Plán odpadového hospodářství původce. Město Nový Jičín IČ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Plán odpadového hospodářství původce. Město Nový Jičín IČ"

Transkript

1 Plán odpadového hospodářství původce dle 44 zákona č. 185/2001 Sb., v platném znění Město Nový Jičín IČ se sídlem: Masarykovo Nám. 1, Nový Jičín Příslušný kraj : Moravskoslezský Říjen 2005 Vypracoval : MěÚ Nový Jičín, odbor životního prostředí (zpracováno v souladu s Metodickým návodem odboru odpadů MŽP)

2 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 2 Obsah: A. Plán odpadového hospodářství původce...3 B. Účel plánu odpadového hospodářství...5 C. Působnost a doba platnosti...6 D. Zpracovatel Plánu odpadového hospodářství původce...7 E. Přehled druhů a kategorií produkovaných odpadů, způsoby nakládání s nimi a způsob jejich využití nebo odstranění...9 TABULKA Č : CELKOVÁ PRODUKCE ODPADŮ OBCE V OBDOBÍ TABULKA Č : CELKOVÁ PRODUKCE KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ OBCE V OBDOBÍ TABULKA Č : CELKOVÁ PRODUKCE NEBEZPEČNÝCH ODPADŮ OBCE V OBDOBÍ TABULKA Č : IDENTIFIKACE HLAVNÍCH DRUHŮ NEBEZPEČNÝCH ODPADŮ OBCE V OBDOBÍ TABULKA Č : ZPŮSOB NAKLÁDÁNÍ S ODPADY OBCE V ROCE TABULKA Č : CELKOVÁ PRODUKCE A NAKLÁDÁNÍ S ODPADY OBCE V ROCE TABULKA Č : CELKOVÁ PRODUKCE A NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍMI ODPADY OBCE V ROCE TABULKA Č : MNOŽSTVÍ VYTŘÍDĚNÉHO ODPADU Z KOMUNÁLNÍHO ODPADU OBCE V OBDOBÍ TABULKA Č : PROVOZOVANÁ ZAŘÍZENÍ K NAKLÁDÁNÍ S ODPADY...22 TABULKA Č : PROVOZOVANÁ ZAŘÍZENÍ K NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍMI ODPADY (KO)...25 TABULKA Č : KVANTIFIKOVANÝ POPIS VÝVOJE CELKOVÉ PRODUKCE KOMUNÁLNÍCH A DALŠÍCH ODPADŮ...25 F. Vyhodnocení stávajícího způsobu nakládání s odpady s požadavky stanovenými v zákoně a prováděcích předpisech...27 TABULKA Č : VYHODNOCENÍ STÁVAJÍCÍHO ZPŮSOBU NAKLÁDÁNÍ S ODPADY OBCE V ROCE NESHODY...27 G. Vyhodnocení souladu odpadového hospodářství původce se závaznou částí plánu odpadového hospodářství kraje...28 TABULKA Č : POROVNÁNÍ POH OBCE SE ZÁVAZNOU ČÁSTÍ POH KRAJE...28 H. Přehled cílů a opatření k jejich dosažení, která bude původce realizovat k předcházení vzniku odpadů, omezování jejich množství a nebezpečných vlastností...31 TABULKA Č : PŘEHLED CÍLŮ A OPATŘENÍ (PROGRAMŮ) K JEJICH REALIZACI...31 I. Příjmy a výdaje na odpadové hospodářství, struktura zdrojů a dynamika změn...33 TABULKA Č : PŘÍJMY A VÝDAJE OBCE NA OH V OBDOBÍ ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE ŘÍZENÍ OH...33 I.1. ;Způsob organizačního zabezpečení řízení odpadového hospodářství původce včetně seznamu vnitřních dokumentů...34 POPIS STAVU INFORMAČNÍHO A ORGANIZAČNÍHO ZABEZPEČENÍ ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ OBCE...34 Způsoby a formy komunikace obce s občany k zajištění realizace POH obce...34 Stav a vedení evidence odpadů...34 Odbornost, způsobilost a kvalifikace a počet pracovníků OH...34 Zařazení OH v organizačním schématu původce...34 Způsob a formy spolupráce obce s původci odpadů...35 AKTUALIZACE POH OBCE...35 Jméno, příjmení a kontaktní údaje osoby zodpovědné za sledování zásadních změn POH...35 Jméno, příjmení a kontaktní údaje osoby zodpovědné za přepracování POH...35 J. Přílohy 36

3 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 3 A. Plán odpadového hospodářství původce Plán odpadového hospodářství je vypracován pro původce : Město Nový Jičín IČ se sídlem: Masarykovo Nám. 1, Nový Jičín Seznam dotčených provozoven původce: Město Nový Jičín, IČ , provoz 0, Masarykovo nám. 1, , Nový Jičín areál Technických služeb města Nového Jičína se sídlem Suvorovova 114, 741 Nový Jičín, Separační dvůr Palackého třída v Novém Jičíně umístěný na pozemku:pozemková parcela číslo 589/2, 598/2, 594/4, 589/3, 601/1 v katastrálním území Nový Jičín-Horní předměstí, 532/1 v katastrálním území Nový Jičín-Dolní předměstí; separační dvůr je místo určené obcí, které splňuje veškeré technické a legislativní požadavky pro krátkodobé skladování (shromažďování) jednotlivých složek komunálního odpadu tj. sklo - obalové sklo, papír - lepenka, plasty - obalové neznečištěné, kovy, nebezpečné složky (oleje motorové, převodové, mazací, obaly od olejů, olověné akumulátory, chladničky, barvy, nádoby od barev a laků, ředidla, rozpouštědla, elektrické galvanické články, zářivky) objemný odpad, dřevo (dřevěné desky, dřevotříska, dýha, nábytek), pneumatiky bez disků z os. aut, textilní materiál (staré oblečení, hadry neznečištěné), elektrotechnický odpad (části elektropřístrojů, televize, rádia) a stavební odpad. Sběrný dvůr je zdarma určen pro fyzické osoby, které mají trvalý pobyt v obci s výjimkou právnických, nebo fyzických osob oprávněných k podnikání. Separační dvůr je vybaven doprovodným zařízením a technickým vybavením. Vyseparované odpady jsou ukládány do speciálních nádob kontejnerů, které splňují technické požadavky stanovené vyhláškou č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady v platném znění a dále zvláštními právními předpisy na ochranu životního prostředí a zdraví lidí (např. zákon 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů, zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změněn některých souvisejících zákonů, zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě).veškeré odpady jsou na separačním dvoře řádně separovány a ukládány do označených kontejnerů a posléze předávány oprávněným osobám, které zajišťují maximální možné využití.

4 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 4 Identifikační údaje původce Název a adresa původce odpadů: Právní forma: Statutární zástupce: Město Nový Jičín Masarykovo Nám. 1, Nový Jičín posta@novyjicin-town.cz tel./fax: vedení města, podatelna Obec - právní subjekt není zapsán v obchodním rejstříku u Krajského úřadu Starosta Mgr. Ivan Týle IČ: Místně příslušný krajský úřad: Kontaktní osoba pro POH původce: Kontakt na odpadového hospodáře (je-li ustanoven): Datum a podpis statutárního zástupce: Moravskoslezský Mgr.Marta Kiššová mkissova@novyjicin-town.cz tel./fax: 556/ , 556/ neustanoven dne: podpis a razítko Základní údaje o původci: Počet obyvatel : ( vztaženo k roku 2005) Rozloha : Město Nový Jičín 7,78 ha; Nový Jičín-Dolní Předměstí 326,049 ha; Nový Jičín-Horní Předměstí 331,331 ha; místní části : Loučka 654,174 ha; Žilina 1 032,046 ha, Bludovice 533,106 ha; Kojetín 266,028 ha; Straník 500,868 ha; Libhošť 820,067 ha. Celková rozloha 4 471,45 ha viz. mapa příloha č.17. Charakteristika odpadového hospodářství obce - seznam společností zabezpečující pro obec nakládání s odpady: 1. Technické služby města Nového Jičína se sídlem Suvorovova 116, Nový Jičín, IČ : , příspěvková organizace města zajišťující pro město Nový Jičín provoz sběrného dvoru a svoz směsného komunálního odpadu, separovaného odpadu a nebezpečného odpadu. Svozové oblasti a charakteristika: Svozová oblast města Nového Jičína představuje produkci odpadů z vlastního Nový Jičín a jeho přilehlých částí. Celkově jde o produkci odpadů obyvatel převážně sídlištní, městské a příměstské zástavby. Na celém území je zabezpečen sběr a svoz KO, tudíž jsou vytvořeny dobré předpoklady předcházející vzniku divokých skládek v blízkosti obytné zástavby. Směsné komunální odpady z domácností jsou shromažďovány převážně do 110 l a 1100 l nádob. Pro velkoobjemové odpady, při mobilním svozu (2 x ročně), jsou používány velkoobjemové kontejnery. Ve sběrném dvoře jsou do velkoobjemových kontejnerů a speciálních kontejnerů ukládány stavební odpady, bioodpady, dřevo, železný šrot, oděvy apod. a nebezpečné odpady. Oddělený sběr skleněných, plastových a papírových obalů je prováděn převážně do sklolaminátových sběrných nádob. V místních částech do kontejnerů o objemu 1100 l. Obec je subjekt zodpovědný ze zákona za řádné nakládání s komunálním odpadem vznikajícím na území obce. Tento odpad vzniká jednak při činnosti občanů (domovní odpad, velkoobjemový odpad apod.) a při zajišťování čistoty obce. Obec je subjekt zodpovědný za odpady vznikající při zajišťování její vlastní činnosti (administrativní činnost).

5 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 5 B. Účel plánu odpadového hospodářství Plán odpadového hospodářství původce odpadů Města Nového Jičína vychází z plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje a je v souladu s jeho závaznou částí dle 44 zákona č.185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů ve znění pozdějších předpisů a dle 28 vyhlášky MŽP č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady v platném znění. POH vychází z analýzy stávajícího stavu odpadového hospodářství na území města Nového Jičína a je ze zákona závazným podkladem pro rozhodovací a jiné činnosti města v odpadovém hospodářství. Jádrem dokumentu jsou cíle a opatření k rozvoji odpadového hospodářství na území města Nový Jičín. Plán odpadového hospodářství je strukturován podle metodického pokynu Ministerstva životního prostředí České republiky a vychází z plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje a je v souladu s jeho závaznou částí. Plán je zpracován na dobu 5 let a bude změněn při každé zásadní změně podmínek, na jejichž základě byl zpracován. Plán odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje schválilo Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje na svém 25. zasedání dne usnesením č. 25/1120/1. POH Moravskoslezského kraje je koncepční materiál zpracovaný krajem v samostatné působnosti ve smyslu 43 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o odpadech ), a v souladu s nařízením vlády č. 197/2003 Sb., o Plánu odpadového hospodářství České republiky. Dne 13. listopadu 2004 nabyla účinnosti obecně závazná vyhláška Moravskoslezského kraje č. 2/2004, kterou byla vyhlášena závazná část Plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje. Tato obecně závazná vyhláška byla vyhlášena ve Věstníku právních předpisů Moravskoslezského kraje, ročník 2004, částka 7 rozeslaná dne 29. října 2004 (den vyhlášení právního předpisu kraje). Účelem POH je v souladu s POH ČR a POH kraje stanovit: výhled pro systém OH původce (název původce) na období nejméně 5 let, cíle a opatření / programy pro předcházení vzniku odpadů, omezování jejich množství, nebezpečných vlastností a optimalizace nakládání se vznikajícími odpady, opatření pro splnění cílů závazné části POH kraje ve způsobech využití odpadů a nakládání s nimi, v reálném časovém a ekonomickém scénáři, podmínky pro realizaci navrženého systému OH obce, ekonomickou optimalizaci nakládání s odpady v obci, způsob informačního a organizačního zabezpečení řízení OH původce způsob komunikace s veřejností s cílem zajistit splnění cílů POHo, postupy posouzení shody POHo s příslušným POH kraje.. Důvodem pro zpracování POH je naplnění povinnosti, stanovené v 44 zákona o odpadech: roční produkce odpadů překročila limit 10 t nebezpečných odpadů nebo 1000 t ostatních odpadů : produkce nebezpečných odpadů za rok celkem 17,765 t a produkce ostatních odpadů celkem 6 485,987 t, roční produkce nebezpečných odpadů za rok celkem 18,26 t a produkce ostatních odpadů celkem 6 469,956 t, roční produkce nebezpečných odpadů za rok celkem 17,625 t a produkce ostatních odpadů celkem 5 885,466 t, roční produkce nebezpečných odpadů za rok celkem 35,926 t a produkce ostatních odpadů celkem 4 934,024 t, roční produkce nebezpečných odpadů za rok celkem 47,695 t a produkce ostatních odpadů celkem 5 567,306 t.

6 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 6 C. Působnost a doba platnosti POH je zpracován na období pěti let, tj. od roku 2005 do roku V případě, že návrh plánu odpadového hospodářství původce odpadů bude nutno z jakéhokoliv důvodu doplnit a bude původci odpadů vrácen zpět k zapracování připomínek doba platnosti POH bude prodloužena v návaznosti na den účinnosti POH (den posledního odeslání se zpracovanými připomínkami zpět krajskému úřadu Moravskoslezského kraje den účinnosti + doba, na kterou se POH zpracovává, tj. den účinnosti POH + 5 let). V případě jakékoli zásadní změně podmínek, na jejichž základě byl zpracován bude bezprostředně změněn. Změna se provádí i v případě změny POH Moravskoslezského kraje a POH ČR.

7 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 7 D. Zpracovatel Plánu odpadového hospodářství původce Obchodní firma zpracovatele POH: Právní forma: Statutární zástupce: Město Nový Jičín Masarykovo Nám. 1, Nový Jičín posta@novyjicin-town.cz tel./fax: vedení města, podatelna Obec - právní subjekt není zapsán v obchodním rejstříku u Krajského úřadu Starosta Mgr. Ivan Týle IČ: seznam všech zpracovatelů: Mgr.Marta Kiššová Jména všech zpracovatelů: upřesnění - vlastní zpracovatelé Datum a podpis statut. zástupce zpracovatele: dne: podpis a razítko Pro účely zpracování POH byla využita data z evidence odpadů stanovené v zákoně o odpadech a vyhlášce MŽP č.383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady (ve znění pozdějších předpisů), vykazovaná původcem za období Při zpracování POH bylo přihlédnuto k doporučení Metodického návodu odboru odpadů MŽP ČR. Pro přehlednost POH bylo při zpracování využito níže uvedených tabulek, kdy jejich seznam je uveden rovněž v samostatné příloze ve formátu MS Excel : (viz. příloha č. l). Tabulka č.4.1.1: Celková produkce odpadů obce v období Tabulka č.4.1.2: Celková produkce komunálních odpadů obce v období Tabulka č.4.1.3: Celková produkce nebezpečných odpadů obce v období Tabulka č.4.1.4: Identifikace hlavních druhů nebezpečných odpadů obce v období Tabulka č.4.1.5: Způsob nakládání s odpady obce v roce 2004 Tabulka č.4.1.6: Celková produkce a nakládání s odpady obce v roce 2004 Tabulka č.4.1.7: Celková produkce a nakládání s komunálními odpady obce v roce 2004 Tabulka č.4.1.8: Množství vytříděného odpadu z komunálního odpadu obce v období Tabulka č.4.1.9: Provozovaná zařízení k nakládání s odpady Tabulka č : Provozovaná zařízení k nakládání s komunálními odpady (KO) Tabulka č : Kvantifikovaný popis vývoje celkové produkce komunálních a dalších odpadů Tabulka č : Vyhodnocení stávajícího způsobu nakládání s odpady obce v roce neshody Tabulka č : Porovnání POH obce se závaznou částí POH kraje Tabulka č : Přehled cílů a opatření (programů) k jejich realizaci Tabulka č : Příjmy a výdaje obce na OH v období

8 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 8 Přehled používaných zkratek: KO MŽP NNO NO OH POH POH ČR POH původce POHk POHo POHp RP NO RP POH ČR komunální odpad Ministerstvo životního prostředí ČR Nevládní nezisková organizace nebezpečné odpady Odpadové hospodářství Plán odpadového hospodářství Plán odpadového hospodářství České republiky Plán odpadového hospodářství původce (včetně obce) Plán odpadového hospodářství kraje Plán odpadového hospodářství obce Plán odpadového hospodářství původce (kromě obce) Realizační program POH ČR pro nakládání s nebezpečnými odpady Realizační program Plánu odpadového hospodářství ČR Zdroj metodických informací pro zpracovatele: Zákon č.185/2001 Sb. o odpadech a o změně některých dalších zákonů v platném znění, Vyhláška MŽP č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady v platném znění. Metodický návod OODP MŽP ke zpracování POH původce.

9 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 9 E. Přehled druhů a kategorií produkovaných odpadů, způsoby nakládání s nimi a způsob jejich využití nebo odstranění Tabulka č : Celková produkce odpadů obce v období Pro zpracování POH obce Nový Jičín byla využita data z evidence odpadů stanovené v zákoně o odpadech a vyhlášce Ministerstva životního prostředí pro zpracování č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů, vykazovaná obcí za období Tabulky byly vytvořeny dle Metodického návodu odboru odpadů Ministerstva životního prostředí pro zpracování pro zpracování POH původce obce. Ministerstva životního prostředí pro zpracování v Metodickém návodu požaduje uvedení dat pouze za období Po detailním průzkumu dokumentace OD obce byly některé údaje, jak jsou uvedeny v tomto dokumentu, zpřesněny. Údaje z evidence neumožňují sice statistické posouzení vývoje OH obce, avšak doplňují detailní obrázek odpadového hospodářství města a jsou základním podkladem pro vyhodnocení výchozího stavu OH ve vztahu k cílům POHk. Tabulky jsou uvedeny převážně v příloze POHo. Produkce odpadů obce v období je charakteristická pro svoji velkou dynamiku změn. Na produkci odpadů původce a s ní spojený způsob vedení evidence mělo vliv velké množství faktorů. Zejména se jedná o počáteční období, tj a 2001, kdy došlo v odpadovém hospodářství k značnému posunu v legislativě. Se změnou legislativy došlo k odlišnému způsobu vedení evidence (zařazování odpadů apod.). Tato změna se nemalou měrou podílela na výrazných výkyvech v množství vzniklých jednotlivých druhů odpadů. Metodický návod odboru odpadů Ministerstva životního prostředí pro zpracování POH původce obce stejně jako závazná část POH kraje požadují, aby při stanovování cílů a opatření byl použit jako srovnávací rok Zpracovatel zejména pak v tabulce č uvádí některá důležitá zdůvodnění při kvantifikovaném popisu vývoje celkové produkce komunálních a dalších odpadů k roku U množství vzniklých jednotlivých druhů odpadů v období můžeme zaznamenat odpady s největší dynamikou změny (nárůstu a poklesu). Pro lepší přehlednost a orientaci bylo použito u některých výraznějších komodit znázornění pomocí grafů viz. graf. č Z grafů je patrno, že produkce odpadů v období 2002, 2003 a 2004 je vyrovnanější oproti předcházejícím létům. V grafech níže jsou uvedeny celkové produkce odpadu v t/rok odpad k.č Směsný komunální odpad, k.č Sklo, k.č Plasty, k.č Papír a lepenka a v období Narůstající tendence v množství vyseparovaného odpadu je viditelná u komodit plast a sklo. Odpad k.č Plasty překročil v roce 2004 hranici 35 t vyseparovaného odpadu. V případě komodity Sklo byla v roce 2004 překročena hranice 140 t vyseparovaného odpadu. Dynamika změny v produkci odpadu, tedy její nárůst byl zaznamenán u již výše uvedených komodit - plast a sklo. Důvodem nárůstu množství vyseparovaného odpadu má přímou souvislost s počtem umístěných nádob na separovaný odpad. Investice původce odpadů do zakoupení sklolaminátových nádob na tříděný odpad měla významný vliv na navýšení množství vyseparovaného odpadu. Obec prováděla v uplynulém období pro své občany rovněž informační kampaně k separaci odpadů. V roce 2003 došlo ze strany původce odpadů k vybudování zařízení k třídění odpadů, které opět ovlivnilo množství vyseparovaného odpadu V případě komodity papírového odpadu není změna oproti odpadu plast a sklo výrazná, neboť papírové odpady jsou v převážné míře předávány za úplatu občany přímo oprávněným osobám např. fa PARTR, spol. s r.o., Belan apod. V samostatné příloze č. 2 je uvedena tabulka ve formátu MS Excel, která znázorňuje celkovou produkci odpadů původce v období 2000 až 2004.

10 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 10 Směsný komunální odpad má největší produkci, je následně sledován odděleně shromažďovanými surovinami, a to sklem, plastem a papírem. Graf.č. 1 Celková produkce odpadu k.č Směsný komunálního odpadu v t/rok Celková produkce odpadu k.č Směsný komunální odpad 6000, ,0000 t 4000, , , ,0000 0, Sm ěsný komunální odpad Graf č. 2 - Celková produkce odpadu k.č Sklo v t/rok Celková produkce odpadu k.č Sklo v t/rok 160, , ,0000 t 100, , , , ,0000 0, Sklo

11 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 11 Graf. č.3 Celková produkce odpadu k.č Plasty v t/rok Celková produkce odpadu k.č Plasty v t/rok 40, , ,0000 t 25, , , ,0000 5,0000 0, Plasty Graf č. 4 - Celková produkce odpadů k.č Papír a lepenka v t/rok Celková produkce odpadu k.č Papír a lepenka v t/rok 160, , ,0000 t 100, , , , ,0000 0, Papír a lepenka Oddělený sběr za jednotlivá období nebyl rozšířen a doplněn na základě produkce odpadů na území obce Nového Jičína o odpady předané občany přímo výkupnám surovin. Veškeré údaje o produkci odpadů se opírají o odpady předané obci přímo.

12 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 12 Tabulka č : Celková produkce komunálních odpadů obce v období Nakládání s komunálními odpady a stavebními odpady je upraveno Obecně závazná vyhláška č. 51/2001. kterou se stanovuje systém shromažďování, přeprava, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a sytém nakládání se stavebním odpadem. Systém nakládání s komunálními odpady zajišťuje jejich bezpečné shromažďování k dalšímu využití nebo odstranění. V obci Nový Jičín je směsný komunální odpad ukládán do popelnicových nádob, kontejnerů a velkoobjemových kontejnerů. Třídění odpadů v obci je zaveden systém separovaného sběru odpadu, a to na stanovištích sběrných nádob pro separovaný sběr, kam je ukládán do následujících označených sběrných nádob papír, plast, sklo bílé, sklo barevné. Nebezpečné složky komunálního odpadu a objemný odpad jsou sváženy 2 x ročně oprávněnou osobou velkoobjemovými kontejnery, nebo je možné tento odpad odevzdat ve sběrných dvorech. Parametry systému shromažďování odpadů a svozu - zajištění dostatečného počtu sběrných nádob, v případě potřeby aktuálně upravit jejich počet tak, aby byla zajištěna optimální obsluha sběrného místa. Objem sběrné nádoby na jednoho obyvatele rodinného domu musí být 22 l, na obyvatele bytového domu 24 l při vývozu 1 x týdně, - u rodinných domů s 1 5 obyvateli 1 sběrná nádoba 110 l při svozu 1 x týdně, - u bytových domů s obyvateli 1 sběrná nádoba (kontejner) 1100 l při svozu 1 x týdně Svoz a obsluha sběrných nádob ve svozové části je prováděn nejméně 1 x týdně. Je zabezpečen úklid prostranství znečištěného při odvozu odpadu a dbáno, aby nedocházelo k úniku odpadů. Všechny sběrné nádoby se vyprazdňují bez ohledu na množství náplně. Minimálně 1 x ročně se provádí mechanické čištění sběrných nádob. Dvakrát ročně je prováděn svoz a zneškodňování nebezpečného odpadu a odpadu velkoobjemového. V následujícím grafu č. 5 je pro porovnání uvedena celková produkce komunálního odpadů (podle Katalogu odpadů - pouze skupina 20) původce odpadu za období Z grafu je patrno, že celkové množství komunálních odpadů, které jsou obcí produkovány má sestupnou tendenci. V letech 2000 a 2001 bylo celkové množství komunálního odpadů produkovaného obcí v množství vyšším, než je 6000 t/rok. V roce 2003 se množství vyprodukovaného komunálního odpadu původce odpadu dostalo pod hranici 5000 t/rok. Následující rok došlo k mírnému nárůstu v množství vyprodukovaných komunálních odpadů. Toto navýšení však nedosáhlo hodnot roků 2000,2001 a Důvodem změny dynamiky poklesu v produkci komunálních odpadů je dle zpracovatele změna způsobu platby, která byla obcí zavedena. Přechodem na roční poplatek, který byl stanoven obecně závaznou vyhláškou, nastalo období, kdy občané předávali obci veškeré nashromážděné odpady z uplynulých let. Postupem let se množství předaných odpadů občany ustálilo a v celkové roční produkci byl zaznamenán pokles. Podrobnosti k tabulce jsou uvedeny v samostatné příloze ve formátu MS Excel: viz. příloha č. 3.

13 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 13 Graf.č.5 Celková produkce komunálního odpadu celkem v t/rok Celková produkce komunálního odpadu v t/rok 7000, , ,0000 t 4000, , , ,0000 0,0000 Produkce komunálního odpadu Tabulka č : Celková produkce nebezpečných odpadů obce v období Nebezpečné složky komunálního odpadu jsou ve městě odkládány do zvláštních sběrných nádob na určených místech sběrného dvoru, popřípadě odkládány do zvláštních sběrných nádob při prováděných cyklických svozech. Léky s prošlou záruční dobou lze odevzdávat v lékárnách. V grafu č.6 je uvedena celková produkce nebezpečných odpadů v období V uplynulých letech tj. v období bylo množství vyseparovaného odpadů vyrovnané pod hranicí 20 t/rok. Roky 2003 a 2004 byly pro původce odpadů velmi zajímavé, a to s ohledem na množství vyseparovaného odpadů. V roce 2003 bylo množství vyseparovaného nebezpečného odpadu rovno 35,926 t. V roce 2004 se množství vyseparovaného nebezpečného odpadu navýšilo na 47,695 t, tj. přiblížilo se hranici 50 t. Důvodem změny dynamiky růstu v množství odpadů byla převážně způsobena provozem separačního dvoru, kde mněli občané možnost své odpady ukládat. Rovněž probíhala v uplynulých létech informační kampaň, která do značné míry přispěla k informovanosti občanů v separaci nebezpečných složek odpadů. Podrobnosti k tabulce jsou uvedeny v samostatné příloze ve formátu MS Excel: viz. příloha č. 4.

14 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 14 Graf.č. 6 Celková produkce nebezpečného odpadu celkem v t/rok Celková produkce nebezpečného odpadu v t/rok 60, ,0000 t 40, , , ,0000 0,0000 Produkce nebezpečného odpadu v t/rok Tabulka č : Identifikace hlavních druhů nebezpečných odpadů obce v období Mezi produkované nebezpečné odpady v období patří odpady níže uvedených katalogových čísel (řazeno dle produkce sestupně ) : , , , , , , , , a V grafu č. 7 a č. 8 jsou v přehledu znázorněny nebezpečné odpady k.č Vyřazená zařízení obsahující chlorofluorouhlovodíky a Barvy, tiskařské barvy, lepidla a pryskyřice obsahující nebezpečné látky. Vybrány byly dva reprezentativní vzorky odpadů, které byly produkovány každoročně v průběhu období V případě prvního grafu č. 7 nebezpečného odpadu k.č Vyřazená zařízení obsahující chlorofluorouhlovodíky, lze pozorovat v průběhu jednotlivých let značný nárůst, tj. separace tohoto druhu odpadů se zvyšuje. Z důvodu produkce a následné separace nebezpečných odpadů, která byla v období let velmi nepravidelná (např. produkce jednoho druhu odpadu pouze v některých létech) byl použit v samostatné příloze č. 5 ve formátu MS Excel princip metody lineárního růstu, který počítá skutečnou směrnici přímky, tj. skutečný koeficient poklesu. Dále pak eliminuje odchylky při kolísání hodnot (součet čtverců odchylek je nejmenší. Nevýhodou použití lineárního růstu je skutečnost, že při výpočtu se v některých případech dostáváme do záporných hodnot. Jelikož z technického hlediska je záporná hodnota nereálná byla upravena na hodnotu 0. V případě, že by zpracovatel POH použil metodu exponenciálního růstu produkce nebezpečných odpadů pro období do roku 2010 byl by vypočítán trend limitně se blížící se extrému, ale nikdy by tohoto extrému nedosáhl. Sice se metoda exponenciálního růstu dobře vyrovnává s kolísáním hodnot, v našem případě by však byly vypočítány pouze tři hodnoty z deseti. Sedm hodnot by nebylo možno dle výše uvedené metodiky stanovit. Očekávanou produkci v období do roku 2010, lze dle exponenciálního růstu stanovit pouze u tří druhů odpadů, tj. u odpadu k.č Vyřazená zařízení obsahující chlorofluorouhlovodíky hodnota 11,9493 t. Dále pak u odpadu k.č Barvy, tiskařské barvy, lepidla a pryskyřice obsahující nebezpečné látky - hodnota 4,7668 t a v poslední řadě se jedná o odpad s katalogovým číslem Zářivky a jiný odpad obsahující rtuť v hodnotě 0,2392 t.

15 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 15 Podrobnosti k tabulce jsou uvedeny v samostatné příloze ve formátu MS Excel: viz. příloha č. 5 Graf.č.7 Produkce odpadu k.č v t/rok Produkce odpadu k.č Vyřazená zařízení obsahující chlorofluorouhlovodíky 20, , ,0000 t 14, , ,0000 8,0000 6, ,0000 2,0000 0, Vyřazená zařízení obsahující chlorofluorouhlovodíky Graf.č.8 Produkce odpadu k.č v t/rok Produkce odpadu k.č Barvy,tiskařské barvy,lepidla a pryskyřice obsahující nebezpečné látky 6,0000 5,0000 t 4,0000 3,0000 2, ,0000 0, Barvy,tiskařské barvy,lepidla a pryskyřice obsahující nebezpečné látky

16 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 16 Tabulka č : Způsob nakládání s odpady obce v roce 2004 Veškeré odpady, které vznikly původci odpadů v průběhu období roku 2004 na území obce byly předávány příspěvkové organizaci Technickým službám města Nového Jičína. Technické služby města Nového Jičína zajišťují maximální separaci složek komunálního odpadu (papír, plast, sklo) materiálové využití (odpady výše uvedených komodit jsou dále přetřiďovány na třídírně odpadů, která je umístěna v areálu Technických služeb města Nového Jičína na ul. Suvorovova), dále zajišťují separaci biologických odpadů (řešeno odvozem přímo od občanů nebo a ukládáním na separační dvůr, následně odvoz na kompostárnu Starojicko a.s.) a pod. Následně jsou veškeré odpady předávány oprávněným osobám, které v maximální možné míře zajišťují využití odpadů - vyseparovaných složek např. odpady katalog. čísla jsou předávány právnímu subjektu SITA Moravia a.s.,ostrava, , , , EKOREMA recycling s.r.o., Nový Jičín, CEBA Papír a.s., PARTR spol. s r.o., Všemina, Green Mini s.r.o., PARTR spol. s r.o.,všemina, ESOKOM, s.r.o., Kroměříž, EKOSTYREN s.r.o., Ostrava, Green Mini s.r.o., PARTR spol. s r.o. Všemina, Moravia RS s.r.o., , , , , SITA Moravia a.s., Ostrava, OZOBEL, a.s., Ostrava. Podrobnosti k tabulce jsou uvedeny v samostatné příloze ve formátu MS Excel: viz. příloha č. 6 Tabulka č : Celková produkce a nakládání s odpady obce v roce 2004 Celková produkce a nakládání s odpady obce v roce 2004 byla shrnuta do níže uvedeného grafu č. 9. V textu k tabulce č byl již popsán způsob nakládání s odpady, které vznikají fyzickým osobám na území obce Nového Jičína a jeho přilehlých částí. Veškeré vyprodukované odpady původce odpadů jsou předávány příspěvkovou organizaci - Technickými službami města Nového Jičína - oprávněným osobám. V následujícím grafu je dle již citovaného - celková produkce odpadů, tj. odpadů ostatních a nebezpečných v porovnání s množstvím předané oprávněné osobě totožná dosahuje 100 %. Celková produkce ostatních odpadů za období 2004 byla 5 567,3060 t a je totožná s množstvím, které bylo předáno oprávněným osobám. Rovněž tomu je i v případě nebezpečných odpadů, které vnikly na území obce v roce 2004 v množství 47,6950 t. Celková produkce veškerých odpadů za období 2004 dosáhla hodnoty 5 615,0010 t. Podrobnosti k tabulce jsou uvedeny v samostatné příloze ve formátu MS Excel: viz. příloha č. 7 Celková produkce odpadů za období 2004 byla Technickými službami města Nového Jičína předávána oprávněným osobám SITA Moravia a.s., Ekorema Recycling s.r.o., PARTR, spol. s.r.o., ESOKOM, s.r.o., WANSIDA Int. s.r.o., Starojicko a.s. Některé oprávněné osoby dále své odpady předávaly ke zpracování. V případě, že odpady nebyly předány přímo zpracovateli, nelze způsob využití uvést. Níže jsou uvedeny některé konkrétní případy, kdy byly odpady předány oprávněné osobě přímo k využití : fa EKOREMA recycling s.r.o. recyklační středisko (předáno k využití celkem 8,0 t stavebního odpadu, odpad k.č cihly v množství 0,9 t, odpad k.č stavební a demoliční odpad v množství 7,1 a odpad k.č zemina a kamení v množství 8,25 t), fa Starojicko a.s. kompostárna ( předáno k využití celkem 14,72 t biologického odpadu, odpad k.č biologický rozložitelný odpad v množství 3,84, odpad k.č jiný biologický odpad v množství 10,88 t), fa PARTR, spol. s.r.o. (předán odpad k.č sklo v množství 147,75), fa ESOKOM, s.r.o. a WANSIDA, s.r.o. (předán odpad k.č plasty v množství 37,338 t).

17 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 17 Graf.č.9 Celková produkce a nakládání s odpady obce v roce 2004 Celková produkce a nakládání s odpady obce v roce , ,0000 t 4000, ,0000 Ostatní odpady Nebezpečné odpady Odpady celkem 2000, ,0000 0,0000 Produkce celkem Předání jiné oprávněné osobě Nebezpečné odpady Ostatní odpady Odpady celkem Metodický návod odboru Ministerstva životního prostředí pro zpracování Plánu odpadového hospodářství původce obce požaduje, aby v případě, kdy původce předává veškeré odpady jiné oprávněné osobě, uvedla rovněž jakým způsobem se s odpady dále nakládá. Ve spolupráci s oprávněnou osobou - zpracovatel v níže uvedené tabulce - popsal způsoby nakládání s odpady ostatními a komunálními v t/rok a v %. Jelikož původce odpadů nevychází z údajů, které jsou mu běžně k dispozici jsou níže uvedené údaje pouze orientační a byly získány na základě vlastního šetření. Popis Produkce celkem Ostatní odpady / 2004 Nebezpečné odpady / 2004 Odpady celkem / 2004 [t/rok] [%] [t/rok] [%] [t/rok] [%] 5567, ,15 47,6950 0, , Úprava nebo využití (mimo R12), 302,4960 5,39 34, ,62 337, ,01 včetně N1, N2 Skládkování 5264, ,76 10, , , ,94 Spalování 0, ,8711 0,05 2,8711 0,05 Předání jiné oprávněné osobě 0, , ,0000 0

18 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 18 Tabulka č : Celková produkce a nakládání s komunálními odpady obce v roce 2004 Nový přístup k nakládání s biologicky rozložitelnými komunálními odpady dále jen BRKO vyplývá ze Směrnice Rady 1999/31/ES z 26.dubna 1999 o skládkách odpadů. Při implementaci směrnice na podmínky ČR byla přijata možnost časového oddálení naplnění cílů postupného snižování množství BRKO ukládaných na skládky. To umožňuje skutečnost, že v roce 1995 bylo v rámci celé republiky ukládáno na skládky více než 80 % komunálního odpadu. Vyhláška č. 383/2001 Sb. v příloze č.9 stanoví, že biologický podíl komunálního odpadu ukládaný na skládky musí být postupně omezován v souladu s harmonogramem stanoveným v programu odpadového hospodářství ČR a krajů, tj. snížit tento podíl do roku 2010 na 75 %, do roku 2013 na 50 % a do roku 2020 na 35 % celkového množství hmotnosti biologicky rozložitelného komunálního odpadu v roce Podrobnosti k tabulce jsou uvedeny v samostatné příloze ve formátu MS Excel: viz. příloha č. 8. Metodický návod odboru Ministerstva životního prostředí pro zpracování Plánu odpadového hospodářství původce obce požaduje, aby v případě, kdy původce předává veškeré komunální odpady jiné oprávněné osobě, uvedla rovněž jakým způsobem se s odpady dále nakládá. Ve spolupráci s oprávněnou osobou - zpracovatel v níže uvedené tabulce - popsal způsoby nakládání s odpady ostatními a komunálními v t/rok a v %. Původce odpadů nevychází z vlastních údajů, ale z údajů, které mu byly poskytnuty při vlastním šetření. Následující tabulka ukazuje celkovou vykazovanou produkci a nakládání s komunálními odpady (pouze Skupina 20) na ZÚJ obce v roce 2004, uvedeno v t/rok. Popis Produkce celkem Ostatní odpady / 2004 Z OO*BRKO / 2004 Nebezpečné odpady / 2004 Odpady celkem / 2004 [t/rok] [%] [t/rok] [%] [t/rok] [%] [t/rok] [%] 5549, , , ,16 47,6950 0, , Úprava nebo využití (mimo R12), 285,0580 5,09 274,0400 4,94 34, ,62 319,8680 5,71 včetně N1, N2 Skládkování 5264, , , ,22 10, , , ,24 Spalování 0, , ,8711 0,05 2,8711 0,05 Předání jiné oprávněné osobě 0, , , , * OO = ostatní odpady BRKO = biologicky rozložitelný komunální odpad

19 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 19 Druhy odpadů, které tvoří BRKO : Kód odpadu Název druhu Podíl biologicky rozložitelné složky (% hm.) Papír a/nebo lepenka Biologicky rozložitelný odpad z kuchyní a stravoven Oděvy Textilní materiály Dřevo neuvedené pod číslem Biologicky rozložitelný odpad Směsný komunální odpad Odpad z tržišť Objemný odpad 30 Tabulka č : Množství vytříděného odpadu z komunálního odpadu obce v období Následující graf znázorňuje množství vytříděného odpadu z komunálního odpadu původce v období , kde v porovnání jednotlivých let je znázorněna dynamika změn převládající nárůst v množství vytříděného odpadu u jednotlivých druhů. Ke komoditám, které zaznamenaly největší změnu dynamiky - nárůstu patří tyto druhy odpadů - sklo, plasty, nebezpečný odpad a rovněž objemný odpad. Podrobnosti ke grafu jsou uvedeny v tabulce, která je v samostatné příloze ve formátu MS Excel: viz. příloha č. 9 Graf č. 10 Množství vytříděného odpadu z komunálního odpadu v období Množství vytříděného odpadu obce v období , , , ,0000 t 300, , , , , ,0000 0,0000 Papír Plasty (směsné) Sklo Kovy Nebezpečný odpad (z KO) Objemný odpad Další komodity Druh vytříděného odpadu

20 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 20 Metodický návod odboru Ministerstva životního prostředí pro zpracování Plánu odpadového hospodářství původce obce požaduje, aby vybrané využitelné odpady odděleně sbírané z komunálního odpadu na katastrálním území obce bylo rovněž uvedeno v měrných množstvích na obyvatele, vztaženo k počtu obyvatel v daném roce. V následující tabulce jsou uvedeny měrné množství v kg na obyvatele pro dané období. Druh vytříděného odpadu [t/rok] kg/rok Měrné množství v kg na obyvatele [t/rok] kg/rok Měrné množství v kg na obyvatele Papír Plasty (směsné) PET (pokud se sbírá odděleně) Sklo Kovy Biologicky rozložitelný komunální odpad (bez papíru) Nebezpečný odpad (z KO) Objemný odpad Další komodity 76, ,00 2,85 63, ,00 2,38 28, ,00 1,05 37, ,00 1,39 0,0000 0,00 0,00 0,0000 0,00 0,00 120, ,00 4,50 147, ,00 5,52 15, ,00 0,57 13, ,00 0,49 10, ,00 0,39 14, ,00 0,55 35, ,00 1,34 47, ,00 1,78 320, ,00 11,96 458, ,00 17,12 0,0000 0,00 0,00 0,0000 0,00 0,00 Celkem 606, ,00 22,65 782, ,00 29,24 Původce odpadů vybudoval v období nový Separační dvůr Palackého třída v Novém Jičíně, který je umístěný na pozemku pozemková parcela číslo 589/2, 598/2, 594/4, 589/3, 601/1 v katastrálním území Nový Jičín-Horní předměstí, 532/1 v katastrálním území Nový Jičín-Dolní předměstí. Separační dvůr je místo určené obcí, které splňuje veškeré technické a legislativní požadavky pro krátkodobé skladování (shromažďování) jednotlivých složek komunálního odpadu tj. sklo - obalové sklo, papír - lepenka, plasty - obalové neznečištěné, kovy, nebezpečné složky (oleje motorové, převodové, mazací, obaly od olejů, olověné akumulátory, chladničky, barvy, nádoby od barev a laků, ředidla,

21 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 21 rozpouštědla, elektrické galvanické články, zářivky) objemný odpad, dřevo (dřevěné desky, dřevotříska, dýha, nábytek), pneumatiky bez disků z os. aut, textilní materiál (staré oblečení, hadry neznečištěné), elektrotechnický odpad (části elektropřístrojů, televize, rádia) a stavební odpad. Na Separačním dvoře jsou odebírány dále uvedené odpady , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Sběrný dvůr je zdarma určen pro fyzické osoby, které mají trvalý pobyt v obci s výjimkou právnických, nebo fyzických osob oprávněných k podnikání. Separační dvůr je vybaven doprovodným zařízením a technickým vybavením. Vyseparované odpady jsou ukládány do speciálních nádob kontejnerů, které splňují technické požadavky stanovené vyhláškou č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady v platném znění a dále zvláštními právními předpisy na ochranu životního prostředí a zdraví lidí (např. zákon 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů, zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změněn některých souvisejících zákonů, zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě).veškeré odpady jsou na separačním dvoře řádně separovány a ukládány do označených kontejnerů a posléze předávány oprávněným osobám, které zajišťují maximální možné využití. Původce odpadů Město Nový Jičín má prostřednictvím Technických služeb města Nového Jičína zajištěno nakládání s odpady prostřednictvím nově vybudovaného separačního dvoru. Jedná se o jediné zařízení, které je majetkem původce odpadu. Průběh akce Separační dvůr Palackého třída v Novém Jičíně: Dne zaslalo Město Nový Jičín výzvu více zájemcům o veřejnou zakázku k podání nabídky vyhlášené v souladu s ustanovením 49 a) odst.1 zákona č. 199/1994 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů. Předmětem veřejné zakázky bylo vybudování nového separačního dvoru v blízkosti Palackého třídy v Novém Jičíně Horní předměstí. Separační dvůr je situován na části stávající plochy Střediska veřejné zeleně mezi parkovištěm, řadovými garážemi a Palackého třídou, na parcelách č. 601/1 a 698/2, 589/2 a 594/4. Při stavbě separačního dvoru došlo k vybudování zpevněné asfaltobetonová plochy s řádným odvodněním, ocelového přístřešku pro stání kontejnerů, oplocení z drátěného pletiva s povrchovou úpravou s pozinku s PVC, vodovodní přípojky vedoucí do mobilní buňky, kanalizační přípojky vedoucí do stávajícího kanalizačního řádu v Palackého třídě, elektrické přípojky a osvětlení, mobilní buňky včetně vybavení a výsadba zeleně (před vstupem na Separační dvůr a na rozhraní mezi stávajícím Střediskem veřejné zeleně a nově navrženým Separačním dvorem), a to v souladu s zpracovanou projektovou dokumentací. Dne proběhlo výběrové řízení o výběru nejvhodnější nabídky, kterou se stala nabídka Josefa Slavíka, Veřovice 246, Veřovice - nabídková cena ,-Kč. Dne vydalo Město Nový Jičín rozhodnutí zadavatele o výběru nejvhodnější nabídky. Souběžně s výběrovým řízením bylo na stavební úřad podána žádost o vydání povolení ke stavbě separačního dvoru. Dne bylo stavebním úřadem vydáno oznámení o zahájení územního řízení sloučeného se stavebním řízením.dne vydal stavební úřad rozhodnutí o umístění stavby Separační dvůr Palackého třída v Novém Jičíně na pozemku:pozemková parcela číslo 589/2, 598/2, 594/4, 589/3, 601/1 v katastrálním území Nový Jičín-Horní předměstí, 532/1 v katastrálním území Nový Jičín-Dolní předměstí. Toto rozhodnutí nabylo právní moci dne Následně na nabytí právní moci rozhodnutí o umístění stavby byla zároveň uzavřena smlouva o dílo dle 536 zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku v platném znění mezi objednatelem Městem Nový Jičín a zhotovitelem Josefem Slavíkem, včetně stanovení termínu zahájení prací realizace stavby, tj. předání staveniště. Termín zahájení prací byl stanoven s ohledem na směrnicí Ministerstva životního prostředí o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR platnou od na období 9/2004 (splnění podmínky pro zařazení do vyhlášeného programu - termín zahájení prací následně po zaregistrování žádosti u SFŽP). Stavba byla dokončena v termínu, který byl stanoven ve smlouvě o dílo, tj. 11/2004. Dne nabylo kolaudační rozhodnutí právní moci a dne byl separační dvůr uveden do trvalého provozu. Město Nový Jičín v rámci podpory z národního programu Státního fondu životního prostředí ČR získalo dotaci, která je poskytována až do výše 30% uznatelných nákladů. Na základě rozhodnutí ministra

22 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 22 životního prostředí RNDr. Libora Ambrozka byla městu přiznána dotace ve výši 30%, tj ,-Kč. Tato dotace Státního fondu životního prostředí ČR tvoří nemalý podíl nákladů na vlastní realizaci. V případě vybudování nového separačního se jedná o pozitivní ekologické souvislosti. Zkvalitněním služeb a výrazně vhodnější volbou lokality - počítá původce odpadů se vzrůstajícím množstvím separovaných odpadů, které budou umísťovány právě na nově vzniklý sběrný dvůr. Rovněž dojde k omezení míchání nebezpečných složek s komunálním odpadem, a tím k omezení dalších možných rizik. Město Nový Jičín pravidelně nakupuje další sběrné nádoby na separovaný odpad, a tím rozšiřuje počet sběrných míst. Důvodem rozšiřování sběrných míst je nutnost snížit docházkovou vzdálenost k nádobám pro občany města. Původce využívá veškeré dostupné možnosti k navýšení počtu nádob např. spolupráce s Agenturou pro regionální rozvoj, a.s., využívání projektů Intenzifikace systému separovaného sběru vytříděných složek komunálního odpadu v Moravskoslezském kraji apod. Na základě zkušenosti bylo zjištěno, že souvislost mezi nárůstem počtu sklolaminátových nádob je přímo úměrná s množstvím vyseparovaných odpadů. V současné době je na území obce umístěno celkem188 kusů nádob na separovaný odpad, kdy pouze na rok 2005 je plánován další nákup v počtu 15 kusů. Tabulka č : Provozovaná zařízení k nakládání s odpady Dle dostupných informací bylo zpracovatelem zjištěno, že se ve správním území obce nacházejí níže uvedené oprávněné osoby, které provozují zařízení k nakládání s odpady mimo odpady komunální. Tabulka č bude místy shodná s tabulkou č , neboť některá zařízení provozovaných podle 14 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů v platném znění je projektována pro příjem ostatních odpadů a rovněž komunálních odpadů. Seznam zařízení provozovaných podle 14 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů v platném znění 1.Skládky odpadů ASOMPO,a.s., Životice u Nového Jičína 194 Skládka odpadů 2. Sběrny a sklady ANBREMETAL s. r. o.,malá strana 36, Suchdol nad Odrou - Výkupna kovových odpadů, Belan Milan,U rybníka 497, Nový Jičín - Sběrna kovů, MS-UNIKOV OSTRAVA s. r. o., Polanecká 820, Ostrava-Svinov - Sběrna a výkupna odpadů, ORC group s. r. o., Větrov 249/12, Ostrava-Petřkovice - Sběrna, výkup druhotných surovin, PARTR spol. s r. o., Všemina 234, Slušovice - Sběrna a výkupna odpadů, provozovna Nový Jičín, Rybníčky, Plešek Jan, Hodslavice Výkupna kovových odpadů, TSR Czech Republic s. r. o., Vážní 957, Hradec Králové - Sběrna a výkupna ostatních odpadů 3. Linky, třídírny, spalovny ALMA PNEU s. r. o., Malostranská 586, Šenov u Nového Jičína - Protektorovna pneumatik,

23 Plán odpadového hospodářství původce Město Nový Jičín strana: 23 Vojenský opravárenský podnik 025 Nový Jičín, státní podnik, Dukelská 102, Šenov u Nového Jičína - Spalovna nebezpečného odpadu, 4. Kompostárny Starojicko, a. s., Starý Jičín Jičina 26, Nový Jičín Kompostárna. Podrobnosti k tabulce jsou uvedeny v samostatné příloze ve formátu MS Excel: viz. příloha č. 10 Jelikož doplnění druhu odpadu kódů odpadů - do tabulky by bylo v některých případech velmi nepřehledné (velké množství odpadů), uvedl je zpracovatel samostatně viz. seznam níže. Č.1 ASOMPO,a.s., Životice u Nového Jičína 194 Skládka odpadů: kódy zpracovaných odpadů odpady, jejich přijetí na skládku je dovoleno (veškeré odpady, jsou výhradně kategorie O, kaly jen v rypném stavu) , , , , , , , , , , , , , , , , ,020104, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , odpady využívané na skládce Životice jako pro technologické účely a uzavření skládky (veškeré dále uvedené technologické odpady jsou výhradně kategorie O) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Produkce. [t/rok] O 29,3000 0,00 N 2,0600 2,5400 123,30 0,00

Produkce. [t/rok] O 29,3000 0,00 N 2,0600 2,5400 123,30 0,00 Tabulka č.4.1.1. - Celková produkce odpadů města Šumperka v období 2-24 Druh zdroj dat: evidence odpadů obce Název druhu Kategorie Produkce Změna produkce * odhad pro 2851 obyvatel Měrná produkce v roce

Více

o nakládání s komunálním odpadem

o nakládání s komunálním odpadem Obecně závazná vyhláška města Nejdek č. 3 / 2008 o nakládání s komunálním odpadem Město Nejdek na základě usnesení č. ZM/242/9/08 zastupitelstva města ze dne 10. dubna 2008, ve smyslu ustanovení 17 odst.

Více

Město Nový Jičín IČ 00298212

Město Nový Jičín IČ 00298212 PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ dle 44 zákona č. 185/21 Sb., vplatném znění na období 211 216 Město Nový Jičín IČ 298212 se sídlem: Masarykovo Nám. 1, 741 11 Nový Jičín Příslušný kraj: Moravskoslezský kraj

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2006 města Opočno

Obecně závazná vyhláška č. 1/2006 města Opočno Obecně závazná vyhláška č. 1/2006 města Opočno o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Opočna, včetně systému nakládání

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA JIHOČESKÉHO KRAJE č. 7/2004 ze dne ,

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA JIHOČESKÉHO KRAJE č. 7/2004 ze dne , OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA JIHOČESKÉHO KRAJE č. 7/2004 ze dne 14. 9. 2004, kterou se vyhlašuje závazná část Plánu odpadového hospodářství Jihočeského kraje Zastupitelstvo Jihočeského kraje se usneslo dne

Více

PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA FRÝDKU-MÍSTKU 2011-2015

PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA FRÝDKU-MÍSTKU 2011-2015 POH PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA FRÝDKU-MÍSTKU 2011-2015 Statutární město ul. Radniční 1148 PSČ 738 22 IČ 002966 1 POH Obsah A) SEZNAM POUŽITÝCH ZKRATEK A LEGISLATIVNÍCH PŘEDPISŮ...3

Více

Obec Chlístov. Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013

Obec Chlístov. Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013 Obec Chlístov Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2010,

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2010, Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na správním území města Český Brod a systém

Více

Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Působnost vyhlášky

Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Působnost vyhlášky M Ě S T O V A M B E R K Obecně závazná vyhláška města Vamberk č. 1/2003 ze dne 28. dubna 2003, o nakládání s komunálním odpadem na území města Vamberk, ve znění vyhlášek č. 3/2003 a č. 2/2006 Zastupitelstvo

Více

OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň. Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015

OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň. Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015 OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně

Více

MĚSTO HOŘICE. Obecně závazná vyhláška města Hořice č. 1/2006

MĚSTO HOŘICE. Obecně závazná vyhláška města Hořice č. 1/2006 MĚSTO HOŘICE Obecně závazná vyhláška města Hořice č. 1/2006 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Hořice,

Více

Obecně závazná vyhláška města Heřmanův Městec č. 3/2004,

Obecně závazná vyhláška města Heřmanův Městec č. 3/2004, Obecně závazná vyhláška města Heřmanův Městec č. 3/2004, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města, včetně systému

Více

Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem

Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo obce Ondřejov schválilo na svém zasedání dne 26. 1. 2011 podle ustanovení 10 písm. d) zákona

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu na území města Čáslav Zastupitelstvo města Čáslav se usneslo podle

Více

Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa. Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016,

Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa. Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016, Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se

Více

Ing. Jana Hellemannová 11. září 2014

Ing. Jana Hellemannová 11. září 2014 Projekt je realizován v rámci OP Slovenská republika Česká republika, který je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj Ing. Jana Hellemannová 11. září 2014 Obsah prezentace Co je komunální

Více

MĚSTO STARÉ MĚSTO. Čl. 1 Úvodní ustanovení

MĚSTO STARÉ MĚSTO. Čl. 1 Úvodní ustanovení MĚSTO STARÉ MĚSTO Obecně závazná vyhláška města č. 02/2007 o stanovení systému shromaždování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBECNÉ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. obce Loukov č. 1/2001

OBECNÉ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. obce Loukov č. 1/2001 OBECNÉ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Loukov č. 1/2001 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání se stavebním odpadem v Loukově a m.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Obec Nedakonice S účinností od:

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení MĚSTO TŘEBOŇ Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Třeboň, včetně

Více

Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky. Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016,

Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky. Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016, Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání

Více

file://c:\documents and Settings\Petra\Plocha\Web města\životní\harm. svozů\hlaseni_...

file://c:\documents and Settings\Petra\Plocha\Web města\životní\harm. svozů\hlaseni_... Stránka č. 1 z 7 Příloha č. 21 k vyhlášce č. 383/2001 Sb. Komunální odpady včetně odděleně sbíraných složek těchto Evidenční číslo odpadů (Vyplní obecní úřad obce s rozšířenou působností Vykazovaný rok

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013,

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2013 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu datum nabytí účinnosti: 1. 2. 2013 Magistrát města Brna,

Více

Plán odpadového hospodářství Středočeského kraje na období

Plán odpadového hospodářství Středočeského kraje na období Plán odpadového hospodářství Středočeského kraje na období 2016-2025 1 Účel POH Středočeského kraje Plán odpadového hospodářství Středočeského kraje (POH SK) je zpracován na základě 43 zákona č. 185/2001

Více

Obecně závazná vyhláška města Třemošná č. 01/2015,

Obecně závazná vyhláška města Třemošná č. 01/2015, M Ě S T T Ř E M Š Á becně závazná vyhláška města Třemošná č. 01/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Strana č. 1 Vykazovaný rok 2006. List č.1 Celkový počet stran hlášení 6. Datum vyhotovení dokladu 28.2.2007

Strana č. 1 Vykazovaný rok 2006. List č.1 Celkový počet stran hlášení 6. Datum vyhotovení dokladu 28.2.2007 Stránka č. 1 z 8 Komunální odpady a jim podobné odpady z nevýrobní činnosti právnických a fyzických osob oprávněných k podnikání včetně odděleně sbíraných složek těchto odpadů a jiné odpady Příloha č.

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2013. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2013. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 Zastupitelstvo města Nové Město nad Metují se na svém zasedání dne 20. června 2013 usneslo vydat na základě 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

M Ě S T O CH L U M E C

M Ě S T O CH L U M E C M Ě S T O CH L U M E C Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBEC PĚČNOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015,

OBEC PĚČNOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, OBEC PĚČNOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pěčnov

Více

Obecně závazná vyhláška. města Staré Město. č. 1/2008. o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání

Obecně závazná vyhláška. města Staré Město. č. 1/2008. o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání Obecně závazná vyhláška města Staré Město č. 1/2008 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

OBEC DYNÍN ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC DYNÍN ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC DYNÍN Obecně závazná vyhláška obce Dynín č. 6/2011 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce, včetně systému nakládání

Více

Obecně závazná vyhláška obce Životice u Nového Jičína. č. 1/2008

Obecně závazná vyhláška obce Životice u Nového Jičína. č. 1/2008 Obecně závazná vyhláška obce Životice u Nového Jičína č. 1/2008 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

MĚSTO RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Obecně závazná vyhláška č. 6/2008,

MĚSTO RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Obecně závazná vyhláška č. 6/2008, MĚSTO RYCHNOV NAD KNĚŽNOU Obecně závazná vyhláška č. 6/2008, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3 /2015 Statutárního města Hradec Králové

Obecně závazná vyhláška č. 3 /2015 Statutárního města Hradec Králové Obecně závazná vyhláška č. 3 /2015 Statutárního města Hradec Králové o nakládání s komunálním a stavebním odpadem a o systému komunitního kompostování Zastupitelstvo města Hradec Králové se na svém zasedání

Více

Čl. I. Základní ustanovení

Čl. I. Základní ustanovení Město Třeboň Obecně závazná vyhláška č. 5/2006., kterou se mění a doplňuje vyhláška č. 5/2001, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajícím

Více

Strana č. 1 Vykazovaný rok 2005. List č.1 Celkový počet stran hlášení 6. Datum vyhotovení dokladu

Strana č. 1 Vykazovaný rok 2005. List č.1 Celkový počet stran hlášení 6. Datum vyhotovení dokladu Stránka č. 1 z 8 Komunální odpady a jim podobné odpady z nevýrobní činnosti právnických a fyzických osob oprávněných k podnikání včetně odděleně sbíraných složek těchto odpadů a jiné odpady Příloha č.

Více

Část I. Obecná ustanovení. Čl. 1 Účel vyhlášky

Část I. Obecná ustanovení. Čl. 1 Účel vyhlášky VYHLÁŠKA OBCE VĚŽKY č. 2/2001 Kterou se stanoví shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systému nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo obce Věžky vydává

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2015, O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2015, O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM MĚSTO OTROKOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2015, O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM Zastupitelstvo města Otrokovice rozhodlo dne 16. dubna 2015 usnesením č. ZMO/45/04/15

Více

SBĚRNÝ DVŮR TŘÍDĚNÉHO ODPADU V. A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA

SBĚRNÝ DVŮR TŘÍDĚNÉHO ODPADU V. A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Zak. č. : SBĚRNÝ DVŮR TŘÍDĚNÉHO ODPADU V. k. ú...., kraj Zlínský PROJEKT PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA (VZOR) Investor: Datum: Vypracoval: Razítko: Paré č. X A.0 OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY A.0 OBSAH

Více

Příprava Plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje 2015-2025

Příprava Plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje 2015-2025 Příprava Plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje 2015-2025 Zpracoval: Ing. Michal Rásocha Datum: 15. dubna 2015 POH MSK Strategický dokument kraje v oblasti OH. Vyhlášen 29. října 2004 s

Více

Město Nýřany OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA NÝŘANY č. 1/2015

Město Nýřany OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA NÝŘANY č. 1/2015 1 Město Nýřany OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA NÝŘANY č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o stanovení systému nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo města Havířova se na svém zasedání dne 22.9.2014 usnesením č. 1283/27ZM/2014

Více

Čl.1. Působnost Závaznost vyhlášky

Čl.1. Působnost Závaznost vyhlášky Obecně závazná vyhláška Obce Mačkov č.1/2009 O systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na jejích katastrálních územích, včetně systému

Více

Obec Sedlice Sedlice 19, Rožmitál pod Třemšínem

Obec Sedlice Sedlice 19, Rožmitál pod Třemšínem Obec Sedlice Sedlice 19, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem Zastupitelstvo obce Sedlice Obecně závazná vyhláška Obce Sedlice č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání

Více

ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Město Nový Knín Obecně závazná vyhláška města Nový Knín č. 1/2011, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2002

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2002 2002 - č. 1 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o nakládání se stavebním odpadem vznikajícím na území města Rumburk. - zrušena OBECNĚ ZÁVAZNÁ

Více

Obec Kacákova Lhota vydává obecně závaznou vyhlášku

Obec Kacákova Lhota vydává obecně závaznou vyhlášku Obec Kacákova Lhota vydává obecně závaznou vyhlášku č. 1/2008 O nakládání s komunálním a stavebním odpadem Schválenou na 3.veřejném zasedání OU v Kacákově Lhotě dne 18.června 2008 v souladu s ustanovením

Více

Období 2016,17. Vyhodnocení POH Město Frýdlant nad Ostravicí

Období 2016,17. Vyhodnocení POH Město Frýdlant nad Ostravicí Období 2016,17 Vyhodnocení POH Město Frýdlant nad Ostravicí Zhotovitel: Ing. Marcela Zuzánková Poradenská činnost v oblasti ekologie Leden 2019 0 OBSAH OBSAH... 1 ÚVOD... 2 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 4 1.1 Identifikační

Více

MĚSTO STARÉ MĚSTO Zastupitelstvo města Staré Město

MĚSTO STARÉ MĚSTO Zastupitelstvo města Staré Město MĚSTO STARÉ MĚSTO Zastupitelstvo města Staré Město Obecně závazná vyhláška města Staré Město č. 01/2016 o stanovení systému shromaždování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /2016,

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /2016, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2016 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu datum nabytí účinnosti: Magistrát města Brna, Dominikánské

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pičín

Více

Článek 1. Předmět vyhlášky

Článek 1. Předmět vyhlášky Obecně závazná vyhláška města Žlutice o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a stavebních odpadů č. 7/2003 Zastupitelstvo města Žlutice

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 6 / 2001

Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 6 / 2001 1 Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 6 / 2001 o nakládání s komunálním odpadem a stavebním odpadem na území obce VŘESKOVICE a o stanovení způsobu sběru, třídění, využívání a zneškodňování odpadů

Více

O B E C R A P O T Í N Družstevní 125, Rapotín

O B E C R A P O T Í N Družstevní 125, Rapotín O B E C R A P O T Í N Družstevní 125, Rapotín 788 14 Obecně závazná vyhláška č. 4/2014, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015

MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, včetně systému nakládání se stavebním odpadem

Více

MĚSTO MĚSTO ALBRECHTICE

MĚSTO MĚSTO ALBRECHTICE MĚSTO MĚSTO ALBRECHTICE vydává obecně závaznou vyhlášku č. 6/2007 O nakládání s komunálním odpadem a některým stavebním odpadem v městě Město Albrechtice. Zastupitelstvo města Město Albrechtice vydalo

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE podle ustanovení 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále rovněž jen zákon či zákon o veřejných zakázkách ) 1. Název zakázky Nakládání s komunálním

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015,

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, OBEC PAZDERNA Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

MĚSTO MEZIMĚSTÍ. účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

MĚSTO MEZIMĚSTÍ. účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) 1 MĚSTO MEZIMĚSTÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

o nakládaní s komunálním a stavebním odpadem

o nakládaní s komunálním a stavebním odpadem MĚSTO PLESNÁ 5. května 301, 351 35 Plesná Obecně závazná vyhláška číslo 1/2002 o nakládaní s komunálním a stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška města Plesná číslo 1/2002 o nakládání s komunálním a

Více

kterou se stanovuje systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů na území obce Ž I H O B C E

kterou se stanovuje systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů na území obce Ž I H O B C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2001 kterou se stanovuje systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů na území obce Ž I H O B C E Zastupitelstvo obce Žihobce se podle 10 písm. a) a

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 01/2010 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍHO ODPADU VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA

Více

OBEC ZDĚTÍN Zastupitelstvo obce Zdětín Obecně závazná vyhláška. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

OBEC ZDĚTÍN Zastupitelstvo obce Zdětín Obecně závazná vyhláška. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu OBEC ZDĚTÍN Zastupitelstvo obce Zdětín Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC HORKA NAD MORAVOU Zastupitelstvo obce Horka nad Moravou Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

Oddíl I. Základní ustanovení

Oddíl I. Základní ustanovení MĚSTO OSTROV Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem (úplné znění po novelách 3/2014 a 1/2015)

Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem (úplné znění po novelách 3/2014 a 1/2015) Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem (úplné znění po novelách 3/2014 a 1/2015) Zastupitelstvo obce Ondřejov schválilo na svém zasedání dne 26. 1.

Více

OBEC SVINOŠICE KTEROU SE STANOVÍ SYSTÉM NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM.

OBEC SVINOŠICE KTEROU SE STANOVÍ SYSTÉM NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM. OBEC SVINOŠICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SVINOŠICE č. 03 /2007 KTEROU SE STANOVÍ SYSTÉM NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM. Zastupitelstvo obce Svinošice, se na svém zasedání dne 26.listopadu 2007 usnesením

Více

O B E C O B R N I C E

O B E C O B R N I C E O B E C O B R N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

V R A N O V I C E. Předmět a působnost vyhlášky. b) Účastníky systému jsou fyzické osoby pobývající na území obce.

V R A N O V I C E. Předmět a působnost vyhlášky. b) Účastníky systému jsou fyzické osoby pobývající na území obce. O B E C V R A N O V I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, včetně systému nakládání se stavebním

Více

MĚSTO SLAVIČÍN. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA SLAVIČÍN č. 02/2003, O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM

MĚSTO SLAVIČÍN. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA SLAVIČÍN č. 02/2003, O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM MĚSTO SLAVIČÍN OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA SLAVIČÍN č. 02/2003, O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM Změna: 03/2006 Zastupitelstvo města Slavičín rozhodlo dne 10. září 2003 usnesením ZMS č. VI/11/2003

Více

Město Železný Brod Obecně závazná vyhláška č. 4/2011

Město Železný Brod Obecně závazná vyhláška č. 4/2011 Město Železný Brod Obecně závazná vyhláška č. 4/2011 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) OBEC VELICHOVKY Obecně závazná vyhláška obce Velichovky č.5/2011 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Minimalizace odpadů v Lysé nad Labem

Minimalizace odpadů v Lysé nad Labem Minimalizace odpadů v Lysé nad Labem Autor projektu: Ing. Jana Šmídová referentka odboru životního prostředí Městský úřad Lysá nad Labem Husovo náměstí 23 289 22 Lysá nad Labem telefon: 325 510 287; fax:

Více

Obecně závazná vyhláška obce Černiv č.6\2015

Obecně závazná vyhláška obce Černiv č.6\2015 Obecně závazná vyhláška obce Černiv č.6\2015 Obecně závazná vyhláška obce Černiv č. 6/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

ČÁST I. OBECNÁ ČÁST. Článek 1 Základní ustanovení

ČÁST I. OBECNÁ ČÁST. Článek 1 Základní ustanovení OBEC PAMĚTICE OBECNÍ VYHLÁŠKA č. 1/2001 o systému shromažďování,sběru,přepravy,třídění,využívání a odstraňování komunálních odpadů,včetně systému nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo Obce Pamětice

Více

. 2/2002 o stanovení systému shromaž ování, sb ru, p epravy, t ní, využívání a odstra ování komunálních odpad , v etn systému

. 2/2002 o stanovení systému shromaž ování, sb ru, p epravy, t ní, využívání a odstra ování komunálních odpad , v etn systému V Y H L Á Š K A č. 2/2002 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, včetně systému nakládání se stavebním odpadem v obci Čebín. Zastupitelstvo

Více

MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 1/2017,

MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 1/2017, MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2017, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a systém nakládání se stavebním odpadem (o

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008

Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008 OBEC Výčapy Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH A STAVEBNÍCH ODPADŮ Zastupitelstvo obce Výčapy se na svém zasedání

Více

Právní předpis hl. m. Prahy č.5/2007

Právní předpis hl. m. Prahy č.5/2007 Stránka č. 1 z 10 Zavřít Právní předpis hl. m. Prahy č.5/2007 Obecně závazná vyhláška, kterou se stanoví systénm shromažďování, sběru, přepravy, třídění,využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících

Více

Čl. 1. Úvodní ustanovení. Čl. 2. Základní pojmy

Čl. 1. Úvodní ustanovení. Čl. 2. Základní pojmy Obec TROUBELICE 783 83 Troubelice 352 tel./fax: +420 585 032 108 e mail: starosta@troubelice.cz www.troubelice.cz Obecně závazná vyhláška č: 2 Rok vydání: 2001 Datum účinnosti: 1. ledna 2002 Typ: platná

Více

Obecně závazná vyhláška obce Hrádek č. 1/2001

Obecně závazná vyhláška obce Hrádek č. 1/2001 O b e c H r á d e k Obecně závazná vyhláška obce Hrádek č. 1/2001 o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecní zastupitelstvo obce Hrádek schválilo na svém zasedání dne 11. prosince 2001 podle

Více

Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019

Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019 Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

-1- Obec Roudná. Čl. l

-1- Obec Roudná. Čl. l -1- Obec Roudná Obecně závazná vyhláška č. 1/2002 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na katastrálním území obce Roudná

Více

Schváleno ZM: 27. 2. 2006 usnesením č. 16/2/2006 Účinnost: 24. 3. 2006

Schváleno ZM: 27. 2. 2006 usnesením č. 16/2/2006 Účinnost: 24. 3. 2006 Město Napajedla Obecně závazná vyhláška č. 1/2006 kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Napajedla,

Více

Produkce komunálních odpadů na území jednotlivých ORP Středočeského kraje

Produkce komunálních odpadů na území jednotlivých ORP Středočeského kraje VYHODNOCENÍ PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOČESKÉHO KRAJE ZA ROK 2009 Samostatná příloha Produkce komunálních odpadů na území jednotlivých ORP Středočeského kraje ŘÍJEN 2010 ISES, s.r.o. M.J.

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Pátek č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška Obce Pátek č. 1/2013 Obecně závazná vyhláška Obce Pátek č. 1/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pátek

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Bílsko OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2017 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Bílsko, včetně systému nakládání

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2019

Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 Obec Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Babice

Více

Město Staré Město Zastupitelstvo města Staré Město

Město Staré Město Zastupitelstvo města Staré Město Město Staré Město Zastupitelstvo města Staré Město Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání

Více

OBEC SVÉPRAVICE. Obecně závazná vyhláška obce Svépravice č. 01/2015

OBEC SVÉPRAVICE. Obecně závazná vyhláška obce Svépravice č. 01/2015 OBEC SVÉPRAVICE Obecně závazná vyhláška obce Svépravice č. 01/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu Město Dolní Bousov Zastupitelstvo města Dolním Bousov Obecně závazná vyhláška města Dolní Bousov č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Město Zbýšov. Obecně závazná vyhláška města Zbýšova Č. 12/2008,

Město Zbýšov. Obecně závazná vyhláška města Zbýšova Č. 12/2008, Město Zbýšov Obecně závazná vyhláška města Zbýšova Č. 12/2008, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem.

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S T Y S E M A R Š O V I C E č. 1/2007 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S T Y S E M A R Š O V I C E č. 1/2007 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S T Y S E M A R Š O V I C E č. 1/2007 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM Zastupitelstvo Městyse Maršovice se usneslo podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA HULÍNA č. 8 /2004

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA HULÍNA č. 8 /2004 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA HULÍNA č. 8 /2004 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo

Více

OBEC LIBOUCHEC. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ

OBEC LIBOUCHEC. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ OBEC LIBOUCHEC OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2007, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem na

Více

Plán odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje pro období

Plán odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje pro období Plán odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje pro období 2016-2026 Zpracoval(a): Zpracoval: Mgr. Daniel Havlík Datum: 19. 4. 2016 Základní informace souhlasné stanovisko SEA vydáno MŽP dne 22. prosince

Více

O B E C V Y S O Č I N A

O B E C V Y S O Č I N A O B E C V Y S O Č I N A Z a s t u p i t e l s t v o o b c e V y s o č i n a O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a o b c e V y s o č i n a č. 1 / 2 0 1 5, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy,

Více

Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice

Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice č. 2 / 2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání,

vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽELEZNÁ RUDA č.1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území města Železná Ruda. Zastupitelstvo

Více

MĚSTO ŽLUTICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

MĚSTO ŽLUTICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, MĚSTO ŽLUTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo

Více