SMĚRNICE S/ Sazebník pro pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou členy orgánů společenství vlastníků a bytových družstev

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SMĚRNICE S/7413-21. Sazebník pro pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou členy orgánů společenství vlastníků a bytových družstev"

Transkript

1 Kooperativa pojišťovna, a.s, Vienna Insurance Group Sídlo. Pobřežní 665/21, Praha 8 SMĚRNICE Číslo: S/ Verze: 1. Název: Sazebník pro pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou členy orgánů společenství vlastníků a bytových družstev Vydává: Útvar Zpracoval Vyřizuje Připomínkoval Úsek pojištění majetku a odpovědnosti (ÚPMO) odbor standardního pojištění podnikatelů Mgr. Štěpánová Datum vydání Účinnost od: Konec účinnosti: --- Vazby: Úsek právní, Úsek ekonomický, Ag VČ. Ag Praha Ruší se: směrnice č. S/7413-7

2 Obsah: Touto směrnicí se vydává sazebník upravující pravidla sjednávání pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou členy orgánů společenství vlastníků a bytových družstev v metodické působnosti ÚPMO (produkt OV 9). Shrnutí změn ve srovnání s produktem OV 8: rozšíření pojištění na členy orgánů (představenstva, kontrolní komise) bytových družstev, a to ve vztahu k odpovědnosti za újmu způsobenou v souvislosti se správou, provozem a opravami domu ve vlastnictví bytového družstva uvedeného v pojistné smlouvě rozšíření pojištění na členy orgánů (představenstva, kontrolní komise) bytových družstev, a to ve vztahu k odpovědnosti za újmu způsobenou v souvislosti se správou, provozem a opravami domu ve vlastnictví bytového družstva uvedeného v pojistné smlouvě přizpůsobení legislativě účinné od (zejm. novému občanskému zákoníku) úprava automatického sjednávání retroaktivního krytí v případě náhrady nebo obnovy pojistné smlouvy (viz bod 3.4.) sjednávání pojištění na dobu jednoho pojistného roku, standardně s automatickou prolongací, max. však po dobu deseti pojistných let (viz bod 4)

3 OBSAH: 1. ÚVOD PODMÍNKY SJEDNÁNÍ POJIŠTĚNÍ PŘEDMĚT A ROZSAH POJIŠTĚNÍ PŘEDMĚT POJIŠTĚNÍ, POJISTNÍK, POJIŠTĚNÝ ROZSAH POJIŠTĚNÍ ČASOVÁ PLATNOST POJIŠTĚNÍ RETROAKTIVNÍ KRYTÍ ÚZEMNÍ PLATNOST POJIŠTĚNÍ DOBA TRVÁNÍ POJIŠTĚNÍ POJISTNÉ PLNĚNÍ LIMIT POJISTNÉHO PLNĚNÍ SPOLUÚČAST POJISTNÉ VZOREC PRO VÝPOČET POJISTNÉHO VÝCHOZÍ SAZBA KOEFICIENT LIMITU PLNĚNÍ (K LP) SLEVA ZA DÉLKU POJISTNÉHO OBDOBÍ POSTUP PŘI SJEDNÁVÁNÍ POJIŠTĚNÍ ZMĚNY NÁHRADY POJISTNÝCH SMLUV POUŽITÍ USTANOVENÍ SAZEBNÍKU TREND... 7 VERZE POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ČLENŮ ORGÁNŮ SV A BD STR.1.

4 1. ÚVOD Tento sazebník upravuje podmínky pro sjednávání pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou členy orgánů společenství vlastníků a bytových družstev prostřednictvím standardizovaného pojistného produktu (kód pojistného produktu OV 9). Sazebník je určen výhradně pro vnitřní potřebu Kooperativy, včetně osob, které sjednávají toto pojištění na základě smluvního vztahu s Kooperativou jako vázání pojišťovací zprostředkovatelé nebo pojišťovací agenti. Pro tento produkt platí: příslušná ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění majetku a odpovědnosti P-100/14 (dále jen VPP ), Zvláštní pojistné podmínky pro pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou členy orgánů společenství vlastníků a bytových družstev P-655/14 (dále jen ZPP ). 2. PODMÍNKY SJEDNÁNÍ POJIŠTĚNÍ Získatel je oprávněn sjednat pojištění pouze s pojistníkem (společenstvím vlastníků, bytovým družstvem), který má u Kooperativy současně sjednáno: pojištění předmětného bytového domu, pojištění odpovědnosti za újmu vyplývající z vlastnictví/ držby předmětného bytového domu. V pojistné smlouvě pro pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou členy orgánů společenství vlastníků a bytových družstev musí být uvedeno(a) číslo(a) pojistných smluv, jimiž jsou u Kooperativy sjednána výše uvedená pojištění. Limit pojistného plnění pro pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou členy orgánů společenství vlastníků a bytových družstev nesmí přesahovat limit pojistného plnění pro pojištění odpovědnosti za újmu vyplývající z vlastnictví/ držby předmětného bytového domu. VERZE POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ČLENŮ ORGÁNŮ SV A BD STR.2.

5 3. PŘEDMĚT A ROZSAH POJIŠTĚNÍ 3.1 PŘEDMĚT POJIŠTĚNÍ, POJISTNÍK, POJIŠTĚNÝ Pojistníkem je společenství vlastníků bytového domu nebo bytové družstvo, které je vlastníkem bytového domu. Pojištění se sjednává pro případ právním předpisem stanovené odpovědnosti za újmu, kterou způsobila: - fyzická nebo právnická osoba v souvislosti s výkonem funkce člena výboru, event. předsedy, nebo člena kontrolní komise nebo obdobného kontrolního orgánu pojistníka (společenství vlastníků), - člena představenstva nebo kontrolní komise pojistníka (bytového družstva) při výkonu své funkce v souvislosti se správou, provozem a opravami domu ve vlastnictví bytového družstva uvedeného v pojistné smlouvě. Pojištěným je každá osoba, která v době trvání pojištění byla, je nebo bude členem orgánu. Pojištění se vztahuje i na odpovědnost za újmu způsobenou pojištěným jinému pojištěnému. 3.2 ROZSAH POJIŠTĚNÍ Z pojištění pojistitel uhradí: v případě vzniku pojistné události - škodu (újmu na jmění), - nemajetkovou újmu způsobenou zásahem do práva poškozeného na ochranu jeho zdraví (např. bolestné, ztížení společenského uplatnění, pokud byl proti pojištěnému uplatněn oprávněný nárok na náhradu újmy, náklady nutné k právní ochraně pojištěného proti uplatněnému nároku na náhradu újmy v rozsahu vyplývajícím ze ZPP. Rozsah pojištění je detailně vymezen příslušnými ustanoveními VPP a ZPP. VERZE POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ČLENŮ ORGÁNŮ SV A BD STR.3.

6 1) POJIŠTĚNÍ PODNIKATELSKÝCH RIZIK PRODUKT OV ČASOVÁ PLATNOST POJIŠTĚNÍ Pojistitel je povinen poskytnout pojistné plnění za předpokladu, že jsou současně splněny následující podmínky: a) k porušení povinnosti, v jehož důsledku újma vznikla, došlo v době trvání pojištění, b) poškozený poprvé písemně uplatnil nárok na náhradu újmy proti pojištěnému v době trvání pojištění, c) pojištěný uplatnil nárok na plnění proti pojistiteli do 60 dnů po zániku pojištění. 3.4 RETROAKTIVNÍ KRYTÍ Retroaktivním krytím se rozumí sjednání pojistné ochrany ve vztahu k pojistným událostem vzniklým v důsledku příčiny, která nastala přede dnem počátku pojištění. V případě náhrady nebo obnovy pojistné smlouvy sjednané u Kooperativy lze v nově uzavírané smlouvě sjednat retroaktivní krytí, a to ve vztahu k pojistným událostem vzniklým v důsledku příčiny, která nastala v době trvání pojištění u Kooperativy. Podmínkou je tedy nepřetržité trvání pojištění u Kooperativy. Z pojistných událostí vzniklých v důsledku příčiny, která nastala přede dnem počátku pojištění dle nově uzavírané pojistné smlouvy, pojistitel však neposkytne pojistné plnění v rozsahu větším, než jaký odpovídá rozsahu pojištění sjednanému u Kooperativy pojistnou smlouvou platnou a účinnou v době vzniku příčiny újmy. Pojistitel neposkytne pojistné plnění ze škodných událostí vzniklých v důsledku příčiny, která nastala přede dnem počátku pojištění dle nově uzavírané pojistné smlouvy, pokud v souvislosti s takovou škodnou událostí bylo nebo mohlo být uplatněno právo na plnění z pojištění odpovědnosti za újmu (škodu) sjednaného ve prospěch pojištěného na základě jiné pojistné smlouvy. V případě, že jde o nový obchod, resp. není splněna podmínka nepřetržitého trvání pojištění u Kooperativy, je retroaktivní krytí možné sjednat pouze s předchozím souhlasem ÚPMO. VERZE POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ČLENŮ ORGÁNŮ SV A BD STR.4.

7 3.5 ÚZEMNÍ PLATNOST POJIŠTĚNÍ Pojištění se vztahuje na nároky na náhradu újmy uplatněné v České republice, za předpokladu, že pojištěný za újmu odpovídá podle právních předpisů platných na území České republiky. 4. DOBA TRVÁNÍ POJIŠTĚNÍ Pojištění se sjednává na dobu jednoho pojistného roku. Je-li tak v pojistné smlouvě ujednáno, prodlužuje se pojištění za stejných podmínek na další pojistný rok (tzv. automatická prolongace), pokud některá ze smluvních stran nesdělí druhé smluvní straně nejpozději 6 týdnů před uplynutím pojistného roku, že na dalším trvání pojištění nemá zájem. I v případě, kdy je sjednána automatická prolongace, však pojištění však zanikne nejpozději po uplynutí deseti pojistných let, po jejich uplynutí už k prodloužení pojištění nedochází. Nelze sjednat krátkodobé pojištění (pojištění na dobu určitou kratší než 1 rok). 5. POJISTNÉ PLNĚNÍ 5.1 LIMIT POJISTNÉHO PLNĚNÍ Limit pojistného plnění je horní hranicí plnění pojistitele z jedné pojistné události a zároveň ze všech pojistných událostí vzniklých v průběhu jednoho pojistného roku. Pojištění lze sjednat s limitem pojistného plnění zvoleným pojistníkem z variant upravených tímto sazebníkem (viz bod 6.3, Tabulka 2 níže). Limit pojistného plnění pro pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou členy orgánů společenství vlastníků a bytových družstev nesmí přesahovat limit pojistného plnění pro pojištění odpovědnosti za újmu vyplývající z vlastnictví / držby předmětného bytového domu. 5.2 SPOLUÚČAST Pojištění se sjednává se spoluúčastí ve výši 1.000,- Kč. Poškozenému se náhrada újmy vyplácí po odečtení spoluúčasti od pojistného plnění. VERZE POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ČLENŮ ORGÁNŮ SV A BD STR.5.

8 6. POJISTNÉ 6.1 VZOREC PRO VÝPOČET POJISTNÉHO ROČNÍ POJISTNÉ (v Kč) = Výchozí sazba X Koeficient limitu plnění (K LP) 6.2 VÝCHOZÍ SAZBA Výchozí sazba je stanovena pro limit pojistného plnění Kč závislosti na počtu jednotek v předmětném bytovém domě. Výchozí sazba je uvedena v Tabulce. 1. Tabulka 1 Výchozí sazba Sazba (v Kč) - v závislosti na počtu jednotek) v domě do nad 120 Pojistné (v Kč) ÚPMO ) Jednotkou se rozumí byt nebo nebytový prostor nebo rozestavěný byt nebo rozestavěný nebytový prostor, který je v tzv. bytovém spoluvlastnictví (je samostatným předmětem právních vztahů). 6.3 KOEFICIENT LIMITU PLNĚNÍ (K LP) Tabulka 2 Koeficient limitu plnění (K LP) Limit plnění (v Kč) Koeficient limitu plnění (K LP) , , , , , ,90 VERZE POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ČLENŮ ORGÁNŮ SV A BD STR.6.

9 6.4 SLEVA ZA DÉLKU POJISTNÉHO OBDOBÍ Tabulka 3 Sleva za délku pojistného období Pojistné období Výše slevy % (procenta) 6 měsíců 2 % 12 měsíců 5 % Jiné slevy nelze u tohoto pojistného produktu přiznat. 7. POSTUP PŘI SJEDNÁVÁNÍ POJIŠTĚNÍ Pojištění se sjednává prostřednictvím kalkulátoru OV ZMĚNY NÁHRADY POJISTNÝCH SMLUV Požadavek na změnu pojistné smlouvy je nutno řešit cestou náhrady pojistné smlouvy (tj. uzavřením nové pojistné smlouvy nahrazující v plném rozsahu dosavadní pojistnou smlouvu). 9. POUŽITÍ USTANOVENÍ SAZEBNÍKU TREND V obecných otázkách neupravených tímto sazebníkem se přiměřeně použití ustanovení aktuálního sazebníku pro pojištění podnikatelských rizik TREND. VERZE POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ČLENŮ ORGÁNŮ SV A BD STR.7.

SMĚRNICE. Sazebník pro pojištění odpovědnosti zastupitelů obce

SMĚRNICE. Sazebník pro pojištění odpovědnosti zastupitelů obce Kooperativa pojišťovna, a.s, Vienna Insurance Group Sídlo. Pobřežní 665/21, 186 00 Praha 8 SMĚRNICE Číslo: S/7413 20 Verze: 1. Název: Sazebník pro pojištění odpovědnosti zastupitelů obce Vydává: Útvar

Více

Pravidla pro sjednávání pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb za újmu na základě dohody s Českou lékárnickou komorou

Pravidla pro sjednávání pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb za újmu na základě dohody s Českou lékárnickou komorou Pravidla pro sjednávání pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb za újmu na základě dohody s Českou lékárnickou komorou OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. OSOBY, PRO KTERÉ LZE SJEDNAT POJIŠTĚNÍ... 3

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-094-021-16 ze dne 17.10.2016 Pojistná smlouva č. 8603249273 pro pojištění odpovědnosti zastupitelů obce - OS 8 mezi městskou částí Praha 12 a pojišťovnou

Více

Pojistná smlouva č. 4300000xxxx

Pojistná smlouva č. 4300000xxxx Příloha č. 3 k k Dohodě o podmínkách pojištění odpovědnosti provozovatele zdravotnického zařízení pro členy Asociace klinických psychologů ČR č. 7402000002 Pojistná smlouva č. 4300000xxxx pro pojištění

Více

Pojistná smlouva číslo Úsek pojištění hospodářských rizik

Pojistná smlouva číslo Úsek pojištění hospodářských rizik Pojistná smlouva číslo 7720992848 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 8, Pobřežní 665/21, PSČ 186 00, Česká republika IČO: 471 16 617

Více

Sazebník pro sjednávání pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb za újmu

Sazebník pro sjednávání pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb za újmu Kooperativa pojišťovna, a.s, Vienna Insurance Group Sídlo. Pobřežní 665/21, 186 00 Praha 8 SMĚRNICE Číslo: S/7413 18 Verze: 1. Název: Sazebník pro sjednávání pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních

Více

KUJCP010VUAQ. Pojistná smlouva. pro pojištění odpovědnosti zaměstnance. za škodu způsobenou zaměstnavateli. č

KUJCP010VUAQ. Pojistná smlouva. pro pojištění odpovědnosti zaměstnance. za škodu způsobenou zaměstnavateli. č KUJCP010VUAQ Kooperativa VIENNA INSURANCE GROUP Pojistná smlouva pro pojištění odpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli č. 7720947399 Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

Více

25 LET KOOPERATIVY. INFORMACE 12/2016/m. BENEFITY v majetkovém pojištění občanů

25 LET KOOPERATIVY. INFORMACE 12/2016/m. BENEFITY v majetkovém pojištění občanů INFORMACE 12/2016/m 25 LET KOOPERATIVY Kooperativa je tu pro naše klienty už 25 let. Toto významné výročí bychom chtěli s našimi klienty oslavit, a proto jsme připravili zajímavá produktová zvýhodnění.

Více

Tento dokument není návrhem pojistitele na uzavření pojistné smlouvy a na jeho základě nevzniká závazek pojistitele.

Tento dokument není návrhem pojistitele na uzavření pojistné smlouvy a na jeho základě nevzniká závazek pojistitele. ZzJ KNZ Datum a čas modelace: 20. 02. 2019, 22:50 MODELACE pro pojištění odpovědnosti zastupitelů obce OS 8 Tento dokument není návrhem pojistitele na uzavření pojistné smlouvy a na jeho základě nevzniká

Více

PRODUKT DOPLŇKOVÁ POJIŠTĚNÍ VOZIDLA H74

PRODUKT DOPLŇKOVÁ POJIŠTĚNÍ VOZIDLA H74 Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group Sídlo. Pobřežní 665/21, 186 00 Praha 8 PRODUKT DOPLŇKOVÁ POJIŠTĚNÍ VOZIDLA H74 Specifický sazebník S/7514-25 pro doplňková pojištění vozidla H74 Verze:

Více

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Vinohradská 72, Praha 3, PSČ tel

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Vinohradská 72, Praha 3, PSČ tel Pojistná smlouva č. 7721068065 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 8, Pobřežní 665/21, PSČ 186 00, Česká republika IČO: 471 16 617 zapsaná

Více

Kooperativa. Pojistná smlouva č. 7720636923 Úsek pojištění hospodářských

Kooperativa. Pojistná smlouva č. 7720636923 Úsek pojištění hospodářských & Kooperativa VIENNA INSURANCE GROUP Pojistná smlouva č. 7720636923 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Templová 747, Praha 1, PSČ 11001, Česká

Více

METODIKA POJIŠTĚNÍ SOUBORŮ VOZIDEL

METODIKA POJIŠTĚNÍ SOUBORŮ VOZIDEL Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group Sídlo. Pobřežní 665/21, 186 00 Praha 8 Příloha č. 6 ke Směrnici S/7514-23 Specifický sazebník produktu Komplexní pojištění vozidla NAMÍRU METODIKA POJIŠTĚNÍ

Více

Dodatek č. 1 k rámcové smlouvě č. 29 P 30

Dodatek č. 1 k rámcové smlouvě č. 29 P 30 Dodatek č. 1 k rámcové smlouvě č. 29 P 30 Generali Pojišťovna a.s. Bělehradská 132 120 84 Praha 2 Česká republika IČO: 61859869 zastoupená Mgr. Simonou Majerovou, produktovým manažerem seniorem, Pojištění

Více

Produktové novinky. Úrazové pojištění řidiče zdarma, Pojištění Napřímo, sleva Důvěra. Metodický pokyn č. 1/2017/Kooperativa Pojištění vozidel

Produktové novinky. Úrazové pojištění řidiče zdarma, Pojištění Napřímo, sleva Důvěra. Metodický pokyn č. 1/2017/Kooperativa Pojištění vozidel Metodický pokyn č. 1/2017/Kooperativa Pojištění vozidel KAPITOL pojišťovací a finanční poradenství, a.s. vydává pro své pojišťovací zprostředkovatele následující metodický pokyn, který obdržel od obchodního

Více

Pojistná smlouva č. 7720796680 Úsek pojištění hospodářských rizik

Pojistná smlouva č. 7720796680 Úsek pojištění hospodářských rizik Pojistná smlouva č. 7720796680 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 8, Pobřežní 665/21, PSČ 186 00, Česká republika IČ: 47116617 zapsaná

Více

Zvláštní pojistné podmínky Pojištění odpovědnosti (ZPP-ODPOVĚDNOST-1/2017)

Zvláštní pojistné podmínky Pojištění odpovědnosti (ZPP-ODPOVĚDNOST-1/2017) Zvláštní pojistné podmínky Pojištění odpovědnosti (ZPP-ODPOVĚDNOST-1/2017) Zvláštní pojistné podmínky pro pojištění odpovědnosti za škodu upravují podmínky pro následující samostatná pojištění, která lze

Více

POJIŠTĚNÍ (soukromá) produktová zvýhodnění

POJIŠTĚNÍ (soukromá) produktová zvýhodnění POJIŠTĚNÍ (soukromá) produktová zvýhodnění pojištění majetku a odpovědnosti občanů, pojištění motorových vozidel, cestovní pojištění (metodická pomůcka) Praha 2018 schváleno Představenstvem OSŽ dne 6.2.2018

Více

Jméno a příjmení/ Firma Adresa trvalého bydliště (pro fyzické osoby) / sídla (pro právnické osoby): IČ: RČ*: Telefon:

Jméno a příjmení/ Firma Adresa trvalého bydliště (pro fyzické osoby) / sídla (pro právnické osoby): IČ: RČ*: Telefon: Přihláška k pojištění na základě Dohody o podmínkách pojištění odpovědnosti poskytovatele zdravotních služeb praktického lékaře pro členy České lékařské komory č. 4901200004 (dále jen Dohoda ) Tato dohoda

Více

Pojistná smlouva č

Pojistná smlouva č Pojistná smlouva č. 2942318813 Generali Pojišťovna a.s. Bělehradská 132 120 00 Praha 2 IČ: 61859869 zastoupená Mgr. Simonou Majerovou, manažerem produktu pojištění odpovědnosti za škodu a Mgr. Hanou Zollmannovou,

Více

Nabídka pojištění Společenství vlastníků jednotek pro dům Rezidence Tulipán, Praha 9

Nabídka pojištění Společenství vlastníků jednotek pro dům Rezidence Tulipán, Praha 9 Nabídka pojištění Společenství vlastníků jednotek pro dům Rezidence Tulipán, Praha 9 Předkládá: RENOMIA, a. s. Pobočka Praha Vlkova 46 130 00 Praha tel.: 221 421 750 fax: 222 720 855 e-mail: jana.voleska@renomia.cz

Více

Korespondenční adresa pojistníka je totožná s korespondenční adresou pojišťovacího makléře.

Korespondenční adresa pojistníka je totožná s korespondenční adresou pojišťovacího makléře. Dodatek č. 4 k pojistné smlouvě č. 7720929921 Úk pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group sídlem Praha 8, Pobřežní 665/21, PSČ 186 00, Česká republika IČO: 471

Více

KUJCP010WDT1. Korespondenční adresa: F. M. Partner spol s r.o., Rudolfovská tř. 202/88, České Budějovice, PSČ

KUJCP010WDT1. Korespondenční adresa: F. M. Partner spol s r.o., Rudolfovská tř. 202/88, České Budějovice, PSČ KUJCP010WDT1 spjm&jm-fé Kooperativa VIENNA INSURANCE GROUP Pojistná smlouva č. 7720839217 Úsek pojištěni hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 8, Pobřežní

Více

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group. Zámecká 19, Ostrava, PSC?02 00

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group. Zámecká 19, Ostrava, PSC?02 00 Kooperativa VIENNA INSURANCE GROUP Referát pojištěni hospodářských rizik Agentura severní Morava Pojistná smlouva č. 7720988636 Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 8, Pobřežní

Více

MANUÁL K POJIŠTĚNÍ OBSAH

MANUÁL K POJIŠTĚNÍ OBSAH OBSAH 1 Pojištění nemovitosti 1.1 Přehled sjednaných pojištění str. 3 1.2 Výhody pojistné smlouvy str. 4 1.3 Informace pro zájemce o pojištění str. 5 1.3.1 Jaké jsou podmínky? str. 6 1.3.2 Stanovení výše

Více

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Vinohradská 72, Praha 3, PSČ tel

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Vinohradská 72, Praha 3, PSČ tel Pojistná smlouva č. 7721110401 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 8, Pobřežní 665/21, PSČ 186 00, Česká republika IČO: 471 16 617 zapsaná

Více

MANUÁL K POJIŠTĚNÍ OBSAH - 2 -

MANUÁL K POJIŠTĚNÍ OBSAH - 2 - OBSAH MANUÁL K POJIŠTĚNÍ 1 Pojistná smlouva pojištění majetku 1.1 Přehled sjednaných pojištění str. 3 1.2 Výhody pojistné smlouvy str. 4 1.3 Informace pro zájemce o pojištění str. 5 1.3.1 Jaké jsou podmínky?

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Pracoviště: Agentura Jitní Morava, Nádražní 14, Brno, PSČ , tel: , fax:

Pracoviště: Agentura Jitní Morava, Nádražní 14, Brno, PSČ , tel: , fax: & Kooperativa VIENNA INSURANCE GROUP Poji.stná smlouva Č. 7720849797 Poji.štění odpovědnosti. poskytovatele zdravotních služeb za újmu Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna

Více

POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU. ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ část II.

POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU. ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ část II. POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ část II. POJISTNÁ SMLOUVA ČÁST I. č. 2928 408 448 O škodovém pojištění obecné odpovědnosti za škodu a odpovědnosti za škodu z provozní činnosti

Více

Pojistná smlouva č. xxx xxxxxx x o havarijním pojištění vozidel PARTNER H57

Pojistná smlouva č. xxx xxxxxx x o havarijním pojištění vozidel PARTNER H57 Návrh pojistné smlouvy Pojistná smlouva č. xxx xxxxxx x o havarijním pojištění vozidel PARTNER H57 Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 1, Templová 747, PSČ 110 01, Česká

Více

Úvodní část pojistné smlouvy č.:

Úvodní část pojistné smlouvy č.: Pojištění podnikatele a právnických osob Pojistná smlouva číslo: 19423218-18 Stav k datu 7. 7. 2014 Kód produktu: DP Úvodní část pojistné smlouvy č.: 19423218-18 Dalimilova 6 130 00 PRAHA 3 ČESKÁ REPUBLIKA

Více

SMĚRNICE S/7413-17. Pojištění podnikatelských rizik START Plus

SMĚRNICE S/7413-17. Pojištění podnikatelských rizik START Plus Kooperativa pojišťovna, a.s, Vienna Insurance Group Sídlo. Pobřežní 665/21 Praha 8 186 00 SMĚRNICE Číslo: S/7413-17 Verze: 1 Název: Pojištění podnikatelských rizik START Plus Vydává: Útvar Zpracoval Vyřizuje

Více

Majetkové pojištění Kooperativy, pojišťovny, a.s.

Majetkové pojištění Kooperativy, pojišťovny, a.s. Majetkové pojištění Kooperativy, pojišťovny, a.s. Pojištění bytové a nebytové jednotky Pojistná smlouva Dotazník NEM 05 VPP pro pojištění bytových domů VPP M-200/05 Složenka Sazba Tiskopisy Poj. podmínky

Více

HALALl, všeobecná pojišťovna, a.s.

HALALl, všeobecná pojišťovna, a.s. Pojistná smlouva o pojištění exponátů výstavy Pojistitel: HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s., se sídlem Jungmannova 32/25, 115 25 Praha 1, Registrační číslo:... IČ 60192402, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

HALALl, všeobecná pojišťovna, a.s.

HALALl, všeobecná pojišťovna, a.s. Pojistná smlouva o dlouhodobém pojištění při lovu zvěře pro osoby s trvalým nebo přechodným pobytem v ČR STANDARD - N Pojistitel: HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s., se sídlem Jungmannova 32/25, 115 25

Více

Pojistná smlouva o dlouhodobém pojištění při lovu zvěře pro osoby s trvalým nebo přechodným pobytem v ČR EXCLUSIVE - N

Pojistná smlouva o dlouhodobém pojištění při lovu zvěře pro osoby s trvalým nebo přechodným pobytem v ČR EXCLUSIVE - N Pojistná smlouva o dlouhodobém pojištění při lovu zvěře pro osoby s trvalým nebo přechodným pobytem v ČR EXCLUSIVE - N Pojistitel: HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s. se sídlem Jungmannova 32/25, 115 25

Více

Pojištění odpovědnosti za škodu II.

Pojištění odpovědnosti za škodu II. Pojištění odpovědnosti za škodu II. Zákonné pojištění odpovědnosti za škodu zaměstnavatele za pracovní úrazy a nemoci z povolání Povinná smluvní pojištění odpovědnosti za škodu z provozu pozemních vozidel

Více

Obchodní podmínky společnosti PEKASS a.s. při poskytnutí služby PEKASS ASSISTANCE (OPPA)

Obchodní podmínky společnosti PEKASS a.s. při poskytnutí služby PEKASS ASSISTANCE (OPPA) Obchodní podmínky společnosti PEKASS a.s. při poskytnutí služby PEKASS ASSISTANCE (OPPA) Poskytnutím služby PEKASS ASSISTANCE (dále jen "služba PA") se rozumí, v rámci uzavřené rámcové pojistné smlouvy

Více

I. INFORMACE K POJIŠTĚNÍ ZTRÁTY PLATEBNÍCH KARET

I. INFORMACE K POJIŠTĚNÍ ZTRÁTY PLATEBNÍCH KARET I. INFORMACE K POJIŠTĚNÍ ZTRÁTY PLATEBNÍCH KARET ČLÁNEK 1 Úvodní ustanovení 1. Tyto Informace k pojištění ztráty platebních karet jsou určeny pro držitele debetních nebo kreditních karet (dále jen platební

Více

Pojistná smlouva o pojištění společného lovu OPTIMUM

Pojistná smlouva o pojištění společného lovu OPTIMUM Pojistná smlouva o pojištění společného lovu OPTIMUM Pojistitel: HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s. se sídlem Jungmannova 32/25, 115 25 Praha 1 IČ 60192402 Spisová značka B 2224 vedená u Městského soudu

Více

Informace pro klienta a zájemce o pojištění

Informace pro klienta a zájemce o pojištění Informace pro klienta a zájemce o pojištění Informace podle 21 zákona č. 38/2004 Sb., o pojišťovacích zprostředkovatelích a samostatných likvidátorech pojistných událostí a o změně živnostenského zákona,

Více

zastoupena Josefem Landou, předsedou představenstva (dále jen pojišťovací makléř )

zastoupena Josefem Landou, předsedou představenstva (dále jen pojišťovací makléř ) Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli Pojišťovací makléřství INPOL a.s., se sídlem Praha 4 - Braník, Bezová 1658, PSČ 147 14, zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze oddíl B vložka

Více

Pojistná smlouva. Bc. Alena Kozubová

Pojistná smlouva. Bc. Alena Kozubová Pojistná smlouva Bc. Alena Kozubová Právní norma Pojistnou smlouvu legislativně upravuje: Zákon č. 37/2004 Sb., o pojistné smlouvě. Před účinností tohoto zákona (1.1.2005) problematiku pojistných smluv

Více

Pojistná smlouva o pojištění staveb

Pojistná smlouva o pojištění staveb Pojistná smlouva o pojištění staveb Pojistitel: HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s., se sídlem Jungmannova 32/25, 115 25 Praha 1, IČ 60192402, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze,

Více

Pojistná smlouva teorie a praxe

Pojistná smlouva teorie a praxe Pojistná smlouva teorie a praxe Zákon č. 37/2004 Sb., o pojistné smlouvě (prezentace zahrnuje pouze vybrané problémy, nejedná se o komplexní materiál) Pojistná smlouva je smlouvou o finančních službách,

Více

Dodatek č. 4. k Rámcové pojistné smlouvě č. 8601750250. Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group. Česká stomatologická komora

Dodatek č. 4. k Rámcové pojistné smlouvě č. 8601750250. Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group. Česká stomatologická komora Dodatek č. 4 k Rámcové pojistné smlouvě č. 8601750250 Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Templová 747, 110 01 Praha 1, Česká republika zapsaná v obchodním rejstříku vedeném

Více

Informace pro klienta a zájemce o pojištění. Používání internetového portálu cizinci.pvzp.cz

Informace pro klienta a zájemce o pojištění. Používání internetového portálu cizinci.pvzp.cz Informace pro klienta a zájemce o pojištění Používání internetového portálu cizinci.pvzp.cz Obsah dokumentu Strana 2............................. Informace pro klienta a zájemce o pojištění Strana 3.............................

Více

E-učebnice Ekonomika snadno a rychle POJIŠŤOVNICTVÍ

E-učebnice Ekonomika snadno a rychle POJIŠŤOVNICTVÍ E-učebnice Ekonomika snadno a rychle POJIŠŤOVNICTVÍ - ekonomický obor řešící minimalizaci rizik ekonomických i neekonomických činností člověka - stránky pojištění: etická stránka (= princip solidarity)

Více

K o o p e r a t i v a p o j i š ť o v n a, a. s., V i e n n a I n s u r a n c e G r o u p

K o o p e r a t i v a p o j i š ť o v n a, a. s., V i e n n a I n s u r a n c e G r o u p i *8603229318* Pojistná smlouva č. 8603229318 pro pojištění podnikatelských rizik - TREND 14 K o o p e r a t i v a p o j i š ť o v n a, a. s., V i e n n a I n s u r a n c e G r o u p se sídlem Pobřežní

Více

INFORMACE 1/2014/n pojištění vozidel od

INFORMACE 1/2014/n pojištění vozidel od Kooperativa pojišťovna, a.s, Vienna Insurance Group Sídlo: Pobřežní 665/21, 186 00 Praha 8 INFORMACE 1/2014/n pojištění vozidel od 1.1.2014 Produktová nabídka v roce 2014 GL2 NAMÍRU univerzální produkt

Více

Předsmluvní informace

Předsmluvní informace Předsmluvní informace 1 Předsmluvní informace Pojištění podnikatele a právnických osob (pojištění majetku, pojištění obecné a profesní odpovědnosti, vč. odpovědnosti poskytovatelů zdravotních služeb) 2014

Více

Doplňkové pojistné podmínky Řidiči (DPP O 100)

Doplňkové pojistné podmínky Řidiči (DPP O 100) Doplňkové pojistné podmínky Řidiči (DPP O 100) Toto doplňkové připojištění se řídí příslušnými 1. Odchylně od ustanovení čl. 8, odst. 8.4, ZPP Z 2010/03 a v souladu s čl. 8, odst. 8.24, písm. a) ZPP Z

Více

Pojistná smlouva č

Pojistná smlouva č Pojistná smlouva č. 8066910728 Smluvní strany: ČSOB Pojišťovna, a. s., člen holdingu ČSOB se sídlem Masarykovo náměstí 1458, Zelené Předměstí 530 02 Pardubice, Česká republika IČO: 45534306, DIČ: CZ699000761

Více

Pojistná smlouva. Návrh podmínek pojištění

Pojistná smlouva. Návrh podmínek pojištění Návrh podmínek Pojistná smlouva číslo 7720613611 Úsek hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, sp. zn. B 1897 IČO

Více

Základní právní úprava

Základní právní úprava Soukromé pojišťovnické právo (pojistné právo) Dana Šramková Pojem soukromé pojištění realizace ekonomických základů pojištění prostřednictvím právních vztahů: vztahy účastníků pojištění vzniklého na základě

Více

* * Pojistná smlouva číslo:

* * Pojistná smlouva číslo: *0013965921240000* Pojistná smlouva číslo: 0013965921 Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group Sídlo: Praha 8, Pobřežní 665/23, PSČ 186 00 Zastoupena: na základě zmocnění níže podepsanými

Více

Pojistná smlouva. č. MMB-TRAVEL 2/2017

Pojistná smlouva. č. MMB-TRAVEL 2/2017 Pojistná smlouva č. MMB-TRAVEL 2/2017 Pojistná smlouva Pojistná smlouva č. MMB-TRAVEL 2/2017 (dále jen pojistná smlouva ) Pojistnou smlouvu uzavírají tyto smluvní strany: Pojistitel: BNP Paribas Cardif

Více

Obchodní podmínky. Pojistitel znamená kteroukoliv z níže uvedených právnických osob:

Obchodní podmínky. Pojistitel znamená kteroukoliv z níže uvedených právnických osob: Obchodní podmínky Tyto obchodní podmínky blíže upravují právní vztahy vzniklé mezi Zprostředkovatelem a Zájemcem/Pojistníkem v souvislosti se zprostředkováním pojištění prostřednictvím internetového portálu

Více

Česká pojišťovna a.s.

Česká pojišťovna a.s. Česká pojišťovna a.s. Spálená 75/16, 113 04 Praha 1, Česká republika IČ 45272956, zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 1464, kterou zastupuje Ing. Karel Weinzettl, výhradní

Více

Pojistná smlouva č

Pojistná smlouva č Pojistná smlouva č. 8070457717 Smluvní strany, se sídlem Masarykovo náměstí 1458, Zelené Předměstí, 530 02 Pardubice IČO: 45534306, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové,

Více

Pojistná smlouva - návrh

Pojistná smlouva - návrh Pojistná smlouva - návrh Číslo: CZDRNA14320 119 ELITE - Pojištění odpovědnosti managementu Pojistitel: Chubb European Group Plc, se sídlem Londýn, místo podnikání Chubb Building, 100 Leadenhall Street,

Více

Rámcová pojistná smlouva číslo

Rámcová pojistná smlouva číslo Rámcová pojistná smlouva číslo 50 998 996 00 Smluvní strany : Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Templová 747, 110 01 Praha 1, Česká republika IČ: 47116617 DIČ pro DPH : CZ699000955

Více

Novinky a změny od poslední porady

Novinky a změny od poslední porady Novinky a změny od poslední porady RSTS smlouvy Generali Investments nové tiskopisy V tištěné podobě především rámcové Smlouvy. Smlouva Partner invest již neexistuje - ke sjednání produktu slouží odstavec

Více

Smlouva o spolupráci

Smlouva o spolupráci Smlouva o spolupráci Generali Pojišťovna a.s., Bělehradská 132, 120 84 Praha 2, Česká republika, IČ: 61859869, zastoupená vedoucím vnitřní správy a odbytu OŘ západní a jižní Čechy Ing. Vítem Ratislavem

Více

ZPP ZVLÁŠTNÍ POJISTNÉ PODMÍNKY PRO POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ÚJMU ZPŮSOBENOU VADOU POSKYTNUTÉ ODBORNÉ SLUŽBY

ZPP ZVLÁŠTNÍ POJISTNÉ PODMÍNKY PRO POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ÚJMU ZPŮSOBENOU VADOU POSKYTNUTÉ ODBORNÉ SLUŽBY ZPP 690-2 ZVLÁŠTNÍ POJISTNÉ PODMÍNKY PRO POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ÚJMU ZPŮSOBENOU VADOU POSKYTNUTÉ ODBORNÉ SLUŽBY Obsah Článek 1. Úvodní ustanovení... 2 Článek 2. Rozsah pojištění a pojistná nebezpečí...

Více

Úvodní část pojistné smlouvy č.: 79437024-14 Pojištění majetku podnikatelů

Úvodní část pojistné smlouvy č.: 79437024-14 Pojištění majetku podnikatelů Úvodní část pojistné smlouvy Číslo pojistné smlouvy: 79437024-14 Stav k datu 1. 6. 2007 Kód produktu: MN Úvodní část pojistné smlouvy č.: 79437024-14 Pojištění majetku podnikatelů Z-VPPN01/N Společenství

Více

Návrh (kalkulace pojistného) na pojištění odpovědnosti

Návrh (kalkulace pojistného) na pojištění odpovědnosti Návrh (kalkulace pojistného) na pojištění odpovědnosti dle Všeobecných pojistných podmínek obecná část UCZ/14 (dále jen VPP UCZ/14 ), Všeobecných pojistných podmínek pro pojištění odpovědnosti zvláštní

Více

Program PERSPEKTIVA UNIversal

Program PERSPEKTIVA UNIversal Program PERSPEKTIVA UNIversal Vážení obchodní přátelé, rádi bychom vás informovali o znovu spuštění programu PERSPEKTIVA UNIversal od 1. 11. 2017. Popis programu Program PERSPEKTIVA UNIversal je obchodní

Více

Cestovní pojištění k Osobnímu účtu České spořitelny

Cestovní pojištění k Osobnímu účtu České spořitelny Cestovní pojištění k Osobnímu účtu České spořitelny Cestovní pojištění Cestovní pojištění je volitelnou součástí Osobního účtu České spořitelny a pomůže klientům řešit nepříjemné situace spojené s cestou

Více

KASTEN spol. s r.o. se sídlem / místem podnikání Větrná 145 27711, Neratovice - Byškovice

KASTEN spol. s r.o. se sídlem / místem podnikání Větrná 145 27711, Neratovice - Byškovice Smluvní strany ČSOB Pojišťovna, a. s., člen holdingy ČSOB se sídlem Pardubice, Zelené předměstí, Masarykovo náměstí čp. 1458 PSČ 532 18 ičo: 45534306, DIČ: CZ699000761 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném

Více

Informace pro klienta a zájemce o pojištění. Používání internetového portálu cestovni.hvp.cz

Informace pro klienta a zájemce o pojištění. Používání internetového portálu cestovni.hvp.cz Informace pro klienta a zájemce o pojištění Používání internetového portálu cestovni.hvp.cz Obsah dokumentu Strana 2............................. Informace pro klienta a zájemce o pojištění Strana 4.............................

Více

NABÍDKA ŠKODOVÉHO POJIŠTĚNÍ BUDOV - REALITY

NABÍDKA ŠKODOVÉHO POJIŠTĚNÍ BUDOV - REALITY NABÍDKA ŠKODOVÉHO POJIŠTĚNÍ BUDOV - REALITY Pojistitel: Generali Pojišťovna a.s., Bělehradská 132, 120 84 Praha 2, Česká republika, IČ: 61859869, Generali Pojišťovna a.s. je zapsána v obchodním rejstříku

Více

Pojistná smlouva č. 8026624113

Pojistná smlouva č. 8026624113 Pojistná smlouva č. 8026624113 Smluvní strany: ČSOB Pojišťovna, a. s., člen holdingu ČSOB Sídlo: Pardubice, Zelené předměstí, Masarykovo náměstí čp. 1458, PSČ 532 18 IČ: 455 34 306 Zápis v OR: KS v Hradci

Více

Pojistná smlouva. Číslo UNIQA: Číslo NKÚ: 99/180/2018

Pojistná smlouva. Číslo UNIQA: Číslo NKÚ: 99/180/2018 Pojistná smlouva Číslo UNIQA: 4413169376 Číslo NKÚ: 99/180/2018 UNIQA pojišťovna, a.s. se sídlem: Evropská 136, 160 12 Praha 6 IČ: 49240480 zastoupená: Ladislav Gela, vedoucí správy smluv pojištění dopravních

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 533 ze dne 08.08.2018 Uzavření pojistné smlouvy č. 7721103111 s Kooperativou pojišťovnou, a. s., Vienna Insurance Group, pojištění exponátů výstavy

Více

AKTUALIZACE POJISTNÝCH SMLUV uzavřených ze strany OS DLV pro členy OS DLV od

AKTUALIZACE POJISTNÝCH SMLUV uzavřených ze strany OS DLV pro členy OS DLV od Odborový svaz pracovníků dřevozpracujících odvětví, lesního a vodního hospodářství v ČR, nám.w.churchilla 2, 113 59 Praha 3 AKTUALIZACE POJISTNÝCH SMLUV uzavřených ze strany OS DLV pro členy OS DLV od

Více

K o o p e r a t i v a p o j i š ť o v n a, a. s., V i e n n a I n s u r a n c e G r o u p

K o o p e r a t i v a p o j i š ť o v n a, a. s., V i e n n a I n s u r a n c e G r o u p Pojistná smlouva č. 8602966960 pro pojištění podnikatelských rizik - TREND 14 K o o p e r a t i v a p o j i š ť o v n a, a. s., V i e n n a I n s u r a n c e G r o u p se sídlem Pobřežní 665/21, 186 00

Více

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Vinohradská 72, Praha 3, PSČ tel fax

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Vinohradská 72, Praha 3, PSČ tel fax Pojistná smlouva č. 7720604246 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 1, Templová 747, PSČ 110 01, Česká republika IČ: 47116617 zapsaná

Více

Smlouva o spolupráci

Smlouva o spolupráci Smlouva o spolupráci Generali Pojišťovna a.s. Bělehradská 132 120 00 Praha 2 IČ: 61859869 zastoupená Mgr. Simonou Majerovou, manažerem produktu pojištění odpovědnosti za škodu a Ing. Danielem Krupičkou,

Více

Dodatek 10 k pojistné smlouvě číslo

Dodatek 10 k pojistné smlouvě číslo Dodatek 10 k pojistné smlouvě číslo 7721057230 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, sp. zn. B

Více

ienna Insurance Group,

ienna Insurance Group, Kooperativa VIENNA INSURANCE GROUP MULNR00RBKYT o havarijním Koope sídlo Pobřežní 665/21,18600 Praha 8, Česká republika IČ: 47116617 zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, sp. zn, B 1897

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 290 Sbírka zákonů č. 43 / 2013 43 ZÁKON ze dne 31. ledna 2013, kterým se mění zákon č. 145/2010 Sb., o spotřebitelském úvěru a o změně některých zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

tuto RÁMCOVOU POJISTNOU SMLOUVU (dále jen Smlouva ) pro pojištění DEFEND GAP v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku 2

tuto RÁMCOVOU POJISTNOU SMLOUVU (dále jen Smlouva ) pro pojištění DEFEND GAP v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku 2 Rámcová pojistná smlouva číslo pojistné smlouvy: 1700314 Acasta European Insurance Company Limited, 5/5 Crutchett s Ramp, X11 1AA, Gibraltar (dále jen pojistitel ) zastoupená společností: DEFEND INSURANCE

Více

Pojistná smlouva č

Pojistná smlouva č Pojistná smlouva č. 8070430215 Smluvní strany: ČSOB Pojišťovna, a. s., člen holdingu ČSOB se sídlem Masarykovo náměstí 1458, Zelené Předměstí 530 02 Pardubice, Česká republika IČO: 45534306, DIČ: CZ699000761

Více

DODATEK č. 4. k rámcové pojistné smlouvě č (dále jen dodatek č. 4 )

DODATEK č. 4. k rámcové pojistné smlouvě č (dále jen dodatek č. 4 ) DODATEK č. 4 k rámcové pojistné smlouvě č. 740 000 0003 (dále jen dodatek č. 4 ) Smluvní strany: Česká spořitelna, a. s. se sídlem: Praha 4, Olbrachtova 1929/62, PSČ 140 00 IČ: 45244782 DIČ: CZ45244782

Více

Metodický pokyn č. 8/2010 METODICKÝ POKYN. Úsek řízení produktů. členové představenstva zaměstnanci společnosti ANO NE *

Metodický pokyn č. 8/2010 METODICKÝ POKYN. Úsek řízení produktů. členové představenstva zaměstnanci společnosti ANO NE * METODICKÝ POKYN Věc: Číselná řada: 8/2010 Ukončení pojistné smlouvy odstoupením, z důvodu absolutní neplatnosti a odmítnutím plnit Ruší se interní předpis č.: -- Odborný garant: Bc. Naďa Matějovská Datum

Více

Informace pro zájemce o uzavření pojistné smlouvy podle 65 a 66 zákona č. 37/2004 Sb., o pojistné smlouvě a o změně souvisejících zákonů

Informace pro zájemce o uzavření pojistné smlouvy podle 65 a 66 zákona č. 37/2004 Sb., o pojistné smlouvě a o změně souvisejících zákonů Životní pojištění s Filipem PLUS Kapitálové pojištění dospělých Životní pojištění s Filipem PLUS - Kapitálové pojištění dospělých je pojištění pro případ smrti nebo dožití, které může být sjednáno pro

Více

Skupinová pojistná smlouva pro cestovní pojištění

Skupinová pojistná smlouva pro cestovní pojištění Skupinová pojistná smlouva pro cestovní pojištění (dále jen skupinové cestovní pojištění ) kód skupinové pojistné smlouvy NOMAD číslo skupinové pojistné smlouvy 698030476 Allianz pojišťovna, a. s. Ke Štvanici

Více

(4) Smluvní strany si mohou sjednat dobu splatnosti delší než 60 dnů jen tehdy, pokud to není vůči věřiteli hrubě nespravedlivé.

(4) Smluvní strany si mohou sjednat dobu splatnosti delší než 60 dnů jen tehdy, pokud to není vůči věřiteli hrubě nespravedlivé. Přehled nejdůležitějších právních předpisů vyšlých ve Sbírce zákonů v období duben červen 2013 z pohledu podnikatelských aktivit OSVČ a obchodních společností Zákon Parlamentu České republiky č. 179/2013

Více

ČSOB pojišťovnou, a.s.

ČSOB pojišťovnou, a.s. Společnost Top-Pojištění.cz s.r.o ve spolupráci s ČSOB pojišťovnou, a.s. Vám zasílá tento manuál pro úspěšné pojištění okenních skel vozidla Jak postupovat? 1. Pořiďte minimálně 3 fotografie Vašeho vozidla,

Více

Ekonomické subjekty (jejich život, zdraví, majetek, činnost, ) Pojistná smlouva. Pojišťovna

Ekonomické subjekty (jejich život, zdraví, majetek, činnost, ) Pojistná smlouva. Pojišťovna Soukromé pojišťovnické právo (pojistné právo) Dana Šramková Pojištění ekonomická Kategorie právní Pojištění jako ekonomická kategorie ekonomická (peněžní) povaha pojištění pojištění jako efektivní způsob

Více

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Zátkovo nábř. 441/3, České Budějovice, PSČ 370 21 tel 386 791 111, fax 386 791133

Pracoviště: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Zátkovo nábř. 441/3, České Budějovice, PSČ 370 21 tel 386 791 111, fax 386 791133 & Kooperativa VIENNA INSURANCE GROUP KUJIP014YJLJ Pojistná smlouva č. 7720776831 Úsek pojištění hospodářských rizik Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group se sídlem Praha 8, Pobřežní 665/21,

Více

Smluvní strany: Pojistitel Česká pojišťovna ZDRAVÍ a.s. se sídlem v Praze 4, Na Pankráci 1720/123, PSČ 140 00 IČO 49240749

Smluvní strany: Pojistitel Česká pojišťovna ZDRAVÍ a.s. se sídlem v Praze 4, Na Pankráci 1720/123, PSČ 140 00 IČO 49240749 POJISTNÁ SMLOUVA č. 19100966/2015 na skupinové pojištění schopnosti splácet se společností Všeobecná úverová banka a.s. ve znění účinném od 23. 11. 2015 Smluvní strany: Pojistitel Česká pojišťovna ZDRAVÍ

Více

POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU. ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ část I.

POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU. ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ část I. POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ část I. POJISTNÁ SMLOUVA ČÁST I. č. 2928 408 448 O škodovém pojištění obecné odpovědnosti za škodu a odpovědnosti za škodu z provozní činnosti

Více

Kooperativa. Spolecenství vlastníku jednotek Molákova 2782. Pojistná smlouva c. 7720122030 Centrum pojištení hospodárských rizik

Kooperativa. Spolecenství vlastníku jednotek Molákova 2782. Pojistná smlouva c. 7720122030 Centrum pojištení hospodárských rizik & Kooperativa poj I S t o V N A A. S. Pojistná smlouva c. 7720122030 Centrum pojištení hospodárských rizik Kooperativa, pojištovna, a. s. se sídlem Praha 1, Templová 747, PSC 11001, Ceská republika lc

Více

pojištění nesplnění povinností pojištěného (garanční pojištění) VŠEOBECNÉ POJISTNÉ PODMÍNKY

pojištění nesplnění povinností pojištěného (garanční pojištění) VŠEOBECNÉ POJISTNÉ PODMÍNKY e-bond pojištění nesplnění povinností pojištěného (garanční pojištění) VŠEOBECNÉ POJISTNÉ PODMÍNKY Tyto Všeobecné pojistné podmínky nabývají účinnosti dnem 1.4. 2009 KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. VPP

Více