PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PODPORU VČELAŘSTVÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PODPORU VČELAŘSTVÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ"

Transkript

1 PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PODPORU VČELAŘSTVÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ Rada Karlovarského kraje (dále jen rada kraje ) se usnesla na těchto Pravidlech pro posuzování a hodnocení žádostí a poskytování dotací na podporu včelařství z rozpočtu Karlovarského kraje odboru životního prostředí a zemědělství (dále jen pravidla ): Čl. I. Úvodní ustanovení (1) Dotaci poskytuje Karlovarský kraj (dále jen kraj ), který takto pečuje o všestranný rozvoj svého území a o potřeby svých občanů v souladu s ustanovením 1 odst. 4 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů. (2) Dotace je poskytována ve formě neinvestičních finančních prostředků (viz čl. VII. odst. 1) za účelem stabilizace a zvýšení počtu včelstev a zkvalitnění jejich chovu, společně se zlepšením opylovací služby rostlin (dále jen předmět dotace ). (3) Žadatel je fyzická osoba starší 18 let s pobytem na území kraje, která provádí činnost spojenou s včelařstvím na území kraje (dále jen žadatel ). (4) Předpokladem poskytnutí dotace je vyrovnání splatných dluhů a závazků žadatele vůči kraji. (5) Dotace je poskytována jako podpora de minimis podle nařízení Komise (EU) č. 1408/2013 ze dne 18. prosince 2013 o použití článků 107 a 108 Smlouvy o fungování Evropské unie na podporu de minimis v odvětví zemědělství. Čl. II. Náležitosti žádosti (1) Žadatel podá žádost o poskytnutí dotace (dále jen žádost ) na podatelnu Krajského úřadu Karlovarského kraje (dále jen krajský úřad ) v písemné podobě a na formuláři, který je přílohou č. 1 těchto pravidel. (2) Žadatel je podle těchto pravidel povinen při podání žádosti přiložit: a) kopii: i) potvrzení o přidělení registračního čísla stanoviště u Českomoravské společnosti chovatelů, a.s. (dále jen ČMSCH ) nebo ii) kopii hlášení počtu včelstev a umístění stanovišť u ČMSCH nebo iii) hlášení stanoviště včelstev na obecní úřad. b) přílohu č. 4 pravidel, c) přílohu č. 3 pravidel, pokud je žadatel podnikající fyzickou osobou. Strana 1 (celkem 5)

2 (3) Všechny přiložené listiny musí být uvedeny v českém jazyce. V opačném případě je žadatel povinen k nim doložit úředně ověřený překlad. (4) Související formuláře a vstupní informace nutné pro zpracování žádosti jsou k dispozici na odboru životního prostředí a zemědělství krajského úřadu (dále jen příslušný odbor ) a na internetových stránkách kraje. Čl. III Přijímání žádosti (1) Žádost může žadatel podat od do kalendářního roku (pokud tento den není pracovním dnem, nejbližší následující pracovní den). Doručená žádost bude označena razítkem s uvedením data doručení. Rozhodující je datum doručení, nikoli datum podání žádosti k doručení poštovnímu přepravci. Na žádost, kterou kraj obdrží po stanovené lhůtě nebo doručenou jiným způsobem (např. datovou schránkou, em, E-podatelnou, faxem), nebude dotace poskytnuta z důvodu pozdního podání nebo nedodržení způsobu podání žádosti. Žadatel může podat pouze jednu žádost. Doručené žádosti se nevracejí. (2) Žádosti přijaté podatelnou jsou předány na příslušný odbor, který je pověřen administrativními úkony spojenými s poskytnutím dotace. (3) Každou změnu ve výše uvedených údajích je žadatel povinen neprodleně oznámit příslušnému odboru. Čl. IV. Hodnocení žádosti (1) V případě zjištění formálních nedostatků dle čl. II. (chybí požadované náležitosti, údaje jsou chybné, nepřesné, nedůvěryhodné), vyzve příslušný odbor žadatele telefonicky a současně písemně nebo elektronicky k jejich odstranění ve lhůtě 5 pracovních dní od doručení výzvy. Výzvu zaznamená příslušný odbor do příslušné dokumentace. V případě, že žadatel neodstraní formální nedostatky žádosti ve stanovené lhůtě, nebude dotace poskytnuta z důvodu neúplnosti žádosti. (2) Příslušný odbor zkontroluje, zda žadatel splnil podmínku stanovenou v čl. I. odst. 4 (vyrovnané splatné dluhy a závazky vůči kraji). Na žádost příslušného odboru zjišťuje tuto skutečnost finanční odbor krajského úřadu. Čl. V. Podmínky poskytnutí dotace (1) Žadatel, který je plátcem daně z přidané hodnoty (dále jen DPH ) a kterému vzniká nárok na odpočet této daně (podniká v oblasti včelařství), uvádí v žádosti požadovanou výši dotace bez DPH. U těchto žadatelů není DPH uznatelným výdajem. Strana 2 (celkem 5)

3 (2) Dotace se poskytuje do výše 80 % uznatelných, prokazatelně vynaložených nákladů zaplacených od příslušného roku do dne podání vyúčtování na pořízení předmětu dotace, maximálně však do výše ,- Kč na jednoho žadatele a zaokrouhluje se na celé koruny dolů. Minimální poskytnutá částka činí 3.000,- Kč. (3) Dotace bude žadateli poskytnuta v případě, že v uplynulých čtyřech letech dotaci neobdržel. (4) Dotace se poskytuje zpětně po splnění předmětu dotace a je poukazována bezhotovostně na účet uvedený v žádosti, a to do 30 pracovních dnů ode dne předložení řádného vyúčtování. (5) Dotace může být poskytnuta pouze, pokud se žadatel v žádosti písemně zaváže vykonávat včelařství po dobu nejméně pěti let ode dne poskytnutí dotace. Nedodrží-li žadatel tento závazek, je povinen celou dotaci vrátit kraji, ledaže k nedodržení tohoto závazku došlo v důsledku zásahu vyšší moci. Pro účely těchto pravidel se vyšší mocí rozumí: úmrtí žadatele, dlouhodobá pracovní neschopnost žadatele; za dlouhodobou pracovní neschopnost se pro účely těchto pravidel považuje pracovní neschopnost delší než jeden rok, vážná přírodní katastrofa, která významně zasáhla včelstva nebo včelařská zařízení žadatele, náhodné zničení včelstev nebo včelařského zařízení žadatele, nákaza, která postihla včelstva žadatele. (6) Kraj může žadateli dotaci poskytnout v nižší výši, než o jakou žadatel požádal, pokud bude cena za pořízení předmětu dotace zjevně vyšší, než jaká je cena obvyklá. Čl. VI. Vyúčtování dotace (1) Řádné jednorázové vyúčtování v členění dle přílohy č. 2 těchto pravidel žadatel předloží do běžného roku. (2) Žadatel je podle těchto pravidel povinen při podání vyúčtování dotace přiložit: a) kopie veškerých průkazných účetních dokladů prokazující skutečné výdaje vzniklé od běžného roku do dne podání vyúčtování, b) v případě nákupu včelstev nebo oddělků kopie veterinárního osvědčení prokazující zdravotní způsobilost. (3) Je-li předložené vyúčtování neúplně nebo nesprávně vyplněno nebo doloženo, vyzve příslušný odbor žadatele telefonicky a současně písemně nebo elektronicky k odstranění nedostatků vyúčtování. Výzvu zaznamená příslušný odbor do příslušné dokumentace. Pokud žadatel neodstraní všechny uvedené nedostatky do 14 kalendářních dnů ode dne doručení výzvy, nárok na dotaci zaniká. (4) Zálohová platba se nepovažuje za podklad k vyúčtování dotace. Strana 3 (celkem 5)

4 Čl. VII. Uznatelné výdaje (1) Uznatelné výdaje: nákup max. 5 ks nových nástavkových úlů, nákup max. 5 ks včelstev nebo oddělků z registrovaných nebo šlechtitelských chovů, nákup max. 15 kg voskových mezistěn nebo max. 180 ks plastových mezistěn, nákup rámků nebo přířezů k výrobě rámků vztahující se na pořízení nových nástavkových úlů. (2) Nástavkovým úlem se pro účely těchto pravidel rozumí zařízení pro chov včel skládající se z varroadna, nástavků, víka, krmítka a mateří mřížky. Cena nástavkového úlu bude příslušným odborem uznána maximálně do výše 3.500,- Kč včetně DPH. (3) Neuznatelné výdaje: výdaje, které nejsou výše uvedeny, vznikly vlastní prací. Čl. VIII. Poskytnutí dotace (1) Žádosti budou vyřizovány zásadně v pořadí podle dne, v němž byly doručeny podacímu místu. Bylo-li ve stejný den doručeno na podací místo více žádostí, jsou tyto vyřizovány dle pořadí evidenčního čísla spisové služby krajského úřadu. (2) Dotace budou poskytovány do vyčerpání finančního limitu vyčleněného pro tyto účely. Pokud finanční prostředky budou vyčerpány, příslušný odbor tuto skutečnost neuspokojeným žadatelům oznámí. (3) Žádost formálně správná a vyhovující těmto pravidlům bude předložena radě kraje ke schválení. O rozhodnutí rady kraje bude žadatel písemně vyrozuměn do 15 dnů ode dne zveřejnění ověřeného usnesení. Na úkony a rozhodování podle těchto pravidel se nevztahují obecné předpisy o správním řízení. (4) S žadatelem, jemuž bude dotace poskytnuta, bude uzavřena veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace. Smlouva bude obsahovat podmínky, za kterých se dotace poskytuje, zejména výši dotace, účel použití, podmínky použití a vrácení dotace v případě nesplnění smluvních podmínek včetně sankcí, důvody pro odstoupení od smlouvy apod. (5) Poskytnutí dotace je ve smyslu zákona o finanční kontrole veřejnou finanční podporou a vztahují se na něj ustanovení tohoto zákona. Kontrola dodržení podmínek stanovených pravidly je vykonávána podle zvláštních právních předpisů, zejména pak podle zákona o finanční kontrole. Žadatel je povinen umožnit provedení kontroly a poskytnout součinnost při této kontrole. Žadatel je povinen v rámci výkonu kontrolní činnosti předložit příslušným orgánům kraje, které jsou oprávněny v souladu se zvláštním právním předpisem kontrolovat dodržení podmínek, za kterých byla dotace poskytnuta, k nahlédnutí originály všech průkazných účetních dokladů týkajících se podané žádosti. Strana 4 (celkem 5)

5 (6) Uvedení nepravdivých skutečností nebo porušení povinností, které vyplývají z pravidel či ze smlouvy, je považováno za porušení rozpočtové kázně ve smyslu ustanovení 22 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů a žadatel (příjemce) nese důsledky s tím spojené. (7) Tato pravidla a právní vztahy vzniklé na jejich základě se řídí českým právním řádem, včetně práva Evropských společenství. (1) Na poskytnutí dotace není právní nárok. Čl. IX. Závěrečná ustanovení (2) Na základě usnesení rady kraje č. RK 1330/11/16 ze dne se ruší Pravidla pro posuzování a hodnocení žádostí a poskytování dotací na podporu včelařství z rozpočtu Karlovarského kraje odboru životního prostředí a zemědělství schválená usnesením rady kraje č. RK 1269/11/15 ze dne (3) Tato pravidla byla schválena usnesením rady kraje č. RK 1330/11/16 ze dne (4) Pravidla nabývají účinnosti dnem schválení. Přílohy: Příloha č. 1 - žádost Příloha č. 2 vyúčtování Příloha č. 3 čestné prohlášení de minimis Příloha č. 4 - propagace Strana 5 (celkem 5)

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PODPORU VČELAŘSTVÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PODPORU VČELAŘSTVÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PODPORU VČELAŘSTVÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ Rada Karlovarského kraje (dále jen rada kraje ) se usnesla na těchto pravidlech

Více

Rada Karlovarského kraje (dále jen rada kraje ) se usnesla na těchto pravidlech pro poskytování příspěvků z rozpočtu Karlovarského kraje.

Rada Karlovarského kraje (dále jen rada kraje ) se usnesla na těchto pravidlech pro poskytování příspěvků z rozpočtu Karlovarského kraje. PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ A POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ NA PODPORU VČELAŘSTVÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ NA ROK 2015 Rada Karlovarského kraje (dále

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE OBLAST CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE OBLAST CESTOVNÍHO RUCHU KARLOVARSKÝ KRAJ ZASTUPITLSTVO KRAJE PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE OBLAST CESTOVNÍHO RUCHU Zastupitelstvo Karlovarského kraje (dále jen zastupitelstvo kraje ) se usneslo

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení. 1. Důvodem vyhlášení programu je podpora celospolečenského úsilí o důstojné stáří a pomoc znevýhodněným skupinám obyvatel.

Čl. I. Úvodní ustanovení. 1. Důvodem vyhlášení programu je podpora celospolečenského úsilí o důstojné stáří a pomoc znevýhodněným skupinám obyvatel. Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje odboru regionálního rozvoje (dále jen pravidla ) na dotační program Senior Expres. Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Důvodem

Více

Čl. II. Podmínky poskytnutí dotace

Čl. II. Podmínky poskytnutí dotace KARLOVARSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE Program pro poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje odboru životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu na realizaci opatření na ochranu před povodněmi

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE

KARLOVARSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE KARLOVARSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE Program pro poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje odboru životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu na úseku ochrany životního prostředí (dále jen

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu v roce Název dotačního programu: Podpora začínajících včelařů v Pardubickém kraji pro rok 2017

Výzva k předkládání žádostí o podporu v roce Název dotačního programu: Podpora začínajících včelařů v Pardubickém kraji pro rok 2017 Výzva k předkládání žádostí o podporu v roce 2017 Název dotačního programu: Podpora začínajících včelařů v Pardubickém kraji pro rok 2017 Vyhlašovatel dotačního programu: Pardubický kraj Vyhlášeno usnesením

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný postup při poskytování dotací z

Více

VÝZVA K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ

VÝZVA K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ VÝZVA K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ o dotaci města Neratovice pro oblast sportovní, kulturní, vzdělávací, sociální a zdravotní na rok 2017 Účel dotačního řízení 1. ZÁKLADNÍ RÁMEC Dotační řízení je vyhlašováno v souladu

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/xxx/2015

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/xxx/2015 Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/xxx/2015 Smluvní strany: Liberecký kraj sídlem U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený Martinem Půtou, hejtmanem

Více

(dále jen poskytovatel ), a Žadatel Jméno, popřípadě jména Příjmení Titul

(dále jen poskytovatel ), a Žadatel Jméno, popřípadě jména Příjmení Titul Ž Á D O S T o poskytnutí dotace v rámci dotačního programu Příspěvky na podporu včelařství v Moravskoslezském kraji v roce 2014 (kód ŽPZ/03/2014) (dále jen program ) Před započetím vyplňování žádosti si

Více

II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Smlouva o poskytnutí finanční dotace pro rok 2016 uzavřená podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů a podle 159 a násl. zákona č. 500/2004

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

Veřejnoprávní smlouva č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Český Těšín

Veřejnoprávní smlouva č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Český Těšín Příloha č. 3: Program města Český Těšín pro poskytování účelových dotací na zachování a obnovu vybraných historických prvků v Městské památkové zóně Český Těšín pro rok 2017 Veřejnoprávní smlouva č. o

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zásady pro poskytování dotací poskytovatelům registrovaných sociálních služeb z rozpočtu města Vyškova upravují, v návaznosti

Více

Usnesení č. 16/1355 Příloha č. 1 Strana 1 Počet stran přílohy: 9

Usnesení č. 16/1355 Příloha č. 1 Strana 1 Počet stran přílohy: 9 Usnesení č. 16/1355 Příloha č. 1 Strana 1 Dotační program poskytování příspěvků na podporu včelařství v Moravskoslezském kraji pro rok 2011 (1) Podle tohoto Dotačního programu poskytování příspěvků na

Více

Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta

Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta (dále je Zásady ) I. Úvodní ustanovení 1. Město Vysoké Mýto poskytuje finanční dotaci například na sport, kulturu, školství, volnočasové

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce dotace z dotačního programu Podpora včelařství (2015)

Pravidla pro žadatele a příjemce dotace z dotačního programu Podpora včelařství (2015) Člen Rady Plzeňského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství vyhlašuje z pověření Rady Plzeňského kraje daného usnesením č. 3175/15 ze dne 23. 2. 2015 dotační program Podpora včelařství (2015).

Více

PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016

PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016 PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016 I. Název programu Program města Fulneku určený k financování poskytování pečovatelské služby

Více

o poskytnutí finanční dotace z Programu na podporu projektů zaměřených na opravu, údržbu a modernizaci sportovních a kulturních zařízení pro rok 2016

o poskytnutí finanční dotace z Programu na podporu projektů zaměřených na opravu, údržbu a modernizaci sportovních a kulturních zařízení pro rok 2016 Evidenční číslo smlouvy: 9152/2016/SKT/HAD/SMLD/37 Smlouva o poskytnutí finanční dotace z Programu na podporu projektů zaměřených na opravu, údržbu a modernizaci sportovních a kulturních zařízení pro rok

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Zastupitelstvo Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Opatření Programu rozvoje kraje 4.3 Trvale udržitelný rozvoj lesního hospodářství

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-ŽABOVŘESKY. (dále jen program )

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-ŽABOVŘESKY. (dále jen program ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-ŽABOVŘESKY (dále jen program ) I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Účelem tohoto programu je stanovit souhrn věcných, časových a finančních podmínek pro

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Zastupitelstvo Kraje V ysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Opatření Programu rozvoje kraje 4.3 Trvale udržitelný rozvoj lesního hospodářství

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/xxx/2016

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/xxx/2016 Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/xxx/2016 Smluvní strany: Liberecký kraj sídlem U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený Martinem Půtou, hejtmanem

Více

Program na podporu začínajících včelařů na území Olomouckého kraje Vzorová smlouva o poskytnutí dotace VZOROVÁ SMLOUVA

Program na podporu začínajících včelařů na území Olomouckého kraje Vzorová smlouva o poskytnutí dotace VZOROVÁ SMLOUVA VZOROVÁ SMLOUVA PRO DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU ZAČÍNAJÍCÍCH VČELAŘŮ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PRO ROK 2016 Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

Podmínky dotačního programu Podpora včelařství v Moravskoslezském kraji pro rok 2019

Podmínky dotačního programu Podpora včelařství v Moravskoslezském kraji pro rok 2019 Podmínky dotačního programu Podpora včelařství v Moravskoslezském kraji pro rok 2019 I. Název programu (kód) Podpora včelařství v Moravskoslezském kraji (ŽPZ/04/2019) II. Dotační tituly 1. Podle tohoto

Více

Program pro poskytování dotací na podporu výstavby domovních čistíren odpadních vod, II. výzva

Program pro poskytování dotací na podporu výstavby domovních čistíren odpadních vod, II. výzva Program pro poskytování dotací na podporu výstavby domovních čistíren odpadních vod, II. výzva Město Česká Lípa vyhlašuje v oblasti životního prostředí program pro poskytování dotací na podporu výstavby

Více

I. Smluvní strany. číslo účtu: /0800, vedený u České spořitelny, a. s.

I. Smluvní strany. číslo účtu: /0800, vedený u České spořitelny, a. s. MMK/SML/854/2017 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE z rozpočtu statutárního města Karviné uzavřená dle ust. 10a odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů statutární město Karviná

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany 1. Základní principy 1.1. Poskytování peněžních prostředků (dále jen dotace ) z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany (dále

Více

Obec Vysoká nad Labem

Obec Vysoká nad Labem . Obec Vysoká nad Labem 503 31 Vysoká nad Labem Tel. : 495580130 Fax : 495580101 E-mail : info@vysoka-nad-labem.cz Obec Vysoká nad Labem PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE (dále také jako

Více

Dotační program Podpora včelařství (2017)

Dotační program Podpora včelařství (2017) Dotační program Podpora včelařství (2017) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále i Pravidla ) Účel podpory: Účelem podpory je stabilizace a zvýšení počtu včelstev a zkvalitnění jejich chovu, společně

Více

Program pro poskytování dotací na podporu výstavby domovních čistíren odpadních vod v obci Nový Oldřichov I. výzva

Program pro poskytování dotací na podporu výstavby domovních čistíren odpadních vod v obci Nový Oldřichov I. výzva Program pro poskytování dotací na podporu výstavby domovních čistíren odpadních vod v obci Nový Oldřichov I. výzva Obec Nový Oldřichov vyhlašuje v oblasti životního prostředí program pro poskytování dotací

Více

příjemce. se sídlem/bydliště: zastoupený/á: IČ/Datum narození: ověřeno dle občanského průkazu č..

příjemce. se sídlem/bydliště: zastoupený/á: IČ/Datum narození: ověřeno dle občanského průkazu č.. S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního programu města Hrádek nad Nisou pro rok 2015, Podprogram. schválená Radou/Zastupitelstvem města Hrádek nad Nisou dne usnesením č. Smluvní

Více

Dotační program Podpora včelařství (2019)

Dotační program Podpora včelařství (2019) - 1 - Dotační program Podpora včelařství (2019) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále i Pravidla ) Účel podpory: Účelem podpory je stabilizace a zvýšení počtu včelstev a zkvalitnění jejich chovu,

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Jindřichův Hradec

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Jindřichův Hradec Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Jindřichův Hradec Zastupitelstvo města Jindřichův Hradec se na svém zasedání dne 20. 12. 2017 usneslo vydat v souladu s 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb.,

Více

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů tuto

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů tuto Smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu Libereckého kraje kapitoly 914 04 působnosti č. OLP/14/2013 schválená Radou Libereckého kraje dne 8. 1. 2013 usnesením č. 52/13/RK Smluvní strany:

Více

Usnesení č. 4/185 Příloha č. 1 Strana 1 Počet stran přílohy: 8

Usnesení č. 4/185 Příloha č. 1 Strana 1 Počet stran přílohy: 8 Usnesení č. 4/185 Příloha č. 1 Strana 1 Program poskytování příspěvků na podporu včelařství v Moravskoslezském kraji pro rok 2009 (1) Podle tohoto Programu poskytování příspěvků na podporu včelařství v

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové dotace z Dotačního programu Města Hrádek nad Nisou na rok 2018, Podprogramu na podporu volnočasových činností, č.. schválená Zastupitelstvem města Hrádek nad

Více

S M L O U V A o poskytnutí návratné finanční výpomoci z Fondu sociálních služeb

S M L O U V A o poskytnutí návratné finanční výpomoci z Fondu sociálních služeb NÁVRH SMLOUVY Příloha č. 1 Programu S M L O U V A o poskytnutí návratné finanční výpomoci z Fondu sociálních služeb I. SMLUVNÍ STRANY 1. Moravskoslezský kraj se sídlem: 28. října 117, 702 18 Ostrava zastoupen:

Více

Zastupitelstvo města Příbora. 1. Pravidla pro přidělení veřejné finanční podpory z

Zastupitelstvo města Příbora. 1. Pravidla pro přidělení veřejné finanční podpory z MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám.s.freuda 19, 742 58 Příbor IČ: 00988328 Název vnitřního předpisu: PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU MĚSTA PŘÍBORA Číslo: 1/2007 Schválil:

Více

Podmínky dotačního programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom - rok

Podmínky dotačního programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom - rok Podmínky dotačního programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom - rok 2017-2019 článek I. Název programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom rok

Více

Článek 1 Důvod a účel podpory

Článek 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program na rok 2017 - na účel stanovený zvláštním právním předpisem tj. na 108/2006 Sb. Správcem dotačního programu je odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Článek 1 Důvod

Více

VEŘEJNOPRÁVNf SMLOUVA. o poskytnutí dotace z rozpočtu Města Bruntál. se sídlem : Nádražní 994/20,79201 Bruntál

VEŘEJNOPRÁVNf SMLOUVA. o poskytnutí dotace z rozpočtu Města Bruntál. se sídlem : Nádražní 994/20,79201 Bruntál VEŘEJNOPRÁVNf SMLOUVA o poskytnutí dotace z rozpočtu Města Bruntál Město Bruntál, se sídlem : Nádražní 994/20,79201 Bruntál zastoupeno: Ing. Petr Rys, MBA, starosta města I~: 00295892 DI~ : CZ 00295892

Více

Pravidla Programu podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji pro rok 2015

Pravidla Programu podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji pro rok 2015 Pravidla Programu podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji pro rok 2015 Čl. I. Úvodní ustanovení 1) Příspěvkem se pro účely těchto pravidel rozumí účelová dotace na neinvestiční

Více

I. SMLUVNÍ STRANY II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

I. SMLUVNÍ STRANY II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Evidenční číslo smlouvy: 9122/2016/SKT/HAD/SMLD/28 Smlouva o poskytnutí finanční dotace z Programu na podporu sportovní činnosti a odměn trenérům mládeže pro rok 2016 uzavřená podle 10a zákona č. 250/2000

Více

Zásady programu Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji

Zásady programu Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji Zásady programu Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji I. Podmínky poskytnutí dotace Program slouží především k naplnění těchto priorit: 1. záchrana a obnova kulturních památek nacházejících se ve

Více

Smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu Libereckého kraje

Smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu Libereckého kraje Smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/4718/2018 Smluvní strany: Liberecký kraj se sídlem U Jezu 642/2a, Liberec, 460 01 zastoupený Martinem Půtou, hejtmanem

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č. 2017005 Smluvní strany: MĚSTO DOKSY se sídlem: náměstí Republiky čp. 193, 472 01 Doksy zastoupené: starostkou Města Doksy, Ing. Evou Burešovou IČ : 00260444

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Jindřichův Hradec

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Jindřichův Hradec Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Jindřichův Hradec Zastupitelstvo města Jindřichův Hradec se na svém zasedání dne 25. 11. 2015 usneslo vydat v souladu s 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb.,

Více

Místo pro nalepení evidenčního štítku podatelny

Místo pro nalepení evidenčního štítku podatelny Pro odeslání listinné podoby žádosti je nutné, aby žádost obsahovala tento čárový kód a identifikátor žádosti! Poskytovatel dotace KUKVX0071OKU *KUKVX0071OKU* Místo pro nalepení evidenčního štítku podatelny

Více

Způsobilé výdaje. Nezpůsobilé výdaje Vybavení na zpracování medu a vosku, voskové mezistěny, Účel podpory. Důvody podpory stanoveného účelu

Způsobilé výdaje. Nezpůsobilé výdaje Vybavení na zpracování medu a vosku, voskové mezistěny, Účel podpory. Důvody podpory stanoveného účelu Program 8.3 Podpora včelařství Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí a zemědělství Číslo a název programu: 8.3 Podpora včelařství Účel podpory

Více

I. Obecná ustanovení. II. Poskytovatel a příjemce dotace

I. Obecná ustanovení. II. Poskytovatel a příjemce dotace VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE z rozpočtu města Milevska na rok 2016 č. sml./2016 uzavřená ve smyslu 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů a 10a odst.

Více

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017 Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017 I. Název dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017. II. Vyhlašovatel

Více

Smlouva o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu Města Česká Třebová č.j /2016/RMI/MJA/SML/66

Smlouva o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu Města Česká Třebová č.j /2016/RMI/MJA/SML/66 Smlouva o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu Města Česká Třebová č.j. 13775/2016/RMI/MJA/SML/66 uzavřená podle 10a zákona č.250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

Příloha č. 3 MMK/SML/ /2019

Příloha č. 3 MMK/SML/ /2019 Příloha č. 3 MMK/SML/ /2019 S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu statutárního města Karviné uzavřená dle ust. 10a odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů I.

Více

Program 8.3 Podpora včelařství

Program 8.3 Podpora včelařství Program 8.3 Podpora včelařství Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí a zemědělství Číslo a název programu: 8.3 Podpora včelařství Účel podpory

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ II. 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy, zejména: zákonem

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa

Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa na rok 2015 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Obecné zásady pro poskytování neinvestičních dotací z rozpočtu Města Koryčany (dále jen Zásady )

Obecné zásady pro poskytování neinvestičních dotací z rozpočtu Města Koryčany (dále jen Zásady ) Obecné zásady pro poskytování neinvestičních dotací z rozpočtu Města Koryčany (dále jen Zásady ) Článek 1 Úvod 1. Tyto Zásady upřesňují poskytování neinvestičních dotací (dále jen Dotací) dle zákona č.

Více

Směrnice - č.2/2017 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Vinaře

Směrnice - č.2/2017 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Vinaře Obec Vinaře IČO 00236578 Směrnice - č.2/2017 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Vinaře Čl. I - Úvodní ustanovení 1. Dotací se pro účely těchto pravidel rozumí finanční prostředky poskytnuté

Více

Zásady programu Obnova staveb drobné architektury místního významu v Olomouckém kraji

Zásady programu Obnova staveb drobné architektury místního významu v Olomouckém kraji Zásady programu Obnova staveb drobné architektury místního významu v Olomouckém kraji I. Podmínky poskytnutí dotace Program slouží především k naplnění těchto priorit: 1. záchrana a oprava objektů památkové

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu Obce Mosty u Jablunkova č.21/2018

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu Obce Mosty u Jablunkova č.21/2018 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu Obce Mosty u Jablunkova č.21/2018 I. SMLUVNÍ STRANY Obec Mosty u Jablunkova se sídlem: Mosty u Jablunkova 800, 739 98 Mosty u Jablunkova zastoupena:

Více

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Zastupitelstvo města Toužim se usneslo na těchto pravidlech pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim (dále jen Pravidla

Více

Dotační program města Česká Lípa v oblasti životního prostředí na rok 2015

Dotační program města Česká Lípa v oblasti životního prostředí na rok 2015 Dotační program města 1/5 Město vyhlašuje dotační program. Čl. I. Účel, na který mohou být peněžní prostředky poskytnuty 1. V roce 2015 může být dotace z tohoto programu (dále jen dotace ) poskytnuta žadateli

Více

14. prosince 2015 Šternberk, Expozice času. Zásady pro poskytování dotací. z rozpočtu města Šternberka

14. prosince 2015 Šternberk, Expozice času. Zásady pro poskytování dotací. z rozpočtu města Šternberka 14. prosince 2015 Šternberk, Expozice času Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu města Šternberka novela zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (zákon č. 24/2015 Sb.) směrnice

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV SMĚRNICE Č. 3/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉHO OBVODU PARDUBICE IV Poskytování dotací z Programu podpory sportu, volného času

Více

Smlouva o poskytnutí dotace SD/OKPP/200/12. z Grantového programu Jihočeského kraje PODPORA MUZEÍ A GALERIÍ 2012

Smlouva o poskytnutí dotace SD/OKPP/200/12. z Grantového programu Jihočeského kraje PODPORA MUZEÍ A GALERIÍ 2012 t KUJCP00YB74Q Smlouva o poskytnutí dotace SD/OKPP/200/12 z Grantového programu Jihočeského kraje PODPORA MUZEÍ A GALERIÍ 2012 Obecná ustanovení Rada Jihočeského kraje rozhodla svým usnesením číslo 373/2012/RK-89

Více

2. Dotaci lze poskytnout výlučně na výdaje, které musí být účelově určeny. Konkrétní účel užití poskytnuté Dotace je specifikován ve Smlouvě.

2. Dotaci lze poskytnout výlučně na výdaje, které musí být účelově určeny. Konkrétní účel užití poskytnuté Dotace je specifikován ve Smlouvě. Příloha č. 2 Podmínky pro poskytnutí dotace na pořízení dlouhodobého hmotného majetku pro poskytovatele stomatologických služeb ve městě Rychvald z rozpočtu města Rychvald I. Obecná ustanovení 1. Poskytnutí

Více

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE TEXT SMLOUVY BUDE DÁLE UPŘESNĚN PŘI SCHVALOVÁNÍ DOTACÍ Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast životního prostředí v roce 2016

Dotační program města Česká Lípa pro oblast životního prostředí v roce 2016 1/5 Město vyhlašuje Dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností či s realizací akcí v oblasti životního prostředí.

Více

V Z O R. V E Ř E J N O P R Á V N Í S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu města Luby (dále jen smlouva) Článek I.

V Z O R. V E Ř E J N O P R Á V N Í S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu města Luby (dále jen smlouva) Článek I. Příloha č. 2 pravidel Evidenční číslo smlouvy: V Z O R V E Ř E J N O P R Á V N Í S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu města Luby (dále jen smlouva) Smlouva se uzavírá mezi: Město Luby Sídlo: nám.

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 28. 5. 2015 Bod pořadu jednání: Vzorové veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace Zpracoval: odbor, oddělení: Mgr. Ivana

Více

Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Žádost o dotaci

Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Žádost o dotaci Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení 1. Dotací se pro účely těchto pravidel rozumí finanční prostředky poskytnuté dle ustanovení 85 písm. c)

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/21/2017

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/21/2017 Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/21/2017 Smluvní strany: Liberecký kraj sídlem U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený Martinem Půtou, hejtmanem IČ:

Více

Vzorová veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu města Šluknov na rok 2016 schválená RM 20/28R/2015 dne 23.9.

Vzorová veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu města Šluknov na rok 2016 schválená RM 20/28R/2015 dne 23.9. Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu města Šluknov na rok 2016 uzavřená dle zákona č. 250/2000 Sb. v platném znění Poskytovatel: Město Šluknov se sídlem nám. Míru 1,

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotace v roce 2016

Výzva k předkládání žádostí o dotace v roce 2016 PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad odbor životního prostředí a zemědělství oddělení zemědělství Výzva k předkládání žádostí o dotace v roce 2016 Název dotačního programu Podpora začínajících včelařů v Pardubickém

Více

Čl. I. Příjem žádostí. 1. Okruh způsobilých žadatelů o dotaci z dotačního programu (dále jen žadatel ) je uveden ve vyhlášení dotačního programu.

Čl. I. Příjem žádostí. 1. Okruh způsobilých žadatelů o dotaci z dotačního programu (dále jen žadatel ) je uveden ve vyhlášení dotačního programu. PRAVIDLA PRO PŘÍJEM A HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ, POSKYTNUTÍ A FINANČNÍHO VYPOŘÁDÁNÍ DOTACE Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE DOTAČNÍHO PROGRAMU PODPORA AKTIVIT V OBLASTI PREVENCE KRIMINALITY (DÁLE JEN DOTAČNÍ PROGRAM

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/1925/2017

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/1925/2017 Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/1925/2017 Smluvní strany: Liberecký kraj sídlem U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený Martinem Půtou, hejtmanem

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 28. 5. 2015 Bod pořadu jednání: 34a Upravené vzorové veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace Zpracoval: odbor, oddělení:

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace O BEC MORAVANY Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace 1/ Obec Moravany sídlo:, 66448 Moravany IČO: 00282120 DIČ: CZ 00282120 Zastoupena: RNDr. Marií Barešovou, starostkou obce Kontaktní osoba: Bc. Helena

Více

(ID dotace) Čl. 1 Smluvní strany

(ID dotace) Čl. 1 Smluvní strany Příloha č. 5 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE uzavřená na základě dohody smluvních stran nikoliv na úkor ochrany kterékoliv ze smluvních stran ve smyslu 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova

VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova Příloha č. 11 VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova Město Sokolov se sídlem v Sokolově, Rokycanova 1929, PSČ 356 01, zastoupené starostou. IČ: 259 586 bankovní spojení:

Více

Čl. 1 Důvod a účel podpory

Čl. 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast rozvoj. Správcem dotačního programu je odbor organizační, oddělení školství a cestovního ruchu. Čl. 1 Důvod a účel podpory

Více

Směrnice č. 1/2015. Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Předměřice nad Jizerou

Směrnice č. 1/2015. Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Předměřice nad Jizerou Obec : Předměřice nad Jizerou Sídlo: Předměřice nad Jizerou 132, 294 74 IČ: 00238473 Směrnici zpracovala: Hana Bláhová Směrnici schválilo: Zastupitelstvo obce Směrnice nabývá účinnosti dne: 1.1.2016 Směrnice

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/xxx/2014

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/xxx/2014 Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/xxx/2014 Smluvní strany: Liberecký kraj sídlem U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený Martinem Půtou, hejtmanem

Více

Zastupitelstvo kraje Vysočina. Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na pasporty místních komunikací

Zastupitelstvo kraje Vysočina. Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na pasporty místních komunikací Zastupitelstvo kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na pasporty místních komunikací Opatření Programu rozvoje kraje 3.4.1. Příprava územně - plánovací dokumentace

Více

PŘÍLOHA č. 3 Programu

PŘÍLOHA č. 3 Programu Návrh PŘÍLOHA č. 3 Programu Sdělení zvýšení závazného ukazatele Oslovení, zastupitelstvo Moravskoslezského kraje dne usnesením č. rozhodlo Vaší příspěvkové organizaci dle 28 odst. 4 zákona č. 250/2000

Více

ze dne 15. 2. 2005 č. 1/05

ze dne 15. 2. 2005 č. 1/05 Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací obcím a dobrovolným svazkům obcí na úhradu nákladů účtovaných auditorem za provedení přezkoumání hospodaření ze dne 15. 2. 2005 č. 1/05 Čl. 1

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace spolková činnost

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace spolková činnost Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace spolková činnost Rada obce Hrušovany u Brna, dle usnesení č. RO ze dne a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb, o obcích, rozhodla o přidělení dotace pro: 1/ sídlo:

Více

Obec Chodský Újezd,Chodský Újezd 71, zastoupená starostou obce panem Ing. Jiřím Dufkou IČO (poskytovatel)

Obec Chodský Újezd,Chodský Újezd 71, zastoupená starostou obce panem Ing. Jiřím Dufkou IČO (poskytovatel) 1 Smlouva o poskytnutí dotace na celoroční činnost uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů tuto

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů tuto Smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu Libereckého kraje kapitoly 914 04 působnosti č. OLP/1663/2013 schválená Radou Libereckého kraje dne 8. 1. 2013 usnesením č. 52/13/RK Smluvní

Více

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ 1) Preambule a) Dotační statut obce Všeň (dále jen dotace) upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území obce a potřeb jeho občanů. Směřování

Více

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Obec Šestajovice Husova 60 250 92 Šestajovice Směrnice č. 1 / 2015 Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Čl. 1 Základní ustanovení 1. Hlavním posláním

Více

veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje Článek I. Předmět a účel smlouvy

veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje Článek I. Předmět a účel smlouvy S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje podprogram 2.5 Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel č. OLP/1039/2014 schválená Radou Libereckého

Více

DOTAČNÍ PROGRAM VÝZNAMNÉ SPORTOVNÍ AKCE 2017

DOTAČNÍ PROGRAM VÝZNAMNÉ SPORTOVNÍ AKCE 2017 DOTAČNÍ PROGRAM VÝZNAMNÉ SPORTOVNÍ AKCE 2017 Významné sportovní akce 2017 NÁZEV PROGRAMU: Sportem je pro účely tohoto programu každá forma tělesné činnosti, která si prostřednictvím organizované i neorganizované

Více

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019 MĚSTO VARNSDORF DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019 Schváleno: Radou města Varnsdorf dne 20.09.2018 usnesením č. 405/2018/1 1 Dotační program města Varnsdorf pro rok 2019 (zásady pro poskytování

Více

MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám. S. Freuda 19, Příbor IČ:

MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám. S. Freuda 19, Příbor IČ: MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám. S. Freuda 19, 742 58 Příbor IČ: 00298328 Název vnitřního předpisu: Pravidla pro poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbora Druh předpisu: Pravidla

Více