BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC"

Transkript

1 Tisková zpráva k 16. ročníku mezinárodního, integračního projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC brnobezhranic.cz projekt zaštiťují Ing. Petr Vokřál, primátor statutárního města Brna JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje Celý projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně, je každoročně festivalem a seriálem více než 250 na sebe navazujících mezinárodních, republikových a regionálních sportovních, preventivních, charitativních a integračních akcí spojených s denní činností pro výše uvedené cílové skupiny a dále práce v oblasti protidrogové prevence a prevence kriminality mládeže ve spolupráci s KŘ Policie JMK, které jsou přímo navázány na každodenní práci projektu ve spolupráci se školami a zařízeními pro uvedené cílové skupiny. Za 15 let svého působení projekt uspořádal více než 2200 mezinárodních, republikových i regionálních akcí a setkání (stav k ). VUT v Brně je nositelem předmětného integračního projektu, jehož setkání a akce navazují na uvedené denní činnosti projektu. Děti a dospělí s různým postižením společně se zdravými žáky ZŠ, SŠ a VŠ, dětmi z dětských domovů, diagnostických ústavů a dalších center se spoustou nás dospělých vychovatelů, učitelů a také dospělých z řad statutárního města Brna, JMK, KŘ Policie JMK, Hasičského záchranného sboru JMK, Městské policie Brno, partnerů, sportovních klubů atd., společně nejen soutěží, ale akce společně připravují a pomáhají při nich. Pomáhat při akcích chodí také žáci škol, do kterých například jezdíme s preventivním programem společně s PČR. Děti se starají celý den o své postižené kamarády, učí se jak pomoci postiženému na vozíku, jak složit a rozložit vozík, dovedou rozlišit postižení, rozumí různým projevům v chování našich postižených kamarádů, umí jim pomoci při jídle, připravit pro ně sportovní nebo zábavný program, ale hlavně je mají rádi, věří jim, navštěvují se a vzájemně si fandí no prostě mají k sobě blízko. V terapeutických dílnách společně vyrábí výtvory z různých materiálů, seznamují se z hipoterapií, společně vymýšlí a vyrábí dárečky pro druhé atd. Nejvýznamnější akce projektu jsou:

2 1) Dvě velké mezinárodní, integrační akce pro děti s různým postižením, děti z dětských domovů, diagnostických ústavů, dalších center a zdravé děti, které vyplývají z každodenní činnosti projektu a) BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC Datum: 21. května 2015 Slavnostní zahájení: 9:15 hodin Slavnostní vyhlášení výsledků: 12:30 13:00 hodin Pořadatel: projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, zastoupen VUT v Brně společně s Centrem Kociánka Brno, SŠ F. D. Roosevelta pro tělesně postižené, Brno, SK Kociánkou Brno, agenturou Entity, Dětským domovem Tišnov, SPŠEIT Purkyňova Brno, ZŠ Arménskou Brno, ZŠ Jihomoravské náměstí Brno, SŠ pro tělesně postižené Gemini, ZŠ Novolíšeňská Brno, ZŠ Modřice dalšími. Podstata soutěží ojedinělé sportovní, zábavné a společenské integrační akce BRNO JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC: Děti a dospělí s níže uvedených cílových skupin, kteří se společně setkávají v průběhu roku, vytvoří při této akci kombinované soutěžní týmy, budou se starat se o své postižené kamarády a budou celý den společně soutěžit na řadě stanovišť, které budou na různých místech ve sportovním areálu VUT v Brně Pod Palackého vrchem. Sportovní, charitativní a integrační akce BRNO JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, je tedy společné setkání a soutěžení více než 300 dětí a dospělých s různým postižením se zdravými žáky ZŠ, SŠ a VŠ, dětmi z dětského domova a dalších center a se spoustou nás dospělých vychovatelů, učitelů a také dospělých z řad Statutárního města Brna, JMK, Policie ČR, partnerů, sportovních klubů atd.. Tato akce vyplývá z každodenní práce mezinárodního, integračního projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC a je tedy každoročně festivalem a seriálem více než 250 na sebe navazujících akcí přímo napojených na denní činnost projektu. Společně pracujeme a pomáháme druhým při konkrétních integračních setkáních a akcích, kdy se výše uvedené cílové skupiny přímo podílejí také na přípravě a cestě, která vede k těmto setkáním. b) SETKÁNÍ BEZ HRANIC - plavecká show Datum: 20. října 2015 Aquapark Kohoutovice, Brno Slavnostní zahájení: 9:15 hodin Slavnostní vyhlášení výsledků: 13:00 13:30 hodin Pořadatel akce: Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně, Dětský domov Dagmar Podstata soutěží: Děti z dětských domovů společně s dětmi a dospělými s různým postižením, které se v průběhu roku pravidelně setkávají při spoustě akcí a setkání projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, vytvoří s námi - dospěláky 15 společných týmů a soutěží celý den v plaveckých disciplínách jednotlivců a štafet, ale hlavně při 3 sportovních i vědomostních hrách v bazéně i mimo bazén.

3 Tato akce se uskuteční v rámci 15. ročníku mezinárodního, integračního projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně. Je součástí seriálu 250 setkání a akcí projektu v roce 2015 a denní činnosti s dětmi, která je přímo navázaná na tato setkání. Za 15 let svého působení projekt uspořádal více než 2200 mezinárodních, republikových i regionálních akcí a setkání. Stejně důležitá je také skutečnost, že se výše uvedené cílové skupiny přímo podílejí také na přípravě a cestě, která vede k těmto setkáním. 2) Na tyto výše uvedené největší akce projektu navazují další sportovní akce, převážně pro děti ze základních a středních škol města Brna, které probíhají povětšinou přímo ve sportovním areálu VUT v Brně Pod Palackého vrchem. POHÁR ROZHLASU ZÁKLADNÍCH ŠKOL MĚSTA BRNA Datum a čas: 14. května 2015 Slavnostní zahájení: 9:00 hodin Pořadatel akce: VUT v Brně a AŠSK Podstata soutěží: 400 žáků ve věku od 12 do 16 let z více jak dvaceti základních škol města Brna soutěží ve vypsaných atletických disciplínách, včetně závěrečné štafety. Bojují tak o nekorunovaného krále města Brna, ale zároveň hájí barvy své školy v soutěži družstev. Akce se tradičně zúčastní i děti a dospělý s různým postižením. STŘEDOŠKOLSKÝ ATLETICKÝ POHÁR - FINÁLE SŠ MĚSTA BRNA Datum a čas: 16. září 2015 Slavnostní zahájení: 9:00 hodin Pořadatel akce: VUT v Brně a AŠSK Podstata soutěží: 34. ročník tradičního atletické akce v městě Brně za účasti 500 dětí a mládeže od 15 do 20 let ze středních škol města Brna. Akce se také tradičně zúčastní děti a dospělí s různým postižením. Všichni účastníci soutěží nejen v kategorii jednotlivců, ale také v kategorii družstev - bojují za svoji školu. 3) Ale pravděpodobně nejdůležitější pro celý projekt, je zbývajících 250 akcí a setkání. při kterých společně pracují a pomáhají si: a) děti a dospělý s různým postižením a zdravý žáci škol z celého Jihomoravského kraje b) děti a dospělý s různým postižením a děti z dětských domovů c) děti z diagnostických ústavů, výchovných ústavů a dalších center Celý tento projekt, což je úplně ze všeho nejdůležitější, není pouze a jen o akcích a setkáních, ale hlavně o denní činnosti a obyčejné práci s dětmi na "ulici" s dětmi, které byly týrané, zneužívané, nebo měli či mají násilnou nebo jinou trestnou činnost a dětmi a dospělými s různým postižením. Je to o tom, že tyto děti, dostanou "práci" a mají možnost vzájemně si pomáhat a učit se od sebe, ale hlavně se za ně někdo postaví a pomůže jim.

4 Čili je to obrovská kombinace pořádání nejen sportovních a integračních akcí, ale rovněž té nejobyčejnější, nýbrž nejdůležitější každodenní piplavé práce s těmito dětmi. Je to o tom, že člověk s nimi musí být, aby jim dokázal pomoci, posunout je v životě dál, ale také se od nich učil. 4) Co je v projektu nového? Brněnská dětská rocková kapela FREEDOM je součástí projektu BRNO A JIŽNÍ A MORAVA BEZ HRANIC, jehož pořadatelem je VUT v Brně. Kapela byla založena v červenci roku 2013, vedoucím, manažerem a kytaristou kapely Michaelem Svobodou, jenž je ředitelem výše uvedeného projektu. V kapele dále hrají postižené děti z Centra Kociánka Brno: Jirka - zpěv, Filip - bubny, Daneček - tanec a jejich kamarádi Lukáš - zpěv a Martin - zpěv. Na hudební zkoušky s námi dále chodí kamarádi, kteří mají různá postižení, kamarádi z dětských domovů a dalších center. Stálými členy kapely FREEDOM z řad dospěláků jsou také vychovatelka Pavla z Centra Kociánka Brno, šéftrenér mládeže HC Kometa Brno Pavel Pazourek a generální sekretář kapely Tomáš Pětník. Kapela má za sebou již několik koncertů. Mimo jiné vystupovala v rámci oslav 60. let výročí hokejového klubu Kometa Brno, 21. a 22. Galavečeru města Brna, v rámci festivalu Brno - město uprostřed Evropy při noční hradní slavnosti na hradě Špilberk či na brněnském náměstí Svobody při zábavě pod hradbami. 5) Mediální zajištění (pro příklad uvádíme akce): 1) Celý tento projekt měl také v roce 2014 dlouhodobě významnou mediální podporu ať již v podobě TV reportáží, článků v tisku nebo prezentací v rádiích. 2) BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC uveřejněna v tisku Brněnský deník a v rádiích např. ČRo, Rádio Petrov atd. 3) Významná podpora ve zpravodajích městských částí, na webových stránkách, sociálních sítích atd. 4) Důležitou součástí mediální propagace jsou webové stránky projektu, brnobezhranic.cz, které jsou aktualizované každý den. Součástí webových stránek projektu, jsou kromě řady informací také multimediální výstupy, včetně velké spousty fotografií a videoklipů. 5) Součástí projektu je také Brněnská dětská rocková kapela FREEDOM. Kapela byla založena v červenci roku 2013, vedoucím, manažerem a kytaristou kapely Michaelem Svobodou, jenž je ředitelem výše uvedeného projektu. V kapele dále hrají postižené děti z Centra Kociánka Brno: Jirka - zpěv, Filip - bubny, Daneček - tanec a jejich kamarádi Lukáš - zpěv a Martin - zpěv. Na hudební zkoušky s námi dále chodí kamarádi, kteří mají různá postižení, kamarádi z dětských domovů a dalších center. Stálými členy kapely FREEDOM z řad dospěláků jsou také vychovatelka Pavla z Centra Kociánka Brno, šéftrenér mládeže HC Kometa Brno Pavel Pazourek a generální sekretář kapely Tomáš Pětník. Kapela má za sebou již několik koncertů. Mimo jiné vystupovala v rámci oslav 60. let výročí hokejového klubu Kometa Brno, 21. a 22. Galavečeru města Brna, v rámci festivalu Brno - město uprostřed Evropy při noční hradní slavnosti na hradě Špilberk či na brněnském náměstí Svobody při zábavě pod hradbami.

5 6) Rocková kapela FREEDOM se blíží k 2. RO(C)Ku svého založení a tak jsme dali dohromady to nejlepší za uplynulé období to nejlepší z života RO(C)Ku života kapely FREEDOM. Vzniklo tedy 2. DVD kapely, kde najdete největší pecky, které hrajeme nejčastěji a nejraději na koncertech i na zkouškách. Představujeme skvěle sestříhaná videa videoklip BRNĚNSKÁ DĚCKÁ ROCKOVÁ KAPELA FREEDOM VALÍ CELÝ ROK (2014) HLAVNĚ ROCK 7) Významná je rovněž propagace v podobě plakátů, brožur, pamětních listů, diplomů a řady dalších tiskovin, které jsou součástí všech setkání a akcí tohoto projektu a na kterých jsou vždy uvedeni všichni partneři projektu. 8) Významná je rovněž propagace projektu na webových stránkách, v tištěných médiích a sociálních sítích partnerů projektu - např. HC Kometa Brno, KŘ Policie JMK, Městská Policie Brno, HSZ JMK, Centrum Kociánka, SŠ F. D. Roosevelta pro tělesně postižené Brno, Globus Brno a dalších. Michael Svoboda ředitel sportovního, charitativního a integračního projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC Pořadatelem projektu je VUT v Brně mob.: vutvbrne-festival@seznam.cz brnobezhranic.cz

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2015

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2015 5. ročník mezinárodní, integrační akce BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2015 projekt zaštiťují Ing. Petr Vokřál, primátor statutárního města Brna JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje Společný

Více

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 projekt zaštiťují Bc. Roman Onderka, MBA, primátor statutárního města Brna JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje projekt podporuje prof. Ing. Karel

Více

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2015

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2015 5. ročník mezinárodní, integrační akce BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2015 projekt zaštiťují Ing. Petr Vokřál, primátor statutárního města Brna JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje Společný

Více

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 projekt zaštiťují Bc. Roman Onderka, MBA, primátor statutárního města Brna JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje projekt podporuje prof. Ing. Karel

Více

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 13. ročník celoročního integračního, sportovního a charitativního projektu Vysokého učení technického v Brně TENTO MATERIÁL JE VYHODNOCENÍM A PODĚKOVÁNÍM PROJEKTU BRNO A

Více

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 0 ;; TENTO MATERIÁL JE VYHODNOCENÍM A PODĚKOVÁNÍM PROJEKTU BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC LEDEN DUBEN 2012. DÍKY VÁM VŠEM. BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC www.vutvbrne-festival.rajce.net TENTO PROJEKT A

Více

Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně, Dětský domov Dagmar a agentura Entity. pořádají

Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně, Dětský domov Dagmar a agentura Entity. pořádají Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně, Dětský domov Dagmar a agentura Entity pořádají 8. ročník mezinárodní, integrační akce Setkání bez hranic 2014, plavecké show pro děti z dětských

Více

Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně, Dětský domov Dagmar a agentura Entity. pořádají

Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně, Dětský domov Dagmar a agentura Entity. pořádají Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně, Dětský domov Dagmar a agentura Entity pořádají 9. ročník mezinárodní, integrační akce Setkání bez hranic 2015, plavecké show pro děti z dětských

Více

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 15. ročník celoročního, mezinárodního, integračního, sportovního a charitativního projektu Vysokého učení technického v Brně TENTO MATERIÁL JE VYHODNOCENÍM A PODĚKOVÁNÍM

Více

6. ročník Setkání bez hranic 2012, plaveckou show pro děti z dětských domovů, handicapované i zdravé děti a dospělé

6. ročník Setkání bez hranic 2012, plaveckou show pro děti z dětských domovů, handicapované i zdravé děti a dospělé Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně, Dětský domov Dagmar a agentura Entity pořádají 6. ročník Setkání bez hranic 2012, plaveckou show pro děti z dětských domovů, handicapované i

Více

Brno a jižní Morava bez hranic 2016

Brno a jižní Morava bez hranic 2016 Brno a jižní Morava bez hranic 2016 Děkujeme za podporu! Partneři projektu Děkujeme za podporu Projekt pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a primátora Statutárního města Brna Petra

Více

Brno a jižní Morava bez hranic 2015

Brno a jižní Morava bez hranic 2015 Brno a jižní Morava bez hranic 2015 Děkujeme za podporu! Partneři projektu Slovo úvodem RNDr. Hana Lepková Ředitelka Centrum sportovních aktivit Vysoké učení technické v Brně Děkujeme za podporu Společenské

Více

6. ročník Setk{ní bez hranic, plaveckou show pro děti z dětských domovů, handicapované i zdravé děti a dospělé 2012

6. ročník Setk{ní bez hranic, plaveckou show pro děti z dětských domovů, handicapované i zdravé děti a dospělé 2012 Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně, Dětský domov Dagmar a agentura Entity poř{dají 6. ročník Setk{ní bez hranic, plaveckou show pro děti z dětských domovů, handicapované i zdravé

Více

informační bulletin Únor - Prosinec 2017 akcí a setkání

informační bulletin Únor - Prosinec 2017 akcí a setkání informační bulletin Únor - Prosinec 2017 58 akcí a setkání Č 1 Vyhodnocení Integračního projektu Centra Kociánka v roce 2017 Integrační projekt Centra Kociánka v roce 2017 splnil jednoznačně svůj hlavní

Více

Mistrovství Evropy v softballu žen. 7. 13. července 2013 Areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika

Mistrovství Evropy v softballu žen. 7. 13. července 2013 Areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika Mistrovství Evropy v softballu žen 7. 13. července 2013 Areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika Hlavní pořadatel Pořadatelé: Nejprestižnější evropský turnaj opět v ČR Nejprestižnější

Více

Koncepce CZECH SPORTS FESTIVAL BRNA A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE na rok 2009

Koncepce CZECH SPORTS FESTIVAL BRNA A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE na rok 2009 ACP Olymp Brno Rerychova 10, 635 00 Brno, Česká republika tel.: 732 840 494, e-mail: acp.olymp.brno@seznam.cz www.acpob.wz.cz Garant sportovního a charitativního projektu: Kateřina Svobodová Kubánská 3,

Více

PODZIMNÍ HANDICAP OPEN 2016

PODZIMNÍ HANDICAP OPEN 2016 Z pověření České Federace Spastic Handicap, z. s. Vlaštovky Brno, z. s. a Sportovní klub Kociánka Brno, z. s. POŘÁDAJÍ PODZIMNÍ HANDICAP OPEN 2016 pod záštitou JUDr Michala Haška, hejtmana Jihomoravského

Více

JARNÍ HANDICAP OPEN 2016

JARNÍ HANDICAP OPEN 2016 Z pověření České Federace Spastic Handicap, z. s. Vlaštovky Brno, z. s. a Sportovní klub Kociánka Brno, z. s. POŘÁDAJÍ JARNÍ HANDICAP OPEN 2016 pod záštitou Ing. Petra Vokřála, primátora Statutárního města

Více

PROPOZICE REPUBLIKOVÉHO FINÁLE CORNY středoškolský atletický pohár Břeclav, 11. 12.října 2007

PROPOZICE REPUBLIKOVÉHO FINÁLE CORNY středoškolský atletický pohár Břeclav, 11. 12.října 2007 Asociace školních sportovních klubů České republiky PROPOZICE REPUBLIKOVÉHO FINÁLE CORNY středoškolský atletický pohár Břeclav, 11. 12.října 2007 A. Všeobecná ustanovení --------------------------- 1.

Více

Mistrovství Evropy žen do 22 let v softballu

Mistrovství Evropy žen do 22 let v softballu Mistrovství Evropy žen do 22 let v softballu 2. 7. srpna 2010 Praha 8, Svoboda park Česká republika Vrcholný turnaj evropského významu Na největší softballové akci roku na území České republiky uvidíte

Více

Akce navazuje na Mistrovství Evropy 2010 a Mistrovství světa 2011 ve Fotbal Freestylu obě pořádané v Praze.

Akce navazuje na Mistrovství Evropy 2010 a Mistrovství světa 2011 ve Fotbal Freestylu obě pořádané v Praze. SUPER BALL 2012 SUPER BALL 2012: Prague Football Freestyle Contest celosvětový turnaj ve Fotbal Freestylu je vyvrcholením celé sezóny, na které se soustředí maximální pozornost všech hráčů a příznivců

Více

Úplné znění od

Úplné znění od Úplné znění od 5. 5. 2019 STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC ZASTUPITELSTVO MĚSTA OLOMOUCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 10/2018, o nočním klidu, ve znění obecně závazných vyhlášek č. 3/2019 a č. 6/2019 Zastupitelstvo

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení 6 P O K Y N generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 4. února 2015, k realizaci preventivně výchovné činnosti u Hasičského záchranného sboru České republiky K zabezpečení

Více

5. ročník HANDICAP OPEN

5. ročník HANDICAP OPEN SK Kociánka Brno, VUT v Brně, AK Olymp Brno, MU Brno z pověření České federace Spastic Handicap pořádají pod záštitou Bc. ROMANA ONDERKY, MBA, primátora statutárního města Brna, JUDr. MICHALA HAŠKA, hejtmana

Více

Dlouholetá tradice hokejových turnajů mládeže v jihomoravské metropoli a snaha o její udržení nás oslovila o pořádání této významné sportovní akce.

Dlouholetá tradice hokejových turnajů mládeže v jihomoravské metropoli a snaha o její udržení nás oslovila o pořádání této významné sportovní akce. 24. 27. 3. 2011 Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna Mezinárodní hokejový turnaj žáků Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na mezinárodní hokejový turnaj žáků. Dlouholetá

Více

PRAGOFFEST 2012. Závěrečná zpráva. 2. - 5. 2. 2012 Modrá škola Praha Háje

PRAGOFFEST 2012. Závěrečná zpráva. 2. - 5. 2. 2012 Modrá škola Praha Háje Závěrečná zpráva 1 2. - 5. 2. 2012 Modrá škola Praha Háje Čísla 2 4 dny 2930 návštěvníků (člověkodnů) 2040 unikátních účastníků (1390 loni) přes 500 pořadů v programu průměrná délka účasti necelý den a

Více

6. ročník HANDICAP OPEN 2013

6. ročník HANDICAP OPEN 2013 Z pověření České Federace Spastic Handicap pořádají Sportovní klub Kociánka Brno a VUT v Brně 6. ročník HANDICAP OPEN 2013 VELKÁ CENA BRNA A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE projekt zaštiťují Bc. Roman Onderka, MBA,

Více

Pohár vítězů poháru žen 2015

Pohár vítězů poháru žen 2015 Pohár vítězů poháru žen 2015 17. 22. srpna 2015 areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika www.softballcup.com Hlavní pořadatel Pořadatelé: Prestižní evropský turnaj Na Osmičce uvidíme špičkové

Více

PROPOJTE SE PROJEKTEM DOBRÁK ROKU. Odbor obchodu a marketingu ČRo

PROPOJTE SE PROJEKTEM DOBRÁK ROKU. Odbor obchodu a marketingu ČRo PROPOJTE SE PROJEKTEM DOBRÁK ROKU ČRo 2.4.2015 POPIS KAMPANĚ DOBRÁK ROKU: Soutěž o nejoblíbenější a nejzdatnější dobrovolnický hasičský sbor. Do soutěže se zapojují místní dobrovolnické hasičské sbory

Více

É č É Í Ř Á Ě ž š č č š š šť Ť Ý č č Ť Ť Ť č Ť č šť Í č č č š š ď ž Ť Á č Í Ó š Ž š Č Ť č Ť č Ť ď č š Č Ď ž ž š č č č Ú Š š Ť Č š ž š š č Ú š č š É Š š šš š Ť č č č č š č š Ť č č ž š č Ť č š Ť š č š č

Více

Jízda králů Vlčnov

Jízda králů Vlčnov Jízda králů Vlčnov 24. 5. - 26. 5. 2019 Co možná nevíte 8 000 3 2011 Akci navštíví celkem více než 8 000 lidí Třídenní program plný folkloru Od roku 2011 zapsána v UNESCO 5 000 93 Nedělní program navštíví

Více

Pracovní jednání předsedů (trenérů) krajských sportovních svazů Pardubického kraje - Informace k organizaci Her

Pracovní jednání předsedů (trenérů) krajských sportovních svazů Pardubického kraje - Informace k organizaci Her HRY VI. LETNÍ OLYMPIÁDY DĚTÍ A MLÁDEŽE ČR 2013 ZLÍNSKÝ KRAJ 23. 28. 6. 2013 Pracovní jednání předsedů (trenérů) krajských sportovních svazů Pardubického kraje - Informace k organizaci Her OBSAH PREZENTACE

Více

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy PROJEKT ROMA Česká republika Karviná Sdružení Romů Severní Moravy 1 AKTIVITY V RÁMCI PROJEKTU Průběžné aktivity pro děti: Volnočasové aktivity pro děti a mláděž (zvláště z cílové skupiny) kroužky: počítačový,

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR

1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR 1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR OHLÉDNUTÍ ZA VÝROČÍM 1150 LET OD PŘÍCHODU SV. CYRILA A METODĚJE NA VELKOU MORAVU Zlínský kraj Ministerstvo zahraničních věcí ČR erzita c Zlínský

Více

ČERVEN, MĚSÍC PLNÝ ZÁŽITKŮ

ČERVEN, MĚSÍC PLNÝ ZÁŽITKŮ informační bulletin červen 2017 Co je Integrační projekt Centra Kociánka v roce 2017? Integrační projekt v roce 2017 jednoznačně svým pojetím a smyslem částečně navazuje na setkání konaná v předchozích

Více

Rada Jihomoravského kraje 107. schůze konaná dne Materiál k bodu č. 4 programu:

Rada Jihomoravského kraje 107. schůze konaná dne Materiál k bodu č. 4 programu: Rada Jihomoravského kraje 107. schůze konaná dne 23. 6. 2015 Materiál k bodu č. 4 programu: Dotace na významné sportovní akce roku 2015 (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Projednáno: Materiál nebyl

Více

Plán rozvoje sportu na rok Město Votice

Plán rozvoje sportu na rok Město Votice Plán rozvoje sportu na rok 2018 2025 Město Votice Obsah 1 Úvod... 3 2 Základní pojmy... 3 3 Povinnosti obce stanovené zákonem... 4 4 Město Votice... 4 5 Současný stav... 5 6 Cíle v oblasti sportu stanovené

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola Sv. Čecha, Choceň Sv. Čecha 1686, Choceň 565 01 Minimální preventivní program Školní rok 2015/2016 Vypracoval: Mgr. Martin Durdil 1. Úvod Minimální preventivní program rizikového chování

Více

Hradec Králové město přátelské rodině

Hradec Králové město přátelské rodině Hradec Králové město přátelské rodině Ing. Anna Maclová, náměstkyně primátora pro oblast školství, sociální věci a zdravotnictví PhDr. Marek Šimůnek, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Seminář

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Prevence sociálně patologických jevů a zneužívání návykových látek

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Prevence sociálně patologických jevů a zneužívání návykových látek MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Prevence sociálně patologických jevů a zneužívání návykových látek pro školy a školská zařízení OKRESU ZLÍN ZŠ Vlachovice, okres Zlín, příspěvková organizace 763 24 Vlachovice

Více

Bambiriáda 2014 Už nás znáte? Jsme zde znovu 25 let.

Bambiriáda 2014 Už nás znáte? Jsme zde znovu 25 let. Bambiriáda 2014 Už nás znáte? Jsme zde znovu 25 let. Soutěžní karta pro děti 22.5.2014 Stavba Bambiriádního městečka Slavnostní zahájení 23.5.2014 9.30 h Pro hosty slavnostního zahájení jsme připravili

Více

5. ročník HANDICAP OPEN

5. ročník HANDICAP OPEN Z pověření České Federace Spastic Handicap pořádají Sportovní klub Kociánka Brno, VUT v Brně a AK Olymp Brno 5. ročník HANDICAP OPEN VELKÁ CENA BRNA A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE pod záštitou Bc. ROMANA ONDERKY,

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 3. zasedání zastupitelstva města dne: 31. 3. 2011 Bod pořadu jednání: Závěrečné hodnocení projektu podpořeného z Grantového fondu Libereckého kraje na rok 2010 - preventivní

Více

CZECH ATHLETIC FESTIVAL. MEZINÁRODNÍ ATLETICKÝ MÍTINK BRNO 2008 Velká cena Brna v trojskoku 2. ročník

CZECH ATHLETIC FESTIVAL. MEZINÁRODNÍ ATLETICKÝ MÍTINK BRNO 2008 Velká cena Brna v trojskoku 2. ročník CZECH ATHLETIC FESTIVAL MEZINÁRODNÍ ATLETICKÝ MÍTINK BRNO 2008 Velká cena Brna v trojskoku 2. ročník 2. ročník mezinárodního atletického mítinku pro 300 sportovců do 15 let, 17 let, 19 let, 22 let a dospělé

Více

PLÁN AKCÍ 2018/2019 ZÁŘÍ děti, mládež, dospělí děti do 16 let. Zlonice u rybníka. žáci ZŠ a SŠ, přístup. žáci ZŠ (spec.) okr.

PLÁN AKCÍ 2018/2019 ZÁŘÍ děti, mládež, dospělí děti do 16 let. Zlonice u rybníka. žáci ZŠ a SŠ, přístup. žáci ZŠ (spec.) okr. PLÁN AKCÍ 2018/2019 KDY CO KDE PRO KOHO 5.9. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ DDM Ostrov Slaný 12.9. LOUČENÍ S LÉTEM - DUATLON Zlonice u rybníka 15.9. SLÁNSKÝ KAPR rybník Tesla ZÁŘÍ 2018 děti, mládež, dospělí děti

Více

Loňský ročník Festivalu španělské kultury IBERICA 2005, který proběhl v srpnu 2005, se setkal s všestranným úspěchem. Festivalu se zúčastnilo téměř 2

Loňský ročník Festivalu španělské kultury IBERICA 2005, který proběhl v srpnu 2005, se setkal s všestranným úspěchem. Festivalu se zúčastnilo téměř 2 Festival španělské kultury IBERICA 2006 30. 8. 2. 9. 2006 Loňský ročník Festivalu španělské kultury IBERICA 2005, který proběhl v srpnu 2005, se setkal s všestranným úspěchem. Festivalu se zúčastnilo téměř

Více

Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na mezinárodní hokejový turnaj žáků KOMETA CUP 2011 v kategoriích:

Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na mezinárodní hokejový turnaj žáků KOMETA CUP 2011 v kategoriích: Bantam 1998 25. 28. 8. 2011 Mezinárodní hokejový turnaj žáků Peewee 2000 1. 4. 9. 2011 Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna. Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na

Více

Město Moravský Beroun

Město Moravský Beroun Město Moravský Beroun Zastupitelstvo města Moravský Beroun Obecně závazná vyhláška č. /018, k zabezpečení veřejného pořádku Zastupitelstvo města Moravský Beroun se na svém zasedání dne 1.1.018 usnesením

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: bod programu: 10. 5. 2017 21 věc : Poskytnutí dotace z Fondu Rady města Ústí nad Labem v roce 2017 dopad na rozpočet: Bez dopadu zpracoval: Bc. Gabriela Krčilová,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2009 Účetní jednotka: Umělecká agentura Ambrozia při ZŠ Pouchov HK o.p.s. IČ: 27551008 K Sokolovně

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 6. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP 100 www.brnotop100.cz Vážení přátelé, rádi bychom Vám předložili možnost stát se reklamním partnerem slavnostního

Více

SK JOUDRS PRAHA NABÍDKA PARTNERSTVÍ / 2009

SK JOUDRS PRAHA NABÍDKA PARTNERSTVÍ / 2009 SK JOUDRS PRAHA NABÍDKA PARTNERSTVÍ / 2009 KDO JSOU JOUDRS 02 představení SK Joudrs Praha je softballový klub, který patří mezi špičku nejen v České republice, ale i v Evropě. V současné době hledá partnera

Více

Aktuální otázky bezpečnosti, kriminality a prevence kriminality v 21. století

Aktuální otázky bezpečnosti, kriminality a prevence kriminality v 21. století Aktuální otázky bezpečnosti, kriminality a prevence kriminality v 21. století Sborník abstraktů z diskusního setkání Consulte, o. s. pořádá pod záštitou místostarosty Města Horní bříza 8. 11. 2012 od 13.00

Více

KVALIFIKACE REGIONU EVROPA - AFRIKA července 2016 areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika

KVALIFIKACE REGIONU EVROPA - AFRIKA července 2016 areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika KVALIFIKACE REGIONU EVROPA - AFRIKA 5. 8. července 2016 areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika www.joudrs.cz Hlavní pořadatel Pořadatelé: Prestižní turnaj Little League poprvé v ČR Little

Více

Registrační číslo projektu: Škola adresa:

Registrační číslo projektu: Škola adresa: Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3712 Škola adresa: Základní škola T. G. Masaryka Ivančice, Na Brněnce 1, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Na Brněnce 1, Ivančice, okres Brno-venkov

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA BOR. Školní rok 2013/2014. Kronika

ZÁKLADNÍ ŠKOLA BOR. Školní rok 2013/2014. Kronika ZÁKLADNÍ ŠKOLA BOR Školní rok 2013/2014 Kronika Novým ředitelem Základní školy Bor se stal Mgr. Daniel Koblen. Školní rok byl zahájen 2.9.2013 s 340 žáky na dvou stupních, v 15 třídách. Ve všech ročnících

Více

Výsledky Otevřený turnaj družstev v boccii

Výsledky Otevřený turnaj družstev v boccii Sportovní klub Kociánka Brno ve spolupráci s ÚSP pro TPM KOCIÁNKA a SOŠ a SOU informatiky a spojů, Oborovou zdravotní pojišťovnou zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, pod záštitou primátora statutárního

Více

SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A O STÁRKOVSKÉ PRÁVO

SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A O STÁRKOVSKÉ PRÁVO Obecní úřad Tvrdonice a Slovácký podlužácký krůžek v Tvrdonicích vyhlašují jako součást 65. ročníku národopisných slavností Podluží v písni a tanci ve dnech 1. - 3. června 2018 SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A O STÁRKOVSKÉ PRÁVO

SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A O STÁRKOVSKÉ PRÁVO Obecní úřad Tvrdonice a Slovácký Podlužácký krůžek Tvrdonice vyhlašují jako součást 62. ročníku národopisných slavností Podluží v písni a tanci ve dnech 5. - 7. června 2015 SOUTĚŽE VE ZPĚVU, V TANCI A

Více

CELOSTÁTNÍ PRESTIŽNÍ PĚVECKÁ SOUTĚŽ PRO ZAČÍNAJÍCÍ ZPĚVÁKY S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ VII. ROČNÍK. www.cesko-zpiva.cz

CELOSTÁTNÍ PRESTIŽNÍ PĚVECKÁ SOUTĚŽ PRO ZAČÍNAJÍCÍ ZPĚVÁKY S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ VII. ROČNÍK. www.cesko-zpiva.cz CELOSTÁTNÍ PRESTIŽNÍ PĚVECKÁ SOUTĚŽ PRO ZAČÍNAJÍCÍ ZPĚVÁKY S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ Č E S K O Z P Í V Á 2013 VII. ROČNÍK www.cesko-zpiva.cz O P R O J E K T U P Ě V E C K Á S O U T Ě Ž Č E S K O Z P Í V Á ČESKO

Více

VELKOU CENU MĚSTA OLOMOUCE A XLV. ROČNÍK MEMORIÁLU MUDR. JANA OPLETALA V PLAVÁNÍ

VELKOU CENU MĚSTA OLOMOUCE A XLV. ROČNÍK MEMORIÁLU MUDR. JANA OPLETALA V PLAVÁNÍ SPORTOVNÍ KLUB UNIVERZITY PALACKÉHO OLOMOUC ODDÍL PLAVECKÝCH SPORTŮ POŘÁDÁ: VELKOU CENU MĚSTA OLOMOUCE A XLV. ROČNÍK MEMORIÁLU MUDR. JANA OPLETALA V PLAVÁNÍ Pod záštitou primátora města Olomouce doc. Mgr.

Více

Realizace projektu IOP CZ.1.06/5.1.00/ Zámecká jízdárna v Lednici multifunkční centrum

Realizace projektu IOP CZ.1.06/5.1.00/ Zámecká jízdárna v Lednici multifunkční centrum Realizace projektu IOP CZ.1.06/5.1.00/01.06095 Zámecká jízdárna v Lednici multifunkční centrum Konference 2013 ZF Mendelova univerzita v Brně Lednice, 7. 8. 3. 2013 Nositel projektu Multifunkční centrum

Více

MEDIALIZAČNÍ PLÁN. TRANSFORMAČNÍCH PROCESŮ V POBYTOVÝCH ZAŘÍZENÍCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, ZŘIZOVANÝCH KARLOVARSKÝM KRAJEM, V OBDOBÍ r. 2011-2015.

MEDIALIZAČNÍ PLÁN. TRANSFORMAČNÍCH PROCESŮ V POBYTOVÝCH ZAŘÍZENÍCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, ZŘIZOVANÝCH KARLOVARSKÝM KRAJEM, V OBDOBÍ r. 2011-2015. MEDIALIZAČNÍ PLÁN TRANSFORMAČNÍCH PROCESŮ V POBYTOVÝCH ZAŘÍZENÍCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, ZŘIZOVANÝCH KARLOVARSKÝM KRAJEM, V OBDOBÍ r. 2011-2015. Velká : Malá : I. Individuální projekt služeb v KK, uživatele.

Více

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Vychovávat dítě znamená učit je, jak se obejde bez nás. (Ernest Leskoué) 1. Metodická a koordinační

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

TJ Šmeral Most, oddíl ZRTV IČ:

TJ Šmeral Most, oddíl ZRTV IČ: TJ Šmeral Most, oddíl ZRTV IČ: 47326646 e-mail: hristepodresslem@gmail.com ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - Sportovní den "Evropa v pohybu" Cíle akce Primárním cílem bylo seznámit veřejnost všech věkových kategorií

Více

Z pověření České federace Spastic Handicap pořádají Sportovní klub Kociánka Brno a VUT v Brně. a za podpory ATLETICKÝ MÍTINK SH

Z pověření České federace Spastic Handicap pořádají Sportovní klub Kociánka Brno a VUT v Brně. a za podpory ATLETICKÝ MÍTINK SH Z pověření České federace Spastic Handicap pořádají Sportovní klub Kociánka Brno a VUT v Brně a za podpory ATLETICKÝ MÍTINK SH BRNA A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Sobota 10. května 2014 Nově zrekonstruovaný špičkový

Více

Akademické mistrovství v požárním sportu Ostrava 2014

Akademické mistrovství v požárním sportu Ostrava 2014 Akademické mistrovství v požárním sportu Ostrava 2014 Akce se koná pod záštitou náměstka primátora města Ostravy a dotační podporou MŠMT ČR a ČAATS. Všeobecná ustanovení Pořadatel: Studentský klub požárního

Více

ÚSTECKÉ VÁNOCE 2018 ÚSTÍ NAD LABEM LIDICKÉ NÁMĚSTÍ KOSTELNÍ NÁMĚSTÍ

ÚSTECKÉ VÁNOCE 2018 ÚSTÍ NAD LABEM LIDICKÉ NÁMĚSTÍ KOSTELNÍ NÁMĚSTÍ ÚSTECKÉ VÁNOCE 2018 ÚSTÍ NAD LABEM 2.12.2018 23.12.2018 LIDICKÉ NÁMĚSTÍ KOSTELNÍ NÁMĚSTÍ ZÁKLADNÍ INFORMACE Jako předchozí roky i letos připravuje Magistrát města Ústí nad Labem Ústecké Vánoce pro své

Více

Základní škola Rumburk, U Nemocnice 1132/5, okres Děčín

Základní škola Rumburk, U Nemocnice 1132/5, okres Děčín Základní škola Rumburk, U Nemocnice 1132/5, okres Děčín Minimálně preventivní program 2008/2009 Název: Minimalizace šikany Zpracovala: Mgr. Věra Ruttová metodička primární prevence 1. Popis současného

Více

www.cemach.cz Cíl: Edukace české a slovenské mládeže v tematické oblasti novodobého Izraele,

www.cemach.cz Cíl: Edukace české a slovenské mládeže v tematické oblasti novodobého Izraele, www.cemach.cz Soutěž CEMACH je kreativní soutěž určená především studentům českých a slovenských středních škol s maturitou a žákům vybraných základních škol 1 v poznávání moderního Izraele. Cíl: Edukace

Více

ČASOVÝ PROGRAM 27.července 2012 :

ČASOVÝ PROGRAM 27.července 2012 : ZÁTOPKŮV ZLATÝ TÝDEN ROZPIS závodu na maraton Pořadatel : SC MARATHON PLZEŇ ve spolupráci s Centrem sportu MV a Atletickým oddílem PSK OLYMP Praha Datum a místo : 27.července 2012, Výstaviště Praha Holešovice

Více

KRATOCHVÍLŮV MEMORIÁL V MINIHOKEJI SC KOLÍN

KRATOCHVÍLŮV MEMORIÁL V MINIHOKEJI SC KOLÍN KRATOCHVÍLŮV MEMORIÁL V MINIHOKEJI SC KOLÍN 30. 12. 2017 Pro ročník 2009 Jaroslav Kratochvíl byl dlouholetý šéftrenér mládeže hokejového klubu v Kolíně. Patřil k průkopníkům a organizátorům hokejového

Více

Výroční zpráva za rok Sportovní klub Kociánka Brno, z.s.

Výroční zpráva za rok Sportovní klub Kociánka Brno, z.s. Výroční zpráva za rok 2016 Sportovní klub Kociánka Brno, z.s. Obsah 1. Úvodní slovo... 3 2. Sportovní aktivity... 4 2.1. Atletika... 4 2.2. Boccia... 4 2.3. Cyklistika... 5 2.4. Lukostřelba... 5 2.5. Plavání...

Více

Výchovný ústav a střední škola, Olešnice na Moravě, Trpínská 317

Výchovný ústav a střední škola, Olešnice na Moravě, Trpínská 317 Výchovný ústav a střední škola, Olešnice na Moravě, Trpínská 317 VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ o Pořadatel: Výchovný ústav a střední škola, Olešnice na Moravě, Trpínská 317 o Datum konání: 22.5.- 26.5. 2016 o Místo

Více

PROPOZICE. Finále poháru Aquatlon do škol Velká cena Trutnova v Aquatlonu. ZŠ dívky, chlapci (kat. I., II., III., IV.) SŠ dívky, chlapci (kat. V.

PROPOZICE. Finále poháru Aquatlon do škol Velká cena Trutnova v Aquatlonu. ZŠ dívky, chlapci (kat. I., II., III., IV.) SŠ dívky, chlapci (kat. V. PROPOZICE Finále poháru Aquatlon do škol Velká cena Trutnova v Aquatlonu ZŠ dívky, chlapci (kat. I., II., III., IV.) SŠ dívky, chlapci (kat. V.) Finále poháru Para Aquatlon do škol Velká cena Trutnova

Více

Závěrečná zpráva 3. ročník květen 2012

Závěrečná zpráva 3. ročník květen 2012 Závěrečná zpráva 3. ročník květen 2012 TřetíročníkPlzeňskéhoAutosalónuseuskutečnil: 4. 5.května2012 POPRVÉVPIVOVARU nádvoříplzeňskéhoprazdroje Naautosalónusepředstavilo20vystavovatelů: Firma AAAAUTO,a.s.

Více

PROPOZICE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY KATEGORIE B C D E

PROPOZICE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY KATEGORIE B C D E S V A Z P O T Á P Ě Č Ů Č E S K É R E P U B L I K Y PROPOZICE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI A MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY KATEGORIE B C D E 2012 Místo konání: Bazén Hotelu Thermal,

Více

Hodnotící zpráva. Sport bez předsudků Sportovně společenský projekt prevence kriminality a patologických jevů

Hodnotící zpráva. Sport bez předsudků Sportovně společenský projekt prevence kriminality a patologických jevů Hodnotící zpráva 2013 Sport bez předsudků Sportovně společenský projekt prevence kriminality a patologických jevů www.sportbezpredsudku.cz Sport bez předsudků 2003 2013-10 let činnosti Hlavní cíle projektu:

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

*PŘEBOR ČR V CYKLISTICE*

*PŘEBOR ČR V CYKLISTICE* Vážení sportovní přátelé, dovolujeme si Vás pozvat na desátý *PŘEBOR ČR V CYKLISTICE* Pořadatel: Z pověření Českého svazu mentálně postižených sportovců SK Parta Litoměřicko Spolupořadatel: OR AŠSK Litoměřice

Více

Celoroční kulturní činnost 2019

Celoroční kulturní činnost 2019 Příloha Celoroční kulturní činnost 2019 p.č. žadatel IČ účel dotace 2019 1 Církvická kulturní společnost, z.s. 27053989 Celoroční pořádání koncertů 70 500,00 Kč 57 000,00 Kč 2 Červinková Šárka 04037812

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Plán společných aktivit na školní rok 2017/2018: 14. září 2017 Minizátopek štafetový běh dětí MŠ za účasti paní Dany Zátopkové

Plán společných aktivit na školní rok 2017/2018: 14. září 2017 Minizátopek štafetový běh dětí MŠ za účasti paní Dany Zátopkové Neděle, 25 Leden 2009 18:34 Aktualizováno Čtvrtek, 23 Listopad 2017 18:36 Plán společných aktivit na školní rok 2017/2018: 14. září 2017 Minizátopek štafetový běh dětí MŠ za účasti paní Dany Zátopkové

Více

O AKCI SPORTOVNÍ ČÁST DOPROVODNÝ PROGRAM

O AKCI SPORTOVNÍ ČÁST DOPROVODNÝ PROGRAM Brněnské výstaviště 7. 8. listopadu 2015 O AKCI Sport Life Run je kulturně sportovní akce, která je určená pro celé rodiny. Tato dvoudenní událost se uskuteční 7. 8. listopadu 2015 a její centrum bude

Více

Základní škola, Kroměříž, U Sýpek 1462, příspěvková organizace

Základní škola, Kroměříž, U Sýpek 1462, příspěvková organizace Základní škola, Kroměříž, U Sýpek 1462, příspěvková organizace Charakteristika školy Komunitní škola v bezpečném prostředí. Škola otevřená rodičům. Zaměření na všestranný rozvoj dětí. Aj od 1. třídy, od

Více

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012.

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Výroční zpráva Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Předána na MÚ Aš OŠKS dne 10.10.2012 Struktura výroční zprávy školy A. Základní údaje o škole str.2 B. Přehled oborů vzdělání str.

Více

Popis akce/projektu. Účel použití dotace na akci/projekt a jeho cíl

Popis akce/projektu. Účel použití dotace na akci/projekt a jeho cíl 111 1 SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Kostelec na Hané 12. ročník soutěže hasičské všestrannosti O hanáckó sekyrko a prezentace techniky a dovedností pro veřejnost Jakubské náměstí 552 79841 Kostelec

Více

Reklamní agentura ZAVIKO CZ, s.r.o., IČ 26194457 Se sídlem Ryneček 132, 261 01 Příbram III Zapsána u MS v Praze, oddíl C, vložka 78659

Reklamní agentura ZAVIKO CZ, s.r.o., IČ 26194457 Se sídlem Ryneček 132, 261 01 Příbram III Zapsána u MS v Praze, oddíl C, vložka 78659 Reklamní agentura ZAVIKO CZ, s.r.o., IČ 26194457 Se sídlem Ryneček 132, 261 01 Příbram III Zapsána u MS v Praze, oddíl C, vložka 78659 a Rugbyové kluby RC Tatra Smíchov, RC Slávia Praha, RC Sparta Praha,

Více

Výkaz pro školní rok 2016/2017

Výkaz pro školní rok 2016/2017 Výkaz pro školní rok 2016/2017 * Zobrazuji uzavřený výkaz. Základní údaje Výkaz vyplnil: Stanislava Gergelová IČ organizace: 16355474 Název organizace: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště,

Více

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE SQUASHI 2013 Jménem České Asociace

Více

Obsah vzdělávání se řídí dle platné legislativy rámcovými vzdělávacími programy Dopravní výchova je v nich obsažena, kontroluje ČŠI Rámcové

Obsah vzdělávání se řídí dle platné legislativy rámcovými vzdělávacími programy Dopravní výchova je v nich obsažena, kontroluje ČŠI Rámcové MŠMT Obsah vzdělávání se řídí dle platné legislativy rámcovými vzdělávacími programy Dopravní výchova je v nich obsažena, kontroluje ČŠI Rámcové vzdělávací programy jsou závazné pro výši finančních prostředků,

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

PREZENTACE PRO PARTNERY

PREZENTACE PRO PARTNERY PREZENTACE PRO PARTNERY ÚVODNÍ SLOVO Česká republika je stále více vyhledávaným cílem zahraničních turistů. Ročně jich přijíždí obdivovat krásy naší země přes 27 miliónů. A není divu. Jen málo zemí na

Více

GRAND FINÁLE. MČR a HOBBY FESTIVAL PRAHA - Průmyslový palác Holešovice

GRAND FINÁLE. MČR a HOBBY FESTIVAL PRAHA - Průmyslový palác Holešovice GRAND FINÁLE MČR a HOBBY FESTIVAL PRAHA - Průmyslový palác Holešovice 26. - 29.5. 2016 2016 CZECH DANCE MASTERS JARO 2016 je taneční tour 16 soutěží tanečních formací po celé ČR (23 soutěžních dní, 15

Více