NEMOA CAST - rigidní (tuhá) fixace končetin (náhrada klasické sádry) Test komprese (kgf/10,1 cm)



Podobné dokumenty
3M TM Soft Cast Semirigidní fixační obvaz. 3M Imobilizace. Funkční, komfortní, prověřený

JEDNORÁZOVÝ MATERIÁL

53 akcí s nabídkami více než 502 výrobků pro vaši laboratoř

Učinit správnou volbu

KATALOG PRODUKTŮ

Vlastnosti cementových a polyuretanových lepidel

Rychlý a jednoduchý průvodce pro vyhledání nejvhodnějších výrobků pro toalety a umývárny. Nové možnosti. Stejně skvělé výrobky.

h Návod k použití kanalizačních a vodovodních CC-GRP trub

CATALOGUE. platný do

INFRA PVC QUANTUM KANALIZAČNÍ SYSTÉM QUANTUM KANALIZAČNÍ SYSTÉM QUANTUM SN 12, SN 16

ZÁKLADY BEZPEČNÉHO LEZENÍ II

INFRA kanalizační systém PRAGmA+ID sn 10, sn 12, sn 16

Dekorativní desky (DP) s nosnými materiály z dřevotřísky (DTD) a středně hustou vláknitou deskou (MDF)

APLIKAČNÍ MANUÁL DIFÚZNÍ MEMBRÁNY PODSTŘEŠNÍ FÓLIE PAROZÁBRANY SPOJOVACÍ A TĚSNÍCÍ PRVKY JUTAFOL DTB 150, JUTAFOL D, JUTACON

Stavíme ze dřeva. Přírodní, udržitelné a spolehlivé dřevostavby z materiálů EGGER.

Construction. 2-komponentní epoxidová samonivelační stěrka, strukturovaný a hladký nátěrový systém s velmi nízkými emisemi.

ZAVLAŽOVÁNÍ NECHTE NA NÁS ZAHRADNÍ HADICE, PŘÍSLUŠENSTVÍ A ARMATURY PRO KAŽDOU ZAHRADU. Stavebnictví Automotive Průmysl

Návod k použití a záruka Tchibo GmbH D Hamburg MO X8-D001G

katalog Vruty a spojovací materiál pro dřevo a třískové desky pro oblast truhlářství, tesařství, výrobu a konstrukci střech a dřevostaveb.

Systémy pro opravy betonových konstrukcí a speciální malty.

Baumit Zateplovací systémy

Průmysl. Výkon převažuje purenit promyšlený konstrukční materiál. PURe technology!

LindabTopline TM. střešní krytina

Úprava podkladu Základ perfektního povrchu

Domy ze slaměných balíků - stavební příručka

ZÁRUČNÍ PODMÍNKY A REKLAMAČNÍ ŘÁD

Přímá bruska s příslušenstvím

Brousicí kotouče a segmenty

Armovací systém Jedinečný systém na sanaci nevyhovujících podkladů

Diagonálně upnout ale bezpečně

Transkript:

NEMOA CAST - rigidní (tuhá) fixace končetin (náhrada klasické sádry) NEMOA CAST je ortopedická bandáž zhotovená ze 100% polyesterového vlákna, což zajišťuje vysokou trvanlivost, lze ji snadno formovat do různých tvarů a přizpůsobivost ji konkrétním požadavkům. Je již impregnována pryskyřicí aktivující se po vyjmutí ze vzduchotěsného obalu. Její aplikace trvá 3-5 minut a po dalších cca 20 minutách již snese plné zatížení. Test komprese (kgf/10,1 cm) NEMOA TM CAST poskytuje pevnou vnější fixaci, což je důležité jak při provádění nejběžnějších ortopedických bandáží v ortopedických, traumatologických, chirurgických a úrazových ambulancích, tak i pro specializovaná protetická zařízení. Spojuje výhody pevnosti bandážního obvazu zhotoveného ze skelných vláken a současných polyesterových výrobků, dokáže však mnohem víc. NEMOA TM CAST charakterizují tyto vlastnosti: pevnost a lehkost obdobně jako u skelných vláken, mimořádná tvárnost, přizpůsobivost, měkké okraje, trvanlivost a bezpečnost, nejsou zapotřebí žádné švy ani separace vrstev, neznečišťuje životní prostředí, likvidace spolu s běžným odpadem, při manipulaci nevzniká žádný toxický prach, vynikající RTG transparentnost, vysoce hygienický, porézní s dobrým provzdušněním, vodovzdorný, snadno se odstraňuje běžnými nástroji na klasické sádrové obvazy, vyrábí se v různých barvách. PEVNOST NEMOA TM CAST je vyrobená z polyesterových vláken má pevnost a lehkost obvazů, kterou očekáváme od fixačních bandáží vyrobených ze skelných vláken. Je 20 krát pevnější než tradiční sádrový obvaz, přitom je však 5 krát lehčí než sádra Její váha činí pouze 85% váhy bandáže ze skelných vláken. TRVANLIVOST A BEZPEČNOST NEMOA TM CAST speciálně utkaná polyesterová tkanina je odolná proti nárazům jak v centrálních, tak i

okrajových partiích. Dokončenou bandáž nelze proto zničit, nebo lem obvazu ohnout a má stále hladký a měkký okraj. Má zvýšenou míru bezpečnosti a trvanlivosti, která je důležitá zejména při léčbě dětských pacientů. Nevznikají žádné dodatečné náklady spojené s opravou poškozené fixace, jak je dosti běžné při použití jiných, především sádrových způsobů fixace. PŘIZPŮSOBIVOST A MOŽNOST TVAROVÁNÍ NEMOA TM CAST, utkaná speciálním způsobem z polyesterového vlákna, má mnohasměrovou roztažitelnost ( podélnou, příčnou i úhlopříčnou ), což usnadňuje snadnější ovinutí a tvarování profilu lidského těla např. kostních vyvýšenin, kloubů, atd. bez zdrhnutí nebo zvrásnění. VOLNOST FIXOVÁNÍ A NEODDĚLITELNOST VRSTEV Kluzné přísady v NEMOA TM CAST zabezpečí dokonalé bezešvé zakončení při všech aplikacích. Žádné speciální rukavice nejsou při aplikaci zapotřebí, lze užívat běžné chirurgické rukavice nebo jednoúčelové plastové rukavice. MENŠÍ SMRŠTĚNÍ PO APLIKACI NEMOA TM CAST se po aplikaci smrští podstatně méně než tkaniny na bázi skelných vláken. Je zhotovena ze 100% polyesterového vlákna a neobsahuje žádné nevhodné přísady pro zabezpečení lepší tvarovatelnosti. Polyesterové tkaniny samy o sobě jsou snadno přizpůsobivé a formovatelné. Nezpůsobují žádné nežádoucí dráždění kostních výstupků a tlakových bodů, a proto prakticky při použití polyesterových vláken nedochází k přebandážování fixace z důvodů nežádoucího dráždění. ŠETRNOST K ŽIVOTNÍMU A PRACOVNÍMU PROSTŘEDÍ NEMOA TM CAST, zhotovená ze 100% polyesteru, vytváří podstatně méně prachových částic při odstraňování bandáže pomocí běžné pilky než bandáž ze skelných vláken a snižuje tak míru rizika expozice prachu ze sklených vláken kterému jsou vystaveni lékaři a pacienti při jejich aplikaci. NEMOA TM CAST vyrobená ze 100% polyesteru může být po použití zlikvidována spálením jako běžný netoxický odpad. RTG TRANSPARENTNOST Vynikající RTG transparentnost umožňuje snadnou diagnózu a kontrolu průběhu rekonvalescence pacienta. Nízká RTG transparentnost může činit hodnocení průběhu léčby zlomeniny obtížnou. NEMOA TM CAST má podstatně vyšší RTG transparentnost ve srovnání s bandáží ze skelných vláken, resp. tradiční sádrou, jak je vidět na obrázcích. Tento fakt je obzvláště důležitý při ošetřování zlomenin distální kosti vřetenní či kosti loketní nebo zlomeninách zápěstních kůstek.

T TM NEMOA CAST polyester LEPŠÍ HYGIENICKÉ PODMÍNKY Skelné vlákno Sádra NEMOA TM CAST je odolná proti vlhku, je porézní: snadno vysychá, zabraňuje nepříjemnému pachu, povrchové infekci, nebo dalším komplikacím způsobeným vlhkostí uvnitř obvazu. SNADNÉ POUŽITÍ NEMOA TM CAST se snadno uvolní ze vzduchotěsného obalu i v kluzkých rukavicích tak, že prst strčíme do otvoru v obalu a trhneme. Polyesterová tkanina se lehce rozvinuje a lze snadno kontrolovat průběh aplikace což snižuje čas potřebný ke zhotovení fixace. Polyesterová tkanina se aplikuje na bavlněný podklad a není třeba při ní vyvíjet nadměrný aplikační tlak. SNADNÉ SEJMUTÍ NEMOA TM CAST se po použití snadno odstraňuje běžnými nástroji na klasické sádrové obvazy jako jsou pilky či nůžky. RŮZNÉ BARVY NEMOA TM CAST je možno dodávat v různém barevném provedení: bílá, zelená, purpurová, růžová, modrá, červená a černá!. Pacient si může vybrat svoji oblíbenou barvu Objednací katalogové číslo NEMOA TM CAST

NC-000-xx rozměr barva např. NC-400-20 (10 cm x 3,6 m; zelená barva) Kód výrobku Číslo kódu Velikost 1 ruličky Počet ks (š. v cm x d. v m) v 1 balení NC - 100 2,5 cm x 1,8 m 10 NC - 200 5,1 cm x 3,6 m 10 NC - 300 7,6 cm x 3,6 m 10 NC - 400 10,1 cm x 3,6 m 10 NC - 500 12,7 cm x 3,6 m 10 NC - 600 15,3 cm x 3,6 m 10 Barevný index Indexové číslo Barva Indexové číslo Barva 10 bílá 60 červená 20 zelená 70 oranžová 30 purpurová 80 žlutá 40 růžová 90 černá 50 modrá Hvězdičkou označené barvy nejsou běžně na skladě - v případě zájmu můžeme objednat (min. počet kusů 100) Poznámka: 1. Minimální prodejní jednotka = jedno balení /šíře/ barva. V balení je 10 ks. 2. 10 ks balení je v jednom kartonu (tj. 100 ks).