lze přijmout uchazeče, kteří splnili povinnou školní docházku nebo úspěšně

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY ZÁJEM O ZVOLENOU REKVALIFIKACI uchazeče o zaměstnání - zájemce o zaměstnání v rámci projektu OP LZZ: Vzdělávání a dovednosti pro trh práce (reg.č.: CZ.1.04./2.1.00/03.00017)

Více

Identifikační číslo (vyplní právnická osoba): Titul

Identifikační číslo (vyplní právnická osoba): Titul Platnost k 15. 10. 2012 ŽÁDOST O AKREDITACI rekvalifikačního programu směřujícího k čisté rekvalifikaci (druhá záložka tabulky hodinových dotací) Formulář pro zpracování žádosti o akreditaci podle vyhlášky

Více

Směrnice. k individuálním studijním plánům

Směrnice. k individuálním studijním plánům Směrnice k individuálním studijním plánům Verze: 1. Platnost od: 1. 10. 2013 Zpracoval: Schválil: Mgr. et Mgr. Michaela Vaněčková, Ph.D. RNDr. Josef Tesařík Tisk dne 4.10.2013 Q3-P10-VZDE-011-01 Strana

Více

Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 457/2001 Sb.,

Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 457/2001 Sb., Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 457/2001 Sb., o odborné způsobilosti a o úpravě některých dalších otázek souvisejících s posuzováním vlivů na životní prostředí Ministerstvo životního prostředí

Více

Vydávání dokladů o absolvování studia

Vydávání dokladů o absolvování studia B3-04/4-SR SMĚRNICE REKTORKY UP (SR) B3-04/4-SR Vydávání dokladů o absolvování studia na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah: Zpracoval: Tato směrnice se vydává za účelem stanovení závazné obsahové a

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2006 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Nařízení vlády o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Citace: 592/2006 Sb. Částka: 188/2006 Sb.

Více

Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s.

Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s. Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s. Stipendijní program pro stabilizaci lékařů, a vybraných kategorií NLZP v NPK, a.s. představuje souhrn pravidel a podmínek pro zařazení studenta do Stipendijního

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Studijním a zkušebním řádem Vysokého učení technického ze dne 20. 9.

Více

Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: Ing. Renáta Nemčoková. Předsedkyně AS FT TUL. doc. Ing. Jan Šembera, Ph.D. předseda

Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: Ing. Renáta Nemčoková. Předsedkyně AS FT TUL. doc. Ing. Jan Šembera, Ph.D. předseda Vnitřní předpis Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci Název: Jednací řád Akademického senátu Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: Ing. Renáta

Více

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 11 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 11 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 11 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY Představenstvo České lékařské komory podle zákona č. 220/1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře, České lékárnické komoře (dále jen

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. prosince 2010

Více

SMĚRNICE DĚKANA Č. 1/2018

SMĚRNICE DĚKANA Č. 1/2018 SMĚRNICE DĚKANA Č. 1/2018 Studium v doktorských studijních programech RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D., děkan SMĚRNICE PRO FSE UJEP Platná od: 11. 4. 2018 Účinná od: 11. 4. 2018 Vydal: doc. RNDr. Jaroslav

Více

Opatření děkana Fakulty informatiky a statistiky č. 11/2018 k plnění studijních povinností

Opatření děkana Fakulty informatiky a statistiky č. 11/2018 k plnění studijních povinností Opatření děkana Fakulty informatiky a statistiky č. 11/2018 k plnění studijních povinností Toto opatření upravuje v souladu se Studijním a zkušebním řádem (dále SZŘ ) Vysoké školy ekonomické v Praze některé

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016 Hradec Králové, 30. května 2016 č. j. DFF/256/16 Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016 Výnos FF UHK o organizačním zajištění studijních pobytů a praktických stáží studentů a mobilitách akademických a administrativních

Více

N á v r h VYHLÁŠKA. ze dne 2018

N á v r h VYHLÁŠKA. ze dne 2018 II. N á v r h VYHLÁŠKA ze dne 2018 o stanovení náležitostí a vzorů některých dokladů o vzdělání pro akreditované kvalifikační kurzy, certifikované kurzy a specializační vzdělávání Ministerstvo zdravotnictví

Více

Agropodnikání Přírodovědné lyceum Veřejnosprávní činnost. Směrnice k udělování individuálního vzdělávacího plánu Individuální vzdělávací plán

Agropodnikání Přírodovědné lyceum Veřejnosprávní činnost. Směrnice k udělování individuálního vzdělávacího plánu Individuální vzdělávací plán Střední odborná škola, Stříbro, Benešova 508 Benešova 508, 349 01 Stříbro IČO: 68783728, DIČ: CZ68783728, REDIZO: 600 009 980 tel: +420 374 630 210, email: skola@sosstribro.cz, www.sosstribro.cz Agropodnikání

Více

(2) O přijetí uchazeče ke vzdělávání ve střední škole rozhoduje ředitel této školy.

(2) O přijetí uchazeče ke vzdělávání ve střední škole rozhoduje ředitel této školy. Přijímání ke vzdělávání ve střední škole 59 Podmínky přijetí ke vzdělávání ve střední škole (1) Ke vzdělávání ve střední škole lze přijmout uchazeče, kteří splnili povinnou školní docházku nebo úspěšně

Více

OBEC RADOSTOV Pracovní řád

OBEC RADOSTOV Pracovní řád OBEC RADOSTOV Pracovní řád Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Tento pracovní řád se vydává v souladu se zák. 262/2006 Sb., zákoníkem práce v platném znění. Pracovní řád je vydán s cílem zajistit úspěšné

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 12. května 2006

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 12. května 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 2. srpna 2005 pod

Více

FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ datum vydání: 20. 3. 2018 č. j.: FaVU/182/2018 za věcnou stránku odpovídá: PhDr. Pavel Ondračka účinnost: od 20. 3. 2018 závaznost: všechny součásti

Více

Opatření děkana Fakulty informatiky a statistiky č. 11/2018 k plnění studijních povinností

Opatření děkana Fakulty informatiky a statistiky č. 11/2018 k plnění studijních povinností Opatření děkana Fakulty informatiky a statistiky č. 11/2018 k plnění studijních povinností Toto opatření upravuje v souladu se Studijním a zkušebním řádem (dále SZŘ ) Vysoké školy ekonomické v Praze některé

Více

USTANOVENÍ O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ DO STŘEDNÍCH ŠKOL VE ŠKOLSKÉM ZÁKONĚ (VYBRANÁ USTANOVENÍ)

USTANOVENÍ O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ DO STŘEDNÍCH ŠKOL VE ŠKOLSKÉM ZÁKONĚ (VYBRANÁ USTANOVENÍ) USTANOVENÍ O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ DO STŘEDNÍCH ŠKOL VE ŠKOLSKÉM ZÁKONĚ (VYBRANÁ USTANOVENÍ) zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 18. září 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 18. září 2017 ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 18. září 2017 ČÁST I Článek 1 Úvodní ustanovení Tento řád upravuje podmínky celoživotního vzdělávání na Vysoké škole chemickotechnologické

Více

Vyhláška děkana č. 4D/2019 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2019/2020 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

Vyhláška děkana č. 4D/2019 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2019/2020 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Číslo jednací: ZCU 011724/2019 V Plzni 13. 05. 2019 Vyhláška děkana č. 4D/2019 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2019/2020 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI V souladu s pokynem prorektora

Více

%C5%A1koln%C3%AD+rok+2011%2F2012

%C5%A1koln%C3%AD+rok+2011%2F2012 Termíny přijímacích zkoušek na střední školy a konzervatoře ve školním roce 2011/2012 pro školní rok 2012/2013 (Gesce odbor 20)* Termíny pro přijímací řízení na střední školy a konzervatoře stanoví zákon

Více

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Článek 1 Základní ustanovení 1. Studenti Soukromé vysoké školy ekonomické

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú.

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. EXCELENCE V INKLUZIVNÍM PRO ROZVOJ NADÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Celoživotní vzdělávání na Vysoké škole, z.ú. (dále jen vysoká

Více

Příloha č. 2 k č.j.: 539/M/11, 11943/ENV/11. Článek 1 Základní ustanovení

Příloha č. 2 k č.j.: 539/M/11, 11943/ENV/11. Článek 1 Základní ustanovení Příloha č. 2 k č.j.: 539/M/11, 11943/ENV/11 Zkušební řád pro zkoušku odborné způsobilosti k provádění biologického hodnocení podle 67, ve smyslu 45i zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny,

Více

Pokyny pro psaní a odevzdání bakalářských a diplomových prací na PF UJEP

Pokyny pro psaní a odevzdání bakalářských a diplomových prací na PF UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 5A/2007 Pokyny pro psaní a odevzdání bakalářských a diplomových prací na PF UJEP 1. Základní

Více

Směrnice děkana č. 6/2016

Směrnice děkana č. 6/2016 Směrnice děkana č. 6/2016 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních programech v akademickém roce 2017/2018 Článek I.

Více

Uznávání zahraničního vysokoškolského vzdělání a kvalifikace

Uznávání zahraničního vysokoškolského vzdělání a kvalifikace Strana 1 / 5 Stav dokumentu 1 Uznávání zahraničního vysokoškolského vzdělání a kvalifikace Anotace: Tento předpis upravuje postup při uznávání zahraničního vysokoškolského vzdělání a kvalifikace na VŠE

Více

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ Základní škola, Most, Václava Talicha1855, příspěvková organizace Vypracovala: Schválila: POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ 2015 /2065 Pedagogická rada projednala dne: 28.8.2015 Mgr.

Více