Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR."

Transkript

1

2 událostí, zjištěných nebo oznámených Z toho: - Přestupků: Trestných činů: 20 Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. - Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 7 - Zadržení hledaných osob: 3 - Převoz na záchytku: 105

3 - Krádeže v obchodních domech: 38 - Ověřování totožnosti černých pasažérů : 57 - Porušení vyhlášek města: Porušení nařízení města (podomní prodej): 11 - Řešených cyklistů: Zjištěných komunikačních závad: V místech často vznikajících černých skládek se využívají fotopasti. - Při stížnostech na hluk se používá přístroj na orientační měření hladiny hluku.

4 V prvním čtvrtletí 2016 požádalo na tísňové lince městské policie o pomoc občanů. Na strážníky se obracejí i občané, kteří jsou v ohrožení života či zdraví nebo v tíživé životní situaci. V této souvislosti strážníci pomohli 68 lidem. Rada či pomoc se rovněž týká dopravy, parkování, hledání adres, organizací či institucí.

5 Na podivné koledníky, kteří se v pozdních večerních hodinách pohybovali po městě a žádali o finanční příspěvek, byla upozorněna městská policie. Oznamovatel uvedl, že koledníci jsou oblečení do kostýmů tří králů, ale nemají správně označenou kasičku. Strážníci skupinku spatřili na Velkém náměstí. Před přijíždějící hlídkou se vykutálená partička snažila rychle nasednout do zaparkovaného vozidla Mercedes. Tři dívky ve věku let a devatenáctiletý mladík přiznali, že do města přijeli již začátkem týdne. Žádné povolení ke sbírce však nemají. Každý rok v tuto dobu objíždějí větší města, kde koledují a vybírají peníze pro sebe, což prý také každému dárci sdělí. Strážníci o události informovali státní policii. Policisté osoby poučili o nevhodnosti chování a doporučili jim opustit město. Strážníci informovali oddělení sociálně právní ochrany dětí v místě jejich bydliště.

6 Skupinka žebrajících a obtěžujících cizinců se v prvních lednových dnech pohybovala po městě. Čtyři mladíci a jedna dívka, původem z Rumunska, předstírali, že jsou hluchoněmí a lidem předkládali okopírovaný papír s logem UNICEFu. Ten měl dokládat, že pořádají finanční sbírku právě pro tuto organizaci. Skupinka se snažila zapůsobit na naše city a vyžebrat nějaké peníze. Ve chvíli, kdy je zastavila hlídka městské policie, mladíci se pokusili do křoví odhodit papír. Na něm již byly podpisy osob, od kterých finanční hotovost vybrali. A pak zázračně promluvili a dokonce i slyšeli. Přestože se snažili strážníky přesvědčit, že od nikoho nic nechtějí, ještě na místě se objevili svědci, kteří jejich tvrzení hned vyvrátili. Protože se jednalo o cizince, byla na místo přivolána cizinecká policie. Po ověření jejich totožnosti jim strážníci městské policie za podvodné jednání uložili pokuty ve výši dvakrát 5000 a jednou 2000 korun.

7 V dopoledních hodinám se v centru města pohyboval opilý muž a kolem sebe šermoval pětadvaceticentimetrovou katanou. Nejdříve seděl na zemi, po chvíli se však zvedl a vratkou chůzí došel až k zaparkovanému vozidlu. Přivolaná hlídka městské policie ho nalezla sedět za volantem. Strážníci opilého muže vyzvali, aby vystoupil a vysvětlil své chování. To však opilý muž opakovaně odmítal. Strážníky naopak častoval hrubými urážkami. Nakonec místo občanského průkazu vytáhl z pouzdra nůž, vystrčil ho z okna vulgárně se dožadoval, aby ho strážník nechal být. Nůž odmítl dobrovolně vydat, proto strážníci museli použít donucovací prostředky. Strážníci opilého muže vytáhli ven z auta, odzbrojili ho a přiložili mu pouta. Pětačtyřicetiletý muž byl stále vulgární a směrem ke strážníkům vykřikoval výhrůžky: Jsi Hradečák, já si tě najdu, zabiju tě. Měl jsem tě hned píchnout do krku!. K řešení byl předán Policii ČR. video:

8 Strážníci hradecké městské policie se během jednoho sobotního večera pokoušeli zachránit život hned dvěma mužům. První z nich ležel v naprosté tmě u garáží ve Fučíkově ulici. Strážníci si ho všimli jen díky tomu, že šli zkontrolovat zaparkované vozidlo, které mělo otevřené přední dveře. To upoutalo jejich pozornost. Přiblížili se k vozidlu a zahlédli postavu ležící o pár metrů dál. Muž byl v bezvědomí, měl nehmatný tep a nedýchal. Strážníci okamžitě zahájili nepřímou masáž srdce a kontaktovali záchrannou službu. V resuscitaci pokračovali až do příjezdu lékaře. Devětasedmdesátiletý muž byl převezen do nemocnice. Bohužel, přes veškerou snahu strážníků a záchranářů, v nemocnici zemřel. video:

9 O hodinu později zavolala na tísňovou linku městské policie žena a žádala o příjezd hlídky, jeden ze sousedů volá o pomoc. Strážníci přelezli z vedlejšího bytu na balkon a přes okno spatřili staršího muže, jak obtížně lapá po dechu. Stále se snažil volat o pomoc. Vzhledem ke zhoršujícímu se zdravotnímu stavu strážníci vyrazili vchodové dveře a vstoupili do bytu. Poskytli mu první pomoc a přivolali záchrannou službu. Do příjezdu záchranářů kontrolovali jeho zdravotní stav. Po prvotním vyšetření byl devětašedesátiletý muž převezen do nemocnice. Městská policie o události informovala rodinné příslušníky. Záchranná služba v obou případech ocenila rychlou a efektivní první pomoc poskytnutou strážníky.

10 Za rychlou a efektivní resuscitaci a vzápětí i za poskytnutou první pomoc poděkoval lékař záchranné služby strážníkům hradecké městské policie. Poděkování Dobrý den, rád bych poděkoval dvěma Vašim strážníkům za příkladně zahájenou a provedenou resuscitaci staršího muže dnes okolo 21:30 v okolí garáží v ulici Fučíkova. Dovolím si tvrdit, že Vaši strážníci pro záchranu muže, která se bohužel díky nezvratitelnému kritickému zdravotnímu stavu nezdařila, udělali v rámci svých možností maximum, za což jim patří uznání a poděkování. S pozdravem, sloužící lékař RV Záchranná služba Hradec Králové dovětek Dlužno dodat, že i při druhém našem dnešním zásahu za účasti Městské policie (strážníci vyrazili dveře, nalezli dušného pacienta, zavolali ZZS, s pacientem setrvali) nám byli strážníci velice nápomocní. Rychlý zásah u tohoto pacienta byl jistě nezbytnou podmínkou k záchraně mužova života. Pacient byl předán v nemocnici ve stabilizovaném stavu, v umělém spánku napojen na přístroj pro umělou plicní ventilaci. Pěkný den..

11 V nepravidelných intervalech se z bytu v panelovém domě ozývalo volání o pomoc. Sousedé, kteří kontaktovali městskou policii, sdělili, že žena nemůže otevřít dveře u bytu. Jestli má rozbitý zámek, nebo nemá klíče, nevědí. Od rozrušené obyvatelky bytu se strážníci dozvěděli, že nemůže najít klíče a je zde již dva dny zamčená. Zdravotní potíže nemá, jen se chce dostat ven. Operační důstojník zjistil, že čtyřiapadesátiletá žena má v Hradci Králové dceru. Kontaktoval ji a vysvětlil celou situaci. Nakonec se domluvili, že ji hlídka i s náhradním klíčem vyzvedne a převeze za matkou. Po otevření bytu dcera zjistila, že matka snědla větší množství léků, kolik jich bylo, však neví. Na místo byla přivolána záchranná služba. Po vyšetření zdravotníci rozhodli o jejím převozu do nemocnice.

12 Žárlivou scénu ztropila devětačtyřicetiletá žena svému příteli. Přistihla ho, jak se mezi garážemi pusinkuje a ohmatává jinou ženu. To ji rozzlobilo a hned si to s ním chtěla vyřídit. Začala ho strkat, mlátit a nakonec ho i zkopala. Druhá žena také schytala pár facek a kopanců, po kterých zůstala sedět na zemi. S napadáním nepřestala ani po příjezdu hlídky městské policie. Na výzvu, aby zanechala útoků, vůbec nereagovala. Za pomocí hmatů strážníci odvrátili další útok. Už to vypadalo, že se zklidnila, když se náhle otočila na sedící ženu a s vulgárními nadávkami se jí pokusila opět udeřit. Její agresivita se stále stupňovala, proto jí strážníci nasadili pouta. Vzhledem k tomu, že si napadená žena stěžovala na bolesti, přivolala hlídka záchrannou službu. Po vyšetření byla šestapadesátiletá žena převezena do nemocnice. Útočnice, stejně jako její přítel, skončili na záchytce. Cestou do zdravotnického zařízení se strážníkům přiznala, že ho v tomto týdnu bodla nožem do hrudníku, a jakmile ji propustí, tak zabije jeho, svoji sokyni i sebe. Tuto informaci předali strážníci státní policii.

13 Podezření, že řidič motorového vozidla řídí pod vlivem alkoholu, se potvrdilo. Na opilého řidiče byla ve večerních hodinách upozorněna městské policie. Ve vozidle se měly nacházet i dvě malé děti, které byly nebezpečnou jízdou ohroženy na zdraví. Operační důstojník proto informoval hlídky městské policie. Jedna z hlídek spatřila vozidlo odpovídajícím popisu v okrajové části města. Řidiči dala pokyn k zastavení a požádala o předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla. Přestože osmatřicetiletý muž tvrdil, že žádný alkohol před jízdou nepil, z jeho dechu byl cítit alkohol. Dechová zkouška mu prokázala 1,95 promile alkoholu, opakovanou zkoušku však již odmítl. Na místo byla přivolána státní policie, která si událost převzala k řešení. Pro děti si přijela matka a odvezla si je domů.

14 Strážníci se ve zvýšené míře zaměřují na kontrolu dodržování vyhlášky města, týkající se pohybu psů, uklízení psích exkrementů a dodržování povinnosti mít psa řádně přihlášeného. Za první čtvrtletí bylo zkontrolováno 414 psů a 137 odchycených zvířat bylo převezeno do útulku.

15 Za porušení vyhlášky města, týkající se pohybu psů na veřejném prostranství a uklízení psích exkrementů, bylo blokovou pokutou řešeno 211 osob. Za porušení vyhlášky města, zakazující ve vybraných lokalitách požívání alkoholu na veřejnosti, bylo blokovou pokutou řešeno 63 osob.

16 Podomní prodejci dál chodí po domech a obtěžují obyvatele. Za první čtvrtletí 2016 řešili strážníci 11 podomních prodejců. Strážníci mohou prodejce řešit na místě pokutou do 1000 korun. Pokud s pokutou nesouhlasí nebo jsou řešeni opakovaně, případ je předán ke správnímu orgánu magistrátu. V případě fyzické osoby zde může výše pokuty dosáhnout až 30 tisíc korun. Pokud se prohřeší podnikatel nebo právnická osoba může být udělena pokuta až 200 tisíc korun.

17 Strážníci hradecké městské policie řeší denně přes 140 událostí, od parkování, přes pomoc občanům, až po zásah proti opilým či násilnickým osobám. Stále častěji se setkávají s agresivitou lidí, vůči kterým zasahují. V zájmu ochrany života a zdraví osob a své vlastní, při ochraně majetku a veřejného pořádku, jsou stále častěji nuceni použít donucovacích prostředků. V prvním čtvrtletí roku 2016 byly donucovací prostředky použity v 15 případech. V závorce údaje za stejné období 2014

18 První den spolu novoroční ohňostroj Tříkrálová sbírka Návštěva policejního prezidenta 9. královéhradecký masopust Valentýnské setkání 8. Královéhradecký masopust Pietní akt T.G.Masaryk Velikonoční jarmark Setkání diecézní mládeže Hokejová utkání Fotbalová utkání Basketbalová utkání Dohled nad příjezdem a odjezdem fanoušků Svoz nebezpečného odpadu

19 -----Original Message----- From: Sent: Friday, February 05, :32 PM To: Mestska Policie Subject: poděkování Dobrý den, chtěla bych poděkovat dvěma strážníkům městské policie z Hradce Králové, kteří byli dnes u nás před polednem v Předměřické ulici v Plotištích pro pejska, kterého jsme, den předem vytáhli promrzlého a topícího se v bazénu. Strážníci byli moc ochotní a příjemní, pejska odvezli do útulku a dobře se o něho postarali. Ještě jednou děkuji. S pozdravem Alena V.

20 Oddělení prevence kriminality se v rámci svých přednášek zaměřuje na sociálně-patologické jevy. Přednášky přizpůsobuje aktuálnosti a věku dané cílové skupiny, od školáků v mateřských a základních školách, přes studenty středních škol až po seniory. Za první čtvrtletí roku 2016 bylo zrealizováno 81 přednášek pro 1005 posluchačů všech věkových kategorií. Z toho se studentů zúčastnilo 80 hodin výuky základů sebeobrany.

21 Oddělení prevence kriminality Městské policie Hradec Králové pokračovalo v projektu vzdělávání seniorů pod názvem Akademie seniorů. Program je postavený na vybraných aktuálních tématech, přednášených v samostatných blocích. V prvních třech měsících letošního roku jsme přednášky zaměřili na informace o požární prevenci, trestné činnosti páchané na seniorech a na poskytování první pomoci. Cílem je zvýšení právního povědomí a získání praktických znalostí, vedoucích k větší bezpečnosti našich seniorů.

22 Strážníci hradecké městské policie pravidelně navštěvují děti ve Škole a školce v postýlce při Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Jedná se o dlouhodobý projekt, který realizuje městská policie ve spolupráci s fakultní nemocnicí již čtvrtým rokem. S malými pacienty strážníci stráví příjemné odpoledne, při kterém se probírají témata aktuální pro danou věkovou skupinu. Děti i jejich rodiče, kteří jsou často přednáškám přítomni, si zopakují pravidla bezpečného chování a seznámí se třeba i se základy první pomoci, či postupy při volání na tísňové linky. S některými strážníci posedí ve společenské místnosti, ty vážněji nemocné pak navštíví i na pokojích. Na rozloučenou dostanou děti malé dárky v podobě reflexních přívěšků, omalovánek a malé sladkosti.

23 Městská policie spolupracuje při řešení problematiky nálezů nebezpečného injekčního materiálu po drogově závislých osobách s o.s. Laxus. Občanské sdružení se zabývá poradenstvím i terénní sociální prací v této oblasti a nalezený nebezpečný materiál odborně likviduje. V prvním čtvrtletí 2016 bylo nalezeno a předáno 135 kusů stříkaček.

24 Městská policie HK spolupracuje při řešení osob mladších 18 let s Oddělením sociálně právní ochrany dětí MmHK. V prvním čtvrtletí 2016 se předávalo 11 událostí týkajících se 17 osob, z toho 12 dětí a 5 mladistvých. V 0 případech se jednalo o alkohol, v 8 o krádeže a 3 osoby byly řešeny v jiné souvislosti. Žádná osoba mladší 18 let se nepostupovala Policii ČR s podezřením na trestný čin. 1 dítě se jako ohrožené (v souvislosti s domácím násilím) předávalo kurátorům. MPHK vyhledala a předala Oddělení koncepcí sociálních služeb MmHK ve čtvrtém čtvrtletí 6 ohrožených seniorů. OPK předalo 3 obětem trestných činů kontakt na terapeuty a poradce.

25 Hradecká městská policie se aktivně podílí i na řešení problematiky domácího násilí. V rámci této problematiky spolupracuje městská policie s Policií ČR, soudy, Probační a mediační službou, Oddělením sociálně právní ochrany dětí MmHK, Intervenčním centrem pro osoby ohrožené domácím násilím, Adrou a odbornými psychologickými poradnami. V prvním čtvrtletí 2016 byly postoupeny 4 události s podezřením na domácí násilí Policii ČR.

26 Ve 1. čtvrtletí roku 2016 proběhlo na území našeho města přes 55 jednání Komisí místních samospráv. Z jednání komisí vyplynuly směrem k hradecké městské policii především tyto požadavky: Častější měření rychlosti ve vybraných lokalitách. Žádosti KMS o schválení dalších úseků k měření rychlosti. Dohled nad parkováním - průjezdnost pro jednotky IZS a svoz odpadů, parkování vozidel a motocyklů na chodnících a cyklostezkách. Dohled nad dodržováním zákazu vjezdu a parkování nákladních vozidel ve vybraných lokalitách. Do problémových lokalit umístit fotopasti, kontrolovat dodržování nočního klidu. Navýšení hlídkové činnosti v okrajových částech města a na sídlištích. Monitorovat černé skládky. Častější kontroly na dětských hřištích.

27 Žádost o dohled nad přechody u základních škol, umístění bezpečnostních kamer a rozšíření městského kamerového monitorovací systému. Důsledně kontrolovat dodržování obecně závazné vyhlášky zakazující požívání alkoholu ve vybraných lokalitách a OZV, která stanoví pravidla pro spalování rostlinných materiálů. Kontrola dodržování OZV zakazující požívání alkoholu ve vybraných lokalitách. Přísněji postihovat majitele psů za nedodržování vyhlášky města o volném pohybu psů a úklidu psích exkrementů. Vymezit lokality pro zónu bez psů a zónu psů na volno. Kontrolovat veřejný pořádek v místech, kde se opakovaně schází osoby bez domova a nepřizpůsobiví občané. Kontroly vraků, kontaktování jejich majitelů, případně předání návrhu na jejich odstranění. Kontrola cyklistů, zejména neukázněná jízda na chodnících, jízda přes přechod a osvětlení za snížené viditelnosti.

Přestupků: 6 274 Trestných činů: 25. Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR.

Přestupků: 6 274 Trestných činů: 25. Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. leden březen 2011 Přestupků: 6 274 Trestných činů: 25 Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. V tomto období se stráţníci ve zvýšené míře zaměřili na kontrolu dodrţování vyhlášky

Více

Celkem 12 774 (12 222) událostí.

Celkem 12 774 (12 222) událostí. Červenec září 2014 Celkem 12 774 (12 222) událostí. Přestupků: 5 132 (4 916) Trestných činů: 28 (36) Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog:

Více

Přestupků: Trestných činů: 10 Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR

Přestupků: Trestných činů: 10 Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR 13 065 událostí, zjištěných nebo oznámených Na tísňové lince 156 bylo přijato 3 859 hovorů Přestupků: 4 585 Trestných činů: 10 Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR Řízení v opilosti

Více

13 106 ( 13 361) zjištěných nebo oznámených událostí Za celý rok 2014 to bylo celkem 53 407 (51 529) událostí z toho: Přestupků: 5 308 ( 5 459) Za celý rok 2014 pak 22 639 přestupků Trestných činů: 36

Více

Muž z Jihlavska chtěl vykrást trafiku. Zadrželi ho strážníci

Muž z Jihlavska chtěl vykrást trafiku. Zadrželi ho strážníci Muž z Jihlavska chtěl vykrást trafiku. Zadrželi ho strážníci Pozorný svědek zabránil vykradení trafiky v Pekárenské ulici. Zároveň pomohl strážníkům dopadnout pachatele. Tím je muž (46) z Jihlavska. Mluvčí

Více

O prodlouženém víkendu se policisté zaměřili na neukázněné řidiče na silnicích

O prodlouženém víkendu se policisté zaměřili na neukázněné řidiče na silnicích O prodlouženém víkendu se policisté zaměřili na neukázněné řidiče na silnicích Policisté dopravní, pořádkové a cizinecké policie z Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v rámci velikonoční dopravně

Více

MONITORING TISKU TÝDEN 2018 MĚSTSKÁ POLICIE ČESKÉ BUDĚJOVICE

MONITORING TISKU TÝDEN 2018 MĚSTSKÁ POLICIE ČESKÉ BUDĚJOVICE Pondělí, 4. června 2018 Zdroj: Českobudějovicky deník, str. 3 Autor: win Z odstaveného vagonu nechtěl ven České Budějovice V sobotu krátce před půlnocí vyjeli městští strážníci v Budějovicích do areálu

Více

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Pondělí, 26. října 2015 Zdroj: Regiony24.cz (odkaz) Rubrika: AKTUÁLNĚ/ SPOLEČNOST Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj. V pátek

Více

Dívka nadýchala téměř pět promile

Dívka nadýchala téměř pět promile Pondělí, 4. dubna 2016 Autor: Mgr. David Štýfal Dívka nadýchala téměř pět promile České Budějovice Strážníci českobudějovické městské policie vyleji minulou středu před devátou hodinou dopoledne na pomoc

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.3.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc březen Celkem bylo řešeno 11 případů

Více

Do Samsonovy kašny hodili stůl a utrhli stěrač z auta. Mladíky přistihli strážníci

Do Samsonovy kašny hodili stůl a utrhli stěrač z auta. Mladíky přistihli strážníci Čtvrtek, 14. ledna 2016 Zdroj: Jižní Čechy Teď (odkaz) Rubrika: Budějovicko Autor: Markéta Snížková Do Samsonovy kašny hodili stůl a utrhli stěrač z auta. Mladíky přistihli strážníci ČESKÉ BUDĚJOVICE -

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

FOTO: Městská policie Nymburk slaví 10.výročí svého vzniku.

FOTO: Městská policie Nymburk slaví 10.výročí svého vzniku. Městská policie v Nymburce oslavila v roce 2006 desáté výročí své činnosti. Z tohoto důvodu připravili strážníci pro občany akce, které by činnost městské policie přiblížili veřejnosti. Nejvíce zájemců

Více

Bagatelní kriminalita neexistuje MP HK

Bagatelní kriminalita neexistuje MP HK Bagatelní kriminalita neexistuje MP HK Lze to zvládnout? Přehlížená menší kriminalita vede rychle k následujícím rizikům: - ztráta důvěry veřejnosti a snaha brát spravedlnost do vlastních rukou - nárůst

Více

PŘIPRAVENNOST PČR K ČINNOSTI V IZS. Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

PŘIPRAVENNOST PČR K ČINNOSTI V IZS. Krajské ředitelství policie kraje Vysočina 25. února 2015 PŘIPRAVENNOST PČR K ČINNOSTI V IZS 2 Cvičení IZS v r. 2014 Datum konání Předmět cvičení Místo cvičení 20. 5. 2014 Požár výškové budovy Počet nasazených policistů Havlíčkův Brod 20 4. 6.

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc Listopad Celkem bylo řešeno 19 případů

Více

Č.j. MP8/2016/Z4 V Milevsku dne 5. ledna ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o činnosti MĚSTSKÉ POLICIE MILEVSKO za rok za BLOKOVÉ POKUTY Počet BNP a

Č.j. MP8/2016/Z4 V Milevsku dne 5. ledna ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o činnosti MĚSTSKÉ POLICIE MILEVSKO za rok za BLOKOVÉ POKUTY Počet BNP a Město Milevsko Městská Policie Náměstí E. Beneše 733, 399 1 Milevsko, tel. 382 521 389, 382 522 426, mob. 737 14 93, tísňová linka 156 ID datové schránky: 8kabvcx, E-mail: mpolicie@milevsko-mesto.cz, WWW:

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2015

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2015 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2015 Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2015 zajišťovala městská policie místní záležitosti veřejného pořádku na území města Nymburka a plnila další úkoly

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc leden Celkem bylo řešeno 7 případů

Více

I. Znalostní test zaměřený na Policii České republiky (dále jen Policie ČR)

I. Znalostní test zaměřený na Policii České republiky (dále jen Policie ČR) Název týmu: Hlubocký detektiv Název školy: ZŠ Hluboká nad Vltavou Kategorie: II. kategorie I. Znalostní test zaměřený na Policii České republiky (dále jen Policie ČR) 1) Kdo zřizuje Policii ČR a kdo městskou

Více

Koncepce prevence kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta

Koncepce prevence kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta Koncepce kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta 2012 2016 Akční plán kriminality na léta 2014 2015 1. Snížení nápadu majetkové trestné činnosti, se zaměřením na vloupání do rekreačních

Více

Městská policie České Budějovice hledá nové strážníky

Městská policie České Budějovice hledá nové strážníky Čtvrtek, 6. srpna 2015 Zdroj: Regiony24 (odkaz) Autor: Věra Školková Městská policie České Budějovice hledá nové strážníky Strážník MP České Budějovice s rotvajlerem Cesarem. Autor / zdroj: Mgr. Václav

Více

P Ř E H L E D Č I N N O S T I M P za rok 2012

P Ř E H L E D Č I N N O S T I M P za rok 2012 P Ř E H L E D Č I N N O S T I M P za rok 2012 Zjištění trestné činnosti Zadrženo pachatelů trestné činnosti Zadrženo hledaných osob Zjištěno přestupků celkem: 17 x 16 x 9 x 5 292 x přestupky na úseku dopravy

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 Na základě podnětu občana pana Dolejše předkládám ZM a občanům informaci o činnosti MěPo a jejím financování. Z dokumentu

Více

Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie

Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie Volební noviny č. 2 Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie Hnutí NEZÁVISLÍ a sdružení PRO Vratimov bude prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením

Více

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: ,

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: , MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého 9 277 46 Veltrusy Tel: 777 919 156, 777 919 157 e-mail: mestska.policie@veltrusy.cz ZPRÁVA O STAVU A ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE VELTRUSY ZA ROK 2016. Statistiky událostí

Více

STOP DOMÁCÍMU NÁSILÍ. Domácí násilí je mnohem častějším jevem, než se většina lidí domnívá. I ve Vašem okolí se může vyskytovat oběť domácího násilí.

STOP DOMÁCÍMU NÁSILÍ. Domácí násilí je mnohem častějším jevem, než se většina lidí domnívá. I ve Vašem okolí se může vyskytovat oběť domácího násilí. STOP DOMÁCÍMU NÁSILÍ Domácí násilí je mnohem častějším jevem, než se většina lidí domnívá. I ve Vašem okolí se může vyskytovat oběť domácího násilí. DOMÁCÍ NÁSILÍ je chování, které v partnerském soužití

Více

Muž seděl na okraji silnice v Českých Budějovicích. V lidech budil obavy

Muž seděl na okraji silnice v Českých Budějovicích. V lidech budil obavy Sobota, 5. prosince 2015 Zdroj: Policejní deník (odkaz) Rubrika: České Budějovice Autor: Mgr. Věra Školková Muž seděl na okraji silnice v Českých Budějovicích. V lidech budil obavy Ve čtvrtek 3. prosince

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 V roce 2018 pracovala MěPo Mimoň v počtu 4 strážníků a dvou asistentů městské policie. Nutno však podotknout, že v měsíci srpnu ukončil jeden ze strážníků

Více

Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje TISKOVÁ KONFERENCE VYHODNOCENÍ ROKU 2011

Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje TISKOVÁ KONFERENCE VYHODNOCENÍ ROKU 2011 Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje TISKOVÁ KONFERENCE VYHODNOCENÍ ROKU 2011 Hradec Králové 30. 1. 2012 Dámy a pánové, vážení hosté, začátkem každého roku Vám již tradičně předkládáme informace

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 28.2.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc únor Celkem bylo řešeno 11 případů

Více

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh Na jaře 2015 probíhalo dotazníkové šetření mezi obyvateli města, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel v oblasti kriminality a prevence kriminality

Více

Činnost služby dopravní

Činnost služby dopravní Činnost služby dopravní policie v roce 29 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 14. ledna 21 DOPRAVNÍ PŘESTUPKY ŘIDIČŮ MOTOROVÝCH VOZIDEL Celkem řešeno řidičů motorových vozidel blokově na místě 513 786

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE v Novém Jičíně dne 5.4.2013 Zpráva o činnosti Městské policie Nový Jičín za 1.čtvrtletí roku 2013 Předkládá PhDr.Jaroslav Dvořák starosta města Zpracoval: Ing.René Škoda

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2016

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2016 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2016 Městská policie Nymburk završila v roce 2016 dvacátý rok své činnosti. Hlavním úkolem, kterého se městská policie držela, bylo zajišťování místních

Více

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2012

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2012 Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2012 Odbor bezpečnostní politiky Ministerstvo vnitra ČR červen 2013 1 Úvod Údaje o činnosti obecních policií za rok 2012 poskytly obce, ve kterých je

Více

Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2016

Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2016 Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2016 Zpracoval: Bc. Tomáš Žák koordinátor prevence kriminality Dne: 15. 11. 2016 Metodologie šetření Pro dotazníkové šetření byl využit webový dotazník, který

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

Útvar prevence. Organizuje a uskutečňuje preventivní aktivity MP.

Útvar prevence. Organizuje a uskutečňuje preventivní aktivity MP. Útvar prevence Útvar prevence Je specializovaný útvar, jehož úkolem je zapojení Městské policie hl. m. Prahy do preventivních aktivit organizovaných a koordinovaných hlavním městem Prahou. Organizuje a

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Zábřeh za rok 2008

Zpráva o činnosti Městské policie Zábřeh za rok 2008 Zpráva o činnosti Městské policie Zábřeh za rok 2008 Městská policie Zábřeh Počet stran: 12. Zpracovatel: Václav Doubrava Datum: 19.1.2008 Obsah: 1. Předmět činnosti 1.1. Přestupky 1.1.1. Dopravní přestupky

Více

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Bezpečnostní složky v ČR I. Policie ČR Bezpečnostní složka zřízená státem Plně hrazená z prostředků státu Působnost na celém

Více

Řidič nadýchal na rušné budějovické třídě přes čtyři promile

Řidič nadýchal na rušné budějovické třídě přes čtyři promile Pátek, 25. září 2015 Zdroj: idnes.cz (odkaz) Autor: khr, mrk Řidič nadýchal na rušné budějovické třídě přes čtyři promile Čtyři promile nadýchal jednašedesátiletý řidič, kterého zastavili strážníci na

Více

PROGRAM PRIMÁRNÍ SOCIÁLNÍ PREVENCE Oddělení prevence a dohledu Městská policie Karlovy Vary

PROGRAM PRIMÁRNÍ SOCIÁLNÍ PREVENCE Oddělení prevence a dohledu Městská policie Karlovy Vary PROGRAM PRIMÁRNÍ SOCIÁLNÍ PREVENCE Oddělení prevence a dohledu Městská policie Karlovy Vary ODDĚLENÍ PREVENCE A DOHLEDU MĚSTSKÉ POLICIE K.VARY Historie a vývoj Vize a cíle Programy zaměřené na děti a mládež

Více

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA.

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA. MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města Ostravy - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva města

Více

Policie České republiky. Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje. senioři a kriminalita

Policie České republiky. Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje. senioři a kriminalita Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje senioři a kriminalita Jihočeský kraj základní údaje rozloha 10 056 km 2 počet obyvatel 630 063 62 obyvatel/km 2 počet obcí 623 délka

Více

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2011

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2011 Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 211 Odbor bezpečnostní politiky Ministerstvo vnitra ČR červen 212 1 Úvod Údaje o činnosti obecních policií za rok 211 zde prezentované poskytly obce,

Více

VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994

VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994 Obec Hrádek VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994 o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí Zastupitelstvo obce Hrádek schválilo na svém jednání dne 11.3.l994 podle zákona o obcích č. 367/l99O

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE v Novém Jičíně dne 14.4.2014 Zpráva o činnosti Městské policie Nový Jičín za 1.čtvrtletí roku 2014 Předkládá PhDr.Jaroslav Dvořák starosta města Zpracoval: Ing.René Škoda

Více

Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014

Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014 Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014 Předkládá: Miloš Fuchs DiS,vrchní strážník Dne 12.února 2013 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE ZA ROK

Více

Jak postupovat při řešení krizových situací. Jak řešit případy související s užíváním návykových látek v prostředí školy

Jak postupovat při řešení krizových situací. Jak řešit případy související s užíváním návykových látek v prostředí školy Krizový plán Jak postupovat při řešení krizových situací Jak řešit případy související s užíváním návykových látek v prostředí školy Pojem návykové látky zahrnuje veškeré látky, které jsou schopné ovlivnit

Více

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku:

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku: Nulová tolerance Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 29. Důvody vzniku: vysoká míra kriminality páchané na osobách soustavné narušování veřejného pořádku údajná fáma o migraci nepřizpůsobivých

Více

Pes zdržel maďarský zájezd České Budějovice Velmi kuriózní situaci prožili turisté z Maďarska v Českých Budějovic.

Pes zdržel maďarský zájezd České Budějovice Velmi kuriózní situaci prožili turisté z Maďarska v Českých Budějovic. Pondělí, 21. května 2018 Zdroj: Mladá fronta Dnes, str. 14 Autor: kali Pes zdržel maďarský zájezd České Budějovice Velmi kuriózní situaci prožili turisté z Maďarska v Českých Budějovic. Při páteční bouřce

Více

Osnova: 7. 7.1. 7.2. 7.3. 7.4. 7.5.

Osnova: 7. 7.1. 7.2. 7.3. 7.4. 7.5. Zpráva o činnosti Městské policie České Budějovice za II. čtvrtletí roku 28 Osnova: 1. Statistika událostí II. čtvrtletí 28, hlídková sluţba ( vč. psovodi cyklohlídky) 2. Statistika událostí II. čtvrtletí

Více

Fórum městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa

Fórum městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa Fórum městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa Veřejná diskuze o problémech, které obyvatele trápí Kulturní sál Horizont Mírová 3465/6, Ústí nad Labem pondělí 12. listopadu od 17 hodin Program: stanovení

Více

Práskl známého, že ukradl kolo

Práskl známého, že ukradl kolo Pátek, 31. července 2015 Zdroj: Českobudějovický deník Práskl známého, že ukradl kolo Potkali se u čerstvě ukradeného kola, když pak šlo do tuhého, jeden klidně napráskal druhého, jako by se nechumelilo.

Více

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Územní odbor Mělník. Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014.

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Územní odbor Mělník. Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014. KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Mělník Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014 Počet listů: 5 Zpráva o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008 Územní pravomoc : katastrální území města Jirkova, kam spadá i Starý Březenec, Červený Hrádek a Jindřišská Městská policie zajišťuje následující činnosti :

Více

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012 str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba -Technické vybavení 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2013 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2013

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2013 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2013 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 100008-2/ČJ-2014-0012OR Praha 03. března 2013 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám zástupce starosty MČ JUDr. Petra LACHNITA P r a

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2015

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2015 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 81477-2/ČJ-2015-0012OR Praha 03. března 2015 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám starosty MUDr. Radky KLÍMY P r a h a 5 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ

Více

D. POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY zkušební otázky z ústní části. Policie ČR

D. POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY zkušební otázky z ústní části. Policie ČR D. Policie ČR 64 1. Srovnejte oprávnění prokazování totožnosti, kterým disponuje podle zákona o obecní policii strážník s obdobným oprávněním policisty podle zákona o Policii ČR. Oprávnění požadovat prokazování

Více

Č.j.KRPC- 3298/ČJ Čimelice 8.ledna 2010

Č.j.KRPC- 3298/ČJ Čimelice 8.ledna 2010 Policie České republiky Krajské ředitelství Jihočeského kraje Obvodní oddělení Čimelice Č.j.KRPC- 3298/ČJ-2010-020513 Čimelice 8.ledna 2010 Počet listů: 4 Dle rozdělovníku Zpráva o činnosti a bezpečnostní

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE str. Miroslav Toužimský. pověřený strážník. Městské policie Unhošť

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE str. Miroslav Toužimský. pověřený strážník. Městské policie Unhošť ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2017 str. Miroslav Toužimský pověřený strážník Městské policie Unhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba - Technické vybavení 2. Činnost městské policie -

Více

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2010

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2010 Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 21 Odbor bezpečnostní politiky Ministerstvo vnitra ČR červen 211 1 Úvod Údaje o činnosti obecních policií za rok 21 poskytly na požádání Ministerstvu

Více

Zaklíněná srna, kotě pod kapotou. Strážníci v sobotu zachraňovali především zvířata

Zaklíněná srna, kotě pod kapotou. Strážníci v sobotu zachraňovali především zvířata Neděle, 16. července 2017 Zdroj: Budějcká drbna (odkaz) Rubrika: Zprávy / Krimi Autor: Lukáš Dvořák Zaklíněná srna, kotě pod kapotou. Strážníci v sobotu zachraňovali především zvířata Sobota přinesla městským

Více

VÝSLEDNOST Krajského ředitelství policie Zlínského kraje

VÝSLEDNOST Krajského ředitelství policie Zlínského kraje VÝSLEDNOST Krajského ředitelství policie Zlínského kraje 2014 ZÁKLADNÍ DATA Zlínský kraj se nachází ve východní části České republiky 2 ZÁKLADNÍ DATA 3 ZÁKLADNÍ DATA PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ PLÁN SKUTEČ T.j.

Více

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHAT A CHRÁNIT. plk. Mgr. Karel Pospíšil vedoucí operačního odboru Správy Jmk PČR

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHAT A CHRÁNIT. plk. Mgr. Karel Pospíšil vedoucí operačního odboru Správy Jmk PČR POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHAT A CHRÁNIT Praha Hotel Praha Praha, 29 29. dubna dubna. 2008 2 Konference 2. o bezpečnosti silničního provozu v obcích plk. Mgr. Karel Pospíšil vedoucí operačního odboru

Více

Oprávnění strážníků. Oprávnění strážníků obecní policie jsou dána zákonem a vymezují rozsah jejich působnosti.

Oprávnění strážníků. Oprávnění strážníků obecní policie jsou dána zákonem a vymezují rozsah jejich působnosti. Oprávnění strážníků Oprávnění strážníků obecní policie jsou dána zákonem a vymezují rozsah jejich působnosti. Strážníci městské policie při výkonu svého povolání disponují řadou zákonných oprávnění, která

Více

PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015

PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015 PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015 Zpracoval: Mgr. Luboš Raisner a kolektiv 1 Obsah 1. Úvod... 3 1. Oblast organizační a personální... 3 2. Plán činnosti na úseku veřejného pořádku...

Více

Město Jilemnice Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice IČ 00275808 tel. 481 565 111. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/C2.

Město Jilemnice Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice IČ 00275808 tel. 481 565 111. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/C2. Město Jilemnice Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice IČ 00275808 tel. 481 565 111 Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/C2.00061 Zápis z jednání u kulatého stolu na téma Prevence sociálně patologických

Více

Autor: Mgr. Ivo Šenk Datum: 30.1.2013

Autor: Mgr. Ivo Šenk Datum: 30.1.2013 Poskytnutí první pomoci 1. část Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_ 18_18 Tématický celek: Člověk Autor: Mgr. Ivo

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2010 Vypracoval : Stanislav Procházka ředitel Městské policie KLADNO Obsah : 1. Úvod 2. Personální zajištění 2.1. Vzdělávání a příprava strážníků 3. MKS,

Více

1. Cítíte se v naší MČ bezpečně?

1. Cítíte se v naší MČ bezpečně? Vyhodnocení dotazníkového šetření bezpečnost v Újezdě nad Lesy Bylo provedeno dotazníkové šetření mezi občany MČ Újezd nad Lesy. Šetření se zúčastnilo 33 občanů. Vyplněné dotazníky byly anonymní a ne u

Více

Pokyn ředitele Domu dětí a mládeže Hradec Králové k minimálnímu standardu bezpečnosti

Pokyn ředitele Domu dětí a mládeže Hradec Králové k minimálnímu standardu bezpečnosti Pokyn ředitele Domu dětí a mládeže Hradec Králové k minimálnímu standardu bezpečnosti Dům dětí a mládeže Rautenkrancova 1241 Hradec Králové 500 03 Čj.: 2/2015 1. Identifikační údaje 1.a. Základní údaje

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

Bezpečnost provozu v TKB. Ing. Lukáš Rákosník SATRA, spol. s r.o.

Bezpečnost provozu v TKB. Ing. Lukáš Rákosník SATRA, spol. s r.o. Bezpečnost provozu v TKB Ing. Lukáš Rákosník SATRA, spol. s r.o. Mimořádné události (požár) povrch vs. tunel v tunelu => vyšší míra nebezpečí než na povrchových komunikacích. 2 Bezpečnostní opatření Stavební

Více

AGRESIVNÍ PACIENT PŘI ZÁSAHU

AGRESIVNÍ PACIENT PŘI ZÁSAHU AGRESIVNÍ PACIENT PŘI ZÁSAHU ZDRAVOTNICKÉ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY Jaroslav Pekara 1, Marie Trešlová 2 1) Oddělení anesteziologie, resuscitační a intenzivní péče, Ústřední vojenská nemocnice Praha 2) ZSF Jihočeské

Více

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) Městské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi -----------------------------------------------------------------

Více

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ. Novinky a změny k (zákon č. 48/2016 Sb.)

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ. Novinky a změny k (zákon č. 48/2016 Sb.) ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ Novinky a změny k 20. 2. 2016 (zákon č. 48/2016 Sb.) Co se mění? Zákonem č. 48/2016 Sb. je novelizován zákon o provozu na pozemních komunikacích (č. 361/2000 Sb.). Podstata úprav Hlavní

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015 Městská policie Desná, Krkonošská 500, Desná v Jizerských horách ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015 Městská policie Desná Zpracoval: Ing. Miroslav ERLEBACH Desná leden 2016 Obsah: 1. Obecná

Více

11. Bezpečnost a krizové řízeni

11. Bezpečnost a krizové řízeni 11. Bezpečnost a krizové řízeni 11.1 Práce Policie ČR Na území města zajišťuje výkon služby Obvodní oddělení Policie ČR Val. Meziříčí. Zprávu o stavu veřejného pořádku na území města projednává 1x ročně

Více

18. Kriminalita Kriminalita ve městě Pardubice a přilehlých obcích *)

18. Kriminalita Kriminalita ve městě Pardubice a přilehlých obcích *) 18. Kriminalita Celkový počet zjištěných trestných činů v Pardubicích a přilehlých obcích měl v letech 2000 2005 převážně klesající tendenci. Mezi počátečním a koncovým rokem sledovaného období bylo zjištěno

Více

Č.j.: KRPA /ČJ KR Praha 08. června 2016

Č.j.: KRPA /ČJ KR Praha 08. června 2016 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 120231-3/ČJ-2016-0012KR Praha 08. června 2016 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám starosty MUDr. Radky KLÍMY P r a h a 5 ZPRÁVA O

Více

Smysl peer péče v organizaci - ZZS KHK. Mgr. Iveta Nováková Knížková

Smysl peer péče v organizaci - ZZS KHK. Mgr. Iveta Nováková Knížková Smysl peer péče v organizaci - ZZS KHK Mgr. Iveta Nováková Knížková SPIS v KHK Podpora všech zdravotníků,kteří prožívají profesně náročné a někdy i nadlimitně zátěžové situace. Zavedení - březen 2012 V

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 28.8.2009 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

May 30, 2013. VY_52_INOVACE_29.notebook. Městská policie. SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona

May 30, 2013. VY_52_INOVACE_29.notebook. Městská policie. SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona Městská policie SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona 1 Název školy Autor Název šablony Číslo projektu Předmět Tematický celek SOŠ InterDact s.r.o. Most Bc. Ilona Vébrová V/2_Inovace a zkvalitněnívýuky

Více

MĚSTSKÁ POLICIE CHABAŘOVICE Husovo náměstí 17, tel:

MĚSTSKÁ POLICIE CHABAŘOVICE Husovo náměstí 17, tel: MĚSTSKÁ POLICIE CHABAŘOVICE Husovo náměstí 17, tel: 725 062 547 V Chabařovicích, dne : 2.02.2007 Činnost MěP Chabařovice za rok 2006. Městská policie Chabařovice v počtu 3 strážníků, zabezpečuje místní

Více

Město Rokycany. Nařízení č. 5/2011. o organizaci parkování na území města Rokycany

Město Rokycany. Nařízení č. 5/2011. o organizaci parkování na území města Rokycany Město Rokycany Nařízení č. 5/2011 o organizaci parkování na území města Rokycany Rada města Rokycany se usnesla dne 15. listopadu 2011 vydat podle 11, odst 1, zákona č.128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí MĚ STSKÁ POLICIĚ Zákostelní 720 PLANÁ NAD LUŽNICÍ 20. ledna 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí za rok 2017 1. Úvod Městská policie Planá nad Lužnicí zabezpečující místní záležitosti

Více

Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2015

Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2015 Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2015 Základní údaje Počet obyvatel 584 750 Počet policistů Počet občan. zam. Počet obyvatel na policistu 473 Počet trestných činů (v r. 2015)

Více

Městská policie Semily

Městská policie Semily Městská policie Semily Zpráva o činnosti v roce 2015 1 Obsah o Krycí list 1 o Obsah 2 o Kontakty, personalistika, služby 3 o Spolupráce s Policií ČR a dalšími institucemi 4 o Monitorovací systémy 5 o Prevence

Více

podstatu přestupku, předá podklady obecnímu úřadu ke správnímu řízení, - předkládá obecní radě návrhy na opatření ke zlepšení požární prevence.

podstatu přestupku, předá podklady obecnímu úřadu ke správnímu řízení, - předkládá obecní radě návrhy na opatření ke zlepšení požární prevence. Město Nový Bydžov Vyhláška č. 1/1997 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NOVY BYDŽOV. Městské zastupitelstvo v Novém Bydžově se usneslo dne 26. 2. 1997 vydat podle 36, odst. 1., písm. f), zák. ČNR č. 367/1990

Více

Základy první pomoci

Základy první pomoci Základy první pomoci CZ.1.07/1.3.44/02.0009 CZ.1.07/1.3.44/02.0009 www.kapa-ops.cz První pomoc Kdo zachránil jeden život, jakoby zachránil celý svět. (Talmud) Poskytnutí první pomoci je základní občanskou

Více

Státní požární dozor - 31 zákona č. 133/1985 Sb., zákona o požární ochraně

Státní požární dozor - 31 zákona č. 133/1985 Sb., zákona o požární ochraně Státní požární dozor - 31 zákona č. 133/1985 Sb., zákona o požární ochraně Výkon státního požárního dozoru (1) Státní požární dozor se vykonává a) kontrolou dodržování povinností stanovených předpisy o

Více

Vynucování práva týkající se řízení pod vlivem alkoholu v ČR

Vynucování práva týkající se řízení pod vlivem alkoholu v ČR Vynucování práva týkající se řízení pod vlivem plk. Ing. Leoš Tržil, ŘSDP PP ČR Praha 26. září 2012 Alkohol a jeho řešení Resortní akční program MV pro plnění Národní strategie bezpečnosti Národní strategie

Více

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska Policejní zpravodaj pro občany Přerovska 2 / 2015 Obsah zpravodaje: - statistické ukazatele za rok 2015 - trestná činnost - dopravní nehodovost - aktuální a prázdninové dopravní uzavírky přerovského okresu

Více

PROBLEMATIKA ZAJIŠŤOVÁNÍ FYZICKÉ BEZPEČNOSTI NEMOCNIC, SOUČÁST PREVENCE KRIMINALITY VE MĚSTĚ A KRAJI

PROBLEMATIKA ZAJIŠŤOVÁNÍ FYZICKÉ BEZPEČNOSTI NEMOCNIC, SOUČÁST PREVENCE KRIMINALITY VE MĚSTĚ A KRAJI Upravené pojetí příspěvku vzhledem k rozsahu a závažnosti problematiky Ing. Petr Hartmann PROBLEMATIKA ZAJIŠŤOVÁNÍ FYZICKÉ BEZPEČNOSTI NEMOCNIC, SOUČÁST PREVENCE KRIMINALITY VE MĚSTĚ A KRAJI Jestliže si

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 21.7.2010 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více