bod připomínka návrh nového znění vypořádání poznámka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "bod připomínka návrh nového znění vypořádání poznámka"

Transkript

1 bod připomínka návrh nového znění vypořádání poznámka obecně Předložený řád provozovatele Podzemního zásobníku plynu (dále také jako SSO ) je ve většině ustanovení principielně a zcela v rozporu s platnou legislativou, zejména Pravidly trhu s plynem (vyhláškou č. 365/2009 Sb.). Z pohledu uživatele není možné následně dílčí nesrovnalosti připomínkovat, museli bychom navrhnout zcela nový řád. Žádáme, aby byl celý návrh Řádu přepracován a uveden s PTP do souladu a teprv následně zaslán k připomínkám. Jako příklad zcela zásadního rozporu lze uvést rozpor s ustanovením 16 odst. 4 Pravidel trhu: Na základě smlouvy o uskladňování plynu rezervuje provozovatel podzemního zásobníku plynu subjektu zúčtování roční skladovací kapacitu s pevným výkonem, roční skladovací kapacitu s pevným výkonem na novou skladovací kapacitu, měsíční skladovací kapacitu s pevným výkonem, denní skladovací kapacitu s pevným výkonem, denní skladovací kapacitu s přerušitelným vtláčecím výkonem nebo denní skladovací kapacitu s přerušitelným těžebním výkonem. Tedy podmínku jedné smlouvy o uskladňování plynu a k ní příslušné jednotlivé rezervace. To je princip, který používají ostatní provozovatelé a je v souladu s PTP. V návrhu řádu SSO se však stále jedná o dílčí smlouvy a nikoliv rezervace. Dle výkladu znění vyhlášky není princip více smluv na jednoho ukladatele v rozporu s paragrafem 16 odst. 4); aplikace navrhovaného principu by neměla žádný přínos pro obchodníky, jelikož by jim žádná administrativa neodpadla. Navíc by bylo znemožněno v případě existence více smluv jednoho ukladatele odstoupit např. pouze od jediné smlouvy, pokud by ukladatel porušoval její ustanovení tak, aby ostatní smlouvy zůstaly v platnosti (problém hlavně u smluv na novou kapacitu, kdy má provozovatel zájem na tom, aby smluvní závazek zůstal v platnosti do doby splacení investice, kterou by neudělal, pakliže kapacita nebude dopředu prodána). EZ navíc v 72 odst. (7) 2. větě, říká, že smlouva o uskladnění má obsahovat ujednání o velikosti skladovací kapacity (nikoliv kapacit).

2 2.16. Bod.2.16 se odkazuje na vyhlášku Báňského úřadu, snad na ustanovení 64 - Provoz zařízení: Provozní tlak a rychlost vtláčení, popřípadě provozní tlaky při intenzifikaci nesmí vést k rozšiřování existujících a k vytváření nových trhlin v horninové struktuře nebo v izolačních ochranných vrstvách nebo k migraci uskladňovaného nebo ukládaného plynu nebo kapaliny do jiných vrstev. Použití vyššího tlaku při intenzifikačních pracích, než byl původní ložiskový tlak v přírodní horninové struktuře nebo nejvyšší dovolený vtláčecí tlak, musí řešit projekt. To v kontextu virtuálního zásobníku těžební a vtláčecí křivkou a se 6 zásobníky považujeme za nesmyslné, neboť k dosažení maximálních ložiskových tlaků může docházet pouze a jen v případě nesprávného řízení vtláčení a těžby z jednotlivých fyzických zásobníků. Požadujeme toto ustanovení (bod 2.16) vypustit. Stabilizační odstávka neznamená stoprocentní odstavení virtuálního zásobníku; SSO musí respektovat rozhodnutí TSO ohledně toků plynu v PS; SSO je ze zákona povinnen provozovat PZP bezpečně a musí tedy respektovat geologická specifika ložisek. Neuskutečnění Stabilizační odstávky by znamenalo menší kapacitu zásobníku (při dosažení max. tlaku se musí udělat přestávka ve vtláčení, plyn se tak může rozprostřít po celém zásobníku a poté je možno dotlačit jej opět na max. tlak a tím i na max. kapacitu). Báňský úřad vydává povolení, které definují podmínky jednotlivých PZP a těch se SSO musí držet Volná kapacita požadujeme vypustit větu a je v daném okamžiku k dispozici. V souladu s energetickým zákonem má provozovatel podzemního zásobníku plynu povinnost poskytnout technickou kapacitu poníženou o již smluvně uzavřenou a proto navrhujeme toto znění: Volná kapacita část technické kapacity, která není smluvně rezervována. Definice bude vypuštěna, je v EZ. 3 Navrhujeme k zamyšlení rozšíření služby vtláčení a těžby o možnost "SWAP", tedy vtláčení v období těžení a naopak těžení v období vláčení. Příklad: Ve vláčecím období bude chtít obchodník vtláčet celkem m3/den a my budeme chtít čerpat m3/den. Provozovatel vtlačí m3/den Lze akceptovat delší čas při změně režimu z vtláčení na těžbu při renominacích, ale kalendářní omezení u provozovatele s více zásobníky (včetně kavernových) odmítáme jako neodůvodnitelné. Požadujeme vypustit. Nejedná se o omezení, pouze o definici základního období pro těžbu a vtláčení vycházející z historických zkušeností z provozu Je v rozporu s ustanovením 20 Pravidel trhu. Denní skladovací kapacity s přerušitelným vtláčecím výkonem a denní skladovací kapacity s přerušitelným těžebním výkonem nabízí provozovatel vždy. Přerušitelný výkon je nabízen za všech okolností, toto ustanovení jej pouze definuje. Vypuštěna první část věty.

3 4. Tato část hovoří o jednotlivých smlouvách, ačkoliv Pravidla trhu hovoří o rezervacích kapacit. Požadujeme uvést do souladu s konceptem 1 smlouva, více rezervací. Viz poznámka k obecně výše Požadujeme, aby pravidla aukčního systému a žádost o registraci do aukčního systému byla nedílnou součástí Řádu. Přínos pro obchodníky není vysvětlen; vyhláška požaduje, aby vzor žádosti o registraci do aukčního systému byl součástí podmínek aukce zveřejňovaných na webu; vzor je kromě toho k dispozici na webu SSO neustále. Není přínosné, aby Řád řešil veškeré technické detaily Domníváme se, že se tak předejde spekulacím a možnému zvýhodňování některých subjektů. Jednoznačně prosazujeme, aby jasná a transparentní pravidla, za kterých se zásobník postaví a za kterých se nepostaví byla již součástí podmínek aukce. Požadujeme, aby v ustanovení bodu 5.5 bylo slovo právo nahrazeno slovem povinnost. Je v souladu se zněním vyhlášky Požadujeme stávající znění změnit na zavazuje se splnit podmínky finanční způsobilosti nejpozději 10 kalendářních dní před účinností rezervace dané skladovací kapacity. Řeší bod 5.9 Řádu Je zbytečný je to v zájmu Ukladatele, aby zajišťoval operativní řízení. Navrhujeme vypustit. Bod bude vypuštěn a bod bude doplněn o povinnosti komunikovat v českém nebo anglickém jazyce Je ze strany provozovatele pouze obstrukcí. Způsob, jakým bude Ukladatel zajišťovat přepravu plynu je pouze jeho obchodní rozhodnutí. Požadujeme vypustit Je ukázkou problémů, do kterých se provozovatel dostává vlivem nerespektování Pravidel trhu tedy konceptu jedna smlouva, a jednotlivé rezervace komplikované doručování smluv, možnost provozovatele sjednávat různé smlouvy s různými účastníky trhu apod. Požadujeme vypustit a nahradit konceptem v souladu s Pravidly trhu. Viz poznámka k obecně výše Opět nadbytečný odstavec při respektování konceptu 1 smlouva, více rezervací. Viz poznámka k obecně výše.

4 6.3. Je v rozporu s konceptem, který byl deklarován při jednání o textu PTP tedy že cena za přerušitelnou kapacitu bude určována pouze tržním mechanismem s počáteční cenou 0. Toto ustanovení považujeme za Požadujeme vypustit poslední větu. porušování dohod, které byly učiněny při jednání o textu PTP v loňském roce a snahu o omezení přístupu k nevyužité kapacitě (která je již zaplacena). Cena za přerušitelnou kapacitu nemůže být nula, protože SSO v souvislosti s jejím prodejem vždy vznikají náklady, minimálně administrativní povahy; nulová cena by umožňovala zneužívání ze strany některých obchodníků. 7. V případě, že nabyvatel splňuje finanční podmínky, není důvod podmiňovat takovýto převod souhlasem provozovatele. Požadujeme, aby byla zrušena povinnost souhlasu provozovatele při převodu Skladovací kapacity nebo plynu. Souhlas SSO je nutný z důvodu ověření splnění požadavků na Ukladatele dané řádem a eliminace rizika ze strany nového ukladatele, a to zejména platebního. Nové znění: Převod či Přenos Skladovací kapacity a převod plynu je možný po oznámení Skladovateli, který jej může odmítnout pouze v odůvodněných případech, za níže uvedených podmínek Registrace obou subjektů v IS provozovatele, automatická kontrola na finanční zajištění a to je vše. Žádáme, aby v bodě 7.4. byl převod možný za jeden kalendářní den Převod za jediný kalendářní den není například o víkendu možný; stávající lhůta 5 dnů na reakci SSO počítá s dlouhým víkendem a je tak minimální technicky možná V bodě 7.6. považujeme požadavek na bezdlužnost převodce jako bezpředmětný, naopak, převodem kapacity a plynu může dojít k předcházení škod, které mohou, například z důvodu platební neschopnosti i provozovateli vzniknout. Za akceptovatelné považujeme požadavek na bezdlužnost nabyvatele. Článek bude vypuštěn Bod 7.7. považujeme za nedostatečně popsaný, vzhledem k tomu, jak velká práva jsou tímto ustanovením dána provozovateli. Požadujeme odstranit nebo kompletně přepracovat. SSO žádná práva nevznikají; postup je transparentně publikován Demonstrativní výčet je s ohledem na možnost ukončení smlouvy ze strany provozovatele nedostatečný. Požadujeme úplný výčet. V prvním odstavci 8.1 a 8.2 bude vymazáno slovo zejména. Bod 8.2 doplněn o nový bod: Dodržovat podmínky finanční způsobilosti dle Přílohy č. 1.

5 Je nemyslitelné, aby mohl provozovatel inkasovat platbu za uskladnění plynu několikrát. Požadujeme s ohledem na požadavek na přepracování bodu 7.7. vypustit. Nejedná se o několikanásobné inkasování platby. V případě přenosu zůstávají smluvní strany shodné, nabyvatel kapacity formou přenosu SSO neplatí, SSO fakturuje pouze svého smluvního partnera Není respektována možnost komunikace přes CS OTE S ohledem na omezování vtláčení a těžby v posledních letech považujeme toto ustanovení za vysoce rizikové. Požadujeme explicitně zmínit, jak bude provozovatel postupovat v případě, že k vytěžení plynu nedojde v důsledku omezení těžby. Bod bude doplněn o možnost komunikace přes OTE, jak je již dnes upraveno v bodě 9.2. Bod vypuštěn; v mimořádné situaci existuje rovněž možnost dohody mezi ukladatelem a skladovatelem Ustanovení je nesmyslné s ohledem na nejednoznačnost finanční způsobilosti v delším časovém horizontu. Výši pokuty odmítáme. Finanční způsobilost je definována v příloze 1 a musí být dodržována po celou dobu trvání smlouvy a prokázána na žádost SSO.Text v příloze 1 bude upřesněn tak, aby odpovídal znění Řádu (bodu 5.9) Nesouhlasíme s pokutu v případě porušení ustanovení bodu s ohledem na nejednoznačnost tohoto ustanovení. Bod bude vypuštěn Chybí odkaz. Bod bude vypuštěn Zdůvodnění požadavku na měsíční předběžné nominace v bodě 9.5. jsou v rozporu s Pravidly trhu. Bod 9.8 je napsaný nejednoznačně. Pojmy revidované nominace a revidované renominace Pravidla trhu nedefinují. V bodě 9.6. požadujeme, aby byl Ukladatel před krácením nejprve informován prostřednictvím informačního systému provozovatele a telefonicky. Požadujeme přesnou a jednoznačnou formulaci. Bude vyškrtnuta druhá a poslední věta a nahrazeny měsíční nominace týdenními; zbývající text není v rozporu s PTP. Ukladatel je informován ze strany SSO v případě, že nominace uskladnění a přepravy nejsou shodné; platnost nižší nominace je převzata z PTP. Slovní spojení revidovaná renominace se v řádu nevyskytuje; slovní spojení revidovaná nominace bude nahrazeno termínem opravná nominace Je-li zaveden režim OBA je dodáno to, co je nominováno z obchodního hlediska. Ukladatel dodává Navrhujeme vypustit nebo upravit. právě toto množství. Zbytek je v režii provozovatelů a je nadbytečné a zavádějící toto řešit na úrovni Řádu. Článek není v rozporu s vyhláškou; není jasné, jak by měl být zavádějící pouze upřesňuje fungování systému OBA na virtuálním bodě zásobníku Třetí věta - "výrazná změna" publikovaného indexu - co přesně se považuje za "výraznou změnu"? Dovolujeme si požádat o jasnou specifikaci kolik a co se považuje za výraznou změnu. Bude vypuštěno slovo výrazná.

6 11.4. Splatnost 5. kalendářního dne je nereálná. Jednak může dojít vzhledem ke kumulaci státních svátků k velmi jednoduchému nesplnění tohoto termínu (viz např. mesíc Červenec) a jednak vzhledem k ostatním Řádům je tento termín diskriminační (viz např. bod 15.4 Řádu NET4GAS, kde je 14 denní lhůta). Nereálnost 5-ti Dovolujeme si navrhnout přehodnocení těchto denní lhůty ještě umocňuje bod 11.6, který definuje, že podmínek a nastavení reálně stihnutelných podmínek. rozhodný den je den připsání částky v prospěch účtu druhé strany - tedy např v Červenci absolutně nereálné. Dále si dovolujeme upozornit, že na splatnost úroků z prodlení (bod 11.9) je ponechán delší časový úsek než na samotné řádné placení. V článku 11.3 bude datum zasílání faktury posunuto z konce měsíce na 21. den tohoto měsíce Dále se domníváme, že v případě omezení nebo přerušení uskladňování nemá provozovatel nárok požadovat platby za uskladnění, a to za období, kdy k omezení nebo přerušení uskladňování došlo a v poměru k výši omezení nebo přerušení. Požadujeme vypustit Stabilizační odstávky viz připomínka výše (je nad rámec daný energetickým zákonem). Bude vypuštěn celý článek , Jsou zcela v rozporu s paragrafem 23 Pravidel trhu. Požadujeme zcela přepsat v souladu v ustanoveními pravidel trhu. Bude vypuštěn celý článek Vzhledem k tomu, že veškeré náležitosti smlouvy o uskladňování by měly být součástí Řádu, vysoutěžená cena za skladování je veřejným údajem považujeme požadavek na mlčenlivost pro Ukladatele za bezpředmětný. Případně jde o požadavek, který má zakrývat nerovné zacházení a nestejné smlouvy s jednotlivými Ukladateli (to je pouze domněnka, kterou tento požadavek Řádu vyvolává). Požadujeme, aby mlčenlivost zachovával pouze Skladovatel a nikoliv Ukladatel Havárie či porucha zařízení - z jaké příčiny je tato myšleno? Jedná se i o havárii či poruchi způsobenou ze strany obsluhy zařízení? Není jasné, jak může v ustanovení Ukladatel zhoršit postavení třetích stran v přístupu k PZP nebo bezpečnost dodávek plynu. Ustanovení bodu považujeme za nepřiměřené s ohledem na pouze demonstrativní výčet uvedený v bodě 8.2. (například jedenkrát se Skladovatel nedovolá, tím není splněna podmínka 24 hodinového operativního kontaktu a Skladovatel je oprávněn odstoupit od smlouvy?). Tyto případy by neměli být do vyloučení odpovědnosti zahrnuty. Bude vypuštěn celý článek 14. Požadujeme přesněji specifikovat nebo vypustit. Bod bude vypuštěn. Řešeno již v bodě 8.2. Text bude navíc opraven na: stanovené v čl. 8.2 VYJMA je Skladovatel.

7 16.5. Rovněž recipročně požadujeme doplnit možnost Ukladatele odstoupit od smlouvy při nesouhlasu se změnou řádu, zejména vzhledem k množství navrhovaných změn s negativním dopadem na Ukladatele. Odstoupení ukladatele od smlouvy při změně řádu - změna řádu je vždy schvalována ERU se zohledněním připomínek účastníků trhu; SSO nemůže řád měnit jednostranně. Pokud by Skladovatel mohl při úpravě Řádu odstoupit kdykoli od smlouvy, vedlo by to k cenové arbitráži v případě, že by ukladatel v aukci získal kapacitu s vyšší cenou, kdykoli při změně řádu by mohl odstoupit a poptat kapacitu jinde (popř. i tu samou kapacitu, které se vzdal), což není smyslem možnosti odstoupit od smlouvy. Pro Skladovatele by tak neexistovala žádná jistota smluv, především u těch na novou kapacitu by to znamenalo velký problém. Souvisí s obecně a V současném konceptu nastavení smluv mezi Ukladatelem a Skladovatelem považujeme ustanovení bodu ze neopodstatněné (do řádu se napíše,že všechny smlouvy končí k a je to platné?) Navrhujeme uvést do souladu odkazem na příslušná ustanovení jednotné smlouvy o uskladnění v režimu jedna smlouva, více rezervací. Změna řádu je vždy schvalována ERÚ se zohledněním připomínek účastníků trhu; SSO nemůže řád měnit jednostranně; Toto ustanovení je tedy ve skutečnosti pro ukladatele výhodné. příloha č. 1 Chápeme požadavek SSO na zajištění proti neplacení Ukladatelem (tedy těsně před, při a těsně po době účinnosti rezervace dané kapacity tedy období, kdy je daná kapacita využívána a je za ní placeno) a to v souladu s platebními podmínkami podle odstavce 12. Nesouhlasíme s navrženým zněním bodu 1 a požadujeme nahrazení doložení finanční způsobilosti před uzavřením smlouvy dobou 10 kalendářních dní před počátkem účinnosti rezervace dané skladovací kapacity a její udržování měsíc po skončení účinnosti rezervace dané skladovací kapacity. Viz připomínka

8 příloha č. 1 Vzhledem ke změně legislativního rámce a postupu při sjednávání skladovacích kapacit je zapotřebí jasně definovat, že finační způsobilosti je nutné splnit pro účinné rezervace kapacit (resp. těsně před jejich začátkem) tedy ve chvíli, kdy je za ně reálně placeno a hrozí riziko neplacení. Podle našeho názoru je požadavek SSO jen těžko splnitelný, neexistuje jiný způsob, jak doložit splnění těchto podmínek před podáním žádosti a po celou dobu platnosti smlouvy než složit kauci. Bankovní záruky na dobu delší než 1-1,5 roku většina bank obdchodníkům nevydává. Původní znění navíc vyžaduje krytí rizik, ačkoliv žádná rizika neplacení do počátku účinností smlouvy uživatel nevyvolá. Bankovní záruku lze prodloužit; bankovní záruka není jediným nástrojem prokázání finanční způsobilosti. příloha č. 1 Nesouhlasíme s podmínkami finanční způsobilosti v bodě 2.2, kdy zejména podmínky bodu a jsou pro obchodníky bez velkých aktiv a s nutností financování cizími zdroji a při fluktuaci trhu vedoucí k případné mírné ztrátě (které nejsou fyzicky pro činnost obchodu potřeva) v podstatě nesplnitelné. Navrhujeme tyto body vypustit. Podmínky finanční způsobilosti jsou standardní a pro všechny subjekty stejné, žádný obchodník nemůže mít podmínky odlišné; bankovní záruka není jediným nástrojem prokázání finanční způsobilosti. Z praxe je zřejmé, že i malí obchodníci byli a jsou schopni tyto podmínky plnit. příloha č. 1 Požadujeme definovat Kreditní expozici (CE) na základě účinných rezervací skladovací kapacity nikoliv na základě všech rezervovaných kapacit, jejichž účinnost může nastat až za několik let. Viz připomínka k a (úprava Přílohy 1 tak, aby byla v souladu se zněním Řádu).

Připomínky k Řádu společnosti RWE Gas Storage, s.r.o.

Připomínky k Řádu společnosti RWE Gas Storage, s.r.o. Připomínky k Řádu společnosti RWE Gas Storage, s.r.o. Č.p. Bod Dotčené ustanovení Připomínka/Zdůvodnění Návrh na nové znění Vypořádání Návrh na změnu: navrhujeme definovat rámcovou smlouvu Akceptováno

Více

RÁMCOVÁ DENNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PŘERUŠITELNÝM VÝKONEM

RÁMCOVÁ DENNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PŘERUŠITELNÝM VÝKONEM RÁMCOVÁ DENNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PŘERUŠITELNÝM VÝKONEM uzavřená ve smyslu ustanovení zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon a zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník SPP Storage, s.r.o.

Více

RÁMCOVÁ DENNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PEVNÝM VÝKONEM

RÁMCOVÁ DENNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PEVNÝM VÝKONEM RÁMCOVÁ DENNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PEVNÝM VÝKONEM uzavřená ve smyslu ustanovení zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon a zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník SPP Storage, s.r.o. se sídlem

Více

ROČNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PEVNÝM VÝKONEM

ROČNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PEVNÝM VÝKONEM ROČNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PEVNÝM VÝKONEM uzavřená ve smyslu ustanovení zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon, a zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník SPP Storage, s.r.o. se sídlem Sokolovská

Více

Základní parametry podmínek aukce. postupem dle 50 odst. 4 písm. a) Pravidel trhu

Základní parametry podmínek aukce. postupem dle 50 odst. 4 písm. a) Pravidel trhu Podmínky elektronické aukce provozovatele zásobníku plynu MND Gas Storage a.s. (dále jen Provozovatel ZP ) pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem, vyhlášenou na den 22. 02. 2019 (dále

Více

2. způsob stanovení velikosti jednotlivých sumárních regulačních záloh,

2. způsob stanovení velikosti jednotlivých sumárních regulačních záloh, ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 401/2010 Sb., o obsahových náležitostech Pravidel provozování přenosové soustavy, Pravidel provozování distribuční soustavy, Řádu provozovatele přepravní soustavy, Řádu provozovatele

Více

401/2010 Sb. VYHLÁŠKA

401/2010 Sb. VYHLÁŠKA 401/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 20. prosince 2010 o obsahových náležitostech Pravidel provozování přenosové soustavy, Pravidel provozování distribuční soustavy, Řádu provozovatele přepravní soustavy, Řádu

Více

401/2010 Sb. VYHLÁŠKA

401/2010 Sb. VYHLÁŠKA Systém ASPI - stav k 11.3.2012 do částky 27/2012 Sb. a 14/2012 Sb.m.s. - RA232 Obsah a text 401/2010 Sb. - poslední stav textu 401/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 20. prosince 2010 o obsahových náležitostech

Více

Příloha č. 2 zadávací dokumentace k zakázce "sdružené služby dodávky zemního plynu" zadavatele Centrum sociálních služeb Děčín p.o.

Příloha č. 2 zadávací dokumentace k zakázce sdružené služby dodávky zemního plynu zadavatele Centrum sociálních služeb Děčín p.o. Příloha č. 2 zadávací dokumentace k zakázce "sdružené služby dodávky zemního plynu" zadavatele Centrum sociálních služeb Děčín p.o. OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. Obecné požadavky na návrh smlouvy 1.1. Uchazeč uvede

Více

provozovatel zásobníku plynu společnost Moravia Gas Storage a.s., IČ: (dále jen MGS ) dle 54 Pravidel trhu

provozovatel zásobníku plynu společnost Moravia Gas Storage a.s., IČ: (dále jen MGS ) dle 54 Pravidel trhu Podmínky elektronické aukce provozovatele zásobníku plynu Moravia Gas Storage a.s. pro rezervaci měsíční skladovací kapacity s pevným výkonem, vyhlášené na den 24. 4. 2018 (dále jen Podmínky aukce ) Úvodní

Více

401/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 20. prosince 2010

401/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 20. prosince 2010 401/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 20. prosince 2010 o obsahových náležitostech Pravidel provozování přenosové soustavy, Pravidel provozování distribuční soustavy, Řádu provozovatele přepravní soustavy, Řádu

Více

Vyhláška č. 401/2010 Sb.

Vyhláška č. 401/2010 Sb. Vyhláška č. 401/2010 Sb. Vyhláška o obsahových náležitostech Pravidel provozování přenosové Pravidel provozování distribuční Řádu provozovatele přepravní Řádu provozovatele distribuční Řádu provozovatele

Více

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. PRO MĚSÍČNÍ SMLOUVU O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. PRO MĚSÍČNÍ SMLOUVU O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. PRO MĚSÍČNÍ SMLOUVU O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU TERMÍN KONÁNÍ AUKCE: 28. 5. 2012 NABÍZENÁ KAPACITA: 10 000 000 m 3 SKLADOVACÍ OBDOBÍ: 1. 6. 2012

Více

Rámcová smlouva o uskladňování plynu v dočasném provozním objemu

Rámcová smlouva o uskladňování plynu v dočasném provozním objemu Rámcová smlouva o uskladňování plynu v dočasném provozním objemu dále též Smlouva I. Smluvní strany RWE Gas Storage, s. r. o. (dále též Skladovatel ) se sídlem Prosecká 855/68, 190 00 Praha 9 zapsaná v

Více

ze dne 20. prosince 2010

ze dne 20. prosince 2010 Platné znění s vyznačenými změnami 40112010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 20. prosince 2010 o obsahových náležitostech Pravidel provozování přenosové soustavy, Pravidel provozování distribuční soustavy, Řádu provozovatele

Více

Workshop k úpravám vyhlášky o Pravidlech trhu s plynem 31. března 2016

Workshop k úpravám vyhlášky o Pravidlech trhu s plynem 31. března 2016 Workshop k úpravám vyhlášky o Pravidlech trhu s plynem 31. března 2016 Energetický regulační úřad plyn@eru.cz Workshop 31. března 2016 Brainstorming nad připomínkami a prvotníms stanoviskem ERÚ Diskuze

Více

provozovatel zásobníku plynu společnost Moravia Gas Storage a.s., IČ: (dále jen MGS ) dle 54 Pravidel trhu

provozovatel zásobníku plynu společnost Moravia Gas Storage a.s., IČ: (dále jen MGS ) dle 54 Pravidel trhu Podmínky elektronické aukce provozovatele zásobníku plynu Moravia Gas Storage a.s. pro rezervaci měsíční skladovací kapacity s pevným výkonem, vyhlášenou na den 27. 6. 2017 (dále jen Podmínky aukce ) Úvodní

Více

2. Termín aukce 3. Způsob zabezpečené elektronické komunikace a alternativní komunikace 4. Postup složení finanční jistoty

2. Termín aukce 3. Způsob zabezpečené elektronické komunikace a alternativní komunikace 4. Postup složení finanční jistoty Podmínky elektronické aukce provozovatele Podzemního zásobníku plynu MND Gas Storage a.s. pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem konané dne 21.3.2011 (dále jen Podmínky aukce ) Úvodní

Více

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA STÁVAJÍCÍ SKLADOVACÍ KAPACITU PRO MĚSÍČNÍ SMLOUVY O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA STÁVAJÍCÍ SKLADOVACÍ KAPACITU PRO MĚSÍČNÍ SMLOUVY O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA STÁVAJÍCÍ SKLADOVACÍ KAPACITU PRO MĚSÍČNÍ SMLOUVY O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU TERMÍN KONÁNÍ AUKCE: 6. 9. 2011 NABÍZENÁ KAPACITA: 80 000 000 m

Více

Smlouva o uskladňování plynu pro rezervaci měsíční skladovací kapacity s pevným výkonem (vzor) I. Smluvní strany

Smlouva o uskladňování plynu pro rezervaci měsíční skladovací kapacity s pevným výkonem (vzor) I. Smluvní strany Smlouva o uskladňování plynu pro rezervaci měsíční skladovací kapacity s pevným výkonem (vzor) I. Smluvní strany MND Gas Storage a.s. se sídlem: Úprkova 807/6, 695 01 Hodonín, zastoupena: Ing. Karlem Lunerem,

Více

Typ rezervované skladovací kapacity: Roční skladovací kapacita s pevným výkonem na novou skladovací kapacitu Termín konání aukce: 15. 12.

Typ rezervované skladovací kapacity: Roční skladovací kapacita s pevným výkonem na novou skladovací kapacitu Termín konání aukce: 15. 12. Podmínky elektronické aukce provozovatele Podzemního zásobníku plynu MND Gas Storage a.s. pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem na novou skladovací kapacitu konané dne 15. 12. 2011 (dále

Více

Rámcová smlouva o uskladňování plynu v dočasném provozním objemu

Rámcová smlouva o uskladňování plynu v dočasném provozním objemu Rámcová smlouva o uskladňování plynu v dočasném provozním objemu dále též Smlouva I. Smluvní strany innogy Gas Storage, s. r. o. (dále též Skladovatel ) se sídlem Limuzská 3135/12, 108 00 Praha 10 - Strašnice

Více

Úvodní ustanovení. Základní parametry podmínek aukce. postupem dle 51 Pravidel trhu , 06:00 hod , 06:00 hod.

Úvodní ustanovení. Základní parametry podmínek aukce. postupem dle 51 Pravidel trhu , 06:00 hod , 06:00 hod. Podmínky elektronické aukce provozovatele zásobníku plynu MND Gas Storage a.s. (dále jen Provozovatel ZP ) pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem, vyhlášenou na den 15. 3. 2016 (dále

Více

Minimální (vyvolávací) cena pro první skladovací rok (od 1. 4. 2012 1. 4. 2013): 1,48 Kč/m³ provozního objemu/skladovací rok.

Minimální (vyvolávací) cena pro první skladovací rok (od 1. 4. 2012 1. 4. 2013): 1,48 Kč/m³ provozního objemu/skladovací rok. Podmínky elektronické aukce provozovatele Podzemního zásobníku plynu MND Gas Storage a.s. pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem konané dne 31. 10. 2011 (dále jen Podmínky aukce ) Úvodní

Více

OPCE PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI INNOGY GAS STORAGE, S.R.O. PRO ROČNÍ SKLADOVACÍ KAPACITU PLYNU

OPCE PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI INNOGY GAS STORAGE, S.R.O. PRO ROČNÍ SKLADOVACÍ KAPACITU PLYNU OPCE PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI INNOGY GAS STORAGE, S.R.O. PRO ROČNÍ SKLADOVACÍ KAPACITU PLYNU TERMÍN KONÁNÍ AUKCE: 11. července 2019 NABÍZENÁ KAPACITA: 800 000 MWh SKLADOVACÍ OBDOBÍ: 1. 4.

Více

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI INNOGY GAS STORAGE, S.R.O. PRO ROČNÍ SKLADOVACÍ KAPACITU PLYNU

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI INNOGY GAS STORAGE, S.R.O. PRO ROČNÍ SKLADOVACÍ KAPACITU PLYNU PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI INNOGY GAS STORAGE, S.R.O. PRO ROČNÍ SKLADOVACÍ KAPACITU PLYNU TERMÍN KONÁNÍ AUKCE: 11. července 2019 NABÍZENÁ KAPACITA: 1 000 000 MWh SKLADOVACÍ OBDOBÍ: 1. dubna

Více

Úvodní ustanovení. Základní parametry podmínek aukce. novou skladovací kapacitu postupem dle 17 Pravidel trhu opakovaná aukce

Úvodní ustanovení. Základní parametry podmínek aukce. novou skladovací kapacitu postupem dle 17 Pravidel trhu opakovaná aukce Podmínky opakované elektronické aukce provozovatele Zásobníku plynu MND Gas Storage a.s. (dále jen Provozovatel ZP ) pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem na zbývající novou skladovací

Více

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA STÁVAJÍCÍ SKLADOVACÍ KAPACITU

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA STÁVAJÍCÍ SKLADOVACÍ KAPACITU PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA STÁVAJÍCÍ SKLADOVACÍ KAPACITU TERMÍN KONÁNÍ AUKCE: 21. 3. 2011 NABÍZENÁ KAPACITA: 43 176 165 m 3 SKLADOVACÍ OBDOBÍ: 1. 4. 2011 31. 3.

Více

ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU

ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU Název provozovatele: innogy Gas Storage, s.r.o. Adresa: Limuzská 3135/12, 108 00 Praha 10 Kontakt: tel. +420 267 974 444 e-mail: gs.info@innogy.com http://www.innogy-gasstorage.com/

Více

VYHLÁŠKA ze dne 13. prosince 2016, kterou se mění vyhláška č. 349/2015 Sb., o Pravidlech trhu s plynem

VYHLÁŠKA ze dne 13. prosince 2016, kterou se mění vyhláška č. 349/2015 Sb., o Pravidlech trhu s plynem Strana 6426 Sbírka zákonů č. 416 / 2016 416 VYHLÁŠKA ze dne 13. prosince 2016, kterou se mění vyhláška č. 349/2015 Sb., o Pravidlech trhu s plynem Energetický regulační úřad stanoví podle 98a odst. 2 písm.

Více

ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU

ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU Název provozovatele: RWE Gas Storage, s.r.o. Adresa: Prosecká 855/68 Praha 9 190 00 Kontakt: tel. : +420 267 974 444 e-mail: sso@rwe.cz www.rwe-gasstorage.cz Platnost

Více

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o.

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. PRO ROČNÍ SMLOUVY O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU (1 5 LET) NA SKLADOVACÍ KAPACITU VOLNOU OD 1. 4. 2009 Název Skladovatele: RWE Gas Storage, s.r.o.

Více

ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU

ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU Název provozovatele: RWE Gas Storage, s.r.o. Adresa: Prosecká 855/68 Praha 9 190 00 Kontakt: tel. : +420 267 974 444 fax: +420 267 976 906 e-mail: sso@rwe.cz www.rwe-gasstorage.cz

Více

Minimální (vyvolávací) cena pro první skladovací rok (od 1. 4. 2012 31. 3. 2013): 1,48 Kč/m³ provozního objemu/skladovací rok.

Minimální (vyvolávací) cena pro první skladovací rok (od 1. 4. 2012 31. 3. 2013): 1,48 Kč/m³ provozního objemu/skladovací rok. Podmínky elektronické aukce provozovatele Podzemního zásobníku plynu MND Gas Storage a.s. pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem na novou skladovací kapacitu konané dne 15. 9. 2011 (dále

Více

Smlouva o uskladňování plynu pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem (vzor)

Smlouva o uskladňování plynu pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem (vzor) Smlouva o uskladňování plynu pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem (vzor) I. Smluvní strany MND Gas Storage a.s. se sídlem: Úprkova 807/6, 695 01 Hodonín, zastoupena: Ing. Karlem Lunerem,

Více

Smlouva o uskladňování plynu pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem (vzor) I. Smluvní strany

Smlouva o uskladňování plynu pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem (vzor) I. Smluvní strany Smlouva o uskladňování plynu pro rezervaci roční skladovací kapacity s pevným výkonem (vzor) I. Smluvní strany MND Gas Storage a.s. se sídlem: Úprkova 807/6, 695 01 Hodonín, zastoupena: Ing. Karlem Lunerem,

Více

ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU

ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU Název provozovatele: innogy Gas Storage, s.r.o. Adresa: Limuzská 3135/12, 108 00 Praha 10 Kontakt: tel. +420 267 974 444 e-mail: gs.info@innogy.com http://www.innogy-gasstorage.com/

Více

Odůvodnění úpravy Části IV Uskladňování plynu, vyhlášky č. 349/2015 Sb., o Pravidlech trhu s plynem

Odůvodnění úpravy Části IV Uskladňování plynu, vyhlášky č. 349/2015 Sb., o Pravidlech trhu s plynem Odůvodnění úpravy Části IV Uskladňování plynu, vyhlášky č. 349/2015 Sb., o Pravidlech trhu s plynem V rámci veřejného konzultačního procesu II k návrhu novely vyhlášky č. 349/2015 Sb., o Pravidlech trhu

Více

Biskupice - kanalizace

Biskupice - kanalizace Dodatečné informace č. 2 k zadávacím podmínkám k výběrovému řízení s názvem Biskupice - kanalizace Vážená paní / Vážený pane, na základě zmocnění zadavatele Obec Biskupice, Biskupice 61, 798 12 Kralice

Více

Roční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem dále též Smlouva

Roční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem dále též Smlouva Roční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem dále též Smlouva I. Smluvní strany innogy Gas Storage, s.r.o. (dále též Skladovatel ) se sídlem Limuzská 3135/12, 108 00 Praha 10 - Strašnice zapsaná

Více

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA VOLNOU SKLADOVACÍ KAPACITU PRO ROČNÍ SMLOUVY O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA VOLNOU SKLADOVACÍ KAPACITU PRO ROČNÍ SMLOUVY O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA VOLNOU SKLADOVACÍ KAPACITU PRO ROČNÍ SMLOUVY O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU TERMÍN KONÁNÍ AUKCE: 3.2.2010 NABÍZENÁ KAPACITA: 5 000 000 m 3 SKLADOVACÍ

Více

NÁZEV MATERIÁLU KONKRÉTNÍ ZÁSADNÍ PŘIPOMÍNKY

NÁZEV MATERIÁLU KONKRÉTNÍ ZÁSADNÍ PŘIPOMÍNKY NÁZEV MATERIÁLU Připomínky Svazu průmyslu a dopravy ČR k Návrhu vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 349/2015 Sb., o Pravidlech trhu s plynem Č. J. GŘ/105/SHP/2016 DATUM ZPRACOVÁNÍ 18. 10. 2016 KONTAKTNÍ

Více

Roční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem

Roční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem Roční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem dále též Smlouva I. Smluvní strany innogy Gas Storage, s.r.o. (dále též Skladovatel ) se sídlem Limuzská 3135/12, 108 00 Praha 10 - Strašnice zapsaná

Více

Roční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem

Roční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem Roční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem dále též Smlouva I. Smluvní strany innogy Gas Storage, s.r.o. (dále též Skladovatel ) se sídlem Limuzská 3135/12, 108 00 Praha 10 - Strašnice zapsaná

Více

Měsíční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem

Měsíční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem Měsíční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem dále též Smlouva I. Smluvní strany innogy Gas Storage, s.r.o. (dále též Skladovatel ) se sídlem Limuzská 3135/12, 108 00 Praha 10 - Strašnice zapsaná

Více

N á v r h VYHLÁŠKA. ze dne 2012, kterou se mění vyhláška č. 365/2009 Sb., o Pravidlech trhu s plynem, ve znění pozdějších předpisů

N á v r h VYHLÁŠKA. ze dne 2012, kterou se mění vyhláška č. 365/2009 Sb., o Pravidlech trhu s plynem, ve znění pozdějších předpisů á v r h VYHLÁŠKA ze dne 2012, kterou se mění vyhláška č. 365/2009 Sb., o Pravidlech trhu s plynem, ve znění pozdějších předpisů Energetický regulační úřad stanoví podle 98a odst. 2 písm. i) zákona č. 458/2000

Více

Připomínky Skupiny ČEZ k návrhu Vyhlášky o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích

Připomínky Skupiny ČEZ k návrhu Vyhlášky o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích Připomínky Skupiny ČEZ k návrhu Vyhlášky o vyúčtování dodávek a souvisejících služeb v energetických odvětvích Energetický regulační úřad (dále jen ERÚ ) zveřejnil dne 22. 9. 2015 v rámci veřejného konzultačního

Více

Smlouva o složení kauce

Smlouva o složení kauce Smlouva o složení kauce uzavřená mezi Společnost: se sídlem IČ: DIČ: Zapsána v Obchodním rejstříku u. soudu v., oddíl C, vložka.. Peněžní ústav: Číslo účtu: Zastoupená: (dále jen PDS ) Firma/Název: Sídlo/Adresa:

Více

AKTUALITA PRO OBCHODNÍKY

AKTUALITA PRO OBCHODNÍKY AKTUALITA PRO OBCHODNÍKY ZÁZNAM O PROJEDNÁNÍ NAVRŽENÉHO MECHANISMU VYČLEŇOVÁNÍ PŘEPRAVNÍ KAPACITY V KAŽDÉM PROPOJOVACÍM BODĚ SE ZÚČASTNĚNÝMI STRANAMI Na základě výzvy k odstranění důvodů přerušení správního

Více

Řád provozovatele zásobníku plynu MND Gas Storage a.s.

Řád provozovatele zásobníku plynu MND Gas Storage a.s. Řád provozovatele zásobníku plynu MND Gas Storage a.s. společnost se sídlem: Úprkova 807/6, 695 01 Hodonín, IČ: 27732894, zapsána v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, sp. zn. B 4925 (dále

Více

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA VOLNOU SKLADOVACÍ KAPACITU PRO MĚSÍČNÍ SMLOUVY O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA VOLNOU SKLADOVACÍ KAPACITU PRO MĚSÍČNÍ SMLOUVY O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA VOLNOU SKLADOVACÍ KAPACITU PRO MĚSÍČNÍ SMLOUVY O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU TERMÍN KONÁNÍ AUKCE: 5.března 2010 NABÍZENÁ KAPACITA: 4 611 165 m

Více

PRODUKTOVÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Equa bank a.s. PRO HYPOTEČNÍ ÚVĚRY. (dále jen Podmínky ) 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1.1. Rozsah platnosti a změny

PRODUKTOVÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Equa bank a.s. PRO HYPOTEČNÍ ÚVĚRY. (dále jen Podmínky ) 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1.1. Rozsah platnosti a změny PRODUKTOVÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Equa bank a.s. PRO HYPOTEČNÍ ÚVĚRY (dále jen Podmínky ) 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Rozsah platnosti a změny 1.1.1. Tyto Podmínky upravují pravidla pro poskytování účelových

Více

ŘÁD PROVOZOVATELE PODZEMNÍHO ZÁSOBNÍKU PLYNU

ŘÁD PROVOZOVATELE PODZEMNÍHO ZÁSOBNÍKU PLYNU ŘÁD PROVOZOVATELE PODZEMNÍHO ZÁSOBNÍKU PLYNU MND GAS STORAGE a.s. Se sídlem: Úprkova 807/6, 695 01 Hodonín, IČ: 27732894 Zapsána v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl B, vložka 4925

Více

Článek 1. Předmět smlouvy

Článek 1. Předmět smlouvy S M L O U V A o dílo kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely ve smyslu ustanovení 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, tyto smluvní strany: Psychiatrická léčebna v Dobřanech

Více

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA VOLNOU SKLADOVACÍ KAPACITU

PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. NA VOLNOU SKLADOVACÍ KAPACITU RWE Gas Storage, s.r.o. V Olšinách 75/2300 100 00 Praha 10 - Strašnice T +420 26 797 4444 F +420 26 797 6906 www.rwe-gasstorage.cz aukce@rwe.cz PODMÍNKY ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE,

Více

PODMÍNKY OPAKOVANÉ ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. PRO ROČNÍ SMLOUVU O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU

PODMÍNKY OPAKOVANÉ ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. PRO ROČNÍ SMLOUVU O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU PODMÍNKY OPAKOVANÉ ELEKTRONICKÉ AUKCE SPOLEČNOSTI RWE GAS STORAGE, s.r.o. PRO ROČNÍ SMLOUVU O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU TERMÍN KONÁNÍ AUKCE: 26. 9. 2014 NABÍZENÁ KAPACITA: 15 000 000 m 3 SKLADOVACÍ OBDOBÍ: 1.

Více

(dále jen centrální zadavatel ) na jedné straně. (dále jen prodávající ) na straně druhé. u z a v í r a j í

(dále jen centrální zadavatel ) na jedné straně. (dále jen prodávající ) na straně druhé. u z a v í r a j í Příloha č. 3 k č.j.: PPR-2262-35/ČJ-2012-0099EC Počet listů: 6 Závazný vzor kupní smlouvy Centrální ČESKÁ REPUBLIKA zadavatel: Ministerstvo vnitra sídlo: 170 34 Praha 7, Nad Štolou 936/3 IČ: 00007064 DIČ:

Více

ŘÁD PROVOZOVATELE PODZEMNÍHO

ŘÁD PROVOZOVATELE PODZEMNÍHO ŘÁD PROVOZOVATELE PODZEMNÍHO ZÁSOBNÍKU PLYNU Název provozovatele: Adresa: RWE Gas Storage, s.r.o. V Olšinách 75/2300 Praha 10 Strašnice 100 00 Platnost od: 4.7.2009 OBSAH 1 OBECNÁ USTANOVENÍ... 3 2 DEFINICE...

Více

Rámcová smlouva uzavíraná na základě veřejné zakázky malého rozsahu s názvem Tonery pro potřebu KÚPK

Rámcová smlouva uzavíraná na základě veřejné zakázky malého rozsahu s názvem Tonery pro potřebu KÚPK Rámcová smlouva Rámcová smlouva na poskytování dodávek uzavřená podle 269 odst. 2 s použitím ustanovení 409 a násl., zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů Smluvní strany

Více

WORKSTEEL s.r.o. Senetářov 185, PSČ IČ zapsána v OR vedeném u KS v Brně, oddíl C, vložka Všeobecné obchodní podmínky

WORKSTEEL s.r.o. Senetářov 185, PSČ IČ zapsána v OR vedeném u KS v Brně, oddíl C, vložka Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky 1. Platnost a aktuálnost všeobecných obchodních podmínek: 1.1. Tyto všeobecné obchodní podmínky jsou nedílnou součástí kupních smluv na prodej výrobků WORKSTEEL s.r.o. a dále

Více

VYHODNOCENÍ PŘIPOMÍNEK K MATERIÁLŮM S NÁZVY:

VYHODNOCENÍ PŘIPOMÍNEK K MATERIÁLŮM S NÁZVY: VYHODNOCENÍ PŘIPOMÍNEK K MATERIÁLŮM S NÁZVY: odběratelům ze sítí nízkého napětí V souladu s 17e odst. 2 písm. a) zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1 DEFINICE POJMŮ Není-li výslovně stanoveno jinak, mají pojmy s velkým počátečním písmenem obsažené v těchto VOP nebo ve Smlouvě o Půjčce následující význam: 1.1 Dlužník znamená

Více

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2. VYMEZENÍ NĚKTERÝCH POJMŮ

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2. VYMEZENÍ NĚKTERÝCH POJMŮ OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti R2B2 s.r.o. se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1 IČ: 028 86 286 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 225031

Více

TATO SMOLUVA O ZÁPŮJČCE (dále jen Smlouva ) uzavřená mezi:

TATO SMOLUVA O ZÁPŮJČCE (dále jen Smlouva ) uzavřená mezi: Smlouva o zápůjčce TATO SMOLUVA O ZÁPŮJČCE (dále jen Smlouva ) uzavřená mezi: COOL CREDIT, s.r.o., se sídlem Na Příkopě 988/31, Staré Město, 110 00 Praha 1, IČO: 021 12 621, zapsanou v obchodním rejstříku

Více

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro město Klimkovice na období od do

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro město Klimkovice na období od do ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu realizované výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek ve znění pozdějších předpisů

Více

Pojistná smlouva č

Pojistná smlouva č Pojistná smlouva č. 8070457717 Smluvní strany, se sídlem Masarykovo náměstí 1458, Zelené Předměstí, 530 02 Pardubice IČO: 45534306, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové,

Více

Roční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem

Roční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem Roční smlouva o uskladňování plynu s pevným výkonem dále též Smlouva I. Smluvní strany RWE Gas Storage, s.r.o. (dále též Skladovatel ) se sídlem Prosecká 855/68, 190 00 Praha 9 zapsaná v obchodním rejstříku

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ (Všeobecné podmínky/vp)

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ (Všeobecné podmínky/vp) VŠEOBECNÉ PODMÍNKY SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ (Všeobecné podmínky/vp) 1. Výklad pojmů použitých v těchto Všeobecných podmínkách: 1.1. Poskytovatel je společnost SJCOM s. r.

Více

ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU

ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU ŘÁD PROVOZOVATELE ZÁSOBNÍKU PLYNU MND GAS STORAGE a.s. Se sídlem: Úprkova 807/6, 695 01 Hodonín, IČ: 27732894 Společnost zapsána v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl B, vložka 4925

Více

zastoupená: Ing. Stanislavem Loskotem vedoucím odboru veřejných zakázek Policejního prezidia České republiky (dále jen kupující ) na jedné straně

zastoupená: Ing. Stanislavem Loskotem vedoucím odboru veřejných zakázek Policejního prezidia České republiky (dále jen kupující ) na jedné straně Příloha č. 2 k č.j.: PPR-885-12/ČJ-2011-0099EC Počet listů: 6 Závazný vzor kupní smlouvy Kupující: ČESKÁ REPUBLIKA Ministerstvo vnitra sídlo: 170 34 Praha 7, Nad Štolou 936/3 IČ: 00007064 DIČ: CZ00007064

Více

Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2017,

Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2017, Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2017, kterou se mění vyhláška č. 401/2010 Sb., o obsahových náležitostech Pravidel provozování přenosové soustavy, Pravidel provozování distribuční soustavy, Řádu provozovatele přepravní

Více

Dodatečné dotazy. V souladu s 49 zákona 137/2006 Sb., zveřejňujeme dodatečné informace k zadávacím podmínkám.

Dodatečné dotazy. V souladu s 49 zákona 137/2006 Sb., zveřejňujeme dodatečné informace k zadávacím podmínkám. Dodatečné dotazy Veřejná zakázka Processing datových zpráv Portálu ZP a důvěryhodné úložiště datových zpráv Portálu ZP pro VoZP ČR (VZ 60064418) dodatečné dotazy V souladu s 49 zákona 137/2006 Sb., zveřejňujeme

Více

Obchodní podmínky systému e-aukce.eu

Obchodní podmínky systému e-aukce.eu Obchodní podmínky systému e-aukce.eu I. Výklad pojmů Níže uvedené pojmy se vztahují na Smlouvu a všechny ostatní smluvní dokumenty a mají následující význam: E-aukce: on-line výběrové řízení, tj. elektronická

Více

KUPNÍ SMLOUVA č... uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA č... uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Smluvní strany KUPNÍ SMLOUVA č... uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Smluvní strany Název: Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta Sídlo: Magdalény Rettigové

Více

Příloha č. 4 Podmínky finanční způsobilosti UTP/Uživatele

Příloha č. 4 Podmínky finanční způsobilosti UTP/Uživatele Příloha č. 4 Podmínky finanční způsobilosti UTP/Uživatele 1. UTP/Uživatel je povinen prokázat PDS dostatečnou finanční způsobilost k plnění svých povinností stanovených SOD. Finanční způsobilost musí UTP/Uživatel

Více

KUPNÍ SMLOUVA Část...

KUPNÍ SMLOUVA Část... Příloha č. 3 KUPNÍ SMLOUVA Část... Článek I. Smluvní strany 1. se sídlem zastoupená:. bankovní spojení:. číslo účtu:. IČ:. DIČ: CZ.... (společnost je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném ) (dále jen prodávající

Více

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo E-mailová adresa Adresa internetových

Více

KUPNÍ SMLOUVA č. uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA č. uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Smluvní strany KUPNÍ SMLOUVA č. uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Smluvní strany Název: Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta Sídlo: Magdalény Rettigové 4/47,48,

Více

SMLOUVA O VZDĚLÁVÁNÍ NA SOUKROMÉ ŠKOLE

SMLOUVA O VZDĚLÁVÁNÍ NA SOUKROMÉ ŠKOLE SMLOUVA O VZDĚLÁVÁNÍ NA SOUKROMÉ ŠKOLE Smluvní strany: 1) Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o., zastoupená Mgr. Zdeňkem Musilem, ředitelem (dále jen ředitel školy) (dále jen

Více

NÁVRH SMLOUVY O DÍLO

NÁVRH SMLOUVY O DÍLO NÁVRH SMLOUVY O DÍLO I. Smluvní strany 1. Objednavatel: Město Rýmařov Se sídlem: náměstí Míru 230/1, 795 01 Rýmařov Zastoupena: Ing. Petrem Kloudou - starostou IČO: 00296317 Bankovní spojení: Česká spořitelna

Více

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU 1. ÚDAJE O VĚŘITELI/ZPROSTŘEDKOVATELI SPOTŘEBITELSKÉHO ÚVĚRU Věřitel Adresa Telefonní číslo E-mailová adresa Adresa internetových stránek SWISS FUNDS, a.s. Masarykovo náměstí 102/65, 586 01 Jihlava +420

Více

plk. prof. MUDr. Miroslav Zavoral, Ph.D., ředitel Bankovní spojení: ČNB Praha 1 Číslo účtu: 32123881/0710 oprávněn jednat ve věcech Ing.

plk. prof. MUDr. Miroslav Zavoral, Ph.D., ředitel Bankovní spojení: ČNB Praha 1 Číslo účtu: 32123881/0710 oprávněn jednat ve věcech Ing. Smlouva o poskytování služeb při zabezpečování činnosti koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi po dobu realizace akcí v areálu ÚVN Praha uzavřená v souladu s ust. 269 odst. 2

Více

S M L O U V A O D Í L O

S M L O U V A O D Í L O Smlouva č. Stránka 1 S M L O U V A O D Í L O uzavřená dle 2586 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku I. Smluvní strany 1. Objednatel Česká republika Sídlo: Pražská 52b, 370 04 České Budějovice Zastoupení:

Více

Kupní smlouva. uzavřená dle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Kupní smlouva. uzavřená dle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Kupní smlouva uzavřená dle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník 1. Smluvní strany Prodávající: Jan Vitoul sídlo: Litovel Nová Ves 5, p. Chudobín 783 21 právní forma: Fyzická osoba zastoupený:

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY ZAKÁZEK NA STAVEBNÍ PRÁCE

OBCHODNÍ PODMÍNKY ZAKÁZEK NA STAVEBNÍ PRÁCE OBCHODNÍ PODMÍNKY ZAKÁZEK NA STAVEBNÍ PRÁCE Zadavatel, který zadává zakázku na stavební práce stanoví v zadávací dokumentaci alespoň níže uvedené obchodní podmínky. 1. Úvodní ustanovení 1.1. Podmínky jsou

Více

Výměna a oprava výplní otvorů v objektu MPSV

Výměna a oprava výplní otvorů v objektu MPSV Výměna a oprava výplní otvorů v objektu MPSV Veřejný zadavatel popíše změny a) v popisu potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny b) v popisu předmětu veřejné zakázky c) vzájemného vztahu

Více

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo E-mailová adresa Adresa internetových

Více

VZOR RÁMCOVÉ SMLOUVY O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU

VZOR RÁMCOVÉ SMLOUVY O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU VZOR RÁMCOVÉ SMLOUVY O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU uzavřená v souladu s ust. 2395 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku a zákonem č. 145/2010 Sb., o spotřebitelském úvěru a o změně některých zákonů,

Více

PŘIPOMÍNKY. k materiálu Energetického regulačního úřadu Návrh vyhlášky o Pravidlech trhu s plynem

PŘIPOMÍNKY. k materiálu Energetického regulačního úřadu Návrh vyhlášky o Pravidlech trhu s plynem k materiálu Energetického regulačního úřadu Návrh vyhlášky o Pravidlech trhu s plynem V Praze dne 9. září 2009 Č.j.: 160/9000/2009 Zásadní konkrétní připomínky k předkládanému materiálu 1. Připomínka k

Více

Smlouva o dodávkách potravin

Smlouva o dodávkách potravin Smlouva o dodávkách potravin Níže uvedeného dne, měsíce a roku byla uzavřena mezi uvedenými smluvními stranami smlouva ve smyslu ust. 1746 odst. 2 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., obchodní zákoník, ve znění

Více

Smlouva o zajištění služeb

Smlouva o zajištění služeb Příloha zadávací dokumentace: Návrh smlouvy o zajištění služeb závazné obchodní podmínky na veřejnou zakázku s názvem Zahraniční jazykové kurzy pro učitele a stínování pro pedagogy Smlouva o zajištění

Více

VYHLÁŠKA ze dne 16. prosince 2011, kterou se mění vyhláška č. 365/2009 Sb., o Pravidlech trhu s plynem, ve znění vyhlášky č. 370/2010 Sb.

VYHLÁŠKA ze dne 16. prosince 2011, kterou se mění vyhláška č. 365/2009 Sb., o Pravidlech trhu s plynem, ve znění vyhlášky č. 370/2010 Sb. Strana 5798 Sbírka zákonů č. 442 / 2011 Částka 152 442 VYHLÁŠKA ze dne 16. prosince 2011, kterou se mění vyhláška č. 365/2009 Sb., o Pravidlech trhu s plynem, ve znění vyhlášky č. 370/2010 Sb. Energetický

Více

zapsaným v živnostenském rejstříku vedeném magistrátem města Opava, č.j. MMOP140115/2014

zapsaným v živnostenském rejstříku vedeném magistrátem města Opava, č.j. MMOP140115/2014 Všeobecné obchodní podmínky pro velkoobchod Tyto všeobecné obchodní podmínky pro velkoobchod (dále jen obchodní podmínky ) se vztahují na smlouvy uzavřené prostřednictvím on-line obchodu glaerie66.cz umístěného

Více

SMLOUVA O DÍLO. ev. číslo smlouvy:

SMLOUVA O DÍLO. ev. číslo smlouvy: ev. číslo smlouvy: SMLOUVA O DÍLO 1. Karlovarský kraj Sídlo: Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary IČO: 70891168 DIČ: CZ70891168 Zastoupený: Osoba oprávněná jednat jménem zadavatele: Jakub Pánik, náměstek

Více

ELEKTRONICKÁ AUKCE VOLNÉ KAPACITY PODZEMNÍHO ZÁSOBNÍKU PLYNU MANUÁL K PRŮBĚHU AUKCE

ELEKTRONICKÁ AUKCE VOLNÉ KAPACITY PODZEMNÍHO ZÁSOBNÍKU PLYNU MANUÁL K PRŮBĚHU AUKCE ELEKTRONICKÁ AUKCE VOLNÉ KAPACITY PODZEMNÍHO ZÁSOBNÍKU PLYNU MANUÁL K PRŮBĚHU AUKCE Datum poslední aktualizace dokumentu: 16. června 2015 I. Základní informace Provozovatel elektronická aukce: RWE Gas

Více

mysh.cz Smluvní ujednání Platné od 1. února 2007 UAM Czech Republic s.r.o. Limuzská 2110/8 100 00 Praha 10 Strašnice

mysh.cz Smluvní ujednání Platné od 1. února 2007 UAM Czech Republic s.r.o. Limuzská 2110/8 100 00 Praha 10 Strašnice Smluvní ujednání Platné od 1. února 2007 UAM Czech Republic s.r.o. Limuzská 2110/8 100 00 Praha 10 Strašnice A. Smlouva o poskytování internetových služeb 1. Smluvní strany Smluvními stranami je firma

Více

ZAJIŠTĚNÍ DLUHU PŘÍLOHA 8

ZAJIŠTĚNÍ DLUHU PŘÍLOHA 8 ZAJIŠTĚNÍ DLUHU PŘÍLOHA 8 Obsah 1 Úvod... 3 2 Zřízení Zajištění... 3 3 Podmínky zajištění... 3 4 Výše zajištění... 5 2 / 5 1 Úvod Partner se zavazuje před zahájením poskytování služeb poskytnout CETIN

Více

Příloha č. 3 Zadávací dokumentace Závazný vzor smlouvy KUPNÍ SMLOUVA

Příloha č. 3 Zadávací dokumentace Závazný vzor smlouvy KUPNÍ SMLOUVA Příloha č. 3 Zadávací dokumentace Závazný vzor smlouvy KUPNÍ SMLOUVA uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více