Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 282

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 282"

Transkript

1 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období USNESENÍ č. 282 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí z 56. schůze dne 9. ledna 2002 Návrh poslanců Miroslava Máčeho a dalších na vydání zákona o Národním parku Šumava a o změně zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk 937 Výbor pro veřejnou správu, regionální rozvoj a ţivotní prostředí na své 56. schůzi po odůvodnění Ing. Miroslava Máčeho, poslance PSP ČR, po zpravodajské zprávě Ing. Miroslava Beneše, předsedu výboru PSP ČR a po rozpravě: 1) d o p o r u č u j e Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR sněmovní tisk 937 projednat a schválit ve znění komplexního pozměňovacího návrhu: ZÁKON ze dne..2002, kterým se vyhlašuje Národní park Šumava Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ 1 Národní park Šumava (1) K zajištění ochrany mimořádných přírodních hodnot na Šumavě se vyhlašuje Národní park Šumava 1 ) (dále jen národní park ). Posláním národního parku je zachování a zlepšení přírodního prostředí, ochrana přírodních procesů, ochrana přírodních zdrojů, volně ţijících ţivočichů a planě rostoucích rostlin, zachování typického vzhledu krajiny, naplňování vědeckých a výchovných cílů a vyuţití území národního parku k trvale udrţitelnému rozvoji ţivota místních obyvatel, turistice a rekreaci. 1 ) 15 odst. 3 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.

2 - 2 - (2) Územní vymezení národního parku je uvedeno v příloze č. 1 k tomuto zákonu; grafické znázornění je uvedeno v příloze č. 2 k tomuto zákonu. Základní mapa v níţ je zakresleno území národního parku v měřítku 1:25 000, je uloţena na Ministerstvu ţivotního prostředí (dále jen ministerstvo ), mapy z ní odvozené jsou uloţeny na krajských úřadech v Českých Budějovicích a Plzni, na okresních úřadech v Klatovech, Prachaticích a Českém Krumlově a na obecních úřadech obcí, na jejichţ území se národní park rozkládá, na Správním úřadu Národního parku Šumava, Správě Národního parku Šumava a na příslušných katastrálních úřadech. 2 ) (3) Národní park Šumava je zřízen bez ochranného pásma. (4) Pokud není tímto zákonem stanoveno jinak, platí na území národního parku zákon o ochraně přírody a krajiny, který stanoví téţ základní ochranné podmínky. 3 ) (5) Vyuţívání území národního parku musí být v souladu se zvláštními právními předpisy 4 ) a musí být podřízeno zachování a zlepšení přírodního prostředí podle odstavce 1. 2 Správa Národního parku Šumava (1) Zřizuje se správní úřad Správa Národního parku Šumava se sídlem ve Vimperku (dále jen "správa"), který je podřízen ministerstvu. V čele správy je ředitel, kterého jmenuje a odvolává ministr ţivotního prostředí. (2) Správa vykonává na území národního parku působnost orgánu ochrany přírody stanovenou zvláštním zákonem 5 )pro správy národních parků a působnost stanovenou tímto zákonem. Správa dále vykonává odbornou péči o národní park včetně činností odborného lesního hospodáře, zajišťuje potřebné inventarizace, dokumentaci a šetření a provádí vědeckou činnost a stráţní sluţbu. (3) Pro realizaci plánu péče a k podpoře obcí a posílení vztahů mezi národním parkem a obcemi zaloţí správa do 1 roku od nabytí účinnosti tohoto zákona obecně prospěšnou společnost (dále jen "společnost"). Společnost bude výhradně zajišťovat péči o les a všechny ostatní pozemky ve vlastnictví státu, s nimiţ hospodaří správa, a bude zajišťovat informační, průvodcovské, publikační a kulturně výchovné činnosti. Zakládací listinu musí před podáním návrhu na zápis společnosti do rejstříku obecně prospěšných společností odsouhlasit Rada národního parku. Zakládací listina stanoví, ţe třetinu členů správní rady společnosti jmenuje ředitel správy a dvě třetiny vţdy ředitel správy na návrh Rady národního parku. 3 Členění národního parku do zón ochrany přírody (1) Území národního parku se člení do tří zón ochrany přírody (dále jen zóna ). (2) Do první zóny se zařazuje území s nejvýznamnějšími přírodními hodnotami, zejména přirozené nebo málo pozměněné ekosystémy schopné samořídících funkcí a významné lokality s výskytem chráněných druhů rostlin a ţivočichů. 2 ) Zákon č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, ve znění pozdějších předpisů. 3 ) 16 zákona č. 114/1992 Sb. 4 ) Například zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů. 5 ) 78 zákona č. 114/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

3 - 3 - (3) Do druhé zóny se zařazuje území s významnými přírodními hodnotami, vhodnými pro obnovu samořídících funkcí nebo pro omezené, přírodě blízké a šetrné hospodaření. (4) Do třetí zóny se zařazuje území s pozměněnými ekosystémy, vyuţívané převáţně pro hospodářské činnosti, turistiku, sport a rekreaci a jejich rozvoj, jakoţ i území stávající soustředěné zástavby. Zastavitelné území obce se vymezuje přednostně v třetí zóně. 4 Obce a obyvatelstvo (1) Obcím, na jejichţ správním území se nachází národní park, náleţí náhrada za omezení vyplývající ze zvláštních zákonů 6 ) a tohoto zákona. Způsob poskytování a výše náhrady stanoví ministerstvo po dohodě s Ministerstvem financí vyhláškou. (2) Veškerá újma při obhospodařování nemovitostí na území národního parku způsobená tímto zákonem musí být vlastníku kompenzována státem podle dohody. Nedojde-li k dohodě, bude výše újmy stanovena znaleckým posudkem. Kompenzace musí být provedena nejpozději do 12 měsíců od data jejího nárokování. 5 Územní rozvoj (1) Územní rozvoj v národním parku se uskutečňuje na základě schválené územně plánovací dokumentace. (2) Urbanistické řešení sídel a architektonické řešení staveb na území národního parku včetně jejich změn musí odpovídat charakteru území a celkovému rázu sídla z hlediska estetického začlenění do krajiny a je podkladem pro zpracování územně plánovací dokumentace. 6 Bližší ochranné podmínky (1) Na území národního parku je zakázáno a) provádět lety motorovými vzdušnými dopravními prostředky pod letovou hladinou m mimo letů v případech mimořádných okolností (poţáry, ţivelné pohromy, záchrana ţivota) a monitorovacích letů pro potřeby orgánů státní správy a ochranu státní hranice, b) zřizovat nová vodohospodářská díla za účelem energetického vyuţití nebo slouţící ke vzdouvání vody v tocích, c) pouţívání venkovních laserových světelných efektů vně objektů včetně jejich dopadu na toto území. (2) Na území první zóny je zakázáno a) kácet dřeviny rostoucí mimo les, nelze uţít ustanovení zvláštního právního předpisu, 7 ) b) měnit přirozená a přirozeně změněná koryta vodních toků, c) odstraňovat z koryt vodních toků nánosy, ostrovy nebo přirozeně vzniklé překáţky, kromě případů hrozících škod na majetku nebo ohroţení ţivota a zdraví osob, 6 ) Například zákon č. 114/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů. 7 ) 8 odst. 2 a 3 zákona č. 114/1992 Sb.

4 - 4 - d) skladovat pohonné hmoty a chemické přípravky, e) zemědělsky obhospodařovat nelesní pozemky, s výjimkou pozemků vyţadujících usměrňování přírodních procesů, f) pouţívání biocidů. (3) Na území druhé zóny je zakázáno a) hnojit průmyslovými hnojivy, pouţívat kejdu, siláţní šťávy a ostatní tekuté odpady, b) pouţívat statková hnojiva v roční dávce vyšší neţ 7 t/ha, c) při chovu hospodářských zvířat zvyšovat zatíţení nad 0,7 VDJ/ha, d) umísťovat a povolovat nové stavby, spolu s obnovou zaniklých sídel, kromě nezbytných staveb a nezbytných zařízení slouţících ochraně přírody, péči o les, informování a orientaci návštěvníků, obraně státu a ochraně státní hranice, staveb vodovodů a vodohospodářských děl pro čištění vod pro potřeby sídelních útvarů na území národního parku, staveb potřebných k zajištění čištění odpadních vod a k vybavení pastevních areálů, pokud jejich umístění není v rozporu s posláním národního parku, e) provádět rychloobnovu travních porostů a provádět změnu druhů pozemku na ornou půdu. (4) Na území první a druhé zóny je dále zakázáno a) vápnit pozemky, b) provozovat volný a stánkový prodej, c) koupat se v jezerech a umělých vodních nádrţích, d) nocovat ve volné krajině mimo místa vyhrazená se souhlasem správního úřadu, e) zřizovat nové nebo rozšiřovat stávající lyţařské sjezdové tratě a vleky. (5) Na území třetí zóny je zakázáno provozovat volný a stánkový prodej mimo zastavěná a zastavitelná území obcí a mimo místa vyhrazená se souhlasem správního úřadu. 7 (1) V případech, kdy jiný veřejný zájem výrazně převyšuje nad zájmem ochrany přírody, můţe ministerstvo povolit výjimku z ustanovení 7 odst. 2 písm. b) a c), 7 odst.3 písm. d) a 7 odst. 4 písm. e). (2) V případech, kdy jiný veřejný zájem převyšuje nad zájmem ochrany přírody, můţe správní úřad povolit výjimku z ustanovení 7 odst. 1 a odst. 2 písm. a), e), a f), 7 odst. 3 písm. a), b), c) a e) a 7 odst. 4 písm. a) aţ d). (3) Zákaz vstupu na území prvních zón stanovený zvláštním právním předpisem 8 ) se nevztahuje na osoby vykonávající činnosti vyplývající z jejich smluvního vztahu s vlastníkem nebo uţivatelem pozemku. 8 (1) Na celém území národního parku lze jen se souhlasem správního úřadu a) zřizovat nové hraniční přechody, b) umísťovat mimo zastavěná a zastavitelná území obcí informační, reklamní a propagační zařízení, 8 ) 16 odst. 2 písm. b) zákona č. 114/1992 Sb.

5 - 5 - c) provádět geologický průzkum a geologické práce, 9 ) d) zřizovat nebo vytyčovat turistické trasy a zimní běţecké tratě, e) jezdit na koních nebo se psím spřeţením mimo k tomu účelu vyznačené cesty a trasy, f) sbírat semena a plody lesních dřevin za účelem jejich prodeje, g) zřizovat zimní ustájení hospodářských zvířat, h) schvalovat plány mysliveckého hospodaření. 10 ) (2) Na území druhé a třetí zóny lze jen se souhlasem správního úřadu a) měnit přirozená nebo přirozeně změněná koryta vodních toků a obnovovat drobné vodní plochy, b) odstraňovat z koryt vodních toků nánosy, ostrovy nebo přirozeně vzniklé překáţky. 9 Péče o les (1) Péčí o les v národním parku se rozumí ochrana lesa ve všech jeho vývojových fázích a činnosti směřující k postupné obnově samořídících funkcí lesních ekosystémů, vytváření podmínek pro ochranu a zachování genetického potenciálu rostlinných a ţivočišných druhů a naplňování enviromentálních funkcí lesa, vodohospodářské, půdoochranné a dalších. (2) Péče o lesy na území národního parku se provádí podle plánu péče a schváleného lesního hospodářského plánu. (3) Lesy na území národního parku jsou zařazeny do první a druhé zóny, s výjimkou lesů obklopených nelesními pozemky zařazenými do třetí zóny. (4) V rozsahu stanoveném plánem péče o národní park se v lesích zařazených do první zóny ponechává dřevo v lesních porostech přirozenému rozpadu. (5) V lesích zařazených do druhé zóny se pouţívají přírodě blízká opatření k zachování a obnově lesa a k zajištění druhové rozmanitosti s cílem vytvoření dostatečného prostoru pro působení přírodních procesů. V lesích zařazených do druhé zóny, které nejsou ve vlastnictví státu, se připouští jejich trvalé obhospodařování podle zásad přírodě blízkého hospodaření. 10 Péče o nelesní pozemky (1) Péčí o nelesní pozemky v národním parku se rozumí takový způsob vyuţití, jehoţ cílem je udrţování antropogenního bezlesí v oblasti horské Šumavy v zájmu zachování krajinného rázu a ochrany druhové rozmanitosti. (2) Nelesními pozemky se pro účely tohoto zákona rozumí nezastavěné pozemky, které nejsou pozemky určenými k plnění funkcí lesa 11 ) a které jsou a) ve druhých a třetích zónách, nejsou v pokročilém stádiu sukcese směrem k lesu a je moţné na nich zemědělsky hospodařit v souladu se schváleným plánem péče, b) v prvních a druhých zónách, je na nich vyloučeno hospodaření a mají svůj specifický management dle schváleného plánu péče. 9 ) Zákon č. 62/1988 Sb., o geologických pracích, ve znění pozdějších předpisů. 10 ) 36 a násl. zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti. 11 ) 3 odst.1 zákona č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon).

6 - 6 - (3) Na nelesních pozemcích uvedených v odstavci 2 písm. a) je povoleno jejich vyuţívání a obhospodařování pouze přírodě blízkým způsobem. (4) V zájmu udrţení a zachování krajinného rázu je moţné výjimečně i ve druhých zónách národního parku na vybraných lokalitách schválených správním úřadem vybudovat rodinné ekologické farmy. (5) Nelesní pozemky uvedené v odstavci 2 v prvních a druhých zónách, které jsou ve vlastnictví státu, nelze zcizit. (6) Nelesní pozemky uvedené v odstavci 2 písm. a) ve druhých zónách mohou být se souhlasem obce, v jejímţ správním území pozemky leţí, dlouhoudobě pronajímány místně hospodařícím subjektům. (7) Pro účely péče o nelesní pozemky na území národního parku se zřizují dotační tituly v zájmu ochrany přírody. 11 Myslivost a rybářství (1) Právo myslivosti a rybářské právo na území národního parku musí být vykonáváno tak, aby bylo dosaţeno vyváţeného stavu mezi přírodním prostředím a ţivotními potřebami zvěře, ryb a ostatních vodních ţivočichů; přitom se řídí právními předpisy na úseku ochrany přírody a krajiny a zvláštními právními předpisy. 12 ) (2) Fyzickým nebo nestátním právnickým osobám, které vlastní na území národního parku více neţ 500 ha souvislých honebních pozemků, můţe být na jejich návrh uznána orgánem státní správy myslivosti vlastní honitba. Na ostatním území národního parku přísluší výkon práva myslivosti správě. (3) Chov nepůvodních druhů zvěře na území národního parku je zakázán. (4) Výkon rybářského práva v rybářských revírech na území národního parku se řídí právními předpisy na úseku ochrany přírody a krajiny a zvláštním právním předpisem. 13 ) ČÁST DRUHÁ SPOLEČNÁ, PŘECHODNÁ A ZRUŠOVACÍ USTANOVENÍ 15 (1) Pokud ke dni účinnosti tohoto zákona obhospodařují organizační sloţky státu nebo jiné státní právnické osoby pozemky zemědělského půdního fondu, pozemky určené k plnění funkcí lesa, ostatní plochy potřebné k naplňování poslání národního parku, vodní toky, kromě vodohospodářsky významných vodních toků a trvale zavodněné vodní plochy, které jsou na území první a druhé zóny, převedou tyto pozemky bezúplatně správě a to nejpozději do 6 12 ) Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti. Zákon č. 102/1963 Sb., o rybářství, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 114/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů. 13 ) 21 zákona č. 114/1992 Sb.

7 - 7 - měsíců ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona. To neplatí o pozemcích zemědělského půdního fondu a o ostatních plochách, které se nacházejí v zastavěném a zastavitelném území obcí. (2) Pokud ke dni účinnosti tohoto zákona obhospodařují na území třetí zóny národního parku organizační sloţky státu nebo jiné státní právnické osoby pozemky zemědělského půdního fondu a ostatní plochy, které nejsou určeny k plnění funkcí lesa a kde výrazně nepřevaţuje zájem ochrany přírody na jejich vyuţití, převedou tyto pozemky bezúplatně obcím a to nejpozději do 6 měsíců ode dne účinnosti tohoto zákona. (3) Fyzické a právnické osoby mají právo na směnu svých pozemků, které se nacházejí na území národního parku z pozemky stejné hodnoty ve vlastnictví státu, a to přednostně za pozemky mimo území národního parku. Ţádost podává fyzická nebo právnická osoba (dále jen "ţadatel") u zemědělských pozemků u Pozemkového fondu, u pozemků slouţících k plnění funkcí lesa k právnické osobě, které bylo svěřeno nakládání s lesy ve vlastnictví státu, u ostatních k Ministerstvu financí České republiky. Směna se musí uskutečnit do 9 měsíců od podání ţádosti. Jestliţe z důvodů, které nezpůsobil ţadatel, v této lhůtě ke směně nedojde, je stát povinen ve lhůtě 6 měsíců pozemky fyzické nebo právnické osoby odkoupit, souhlasí-li s tím ţadatel a to za cenu v místě a čase obvyklou. (4) Ministr změní do 6 měsíců od nabytí účinnosti tohoto zákona zřizovací listinu státní příspěvkové organizace Správa národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava tak, aby vyhovovala tomuto zákonu. Za tím účelem zejména změní její název na Správu chráněné krajinné oblasti Šumava a nově vymezí její činnost. Správa chráněné krajinné oblasti bude nadále vykonávat svou působnost pouze na území chráněné krajinné oblasti Šumava. Hospodaření se státním majetkem na území národního parku, které doposud vykonávala Správa národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava, se převede na správu. (5) Do 6 měsíců od zaloţení společnosti jí správa přenechá do uţívání majetek státu potřebný k výkonu činnosti podle ustanovení 2 odst. 3, které doposud vykonávala Správa národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava. Tento majetek nesmí dát společnost do podnájmu jiné osobě bez souhlasu ministerstva. (6) Řízení ve věcech neupravených tímto zákonem, zahájená před účinností tohoto zákona, se dokončí podle dosavadních právních předpisů. 16 Zrušovací ustanovení Zrušuje se nařízení vlády č. 163/1991 Sb., kterým se zřizuje Národní park Šumava a stanoví podmínky jeho ochrany, ve znění zákona č. 114/1992 Sb. ČÁST TŘETÍ Změna zákona č. 114/1992 Sb. 12 Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění zákonného opatření Předsednictva České národní rady č. 347/1992 Sb., zákona č. 289/1995 Sb., nálezu Ústavního

8 - 8 - soudu vyhlášeného pod č. 3/1997 Sb., zákona č. 16/1997 Sb., zákona č. 123/1998 Sb., zákona č. 161/1999 Sb., zákona č. 238/1999 Sb. a zákona č. 132/2000 Sb., se mění takto: 1. V 16 odst. 1 písm. c) se za slovo mimo vkládají slova zastavěná území obcí a. 2. V 16 odst. 1 písm. e) se za slovo mimo vkládají slova zastavěná území obcí a. 3. V 16 se na konci odstavce 1 tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno p), které zní : p) ničit, poškozovat nebo přemisťovat označení zvláště chráněných území a památných stromů, terénní a informační zařízení a poškozovat lyţařské stopy.. 4. V 17 se doplňuje odstavec 3, který zní: (3) Změny jednotlivých zón ochrany přírody, pokud se týkají pozemků, které nejsou ve vlastnictví státu, mohou být provedeny jen se souhlasem vlastníků dotčených pozemků.. 5. V 18 se doplňuje odstavec 4, který zní: "(4) Podrobnosti o náleţitostech plánů péče o národní park a jeho ochranné pásmo stanoví Ministerstvo ţivotního prostředí vyhláškou.". 6. V 20 odstavce 1 a 2 znějí: "(1) K projednání a posouzení všech důleţitých dokumentů ochrany a řízení národního parku a jeho ochranného pásma, zejména členění území národního parku do zón ochrany přírody, plánu péče, návštěvního řádu a způsobu péče o les zřizuje správa národního parku radu národního parku (dále jen rada ) jako iniciativní a konsultační orgán pro záleţitosti národního parku. (2) Členy rady jsou delegovaní zástupci obcí, okresních úřadů, krajů a v horských oblastech zástupci Horské sluţby, na jejichţ území se národní park a jeho ochranné pásmo rozkládá. Další členy rady jmenuje správa národního parku z nejvýznamnějších právnických a fyzických osob s podnikatelskou činností na území národního parku, zejména z oblasti lesnictví, zemědělství, obchodu a cestovního ruchu, odborníků z vědeckých a odborných pracovišť, popřípadě z jiných správních úřadů.". 7. V 20 odstavec 4 zní: "(4) Nedojde-li k dohodě podle odstavce 3, mohou obce podat námitky k ministerstvu ţivotního prostředí, které o nich rozhodne ve správním řízení. Proti jeho

9 - 9 - rozhodnutí nelze podat řádný opravný prostředek. Před rozhodnutím o námitkách nelze příslušný návrh schválit a vyhlásit.". 8. V 23 se dosavadní text označuje jako odstavec 1 a doplňuje se odstavec 2, který zní: "(2) Výjimku ze zákazu uvedeného v odstavci 1 můţe na ţádost příslušné správy národního parku povolit ministerstvo ţivotního prostředí.". 9. V 24 se v odstavcích 1 a 2 slova orgán ochrany přírody nahrazují slovy správa národního parku. 10. V 24 odstavec 4 zní: "(4) O vyuţití výnosů z poplatků v národním parku rozhoduje rada.". 11. V 78 odst. 1 se poslední věta zrušuje. 12. V příloze k zákonu se v prvním řádku seznamu národních parků slova nařízení vlády ČR č. 163/1991 Sb." nahrazují slovy zákon č. /2002 Sb.". ČÁST ČTVRTÁ Změna zákona č. 338/1992 Sb. 13 Zákon č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitostí, ve znění zákona č. 315/1993 Sb., zákona č. 242/1994 Sb., zákona č. 248/1995 Sb., zákona č. 65/2000 Sb. a zákona č. 492/2000 Sb., se mění takto: Za 16a se vkládá nový 16b, který zní : 16b (1) Obcím, na jejichţ území se nachází národní park, náleţí náhrada ušlé daně z lesních pozemků, na nichţ se nacházejí lesy ochranné a lesy zvláštního určení, které leţí na území obce. (2) Náhrada se poskytuje ve výši daně z pozemků lesů hospodářských, odpovídající výměře pozemků uvedených v odstavci 1. Náhradu poskytne Ministerstvo financí České republiky..

10 ČÁST PÁTÁ Změna zákona č. 95/1999 Sb. 14 Zákon č. 95/1999 Sb., o podmínkách převodu zemědělských a lesních pozemků z vlastnictví státu na jiné osoby a o změně zákona č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu České republiky, ve znění pozdějších předpisů, a zákona č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí, ve znění zákona č. 253/2001 Sb., se mění takto: 1. V 5 odst. 1 se na konci písmene d) tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno e), které zní: "e) v třetích zónách národních parků.". 2. V 5 odst. 1 ve druhé větě se za slova "písmene d)" vkládají slova "a e)". ČÁST ŠESTÁ ÚČINNOST 17 Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna ) z m o c ň u j e zpravodaje výboru, aby s usnesením seznámil Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR. 3) p o v ě ř u j e předsedu výboru, aby usnesení zaslal předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Ing. Miroslav B e n e š v.r. zpravodaj Ing. Jiří D r d a v.r. ověřovatel Mgr. Zdeňka H o r n í k o v á v.r. místopředsedkyně výboru

11 - 11 -

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období USNESENÍ zemědělského výboru z 46. schůze dne 27.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období USNESENÍ zemědělského výboru z 46. schůze dne 27. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 5. volební období 127. USNESENÍ zemědělského výboru z 46. schůze dne 27. ledna 2010 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 254/2001 Sb., o

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období USNESENÍ č. 257 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 48. schůze dne 12. září 2001 Návrh poslanců Zuzky

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2008 V. volební období. Návrh. Zastupitelstva Plzeňského kraje. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2008 V. volební období. Návrh. Zastupitelstva Plzeňského kraje. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2008 V. volební období 636 Návrh Zastupitelstva Plzeňského kraje na vydání zákona, kterým se vyhlašuje Národní park Šumava a mění se zákon č. 114/1992 Sb.,

Více

Na území první zóny národního parku je dále mimo jiné zakázáno:

Na území první zóny národního parku je dále mimo jiné zakázáno: 5.1.101 NÁRODNÍ PARK Národní parky jako rozsáhlá území, jedinečná v národním či mezinárodním měřítku, jejichţ značnou část zaujímají přirozené nebo lidskou činností málo ovlivněné ekosystémy, v nichţ rostliny,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna NÁVRH Zastupitelstva Plzeňského kraje na vydání zákona, kterým se vyhlašuje Národní park Šumava a mění zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny,

Více

11. funkční období USNESENÍ

11. funkční období USNESENÍ 25/3 11. funkční období 25/3 USNESENÍ Ústavně-právního výboru č. 16 ze dne 11. ledna 2017 SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 11. FUNKČNÍ OBDOBÍ ÚSTAVNĚ-PRÁVNÍ VÝBOR 16. USNESENÍ ze 4. schůze, konané dne

Více

USNESENÍ č. 154 výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj ze 42. schůze dne 26. ledna 2010

USNESENÍ č. 154 výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj ze 42. schůze dne 26. ledna 2010 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 5. volební období USNESENÍ č. 154 výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj ze 42. schůze dne 26. ledna 2010 Vládní návrh zákona, kterým se mění

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období. Návrh

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období. Návrh PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období 379 Návrh poslanců Vojtěcha Filipa, Kateřiny Konečné, Marty Bayerové, Ivany Levé a Pavla Hojdy na vydání zákona o Národním parku Šumava

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období USNESENÍ č. 283 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 49. schůze dne 1. června 2005 Vládní návrh zákona

Více

1 Chráněná krajinná oblast Poodří K zajištění ochrany přírody a krajiny části území nivy řeky Odry se vyhlašuje Chráněná krajinná

1 Chráněná krajinná oblast Poodří K zajištění ochrany přírody a krajiny části území nivy řeky Odry se vyhlašuje Chráněná krajinná Strana 546 Sbírka zákonů č. 51 / 2017 51 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 15. února 2017 o Chráněné krajinné oblasti Poodří Vláda nařizuje podle 25 odst. 3 zákona č. 114/ /1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny: 1

Více

252/2. 9. funkční období USNESENÍ

252/2. 9. funkční období USNESENÍ 252/2 9. funkční období 252/2 USNESENÍ Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu č. 212 ze dne 15. května 2014 SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ VÝBOR PRO HOSPODÁŘSTVÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ

Více

Návrh ZÁKON. ze dne.. 2014, kterým se mění zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I

Návrh ZÁKON. ze dne.. 2014, kterým se mění zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I Návrh III. ZÁKON ze dne.. 2014, kterým se mění zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 114/1992

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 16. schůze dne 23. června 1999

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 16. schůze dne 23. června 1999 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 1999 129 USNESENÍ z 16. schůze dne 23. června 1999 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 357/1992 Sb., o dani

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 543/3

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 543/3 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 543/3 Usnesení výboru pro životní prostředí č. 80 ze dne 4. listopadu 2015 k návrhu poslanců Věry Kovářové, Petra Gazdíka a dalších na

Více

kterým se mění zákon č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu, ve znění pozdějších předpisů

kterým se mění zákon č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu, ve znění pozdějších předpisů Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu poslanců Věry Kovářové, Petra Gazdíka a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu, ve znění pozdějších předpisů

Více

USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011

USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011 Návrh poslanců Jaroslava Krupky, Stanislava

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 873/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 873/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 873/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 557 ze dne 16. listopadu 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti daní

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 950 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 28.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 950 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 28. 142 9. funkční období 142 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 503/2012 Sb., o Státním pozemkovém úřadu a o změně některých souvisejících zákonů, zákon č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých

Více

Strana 53 Vûstník právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 1/2001. Částka 3 Rozesláno dne 24. srpna 2017 O B S A H

Strana 53 Vûstník právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 1/2001. Částka 3 Rozesláno dne 24. srpna 2017 O B S A H Strana 53 Vûstník právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 1/2001 Ročník 2017 VĚSTNÍK p r á v n í c h p ř e d p i s ů O l o m o u c k é h o k r a j e Částka 3 Rozesláno dne 24. srpna 2017 O B S A H 1.

Více

Parlament České republiky. Senát. 9. funkční období. N á v r h senátního návrhu zákona,

Parlament České republiky. Senát. 9. funkční období. N á v r h senátního návrhu zákona, 60 9. funkční období 60 Návrh senátního návrhu zákona senátora Jana Hajdy a dalších senátorů, kterým se mění zákon č. 503/2012 Sb., o Státním pozemkovém úřadu a o změně některých souvisejících zákonů 2013

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 60 USNESENÍ výboru pro bezpečnost z 22. schůze uskutečněné dne 22. května 2008 k vládnímu návrhu zákona o Policii

Více

17 Zákony - Nařízení - Vyhlášky

17 Zákony - Nařízení - Vyhlášky 17 Zákony - Nařízení - Vyhlášky 308 NAŘÍZENÍ ze dne 8. prosince 2014, kterým se mění některá nařízení vlády v souvislosti s přijetím nařízení vlády o stanovení důsledků porušení podmíněnosti poskytování

Více

V Y H L Á Š K A č. 13/1997. o zřízení přírodní památky RÁJECKÁ TŮŇ

V Y H L Á Š K A č. 13/1997. o zřízení přírodní památky RÁJECKÁ TŮŇ V Y H L Á Š K A č. 13/1997 o zřízení přírodní památky RÁJECKÁ TŮŇ Rada města Brna se usnesla na své R2/lO6 schůzi konané dne 27. 3. 1997 vydat podle ustanovení 36 a násl., 76 odst. 4 a 77 odst. 3 z. ČNR

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2004 4. volební období 435/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 156/1998 Sb., o hnojivech,

Více

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 0 Vymezení zastavěného území 59 stavebního zákona Není-li vydán územní plán, může obec rozhodnout o pořízení vymezení zastavěného území svým obecním úřadem ( 6 odst. 2) nebo

Více

106. USNESENÍ výboru pro sociální politiku z 23. schůze dne 15. dubna 2015

106. USNESENÍ výboru pro sociální politiku z 23. schůze dne 15. dubna 2015 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období 106. USNESENÍ výboru pro sociální politiku z 23. schůze dne 15. dubna 2015 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004

Více

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 20/2011, kterým se zřizuje přírodní památka Rašeliniště Radlice Rada Jihočeského kraje vydává dne 19. 7. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 36 zákona č. 114/1992

Více

1. V části první se za dosavadní bod 9 vkládají nové body, které znějí:

1. V části první se za dosavadní bod 9 vkládají nové body, které znějí: PS160049917 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 238 USNESENÍ Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 50. schůze ve středu dne 14. prosince 2016 Vládní návrh zákona,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 367/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 367/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 367/0 Návrh Zastupitelstva Středočeského kraje na vydání zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 372 USNESENÍ hospodářského výboru z 64. schůze konané dne 15.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 372 USNESENÍ hospodářského výboru z 64. schůze konané dne 15. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období 372 USNESENÍ hospodářského výboru z 64. schůze konané dne 15. listopadu 2001 k vládnímu návrhu zákona o akciové společnosti České dráhy,

Více

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 0 Vymezení zastavěného území 59 stavebního zákona Není-li vydán územní plán, může obec rozhodnout o pořízení vymezení zastavěného území svým obecním úřadem ( 6 odst. 2) nebo

Více

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Poslání přírodní památky

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Poslání přírodní památky NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 32/2011, kterým se zřizuje přírodní památka Matenský rybník Rada Jihočeského kraje vydává dne 19. 7. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 36 zákona č. 114/1992 Sb.,

Více

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období 123 USNESENÍ hospodářského výboru ze 17. schůze ze dne 26. února 2015 k vládnímu návrhu zákona o pyrotechnických výrobcích a zacházení

Více

Návrh na změnu vymezení rozsahu ochrany zvláště chráněného území Přírodní rezervace Hořina a jeho ochranného pásma

Návrh na změnu vymezení rozsahu ochrany zvláště chráněného území Přírodní rezervace Hořina a jeho ochranného pásma Návrh na změnu vymezení rozsahu ochrany zvláště chráněného území Přírodní rezervace Hořina a jeho ochranného pásma Krajský úřad Moravskoslezského kraje, odbor životního prostředí a zemědělství (dále krajský

Více

N á v r h Z ÁKON. ze dne..2008, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vlastnictví bytů ČÁST PRVNÍ

N á v r h Z ÁKON. ze dne..2008, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vlastnictví bytů ČÁST PRVNÍ N á v r h Z ÁKON ze dne..2008, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vlastnictví bytů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o dani dědické,

Více

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ PARK. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ PARK. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 602 00 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 5.1.101 NÁRODNÍ PARK

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 1999 110 USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999 k vládnímu návrhu zákona o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2006 4. volební období 1088/3 Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu poslanců Michala Haška, Jana Grůzy, Pavla Kováčika, Josefa

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 1258 Sbírka zákonů č. 123 / 2017 123 ZÁKON ze dne 1. března 2017, kterým se mění zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 46 USNESENÍ hospodářského výboru ze 6. schůze konané dne 11.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 46 USNESENÍ hospodářského výboru ze 6. schůze konané dne 11. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 6. volební období 46 USNESENÍ hospodářského výboru ze 6. schůze konané dne 11. listopadu 2010 k senátnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000

Více

NAŘÍZENÍ Libereckého kraje č. 1/2006 ze dne 31.1. 2006,

NAŘÍZENÍ Libereckého kraje č. 1/2006 ze dne 31.1. 2006, NAŘÍZENÍ Libereckého kraje č. 1/2006 ze dne 31.1. 2006, o zřízení Přírodní rezervace Hamrštejn a jejího ochranného pásma. Rada Libereckého kraje v souladu s 7 a 59 odst. 1 písm. k) zák.č.129/2000 Sb.,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 839/4

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 839/4 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 839/4 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 564/9

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 564/9 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 564/9 Usnesení ústavně právního výboru č. 205 ze dne 30. března 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 270/4

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 270/4 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 270/4 Usnesení výboru pro zdravotnictví č. 71 ze dne 29. ledna 2015 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE. č. 24/2011, kterým se zřizuje přírodní rezervace Borkovická blata

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE. č. 24/2011, kterým se zřizuje přírodní rezervace Borkovická blata NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 24/2011, kterým se zřizuje přírodní rezervace Borkovická blata Rada Jihočeského kraje vydává dne 19. 7. 2011 podle 77a odst. 2 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a

Více

Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. 3 odst. 1) b) významný krajinný prvek jako ekologicky, geomorfologicky nebo esteticky hodnotná část

Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. 3 odst. 1) b) významný krajinný prvek jako ekologicky, geomorfologicky nebo esteticky hodnotná část Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. 3 odst. 1) b) významný krajinný prvek jako ekologicky, geomorfologicky nebo esteticky hodnotná část krajiny utváří její typický vzhled nebo přispívá k

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 747/6

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 747/6 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 747/6 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 49/1997 Sb., o civilním letectví a o změně a doplnění

Více

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony N á v r h III. ZÁKON ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 4. května 2000

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 4. května 2000 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období - 2000 rozpočtový výbor 310 USNESENÍ z 30. schůze dne 4. května 2000 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 6/1993 Sb., o České

Více

Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území "přírodní památka Uhřínov - Benátky" (vyhotovený podle ustanovení 40 odst. 1, 5 zákona č. 114/1992 Sb.

Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území přírodní památka Uhřínov - Benátky (vyhotovený podle ustanovení 40 odst. 1, 5 zákona č. 114/1992 Sb. Název chráněného území Uhřínov - Benátky Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území "přírodní památka Uhřínov - Benátky" (vyhotovený podle ustanovení 40 odst. 1, 5 zákona č. 114/1992 Sb.) Předmět ochrany

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 145 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 145 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 145 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. ledna 2008 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991

Více

Zákon 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny

Zákon 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny Zákon 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny Účelem zákona je přispět k udržení a obnově přírodní rovnováhy v krajině, k ochraně rozmanitostí forem života, přírodních hodnot a krás a k šetrnému hospodaření

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE. č. 30/2011, kterým se zřizuje přírodní rezervace Radomilická mokřina

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE. č. 30/2011, kterým se zřizuje přírodní rezervace Radomilická mokřina NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 30/2011, kterým se zřizuje přírodní rezervace Radomilická mokřina Rada Jihočeského kraje vydává dne 19. 7. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 33 zákona č. 114/1992

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, Olomouc V Olomouci dne

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, Olomouc V Olomouci dne č. j.: KUOK 26439/2016 SpZn: KÚOK/25083/2016/OŽPZ/431 vyřizuje: RNDr. Miroslava Kudýnová tel.: 585 508 631 e-mail: m.kudynova@kr-olomoucky.cz Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a

Více

111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999

111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1999 3. volební období 111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb.,

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2000 3. volební období 587/2 Pozměňovací návrhy k návrhu zákona o Správách povodí (tisk 587) - 2 - Pozměňovací návrhy k

Více

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 16/2011, kterým se zřizuje přírodní památka Čistá hora Rada Jihočeského kraje vydává dne 19. 7. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 36 zákona č. 114/1992 Sb., o

Více

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 26/2011, kterým se zřizuje přírodní památka Doubí u Žíšova Rada Jihočeského kraje vydává dne 19. 7. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 36 zákona č. 114/1992 Sb.,

Více

HLAVA DRUHÁ. Národní parky

HLAVA DRUHÁ. Národní parky ÚPLNÉ ZNĚNÍ NOVELIZOVANÝCH USTANOVENÍ ZÁKONA Č. 114/1992 SB., O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ, S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN HLAVA DRUHÁ 15 Národní parky (1) Rozsáhlá území,

Více

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 21/2011, kterým se zřizuje přírodní památka Svatý Kříž Rada Jihočeského kraje vydává dne 19. 7. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 36 zákona č. 114/1992 Sb., o

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 337/4

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 337/4 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 337/4 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 610 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 610 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1. 266 10. funkční období 266 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 166/1993 Sb., o Nejvyšším kontrolním úřadu, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (Navazuje na sněmovní tisk č. 610 ze

Více

Za bod 5 se vkládají nové body 5a až 5c, které znějí:

Za bod 5 se vkládají nové body 5a až 5c, které znějí: Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro zdravotnictví 6. volební období 2011 USNESENÍ č. 16 ze 4. schůze konané dne 19. ledna 2011 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 258/2000

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 524/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 524/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 524/1 Usnesení hospodářského výboru č. 150 ze dne 29. února 2012 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních

Více

NAŘÍZENÍ Kraje Vysočina ze dne 10. dubna 2012 č. 5/2012. o zřízení přírodní památky Hajnice a jejího ochranného pásma

NAŘÍZENÍ Kraje Vysočina ze dne 10. dubna 2012 č. 5/2012. o zřízení přírodní památky Hajnice a jejího ochranného pásma NAŘÍZENÍ Kraje Vysočina ze dne 10. dubna 2012 č. 5/2012 o zřízení přírodní památky Hajnice a jejího ochranného pásma Rada Kraje Vysočina vydává v souladu s 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona č. 129/2000 Sb.,

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 174 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 8.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 174 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 8. 278 9. funkční období 278 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na veřejné zdravotní pojištění, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA. 7. volební období USNESENÍ. výboru pro bezpečnost

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA. 7. volební období USNESENÍ. výboru pro bezpečnost P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období 72 USNESENÍ výboru pro bezpečnost ze 17. schůze uskutečněné dne 10. června 2015 k vládnímu návrhu zákona o Hasičském

Více

ZÁKON ze dne , kterým se mění zákon č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne , kterým se mění zákon č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu, ve znění pozdějších předpisů ZÁKON ze dne.. 2016, kterým se mění zákon č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Změna zákona o ochraně

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 546 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 13.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 546 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 13. 222 10. funkční období 222 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů, a

Více

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákonné opatření Senátu č. 340/2013 Sb., o dani z nabytí nemovitých věcí

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákonné opatření Senátu č. 340/2013 Sb., o dani z nabytí nemovitých věcí 292 10. funkční období 292 Návrh zákona, kterým se mění zákonné opatření Senátu č. 340/2013 Sb., o dani z nabytí nemovitých věcí (Navazuje na sněmovní tisk č. 639 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2001 3. volební období 725/3 Pozměňovací návrhy k návrhu zákona o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád)

Více

kterým se zřizuje Národní park Šumava a stanoví podmínky jeho ochrany

kterým se zřizuje Národní park Šumava a stanoví podmínky jeho ochrany 163/1991 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY České republiky ze dne 20. března 1991, kterým se zřizuje Národní park Šumava a stanoví podmínky jeho ochrany Změna: 114/1992 Sb. Vláda České republiky nařizuje podle 8 odst.

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 959/3

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 959/3 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 959/3 Usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu č. 210 ze dne 23. února 2017 k vládnímu návrhu zákona, kterým se

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 989/2

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 989/2 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 989/2 Usnesení hospodářského výboru č. 363 ze dne 8. března 2017 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 90/2016 Sb., o posuzování

Více

ZÁKON. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

ZÁKON. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I ZÁKON č. 284/2002 Sb., kterým se mění zákon č. 564/1990 Sb., o státní správě a samosprávě ve školství, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

MINISTERSTVO KULTURY ČESKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY

MINISTERSTVO KULTURY ČESKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY V Ý N O S ministerstva kultury České socialistické republiky ze dne 3. listopadu l980, č. j. 17.644/80 o zřízení chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, rozprostírající se na území okresů Hodonín, Uherské

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 66. schůze dne 25. května 2005

USNESENÍ ústavně právního výboru z 66. schůze dne 25. května 2005 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období 180 USNESENÍ ústavně právního výboru z 66. schůze dne 25. května 2005 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 325/1999 Sb., o azylu

Více

Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území "přírodní památka Vražba" (vyhotovený podle ustanovení 40 odst. 1, 5 zákona č. 114/1992 Sb.

Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území přírodní památka Vražba (vyhotovený podle ustanovení 40 odst. 1, 5 zákona č. 114/1992 Sb. Název chráněného území Vražba Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území "přírodní památka Vražba" (vyhotovený podle ustanovení 40 odst. 1, 5 zákona č. 114/1992 Sb.) Předmět ochrany Zvonovec liliolistý

Více

4. V nadpisu části druhé se za číslo 2 vkládají slova a 29 odst. 3.

4. V nadpisu části druhé se za číslo 2 vkládají slova a 29 odst. 3. Strana 186 Sbírka zákonů č. 13 / 2018 13 VYHLÁŠKA ze dne 23. ledna 2018, kterou se mění vyhláška č. 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně

Více

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ Vymezení zastavěného území 59 stavebního zákona Není-li vydán územní plán, může obec rozhodnout o pořízení vymezení zastavěného území svým obecním úřadem ( 6 odst. 2) nebo požádat o pořízení vymezení zastavěného

Více

III. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Č Á S T P R V N Í

III. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Č Á S T P R V N Í III. N á v r h ZÁKON ze dne., kterým se mění zákon č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se

Více

USNESENÍ zemědělského výboru z 28. schůze ze dne 18. února 2016

USNESENÍ zemědělského výboru z 28. schůze ze dne 18. února 2016 PS160040063 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 104. USNESENÍ zemědělského výboru z 28. schůze ze dne 18. února 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 110/1997

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 366/5

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 366/5 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 366/5 Usnesení výboru pro sociální politiku č. 97 ze dne 4. března 2015 k návrhu poslanců Jiřího Miholy, Romana Sklenáka, Jaroslava Faltýnka,

Více

Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území "přírodní památka Zadní Machová" (vyhotovený podle ustanovení 40 odst. 1, 5 zákona č. 114/1992 Sb.

Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území přírodní památka Zadní Machová (vyhotovený podle ustanovení 40 odst. 1, 5 zákona č. 114/1992 Sb. Název chráněného území Zadní Machová Návrh na vyhlášení zvláště chráněného území "přírodní památka Zadní Machová" (vyhotovený podle ustanovení 40 odst. 1, 5 zákona č. 114/1992 Sb.) Předmět ochrany Střevíčník

Více

Ú Z E M N Í P L Á N S T A R É B U K Y Z M Ě N A Č. 3

Ú Z E M N Í P L Á N S T A R É B U K Y Z M Ě N A Č. 3 Ú Z E M N Í P L Á N S T A R É B U K Y Z M Ě N A Č. 3 T E X T O V Á Č Á S T Z M Ě N Y Č. 3 Ú Z E M N Í H O P L Á N U O B J E D N A T E L M Ě Ř Í T K O O B E C S T A R É B U K Y - S T A R É B U K Y 5 0 5

Více

USNESENÍ výboru pro životní prostředí z 33. schůze ze dne 28. dubna 2016

USNESENÍ výboru pro životní prostředí z 33. schůze ze dne 28. dubna 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 100 USNESENÍ výboru pro životní prostředí z 33. schůze ze dne 28. dubna 2016 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 201/2012 Sb.,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 500/10

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 500/10 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 500/10 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 44/1988 Sb., o ochraně a využití nerostného bohatství

Více

Výměra parcely celková podle KN. Způsob vyuţití pozemku podle. ostatní komunikace

Výměra parcely celková podle KN. Způsob vyuţití pozemku podle. ostatní komunikace Praha: 26.1.2015 Dle rozdělovníku jednací: 011674./2015/KUSK Spisová značka: SZ_011674/2015/KUSK Vyřizuje: Ing. Zdeněk Tesař Značka: OŢP/Tes Věc: Návrh na vyhlášení maloplošného zvláště chráněného území,

Více

437/7. Pozměňovací návrhy

437/7. Pozměňovací návrhy P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2000 3. volební období 437/7 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 62/1988 Sb., o geologických

Více

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ 5.1.101 NÁRODNÍ PARK. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ 5.1.101 NÁRODNÍ PARK. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 5.1.101 NÁRODNÍ PARK

Více

VĚSTNÍK O B S A H. Ročník Částka 2 Rozesláno dne 15. prosince 2014

VĚSTNÍK O B S A H. Ročník Částka 2 Rozesláno dne 15. prosince 2014 Ročník 2014 VĚSTNÍK p r á v n í c h p ř e d p i s ů M o r a v s k o s l e z s k é h o k r a j e Částka 2 Rozesláno dne 15. prosince 2014 O B S A H 3. Nařízení Moravskoslezského kraje o zřízení přírodní

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 2392 Sbírka zákonů č. 203 / 2015 203 ZÁKON ze dne 23. července 2015, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 68. schůze dne 9. června 2016

USNESENÍ ústavně právního výboru z 68. schůze dne 9. června 2016 PS160043812 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 239 USNESENÍ ústavně právního výboru z 68. schůze dne 9. června 2016 Vládní návrh zákona o použití peněžních prostředků

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 400 USNESENÍ hospodářského výboru z 52. schůze konané dne 22.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 400 USNESENÍ hospodářského výboru z 52. schůze konané dne 22. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2006 4. volební období 400 USNESENÍ hospodářského výboru z 52. schůze konané dne 22. února 2006 k Vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 3/2011, kterým se zřizuje přírodní památka Stříbrná Huť Rada Jihočeského kraje vydává dne 8. 3. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 36 zákona č. 114/1992 Sb., o

Více

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 18/2011, kterým se zřizuje přírodní památka Kozlovská stráň Rada Jihočeského kraje vydává dne 19. 7. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 36 zákona č. 114/1992 Sb.,

Více

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 23/2011, kterým se zřizuje přírodní památka Veselská blata Rada Jihočeského kraje vydává dne 19. 7. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 36 zákona č. 114/1992 Sb.,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 573/3

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 573/3 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 573/3 Usnesení výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj č. 108 ze dne 23. května 2012 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 1999 3. volební období 269/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o pojišťovnictví a o změně některých souvisejících

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 854/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 854/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 854/1 Usnesení výboru pro sociální politiku č. 238 ze dne 15. prosince 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995

Více