KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2015"

Transkript

1 ... historické motoráčky a parní vlaky KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2015 Nabídka veřejných nostalgických vlaků, turistické trasy, jízdní řády, tarif a ceník. Tradiční nostalgie Kokořínský motoráček Pražský motoráček Podlipanský motoráček Polabský motoráček Praha technická Lužický motoráček Podřipský motoráček Středohorský motoráček Posázavský motoráček Kamenický motoráček motoráček Mayrau Parní vlaky ČD

2 2... tradiční nostalgie Tel.: Web: Meinlinova 336, Praha 9 Koloděje Mgr. Bohumil Augusta, MBA, Jednatel a ředitel společnosti bohumil.augusta@kzc.cz, Bc. Jan Hruška Zástupce ředitele jan.hruska@kzc.cz, Ing. Aleš Svoboda Náměstek pro dopravu a legislativu ales.svoboda@kzc.cz, Služby v nostalgických vlacích osobní dopravy větším skupinám osob doporučujeme zajistit si bezplatnou rezervaci tarifní a přepravní podmínky včetně ceníků a jízdních řádů jsou uvedeny u každého produktu zvlášť přeprava kol v omezeném rozsahu do vyčerpání kapacity vlaku dle ceníku občerstvení ve vybraných vlacích bufetový vůz bufetový oddíl v některých vlacích je řazen barový vůz BIXOVNA s točeným nymburským ležákem v některých vlacích je řazen přípojný vůz BIXEUM muzeum Podřipských lokálek včetně bufetového oddílu s točeným pivem prodej suvenýrů se železniční tématikou ve vybraných vlacích budete odbaveni lepenkovými jízdenkami, které budou proděravěny původními štípacími kleštěmi prodej jízdenek ve vlaku u průvodčího samozřejmě bez přirážky Využijte služeb na klíč dopravce KŽC Doprava, s.r.o. parní či motorové historické vlaky k výročím tratí či měst narozeninové vlaky, svatební vlaky, školní výlety cyklovlaky barový vůz BIXOVNA, který si můžete nechat přistavit do kterékoli železniční stanice a využít jeho zázemí hospody na kolejích pro různé akce vlaky pro korporátní klientelu: vlaky pro firmy, pro vaše zákazníky, zaměstnance atp. charterové vlaky pro firmy (kick-offy, firemní porady atp.) dopravu příležitostných přeprav zboží, vozových zásilek vozbu pracovních nebo stavebních vlaků při rekonstrukci železničních tratí pronájem strojvedoucích pronájem lokomotiv řady 700, 701, 721, 740, 749 pronájem motorových vozů 801, 810, 830, 831, 851 pronájem služebních vozů, tzv. hytláků řady Daa-k pronájem historických nákladních vozů Pt a Ztr z období první republiky Vypravíme vám jakýkoli vlak odkudkoli a kamkoli v jakékoli trakci. Kontaktujte nás!

3 ... tradiční nostalgie 3 Mgr. Bohumil Augusta, MBA ředitel společnosti KŽC Doprava, s.r.o. Milí příznivci nostalgie. Již 8 let existuje koncept pravidelně jezdících veřejných historických vlaků, který jsme prvně zavedli v roce 2007 a který se znamenitě ujal. Jde o koncept,,nostalgických vláčků. Víte, umět dnes nabídnout na trhu opravdu dobrou železniční akci mající k nostalgii blízko svoji historickou věrností, není snadné. V řadách KŽC ale dbáme na to, aby se železniční řemeslo dělalo tak, jak se sluší a patří. Víme, že v nostalgii záleží na empatii, zkušenostech a solidnosti konkrétních lidí konkrétních profesí, na znalostech managementu, který dává nostalgii tvář a obsah a že nejde nic ošidit. Zkrátka záleží na řemesle železničním, které u nás naštěstí stojí na prvním místě. Pro vás cestující máme dobrou zprávu; sázíme na provozní koncept let XX století, tj. na dobu, kdy už parní vlaky končily, a většina dopravy byla pod taktovkou motorové trakce. Dnes už tyto vlaky dávno vymizely a v podání KŽC se nově staly lákadlem pro výletníky, rodiny s dětmi, kdy vlak samotný se stal objektem zájmu, cílem cesty. Naše historická vozidla představují provozní epochu před 40 lety a současně jejich provozem motivujeme k využívání potenciálu železnice jako celku. Zkuste si dát výlet pravidelně jezdícím profesionálním nostalgickým vlakem a budete příjemně překvapeni, jak je to příjemné a zážitku plné. U nás v KŽC pro obor nostalgie planeme vášní, železnici milujeme a tím ji dáváme lákavý rozměr čehosi romantického, co přitahuje vás cestující a vás obdivovatele železniční historie. Vyberte si v této publikaci vám vyhovující nostalgický vlak a vyrazte na výlet. Motoráčky KŽC nebo parní vlaky ČD jsou pro vás připraveny. Stačí nastoupit. Nebo víte co, tak si zvláštní vlak objednejte pro vás samotné, např. firemní akce či soukromé oslavy. Kontaktujte nás!

4 4... tradiční nostalgie Ing. Pavel Surý generální ředitel Správy železniční dopravní cesty s.o. Železniční síť České republiky, to nejsou jen tratě, po kterých se prohánějí maximální rychlostí nejmodernější vozidla. Stavební boom na přelomu 19. a 20. století přivedl železnici i do odlehlejších míst, kde se stala nositelkou pokroku a zárukou hospodářského rozvoje celých regiónů. Doba se změnila a pomyslný jazýček vah se pomalu přechýlil na stranu stále se rozpínající silniční dopravy. Již zastaralé lokálky, budované navíc s důrazem na co největší úspory nákladů, jí nemohly konkurovat. I díky tomu si ale uchovaly neobyčejné kouzlo, které každého z nás vrací o desítky let zpátky. A pokud se po některé z nich projedete v autentickém motoráčku z hloubi minulého století, můžete se těšit na nefalšovanou romantiku, kterou ocení nejen příznivci železnice či pamětníci starých časů, ale zejména rodiny s malými dětmi. Svůj význam však mají i pro nás železničáře. Bez znalosti minulosti totiž nelze dobře plánovat budoucnost. Napříč naší republikou bychom přitom našli nejednu trať, která dnes láká k rodinným výletům více než k pravidelnému dojíždění do školy či zaměstnání. Je dobře, že řada u nich ožívá v letní sezoně pravidelnými nostalgickými jízdami. Vlaky totiž neslouží jen k přemisťování osob z bodu A do bodu B, ale mohou nabídnout i stále oblíbenější zážitkovou turistiku. Proto jsem rád, že si vyznavači železniční romantiky mají z čeho vybírat.

5 ... tradiční nostalgie 5 Ing. Michal Štěpán Náměstek GŘ Českých drah pro osobní dopravu Milí přátelé a fanoušci železnice, ještě v sedmdesátých letech fungovaly v běžném provozu parní lokomotivy a mnohá motorová vozidla, která dnes patří k unikátům našeho muzea v Lužné u Rakovníka. České dráhy dnes zajišťují velkou část regionální dopravy komfortními jednotkami, do dálkových vlaků řadíme stovky zmodernizovaných i nových vozů, své místo na železničním trhu mají Pendolina a nově jsme na trať mezi Prahou a Brnem jsme nasadili railjety zajišťující přímé spojení až na jih Rakouska. Rok 2015 se zapíše do železniční historie také uvedením elektrické jednotky InterPanter do dálkové dopravy. Národní dopravce České dráhy plní řadu společensky významných rolí a k nim patří i péče o historická vozidla, jež jsou jedinečným dokladem vývoje železniční dopravy u nás. Finanční prostředky na tuto rozsáhlou činnost nejsou pochopitelně postačující, právě proto si vážíme práce dobrovolníků, kteří při jejich údržbě a opravách každoročně odpracují tisíce hodin bez nároků na odměnu. Také díky nim jsme schopni chránit historické dědictví po našich předcích a přinášet radost rodinám s dětmi, výletníkům či fanouškům našich nostalgických vlaků. Jsem rád, že České dráhy nejsou v úsilí o záchranu kulturního dědictví českého železničního průmyslu osamocené, ale že existují i jiné společnosti, které svou činnost zasvětily záchraně kolejových vozidel a jejich následnému veřejnému provozu. Za to patří všem srdečný dík!

6 6... tradiční nostalgie Pavel Procházka pověřený řízením ROPID Železnice jako kapacitní, ekologický a rychlý druh dopravy je páteří Pražské integrované dopravy. Vlaky již dávno nejsou určeny pouze pro cesty za hranice našeho hlavního města, ale díky integraci stále těsněji spolupracují s ostatními druhy městské dopravy a jsou její plnohodnotnou součástí. A je stále více cílů i v metropoli, kam se dostanete vlakem bezkonkurenčně nejrychleji. Železnice by měla být páteří připravovaného společného dopravního systému pro Prahu a Středočeský kraj, který zlepší podmínky nejen pro dojíždění Středočechů do Prahy a jejich život v metropolitním regionu, ale také pomůže Pražanům a návštěvníkům metropole při cestách po Praze i do jejího okolí díky jednotné a srozumitelné dopravní i tarifní nabídce. Vlaky však netvoří jen současnost či budoucnost, ale mají také bohatou historii. Jsem proto rád, že můžeme Pražanům i návštěvníkům metropole opět nabídnout produkty společnosti KŽC Doprava, díky níž můžeme na staré časy zavzpomínat nejen ze stránek časopisů nebo z obrazovky televize, ale můžeme nostalgii zažít na vlastní kůži. Proto i nadále osvěží historický Pražský motoráček jednu z nejkrásnějších železničních tratí v Praze. Pražané si tak budou moci udělat netradiční výlet, a to i s klasickou jízdenkou na MHD. Spolupráce s KŽC umožňuje provozovat také nostalgické víkendové vlaky na některých středočeských tratích. Hlavní město nově objednává také pravidelnou osobní dopravu na lince S34 mezi Masarykovým nádražím a Čakovicemi. Rostoucí zájem cestujících o toto spojení jen potvrzuje roli železnice jako nedílné součásti pražské MHD.

7 ... tradiční nostalgie 7 Ing. Miloš Petera hejtman Středočeského kraje Vážení přátelé železniční historie, jsem rád, že i letos vám Klub železničních cestovatelů připravil pestrou nabídku výletních nostalgických vlaků, jejichž trasa vede mimo jiné i po Středočeském kraji. Sám jsem sice milovníkem historických automobilů a motocyklů, ale musím uznat, že i historické vláčky a cestování po železnici vůbec má své kouzlo. Můžete se v pohodlí plně soustředit na krajinu ubíhající za okny, aniž byste riskovali porušení nějakých dopravních předpisů, a navíc v dobových kulisách, které přímo volají po nostalgickém vzpomínání starších generací. Klub železničních cestovatelů letos oslavil 30 let existence, a to stylově připomenutím, jak se cestovalo za rekreací právě před třiceti lety. Za tu dobu nám zprostředkoval mnoho nezapomenutelných zážitků, zrekonstruoval, a tím pro další generace zachránil řadu starých lokomotiv a vagónů, za což mu patří můj a jistě i váš dík. Věřím, že další pěkné zážitky si užijete i v letošní sezoně. Tak šťastnou cestu nejen po středních Čechách! Vladimír Mastník člen rady Libereckého kraje, pověřený vedením resortu dopravy Vážení návštěvníci Libereckého kraje, v Libereckém kraji se nachází poměrně hustá síť železničních tratí s řadou zajímavých a turisticky atraktivních úseků. Patří k nim kromě známé ozubnicové trati Tanvald Kořenov i železnice z Liberce přes Jablonné do České Lípy trasovaná odvážně přes ještědský hřeben z Liberce přes Jablonné do České Lípy.

8 8... tradiční nostalgie Liberecký kraj proto podporuje zájmové spolky, které se zabývají nostalgickými jízdními vlaků po takových tratí a které mj. přispívají k rozvoji cestovního ruchu formou zpřístupnění památek technického umu našich předků atraktivní formou. Jízdy historických nostalgických vlaků po zajímavých tratí jsou lákavé z vícero pohledů; umožňují navštívit turistické cíle v okolí železnice a zároveň i vlastní cesta takovým vlakem je, zvlášť pro mladší generace, velkým zážitkem, platí zde známé,, i cesta může být cíl. Od minulého roku tu již jeden z nostalgických motoráčků,,lužický motoráček, zajišťuje možnost svezení po traťovém úseku Liberec Jablonné pod Ještědí, kde došlo k přerušení provozu od roku 2013 po povodni a kde zatím, po dohodě z dotčenými obcemi, nedojde k obnově klasických osobních vlaků. Lužický motoráček tak bude ještě více atraktivní a lze doufat, že bude hojně využit. Přeji všem obyvatelům a návštěvníkům Libereckého kraje příjemnou jízdu historickými nostalgickými vlaky, který bude už sám o sobě velmi zajímavým zážitkem. Historickým motoráčkům přeji, ať vždy zdárně dojedou. Oldřich Bubeníček hejtman Ústeckého kraje Představte si kulisu okouzlující přírody Lužických hor a Českého středohoří, motorový vlak při závodu s větrem a tu všudy přítomnou romantiku historické železnice, která na vás dýchá z každé strany. Jízda Lužickým motoráčkem takové představy do poslední tečky splňuje. A můžete jet ještě dál. Nezapomenutelný zážitek a zábavu s rodinou nebo partou přátel prožijete i na sklářské lokálce v Kamenickém motoráčku, či při projížďce kolem vodního hradu a hlubokými lesy s Podřipským a Středohorským historickým vláčkem. Stále větší zájem o jedny z nejmalebnějších železnic v Ústeckém kraji nás velmi těší. Proto se Ústecký kraj rozhodl na provoz motoráčků již poněkolikáté přispět. Podpora spojení krásy přírody s historickou technikou za to jistě stojí. Nechte své auto v garáži a jeďte načerpat trochu cestovatelské nostalgie.

9 SKUPINOVÁ VÍKENDOVÁ JÍZDENKA Levnější cestování o víkendech a svátcích Využijte možnosti cestování bez omezení kilometrů v jeden den, a to za cenu již od 225 Kč! jízdenka platí v sobotu nebo v neděli a ve státem uznaných svátcích je určena pro max. 2 dospělé a až 3 děti lze ji zakoupit pro konkrétní region i pro celou ČR

10 10... tradiční nostalgie PRAŽSKÝ MOTORÁČEK Výletní motoráček jezdící po hlavním městě Praze z Hlavního nádraží do Zličína a zpět. Pražský motoráček jezdí po Praze již 6. sezónu. V provozu je pravidelně po celý rok o sobotách, nedělích a státních svátcích. Při jízdě historickým motoráčkem můžete shlédnout Prahu tak, jak ji běžnými druhy dopravy zaručeně nepoznáte. Pražský motoráček Vám zprostředkuje nevšední pohled na hlavní město České republiky. Motoráček vyjíždí z Hlavního nádraží, projede vinohradským tunelem, z železničního mostu přes řeku Vltavu si vychutnáte jedinečný pohled na Vyšehrad či Pražský hrad. Po průjezdu Smíchovem budete stoupat přes hlubočepské viadukty, projedete přírodním parkem Košíře Motol do stanice Zličín, kde Pražský motoráček svou jízdu končí.

11 ... tradiční nostalgie 11 Jízdní řád Pražský motoráček 2015 Jízdní řád Pražský motoráček 2015 Praha-Čakovice - Praha hlavní nádraží - Praha-Zličín a zpět h PID Číslo vlaku c1 c1 c1 c1 c1 km Rozsah služeb km c1 c1 c1 c1 c1 (# } Praha-Čakovice hb / 38 ($ n Praha-Kbely hb 35 n n Praha-Satalice hb 33 n n / Praha-Vysočany h0 n n 8 34 Praha-Vysočany h0 / 25 n (# / Praha hl.n. hp ($ (! 9 04 (! (! (! Praha hl.n. hp / 19 (! (! (! (! n 9 12 n n n Praha-Smíchov severní nást. h0 15 n n n n n { 9 19 n { n { n { Praha-Žvahov h0 10 n { n { n { n { n { 9 23 n { n { n { Praha-Jinonice h0 7 n { n { n { n { n { 9 26 n { n { n { Praha-Cibulka h0 5 n { 9 56 n { n { n { n { 9 28 n { n { n { Praha-Stodůlky h0 3 n { 9 54 n { n { n { (! 9 33 (! (! (! / Praha-Zličín hb 0 (! 9 49 (! (! (! Poznámky: (! jede v E a od do , nejede (# jede v E do , nejede , od jede v E a ($ jede v F do , nejede , od jede v E a { zastavuje pouze na znamení nebo požádání c1 přeprava jízdních kol je možná do vyčerpání přepravní kapacity vlaku občerstvení formou bufetu h0 tarifní pásmo PID Tarifní odbavení: ve vlacích platí Tarif Pražské integrované dopravy a Tarif TR 10 společnosti České dráhy, a.s. Cestující bez platné jízdenky je povinnen si zakoupit jízdenku PID s manipulační přirážkou v ceně 40 Kč / 20 Kč dle Tarifu PID u vlakvedoucího vlaku. Zajímavé turistické cíle Žlutá turistická značka vás zavede z Jinonic na vyhlídku Butovice. Dále můžete pokračovat po modré Prokopským údolím až na zastávku MHD Hlubočepy (cca 8km). Po žluté turistické značce se lze vydat ze železniční stanice Praha-Cibulka přírodním parkem Košíře - Motol až k zastávce MHD Motol (cca 3,5 km).

12 12... tradiční nostalgie KOKOŘÍNSKÝ MOTORÁČEK Výletní motoráček zamíří z Lysé nad Labem nově nejprve na pražské hlavní nádraží. Dále se již vydává přes Mělník, Všetaty, Mladou Boleslav, Dolní Bousov, Sobotku a Libuň do Jičína a zpět. Kokořínský motoráček vás zaveze do nádherného prostředí Českého ráje, kde na Vás čeká množství kulturních památek a přírodních krás. V letošní sezóně pojede ve dnech 4. dubna, 3. května, 10. května, 26. září a 28. října.

13 ... tradiční nostalgie 13 Jízdní řád Kokořínský motoráček 2015 Lysá nad Labem - Praha - Mělník - Mladá Boleslav - Libuň - Jičín a zpět Sp 1580 Sp 1582 Sp 1584 Číslo vlaku Sp 1585 Sp 1587 Sp 1589 c1 c1 c1 km Rozsah služeb km c1 c1 c1 (! } Lysá nad Labem 072, 232 / 178 (! n / Čelákovice 074 n n 7 28 Čelákovice 074 / 170 n (! / Praha hl.n. (! (! 8 22 Praha hl.n. / 143 (! n / Praha-Vysočany 070 n n 8 35 Praha-Vysočany 070 / 137 n n / Praha-Čakovice n n 8 57 Praha-Čakovice / 124 n n / Neratovice 074, 092 n n 9 11 Neratovice 074, 092 / 109 n n / Všetaty 072 n n 9 19 Všetaty 072 / 103 n (! / Mělník 072, 076 (! (! 9 33 Mělník 072, 076 / 93 (! n / Všetaty 072 n n 9 51 Všetaty 072 / 83 n n / Mladá Boleslav hl.n. 070, 076 n n Mladá Boleslav hl.n. 070, 076 / 51 n n Mladá Boleslav město 48 n n / Dolní Bousov 063 n n Dolní Bousov 063 / 30 n n Sobotka 26 n n Libošovice 23 n n Mladějov v Čechách 18 n n Hrdoňovice 15 n n / Libuň 041, 064 n n Libuň 041, 064 / 12 n n Jinolice 9 n (! / Jičín 064, (! Poznámky: (! jede 4. 4., 3., , , c1 přeprava jízdních kol je možná do vyčerpání přepravní kapacity vlaku ve vlaku je řazen barový vůz BIXOVNA Tarifní odbavení: Tarifní pásmo Plné jízdné Zlevněné jízdné Zlevněné Zlevněné jízdné jízdné platí platí pro děti pro od 6děti do 15od let, 6 důchodce do 15 let, a držitele důchodce průkazu ZTP. a držitelé Bezplatně průkazu se přepravují ZTP. děti Bezplatně držitelé se přepravují průkazu ZTP/Pděti a držitelé do 6 platného let, držitelé členského průkazu KŽC. ZTP/P Jízdní a doklady držitelé dopravce platného se prodávají průkazu ve vlaku KŽC. u do 6 let, průvodčího bez přirážky. Ve vlaku platí tarif KŽC Doprava, s.r.o. Ve vlaku je možné zakoupit občerstvení. Jízdní doklady dopravce se prodávají ve vlaku u průvodčího bez přirážky. Ve vlaku platí tarif KŽC Doprava, s.r.o. Ve vlaku je možné zakoupit občerstvení. Zajímavé turistické cíle Jízdní řád Kokořínský motoráček 2015 KŽC Doprava, s.r.o. Meinlinova 336, Praha 9 tel.: (km) ,- Kč 15,- Kč doprava@kzc.cz ,- Kč 15,- Kč ,- Kč 25,- Kč ,- Kč 30,- Kč ,- Kč 40,- Kč ,- Kč 50,- Kč ,- Kč 65,- Kč ,- Kč 75,- Kč ,- Kč 90,- Kč ,- Kč 100,- Kč Přepravné: za psa 25,- Kč, za kolo 50,- Kč Na trase Kokořínského motoráčku si každý přijde na své. Pro milovníky železnice zde naleznete například Muzeum železniční historie v Sudoměři u Mladé Boleslavi, pro zájemce o automobilismus pak Muzeum Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Za Mladou Boleslaví pak dále historický zámek Humprecht u Sobotky, hrad Kost a Trosky či romantické Prachovské skály. V cílovém městě trasy v Jičíně pak stojí za zmínku i tradiční festival Jičín město pohádky, který ocení především vaše děti, neboť dobře znají loupežníka Rumcajse a jeho Manku s Cipískem.

14 14... tradiční nostalgie POLABSKÝ MOTORÁČEK Výletní motoráček jezdící z Mělníka (s přípojem od Kokořínského motoráčku z Prahy) přes Všetaty, Lysou nad Labem, Milovice, Čelákovice, Mochov a Nymburk do Poděbrad a zpět. Tradiční Polabský motoráček vyjíždí v letošní sezóně již poosmé. Výlet Polabským motoráčkem nabízí zážitek jak příznivcům železniční nostalgie, tak i milovníkům architektury, historie a přírodních krás zlatého pruhu Polabí. V letošní sezóně pojede ve dnech 4. dubna, 3. května, 10. května, 26. září a 28. října.

15 ... tradiční nostalgie 15 Jízdní řád Polabský motoráček 2015 Jízdní řád Polabský motoráček 2015 Všetaty - Lysá n. L. - Podběrady, Mochov - Lysá n. L. - Milovice a zpět Sp 1571 Sp 1573 Sp 1575 Číslo vlaku Sp 1572 Sp 1574 Sp 1576 c1 c1 c1 km Rozsah služeb km c1 c1 c1 (# } Všetaty 070 / (# n Stará Boleslav n n / Lysá nad Labem 072 n Ý (# (# Mochov / 0 (# (# Ý Ý n n Čelákovice 074, n n Ý Ý n n / Lysá nad Labem n n Ý n Ý n Lysá nad Labem 072 / n Ý n (# Ý (# / Milovice 17 (# Ý (# n Lysá nad Labem 072 / n n { Ostrá n {15 25 n Kostomlaty nad Labem n n / Nymburk hl.n. 060, 061, 071 n n Nymburk hl.n. 060, 061, 071 / n (# / Poděbrady 231 (# Poznámky: (# jede 4. 4., 3., , , c1 přeprava jízdních kol je možná do vyčerpání přepravní kapacity vlaku specifický způsob odbavování cestujících, cestující bez platné jízdenky nastupují do vlaku pouze prvními dveřmi u stanoviště strojvedoucího { zastavuje pouze na znamení nebo požádání Tarifní odbavení (platí pro jednu jízdu v jednom vlaku bez ohledu na ujetou vzdálenost): Plné Zlevněné jízdné jízdné 50,- Kč 25,- Kč Přepravné: za psa 25,- Kč, za kolo 50,- Kč Zlevněné jízdné platí pro děti od 6 do 15 let, důchodce a držitele průkazu ZTP. Bezplatně se přepravují děti do 6 let, držitelé Zlevněné průkazu ZTP/P jízdné a držitelé platí pro platného děti členského od 6 do průkazu 15 let, KŽC. důchodce Jízdní doklady a držitelé dopravce průkazu se prodávají ZTP. Bezplatně ve vlaku u se strojvedoucího přepravují bez děti přirážky. do Ve 6 let, vlaku držitelé platí tarif KŽC průkazu Doprava, ZTP/P s.r.o. a držitelé platného členského průkazu KŽC. Jízdní doklady dopravce se prodávají ve vlaku u průvodčího bez přirážky. Ve vlaku platí tarif KŽC Doprava, s.r.o. Zajímavé turistické cíle Lázeňské město Poděbrady Zámek Poděbrady Muzeum Polabska Poděbrady Město Nymburk Pivovar Postřižiny Nymburk Botanicus Ostrá Město Lysá nad Labem Městské muzeum Čelákovice Regionální muzeum Mělník Město Mělník město Milovice

16 16... tradiční nostalgie PODLIPANSKÝ MOTORÁČEK Historický motoráček jezdící ze Zásmuk přes Bošice, Plaňany do Peček a z Peček přes Plaňany, Bošice, Kouřim a Zásmuky do Bečvár a zpět. Podlipanský motoráček projíždí málo známou oblastí mikroregionu Podlipansko každou sobotu a neděli od 13. června do 27. září. Rozhodnete-li se pro jízdu historickým motoráčkem, můžete na jeho trati navštívit celou řadu zajímavých míst. Za zmínku stojí zámek v Radimi, v Kouřimi pak muzeum lidových staveb, chrám sv. Štěpána, či historické opevnění města. Foto: Petr Zgut Zajímavé turistické cíle město Pečky zámek Radim Muzeum lidových staveb Kouřim naučná stezka Zásmuky Kouřim město Zásmuky město Pečky město Zásmuky město Kouřim

17 ... tradiční nostalgie 17 Jízdní řád Podlipanský motoráček 2015 Pečky - Kouřim - Bošice - Bečváry a zpět h PID Číslo vlaku c1 c1 km Rozsah služeb km c1 c1 ( ( } Pečky 011 h5 / 31 ( 9 44 ( n {10 11 n { Radim h5 27 n { 9 38 n {15 38 n {10 13 n { Chotutice h5 26 n { 9 36 n {15 36 n {10 16 n { Chroustov h5 25 n { 9 33 n {15 33 n {10 20 n { Vrbčany h5 24 n { 9 29 n {15 29 n n Plaňany h5 22 n 9 26 n n {10 28 n { Plaňany zastávka h5 21 n { 9 18 n {15 20 n {10 30 n { Žabonosy h5 20 n { 9 16 n {15 18 n {10 33 n { Zalešany h5 19 n { 9 13 n {15 15 n n / Bošice h5 n 9 08 n n n Bošice h5 / 17 n n ( n 17 / Kouřim h5 14 n ( /5 Číslo vlaku 18306/ c1 km Rozsah služeb km c1 c1 ( n 17 } Kouřim h5 / 14 n ( n n 20 / Bošice h5 n n n n Bošice h5 / 11 n 8 58 n n {12 19 n { Bošice zastávka h5 9 n { 8 54 n {13 35 n {12 22 n { Toušice h5 8 n { 8 50 n {13 31 n n / Zásmuky h5 ( 8 44 n n n Zásmuky h5 / 4 n ( ( ( / Bečváry 014 h5 0 ( ( Poznámky: ( jede v E a F od do c1 přeprava jízdních kol je možná do vyčerpání přepravní kapacity vlaku { zastavuje pouze na znamení nebo požádání h5 tarifní pásmo PID Tarifní odbavení: Tarifní pásmo Plné jízdné Zlevněné jízdné (km) ,- Kč 10,- Kč ,- Kč 20,- Kč ,- Kč 30,- Kč ,- Kč 40,- Kč Přepravné: za psa 20,- Kč, za kolo 40,- Kč Jízdní řád Podlipanský motoráček 2015 Zlevněné jízdné platí pro děti od 6 do 15 let, důchodce a držitele průkazu ZTP. Bezplatně se přepravují děti do 6 let, držitelé jízdné průkazu platí ZTP/P pro a děti držitelé od platného 6 do 15 členského let, důchodce průkazu KŽC. a držitelé Jízdní doklady průkazu dopravce ZTP. Bezplatně se prodávají se ve přepravují vlaku u průvodčího děti do bez 6 přirážky. let, držitelé Ve vlaku průkazu platí tarif ZTP/P KŽC Doprava, a držitelé s.r.o. platného a PID. členského průkazu KŽC. Jízdní doklady dopravce se prodávají ve vlaku u průvodčího bez přirážky. Ve vlaku platí tarif KŽC Doprava, s.r.o. a PID. KŽC Doprava, s.r.o. Meinlinova 336, Praha 9 tel.: doprava@kzc.cz

18 18... tradiční nostalgie POSÁZAVSKÝ MOTORÁČEK Turistický historický vlak z Lysé nad Labem a Prahy přes Vrané nad Vltavou, Davli a Jílové u Prahy do Čerčan a zpět. Ve vybraných dnech navíc jede v trase z Prahy přes Čerčany, Sázavu a Český Šternberk do Kácova a zpět. Vlakem vyrazíte ráno z Lysé nad Labem či Prahy a budete stoupat nejprve proti proudu Vltavy přes Vrané nad Vltavou do Davle. Poté již budete stoupat podél Sázavy do Jílového u Prahy, kde na vás čeká projížďka po 43 m vysokém kamenném viaduktu nad Žampachem, až do Čerčan. Ve dnech kulturních akcí na středním Posázaví se pak můžete svézt z Prahy přímo do Čerčan, a odtud dále přes město Sázava se stejnojmenným klášterem. Vystoupit z vlaku můžete také v Českém Šternberku, kde zve k návštěvě hrad, či dojet až do Kácova, kde si můžete prohlédout barokní zámek či svlažit hrdlo pivem z místního pivovaru Hubertus. Ve vlacích je obvykle řazen barový vůz BIXOVNA. Posázavským motoráček se můžete svézt každou sobotu od 4. července. do 29. srpna. Kácovská větev vlaku pak jede ve dnech 5. července, 1. srpna, a 22. srpna.

19 ... tradiční nostalgie 19 Jízdní řád Posázavský motoráček 2015 Jízdní řád Posázavský motoráček 2015 Lysá nad Labem - Praha - Čerčany - Kácov a zpět Sp 1563 Sp 1569 Číslo vlaku Sp 1562 Sp 1568 c1 c1 km Rozsah služeb km c1 c1 (! } Lysá nad Labem 072,231,232 / 119 (! n Čelákovice 074, n n Praha-Vysočany 070 h0 90 n n / Praha hl.n. hp n n 7 39 (# 8 41 Praha hl.n. hp / 84 n (# n 7 43 n / Praha-Vršovice 221 hp n n n 7 44 n 8 47 Praha-Vršovice 221 hp / 81 n n Ý n 8 52 Ý Praha-Strašnice zastávka h0 78 Ý n Ý n 8 58 Ý Praha-Hostivař h0 74 Ý n Ý n 9 05 Ý Praha-Uhříněves h0 70 Ý n Ý n 9 14 Ý Říčany 64 Ý n n 7 49 Ý 42 Praha-Kačerov h0 Ý n Ý n 7 59 Ý 47 Praha-Braník h0 Ý n Ý n 8 17 Ý 58 Vrané nad Vltavou 210 Ý n Ý n 8 25 Ý 65 / Davle Ý n Ý n 8 27 Ý Davle / Ý n Ý n 8 33 Ý 68 Petrov u Prahy Ý n Ý n 8 40 Ý 71 Luka pod Medníkem Ý n Ý n 8 47 Ý 74 Jílové u Prahy Ý n Ý n 8 59 Ý 81 Krhanice Ý n Ý n 9 07 Ý 84 Týnec nad Sázavou Ý n Ý (! 9 23 n / Čerčany 221 (! n n 9 48 Čerčany 221 / 44 n n Hvězdonice 36 n n Chocerady 33 n n Stříbrná Skalice 28 n n / Sázava-Černé Budy n n Sázava-Černé Budy / 22 n n / Ledečko 014 n n Ledečko 014 / 17 n n Rataje nad Sázavou zastávka 16 n n Český Šternberk zastávka 9 n (# / Kácov (# Poznámky: (! jede v E od do (# jede 5. 7., 1., ve vlaku je řazen barový vůz BIXOVNA c1 přeprava jízdních kol je možná do vyčerpání přepravní kapacity vlaku Tarifní odbavení: Tarifní pásmo Plné jízdné Zlevněné jízdné KŽC Doprava s.r.o. Meinlinova 336, Praha 9 tel.: (km) ,- Kč 15,- Kč doprava@kzc.cz ,- Kč 15,- Kč ,- Kč 25,- Kč ,- Kč 30,- Kč ,- Kč 40,- Kč ,- Kč 50,- Kč ,- Kč 65,- Kč ,- Kč 75,- Kč ,- Kč 90,- Kč ,- Kč 100,- Kč Přepravné: za psa 25,- Kč, za kolo 50,- Kč Zlevněné jízdné platí pro děti od 6 do 15 let, důchodce a držitele průkazu ZTP. Bezplatně se přepravují děti do 6 Zlevněné let, držitelé průkazu jízdné platí ZTP/Ppro a držitelé děti od platného 6 do členského 15 let, důchodce průkazu KŽC. a Jízdní držitelé doklady průkazu dopravce ZTP. se Bezplatně prodávají ve vlaku u průvodčího bez přirážky. Ve vlaku platí tarif KŽC Doprava, s.r.o. se přepravují děti do 6 let, držitelé průkazu ZTP/P a držitelé platného členského průkazu KŽC. Jízdní doklady dopravce se prodávají ve vlaku u průvodčího bez přirážky. Ve vlaku platí tarif KŽC Doprava, s.r.o. a PID pouze v pásmu P, B, 0. Ve vlaku je možné zakoupit občerstvení. Zajímavé turistické cíle Píkovická jehla Regionální muzeum Jílové u Prahy Naučná stezka Jílovské zlaté doly Vojenské technické muzeum Lešany Hrad Týnec nad Sázavou Klášter Sázava Hrad Český Šternberk Pivovar Hubertus Kácov Muzeum Zámek Kácov

20 20... tradiční nostalgie PODBRDSKÝ MOTORÁČEK Výletní vlak v regionu Karlštejnsko a Podbrdsko jezdící ze Zdic, Berouna a Karlštejna přes Zadní Třebaň, Hostomice pod Brdy a Lochovice do Příbrami a zpět. Na začátku trasy v Karlštejně můžete navštívit hrad nebo Muzeum betlémů. V Litni pak za návštěvu stojí Muzeum Svatopluka Čecha a Jarmily Novotné. Ve Všeradicích pak můžete obdivovat zámek se zámeckým hostincem a pivovarem, kostel svatého Bartoloměje či výklenkovou kapli svatého Jana Nepomuckého. V Neumětelích lze zhlédnout pomník legendárního Horymírova koně Šemíka. Městys Lochovice se může pochlubit pozdně renesančním zámečkem, v jehož parku jsou k vidění vzácné dřeviny. Z Jinců můžete vystoupat ke zřícenině hradu Valdek, nebo zkusit své štěstí a na stráni Vinice najít trilobita, jimiž se Jince proslavily. Na konečné stanici motoráčku v Příbrami pak můžete po krytém schodišti vystoupat až na poutní místo Svatou horu, navštívit Hornické muzeum či Galerii Františka Drtikola. Podbrdský motoráček Vás sveze každou neděli od 5. července do 30. srpna. Foto: Martin Žabka

21 ... tradiční nostalgie 21 Jízdní řád Podbrdský motoráček 2015 Jízdní řád Podbrdský motoráček 2015 Zdice - Beroun - Karlštejn - Zadní Třebaň - Lochovice - Příbram a zpět Číslo vlaku c1 c1 km Rozsah služeb km c1 c1 (! } Zdice 170, 200 / 70 (! n / Beroun 173, 174 n n Beroun 173, 174 / 61 n n Srbsko 55 n (! / Karlštejn (! (! Karlštejn / 51 (! n / Zadní Třebaň 171 n n Zadní Třebaň 171 / 48 n n { Běleč 45 n { n / Liteň n n Liteň / 43 n n { Skuhrov pod Brdy 40 n { n { Nesvačily 38 n { n { Všeradice 36 n { n { Vižina 34 n { n { Osov 32 n { n / Hostomice pod Brdy n n Hostomice pod Brdy / 29 n n { Radouš 26 n { n { Neumětely 25 n { n / Lochovice 200 n n Lochovice 200 / 21 n n Jince 12 n (! / Příbram (! Poznámky: (! jede F od do / f Zdice - Příbram / f Příbram - Zdice { zastavuje pouze na znamení nebo požádání c1 přeprava jízdních kol je možná do vyčerpání přepravní kapacity vlaku Tarifní odbavení: Tarifní pásmo Plné jízdné Zlevněné jízdné (km) ,- Kč 15,- Kč ,- Kč 15,- Kč ,- Kč 25,- Kč ,- Kč 30,- Kč ,- Kč 40,- Kč ,- Kč 50,- Kč Přepravné: za psa 25,- Kč, za kolo 50,- Kč Zlevněné jízdné jízdné platí platí pro děti pro odděti 6dood 15 let, 6 do důchodce 15 let, adůchodce držitelé průkazu a držitelé ZTP. Bezplatně průkazu se přepravují ZTP. Bezplatně děti do 6 se let, přepravují držitelé průkazu děti ZTP/P do 6 alet, držitelé držitelé platného průkazu členského ZTP/P průkazu a držitelé KŽC. Jízdní platného doklady dopravce členského se prodávají průkazu ve vlaku u průvodčího bez přirážky. Ve vlaku platí tarif KŽC Doprava, s.r.o. KŽC. Jízdní doklady dopravce se prodávají ve vlaku u průvodčího bez přirážky. Ve vlaku platí tarif KŽC Doprava, s.r.o. Zajímavé turistické cíle Hrad Karlštejn Muzeum betlémů Karlštejn Muzeum Svatopluka Čecha Liteň Galerie a Muzeum M. D. Rettigové ve Všeradicích Zřícenina hradu Valdek u Jinců Horické muzeum Příbram Muzeum III. odboje Příbram Galerie Františka Drtikola Příbram město Příbram

22 22... tradiční nostalgie KAMENICKÝ MOTORÁČEK Výletní vlak po muzejní sklářské lokálce Česká Kamenice Kamenický Šenov v severních Čechách. V České Kamenici zve k návštěvě Muzeum psacích strojů nebo můžete vystoupat na nedaleký Zámecký vrch s rozhlednou a zříceninou hradu Kamenice. V Kamenickém Šenově pak můžete navštívit Sklářské muzeum či národní přírodní památku Panská skála se známým skalním útvarem Varhany. Historický motoráček řady M , zvaný hurvínek, vás sveze každou sobotu a neděli od do 6.9. Projekt byl realizován s finanční podporou Ústeckého kraje.

23 ... tradiční nostalgie 23 Jízdní řád Kamenický motoráček 2015 Jízdní řád Kamenický motoráček 2015 Česká Kamenice - Kamenický Šenov a zpět Číslo vlaku c1 c1 c1 c1 km Rozsah služeb km c1 c1 c1 c1 (# 7 15 (! (! (! } Česká Kamenice 081 / 5 (! (! (! (# (# 7 30 (! (! (! / Kamenický Šenov 0 (! (! (! (# Poznámky: (! jede v E a F od do a (# jede v D od do c1 přeprava jízdních kol je možná do vyčerpání přepravní kapacity vlaku občerstvení formou bufetu Tarifní odbavení: Plné / zlevněné jízdné: jednosměrné 50,- Kč / 25,- Kč, zpáteční 75,- Kč / 40 Kč Přepravné: za kolo a psa 25,- Kč jedním směrem Zlevněné jízdné platí platí pro pro děti děti od 6 od do 6 15 do let, 15 důchodce let, důchodce a držitelé a držitele průkazu průkazu ZTP. Bezplatně ZTP. se Bezplatně přepravují se děti přepravují do 6 let, držitelé děti do průkazu 6 let, držitelé ZTP/P a držitelé průkazu platného ZTP/P členského a držitelé průkazu platného KŽC. členského Jízdní doklady průkazu dopravce KŽC. se Jízdní prodávají doklady ve vlaku dopravce u průvodčího se prodávají bez přirážky. ve vlaku Ve vlaku u průvodčího platí tarif KŽC bez Doprava, přirážky. s.r.o. Ve a IDOL. vlaku platí tarif KŽC Doprava, s.r.o. a IDOL. KŽC Doprava, s.r.o. Meinlinova 336, Praha 9 tel.: doprava@kzc.cz Zajímavé turistické cíle Muzeum podzemní letecké továrny Rabštejn Muzeum psacích strojů Česká Kamenice Zřícenina hradu Kamenice s rozhlednou Sklářské muzeum Kamenický Šenov Přírodní památka Panská skála Hasičské muzeum Nový Oldřichov

24 24... tradiční nostalgie LUŽICKÝ MOTORÁČEK Prázdninový vlak z Kamenického Šenova za kulturou, turistikou a zábavou do krajského města Liberce. Lužický motoráček Vás odveze z Kamenického Šenova a České Kamenice přes Benešov nad Ploučnicí, Českou Lípu a Jablonné v Podještědí do krajského města Liberec. Z libereckého nádraží motoráček pokračuje až na vlečku Babylon a Dopravního podniku města Liberce. Přímo od konečné vlaku se můžete svézt historickou tramvají na konečnou do Lidových sadů.v Liberci zve k návštěvě zoologická či botanická zahrada, kulturní a zábavní centrum Babylon, kde se nachází aquapark, IQpark, lunapark, kino či nákupní městečko. Rovněž můžete vyjet lanovkou na dominantu města Liberce: 1012 m vysoký vrchol Ještěd. Lužický motoráček je v provozu každý pátek v červenci a srpnu. Foto: Bohumír Chmelař

25 ... tradiční nostalgie 25 Jízdní řád Lužický motoráček 2015 Kamenický Šenov - Benešov nad Ploučnicí - Česká Lípa - Liberec a zpět Sp 1561 Číslo vlaku Sp 1560 c1 km Rozsah služeb km c1 (! } Kamenický Šenov / 98 (! n / Česká Kamenice 081 n n 7 54 Česká Kamenice 081 / 93 n n / Benešov nad Ploučnicí 081 n n 8 17 Benešov nad Ploučnicí 081 / 79 n n Františkov nad Ploučnicí 77 n n { Žandov 71 n { n Horní Police 70 n n Stružnice 66 n n / Česká Lípa hl. n. 080, 087 n n 8 50 Česká Lípa hl. n. 080, 087 / 59 n n Mimoň 44 n n Jablonné v Podještědí 31 n n { Novina 14 n { (! \ / Liberec 030, 036, 037, 089 e1 0 (! ]15 36 Poznámky: (! jede v D od do e1 z DPM Liberec návazná historická tramvajovová linka po městě Liberci \ vlak pokračuje na vlečku Aquapark Babylon a DPM Liberec, příj. v ] vlak odjíždí z vlečky Aquapark Babylon a DPM Liberec v { zastavuje pouze na znamení nebo požádání c1 přeprava jízdních kol je možná do vyčerpání přepravní kapacity vlaku Zajímavé turistické cíle Jízdní řád Lužický motoráček 2015 Tarifní odbavení: Tarifní Plné Zlevněné pásmo jízdné jízdné (km) ,- Kč 15,- Kč ,- Kč 15,- Kč ,- Kč 25,- Kč ,- Kč 30,- Kč ,- Kč 40,- Kč ,- Kč 50,- Kč ,- Kč 65,- Kč ,- Kč 75,- Kč Přepravné: za psa 25,- Kč, za kolo 50,- Kč Zlevněné jízdné platí pro děti od 6 do 15 let, důchodce a držitelé průkazu ZTP. Bezplatně Zlevněné jízdné platí pro děti od 6 do 15 let, důchodce a držitele průkazu ZTP. Bezplatně se přepravují děti do 6 se let, přepravují držitelé průkazu děti ZTP/P do 6 a let, držitelé držitelé platného průkazu členskéhoztp/p průkazu a držitelé KŽC. Jízdní platného doklady dopravce členského se prodávají průkazu ve KŽC. vlaku u Jízdní průvodčího doklady bez přirážky. dopravce Ve vlaku se prodávají platí tarif KŽC ve Doprava, vlaku u s.r.o. průvodčího a IDOL. bez přirážky. Ve vlaku platí tarif KŽC Doprava, s.r.o. a IDOL. KŽC Doprava, s.r.o. Meinlinova 336, Praha 9 tel.: doprava@kzc.cz Bazilika sv. Vavřince a sv. Zdislavy Jablonné v Podještědí Zámek Lemberk Vesnická památková zóna Kryštofovo Údolí Kamenný viadukt Novina Centrum Babylon Liberec Možná jízda historickou tramvají BOVERA po městě Liberci Zoologická zahrada Liberec Botanická zahrada Liberec Lanová dráha a vrchol Ještěd

26 26... tradiční nostalgie PODŘIPSKÝ MOTORÁČEK Prázdninový vlak z Roudnice nad Labem přes Straškov, Budyni nad Ohří, Libochovice a Lovosice do Litoměřic. Podřipský motoráček Vás zaveze z Roudnice nad Labem do Straškova, Mšených Lázní, Budyně nad Ohří, kde můžete navštívit a Libochovic, kde se nachází zámek. Z následující zastávky ve Slatině pod Hazmburkem se můžete vydat na vrchol Lovoše a z konečné stanice v Litoměřicích třeba na vrchol Mostné hory s rozhlednou, na hrad, či do litoměřického podzemí. V regionu jezdí rovněž cyklobusy a lodě, informujte se na Ve vlaku je řazen přípojný vůz BIXEUM s expozicí mapující historii železnice na Podřipsku a občerstvením. Podřipský motoráček pojede každou sobotu od do a od do Projekt byl realizován s finanční podporou Ústeckého kraje.

27 ... tradiční nostalgie 27 Jízdní řád Podřipský motoráček 2015 Jízdní řád Podřipský motoráček 2015 Roudnice nad Labem - Straškov - Libochovice - Lovosice - Litoměřice a zpět 18330/1 Číslo vlaku 18332/3 c1 km Rozsah služeb km c1 (! } Roudnice nad Labem 090 / 59 (! n { Roudnice nad Labem-Bezděkov 58 n { n { Roudnice nad Labem město 55 n { n { Roudnice nad Labem-Hracholusky 54 n { n { Kleneč 51 n { n { Vražkov 47 n { n / Straškov 095 n n 9 33 Straškov 095 / 45 n n { Račiněves 43 n { n { Charvatce 38 n { n Mšené Lázně 35 n n { Martiněves u Libochovic 32 n { n { Vrbka 31 n { n Budyně nad Ohří 29 n n { Břežany nad Ohří 27 n { n { Žabovřesky nad Ohří 25 n { n / Libochovice 114 n n Libochovice 114 / 22 n n { Slatina pod Hazmburkem 20 n { n Chotěšov pod Hazmburkem 18 n n { Úpohlavy 14 n { n / Čížkovice n n Čížkovice / 12 n n { Sulejovice 10 n { (! / Lovosice 090, 097 (! (# Lovosice 090, 097 / 8 (# n Žahlostice 4 n n { Litoměřice Cihelna 2 n { (# / Litoměřice horní nádraží (# Poznámky: (! jede v E od do a (# jede c1 přeprava jízdních kol je možná do vyčerpání přepravní kapacity vlaku { zastavuje pouze na znamení nebo požádání ve vlaku je řazen vůz BIXEUM Tarifní odbavení: Dopravce: Tarifní KŽC Doprava, s.r.o. Plné Zlevněné pásmo Meinlinova 336, Praha 9 jízdné jízdné (km) tel.: ,- Kč 15,- Kč doprava@kzc.cz ,- Kč 15,- Kč ,- Kč 25,- Kč ,- Kč 30,- Kč ,- Kč 40,- Kč ,- Kč 50,- Kč Přepravné: za psa psa 25,- 25,- Kč, Kč, za za kolo kolo 50,- 50,- Kč Kč Zlevněné jízdné platí pro děti od 6 do 15 let, důchodce a držitelé průkazu ZTP. Bezplatně se přepravují děti do 6 let, držitelé průkazu ZTP/P a držitelé platného členského průkazu KŽC. Jízdní doklady dopravce se prodávají ve vlaku u Zlevněné průvodčího bez jízdné přirážky. platí Ve pro vlaku děti platí od tarif 6 KŽC do Doprava, 15 let, s.r.o. důchodce Ve vlaku a je držitelé možné zakoupit průkazu občerstvení. ZTP. Bezplatně se přepravují děti do 6 let, držitelé průkazu ZTP/P a držitelé platného členského průkazu KŽC. Jízdní doklady dopravce se prodávají ve vlaku u průvodčího bez přirážky. Ve vlaku platí tarif KŽC Doprava, s.r.o. Ve vlaku je možné zakoupit občerstvení. Zajímavé turistické cíle Město Roudnice nad Labem Hora Říp Lázně Mšené Vodní hrad Budyně nad Ohří Zámek Libochovice Hrad Hazmburk Město Lovosice Královské město Litoměřice Labská paroplavba lodní doprava po Labi Roudnice nad Labem

28 28... tradiční nostalgie STŘEDOHORSKÝ MOTORÁČEK Turistický vlak po úbočí Českého středohoří z Roudnice nad Labem přes Lovosice, Třebenice, Třebívlice a Libčeves do Mostu a zpět. Z Lovosic můžete vystoupat na čedičový vrchol Lovoše. V Třebenicích můžete navštívit Muzeum českého granátu nebo se vydat na zříceninu hradu Košťálov. V Třebívlicích zve k návštěvě Muzeum Ulriky von Levetzow či vystoupat na zříceninu hradu Oltářík. V blízké Libčevsi vás jistě zaujme kostel Stětí sv. Jana Křtitele a zámek, či se můžete vypravit k přírodní památce Kamenná slunce. Středohorský motoráček jede ve dnech 21.6., 28.6., 13.9., 20.9., Projekt byl realizován s finanční podporou Ústeckého kraje.

29 ... tradiční nostalgie 29 Jízdní řád Středohorský motoráček 2015 Roudnice nad Labem - Lovosice - Třebívlice - Most a zpět km Číslo vlaku km c1 Rozsah služeb c1 (! } Roudnice nad Labem 090, 096 / 62 (! n Bohušovice nad Ohří 50 n n / Lovosice 090, 097 n n Lovosice 090, 097 / 44 n n { Sulejovice 42 n { n / Čížkovice 114 n n Čížkovice 114 / 40 n n { Třebenice 37 n { n Třebenice město 35 n n { Dlažkovice 32 n { n { Podsedice 31 n { n Třebívlice 27 n n { Semeč 25 n { n { Hnojnice 22 n { n Libčeves 19 n n { Sinutec 16 n { n { Bělušice 13 n { n { Skršín 11 n { n { Sedlec u Obrnic 6 n { n / Obrnice 123, 126 n n Obrnice 123, 126 / 3 n (! / Most 130, (! Poznámky: (! jede 21., , 13., 20. a c1 přeprava jízdních kol je možná do vyčerpání přepravní kapacity vlaku { zastavuje pouze na znamení nebo požádání Tarifní odbavení: Tarifní pásmo Plné jízdné Zlevněné jízdné (km) ,- Kč 15,- Kč ,- Kč 15,- Kč ,- Kč 25,- Kč ,- Kč 30,- Kč ,- Kč 40,- Kč ,- Kč 50,- Kč Přepravné: za psa 25,- Kč, za kolo 50,- Kč Jízdní řád Středohorský motoráček 2015 Zlevněné jízdné platí pro děti od 6 do 15 let, důchodce a držitelé průkazu ZTP. Bezplatně se přepravují děti do 6 let, Zlevněné držitelé průkazu jízdné ZTP/P platí a držitelé pro děti platného od členského 6 do 15 průkazu let, důchodce KŽC. Jízdní a doklady držitelé dopravce průkazu se prodávají ZTP. Bezplatně ve vlaku u se průvodčího přepravují bez přirážky. děti do Ve 6 vlaku let, platí držitelé tarif KŽC průkazu Doprava, ZTP/P s.r.o. a držitelé platného členského průkazu KŽC. Jízdní doklady dopravce se prodávají ve vlaku u průvodčího bez přirážky. Ve vlaku platí tarif KŽC Doprava, s.r.o. Zajímavé turistické cíle KŽC Doprava, s.r.o. Meinlinova 336, Praha 9 tel.: doprava@kzc.cz Muzeum Českého granátu Třebenice Zřícenina hradu Košťálov Muzeum Ulriky von Levetzow Třebívlice Zřícenina hradu Oltářík (Hrádek) Přírodní památka Kamenná slunce v Libčevsi

30 30... tradiční nostalgie MOTORÁČEK MAYRAU Trasa motoráčku vede z Prahy hlavního nádraží přes Pražský Semmering a Hostivici do Kladna a dále na vlečku ve Vinařicích až přímo do skanzenu Mayrau. V obci Vinařice u Kladna můžete navštívit unikátní Hornický skanzen Mayrau, pobočku Sládečkova vlastivědného muzea v Kladně, kde si v prostorách bývalého dolu připomenete historii těžby černého uhlí na Kladensku. Historicky vzácný areál se snaží zachovat program posledního pracovního dne. Prohlídka je směřována po trase havíře před jízdou do podzemí dolu. Návštěvník má možnost projít cechovnou, řetízkovými šatnami, koupelemi, lampovnou, známkovnou až k jámovým budovám dolu. Speciální souprava o kapacitě 100 osob bude vypravena dne v rámci akce Oslavy Dne horníků.

31 ... tradiční nostalgie 31 Jízdní řád motoráček Mayrau 2015 Jede ve dnech 9. 5.; ; ; 8. 8.; Tam Stanice Zpět 12:10 Praha hlavní nádraží 19:00 13:10 Kladno 17:40 13:50 Vlečka Mayrau 17:00 Cena zpáteční jízdenky: Praha vlečka Mayrau 75,- Kč Kladno vlečka Mayrau 40,- Kč Rezervace jízdenek: telefonicky na tel.: nebo na kdskladno.cz Při rezervaci prosím uveďte jméno, počet a druh jízdenek, způsob úhrady (hotově x převodem). Dopravcem vlaku Motoráček Mayrau je společnost Kladenská dopravní a strojní s.r.o. Podrobnosti na webu Zajímavé turistické cíle Zámek v Kladně Hornický skanzen Mayrau

32 32... tradiční nostalgie Pojeďte na výlet parním vlakem Českých drah v Praze a ve Středočeském kraji Všechny výlety parním vlakem směřují České dráhy za významnými památkami, kulturními akcemi, slavnostmi a zajímavými událostmi. Mezi nejvýznamnější akce patří Křivoklátské slavnosti a výlety do Posázaví. Začátkem léta a o prázdninách lze naplánovat jízdu vršovickým Čtyřkolákem do Posázaví. Ti, kteří mají rádi sjíždění řeky a chtějí vidět neopakovatelné scenérie řeky Sázavy, mohou využít služeb Bisportu v Týnci nad Sázavou, v Čerčanech, v Sázavě, Českém Šternberku nebo Kácově. Dvě jízdy v době Sázavské a Kácovské pouti lze naplánovat až do Kácova, kde si mohou milovníci zlatavého moku opět přijít na své a navštívit pivovar Hubert. Festival řezbářů dřeva s názvem Křivořezání lze navštívit druhou sobotu v srpnu na Křivoklátě. V čele parního vlaku bude tradičně Šlechtična z roku 1949 a v sestavě vlaku budou historické vozy řady Rybák a podvozkové vozy z 50. let minulého století řady Bai. Podzimní Svatováclavská slavnost vede opět do Dobříše. Ti, kteří se chtějí dozvědět více o parních nebo dieselových lokomotivách mají možnost navštívit největší muzeum ČD v Lužné u Rakovníka. Sezona zde trvá od poloviny května do poloviny října. Při některých významných událostech jedou parní vlaky z Prahy Masarykova nádraží směr Kladno. Svátek železničářů je každoročně spjatý se Dnem Železnice v Praze Braníku, kde si lze prohlédnout lokomotivy i zevnitř nebo se například projet motorovým vozem v areálu Odstavného nádraží, kde se s odborným výkladem cestující dozvědí, co vše předchází jízdě vlaku z výchozí stanice.

33 ... tradiční nostalgie 33 V předvánoční době jsou nejvyhledávanější akcí Mikulášské jízdy Prahou, kdy ve vlacích prochází družina s Mikulášem, čertem a Šlechtična z roku 1949 a v sestavě vlaku budou historické vozy řady Rybák a podvozkové vozy z 50.let minulého století řady Bai. Podzimní Svatováclavská slavnost vede opět do Dobříše. Ti, kteří se chtějí dozvědět více o parních nebo dieselových lokomotivách mají možnost navštívit největší muzeum ČD v Lužné u Rakovníka. Sezona zde trvá od poloviny května do poloviny října. Při některých významných událostech jedou parní vlaky z Prahy Masarykova nádraží směr Kladno. Svátek železničářů je každoročně spjatý se Dnem Železnice v Praze Braníku, kde si lze prohlédnout lokomotivy i zevnitř nebo se například projet motorovým vozem v areálu Odstavného nádraží, kde se s odborným výkladem cestující dozvědí, co vše předchází jízdě vlaku z výchozí stanice. V předvánoční době jsou nejvyhledávanější akcí Mikulášské jízdy Prahou, kdy ve vlacích prochází družina s Mikulášem, čertem a andělem. Těm hodným dětem rozdává sladkosti a pro zlobivé zbyde uhlí z lokomotivy. Svézt se parním vlakem znamená ponořit se do doby první poloviny 20. století, kdy parní trakce byla na výsluní a zajišťovala největší podíl jak osobní tak nákladní přepravy. Dnes je to jen ukázka jak naši předkové dokázali ovládat tak krásné stroje s obrovskou sílou. Vozy tzv. Rybáky, ve kterých se můžete svézt, jezdily ve letech minulého století. Je z čeho vybírat, tak přijďte si zakoupit jízdenky do předprodeje na některou z vyjmenovaných akcí dopravce České dráhy, a.s. Jízdenky s rezervací místa zdarma se prodávají v Praze na Masarykově nádraží v mezinárodní pokladně a v osobní pokladně Praha Braník měsíc před akcí. Více informací na

KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2013

KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2013 ... historické motoráčky a parní vlaky KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2013 Tradiční nostalgie Nabídka veřejných nostalgických vlaků, turistické trasy, jízdní řády, tarif a ceník. Boleslavský motoráček

Více

KLUB E KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2011 POSÁZAVSKÝ MOTORÁČEK BEZDĚZSKÝ MOTORÁČEK PODBRDSKÝ MOTORÁČEK POLABSKÝ MOTORÁČEK

KLUB E KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2011 POSÁZAVSKÝ MOTORÁČEK BEZDĚZSKÝ MOTORÁČEK PODBRDSKÝ MOTORÁČEK POLABSKÝ MOTORÁČEK 1... tradiční nostalgiẹ.. historické motoráčky a parní vlaky KLUB E KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2011 nabídka veřejných nostalgických vlaků, turistické trasy jízdní řády, tarif a ceník LUŽICKÝ

Více

Výletnívlaky KŽC za zážitky z Prahy do Středočeského kraje turistickásezona 2018

Výletnívlaky KŽC za zážitky z Prahy do Středočeského kraje turistickásezona 2018 Výletnívlaky KŽC za zážitky z Prahy do Středočeského kraje turistickásezona 2018 Ryze český železničnídopravce zapojený od roku 2007 do systému PID, společnost KŽC Doprava, s.r.o.zahajuje na základěobjednávky

Více

Cyklovlaky, cyklobusy v okolí Prahy.

Cyklovlaky, cyklobusy v okolí Prahy. Cyklovlaky, cyklobusy v okolí Prahy. V nové sezóně mají výletníci v okolí Prahy další možnosti, jak si díky vlaku nebo cyklobusu prodloužit a zpestřit výlet. Nové výletní vlaky vyjedou do Českého ráje,

Více

Turistická sezona. Praha a Středočeský kraj

Turistická sezona. Praha a Středočeský kraj Turistická sezona Praha a Středočeský kraj 15. 3. 2018 Turistická sezona 2018 24. března 28. října 2018 Rostoucí zájem o regionální železnici i víkendové turistické spoje Masivní rozšíření prodeje výhodných

Více

Tisková konference Turistická sezona 2019 Praha a Středočeský kraj

Tisková konference Turistická sezona 2019 Praha a Středočeský kraj Tisková konference 19. 3. 2019 Turistická sezona 2019 Praha a Středočeský kraj Sezona začíná 23. března Turistické vlaky ČD na Posázavském pacifiku Nové přímé spojení do Sázavy a Ledečka o víkendu Vlak

Více

KŽCD-07 TARIF. pro veřejnou drážní osobní dopravu ve vlacích KŽC Doprava, s..r.o.

KŽCD-07 TARIF. pro veřejnou drážní osobní dopravu ve vlacích KŽC Doprava, s..r.o. KŽCD-07 TARIF pro veřejnou drážní osobní dopravu ve vlacích KŽC Doprava, s..r.o. Účinnost od 23. 7. 2016 ZÁZNAM O ZMĚNÁCH Změna Předpis č.j. účinnost od Opravil dne podpis 1 23.7.2016 Svoboda 21.7.2016-2

Více

Nostalgické a výletní vlaky

Nostalgické a výletní vlaky 1 Nostalické a výletní vlaky Platí od neděle 9. června 2013 do soboty 14. prosince 2013 u Nostalické a výletní vlaky Pardubice - Ústí nad Orlicí - Letohrad - Králíky, Česká Třebová - Ústí nad Orlicí, Litice

Více

Jízdní řád Praha a Středočeský kraj

Jízdní řád Praha a Středočeský kraj Jízdní řád 2018 Praha a Středočeský kraj 4. 12. 2017 Jízdní řád 2018 10. prosince 2017 8. prosince 2018 V Praze a Středočeském kraji pojede v jízdním řádu 2017/2018 celkem 2 322 regionálních (osobních

Více

KŽCD-07 TARIF. pro veřejnou drážní osobní dopravu ve vlacích KŽC Doprava, s..r.o.

KŽCD-07 TARIF. pro veřejnou drážní osobní dopravu ve vlacích KŽC Doprava, s..r.o. KŽCD-07 TARIF pro veřejnou drážní osobní dopravu ve vlacích KŽC Doprava, s..r.o. Účinnost od 1. 9. 2018 ZÁZNAM O ZMĚNÁCH Změna Předpis č.j. účinnost od Opravil Dne podpis 1 2 3 4 23.7.2016 1.5.2017 30.

Více

Akce spolku Posázavský Pacifik

Akce spolku Posázavský Pacifik Akce spolku Posázavský Pacifik V sobotu 29.8.2015 se koná několik železničních akcí a 2 z nich pořádá i spolek Posázavský Pacifik. Jedná se o oslavy výročí 120 let od zahájení provozu na trati Benešov

Více

Výlety nostalgickými vlaky

Výlety nostalgickými vlaky PRAHA A STŘEDOČESKÝ KRAJ Výlety nostalgickými vlaky Foto P. Štoček Akce v roce 2018 Historickými vlaky za kulturou i zábavou. Stav k 15. 3. 2018 R_letak_Nostalgicke_vaky_2018_DL_198x210_v09.indd 1 09/02/18

Více

KŽCD-07 TARIF. pro veřejnou drážní osobní dopravu ve vlacích KŽC Doprava, s.r.o.

KŽCD-07 TARIF. pro veřejnou drážní osobní dopravu ve vlacích KŽC Doprava, s.r.o. KŽCD-07 TARIF pro veřejnou drážní osobní dopravu ve vlacích KŽC Doprava, s.r.o. Účinnost od 30. 3. 2018 ZÁZNAM O ZMĚNÁCH Změna Předpis č.j. účinnost od Opravil Dne podpis 1 2 3 23.7.2016 1.5.2017 30. 3.

Více

KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2014

KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2014 ... historické motoráčky a parní vlaky KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2014 Nabídka veřejných nostalgických vlaků, turistické trasy, jízdní řády, tarif a ceník. Tradiční nostalgie Kokořínský motoráček

Více

Nostalgické a výletní vlaky

Nostalgické a výletní vlaky 1 Nostalgické a výletní vlaky Platí od neděle 9. prosince 2012 do soboty 14. prosince 2013 Nostalgické a výletní vlaky Pardubice - Ústí nad Orlicí - Letohrad - Králíky, Česká Třebová - Ústí nad Orlicí,

Více

Saxi_kniha_KZC:Saxi_kniha_KZC 20.5.2010 10:10 Stránka 1

Saxi_kniha_KZC:Saxi_kniha_KZC 20.5.2010 10:10 Stránka 1 Saxi_kniha_KZC:Saxi_kniha_KZC 20.5.2010 10:10 Stránka 1 KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ nabídka veřejných nostalgických vlaků, turistické trasy jízdní řády, tarif a ceník Poctivá nostalgie Pražský

Více

Nostalgické a výletní vlaky

Nostalgické a výletní vlaky Nostalgické a výletní vlaky 1 Platí od 6. března 2011 do 10. prosince 2011 Mikulášská jízda na trati 018 Sp 1916 Sp 1918 km Vlak SŽDC, státní organizace / Vlak km Sp 1917 Sp 1919 M 7 44 M 13 45 0 Choceň

Více

Jízdní řád Praha a Středočeský kraj

Jízdní řád Praha a Středočeský kraj Jízdní řád 2019 Praha a Středočeský kraj 21. 11. 2018 Jízdní řád 2019 Platí od neděle 9. prosince 2018 V Praze ujedou vlaky v novém jízdním řádu 5,8 milionu kilometrů, to je oproti současnému jízdnímu

Více

km Vlak SŽDC, státní organizace / Vlak km 15473 15463 15475 g $ M B M, s.r.o. km km Vlak SŽDC, státní organizace / Vlak km km 19482/3 Sp 1837

km Vlak SŽDC, státní organizace / Vlak km 15473 15463 15475 g $ M B M, s.r.o. km km Vlak SŽDC, státní organizace / Vlak km km 19482/3 Sp 1837 Mikulášská jízda na trati 018 Sp 1916 Sp 1918 km Vlak SŽDC, státní oranizace / Vlak km Sp 1917 Sp 1919, M 7 44, M 13 45 0 }Choceň / 24, M 11 10,M 18 15 Ý I 7 54 Ý I 13 55 5 Slatina u Vysokého Mýta 3 19

Více

ZÁŽITKY s historií dopravy

ZÁŽITKY s historií dopravy Informace pro cestující Integrované dopravy Libereckého kraje ZÁŽITKY s historií dopravy Podporuje Liberecký kraj Frýdlant Kamenický Šenov Liberec Kořenov Tanvald Jablonec nad Nisou Turnov Semily Rovensko

Více

Pozvánka na Putování šternberskou historií

Pozvánka na Putování šternberskou historií Pozvánka na Putování šternberskou historií O víkendu 18. a 19.10.2014 proběhne na hradě Český Šternberk další ročník tradiční akce Putování šternberskou historií. Letos to bude již po deváté, kdy budou

Více

JÍZDNÍ ŘÁD platí od 16. března 2016

JÍZDNÍ ŘÁD platí od 16. března 2016 081 Děčín - Rumburk, Benešov nad Ploučnicí - Česká Lípa DÚK Děčín - Starý Šachov, DÚK Děčín - Rumburk, IDOL Žandov - Česká Lípa km km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak Sp 1995 Sp 1997 6020 6670 Sp

Více

Kontakty na dopravce zvláštních vlaků: dopravce KŽC Doprava, s.r.o. Rádi pro vás zorganizujeme na klíč:

Kontakty na dopravce zvláštních vlaků: dopravce KŽC Doprava, s.r.o. Rádi pro vás zorganizujeme na klíč: 2 3 Kontakty na dopravce zvláštních vlaků: 606 366 199, 776 628 728, 608 801 830 vlaky@kzc.cz www.kzc.cz Meinlinova 336, 190 16 Praha 9 SLUŽBY VE VLACÍCH: větším skupinám osob doporučujeme zajistit si

Více

Zažijte historii železnice na nostalgických jízdách!

Zažijte historii železnice na nostalgických jízdách! Zažijte historii železnice na nostalgických jízdách! Místo na vaše poznámky... Akce v roce 2014 Historickými vlaky za kulturou a zábavou v Praze a středních Čechách zážitky na výletě parním vlakem kalendář

Více

KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2019

KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2019 historické vlaky KALENDÁŘ VÝLETNÍCH NOSTALGICKÝCH VLAKŮ 2019 Nabídka veřejných nostalgických vlaků, jízdní řády a turistické cíle www.zeleznicninostalgie.cz Pražský motoráček Rakovnický rychlík Kokořínský

Více

k a l e n dá ř v ýletních nostalgick ých vlaků 2018

k a l e n dá ř v ýletních nostalgick ých vlaků 2018 historické motoráčky k a l e n dá ř v ýletních nostalgick ých vlaků 2018 Nabídka veřejných nostalgických vlaků, jízdní řády www.zeleznicninostalgie.cz Pražský motoráček Rakovnický rychlík Posázavský motoráček

Více

Nostalgické a výletní vlaky

Nostalgické a výletní vlaky Nostalické a výletní vlaky 1 Platí od neděle 11. prosince 2011 do soboty 8. prosince 2012 2 Nostalické a výletní vlaky Mochov - Milovice - Lysá nad Labem - Kolín - Pečky - Kouřim - Bečváry a zpět h PID

Více

150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015

150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015 150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015 Průvodce oslavami V letošním roce uplyne již 150 let od zahájení provozu na významné železniční spojnici Turnova a Kralupy nad Vltavou, turnovsko kralupské

Více

Nostalgické a výletní vlaky Česká Třebová - Ústí nad Orlicí - Dolní Lipka, Ústí nad Orlicí - Choceň a zpět /

Nostalgické a výletní vlaky Česká Třebová - Ústí nad Orlicí - Dolní Lipka, Ústí nad Orlicí - Choceň a zpět / Nostalgické a výletní vlaky Choceň - Litomyšl a zpět jede 30.XI. 20070 20072 km 20071 20073 8 07 13 22 0 Choceň 24 11 34 18 07 M 8 17 M 13 32 5 Slatina u Vysokého Mýta 19 11 25 17 58 I 8 22 I 13 37 8 Vysoké

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Čj.: 24530/2015-SŽDC-O16 Návrh železničního jízdního řádu pro období od 13.12.2015 do 10.12.2016

Čj.: 24530/2015-SŽDC-O16 Návrh železničního jízdního řádu pro období od 13.12.2015 do 10.12.2016 070 Praha - Turnov PID Praha - Všetaty 3 Praha - 34 Praha - Praha-Čakovice R3 Praha - IDOL Příšovice - Turnov km km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 9520 9560 5 5 9550 6000 Ze stanice 0 Praha-Vršovice

Více

STŘEDOČESKÝ KRAJ. Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy.

STŘEDOČESKÝ KRAJ. Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy. STŘEDNÍ ČECHY STŘEDNÍ ČECHY ČESKÁ REPUBLIKA STŘEDOČESKÝ KRAJ Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy. Navštivte působivá místa

Více

Rychlíkem do Berouna, Rakovníka nebo Příbrami na jízdenku Pražské integrované dopravy. Cestující od února ušetří

Rychlíkem do Berouna, Rakovníka nebo Příbrami na jízdenku Pražské integrované dopravy. Cestující od února ušetří Rychlíkem do Berouna, Rakovníka nebo Příbrami na jízdenku Pražské integrované dopravy. Cestující od února ušetří 1. února 2018 Až o třetinu se zlevní lidem cestování na dalších železničních linkách ve

Více

TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY

TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY Dodatek č. 17 k Tarifu PID vydanému k 1. 7. 2011 platný od 14. 12. 2014 na základě provozních potřeb 1/5 1. V čl. II. se mění odst. 1., písm. k) a nově zní takto: k) Stanice

Více

Číslo 3/2015. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. 20. února 2015 ISSN 1805-9864

Číslo 3/2015. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. 20. února 2015 ISSN 1805-9864 PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 3/2015 20. února 2015 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Oddíl N: Železniční nákladní přeprava

Více

TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY

TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY Dodatek č. 2 k Tarifu PID vydanému k 3. 2. 2015 platný od 1. 7. 2015 na základě provozních potřeb 1/6 1. V čl. II. se mění odst. 1. písm. k) a nově zní takto: k) Stanice

Více

Regionální osobní doprava v obvodu KCOD Praha

Regionální osobní doprava v obvodu KCOD Praha Regionální osobní doprava v obvodu KCOD Praha Přednášející: ČD, a.s OJ KCOD Praha Ing. Tomáš Pojsl České dráhy, a.s., www.cd.cz Základní informace obsluhovaného regionu Počet obyvatel (k 31. 3. 2014) Stč

Více

Podobně jako v předcházejících letech bude během letošních Vánoc a Silvestra upraven provoz Pražské integrované dopravy, a to následujícím způsobem:

Podobně jako v předcházejících letech bude během letošních Vánoc a Silvestra upraven provoz Pražské integrované dopravy, a to následujícím způsobem: INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 22/2012 Vyšlo 17.12.2012 Obsah Předvánoční posílení tramvají a autobusů PID... 1 Vánoční a novoroční provoz PID 2012... 1 Zřízení druhé zastávky Strašnická pro linku 196... 3

Více

JÍZDNÍ ŘÁD 2014 2015 platí od 14. prosince 2014

JÍZDNÍ ŘÁD 2014 2015 platí od 14. prosince 2014 070 Praha - Turnov PID Praha - Všetaty 3 Praha - 34 Praha - Praha-Čakovice R3 Praha - IDOL Příšovice - Turnov km km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 9520 9560 9550 6000 9562 4 4 0 Praha-Vršovice

Více

Nostalgické a výletní vlaky Česká Třebová - Ústí nad Orlicí - Dolní Lipka, Ústí nad Orlicí - Choceň a zpět 5048 20060/1 20019

Nostalgické a výletní vlaky Česká Třebová - Ústí nad Orlicí - Dolní Lipka, Ústí nad Orlicí - Choceň a zpět 5048 20060/1 20019 Nostalgické a výletní vlaky Choceň - Litomyšl a zpět 20070 km 20071 9 52 0 Choceň 24 13 08 M 10 01 5 Slatina u Vysokého Mýta 19 M 12 59 I 10 13 8 Vysoké Mýto 16 I 12 52 K 10 20 9 Vysoké Mýto město 15 K

Více

Zvláštní vlaky Dny NATO 2016 Mošnov, Ostrava Airport 3070

Zvláštní vlaky Dny NATO 2016 Mošnov, Ostrava Airport 3070 Zvláštní vlaky Dny NATO 2016 Mošnov, Ostrava Airport 3070 Ex 1531 1533 R 1535 km km Vlak SŽDC, státní organizace / Vlak km km Ex 1530 6 17 D 0 Praha hl.n. 343 20 13 D 6 23 N 5 Praha-Libeň 20 07 N 6 24

Více

11. května 2018 Vydává Ministerstvo dopravy

11. května 2018 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 9/2018 11. května 2018 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 21/09/2018

Více

PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. Číslo 8/2015

PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. Číslo 8/2015 PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 8/2015 4. května 2015 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Oddíl A: Věci přepravní a tarifní...

Více

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE Strana 1 24.11.2014 PŮJČOVNY KOL ČD Doplňková služba ČD funguje již od roku 2003. V provozu od dubna do října každého roku (některé půjčovny celoročně) V roce 2014 aktuálně

Více

Otázky z problematiky TR 10 pro zaměstnance se zkouškou O-04a

Otázky z problematiky TR 10 pro zaměstnance se zkouškou O-04a Page 1 of 5 PROCESNÍ LISTY ČÍM SE ŘÍDÍME POKYNY A INFORMACE NOVINKY KONTAKTY Úvod / Pokyny a informace / Příprava na zkoušky / Testové otázky osobní přepravy TESTOVÉ OTÁZKY OSOBNÍ PŘEPRAVY Otázky z problematiky

Více

Návrh železničního jízdního řádu pro období od 14.12. 2008 do 12.12. 2009. 2507 a c. 9101 a c. R 631 a w x v. Nové Údolí Budějovice. České.

Návrh železničního jízdního řádu pro období od 14.12. 2008 do 12.12. 2009. 2507 a c. 9101 a c. R 631 a w x v. Nové Údolí Budějovice. České. km ČD, a.s. Vlak Sp 1831 #% 2501 ## 2503 2505 2507 0 Praha-Vysočany 231 h0 W K 4 46 W K 5 16 W K 5 46 W K 6 16 1 Praha-ibeň h0 n n n n 6 Praha hl.n. hp +# z 0 14 0 19 W K 3 49 K 4 19 $* K 4 49 Ý K 4 59

Více

Nostalgické jízdy v Praze a středních Čechách

Nostalgické jízdy v Praze a středních Čechách Upomínkové předměty Jako věčnou vzpomínku z jízdy vlakem si lze na některých osobních pokladnách zakoupit suvenýry s železniční tématikou. Zastavte se na nádraží v osobní pokladně Beroun, Benešov u Prahy,

Více

Přínos VRT pro regionální železnici v Praze a okolí. Ing. Jiří Prokel

Přínos VRT pro regionální železnici v Praze a okolí. Ing. Jiří Prokel Přínos VRT pro regionální železnici v Praze a okolí Ing. Jiří Prokel Konference Czech Raildays 2013 18.6.2013 Základní principy PID jednotný regionální dopravní systém založený na preferenci páteřní kolejové

Více

Nové vlaky RegioShark

Nové vlaky RegioShark Nové vlaky RegioShark Platí od 15. 12. 2013 do 13. 12. 2014 Toto není platný jízdní řád, omezení jízdy vlaků je platné pouze pro jednotku řady 440, omezení jízdy vlaků je uvedeno v platném jízdním řádu

Více

3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 29.03.2016 Bod pořadu jednání: 71. : Změna rozpočtu - rozpočtové opatření č. 89/16 navýšení příjmů kraje a navýšení kapitoly 917 06 Transfery, odbor dopravy;

Více

Praha olympijská a železnice

Praha olympijská a železnice Praha olympijská a železnice duben 2007 Bc. Marek Binko Budou-li v hlavním městě Praze pořádány olympijské hry, bude to mj. i neopakovatelná příležitost pro realizaci rozsáhlých investic do infrastruktury,

Více

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE Strana 1 17.10.2016 ČD BIKE představení produktu Půjčovny kol ČD Doplňková služba ČD fungující od roku 2003. V provozu od dubna do října každého roku (některé půjčovny celoročně)

Více

10. května 2019 Vydává Ministerstvo dopravy

10. května 2019 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 9/2019 10. května 2019 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 021/09/2019

Více

17. března 2017 Vydává Ministerstvo dopravy

17. března 2017 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 5/2017 17. března 2017 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 005/05/2017

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 514/515/516/523 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 514/515/516/523 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 514/515/516/523 nákladní pro tratě (Čerčany) Trhový Štěpánov Benešov u Prahy (Heřmaničky) Olbramovice Sedlčany Kutná Hora hl.n. Zruč

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 514/515/516/523 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 514/515/516/523 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 514/515/516/523 nákladní pro tratě (Čerčany) Trhový Štěpánov Benešov u Prahy (Heřmaničky) Olbramovice Sedlčany Kutná Hora hl.n. Zruč

Více

ŽELEZNICE V PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ

ŽELEZNICE V PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ ŽELEZNICE V PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVĚĚ Charakteristika sítě veřejné dopravy v systému PID Druh dopravy Metro Příměstská Městské Příměstské Tramvaje železnice autobusy autobusy Počet linek denní provoz

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Vánoční a novoroční provoz PID. Číslo 23 / 2016 Vyšlo Obsah. 24. prosince 2016 (sobota)

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Vánoční a novoroční provoz PID. Číslo 23 / 2016 Vyšlo Obsah. 24. prosince 2016 (sobota) Obsah INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 23 / 2016 Vyšlo 15. 12. 2016 Vánoční a novoroční provoz PID... 1 3. ledna 2017 vyjedou poprvé autobusy PID do Roudnice nad Labem... 3 Další trvalé změny PID od 3. 1. 2017...

Více

15 LET PŘESTUPNÍHO TARIFU PID

15 LET PŘESTUPNÍHO TARIFU PID 15 LET PŘESTUPNÍHO TARIFU PID Květen 2011 ÚVOD Významným mezníkem v historii Pražské integrované dopravy byl 1. červen 1996. Došlo totiž k zavedení přestupního tarifu, kde se cena jízdného již neodvíjela

Více

Záznam z jednání o dopravní obslužnosti

Záznam z jednání o dopravní obslužnosti KORID LK, spol. s r.o. Koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 Záznam z jednání o dopravní obslužnosti Datum: 11.06.2018 Místo: Obecní úřad Brniště Zúčastnění: Ivan

Více

11. července 2016 Vydává Ministerstvo dopravy

11. července 2016 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 13/2016 11. července 2016 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 019

Více

Novinky na železnici v Praze a Středočeském kraji v nové turistické sezoně

Novinky na železnici v Praze a Středočeském kraji v nové turistické sezoně Praha, 15. března 2018 Novinky na železnici v Praze a Středočeském kraji v nové turistické sezoně Letošní jarní sezona na železnici je plná novinek. Začnou jezdit nové turistické vlaky z Prahy do Brd i

Více

SROVNÁNÍ JÍZDNÍCH DOB VLAK VS. MHD

SROVNÁNÍ JÍZDNÍCH DOB VLAK VS. MHD SROVNÁNÍ JÍZDNÍCH DOB VLAK VS. MHD linka vlaku trasa čas jízdy vlakem čas jízdy MHD (v minutách) S1 Masarykovo nádraží - Klánovice 19 41 S2 Masarykovo nádraží - Horní Počernice 16 26 S3 Satalice - Hlavní

Více

Otevření turistické sezony 2012

Otevření turistické sezony 2012 Otevření turistické sezony 2012 České Švýcarsko 21. 22. 4. 2012 Vydejte se za zážitky v Českém Švýcarsku Jetřichovické skály otevření naučné stezky Janovský trhák - cyklistická časovka do vrchu Tramvají

Více

24. července 2015 Vydává Ministerstvo dopravy

24. července 2015 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 14/2015 24. července 2015 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Oddíl A: Věci přepravní a tarifní... 2

Více

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE Strana 1 27.10.2016 představení produktu Půjčovny kol ČD Doplňková služba ČD fungující od roku 2003. V provozu od dubna do října každého roku (některé půjčovny celoročně) V

Více

PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. Číslo 6/2015

PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. Číslo 6/2015 PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 6/2015 3. dubna 2015 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Oddíl A: Věci přepravní a tarifní...

Více

Tarif městské dopravy v Liberci

Tarif městské dopravy v Liberci Nařízení Statutárního města Liberec č. 2/2013 kterým se stanovuje Tarif městské dopravy v Liberci v rámci Integrovaného tarifu veřejné dopravy Libereckého kraje Rada města Liberce se usnesla dne 2. dubna

Více

nostalgie Parní vlak Depo maloměřice historické autobusy 15 let ids jmk Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje 15 LET ids jmk

nostalgie Parní vlak Depo maloměřice historické autobusy 15 let ids jmk Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje 15 LET ids jmk Dny dopravní nostalgie VÝROČÍ 15 LET Akce na výstavišti historické autobusy Depo maloměřice Parní vlak Leták2019.indd 1 13.6.2019 10:48:21 Dny dopravní nostalgie 15. a 16. 6. 2019 Parní vlak a historické

Více

16. března 2018 Vydává Ministerstvo dopravy

16. března 2018 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 5/2018 16. března 2018 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 009/05/2018

Více

9562 0*1 9500 / 9564 0*1. 42* viz tratě 210,220,221,231 05 v 9 13 od 26.III. do 30.X. 15 v 9. Sp 1938 9568 0*1

9562 0*1 9500 / 9564 0*1. 42* viz tratě 210,220,221,231 05 v 9 13 od 26.III. do 30.X. 15 v 9. Sp 1938 9568 0*1 j.: 24502015-SŽDC-O16 Návrh železni ního jízdního ádu pro období od 1.12.2015 do 10.12.2016. Praha -.4 Praha - Praha-Čakovice R Praha -,*IDOL Příšovice - Turnov km km SŽDC, státní organizace ČD, a.s. Vlak

Více

29. března 2018 Vydává Ministerstvo dopravy

29. března 2018 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 6/2018 29. března 2018 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 17/06/2018

Více

Jízdní řády vlaků linek S v PID

Jízdní řády vlaků linek S v PID Jízdní řády vlaků linek S v PID Platí od 11. 12. 2016 do 9. 12. 2017 Roudnice n. L. U4 U21 R20 Hněvice S4/U4 Bříza obec U21 U22 Vraňany Velvary U22 S44 S40 Podlešín Slaný Kladno-Ostrovec R45 S5 S45 S50

Více

221 Praha - Benešov u Prahy 9 Praha - Benešov u Prahy 29 Praha - Strančice km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 2501

221 Praha - Benešov u Prahy 9 Praha - Benešov u Prahy 29 Praha - Strančice km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 2501 221 Praha - Benešov u Prahy 9 Praha - Benešov u Prahy29 Praha - Strančice km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 2501 2571 2503 2505 9101 R 631 9151 2507 9103 2509 PID Praha - Čerčany Praha-Smíchov

Více

Jízdní řády vlaků v Praze a Středočeském kraji 2019

Jízdní řády vlaků v Praze a Středočeském kraji 2019 Jízdní řády vlaků v Praze a Středočeském kraji 2019 Platí od neděle 9. prosince 2018 do soboty 14. prosince 2019 1. PŘELEPKA PLATNÁ OD 2. ÚNORA 2019 Vydal: Regionální organizátor Pražské integrované dopravy

Více

Nové spěšné vlaky do Benešova a Kutné Hory i prodloužení městské linky do Hostivaře

Nové spěšné vlaky do Benešova a Kutné Hory i prodloužení městské linky do Hostivaře Praha 21. listopadu 2018 Nové spěšné vlaky do Benešova a Kutné Hory i prodloužení městské linky do Hostivaře V neděli 9. prosince začíná platit nový jízdní řád na železnici a v Praze i Středočeském kraji

Více

Číslo 23-24/2013, ročník LXIX. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. 5. června 2013 ISSN 1805-9864

Číslo 23-24/2013, ročník LXIX. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. 5. června 2013 ISSN 1805-9864 PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 23-24/2013, ročník LXIX. 5. června 2013 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Oddíl A: Železnice

Více

SEŠIT JÍZDNÍCH ŘÁDŮ ZVLÁŠTNÍCH VLAKŮ

SEŠIT JÍZDNÍCH ŘÁDŮ ZVLÁŠTNÍCH VLAKŮ Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠIT JÍZDNÍCH ŘÁDŮ ZVLÁŠTNÍCH VLAKŮ Platí od 14. prosince 2014 Schváleno ředitelem odboru jízdního řádu (č.j. 39153/2014-O16) Jen pro služební potřebu

Více

Číslo 7/2014, ročník LXX. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. 18. dubna 2014 ISSN 1805-9864

Číslo 7/2014, ročník LXX. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. 18. dubna 2014 ISSN 1805-9864 PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 7/2014, ročník LXX 18. dubna 2014 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Oddíl A: Železnice věci

Více

Konečný návrh železničního jízdního řádu pro období od 14.12. 2008 do 12.12. 2009. 2203 ~ c. 2201 ~ c. R 791 w x v c ##

Konečný návrh železničního jízdního řádu pro období od 14.12. 2008 do 12.12. 2009. 2203 ~ c. 2201 ~ c. R 791 w x v c ## Praha - ysá nad - Kolín S 2 Praha - ysá nad - Kolín h PID Praha - Stratov km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 9401 2273 2275 U ~1 c1 9403 2201 2203 R 791 2203 2205 R 711 2205 Sp 1860 ~ ^ c 1 Praha-Smíchov

Více

Číslo 06 / 2018 Vyšlo

Číslo 06 / 2018 Vyšlo Obsah INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 06 / 2018 Vyšlo 15. 03. 2018 Jízdenky PID na každé pokladně od 1. 4. 2018... 1 Autobus 434 z Benátek a do Mirakula i o víkendu... 1 Přechod na letní čas z 24. na 25. března...

Více

11. května 2017 Vydává Ministerstvo dopravy

11. května 2017 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 9/2017 11. května 2017 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 Jednotný

Více

Nové vlaky vyjedou v Praze i Středočeském kraji už 10. prosince

Nové vlaky vyjedou v Praze i Středočeském kraji už 10. prosince Praha, 4. prosince 2017 Nové vlaky vyjedou v Praze i Středočeském kraji už 10. prosince Neděle 10. prosince je dnem, kdy v Praze i Středočeském kraji vyjedou nové vlakové spoje a ke stejnému datu se také

Více

Velikonoční prázdninový a sváteční provoz PID 2013

Velikonoční prázdninový a sváteční provoz PID 2013 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 08/2014 Vyšlo 14. 4. 2014 Obsah Velikonoční prázdninový a sváteční provoz PID 2013... 1 Velikonoční výluka metra A... 1 Velikonoční vlaková výluka na linkách S1 a S7... 2 50

Více

2. srpna 2017 Vydává Ministerstvo dopravy

2. srpna 2017 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 15/2017 2. srpna 2017 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 029/15/2017

Více

Číslo 10/2014, ročník LXX. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. 29. května 2014 ISSN 1805-9864

Číslo 10/2014, ročník LXX. PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů. 29. května 2014 ISSN 1805-9864 PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 10/2014, ročník LXX 29. května 2014 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Oddíl A: Železnice věci

Více

Už šestým rokem bude jezdit populární Cyklohráček

Už šestým rokem bude jezdit populární Cyklohráček Obsah INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 06 / 2019 Vyšlo 15. 3. 2019 Už šestým rokem bude jezdit populární Cyklohráček... 1 Den Cyklohráčku v sobotu 30. března 2019 ve Slaném... 2 Trvalé změny PID od 31. 3. 2019...

Více

Nařízení statutárního města Liberec č. 1/2015

Nařízení statutárního města Liberec č. 1/2015 Nařízení statutárního města Liberec č. 1/2015, kterým se stanovuje Tarif městské dopravy v Liberci v rámci Integrovaného tarifu veřejné dopravy Libereckého kraje Rada města Liberce se usnesla dne 21. července

Více

Číslo 05/2011 Vyšlo 15.3.2011

Číslo 05/2011 Vyšlo 15.3.2011 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 05/2011 Vyšlo 15.3.2011 Obsah Tramvajová výluka v Zenklově ulici... 1 Autobusová výluka Vrané nad Vltavou Měchenice... 1 Midibusová linka 236 pojede dvakrát častěji... 2 Novinky

Více

ČD BIKE představení produktu

ČD BIKE představení produktu ČD BIKE představení produktu Půjčovny kol ČD Doplňková služba ČD fungující již od roku 2003. V provozu od dubna do října každého roku. V roce 2014 aktuálně 73 železničních stanic v 9 krajích ČR s provozem

Více

Rozšíření integrace na železnici v březnu a dubnu 2017

Rozšíření integrace na železnici v březnu a dubnu 2017 Obsah INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 06 / 2017 Vyšlo 15. 03. 2017 Rozšíření integrace na železnici v březnu a dubnu 2017... 1 Nová nostalgická linka 23 a další změny tramvají od 25. 3. 2017... 2 Sezonní přívozy

Více

26. dubna 2019 Vydává Ministerstvo dopravy

26. dubna 2019 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 8/2019 26. dubna 2019 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 019/08/2019

Více

magnet cestovního ruchu, rekonstrukce topírny Kořenov

magnet cestovního ruchu, rekonstrukce topírny Kořenov magnet VÝTOPNA KOŘENOV cestovního ruchu, vznikla díky projektu rekonstrukce Zubačka unikátní živé kulturní dědictví topírny Kořenov Jizerských hor a Krkonoš Projekt podpory rozvoje infrastruktury cestovního

Více

České dráhy, a.s. Vlakový doprovod osobní dopravy RCVD Praha - DSVČ PRAHA hlavní nádraží KOMANDO VLAKOVÝCH ČET

České dráhy, a.s. Vlakový doprovod osobní dopravy RCVD Praha - DSVČ PRAHA hlavní nádraží KOMANDO VLAKOVÝCH ČET Datum: 03.04.2014 Vyřizuje: Pánek Jiří Telefon: 724 494 365 e-mail: PanekJ@vdod.cd.cz Věc : Opatření RCVD Praha hlavní komando Praha hl.n. k výluce Výluka dle ROV : 63104 - trať 210 - oprava Datum konání

Více

Nařízení Statutárního města Liberec č. 3/2012. Nařízení Statutárního města Liberec č. 3/2012

Nařízení Statutárního města Liberec č. 3/2012. Nařízení Statutárního města Liberec č. 3/2012 Nařízení Statutárního města Liberec č. 3/2012 kterým se stanovuje Tarif městské dopravy v Liberci v rámci Tarifu integrovaného dopravního systému IDOL Rada města Liberce se usnesla dne 4. prosince 2012

Více

Jízdní řád 2019 Platí od 9. prosince 2018 Vydala Správa železniční dopravní cesty, státní organizace. Sp Sp 1941

Jízdní řád 2019 Platí od 9. prosince 2018 Vydala Správa železniční dopravní cesty, státní organizace. Sp Sp 1941 070 Turnov - Praha 3 (M. -) M. / (Mělník) - Všetaty - Praha 30 Turnov - M. (- M. ) 34 Praha-Čakovice - Praha R21 (Tanvald) - Turnov - M. - Praha R43 M. / (Mělník) - Všetaty - Praha km SŽDC, státní organizace

Více

Jízdní řád 2019 Platí od 9. června 2019 Vydala Správa železniční dopravní cesty, státní organizace. Sp Sp 1943

Jízdní řád 2019 Platí od 9. června 2019 Vydala Správa železniční dopravní cesty, státní organizace. Sp Sp 1943 km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 9521 9523 19500 7761 9501 Sp 1941 7763 IDOL Turnov - Příšovice PID Loukov u Mnichova Hradiště - Praha 9541 9503 Sp 1943 7765 9543 070 Ze stanice Mělník Mělník

Více

Popis stávajícího stavu traťového úseku Praha-Krč Vrané nad Vltavou. Semestrální práce

Popis stávajícího stavu traťového úseku Praha-Krč Vrané nad Vltavou. Semestrální práce Popis stávajícího stavu traťového úseku Praha-Krč Vrané nad Vltavou Semestrální práce Umístění trati Součást tratě 210 Praha-Vršovice Vrané nad Vltavou Čerčany/Dobříš V žst. Praha-Vršovice napojeno na

Více

JÍZDNÍ ŘÁD 2014 2015 platí od 14. června 2015. PID Praha - Stratov km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 5851 R 941

JÍZDNÍ ŘÁD 2014 2015 platí od 14. června 2015. PID Praha - Stratov km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 5851 R 941 9 ( - Strančice -) Praha - Čelákovice PID Praha - Stratov km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 5851 5873 5875 5801 2500 R 941 2500 9401 R 781 5805 7 Sp 1800 Trutnov Ústí n.lab. 0 Praha P 0 26 4 24

Více

Tarif společnosti RegioJet a.s. pro železniční přepravu cestujících a zavazadel

Tarif společnosti RegioJet a.s. pro železniční přepravu cestujících a zavazadel Tarif společnosti RegioJet a.s. pro železniční přepravu cestujících a zavazadel ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Tarif dopravce se řídí platným výměrem Ministerstva financí ČR. Podmínky, za nichž dopravce nabízí

Více