Právní forma: Obecně prospěšná společnost

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Právní forma: Obecně prospěšná společnost"

Transkript

1 Název místní akční skupiny: Sídlo místní akční skupiny: Právní forma: Ředitel MAS: Královská stezka o.p.s. Habry 66 (okres Havlíčkův Brod) Obecně prospěšná společnost Mgr. Gustav Charouzek

2 Území: - NUTS II Jihovýchod, kraj Vysočina, - součást území okresu Havlíčkův Brod, - správní obvody dvou obcí s rozšířenou působností Havlíčkův Brod a Chotěboř, - působnost na území tří svazků obcí (Habersko, Podoubraví a Krupsko). Krajina území má převážně vesnickou strukturu osídlení s nízkou hustotou ob. ( ob.) Vrchovinová oblast s nad. výškou m.n.m.

3 Plocha: - cca 300,6 km 2 Počet obcí v MAS: - 34 obcí Na území mnoho občanských sdružení : - SDH, kluby důchodců - Český svaz žen, - o.s. Vilémovské boubelky, - Červený kříž, - TJ, Rybářský spolek, - Myslivecký spolek, Sokol, organizace Českého svazu včelařů Habry, - Děti v akci aj.

4 Žadatel/příjemce dotací v rámci Programu rozvoje venkova, Poradní orgán pro žadatele MAS KS, Příjem a kontrola žádostí a projektů podaných členy i nečleny MAS KS, Pořádání kulturních a společenských akcí, Tvorba propagačních materiálů a i inzerce, Projekty spolupráce (česká i přeshraniční spolupráce), Poradenství zelená úsporám, OPŽP, PRV aj., Školení.

5 Zaměstnanci - Předseda MAS KS Jaroslava Dvořáková - Ředitel MAS KS Mgr. Gustav Charouzek - Projektový manažer/administrativní pracovník Bc. Andrea Stará Povinnosti a kompetence - Upevnění spolupráce a koordinace rozvoje obcí, soukromých a neziskových subjektů na území MAS - Informační podpora členům i nečlenům MAS - Koordinace projektů jednotlivých členů MAS - Čerpání nejen z dotací PRV, ale i z jiných zdrojů podpora regionu

6 Obce, neziskové organizace i podnikatelské subjekty (např. Římskokatolická farnost Dolní Krupá, centrum Slunečnice, Statek Lesolg, s.r.o.), Obdobné zájmy a společná řešení otázek v oblasti infrastruktury, trvale udržitelného zemědělství, ochrany životního prostředí, turistiky a jiných investičních záměrů, Spolupráce MAS přesahuje hranice regionu a je oficiálně potvrzena partnerskými smlouvami jak na úrovni České republiky, tak na úrovni mezinárodní.

7 Obecný cíl: efektivní rozvíjení obcí, zhodnocení přírodních a kulturních zdrojů, zapojení občanů regionu MAS, propojení širokého množství subjektů, zlepšení úrovně života po stránce ekonomické, sociální i enviromentální. Hlavní cíle MAS: Zlepšování kvality života v obcích MAS, Zemědělství a lesnictví v území MAS s příznivým dopadem na ŽP, Cestovní ruch v neporušené přírodě, Znalosti především.

8

9 Místní akční skupiny jsou podpořeny z PRV v počtu 112 MAS MAS dostávají dotace na malé projekty v regionu a na fungování kanceláře, která dotace vybírá, pomáhá administrovat a kontroluje je Ze současného PRV jde na metodu LEADER a jejím prostřednictvím na projekty 5% finančních prostředku z PRV V dalším programovém období se předpokládá, že by přes metodu LEADER šlo minimálně 10% prostředků budoucího PRV MAS jsou podporovány také krajskými úřady

10 MAS úspěšně realizuje SPL z něhož vychází projekty žadatelů 16 zrealizovaných projektů 20 projektů ve fázi realizace MAS samostatně zrealizovala 2 ročníky vzdělávání pro zemědělce a vzdělávání pro lesníky s kladným dopadem na ŽP MAS je zástupce kraje Vysočina v NSMAS Zástupce MAS hodnotí pro MZe fungování jiných MAS v ČR MAS se účastní Země živitelky a různých propagačních akcí MAS se účastní na konferencích rozvoje venkova po celé Evropě

11 Úspěšně realizovaný projekt SPOLUPRÁCE V rámci Programu rozvoje venkova byly uskutečněny nejen Výzvy MAS Královská stezka, ale také různé kulturní a společenské akce. Jedná se například o projekt Spolupráce Cesty k tradicím, který letos proběhl mezi MAS Královská stezka a MAS Bojkovsko. Jejich hlavní náplní byla především vzájemná výměna zkušeností s cílem účinné a dlouhodobě udržitelné podpory kulturního dědictví obou partnerů. Akce se uskutečnily na území obcí Vilémov a Horní Krupá a pro svoji velkou účast byly motivací ke zvýšení a zachování atraktivností obcí, aktivit vycházejících z tradic a lidového umění. Obce zde představily např. vystoupení místních souborů, představení divadelního kroužku, koncert, mše, společné posezení, hry pro děti a dospělé a mnoho jiného.

12

13

14

15 Odborná exkurze ze slovenské Národní sítě pro rozvoj Vidieka Nitranského kraje Delegaci tvořili zejména starostové členských obcí a představitelé MAS Združenie mikroregiónu SVORNOSŤ, Občianské združenie pre rozvoj mikroregión "Požitavie - Širočina", Občianske združenie Dolnohronské rozvojové partnerstvo, Regionálne združenie Dolná Nitra, o.z. a Občianské združenie Mikroregión RADOŠINKA. Tato odborná exkurze byla pod vedením regionálního koordinátora Ing. Michala Strnála z Národní siťe pro rozvoj Vidieka pro Nitranský kraj. Cílem návštěvy bylo představení činností a aktivit MAS Královské stezky a MAS Podhůří Železených hor.

16

17 Úspěšné realizované projekty 1 Výzvy např.: - Zapomenutá škola - Úpravy společenských prostor bývalé církevní školy pro venkovské komunitní centrum - Horní Krupá Došlo k obnovení a znovuuvedení do provozu společenských prostor bývalé církevní školy, které slouží jako venkovské komunitní centrum - základna a nutný funkční celek i pro ostatní navazující programy a projekty (např. výuková louka, naučná stezka, kroužek, setkání maminek a různých generací apod.). Stavební úpravy probíhali pouze ve shromažďovacích prostorách školy, nedošlo ke změně venkovního vzhledu objektu. - Linka na výrobu pelet - Statek Lesolg, s.r.o. Pořízená linka využívá vyprodukovanou biomasu podniku na topné účely, snižuje náklady na výrobu vepřového masa a na krmivo ve vlastní oboře. Stávající linka je umístěna v budově, kde jsou vyráběny pelety určené k topným a krmným účelům.skládá se z řezacího šrotovníku, linky na výrobu pelet a vynášecího dopravníku na pelety. Kapacita výroby je 1-2 q pelet/hod

18 - Dokončení rekonstrukce hřiště TJ Sokol Golčův Jeníkov V rámci projektu bylo oploceno nově vybudované tréninkové hřiště, které zamezilo nejen ztrácení míčů, ale také přístup osobních automobilů na hřiště. Vedle nově nainstalovaného oplocení kolem hřiště se provedla vhodnější povrchová úprava stávajícího zábradlí okolo hlavní hrací plochy s ohledem na její životnost. Celková obnova zlepší možnost využití stávajícího hřiště.

19 - Osvětlení Radostín V obci Radostín byly zbudovány nové a energeticky nenáročné veřejné osvětlení. V I. Etapě se podařilo uskutečnit výměnu dvou a instalaci pěti nových osvětlovacích těles. V této etapě se realizovala kompletní výměna stávajícího osvětlení a doinstalování tří nových svítidel. Díky tomu došlo k podstatnému zlepšení celkového osvětlení obce a při nízké energetické náročnosti bude obec osvětlena celonočně

20 - Rekonstrukce budovy úřadu městyse a zřízení multimediální místnosti Městys Vilémov Budova úřadu městyse prošla během jarních měsíců určitou rekonstrukcí. Bylo zde obnoveno mnoho prvků, které v dnešní době působí zejména moderním dojmem (multimediální místnost). Jednak bylo vyměněno okno, díky němuž unikalo velké množství tepla. V návaznosti na tuto obnovu byla také opravena opadávající omítka a nahrazeno novou. A díky protékání dešťové vody, bylo vybudováno odvodnění, které zabránilo v dalším průtoku. V Závěrečné fázi rekonstrukce byly položeny nové obrubníky.

21 - Jilem Zeleň 2009 V rámci projektu došlo hned k několika úpravám ve vzhledu obce. Jednak byly odstraněny staré a proschlé dřeviny a vysázeny nové stromy, keře a další rostliny. Byla opravena studna a svod dešťové vody u přiléhající autobusové zastávky a cesta klem byla vypískována. Kolem tohoto prostoru bylo pořízeno 5 nových laviček a zakoupen byl i nový zahradní traktor. Prostranství je nyní mnohem jasnější a často využíváno občany obce Jilem a jinými návštěvníky obce

22 - Oprava kabin a sociální zařízení TJ Sokol Rozsochatec V rámci tohoto projektu došlo ke stavební obnově sportovní kabiny v areálu fotbalového hřiště TJ Sokol Rozsochatec. Byla zrekonstruována jednak střecha a okna a také bylo zmodernizováno sociální zařízení.

23 - Rekonstrukce hřiště na míčové hry - TJ Sokol Horní Krupá Výsledkem projektu je zrekonstruované hřiště, které bude využívané k celé řadě míčových her. Bude významným místem k trávení volného času dětí a mládeže, rozšíří využívání sportovních zařízení v obci. Zvýší návštěvnost a využití těchto zařízení. V rámci projektu byl původní povrch hřiště a ohraničení odstraněno, dále také došlo k provedení závěrečných terénních úprav. Výsledkem je tedy zrekonstruované hřiště, které je nyní využívané k celé řadě míčových her. Je významným místem k trávení volného času dětí a mládeže, rozšíření využívání sportovních zařízení v obci.

24 - Půjčovna kol Zálesí - Jan Votava Osnova projektu pro podopatření III.1.3, Fiche číslo 8 - Podpora rozvoje služeb v cestovním ruchu Realizace projektu je zaměřena na vytvoření budovy využívané jako půjčovna kol, kde jsou pořízeny kola do půjčovny. Tento prostor je využíván zejména v letním půlroce. Kapacita půjčovny je také odvislá od kapacity sousedícího penzionu a souvisí s kolem procházející cyklotrasou č Realizace projektu proběhla v období února 2010 červenec 2010, jde tedy o novou projektovou stavbu Rozpočet projektu činil Kč, dotace byla poskytnuta ve výši Kč

25 - Úprava veřejného prostranství a nákup komunální techniky - Uhelná Příbram Městys Uhelná Příbram již delší dobu usilovalo o obnovu veřejného prostranství u pomníku. Projekt byl zaměřen na výsadbu červených javorů a na vznik pásu koddělení vysoké a nízké zástavby v obci. K udržování těchto prostranství se zakoupil malý komunální traktor, který přispěl ke zlepšení vzhledu obce.

26 Úspěšné realizované projekty 2 Výzvy (4): - Rekonstrukce kulturního domu Vepříkov Výsledkem byla zejména změna vzhledu v místním kulturním domě v obci Vepříkov. Prostory prošly rekonstrukcí hlavně kvůli pořádání kulturních, sportovním a společenských událostí. Bylo vytvořeno zázemí, které je příjemnější z estetického hlediska i z funkčního (vstup do budovy pro důchodce a handicapované). - Místní komunikace v obci Rybníček - Společenská místnost Radostín - Oprava místní komunikace v Horní Krupé

27 3 výzva MAS Královská stezka č. Žadatel Název projektu Body celkem 1 Obec Vepříkov Rekonstrukce hasičské zbrojnice Vepříkov 75 2 Obec Kraborovice Úprava veřejného prostranství obce Kraborovice 104,5 3 Obec Čachotín Revitalizace a údržba zeleně v obci Čachotín 92,5 4 Obec Kámen Úprava veřejného prostranství obce Kámen 108,5 5 Římskokatolická farnost Dolní Krupá Rekonstrukce kaple sv. Michala v Dolní Krupé Obec Horní Krupá Obnova místní kom.,úprava veř. prostranství a obnova zeleně v H.K. 84,5 7 Obec Lučice Výměna střešní krytiny na multifunkční budově obce 63,75 8 Farní sbor českobratrské čírkve evangelické v Horní Krupé Vytápění komunitního centra Krupská škola srdce školy 67 9 Obec Dolní Krupá Výměna oken a malířské práce v Mateřské škole v Dolní Krupé 47,5 10 Centrum SLUNEČNICE Rekonstrukce centra SLUNEČNICE 42,5 11 Statek Lesolg, s.r.o. Nákup štěpkovače dřevní hmoty Obec Habry Rekonstrukce kam.podezdívky, beton.krycí desky a oplocení pomníku obětem 1. svět. války 117,5 13 Obec Olešná Obnova místních komunikací v obci Olešná Obec Olešná LESY OLEŠNÁ pořízení mechanizace Občanské sdružen Pukeko Soupis kulturních památek Obec Tis Terénní úprava a rekultivace ploch v obci Tis 68

28 MAS Královská stezka také spolu s MAS Podhůří Železných hor a Společností pro rozvoj Humpolecka podala projekt na realizaci naučné stezky vedoucí od Železných hor do Humpolce a dále. Jedná se o projekt Cesta poznání při spolupráci sousedních MAS. Obtíže s financemi ze SZIF Získání partnera na CZ AT spolupráci

29 Vyhlášení 4 a 5 výzvy pro žadatele a podpoření cca 25 projektů Podání žádosti o dotaci na projekt spolupráce naučné stezky Podání žádosti o dotaci na mezinárodní spolupráci se slovenskou MAS Podání žádosti o dotaci CZ-AT, OPVK Prezentace regionu MAS na Zemi živitelce a Leaderfestu Rozšíření území MAS o cca 3 obce, jež projevili zájem o spolupráci Spolupořádání cca 12 kulturních akcí v území MAS

30 Vytvořit živý venkov, kde lidé rádi bydlí, pracují a setkávají se Není naším prvořadým úkolem spravit silnice, postavit vodovody, kanalizace apod. Živý venkov znamená venkov, kde mají lidé co dělat po práci, kde se zabaví mladí i důchodci, kde je život baví Hlavní snahou MAS je podporovat soutěže, kulturní akce, budování kluboven, tělocvičen, venkovních hřišť, dětských hřišť, kurzů, setkávání, kulturních center, mateřských center, naučných stezek, cyklostezek

31 Dotazy

32 DĚKUJI ZA POZORNOST! Za MAS Královská stezka o.p.s. Gustav Charouzek

1. Údaje o MAS. Název organizace: Královská stezka o.p.s.

1. Údaje o MAS. Název organizace: Královská stezka o.p.s. 1. Údaje o MAS Název organizace: Královská stezka o.p.s. Vznik obecně prospěšné společnosti: Obecně prospěšná společnost Královská stezka o.p.s. vznikla zápisem do rejstříku obecně prospěšných společností

Více

3 číslo 2010 Newsletter MAS Královská stezka o.p.s.

3 číslo 2010 Newsletter MAS Královská stezka o.p.s. S t r á n k a 1 3 číslo 2010 Newsletter MAS Královská stezka o.p.s. T E N T O N e Tento Newsletter ter JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ Z EVROPSKÉHO ZEMĚDĚLSKÉHO FONDU PRO ROZVOJ VENKOVA v rámci osy IV

Více

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Oddělení metodiky osy 4 PRV V Praze dne 17. února 2011 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 765 e-mail: info@szif.cz Zpracovala: Mgr. Jana Truněčková, kontakt: Jana Truněčková,

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 1. 5. 2012 31. 8. 2012 Název MAS: Místní akční skupina Znojemské vinařství zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce): Ing. Veronika Schvomová, projektová

Více

5.2.4 OSA IV - LEADER

5.2.4 OSA IV - LEADER 5.2.4 OSA IV - LEADER Účelem osy IV Leader je především zlepšení kvality života ve venkovských oblastech, posílení ekonomického potenciálu a zhodnocení přírodního a kulturního dědictví venkova, spolu s

Více

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období Akční plán rozvoje obce Pístina na období 2015-2020 Schváleno Zastupitelstvem obce Pístina dne 23.07.2015 1 Obsah: Úvod... str. 3 Základní údaje....str. 4 Doplňující údaje.....str.4 Rozvoj obce 2011-2015......str.

Více

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020 PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, OPS 2014-2020 Ing Iveta Kopcová MAS Uničovsko ops projektový manažer Medlov, 1282014 Obsah prezentace 1 Zdroje informací ke strategické

Více

Členská schůze MAS Krajina srdce. 31.5.2012 Mladá Vožice

Členská schůze MAS Krajina srdce. 31.5.2012 Mladá Vožice Členská schůze MAS Krajina srdce 31.5.2012 Mladá Vožice Program schůze 1. Zpráva z konference v Bruselu 2. Výroční zpráva za rok 2011 3. Zpráva o hospodaření 4. Územní působnost MAS Krajina srdce 5. Výzvy

Více

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí ISRÚ Integrovaná strategie rozvoje území Nástroj pro čerpání finančních prostředků a jejich přerozdělování

Více

Fiche stručný popis opatření stanovených MAS v souladu s SPL

Fiche stručný popis opatření stanovených MAS v souladu s SPL Fiche stručný popis opatření stanovených MAS v souladu s SPL Formy financování Bezhotovostní platby Hotovostní platby Věcné plnění ze strany žadatele/příjemce dotace leasing Kritéria přijatelnosti Projekt

Více

Priority MAS Královská stezka

Priority MAS Královská stezka Priority MAS Královská stezka Priority MAS Královská stezka Zlepšování kvality života v obcích MAS Podpora občanské společnosti Podpora podnikání a trhu práce Zemědělství, lesnictví a rybářství Cestovní

Více

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Oddělení metodiky osy 4 PRV V Praze dne 29. června 2010 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 765 e-mail: info@szif.cz Zpracoval: Mgr. Jan Veselský, kontakt: Jan Veselský, tel.:

Více

PRIORITY ROZVOJE ÚZEMÍ MAS DOLNOBŘEŽANSKO PRO PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ

PRIORITY ROZVOJE ÚZEMÍ MAS DOLNOBŘEŽANSKO PRO PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ PRIORITY ROZVOJE ÚZEMÍ MAS DOLNOBŘEŽANSKO PRO PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014-2020 MAS Dolnobřežansko provedla v průběhu měsíce května dotazníkové šetření mezi zástupci veřejného, neziskového a soukromého sektoru

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor regionální politiky 23. září 2015, Ostrožská Nová Ves Regionální politika Cestovní ruch Bytová politika Národní dotační programy Podpora

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor regionální politiky říjen/listopad 2015 Regionální politika Cestovní ruch Bytová politika Národní dotační programy Podpora obnovy a rozvoje

Více

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně Národní dotační programy Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského

Více

Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013. Ing. Zuzana Krochová

Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013. Ing. Zuzana Krochová Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 Ing. Zuzana Krochová Opatření osy III PRV ČR 2007-2013 III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy III.1.2 Podpora zakládání podniků

Více

OBEC RATMĚŘICE Přehled získaných dotací v letech

OBEC RATMĚŘICE Přehled získaných dotací v letech OBEC RATMĚŘICE Přehled získaných dotací v letech 2007 2016 Rok Přiznaná dotace Spoluúčast obce Celkové náklady 2007 303 200 146 273 449 473 2008 959 783 519 179 1 478 962 2009 3 975 000 977 000 4 952 000

Více

UKÁZKA ÚSPĚŠNÝCH PROJEKTŮ. MAS Královská stezka o.p.s. Habry 66, 582 81 Habry www.kralovska-stezka.cz

UKÁZKA ÚSPĚŠNÝCH PROJEKTŮ. MAS Královská stezka o.p.s. Habry 66, 582 81 Habry www.kralovska-stezka.cz UKÁZKA ÚSPĚŠNÝCH PROJEKTŮ MAS Královská stezka o.p.s. Habry 66, 582 81 Habry www.kralovska-stezka.cz V roce 2008 MAS KS 10 200 obyvatel, nyní 34 100 obyvatel (65 obcí) MAS přináší do regionu ročně cca

Více

2 čtvrtletí 2010 Newsletter MAS Královská stezka o.p.s.

2 čtvrtletí 2010 Newsletter MAS Královská stezka o.p.s. 2 čtvrtletí 2010 Newsletter MAS Královská stezka o.p.s. TENTO Newsletter JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ Z EVROPSKÉHO ZEMĚDĚLSKÉHO FONDU PRO ROZVOJ VENKOVA v rámci osy IV LEADER Programu rozvoje venkova

Více

Zpráva za rok ukončena administrac e. hodnocen o

Zpráva za rok ukončena administrac e. hodnocen o Číslo Fiche Zpráva za rok 2013 Alokace na projekty činila: 4 938 604 - roční alokace přidělena SZIF 155 023 - částka ušetřených z realizovaných projektů 5 093 627 celkem použito na projekty (realizace

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. MAS Královská stezka o.p.s. MAS Královská stezka o.p.s. je podpořena z Programu rozvoje venkova a EZFRV

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. MAS Královská stezka o.p.s. MAS Královská stezka o.p.s. je podpořena z Programu rozvoje venkova a EZFRV VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 MAS Královská stezka o.p.s. MAS Královská stezka Obecně prospěšná společnost 66, 582 81 MAS Královská stezka o.p.s. je podpořena z Programu rozvoje venkova a EZFRV,,Evropský zemědělský

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 20. 2. 2018 PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 2020 DEN MALÝCH OBCÍ 2018 OBSAH PODPORA PRO OBCE V RÁMCI PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA 2014 2020 DOTAČNÍ PROGRAM 129 660 ÚDRŽBA A OBNOVA KULTURNÍCH A VENKOVSKÝCH PRVKŮ

Více

5. výzvu k předkládání Žádostí o dotace na projekty

5. výzvu k předkládání Žádostí o dotace na projekty Místní akční skupina Královská stezka o.p.s. Registrační číslo žádosti: 08/005/41100/563/000109 Vyhlašuje v souladu se strategickým plánem LEADER (SPL) Zapomenutý kraj 5. výzvu k předkládání Žádostí o

Více

Celostátní síť pro venkov - krajská síť Jihočeský kraj. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Celostátní síť pro venkov - krajská síť Jihočeský kraj. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Celostátní síť pro venkov - krajská síť Jihočeský kraj Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Obsah Začátky Celostátní sítě pro venkov CSV krajská síť Jihočeský

Více

PODPORY OBCÍ V RÁMCI MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ

PODPORY OBCÍ V RÁMCI MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ 27. 2. 2018 PODPORY OBCÍ V RÁMCI MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ DEN MALÝCH OBCÍ 2018 OBSAH PODPORA PRO OBCE V RÁMCI PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA 2014 2020 DOTAČNÍ PROGRAM 129 660 ÚDRŽBA A OBNOVA KULTURNÍCH A VENKOVSKÝCH

Více

Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL.

Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL. Monitoring naplňování cílů SPL Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL. Monitoring je zaměřen na: a) sledování naplnění cílů SPL a PRV prostřednictvím projektů podpořených

Více

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Obce a podpora venkovského cestovního ruchu PaeDdr. Václav Petrus I. Obecné předpoklady Zk. 128/2000 Sb. o obcích, orgány obce Zk. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech,

Více

Monitorovací indikátory k hodnocení míry plnění SPL

Monitorovací indikátory k hodnocení míry plnění SPL Monitorovací indikátory k hodnocení míry plnění SPL Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL. Monitoring je zaměřen na: a) sledování naplnění cílů SPL a PRV prostřednictvím

Více

Problematika venkova v Pardubickém kraji. Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov

Problematika venkova v Pardubickém kraji. Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov Problematika venkova v Pardubickém kraji Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov Rozvoj venkova Pardubického kraje: Pardubický kraj z celkového počtu 453 obcí má 421 s počtem do 2 tis. obyvatel

Více

v MAS Obec Vepříkov Vepříkov 53, Chotěboř Petr Bárta Veřejná sféra Místopředseda SR

v MAS Obec Vepříkov Vepříkov 53, Chotěboř Petr Bárta Veřejná sféra Místopředseda SR Seznam členů rozhodovacího orgánu MAS: Správní rada Náze: Královská stezka o.p.s. Celkový počet členů Správní rady: 9 Subjekty zastupující veřejný sektor: 44% Název subjektu / Sídlo/adresa trvalého bydliště

Více

Dotační politika odboru regionálního rozvoje v praxi. Ing. arch. Miloslav Michalec Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje

Dotační politika odboru regionálního rozvoje v praxi. Ing. arch. Miloslav Michalec Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Dotační politika odboru regionálního rozvoje v praxi Ing. arch. Miloslav Michalec Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Základní údaje Rozloha 7 561 km Počet obcí 501 z toho měst 56

Více

CHOPOS. Zhodnocení roku 2008

CHOPOS. Zhodnocení roku 2008 CHOPOS Zhodnocení roku 2008 Průřez kulturněsportovním děním na území svazku obcí CHOPOS Účast obcí v soutěži Vesnice roku 2008 Ostředek Struhařov Teplýšovice Vranov Volejbalový turnaj v Načeradci Náročné

Více

Ministerstvo zemědělství

Ministerstvo zemědělství DOTAČNÍ INFO K 20. 10. 2017 MŠMT Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky Cíl výzvy MŠMT se zaměřuje na podporu rozvoje nebo vytvoření nových výukových

Více

Krajské dotační programy pro obce v oblasti regionálního rozvoje

Krajské dotační programy pro obce v oblasti regionálního rozvoje Krajské dotační programy pro obce v oblasti regionálního rozvoje Zpracovala: Miriam Šůstková Datum: 4.4.2017 Vyhlášené programy v roce 2016/2017 Podpora obnovy a rozvoje venkova Moravskoslezského kraje

Více

MAS Horní Pomoraví o.p.s., Hlavní 137, Hanušovice, IC: , tel.: , fax: , GSM:

MAS Horní Pomoraví o.p.s., Hlavní 137, Hanušovice, IC: ,  tel.: , fax: , GSM: Základní informace Obecně prospěšná společnost Sídlo společnosti: Hanušovice Kancelář Zábřeh: Zábřeh web: www.hornipomoravi.eu, Email: info@hornipomoravi.eu Spolupráce: Počet obcí: 46 Počet obyvatel: 50

Více

Den malých obcí Program rozvoje venkova

Den malých obcí Program rozvoje venkova Den malých obcí Program rozvoje venkova 2007-2013 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Harmonogram příjmu žádostí na rok 2012 projektová opatření PRV JARNÍ

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova Konference Valašské Meziříčí 6.12.2013 1 www.infokon.eu 16.4.2014 Program rozvoje venkova PRV zajišťuje působení Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova (EAFRD) a určuje

Více

Obecní Úřad Milejovice. Milejovice. na období ...

Obecní Úřad Milejovice. Milejovice. na období ... Místní program obnovy venkova obce Milejovice na období 2011 2015... Milan Vacek starosta... Michal Fouček místostarosta stránka 1 z 10 1.Obsah 1.Obsah...2 2.Úvod...3 2.1.Charakteristika obce...3 2.2.Výsledky

Více

Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období s výhledem do dalších let

Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období s výhledem do dalších let Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období 2017-2020 s výhledem do dalších let Cíl: Pohodlné bydlení v příměstské oblasti se zachováním cenných prvků venkova a vesnické

Více

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2010

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2010 Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2010 Činnost společnosti RÝMAŘOVSKO, o.p.s. je zaměřena na podporu rozvoje regionu naplňovaném pomocí dotačního titulu Programu

Více

Program rozvoje venkova Zlínský kraj. Holešov 5. dubna 2011

Program rozvoje venkova Zlínský kraj. Holešov 5. dubna 2011 Program rozvoje venkova Zlínský kraj Holešov 5. dubna 2011 Program rozvoje venkova a možnosti podpory pro malé obce PRV je podpůrný nástroj k zvýšení konkurenceschopnosti zemědělství, potravinářství a

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

Úspěšné projekty Programu rozvoje venkova v Libereckém kraji

Úspěšné projekty Programu rozvoje venkova v Libereckém kraji Úspěšné projekty Programu rozvoje venkova v Libereckém kraji Úspěšné projekty PRV v Libereckém kraji Studie úspěšnosti projektů podpořených z I. IV. osy PRV na územích MAS LAG Podralsko MAS Mikroregionu

Více

Přehled rozdělení dotací

Přehled rozdělení dotací MAS Partnerství venkova Přehled rozdělení dotací v rámci realizace SPL v letech 2009 až 2014 Základní údaje Na projekty SPL rozděleno celkem: 33 636 680 Kč Z toho podle typu žadatele: Podrobněji: Celkové

Více

1. výzva k předkládání žádostí o dotace

1. výzva k předkládání žádostí o dotace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Ekoregion Úhlava, o.s. 1. výzva k předkládání žádostí o dotace Strategický plán LEADER (SPL) Marketingová značka

Více

Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj. Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013

Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj. Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013 Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Charakteristika Olomouckého kraje Nástroje rozvoje venkova

Více

Zasedání Správní rady Královská stezka o.p.s. a Programového výboru MAS Královská stezka o.p.s. dne od 16:30 hodin

Zasedání Správní rady Královská stezka o.p.s. a Programového výboru MAS Královská stezka o.p.s. dne od 16:30 hodin Zasedání Správní rady Královská stezka o.p.s. a Programového výboru MAS Královská stezka o.p.s. dne 5. 3. 2019 od 16:30 hodin Zapisovatel: Lucie Šulcová Ověřovatel 1: Luděk Šíma Ověřovatel 2: Aneta Tomová

Více

Zakladatelská smlouva obecně prospěšné společnosti Královská stezka o.p.s.

Zakladatelská smlouva obecně prospěšné společnosti Královská stezka o.p.s. Zakladatelská smlouva obecně prospěšné společnosti Královská stezka o.p.s. o založení obecně prospěšné prospěšnosti dle zákona č. 248/1995 Sb. o obecně prospěšných společnostech a další fungování dle zákona

Více

Dotace na podporu cestovního ruchu v Programu rozvoje venkova

Dotace na podporu cestovního ruchu v Programu rozvoje venkova Konference Dopad finanční krize na rozvoj v ČR 4.prosince 2013 Dotace na podporu cestovního ruchu v Programu rozvoje venkova Obsah 1. Program rozvoje venkova ČR na období 2007 2013 2. Opatření III.1.3

Více

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Královská stezka jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Královská stezka na období 201 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ

VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ Program LEADER ČR splňuje všechny podmínky nařízení Komise (ES) č. 1628/2006 ze dne 24. října 2006 o použití článků 87 a 88 Smlouvy na vnitrostátní regionální investiční podpory, vyhlášeného v Úředním

Více

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Poloha mikroregionu v rámci ČR a HK kraje Novobydžovsko Mikroregion Novobydžovsko Novobydžovsko a Program rozvoje Královéhradeckého kraje 2008-2010 (PRK) Strategie

Více

2. Výzva. 2. výzva SPL Hanáci se rozkévale. Obsah. Fiche SPL přehled. Časový plán. Moravská cesta Region v srdci Olomouckého kraje

2. Výzva. 2. výzva SPL Hanáci se rozkévale. Obsah. Fiche SPL přehled. Časový plán. Moravská cesta Region v srdci Olomouckého kraje 2. výzva SPL Hanáci se rozkévale Obsah 1) SPL 2) 2. výzva časový plán, alokace 3) Fiche 1, 3, 5 4) Další podklady k projektům - dokumenty, pokyn, informace, kontakty, výběr projektů Prezentace pro seminář

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Miroslava Tichá odbor regionální politiky Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského majetku po živelných

Více

REGION HANÁ OBČANSKÉ SDRUŽENÍ. Zápis

REGION HANÁ OBČANSKÉ SDRUŽENÍ. Zápis Zápis z hodnocení projektů předložených do Programu LEADER 2010 8. Výzva výběrovou komisí MAS Regionu HANÁ v Těšeticích dne 11.2.2011 Přítomni členové výběrové komise: Mgr. Husičková Marta, Ing. Mačák

Více

12.3 Programový rámec PRV

12.3 Programový rámec PRV 12.3 Programový rámec PRV B. 1. 2 Podpora podnikání v obcích, spolupráce s podnikateli 17.1.a. Investice do zemědělských podniků Podpora projektů zahrnující hmotné i nehmotné investice v živočišné a rostlinné

Více

VYHLÁŠENÍ VÝZVY. Priorita 1 Rozvoj prosperity regionu. Rozvoj cestovního ruchu pro podnikatelské subjekty. Priorita 2 Rozvoj zdraví a krásy regionu

VYHLÁŠENÍ VÝZVY. Priorita 1 Rozvoj prosperity regionu. Rozvoj cestovního ruchu pro podnikatelské subjekty. Priorita 2 Rozvoj zdraví a krásy regionu VYHLÁŠENÍ VÝZVY MAS Luhačovské Zálesí v souladu se Strategickým plánem Leader Luhačovské Zálesí region zdraví, krásy a prosperity na období 2008-2013 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání Žádostí o dotaci v

Více

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012 OBEC HOLETÍN Schváleno usnesením obce č. 6/2012 Obec Holetín je tvořena třemi místními částmi Horní Holetín, Dolní Holetín, Horní Babákov. Středem obce Holetín prochází silnice II. třídy č. 355 o délce

Více

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Oddělení metodiky osy 4 PRV V Praze dne 19. října 2011 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 765 e-mail: info@szif.cz Zpracoval: Mgr. Jan Veselský, kontakt: Jan Veselský, tel.:

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Registrační číslo MAS 07/002/1100/2/000083 Název MAS Místní akční skupina POHODA venkova CELKOVÁ ČÁSTKA, KTEROU MAS ALOKUJE NA PROJEKTY IV.1.2. V 17. KOLE PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ (Kč) 3.697.392,- Seznam vybraných

Více

Přehled fichí. MAS Sedlčansko, o.p.s.

Přehled fichí. MAS Sedlčansko, o.p.s. Přehled fichí Fiche č. 1: Podpora a vznik mikropodniků (minimální výše ZV 100 000, maximální výše ZV 500 000) 1) rekonstrukce a modernizace objektu, případně nová výstavba budov a ploch pro zakládání a

Více

Celkový počet odpovědí respondentů: 506

Celkový počet odpovědí respondentů: 506 MIKROREGION LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ: DOTAZNÍK ISÚ Celkový počet odpovědí respondentů: 56 Slopné 4,35% Velký Ořechov,59% Název obce respondenta Želechovice nad Dřevnicí 7,31% Biskupice 1,98% Březnice 2,9 Bohuslavice

Více

Členové orgánů Královská stezka o.p.s.

Členové orgánů Královská stezka o.p.s. Členové orgánů Královská stezka o.p.s. Plénum zakladatelů Petr Zadina František Pazderka Jan Votava Jiří Blažek Jiří Mrkvička Mgr. Vlastimil Marušák Luděk Kovařík Václav Jarolím Jiří Lebeda František Bárta

Více

Zasedání Správní rady Královská stezka o.p.s. a Programového výboru MAS Královská stezka o.p.s. dne od 16:30 hodin

Zasedání Správní rady Královská stezka o.p.s. a Programového výboru MAS Královská stezka o.p.s. dne od 16:30 hodin Zasedání Správní rady Královská stezka o.p.s. a Programového výboru MAS Královská stezka o.p.s. dne 8. 3. 2018 od 16:30 hodin Zapisovatel: Lucie Šulcová Ověřovatel 1: Pavlína Nermutová Ověřovatel 2: Mgr.

Více

Probíhá příprava kompletní dokumentace k výzvě č. 1 z Programu rozvoje venkova, která bude

Probíhá příprava kompletní dokumentace k výzvě č. 1 z Programu rozvoje venkova, která bude Příloha č. 1 Zprávy o plnění ISg Opatření 1.1.1 (fiche): Podpora zemědělského podnikání Výzva bude dle zájmu vyhlášena opakovaně. Opatření 1.1.2 (fiche): Podpora zpracování zemědělských produktů Výzva

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 1. ledna 2014 19. září 2014 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

6. výzvu k předkládání Žádostí o dotace na projekty

6. výzvu k předkládání Žádostí o dotace na projekty Místní akční skupina Královská stezka o.p.s. Registrační číslo žádosti: 08/005/41100/563/000109 Vyhlašuje v souladu se strategickým plánem LEADER (SPL) Zapomenutý kraj 6. výzvu k předkládání Žádostí o

Více

Místní akční skupina. Podhostýnska, o. s.

Místní akční skupina. Podhostýnska, o. s. Místní akční skupina Podhostýnska, o. s. Mapa území Rozloha: 215,5 km² Počet ob.: 18 937 Počet obcí: 17 Členská základna: 51 Právní forma: o.s. MAS Podhostýnska - představení MAS Podhostýnska, o. s. byla

Více

Dotační programy Pardubického kraje 2019

Dotační programy Pardubického kraje 2019 Dotační programy Pardubického kraje 2019 Ing. Petr Bořek Odbor rozvoje Krajský úřad Pardubického kraje Dotační programy v oblasti územního plánování a regionálního rozvoje Podpora pořízení územních plánů

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 19. ledna 2013 21. května 2013 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP. Verze č. 2 (03/2018)

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP. Verze č. 2 (03/2018) 2015 I n á š k r a j j e k r a j p o h o d y Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA 2014 2022 PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP Verze č. 2 (03/2018) Obsah 1. Programový rámec IROP...

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O PODPORU PROJEKTŮ

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O PODPORU PROJEKTŮ VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O PODPORU PROJEKTŮ z Programu rozvoje venkova, OSA IV., LEADER, kterou vyhlašuje MAS LUŽNICE, o.s. 5. kolo Výzvy Název strategického plánu Název Fiche Strategický plán Leader

Více

MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů

MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů Představení SMS ČR Doba realizace projektu: 09/2014 11/2015 Realizátor projektu: SMS ČR Financování: OP Lidské zdroje a zaměstnanost Cíl projektu

Více

Památky a tradice - jak na to v praxi?

Památky a tradice - jak na to v praxi? MAS -Partnerství Moštěnka Mikroregion Moštěnka Mikroregion Holešovsko Vzájemná spolupráce ve všech oblastech Zámek Dřevohostice Renesanční vodní zámek ze 16.století Do konce 19.stol -hodnotná botanická

Více

Akční plán pro období

Akční plán pro období Akční plán pro období 2019 2020 1 Život ve městě 1.1.1 Rekonstrukce a zateplení budov v majetku města MŠ Butovická energetická opatření 2019-2020 SŘÚPaR 2 600 OPŽP 5.1 Snížit energ. náročnost veř. budov

Více

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Oddělení metodiky osy 4 PRV V Praze dne 7. února 2013 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 765 e-mail: info@szif.cz Zpracoval: Ing. Martina Petržilková, kontakt: Martina Petržilková,

Více

Zápis ze setkání zástupců MAS Orlicko a veřejnosti

Zápis ze setkání zástupců MAS Orlicko a veřejnosti Zápis ze setkání zástupců MAS Orlicko a veřejnosti Místo konání: Ústí nad Orlicí, Dolní Čermná, Žamberk Dne: 22. 4., 23. 4., 25. 4. 2014 Účastníci: zástupci MAS Orlicko a veřejnost Ve dnech 22. 4., 23.

Více

Zápis z konání Pléna zakladatelů a Valné hromady Královské stezky o.p.s.

Zápis z konání Pléna zakladatelů a Valné hromady Královské stezky o.p.s. Zápis z konání Pléna zakladatelů a Valné hromady Královské stezky o.p.s. Dne: 7. 3. 2016 Místo: Sokolovna v Habrech Zapisovatel: Karolína Ortová Ověřovatel 1: Eliška Zdražilová Ověřovatel 2: Petr Bárta

Více

PŘEHLED DOTAČNÍCH MOŽNOSTÍ

PŘEHLED DOTAČNÍCH MOŽNOSTÍ PŘEHLED DOTAČNÍCH MOŽNOSTÍ DUBEN 2017 Věstník MAS Český sever MAS Český sever, z. s. Národní 486, 407 47 Varnsdorf info@masceskysever.cz Máte zájem o některou z níže uvedených dotací? Případně jste zde

Více

CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018

CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018 7. 12. 2017 CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018 OBSAH PŘEHLED AKTIVIT REALIZOVANÝCH V ROCE 2017 PLÁN AKTIVIT PRO ROK 2018 CENTRÁLNÍ ÚROVEŇ REGIONÁLNÍ PLÁNY TEMATICKÉ PRACOVNÍ

Více

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY SVATÉHO JANA Z NEPOMUKU, ZE DNE 14.10.2008 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI MÚ NEPOMUK

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY SVATÉHO JANA Z NEPOMUKU, ZE DNE 14.10.2008 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI MÚ NEPOMUK ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY SVATÉHO JANA Z NEPOMUKU, ZE DNE 14.10.2008 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI MÚ NEPOMUK Přítomni: dle prezenční listiny Jednání valné hromady zahájil předseda Místní akční

Více

Záměry obcí na období 2014-2020

Záměry obcí na období 2014-2020 Pořadové číslo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Žadatel Obec Hamry (CHR) Záměry obcí na období 2014-2020 Projekt Oprava místních komunikací Oprava veřejného osvětlení Zateplení ZŠ Rekonstrukce dětského hřiště Rekonstrukce

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 2. etapa 20.5.-20..9. 2011 Název MAS: Uničovsko, o.p.s. zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce):ing. Iveta Kopcová, projektový manažer kontakt:

Více

Národní programy podpory regionálního rozvoje ve výhledu na rok 2012

Národní programy podpory regionálního rozvoje ve výhledu na rok 2012 Národní programy podpory regionálního rozvoje ve výhledu na rok 2012 RNDr.Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj Národní programy v roce 2011 Program obnovy a rozvoje venkova Podpora revitalizace

Více

Hlavní aktivity regionální politiky v roce 2012

Hlavní aktivity regionální politiky v roce 2012 Hlavní aktivity regionální politiky v roce 2012 Příprava a schválení Strategie regionálního rozvoje 2014+ Novela zákona o podpoře regionálního rozvoje Hlavní aktivity pro rok 2012 Příprava a schválení

Více

2. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ NA REALIZACI PROJEKTŮ

2. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ NA REALIZACI PROJEKTŮ V souladu se Strategickým plánem LEADER Místní akční skupiny Blanský les Netolicko o.p.s. pro období 2007-2013 MAS Blanský les Netolicko, čertovsky hezké místo (registrační číslo MAS: 07/002/41100/231/000066)

Více

3.výzva k předkládání žádostí pro rok 2010

3.výzva k předkládání žádostí pro rok 2010 3.výzva k předkládání žádostí pro rok 2010 Strategický plán LEADER MAS Pomalší o.p.s. pro období 2007-2013 Rozvoj regionu MAS Pomalší metodou LEADER Registrační číslo MAS Pomalší o.p.s. 08/005/41100/231/000141

Více

Strategie rozvoje obce Drozdov

Strategie rozvoje obce Drozdov Obec Drozdov ------------------------------------------------------------------------------ Drozdov 150 789 01 Zábřeh Telefon, fax: 583 427 245 www.obecdrozdov.cz vypracoval: Bc. Marek Karger - starosta

Více

Příloha 1: Poloha území MAS Moravská cesta v rámci Olomouckého kraje

Příloha 1: Poloha území MAS Moravská cesta v rámci Olomouckého kraje Příloha 1: Poloha území MAS Moravská cesta v rámci Olomouckého kraje (Zdroj: ArcČR500, vlastní zpracování) Příloha 2: Mikroregiony zasahující na území MAS Moravská cesta (Zdroj: ArcČR500, vlastní zpracování)

Více

Obsah: 1. O nás. Region 17 obcí. 2) SPL a Fiche. 3) 1. výzva 20.1.2010. Místní akční skupina Podhostýnska, o. s.

Obsah: 1. O nás. Region 17 obcí. 2) SPL a Fiche. 3) 1. výzva 20.1.2010. Místní akční skupina Podhostýnska, o. s. Obsah: Místní akční skupina Podhostýnska, o. s. 1. O nás 2. SPL a Fiche 3. 1. výzva 4. Realizace projektů 1. výzvy 5. 2. výzva 6. 3. výzva 7. 4. a 5. výzva 1. O nás MAS Podhostýnska, o. s. byla založena

Více

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Přehled cílů a priorit strategické části za jednotlivé pracovní skupiny

Více

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Vážení žadatelé, v oblasti cestovního ruchu, nastává jedinečná možnost, jak zrealizovat vaše vize na území Středočeského kraje. Dotace z EU Vám usnadní start

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O PODPORU PROJEKTŮ z Programu rozvoje venkova, OSA IV., LEADER, kterou vyhlašuje MAS LUŽNICE, o.s.

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O PODPORU PROJEKTŮ z Programu rozvoje venkova, OSA IV., LEADER, kterou vyhlašuje MAS LUŽNICE, o.s. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O PODPORU PROJEKTŮ z Programu rozvoje venkova, OSA IV., LEADER, kterou vyhlašuje MAS LUŽNICE, o.s. 1. kolo Výzvy Název strategického plánu Název Fiche Strategický plán Leader

Více

Společně z Hané přes Záhoří do Hostýnských vrchů

Společně z Hané přes Záhoří do Hostýnských vrchů Program LEADER ČR splňuje všechny podmínky nařízení Komise (ES) č. 1628/2006 ze dne 24. října 2006 o použití článků 87 a 88 Smlouvy na vnitrostátní regionální investiční podpory, vyhlášeného v Úředním

Více

Program rozvoje venkova. na období 2014-2020. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Program rozvoje venkova. na období 2014-2020. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Program rozvoje venkova na období 2014-2020 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Strategický rámec pro období 2014-2020 Strategie Evropa 2020 (EU 2020) Společná

Více

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY M Ě S T O K L A D R U B Y Nám. Republiky 89, 349 61 Kladruby u Stříbra, IČ 00259888 tel. 374 616 711, fax 374 631 090, e-mail : obec@kladruby.cz STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY Obsah: Obsah 1 Informace

Více

16. Plénum MAS ad 4/ Integrovaná strategie rozvoje území

16. Plénum MAS ad 4/ Integrovaná strategie rozvoje území 16. Plénum MAS ad 4/ Integrovaná strategie rozvoje území 2014-2020 1) Informace ze SPL - sumář za 5 výzev MAS 2) ISRÚ kdy, co, jak a proč? 3) Co by obce a jejich území potřebovalo/nepotřebovalo/chtělo?

Více

Požadovaná dotace. Není / alternativní možnost národní 14 2012 Obec Bušín Inženýrské sítě pro výstavbu RD, získání pozemků programy - MMR

Požadovaná dotace. Není / alternativní možnost národní 14 2012 Obec Bušín Inženýrské sítě pro výstavbu RD, získání pozemků programy - MMR Č. Doba realizace Žadatel Název projektu TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA Požadovaná dotace Dotační zdroj 1 2011 TJ OLPA Provozní budova TJ Olpa 600 000,00 Program rozvoje venkova 2 2013 Jandrt Vlastimil Motocrosová

Více