Místní Agenda 21 v obci Křižánky. Kaiserštejnský palác Praha

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Místní Agenda 21 v obci Křižánky. Kaiserštejnský palác Praha"

Transkript

1 Místní Agenda 21 v obci Křižánky Kaiserštejnský palác Praha

2 Krátké představení obce Křižánky leží u severovýchodní hranice Kraje Vysočina asi 20 km od Nového Města na Moravě

3 Krátké představení obce Křižánky mají k dnešnímu dni 375 trvale bydlících obyvatel

4 Krátké představení obce Křižánky mají poměrně velké území, které zahrnuje tři místní části. Obcí prochází historická zemská hranice rozdělující obec na část českou a moravskou.

5 Krátké představení obce Obec se nachází ve turisticky velice atraktivní oblasti v centrální části Žďárských vrchů. V Křižánkách je největší vesnická památková rezervace v Kraji Vysočina. V katastru obce se nacházejí nejcennější lokality z hlediska ochrany přírody a krajiny.

6 Představení obce Více jak polovina nemovitostí není trvale obydlena. Díky poměrně velké vzdálenosti obce od větších měst (center zaměstnanosti) mají naši občané problémy při získávání zaměstnání. Trendem posledních let je i stárnutí populace, které je podpořeno odchodem mladších ročníků z obce.

7 Krátké představení obce V obci se dlouhodobě snižuje počet trvale bydlících obyvatel.

8 Krátké představení obce V obci je mateřská a základní škola ( ročník). Škola se zapojila do sítě Zdravých škol

9 Krátké představení obce V obci funguje mnoho aktivních spolků Český svaz žen ZO Křižánky Sbor dobrovolných hasičů Křižánky Moravský rybářský svaz Myslivecké sdružení Divadelní spolek LAVINA Fotbalový oddíl SK BOTAFOGO Velká část našich obyvatel se aktivně podílí na činnosti uvedených spolků.

10 Proč se Křižánky přihlásily k MA21 Výchozím bodem pro realizaci MA21 v naší obci byl rok 2005, kdy se pomyslně rozpůlilo funkční období zastupitelstva obce. Většina členů zastupitelstva tehdy avizovala, že již nebude v dalších komunálních volbách kandidovat a to včetně starosty obce. O práci v zastupitelstvu nebyl velký zájem ani mezi veřejností. Obec se nacházela v poměrně obtížném období, kdy se zapojila do rozsáhlého a finančně náročného projektu plynofikace.

11 Vznik Poradního sboru obce Bylo proto nutné v dostatečném předstihu zapojit veřejnost do plánovacích a rozhodovacích procesů. Snažili jsme se navázat na to, co v obci dobře funguje, a to byla právě spolková činnost. V druhé polovině roku 2005 proto vznikl tzv. Poradní sbor obce Křižánky, kdy členy této skupiny nominovali právě spolky.

12 První seznámení s MA21 V této době jsme se také podrobněji seznámili s MA21 a zjistili, že cíle našeho snažení a cíle MA21 jsou velice blízké. Současně naše obec vstoupila do NSZM. Při práci nám také výrazným způsobem pomohlo Sdružení Krajina o. s., a to především metodickým vedením a poskytnutím konzultací.

13 Práce Poradního sboru do roku 2006 Na základě jednání Poradního sboru vznikal postupně dokument, který se snažil postihnout, co našim občanům v obci chybí, co se jim nelíbí a jak by tento stav chtěli změnit. Výstupy z jednání následně prošly anketou, která nastavila i priority řešení jednotlivých problémů. Na jednom z prvních zasedáních schválilo nově zvolené zastupitelstvo v roce 2006 dokument připravený Poradním sborem, jako hlavní koncepci dalšího rozvoje obce.

14 MA21 v Křižánkách není jenom Poradní sbor Starosta = zodpovědný politik MA21 Zastupitelstvo obce Koordinátorka projektu MA21 Poradní sbor = Výbor ZO Veřejná projednání Veřejná fóra Komunitní akce Akce zaměřené na jednotlivé cílové skupiny.. Partneři = škola, spolky Doplňování Poradního sboru Dobrovolná práce na přípravě a realizaci projektů Účast v anketách Příprava strategického plánu.. Veřejnost

15 Příklady akcí zaměřených na jednotlivé cílové skupiny Bezpečná doprava

16 Příklady akcí zaměřených na jednotlivé cílové skupiny Den Země

17 Příklady akcí zaměřených na jednotlivé cílové skupiny Setkání s chataři a chalupáři

18 Příklady akcí zaměřených na jednotlivé cílové skupiny Setkání se seniory

19 Příklady akcí zaměřených na jednotlivé cílové skupiny Den zdraví

20 Finanční prostředky z Kraje Vysočina na podporu MA21 Pro kvalitní realizaci místní Agendy 21 jsou nutné finanční prostředky, kterými malé obce většinou neoplývají. Výrazným mezníkem pro realizaci MA21 v naší obci byl proto rok 2007, kdy Kraj Vysočina poprvé nabídl svým obcím finanční podporu pro aktivity spojené s realizací MA21. Díky každoroční podpoře Kraje Vysočina se nám podařilo uskutečnit řadu tzv. měkkých projektů, veřejných fór, Dnů zdraví, Dnů Země apod. Výrazným způsobem se do těchto akcí zapojily spolky a sdružení, naše Vzdělávací centrum a také škola.

21 Finanční prostředky na rozvoj MA21 z revolvingového fondu MŽP Dalším významným mezníkem byl rok 2009, kdy se Křižánkám, jako nejmenší obci mezi úspěšnými žadateli, podařilo získat pro realizaci programu Zapojování veřejnosti do rozvoje obce podporu z Revolvingového fondu MŽP. Tento projekt posunul realizaci MA21 na další úroveň. Díky úspěšně dokončenému projektu jsme získali řadu zkušeností a ověřili postupy při přípravě a pořádání akcí s veřejností a samozřejmě získali i další nezbytné zázemí pro další rozvoj MA21.

22 Finanční prostředky na rozvoj MA21 z revolvingového fondu MŽP V současné době realizujeme již druhý projekt z Revolvingového fondu podporující MA21. Jedná se o projekt, na základě kterého se snažíme dokázat, že i malá obec je schopna splnit náročná kritéria kategorie B v hodnocení úrovně MA21.

23 Co nám MA21 vlastně přineslo Díky dlouhotrvající komunikaci s veřejností a zapojování jednotlivých skupin do rozvoje obce získala naše obec především v letech obrovský náskok před ostatními municipalitami podobného typu. Projekty, na jejichž realizaci, jsme žádali finanční prostředky, vycházely z potřeb veřejnosti. I díky tomu se podařilo řadu projektů navržených poradním sborem realizovat.

24 Příklady zapojení veřejnosti do rozvoje obce Na následující šestici příkladů je možné prezentovat různé způsoby zapojení veřejnosti do rozvoje obce. Veřejnost se do těchto projektů zapojovala v různém stádiu přípravy i realizace projektů. Veškerá činnost občanů fungovala vždy na bázi dobrovolnosti.

25 Příklady zapojení veřejnosti do rozvoje obce Realizace uvedených příkladů řeší následující problémy, které vyvstaly při jednání s veřejností: Chybějící hřiště pro děti Neupravený střed obce, chybějící náves - místo pro setkávání a odpočinek občanů i návštěvníků obce Budova v školy v havarijním stavu Špatné využití turistické atraktivity obce turisté obcí pouze procházeli Chybějící zázemí pro další vzdělávání a spolkové aktivity Malá nabídka obce pro kulturní vyžití občanů a návštěvníků

26 Příklady zapojení veřejnosti do realizace projektů Vybudování dětského hřiště

27 Příklady zapojení veřejnosti do realizace projektů Vybudování parku v centru obce

28 Příklady aktivního zapojení veřejnosti do realizace projektů Rekonstrukce školy

29 Příklady aktivního zapojení veřejnosti do realizace projektů Vybudování naučné stezky o Pilníkářích

30 Příklady aktivního zapojení veřejnosti do realizace projektů Stavba vzdělávacího centra

31 Příklady aktivního zapojení veřejnosti do realizace projektů Výstava Houby Žďárských vrchů

32 Co nám MA21 přinesla Lidé berou jako samozřejmost, že jsou pozvaní na veřejné projednání konkretní věci. Daří se oslovovat všechny důležité cílové skupiny, které lze v naší obci vymezit včetně silné skupiny chatařů a chalupářů. Snažíme se proto pořádat velké množství doprovodných akcí, na které dorazí i ta část veřejnosti, která by jinak zůstala doma. Často jde o pouhé překonání prvního ostychu a třeba i počáteční nedůvěry.

33 CO nám MA21 přinesla Také díky těmto aktivitám se nám podařilo získat významná ocenění v soutěži Vesnice Vysočiny a Vesnice roku. V roce 2010 jsme získali v krajském kole soutěže Bílou stuhu za činnost mládeže. V roce 2011 jsme získali v krajském kole soutěže Modrou stuhu za společenský život. V roce 2012 jsme se stali vítěznou obcí Kraje Vysočina. Posledním letošním úspěchem je také udělení tzv. Přeshraniční ceny v kategorií Udržitelný rozvoj v rámci projektu MA-G 21 realizovaného Krajem Vysočina a Dolním Rakouskem

34 Co nám MA21 přinesla V tomto roce jsme získali také 3. místo v celorepublikovém kole soutěže Venice roku

35 Strategický plán rozvoje obce Významnou aktivitou, do které byla zapojena ve velké míře veřejnost, byla tvorba strategického plánu rozvoje obce, který byl schválen na posledním zasedání zastupitelstva obce. Veřejnost se zapojila do všech fází tvorby plánu. Plán vznikl díky podpoře NSZM. Vznik Strategického plánu obce v silné vazbě na názory veřejnosti je završením jedné etapy MA21.

36 Děkuji Vám za pozornost!

OBEC KŘIŽÁNKY Význam školy pro rozvoj malé obce

OBEC KŘIŽÁNKY Význam školy pro rozvoj malé obce OBEC KŘIŽÁNKY Význam školy pro rozvoj malé obce ING. MGR. JAN SEDLÁČEK STAROSTA OBCE KŘIŽÁNKY 16.10.2013 - KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Krátké představení obce Křižánky jsou malá obec ležící v severní části

Více

Příprava strategického plánu v malé obci

Příprava strategického plánu v malé obci Příprava strategického plánu v malé obci Obec Křižánky Praha 10.5. 2012 Obec Křižánky představení obce Křižánky jsou malá obec v srdci Žďárských vrchů. Naše obec má území o velikosti 1197 ha, na kterém

Více

MA21 UDRŽITELNÝ ROZVOJ V MALÝCH OBCÍCH - UMÍME TO?! Praktické zkušenosti a informace pro místní Agendu 21 v prostředí obcí

MA21 UDRŽITELNÝ ROZVOJ V MALÝCH OBCÍCH - UMÍME TO?! Praktické zkušenosti a informace pro místní Agendu 21 v prostředí obcí MALÉ OBCE do 2 tis. obyvatel MA21 UDRŽITELNÝ ROZVOJ V MALÝCH OBCÍCH - UMÍME TO?! Praktické zkušenosti a informace pro místní Agendu 21 v prostředí obcí Místní Agenda 21 cesta ke kvalitě Přehled MA21 v

Více

21. Konference Národní sítě Zdravých měst ČR 25. listopadu 2014, Praha

21. Konference Národní sítě Zdravých měst ČR 25. listopadu 2014, Praha 21. Konference Národní sítě Zdravých měst ČR 25. listopadu 2014, Praha Akce je součástí projektu NSZM ČR STRATEG-2, který je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

Zdravé město Litoměřice a místní Agenda 21 Prezentace systému MA21 jako nástroje pro udržitelný rozvoj měst

Zdravé město Litoměřice a místní Agenda 21 Prezentace systému MA21 jako nástroje pro udržitelný rozvoj měst Obhajoba kategorie B MA 21, Praha, Kaiserštejnský palác, 20.11. 2012 Zdravé město Litoměřice a místní Agenda 21 Prezentace systému MA21 jako nástroje pro udržitelný rozvoj měst Co nás všechno čeká? MA

Více

STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ V OBCÍCH

STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ V OBCÍCH STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ V OBCÍCH - METODY KVALITY, ZKUŠENOSTI, SPOLUPRÁCE Sekce Národní sítě Zdravých měst ČR Praha, 21. května 2015 www.zdravamesta.cz/strateg-sekce2015 Akce je součástí projektu NSZM ČR STRATEG-2:

Více

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Třebíč, 22. března 2017 www.zdravamesta.cz/js2017 Tato akce byla připravena za finanční podpory SFŽP a MŽP. Projekt Zdravý Kraj Vysočina a místní Agenda 21 Jarní

Více

Zdravý Kraj Vysočina a MA21. v roce 2016

Zdravý Kraj Vysočina a MA21. v roce 2016 Zdravý Kraj Vysočina a MA21 v roce 2016 Organizační struktura Zodpovědný politik: Ing. Bc. Martin Hyský Koordinátorka: Bc. Jana Böhmová Pracovní skupina projektu Zdravý kraj a MA21 při Výboru regionálního

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ Libušská PRAHA 4 - LIBUŠ

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ Libušská PRAHA 4 - LIBUŠ ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 Praha-Libuš Akční Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 Plán zlepšování je nástrojem, pomocí něhož je Komisí pro udržitelný rozvoj MČ Praha-Libuš stanoveno, jakého zlepšení

Více

Zdravý Kraj Vysočina. 7. 3. 2012 Havlíčkův Brod. Marta Vencovská

Zdravý Kraj Vysočina. 7. 3. 2012 Havlíčkův Brod. Marta Vencovská Zdravý Kraj Vysočina 7. 3. 2012 Havlíčkův Brod Marta Vencovská MA 21 v Kraji Vysočina Kraj Vysočina od roku 2004: realizátor místní Agendy 21 realizace projektu Zdravý Kraj Vysočina aktivníčlen NSZM ČR

Více

Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj. Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013

Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj. Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013 Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Charakteristika Olomouckého kraje Nástroje rozvoje venkova

Více

ÚSPORY ENERGIE - JIHLAVA ZASEDACÍ MÍSTNOST ZASTUPITELSTVA MĚSTA JIHLAVY,

ÚSPORY ENERGIE - JIHLAVA ZASEDACÍ MÍSTNOST ZASTUPITELSTVA MĚSTA JIHLAVY, ÚSPORY ENERGIE - JIHLAVA ZASEDACÍ MÍSTNOST ZASTUPITELSTVA MĚSTA JIHLAVY, 21. 11. 2017 Statutární město Jihlava - Poloha: 115 km jihovýchodně od Prahy, na někdejší česko-moravské zemské hranici, zčásti

Více

Setkání se spolky a organizacemi MČ Praha 8 dne 3. 6. 2015

Setkání se spolky a organizacemi MČ Praha 8 dne 3. 6. 2015 Dnešní program Úvod a vzájemné seznámení Představení MA21 Informace o zapojení veřejnosti do přípravy strategickém plánu Participace na vytvoření seznamu služeb pro spolky a neziskové organizace a společnosti

Více

Město Meziboří. Plán rozvoje sportu. na období

Město Meziboří. Plán rozvoje sportu. na období Město Meziboří Plán rozvoje sportu na období 2018-2026 1 Úvod Plán rozvoje sportu je zpracován ve smyslu 6 zákona č. 115/2001 Sb. o podpoře sportu, ve znění pozdějších předpisů. Koncepce podpory sportu

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Miroslava Tichá odbor regionální politiky Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského majetku po živelných

Více

APES Úspory energie a EPC, Energetický management

APES Úspory energie a EPC, Energetický management APES Úspory energie a EPC, Praha, 27.listopadu 2012 Energetický management města ě Litoměřice Schéma prezentace MA 21 v LTM MA 21 a Energetika Plánované aktivity MA 21 v Litoměřicích Popis, principy a

Více

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce

Více

Tvorba Zdravotního plánu ve městě Litoměřice. PLÁNOVÁNÍ PRO ZDRAVÍ JAK NA TO? PRAHA, Ministerstvo zdravotnictví, 14. října 2008

Tvorba Zdravotního plánu ve městě Litoměřice. PLÁNOVÁNÍ PRO ZDRAVÍ JAK NA TO? PRAHA, Ministerstvo zdravotnictví, 14. října 2008 Tvorba Zdravotního plánu ve městě Litoměřice PLÁNOVÁNÍ PRO ZDRAVÍ JAK NA TO? PRAHA, Ministerstvo zdravotnictví, 14. října 2008 Zdravotní politika města byly shromážděny podklady a data pro zpracování Zdravotního

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2016

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA PROGRAMU ROZVOJE OBCE HOŠTKA

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA PROGRAMU ROZVOJE OBCE HOŠTKA HODNOTÍCÍ ZPRÁVA PROGRAMU ROZVOJE OBCE HOŠTKA NA OBDOBÍ LET 1.1.2016-31.12.2016 Zpracovatel: Mgr. Radovan Rieger Schválení: RM č. 66/2017, usnesení 6.1 Představení Programu rozvoje obce Program rozvoje

Více

Zdravý kraj Vysočina. Marta Vencovská. Marta Vencovská

Zdravý kraj Vysočina. Marta Vencovská. Marta Vencovská Zdravý kraj Vysočina Cílové skupiny VEŘEJNOST VEŘEJNÁ SPRÁVA Neziskové organizace Příspěvkové organizace (MŠ a ZŠ, domov pro seniory, DDM PODNIKATELSKÝ SEKTOR 2 3 M MA 21 Místní Agenda 21 MAS Místní akční

Více

Aktivity Olomouckého kraje pro venkov

Aktivity Olomouckého kraje pro venkov Aktivity Olomouckého kraje pro venkov Setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 21. června 2012, Plumlov Josef Londa Karel Hošek Východiska rozvoje venkova Olomouckého kraje Programové prohlášení

Více

SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY

SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ A PARTICIPACE VEŘEJNOSTI :: UDRŽITELNÝ ROZVOJ :: MÍSTNÍ AGENDA 21 Praha, 4. června 2015 www.zdravamesta.cz/setkani-mc-2015 Akce je součástí projektu NSZM

Více

Projekt MA-G Marta Vencovská, Petr Holý

Projekt MA-G Marta Vencovská, Petr Holý Projekt MA-G 21 14.10. 2011 Marta Vencovská, Petr Holý MA 21 v kraji Vysočina Kraj Vysočina od roku 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor místní Agendy 21 Rok 2011: členové

Více

Statutární město Liberec Zdravé město

Statutární město Liberec Zdravé město Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2016 Cíl 2016: splnit kritéria kategorie C MA21, případně pokročit v jejich plnění V kalendářním roce 2016 si město klade

Více

Občanská společnost a venkov

Občanská společnost a venkov Občanská společnost a venkov Jaký byl obsah semináře Co je to venkov (znaky města, znaky vesnice) Vývoj vesnice od středověku dodnes Vesnice jako živá komunita Současné problémy vesnice a co s tím? Nejmenší

Více

Analýza potenciálních cílových skupin a zájmové oblasti vzhledem k využívání a vytížení prožitkových a vzdělávacích hřišť

Analýza potenciálních cílových skupin a zájmové oblasti vzhledem k využívání a vytížení prožitkových a vzdělávacích hřišť Analýza potenciálních cílových skupin a zájmové oblasti vzhledem k využívání a vytížení prožitkových a vzdělávacích hřišť Ing. Jindřich Lechovský 0764.01/030912/CZ.4/2/07, Koncepce k tématické ekologické

Více

SETKÁNÍ ZDRAVÝCH KRAJŮ. 16. února 2016 Kraj Vysočina Statutární město Jihlava

SETKÁNÍ ZDRAVÝCH KRAJŮ. 16. února 2016 Kraj Vysočina Statutární město Jihlava SETKÁNÍ ZDRAVÝCH KRAJŮ 16. února 2016 Kraj Vysočina Statutární město Jihlava . Projekt Zdravé město. místní Agenda 21 2 Národní síť Zdravých měst, obcí a regionů SÍŤOVÁ SPOLUPRÁCE K PŘENOSU DOBRÉ PRAXE

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU NPPCR

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR podprogram Cestování dostupné všem seminář pro žadatele 9. prosince 2015 Národní program podpory cestovního ruchu dotační

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2018

Více

Projekt Zdravý Kraj Vysočina a místní Agenda 21. Jihlava

Projekt Zdravý Kraj Vysočina a místní Agenda 21. Jihlava Projekt Zdravý Kraj Vysočina a místní Agenda 21 Jihlava 12. 10. 2017 Od roku 2004: - Kraj Vysočina realizuje místní Agendu 21 - realizuje Projekt Zdravý kraj Vysočina a MA21 - je členem NSZM ČR Od roku

Více

RADA OBCE BORŠICE 687 09 Boršice, telefon: 572 501 121, e-mail: ou@borsice.cz. Zápis ze 17. zasedání rady obce ze dne 27. 10. 2015

RADA OBCE BORŠICE 687 09 Boršice, telefon: 572 501 121, e-mail: ou@borsice.cz. Zápis ze 17. zasedání rady obce ze dne 27. 10. 2015 Zápis ze 17. zasedání rady obce ze dne 27. 10. 2015 Přítomni: Mgr. Petra Dostálová, Petr Dula, Ing. Roman Jílek, Helena Veselá, Ing. Stanislav Volčík Omluveni: - Jednání řídil: starosta Kontrola zápisu

Více

Statutární město Liberec Zdravé město

Statutární město Liberec Zdravé město Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2015 Cíl 2015: stabilizovat aktivity v kategorii D V kalendářním roce 2015 si město klade za cíl naplnit následující dílčí

Více

Usnesení z 3. zasedání Zastupitelstva obce Kyselka v roce 2014 konaného dne 3. 2. 2014, od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu.

Usnesení z 3. zasedání Zastupitelstva obce Kyselka v roce 2014 konaného dne 3. 2. 2014, od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu. Obec Kyselka tel., fax 353941127, 353941289 Zastupitelstvo obce Kyselka e-mail: starosta@obeckyselka.cz 362 72 Kyselka http://www.obeckyselka.cz IČ: 00254762 Č. j. 46/2014 Usnesení z 3. zasedání Zastupitelstva

Více

SETKÁNÍ ZDRAVÝCH KRAJŮ Národní síť Zdravých měst ČR

SETKÁNÍ ZDRAVÝCH KRAJŮ Národní síť Zdravých měst ČR SETKÁNÍ ZDRAVÝCH KRAJŮ Národní síť Zdravých měst ČR Jihlava, 16. května 2017 Setkání je realizováno v rámci projektu NSZM ČR s názvem Spolupráce obcí ke zvýšení kvality veřejné správy za pomoci metody

Více

Hodnotící zpráva plnění Plánu zlepšování procesu MA21 v roce 2017

Hodnotící zpráva plnění Plánu zlepšování procesu MA21 v roce 2017 Hodnotící zpráva plnění Plánu zlepšování procesu MA21 v roce 2017 Plán zlepšování procesu MA21 je nástrojem, pomocí něhož Komise MA21 navrhuje, jakého zlepšení má být v daném roce v rámci Projektu Zdravé

Více

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE Kde nás najdete BOSKOVICKO a MORAVSKÝ KRAS Boskovice leží na střední Moravě asi 40 km severně od Brna na hranici mezi Boskovickou brázdou a Drahanskou vrchovinou

Více

SOCIÁLNĚ VYLOUČENÁ ROMSKÁ LOKALITA NEBO ZÁRODEK OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI?

SOCIÁLNĚ VYLOUČENÁ ROMSKÁ LOKALITA NEBO ZÁRODEK OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI? SOCIÁLNĚ VYLOUČENÁ ROMSKÁ LOKALITA NEBO ZÁRODEK OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI? Občanské sdružení Český západ se sídlem vdobrévodě u Toužimi na Karlovarsku POSLÁNÍ SDRUŽENÍ Posláním činnosti občanského sdružení

Více

Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Havlíčkův Brod

Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Havlíčkův Brod Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Havlíčkův Brod Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21 v roce 2019 Místní Agenda 21 bude v roce 2019 v Havlíčkově Brodě realizována prostřednictvím Projektu

Více

Strategický plán obce Zákolany

Strategický plán obce Zákolany VIZE Strategický plán obce Zákolany - 2014 Zákolany poskytují svým obyvatelům podmínky pro nadstandardní kvalitu života, která je dána: 1. kvalitním a dostupným zabezpečením jejich základních potřeb 2.

Více

Agenda 21. a hledá řešení ve spolupráci se všemi

Agenda 21. a hledá řešení ve spolupráci se všemi Místní Agenda 21 Agenda 21 Agenda 21 Globální strategický a akční plán světového společenství, který stanovuje konkrétní kroky směrem k udržitelnému rozvoji. Místní Agenda 21 Zohledňuje konkrétní problémy

Více

Plán činnosti rozvoje EVVO rok Strana 1

Plán činnosti rozvoje EVVO rok Strana 1 Plán činnosti rozvoje EVVO rok 2019 1 Strana 1 2 1. Dokončení interaktivních prvků u Vodní stezky kolem Veseláku - budou dokončeny interaktivní prvky u zastavení 2 a 10 naučné stezky s cílem podpořit edukační

Více

Místní Agenda 21 Cesta k udržitelnému rozvoji v Praze 8. Konference Moderní veřejná správa 2017 v Brně 1. června 2017

Místní Agenda 21 Cesta k udržitelnému rozvoji v Praze 8. Konference Moderní veřejná správa 2017 v Brně 1. června 2017 Místní Agenda 21 Cesta k udržitelnému rozvoji v Praze 8 Konference Moderní veřejná správa 2017 v Brně 1. června 2017 Městská část Praha 8 Rozloha 2018 ha Počet obyvatel 103 000 Počet cizinců 10 584 3.

Více

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Tábor, 18. března 2015 www.zdravamesta.cz/js2015 Akce je součástí projektu NSZM ČR Strateg-2 podpořeného finančními prostředky z ESF a ze státního rozpočtu v rámci

Více

SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY

SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY Praha, 13. března 2014 www.zdravamesta.cz/setkani-mc Akce je součástí projektu NSZM ČR STRATEG-2: Strategické řízení v obcích o stupeň výše podpořeného finančními prostředky

Více

PLÁN ROZVOJE OBCE ČERVENÁ VODA

PLÁN ROZVOJE OBCE ČERVENÁ VODA PLÁN ROZVOJE OBCE ČERVENÁ VODA na období 2018 2031 NÁVRHOVÁ ČÁST Verze 1.0 ZÁŘÍ 2018 OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. STRATEGICKÁ VIZE OBCE ČERVENÁ VODA... 4 3. ROZVOJOVÉ OBLASTI... 4 1) Živá obec... 4 2) Obecní

Více

Podpora Olomouckého kraje rozvoji venkova

Podpora Olomouckého kraje rozvoji venkova Podpora Olomouckého kraje rozvoji venkova Ing. Marta Novotná vedoucí oddělení regionálního rozvoje Krajský úřad Olomouckého kraje Koncepce zemědělsk lské politiky a rozvoje venkova Olomouckého kraje Důsledná

Více

Komunitní plánování pro Program rozvoje obce Skalka

Komunitní plánování pro Program rozvoje obce Skalka Komunitní plánování pro Program rozvoje obce Skalka Komunitní plánování proběhlo v pondělí 23. 5. 2017 od 18:30 hodin na obecním úřadě obce Skalka. Účastnili se ho dle prezenční listiny všichni zastupitelé

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2018

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2018 Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2018 Vypracovala: Ing. Soňa Krátká, koordinátorka PZM a MA21 Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 1. Naplňování kritérií MA21 splnění kritérií

Více

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Únor 2019 Městys Jedovnice leží v Jihomoravském kraj, okresu Blansko, v krásném prostředí Moravského krasu. Katastrální území je 14,2 km 2 a k 31. 12. 2018 má

Více

SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD NÁVRH Veřejné projednání

SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD NÁVRH Veřejné projednání SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD 2014-2020 NÁVRH Veřejné projednání 7.7.2014 Definice SWOT analýza je metoda celkového určení pozitivních a negativních stránek regionu MAS. 1. 1.silné stránky

Více

Participace v rámci MA21 Kontext udržitelného rozvoje měst

Participace v rámci MA21 Kontext udržitelného rozvoje měst Participace v rámci MA21 Kontext udržitelného rozvoje měst Ing. arch. Marie Petrová Senát PČR, 14. září 2015 Klimatické změny PARTICIPACE Energetické úspory Finanční krize Sociální koheze Adaptace DEMOGRAFICKÝ

Více

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava)

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický rozvojový plán obce Rokytno (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Rokytno, vyjadřující předpokládaný

Více

Regionální aktivity. v podpoře zdraví a prevenci nemocí

Regionální aktivity. v podpoře zdraví a prevenci nemocí Regionální aktivity v podpoře zdraví a prevenci nemocí Kraj Vysočina MUDr. Stanislav Wasserbauer Ministerstvo zdravotnictví Zdravý Kraj Vysočina Kraj Vysočina je do realizace tohoto komunitního programu

Více

SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY

SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY SETKÁNÍ MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ PRAHY STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ A PARTICIPACE VEŘEJNOSTI :: UDRŽITELNÝ ROZVOJ :: MÍSTNÍ AGENDA 21 Praha, 4. června 2015 www.zdravamesta.cz/setkani-mc-2015 Akce je součástí projektu NSZM

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY M Ě S T O K L A D R U B Y Nám. Republiky 89, 349 61 Kladruby u Stříbra, IČ 00259888 tel. 374 616 711, fax 374 631 090, e-mail : obec@kladruby.cz STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY Obsah: Obsah 1 Informace

Více

Obec Žleby Strategický plán rozvoje sportu v obci do roku 2025

Obec Žleby Strategický plán rozvoje sportu v obci do roku 2025 Obec Žleby Strategický plán rozvoje sportu v obci do roku 2025 Obsah I. Úvod II. Základní pojmy III. Úloha obce v zajištění sportu IV. Oblasti podpory sportu V. Formy podpory sportu VI. Závěr I. Úvod Strategický

Více

IX. SETKÁNÍ STAROSTŮ A MÍSTOSTAROSTŮ ZLÍNSKÉHO KRAJE

IX. SETKÁNÍ STAROSTŮ A MÍSTOSTAROSTŮ ZLÍNSKÉHO KRAJE IX. SETKÁNÍ STAROSTŮ A MÍSTOSTAROSTŮ ZLÍNSKÉHO KRAJE Mgr. Tomáš Nezmeškal BDO Czech Republic EU Office s. r. o. 20. listopad 2014 Obecné informace k aktuální situaci Pro Českou republiku byly pro období

Více

VALNÁ HROMADA OS MAS ZA HUMNAMA HRUŠKY

VALNÁ HROMADA OS MAS ZA HUMNAMA HRUŠKY VALNÁ HROMADA OS MAS ZA HUMNAMA HRUŠKY 28. 11. 2012 Program jednání 1. Zahájení, technický bod 2. Přijetí nových členů MAS 3. Zpráva o činnosti MAS za období od poslední valné hromady 4. Rozšíření územní

Více

Strategie rozvoje obce Drozdov

Strategie rozvoje obce Drozdov Obec Drozdov ------------------------------------------------------------------------------ Drozdov 150 789 01 Zábřeh Telefon, fax: 583 427 245 www.obecdrozdov.cz vypracoval: Bc. Marek Karger - starosta

Více

Zřízení Registru muzeí a galerií a vybudování Národní sítě muzeí

Zřízení Registru muzeí a galerií a vybudování Národní sítě muzeí Zřízení Registru muzeí a galerií a vybudování Národní sítě muzeí Příspěvek pro seminář NOVÁ KONCEPCE ROZVOJE MUZEJNICTVÍ A JEJÍ ROZVOJOVÝ POTENCIÁL PRO GALERIE A JEJICH ZŘIZOVATELE Veletržní palác, 13.

Více

Program Zdraví 2020 pro Kraj Vysočina na období

Program Zdraví 2020 pro Kraj Vysočina na období Program Zdraví 2020 pro Kraj Vysočina na období 2016-2020 Zdravý Kraj Vysočina od roku 2004: realizuje mezinárodní projekt OSN/WHO Zdravý kraj člen NSZM realizuje místní Agendu 21 od roku 2009 v kategorii

Více

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha Zličín, které se konalo dne 7. 3.

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha Zličín, které se konalo dne 7. 3. Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha Zličín, které se konalo 07/2016 7/1. Zpráva kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha - Zličín o plnění usnesení zastupitelstva

Více

Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21. Plán zlepšování v roce 2016

Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21. Plán zlepšování v roce 2016 Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21 Plán zlepšování v roce 2016 Cíl: Udržet a prohlubovat kvalitu projektu Zdravé Město Valašské Meziříčí a komunikaci se všemi, kteří jsou do projektu

Více

SETKÁNÍ (NEJEN) ZDRAVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ

SETKÁNÍ (NEJEN) ZDRAVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ SETKÁNÍ (NEJEN) ZDRAVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ Praha, 6. března 2018 www.zdravamesta.cz/setkani-mc-2018 Podpořeno finančními prostředky Evropského sociálního fondu, které byly na realizaci projektu tnuty z Operačního

Více

Udržitelný rozvoj na Praze 14

Udržitelný rozvoj na Praze 14 Udržitelný rozvoj na Praze 14 Městská část Praha 14 jedna z 57 městských částí hlavního města Prahy původní historické obce Kyje, Hloubětín, Hostavice a sídliště Černý Most přibližně 45565 obyvatel 2 Městská

Více

Neformální skupina 1. schůzka 14. března 2016 místní Agenda 21 Národní síť Zdravých měst ČR O čem dneska bude řeč? Projekt Zdravé město Národní síť Zdravých měst ČR (NSZM ČR) Místní Agenda 21 Kritéria

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

REALIZACE MA 21 V KATEGORII C NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14

REALIZACE MA 21 V KATEGORII C NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14 REALIZACE MA 21 V KATEGORII C NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14 Městská část Praha 14 Jedna z 57 městských částí hlavního města Prahy Původní historické obce Kyje, Hloubětín, Hostavice a sídliště Černý Most

Více

Zápis ze setkání zástupců MAS Orlicko a veřejnosti

Zápis ze setkání zástupců MAS Orlicko a veřejnosti Zápis ze setkání zástupců MAS Orlicko a veřejnosti Místo konání: Ústí nad Orlicí, Dolní Čermná, Žamberk Dne: 22. 4., 23. 4., 25. 4. 2014 Účastníci: zástupci MAS Orlicko a veřejnost Ve dnech 22. 4., 23.

Více

Projekt MA-G 21 TŘEŠŤ - 22.11. 2011. Marta Vencovská, Petr Holý

Projekt MA-G 21 TŘEŠŤ - 22.11. 2011. Marta Vencovská, Petr Holý Projekt MA-G 21 TŘEŠŤ - 22.11. 2011 Marta Vencovská, Petr Holý MA21 = LA21 Místní Agenda 21 = Lokale Agenda 21 Místní Agenda 21 - Gemeinde 21 Kraj Vysočina Dolní Rakousko MA-G 21 Spolupráce mezi místní

Více

METODICKÁ PŘÍRUČKA JAK NA TO ZAVÁDÍME METODU MÍSTNÍ AGENDY 21 URČENO (NE)JEN PRO MĚSTA A MĚSTSKÉ ČÁSTI/OBVODY NAD 70 TISÍC OBYVATEL

METODICKÁ PŘÍRUČKA JAK NA TO ZAVÁDÍME METODU MÍSTNÍ AGENDY 21 URČENO (NE)JEN PRO MĚSTA A MĚSTSKÉ ČÁSTI/OBVODY NAD 70 TISÍC OBYVATEL METODICKÁ PŘÍRUČKA JAK NA TO ZAVÁDÍME METODU MÍSTNÍ AGENDY 21 URČENO (NE)JEN PRO MĚSTA A MĚSTSKÉ ČÁSTI/OBVODY NAD 70 TISÍC OBYVATEL Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České

Více

Plán rozvoje obce na volební období

Plán rozvoje obce na volební období Plán rozvoje obce na volební období 2018-22 Motto: Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě Místo pro spokojené trvalé bydlení a sezónní rekreaci Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě

Více

Akční plán k realizaci koncepce EVVO Karlovarského kraje na rok 2019

Akční plán k realizaci koncepce EVVO Karlovarského kraje na rok 2019 Akční plán k realizaci koncepce EVVO Karlovarského kraje na rok 2019 Stránka 1 z 16 AKTIVITA EVVO č. 19/1 Aktualizovat Akční plán EVVO Karlovarského kraje každý rok 1 Provádět aktualizaci Akčního plánu

Více

AKREDITOVANÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Principy udržitelného rozvoje v návaznosti na strategické plánování a kvalitu života STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ

AKREDITOVANÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Principy udržitelného rozvoje v návaznosti na strategické plánování a kvalitu života STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ AKREDITOVANÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Principy udržitelného rozvoje v návaznosti na strategické plánování a kvalitu života STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ Štoky, 15. května 2009 1 Struktura informací v prezentaci

Více

Zdravý Jihomoravský kraj. Pracovní a koordinační setkání Zdravých krajů Praha,

Zdravý Jihomoravský kraj. Pracovní a koordinační setkání Zdravých krajů Praha, Zdravý Jihomoravský kraj Pracovní a koordinační setkání Zdravých krajů Praha, 14.2.2012 Co jsme si pro Vás připravily Úvodní informace o JMK Propojení managementu kvality s PZK a MA 21 Aktivity Zdravého

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015. Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015. Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 Vít Richter Národní ČR vit.richter@nkp.cz EU = 63 000 veřejných knihoven, ČR = 5 401 EU = 1,3VK/10 000 obyv. ČR = 5,1VK/10 000 obyv. Knihovny jsou financovány

Více

Závazný výklad preferenčních kritérií

Závazný výklad preferenčních kritérií MAS Mikulovsko o.p.s. Strategický plán LEADER MAS Mikulovsko 2007 2013 Fiche 7 Rozvoj občanského vybavení a služeb v MAS Mikulovsko Povinná preferenční : Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa

Více

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018

Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018 Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 pro rok 2018 Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014 2020 uvádí ve specifickém cíli 1.3 Rozšíření řízení kvality a zlepšení strategického

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE KRHOVÁ

PROGRAM ROZVOJE OBCE KRHOVÁ PROGRAM ROZVOJE OBCE KRHOVÁ na období 2015-2025 Schváleno Zastupitelstvem obce Krhová, dne 29.1.2015, usnesením č. 3/2015/Z-051 Doplnění č. 1 schváleno Zastupitelstvem obce Krhová, dne 10.2.2015, usnesením

Více

SETKÁNÍ ZDRAVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ

SETKÁNÍ ZDRAVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ SETKÁNÍ ZDRAVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ Praha, 7. března 2017 www.zdravamesta.cz/setkani-mc-2017 Podpořeno finančními prostředky Evropského sociálního fondu, které byly na realizaci projektu tnuty z Operačního

Více

chceme Chcete v našem městě lépe žít? Seznamte se s projektem Zdravé město...

chceme Chcete v našem městě lépe žít? Seznamte se s projektem Zdravé město... Chcete v našem městě lépe žít? Seznamte se s projektem Zdravé město... chceme spolupracovat naslouchat zodpovědně rozhodovat Pomozte ovlivnit i Vy příští rozvoj našeho města! 2 Obsah 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Více

Názory občanů sídla Lučkovice

Názory občanů sídla Lučkovice Názory občanů sídla Lučkovice I. díi Zpracoval: Atelier M.A.A.T. Odborný garant: Ing. arch. Jirovský Martin, Ph. D. březen 2010 Počet dotazovaných osob pro sídlo Lučkovice: 8 osob Názory občanů sídla LUČKOVICE

Více

Seminář pod záštitou ministra životního prostředí RNDr. Libora Ambrozka. Akce je podpořena Ministerstvem životního prostředí ČR

Seminář pod záštitou ministra životního prostředí RNDr. Libora Ambrozka. Akce je podpořena Ministerstvem životního prostředí ČR PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE MÍSTNÍ AGENDY 21 v ČR Seminář pod záštitou ministra životního prostředí RNDr. Libora Ambrozka Akce je podpořena Ministerstvem životního prostředí ČR Seminář vznikl ve spolupráci: Ministerstvo

Více

SETKÁNÍ ZDRAVÝCH KRAJŮ

SETKÁNÍ ZDRAVÝCH KRAJŮ SETKÁNÍ ZDRAVÝCH KRAJŮ Jihlava, 16. února 2016 www.zdravamesta.cz/setkani-zdravych-kraju-2016 Podpořeno finančními prostředky Evropského sociálního fondu, které byly na realizaci projektu poskytnuty z

Více

Soutěž Vesnice roku v Programu obnovy venkova

Soutěž Vesnice roku v Programu obnovy venkova Soutěž Vesnice roku v Programu obnovy venkova MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Den malých obcí Březen 2017 Soutěž Vesnice roku 1991 Program obnovy venkova 1995 iniciativa Spolku pro obnovu venkova ČR

Více

Zápis ze 3. schůze Rady Města Dolní Kounice konané dne v budově Městského úřadu Dolní Kounice

Zápis ze 3. schůze Rady Města Dolní Kounice konané dne v budově Městského úřadu Dolní Kounice Zápis ze 3. schůze Rady Města Dolní Kounice konané dne 19.2.2019 v budově Městského úřadu Dolní Kounice Přítomní: Ing. Radka Formánková starostka, David Hrbáček místostarosta, MUDr. Petr Fila radní, Mgr.

Více

Regionální operační program Severozápad příležitosti pro neziskové organizace. Karlovy Vary,

Regionální operační program Severozápad příležitosti pro neziskové organizace. Karlovy Vary, Regionální operační program Severozápad příležitosti pro neziskové organizace Karlovy Vary, 18.3.2008 Regionální rada RS Severozápad Regionální rada regionu soudržnosti Severozápad orgán, resp. právnická

Více

Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext

Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Místní Agenda 21 2013 - hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová STUŽ, 3. prosince 2013 Místní Agenda 21 - nástroj pro naplňování principů udržitelného rozvoje na

Více

Akční plán rozvoje místní Agendy 21 Moravskoslezského kraje na období

Akční plán rozvoje místní Agendy 21 Moravskoslezského kraje na období Akční plán rozvoje místní Agendy 21 Moravskoslezského kraje na období 2017 2018 Předkládané znění Akčního plánu rozvoje místní Agendy 21 (MA21) v Moravskoslezském kraji na období 2016-2017 (dále Akční

Více

X. SETKÁNÍ STAROSTŮ A MÍSTOSTAROSTŮ PARDUBICKÉHO KRAJE

X. SETKÁNÍ STAROSTŮ A MÍSTOSTAROSTŮ PARDUBICKÉHO KRAJE X. SETKÁNÍ STAROSTŮ A MÍSTOSTAROSTŮ PARDUBICKÉHO KRAJE Mgr. Tomáš Nezmeškal BDO Czech Republic EU Office s. r. o. 27. listopad 2014 Obecné informace k aktuální situaci Pro Českou republiku byly pro období

Více

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Obce a podpora venkovského cestovního ruchu PaeDdr. Václav Petrus I. Obecné předpoklady Zk. 128/2000 Sb. o obcích, orgány obce Zk. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech,

Více

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020 PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, OPS 2014-2020 Ing Iveta Kopcová MAS Uničovsko ops projektový manažer Medlov, 1282014 Obsah prezentace 1 Zdroje informací ke strategické

Více

Zdravá Libuš a Písnice a místní Agenda 21. Seminář K čemu slouţí radnicím MA 21?

Zdravá Libuš a Písnice a místní Agenda 21. Seminář K čemu slouţí radnicím MA 21? Zdravá Libuš a Písnice a místní Agenda 21 Seminář K čemu slouţí radnicím MA 21? Praha dne 20. dubna 2011 Hlavní cíl projektu Systémové zlepšování kvality ţivota a zdraví obyvatel s principy udrţitelného

Více

OBEC RADEŠÍNSKÁ SVRATKA

OBEC RADEŠÍNSKÁ SVRATKA . PLÁN ROZVOJE SPORTU Červen 2018 1 Identifikační údaje: Zadavatel: Obec Radešínská Svratka Radešínská Svratka 85 59233 Radešínská Svratka IČO: 00295205 Tel.: 566673326 Email: obec.radsvratka@tiscali.cz

Více

Rozvoj venkova Olomouckého kraje. Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn, 8.3.2012

Rozvoj venkova Olomouckého kraje. Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn, 8.3.2012 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn, 8.3.2012 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Východiska rozvoje venkova - koncepční Činnost Komise pro rozvoj venkova a

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více