KURZ ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KURZ ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU"

Transkript

1 Měsíční aktuality Občanské sdružení Baobab ŘÍJEN 2014 O.s. Baobab Pujmanové 1219/ Praha 4 Telefon: osbaobab@osbaobab.cz Web: Posláním Občanského sdružení Baobab je poskytovat podporu lidem s duševním onemocněním, především psychotického okruhu, aby běžný život zvládali samostatně a spokojeně. VOLNOČASOVÉ AKTIVITY Volnočasové aktivity probíhají pravidelně každý týden. Není potřeba se předem přihlásit, stačí v daném čase přijít na lekci. Bližší informace na tel FLORBAL Tělocvična ZŠ Na Planině, Na Planině 1393 Pondělí 15:30 16:30 40,- Kč/lekce JÓGA Učebna O.s.Baobab, Pujmanové 1219/8 Úterý 16:00 17:30 50,- Kč/lekce FOTBAL Tělocvična TJ Sokol Krč, Za Obecním úřadem 7 Čtvrtek 15:00 16:00 40,- Kč/lekce ŠACHY Učebna O.s.Baobab, Pujmanové 1219/8 Čtvrtek 18:00 19:30 20,- Kč/lekce PILATES Učebna O.s.Baobab, Pujmanové 1219/8 Čtvrtek 16:00 17:00 Od ,- Kč/lekce POZOR ZMĚNY!!! od 16:00 do 18:00 bude v O.s.Baobab (Pujmanové 1219/8) probíhat informační schůzka ke kurzu zdravého životního stylu. Součástí schůzky bude zdravé vaření, tentokrát na téma Vaříme s dýní. KURZ ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU aneb zhubněte zdravě a natrvalo Od bude každé úterý od 16:00 do 18:15 probíhat kurz zdravého životního stylu. Cena: kurzu je 650,- Kč. Přihlašovat se můžete už teď na telefonu nebo PODZIMNÍ POBYT S BAOBABEM Na podzim plánujeme turistický pobyt spojený se zdravým vařením. Bližší informace budou uvedeny v dalších měsíčních aktualitách. VZDĚLÁVACÍ KURZY Nové kurzy budou otevřeny 1. týden v říjnu Zájemci se mohou přihlásit na: tel nebo tereza.kucerova@osbaobab.cz Angličtina pro začátečníky Pondělí 16:00 17:30 1.LEKCE ,- Angličtina pro falešné začátečníky Středa 17:00 18:30 1.LEKCE ,- Angličtina pro mírně pokročilé Čtvrtek 17:00 18:30 1.LEKCE ,- Počítače pro začátečníky Pondělí 15:00 16:00 1.LEKCE ,- Počítače pro mírně pokročilé Čtvrtek 15:30 16:30 1.LEKCE ,- Počítače pro pokročilé Úterý 16:00 17:00 1.LEKCE ,-

2 ATELIÉR Skupinová setkání pro všechny, co chtějí příjemně strávit čas společně s druhými lidmi a možná i něco zajímavého zažít a pěkného vytvořit. Není třeba se hlásit předem, stačí v daném termínu konání skupiny přijít do ateliéru. Účast na skupině je zdarma. Kontaktní osoba: Tereza Kučerová; , atelier@osbaobab.cz Pravidelný program PONDĚLÍ 12:30 15:30 (malování) ÚTERÝ 12:30 15:30 (rukodělná dílna) zdobení triček a tvoření doplňků k oděvům, filcování STŘEDA 12:30 15:30 (malování, rukodělná dílna, výlety) PÁTEK 10:00 12:00 (povídání u čaje, deskové hry, filmy,...) Zajímavosti a změny v programu STŘEDA Návštěva leteckého muzea v Praze Kbelích. Expozice obsahuje 270 vojenských letadel. Vystavena jsou zde také světově významná letadla. Sraz v 13:00 hod před ateliérem. Vstup zdarma. STŘEDA Vernisáž k výstavě Abstrakce, kde budou vystavena díla lidí, kteří tvoří v Ateliéru. Vernisáž bude probíhat v Café na půl cesty v Centrálním parku na Pankráci. Začátek akce je v 18:00. STŘEDA Návštěva kina Světozor film Chlapectví. Promítání začíná od 13:00. Sraz přímo na místě (12:45 před kinem) nebo ve 12:00 před ateliérem. Vstupné je 50,- Kč STUDENT Podpora dospívajících a mladých lidi při rozvoji dovedností a schopností nezbytných pro samostatný život a k získání potřebné kvalifikace pro budoucí pracovní uplatnění. Služba je poskytována lidem od 15ti let. Kontaktní osoba: Petra Bartovská; , student@osbaobab.cz Individuální podpora Individuální pravidelná setkání s pracovníkem služby - podpora "šitá na míru" dle potřeb každého klienta. Skupinová podpora Každé úterý od 10:00 do 11:15 probíhá Trénink paměti a pozornosti v Učebně O.s.Baobab v Pujmanové 1219/8.

3 CENTRUM SOCIÁLNĚ REHABILITAČNÍCH SLUŽEB BAOBAB Pobytové a ambulantní služby poskytované lidem se zkušeností s duševní nemocí, kteří potřebují pomoc a podporu v dosažení samostatnosti, soběstačnosti a při řešení složité sociální situace. Kontaktní osoby: Libor Koželuh a Markéta Šťastná; , centrum@osbaobab.cz Individuální ambulantní program a poradenství Poradenství krátkodobá podpora a pomoc při řešení konkrétní problémové situace V případě potřeby se objednejte na výše uvedených číslech k osobnímu setkání. Možnost objednání v dopoledních i odpoledních hodinách. Case management dlouhodobá podpora a pomoc při zvládání složitých situací, rozvoj dovedností potřebných k větší míře samostatnosti v běžném životě, podpora šitá na míru konkrétním potřebám klienta. Skupinové tréninkové a nácvikové programy SÁM DOMA aneb klub praktických dovedností - skupina zaměřena na nácvik praktických dovedností potřebných pro život - čtvrtek od 10,00 do 12,30 v prostorách ateliéru (bližší informace na přiloženém letáku) Levné a snadné vaření aneb co se dá uvařit před výplatou O potravinách aneb jak nakoupit a upravit různé suroviny na vaření Oděvy I. praní Oděvy II. žehlení Oděvy III. drobné opravy oblečení na téma vaření je nutné přihlásit se předem telefonicky nebo osobně a přinést si s sebou 20,- na nákup surovin, ostatní témata jsou zdarma a není třeba se na skupinu předem hlásit Tréninkové bydlení Intenzivní rehabilitační program zaměřený na rozvoj samostatnosti a péči o domácnost spojený s ubytováním. Program je určený lidem ve věku let. AKTUÁLNÍ STAV: volná místa v pořadníku pro muže i ženy!!! V případě zájmu si domluvte informační schůzku na výše uvedených kontaktech.

4 TURISTICKÝ KLUB TRAVELLER Sobotní výlet pro relax i zlepšení kondice. Výletu s naším klubem se může zúčastnit každý bez předchozího přihlášení, vzít s sebou můžete i své známé a kamarády, kteří zkušenost s duševní nemocí nemají. Pro podrobnější informace o výletech se můžete informovat u Martina Kunce em: vylety@klikni.cz odpověď do 2 dnů. SOBOTA 11. října Výlet za vrch Velíz NÁROČNÝ VÝLET Sraz: v 7:50 hod. na Hlavním nádraží na rohu knihkupectví (u směnárny). Pojedeme vlakem, odjezd 8:15 hod., do Králova Dvora a tam přestoupíme na autobus, který nás odveze na Křivoklátsko přímo pod bájemi opředený vrch Velíz. Na Velíz a památky ležící na vrchu se podíváme a potom se vydáme křivoklátskými lesy do Zdic. Půjdeme většinou podél potoků bez větších stoupání či klesání, kromě Velíze nás čeká menší kopec ještě na konci cesty před Zdicemi. Ve Zdicích ukončíme výlet večeří v restauraci a pojedeme vlakem zpátky. Ujdeme do 21 km, návrat do Prahy do 21. hodiny. S sebou: kvalitní obuv, vhodné oblečení, 2-3 litry tekutin a jídlo na celou cestu - do restaurace na jídlo zajdeme až na konci cesty ve Zdicích, případně pláštěnku nebo deštník, foťák... Vlak bude stát přibližně ,- Kč, autobus 42,- Kč (připravte si drobné). SOBOTA 25. října Výlet do Rychnova nad Kněžnou MÍRNĚ AŽ STŘEDNĚ NÁROČNÝ VÝLET Sraz: v 7:45 hod. na Hlavním nádraží na rohu knihkupectví (u směnárny). Vlakem, odjezd 8:11 hod., přijedeme do zastávky Slemeno. Z ní se projdeme asi 3 km do centra Rychnova nad Kněžnou. Město si prohlédneme, navštívíme Kolowratský zámek, můžeme se také podívat do sousedního muzea. Poté se naobědváme v restauraci a uděláme si procházku Přírodním parkem Les Včelný, tvořeným údolím Javornického potoka. Okruh údolím bude měřit asi 9 km, po návratu do Rychnova pojedeme vlakem zpět do Prahy. Celkem, včetně prohlídky města, ujdeme kolem 13 km, kdo nebude chtít na procházku údolím, může počkat ve městě nebo jet zpátky sám. Do Prahy se vrátíme mezi 20:45-22:00 hod. S sebou: dobrou obuv, vhodné oblečení, jídlo a pití na pauzy - na oběd zajdeme v Rychnově, případně pláštěnku nebo deštník, foťák... Vlak přijde cca na ,- Kč, kompletní prohlídka zámku stojí 150,- Kč, vstupné do muzea činí 20,- Kč.

5 VZDĚLÁVÁNÍM K ZAMĚSTNÁNÍ Projekt Vzděláváním k zaměstnání je určen lidem s duševní nemocí, kterým brání nedostatečná či nevhodná kvalifikace k nalezení zaměstnání. Kontaktní osoba: Iva Stoklasová; , , rekvalifikace@osbaobab.cz Individuální podpora Individuální pomoc při změně či zvyšování kvalifikace. Obsahem podpory je: - bilanční a profesní diagnostika (zhodnocení dovedností a schopností pomocí diagnostických testů) - nalezení a pomoc při absolvování rekvalifikačního kurzu - finanční podpora do výše 9.000,- Kč na uhrazení vybraného rekvalifikačního kurzu - podpora a pomoc s následným uplatněním na trhu práce Vzdělávací kurz Základy administrativní činnosti Aktuálně probíhá pátý běh kurzu. Další běh kurzu plánujeme otevřít Do kurzu se můžete hlásit telefonicky na výše uvedených číslech nebo em. Kurz je zaměřen na získávání dovedností v oblasti administrativních činností, které jsou v současnosti považovány za běžné dovednosti pro pracovní uplatnění (práce s PC, obsluha kancelářských zařízení, práce s dokumenty). Kurz probíhá v prostorách O.s.Baobab, Pujmanové 1219/8, Praha 4 pravidelně ve středu od 14:00 do 16:00 a v pátek od 10:00 do 12:00. Do kurzu je možné vstoupit jen na základě předchozího přihlášení. Kurz je díky podpoře Evropské unie zdarma. Aktuálně probíhá pátý běh kurzu. Vzdělávací kurz Jak na to?! Cílem kurzu je předat a posílit základní dovednosti, které člověku pomohou orientovat se na pracovním trhu a zvládnout nároky zaměstnání. Obsahem kurzu je trénink paměti a pozornosti, nácvik psychosociálních dovedností a práce se stresem. Součástí kurzu jsou exkurze na Úřad práce, do pracovních agentur atd. Kurz probíhá pravidelně v pondělí, v úterý a ve čtvrtek od 10:00 do 13:30 v prostorách O.s.Baobab, Pujmanové 1219/8, Praha 4. Kurz je díky podpoře Evropské unie zdarma. do 13:30 v prostorách O.s.Baobab, Pujmanové 1219/8, Praha 4. Kurz je díky podpoře Evropské unie zdarma.

6 BAOBAB PODPORUJE SVÉPOMOCNÉ SKUPINY Svépomocné aktivity jsou takové činnosti, které si sami organizují a pořádají lidé se zkušeností s duševní nemocí. Kreativní babinec (nejen pro dámy) Setkávání lidí s kreativním duchem a chutí vyrábět a navrhovat rukodělné výrobky Každý čtvrtek od 14:00 do 16:00 v ateliéru O.s.Baobab, Pujmanové 1219/8. Na skupinu je potřeba se předem přihlásit na telefonním čísle: Vendula Kostihová: Vstupné je 10Kč, které se použijí k nákupu materiálu. Lidové spontánní divadlo (LSD) Divadelní zkoušky amatérského divadelního seskupení Každou středu od 19:00 v učebně O.s.Baobab, Pujmanové 1219/8 Kontakt: Jan Hondl Tel.: Sfinga o.s. Setkávání lidí trpících sociální fobií. Každé pondělí od 19:00 v učebně O.s.Baobab, Pujmanové 1219/8 Kontakt: Martin Javůrek, nebojmeselidi@ .cz, tel: , web:

Tělocvična ZŠ Na Planině Tělocvična ZŠ Horáčkova Sraz na vlakovém nádraží v Praze. Sraz podle trasy. Ateliér Baobab z.s.

Tělocvična ZŠ Na Planině Tělocvična ZŠ Horáčkova Sraz na vlakovém nádraží v Praze. Sraz podle trasy. Ateliér Baobab z.s. VOLNOČASOVÉ AKTIVITY Baobab ZÁŘÍ 2019 Sport a pohyb Tvorba a hry FLORBAL s Filipem FOTBAL s Alešem CESTOVATELSKÝ KLUB TRAVELLER s Martinem VYCHÁZKY PO PRAZE s Františkem PLENÉR s Tomášem SKUPINA MALOVÁNÍ

Více

MĚSÍČNÍ AKTUALITY BAOBABU ŘÍJEN 2015

MĚSÍČNÍ AKTUALITY BAOBABU ŘÍJEN 2015 MĚSÍČNÍ AKTUALITY BAOBABU ŘÍJEN 2015 Posláním organizace Baobab je poskytovat podporu lidem s duševním onemocněním především psychotického okruhu, aby běžný život zvládali samostatně a spokojeně. Volnočasové

Více

ČERVENEC - SRPEN 2019

ČERVENEC - SRPEN 2019 VOLNOČASOVÉ AKTIVITY Baobab ČERVENEC - SRPEN 2019 Sport a pohyb Tvorba a hry FLORBAL Nebude o prázdninách probíhat, první bude s novým lektorem Filipem od 10.9.2019 FOTBAL s Alešem o prázdninách běží Tělocvična

Více

PROGRAM MENS SANA o.s.

PROGRAM MENS SANA o.s. PROGRAM MENS SANA o.s. Květen 2011 Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104 Saidlová Jaroslava.....777 034 883 Černá Hana.608 944 501 Grucmanová

Více

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ DOBRÝ DEN! Tento program na PROSINEC byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM

Více

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena Milí příznivci CIC, zde jsou novinky z Centra pro integraci cizinců, o.p.s., zaměřené na prázdninový režim. Kurzy češtiny pro cizince Kurzy češtiny budou probíhat i v létě ještě než si přečtete jejich

Více

Program na březen 2014

Program na březen 2014 Číslo stránky 1 Program na březen 2014 ZÁJMOVÉ AKTIVITY Název aktivity Termíny aktivity Doba konání Lektor (asistent) Cena aktivity Poznámky / Přihlášky Aspergea: setkání sebeobhájců 6. 3. 2014 čtvrtek

Více

STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU KORUNKA OSTRAVA-MARIÁNSKÉ HORY PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE KORUNNÍ 49, 709 12 OSTRAVA - MARIÁNSKÉ HORY

STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU KORUNKA OSTRAVA-MARIÁNSKÉ HORY PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE KORUNNÍ 49, 709 12 OSTRAVA - MARIÁNSKÉ HORY STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU KORUNKA OSTRAVA-MARIÁNSKÉ HORY PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE KORUNNÍ 49, 709 12 OSTRAVA - MARIÁNSKÉ HORY STŘEDISKO PŘÍRODOVĚDCŮ ČKALOVOVA 10,708 00 OSTRAVA-PORUBA Telefon: 599 527 321,

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2014. Ve dnech 4.9. 10.10. 2014 probíhají Ostravské týdny pro duševní zdraví akce i viz samostatný plakátek

PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2014. Ve dnech 4.9. 10.10. 2014 probíhají Ostravské týdny pro duševní zdraví akce i viz samostatný plakátek PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2014 Ve dnech 4.9. 10.10. 2014 probíhají Ostravské týdny pro duševní zdraví akce i viz samostatný plakátek Aktivity (řazeno podle abecedy): Angličtina začátečníci každá ST

Více

PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov

PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014 nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov tel. 581 204 437, mob. 777 929 215 e-mail: info.dusevnizdravi@gmail.com web: www.dusevnizdravi.com Ředitelka organizace: Bc. Kateřina

Více

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s.

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s. Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí ANIMA VIVA o.s. O nás Jsme občanské sdružení ANIMA VIVA o. s., které vzniklo z iniciativy svépomocné organizace rodičů

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz 18. týden

Více

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018 PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Setkání v klubovně Pravidelně každou třetí středu v měsíci od 14.00-17.00 hod. BUDOVA Diecézní rady CČSH v Brně, Česká 31, (vedle drogerie

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

PLÁNOVANÉ AKTIVITY SRPEN 2015. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov

PLÁNOVANÉ AKTIVITY SRPEN 2015. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov PLÁNOVANÉ AKTIVITY SRPEN 2015 nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov tel. 581 204 437 kancelář sociálních pracovnic 777 92 92 15 soc. pracovnice Ing. Klára Elšíková 777 92 92 16 soc. pracovnice Mgr.

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz Program aktivit

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. Prosinec 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. Prosinec 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. Prosinec 2015 Aktivity (řazeno podle abecedy): Akce plánované v prosinci 2015 více u jednotlivých dnů: o Prodej na vánočním jarmarku Vyšší odborné školy sociální 1.12. 2015 o Návštěva

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

Září 2011. Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104

Září 2011. Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104 Program MENS SANA, o.s. Září 2011 Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104 Saidlová Jaroslava.....777 034 883 Černá Hana.608 944 501 Grucmanová

Více

ASTROSTÁŽ - SPOLEČNÉ HVĚZDNÉ NEBE-II

ASTROSTÁŽ - SPOLEČNÉ HVĚZDNÉ NEBE-II Pozvánka na netradiční vzdělávací a poznávací akci ASTROSTÁŽ - SPOLEČNÉ HVĚZDNÉ NEBE-II Milí přátelé, srdečně Vás zveme na netradiční vzdělávací a poznávací akci, kterou pořádají Hvězdárna Valašské Meziříčí,

Více

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 1. týden 21. 7. příjezd účastníků kurzu do Prahy na místo setkání příjezd krajanů a jejich ubytování v Dobrušce oficiální zahájení kurzu - seznámení s účastníky kurzu, představení

Více

Plán na 13. týden ( listopadu 2018)

Plán na 13. týden ( listopadu 2018) Plán na 13. týden (26. 30. listopadu 2018) Český jazyk str. 37-39 Čtení str. 50, 58 Psaní str. 24-25 Matematika str. 20-23, 19 dokončení. Prvouka str. 13-14 Plán na 12. týden (19. 23. listopadu 2018) Český

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. březen 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. březen 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. březen 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník ZAHRADA2000 o.s., Jeseník Sociálně rehabilitační centrum www.zahrada2000.cz Sociálně rehabilitační centrum založeno 1998 pro potřeby zdravotně hendikepovaných, především duševně nemocných lidí, právní

Více

9:30 12:00 HapAteliér výtvarná dílna 13:00 15:30 HapAteliér výtvarná dílna NEBUDE!! 9:30 12:00 HapAteliér malá klubovna

9:30 12:00 HapAteliér výtvarná dílna 13:00 15:30 HapAteliér výtvarná dílna NEBUDE!! 9:30 12:00 HapAteliér malá klubovna 41. týden Po 5.10. Út 6.10. St 7.10. TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: říjen listopad 2009 12:30 15:00 Fytoterapie návštěva botanické zahrady. Pouze pro pravidelné klienty. 14:30 17:30

Více

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2016-1. pololetí PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 14. 1. - 16. 6. 2016) Tělocvična Sokolu Brno

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz Program aktivit

Více

Pokud se chcete zúčastnit, je nutné se na jednotlivé dny nahlásit předem. Každý den nás může být max. 10 účastníků + lektorky a asistentky.

Pokud se chcete zúčastnit, je nutné se na jednotlivé dny nahlásit předem. Každý den nás může být max. 10 účastníků + lektorky a asistentky. Letní aktivity na Miladě Kdy a kde? termín: 8. - 12. července příchod: 8-9 h, Milady Horákové 1; od 9 h denní program návrat: 15-16 h, Milady Horákové 1 O co jde? Letní aktivity na Miladě jsou pokračováním

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz 27. týden

Více

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace I. Označení smluvních stran MENS SANA o.s. zastoupená Mgr. Jaroslavou Saidlovou, předsedkyní Rady sdružení MENS SANA o.s. Ukrajinská 1533/13

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA OBSAH: POSLÁNÍ SLUŽBY KOMU JE SLUŽBA URČENA CÍLE SLUŽBY ZÁSADY PŘI POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY ROZSAH A KAPACITA POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY KDE A

Více

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s.

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s. Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí ANIMA VIVA o.s. O nás Jsme občanské sdružení ANIMA VIVA o. s., které vzniklo z iniciativy svépomocné organizace rodičů

Více

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek středa 22. května 2019.

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek středa 22. května 2019. Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek 17. - středa 22. května 2019. Místo konání: Berounka + Višňová u Křivoklátu. Účastníci: Studentky DS oboru vzdělání Předškolní a mimoškolní

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ.

PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ. PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ. AKCE, DÍLNY, VOLNOČASOVÝ KLUB, AIRSOFT, TÁBOR leden červenec 2012 NABÍDKA ČLENSTVÍ Staňte se členy Sdružení PIONÝR Pionýrské skupiny Kolo Koloveč členský příspěvek....

Více

{phocagallery view=category categoryid=5 limitstart=0 limitcount=0}

{phocagallery view=category categoryid=5 limitstart=0 limitcount=0} Adresa: Soběšovice 273 Telefon: 603 10 5281, 604 288 940, 603 477 357 Mail: dobrapsychiatrie@seznam.cz Ordinační hodiny: V pracovní dny 8,00-14,00hod., Od září 2014: Víkendy jednou měsíčně pátek: 16,00-19,00hod,

Více

PROGRAM MENS SANA o. s. prosinec 2012

PROGRAM MENS SANA o. s. prosinec 2012 PROGRAM MENS SANA o. s. prosinec 2012 I nadále se můžete hlásit na kognitivní rehabilitaci, nově i na skupinovou kognitivní rehabilitaci. Lze po domluvě i v jiných než uvedených termínech. Bližší info

Více

PROGRAMY. občanského sdružení. pro děti, mládež, rodinu a komunitu VOLNOČASOVÉ SOCIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ

PROGRAMY. občanského sdružení. pro děti, mládež, rodinu a komunitu VOLNOČASOVÉ SOCIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ 02/09 občanské sdružení Posláním o. s. Neposeda je napomáhat svou činností k rozvoji občanské společnosti na území Prahy 21 a okolí, zejména podporováním aktivit pro děti, mládež a rodinu. Naším cílem

Více

V úterý OTEVŘENO DO 13,00 HOD. ŠKOLENÍ PRVNÍ POMOCI

V úterý OTEVŘENO DO 13,00 HOD. ŠKOLENÍ PRVNÍ POMOCI DOBRÝ DEN! Tento program na duben byl sestaven na základě individuálních plánů, současných možností centra a nadcházejících Velikonočních svátků. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ

Více

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: leden - únor 2009

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: leden - únor 2009 2. týden Po 5.1. Út 6.1. St 7.1. Čt 8.1. Pá 9.1. 3. týden Po 12.1. Út 13.1. St 14.1. TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: leden - únor 2009 13:00 15:00 Fytoterapie 13:00 15:00 Technická poradna

Více

Služby pro osoby s duševním onemocněním v Karlovarském kraji - rok první

Služby pro osoby s duševním onemocněním v Karlovarském kraji - rok první Služby pro osoby s duševním onemocněním v Karlovarském kraji rok první Ing. Stanislava Správková, Jaroslav Hodboď, Zuzana Habrichová Dis., Milan Kubík Dis. Kdo se podílel na vzniku služeb o.s. Fokus Mladá

Více

PROGRAM MENS SANA o. s. září 2013

PROGRAM MENS SANA o. s. září 2013 PROGRAM MENS SANA o. s. září 2013 Nabízíme výuku a doučování s paní Marcelou Bastlovou do naplnění volné kapacity jedná se o: individuální doučování angličtiny pro uživatele - studenty výuka španělštiny

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

INFORMÁTOR SRPEN 2019

INFORMÁTOR SRPEN 2019 INFORMÁTOR SRPEN 2019 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky, zapsaný spolek Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů SONS ČR, z. s. Oblastní odbočky OPAVA

Více

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. PROGRAM PROBÍHÁ NA ZÁKLADĚ

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. PROGRAM PROBÍHÁ NA ZÁKLADĚ DOBRÝ DEN! Tento program na ZÁŘÍ byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. PROGRAM PROBÍHÁ NA

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004 Občanské sdružení BAOBAB

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004 Občanské sdružení BAOBAB VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004 Občanské sdružení BAOBAB Pujmanové 1219/8, Praha 4 tel: 241 734 050 e-mail: o.s.baobab@post.cz OBSAH Realizovaná činnost........... str. 3-11 Klienti Baobabu.. str. 12-15 Hospodaření

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. květen 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. květen 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. květen 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. červenec 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. červenec 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. červenec 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

PROGRAM MENS SANA o. s. červen 2013

PROGRAM MENS SANA o. s. červen 2013 PROGRAM MENS SANA o. s. červen 2013 V týdnu 10. 14.6. 2013 nebude v Mens Saně (ani ve své ordinaci v Hrabyni) MUDr. Markéta Dobrá, nebudou tedy probíhat skupiny ani psychiatrická poradna. Je-li paní doktorka

Více

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ.

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. DOBRÝ DEN! Tento program na ŘÍJEN byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM PROBÍHÁ

Více

BAOBABz.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

BAOBABz.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA BAOBABz.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 OBSAH ÚVODNÍ SLOVO 3 POSLÁNÍ, CÍLE A SPOLUPRÁCE 4 HISTORIE 5 REGISTROVANÉ SLUŽBY SOCIÁLNÍ REHABILITACE Centrum sociálně rehabilitačních služeb 6 Student 7 Aktivizace a rozvoj

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz 9. týden

Více

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a Posláním služby je poskytnout osobám se zdravotním postižením, zejména pak s mentálním a kombinovaným postižením podporu a pomoc směřující k samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti. Poskytnout podporu

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Výroční zpráva 2011 Občanské sdružení Baobab

Výroční zpráva 2011 Občanské sdružení Baobab Výroční zpráva 2011 Občanské sdružení Baobab rok 2011 patřil mezi další náročný rok, ale přesto byl pro nás rokem úspěšným. Podařilo se nám získat dostatek finančních prostředků na zabezpečení celoročních

Více

Sociálně rehabilitační centrum

Sociálně rehabilitační centrum Sociálně rehabilitační centrum založeno 1998 pro potřeby zdravotně hendikepovaných, především duševně nemocných lidí, právní forma- občanské sdružení úzká vazba na psychiatrické a psychologické ambulance

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

července příměstský tábor TENIS + ŠACHY pro začátečníky i pokročilé v obou sportech (možnost účasti pouze na jednom sportu).

července příměstský tábor TENIS + ŠACHY pro začátečníky i pokročilé v obou sportech (možnost účasti pouze na jednom sportu). RACKET SPORTS PLZEŇ, z.s. ve spolupráci s TJ Sokol Plzeň Letná pořádají příměstský tábor TENIS + ŠACHY pro začátečníky i pokročilé v obou sportech (možnost účasti pouze na jednom sportu). 24. 28. července

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009 14. týden St 1.4. Čt 2.4. TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009 9:00 13:00 Kurz vaření pro přihlášené 7:45 17:00 VESELÝ APRÍLOVÝ VÝLET pro přihlášené 13:00 18:00 Psychologická

Více

STANDARD Č. 1. Cíle a způsoby poskytování sociální rehabilitace VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

STANDARD Č. 1. Cíle a způsoby poskytování sociální rehabilitace VEŘEJNÝ ZÁVAZEK STANDARD Č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociální rehabilitace VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SR1-007-09/2014 TABULKA PRO PRACOVNÍKY: DATUM JMÉNO PRACOVNÍKA PODPIS TABULKA PRO DOBROVOLNÍKY, PRAKTIKANTY: DATUM JMÉNO DOBROVOLNÍKA,

Více

sk. 1 - II. stupeň VÁNOČNÍ EXKURZE

sk. 1 - II. stupeň VÁNOČNÍ EXKURZE sk. 1 - II. stupeň Název: Den s technikou - projektový den Vedoucí: Mgr. Jana Zelenková, Den: 6. prosinec 2016 Max. počet žáků: 20 Cíl: SPŠ Česká Lípa Cena: 50 Kč Oblečení: svačina, pracovní oblečení Návrat

Více

PŘÍMĚSTSKÝ SPORTOVNÍ TÁBOR S ROZŠÍŘENOU VÝUKOU FOTBALU (12. 16. 08.2013)

PŘÍMĚSTSKÝ SPORTOVNÍ TÁBOR S ROZŠÍŘENOU VÝUKOU FOTBALU (12. 16. 08.2013) VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ CENTRUM SPORTOVNÍCH AKTIVIT Technická 2896/2, 616 69 Brno IČ: 00216305 DIČ: CZ00216305 Tel.: 541 14 2281 www.cesa.vutbr.cz PŘÍMĚSTSKÝ SPORTOVNÍ TÁBOR S ROZŠÍŘENOU VÝUKOU FOTBALU

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociální rehabilitace NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: RÚT Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 1101, 738 01 Frýdek-Místek PŘÍLOHA č. 1: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ

Více

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. 15. - 20. května 2015

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. 15. - 20. května 2015 Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. 15. - 20. května 2015 Místo konání: Berounka + Višňová u Křivoklátu. Účastníci: Studentky DS oboru vzdělání Předškolní a mimoškolní pedagogika Zahájení kurzu

Více

okres Plzeň-jih, Nádražní 722, Stod ROZVRH ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ na školní rok 2019/2020

okres Plzeň-jih, Nádražní 722, Stod ROZVRH ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ na školní rok 2019/2020 okres Plzeňjih, Nádražní 722, 33301 ROZVRH ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ na školní rok 2019/2020 www.ddmstod.eu mddmstod@volny.cz Pondělí schůzka 1 Zálesák 2 3 I Kreativní 4 klub Kreativní 5 klub I 6 7 Aikido I 8 JUDO

Více

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností (dále jen výcvik) je jednou z klíčových

Více

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb / říjen - listopad 2007

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb / říjen - listopad 2007 TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb / říjen - listopad 2007 40. týden Po 1.10. 9:30 12:00 HapAteliér 14:00 16:00 Happening u Smrku (v rámci HapAteliéru) Út 2.10. 10:00 11:00 Cvičení na židlích

Více

V pátek prezentace Cds Motýl a DS Drachtinka na Krajském úřadě Pardubice

V pátek prezentace Cds Motýl a DS Drachtinka na Krajském úřadě Pardubice DOBRÝ DEN! Tento program na červen byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM PROBÍHÁ

Více

okres Plzeň-jih, Nádražní 722, Stod ROZVRH ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ na školní rok 2018/2019

okres Plzeň-jih, Nádražní 722, Stod ROZVRH ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ na školní rok 2018/2019 okres Plzeňjih, Nádražní 722, 33301 ROZVRH ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ na školní rok 2018/2019 www.ddmstod.eu mddmstod@volny.cz Pondělí schůzka 1 Angličtina 2 Bosu pro děti Zálesák 3 5 Kreativní klub + 6 Angličtina

Více

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 Salesiánský dům dětí a mládeže Klub SHM Ostrava-Zábřeh Volgogradská 2, 700 30 Ostrava - Zábřeh telefon: 596 751 697 Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 VOLNÁ ORATOŘ ( OTEVŘENÝ KLUB) Hry všeho druhu,

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz 18. týden

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Výlet autobusem do Varny Chcete navštívit DELFINÁRIUM? Sraz: Odjezd: Příjezd do Varny: Program zahrnuje: Odjezd z Varny: Předpokládaný návrat:

Více

Výlet do Prahy. Naše škola vyhrála v prestižní soutěži a získala cenu. Výhrou je dvoudenní výlet do hlavního města naší republiky Prahy.

Výlet do Prahy. Naše škola vyhrála v prestižní soutěži a získala cenu. Výhrou je dvoudenní výlet do hlavního města naší republiky Prahy. Naše škola vyhrála v prestižní soutěži a získala cenu. Výhrou je dvoudenní výlet do hlavního města naší republiky Prahy. Výlet do Prahy Michal Žůrek ZŠ a MŠ Frýdecká Havířov-Bludovice Kategorie A 2 Vý

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. leden 2016

PROGRAM MENS SANA o.p.s. leden 2016 Aktivity (řazeno podle abecedy): PROGRAM MENS SANA o.p.s. leden 2016 Akce plánované v lednu 2016 více u jednotlivých dnů: o Vernisáž tvarných děl Petry Janků v Kafárně Spirála 13.1. o Plavání 13.1. (viz

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. 44. týden Čt 1.11. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz

Více

Kurz španělštiny ve Valencii.

Kurz španělštiny ve Valencii. Kurz španělštiny ve Valencii. Valencie Valencie se nachází na středomořském pobřeží Španělska, je to moderní město plné historie i kultury. Výborné klima, písčité pláže, i, navíc, obrovské množství kulturních

Více

a) pomoc při zajištění chodu domácnosti pomoc s úklidem a údržbou domácnosti a osobních věcí:

a) pomoc při zajištění chodu domácnosti pomoc s úklidem a údržbou domácnosti a osobních věcí: Podpora samostatného bydlení je terénní služba pro lidi se zdravotním postižením, která je zaměřena na získávání, trénink a rozvoj osobních kompetencí, schopností a dovedností člověka, aby mohl žít a fungovat

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017 PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017 PRAV I D ELNÉ AKCE 1. Setkání v klubovně Pravidelně každou třetí středu v měsíci od 14.00-17.00 hod. BUDOVA Diecézní rady CČSH v Brně, Česká 31, (vedle

Více

SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY SDRUŽENÍ PRÁH

SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY SDRUŽENÍ PRÁH SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY SDRUŽENÍ PRÁH SDRUŽENÍ PRÁH ZŘIZUJE TŘI TIPY DÍLEN: Sociálně terapeutickou dílnu Café Práh Sociálně terapeutickou dílnu Trojlístek Sociálně terapeutickou dílnu Rukodělnou CÍLOVÁ

Více

Poslední informace k 1. sportovně turistickému kurzu DS

Poslední informace k 1. sportovně turistickému kurzu DS Poslední informace k 1. sportovně turistickému kurzu DS Termín - pátek 18. - středa 23. května 2018. Místo konání: Berounka + Višňová u Křivoklátu. Účastníci: Žákyně DS oboru vzdělání Předškolní a mimoškolní

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. 1. týden TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz

Více

Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, Teplá IČO: , DIČ: CZ Výroční zpráva

Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, Teplá IČO: , DIČ: CZ Výroční zpráva Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, 364 61 Teplá IČO: 737 40004, DIČ: CZ 737 40004 Výroční zpráva Pečovatelské služby v Teplé, příspěvkové organizace za rok 2017 Pečovatelská

Více

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek 15. - středa 20. května 2015.

Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek 15. - středa 20. května 2015. Informace o 1. sportovně turistickém kurzu DS. Termín - pátek 15. - středa 20. května 2015. Místo konání: Berounka + Višňová u Křivoklátu. Účastníci: Studentky DS oboru vzdělání Předškolní a mimoškolní

Více

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2010

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2010 Domovy pro osoby se zdravotním postižením Ústí nad Labem, p. o., středisko Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa, Svojsíkova 2733/52, PSČ 400 11 Ústí nad Labem, tel.: 472 772 141, uspterasa@volny.cz,

Více

{phocagallery view=category categoryid=5 limitstart=0 limitcount=0}

{phocagallery view=category categoryid=5 limitstart=0 limitcount=0} Adresa: Soběšovice 273 Telefon: 603105281, 604288940, 603477357 Mail: dobrapsychiatrie@seznam.cz Ordinační hodiny: V pracovní dny 8,00-14,00hod., Od září 2014: Víkendy jednou měsíčně pátek: 16,00-19,00hod,

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Centrum MARTIN o.p.s. Sociální rehabilitace Identifikátor 5293808

Více

Duševní zdraví, Obecně prospěšná společnost

Duševní zdraví, Obecně prospěšná společnost Duševní zdraví, Obecně prospěšná společnost Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2008 Obsah Obsah...2 I. Sídlo organizace...3 II. Vznik a postavení organizace...3 III. Veřejný závazek, zaměření

Více

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 -

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 - Itinerář OBSAH: Obsah: Úvod: 1.den: 2.den: 3.den: 4.den: 5.den: 6.den: 7.den: Shrnutí: Prameny čerpání: 1.strana 2.strana 3.strana 4.strana 5.strana 6.strana 7.strana 8.strana 9.strana 9.strana 10.strana

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE Pátek 1.9.2017 13:00 14:00 KNIHOVNA - LD BEZRUČ 14:00 18:00 UKONČENÍ LÉTA VIZ PLAKÁT/HUDBNÍ

Více

Událost minulého měsíce

Událost minulého měsíce Událost minulého měsíce Letní sportovní rekondiční tábor pro děti se sluchovým postižením Od 23. 7. - 31. 7. 2011 OUN Olomouc pořádal s podporou Krajského úřadu Olomouckého kraje, v rekreačním komplexu

Více

Ceník za poskytování pobytové odlehčovací služby

Ceník za poskytování pobytové odlehčovací služby CENTRUM SEŇORINA, z. s. Na Poříčí 1933/36, 110 00 Praha 1 Nové Město Email: socialni.pracovnice@centrum-senorina.cz Tel.: 245 008 409 nebo 604 708 111 Služba Centrum Seňorina, z.s. - odlehčovací služba

Více

MĚSTO BLANSKO. Komise Rada Zdravého města, škola podporující zdraví ZŠ Salmova a rehabilitační oddělení Nemocnice Blansko Vás zvou na 8.

MĚSTO BLANSKO. Komise Rada Zdravého města, škola podporující zdraví ZŠ Salmova a rehabilitační oddělení Nemocnice Blansko Vás zvou na 8. MĚSTO BLANSKO Komise Rada Zdravého města, škola podporující zdraví ZŠ Salmova a rehabilitační oddělení Nemocnice Blansko Vás zvou na 8. DNY ZDRAVÍ Kdy: 4. - 9. 10. 2008 V BLANSKU Jarmark zdraví čtvrtek

Více

Odbor sociálních služeb a sociální práce

Odbor sociálních služeb a sociální práce Stanovisko MPSV k otázce rozšíření registrace u sociální služby sociální rehabilitace o cílovou skupinu osob žijících v sociálně vyloučených lokalitách Zákon o sociálních službách nehovoří nikde o tom,

Více

TYPY BALÍČKŮ SLUŽEB BALÍČEK SLUŽEB NABÍZÍME VE TŘECH VARIANTÁCH JISTOTA 12 ASISTENCE PÉČE 1 200 7 200 11 000

TYPY BALÍČKŮ SLUŽEB BALÍČEK SLUŽEB NABÍZÍME VE TŘECH VARIANTÁCH JISTOTA 12 ASISTENCE PÉČE 1 200 7 200 11 000 TYPY BALÍČKŮ SLUŽEB Balíček služeb je soubor předem vymezených a sjednaných služeb, za který ubytovaný klient platí měsíční paušální platbu. Jedná se zejména o pomoc se zajišťováním chodu domácnosti včetně

Více

KONTAKT: ŽÁKOVÁ TEREZA, TELEFON:

KONTAKT: ŽÁKOVÁ TEREZA, TELEFON: TLOSKOV KONTAKT: ŽÁKOVÁ TEREZA, TELEFON: 317 740 128 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v 1. patře hlavní budovy - Zámek. Přístup je zcela bezbariérový (výtah).

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: březen - duben 2009

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: březen - duben 2009 10. týden Po 2.3. Út 3.3. St 4.3. Čt 5.3. Pá 6.3. 11. týden Po 9.3. Út 10.3. St 11.3. TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: březen - duben 2009 9:30 12:00 - HAPTICKÁ VÝSTAVA AFRICKÉ LOUTKY

Více

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 1. týden 21. 7. příjezd účastníků kurzu do Prahy na místo setkání příjezd krajanů a jejich ubytování v Dobrušce oficiální zahájení kurzu - seznámení s účastníky kurzu, představení

Více