1.číslo Září 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1.číslo Září 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno"

Transkript

1 1.číslo Září 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

2 Co nás čeká v září? Nábor I. Oddílovka 1. pol. Září Kola Šumava Info: Lucka V Bitva na Hrádku Roznos KD Jarmark na Hrádku Oddílovka

3 Zápočtová cesta Josefov Každý z nás už byl minimálně jednou za školou. Tak proč nebýt za školou celých pět dní. Za školou v Jaroměři se totiž nachází bývalé pevnostní město z konce 18. století. Tam a v jeho okolí budeme zdolávat nejrůznější úkoly na motivy televizní soutěže Za školu. Čím víc nás bude, tím víc soupeřů výherce porazí. Kdy? V kolik sraz? 16:00 a kde? Na vlakovém nádraží v Kladně V kolik návrat? 17:08 a kde? Na vlakovém nádraží v Kladně Cena? 950Kč (ubytování, doprava, jídlo, rekvizity k úkolům) Co s sebou? To se dozvíte v říjnovém čísle Horáce Pilný luštitel se dozví, kam opravdu pojedeme vlakem Těší se na vás Jarda Vítr & Honza M. a klidně se zeptejte strejdy Gúgla nebo tety Wiki.

4 Rodičům Roháčů září 2014 Vážení rodiče, Dovolte mi poděkovat, že se budu moci opět setkávat s Vašimi dětmi v novém školním roce na oddílových schůzkách a akcích. V letošním roce nás čeká opět spoustu akcí, zaměřených na různé druhy turistiky. Poznávání nových koutů nejen České republiky, ale i u sousedů. Oddílové akce V září nás čekají malé drobné jednodenní, či víkendové akce. První velká oddílová akce bude Podzimní zápočtovka o termín školního volna v říjnu ( ). Pořádá ji Jaroslav Větrovec. Chystáme se do Jaroměře a jeho okolí. Ubytováni budeme v místní škole a budeme podnikat jednodenní výlety. Ovšem do té doby nebudeme zahálet. Můžete se zúčastnit se svými dětmi akcí, které pořádáme pro veřejnost. Běh Járy Cimrmana se uskuteční v neděli 13. října. Jedná o kufroběžecký závod v dobovém oblečení z první republiky z Cimrmanského do Liptákova. Další akcí, na kterou bych Vás rád pozval je Den Stromů 20. Října v okolí hájovny na Mrákavách. Kde se můžete seznámit na jednotlivých stanovištích po cestě s různými zajímavostmi o stromech formou veselých her. Už teď zmíním i největší akci, co se týče počtu účastníků. Oddílové vánoce na hradě Helfenburk u Úštěka ( prosince), kde se při sobotní večeři setkávají současní a bývalí členové oddílu. U jednoho velkého stolu večeří něco kolem 70lidí. Celá akce je prosáklá pohodovou vánoční atmosférou. Budu velmi rád pokud umožníte svým dětem se zúčastnit těchto akcí a nejen jich, během roku bude ještě spousta jednodenních nebo víkendových akcí oddílových i družinových. Nákup vybavení Pokud Vám chybí nějaké vybavení na turistiku, pobyt v přírodě nebo lezení doporučuji navštívit obchod Sambarsport (Dělnická ulice 244, Kladno - od Baumaxu směrem na Prahu na první křižovatce vpravo). Obchod vlastní bývalý člen oddílu Pavel Doležal a poskytuje členům oddílu 17% slevu na veškeré zboží. Je možné zde nakoupit velmi kvalitní vybavení za rozumné ceny. V prodejně se potkáte také s bývalými členy oddílu, kteří Vám tam rádi a ochotně poradí. Zápisné na školní rok 2013/14 Zápisné do oddílu na tento školní rok se oproti loňskému roku nezměnily. Tudíž:

5 Noví členové oddílu nechodili v loňském roce déle než půl roku 1250,-Kč Staří členové oddílu v loňském roce chodili déle než půl roku 1050,-Kč Vedoucí od družin 850,-Kč Zápisné společně s přihláškou prosím o předání rádcům na družinových schůzkách nebo přímo mě do 15. října. Je možnost se též domluvit na platbě po polovinách tzn. v září, v únoru Nabízíme též sociální fond, slevu na zápisném. O slevu je možné zažádat přímo u mě nebo u Lucky. Po rozhodnutí oddílové rady bude následně sděleno rozhodnutí, zda má dítě na slevu nárok či ne. Družinové schůzky V letošním roce se schůzky, oproti loňskému roku téměř nezměnily. Budeme opět fungovat ve třech skupinách dle věku. Pondělí 16:30-18:30h od 9-12let Jaroslav Větrovec, tel: Středa 16:00-18:00h od 6-9let Lucie Weasy Malečková, tel: Středa 16:00-18:00h od 13-15let Ladislav Peška, tel: Pokud máte nějaké známé, kteří mají děti se zájmem o turistiku, táboření, horolezení, cyklistiku apod., zveme je do našeho oddílu. Případně více informací se můžete dozvědět na webových stránkách oddílu, kde najdete např. i fotogalerii z našich akcí. O přeplatcích z akcí Na přihláškách se letos objevila žádost o Váš souhlas, aby zůstatky z uskutečněných akcí zůstávaly v oddílové pokladně na činnost oddílu. Z těchto přebytků, které nejsou nijak horentní, financujeme sourozenecké slevy, nákup materiálu, odměny dětem do celoročního bodování a podobně. Ze zákona však musíme mít tento postup schválen od Vás rodičů, proto Vás prosíme o vyjádření na přihlášky Vaší rukou. Vyúčtování akcí i činnosti je těsně po akci k nahlédnutí u Lucky Tučkové. O hospodaření Vás budeme opět každý měsíc informovat na stránkách Horáce. Přeji Vám příjemné babí léto Petr Soukup, vedoucí oddílu tel:

6 Objevil se ježek v kleci!?!?! Co to je vlastně ježek v kleci? Kdo neví, čte dál. Kdo ví, čte také dál, aby se dozvěděl více. Ježek v kleci je symbol moci vůdce Vontské organizace. To jsou kluci na druhé straně za rozdělovací třídou ve stínadelských uličkách. A co to znamená, že se objevil Ježek v Kleci? Asi se něco děje. Ve stínadlech to bouří. A co se děje? Něco se chystá, ale moc toho nevíme. Zkusíme něco vypátrat. A to jako ježek nebyl? Že se teď objevil? Dlouho byl ztracený. Nevědělo se o něm. A teď se znovu objevil. A kde se vlastně objevil? Někde ve městě, ale kde to Vám teď nepovím. Zkuste to během září zjistit. A jak to máme zjistit? Hledejte, vyptávejte se. Kdo ho najde a vyfotí. Dostane se k důležitým informacím o Stínadlech. Každý týden v pondělí, se objeví jedna indicie na vzkazníku na webových stránkách oddílu ww.rohaci.com Jaroslav Foglar

7 Herník od Dana Atentát Vyzkoušejte si rekonstrukci atentátu - zjistíte, že ani jedna strana to nemá a nikdy neměla vůbec snadné! Pomůcky: Papírové koule (stačí tenisáky nebo menší míčky), pro prezidentův komfort je možné použít i židli. Délka hry: Záleží na délce trati Pravidla: Jako legendu použijte libovolný atentát. Hráče rozdělte do dvou skupin: atentátníky a prezidentův štáb. Atentátníků by mělo být cca 2x víc. Štáb si dále rozdělí funkce: určí si jednoho prezidenta, alespoň 2 řidiče a bodyguarda/y. Cílem atentátníků je zasáhnout prezidenta. Cílem prezidentova štábu je dopravit ho živého z bodu A do bodu B po předem určené trase. Prezidenta přemisťují řidiči tak, že ho buď nesou na židli, nebo na spojených rukou (jako zraněného). Následuje popis rolí: Prezident: Pouze se nechává nést a snaží se přežít :-) Řidiči: Nesou prezidenta. Pokud spatří a poznají atentátníka nebo ho rozeznají po hlase, můžou ho vyřadit ze hry vykřiknutím jeho jména (a případně místa, kde se nachází), (nahlásí jeho pozici odstřelovačům). Zásahy koulemi jim nic nedělají (neprůstřelné vesty). Bodyguardi: Chrání prezidenta. Libovolně se pohybují územím. Atentátníka můžou vyřadit dotykem ruky. Mohou také krýt prezidenta svým tělem. Zásahy koulemi jim nic nedělají (neprůstřelné vesty). Atentátníci: Snaží se zasáhnout prezidenta. Každý má pouze jeden náboj (papírovou kouli nebo tenisák). Jsou rozmístěni libovolně po území. Vyřazení atentátníci zůstanou do konce hry na místě či se odeberou na předem dohodnuté místo, aby nepřekáželi dalšímu průběhu hry.

8 Karel Kryl - Anděl C Ami C G7 1. Z rozmlácenýho kostela v krabici s kusem mýdla C Ami C G7 C přinesl jsem si anděla, polámali mu křídla, Ami C G7 díval se na mě oddaně, já měl jsem trochu trému, C Ami C G7 C tak vtiskl jsem mu do dlaně lahvičku od parfému. C Ami C G7 R: A proto, prosím, věř mi, chtěl jsem ho žádat, C Ami C G7 aby mi mezi dveřmi pomohl hádat, C Ami G7 C Ami G7(F) (G) C co mě čeká a nemine, co mě čeká a nemine. 2. Pak hlídali jsme oblohu, pozorujíce ptáky, debatujíce o Bohu a hraní na vojáky, do tváře jsem mu neviděl, pokoušel se ji schovat, to asi ptákům záviděl, že mohou poletovat. R: 3. Když novinky mi sděloval u okna do ložnice, já křídla jsem mu ukoval z mosazný nábojnice, a tak jsem pozbyl anděla, on oknem odletěl mi, však přítel prý mi udělá novýho z mojí helmy. R.

9 Kdo se narodil v září? 2.9. bude slavit Péťa Máma 6.9. sfoukne svíčky na dortu Petr Piták bude veselo u Miša si vzpomeňte na Báru Cibulkovou se narodil Tomáš Gráf nezapomeňte popřát Gabče Stav Oka k stav v červnovém časopisu konečný stav brigády a výběry Boule vrácení 400 Přeběh +2x156 KD LEX +2x156 KD Jára x390 KD x780 KD x195 KD Pepa vrácení 400 Přeběh 728 Míša D vrácení 400 Přeběh + 2x156 KD x156 KD x Lucka V. 3 +2x650 Den dětí LEX +2x325 KD Weasy x390 KD x400 Den dětí LEX + 2x325 KD Honza L x156 KD LEX +2x156 KD Honza M x299 KD x312 KD kofolik vrácení 400 Přeběh 1142 Skupik Kuba Riznič Eva H Anička LEX +2x156 KD x234 KD x234 KD LEX +2x234 KD x234 KD x234 KD Dan 2986 Šimon Franěk x78 KD x78 KD x78 KD x78 KD Syky 0 +2x156 KD x156 KD Martinka 0 +2x104 KD HORÁC měsíčník turistického oddílu mládeže 2713 Roháči Kladno. Adresa redakce: Pepa Škodák (josef.skodak1@gmail.com ) Do tohoto čísla svou prací přispěli: Pepa, Skup, Jára Toto číslo vychází v nákladu 40 výtisků. Internetové stránky oddílu: Internetové stránky Asociace:

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co nás čeká v červnu a o prázdninách? 4.6. Oddílovka 5.-7.6. Pleskoty v Českém Ráji (závěrečný turnaj ve víceboji)

Více

7.číslo Březen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

7.číslo Březen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 7.číslo Březen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Na jaké akce se můžeme těšit v březnu? 5.3.- Oddílovka, Nácvik divadla (od 18:30) 13.-14.3. Brigáda na Opárně 19.3.

Více

2.číslo Říjen 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

2.číslo Říjen 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 2.číslo Říjen 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co budeme dělat v říjnu? 2.10. Oddílovka 4.-5.10. Dřeviáda na Hrádku 12.10. Běh Járy Cimrmana 18.10. Den stromů 22.10.

Více

4.číslo Prosinec 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

4.číslo Prosinec 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 4.číslo Prosinec 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Kam můžeme jet v prosinci? 4. 12. Prosincová oddílovka 6. 12. Lovosická Vánočka Kdo by měl zájem, nechť dá vědět

Více

5.číslo Leden 2012 Ročník XXIII.

5.číslo Leden 2012 Ročník XXIII. 5.číslo Leden 2012 Ročník XXIII. Co se bude dít v lednu a únoru??? :-) 5.1. oddílovka 7.1. Tříkrálová Okoř, turistický pochod z Veleslavína až na Okoř :-), sraz 7:00 na ČD, cena 100 Kč 14.1. bruslení na

Více

10. číslo Červen 2016 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10. číslo Červen 2016 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10. číslo Červen 2016 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno PLÁN AKÍ KONE ŠKOLNÍHO ROKU 2. 6. Oddílovka 4. 6. Oslava 25 let A-TOM 16. 6. Roznos KD 18. 6. Výlet s rodiči

Více

5.číslo Leden 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

5.číslo Leden 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 5.číslo Leden 2013 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Akce budoucí... 3.1. oddílovka 4.1. Járův maturák (téměř oddílová akce :-) ) 8.1. 1.trénink na Přejezd 2013!!!; 16-18,30

Více

5.číslo Leden 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

5.číslo Leden 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 5.číslo Leden 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Kampak se pojede na začátku roku? 8.1. Novoroční oddílovka 10.1. Dršmaš Florbal 23.-25.1. DA Sirotci 30.1.-1.2. Steinbach

Více

1. číslo Září 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

1. číslo Září 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 1. číslo Září 2016 Ročník XXVIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno PLÁN AKCÍ 8.9. První oddílovka 15. 9. Roznos KD 17. 9. Bitva na Hrádku 24. 9. Setkání na kopci Roháč Zveme Tě na

Více

1.číslo Září 2012 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

1.číslo Září 2012 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 1.číslo Září 2012 Ročník XXIV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Začátek nového školního roku je tady... a s ním i naše tradiční i netradiční zářijové a říjnové akce :-)) 13.9. 1.

Více

9.číslo Květen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

9.číslo Květen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 9.číslo Květen 2012 Ročník XXIII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Jaké jsou (i (ne))víkendové plány na květen? 3.5. Oddílovka 4. 8.5. instruktorský kurz, účast: školič Skup :-),

Více

Ročník XV. 15. prosinec 2009 číslo 4

Ročník XV. 15. prosinec 2009 číslo 4 Ročník XV. 15. prosinec 2009 číslo 4 Hlavi ka.indd 1 28.10.2007 15:14:55 Obecní úřad Hudlice přeje všem krásné a pohodové prožití Vánoc a v roce 2010 hodně zdraví, osobní spokojenosti, štěstí a lásky Strana

Více

V Ř E S K O V Á K prosinec 2003

V Ř E S K O V Á K prosinec 2003 V Ř E S K O V Á K prosinec 2003 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, je to neuvěřitelné, ale dostává se vám do rukou již dvanácté, poslední letošní číslo našeho Vřeskováka. Blíží se čas vánočních svátků a

Více

ZPĚVNÍK. Letní tábor Javorek

ZPĚVNÍK. Letní tábor Javorek ZPĚVNÍK Letní tábor Javorek Červenec 2004 MODRÁ G D C D Modrá je planeta, kde můžeme žít G D C D modrá je voda, kterou musíme pít, G D C D modrá je obloha, když odejde mrak, F C G modrá je dobrá, už je

Více

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd.

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. Štědrý den u nás doma O. Polcar Už od rána jsme s mojí sestřičkou Zuzankou čekali na Ježíška. Maminka řekla, že musíme počkat do večera. Celý den jsme byli oba hodní.

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2014 Ročník XXVII. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

Plán akcí na měsíc září: 3.9. Oddílová schůzka 5.9. Strašidýlka na Bílendě 10.9. Oddílová schůzka 27.9. Jednodenní výprava

Plán akcí na měsíc září: 3.9. Oddílová schůzka 5.9. Strašidýlka na Bílendě 10.9. Oddílová schůzka 27.9. Jednodenní výprava Plán akcí na měsíc září: Září 2014 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz 3.9. Oddílová schůzka 5.9. Strašidýlka na Bílendě 10.9. Oddílová schůzka 27.9. Jednodenní výprava Nazdar bratři a sestro,

Více

2.číslo Říjen 2015 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

2.číslo Říjen 2015 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 2.číslo Říjen 2015 Ročník XXVII. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Říjnový plán akcí 1.10. Říjnová oddílovka a cestopis s promítáním filmu z LEX Rumunsko 2015 10.10. Akce do Lužné

Více

ZPRAVODAJ DDM KAMARÁD. Vážení přátelé, rodiče, děti a příznivci DDM Kamarád! Bulletin o činnosti Domu dětí a mládeže Kamarád Třemošná podzim 2015

ZPRAVODAJ DDM KAMARÁD. Vážení přátelé, rodiče, děti a příznivci DDM Kamarád! Bulletin o činnosti Domu dětí a mládeže Kamarád Třemošná podzim 2015 ZPRAVODAJ DDM KAMARÁD Bulletin o činnosti Domu dětí a mládeže Kamarád Třemošná podzim 2015 Vážení přátelé, rodiče, děti a příznivci DDM Kamarád! Letošní slunné léto se nám opravdu vydařilo, i poslední

Více

Číslo 15/2009 Vyšlo 11.9.2009

Číslo 15/2009 Vyšlo 11.9.2009 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 15/2009 Vyšlo 11.9.2009 Obsah Tramvajová výluka v Modřanech... 1 Evropský týden mobility Den Eska... 1 Program Dne Eska v pondělí 21.9.2009... 2 Evropský týden mobility... 3

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Úvodník Čau lidi, těšíte se na Vánoce? My ano, a proto jsme se rozhodli, že vám

Úvodník Čau lidi, těšíte se na Vánoce? My ano, a proto jsme se rozhodli, že vám Ročník 2., vydání 2. Vánoční speciál prosinec 2010 Úvodník Čau lidi, těšíte se na Vánoce? My ano, a proto jsme se rozhodli, že vám zkrátíme čekání vánočním speciálem. Náš speciál je zdarma, protože vám

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

3.číslo Listopad 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

3.číslo Listopad 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 3.číslo Listopad 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Plán listopadových akcí 6.11. - Oddílovka 8.11. - Hra k Celoroční hře 21.-23.11. - Vyzvědači v temných uličkách

Více

Qěten 2010 MĚSÍČNÍK OUTDOORCLUBU

Qěten 2010 MĚSÍČNÍK OUTDOORCLUBU Qěten 2010 MĚSÍČNÍK OUTDOORCLUBU Drazí a milí. Je tu opět bodování, tentokrát za měsíc duben. V dubnu se oddíl tak trochu osvěžil, začli jsme chodit na vodu, do Stromovky a do toho to počasí, co? Možná

Více

Oslavy Vánoc v cizích zemích Aleš Kůtek

Oslavy Vánoc v cizích zemích Aleš Kůtek Vážení čtenáři! Dnešním dnem k Vám přichází poslední číslo našeho školního časopisu v roce 2006. Blíží se Vánoce, proto nám dovolte, abychom Vám všem, našim příznivcům, popřáli šťastné a veselé prožití

Více

Po letech se do vašich rukou vrací časopis, který změní váš pohled na média, zahýbe Dotykem, Halahojem a možná i světem.

Po letech se do vašich rukou vrací časopis, který změní váš pohled na média, zahýbe Dotykem, Halahojem a možná i světem. Po letech se do vašich rukou vrací časopis, který změní váš pohled na média, zahýbe Dotykem, Halahojem a možná i světem. Více než čímkoli jiným, má být ale těchto pár stránek pro vás vzpomínkou na události

Více

6. oddíl ŠIROKKO Informace k letnímu táboru [2015]

6. oddíl ŠIROKKO Informace k letnímu táboru [2015] Informace k letnímu táboru [2015] SLOVO ÚVODEM Zdravím vás všechny, kteří se začítáte do letošního táborového kurýra. Ještě před tím, než se dostaneme přímo k táboru, bych vám chtěl něco říct o letošním

Více

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ:

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ: ŽIJ SPORTEM Sportcentrum Labe & školní rok 2014/2015 Máme novou sportovní redakci, kde tvoříme různé články z akcí a soutěží Sportcentra Labe. Toto je první vydání našeho občasníku, které se ohlíží za

Více

PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE DO LETNÍHO TÁBORA

PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE DO LETNÍHO TÁBORA PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE DO LETNÍHO TÁBORA Místo tábora: Dvorce na Moravě Pořadatel: ATOM 4335 Sylvatik Termín: 19. 7. - 2. 8. 2014 Vyplní rodiče Jméno dítěte: Datum narození: Adresa bydliště: Pojištěn u: Zákonný

Více

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk!

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! 2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! Milí žáci a žákyně, toto číslo vám přináší velikonoční tradice a zvyky různých zemí, hádanky, komiks Speciální agent i pohled na Velikonoce očima vašich spolužáků,

Více

PŘEHLED HOSPODAŘENÍ FARNOSTI A BOHOSLUŽEBNÝCH AKTIVIT V ROCE 2010 - PUSTKOVEC

PŘEHLED HOSPODAŘENÍ FARNOSTI A BOHOSLUŽEBNÝCH AKTIVIT V ROCE 2010 - PUSTKOVEC 1/2011 Příjemné čtení (a počítání). Úvodem Na přání Vás farníků bude první číslo Benjamína vycházet hned na začátku nového roku a přinese vyhodnocení hospodaření farnosti za uplynulý rok. Tak je tomu i

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 Kontaktní a identifikační údaje Název: Rodinné centrum Bysteráček Sídlo: náměstí Na Podkově 68, Bystré, 56992 Kontakt: Mgr. Lucie

Více

Jesličky v Centru denní péče ve Vlašimi

Jesličky v Centru denní péče ve Vlašimi Rodinné centrum Světýlka, o.s. Sídlo: Palackého nám. 65, Vlašim Provozovna: MŠ Vorlina, V Sadě Jesličky v Centru denní péče ve Vlašimi Naše Rodinné centrum Světýlka ve Vlašimi provozuje od září roku 2011

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

TRIATLON DĚTI Česká triatlonová asociace

TRIATLON DĚTI Česká triatlonová asociace TRIATLON DĚTI Česká triatlonová asociace Tréninková skupina Tomáše Bičíka Nabídka pro rodiče a jejich děti Vážení rodiče, rád bych Vás touto cestou oslovil s nabídkou zařazení Vašich dětí do mojí trénikové

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová,

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Hanka Šinkorová co už to umí, mohou sami do časopisu přispívat.

Více

BRANIŠOVSKÉ NOVINKY. č. 5/2015 V NEJBLIŽŠÍ DOBĚ OSLAVÍ ŽIVOTNÍ JUBILEUM... v lednu František Janura v únoru Zdeněk Farkač

BRANIŠOVSKÉ NOVINKY. č. 5/2015 V NEJBLIŽŠÍ DOBĚ OSLAVÍ ŽIVOTNÍ JUBILEUM... v lednu František Janura v únoru Zdeněk Farkač BRANIŠOVSKÉ NOVINKY č. 5/2015 Vážení spoluobčané, v dnešní hektické době již možná adventní čas netrávíme v klidném rozjímání tak, jako to bylo běžné v dřívějších dobách, a proto bych vám chtěla úvodem

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

1 ) VÁNOČNÍ TRHY 2 ) FOTOGRAFIE JIŘÍHO HAVLA

1 ) VÁNOČNÍ TRHY 2 ) FOTOGRAFIE JIŘÍHO HAVLA 1 ) VÁNOČNÍ TRHY Místo konání: Rokytnice nad Jizerou, Dolní náměstí Více informací: Město Rokytnice n/j, tel. 481 522 001, info@mesto-rokytnice.cz Přijďte nakoupit dárečky pro své blízké, vánoční ozdoby,

Více

Almanach žákovské a studentské poezie 2011

Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Básničky žáků 3. ročníku na téma kočka, pes Svatava Fučková Naše kočka Micinka je velmi dobrá maminka. A ta malá kočička, je zdravá a mrštná jako rybička. Micka

Více

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ZŠ Komenského nám. 35, Dobříš Dobříš 2012 JARO Když začíná jaro Když roztává sníh a slunce začíná hřát, prach už sedává na saních a sněhulák začíná tát. 3 Začínají kvést sněženky,

Více

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro,

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro, Leden 2015 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestro, doufám, že jste zdárně oslavili Vánoce i Silvestr! Skautská oslava Vánoc byla letos opravdu parádní a všichni si ji

Více

HRY, PŘÍPRAVA AKCÍ PŘÍPRAVA HRY

HRY, PŘÍPRAVA AKCÍ PŘÍPRAVA HRY HRY, PŘÍPRAVA AKCÍ Využíváním her i soutěží v naší činnosti učíme děti poctivosti, ukázněnosti, smyslu pro kamarádství, pro společnost, ohleduplnosti k mladším. Jejích smyslem a cílem je výchova k fairplay,

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 40

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 40 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 40 Obsah: Slovo ředitele školy. Recyklohraní. Projektový den: Podzimní změny v lese. Projektový den: Učíme se demokracii,

Více

MONITOR listopad 2014

MONITOR listopad 2014 MONITOR listopad 2014 Ahoj Hanačáci! Máme tu další měsíc, tentokrát už tuplovaně podzimní listopad. Milovníci žlutých, červených a hnědých barev teď můžou chodit po světě s úsměvem na rtech a koukat na

Více

Zápis č. 7/2014 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne 18.11.2014 na Obecním úřadě ve Třebovli. Zahájení zasedání zastupitelstva

Zápis č. 7/2014 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne 18.11.2014 na Obecním úřadě ve Třebovli. Zahájení zasedání zastupitelstva Zápis L.B. 18.11.2014 25. listopadu 2014 Strana 1(celkem9) Zápis č. 7/2014 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne 18.11.2014 na Obecním úřadě ve Třebovli Zahájení zasedání zastupitelstva

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 Obsah: Slovo ředitele školy. Tochováček má narozeniny. Co se do prosincového čísla nevešlo, co se stalo za 5 měsíců

Více

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů EMANUELLE ORNELLA OLTRE MARE BENÁTŠTÍ OBCHODNÍCI MEZI ORIENTEM A ZÁPADEM HERNÍ MATERIÁL 98 karet zboží sedmi druhů (8x drahokamy, 10x svitky, 12x hedvábí, 14x sůl, 16x keramika, 18x olivy, 20x obilí) 1

Více

Havran, občasník 137. oddílu skautů

Havran, občasník 137. oddílu skautů Strana 1 Úvodník Milí Skautíci, přinášíme vám nové číslo vašeho-našeho oddílového časopisu Havran. Doufáme, že se vám časopis bude co? no přece líbit. Tak se pohodlně usaďte a v pohodlí prostředí, ve kterém

Více

Úvodní slovo. Vítám všechny účastníky a účastnice našich soutěží při čtení dnešního zpravodaje. Dnes se dozvíte kromě jiného i první konkrétní

Úvodní slovo. Vítám všechny účastníky a účastnice našich soutěží při čtení dnešního zpravodaje. Dnes se dozvíte kromě jiného i první konkrétní Úvodní slovo. Vítám všechny účastníky a účastnice našich soutěží při čtení dnešního zpravodaje. Dnes se dozvíte kromě jiného i první konkrétní informace o tom, jak budou probíhat jarní a letní soutěže

Více

Sam & Julie. Vymyslela, vyrobila a napsala Karina Schaapman. Mým dětem Tomovi, Ianovi, Manitě, Lili, Lotte a Device

Sam & Julie. Vymyslela, vyrobila a napsala Karina Schaapman. Mým dětem Tomovi, Ianovi, Manitě, Lili, Lotte a Device Mým dětem Tomovi, Ianovi, Manitě, Lili, Lotte a Device Sam & Julie Projekt Domu myšek vytvořila Karina Schaapman jako dekoraci do této dětské knížky. Dům myšek je celý vyrobený z pokašírovaných kartonových

Více

DIGESTIV. První, co mě upoutalo, je 30% sleva z nápojů. To už tam rovnou můžete napsat, že se potápíte!

DIGESTIV. První, co mě upoutalo, je 30% sleva z nápojů. To už tam rovnou můžete napsat, že se potápíte! 8 DIGESTIV První, co mě upoutalo, je 30% sleva z nápojů. To už tam rovnou můžete napsat, že se potápíte! Nad objemným jídelním lístkem: To vypadá jako babiččino album. Nad šálkem espressa: To kafe vypadalo

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

PODZIMNÍ SBOROVÝ DOPIS 2015

PODZIMNÍ SBOROVÝ DOPIS 2015 PODZIMNÍ SBOROVÝ DOPIS 2015 Zbožnost, která se spokojí s tím, co má, je už sama velké bohatství. Nic jsme si totiž na svět nepřinesli, a také si nic nemůžeme odnést. Máme-li jídlo a oděv, spokojme se s

Více

Kronika města Lanškrouna. Rok 2009

Kronika města Lanškrouna. Rok 2009 Kronika města Lanškrouna Rok 2009 Leden Už poosmadvacáté vyrazili turisté v sobotu na trasy pochodu Na Nový rok první krok, který pořádá lanškrounský odbor Klubu českých turistů. Tentokrát si jeho účastníci

Více

Habermaaß-hra 5581. Život na farmě Velká sada

Habermaaß-hra 5581. Život na farmě Velká sada CZ Habermaaß-hra 5581 Život na farmě Velká sada Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti učit se prostřednictvím

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

Ano, které otevírá dveře

Ano, které otevírá dveře ČTVRTÝ PRINCIP Ano, které otevírá dveře Kdykoli objevím lidskou činnost, která funguje v praxi, okamžitě běžím k počítači, abych zjistil, jestli bude fungovat i teoreticky. typický ekonom Já jsem si řekla

Více

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu.

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu. Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, říjen 2012 9. ročník, č. 10 teplé

Více

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník Na Týřově A. Herinková V neděli jsme byli s maminkou, tatínkem a Adélkou na Týřově. Je to zřícenina středověkého hradu. Stojí nad soutokem berounky s Úpočským potokem. Jsou odtud krásné výhledy do okolí.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Předškoláci ve skautském oddíle. Eva Dvořáková

Předškoláci ve skautském oddíle. Eva Dvořáková Předškoláci ve skautském oddíle Eva Dvořáková 6. oddíl vodních skautů Šestka Třebíč Přístav VS,,Žlutá ponorka Třebíč Třebíč 2008 Obsah 1. Úvod... 3 2. Jak vůbec předškoláky získat aneb nábor... 4 3. Co

Více

PRVNÍ ROČNÍK 2015 WWW.VSICHNIZASTUL.CZ

PRVNÍ ROČNÍK 2015 WWW.VSICHNIZASTUL.CZ MANUÁL PRO ŠKOLY PRVNÍ ROČNÍK 2015 WWW.VSICHNIZASTUL.CZ 1. ROČNÍK V minulém roce proběhl první ročník této úspěšné kampaně pod záštitou České asociace stolního tenisu (ČAST) a Českého olympijského výboru

Více

Delegovaní rozhodčí a DS. HR HANILEC Přemysl Tachov AR1 HORÁČEK Michal Tachov AR2 SLADKÝ Stanislav Zálezly u Stříb. DS SVOBODA Miroslav Tachov

Delegovaní rozhodčí a DS. HR HANILEC Přemysl Tachov AR1 HORÁČEK Michal Tachov AR2 SLADKÝ Stanislav Zálezly u Stříb. DS SVOBODA Miroslav Tachov Neděle 3.dubna 2011 - začátek 16:00 hod. Delegovaní rozhodčí a DS HR HANILEC Přemysl Tachov AR1 HORÁČEK Michal Tachov AR2 SLADKÝ Stanislav Zálezly u Stříb. DS SVOBODA Miroslav Tachov 1 PRVNÍ TŘI JARNÍ

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, začal advent, doba jarmarků, rozsvěcení vánočních stromů, koncertů a krásné vánoční nálady. Nenechejte si toto období nikým pokazit, ba naopak, prožijte ho v klidu, pohodě, odpočinku

Více

Rozsvícení vánočního stromku. Brigáda- Podzimní úklid Horní Hbity

Rozsvícení vánočního stromku. Brigáda- Podzimní úklid Horní Hbity 4/2013 Vážení a milí čtenáři, vítám Vás u dalšího čísla našeho Zpravodaje, které uzavírá již jeho třetí kompletní ročník. Předvánoční období plné shonu máme již téměř za sebou a čekají nás svátky, které

Více

Bulletin číslo 04/2014

Bulletin číslo 04/2014 Bulletin číslo 04/2014 Nejen prací živ je člověk Chvalský zámek, zadní pohled sídlo - Náchodská čp. 2421/234, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Na ples Vás srdečně zve také Klub podnikatelů Horní Počernice

Více

Cerhenický školák. Úvodník ředitele školy

Cerhenický školák. Úvodník ředitele školy 1. číslo Úvodník ředitele školy Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou školního časopisu. Náš školní časopis vznikal jako vše nové poměrně složitě, ale nyní je tady. Časopis vlastně vychází ve velmi příhodnou

Více

Příprava pohoštění pro hosty

Příprava pohoštění pro hosty Příprava pohoštění pro hosty Společenská událost Pavel Kšanda Rok 2009/10 Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Obsah Úvod... 3 Současný stav... 3 Stanovený cíl... 3 Strom cílů... 4

Více

PLÁN PRÁCE ZÁKLADNÍ PRINCIPY

PLÁN PRÁCE ZÁKLADNÍ PRINCIPY PLÁN PRÁCE ZÁKLADNÍ PRINCIPY Štěpán Boháč RS POZNEJ SVŮJ ODDÍL Než může vůdce začít plánovat program svého oddílu, musí jej dobře poznat, aby program odpovídal potřebám jeho svěřenců. Vůdce oddílu však

Více

Jdeme stavět dům! Chytře, zdravě a hravě

Jdeme stavět dům! Chytře, zdravě a hravě Jdeme stavět dům! Chytře, zdravě a hravě Zkuste dopsat do prázdných bublin, co všechno je důležité při stavbě dobrého domu. O E N C E I Z E Já bych chtěla takový dům, kde je pořád příjemně a kde se mi

Více

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o.

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Údržba: Skladujte na suchém místě uložené ve vaku/boxu, který je součástí balení. Výrobky odpovídají normě EN-71. Distributor: Varování!

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

Září v knihovně /2015

Září v knihovně /2015 Knihy do vlaku Září v knihovně /2015 Projekt Kniha do vlaku Chcete si cestu vlakem zpříjemnit zajímavým čtením, ale zrovna jste si zapomněli doma knihu? Nevadí. Na slánském vlakovém nádraží si můžete od

Více

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 17. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

Legenda o třech stromech

Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech je v tomto setkání s malými metodickými úpravami zpracována v rámci jednoho setkání pro skupinu mládeže a dospělých včetně seniorů. Ve středu zájmu není

Více

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu V sobotu ráno jsme vyrazili od školy na procházku městem. Na chvíli jsme se zastavili v obchodním centru. Prohlídli

Více

č. 1 2011/2012 NAŠE SPOLEČENSTVÍ VOJTA SE PTÁ, PROČ

č. 1 2011/2012 NAŠE SPOLEČENSTVÍ VOJTA SE PTÁ, PROČ č. 1 2011/2012 NAŠE SPOLEČENSTVÍ VOJTA SE PTÁ, PROČ 1. září je den, který nemá většina dětí moc ráda. Každý ví, proč. Jasně. Začíná škola. I pro Vojtu. První cesta po prázdninách do školy byla pro Vojtu

Více

1.číslo Září 2013 Ročník XXV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

1.číslo Září 2013 Ročník XXV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 1.číslo Září 2013 Ročník XXV. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Akce v září 12.9. 1.oddílovka školního roku 2013/2014 tradičně nad Motyčínským lomem :-) 16.9. + 18.9. 1.družinovky

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček červen 2016 Kočárkový vozový park ve školce, příprava k projektovému učení. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu

Více

VÁžENÍ SLOVO ÚVODEM. III. ročník Číslo 4/2011 124.ÚS IPA sekce ČR

VÁžENÍ SLOVO ÚVODEM. III. ročník Číslo 4/2011 124.ÚS IPA sekce ČR SERVO PER AMIKECO III. ročník Číslo 4/2011 124.ÚS IPA sekce ČR SLOVO ÚVODEM VÁžENÍ ČTENÁřI, Ze stěžejních událostí předcházejících měsíců připomínáme společné zalití stromu přátelství vedoucími územních

Více

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu sekačku, co měl vždycky Jarda půjčenou přes Peprníka

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

TILIA. Školní časopis

TILIA. Školní časopis Základní škola a mateřská škola Jaromíra Hlubíka Lipov Školní časopis TILIA Redakční rada: Mgr. Tomáš Zajíček Mgr. Petr Galečka Mgr. Dobroslava Jagošová Mgr. Eva Ondrušová Mgr. Zdeňka Veverková Náklad:

Více

NABÍDKA ŠKOLNÍCH PŘEDSTAVENÍ - říjen 2012 - leden 2013

NABÍDKA ŠKOLNÍCH PŘEDSTAVENÍ - říjen 2012 - leden 2013 NABÍDKA ŠKOLNÍCH PŘEDSTAVENÍ - říjen 2012 - leden 2013 mateřské školy základní školy střední školy Vážené paní učitelky, vážení páni učitelé, do rukou se Vám dostává nabídka dopoledních a zájezdových představení

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Název lekce (téma) Karel IV. Časový rozsah lekce Odpolední blok, součást projektu Věková skupina (ročník) 4.-5.

Více

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 1 Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 Úvodní slovo Vážení a milí čtenáři našeho farního zpravodaje Zdiva s troškou heřmánku. Rád bych o těchto Vánocích a na závěr roku 2011 poděkoval všem, kteří přispívají

Více

4LÍSTEK ROČNÍK 2 ǀ ČÍSLO 8 - PODZIM 2015 HLAVNÍ TÉMA ǀ OHLÉDNUTÍ ZA TÁBOREM 2015 OBSAH TÁBORNICKÉ OKÉNKO ǀ VESMÍR FOTOGALERIE ǀ LETNÍ TÁBOR 2015

4LÍSTEK ROČNÍK 2 ǀ ČÍSLO 8 - PODZIM 2015 HLAVNÍ TÉMA ǀ OHLÉDNUTÍ ZA TÁBOREM 2015 OBSAH TÁBORNICKÉ OKÉNKO ǀ VESMÍR FOTOGALERIE ǀ LETNÍ TÁBOR 2015 ROČNÍK 2 ǀ ČÍSLO 8 - PODZIM 2015 ODDÍLOVÝ ČASOPIS TULÁCKÝ 4LÍSTEK HLAVNÍ TÉMA ǀ OHLÉDNUTÍ ZA TÁBOREM 2015 FOTOGALERIE ǀ LETNÍ TÁBOR 2015 TÁBORNICKÉ OKÉNKO ǀ VESMÍR a další OBSAH DEJTE NÁM LAJK NA FACEBOOKU

Více

Tábor 2015 Hrádek u Sušice

Tábor 2015 Hrádek u Sušice Tábor 2015 Hrádek u Sušice Vážení rodiče, Vedoucí našeho oddílu již začínají připravovat tábor 2015. Proto jsme pro vás připravili krátký sešit s prvními informacemi o táboře. Podrobnější informace přijdou

Více

číslo 10 prosinec 2013

číslo 10 prosinec 2013 číslo 10 prosinec 2013 Krásné Vánoce 2013 Opět se nám přiblížil nejhezčí čas roku. Ano, opět jsou Vánoce. Vánoce, čas radosti, veselosti a vzájemného porozumění. Tento krásný čas milují nejen naši nejmenší,

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více