VOLEBNÍ PROGRAM ČESKÉ BUDĚJOVICE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VOLEBNÍ PROGRAM 2014-2018 ČESKÉ BUDĚJOVICE"

Transkript

1 VOLEBNÍ PROGRAM ČESKÉ BUDĚJOVICE PREAMBULE ŽENY 2014 (sdružení politické strany SNK Evropští demokraté a nezávislých kandidátek) prosazují osobní odpovědnost za rozhodování při správě věcí veřejných. V následujícím období bude nutno přijmout řadu důležitých kroků v oblasti investic, dopravy, kultury a sociální politiky, které budou vyžadovat osobní odvahu. Naším cílem je přiblížit samosprávu občanům (lepší časová a územní dostupnost poskytovaných služeb, zřízení zastupitelstev městských částí, která budou mít větší možnost a odpovědnost za úspěšné řešení problémů daného části města). V období 2014 až 2018 připravíme, na základě výsledku referenda, podmínky pro vznik městských částí. I. ETICKÉ PRINCIPY FUNGOVÁNÍ MĚSTA 1. Prosadíme průhledné zadávání veřejných zakázek, s jasnými zadávacími podmínkami a objektivně hodnotitelnými kritérii. 2. Budeme požadovat kontrolu výše cenových nabídek zhotovitelů v porovnání s kontrolními rozpočty projektů. 3. Budeme požadovat kontrolu cenové hladiny nabízených projektových prací vzhledem k cenám obvyklým. 4. Jako poradní orgán Rady města a Zastupitelstva města České Budějovice zřídíme Radu starších.

2 II. HOSPODAŘENÍ MĚSTA 1. Budeme hledat možnosti postupného snižování nákladů na chod magistrátu města České Budějovice. 2. Budeme pokračovat v prosazování dynamického modelu rozpočtu, s ohledem na možnosti čerpání peněz z operačních programů a evropských fondů. 3. Budeme prosazovat efektivní využívání městského majetku metodou dobrého hospodáře. 4. Příjmy z nájmů městských objektů budeme používat pro jejich údržbu a rekonstrukci. 5. Budeme prosazovat nové možnosti při údržbě městské zeleně a zabezpečení odpadového hospodářství. 6. Zasadíme se o rozšíření počtu kontejnerů na elektroodpad a šatstvo, dále o zavedení kontejnerů na bioodpad i pro sídlištní zástavbu. 7. Budeme revidovat projekty, týkající se odpadového hospodářství. III. PODNIKÁNÍ A ŽIVNOSTI 1. Úředník musí být službou pro klienty - občany, kteří za jeho služby platí. Budeme se zasazovat za zvýšení pohodlí a rychlosti a vstřícnosti při poskytování služeb radnice. 2. Budeme citlivě reagovat na aktuální potřeby živnostníků a drobných podnikatelů s ohledem na současnou hospodářskou situaci. 3. Budeme usilovat o zřízení fondu pro podporu živností. 4. Budeme usilovat o návrat živnostníků do centra města.

3 IV. INVESTICE 1. Budeme prosazovat investice směřující k dopravnímu propojení okruhů, parkovacích kapacit a parkovacích domů. 2. Investice do rekonstrukcí ulic, vodohospodářského majetku a oprav chodníků ve všech částech města. 3. Investice do modernizace ZŠ, MŠ a nemovitostí, které slouží poskytování sociálních služeb. 4. Budeme podporovat soukromé investory výstavby malých sociálních a startovacích bytů. 5. Zasadíme se o investici pro zbudování domu pro volnočasové aktivity dětí na sídlišti Vltava (rekonstrukce z KD Vltava multifunkční centrum). 6. Budeme podporovat investice do zřízení většího počtu farmářských trhů na pozemcích města. 7. Budeme usilovat o investici do vybudování stromové zeleně na náměstí Přemysla Otakara II. 8. U veškerých investic budeme postupovat co nejhospodárněji a s pomocí fondů EU a operačních programů. V. OBLAST ŠKOLSTVÍ 1. Budeme podporovat rozšíření míst v MŠ, vznik dětských skupin (podle aktuálních potřeb) a rozšíření provozní doby MŠ a ŠD podle objektivních požadavků rodičů. 2. Podpoříme bezpečnost dětí při cestě do školy (spolupráce s Městskou policií a dobrovolníky). 3. Budeme usilovat o vytvoření mezigeneračních projektů zaměřených na podporu a výchovu dětí a mladých lidí ke vzájemné lidskosti a toleranci, k pomoci slabším a potřebným spoluobčanům, a k úctě k seniorům. 4. Budeme usilovat, aby odbor školství pomáhal jednotlivým školám orientovat se v oblasti získávání grantů a působil jako servisní a kontrolní služba škol. 5. Budeme usilovat o snížení administrativní zátěže ředitelů škol ze strany zřizovatele. 6. Budeme podporovat kvalitní preventivní programy týkající se návykových látek, AIDS, gamblerství, finanční gramotnosti, dluhových pastí a kriminality páchané dětmi a mladistvými.

4 VI. OBLAST SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A PÉČE O OBYVATELE 1. Budeme podporovat plnění a průběžnou aktualizaci Rozvojového plánu sociálních služeb města České Budějovice Budeme dbát na to, aby Plán byl živým dokumentem, reagujícím na aktuální potřeby koncových uživatelů sociálně potřebných spoluobčanů. 2. Jsme pro to, aby byl zprůhledněn a důsledně kontrolován systém vyplácení všech typů podpor navázaných na městský rozpočet. Cílem této snahy je zamezit čerpání neoprávněných výhod. 3. Navážeme aktivní spolupráci s krajským úřadem v oblasti řízení a správy speciálních zařízení, pečujících o občany se zdravotním a sociálním znevýhodněním. 4. Budeme aktivně podporovat činnost neziskových organizací, které působí v oblasti sociálně humanitární péče na území města, a to zejména zařízení zaměřených na péči o rodiny s dětmi a seniory (např. denní stacionáře pro seniory a odlehčovací zařízení). 5. Budeme podporovat činnost odlehčovacích zařízení pro seniory a občany se zdravotním postižením. 6. Budeme iniciovat vznik terénní či pobytové hospicové péče pro občany města Českých Budějovic. 7. Budeme iniciovat vznik areálů volnočasových pohybových aktivit seniorů, zejména v lokalitách s větší koncentrací občanů seniorského věku (Pražské předměstí, Rožnov, Suché Vrbné, okolí Penzionů pro seniory atd.). Cílem tohoto bodu je snaha vytvořit podmínky pro aktivní začleňování seniorské skupiny do společnosti. 8. Budeme podporovat rozšíření míst v dětských jeslích s možností pravidelné i nepravidelné docházky.

5 VII. KULTURA 1. Zasadíme se o vypracování ucelené koncepce kultury. 2. Kulturní dům Vltava budeme chtít využít pro potřebu obyvatel jako multifunkční a spolkový dům. 3. Zasadíme se o využití výchovně vzdělávacího potenciálu kultury. Finančně zvýhodníme školní a dětské kolektivy při návštěvách kulturních institucí zřizovaných městem. 4. Budeme usilovat o vytvoření podmínek pro vznik moderního kulturního centra, jehož součástí budou: koncertní sál, reprezentativní městská galerie a alternativní scéna pro děti i dospělé. 5. Budeme pokračovat v podpoře regenerace historického jádra města s ohledem na aktuální ekonomickou situaci a současné potřeby jeho obyvatel. 6. Budeme aktualizovat priority rozvoje cestovního ruchu a vytvoříme plán jeho rozvoje pro nadcházející období. VIII. BEZPEČNOST 1. Budeme důsledně na Městské policii vyžadovat: - ochranu a bezpečnost osob a majetku - dohled nad dodržováním pravidel občanského soužití - dohled nad místy s výskytem alkoholismu a toxikomanie - dohled nad dodržováním obecně závazných vyhlášek a nařízení obce - dohled nad dodržováním právních předpisů o ochraně veřejného pořádku - dohled nad dodržováním čistoty na veřejných prostranstvích v obci - odhalování a důsledné řešení přestupků a správních deliktů, jejichž projednávání je v působnosti obce - dohled v okrajových částech města - Roudné, Kněžské Dvory, Zavadila a oblastech s vyšší koncentrací osob (TESCO, Lannova třída, oblast nádraží, Mercury) - posílení večerních, nočních a ranních hlídek městské policie - dohled nad bezpečností a plynulostí provozu na pozemních komunikacích v rozsahu stanoveném zákonem - podíl na prevenci kriminality v obci - spolupráci s Policií České republiky

6 IX. SPORT A VOLNOČASOVÉ AKTIVITY 1. Budeme finančně podporovat malé sporty podle konkrétních dosažených výsledků. 2. Finančně podpoříme aktivity organizovaných sportovců podle skutečného počtu členů. 3. Budeme iniciovat vznik areálů volnočasových pohybových aktivit seniorů, a to v těch lokalitách, kde žije větší koncentrace občanů seniorského věku. 4. Budeme pokračovat v podpoře zdravotně handicapovaných sportovců. 5. Budeme iniciovat vznik nadace pro mladé talentované sportovce ze sociálně slabých rodin. Jsme pro transparentní cílenou pomoc konkrétnímu sportovci. 6. Budeme podporovat nová sportovní odvětví (např. parkour, skateboarding, poledance, cheerleading ). 7. Zasadíme se o snazší poskytování školních tělocvičen a školních sportovních areálů sportovním a volnočasovým organizacím. Finance z pronájmu musejí být příjmem školy. 8. Budeme dbát o přednostní nabídku uvolněných prostor a budov v majetku města sportovním a volnočasovým organizacím.

7 X. DOPRAVA Základním požadavkem ke zkvalitnění dopravy ve městě je odstranění tranzitní dopravy z města - proto budeme podporovat výstavbu dálnice D3. 1. Pěší doprava a. Podpora chodců na trasách, které jsou frekventované, a to i pro tělesně a postižené (kvalitní povrchy chodníků, bezbariérové přechody, vodící pásy, osvětlení přechodů, odpočívadla) b. Návaznost pěší dopravy na dopravu veřejnou a parkoviště c. Zajištění kvalitní pěší dostupnosti nově vznikajících obytných i průmyslových oblastí a ploch 2. Cyklistická doprava a. Podpora cyklistiky pro pravidelné dojíždění v rámci města a okolních obcí a vytvoření parkovacích míst pro cyklisty b. Vytvoření celistvé, bezpečné a atraktivní sítě cyklistických tras c. Integrace cyklistické dopravy do projektovaných staveb a při řešení nových obytných a průmyslových oblastí 3. Městská hromadná doprava a. Zvýšení spolehlivosti, cestovní rychlosti a bezpečnosti MHD b. Zlepšení dostupnosti MHD v nově vznikajících částech města c. Zachování stávajících cen jízdného a noční linky 4. Automobilová doprava a. Postupné dotváření komunikačního skeletu města v souladu s Územním plánem města a Integrovaným plánem organizace dopravy b. Organizace a řízení dopravy s cílem efektivního využití kapacity uliční sítě c. Podpora zlevněné taxislužby pro seniory (doprava seniorů k lékaři, na nákupy, do lékárny apod.) 5. Doprava v klidu - parkování a. Podpora výstavby hromadných parkovacích kapacit v centru města a na sídlištích (parkovací domy) b. Zavedení modré parkovací zóny a kombinace parkování rezidentů a pracující veřejnosti. c. Po pracovní době a o dnech pracovního volna a klidu zpřístupnit parkovací místa na parkovištích úřadu města veřejnosti. 6. Letecká doprava a. Podpora dalšího rozvoje a využití společnosti Jihočeské letiště České Budějovice a.s.

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Prioritní osa 1 (PO 1) Sociokulturní život města Strategický cíl PO 1 - Město nabízející bohaté možnosti využití volného času

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

ROZVOJ OBCE, VÝSTAVBA A PÉČE O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

ROZVOJ OBCE, VÝSTAVBA A PÉČE O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE KOMÁROV 2014-2018 Komárov 22.1. 2015 SPRÁVA A ŘÍZENÍ OBCE Budeme usilovat o čerpání finančních prostředků z evropských strukturálních fondů a dotačních titulů

Více

Statutární město Olomouc. Programové prohlášení Rady města Olomouce na období 2014 2018

Statutární město Olomouc. Programové prohlášení Rady města Olomouce na období 2014 2018 Statutární město Olomouc Programové prohlášení Rady města Olomouce na období 2014 2018 Schválené Radou města Olomouce dne 25. března 2015 Programové prohlášení Rady města Olomouce na období 2014 2018 Schválené

Více

Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role města

Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role města Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role 1.1. Doprava a komunikace 1.2. Technická infrastruktura Zlepšení stavu komunikací ve městě Snížení negativních

Více

VÍTÁ VÁS ŽIVÉ MĚSTO. volební sdružení nestraníků pro komunální volby 2014

VÍTÁ VÁS ŽIVÉ MĚSTO. volební sdružení nestraníků pro komunální volby 2014 VÍTÁ VÁS ŽIVÉ MĚSTO volební sdružení nestraníků pro komunální volby 2014 OBLAST BEZPEČNOST PROGRAM: Doprava Veřejný pořádek Policie ČR Obecní policie Naše cíle - debata Doprava Doprava Výsledek ankety

Více

Název: Programové prohlášení Zastupitelstva městské části Brno-Židenice pro volební období 2014 2018

Název: Programové prohlášení Zastupitelstva městské části Brno-Židenice pro volební období 2014 2018 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/5 ZMČ 7/5.3 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 16. 06. 2015 Název: Programové prohlášení Zastupitelstva městské části Brno-Židenice pro

Více

Programové prohlášení Rady města Hranic

Programové prohlášení Rady města Hranic Programové prohlášení Rady města Hranic pro volební období 2014-2018 Programové prohlášení Rady města Hranic na období 2014-2018 vychází ze znalosti potřeb obyvatel města, opírá se o Program rozvoje města

Více

Akční plán rozvoje území

Akční plán rozvoje území Akční plán rozvoje území Dokument je zpracován pro období 2016-2019 Aktualizace č. 3 (listopad 2017) OBSAH: 1. Základní informace o strategiích... 3 2. Zásobník projektů... 5 3. Akční plán... 8 4. Schválení...

Více

Komunitní plán zdraví a kvality života v Přešticích

Komunitní plán zdraví a kvality života v Přešticích Komunitní plán zdraví a kvality života v Přešticích zpracovaný na základě výsledků veřejného fóra ze dne 8. dubna 2008 A. Doprava A.1. Město bude prostorem nejen pro auta A.1.1 Opravy komunikací a chodníků

Více

5.1 Dokončit základní skelet cyklostezek 4, ,5 5.2 Zlepšovat kvalitu a vybavení cyklostezek 4, , ,5

5.1 Dokončit základní skelet cyklostezek 4, ,5 5.2 Zlepšovat kvalitu a vybavení cyklostezek 4, , ,5 Strategický plán města České Budějovice Strategický plán města České Budějovice byl schválen 4. 9. 2008 zastupitelstvem města o počtu 45 členů, z toho bylo 11 žen tj. 24%. Podrobné generové vyhodnocení

Více

Oblast intervence 1.1 - Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury

Oblast intervence 1.1 - Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury Regionální operační program Moravskoslezsko REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM MORAVSKOSLEZSKO Moravskoslezský kraj Na tento operační program je určeno 15% z celkové alokace pro všechny ROPy. Rozpočet na celkové

Více

Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období

Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období 2016 2020 schválená usnesením Zastupitelstva města Hradce Králové č. 1017/2016 dne 29. 3. 2016 Hradec Králové věnuje dlouhodobě pozornost vytváření

Více

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení Nadace Partnerství Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Podpora opatření pro snížení nehodovosti v obcích Příklady úspěšných řešení Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha

Více

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A 2 0 1 2 V Ý S L E D K Y

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A 2 0 1 2 V Ý S L E D K Y D Ů V O D O V Á Z P R Á V A - P O D K L A D P R O V E D E N Í M Ě S T A OVĚŘENÉ PROBLÉMY MĚSTA JILEMNICE V ROCE 2012 (výstup z fóra Zdravého města Jilemnice ověřený veřejnou anketou) Návrh problémů: Na

Více

Regionální operační program Jihozápad

Regionální operační program Jihozápad Regionální operační program Jihozápad Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Dostupnost center... 2 Prioritní osa 2 - Stabilizace a rozvoj měst a obcí... 4 Prioritní

Více

Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice. Magistrát města Teplice

Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice. Magistrát města Teplice Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice Magistrát města Teplice 3. 11. 2016 Vize Plán udržitelné městské mobility určí předpoklady pro budování trvale

Více

Strategický plán rozvoje města Třeboň

Strategický plán rozvoje města Třeboň MĚSTO TŘEBOŇ Strategický plán rozvoje města Třeboň 2008-2020 Verze 11.9.2008 Příloha č. 1 Shrnutí návrhové části Strana 1 Prioritní osa 1 Třeboň aktivní a komunikující město pro občany Třeboně, Třeboňska

Více

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období 2014 2020 zápis 13. 11. 2014 Návrh Strategických cílů, specifických cílů a opatření Pracovní skupina Rozvoj obcí Vize Ekoregion

Více

Účelové znaky vyhlašované Olomouckým krajem pro rok 2016

Účelové znaky vyhlašované Olomouckým krajem pro rok 2016 Účelové znaky vyhlašované Olomouckým krajem pro rok 2016 Rezervy Olomouckého kraje 00001 Rezerva Olomouckého kraje 00002 Rezerva na neplnění daňových příjmů 00003 Rezerva na financování investičních akcí

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA KRNOVA 2010 2014

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA KRNOVA 2010 2014 1 P ROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RM 2010-2014 PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA KRNOVA 2010 2014 Česká strana sociálně demokratická, Občanská demokratická strana a Nezávislé občanské sdružení vytvořily dohodu o

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA VRCHLABÍ

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA VRCHLABÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA VRCHLABÍ Zastupitelstvo města Vrchlabí předkládá občanům programové prohlášení, které obsahuje základní cíle o jejichž realizaci bude v průběhu funkčního období

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY (IPRM)

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY (IPRM) INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY (IPRM) Název: Regenerace městského prostředí, rozvoj infrastruktury v oblastech sociálních služeb a vzdělávání a všestranný rozvoj občanské vybavenosti

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA PRO OBDOBÍ

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA PRO OBDOBÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA PRO OBDOBÍ 2016-2018 Preambule Zastupitelé politických subjektů ČSSD, ANO 2011 a KDU-ČSL vyjádřili v koaliční smlouvě uzavřené dne 18. 12. 2016 společný zájem

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA VE VOLEBNÍM OBDOBÍ

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA VE VOLEBNÍM OBDOBÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ RADY MĚSTA HAVÍŘOVA VE VOLEBNÍM OBDOBÍ 2018 2022 Preambule Zastupitelé politických subjektů ANO 2011, ČSSD, Společně pro Havířov Koalice KDU-ČSL a STAN a Hnutí pro Havířov vyjádřili

Více

Plán zdraví 2007 A. ROZVOJ MĚSTA, VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST B. ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Plán zdraví 2007 A. ROZVOJ MĚSTA, VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST B. ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Plán zdraví 2007 A. ROZVOJ MĚSTA, VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST A.1 Zlepší se komunikace mezi veřejností a radnicí A.1.1 Informovat občany o činnosti veřejné správy A.1.2 Zajistit zpětnou vazbu A.1.3 Umožnit

Více

Volební program jihoměstské koalice TOP 09 a STAN - Spojené síly pro Prahu 11

Volební program jihoměstské koalice TOP 09 a STAN - Spojené síly pro Prahu 11 Volební program jihoměstské koalice TOP 09 a STAN - Spojené síly pro Prahu 11 Chceme z Prahy 11 skutečné město Jižní Město se jen pomalu mění z monofunkčního sídliště na skutečné město. Podpoříme stávající

Více

Celkové agregované vyhodnocení 58,99 87,51 82,10 57,91 56,06 24,11 67,55

Celkové agregované vyhodnocení 58,99 87,51 82,10 57,91 56,06 24,11 67,55 Strategický plán města Ústí nad Labem Strategický plán města Ústí nad Labem byl schválen v prosinci 2007 zastupitelstvem města o počtu 37 členů, z toho 9 žen tj. 24%. Podrobné generové vyhodnocení cílů

Více

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy na léta 2008-2015 - Příloha č. 3. Příloha č. 3 - Komunikace s veřejností

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy na léta 2008-2015 - Příloha č. 3. Příloha č. 3 - Komunikace s veřejností Příloha č. 3 - Komunikace s veřejností 1 OBSAH 1. Výzva k předkládání návrhů projektů... 3 2. Informace o přípravě IPRM... 6 3. Veřejné projednání IPRM - pozvánka... 11 4. Veřejné projednání IPRM - prezentace...

Více

Strategický cíl 2 Fyzicky prostupné, dostupné a propojené město (pohyb mobilita)

Strategický cíl 2 Fyzicky prostupné, dostupné a propojené město (pohyb mobilita) Fyzicky prostupné, dostupné a propojené město (pohyb mobilita) Udržitelná mobilita založená na vyváženém poměru jednotlivých způsobů dopravy, dobrá dostupnost Prahy v regionálním, národním, celoevropském

Více

město potřebuje profesionálně řízený městský úřad, klientelismus a střet Volební program Milovice Sobě

město potřebuje profesionálně řízený městský úřad, klientelismus a střet Volební program Milovice Sobě Na kandidátní listině Milovice Sobě - za lepší správu města najdete kromě členů Strany zelených, kteří již mají zkušenosti s prací v obecním zastupitelstvu, členy řady místních občanských sdružení a aktivní

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Nad Prahou. Strategická část Listopad 2017

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Nad Prahou. Strategická část Listopad 2017 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Nad Prahou Strategická část Listopad 2017 Obsah 1. Stanovení cílů a priorit SCLLD......................................... 5 1.1 Stanovení vize strategie..........................................

Více

Muži Ženy Děti Studenti Senioři. Celkové agregované vyhodnocení 69,64 82,93 72,97 58,51 55,72 13,91 71,07

Muži Ženy Děti Studenti Senioři. Celkové agregované vyhodnocení 69,64 82,93 72,97 58,51 55,72 13,91 71,07 Strategický plán města Pardubice Strategický plán města Pardubice byl schválen 30. 10. 2007 zastupitelstvem města o počtu 39 členů, z toho 6 žen tj. 15%. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického

Více

3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2018 b) Dotační programy / tituly v tis.kč

3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2018 b) Dotační programy / tituly v tis.kč 3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2018 b) Dotační programy / tituly Odbor UZ ORJ 1 2 3 4 5 6=5/4 Odbor strategického rozvoje kraje 8 21 600 36 325 168,17 Program na podporu podnikání 2018 900 675 75,00

Více

touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 3 Regionálního operačního programu pro region soudržnosti

touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 3 Regionálního operačního programu pro region soudržnosti Vážení žadatelé, touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 3 Regionálního operačního programu pro region soudržnosti Střední Čechy. Tato prioritní osa je zaměřena na posílení rolí regionálních

Více

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A V Ý S L E D K Y

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A V Ý S L E D K Y D Ů V O D O V Á Z P R Á V A - P O D K L A D P R O V E D E N Í M Ě S T A OVĚŘENÉ PROBLÉMY MĚSTA JILEMNICE V ROCE 2012 (výstup z fóra Zdravého města Jilemnice ověřený veřejnou anketou) Návrh problémů: Na

Více

KOALIČNÍ SMLOUVA O SPOLUPRÁCI VE VOLEBNÍM

KOALIČNÍ SMLOUVA O SPOLUPRÁCI VE VOLEBNÍM KOALIČNÍ SMLOUVA O SPOLUPRÁCI VE VOLEBNÍM OBDOBÍ 2018 2022 Zastupitelé zvolení do Zastupitelstva města Mníšek pod Brdy na kandidátní listině Společně pro Mníšek koalice KDU-ČSL, Zelení a nezávislí (dále

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP. Verze č. 2 (03/2018)

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP. Verze č. 2 (03/2018) 2015 I n á š k r a j j e k r a j p o h o d y Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA 2014 2022 PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP Verze č. 2 (03/2018) Obsah 1. Programový rámec IROP...

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 263/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 255 ze dne 22.04.2015 Koncepce rozvoje spolupráce Městské části Praha 3 s nestátními neziskovými organizacemi na období 2015-2018

Více

Plán rozvoje obce na volební období

Plán rozvoje obce na volební období Plán rozvoje obce na volební období 2018-22 Motto: Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě Místo pro spokojené trvalé bydlení a sezónní rekreaci Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě

Více

Realizováno Garlic Kom s.r.o.??? -----??? Probíhá zpracování bytové koncepce. Cca 2 4 mil. Vlastní, úvěr??? Nutná dohoda s EUROVIA, ELTE

Realizováno Garlic Kom s.r.o.??? -----??? Probíhá zpracování bytové koncepce. Cca 2 4 mil. Vlastní, úvěr??? Nutná dohoda s EUROVIA, ELTE Projektové karty stav k 08/2017 Název /cíle Klíčová oblast rozvoje Rozpočet A01: Výstavba nové školní jídelny A02: Výběr vhodného provozovatele pro areál Tivoli A03: Prodej části bytového fondu ve vlastnictví

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Koaliční smlouva. mezi

Koaliční smlouva. mezi Koaliční smlouva mezi Sdružením Nezávislých Kandidátů - Otevřené Úvaly, Občanskou demokratickou stranou a Českou stranou sociálně demokratickou v Zastupitelstvu města Úvaly v období 2014 2018 Politické

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ STRATEGIE MĚSTA

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ STRATEGIE MĚSTA STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ STRATEGIE MĚSTA Finální verze prosinec 2008 OBSAH: 1. ÚVOD... 4 2. STRATEGICKÁ VIZE MĚSTA... 5 3. STRATEGICKÉ CÍLE... 6 3 1. ÚVOD Nezbytnou součástí Strategického

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Miroslava Tichá odbor regionální politiky Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského majetku po živelných

Více

Tento program je vyhotoven v upravené verzi s ohledem na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. N Á V R H P R O G R A M U

Tento program je vyhotoven v upravené verzi s ohledem na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. N Á V R H P R O G R A M U Tento program je vyhotoven v upravené verzi s ohledem na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. N Á V R H P R O G R A M U 14. schůze Rady města České Budějovice konané dne 16. června 2010 od

Více

Hodnocení Akčního plánu ke Strategickému plánu rozvoje města Chrudimě pro roky 2007-2010

Hodnocení Akčního plánu ke Strategickému plánu rozvoje města Chrudimě pro roky 2007-2010 Hodnocení Akčního plánu ke Strategickému plánu rozvoje města Chrudimě pro roky 2007-2010 Úvod: Město Chrudim si v roce 2003 nechalo zpracovat Strategický plán rozvoje města Chrudimě (dále jen Strategický

Více

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Tel./fax: 274 816 727 http:// Základní grantový program Podpora aktivit ve prospěch životního prostředí, s důrazem na aktivní

Více

Koncepce města přátelského seniorům

Koncepce města přátelského seniorům Koncepce města přátelského seniorům 2010-2014 Květen 2010 Ing. Daniela Lusková 1 OBSAH Kapitola strana 1. Obsah 2 2. Úvod 2 3. Souhrnná zjištění z průzkumů v seniorské populaci a prostředí města 3 4. Definice

Více

Generel dopravy města Zlína. Zlín říjen 2016

Generel dopravy města Zlína. Zlín říjen 2016 Generel dopravy města Zlína Zlín říjen 2016 Generel dopravy Ucelený koncepční materiál (analýza, model, návrh) Pěší, cyklistická, veřejná hromadná doprava Individuální automobilová doprava (dynamická,

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice Aktualizace 2018 2023 Strategický rozvojový dokument je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strahovice, vyjadřující předpokládaný vývoj daného

Více

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Poloha mikroregionu v rámci ČR a HK kraje Novobydžovsko Mikroregion Novobydžovsko Novobydžovsko a Program rozvoje Královéhradeckého kraje 2008-2010 (PRK) Strategie

Více

Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 )

Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) Stránka 1 z 6 Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) A. VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST, STRATEGICKÝ ROZVOJ B. ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL, SOCIÁLNÍ

Více

Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu

Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná byl schválen 22. 1. 2008 a aktualizován v roce 2011 zastupitelstvem v počtu

Více

PROGRAMOVÝ VÝBOR MAS BOHUMÍNSKO

PROGRAMOVÝ VÝBOR MAS BOHUMÍNSKO PROGRAMOVÝ VÝBOR MAS BOHUMÍNSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území MAS Bohumínsko (SCLLD) 2014-2020 18.4.2016 Projekt Komunitní rozvoj venkova na území MAS Bohumínsko, z.s. je financován

Více

2014-2015 KOMUNITNÍ PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA MĚSTA ZNOJMA 2014-2015

2014-2015 KOMUNITNÍ PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA MĚSTA ZNOJMA 2014-2015 2014-2015 2015 Město Znojmo Odbor územního plánování a strategického rozvoje www.znojmo-zdravemesto.cz KOMUNITNÍ PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA MĚSTA ZNOJMA 2014-2015 Obsah Proces komunitního plánování rozvoje

Více

Volební program Starostové ProOlomoucký kraj. Volební program pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje 2016

Volební program Starostové ProOlomoucký kraj. Volební program pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje 2016 Volební program Starostové ProOlomoucký kraj Volební program pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje 2016 Živé město + Živý venkov = ŽIVÝ KRAJ Olomoucký kraj je dobrým místem k životu, kde se snoubí

Více

www.ropstrednicechy.cz Vážení žadatelé,

www.ropstrednicechy.cz Vážení žadatelé, Vážení žadatelé, touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 1 Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Čechy. Tato prioritní osa je zaměřena na celkové zkvalitnění dopravy

Více

PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E

PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E 2014-2018 Politické hnutí ANO Semily (ANO) Volba pro město hnutí SPOLU Česká strana sociálně demokratická Semily (ČSSD) SEMILÁCI + KDU-ČSL navazuje na uzavřenou

Více

Tento program je vyhotoven v upravené verzi s ohledem na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. P R O G R A M

Tento program je vyhotoven v upravené verzi s ohledem na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. P R O G R A M Tento program je vyhotoven v upravené verzi s ohledem na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. P R O G R A M 13. schůze Rady města České Budějovice konané dne 3. června 2009 od 9:00 hodin v

Více

Soukromníci Klášterec nad Ohří programové schéma; komunální volby 10/2018

Soukromníci Klášterec nad Ohří programové schéma; komunální volby 10/2018 Soukromníci Klášterec nad Ohří programové schéma; komunální volby 10/2018 Oblasti zájmu: 1. Rozvoj města 2. Bezpečnost 3. Cestovní ruch 1. ROZVOJ MĚSTA Klášterec; město, kde chci žít. 1.1. Klášterec město

Více

Kraj: Plzeňský kraj. Pořadí významnosti prioritní oblasti pro kraj (1,2, ) Vazba na regionální strategický dokument.

Kraj: Plzeňský kraj. Pořadí významnosti prioritní oblasti pro kraj (1,2, ) Vazba na regionální strategický dokument. Určení prioritních oblastí a identifikace hlavních oblastí podpory s uvedením vazby na Integrované hlavní směry strategie Evropa 2020 a na regionální strategické y Kraj: Plzeňský kraj Prioritní oblast

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ 2010 2014

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ 2010 2014 PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ 2010 2014 Preambule: Majíce na zřeteli rozvoj, stabilitu vedení města, nutnost eliminovat co největší míře dopady ekonomické krize a zajistit ekonomické zdroje

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Datum konání: 19. 11. 2014 2014, 15:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, budova B Zasedací sál Přítomni: Pavel Petřík, vedoucí odboru sociálního,

Více

VOLEBNÍ PROGRAM BLANSKO

VOLEBNÍ PROGRAM BLANSKO 1 ŘÍZENÍ MĚSTA Analýza fungování městského úřadu a restrukturalizace jeho organizační struktury vedoucí k zefektivnění jeho činnosti Vytvoření uživatelsky přijatelnějšího webu města Blanska pro občany

Více

Generel dopravy města Zlína. Klepněte pro vložení

Generel dopravy města Zlína. Klepněte pro vložení Generel dopravy města Zlína Klepněte pro vložení květen textu 2017 Generel dopravy Jaký byl stav v oblasti koncepčních materiálů před GD? Ucelený koncepční materiál (analýza, model, návrh) Pěší, cyklistická,

Více

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 ZŠ T. G. Masaryka Kutná Hora, Jiráskovy sady 387 Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 Mgr. Bc. Zdenka Mačinová, ředitelka školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015 2017

Více

Program rozvoje Městského obvodu Pardubice VI na roky

Program rozvoje Městského obvodu Pardubice VI na roky Program rozvoje Městského obvodu Pardubice VI na roky 2015-2018 Úvod Městský obvod Pardubice VI leží na západní straně města Pardubic a tvoří ho katastrální území Svítkov, Staré Čívice, Popkovice, Lány

Více

NÁVRHOVÁ ČÁST. Zpracování Strategického plánu rozvoje města Příbram na období let

NÁVRHOVÁ ČÁST. Zpracování Strategického plánu rozvoje města Příbram na období let NÁVRHOVÁ ČÁST Zpracování Strategického plánu rozvoje města Příbram na období let 2014-2020 2014 Doc. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. a 1 Dokument zpracovala

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Základní priority programu koaliční spolupráce v orgánech města Heřmanův Městec v období 2014 2018

Základní priority programu koaliční spolupráce v orgánech města Heřmanův Městec v období 2014 2018 Příloha č. 2 Základní priority programu koaliční spolupráce v orgánech města Heřmanův Městec v období 2014 2018 mezi sdružením Heřmani, spolkem Živé město a spolkem Herout (dále v textu nazývány jen jako

Více

PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA. Databanka projektů na období 2012 až 2016

PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA. Databanka projektů na období 2012 až 2016 PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA Databanka projektů na období 2012 až 2016 0 Zpracovatelský tým: PhDr. Leona Kupčíková (Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.) Mgr. Lucie Hanková (Město Krásná Lípa) Hana

Více

Veřejné fórum 2018 PLNĚNÍ PRIORIT Z ROKU 2017

Veřejné fórum 2018 PLNĚNÍ PRIORIT Z ROKU 2017 Veřejné fórum 2018 PLNĚNÍ PRIORIT Z ROKU 2017 Veřejné fórum 2017 15.5.2017 ve Fokusu 7 tematických stolů => 14 priorit Radou a zastupitelstvem schváleno 9 Opatření Ověření (tj. do 10. Hlasů v Pořadí v

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA PROGRAMU ROZVOJE OBCE HOŠTKA

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA PROGRAMU ROZVOJE OBCE HOŠTKA HODNOTÍCÍ ZPRÁVA PROGRAMU ROZVOJE OBCE HOŠTKA NA OBDOBÍ LET 1.1.2016-31.12.2016 Zpracovatel: Mgr. Radovan Rieger Schválení: RM č. 66/2017, usnesení 6.1 Představení Programu rozvoje obce Program rozvoje

Více

Strategický plán obce Vráto na období

Strategický plán obce Vráto na období Strategický plán obce Vráto na období 2014 2018 Vráto Vráto 20 370 01 IČ: 00 581 950 1 Obsah....2 1. Historie obce... 3 2. Současnost... 3 3. Památky... 3 4. Tvorba strategického plánu... 4 5. SWOT analýza

Více

Účelové znaky vyhlašované Olomouckým krajem pro rok 2016

Účelové znaky vyhlašované Olomouckým krajem pro rok 2016 Účelové znaky vyhlašované Olomouckým krajem pro rok 2016 Rezervy Olomouckého kraje 00001 Rezerva Olomouckého kraje 00002 Rezerva na neplnění daňových příjmů 00003 Rezerva na financování investičních akcí

Více

SPOLEČNOU CESTOU. Bc. Kamil Podzimek

SPOLEČNOU CESTOU. Bc. Kamil Podzimek SPOLEČNOU CESTOU Bc. Kamil Podzimek 2010 2014 2010 2014 Otázky a odpovědi před volbami Jaké jsou aktuální problémy v oblasti zneužívání návykových látek v Praze a jejich možná řešení, která budete prosazovat?

Více

KOALIČNÍ PROGRAM

KOALIČNÍ PROGRAM Příloha č. 1 Koaliční smlouvy 2018 2022 KOALIČNÍ PROGRAM 2018 2022 1. Rozpočet města Hlavní zásadou při hospodaření města bude nezvyšovat zbytečně jeho zadlužení. Již sjednaný úvěrový rámec města bude

Více

Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 2. pololetí roku 2016

Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 2. pololetí roku 2016 Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 2. pololetí roku 2016 Odbor dopravy a silničního hospodářství 1) Kontrola výkonu přenesené působnosti obcí na úseku dopravy 2 Porušení některých

Více

2008-2010 PŘÍLOHA 3: PROVÁZANOST OPATŘENÍ PRIORIT PROGRAMU S VYBRANÝMI KONCEPCEMI A PLÁNY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

2008-2010 PŘÍLOHA 3: PROVÁZANOST OPATŘENÍ PRIORIT PROGRAMU S VYBRANÝMI KONCEPCEMI A PLÁNY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Program rozvoje Královéhradeckého 2008-2010 I. Priorita Podnikání a zaměstnanost Priority / opatření PRK A) Podpora stávajících firem jako stabilizujícího prvku regionální ekonomiky a zaměstnanosti 1.

Více

Strategie ITI pro Hradecko-pardubickou metropolitní rtd oblast

Strategie ITI pro Hradecko-pardubickou metropolitní rtd oblast Strategie ITI pro Hradecko-pardubickou metropolitní rtd oblast PS 1 Atraktivní, environmentálně příznivá doprava Ing. David Koppitz Problémy aglomerace Nadměrná dopravní zátěž ve městech zhoršující kvalitu

Více

Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 2. pololetí roku 2014

Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 2. pololetí roku 2014 Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 2. pololetí roku 2014 Odbor dopravy a silničního hospodářství 1) Kontrola výkonu přenesené působnosti obcí na úseku dopravy 2 V případě

Více

- vždy prosazovat dlouhodobě stabilizovaný městský rozpočet. - zajišťovat efektivní a profesionální výkon veřejné správy

- vždy prosazovat dlouhodobě stabilizovaný městský rozpočet. - zajišťovat efektivní a profesionální výkon veřejné správy Text Koaliční smlouvy mezi ČSSD, ODS, RADNICE 2010 (sdružením nezávislých kandidátů, politické strany Volby pro město a politické strany Věci veřejné), MĚLNIČANÉ ( SNK Evropští demokraté, KDU-ČSL, US-DEU

Více

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku:

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku: Nulová tolerance Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 29. Důvody vzniku: vysoká míra kriminality páchané na osobách soustavné narušování veřejného pořádku údajná fáma o migraci nepřizpůsobivých

Více

3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2019 b) Dotační programy / tituly

3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2019 b) Dotační programy / tituly 3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2019 b) Dotační programy / tituly Odbor UZ ORJ 1 2 3 4 5 6 7=6/4 Odbor strategického rozvoje kraje 8 36 325 46 325 63 550 174,95 Program na podporu podnikání 2019 675

Více

PRIORITNÍ OSY A JEJICH SPECIFICKÉ CÍLE

PRIORITNÍ OSY A JEJICH SPECIFICKÉ CÍLE PRIORITNÍ OSY A JEJICH SPECIFICKÉ CÍLE V rámci jednotlivých prioritních os pracujeme s tzv. specifickými cíli. Objem finančních prostředků bude vždy předmětem vyhlášené výzvy. Vzhledem k vývoji čerpání

Více

Čisté srdce Šlapanic - Cukrovar

Čisté srdce Šlapanic - Cukrovar Čisté srdce Šlapanic - Cukrovar Dlouhých 20 let se v našem městě o pětihektarovém areálu Cukrovaru jen mluvilo a diskutovalo, ale to bylo vše. Přinesli jsme zásadní změnu. Areál jsme koupili a získali

Více

Programové prohlášení Rady MČ Praha 22 pro roky

Programové prohlášení Rady MČ Praha 22 pro roky Programové prohlášení Rady MČ Praha 22 pro roky 2018-2022 Preambule Praha 22 je charakteristická svým rychlým rozvojem v posledním desetiletí. Svou polohou na okraji města a zároveň specifickým uspořádáním

Více

P R O G R A M. 20. schůze Rady města České Budějovice konané dne 23. září 2009 od 9:00 hodin v zasedací místnosti č. dv. 103 magistrátu města

P R O G R A M. 20. schůze Rady města České Budějovice konané dne 23. září 2009 od 9:00 hodin v zasedací místnosti č. dv. 103 magistrátu města P R O G R A M 20. schůze Rady města České Budějovice konané dne 23. září 2009 od 9:00 hodin v zasedací místnosti č. dv. 103 magistrátu města 1. číslo jednací KP-RM/1509/2009/M/1264 Návrh zadání změny územního

Více

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace 4/ NÁVRHOVÁ ČÁST - TEXTOVÁ 4.1 CHARAKTERISTIKA ÚPRAV ZÁKLADNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI Sídliště Dlouhá vzniklo jako důsledek extenzivního rozvoje města zejména v druhé polovině 20. století. Tehdejší urbanistické

Více

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Image města

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Image města Zápis I. jednání Pracovní skupiny Image města Dne: 16. ledna 2014, zasedací místnost zastupitelstva města, Městský úřad Kopřivnice Přítomni: dle prezenční listiny Příloha č. 2 1/1 Úvodní slovo Pan starosta

Více

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Nadace Partnerství Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha 10 Tel./Fax: 274 816 727

Více

ŘÍCMANICE 2018 Sdružení nezávislých kandidátů PROGRAM PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY 2018

ŘÍCMANICE 2018 Sdružení nezávislých kandidátů PROGRAM PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY 2018 PROGRAM PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY 2018 I/ Transparentnost a komunikace II/ Zodpovědné hospodaření III/ Problémy a potenciál ke změně IV/ Oživení veřejného prostoru a ekologie V/ Spolky, tradice, sport a kultura

Více

Programový rámec IROP

Programový rámec IROP Programový rámec IROP Program: Integrovaný regionální operační program Prioritní osa: Komunitně vedený místní rozvoj Investiční priorita: Provádění investic v rámci komunitně vedených strategií místního

Více

Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne

Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne Obsah 1. Vize 2. Teze 3. Shrnutí současného stavu 4. Formulace cílových skupin plánu 5. SWOT analýza (analýza silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb)

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin. Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 08. 01. 2014 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více