7.číslo Březen 2012 Ročník XXIII.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "7.číslo Březen 2012 Ročník XXIII."

Transkript

1 7.číslo Březen 2012 Ročník XXIII.

2 A co podnikneme v březnu a dubnu Oddílovka Klapka, festival amatérského a nekomerčního filmu, kino Hutník (od 14:00) D akce, info u rádců RVVZ regionální vzájemná výměna zkušeností Hradec Králové, registrace 16:30-18: ( ) brigáda, info u Lúcy Boule, datum podle počasí Parlament, premiér Weasy Velikonoce Mezholezy, (odjezd kolem 8:00) Oddílovka Pochod za drakem

3 VELIKONOCE MEZHOLEZY Sešel se rok s rokem a jsou tu opět Velikonoce. Tentokrát se vydáme na Domažlicko. Bydlet budeme v krásném domečku na okraji vesnice Mezholezy, hned pod rozhlednou Koráb. Jen 5km od Kdyně. Budeme samozřejmě barvit vajíčka, plést hodovačky a možná upečeme i beránka. Sraz: čtvrtek 5.4. v 7:30 na ČD Kladno Návrat: pondělí 9.4. v 17:26 na ČD Kladno Cena: 800 Kč, sourozenecká sleva 600 Kč S sebou: Čtvrteční oběd a svačinu, kletr, malý batůžek, pohorky, spacák, karimatku, přezůvky, hrníček, lžíci, nůž, baterku, šátek, oblečení na ven i dovnitř, hygienické potřeby, léky pokud užívá, přiměřené kapesné, kluci stuhy na hodovačky, holky barvy na vajíčka. Veškeré věci je důležité zabalit do jednoho batohu, od nádraží půjdeme 5km k místu ubytování. Přihlášku prosím odevzdat společně s penězi do svému rádci nebo přímo mě. Pokud budete mít dotazy, rád zodpovím na tel: nebo na skupik@seznam.cz Skupik Přihláška na velikonoce v Mezholezích Jméno:... Datum narození: Poznámka:... Podpis rodičů: Dne..

4 LETNÍ EXPEDICE 2012 Vážení a milí, jsem potěšen Vaším zájmen o letní tábor, který budeme pořádat o letních prázdninách. Hlasování o místě a termínu tábora se zúčastnilo i přes krátkou možnost volby 18 hlasujících. Výsledky hlasování jsou následující: 11 hlasů Třešinka 7 hlasů Opárno + puťák Tímto naším společným rozhodnutím se tedy vydáme na letní tábor na Moravu, do okresu Prostějov na stanovou táborovou základnu Třešinka u obce Otaslavice. Termín tábora bude až od neděle 1.7. do soboty Další informace přineseme v průběhu jara v časopise a na webových stránkách Skupik VÝSLEDKY UZLAŘSKÉ REGATY V neděli 12. února se zúčastnilo 9 odvážných Uzlařské regaty v Kralupech nad Vltavou a zde jsou výsledky: Kategorie mladší: Umíst. Jméno Čas Čas poslepu 3. Míša Divišová 0:38,62 1:01,31 7. Martina Synková 0:59,44 2:27,25 8. Lukáš Odlas 1:21,06 2:45,50 9. Adam Viduna 1:42,50 2:29,83 Kategorie starší: Umíst. Jméno Čas Čas poslepu 8. Lucie Malečková 0:32,56 1:30, Petr Soukup 0:38,00 1:44, Jaroslav Větrovec 0:47,00 1:24, Láďa Peška 0:47,37 1:07, Dan Franěk 1:13,19 1:59,00 Skupik

5 MEZHOLEZY Turistická základna (autor: Tomáš Novotný, Chalupář TOM, Asociace TOM, 2009) Jméno Mezholezy nebylo uším tomíků cizí nikdy. Někdejší prázdninová základna TOM je pamětníky vzpomínána jako země zaslíbená, kam oddíly rády jezdily již v osmdesátých letech, třeba v rámci odměny za celoroční soutěž TOM nebo za vítězství v turistických závodech. Svého času tu bydlel jeden z vůdců našeho hnutí, pražský krajánek Bořek Bartoš. Když se mi někdy v zimě roku 2003 dostala do rukou překvapivá nabídka paní Jany Küfnerové, předsedkyně odboru KČT Chodsko z Domažlic, rozjel jsem se do kraje Jindřicha Šimona Baara a vzpurného Koziny předem rozhodnut, že nabízený domek odmítnu. Vlastnili jsme v té době již asi devět základen, várku dalších pro nás chystaly české soudy. Moje předsevzetí nic nového nebrat začalo lehce tát někde za Staňkovem, o něco víc v Domažlicích. Chodsko je prostě krásné! V malebné Kdyni jsem vzpomněl na dávného zakladatele našeho oddílu, který má ke zdejšímu kraji mnohé vazby, před ostrými zatáčkami se pak z mraků vyloupla rozhledna Koráb a to už jsem byl u nabízeného domku. Oprýskaný, ošuntělý, s rozvrzaným bytelným schodištěm a chromovanými postelemi, z nichž některé pietně uchováváme dodnes. Prošel jsem dům jednou, dvakrát, třikrát a nesmyslné předsevzetí bylo fuč. O dva měsíce později jsme podepsali s přáteli z domažlického odboru KČT darovací smlouvu, jíž nám domek (původně prvorepublikové obytné stavení, pak školku a posledních cca třicet let turistickou základnu) bezplatně převedli. Nad znaleckým posudkem, který dům i pozemek ocenil na bratru půlmilion, jsem si uvědomil, jak ohromně velkorysí domažličtí turisté byli. Jistě, zbavovali se zátěže, kterou nemohli v posledních letech finančně ani organizačně utáhnout a ctili přitom i tradici tomíckých pobytů zde Domek jsme postupně nákladem cca 2 milionů státních korun zrekonstruovali, vyměnili střechu, vybudovali zcela nové pokoje v podkroví a nově vybavili podzemní kuchyň. Část domu je dnes vytopitelná horkovzdušných krbem. Na rekonstrukci se podílela firma KARO, Dušan Majerov, Josef Votava a Josef Sabo.

6

7 Na výpravy z Mezholez Základna leží těsně pod hřebenem Chudenické vrchoviny, táhnoucí se od Chudenic ke Kdyni. Zde se vrchovina rozděluje na dva hřebeny: jeden pokračuje na jihovýchod a nejznámějším jeho vrcholem je se svými 773 m Koráb (i když vyšší je nedaleký, nevýrazný Branišov), a druhý na západ, ukončený nad Kdyní Rýzmberkem (680 m) se zříceninou hradu. Ubytovna splňuje především představy ubytování turistického kolektivu a přestože je u silnice, která právě u ní vstupuje z civilizace hustě osídleného Klatovska do popsaného téměř horského a souvisle zalesněného komplexu, nabízí klidné prostředí. Její předností je kromě přírody mimořádná hustota kulturních památek i hustá síť turistických cest. V Chudenicích najdeme dva zámky, dlouho opomíjenou a přesto přeživší Americkou zahradu s cizokrajnými dřevinami a nad obcí zdaleka viditelný Bolfánek. Je to věž, která zbyla ze zrušeného kostela sv. Volfganga, údajně na přímý zásah Josefa Dobrovského, který zde působil jako vychovatel v rodině Černínů. Velký Kouřim skýtá výhled na dvojhrotý Ostrý a na zbytky hrádku Ruchomperk. Na Korábu najdeme předválečnou chatu, jejíž původní zabudovaná rozhledna byla nahrazena vyhlídkou ve výšce 29 m na nové komunikační věži těsně u chaty, která poskytuje občerstvení, stravování i ubytování. Můžeme navštívit zříceninu hradu Nový Herštejn ležící přímo v přírodní rezervaci, dále Kreslovu studánku a dojít na hradisko Příkopy, původně pohraniční knížecí hrádek z 11. století, opuštěný po vybudování Rýzmberka. V Podzámčí najdeme roubené domy šumavského typu a nad nimi Rýzmberk, jehož hradní věž byla již v polovině 19. století upravena na rozhlednu a jehož nádvoří slouží jako přírodní divadlo různým kulturním akcím.

8 ZEX Kusalíno takhle nějak jsme se měli :-)))

9 ... a takhle nějak vypadal podle Martinky Jára na běžkách :)

10 Stránka SMRPO :-) Po dlouhé odmlce vám opět přinášíme stránku družiny SMRPO. :-) A co se tedy dělo v únoru? V únoru hned po oddílovce ( ) jsme ( ) někteří vyrazili na běžky do Steinbachu (na německé straně našich Krušných hor), které se z naší družiny zúčastnily pouze: Lucka F., a Lucka. Dále jsme se o první družinovku ( ) věnovali uzlování na Uzlařskou regatu v Kralupech nad Vltavou ( ), které se z naší družiny účastnily pouze: Jára a Míša. O další družinovku ( ) jsme hráli hokej na zamrzlém rybníku poblíž Hřebče (pálka na kroket = hokejka, tenisák = puk) :-D O další družinovku ( ) jsme se věnovali divadlu, tj. výroba kulis a rekvizit, učení se scénáře a hry. P. S. Jak jste si jistě všimli tak na všech akcích byla dosti nehojná naše účast tak doufám, že se v následujících měsících polepšíme. :-) Honza M.

11 Osmá barva duhy Ami Dmi Ami Dmi Chladná jsou dubnová rána, Ami Dmi C E7 ze slunce je vidět jenom kousek, Ami Dmi Ami Dmi ve flašce od Cinzana Ami G Ami úhoři, úhoři třou se. Jaromír Nohavica Dmi Ami F Dmi E7 Všichni moji známí teď spí, spí, spí doma s manželkami, Dmi Ami E7 Ami zůstali jsme sami - já a já. Města jsou jedno jako druhý, černá je osmá barva duhy, Dmi E7 Ami černá je barva, kterou mám teď nejraději, jó, je to bída, je to bída, hledal jsem ostrov jménem Atlantida Dmi E7 Ami a našel vody, vody, vody, vody, vody habaděj. Kdyby měl někdo z vás zájem, uděláme velikánský mejdan, projdeme tam a zpět rájem a svatý Petr bude náš strejda. Dmi Ami F Dmi E7 Všichni moji známí teď spí, spí, spí doma s manželkami, Dmi Ami E7 Ami zůstali jsme sami - já a já. Města jsou jedno jako druhý, černá je osmá barva duhy, Dmi E7 Ami černá je barva, kterou mám teď nejraději, jó, je to bída, je to bída, hledal jsem ostrov jménem Atlantida Dmi E7 Ami a našel vody, vody, vody, vody, vody habaděj. Pod okny řve někdo: kémo, každý správný folkáč nosí vousy, já umím jen písničky v E moll a prsty jsem si až do masa zbrousil, protože: Všichni moji známí teď spí, spí, spí doma s manželkami, zůstali jsme sami - já a vy. Města jsou jedno jako druhý, černá je osmá barva duhy, černá je barva, kterou mám teď nejraději, jó, je to bída, je to bída, hledáme ostrov jménem Atlantida a nacházíme vody, vody, vody, vody, vody, vody......vody, vody, vody, vody, vody, vody habaděj.

12 Kdopak se nám narodil v březnu? :)) 4.3. oslaví narozeniny Kuba Šimák 5.3. den po něm oslavuje Adam H můžete popřát Dorce vykoukla na svět Pavlínka slaví Jarda bude oslavovat Viky se svými triky sfoukne svíčky na dortu Rosťa OKO Jarda 2221,- Weasy 990,- Pepa 20,- Bělča 160,- Honza L. 2070,- Dan Franěk 1700,- Lucka V. 940,- Lukáš O. 320,- Štěpán 290,- Lukáš P. 1000,- Iša 400,- Lúca Boule tel.: HORÁC měsíčník turistického oddílu mládeže 2713 Roháči Kladno. Adresa redakce: Lucka Weasy Malečková, Lucka Veinerová (maleckovalucie@centrum.cz , l.veinerova@seznam.cz ) Do tohoto čísla svou prací přispěli: Weasy, kofólík, Honza M., Skup Toto číslo vychází v nákladu 50 výtisků. Internetové stránky oddílu: Internetové stránky Asociace:

7.číslo Březen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

7.číslo Březen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 7.číslo Březen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Na jaké akce se můžeme těšit v březnu? 5.3.- Oddílovka, Nácvik divadla (od 18:30) 13.-14.3. Brigáda na Opárně 19.3.

Více

5.číslo Leden 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

5.číslo Leden 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 5.číslo Leden 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Kampak se pojede na začátku roku? 8.1. Novoroční oddílovka 10.1. Dršmaš Florbal 23.-25.1. DA Sirotci 30.1.-1.2. Steinbach

Více

5.číslo Leden 2012 Ročník XXIII.

5.číslo Leden 2012 Ročník XXIII. 5.číslo Leden 2012 Ročník XXIII. Co se bude dít v lednu a únoru??? :-) 5.1. oddílovka 7.1. Tříkrálová Okoř, turistický pochod z Veleslavína až na Okoř :-), sraz 7:00 na ČD, cena 100 Kč 14.1. bruslení na

Více

9.číslo Květen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

9.číslo Květen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 9.číslo Květen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Jaké jsou (i (ne))víkendové plány na květen? 3.5. Oddílovka 4. 8.5. instruktorský kurz, účast: školič Skup :-),

Více

10.číslo Červen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10.číslo Červen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10.číslo Červen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno A co všechno ještě stihneme za poslední měsíc před prázdninami? :-) A co už jsme stihli??? 1.-3.6. se vydalo 14

Více

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co nás čeká v červnu a o prázdninách? 4.6. Oddílovka 5.-7.6. Pleskoty v Českém Ráji (závěrečný turnaj ve víceboji)

Více

1.číslo Září 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

1.číslo Září 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 1.číslo Září 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co nás čeká v září? 8.9. - Nábor 11.9. I. Oddílovka 1. pol. Září Kola Šumava Info: Lucka V. 20.9. Bitva na Hrádku

Více

5.číslo Leden 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

5.číslo Leden 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 5.číslo Leden 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Akce budoucí... 3.1. oddílovka 4.1. Járův maturák (téměř oddílová akce :-) ) 8.1. 1.trénink na Přejezd 2013!!!; 16-18,30

Více

7. číslo Březen 2017 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

7. číslo Březen 2017 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 7. číslo Březen 2017 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno PLÁN AKCÍ NA BŘEZEN 2. 3. Oddílovka 15. 3. Rádcák 17. - 19. 3. Akce s KOPR info v časopise 25. 3. TZM Kralupy

Více

1. číslo Září 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

1. číslo Září 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 1. číslo Září 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno PLÁN AKCÍ 8.9. První oddílovka 15. 9. Roznos KD 17. 9. Bitva na Hrádku 24. 9. Setkání na kopci Roháč Zveme Tě na

Více

2. číslo Říjen 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

2. číslo Říjen 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 2. číslo Říjen 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno NON-STOP PŘECHOD REPUBLIKY 2016 Co se bude dít v říjnu? 6.10. Oddílovka 8.10. Výlet na Okoř 13.10. Roznos KD 16.10.

Více

1.číslo Září 2012 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

1.číslo Září 2012 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 1.číslo Září 2012 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Začátek nového školního roku je tady... a s ním i naše tradiční i netradiční zářijové a říjnové akce :-)) 13.9. 1.

Více

2.číslo Říjen 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

2.číslo Říjen 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 2.číslo Říjen 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co budeme dělat v říjnu? 2.10. Oddílovka 4.-5.10. Dřeviáda na Hrádku 12.10. Běh Járy Cimrmana 18.10. Den stromů 22.10.

Více

/2010 Podzimniny Jídlo do středy do večeře.

/2010 Podzimniny Jídlo do středy do večeře. Říjen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se o

Více

5. číslo Leden 2018 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

5. číslo Leden 2018 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 5. číslo Leden 2018 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno NOVOROČNÍ PLÁN AKCÍ 4. 1. Novoroční oddílovka 11. 1. Trénink Od 16:00 na Spirále 17. 1. Štáb k cyklopřejezdu Od

Více

Pozvánka na turistický víkend do krásné skalní oblasti 3. - 5. 2. 2012. stále po zelené značče ke křižovatce v sedle Křížový Buk.

Pozvánka na turistický víkend do krásné skalní oblasti 3. - 5. 2. 2012. stále po zelené značče ke křižovatce v sedle Křížový Buk. Pozvánka na turistický víkend do krásné skalní oblasti 3. - 5. 2. 2012 Jedná se o tradiční setkání turistů a přátel přírody v oblasti Šluknovského výběžku. Připraveny jsou pro Vás denní a noční výlety

Více

9. číslo Květen 2018 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

9. číslo Květen 2018 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 9. číslo Květen 2018 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno PLÁN AKCÍ 3.5. Oddílovka 18.-20.5. Akce která nejde slovy popsat 7.6. Červnová oddílovka 15.-17.6. Závěrečná akce

Více

Klub českých turistů ve Šluknově ze SEVERNÍHO KRÁLOVSTVÍ organizuje pro rodiny s dětmi VI.ročník celoročního turistického soutěžení.

Klub českých turistů ve Šluknově ze SEVERNÍHO KRÁLOVSTVÍ organizuje pro rodiny s dětmi VI.ročník celoročního turistického soutěžení. Klub českých turistů ve Šluknově ze SEVERNÍHO KRÁLOVSTVÍ organizuje pro rodiny s dětmi VI.ročník celoročního turistického soutěžení Táta, máma a já Vyberte si aktivity z doporučeného přehledu turistických

Více

1. PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR ( ) INFORMACE PRO RODIČE

1. PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR ( ) INFORMACE PRO RODIČE 1. PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR (8.-12.7.2019) Začátek tábora: pondělí 8. července od 7:00 do 8:00 hodin v SVČ Mozaika. Vyzvedávání dětí: Každý den je vyzvedávání dětí mezi 15:30 16:00 hodinou. v prostorách tělocvičny.

Více

6.číslo Únor 2016 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

6.číslo Únor 2016 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 6.číslo Únor 2016 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU? 4.2. Oddílovka 14.2. Uzlařská regata Kralupy n. Vltavou 18.2. Roznos novin 3.3. Oddílovka Zápočtová

Více

Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Přejeme Vám "šťastnou ruku" při volbě tábora a těšíme se na Vás o letních prázdninách.

Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Přejeme Vám šťastnou ruku při volbě tábora a těšíme se na Vás o letních prázdninách. Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Celoročním vyvrcholením naší zájmové činnosti, jsou už po mnoho let letní dětské tábory. Dům dětí a mládeže Jihlava, p. o. patří k tradičním a mnohaletým pořadatelům

Více

10. číslo Červen 2016 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10. číslo Červen 2016 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10. číslo Červen 2016 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno PLÁN AKÍ KONE ŠKOLNÍHO ROKU 2. 6. Oddílovka 4. 6. Oslava 25 let A-TOM 16. 6. Roznos KD 18. 6. Výlet s rodiči

Více

8. Přejezd Orlických hor

8. Přejezd Orlických hor Náhradní program 8. Přejezd Orlických hor (běžky, 2 dny, 66-34 km, převýšení 1450-500 m) Situace: Dle vyjádření Horské služby, doplněno chatáři Šerlich a Červenovodské sedlo: Dá se jet na běžkách ze Šerlichu

Více

Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2017

Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2017 5. číslo Leden 2017 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2017 LEDNOVÝ PLÁN AKCÍ 5. 1. Lednová oddílovka 7. 1. Dršmaš 27. - 29. 1. Lyžování ve Steinbachu

Více

4. číslo Prosinec 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

4. číslo Prosinec 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 4. číslo Prosinec 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno POSLEDNÍ AKCE ROKU 2016 1. 12. Poslední letošní oddílovka 15. 12. Roznos KD 16. - 19. 12. Vánoce na Hrádku

Více

Wellness hotel Brdy. nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí

Wellness hotel Brdy. nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí Wellness hotel Brdy nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí (Tato nabídka obsahuje vícedenní výlety, spojené s hvězdicovými výlety v místě pobytu a v CHKO Brdy) O hotelu Relax hotel Brdy se

Více

InfoTip ICM Jilemnice

InfoTip ICM Jilemnice InfoTip ICM Jilemnice V ICM Jilemnice k prodeji: Jilemnické omalovánky jsou zaměřeny na typické objekty a tradice ve městě. Upoutají krásnými ilustracemi a doprovodným textem, který je psaný českým a anglickým

Více

AKCE NA CELÉ JARO, LÉTO A PRÁZDNINY 2015 PÁLENÍ ČARODĚJNIC, BEROUNKA, PRÁZDNINOVÁ VLTAVA A TÝDENNÍ TÁBOR

AKCE NA CELÉ JARO, LÉTO A PRÁZDNINY 2015 PÁLENÍ ČARODĚJNIC, BEROUNKA, PRÁZDNINOVÁ VLTAVA A TÝDENNÍ TÁBOR SPOLEK BLESK WWW.SDRUZENIBLESK.CZ, 777 624 456 AKCE NA CELÉ JARO, LÉTO A PRÁZDNINY 2015 PÁLENÍ ČARODĚJNIC, BEROUNKA, PRÁZDNINOVÁ VLTAVA A TÝDENNÍ TÁBOR Ahoj, tady jsou nové akce na letošní jaro a léto!!!

Více

Střeštěnov a jeho obyvatelé

Střeštěnov a jeho obyvatelé Střeštěnov a jeho obyvatelé Město Střěštěnov Střeštěnov je malé městečko ležící na severu Čech. Město je to plnohodnotné. Vše co potřebujete k žití a bytí tu naleznete. Uprostřed města je náměstí s historickou

Více

4.číslo Prosinec 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

4.číslo Prosinec 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 4.číslo Prosinec 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Kam můžeme jet v prosinci? 4. 12. Prosincová oddílovka 6. 12. Lovosická Vánočka Kdo by měl zájem, nechť dá vědět

Více

CENTRUM PRO POMOC DĚTEM A MLÁDEŽI,

CENTRUM PRO POMOC DĚTEM A MLÁDEŽI, CENTRUM PRO POMOC DĚTEM A MLÁDEŽI, o.p.s. ČESKÝ KRUMLOV a JIHOČESKÁ INFORMAČNÍ CENTRA PRO MLÁDEŽ TÁBOR A ČESKÝ KRUMLOV členové Asociace pro podporu rozvoje informačních center pro mládež v České republice,

Více

YMCA PRAHA. Na mapě je to zde:

YMCA PRAHA. Na mapě je to zde: 27. 6. 2018 v Praze Milí rodiče, rok se s rokem sešel a pomalu nastává čas opět vyslat vaše potomky na cestu za dobrodružstvím. Oblast, do které se vydáme tentokrát, se zmítá v souboji dobra a zla, je

Více

3.číslo Listopad 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

3.číslo Listopad 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 3.číslo Listopad 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Plán listopadových akcí 6.11. - Oddílovka 8.11. - Hra k Celoroční hře 21.-23.11. - Vyzvědači v temných uličkách

Více

VÝPRAVY A AKCE KMENE. Strá nká 1

VÝPRAVY A AKCE KMENE. Strá nká 1 Kmen Ťapáč Liga lesní moudrosti Zázvorkova 1999, Praha 13 - Lužiny www.tapac.webnode.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ ROK 2014 Tento dokument obsahuje výroční zprávu kmene Ťapáč za uplynulý rok. Jsou zde

Více

Květen 2017 ORONGONG

Květen 2017 ORONGONG Květen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2014 Ročník XXVII. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

Turistický prázdninový tábor 2013

Turistický prázdninový tábor 2013 Turistický prázdninový tábor 2013 Kdo a kde pořádá? Turistický oddíl v Krušných horách v Mariánské u Jáchymova 2) Kdo zodpovídá? Mgr. Karel Sláma vedoucí tohoto oddílu. 3) Komu je určen a kdy se koná?

Více

Turistický zpravodaj si můžete stáhnout ze stránek Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou nebo si ho nechat zasílat em.

Turistický zpravodaj si můžete stáhnout ze stránek Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou nebo si ho nechat zasílat  em. Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. Přináší informace o akcích jím pořádaných a připravovaných a informuje i o dalších zajímavých akcích v okolí. Turistický

Více

2. 3. a 4. třída HC Stadion Litoměřice

2. 3. a 4. třída HC Stadion Litoměřice LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ 2. 3. a 4. třída HC Stadion Litoměřice Místo: Doksy Poslův mlýn ( http://www.posluvmlyn.cz ) Doprava: tam i zpět individuální Termín: 6. 13. 8. 2011 (sobota -> sobota, tedy 7 nocí) Ubytování:

Více

V ZEMI DRAČÍCH CÍSAŘŮ

V ZEMI DRAČÍCH CÍSAŘŮ V ZEMI DRAČÍCH CÍSAŘŮ 3.-16. srpna 2014 Chedrbí (okr. Čáslav) Vážení zájemci, tento tábor je určen jakémukoli dítěti, které chce zažít spoustu zábavy a dobrodružství. Vyzkoušet si žít čtrnáct dní v přírodě,

Více

MONITOR Listopad 2015

MONITOR Listopad 2015 MONITOR Listopad 2015 Pravidelný měsíčník českobudějovického Outdoor clubu Hanace Říjen je úspěšně za námi a nám nezbývá nic jiného, než se vrhnout do dalšího měsíce. V říjnu jsme si vyzkoušeli, jaké to

Více

Štěnátko štěká haf, haf, ha... Všechno nejlepší Aničce, Tomovi a Lukymu k narozeninám. Ať se vám daří. Haf haf haf. Haf haf haf.

Štěnátko štěká haf, haf, ha... Všechno nejlepší Aničce, Tomovi a Lukymu k narozeninám. Ať se vám daří. Haf haf haf. Haf haf haf. Štěnátko štěká haf, haf, ha... Všechno nejlepší Aničce, Tomovi a Lukymu k narozeninám. Ať se vám daří. Haf haf haf Už jsme začali zkoušet divadelní představení a myslím, že nám to docela jde. Tak doufám,

Více

PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ.

PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ. PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ. AKCE, DÍLNY, VOLNOČASOVÝ KLUB, AIRSOFT, TÁBOR leden červenec 2012 NABÍDKA ČLENSTVÍ Staňte se členy Sdružení PIONÝR Pionýrské skupiny Kolo Koloveč členský příspěvek....

Více

Cestou Jana Hvězdy z Vícemilic aneb Po stopách husitských bojovníků zařazeného mezi významné a jubilejní akce KČT, oblasti Vysočina

Cestou Jana Hvězdy z Vícemilic aneb Po stopách husitských bojovníků zařazeného mezi významné a jubilejní akce KČT, oblasti Vysočina Klub českých turistů v TELČI pořádá ve dnech sobota 4. listopadu 2017 47. ročník dálkového pochodu VYSOČINOU K TELČI aneb Od rakouských hranic neděle 5. listopadu 2017 40. ročník dálkového pochodu Cestou

Více

ženy dorost

ženy dorost CHKO Podblanicko 4 km pod horou Blaník, 2 km Louňovice pod Blaníkem, okr. Benešov, cca 75 km od Prahy i Kolína Termín soustředění: 1. 8. 09 15. 8. 09 přípravky, muži 1.8. 09 7.8. 09 ženy 7.8. 09 15.8.09

Více

Turistický zpravodaj si můžete stáhnout ze stránek Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou nebo si ho nechat zasílat em.

Turistický zpravodaj si můžete stáhnout ze stránek Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou nebo si ho nechat zasílat  em. Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. Přináší informace o akcích jím pořádaných a připravovaných a informuje i o dalších zajímavých akcích v okolí. Turistický

Více

Pokud se chcete zúčastnit, je nutné se na jednotlivé dny nahlásit předem. Každý den nás může být max. 10 účastníků + lektorky a asistentky.

Pokud se chcete zúčastnit, je nutné se na jednotlivé dny nahlásit předem. Každý den nás může být max. 10 účastníků + lektorky a asistentky. Letní aktivity na Miladě Kdy a kde? termín: 8. - 12. července příchod: 8-9 h, Milady Horákové 1; od 9 h denní program návrat: 15-16 h, Milady Horákové 1 O co jde? Letní aktivity na Miladě jsou pokračováním

Více

Olga Žáková tel. 604/

Olga Žáková tel. 604/ 2019 www.dcinferno.cz Olga Žáková tel. 604/636839 zakova@dcinferno.cz Termíny tábora/soustředění: 1.turnus 3.8.2019 10.8.2019 DISCO a STREET MINI - rok narození 2012, 2013, 2014 DISCO a STREET DĚTI rok

Více

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Výlety na rok 2017 Zájezdy nabízené Klubem seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice n. Pop. jsou i pro širokou veřejnost. Vstupenky je možné

Více

LT MH SDH Líně 2014 26.7.2014 2.8.2014

LT MH SDH Líně 2014 26.7.2014 2.8.2014 Zabezpečení: Vedoucí: hlavní vedoucí: Martin Zavřel vedoucí: Petr Keramidas David Šmůla pomocníci zdravotník: Jaroslav Vosátka Lucie Mikešková M. Vosátková Ubytování: Chatový ráj Komorník GPS: 49 8'5.114"N,

Více

2. číslo Říjen 2017 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

2. číslo Říjen 2017 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 2. číslo Říjen 2017 Ročník XXIX. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno PLÁN AKCÍ NA ŘÍJEN A LISTOPAD 5. 10. Oddílovka 15. 10. Běh Járy Cimrmana Blížší info na webu 22. 10. Den stromů

Více

Nabídka lokalit Akce památky

Nabídka lokalit Akce památky Nabídka lokalit Akce památky Pokud se budete chtít na cokoliv zeptat, pište na pamatky@brontosaurus.cz. PLUMLOV Paní místostarostka se nám ozvala s nabídkou pořádat zde pracovní víkendovky. Rekonstrukce

Více

R O D I Č Ů M. Termín sobota 27.2. - sobota 5.3. Sraz 8.30 na Hlavním nádraží pod hodinami. Návrat 18:45 tamtéž vlakem od Jeseníku

R O D I Č Ů M. Termín sobota 27.2. - sobota 5.3. Sraz 8.30 na Hlavním nádraží pod hodinami. Návrat 18:45 tamtéž vlakem od Jeseníku Leden 2016 Džungle R O D I Č Ů M Informační list 48. smečky Vlčat a 54. oddlíu Traperů úvodem Vtom se mraky rozestoupily a objevil se neúplný kotouč měsíce, jehož jasné světlo ozářilo mrtvé město a mnohonásobně

Více

Přeshraniční spolupráce mládeže 2018

Přeshraniční spolupráce mládeže 2018 CPDM, o.p.s. Centrum pro pomoc dětem a mládeži, o.p.s. Český Krumlov CZ-381 01 Český Krumlov T.G.Masaryka 114 Tel. / fax 380 712 427 E-mail:cpdm@icmck.cz www.cpdm.cz Přeshraniční spolupráce mládeže 2018

Více

Regionální muzeum v Chrudimi Vás zve na 9. letní příměstský tábor v muzeu 2016

Regionální muzeum v Chrudimi Vás zve na 9. letní příměstský tábor v muzeu 2016 Regionální muzeum v Chrudimi Vás zve na 9. letní příměstský tábor v muzeu 2016 Regionální muzeum v Chrudimi pořádá již podeváté letní příměstský tábor v muzeu pro děti ve věku 7-13 let. Tentokrát jsme

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2016 Ročník XXIX. Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. Přináší informace

Více

Velikonoční soustředění 2015

Velikonoční soustředění 2015 Velikonoční soustředění 2015 Obecné informace Datum: čtvrtek 2. dubna pondělí 6. dubna 2015 Ubytování: Stravování: Vybavení: Cena: Poznámky: Info: Proseč, turistická ubytovna Toulovec (GPS: 49 48'29.732"N,

Více

SLOVENSKO 2006 PIENINY, SPIŠSKÁ MAGURA, LEVOČSKÉ VRCHY, SPIŠ, SLOV. RÁJ 26.9. 1.10.2006

SLOVENSKO 2006 PIENINY, SPIŠSKÁ MAGURA, LEVOČSKÉ VRCHY, SPIŠ, SLOV. RÁJ 26.9. 1.10.2006 SLOVENSKO 2006 PIENINY, SPIŠSKÁ MAGURA, LEVOČSKÉ VRCHY, SPIŠ, SLOV. RÁJ 26.9. 1.10.2006 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku (silnice, trek, MTB) Ubytování: Doprava: 4 noci s polopenzí v hotelu Magura

Více

Co má housenka na srdci

Co má housenka na srdci Září 2015 ORONGONG Co má housenka na srdci Zdravím čtenáře Orongongu, prázdniny jsou u konce a nový školní rok 2015/2016 nám začíná. Tábor si všichni užili, děti ho hodnotily jako jeden z nejlepších za

Více

Duha Klub Dlažka Palackého 1, Přerov 75000 dlazka@dlazka.cz 733 395 716 nebo 603 886 644 www.dlazka.cz Starořeci dědeček Čokas a babička Delias hledají u lovců mamutů kufr pěšky i na kole 4. - 6. 10. 2013

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček říjen 2012 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby Platby stravného 16.10.

Více

Adresa LT: Telefonní spojení: 777 552 876, 777 552 403, 608 633040 Jméno, příjmení dítěte

Adresa LT: Telefonní spojení: 777 552 876, 777 552 403, 608 633040 Jméno, příjmení dítěte SEZNAM VĚCÍ NA LETNÍ TÁBOR Termín: 30. 6. - 11. 7. 2011 na vstupné na koupaliště (z této částky bude odečteno 40,- Kč za barevné oddílové tričko, kt. děti dostanou) velký pytel či tašku na špinavé prádlo

Více

Jméno a příjmení:. Zdravotní pojišťovna:...

Jméno a příjmení:. Zdravotní pojišťovna:... P Ř I H L Á Š K A N A TÁ B O R Pořadatel: 25. středisko AXINIT Brno Termín tábora: 21. 7. - 1. 8. 2012 Místo konání: tábořiště u Brzkova Cena tábora: 1 400,- Kč Osobní údaje účastníka tábora: Jméno a příjmení:.

Více

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci,

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, dostává se Vám do rukou první oficiální zpravodaj 10. Mezinárodní olympiády TOM, který jsme v návaznosti na legendu o vzniku našeho města nazvali Paví

Více

Apartmánový dům u Brněnské přehrady

Apartmánový dům u Brněnské přehrady Apartmánový dům u Brněnské přehrady Nabízíme Vám lukrativní investiční příležitost v podobě apartmánového domu nedaleko Brněnské přehrady. Původně malý penzion, stavba určená k rodinné rekreaci, je nyní

Více

Zpravodaj 1. Oddílu skautů Dúnadan Výprava sv. Jiří Intercamp 2010 Sjíždění Sázavy Tábor 2010

Zpravodaj 1. Oddílu skautů Dúnadan Výprava sv. Jiří Intercamp 2010 Sjíždění Sázavy Tábor 2010 Zpravodaj 1. Oddílu skautů Dúnadan Dobrý den, Nahromadilo se nám několik akcí najednou, do toho už táborové přihlášky, proto zasíláme další zpravodaj, který by měl o všem přehledně informovat. Výprava

Více

na 47. ročník turistické akce

na 47. ročník turistické akce Odbor KČT 106106 Šluknov,Turistický oddíl mládeže Skaláci,Olafplaz a Klub Krušnohorců KKKKKK připravili a tím zvou všechny turisty,turistky a turistčata,celé turistické oddíly, příznivce zimní turistiky

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Přejezd Orlických hor

Přejezd Orlických hor Přejezd Orlických hor (běžky, 2 dny, 62-34 km, převýšení 1720-480 m) Olomoucký kraj - sponzor turistického značení Termín: so-ne 13. a 14. února 2010 Sraz: V sobotu 13.2. v 5:30 hod z parkoviště u restaurace

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Evidenční číslo materiálu: 466 Autor: Jan Smija Datum: 17. 4. 2013 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma:

Více

Polské Krkonoše

Polské Krkonoše Diderot: Volný čas tvoří nejdůležitější část našeho života. Polské Krkonoše 15.11.2010 Szklarská Poroba Jakuszyce Orle Před několika týdny bylo s přispěním EU obnoveno vlakové spojení mezi Harrachovem

Více

Zimní soustředění hlubockých softballistek. Kvilda 2006

Zimní soustředění hlubockých softballistek. Kvilda 2006 Zimní soustředění hlubockých softballistek Kvilda 2006 Termín: Kontaktní osoba: Odjezd: 6. 8. ledna 2006 (pátek neděle) Michal Pirgl, trenér V pátek ráno, sraz v 10h na Kvildě na parkovišti. Návrat: V

Více

Dům dětí a mládeže, Štefánikova 11, Praha 5 nabízí pro rodiny s dětmi ve věku od 8 let, ale i pro již plnoleté děti či zdatné dospělé KLUB CVRČEK

Dům dětí a mládeže, Štefánikova 11, Praha 5 nabízí pro rodiny s dětmi ve věku od 8 let, ale i pro již plnoleté děti či zdatné dospělé KLUB CVRČEK Dům dětí a mládeže, Štefánikova 11, Praha 5 nabízí pro rodiny s dětmi ve věku od 8 let, ale i pro již plnoleté děti či zdatné dospělé KLUB CVRČEK Vážení rodiče, dovolujeme si vám nabídnout pro školní rok

Více

Varianta II. 1. 8. 2008 Most 9:05 vlak Plzeň 11:54 12:03 vlak České Budějovice 13:56 14:09 BUS Rybník 14:52 15:12 vlak Vyšší Brod 15:34

Varianta II. 1. 8. 2008 Most 9:05 vlak Plzeň 11:54 12:03 vlak České Budějovice 13:56 14:09 BUS Rybník 14:52 15:12 vlak Vyšší Brod 15:34 Vltava 2008 Termín: pátek 1. 8. 2008 čtvrtek 7. 8. / pátek 8. 8. 2008 Plán etap: Kilometráž Kemp Délka etapy Den 318,9 km Vyšší Brod Pod Hrází 11,9 km Sobota 307,0 km Kemp U Nojdy 12,5 km Neděle 294,5

Více

INFORMACE O LETNÍM TÁBOŘE SKAUTŮ A SKAUTEK STŘEDISKA URAGAN ZBRASLAV

INFORMACE O LETNÍM TÁBOŘE SKAUTŮ A SKAUTEK STŘEDISKA URAGAN ZBRASLAV V Praze, 12.5.2008 INFORMACE O LETNÍM TÁBOŘE SKAUTŮ A SKAUTEK STŘEDISKA URAGAN ZBRASLAV Dobrý den, Tímto se vám do rukou dostávají kompletní informace o našem táboře. Tábor se bude konat od úterý 22.7.

Více

CPDM, o.p.s. Organizační informace. Přeshraniční spolupráce mládeže Informace o projektu

CPDM, o.p.s. Organizační informace. Přeshraniční spolupráce mládeže Informace o projektu CPDM, o.p.s. Centrum pro pomoc dětem a mládeži, o.p.s. Český Krumlov CZ-381 01 Český Krumlov Špičák 114 Tel. / fax 380 712 427 E-mail:cpdm@icmck.cz www.cpdm.cz Přeshraniční spolupráce mládeže Informace

Více

Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz. Milí rodiče a milé děti,

Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz. Milí rodiče a milé děti, Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz Milí rodiče a milé děti, už skutečně ubývá dne a brzy se šeří, proto se nám blíží čas Martinských slavností. Sejdeme se na Švagrově v sobotu 9. 11. 2013

Více

6. číslo Únor 2017 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

6. číslo Únor 2017 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 6. číslo Únor 2017 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno PLÁN AKCÍ 2.2. Oddílovka 15.2. Rádcák 26.2. Uzlařská regata 2.3. Březnová oddílovka 25.3. Turistický závod mládeže

Více

Wellness hotel Brdy. nabízí. poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí

Wellness hotel Brdy. nabízí. poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí Wellness hotel Brdy nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí (Tato nabídka obsahuje vícedenní výlety, spojené s hvězdicovými výlety v místě pobytu a v CHKO Brdy) O hotelu Wellness Hotel Brdy

Více

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx DUBEN 11. dubna 2015 Zahájení letní sezony pěší procházkou Akci zajišťují Mirka a Oldřich Novotní Jedná se o jednodenní pěší procházku, která začíná a končí u Oldy a Mirky Novotných. Sraz v 10:00 hod u

Více

Slovo šéfredaktorky. Slovo vedoucí

Slovo šéfredaktorky. Slovo vedoucí Duben 17 Slovo šéfredaktorky A jsou tu konečně letní prázdniny! Ha APRÍL.. bohužel... No asi se mi ten aprílový vtípek moc nezdařil.. Vždycky jsem na apríla chtěla někoho nachytat, ale povedlo se mi to

Více

LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR BRLOH 2015 18. 7. 1. 8. 2015. Informace pro rodiče a děti. o táboře a jeho okolí. odjezdu a platbě. kontaktech.

LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR BRLOH 2015 18. 7. 1. 8. 2015. Informace pro rodiče a děti. o táboře a jeho okolí. odjezdu a platbě. kontaktech. LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR BRLOH 2015 18. 7. 1. 8. 2015 Informace pro rodiče a děti o táboře a jeho okolí odjezdu a platbě kontaktech vybavení dětí PÁR SLOV ÚVODEM PRO RODIČE Tábor se nachází v klidném prostředí

Více

12 - II.stupeň DEN EXKURZÍ

12 - II.stupeň DEN EXKURZÍ 12 - II.stupeň Název: Hledání pokladu Vedoucí: p. Vovsová, Hůzlová 2. dohled: p. Hůzlová Den: 21. duben 201520 Cíl: Termit a okolí Doprava: pěšky Oblečení: sportovní obuv, oblečení dle počasí Návrat na

Více

Zašlete na adresu, e-mail či fax (fax: 353941027) provozovatele. PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE NA LETNÍ TÁBOR S KOŇMI VE STRÁNI

Zašlete na adresu, e-mail či fax (fax: 353941027) provozovatele. PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE NA LETNÍ TÁBOR S KOŇMI VE STRÁNI Díl A str. 1. Zašlete na adresu, e-mail či fax (fax: 353941027) provozovatele. PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE NA LETNÍ TÁBOR S KOŇMI VE STRÁNI Provozovatel: Jezdecká stáj Gabrielka, o.s., Stráň 6, 36001 Sadov e-mail

Více

Tábor Tuláci 2011. Vážení rodiče,

Tábor Tuláci 2011. Vážení rodiče, Tábor Tuláci 2011 Vážení rodiče, ve dnech 2.7-16.7.2011 se bude na louce u Rosovic konat tradiční letní tulácký tábor. Místo našeho čtrnáctidenního pobytu je asi pět kilometrů od Dobříše. V blízkosti jsou

Více

Naučná stezka - 14 zastavení na Praze 14

Naučná stezka - 14 zastavení na Praze 14 Zastavení první... Hloubětín Na místě Hloubětína žili lidé již v 10. století. Jméno obce historické prameny spojují s postavou vladyky Hlupoty. Dnešní podobu získal Hloubětín až v roce 1907. K Praze byl

Více

svými 140 místnostmi, bohatě vybavenými, nabízí několik variant prohlídek. 2015 Přijměte pozvání na půjčka hluboká nad vltavou

svými 140 místnostmi, bohatě vybavenými, nabízí několik variant prohlídek. 2015 Přijměte pozvání na půjčka hluboká nad vltavou půjčka hluboká nad vltavou zámek otevírací doba. Podívejte se jaká je Otevírací doba PENN lokalitě. sociální dávky 2012 Nebankovní půjčky bez příjmu Levné nebankovní půjčky rychle. více Pomoc pro zoo v

Více

Kolem SEČSKÉ PŘEHRADY

Kolem SEČSKÉ PŘEHRADY Pardubický kraj Kolem SEČSKÉ PŘEHRADY Text a foto: Vojtěch Pavelčík Většina turistických tras vede z jednoho místa na místo druhé. To je samozřejmě v pořádku, ale přece jen se výletníci potřebují čas od

Více

Přírodní rezervací Račí údolí přes Čertovy kazatelny a zříceninu hradu Rychleby

Přírodní rezervací Račí údolí přes Čertovy kazatelny a zříceninu hradu Rychleby Přírodní rezervací Račí údolí přes Čertovy kazatelny a zříceninu hradu Rychleby 16.4.2010 Josef Franc Hluboce zaříznuté sedm kilometrů dlouhé Račí údolí, jehož ústí leží zhruba dva kilometry jihozápadně

Více

Číslo: 4. Školní rok: 2014/2015. Vydává: ZŠ Unhošť. Náměty na články posílejte: zahradkova@zsunhost.cz. Redakční rada se těší na všechny vaše náměty!

Číslo: 4. Školní rok: 2014/2015. Vydává: ZŠ Unhošť. Náměty na články posílejte: zahradkova@zsunhost.cz. Redakční rada se těší na všechny vaše náměty! Číslo: 4 Školní rok: 2014/2015 Vydává: ZŠ Unhošť Náměty na články posílejte: zahradkova@zsunhost.cz Redakční rada se těší na všechny vaše náměty! Vážení čtenáři, rádi bychom vám představili, čtvrté číslo

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Odborný tým pracovníků Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ, o. p. s. se na základě svých odborných

Více

Letní škola pedagogů 2017 organizační pokyny

Letní škola pedagogů 2017 organizační pokyny Letní škola pedagogů 2017 organizační pokyny Termín konání: 24. 29. 8. 2017 Místo konání: Poděbrady Semináře se budou konat na následujících místech: Střední zemědělská škola (Boučkova 355/49) pouze čtvrteční

Více

Tábor Tuláci 2013. Vážení rodiče,

Tábor Tuláci 2013. Vážení rodiče, Tábor Tuláci 2013 Vážení rodiče, ve dnech 6. 7. - 20. 7. 2013 se bude na louce u Rosovic konat tradiční letní tulácký tábor. Místo našeho čtrnáctidenního pobytu je asi pět kilometrů od Dobříše. V blízkosti

Více

Předtáborový zpravodaj

Předtáborový zpravodaj Předtáborový zpravodaj LT Kačlehy 2011 16. 7. - 30. 7. 2011 Všeobecné informace Náš tábor se nachází poblíž Jindřichova Hradce na hrázi Kačležského rybníka, 3 km od vesnice Kačlehy v blízkosti rakouských

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA BYSTŘICE KVÍZ O BYSTŘICI 2005

ZÁKLADNÍ ŠKOLA BYSTŘICE KVÍZ O BYSTŘICI 2005 ZÁKLADNÍ ŠKOLA BYSTŘICE SOCRATES - COMENIUS - OLYMPISM KVÍZ O BYSTŘICI 2005 ZŠ BYSTŘICE 848 739 95 Bystřice WWW.bystrice.cz/skola CZECH REPUBLIC zs@bystrice.cz BYSTŘICE POČET OBYVATEL 5 078 HISTORIE Obec

Více

Hrady v našem regionu Hrad Kunětická hora Hrad Lanšperk Hrad Litice Hrad Potštejn Hrad Žampach Zámky v našem regionu Nový zámek Kostelec nad Orlicí

Hrady v našem regionu Hrad Kunětická hora Hrad Lanšperk Hrad Litice Hrad Potštejn Hrad Žampach Zámky v našem regionu Nový zámek Kostelec nad Orlicí Hrady v našem regionu Hrad Kunětická hora Mohutný pozdně gotický hrad na Kunětické hoře tvoří impozantní dominantu a symbol zdejšího kraje.až do husitských válek byla Kunětická hora v majetku blízkého

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

Olga Žáková

Olga Žáková 2018 www.dcinferno.cz Olga Žáková tel. 604/636839 zakova@dcinferno.cz Termíny tábora/soustředění: 1.turnus 28.7.2018 4.8.2018 Soutěžní skupina MINI Soutěžní skupina DĚTI Přípravky disco dance a street

Více

Základní informace k táboru 2019 a závazná přihláška

Základní informace k táboru 2019 a závazná přihláška Junák český skaut, středisko Lípa Roztoky, z. s. 1. oddíl skautek Základní informace k táboru 2019 a závazná přihláška Místo: tábořiště Drnovka GPS: 49 32'42.69"N,13 10'5.84"E, kraj Plzeň jih, mezi obcemi

Více