Návod k obsluze. LIPOLY EQUALIZER Obj.č. 8446

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k obsluze. LIPOLY EQUALIZER Obj.č. 8446"

Transkript

1

2 Vážený zákazníku, Jsme rádi, že jste se rozhodli koupit Lipoly vyrovnávač z řady robbe Modellsport. Jste nyní majitelem ultra-precizního přístroje navrženého k vyrovnání napětí Lithium a Lithium-polymerických baterek. S jednotkou se lehce zachází, přesto si prosím před prvním použitím přečtěte pozorně návod a poznámky k bezpečnosti, které jsou na konci tohoto návodu. 1.Obecný popis Účel Lipoly vyrovnávače je vyrovnat napětí na sériově připojených Lithium nebo Li-Poly baterkách. tzn vyrovnal je. Toto je potřeba protože vlastnosti každého článku nejsou identieké. při vybíjení je napětí na jednotlivých článcích různé. Rozsah odchylek závisí na aplikaci. Sada pak může být přebitá nebo příliš vybitá což může způsobit trvalé poškození článků. Tomuto problému se lze vyhnout tím, že vyrovnáme napětí ve všech článcích. Lipoly vyrovnávač toto provede automaticky když se baterky nabíjí. Při nabíjení přístroj monitoruje napětí na každém článku a nabíjeje všechny na stejnou úroveň. Napěťový regulátor plní stejnou funkci, ale na rozdíl od nich vyrovnávač začne vyrovnávat napětí v článcích.již od začátku nabíjení. 2.Připojení, první použití vyrovnávače Lipoly vyrovnávač je připojen mezi nabíječkou a baterkou. Parametry konečného napětí a napájecího proudu musí být nastaveny na nabíječce. -připojte kabel senzoru baterek napětí k vyrovnávací.připojte černý kabel (záporný terminál baterky) k terminálu označenému šipkou. -Připojte kabel vyrovnávačejk nabíječce ve správné polaritě (červený + terminál, černý - - terminál) -připojte kabel nabíječky k výstupu vyrovnávače se správnou polaritou (červený + terminál, černý = - terminál) Přístroj je chráněn proti obrácené polaritě, ale měli by jste přesto zabránit této chybě. 4.Nastavení nabíjení Před tím než začnete nabíjet, je nutné nastavit nabíjecí proud a počet článků na Lithium nabíječce. Maximální nabíjecí proud který může vyrovnávač spracovat je 7.5Am 5.Nabíjení/vyrovnávací proces -začněte nabíjel na Lithium nabíječce -Připojení kabelu senzoru napětí na vyrovnávač automaticky přepne jednotku na "Připojovací mód", ve kterém vyrovnávač připojí baterky k Lithium nabíječce. Modrá "zdrojová LED" bliká pokud je jednotka v "Připojovacím módu". -LEDky výstupů zablikají Iři krát při potvrzení počtu článků. -Vyrovnávač nyní měří napětí jednotlivých článků. Pokud je napětí různé, jednotka sníží nabíjecí napětí těch článků, které mají vyšší napětí. Tímto procesem je napětí na článcích vyrovnané při celém průběhu nabíjení -"Monitorovací LED" signalizuje který článek je zrovna nabíjen. LEDka se může rozsvítit krátce nebo dlouze, což záleží na tom jaký je rozdíl v napětí jednotlivých článků.

3 - 6. Ukončení nabíjení - Lithium nabíječka vypne nabíjení pokud napěli na baterkách dosáhne požadovaného napětí. - Ve většině případech již budou články nabité na stejné napětí. Červené LEDky by nyní měli blikat jen sporadicky. - Nabíjecí proces/vyrovnávací proces je u konce Lithium baterka by poté měla být brzo odpojena od vyrovnávače, jinak by jednotka pokračovala ve vyrovnávání napětí a tim by se lehce vybíjela. 7. Popis vyrovnávacího procesu a monitorovacího displeje. Rytmus blikání červených inoniloovacích LEDek indikuje napětí najednotlivých článcích. LED vypnutá: Článek s nejnižším napětím. \AID bliká: Napětí na článku je jen trochu odlišné od napětí článku s nejnižším napětím. LED svítí dlouho nebo neustále: Napětí na článkuje hodně odlišné od napětí článku s nejnižším napětím. - Jednotlivé červené monitorovací LEDky mohou sporadicky blikat po nabíjení pokud mají baterky velkou kapacitu nebo/a je odchylka napětí značná. V tomto případě může být vyrovnávač nastaven na "Autonomní režim"' a můžete nechat baterky připojené. "Autonomní režim" nastavíte po stisknutí tlačítka Režim. Nyní Vyrovnávač pokračuje ve vyrovnávání napětí tím, že střídavě vybíjí články. Jednotka se vypne a přepne do "Úsporného režimu" když se tento vyrovnávací proces ukončí. Nyní může byt baterka odpojena od Vyrovnávačc. - V extrémních situacích (vadný článek, veliká kapacita baterky nebo veliké rozdíly v napětí mezi jednotlimi články) nemůže být vyrovnávací proces dokončen ani v Autonomním režimu, protože se vyrovnávač vždy přepne do úsporného režimu pokud napětí na článku klesne na 2.75 Voltů -loto je bezpečnostní prvek, který nepovolí vybití. V tomto případě je důležité co nejdříve znovu baterku nabít. Pozor: Pokud specificky nezvolíte "Autonomí režim" po lom co vypnete Lithium nabíječku, lak vyrovnávač začne vyrovnávat články tím, zeje bude vybíjet, přestože je nastaven "Připojovací režim". Všimněte si, že Vyrovnávač se při detekci nízkého napětí přepne jen z "Připojeného režimu" do "Úsporného režimu". Vyrovnávací proces pokračuje dokud napětí na jednom ze článků nespadne pod 3 volty. Při tomto prahovém napětí se jednotka přepne do "Autonomního režimu". Po tomto, nebo alespoň po lom, co klesne napětí jednoho článku pod 2.75 voltů se jednotka přepne do "Úsporného režimu".

4 Manuální výběr Autonomního režimu je technický požadavek navržený proto, aby Vyrovnávač mohl být použit s různými druhy Lithium nabíječek. Pozor: Při zmáčknutí tlačítka Režim se přeruší nabíjení při nabíjení baterky přes vyrovnávač. Nicméně se tlačítko nesmí zmáčknou mnohokrát za sebou. Lithium nabíječky obvykle velice pomalu detekují, zda je baterka zapojená nebo ne. Konvertor nemůže dostatečně rychle reagoval a to by mohlo vést k zničení pojistky vyrovnávačc. 8. Vyrovnávání baterek bez Lithium nabíječky. Pochopitelně vyrovnávač může vyrovnávat baterky i bez nabíječky. - Odpojte kabel Lithium nabíječky a tím se vyhnete zkratování. - Připojte kabel senzoru napětí a kabel náboje k Vyrovnávací..- Vyrovnávač začíná v "Připojovacím režimu" a ukazuje počet článků pomocí blikajících LEDek. - Zmáčkněte tlačítko Režim a zvolte "Autonomní režim" Jednotka nyní vyrovnává baterky dokud napětí nebude na všech článcích stejné. Poté přepněte do "Úsporného režimu". 9. Přepěťové odpojení Zároveň vyrovávač monitoruje maximální napětí na každém článku a z bezpečnostních důvodů vypne nabíjení když článek dosáhne napětí 4.3 Voltů. Většina Lithium nabíječek zobrazí chybovou hlášku v této situaci. To zabrání nebezpečí přebití baterek kvůli špatnému nastavení počtu článů na Lithium nabíječce. 10.Dotaz statusu V "Úsporném režimu" můžete zobrazit status vyrovnávače tím, že zmáčknete tlačítko Režim. Význam blikání je uvedeno v Sekci ].Význam blikajících LEDek -chybové hlášení 12. Modrá napájecí LED: Vypnutá - Úsporný režim, nebo není připojená baterka Souvislé svítí = Autonomní režim Vyrovnávač není připojen k Lithium nabíječce. Jednoduché rytmické blikáni Připojovací režim. Vyrovnávač je připojen k Lithium nabíječce.

5 (Délka blikání: přibližně 10 sekund) 2x rytmické blikání = extrémní nabití: napětí na jednom z článků je vyšší než 4.3 Voltů: červená monitorovací LEDka pro daný článek taky bliká. 3x rytmické blikání = nízké napětí: napětí jednoho článkuje menší než 2.2 voltů, nebo zkrat. Červená monitorovací LEDka pro daný článek taky bliká. 4x rytmické blikání = chyba připojení napěťového senzoru. Červené monitorovací LEDky 3x blikání LEDek (jen LEDky ke kterému jsou připojené články) = kontrola počtu článků 5x blikání LEDek (jen LEDky ke kterému jsou připojené články) = vyrovnávací proces je ukončen. 12 Odběr proudu 1.Po vypnutí Lithium nabíječky odebírá následující vyrovnávací fáze proud okolo 15mA.???Obtokový proud činí asi 70mA, ale jen pokud blikají LEDky. V praxi to znamená, že při vyrovnávací fázi se z baterií vybije malé množství kapacity. 2.Úsporný režim Vyrovnávač spotřebuje asi 0,4 ma. 13. Příslušenství Kabel napěťového senzoru musí být vždy připojen k Lipoly Vyrovnávací, jinak jednotka není schopna měřit napětí každého článku. Robbe Li-Poly baterie jsou vybaveny tímto senzorem. Kabely senzoru jsou také dostupné samostatně. Kabel napěťového senzoru, 3-?? (2 články) No.4025 Kabel napěťového senzoru, 4-?? (3 články) No.4026 Kabel napěťového senzoru, 5-?? (4 články) No.4027 Kabel napěťového senzoru, 6-?? (5 článků) No.4028

6 14. Specifikace Vslup: Z Lithium nabíječky Počítadlo článků: Li-Poly článků Nabíjecí proud: Z nabíječky, max. 7,5A Rozměry: 140xl08x52mm Ochranné funkce: pojistka opačné polarity 15. Bezpečnostní sdělení - Lipoly vyrovnávač je vhodný k vyrovnávání nabíjecích Lithium a Lithium-Polymer baterií. - Chraňte přístroj před prachem, špínou a vlhkosti. - Nevystavujte přístroj vysokým nebo nízkým teplotám a ani přímému slunci. - Zamezte úderů a tlaku a nevystavujte VyrovnávaČ velkým otřesům. - Nepokládejte nabíječku ani připojené baterie na jakýkoliv hořlavý povrch. Nepracujte s Vyrovnávačem v blízkosti s hořlavými plyny nebo materiály. - Nenechávejte VyrovnávaČ pracovat bez dohledu. - Zajistěte neomezený přístup vzduchu k chladící jednotce nidky nepokládejte na koberec nebo plstěný povrch. - Pokud nebudete používat VyrovnávaČ delší dobu, odpojte ho a baterky od zdroje proudu. - Nenabíjejte baterii, která je na dotek horká. Před pokračováním ji nechtě vychladnout na teplotu okolí. - Všechny nabíjené baterky musí být stejného typu a mít stejnou kapacitu. - Nenabíjejte dvě baterky, které jsou paralelně spojené k výstupu: zapojte jednu jen baterku najednou. - Dávejte velký pozor na správné zapojení polarity: zamezte skratům. - Přečtěte si instrukce výrobce baterií a striktně se jimi řiďte - Pravidelně kontrolujte zda nejsou kabely nebo kryl poškozen. 16.Bezpečnostní sdělení o Lithium-Ion Polymer bateriích Tyto instrukce poskytují jen globální přehled o metodách nabíjení nabíjecích Li-Poly baterek a neměly by být považovány za substituci instrukcí od výrobce. Prosím přečtěte si instrukce a informace dodané výrobcem baterií. - nevkládejte baterie do vody ani jiné tekutiny - neohřívejle a nepalte baterie a nepokládejte je na plotnu. - Nezkratujte baterie ani je nenabíjejte s opačnou polaritou - Nezatěžujte baterie tlakem: nedeformujte a neházejte ji mi. - Nepájejte v blízkostí baterií. - Neupravujte a neotevírejte baterie. - Nenabíjejte baterie na vyšší napětí než 4,2Voltů na článek a nevybíjejte je na méně než 2,5 Voltů na článek. - Li-Po baterie mohou být nabíjeny jen nabíječkou na tento účel. Nikdy nepřipojujte baterii k hlavní PSU. - Nikdy nenabijete nebo nevybíjejte baterie v přímém slunci nebo v blízkosti topení nebo ohně. - Nepoužívejte baterii v místě, kde je statická elektřina. - Jakýkoliv z těchto chyb může způsobit poškození baterie, výbuch nebo shoření. - Držte baterie daleko od dělí. Pokud unikne elektrolyt, držte ho dál od ohně: tato hmota je velice hořlavá a může vzplanout. - Zabraňte kontaktu elektrolytu s očima. V tomto případě vypláchněte pořádně oči čistou vodou a poté kontaktujte lékaře. - V případě že se tekutý elektrolyt dostane na vaše oblečení nebo na jiné pedměty ihned je opláchněte spoustou vody.

7 17. Správná likvidace baterií Nikdy nevyhazujte baterie do domácího odpadu. K ochraně životního prostředí vyhazujte poškozené vybité baterie do sběrny baterií. Sbčrny jsou také všude kde se dají nabíjecí baterie koupil. Vybité baterie se recyklují a materiál se znova použije k výrobě. Prosím pomáhejte chránit životní prostředí. 18. Záruka Záruka na tento přístroj je 24mčsíců. Důkaz začátku a konce záruky je účet který jste obdrželi při koupi přístroje. Opravy provedené v záruční době neprodlužují záruční dobu. Při vrácení Vyrovnávače se ujistěte, že posíláte i důkaz o koupi (účet). 19. Exkluze ručení Tento přístroj je navržený a schválený k použití se všemi bateriemi které jsou uvedeny v tomto manuálu. Robbe Modellsport nebere odpovědnost za použití přístroje k jiným účelům než jsou zde uvedeny. Nemůžeme zaručit, že budete postupoval podle návodu produktu, a nemáme žádnou kontrolu nad tím jakým způsobem pracujete a udržujete přístroj a jaké baterie k němu připojujete. Z tohoto důvodu jsme nuceni odmítnout záruku na ztrátu a poškození které vznikne při nekompetentním nebo nesprávným použití našich produktů nebo za předměty které jsou připojeny k našim produktům.

8 Tento symbol znamená, že elektrické elektronické přístroje na konci jejich životnosti nelze vyhazovat do běžného komunálního odpadu. Zlikvidujte nabíječ v místním Ekodvoru nebo recyklačním centru. Toto platí pro země, které jsou členy EU i pro ostatní evropské země s odlišnými sběrnými systémy. Kopírování a tisk, tak jako i výňatky, jsou povoleny pouze s písemným svolením firmy robbe Modellsport GmbH & Co. KG. Prohlášení o shodě Tímto firma robbe Modellsport GmbH & Co. KG prohlašuje, že je tento výrobek v souladu se základními požadavky a jinými relevantními předpisy následujících směrnic zákon o dálkových ovladačích a telekomunikačních vysílacích zařízení (FTEG) a směrnice 1999/5/EG (R&TTE) směrnice 2004/108/EG (elektromagnetická tolerance) směrnice LVD / 93/68 EWG (směrnice nízkého napětí) Originál Prohlášení o shodě je na internetu na a u každého výrobku jej můžete vyvolat kliknutím na ikonu Conform. robbe Modellsport GmbH&Co. KG Metzloserstr. 36 Telefon: / 87-0 D36355 Grebenhain robbe Form BAAH

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Děkujeme, že jste si vybrali naši power banku DOCA 15000 se startovačem aut. Při manipulaci dbejte bezpečnostních zásad použití elektronických spotřebičů. Přečtěte si, prosím, pozorně

Více

Xiaomi Power Bank. uživatelská příručka

Xiaomi Power Bank. uživatelská příručka Xiaomi Power Bank uživatelská příručka ã2017 Pokyny k bezpečnosti Pokud Power Bank nepoužíváte, odpojte jej od zásuvky. Je-li plně nabitý Power Bank ponechán bez použití, dojde po čase k jeho samovolnému

Více

Phocos CA. Solární regulátory nabíjení. Uživatelská příručka. Vážená zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil tento

Phocos CA. Solární regulátory nabíjení. Uživatelská příručka. Vážená zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil tento Phocos CA Solární regulátory nabíjení Uživatelská příručka Vážená zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil tento výrobek firmy Phocos. Přečtěte si prosím pozorně a důkladně tento návod před tím, než začnete

Více

Série solárních regulátorů LandStar E

Série solárních regulátorů LandStar E Série solárních regulátorů LandStar E 1. Bezpečnostní instrukce - Přečtěte si všechny intrukce a upozornění v manuálu, než začnete s instalací výrobku. - V regulátoru nejsou žádné díly, které může opravovat

Více

TE04-0242 NÁVOD K POUŽITÍ

TE04-0242 NÁVOD K POUŽITÍ PROFI AUTONABÍJEČKA AUTO/MOTO BATERIÍ CZ Model: TE04-0242 NÁVOD K POUŽITÍ Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru, kterou jste nám projevili nákupem tohoto výrobku. Tento návod k obsluze je součástí

Více

Nabíječ imax B3 35W Compact Manuál

Nabíječ imax B3 35W Compact Manuál Nabíječ imax B3 35W Compact Manuál Vlastnosti nabíječe Nabíječ B3 35W může nabíjet baterie LiPo a LiFe 2S-3S a baterie NiMH složené z 1-8 článků po pouhém stisknutí jediného tlačítka. Vše ostatní je automatické,

Více

Inteligentní regulátor solárního nabíjení. Uživatelský manuál

Inteligentní regulátor solárního nabíjení. Uživatelský manuál Inteligentní regulátor solárního nabíjení Uživatelský manuál Předtím než začnete tento produkt používat, pozorně si přečtěte tento manuál. Obsah 1. Úvod k produktu 2. Instalace 3. Provoz 4. Běžné závady

Více

Výhradním dovozcem značky Renegade do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (www.ahifi.cz)

Výhradním dovozcem značky Renegade do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (www.ahifi.cz) SPECIFIKACE Kapacita: Trvalé napětí: Maximální napětí: 1,2 Faradu 12 ~ 16V DC 18V DC max. Provozní teplota: -20 ~ + 60 C Rozměry (bez montážní konzole): 260 x Ø 74 mm SOUČÁST BALENÍ 1x Výkonový kondenzátor

Více

Regulátor nabíjení HP2430-HP A

Regulátor nabíjení HP2430-HP A Regulátor nabíjení HP2430-HP4840 30-60A Úvod : 1. 12V / 24 V systémové napětí je automaticky rozpoznáno 2. nabíjecí program pro hermetické, gelové, zaplavené olověné baterie a lithiové baterie je k dispozici

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Chytré hodinky 696. Návod k obsluze. Hlavní vlastnosti TG-SW1

Chytré hodinky 696. Návod k obsluze. Hlavní vlastnosti TG-SW1 Chytré hodinky 696 Návod k obsluze Hlavní vlastnosti - - USB port Napájení tlačítko Funkce Tlačítko napájení: Stiskněte jednou tlačítko (ale nedržte) - Zapnutí a vypnutí zobrazení Stiskněte a podržte po

Více

Solární regulátor série LS BPD

Solární regulátor série LS BPD Solární regulátor série LS BPD 1. Základní bezpečnostní informace Přečtěte si všechny instrukce a upozornění v manuálu, než začnete s instalací výrobku. V regulátoru nejsou žádné díly, které může opravovat

Více

Li-Ion Akkupack. Návod k použití Bezpečnostní pokyny

Li-Ion Akkupack. Návod k použití Bezpečnostní pokyny Li-Ion Akkupack Návod k použití Bezpečnostní pokyny Návod k použití lithium-iontového akumulátoru a nabíječky STABILA Důležité pokyny Pozorně si přečtěte bezpečnostní pokyny a návod k použití. Tento návod

Více

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér Obsah balení 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér 5 Audio adaptér RCA 6 Audio kabel 3.5 mm 7 Audio adaptér z 6.3 mm na 3.5 mm 8 Externí mikrofon Funkční prvky: Sluchátka

Více

Návod k obsluze. Nabíječka 25 A 12/24 V

Návod k obsluze. Nabíječka 25 A 12/24 V Návod k obsluze Nabíječka 25 A 12/24 V 31314 PŘED POUŽITÍM SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE VEŠKERÉ POKYNY. Shrnutí Model 1224250 je nabíječka baterií 25 A. Pro tento model nabíječky byl navržen nový typ svorek startovacích

Více

LS1024B / LS2024B / LS3024B Solární regulátor. Uživatelský manuál. Přečtěte si prosím pečlivě tento manuál, než výrobek použijete!

LS1024B / LS2024B / LS3024B Solární regulátor. Uživatelský manuál. Přečtěte si prosím pečlivě tento manuál, než výrobek použijete! LS1024B / LS2024B / LS3024B Solární regulátor Uživatelský manuál Přečtěte si prosím pečlivě tento manuál, než výrobek použijete! 1 LS1024B / LS2024B / LS3024B Solární regulátor Nominální napětí systému

Více

POWLI421 1 7 6 2 3 4 5 Fig. A Copyright 2014 VARO www.varo.com

POWLI421 1 7 6 2 3 4 5 Fig. A Copyright 2014 VARO www.varo.com POWLI421 1 7 6 2 3 4 5 Fig. A Copyright 2014 VARO www.varo.com POWLI421 Fig 1 Copyright 2014 VARO www.varo.com SVÍTILNA LED 1,5 W POWLI421 POWLI421 CS UPOZORNĚNÍ! Než začnete zařízení používat, přečtěte

Více

Přenosný zdroj energie M3 - návod k použití

Přenosný zdroj energie M3 - návod k použití Seznam položek Přenosný zdroj energie M3 - návod k použití Vstup Input (Micro USB) Indikátor LED indicator LED / vypínač Output Výstup Power button (USB A type) A) Obecné a informace o bezpečnosti Před

Více

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody:

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: Přehled Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: 1) provedení 4-v-1 Měří teplotu okolí a tělesnou

Více

Návod pro obsluhu. Ver SKC Inc. Chromservis s.r.o.

Návod pro obsluhu. Ver SKC Inc. Chromservis s.r.o. Chromservis s.r.o. Univerzální nabíječka PowerFlex Návod pro obsluhu Ver. 170718 Chromservis s.r.o. Jakobiho 327 109 00 Praha 10-Petrovice Tel: +420 2 74021211 Fax: +420 2 74021220 E-mail: prodej@chromservis.eu

Více

10030449 10030450 10030451 10030452 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

Bezdrátová nabíjecí podložka

Bezdrátová nabíjecí podložka Bezdrátová nabíjecí podložka cs Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 14220AB4X5IX 2019-03 Vážení zákazníci, Vaše nová nabíjecí podložka nabíjí zařízení s pod po - rou Qi chytrý telefon, tablet apod.

Více

INT. Genius BOOSTHD GB70. Návod k použití. Objednací číslo ACI:

INT. Genius BOOSTHD GB70. Návod k použití. Objednací číslo ACI: INT Genius BOOSTHD GB70 Návod k použití Objednací číslo ACI: 1 Nebezpečí Před použitím přístroje si přečtěte a pochopte bezpečnostní instrukce. Nedodržování bezpečnostních instrukcí může vést k úrazu elektrickým

Více

Model: DO CFJS007A Startovací stanice

Model: DO CFJS007A Startovací stanice Model: DO CFJS007A CZ Startovací stanice Návod k obsluze BEZPEČNOSTNÍ POKYNY UPOZORNĚNÍ!!! PO ZAKOUPENÍ STARTOVACÍ STANICE JE NUTNO BEZPRODLENĚ PLNĚ NABÍT AKUMULÁTOR STARTOVACÍ STANICE. AKUMULÁTOR ZNOVU

Více

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO 1 2 3 4 5 6 Fig. 1 Copyright 2016 VARO www.varo.com Fig. 2 Copyright 2016 VARO www.varo.com NABÍJECÍ SVĚTLOMET LED 10W 1 OBLAST POUŽITÍ CS Použití ve vnějším nebo vnitřním prostoru, tedy na stavbě, na

Více

NÁVOD K OBSLUZE ROCK CRAWLER 1:18, 1:14, 1:10

NÁVOD K OBSLUZE ROCK CRAWLER 1:18, 1:14, 1:10 NÁVOD K OBSLUZE ROCK CRAWLER 1:18, 1:14, 1:10 Určeno pro uživatele od 6-ti let. Před použitím si pozorně přečtěte tuto příručku! Všeobecné bezpečnostní upozornění: Tento přístroj není určen pro použití

Více

AX-3010H. Víceúčelový spínaný napájecí zdroj. Příručka uživatele

AX-3010H. Víceúčelový spínaný napájecí zdroj. Příručka uživatele AX-3010H Víceúčelový spínaný napájecí zdroj Příručka uživatele Tuto příručku přechovávejte na bezpečném místě, abyste do ní mohli kdykoliv nahlédnout. Tato příručka obsahuje důležité bezpečnostní a provozní

Více

Návod k použití. CZ Příloha. Solární regulátor nabíjení BlueSolar PWM - LCD - USB 12 V 24 V 5 A 12 V 24 V 10 A 12 V 24 V 20 A

Návod k použití. CZ Příloha. Solární regulátor nabíjení BlueSolar PWM - LCD - USB 12 V 24 V 5 A 12 V 24 V 10 A 12 V 24 V 20 A Návod k použití CZ Příloha Solární regulátor nabíjení BlueSolar PWM - LCD - USB 12 V 24 V 5 A 12 V 24 V 10 A 12 V 24 V 20 A 1. Obecné informace DŮLEŽITÉ Nejdříve vždy připojte baterii, aby mohl regulátor

Více

Pet Clipper 6160. Uživatelský manuál

Pet Clipper 6160. Uživatelský manuál Pet Clipper 6160 Uživatelský manuál Technické parametry: Výkon 3W Pohotovostní režim 2 hodiny Specifikace nabíječky :DC/AC 220V-240V 50Hz Upozornění: Používejte přístroj pouze k účelu, k jakému byl vyroben!

Více

Série NEP Uživatelský manuál

Série NEP Uživatelský manuál Série NEP Uživatelský manuál REV.0 2011/08 7673-6185-000 I. Úvod Tato jednotka je mikroprocesorem ovládaný laboratorní zdroj s výstupem 90W a nastavitelnou funkcí stejnosměrného proudu. Jednotka má tři

Více

NABÍJEČKA SHORAI BMS01 - MANUÁL

NABÍJEČKA SHORAI BMS01 - MANUÁL NABÍJEČKA SHORAI BMS01 - MANUÁL SYSTÉM ŘÍZENÍ NABÍJENÍ A ÚDRŽBY LFX LITHIUM-IRON BATERIÍ Manuál je uložen i na stránkách www.shorai.cz, v sekci Manuály. Zde také naleznete návody na instalaci a použití

Více

Manual Safescan 155 & 165 series

Manual Safescan 155 & 165 series Manual Safescan 155 & 165 series ENGLISH DEUTSCH ČESKY MAGYAR БЪЛГАРСКИ POLSKI SLOVENČINA 1 Příručka Safescan série 155 a 165 Balení obsahuje: detektor falešných bankovek Safescan příručku výkonový adaptér

Více

Budík s displejem LED

Budík s displejem LED Budík s displejem LED Obj.č. 64 00 36 NÁVOD K OBSLUZE Tento návod k obsluze patří k výrobku. Obsahuje důležitá upozornění ke zprovoznění a manipulaci. Na tuto skutečnost nezapomeňte, budete-li výrobek

Více

INT. Genius BOOST+ GB40. Návod k použití. Objednací číslo ACI:

INT. Genius BOOST+ GB40. Návod k použití. Objednací číslo ACI: INT Genius BOOST+ GB40 Návod k použití Objednací číslo ACI: 1 Nebezpečí Před použitím přístroje si přečtěte a pochopte bezpečnostní instrukce. Nedodržování bezpečnostních instrukcí může vést k úrazu elektrickým

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

ABCtech s.r.o., Piletická 55/36, 500 03 Hradec Králové, Česká republika. Návod na provoz regulátoru k větrné elektrárně

ABCtech s.r.o., Piletická 55/36, 500 03 Hradec Králové, Česká republika. Návod na provoz regulátoru k větrné elektrárně Návod na provoz regulátoru k větrné elektrárně Projděte si prosím manuál před použitím zařízení. 1. Popis produktu: Zařízení je nový solární a větrný kontrolní systém, který odpovídá nejnovějším CPU řídícím

Více

FULLOAD 750 NABÍJEČKA BATERIÍ Pro olověné akumulátory

FULLOAD 750 NABÍJEČKA BATERIÍ Pro olověné akumulátory FULLOAD 750 NABÍJEČKA BATERIÍ Pro olověné akumulátory Návod k použití profesionální nabíječky pro startovací a trakční baterie PŘÍRUČKA OBSAHUJE DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ A PROVOZNÍ POKYNY PRO POUŽITÍ NABÍJEČKY

Více

Jak pracovat s LEGO energometrem

Jak pracovat s LEGO energometrem Obnovitelná energie Jak pracovat s LEGO energometrem Obsah 1. Energometr popis zařízení... 3 2. Připojení zásobníku energie... 3 3. Nabití a vybití... 4 3.1 Nabití a vybití s použitím LEGO bateriového

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Harley Dětská 3D Manual tiskárna ID: 23142832 Sada pro vytvoření 3D prvků MANUÁL. Set "MANUAL 3D" Princip této hračky, ktera v dětech rozvíjí představivost, kreativitu a vzručnost

Více

PW-4105 UPS 1000 MANAGEMENT Informace o výrobku E F G H

PW-4105 UPS 1000 MANAGEMENT Informace o výrobku E F G H Informace o výrobku E A C F G H A: Vypínač : Napájení střídavým proudem: svítí zeleně Napájení z : bliká zeleně C: Napájení střídavým proudem: indikace příkonu Napájení z : indikace kapacity D: Indikátor

Více

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO 1 WOC210003 2 5 3 4 9 8 10 6 7 Fig. 1 Copyright 2016 VARO www.varo.com WOC210003 Fig. 2 Fig. 3 Copyright 2016 VARO www.varo.com WOC210003 Fig. 4 Fig. 5 Copyright 2016 VARO www.varo.com NABÍJECÍ SVĚTLOMET

Více

návod na Použití 12 V olovo-kyselinové baterie 1-85 ah

návod na Použití 12 V olovo-kyselinové baterie 1-85 ah návod na Použití 12 V olovo-kyselinové baterie 1-85 ah cz Děkujeme Vám, že jste si vybrali nabíječku od Exide Technologies Vaše nová nabíječka Vám umožní udržet baterii ve stavu plného nabití, optimalizovat

Více

Dětské elektrické auto Mercedes-Benz S600 ZP8003

Dětské elektrické auto Mercedes-Benz S600 ZP8003 Dětské elektrické auto Mercedes-Benz S600 ZP8003 POZOR!!! Pozorně si přečtěte instrukci. 1. Před použitím, nabijte akumulátor. 2. Autíčko sestavuje pouze dospělá osoba. 3. Vhodná věková kategorie 3 8 let.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Intelligent Solar Charge Controller Uživatelská příručka Před použitím si přečtěte tento návod. Obsah 1. Informace o výrobku 3 2. Instalace 4 3. Provoz 5 4. Závady a jejich odstranění 10 5. Technická data

Více

Uživatelská příručka. Mini mobilní telefon

Uživatelská příručka. Mini mobilní telefon Uživatelská příručka Mini mobilní telefon Než začnete používat tento telefon, přečtěte si nejdříve tento návod. Vyhrazujeme si právo upgradovat software nebo telefon bez předchozího upozornění. Ikony v

Více

G922B - Solární regulátor PWM CL50D 12-24V/50A s LCD

G922B - Solární regulátor PWM CL50D 12-24V/50A s LCD Vážení zákazníci, Návod k obsluze G922B - Solární regulátor PWM CL50D 12-24V/50A s LCD děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité

Více

FITNESS NÁRAMEK 2 V 1

FITNESS NÁRAMEK 2 V 1 FITNESS NÁRAMEK 2 V 1 Děkujeme, že jste se rozhodli ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně a pečlivě tuto příručku před tím, než uvedete přístroj do provozu. Návod pečlivě uchovejte pro případné

Více

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku!

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku! BT410 Bluetooth Speaker (integrovaná funkce pro handsfree telefonování) Uživatelská příručka Výstraha: 1) Ilustrace slouží pouze pro referenci. 2) Společnost Lenovo je odhodlána zlepšovat výkon a kvalitu

Více

MT /2 Měřič Kapacity

MT /2 Měřič Kapacity MT-5110 3 1/2 Měřič Kapacity Provozní Manuál 1. VLASTNOSTI Snadné a přesné odečtení hodnoty. Vysoká přesnost měření. Měření je možno uskutečnit i v přítomnosti silných magnetických polí. LSI-obvod poskytuje

Více

Elektronický číselný trezor

Elektronický číselný trezor 10030456 10030457 Elektronický číselný trezor Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 11 01 73 Tento regulátor nabíjení je vybaven přepínačem pro nabíjení akumulátorů s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V a s ochranou proti podvybití (úplnému vybití) nabíjeného akumulátoru.

Více

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech Nejdříve si přečtěte Před použitím zařízení si přečtěte tuto příručku, dozvíte se zde informace o bezpečném a správném používání zařízení. Obrázky se mohou od vzhledu konkrétního produktu lišit. Obsah

Více

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Před uvedením tohoto přístroje do provozu si velmi pečlivě přečtěte důležité bezpečnostní informace, které součástí obsahu tohoto provozního manuálu. Obsah..

Více

NEOSOLAR. Důležité! BlueSolar Regulátor nabíjení 12V 24V 20A. Uživatelská příručka. Vždy nejprve připojte baterie.

NEOSOLAR. Důležité! BlueSolar Regulátor nabíjení 12V 24V 20A. Uživatelská příručka. Vždy nejprve připojte baterie. Příloha NEOSOLAR Uživatelská příručka Důležité! Vždy nejprve připojte baterie. Pro 12V baterie používejte pouze 12V (36 článkové) solární panely. Pro 24V baterie používejte pouze 24V (72 článkové) solární

Více

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka WWW.EVBIKE.CZ - 1 - Obsah: 1/ INSTALACE 2/ ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ 3/ POKROČILÉ NASTAVENÍ 4/ CHYBOVÁ HLÁŠENÍ Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek EVBIKE a věříme,

Více

E-S A D A. TranzX ESCALANTE / ACRON PARK CITY / FRANCIS INDUKTORA / TRAMWAY ROSARNO / VIVALO LITHIUM -POLYMER 36/24 V TRANZ X 24V- 250W / 36V-250W

E-S A D A. TranzX ESCALANTE / ACRON PARK CITY / FRANCIS INDUKTORA / TRAMWAY ROSARNO / VIVALO LITHIUM -POLYMER 36/24 V TRANZ X 24V- 250W / 36V-250W E-S A D A TranzX ESCALANTE / ACRON PARK CITY / FRANCIS INDUKTORA / TRAMWAY ROSARNO / VIVALO LITHIUM -POLYMER 36/24 V TRANZ X 24V- 250W / 36V-250W OVLÁDACÍ DISPLAY BATERKA MOTOR SENZOR ŠLAPÁNÍ Display PST

Více

Tento návod poskytuje základní instrukce k instalaci a používání indikátoru Ezi Weigh 5.

Tento návod poskytuje základní instrukce k instalaci a používání indikátoru Ezi Weigh 5. Tento návod poskytuje základní instrukce k instalaci a používání indikátoru Ezi Weigh 5. Než začnete Nabití interního akumulátoru Poznámka: Před použitím indikátoru se ujistěte, že baterie je plně nabitá.

Více

Záložní baterie pro napájení USB zařízení (5 V) a nouzové startování vozidla E-POWER. Uživatelská příručka

Záložní baterie pro napájení USB zařízení (5 V) a nouzové startování vozidla E-POWER. Uživatelská příručka 35940 Záložní baterie pro napájení USB zařízení (5 V) a nouzové startování vozidla E-POWER Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby.

Více

Uživatelský manuál. A. Rozložení výrobku: Auto EPS-1

Uživatelský manuál. A. Rozložení výrobku: Auto EPS-1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si vybrali tento jump startér. Vždy dodržujte při práci základní bezpečnostní opatření při práci s elektrickými spotřebiči. Přečtěte si pečlivě všechny instrukce a

Více

Symboly: Přečtěte si návod k použití. Vhodné pro použití ve vnitřním prostředí. Pouze pro země EU

Symboly: Přečtěte si návod k použití. Vhodné pro použití ve vnitřním prostředí. Pouze pro země EU Návod k použití Symboly: Níže jsou uvedeny symboly, se kterými se můžete při použití nástroje setkat. Je důležité, abyste dříve, než s ním začnete pracovat, pochopili jejich význam. Přečtěte si návod

Více

Náhradní miniakumulátor

Náhradní miniakumulátor Náhradní miniakumulátor Capacity: 1350 mah Output: 5V-1A IN cs Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88954HB551XVICE 2016-08 337 947 Vážení zákazníci, Tento náhradní akumulátor poskytuje následující

Více

Flexible Tastatur Nimble. Flexible keyboard

Flexible Tastatur Nimble. Flexible keyboard Flexible Tastatur Nimble Flexible keyboard 1 Návod k obsluze Mini Bluetooth klávesnice Nimble Děkujeme, že jste si vybrali produkt společnosti Hama. Zastavte se na chvíli a přečtěte si následující kompletní

Více

N V13-28/12/2015 NÁVOD K OBSLUZE

N V13-28/12/2015 NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE Tento návod k obsluze obsahuje pokyny o různých funkcích zařízení a bezpečnostní opatření. Předtím, než zapnete zařízení poprvé, přečtetě si pozorně návod k obsluze. Uschovejte si tento

Více

návod na Použití 12 V olovo-kyselinové baterie 20-300 ah

návod na Použití 12 V olovo-kyselinové baterie 20-300 ah návod na Použití 12 V olovo-kyselinové baterie 20-300 ah cz Děkujeme Vám, že jste si vybrali nabíječku od Exide Technologies Vaše nová nabíječka Vám umožní udržet baterii ve stavu plného nabití, optimalizovat

Více

Externí baterie 10000 mah

Externí baterie 10000 mah Externí baterie 10000 mah Uživatelská příručka 31888 I. Úvod Tuto lehkou, vysokokapacitní a stylovou mobilní externí baterii, která je šetrná k životnímu prostředí, lze kdekoliv a kdykoliv použít pro většinu

Více

Nabíjecí včelka Bee-Bot

Nabíjecí včelka Bee-Bot Nabíjecí včelka Bee-Bot Návod k použití #SE EL00363 Robotická hračka včelka Bee-Bot získala několik významných ocenění. Snadno se ovládá a je to vynikající pomůcka při výuce jednoduchého programování.

Více

Elegance. BT Stereo sluchátka.

Elegance. BT Stereo sluchátka. Elegance BT Stereo sluchátka 10028473 http://www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

Uživatelský manuál Dotykový zobrazovací LCD displej. Typ: SR-RM-3

Uživatelský manuál Dotykový zobrazovací LCD displej. Typ: SR-RM-3 Uživatelský manuál Dotykový zobrazovací LCD displej Typ: SR-RM-3 Obsah balení Název Množství LCD 1 USB(2m) 1 Uživatelský manuál 1 Montážní matice M3 4 Vážený uživateli: Velice Vám děkujeme za výběr našich

Více

POWLI424 1 2 4 3 9 5 6 7 8 Fig A Copyright 2014 VARO www.varo.com

POWLI424 1 2 4 3 9 5 6 7 8 Fig A Copyright 2014 VARO www.varo.com POWLI424 1 2 4 3 9 6 5 7 8 Fig A Copyright 2014 VARO www.varo.com SKLÁDACÍ LED, NABÍJECÍ PRACOVNÍ SVÍTILNA POWLI424 UPOZORNĚNÍ! Než začnete zařízení používat, přečtěte si v zájmu své vlastní bezpečnosti

Více

Důležité! PWM BlueSolar regulátor LIGHT 12V 24V 5A 12V 24V 10A. Uživatelská příručka. Vždy nejprve připojte baterie.

Důležité! PWM BlueSolar regulátor LIGHT 12V 24V 5A 12V 24V 10A. Uživatelská příručka. Vždy nejprve připojte baterie. EN CZ Příloha Uživatelská příručka Důležité! Vždy nejprve připojte baterie. Pro 12V baterie používejte pouze 12V (36 článkové) solární panely. Pro 24V baterie používejte pouze 24V (72 článkové) solární

Více

Profesionální inteligentní nabíječ imax B6, imax B6 AC. Návod k použití

Profesionální inteligentní nabíječ imax B6, imax B6 AC. Návod k použití Profesionální inteligentní nabíječ imax B6, imax B6 AC Návod k použití Děkujeme za zakoupení profesionálního balancovacího nabíječe imax-b6. Přístroj pracuje jako rychlonabíječ baterií. Je vybaven výkonným

Více

Přídavný akumulátor. Návod k použití. Tchibo GmbH D Hamburg 87910HB66XVI

Přídavný akumulátor. Návod k použití. Tchibo GmbH D Hamburg 87910HB66XVI Přídavný akumulátor Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87910HB66XVI 2016-06 Vážení zákazníci, Váš nový přídavný akumulátor je perfektním pomocníkem, pokud jste delší dobu na cestách bez přístupu

Více

VOLBA PŘI CHLADNÉM. Poznámka: Pokud nabíječka aktivuje kontrolku STARTOVACÍ VÝKON (START

VOLBA PŘI CHLADNÉM. Poznámka: Pokud nabíječka aktivuje kontrolku STARTOVACÍ VÝKON (START CZ PŘÍRUČKA GRATULUJEME k zakoupení vaší nové profesionální nabíječky akumulátorů s přepínáním režimů nabíjení. Tato nabíječka a tester je jednou ze série profesionálních nabíječek od firmy akumulátorů.

Více

Návod k RC vrtulníkům 9053 Volitation

Návod k RC vrtulníkům 9053 Volitation Návod k RC vrtulníkům 9053 Volitation Přečtěte si prosím pozorně přiložený instrukční manuál a dbejte na upozornění týkající se jednotlivých příslušenství k tomuto modelu. Na tento produkt se vztahuje

Více

Zahradní solární fontána

Zahradní solární fontána 10031000 Zahradní solární fontána Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání

Více

Měřič impedance. Návod k použití

Měřič impedance. Návod k použití Měřič impedance Návod k použití Bezpečnostní upozornění Před použitím měřicího přístroje si důkladně přečtěte tento návod. Měřicí přístroj používejte pouze způsobem uvedeným v tomto návodu. Nepoužívejte

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU VMS-02C05 INFORMACE Všechny informace v NÁVODU K OBSLUZE musí být pečlivě přečteny a prostudovány. Věnujte pozornost provozním normám a VAROVNÝM hlášením. Jejich nerespektování může vést k poškození zařízení

Více

PowerWalker UPS. PowerWalker VI 450 IEC PowerWalker VI 650 IEC PowerWalker VI 850 IEC PowerWalker VI 1200 IEC PowerWalker VI 2200 IEC

PowerWalker UPS. PowerWalker VI 450 IEC PowerWalker VI 650 IEC PowerWalker VI 850 IEC PowerWalker VI 1200 IEC PowerWalker VI 2200 IEC PowerWalker UPS PowerWalker VI 450 IEC PowerWalker VI 650 IEC PowerWalker VI 850 IEC PowerWalker VI 1200 IEC PowerWalker VI 2200 IEC Uživatelská příručka BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Tato příručka obsahuje

Více

DĚTSKÝ TRAKTOR NÁVOD K OBSLUZE. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku.

DĚTSKÝ TRAKTOR NÁVOD K OBSLUZE. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. DĚTSKÝ TRAKTOR NÁVOD K OBSLUZE CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si přečtěte tento návod k obsluze a dbejte dodržování všech uvedených instrukcí. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí.

Více

Taštička s powerbankou

Taštička s powerbankou Taštička s powerbankou cs Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91714HB551XVII 346 735 Bezpečnostní pokyny Pozorně si přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno

Více

Zastříhávač vlasů ARM 377. Návod k obsluze

Zastříhávač vlasů ARM 377. Návod k obsluze Zastříhávač vlasů ARM 377 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití.

Více

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300)

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) 1. Úvod Velmi často dochází ke krádežím kol nehledě na to zda jsou a nebo ne zabezpečené zámkem. Z důvodu vyšší ochrany kola před krádeží doporučujeme kolo

Více

Automatické adaptérové nabíječe řady MAC (Mini Automatic Changer)

Automatické adaptérové nabíječe řady MAC (Mini Automatic Changer) Automatické adaptérové nabíječe řady MAC (Mini Automatic Changer) MAC46/12G MAC612 MAC812 MAC1012 MAC1212 MAC524 MAC824 Obsah 1. Komplet nabíječe 2. Postup pro zapojení nabíječe k akumulátoru a nabíjení

Více

MPPT Solární regulátor. MT2410 Uživatelský manuál

MPPT Solární regulátor. MT2410 Uživatelský manuál MPPT Solární regulátor MT2410 Uživatelský manuál Režim MT2410 Napětí baterie 12V 24V Max. výkon FV panelu 130W 260W Nabíjecí proud 10A Vybíjecí proud 10A Max. napětí na solar. vstupu 150V Vážený zákazníku:

Více

Shark PB-5 v. 2.0. Balancer pro lithiumpolymerové akumulátory ZÁKLADNÍ FUNKCE BALANCERU. Základní technické údaje

Shark PB-5 v. 2.0. Balancer pro lithiumpolymerové akumulátory ZÁKLADNÍ FUNKCE BALANCERU. Základní technické údaje Shark PB-5 v. 2.0 Balancer pro lithiumpolymerové akumulátory Vážení přátelé, blahopřejeme Vám k zakoupení zdokonalené verze balanceru Shark PB-5. Zajišťuje nebývalou bezpečnost provozu Li- -poly akumulátorů

Více

www.solar-elektro.cz NÁVOD K OBSLUZE

www.solar-elektro.cz NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ------------ pro solární regulátor nabíjení ------------ řada EPRC JMENOVITÉ ZÁTĚŽE (12 V nebo 24 V autodetekce) EPRC-5 12 V nebo 24 V autodetekce, 5 A EPRC-10 12 V nebo 24 V autodetekce,

Více

T2M 2,4G LED ovladač barevné teploty

T2M 2,4G LED ovladač barevné teploty T2M 2,4G LED ovladač barevné teploty T2M T3- CC T3- CV T2M je 2.4GHz RF bezdrátový regulátor teploty synchronizace / zóna barva. Řídicí systém se skládá ze dvou částí, dálkového ovládání a přijímače. Synchronizačním

Více

Startovací zdroj 12 V

Startovací zdroj 12 V Startovací zdroj 12 V 35908 Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si

Více

USB nabíječka do auta

USB nabíječka do auta USB nabíječka do auta zásuvka autozapalovače USB nabíječka kabel USB (není součástí dodávky) Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87509HB55XVI 2016-06 333 159 Bezpečnostní pokyny Přečtěte si pozorně

Více

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet Návod k obsluze HI 839800 Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet 1 Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si vybral produkt od firmy Hanna Instruments. Před použitím přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento

Více

Solární regulátor 12V/24V 30A G921A Návod k použití

Solární regulátor 12V/24V 30A G921A Návod k použití LVR Udržovací napětí Nabíjení konst. napětím Ochrana před přepětím 12.6V ADJ 11V.13.5V; 2/24V; 13.8V ADJ 13V.15V; 2/24V; 14.4V ; 2/24V;Při napětí baterie menším než 12V se na 2hod. nabíjení zapne 16.5V

Více

BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH. Návod k použití. Radiobudík s projektorem a USB nabíjením. Důležité informace

BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH. Návod k použití. Radiobudík s projektorem a USB nabíjením. Důležité informace BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH Návod k použití Radiobudík s projektorem a USB nabíjením Důležité informace Uschovejte tento návod a bezpečnostní informace pro jejich použití v budoucnu. Nedovolte, aby na přístroj

Více

Hands free sada do auta U&I-04. - Návod k použití

Hands free sada do auta U&I-04. - Návod k použití Hands free sada do auta U&I-04 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 3 NÁHLAVNÍ SADA... 3 REPRODUKTOR HANDSFREE... 4 ZÁKLADNÍ OPERACE... 4 NABÍJENÍ... 5 NABÍJENÍ HEADSETU... 6 NABÍJENÍ

Více

Digitální multimetr Kat. číslo

Digitální multimetr Kat. číslo Digitální multimetr Kat. číslo 111.4020 Strana 1 z 6 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento multimetr je vyroben v souladu s normou IEC 1010, platnou pro elektronické měřicí přístroje kategorie přepětí CAT II a třídy

Více

NÁVOD K OBSLUZE (k montáži)

NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) Obj. č.: 19 07 48 Tento speciální modul ve spojení s obyčejnou nabíječkou olověných akumulátorů (automobilových baterií) vytvoří z této nabíječky univerzální přístroj s automatickou

Více

28V Nabíječka robotizované sekačky na trávu CZ

28V Nabíječka robotizované sekačky na trávu CZ WA3744 1 2 a b A B C 1. NAPÁJECÍ ADAPTÉR 2. Konektor Ne všechny doplňky vyobrazené nebo popisované jsou v standardní dodávce zahrnuty. Doporučujeme, abyste příslušenství zakoupili od stejného prodejce,

Více

Powerbanka s funkcí rychlého nabíjení

Powerbanka s funkcí rychlého nabíjení Powerbanka s funkcí rychlého nabíjení cs Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92231HB66XVII 2017-08 358 438 Vážení zákazníci, Vaše nová powerbanka je perfektním pomocníkem, pokud jste delší dobu

Více

Solární okrasná zahradní fontána

Solární okrasná zahradní fontána 10031398 Solární okrasná zahradní fontána Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo škodám

Více

BlueSolar DUO Nabíječka 12V 24V 20A. CZ Appendix

BlueSolar DUO Nabíječka 12V 24V 20A. CZ Appendix BlueSolar DUO Nabíječka 12V 24V 20A CZ Appendix 1.Popis 1.1 Všeobecný Sériová regulace nabíjecího napětí pomocí pulsní šířkové modulace (PWM) kombinovaná s vícestupňovým algoritmem regulace nabíjení vede

Více

Indukční smyčka iloop

Indukční smyčka iloop 1 Návod na použití Indukční smyčka iloop bez vypínače 2 Toto zařízení slouží pro uživatele sluchadel. Při použití s telefonem můžete hovořit přímo přes interní mikrofon umístěný uvnitř iloop. Propojení

Více