ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH"

Transkript

1 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk BROŽEK, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Hana MUSILOVÁ, Petr ČERNÝ, Růžena ŠMÍDOVÁ, Hedvika LOUBKOVÁ, Eva ZLESÁKOVÁ, Marie ADOLFOVÁ Omluveni: Marie MATĚJÍČKOVÁ - tajemník Hosté: Michael DUFEK - ředitel Zapisovatel: Vlasta DEJLOVÁ Zahájeno v hodin. PROGRAM: 1. Zahájení jednání 2. Zhodnocení proběhlých akcí 3. Projednání nadcházejících akcí 4. Různé K JEDNOTLIVÝM BODŮM PROGRAMU: 1) Zahájení jednání Zasedání Rady starších zahájila předsedkyně Rady Irena Jirásková a zároveň přivítala všechny členy, kteří se po delší době sešli v plném počtu. Po té se ujal slova pan ředitel Dufek, který informoval o zavedení databáze námětů k pořadu Cestománie, aneb prstem po mapě. Do příští rady mají zástupci klubů přednést náměty dalších přednášek, které se budou konat vždy jednou za dva měsíce. Na leden má připravené povídání o Finsku klub Vesec Anna Sadílková. Pokud bude zájem, nabízí Irena Jirásková dokument v ruštině Jak se slaví MDŽ v Rusku. Dále ředitel informoval o právě probíhajících kurzech anglického jazyka pro začátečníky, které se konají každý čtvrtek v dopoledních dvou hodinách. Zmínil se i o promítání filmu Šmejdi v sále Vědecké knihovny, kde byla slabší návštěvnost z důvodu sledování tohoto pořadu současně i v jednotlivých klubech Kontaktu. Je potřeba zajistit větší účast při těchto veřejných akcích. Výstava na téma Čím se zabývají senioři ve volném čase se zatím konat nebude - z důvodu záměru Města vrátit do Radničního sklípku restauraci. Tábor pro seniory byl dalším tématem v úvodu porady, kdy přednesl ředitel návrh, aby se tábor uskutečnil v měsících červen nebo září příštího roku. Do programu příštího roku Rada starších souhlasí se zařazením výletu na koňskou farmu Vysoká u Chrastavy.

2 2) Zhodnocení proběhlých akcí Zahájení Měsíce seniorů Věra Martinová sál Lidové sady Termín a čas: úterý od hodin Zúčastnilo se 350 návštěvníků. Podzimní turnaj v šipkách pro seniory sál suterén Termín a čas: středa od hodin Zúčastnilo se 29 hráčů. Klub šikovných rukou výroba podzimní dekorace Termín a čas: pondělí od hodin Byly vyzdobeny všechny klubovny ve 3. a 5. patře. Exkurze do Úřadu Vlády a Poslanecké sněmovny Praha Termín a čas: úterý Zúčastnilo se 49. seniorů. Vinobraní s živou hudbou na DPS DPS Burianova, DPS Borový vrch Termín a čas: , a od hodin Zúčastnilo se celkem 39. návštěvníků. ZOO bez bariér Den pro seniory ZOO Liberec Termín a čas: čtvrtek od a hodin ZOO Liberec Zlevněné vstupné využila řada seniorů, včetně zájemců z Frýdlantu. Beseda s Annou Sadílkovou Max Švabinský český malíř a grafik Termín a čas: pondělí od hodin Zúčastnilo se 17 návštěvníků. Povídání o životě se Stanislavem Zindulkou Experimentální studio Termín a čas: středa od hodin Zúčastnilo se 120 návštěvníků.

3 Dny zdraví 2013 Využití přírodních možností pro posílení zdraví a imunity Bílá klubovna, 5. Patro Termín a čas: čtvrtek od 9.00 hodin, SML Zúčastnilo se 15 návštěvníků. Zdravotní přednáška MUDr. Víta Mairicha řešení problémů s inkontinencí u žen Termín a čas: čtvrtek od hodin Zúčastnilo se 32 návštěvníků. Přednáška na téma: Finanční vzdělávání pro seniory aneb jak se vyznat DPS Krejčího Termín a čas: úterý od hodin Zúčastnilo se 15 návštěvníků. Valdštejnka Frýdlant Termín a čas: úterý od Frýdlant Zúčastnilo se 24 seniorů. Promítání fotografií z akcí Kontaktu (květen říjen) Termín a čas: středa od hodin Zúčastnilo se 19 návštěvníků. Přednáška na téma: Ochrana seniorů při předváděcích akcích a podomním prodeji Bílá klubovna, 5. patro Termín a čas: čtvrtek od hodin Zúčastnilo se 24 návštěvníků. Povídání o opeře v Divadelní kavárně s Ninou Vaňkovou Jules Massenet - Manon Bílá a zelená klubovna, 5. patro Termín a čas: pátek od hodin Zúčastnilo se 40 posluchačů. Dny zdraví 2013 Zdravověda se zástupci Českého červeného kříže Liberec Bílá klubovna, 5. patro Termín a čas: čtvrtek od 9.00 hodin, SML Zúčastnilo se 18 návštěvníků.

4 Zakončení Měsíce seniorů Václav Hudeček Divadlo F. X. Šaldy Termín a čas: čtvrtek Zúčastnilo se 470 návštěvníků. Dny zdraví 2013 Motivační setkání s PaedDr. Jiljím Novotným Bílá klubovna, 5. Patro Termín a čas: středa , SML Zúčastnilo se 45 účastníků. 3) Projednání nadcházejících akcí Listopad Prohlídka zrekonstruovaných lázní Městské lázně ul. Masarykova Termín a čas: pondělí od a hodin středa od 9.00 a 9.30 hodin 120 zájemců se nahlásilo v Centrálním klubu seniorů všechny termíny jsou již obsazeny. Vinobraní s živou hudbou DPS Krejčího Termín a čas: od hodin Beseda s Annou Sadílkovou Josef Jungmann český jazykovědec, básník a překladatel Termín a čas: pondělí od hodin Adventní výzdoba Termín a čas: pondělí od hodin Klub šikovných rukou ve spolupráci s Prvním libereckým spolkem paní a dívek. Moudrost stáří jako prevence kriminality nestačí sál Centrum generace (přízemí budovy ) Termín a čas: pondělí od hodin Bílý kruh bezpečí Přednáška ve spolupráci s občanským sdružením Bílý kruh bezpečí.

5 Cestománie, aneb prstem po mapě Persie s panem Farivari Sanei z TUL Termín a čas: čtvrtek od hodin Povídání o opeře v Divadelní kavárně s Ninou Vaňkovou George Bizet Lovci perel Bílá a zelená klubovna, 5. patro Termín a čas: pátek od hodin Prosinec 1. adventní neděle seniorský pěvecký sbor Matylda Obřadní síň liberecké radnice Termín a čas: neděle od hodin Vánoční svátky v Japonsku setkání s paní Ludmilou Nakagoshi Bílá klubovna, 5. patro Termín a čas: středa od hodin Adventní dýňová polévka Nám. Dr. E. Beneše Termín a čas: čtvrtek od hodin Má-li někdo možnost sehnat ještě jednu větší dýni. 2. adventní neděle soubory Apricots a Naštorc ze ZUŠ Jabloňová Obřadní síň liberecké radnice Termín a čas: neděle od hodin Vyhodnocení cukroví ze soutěže o NEJ vánoční cukroví Termín a čas: pondělí od hodin První liberecký spolek paní a dívek Zimní turnaj v šipkách a vyhlášení Šipkaře roku Sál - suterén Termín a čas: středa od hodin 3. adventní neděle hudební skupina Jarret Obřadní síň liberecké radnice Termín a čas: neděle od hodin

6 Beseda s Annou Sadílkovou Karel Václav Rais, český spisovatel a prozaik Termín a čas: pondělí od hodin Předvánoční posezení s vedoucími klubů v Centrálním klubu seniorů Termín a čas: úterý od hodin Pozvánky byly vedoucím klubů předány Výlet do Kryštofova údolí na betlémy Kryštofovo údolí Termín a čas: středa od hodin Akce je určena pro zdravotně znevýhodněné a seniory z DPS. Vánoční setkání s Radou starších Bílá klubovna, 5. patro Termín a čas: čtvrtek od hodin Povídání o opeře v Divadelní kavárně s Ninou Vaňkovou André Rieu Mikulášský koncert Bílá a zelená klubovna, 5. patro Termín a čas: pátek od hodin 4. adventní neděle ve spolupráci s Divadlem F. X. Šaldy Obřadní síň liberecké radnice Termín a čas: neděle od hodin Tradiční silvestrovská procházka na hrázi liberecké přehrady Termín a čas: úterý v 9.30 hodin

7 4.) Různé - Michael Dufek - Byly projednány menší připomínky k zájezdu do Prahy, které se týkaly stravování. Kluby mají podat návrhy, kam by se chtěli senioři podívat v příštím roce. Návrhy, jako je výlet do Děčína a plavba parníkem, Hřensko, návštěva podzemní továrny Rabštejn, exkurze do sklárny v Novém Boru či výroba lustrů v České Kamenici a zájezd do Poděbrad budou projednány v jednotlivých klubech. - Byla podána informace o dofinancování jednotlivých koncertů v měsíci říjnu. - Z důvodu malé návštěvnosti zajímavých přednášek, které se uskutečnily v prostorách Kontaktu, je potřeba dořešit zpětnou vazbu od klubů o jaké náměty by měli senioři zájem. Do příští porady kluby předloží náměty na témata zdravotních přednášek. - Do čtvrtka mají kluby za úkol předložit připravované aktivity pro příští rok, nové návrhy a náměty programů, které budou mít jak ve vlastních klubech, tak i pro všechny ostatní kluby, popř. o jaké pořady již není v příštím roce zájem. - Byla dána nabídka na uskutečnění 1. Seniorského bálu, který by se konal ve spolupráci s Jabloncem a Frýdlantem, buď v sále Lidových sadů, nebo v Koloseu. Uvažuje se o zavedení vstupného, námět hudby a oblečení ve stylu 30. let. - Další nové aktivity pro příští rok výlovy rybníků a turnaj v šipkách mezi městy. - Nový pořad historie - Starověk od A do Z, celkem 40 dílů, jedno promítání z DVD každých 14 dní v Centrálním klubu seniorů, kluby se vyjádří do příští rady, zda by byl o tento typ pořadu zájem. - Klub Pod střechou dodal termín Šibřinek 2014 v Radničním sklípku , téma: Život je velké divadlo. Termín je zarezervován na radnici a zatím platí. - V rámci Evropského kulturního dědictví se uskuteční Den otevřených dveří. V historické budově radnice v zasedací místnosti č. 11 bude prezentovat svoji činnost za pomoci klubům, termín polovina září roku Slavnost světel předána informace a letáček o konání akce. - Pozvánka na promítání diapozitivů manželů Špillarových do Domu kultury na neděli na téma Havaj ráj Pacifiku. Zájemci se přihlásí v Centrálním klubu seniorů. - Akce Bazén plavání pro seniory vždy v pondělí pd do hodin, vstupné 40,- Kč. - Informace k dobrovolnickému programu průvodce, nutné projednat v klubech a podat informaci na příští RS.

8 - Informace k představení návrhové části strategie rozvoje SML pro roky na úterý od do hodin v prostorách radnice, zasedací místnost číslo Vystoupení v Géčku adventní pátky, zatím slíbil účast taneční kroužek seniorů s Českou besedou, dětské vystoupení s kroužkem z Amare Čhave a děti z kroužku Hip Hop. - Do příští rady mají kluby za úkol nahlásit poslední setkání klubů v roce 2013 a požadavky na klubovny pro rok Projednat ve svých klubech, zda se připojíme k obnově aleje v Masarykově ulici formou zakoupení jednoho stromu (cena 7.000,- Kč), včetně sdělení případné výše příspěvku za klub. - Informace o obdržení dopisu od pana Martina Půty - poděkování za zaslání návrhu na nominaci osobnosti roku 2013 Pocta hejtmanu Libereckého kraje a poděkování za dosavadní práci panu řediteli. - Pietní akt kladení věnců v neděli 17. listopadu 2013 ve hodin, účast z RS potvrdila Irena Jirásková a Pavel Vyslyšel - Účast na Adventních koncertech v Obřadní síni liberecké radnice. 1. Adventní neděli má pořadatelskou službu 6 lidí z klubu Opera. 2. Adventní neděli má pořadatelskou službu 5 lidí z klubu Pohoda (Vyslyšel, Šťastná, 2 x Jakouběovi, Jandlová). 3. Adventní neděli má pořadatelskou službu 4 lidé z klubu Tolerance (Zahrádková, Němcová, Bláhová, Mračková). 4. Adventní neděli má pořadatelskou službu 5 lidí z klubu Radost (Musilová, Škodová, Zlatníková, Abrahámová, Resslerová a l senior z klubu Elán). Pořadatelská služba zajistí usazení seniorů, pořádek v salónku a dohled na balkóně. - Irena Jirásková - Podala informaci o oslavě 5. výročí založení spolku. - Klub pořádá soutěž o nejlepší vánoční cukroví. Do soutěže se mohou přihlásit všechny věkové kategorie. Vyhlášení vítězů by bylo v prostorách radnice se bude konat vernisáž v Bílé klubovně v 5. patře při příležitosti ukončení výtvarného kurzu. - Petr Černý - Pracuje na předávání informací z Rady starších na DPS Krejčího i na DPS Borový vrch. Se seniory na DPS Krejčího je domluveno vaření, které se bude opakovat v lednu Při návštěvě Betlémů v Kryštofově údolí v případě volných míst dát přednost seniorům z DPS. - Na vánoční setkání připraví Petr Černý obložené chlebíčky nutné zajistit odvoz do Kontaktu ve čtvrtek ráno.

9 - Hana Musilová - Představila soutěž o nejkrásnější kraslici, které by se zúčastnily jednotlivé kluby včetně členek z klubu Šikovných rukou. - Turnaj v pétanque bude opět v měsíci květnu příštího roku. - Návrh na Koláčový den, kdy v případě uskutečnění výstavy v radničním sklípku by každý klub 1 den upekl koláč. - Dotaz na využití strojů v atriu DPS Krejčího nutné předem nahlásit v Kontaktu. - Na zakoupení stromu věnuje klub Radost 500,- Kč. - Poslední schůzka klubu Radost se bude konat ve středu a zahajuje ve středu Růžena Šmídová - Informovala o návštěve dětského dopravního hřiště dne Návrh, zda by mohlo být hřiště využito jednou za rok i seniory. - Slavomíra Fejklová - Informace k výletu do Nymburka. - Pečení a zdobení perníčků. - Květa Přibylová - Upozornila na přednostní a častou prezentaci jabloneckých seniorů v televizi RTM. - Zvýšený zájem o návštěvu klubu Opera, zjistit, zda by bylo možné souběžné promítání v zelené a bílé klubovně každý pátek v měsíci. Pokud by byl komerční zájem ze strany Kontaktu o pronájmu zelené klubovny, tak se bude promítat pouze v klubovné bílé, popř. v klubovně Centrálního klubu seniorů ve 3. patře. - Umístění kostýmů v prostorách Kontaktu není možné z kapacitních důvodů. - Hedvika Loubková - Informovala o záštitě aukčních děl v prostorách Československé obchodní banky, týká se nadace EURONISA. - Zdeněk Brožek - Příspěvek na zakoupení stromu z klubu ve Vesci ve výši 500,- Kč. - Klub se zúčastňuje nejen všech svých akcí, ale i akcí pořádaných Kontaktem. - Marie Adolfová bude společné trénování šipek v Jablonci nad Nisou. - Eva Zlesáková - K bylo vybráno za kuželky 440,- Kč, bylo vybráno 700,- Kč a tentýž den bylo zaplaceno 1.600,- Kč. - V září byl klub na výletě v Pardubicích, v říjnu na Javorníku, příští rok se chystají klubisté do lázní v Bojnicích a v září do Řecka na ostrof Korfu. - Pokračuje akce Brýle pro Afriku, které mohou kluby odevzdávat s lístečkem s názvem svého klubu do Centrálního klubu seniorů. - Informace o akcích: Den řemesel a výstava andělů v Kryštofově údolí.

10 - Alžběta Zahrádková - Členky klubu navštěvují abonentní představení, aktivně cvičí a navštěvují akce pořádané Kontaktem. Pavel Vyslyšel - Klub Pohoda jede společně na přelomu březnu a dubna do lázní Poděbrady. Pobyt zajišťuje MUDr. Klímová. Klub Pohoda nabízí možnost ostatním klubům, aby se senioři přidali k jejich lázeňskému pobytu. Zájemci se musí vyjádřit do prosincové Rady starších. - Účast na sportovních akcích, např. stolní tenis každý den od do hodin v Tipsport areně. Zasedání příští Rady starších proběhne ve čtvrtek od hodin v Kontaktu. Závěrečné vánoční setkání Rady starších se uskuteční ve čtvrtek od hodin v Kontaktu. Přílohy: Slavnost světel v Liberci, Plán Adventních koncertů pro rok 2013, Dobrovolnický program průvodce, pozvánky Zapsala: Vlasta Dejlová Ověřila: Irena Jirásková

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 5. 12. 2013 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 9. 1. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk BROŽEK,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 3. 12. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 6. 2. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk BROŽEK,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 15. 1. 2015 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 4. 2. 2016 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Stanislava PAVLÍČKOVÁ, Slavomíra

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 6. 10. 2016 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Stanislava PAVLÍČKOVÁ, Hana

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 3. 12. 2015 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Stanislava PAVLÍČKOVÁ, Slavomíra

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 2. 10. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 5. 3. 2015 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 6. 4. 2016 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Stanislava PAVLÍČKOVÁ, Slavomíra

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 5. 6. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk BROŽEK,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 30. 4. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 2. 5. 2013 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších:, Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Petr ČERNÝ, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 6. 2. 2013 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 6. 3. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk BROŽEK, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 3. 4. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk BROŽEK,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 2. 6. 2015 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ, Stanislava PAVLÍČKOVÁ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 2. 4. 2015 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ, Hedvika LOUBKOVÁ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 5. 2. 2015 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 1. 10. 2015 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ, Stanislava PAVLÍČKOVÁ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 17. 9. 2015 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ, Stanislava PAVLÍČKOVÁ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 7. 5. 2015 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ, Stanislava PAVLÍČKOVÁ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 5. 5. 2016 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Stanislava PAVLÍČKOVÁ, Slavomíra

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 2. 6. 2015 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ, Stanislava PAVLÍČKOVÁ,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 1. 2. 2017 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Stanislava PAVLÍČKOVÁ, Hana

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Prvního spolku paní a dívek v Liberci za rok 2012 Obsah: I. Úvodní slovo předsedkyně II. Základní údaje o spolku 2.1. Poslání a cíle 2.2. Organizační struktura 2.3. Tým spolku

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Prvního spolku paní a dívek v Liberci za rok 2013 Obsah: I. Úvodní slovo předsedkyně II. Základní údaje o spolku 2.1. Poslání a cíle 2.2. Organizační struktura 2.3. Tým spolku

Více

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: Pondělí: -kroužek ručních prací -instruktorky sociální péče - aktivity s uživateli na 1. a 4. odd. Úterý -čtení

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM BŘEZEN 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM BŘEZEN 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM BŘEZEN 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH Pondělí 5.3.2018 15:15-17:00 *PROCHÁZKA: MODRÝ LÁZEŇSKÝ OKRUH ROLANDŮV KÁMEN (střední

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou LISTOPAD 2018 Kulturní akce: 2. 11. 2018 40. Noční pochod - pořádá TJ Jiskra Zruč nad Sázavou, start: 17:00-18:00 hod. Spolkový dům,

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě příspěvková organizace 2. pololetí roku 2018

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě příspěvková organizace 2. pololetí roku 2018 Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě příspěvková organizace 2. pololetí roku 2018 Domov pro seniory, ul. Barvířská 495 18. 7. 13:30 hodin PUTOVÁNÍ po ČR, odpolední

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 1. 10. 2018 15:30 17:00 DEKORACE Z PAPÍROVÝCH ROLIČEK / lázeňská dílnička Slezský dům (vstup 30 Kč) 16:00 17:00 PÉTANQUE / sraz na recepci Libuše úterý 2. 10. 2018 19:00 TURNAJ V PING PONGU / sraz

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

Zápis č.10/2013 ze schůze OZ obce Úmonín konané dne od 19.hodin v malé zasedací místnosti obecního úřadu Úmonín

Zápis č.10/2013 ze schůze OZ obce Úmonín konané dne od 19.hodin v malé zasedací místnosti obecního úřadu Úmonín Zápis č.10/2013 ze schůze OZ obce Úmonín konané dne 6.11.2013 od 19.hodin v malé zasedací místnosti obecního úřadu Úmonín 1)Pan starosta přivítal všechny přítomné členy OZ a schůzi zahájil v 19.hodin.

Více

Přítomni: PaedDr. Žídková, p. Vostřáková, sl. Hadrbolcová, p. Rystonová, p. Studničková Host: Mgr. Černý Omluven: ing. Vít

Přítomni: PaedDr. Žídková, p. Vostřáková, sl. Hadrbolcová, p. Rystonová, p. Studničková Host: Mgr. Černý Omluven: ing. Vít Z á p i s ze zasedání školské rady při Základní škole a Mateřské škole Lázně Toušeň konaného dne 24. 11. 2011 od 18.00 Přítomni: PaedDr. Žídková, p. Vostřáková, sl. Hadrbolcová, p. Rystonová, p. Studničková

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ŘÍJEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ŘÍJEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ŘÍJEN 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH Neděle 1.10.2017 8:30 17:00 *VÝLET DO OLOMOUCE. NÁVŠTĚVA KATEDRÁLY SV. VÁCLAVA, ARCIDIÉCÉZNÍHO

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 sobota 1. prosinec 17.00 Kryštofovo Údolí náves; Otvírání Jírova Betléma 18.00 Liberec, kostel sv. Antonína Vel mše sv. se žehnáním adventních věnců

Více

Střední odborné učiliště nábytkářské a Střední odborná škola, s.r.o. P L Á N VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PRÁCE. na školní rok 2009/2010.

Střední odborné učiliště nábytkářské a Střední odborná škola, s.r.o. P L Á N VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PRÁCE. na školní rok 2009/2010. Střední odborné učiliště nábytkářské a Střední odborná škola, s.r.o. Horská 167, 460 14 Liberec tel/fax:485121062,482725090 http://www.spsn-lbc.cz e-mail:spsn@iol.cz P L Á N VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PRÁCE na

Více

Jiřina Slavíková. Navrhla, aby KKVČ uspořádala výměnné setkání s členy KKVČ Košicích.

Jiřina Slavíková. Navrhla, aby KKVČ uspořádala výměnné setkání s členy KKVČ Košicích. ZÁPIS č. 22/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 12. prosince 2017 (15:00 16:00) Libeňský zámek- kancelář č. 127 Přítomni

Více

100. výročí vzniku Československa. OSLAVTE TO S NÁMI! Městský úřad Vysoké Mýto Čtvrtek, 04 Říjen :54

100. výročí vzniku Československa. OSLAVTE TO S NÁMI! Městský úřad Vysoké Mýto Čtvrtek, 04 Říjen :54 Výstavami, přednáškami, koncerty a dalšími akcemi ve školách, v muzeu, na náměstí Přemysla Otakara II. i na jiných místech Vysokého Mýta si v průběhu letošního roku připomínáme 100. výročí vzniku republiky.

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2016-1. pololetí PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 14. 1. - 16. 6. 2016) Tělocvična Sokolu Brno

Více

PROSINEC NA FRÝDLANTSKU

PROSINEC NA FRÝDLANTSKU PROSINEC NA FRÝDLANTSKU KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 2. 12. 2010 - DDM 3. 12. 2010 - DDM VÁNOČNÍ KONCERT Program: vystoupení pěveckého sboru Hlásek posezení u kávy, čaje a cukroví prodej adventních věnců, drobné

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Prvního spolku paní a dívek v Liberci za rok 2014 Obsah: I. Úvodní slovo předsedkyně II. Základní údaje o spolku 2.1. Poslání a cíle 2.2. Organizační struktura 2.3. Tým spolku

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 2. 7. 2018 úterý 3. 7. 2018 15:30 17:00 ZDOBENÍ KVĚTINÁČŮ UBROUSKOVOU TECHNIKOU * / lázeňská dílnička Slezský dům (vstup 50 Kč) středa 4. 7. 2018 15:00 17:00 PROCHÁZKA: MODRÝ LÁZEŇSKÝ OKRUH ROLANDŮV

Více

Zápis z členské schůze Klubu bechtěreviků HK konané dne 24.11.2009

Zápis z členské schůze Klubu bechtěreviků HK konané dne 24.11.2009 Zápis z členské schůze Klubu bechtěreviků HK konané dne 24.11.2009 PROGRAM 1) Přivítání hostů pana Vedrala, Pana Blažka a Dr. Karpíškové 2) Činnost KB HK Milada Jirečková 3) Příspěvek p. Vedral 4) Diskuse

Více

M STO CHEB KOMISE PRO NÁRODNOSTNÍ MENŠINY RADY M STA CHEBU. Zápis a usnesení z 1. schůze komise pro národnostní menšiny

M STO CHEB KOMISE PRO NÁRODNOSTNÍ MENŠINY RADY M STA CHEBU. Zápis a usnesení z 1. schůze komise pro národnostní menšiny ČÍSLO JEDNACÍ V CHEBU DNE MUCH 18184/2018 26.02.2018 Zápis a usnesení z 1. schůze komise pro národnostní menšiny Datum a hodina zahájení schůze: 21.02.2018, 15:30 hod. Místo konání schůze: budova MěÚ,

Více

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 2. do 6. května 2016

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 2. do 6. května 2016 Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 2. do 6. května 2016 vydal tiskový odbor PONDĚLÍ 2. května 2016 Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček přijme předsedu stálého

Více

Zápis z řádného jednání komise pro kulturu č. 4/2016

Zápis z řádného jednání komise pro kulturu č. 4/2016 4/2016 Komise pro kulturu Rady města Úvaly Termín 16.3.2016 Zápis z řádného jednání komise pro kulturu č. 4/2016 Místo : Pražská 267, zasedací místnost MěÚ Rozdělovník : J. Horová, M. Rydvalová, A. Janurová,

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2015

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2015 PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2015 LEDEN Novoroční výšlap chata Anna rozhledna Čtvrtek 1. ledna 2015 Pátek 9. ledna 2015, Indoor golf GCMA Zimní turnaj v patování 1.kolo Sobota

Více

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00 Kulturní a společenské akce PROSINEC 2014 zpracovala: M. Klečková Pondělí 1. 12. Zdobení vánočních stromečků ve 3. patře, 13:30 15:30 Úterý 2. 12. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin Kavárnička

Více

V Ř E S K O V Á K listopad 2012

V Ř E S K O V Á K listopad 2012 V Ř E S K O V Á K listopad 2012 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, výstavba kanalizace pokračuje a já vás žádám, aby jste případné škody na majetku, které jsou způsobeny firmou provádějící tyto práce co

Více

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem Zastupitelstvo města Lysé nad Labem konané dne 20.09.2017 Přehled akcí plánovaných na rok 2018 a shrnutí akcí za rok 2017 Rada města projednala návrh dne 12.09.2017 usn. č. 562 Usnesení č. 562 Rada města

Více

Z Á P I S z 5. jednání Komise kulturní, památkové péče a architektury konané dne

Z Á P I S z 5. jednání Komise kulturní, památkové péče a architektury konané dne Z Á P I S z 5. jednání Komise kulturní, památkové péče a architektury konané dne 19. 2. 2019 Dne 19. 2. 2019 se uskutečnilo jednání Komise kulturní, památkové péče a architektury zřízené Radou města Karlovy

Více

CENTRUM GENERACE, o. s. Výroční zpráva za rok 2011

CENTRUM GENERACE, o. s. Výroční zpráva za rok 2011 CENTRUM GENERACE, o. s. Výroční zpráva za rok 2011 Můžeme žít z toho, co získáme, kvalita života však závisí na tom, co dáme. Autor neznámý Co je Centrum Generace? Centrum Generace je občanské sdružení,

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Datum Čas Třída / Cena Představení Místo Pořádá. pá celý den děti v Jablonci Dýňobraní Dům vína Jablonec

Datum Čas Třída / Cena Představení Místo Pořádá. pá celý den děti v Jablonci Dýňobraní Dům vína Jablonec KALENDÁŘ AKCÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018-2019 Datum Čas Třída / Cena Představení Místo Pořádá Poznámka, kontakt, etc. ZÁŘÍ St 12.9. 9:00 celá Cesta na Sever tělocvična Divadélko Ondřej pohádka pro děti čt 20.9.

Více

Den Středočeského kraje Knihovna prvorepubliková Místo: v prostorách celé knihovny Kdy: neděle , od 9:00 do 14:00 Vstup: zdarma

Den Středočeského kraje Knihovna prvorepubliková Místo: v prostorách celé knihovny Kdy: neděle , od 9:00 do 14:00 Vstup: zdarma Tisková zpráva 1. 11. 2018 Do Středočeské vědecké knihovny v Kladně na Den Středočeského kraje a oslavu 100. výročí samostatnosti Československa zavítalo více než 300 návštěvníků Akce: Den Středočeského

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 1. 10. 2018 15:30 17:00 DEKORACE Z PAPÍROVÝCH ROLIČEK / lázeňská dílnička Slezský dům (vstup 30 Kč) 16:00 17:00 PÉTANQUE / sraz na recepci Libuše 18:30 KERAMIKA / lázeňská dílnička Slezský dům

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 30. 4. 2018 15:30 PÁLENÍ ČARODĚJNIC S OPÉKÁNÍM BUŘTŮ * sraz na recepci Libuše Více informací viz. plakát. úterý 1. 5. 2018 státní svátek 14:00 17:00 PROCHÁZKA DO LUDVÍKOVA S NÁVŠTĚVOU HOSPODY U

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 29. 10. 2018 15:30 17:00 ZDOBENÍ VAŘEČEK PÁJKOU / lázeňská dílnička Slezský dům (vstup 40 Kč) úterý 30. 10. 2018 19:30 KVĚTY PANÍ OPERETY / velká jídelna Libuše (vstup 50 Kč) středa 31. 10. 2018

Více

Akce Obce Šardice 2014

Akce Obce Šardice 2014 Akce Obce Šardice 2014 datum pořadatel název akce LEDEN 11.1.2014 MS HUBERT Šardice Myslivecký ples 18.1.2014 FoS Šardičan Krojový ples 28.1.2014 MŠ Interaktivní muzikoterapeutická pohádka ÚNOR 1.2.2014

Více

list 1 Zápis z jednání Kulturní komise ze dne Místo konání: kancelář pana starosty, budova radnice Jírova 2, Brno-Líšeň Přítomni - přítomno

list 1 Zápis z jednání Kulturní komise ze dne Místo konání: kancelář pana starosty, budova radnice Jírova 2, Brno-Líšeň Přítomni - přítomno list 1 Zápis z jednání Kulturní komise ze dne 4.3.2015 Místo konání: kancelář pana starosty, budova radnice Jírova 2, Brno-Líšeň Přítomni - přítomno 11 členů, viz příloha č.1 prezenční listina, přítomní

Více

Andělák září Oslavencům SRDEČNĚ BLAHOPŘEJEME 1. Životní jubileum oslaví. Anna Svobodová. Anna Lesonická. Olga Svobodová.

Andělák září Oslavencům SRDEČNĚ BLAHOPŘEJEME 1. Životní jubileum oslaví. Anna Svobodová. Anna Lesonická. Olga Svobodová. Životní jubileum oslaví Anna Svobodová Anna Lesonická Olga Svobodová Marta Lazarová Olga Krajčovičová Marie Novotná 91 let 68 let 66 let 66 let 65 let 63 let Oslavencům SRDEČNĚ BLAHOPŘEJEME 1 Víte, že

Více

KRAJSKÁ RADA PKO ČUS Zápis č. 10/2015

KRAJSKÁ RADA PKO ČUS Zápis č. 10/2015 PARDUBICKÁ KRAJSKÁ ORGANIZACE K VINICI 1901, 530 02 PARDUBICE e-mail: pko.cus@seznam.cz IČO 70926344 Bankovní spojení: Č.S. A.S. Č.Ú. 1206352399/0800 KRAJSKÁ RADA PKO ČUS Zápis č. 10/2015 z 10. zasedání

Více

Městský obvod statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice V. Usnesení

Městský obvod statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice V. Usnesení Městský obvod statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice V Usnesení z 50. řádného jednání Rady městského obvodu Pardubice V, které se konalo dne 1. listopadu 2017 v zasedací místnosti ÚMO Pardubice

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 3. 9. 2018 15:30 17:00 VOLEJBAL / sraz na recepci Libuše 15:30 17:00 PROCHÁZKA: ČERVENÝ LÁZEŇSKÝ OKRUH - HVĚZDA / sraz na recepci Libuše Střední náročnost, 3 400 m. Minimální účast 3 osoby. úterý

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ČERVENEC 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ČERVENEC 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ČERVENEC 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE Sobota 1.7.2017 15:00 17:00 LÁZEŇSKÝ JARMARK, HUDEBNÍ HALA, VIZ PLAKÁT Neděle

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Plán aktivit Denního stacionáře Pohoda na II. čtvrtletí 2019

Plán aktivit Denního stacionáře Pohoda na II. čtvrtletí 2019 Plán aktivit Denního stacionáře Pohoda na II. čtvrtletí 2019 termín konání akce popis akce Místo konání akce DUBEN 2019 1. 4. 2019 9:00-10:00 Beseda - Velikonoce Denní stacionář Pohoda 2. 4. 2019 10:00-11:00

Více

Obec H e ř m a n i c e Heřmanice čp. 2, Frýdlant. Zápis č. 3/2019 ze zasedání zastupitelstva obce dne

Obec H e ř m a n i c e Heřmanice čp. 2, Frýdlant. Zápis č. 3/2019 ze zasedání zastupitelstva obce dne Obec H e ř m a n i c e Heřmanice čp. 2, 464 01 Frýdlant Zápis č. 3/2019 ze zasedání zastupitelstva obce dne 30. 5. 2019 Přítomni: Vladimír Stříbrný, Michal Andr, Simona Benešová, Martin Hubený, Dana Kiliánová,

Více

Z á p i s č. 9 ze zasedání Výboru pro národnostní menšiny Zastupitelstva města Brna konaného v pondělí 7. září 2015 v Klubu zastupitelů města Brna

Z á p i s č. 9 ze zasedání Výboru pro národnostní menšiny Zastupitelstva města Brna konaného v pondělí 7. září 2015 v Klubu zastupitelů města Brna Z7/NM/9 Z á p i s č. 9 ze zasedání Výboru pro národnostní menšiny Zastupitelstva města Brna konaného v pondělí 7. září 2015 v Klubu zastupitelů města Brna Přítomni: Bc. Martin Freund, Ljubov Vondroušková,

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Kulturní akce: Listopad: LISTOPAD A PROSINEC 2017 Výstava obrazů - Spolek Do baref - Spolkový dům, I. patro, chodba. Panenky, Baťa

Více

Zápis z řádného jednání komise pro kulturu č. 12/2016

Zápis z řádného jednání komise pro kulturu č. 12/2016 Komise pro kulturu Rady města Úvaly Termín 2.11.2016 Místo Zápis z řádného jednání komise pro kulturu č. 12/2016 : Pražská 267, zasedací místnost MěÚ Rozdělovník : M. Rydvalová, L. Foučková, J. Tesařová,

Více

Nepřítomni, omluveni: p. Polesný, Mgr. Černá, Bc. Skálová, MUDr. Janec, PaedDr. Čelišová

Nepřítomni, omluveni: p. Polesný, Mgr. Černá, Bc. Skálová, MUDr. Janec, PaedDr. Čelišová MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM Odbor kultury, sportu a sociálních služeb Velká Hradební 8, 400 01 Ústí nad Labem Zápis z 8. jednání Komise Rady města pro sociálně zdravotní problematiku a místní Agendu

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ KOLOWRATSKÁ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ KOLOWRATSKÁ ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ KOLOWRATSKÁ ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Mimoškolní činnost probíhala v průběhu školního roku v těchto nepovinných předmětech: Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Základy anglického jazyka Zdravotní

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

Jednání komise v 15:00 zahájila místopředsedkyně komise paní Jiřina Slavíková.

Jednání komise v 15:00 zahájila místopředsedkyně komise paní Jiřina Slavíková. ZÁPIS č. 8/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 1. prosince 2015 v Grabově vile (15:00 16:40) 1) Informace Přítomni dle

Více

VYUŽITÍ VÍCEÚČELOVÉHO DOMU č.5 ROK 2010

VYUŽITÍ VÍCEÚČELOVÉHO DOMU č.5 ROK 2010 VYUŽITÍ VÍCEÚČELOVÉHO DOMU č.5 ROK 2010 VELKÝ SÁL 3.11.2010 ustavující zasedání městského zastupitelstva 4.11.2010 Městská knihovna - beseda 5.11.2010 Klub K.J.Erbena slavnostní večer K.J.Erben 9.11.2010

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE Pátek 1.9.2017 13:00 14:00 KNIHOVNA - LD BEZRUČ 14:00 18:00 UKONČENÍ LÉTA VIZ PLAKÁT/HUDBNÍ

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin

Zápis ze společného jednání pracovních skupin Zápis ze společného jednání pracovních skupin Datum konání: 9. 11. 2016 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, Zasedací sál Přítomni: viz příloha Za MČ Praha 10 přítomni: Mgr. Ondřej Počarovský, radní pro

Více

V Ř E S K O V Á K prosinec 2013

V Ř E S K O V Á K prosinec 2013 V Ř E S K O V Á K prosinec 2013 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, nastal čas se ohlédnout a zhodnotit rok 2013. Myslím, že se nám podařilo splnit úkol, kterým byla největší investiční akce v historii obce.

Více

- informace o slavnostním udělení Čestného občanství městské části Praha 8 za rok 2018

- informace o slavnostním udělení Čestného občanství městské části Praha 8 za rok 2018 ZÁPIS č. 30/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 25. září 2018 (15:00 15:30) Libeňský zámek- zasedací místnost č. 2 Přítomni

Více

Novotný Jiří. Program :

Novotný Jiří. Program : Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Železný Brod konaného dne 5. 11. 2018 Zasedání bylo zahájeno v 16:00 hod. a skončeno v 16:45 hod. Z celkového počtu 15 zastupitelů bylo přítomno 13 členů,

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Zápis z 12. jednání Kulturní komise Rady MČ Praha 7 v roce 2016, konané dne od do h v místnosti č.

Zápis z 12. jednání Kulturní komise Rady MČ Praha 7 v roce 2016, konané dne od do h v místnosti č. Zápis z 12. jednání Kulturní komise Rady MČ Praha 7 v roce 2016, konané dne 28.11.2016 od 16.45 do 18.05 h v místnosti č. 221, ÚMČ Praha 7 Seznam členů komise: Mgr. Daniel Soukup, Ph.D. - předseda Mgr.

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Prvního spolku paní a dívek v Liberci za rok 2011 Obsah: I. Úvodní slovo předsedkyně II. Základní údaje o spolku 2.1. Poslání a cíle 2.2. Organizační struktura 2.3. Tým spolku

Více

VEČERNÍ PRODEJ. Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli.

VEČERNÍ PRODEJ. Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli. 25 26 27 Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli. VEČERNÍ PRODEJ čtvrtek 15. 12. a úterý 20. 12. od 19:00 do 22:00 hodin UZAVŘETE SI DO KONCE ROKU STAVEBNÍ

Více

Zápis č. 18/14 a usnesení zastupitelstva obce Čakov ze dne

Zápis č. 18/14 a usnesení zastupitelstva obce Čakov ze dne Zápis č. 18/14 a usnesení zastupitelstva obce Čakov ze dne 10.11.2014 Místo konání: OÚ Čakov Přítomní zastupitelé: Ing. Milan Vlk, Ing. Lenka Šišpelová, Tomáš Jabůrek, Bc. Jan Dušák, Michal Ivana, Ing.

Více

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011 červenec/ 2011 4.7. Návštěva cukrárny s doprovodem - 13.00-15.00 hod. cukrárna Pod Hvězdou 7.7. Bohoslužba slova / duchovní individuální návštěvy 12.7. Přednáška Muzea Strakonice - Rožmberkové a Jižní

Více