Informace k poplatku za nadstandardní dobu studia

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace k poplatku za nadstandardní dobu studia"

Transkript

1 Informace k poplatku za nadstandardní dobu studia Poplatky za nadstandardní dobu studia jsou příjmem Stipendijního fondu AMU. Citace ze zákona č. 111/1998 Sb. Zákon o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů: Ukončení studia 55 (1) Studium se řádně ukončuje absolvováním studia v příslušném studijním programu. Dnem ukončení studia je den, kdy byla vykonána státní zkouška předepsaná na závěr studia nebo její poslední část. (2) Dokladem o ukončení studia a o získání příslušného akademického titulu je vysokoškolský diplom a vysvědčení o státní zkoušce. tj. po uzavření pátého ročníku (2. ročníku navazujícího magisterského studia) jste studentem, tzv. čekačem (čekáte na vykonání SZZ), máte statut studenta. Máte nárok na potvrzení pro finanční úřad, pro správu sociálního zabezpečení, pro zdravotní pojišťovnu, pro dopravní podniky a pod. Citace ze zákona č. 111/1998 Sb. Zákon o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů: Poplatky spojené se studiem 58 (2) Základem pro stanovení poplatků spojených se studiem je 5 % z průměrné částky připadající na jednoho studenta z celkových neinvestičních výdajů poskytnutých ministerstvem ze státního rozpočtu veřejným vysokým školám v kalendářním roce. Základ vyhlásí ministerstvo počátkem kalendářního roku; základ platí pro akademický rok započatý v tomto kalendářním roce. Pro výpočet základu slouží údaje za uplynulý kalendářní rok. (3) Studuje-li student déle, než je standardní doba studia zvětšená o jeden rok v bakalářském nebo magisterském studijním programu, stanoví mu veřejná vysoká škola poplatek za studium, který činí za každý další započatý měsíc studia nejméně jednu čtvrtinu základu. (4) Studuje-li absolvent bakalářského nebo magisterského studijního programu v dalším bakalářském nebo magisterském studijním programu, stanoví mu veřejná vysoká škola poplatek za studium, který činí za jeden rok nejvýše základ podle odstavce 2; to neplatí, studuje-li absolvent bakalářského studijního programu v navazujícím magisterském studijním programu či jde-li o souběh řádných studijních programů nepřesahující standardní dobu studia programu jednoho. Pokud celková doba dalšího studia překročí standardní dobu studia, stanoví veřejná vysoká škola poplatek za studium podle odstavce 3. (5) Uskutečňuje-li veřejná vysoká škola studijní program pro cizince v cizím jazyce, stanoví mu poplatek za studium v bakalářském, magisterském nebo doktorském studijním programu; na stanovení výše poplatků spojených se studiem se nevztahují odstavce 2 až 4. (6) Veřejná vysoká škola zveřejní výši poplatků spojených se studiem podle odstavců 1 až 5 pro příští akademický rok před termínem pro podávání přihlášek ke studiu. Výši, formu placení a splatnost poplatků určí statut veřejné vysoké školy. (7) Poplatky za studium s výjimkou odstavce 5 jsou příjmem stipendijního fondu veřejné vysoké školy.

2 (8) Rektor může poplatky spojené se studiem podle odstavců 2 až 4 snížit, prominout nebo odložit termíny jejich splatnosti s přihlédnutím ke studijním výsledkům a sociální situaci studenta podle zásad uvedených ve statutu veřejné vysoké školy. (9) Na poplatky spojené se studiem stanovené podle odstavců 1 až 5 se nevztahují obecné předpisy o poplatcích. Státní závěrečná zkouška (SZZ) musí být vykonána nejpozději do 5 let od zápisu do navazujícího magisterského programu: 1. ročník magisterského studia (4. rok studia) 2. ročník magisterského studia (5. rok studia) + 1 (6. rok) (7. rok) (8. rok) zápis do magister. I. II. III. A B C D studia I. řádný termín SZZ jarní bez poplatku II. řádný termín SZZ podzimní bez poplatku III. řádný termín SZZ jarní bez poplatku A placený termín (říjen) podzimní platí se pouze 1 měsíc B placený termín (červen) jarní platí se 9 měsíců C placený termín (říjen) podzimní platí se 13 měsíců (12 + 1) D placený termín (červen) jarní platí 21 měsíců (12 + 9) výše poplatku viz dále Výnos rektora č. 1/2003, kterým se upravují poplatky spojené se studiem pro akademický rok 2003/2004 platí od : Čl. 1 Stanovení základu k výpočtu poplatků spojených se studiem (1) Poplatky spojené se studiem ( 58 zákona 111/98 Sb.) o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále zákon ) a článku 18 Statutu Akademie múzických umění v Praze (dále statutu ) se odvozují od tzv. základu. Základem pro stanovení poplatků spojených se studiem je 5% z průměrné částky připadající na jednoho studenta z celkových neinvestičních výdajů poskytovaným ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy (dále MŠMT ze státního rozpočtu veřejným vysokým školám v kalendářním roce. Základ vyhlásí ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy počátkem kalendářní roku. Základ platí pro akademický rok započatý v tomto kalendářním roce. Pro výpočet základu slouží údaje za uplynulý kalendářní rok. (2) Základ pro stanovení poplatků spojených se studiem stanovilo MŠMT pro rok 2003 dopisem č.j / ze dne ve výši Kč. Čl. 2 Výše poplatků spojených se studiem (1) Poplatky za úkony spojení s přijímacím řízením jsou příjmem z hlavní činnosti VVŠ a činí: poplatek za podání přihlášky ke studiu činí 20% základu tj. 548 Kč. (2) Poplatky spojené se studiem jednotlivých bakalářských a magisterských programů jsou příjmem Stipendijního fondu a činí: a) při studiu delším než je standardní doba studia daného studijního programu zvětšená o jeden rok ( 58 odst. 3 zákona a článek 18 odst. 3 statutu) 684 Kč Kč za započatý měsíc studia. Stanovuje se 684 Kč v prvním roce prodloužení a poté Kč v každém dalším roce.

3 b) u poplatku za studium v dalším studijním programu ( 58 odst. 4 zákona a článek 18 odst. 3 statutu) horní hranicí tohoto poplatku je základ (tj Kč) za jeden rok, studuje li absolvent - bakalářského nebo magisterského studijního programu v dalším bakalářském nebo magisterském programu - to neplatí, studuje-li absolvent bakalářského studijního programu v navazujícím magisterském studijním programu či jde-li o souběh řádných studijních programů nepřesahují standardní dobu studia programu jednoho. (3) Poplatky spojené se studiem studijního programu uskutečňovaného pro cizince (podle 58 odst. 5 a článku 13 odst. 6 a 7 statutu) jsou příjmem hlavní nebo doplňkové činnosti. Pro akademický rok 2003/2004 deleguje rektor AMU pravomoc ke stanovení výše poplatku na děkana příslušné fakulty, na které je studijní program uskutečňován. Čl. 3 Forma placení a splatnost poplatků (1) Poplatky podle čl. 2 se platí poštovní poukázkou nebo převodem na bankovní účet. (2) Splatnost poplatků uvedených v čl. 2 odst. 1 je dána termínem pro podání přihlášky. (3) Poplatek uvedený v čl. 2 odst. 2 písm. A) je splatný do 60 dnů od začátku příslušného semestru. (4) Poplatek uvedený v čl. 2 odst. 2 písm. B) je splatný ve 2 splátkách do 60 dnů od začátku příslušného semestru. (5) Poplatek uvedený v čl. 2 odst. 3 je splatný ve 2 splátkách do 15 dne kalendářního měsíce, ve kterém začal daný semestr. Podrobnosti stanoví smlouva o studiu zahraničního posluchače. (6) Po zaplacení výše uvedených poplatků je student povinen předložit Studijnímu oddělení ke kontrole doklad o zaplacení. Čl. 4 Úlevy na poplatcích Rektor může poplatky uvedené v čl. 2 odst. 2 a 3 snížit, prominout nebo odložit termín jejich splatnosti, a to na návrh děkana fakulty, na které je student imatrikulován, v případě: a) vynikajících studijních výsledků b) tíživé sociální situace nebo z jiných vážných důvodů c) vážného důvodu u studenta, který byl přijat ke studiu před 1. lednem 2003, pokud jde o poplatek uvedený v čl. 2 odst. 2 písm. a) d) u všech studentů, kteří byli přijati ke studiu před 1. lednem 2003, pokud jde o poplatek uvedený v čl. 2 odst. 2b), rektor poplatky promíjí. Příklady: Upozorňujeme studenty, že níže uvedené příklady jsou vzorové. Každý případ studenta je individuální (přerušení, rozložení, předchozí studium na jiné VŠ v ČR, souběh studií apod.) Student, který má uzavřen 5. ročník (2. ročník navazujícího magisterského studia) a není v jeho silách si vypočítat standardní dobu studia, může požádat Studijní oddělení o předběžný výpočet (které termíny jsou bezplatné, který termín je definitivní). Vzhledem ke skutečnosti, že se poplatky za nadstandardní dobu studia každý rok mění, budou vypočtené částky orientační!

4 Příklad 1 student, který studoval řádně: Kryštof KOLUMBUS, narozen v Praze 1997/ ročník produkce 1998/ ročník produkce 1999/ ročník produkce 2000/ ročník produkce 2001/ ročník produkce A) standardní doba studia (5) + 1 do září 2003 červen 2002 první bezplatný termín pro vykonání SZZ říjen 2002 druhý bezplatný termín pro vykonání SZZ červen 2003 třetí bezplatný termín pro vykonání SZZ student platí od října 2003: POZOR! výše poplatku v akademickém roce 2002/2003 byla 727 Kč výše poplatku v akademickém roce 2003/2004 je 684 Kč říjen ,- platil by 684 Kč za čtvrtý termín listopad 684,- prosinec 684,- leden ,- únor 684,- březen 684,- duben 684,- květen 684,- červen 684,- platil by Kč za pátý termín červenec 684,- srpen 684,- září 684,- říjen ,- platil by Kč za šestý termín listopad 1.300,- prosinec 1.300,- leden ,- únor 1.300,- březen 1.300,- duben 1.300,- květen 1.300,- červen 1.300,- platil by Kč za sedmý termín CELKEM ,- Kč B) výpočet posledního možného termínu pro vykonání SZZ definitivního 2000/ ročník produkce 2001/ ročník produkce 2002/ / /2005 Vzhledem k tomu, že SZZ musí být vykonána do 5 let od zápisu do navazujícího magisterského programu, může student SZZ vykonat nejpozději v červnu Pokud SZZ v tomto termínu nevykoná, studium mu bude ke konci příslušného akademického roku ukončeno, v tomto případě k 30. září Student bude mít absolvované magisterské studium bez Státní závěrečné zkoušky tj. bez diplomu.

5 Příklad 2 student, který si jeden ročník studia rozložil: Kryštof KOLUMBUS, narozený v Praze 1997/ ročník produkce 1998/ ročník produkce 1999/ ročník produkce 2000/ ročník produkce } rozložený ročník A) standardní doba studia (5) + 1 do září 2003 červen 2003 = první bezplatný termín pro vykonání SZZ vzhledem k rozloženému ročníku přišel student o 2 (bezplatné!) termíny SZZ student platí od října 2003 podle následujícího výpočtu: POZOR! výše poplatku v akademickém roce 2002/2003 byla 727 Kč výše poplatku v akademickém roce 2003/2004 je 684 Kč říjen ,- platil by 684 Kč za druhý termín listopad 684,- prosinec 684,- leden ,- únor 684,- březen 684,- duben 684,- květen 684,- červen 684,- platil by Kč za třetí termín červenec 684,- srpen 684,- září 684,- říjen ,- platil by Kč za čtvrtý termín listopad 1.300,- prosinec 1.300,- leden ,- únor 1.300,- březen 1.300,- duben 1.300,- květen 1.300,- červen ,- platil by Kč za pátý termín CELKEM ,- Kč B) výpočet posledního možného termínu pro vykonání SZZ definitivního 2000/ ročník produkce rozložený ročník 2003/ /2005 Vzhledem k tomu, že SZZ musí být vykonána do 5 let od zápisu do navazujícího magisterského programu, může student SZZ vykonat nejpozději v červnu Pokud SZZ v tomto termínu nevykoná, studium mu bude ke konci příslušného akademického roku ukončeno, v tomto případě k 30. září Student bude mít absolvované magisterské studium bez Státní závěrečné zkoušky tj. bez diplomu.

6 Příklad 3 student, který si na jeden rok studium přerušil: Kryštof KOLUMBUS, narozený v Praze 1997/ ročník produkce 1998/ ročník produkce 1999/ ročník produkce studium přerušeno / ročník produkce A) standardní doba studia (5) + 1 do září 2004 (protože v akademickém roce 1999/2000 nebyl studentem!) červen 2003 první bezplatný termín pro vykonání SZZ říjen 2003 druhý bezplatný termín pro vykonání SZZ červen 2004 třetí bezplatný termín pro vykonání SZZ student platí od října 2004 podle následujícího výpočtu: POZOR! výše poplatku v akademickém roce 2002/2003 byla 727 Kč výše poplatku v akademickém roce 2003/2004 je 684 Kč říjen ,- platil by 684 Kč za čtvrtý termín listopad 684,- prosinec 684,- leden ,- únor 684,- březen 684,- duben 684,- květen 684,- červen ,- platil by Kč za pátý termín červenec 684,- srpen 684,- září 684,- říjen ,- platil by Kč za šestý termín listopad 1.300,- prosinec 1.300,- leden ,- únor 1.300,- březen 1.300,- duben 1.300,- květen 1.300,- červen ,- platil by Kč sedmý termín CELKEM ,- Kč B) výpočet posledního možného termínu pro vykonání SZZ definitivního 2003/ / /2006 Vzhledem k tomu, že SZZ musí být vykonána do 5 let od zápisu do navazujícího magisterského programu, může student SZZ vykonat nejpozději v červnu Pokud SZZ v tomto termínu nevykoná, studium mu bude ke konci příslušného akademického roku ukončeno, v tomto případě k 30. září Student bude mít absolvované magisterské studium bez Státní závěrečné zkoušky tj. bez diplomu.

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ Přílohy č. 6 STATUTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM ZE DNE 28. DUBNA 2006

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ Přílohy č. 6 STATUTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM ZE DNE 28. DUBNA 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

VI. ZMĚNY STATUTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

VI. ZMĚNY STATUTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 25. srpna 2016

Více

VI. ÚPLNÉ ZNĚNÍ Přílohy č. 6 STATUTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM ZE DNE 13. ÚNORA 2015

VI. ÚPLNÉ ZNĚNÍ Přílohy č. 6 STATUTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM ZE DNE 13. ÚNORA 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. prosince 2010

Více

VII. úplné znění Přílohy č. 6 Statutu UK (neaktuální)

VII. úplné znění Přílohy č. 6 Statutu UK (neaktuální) VII. úplné znění Přílohy č. 6 Statutu UK (neaktuální) (Toto znění již není aktuální. Aktuální znění předpisu naleznete zde ) VII. úplné znění Přílohy č. 6 Statutu Univerzity Karlovy v Praze Ministerstvo

Více

VYBRANÁ USTANOVENÍ. ZÁKONA č. 111/1998 Sb. ze dne 22. dubna 1998. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

VYBRANÁ USTANOVENÍ. ZÁKONA č. 111/1998 Sb. ze dne 22. dubna 1998. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) VYBRANÁ USTANOVENÍ ZÁKONA č. 111/1998 Sb. ze dne 22. dubna 1998 o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) (...) Změna: 189/2008 Sb. Změna: 110/2009 Sb. Změna: 419/2009

Více

Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 28. listopadu 2006

Více

PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 15. ČERVENCE 2013

PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 15. ČERVENCE 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 15. července 2013

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 2. KVĚTNA 2011

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA VYSOKÉ ŠKOLE CHEMICKO-TECHNOLOGICKÉ V PRAZE ZE DNE 2. KVĚTNA 2011 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. listopadu 2007

Více

Přijímání ke studiu a přijímací řízení na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 3. července 2015

Přijímání ke studiu a přijímací řízení na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 3. července 2015 Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ze dne 17. dubna 2018 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 30. listopadu 2009

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 30. listopadu 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) registrovalo dne 10. dubna 2006 pod

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT Záhlaví Úplné znění ke dni: 1. září 2018 Zapracovává: Dodatek č. 1 Registrace Stipendijní řád VUT registrován: dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Dodatek č. 1

Více

dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Mgr. Karolína Gondková ředitelka odboru vysokých škol

dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Mgr. Karolína Gondková ředitelka odboru vysokých škol STIPENDIJNÍ ŘÁD VUT Záhlaví Schválení AS: 4. dubna 2017 Platnost: 12. dubna 2017 Účinnost: 12. dubna 2017 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti VUT Počet stran:

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 13. LEDNA 2015

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 13. LEDNA 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. dubna 2006 pod

Více

ze dne 25. září 2014, kterým se stanoví výše a způsob placení administrativních poplatků spojených se studiem na vysoké škole CEVRO Institut

ze dne 25. září 2014, kterým se stanoví výše a způsob placení administrativních poplatků spojených se studiem na vysoké škole CEVRO Institut POKYN ŘEDITELE č. 19-003-002/14 ze dne 25. září 2014, kterým se stanoví výše a způsob placení administrativních poplatků spojených se studiem na vysoké škole CEVRO Institut Tímto pokynem se nově stanoví

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008

STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008 STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008 Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Tento stipendijní řád obsahuje pravidla pro přiznávání stipendií

Více

CENY STUDIA A ADMINISTRATIVNÍCH POPLATKŮ SPOJENÉ SE STUDIEM NA AKADEMII HUSPOL

CENY STUDIA A ADMINISTRATIVNÍCH POPLATKŮ SPOJENÉ SE STUDIEM NA AKADEMII HUSPOL CENY STUDIA A ADMINISTRATIVNÍCH POPLATKŮ SPOJENÉ SE STUDIEM NA AKADEMII HUSPOL Směrnice 01/2017 platná pro akademický rok 2017/2018 Hranice Únor 2017 1 Článek I. Úvodní ustanovení 1. Touto směrnicí ustanovuje

Více

poplatek za prodlouženou dobu studia (čl. 5), poplatek za další studium (čl. 6),

poplatek za prodlouženou dobu studia (čl. 5), poplatek za další studium (čl. 6), UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 3/2012 Věc Poplatky spojené se studiem na Univerzitě Pardubice Působnost pro Uchazeče o studium, studenty a zaměstnance Univerzity Pardubice Účinnost 17. září 2012 Číslo

Více

ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

STIPENDIJNÍ ŘÁD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE ze dne 12. března 2007

STIPENDIJNÍ ŘÁD AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE ze dne 12. března 2007 Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů

Více

I I. Z E D N E 1. S R P N A ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

I I. Z E D N E 1. S R P N A ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 11. května 2009 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 11. května 2009 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. srpna 2006

Více

PODMÍNKY PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. ze dne 11. července 2017

PODMÍNKY PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. ze dne 11. července 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 11. července 2017

Více

Obecná ustanovení. Podmínky přijetí ke studiu

Obecná ustanovení. Podmínky přijetí ke studiu Podmínky pro přijetí ke studiu v akreditovaných studijních programech na Provozně ekonomickou fakultu MZLU v Brně v zimním semestru akademického roku 2005/2006 1 Obecná ustanovení (1) Podmínky pro přijetí

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI ZE DNE 30. DUBNA 2009

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI ZE DNE 30. DUBNA 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 18. dubna 2006

Více

I. ÚPLNÉ ZNENÍ STIPENDIJNÍHO RÁDU CESKÉHO VYSOKÉHO UCENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 26. CERVENCE 2004

I. ÚPLNÉ ZNENÍ STIPENDIJNÍHO RÁDU CESKÉHO VYSOKÉHO UCENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 26. CERVENCE 2004 Ministerstvo školství, mládeže a telovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona c. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmene a doplnení dalších zákonu (zákon o vysokých školách), dne 23. dubna 1999

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 12. května 2006

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 12. května 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 2. srpna 2005 pod

Více

Opatření děkana č. 9/2017 POPLATKY, ÚPLATY, ÚHRADY VYBÍRANÉ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

Opatření děkana č. 9/2017 POPLATKY, ÚPLATY, ÚHRADY VYBÍRANÉ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Univerzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Opatření děkana č. 9/2017 POPLATKY, ÚPLATY, ÚHRADY VYBÍRANÉ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Část I. Poplatky Čl. 1 Poplatky spojené se

Více

I. Ú P L N É Z N Ě N Í S T I P E N D I J N Í H O Ř Á D U Z E D N E 2 2. Ú N O R A ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

I. Ú P L N É Z N Ě N Í S T I P E N D I J N Í H O Ř Á D U Z E D N E 2 2. Ú N O R A ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA Pravidla pro organizaci studia na Katolické teologické fakultě Akademický senát Katolické teologické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst.

Více

I. Úplné znění Stipendijního řádu Slezské univerzity v Opavě ze dne 15. prosince 2017

I. Úplné znění Stipendijního řádu Slezské univerzity v Opavě ze dne 15. prosince 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 8. srpna

Více

Stipendijní řád Bankovního institutu vysoké školy, a.s.

Stipendijní řád Bankovního institutu vysoké školy, a.s. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 4, 41 odst. 2 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Garant dokumentu: 9200 - prorektor pro studium Účinnost dokumentu od: 17. 4. 2013 ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 17. dubna 2013 Řízená kopie č.:

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysokého učení technického v Brně

STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysokého učení technického v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI ze dne 13. listopadu 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ZE DNE 5. ČERVNA 2009

III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ZE DNE 5. ČERVNA 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 31. března 2006

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD ČVUT V PRAZE

STIPENDIJNÍ ŘÁD ČVUT V PRAZE STIPENDIJNÍ ŘÁD ČVUT V PRAZE Vnitřní předpis ČVUT v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

Vnitřní předpisy Masarykovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Masarykovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 13. července

Více

VII. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 18. ČERVNA 2013

VII. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 18. ČERVNA 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

STIPENDIJNÍ ŘÁD JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 16. května 2017

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD Univerzity Hradec Králové ze dne 11. srpna 2010

STIPENDIJNÍ ŘÁD Univerzity Hradec Králové ze dne 11. srpna 2010 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 11. srpna 2010 pod

Více

Podmínky přijetí ke studiu

Podmínky přijetí ke studiu Podmínky pro přijetí ke studiu v akreditovaných studijních programech na Provozně ekonomickou fakultu MZLU v Brně v zimním semestru akademického roku 2008/2009 1 (1) Podmínky pro přijetí ke studiu na Provozně

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

Směrnice rektora č. 6/2014

Směrnice rektora č. 6/2014 Slezská univerzita v Opavě Směrnice rektora č. 6/2014 o poplatcích spojených se studiem na Slezské univerzitě v Opavě v akademickém roce 2014/2015 Vydáno: V Opavě, únor 2014 Směrnice rektora č. 6/2014

Více

Řád celoživotního vzdělávání na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 25. června 2010

Řád celoživotního vzdělávání na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 25. června 2010 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 25. června 2010

Více

VNITŘ NÍ PŘ EDPIS UP R-A-18/01. Stipendijní řád Univerzity Palackého v Olomouci

VNITŘ NÍ PŘ EDPIS UP R-A-18/01. Stipendijní řád Univerzity Palackého v Olomouci VNITŘ NÍ PŘ EDPIS UP R-A-18/01 Stipendijní řád Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Stanovení postupů při poskytování stipendií na Univerzitě Palackého v Olomouci. prorektor pro studium Platnost:

Více

Úplné znění Stipendijního řádu Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 18. dubna 2007

Úplné znění Stipendijního řádu Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 18. dubna 2007 Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 27. prosince

Více

RIGORÓZNÍ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY ZE DNE 14. PROSINCE 2016

RIGORÓZNÍ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY ZE DNE 14. PROSINCE 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 14. prosince 2016

Více

Směrnice děkana č. 5/2017

Směrnice děkana č. 5/2017 Směrnice děkana č. 5/2017 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních programech v akademickém roce 2018/2019 Článek I.

Více

Opatření děkana č. 1/2019. Poplatky, úplaty, úhrady vybírané na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové

Opatření děkana č. 1/2019. Poplatky, úplaty, úhrady vybírané na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové Univerzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Opatření děkana č. 1/2019 Poplatky, úplaty, úhrady vybírané na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové Část I. Poplatky Čl. 1 Poplatky spojené se

Více

UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 6/2008 ve znění dodatku č. 1. Studenty a zaměstnance Univerzity Pardubice Účinnost od: 15.

UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 6/2008 ve znění dodatku č. 1. Studenty a zaměstnance Univerzity Pardubice Účinnost od: 15. UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 6/2008 ve znění dodatku č. 1 Věc: Poplatky za studium Působnost pro: Studenty a zaměstnance Univerzity Pardubice Účinnost od: 15. října 2008 Číslo jednací: RPO/073/08 Vypracovala

Více

VZOR PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA

VZOR PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA Jde o vzor fakultních Pravidel pro organizaci studia z dubna 2006, ve kterém byly v revizním režimu doplněny články vyplývající ze 7. Změny Studijního a zkušebního řádu UK z 11. června 2013. Všechny tyto

Více

Směrnice děkana č. 6/2016

Směrnice děkana č. 6/2016 Směrnice děkana č. 6/2016 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních programech v akademickém roce 2017/2018 Článek I.

Více

Stipendia a poplatky. Mgr. Pavel Buriánek Kateřina Hovorková. Univerzita Karlova v Praze ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ

Stipendia a poplatky. Mgr. Pavel Buriánek Kateřina Hovorková. Univerzita Karlova v Praze ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ Stipendia a poplatky Mgr. Pavel Buriánek Kateřina Hovorková ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ Univerzita Karlova v Praze STUDIUM NA UK zdarma? Studium v českém jazyce je BEZPLATNÉ. www.cuni.cz

Více

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Stipendijní řád

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Stipendijní řád Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 87 odst. 1 písm. a), 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

Příkaz ke stanovení výše poplatků za studium

Příkaz ke stanovení výše poplatků za studium Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4, 41 odst. 2 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

Stipendijní řád Masarykovy univerzity

Stipendijní řád Masarykovy univerzity Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 2. června 2017

Více

Vnitřní předpisy Akademie výtvarných umění v Praze

Vnitřní předpisy Akademie výtvarných umění v Praze zákona), d) v případě tíživé sociální situace studenta ( 91 odst. 2 písm. d) a odst. 3 zákona), e) v případě zvláštního zřetele hodných ( 91 odst. 2 písm. e) zákona), f) na podporu studia v zahraničí (

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2011 2012 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÝ OBOR Magisterský

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA NA FAKULTĚ HUMANITNÍCH STUDIÍ Akademický senát Fakulty humanitních studií se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1

Více

rilozofick.;. fakulta FF-B-18/ 06

rilozofick.;. fakulta FF-B-18/ 06 rilozofick.;. fakulta VNITŘNÍ NORMA FF UP FF-B-18/ 06 Vnitřní norma FF-B-18/ 06 děkana Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ke Stipendijnímu řádu Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant:

Více

Stipendijní řád HAMU

Stipendijní řád HAMU Stipendijní řád HAMU Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Stipendijní řád HAMU se řídí ustanoveními zákona č. 111/ 1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dále

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, o. p. s.

STIPENDIJNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, o. p. s. STIPENDIJNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, o. p. s. Čl. 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Stipendijní řád Metropolitní univerzity Praha, o.p.s. upravuje 1 poskytování stipendií studentům Metropolitní univerzity

Více

UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 6/2008. Studenty a zaměstnance Univerzity Pardubice Účinnost od: 15. října 2008

UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 6/2008. Studenty a zaměstnance Univerzity Pardubice Účinnost od: 15. října 2008 UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 6/2008 Věc: Poplatky za studium Působnost pro: Studenty a zaměstnance Univerzity Pardubice Účinnost od: 15. října 2008 Číslo jednací: RPO/073/08 Vypracovala a předkládá:

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD. VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU, o.p.s.

STIPENDIJNÍ ŘÁD. VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU, o.p.s. STIPENDIJNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU, o.p.s. Stipendijní řád upravuje druhy stipendií udělovaných Vysokou školou ekonomie a managementu, o.p.s. podmínky jejich přiznání a způsob vyplácení.

Více

Stipendijní řád Evropského polytechnického institutu, s.r.o. STIPENDIJNÍ ŘÁD

Stipendijní řád Evropského polytechnického institutu, s.r.o. STIPENDIJNÍ ŘÁD Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách

Více

Znění měněných ustanovení zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, s vyznačením navrhovaných změn

Znění měněných ustanovení zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, s vyznačením navrhovaných změn Znění měněných ustanovení zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, s vyznačením navrhovaných změn (1) Veřejná vysoká škola je povinna 21 Další povinnosti veřejné vysoké školy a) každoročně vypracovat,

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 28. DUBNA 2006

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 28. DUBNA 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

Poplatek za delší dobu studia po novele Jan Podola Odbor legislativní Západočeská univerzita v Plzni

Poplatek za delší dobu studia po novele Jan Podola Odbor legislativní Západočeská univerzita v Plzni Poplatek za delší dobu studia po Jan Podola Odbor legislativní Západočeská univerzita v Plzni jpodo@rek.zcu.cz 1 POVAHA POPLATKU Nejde o školné! Nejde o trest ani jinou sankci, protože nejde o nedovolené

Více

Článek 4 Prospěchové stipendium

Článek 4 Prospěchové stipendium Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 18. září 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 18. září 2017 ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 18. září 2017 ČÁST I Článek 1 Úvodní ustanovení Tento řád upravuje podmínky celoživotního vzdělávání na Vysoké škole chemickotechnologické

Více

Stipendijní řád Vysoké školy ekonomické v Praze ze dne 11. dubna 2014

Stipendijní řád Vysoké školy ekonomické v Praze ze dne 11. dubna 2014 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 11. dubna 2014 pod

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení OPATŘENÍ DĚKANA EF č. 149/2018 k pravidlům pro přijímací řízení a podmínkám pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu v akademickém roce 2019/2020 12. 11. 2018 Článek 1 Úvodní ustanovení 1)

Více

Stipendijní řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 15. července 2013

Stipendijní řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 15. července 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 15. července 2013

Více

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (Vybrané části - platí pouze pro 2. kolo)

Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (Vybrané části - platí pouze pro 2. kolo) Podmínky přijetí ke studiu na Přírodovědecké fakultě UJEP pro akademický rok 2012/2013 (Vybrané části - platí pouze pro 2. kolo) V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. O vysokých školách a o

Více

FAKULTA VOJENSKÝCH TECHNOLOGIÍ UNIVERZITY OBRANY

FAKULTA VOJENSKÝCH TECHNOLOGIÍ UNIVERZITY OBRANY FAKULTA VOJENSKÝCH TECHNOLOGIÍ UNIVERZITY OBRANY PRAVIDLA PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PŘIJETÍ KE STUDIU na Fakultě vojenských technologií Univerzity obrany pro akademický rok 2014/2015 Civilní studium

Více

ŘÁD RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ Fakulty filozofické Univerzity Pardubice

ŘÁD RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ Fakulty filozofické Univerzity Pardubice ŘÁD RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ Fakulty filozofické Univerzity Pardubice ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení Řád rigorózního řízení upravuje v souladu s 46 odst. 5, 99 odst. 5 zákona č. 111/1998

Více

Metodický pokyn prorektorky č. 1/2016, o poplatcích spojených se studiem. V Praze Č.j.: 900/16/00236 PID

Metodický pokyn prorektorky č. 1/2016, o poplatcích spojených se studiem. V Praze Č.j.: 900/16/00236 PID Metodický pokyn prorektorky č. 1/2016, o poplatcích spojených se studiem V Praze 1. 9. 2016 Č.j.: 900/16/00236 PID 262394 Část I. Úvodní ustanovení Článek 1 Základní ustanovení 1. Vyměřování poplatků se

Více

U N I V E R Z I T A O B R A N Y

U N I V E R Z I T A O B R A N Y U N I V E R Z I T A O B R A N Y VNITŘNÍ PŘEDPIS STIPENDIJNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY ve znění 1., 2. a 3. změny B r n o 2 0 0 9 2 Obsah: ČÁST PRVNÍ... 3 ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 3 Čl. 1 Působnost...

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD. Vysoké školy ekonomické v Praze

STIPENDIJNÍ ŘÁD. Vysoké školy ekonomické v Praze STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysoké školy ekonomické v Praze Rektor Vysoké školy ekonomické v Praze podle 17 odst. l), písm. g) v souladu s 91 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

ze dne 21. června 2016, kterým se stanoví výše a způsob placení administrativních poplatků spojených se studiem na vysoké škole CEVRO Institut

ze dne 21. června 2016, kterým se stanoví výše a způsob placení administrativních poplatků spojených se studiem na vysoké škole CEVRO Institut POKYN ŘEDITELE č. 19-003-002/16 ze dne 21. června 2016, kterým se stanoví výše a způsob placení administrativních poplatků spojených se studiem na vysoké škole CEVRO Institut Tímto pokynem se nově stanoví

Více

U N I V E R Z I T A O B R A N Y

U N I V E R Z I T A O B R A N Y U N I V E R Z I T A O B R A N Y VNITŘNÍ PŘEDPIS STIPENDIJNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY ve znění 1., 2., 3. a 4. změny B r n o 2 0 0 9 2 Obsah: ČÁST PRVNÍ... 3 ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 3 Čl. 1 Působnost...

Více

Řád přijímacího řízení V Praze, listopad 2017

Řád přijímacího řízení V Praze, listopad 2017 Řád přijímacího řízení V Praze, listopad 2017-1 - Řád přijímacího řízení Článek 1 Základní ustanovení Přijímání ke studiu na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů Praha (dále jen VŠMVVP ) se řídí

Více

Stipendijní řád Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o.

Stipendijní řád Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. 0 Vysoká škola aplikované psychologie, s.r.o. Stipendijní řád Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. Akademická rada Vysoké školy aplikované psychologie se podle 9 odst. 1 písm. b) a 17 odst. 1 písm.

Více

Náhrady věcných nákladů za administrativně správní

Náhrady věcných nákladů za administrativně správní VŠB-TUO Garant dokumentu: 920 - prorektor pro studium TUO_SME_00_001 verze: C Účinnost dokumentu od: 1.10.2009 Náhrady věcných nákladů za administrativně správní úkony a služby Řízená kopie č.: Razítko:

Více

Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně

Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně ČLÁNEK 1 OBECNÁ USTANOVENÍ (1) Fakulta chemická Vysokého

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

STIPENDIJNÍ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

NAŘÍZENÍ DĚKANA č. 3/2014

NAŘÍZENÍ DĚKANA č. 3/2014 Stanovení maximálních počtů přijímaných studentů a stanovení podmínek přijímacího řízení do bakalářských a navazujících magisterských oborů FLD pro akademický rok 2015/2016. 1) Maximální počty přijímaných

Více

Stipendijní řád DAMU

Stipendijní řád DAMU Článek 1 Úvodní ustanovení Stipendijní řád DAMU 1. Stipendijní řád DAMU se řídí ustanoveními zákona č. 111/ 1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále jen zákon). 2. Na stipendium,

Více

POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM NA VYSOKÉ ŠKOLE LOGISTIKY O.P.S.

POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM NA VYSOKÉ ŠKOLE LOGISTIKY O.P.S. Dokumentace integrovaného systému PŘÍKAZ ŘEDITELE SPOLEČNOSTI Číslo: PRS 02/10 - VSLG POPLATKY SPOJENÉ SE STUDIEM NA VYSOKÉ ŠKOLE LOGISTIKY O.P.S. Vypracoval Schválil Funkce Manager IS Ředitel společnosti

Více

Stipendijní řád. říjen 2006. Praha

Stipendijní řád. říjen 2006. Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 39 odst. 9 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 13.

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 8/2018 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

ŘÁD PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 18. května 2012

ŘÁD PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 18. května 2012 Garant dokumentu: 9200 - prorektor pro studium TUO_VP_07_002 verze: B Účinnost dokumentu od: 18.5.2012 ŘÁD PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 18. května 2012 Řízená

Více

Vysoké školy finanční a správní, o. p. s.

Vysoké školy finanční a správní, o. p. s. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

Příkaz ke stanovení výše poplatků za studium

Příkaz ke stanovení výše poplatků za studium Příkaz ke stanovení výše poplatků za studium Platnost od: dnem registrace MŠMT Vlastník činnosti: Studijní oddělení Garant procesu: Kontroloval: Schválil: Náměstek ředitele Manažer kvality RNDr. Josef

Více

Grantová agentura MU (GA MU)

Grantová agentura MU (GA MU) Směrnice MU č. 6/2012 Grantová agentura MU (GA MU) (ve znění účinném od 12. 9. 2012) Podle 10 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále jen zákon o vysokých

Více