Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1

2 ( ) zjištěných nebo oznámených událostí Za celý rok 2014 to bylo celkem (51 529) událostí z toho: Přestupků: ( 5 459) Za celý rok 2014 pak přestupků Trestných činů: 36 (48) Za celý rok 2014 bylo 133 trestných činů Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 11 (12), za rok 2014: 65 Zadržení hledaných osob: 9 (9), za rok 2014: 41 Převoz na záchytku: 99 (137), rok 2014: 399 V závorce údaje za stejné období roku 2013

3 Krádeže v obchodních domech: 62 (32), za rok 2014: 245 Ověřování totožnosti černých pasažérů : 31 (170), za rok 2014: 272 Porušení vyhlášek města: 334 (120), za rok 2014: 1540 Porušení nařízení města (podomní prodej): 10, za rok 2014: 36 Znečišťování veřejného prostranství: 73, za rok 2014: 303 Řešených cyklistů: 218 Zjištěných komunikačních závad: 243 V místech často vznikajících černých skládek se využívají fotopasti. Nově vzniklých černých skládek: 104 Při stížnostech na hluk se používá přístroj na orientační měření hladiny hluku. V závorce údaje jsou za stejné období roku 2013

4 Ve čtvrtém čtvrtletí požádalo na tísňové lince městské policie o pomoc (1 381) občanů Za rok 2014: občanů. Na strážníky se obracejí i občané, kteří jsou v ohrožení života či zdraví nebo v tíživé životní situaci. V této souvislosti strážníci pomohli 99 (89). Za rok 2014: 414 občanům. Rada či pomoc se rovněž týká dopravy, parkování, hledání adres, organizací či institucí. V závorce údaje za stejné období roku 2013

5 Krátce před třiadvacátou hodinou večerní se na městskou policii obrátila nešťastná a vystrašená žena. Prosila o pomoc při hledání syna, který se s ní před chvílí po telefonu rozloučil s tím, že chce zemřít. Podle jejích slov, by se měl nacházet v okolí vlakového nádraží. Strážníci spatřili stát muže v kolejišti a navázali s ním hovor. Svěřil se, že je nešťastný, má velké finanční problémy, není schopen vychovat syna a matce nechce komplikovat život. Nakonec se rozplakal. Stále tvrdil, že jako jediné východisko vidí skok pod vlak. Téměř po hodině se strážníkům podařilo muže přesvědčit, že vzít si život není to správné řešení. Nabídli mu pomoc, kterou on nakonec i přijal.

6 Po sídlišti na Moravském Předměstí se pohybovala podivná polonahá žena a vykřikovala náboženská hesla. Hlídka jí zastihla před panelovým domem, kde rozhazovala rukama a velmi hlasitě křičela. Na dotaz hlídky, co zde dělá, odpověděla, že křičí pro lepší zítřek. Ve chvíli, kdy jí strážníci požádali o doklady, se z místa pokusila utéct. Na výzvu k zastavení nereagovala. Když jí doběhli, lehla si na zem a objala nohy jednoho ze strážníků. Pustit se odmítala. Až za pomocí hmatů se podařilo uvolnit její sevření. Chovala se roztržitě a mluvila nesouvisle. Tvrdila, že vyjadřuje svůj názor jako Landa. Dvaadvacetiletá žena z Chrudimska byla převezena na vyšetření do hradecké fakultní nemocnice.

7 Strážníky dopravní skupiny požádal o pomoc řidič projíždějícího vozidla. Uvedl, že má ve voze manželku, která právě rodí a potřebuje se co nejrychleji dostat do nemocnice. Žena má již silné kontrakce, praskla jí plodová voda a on neví, kde přesně se v Hradci Králové nachází nemocnice. Hlídka za použití výstražného světelného znamení doprovodila vůz do fakultní nemocnice, kde byla žena předána do péče lékařů. Zanedlouho po příjezdu se jí narodil zdravý syn.

8 Krátce po čtvrté hodině ranní se po čtyřproudové silnici v centru města pohybovalo velmi nízkou rychlostí vozidlo BMW. Při své pomalé jízdě přejíždělo z jedné strany silnice na druhou. Nestandardní jízda upoutala pozornosti hlídky městské policie. Za volantem seděla žena, která byla požádána o předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla. Čtyřiadvacetiletá řidička z Pardubic s úsměvem sdělila, že řidičské oprávnění nemá a nikdy ho ani nevlastnila. Nakonec přiznala, že jí před týdnem za řízení bez řidičského průkazu řešila i státní policie. Na místě spolujezdce seděl mladý muž. Po kontrole jeho totožnosti strážníci zjistili, že se jedná o devatenáctiletého celostátně hledaného mladíka, na kterého je vydán příkaz k zatčení.

9 V odpoledních hodinách si na tísňové lince městské policie stěžoval mladý muž na svoji matku. Ta mu údajně zadržuje klíčky od jeho vozidla. Žena vše uvedla na pravou míru. Sdělila, že syn užívá toluen a momentálně je pod jeho vlivem. Má obavu, aby nezpůsobil dopravní nehodu. Třiatřicetiletého muže hlídka zastihla sedět ve voze, upozornila ho, že pokud bude řídit vozidlo pod vlivem omamných nebo psychotropních látek, může se dopustit protiprávního jednání. Muž přislíbil, že nikam nepojede. Dlouho mu však toto předsevzetí nevydrželo, již po 10 minutách se se svým vozem rozjel. Hlídka ho okamžitě zastavila. Během čekání na státní policii muž čichal k sáčku, ve kterém měl toluen, choval zmateně a hlasitě zpíval. Orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek prokázal Canabis i Amfetamin.

10 V chladném a deštivém počasí objevila hlídka městské policie v příkopu nedaleko Moravského Předměstí ležícího muže. Poté, co k němu strážníci přistoupili, zjistili, že je zcela promočený a zřejmě tu leží delší dobu. Probudili ho a dotázali se, zda nemá zdravotní problémy. Muž špatně artikuloval, byl opilý a viditelně podchlazený. Kdyby si ho hlídka nevšimla včas, byl by vážně ohrožen na životě. Bez pomoci strážníků muž nedokázal vstát. Vzhledem k jeho stavu hlídka rozhodla o jeho převozu na záchytku. Zde lékař rozhodl o hospitalizace v tomto zdravotnickém zařízení.

11 V chladném a deštivém počasí ležel na Svatováclavském náměstí mladý muž. Přivolaní strážníci muže probudili. Mladík neovládal svoje jednání a sám se nedokázal udržet na nohou. Přestože se snažil něco říci, nebylo mu rozumět. Orientační dechová zkouška mu prokázala 0,8 promile alkoholu. Toto množství však neodpovídalo jeho stavu. Bylo zjevné, že má zdravotní problém, nebo je pod vlivem omamné či návykové látky. Strážníci sedmadvacetiletého muže z Ústí nad Labem odvedli do nedaleké záchytná stanice. Zde ho vyšetřil lékař a rozhodl o přivolání záchranné služby. Záchranáři požádali městskou policii o asistenci při jeho převozu a vyšetření v nemocnici. Jeho stav byl natolik vážný, že si vyžádal hospitalizaci.

12 Strážníci pravidelně kontrolují opuštěná místa a lokality, kde se pohybují a nocují lidé bez domova. Pokud zde někoho zastihnou, poučí ho o možnosti využít krizového bydlení v azylových domech a noclehárnách. Někteří lidé si však život na ulici zvolili dobrovolně a vyhovuje jim. Jedním z takových míst je pod horkovodem nedaleko vlakového nádraží. Za poslední měsíc zde strážníci byli již posedmé. Marně upozorňovali nocležníky, aby toto místo opustili, protože je majetkem státního podniku a jejich věci zde tvoří černou skládku. K nápravě nedošlo, proto byl celý prostor vyklizen.

13 V součinnosti s pracovníky Úřadu práce Hradec Králové zrealizovala městská policie několik akcí zaměřených na kontrolu zneužívání sociálních dávek. V dopoledních hodinách se kontrolovaly herny a restaurace, zda zde osoby pobírající dávky nehrají na výherních automatech, či nekonzumují alkohol. Akce proběhla na celém území města. Někteří z přítomných byli touto akcí značně překvapeni. Mezi kontrolovanými byly i osoby, které dávky pobírají. Za jejich zneužití mohou být některým z nich dávky vypláceny formou poukázek. V těchto kontrolách se bude i nadále pokračovat.

14 Hradecká městská policie se celoročně věnuje kontrolám chatových a zahrádkářských oblastí v okrajových částech města. V zimním období, kdy jsou objekty delší dobu neobývané, jsou tyto kontroly častější. Do těchto částí města pravidelně docházejí okrskáři, kteří díky místní znalosti mají téměř dokonalý přehled, jak o obyvatelích, tak i o objektech. Ostatní hlídky zde v rámci své činnosti provádějí namátkové kontroly. Cílem této preventivní činnosti je v maximální možné míře omezit riziko vykrádání rekreačních chatek.

15 Na Masarykově náměstí si široká hradecká veřejnost připomněla 96. výročí vzniku samostatného československého státu. Při této příležitosti primátor města MUDr. Zdeněk Fink udělil ocenění a medaile významným osobnostem města. Mezi oceněnými bylo i pět strážníků hradecké městské policie.

16 S blížícími se svatodušními svátky se každoročně zvyšuje návštěvnost hradeckých hřbitovů. Na silnicích se pohybují nejen Hradečané, ale i návštěvníci z jiných měst. Mnohdy za volant usednou sváteční řidiči, kteří mohou mít problém s hustým provozem. Hlídky městské policie v tomto období ve zvýšené míře dohlížejí na veřejný pořádek, ochranu osob a majetku, koordinují dopravní situaci na příjezdových komunikacích, usměrňují dopravu a dohlíží na parkování v okolí hřbitovů. Při denních i nočních hodinách provádějí na hřbitovech preventivní kontroly.

17 Každý rok se lesníci setkávají s nenechavci, kteří si přijdou do lesa pro vánoční stromek s pilkou. Vzhledem ke značnému pohybu lesníků a strážníků po hradeckých lesích, se jedná spíše o jednotlivce. Lesníci upravují stromky tak, aby nebyly pro zloděje lákavé. Uřezávají jim větve, které stromek nepoškodí, ale esteticky znehodnotí, natírají je repelenty proti okusu stromů zvěří, které nejenže páchnou, ale navíc borovičku nebo smrček na nějaký čas vzhledově znehodnotí. Strážníci kontrolují, zda člověk, který si z lesa odnáší stromek má povolení k řezu od lesníků, či paragon o jeho nákupu. Ve vybraných lokalitách, kde byly v minulosti zaznamenány krádeže stromků, používá městská policie také fotopasti.

18 Strážníci se ve zvýšené míře zaměřují na kontrolu dodržování vyhlášky města, týkající se pohybu psů, uklízení psích exkrementů a dodržování povinnosti mít psa řádně přihlášeného. Za čtvrté čtvrtletí bylo zkontrolováno 486 (376) a za celý rok 868 psů, 107 (121) odchycených zvířat bylo převezeno do útulku, za celý rok 2014 bylo odchyceno 509 zvířat. V závorce údaje za stejné období 2013

19 Za porušení vyhlášky města, týkající se pohybu psů na veřejném prostranství a uklízení psích exkrementů, bylo blokovou pokutou řešeno 228 (33) a za celý rok 2014 celkem 1540 majitelů. Za porušení vyhlášky města, zakazující ve vybraných lokalitách požívání alkoholu na veřejnosti, bylo blokovou pokutou řešeno 96 (66) osob, za celý rok 2014 to bylo 536 osob. V závorce údaje za celý kalendářní rok 2014

20 Podomní prodejci dál chodí po domech a obtěžují obyvatele. Za čtvrté čtvrtletí 2014 řešili strážníci 10 podomních prodejců. Strážníci mohou prodejce řešit na místě pokutou do 1000 korun. Pokud s pokutou nesouhlasí nebo jsou řešeni opakovaně, případ je předán ke správnímu orgánu magistrátu. V případě fyzické osoby zde může výše pokuty dosáhnout až 30 tisíc korun. Pokud se prohřeší podnikatel nebo právnická osoba může být udělena pokuta až 200 tisíc korun.

21 Výcvik pořádkové jednotky městské policie probíhá i přímo na hradeckém zimním stadionu, tedy v prostředí, kde by reálně mohlo dojít k nasazení této jednotky při eskalaci násilí. Výcvik je zaměřen nejen na pořadovou přípravu, ale i na zklidnění či zadržení případných výtržníků v řadách fanoušků.

22 Za riziková byla v čtvrtém čtvrtletí označena dvě hokejová utkání, s Kometou Brno a s HC ČSOB Pardubice. V součinnosti s Policií ČR byla přijala bezpečnostní opatření k eliminaci možného závažného narušení veřejného pořádku. Pořádková jednotka městské i státní policie zabezpečovala veřejný pořádek uvnitř zimního stadionu i před ním. Strážníci monitorovali příchod fanoušků městem a dohlíželi na jejich klidný příchod i odchod z utkání.

23 Strážníci hradecké městské policie řeší denně přes 142 (145) událostí, od parkování, přes pomoc občanům, až po zásah proti opilým či násilnickým osobám. Stále častěji se setkávají s agresivitou lidí, vůči kterým zasahují. V zájmu ochrany života a zdraví osob a své vlastní, při ochraně majetku a veřejného pořádku, jsou stále častěji nuceni použít donucovacích prostředků. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2014 byly donucovací prostředky použity v 17 (17) případech. Za celý rok 2014 to již bylo 66 událostí. V závorce údaje za stejné období 2013

24

25 Hokejová utkání Fotbalová utkání Basketbalová utkání Předvolební mítinky Kontrola volebních místností Hradecký půlmaraton Martinské trhy

26 Lampionový průvod 24.ročník Běh městem 350.výročí založení Diecéze královéhradecké 25. muzejní trhy Adventní trhy Akce Čerte, utíkej Půlnoční mše vánoční Novoroční oslavy

27 Oddělení prevence kriminality se v rámci svých přednášek zaměřuje na sociálně-patologické jevy. Přednášky přizpůsobuje aktuálnosti a věku dané cílové skupiny, od školáků v mateřských a základních školách, přes studenty středních škol až po seniory. Za čtvrté čtvrtletí roku 2014 bylo zrealizováno 168 (534) přednášek pro (8 542) posluchačů všech věkových kategorií. Z toho se (3 842) studentů zúčastnilo 88 (283) hodin výuky základů sebeobrany. V závorce údaje za celý kalendářní rok 2014

28 Oddělení prevence kriminality Městské policie Hradec Králové se v rámci své činností věnuje i předškolákům z hradeckých mateřských škol a mateřských center. Na dopravním hřišti se strážníci setkávají s předškoláky, jejich učiteli a rodiči. Pro tuto věkovou kategorii má městská policie připravena dvě témata. V prvním se seznamují s bezpečným chováním v silničním provoze. Učí se bezpečně přecházet přes přechod, bezpečné jízdě na kole, koloběžce a kolečkových bruslích. Druhé stejně důležité téma, které je přímo přizpůsobené věkové kategorii předškoláků, se věnuje bezpečnému chování a předcházení úrazům. Naší společnou snahou je předejít možnému nebezpečí, které na děti číhá na ulici i doma.

29 Na novém dopravním hřiště ve Třebši byla zahájena výuka dopravní výchovy pro děti z hradeckých mateřských a základních škol. Moderní dopravní hřiště má dokončenu první fázi výstavby, tedy silnice s dopravními značkami. Druhá etapa má být dokončena v červnu 2015, kdy přibude zázemí s učebnami a spuštěno bude i světelné dopravní značení.

30 Městská policie spolupracuje při řešení problematiky nálezů nebezpečného injekčního materiálu po drogově závislých osobách s o.s. Laxus. Občanské sdružení se zabývá poradenstvím i terénní sociální prací v této oblasti a nalezený nebezpečný materiál odborně likviduje. Ve čtvrtém čtvrtletí 2014 bylo nalezeno a předáno 335 (304) kusů stříkaček. Od začátku kalendářního roku je to celkem již 1085 (694) injekčních stříkaček. V závorce údaje za stejné období roku 2013

31 Městská policie HK spolupracuje při řešení osob mladších 18 let s Oddělením sociálně právní ochrany dětí MmHK. Ve čtvrtém čtvrtletí 2014 se předávalo 19 (21) událostí týkajících se 38 (41) osob, z toho 25 (17) dětí a 9 (24) mladistvých. V 8 (26) případech se jednalo o alkohol, v 1 (4) o krádeže a 27 (11) osob bylo řešeno v jiné souvislosti. 3 osob (0) mladších 18 let se postupovalo Policii ČR s podezřením na trestný čin. Za celý rok 2014 se předávalo celkem 85 událostí, týkajících se 172 osob. Dvě (0) děti se jako ohrožené (v souvislosti s domácím násilím) předávaly kurátorům. MPHK vyhledala a předala Oddělení koncepcí sociálních služeb MmHK ve čtvrtém čtvrtletí 4 (3) ohrožených seniorů. OPK předalo 2 (3) obětem trestných činů kontakt na terapeuty a poradce. V závorce údaje za kalendářní rok 2013

32 Hradecká městská policie se aktivně podílí i na řešení problematiky domácího násilí. V rámci této problematiky spolupracuje městská policie s Policií ČR, soudy, Probační a mediační službou, Oddělením sociálně právní ochrany dětí MmHK, Intervenčním centrem pro osoby ohrožené domácím násilím, Adrou a odbornými psychologickými poradnami. Ve čtvrtém čtvrtletí 2014 byly postoupeny 4 události. Ve roce 2014 bylo s podezřením na domácí násilí postoupeno PČR 15 událostí.

33 Ve 4. čtvrtletí roku 2014 proběhlo na území našeho města přes 59 jednání Komisí místních samospráv. Z jednání komisí vyplynuly směrem k hradecké městské policii především tyto požadavky: Častější měření rychlosti ve vybraných lokalitách. Žádosti KMS o schválení dalších úseků k měření rychlosti. Dohled nad parkováním - průjezdnost pro jednotky IZS a svoz odpadů, parkování vozidel a motocyklů na chodnících a cyklostezkách. Dohled nad dodržováním zákazu vjezdu nákladních vozidel ve vybraných lokalitách. Do problémových lokalit umístit fotopasti, kontrolovat dodržování nočního klidu. Navýšení hlídkové činnosti v okrajových částech města a na sídlištích Monitorovat černé skládky.

34 Žádost o dohled nad přechody u základních škol, umístění bezpečnostních kamer a rozšíření městského kamerového monitorovací systému. Důsledně kontrolovat dodržování obecně závazné vyhlášky zakazující požívání alkoholu ve vybraných lokalitách a OZV, která stanoví pravidla pro spalování rostlinných materiálů. Rozšířit OZV zakazující požívání alkoholu o navrhované lokality. Přísněji postihovat majitele psů za nedodržování vyhlášky města o volném pohybu psů a úklidu psích exkrementů. Vymezit lokality pro zónu bez psů a zónu psů na volno. Kontrolovat veřejný pořádek v místech, kde se opakovaně schází osoby bez domova a nepřizpůsobiví občané. Kontroly vraků, kontaktování jejich majitelů, případně předání návrhu na jejich odstranění. Kontrola cyklistů, zejména neukázněná jízda na chodnících a osvětlení.

Přestupků: 6 274 Trestných činů: 25. Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR.

Přestupků: 6 274 Trestných činů: 25. Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. leden březen 2011 Přestupků: 6 274 Trestných činů: 25 Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. V tomto období se stráţníci ve zvýšené míře zaměřili na kontrolu dodrţování vyhlášky

Více

Celkem 12 774 (12 222) událostí.

Celkem 12 774 (12 222) událostí. Červenec září 2014 Celkem 12 774 (12 222) událostí. Přestupků: 5 132 (4 916) Trestných činů: 28 (36) Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog:

Více

Přestupků: Trestných činů: 10 Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR

Přestupků: Trestných činů: 10 Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR 13 065 událostí, zjištěných nebo oznámených Na tísňové lince 156 bylo přijato 3 859 hovorů Přestupků: 4 585 Trestných činů: 10 Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR Řízení v opilosti

Více

Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR.

Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. - 12 742 událostí, zjištěných nebo oznámených Z toho: - Přestupků: 5 386 - Trestných činů: 20 Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. - Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 7 -

Více

P Ř E H L E D Č I N N O S T I M P za rok 2012

P Ř E H L E D Č I N N O S T I M P za rok 2012 P Ř E H L E D Č I N N O S T I M P za rok 2012 Zjištění trestné činnosti Zadrženo pachatelů trestné činnosti Zadrženo hledaných osob Zjištěno přestupků celkem: 17 x 16 x 9 x 5 292 x přestupky na úseku dopravy

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc leden Celkem bylo řešeno 7 případů

Více

Č.j. MP8/2016/Z4 V Milevsku dne 5. ledna ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o činnosti MĚSTSKÉ POLICIE MILEVSKO za rok za BLOKOVÉ POKUTY Počet BNP a

Č.j. MP8/2016/Z4 V Milevsku dne 5. ledna ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o činnosti MĚSTSKÉ POLICIE MILEVSKO za rok za BLOKOVÉ POKUTY Počet BNP a Město Milevsko Městská Policie Náměstí E. Beneše 733, 399 1 Milevsko, tel. 382 521 389, 382 522 426, mob. 737 14 93, tísňová linka 156 ID datové schránky: 8kabvcx, E-mail: mpolicie@milevsko-mesto.cz, WWW:

Více

O prodlouženém víkendu se policisté zaměřili na neukázněné řidiče na silnicích

O prodlouženém víkendu se policisté zaměřili na neukázněné řidiče na silnicích O prodlouženém víkendu se policisté zaměřili na neukázněné řidiče na silnicích Policisté dopravní, pořádkové a cizinecké policie z Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v rámci velikonoční dopravně

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2015

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2015 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2015 Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2015 zajišťovala městská policie místní záležitosti veřejného pořádku na území města Nymburka a plnila další úkoly

Více

FOTO: Městská policie Nymburk slaví 10.výročí svého vzniku.

FOTO: Městská policie Nymburk slaví 10.výročí svého vzniku. Městská policie v Nymburce oslavila v roce 2006 desáté výročí své činnosti. Z tohoto důvodu připravili strážníci pro občany akce, které by činnost městské policie přiblížili veřejnosti. Nejvíce zájemců

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.3.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc březen Celkem bylo řešeno 11 případů

Více

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Bezpečnostní složky v ČR I. Policie ČR Bezpečnostní složka zřízená státem Plně hrazená z prostředků státu Působnost na celém

Více

Činnost služby dopravní

Činnost služby dopravní Činnost služby dopravní policie v roce 29 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 14. ledna 21 DOPRAVNÍ PŘESTUPKY ŘIDIČŮ MOTOROVÝCH VOZIDEL Celkem řešeno řidičů motorových vozidel blokově na místě 513 786

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 V roce 2018 pracovala MěPo Mimoň v počtu 4 strážníků a dvou asistentů městské policie. Nutno však podotknout, že v měsíci srpnu ukončil jeden ze strážníků

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008 Územní pravomoc : katastrální území města Jirkova, kam spadá i Starý Březenec, Červený Hrádek a Jindřišská Městská policie zajišťuje následující činnosti :

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 28.2.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc únor Celkem bylo řešeno 11 případů

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc Listopad Celkem bylo řešeno 19 případů

Více

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Pondělí, 26. října 2015 Zdroj: Regiony24.cz (odkaz) Rubrika: AKTUÁLNĚ/ SPOLEČNOST Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj. V pátek

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 Na základě podnětu občana pana Dolejše předkládám ZM a občanům informaci o činnosti MěPo a jejím financování. Z dokumentu

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015 Městská policie Desná, Krkonošská 500, Desná v Jizerských horách ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015 Městská policie Desná Zpracoval: Ing. Miroslav ERLEBACH Desná leden 2016 Obsah: 1. Obecná

Více

Jak postupovat při řešení krizových situací. Jak řešit případy související s užíváním návykových látek v prostředí školy

Jak postupovat při řešení krizových situací. Jak řešit případy související s užíváním návykových látek v prostředí školy Krizový plán Jak postupovat při řešení krizových situací Jak řešit případy související s užíváním návykových látek v prostředí školy Pojem návykové látky zahrnuje veškeré látky, které jsou schopné ovlivnit

Více

Základní škola Mohelnice, Vodní 27 KRIZOVÝ PLÁN ŠKOLY

Základní škola Mohelnice, Vodní 27 KRIZOVÝ PLÁN ŠKOLY Základní škola Mohelnice, Vodní 27 KRIZOVÝ PLÁN ŠKOLY PŘÍLOHA K MINIMÁLNÍMU PREVENTIVNÍMU PROGRAMU Školní rok 2015/2016 Krizový plán nastiňuje všem zaměstnancům školy postup při řešení vybraných krizových

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Zábřeh za rok 2008

Zpráva o činnosti Městské policie Zábřeh za rok 2008 Zpráva o činnosti Městské policie Zábřeh za rok 2008 Městská policie Zábřeh Počet stran: 12. Zpracovatel: Václav Doubrava Datum: 19.1.2008 Obsah: 1. Předmět činnosti 1.1. Přestupky 1.1.1. Dopravní přestupky

Více

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku:

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku: Nulová tolerance Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 29. Důvody vzniku: vysoká míra kriminality páchané na osobách soustavné narušování veřejného pořádku údajná fáma o migraci nepřizpůsobivých

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2016

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2016 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2016 Městská policie Nymburk završila v roce 2016 dvacátý rok své činnosti. Hlavním úkolem, kterého se městská policie držela, bylo zajišťování místních

Více

Koncepce prevence kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta

Koncepce prevence kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta Koncepce kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta 2012 2016 Akční plán kriminality na léta 2014 2015 1. Snížení nápadu majetkové trestné činnosti, se zaměřením na vloupání do rekreačních

Více

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: ,

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: , MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého 9 277 46 Veltrusy Tel: 777 919 156, 777 919 157 e-mail: mestska.policie@veltrusy.cz ZPRÁVA O STAVU A ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE VELTRUSY ZA ROK 2016. Statistiky událostí

Více

KRIZOVÝ PLÁN ŠKOLY. 1. Užívání omamných a psychotropních látek (OPL)

KRIZOVÝ PLÁN ŠKOLY. 1. Užívání omamných a psychotropních látek (OPL) Vzdělávací institut INTEGRA BRNO - gymnázium, základní škola a mateřská škola, s.r.o. 628 00 Brno, Rašelinová 11 tel. +420 544 211 547, 702 103 892 www.integra.cz KRIZOVÝ PLÁN ŠKOLY Obsah: 1. Užívání omamných

Více

Celkem

Celkem Počet NAPOMENUTÍ Počet uložených POKUT PŘÍKAZEM NA MÍSTĚ ZAPLACENÝCH Celkem Kč za ZAPLACENÉ POKUTY Počet uložených POKUT PŘÍKAZEM NA MÍSTĚ NEZAPLACENÝCH Celkem Kč za NEZAPLACENÉ POKUTY Č.j. postoupená

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012 str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba -Technické vybavení 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE str. Miroslav Toužimský. pověřený strážník. Městské policie Unhošť

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE str. Miroslav Toužimský. pověřený strážník. Městské policie Unhošť ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2017 str. Miroslav Toužimský pověřený strážník Městské policie Unhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba - Technické vybavení 2. Činnost městské policie -

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE v Novém Jičíně dne 5.4.2013 Zpráva o činnosti Městské policie Nový Jičín za 1.čtvrtletí roku 2013 Předkládá PhDr.Jaroslav Dvořák starosta města Zpracoval: Ing.René Škoda

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 9. března 2018

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 9. března 2018 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 97456-1/ČJ-2018-0012OR Praha 9. března 2018 Počet listů: 3 E-mail Městská část Praha 5 k rukám p. JUDr. Petra Lachnita radního pro bezpečnost Štefánikova

Více

Útvar prevence. Organizuje a uskutečňuje preventivní aktivity MP.

Útvar prevence. Organizuje a uskutečňuje preventivní aktivity MP. Útvar prevence Útvar prevence Je specializovaný útvar, jehož úkolem je zapojení Městské policie hl. m. Prahy do preventivních aktivit organizovaných a koordinovaných hlavním městem Prahou. Organizuje a

Více

Dívka nadýchala téměř pět promile

Dívka nadýchala téměř pět promile Pondělí, 4. dubna 2016 Autor: Mgr. David Štýfal Dívka nadýchala téměř pět promile České Budějovice Strážníci českobudějovické městské policie vyleji minulou středu před devátou hodinou dopoledne na pomoc

Více

Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014

Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014 Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014 Předkládá: Miloš Fuchs DiS,vrchní strážník Dne 12.února 2013 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE ZA ROK

Více

MĚSTSKÁ POLICIE CHABAŘOVICE Husovo náměstí 17, tel:

MĚSTSKÁ POLICIE CHABAŘOVICE Husovo náměstí 17, tel: MĚSTSKÁ POLICIE CHABAŘOVICE Husovo náměstí 17, tel: 725 062 547 V Chabařovicích, dne : 2.02.2007 Činnost MěP Chabařovice za rok 2006. Městská policie Chabařovice v počtu 3 strážníků, zabezpečuje místní

Více

PŘIPRAVENNOST PČR K ČINNOSTI V IZS. Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

PŘIPRAVENNOST PČR K ČINNOSTI V IZS. Krajské ředitelství policie kraje Vysočina 25. února 2015 PŘIPRAVENNOST PČR K ČINNOSTI V IZS 2 Cvičení IZS v r. 2014 Datum konání Předmět cvičení Místo cvičení 20. 5. 2014 Požár výškové budovy Počet nasazených policistů Havlíčkův Brod 20 4. 6.

Více

UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích

UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích Jízda na pravé straně. Předjíždění a míjení Předpisy jsou v souladu s ustanoveními Úmluvy o silničním provozu z roku 1968. Přednosti Předpisy

Více

Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2016

Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2016 Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2016 Zpracoval: Bc. Tomáš Žák koordinátor prevence kriminality Dne: 15. 11. 2016 Metodologie šetření Pro dotazníkové šetření byl využit webový dotazník, který

Více

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Metodický zpravodaj autoškol č. 89/2016 školení řidičů Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Podle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů

Více

Muž z Jihlavska chtěl vykrást trafiku. Zadrželi ho strážníci

Muž z Jihlavska chtěl vykrást trafiku. Zadrželi ho strážníci Muž z Jihlavska chtěl vykrást trafiku. Zadrželi ho strážníci Pozorný svědek zabránil vykradení trafiky v Pekárenské ulici. Zároveň pomohl strážníkům dopadnout pachatele. Tím je muž (46) z Jihlavska. Mluvčí

Více

LITVA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích

LITVA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích LITVA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích Jezdí se na pravé straně. Předjíždění a míjení Předpisy, upravující předjíždění a míjení jsou v souladu s Úmluvou o silničním provozu z roku 1968.

Více

Za co jsou body od 1. července 2013

Za co jsou body od 1. července 2013 Za co jsou body od 1. července 2013 Porušení předpisů při provozu na pozemních komunikacích řízení motorového vozidla bez držení příslušné skupiny nebo podskupiny řidičského oprávnění ( 22/1 e) bod 1)

Více

Standard č. 7 Prevence

Standard č. 7 Prevence ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ, ŠKOLSTVÍ A KULTURY, VELKOPAVLOVICKÁ 25, 628 00 BRNO Standard č. 7 Prevence 7a) Orgán sociálně-právní ochrany aktivně vyhledává a monitoruje ohrožené děti. Prokazatelně koordinuje,

Více

Č.j. MP7/2017/Z4 V Milevsku dne 5. ledna Závěrečná zpráva o činnosti Městské policie Milevsko za rok za BLOKOVÉ POKUTY Počet BNP a

Č.j. MP7/2017/Z4 V Milevsku dne 5. ledna Závěrečná zpráva o činnosti Městské policie Milevsko za rok za BLOKOVÉ POKUTY Počet BNP a Město Milevsko Městská Policie Náměstí E. Beneše 733, 399 01 Milevsko, tel. 382 521 389, 382 522 426, mob. 737 104 903, tísňová linka 156 ID datové schránky: 8kabvcx, E-mail: mpolicie@milevsko-mesto.cz,

Více

Městská policie Semily

Městská policie Semily Městská policie Semily Zpráva o činnosti v roce 2015 1 Obsah o Krycí list 1 o Obsah 2 o Kontakty, personalistika, služby 3 o Spolupráce s Policií ČR a dalšími institucemi 4 o Monitorovací systémy 5 o Prevence

Více

I. Znalostní test zaměřený na Policii České republiky (dále jen Policie ČR)

I. Znalostní test zaměřený na Policii České republiky (dále jen Policie ČR) Název týmu: Hlubocký detektiv Název školy: ZŠ Hluboká nad Vltavou Kategorie: II. kategorie I. Znalostní test zaměřený na Policii České republiky (dále jen Policie ČR) 1) Kdo zřizuje Policii ČR a kdo městskou

Více

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHAT A CHRÁNIT. plk. Mgr. Karel Pospíšil vedoucí operačního odboru Správy Jmk PČR

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHAT A CHRÁNIT. plk. Mgr. Karel Pospíšil vedoucí operačního odboru Správy Jmk PČR POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHAT A CHRÁNIT Praha Hotel Praha Praha, 29 29. dubna dubna. 2008 2 Konference 2. o bezpečnosti silničního provozu v obcích plk. Mgr. Karel Pospíšil vedoucí operačního odboru

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE v Novém Jičíně dne 14.4.2014 Zpráva o činnosti Městské policie Nový Jičín za 1.čtvrtletí roku 2014 Předkládá PhDr.Jaroslav Dvořák starosta města Zpracoval: Ing.René Škoda

Více

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh Na jaře 2015 probíhalo dotazníkové šetření mezi obyvateli města, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel v oblasti kriminality a prevence kriminality

Více

LOTYŠSKO Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích

LOTYŠSKO Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích LOTYŠSKO Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích V Lotyšsku se jezdí vpravo. Předjíždění a míjení Předpisy jsou v souladu s Úmluvou o silničním provozu z roku 1968. Většina lotyšských komunikací

Více

Městská policie České Budějovice hledá nové strážníky

Městská policie České Budějovice hledá nové strážníky Čtvrtek, 6. srpna 2015 Zdroj: Regiony24 (odkaz) Autor: Věra Školková Městská policie České Budějovice hledá nové strážníky Strážník MP České Budějovice s rotvajlerem Cesarem. Autor / zdroj: Mgr. Václav

Více

Výroční zpráva o činnosti městské policie

Výroční zpráva o činnosti městské policie Město Hrádek nad Nisou MĚSTSKÁ POLICIE HRÁDEK NAD NISOU Výroční zpráva o činnosti městské policie za rok 2013 Obsah: 1. Výroční zpráva za rok 2013 Přílohy: Příloha č. 1 Přehled událostí za rok 2013 Vypracoval(a):

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 24. dubna 2017 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2016

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 24. dubna 2017 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2016 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 118895-1/ČJ-2017-0012OR Praha 24. dubna 2017 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám JUDr. Petra Lachnita P r a h a 5 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ

Více

Tabulka bodového systému řidičů

Tabulka bodového systému řidičů Tabulka bového systému řidičů Přestupek Pokuta Zákaz činnosti Řízení motorového vozidla ve stavu vylučujícím způsobilost z důvodu požití alkoholu nebo jiné návykové látky ( 125c odst. 1 písm. c) 0 50000

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Hradec Králové v roce 2008

Zpráva o činnosti Městské policie Hradec Králové v roce 2008 Zpráva o činnosti Městské policie Hradec Králové v roce 2008 Městská policie Hradec Králové v roce 2008 plnila úkoly v souladu se zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů,

Více

PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015

PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015 PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015 Zpracoval: Mgr. Luboš Raisner a kolektiv 1 Obsah 1. Úvod... 3 1. Oblast organizační a personální... 3 2. Plán činnosti na úseku veřejného pořádku...

Více

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Příloha č. 1 Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Zpracoval: str. Petr Hörbe V Klášterci nad Ohří dne: 20. 01. 2016 Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Personální stav... 2 1.2 Systém služeb...

Více

Osnova: 7. 7.1. 7.2. 7.3. 7.4. 7.5.

Osnova: 7. 7.1. 7.2. 7.3. 7.4. 7.5. Zpráva o činnosti Městské policie České Budějovice za II. čtvrtletí roku 28 Osnova: 1. Statistika událostí II. čtvrtletí 28, hlídková sluţba ( vč. psovodi cyklohlídky) 2. Statistika událostí II. čtvrtletí

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí MĚ STSKÁ POLICIĚ Zákostelní 720 PLANÁ NAD LUŽNICÍ 20. ledna 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí za rok 2017 1. Úvod Městská policie Planá nad Lužnicí zabezpečující místní záležitosti

Více

MONITORING TISKU TÝDEN 2018 MĚSTSKÁ POLICIE ČESKÉ BUDĚJOVICE

MONITORING TISKU TÝDEN 2018 MĚSTSKÁ POLICIE ČESKÉ BUDĚJOVICE Pondělí, 4. června 2018 Zdroj: Českobudějovicky deník, str. 3 Autor: win Z odstaveného vagonu nechtěl ven České Budějovice V sobotu krátce před půlnocí vyjeli městští strážníci v Budějovicích do areálu

Více

Bezpečnost chodců a cyklistů z pohledu Národní strategie bezpečnosti silničního provozu

Bezpečnost chodců a cyklistů z pohledu Národní strategie bezpečnosti silničního provozu Bezpečnost chodců a cyklistů z pohledu Národní strategie bezpečnosti silničního provozu Bezpečnost ve městech a obcích, 22. listopadu 2016 » První Národní strategie BESIP: 2004 2011 (usnesení vlády ČR

Více

Krizový plán řešení při podezření na užití či výskytu tabákové nebo omamné látky a alkoholu pro I. a II. stupeň:

Krizový plán řešení při podezření na užití či výskytu tabákové nebo omamné látky a alkoholu pro I. a II. stupeň: Krizový plán řešení při podezření na užití či výskytu tabákové nebo omamné látky a alkoholu pro I. a II. stupeň: Škola : ZŠ Sirotkova 36, Brno Metodik prevence: Mgr. Zuzana Košťálová (I. stupeň) Mgr. Andrea

Více

OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše

OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše Dům Samaritán navazuje na celý komplex služeb zabývající se osobami v krizi, které poskytuje Oblastní charita Ústí

Více

May 30, 2013. VY_52_INOVACE_29.notebook. Městská policie. SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona

May 30, 2013. VY_52_INOVACE_29.notebook. Městská policie. SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona Městská policie SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona 1 Název školy Autor Název šablony Číslo projektu Předmět Tematický celek SOŠ InterDact s.r.o. Most Bc. Ilona Vébrová V/2_Inovace a zkvalitněnívýuky

Více

Přestupek Pokuta Zákaz činnosti Bloková pokuta Body Zadržení ŘP Platná (P) Návrh (N) P N P N P N P N

Přestupek Pokuta Zákaz činnosti Bloková pokuta Body Zadržení ŘP Platná (P) Návrh (N) P N P N P N P N Řízení motorového vozidla ve stavu vylučujícím způsobilost z důvodu požití alkoholu nebo jiné návykové látky ( 125c odst. 1 písm. c)) Odmítnutí podrobit se vyšetření na alkohol nebo jiné návykové látky

Více

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Územní odbor Mělník. Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014.

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Územní odbor Mělník. Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014. KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Mělník Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014 Počet listů: 5 Zpráva o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku

Více

Z p r á v a. o situaci v oblasti veřejného pořádku a vnitřní bezpečnosti na území OOP ČR Moravský Beroun za rok 2016 ve srovnání s rokem 2015

Z p r á v a. o situaci v oblasti veřejného pořádku a vnitřní bezpečnosti na území OOP ČR Moravský Beroun za rok 2016 ve srovnání s rokem 2015 KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE OLOMOUCKÉHO KRAJE územní odbor Olomouc obvodní oddělení Moravský Beroun Č.j.: Moravský Beroun 6. února 2017 Počet listů: 7 Z p r á v a o situaci v oblasti veřejného pořádku

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2013 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2013

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2013 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2013 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 100008-2/ČJ-2014-0012OR Praha 03. března 2013 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám zástupce starosty MČ JUDr. Petra LACHNITA P r a

Více

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě Podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších

Více

Přednost na kruhových objezdech: vozidla vstupující na kruhový objezd musí dát přednost v jízdě vozidlům, která se na něm již pohybují.

Přednost na kruhových objezdech: vozidla vstupující na kruhový objezd musí dát přednost v jízdě vozidlům, která se na něm již pohybují. MOLDÁVIE Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích Jízda na pravé straně, předjíždění po levé straně. Předjíždění a míjení Všechna vozidla musí být předjížděna výhradně po levé straně vozovky,

Více

Město Jilemnice Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice IČ 00275808 tel. 481 565 111. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/C2.

Město Jilemnice Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice IČ 00275808 tel. 481 565 111. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/C2. Město Jilemnice Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice IČ 00275808 tel. 481 565 111 Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/C2.00061 Zápis z jednání u kulatého stolu na téma Prevence sociálně patologických

Více

TABULKA PŘESTUPKŮ, TRESTNÝCH ČINŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ

TABULKA PŘESTUPKŮ, TRESTNÝCH ČINŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ TABULKA PŘESTUPKŮ, TRESTNÝCH ČINŮ A BODOVÉHO HODNOCENÍ Stav od 20.2.2016 Jedná se pouze o informativní přehled bez záruky! WWW.YESPOJISTENI.CZ příslušného zákona Skutková podstata protiprávního jednání

Více

OPRÁVNĚNÍ A POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ PŘI VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ DLE ZÁKONA

OPRÁVNĚNÍ A POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ PŘI VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ DLE ZÁKONA OPRÁVNĚNÍ A POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ PŘI VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ DLE ZÁKONA 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších Terénní sociální pracovníci výchovu dítěte a dalšími

Více

13.7.2011 novela z. č. z. 361/2000 č. Sb., 361/2000 Sb., o provozu o na pozemn ích komunikacích účinnost od 1. 8. ost 2011 od 1. 8.

13.7.2011 novela z. č. z. 361/2000 č. Sb., 361/2000 Sb., o provozu o na pozemn ích komunikacích účinnost od 1. 8. ost 2011 od 1. 8. novela z. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích účinnost od 1. 8. 2011 Hlavní změny Povinnost řidiče mít na sobě reflexní vestu. Povinnost řidiče mot. vozidla zajet k zařízení technické

Více

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA.

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA. MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města Ostravy - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva města

Více

Když činy váží víc než slova. Tento program, je vlastním programem nezávislého kandidáta Miloše Plechatého, vedeného pod hlavičkou hnutí Ústečané

Když činy váží víc než slova. Tento program, je vlastním programem nezávislého kandidáta Miloše Plechatého, vedeného pod hlavičkou hnutí Ústečané Když činy váží víc než slova Tento program, je vlastním programem nezávislého kandidáta Miloše Plechatého, vedeného pod hlavičkou hnutí Ústečané Bezpečnostní program: Politika vnitřní bezpečnosti a veřejného

Více

Z p r á v a. o situaci v oblasti veřejného pořádku a vnitřní bezpečnosti na území OOP ČR Moravský Beroun za rok 2015 ve srovnání s rokem 2014

Z p r á v a. o situaci v oblasti veřejného pořádku a vnitřní bezpečnosti na území OOP ČR Moravský Beroun za rok 2015 ve srovnání s rokem 2014 KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE OLOMOUCKÉHO KRAJE územní odbor Olomouc obvodní oddělení Moravský Beroun Č.j.: Moravský Beroun 2. února 2016 Počet listů: 7 Z p r á v a o situaci v oblasti veřejného pořádku

Více

Oprávnění strážníků. Oprávnění strážníků obecní policie jsou dána zákonem a vymezují rozsah jejich působnosti.

Oprávnění strážníků. Oprávnění strážníků obecní policie jsou dána zákonem a vymezují rozsah jejich působnosti. Oprávnění strážníků Oprávnění strážníků obecní policie jsou dána zákonem a vymezují rozsah jejich působnosti. Strážníci městské policie při výkonu svého povolání disponují řadou zákonných oprávnění, která

Více

18. Kriminalita Kriminalita ve městě Pardubice a přilehlých obcích *)

18. Kriminalita Kriminalita ve městě Pardubice a přilehlých obcích *) 18. Kriminalita Celkový počet zjištěných trestných činů v Pardubicích a přilehlých obcích měl v letech 2000 2005 převážně klesající tendenci. Mezi počátečním a koncovým rokem sledovaného období bylo zjištěno

Více

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2011

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2011 Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 211 Odbor bezpečnostní politiky Ministerstvo vnitra ČR červen 212 1 Úvod Údaje o činnosti obecních policií za rok 211 zde prezentované poskytly obce,

Více

Videoškolení řidičů - referentů. Školení řidičů - referentů

Videoškolení řidičů - referentů. Školení řidičů - referentů Videoškolení řidičů - referentů V tomto videoškolení se zaměříme na: Základní pojmy Povinnosti řidiče Přeprava osob Směr a způsob jízdy Vybrané povinnosti Dopravní nehody Bodový systém Základní pojmy Účastník

Více

Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 )

Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) Stránka 1 z 6 Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) A. VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST, STRATEGICKÝ ROZVOJ B. ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL, SOCIÁLNÍ

Více

VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994

VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994 Obec Hrádek VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994 o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí Zastupitelstvo obce Hrádek schválilo na svém jednání dne 11.3.l994 podle zákona o obcích č. 367/l99O

Více

Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova Litovel tel.: , mobil:

Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova Litovel tel.: , mobil: Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova 818 784 01 Litovel tel.: 585 341 568, mobil: 602 133 721 E-mail: mp@mestolitovel.cz Zpráva o činnosti městské policie Litovel za rok 2015 Služební vozidlo

Více

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2014

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2014 BRK-01-2014-13P, př. 2 Počet listů: 8 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor sekretariátu hejtmana Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Program prevence kriminality Kraje Vysočina na rok 2014 Obsah 1.

Více

Město Broumov - Evidence právních předpisů

Město Broumov - Evidence právních předpisů Město Broumov - Evidence právních předpisů Číslo Název předpisu (s uvedením příp. novelizujícího či novelizovaného a rušeného či rušícího předpisu) ROK 2012 schválení nabytí platnosti Datum nabytí účinnosti

Více

Dopravní strategie PČRP

Dopravní strategie PČRP Policejní prezidium České republiky Ředitelství služby dopravní policie Dopravní strategie PČRP požadavky na infrastruktury investice do dopravní výstavba dálniční síťe a více rychlostních silnic změny

Více

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2010

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2010 Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 21 Odbor bezpečnostní politiky Ministerstvo vnitra ČR červen 211 1 Úvod Údaje o činnosti obecních policií za rok 21 poskytly na požádání Ministerstvu

Více

Podpořeno z Programu švýcarsko české spolupráce. Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union

Podpořeno z Programu švýcarsko české spolupráce. Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union Zpráva k jednání k rozšíření Programu pro dospělé pachatele trestné činnosti spojené s dopravou, zejména řízení pod vlivem alkoholu ze dne 4.prosince 2014 Dne 4. prosince 2014 proběhl na ředitelství PMS

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2016 tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 2. 1. 2017 Obsah 1. Úvod do problematiky obecní

Více

Odbor prevence MP Brno - prevence kriminality

Odbor prevence MP Brno - prevence kriminality Odbor prevence MP Brno - prevence kriminality 2011 Odbor prevence /prevence obecné kriminality Program cílené prevence Besedy prevence obecné kriminality - dětí Dalmatin Speciální školy ¹ Domovy: dětské,

Více

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2012

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2012 Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2012 Odbor bezpečnostní politiky Ministerstvo vnitra ČR červen 2013 1 Úvod Údaje o činnosti obecních policií za rok 2012 poskytly obce, ve kterých je

Více

Opatření ke snížení negativních dopadů užívání alkoholu

Opatření ke snížení negativních dopadů užívání alkoholu Opatření ke snížení negativních dopadů užívání alkoholu Mgr. Jindřich Vobořil národní koordinátor pro protidrogovou politiku Úřad vlády ČR 26. září 2017 Praha Alkohol a zábava 2 Alkohol mimo kontrolu výdaje

Více

PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ SETKÁNÍ NAD NÁVRHEM

PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ SETKÁNÍ NAD NÁVRHEM KT ARCHITEKTI ING. ARCH. PAVEL KLEIN ING. ARCH. OLGA KLEINOVÁ LUCIE ROUBALOVÁ ING. JIŘÍ HRNČÍŘ MGR. MARTIN NAWRATH ING. MARKÉTA SPRINZLOVÁ. PHD.D.. PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ

Více

7 --- 2.500 20.000 6 měs. - 1 rok 125c / 1b) 7 --- 25.000 50.000 1-2 roky 125c / 1c) 7 --- 7 --- 25.000 50.000 1-2 roky 125c / 1d)

7 --- 2.500 20.000 6 měs. - 1 rok 125c / 1b) 7 --- 25.000 50.000 1-2 roky 125c / 1c) 7 --- 7 --- 25.000 50.000 1-2 roky 125c / 1d) Přestupek (zkráceně) Přestupek Body Řízení pod vlivem alkoholu (nad 0,3 promile) Řízení ve stavu vylučujícím způsobilost (alkohol, návykové látky) Řízení ve stavu vylučujícím způsobilost (alkohol a návykové

Více