Smlouva o dílo. kterou podle ustanovení 536 a následujících obchodního zákoníku, níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli:

Podobné dokumenty
Smlouva o dílo. kterou podle ustanovení 536 a následujících obchodního zákoníku, níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli:

s m l o u v u o d í l o

Příloha č. 4 SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ SLUŽEB

Smlouva o dílo. společnost zapsaná v obchodním rejstříku vedeném identifikační číslo:. S m l u v n í s t r a n y s e d o h o d l y t a k t o :

KUPNÍ SMLOUVA. na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem. Dodávka a montáž PC učebny I. SMLUVNÍ STRANY

S M L O U V A O D Í L O na zhotovení projektové dokumentace akce

II. TERMÍNY A MÍSTO PLNĚNÍ

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKAČNÍCH SLUŽEB PŘÍSTUPU K SÍTI INTERNET

Příloha č. 3 Návrh smlouvy

KUPNÍ SMLOUVA č. ORM/1423/7/2019

PŘÍLOHA Č. 2: KUPNÍ SMLOUVA OBCHODNÍ PODMÍNKY SMLOUVA I. SMLUVNÍ STRANY

NÁVRH SMLOUVY O DÍLO. Smlouva o dílo na zpracování Aktualizace Programu rozvoje územního obvodu Zlínského kraje do roku 2020 č.

Kupní smlouva. kterou dnešního dne, měsíce a roku uzavřeli: společnost zapsána v obchodním rejstříku vedeném soudem v.. v oddíle.

Kupní Smlouva o zajištění služeb

PD- Plynofikace jednotlivých objektů vč. kotelen

Příloha č. 5: Návrh kupní smlouvy Obchodní podmínky

Smlouva o poskytnutí dat

Dodávku a montáž regálového systému pro Depozitář Krajské knihovny v Pardubicích rekonstrukce pavilonu č.2, bývalého objektu SOU Ohrazenice

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) (dále jen smlouva )

NÁVRH Smlouva č. Nákup IC technologií (dále jen smlouva ) Smluvní strany

Kupní smlouva. (dále jen smlouva ) uzavřená dle 2079 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník )

S M L O U V A O D Í L O

uzavřená dle 536 a následujících obchodního zákoníku (zákon č. 513/1991 Sb.) Článek 1

Článek I. Smluvní strany

Kupní smlouva. č prodávajícího

SMLOUVA O DÍLO. ev. číslo smlouvy:

SMLOUVA O DÍLO číslo.

KUPNÍ SMLOUVA DODÁVKA TECHNOLOGIÍ PRO MONITORING A TRASOVÁNÍ KANALIZAČNÍHO POTRUBÍ

Smlouva o zajištění služeb

SMLOUVA O DÍLO. I. Smluvní strany

Kupní smlouva č. KRPE-84954/ČJ VZ

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená podle 409 a následujících zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů.

KUPNÍ SMLOUVA č... uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Smluvní strany

SMLOUVA O DILO. Bankovní spojení: Komerční banka, a.s. Číslo účtu: /0100 (dále jen objednatel) (dále jako objednatel na straně jedné)

Kupní smlouva. (dále jen smlouva ) uzavřená dle 2079 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník )

KUPNÍ SMLOUVA O DODÁNÍ ZBOŽÍ

Příloha č. 3 dokumentace výběrového řízení - Návrh Smlouvy o poskytování vzdělávání 1. dílčí část. Smlouva o poskytování vzdělávání

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) (dále jen smlouva )

KUPNÍ SMLOUVA. číslo smlouvy: uzavřená podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník )

S M L O U V A O D Í L O č.../2009

Kupní smlouva (dále jen smlouva ) uzavřená dle 2079 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník )

zastoupená: Ing. Stanislavem Loskotem vedoucím odboru veřejných zakázek Policejního prezidia České republiky (dále jen kupující ) na jedné straně

Kupní smlouva. III. Kupní cena 3.1 Kupní cena byla stanovena dohodou smluvních stran na základě nabídky prodávajícího v následující výši:.

NÁVRH SMLOUVY O DÍLO

KUPNÍ SMLOUVA č. uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA.j. MV-62107/SIK uzav ená na základ rámcové smlouvy . MV /P-2010 Smluvní strany

RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a následujících zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

SMLOUVA O DÍLO č. 1/2013/pam.

Kupní smlouva. č.j. KRPK-33403/ČJ VZ. v souladu s ustanovením 409 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník ve znění pozdějších předpisů

KUPNÍ SMLOUVA. I. Smluvní strany. Dodavatel: [ ] Zastoupený: [ ] Sídlo: [ ] DIČ: [ ]

KUPNÍ SMLOUVA prodávající rukou doplní žlutě vyznačené části smlouvy

Kupní smlouva (dále jen smlouva ) uzavřená dle 2079 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník )

Kupní smlouva. (dále jen smlouva ) uzavřená dle 2079 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník )

Návrh smlouvy o poskytování služeb č. MHÚM/2018/XXXX/SD

SMLOUVA NA PŘÍPRAVU A REALIZACI VÝUKY VE VZDĚLÁVACÍCH KURZECH. I. Smluvní strany

Smlouva o dodávkách potravin

SMLOUVA O DÍLO. uzavřená podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA. dle ust. 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen obchodní zákoník )

Návrh - KUPNÍ SMLOUVA

SMLOUVA O DÍLO č /86/

Servisní smlouva č. S0014/2011 dále jen Smlouva

neoprávněných zásahů do práv třetích osob, a to zejména do práv autorských, průmyslových a jiných práv duševního vlastnictví Dodavatel se zavazu

SMLOUVA O DÍLO. 2016/0851/0PS.DVZ č. 103/3224/ Smluvní strany

Kupní smlouva. I. Předmět smlouvy

NÁVRH SMLOUVY O DÍLO

SMLOUVA O AUTORSKÉM DOZORU ( zak.č. zhotovitele: ) Smluvní strany. (dále jen objednatel)

K U P N Í S M L O U V U

SMLOUVA O DÍLO. S M L O U V U O D Í L O (dále jen Smlouva ) I. PŘEDMĚT SMLOUVY

SMLOUVA O DÍLO uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ

KUPNÍ SMLOUVA. č. smlouvy prodávajícího: č. smlouvy kupujícího: Povodí Vltavy, státní podnik sídlo: Holečkova 3178/8, Smíchov, Praha 5

SMLOUVA O DÍLO. (dále jen smlouva ) uzavřená podle 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník )

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů 1. SMLUVNÍ STRANY

Kupní smlouva. Vybavení školy nábytkem 1

Článek 1. Předmět smlouvy

Stavební úpravy v budově DM - SOU opravárenské Králíky

Kupní smlouva. Smluvní strany. 1. Předmět smlouvy JIHOČESKÝ KRAJ. se sídlem: zastoupený: IČ: DIČ: Bankovní spojení: Číslo účtu:

Smlouva o dílo uzavřená v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění

Smlouva o realizaci vzdělávacích kurzů. Uzavřená dle ustanovení 269 odst. 2. Zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění.

Smlouva o dílo o dodávce projektových prací a inženýrské činnosti PD Sběrný dvůr Kobylnice

Článek I. Smluvní strany

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání

Smlouva o dílo na zhotovení projektové dokumentace

S M L O U V A O D I S T R I B U C I T I S K U

KUPNÍ SMLOUVA Č.j. KRPP /ČJ VZ. I. Smluvní strany

evid. č. RÁMCOVÁ SMLOUVA (dále jen "smlouva") Ing. Marie Čauševié, ředitelka odboru kontroly nákladů

Smlouva o dodávce LCD monitorů uzavřená podle 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi:

Všeobecné obchodní podmínky společnosti České dráhy, a.s. pro služby zařízení pro provozní ošetření vozů (dále jen VOP )

K U P N Í S M L O U V A

Smlouva o dílo uzavřená dle 536 a násl. obch. zákoníku, v platném znění

I. SMLUVNÍ STRANY. Česká republika - Krajské ředitelství policie Pardubického kraje

Smlouva o dílo č. KT/../2010 Aktualizace územně analytických podkladů ORP Litvínov

Smlouva o dílo. uzavřená podle 2586 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI

KUPNÍ SMLOUVA. (společně dále také jen smluvní strany, nebo jednotlivě smluvní strana )

SMLOUVA O DÍLO. I. Smluvní strany

SMLOUVA O DÍLO uzavřená dle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Článek 1 Smluvní strany

Kupní smlouva uzavřená podle 409 a násl. obchodního zákoníku I. Smluvní strany

S M L O U V A O D Í L O

Veřejná zakázka je financována z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Transkript:

Smlouva o dílo kterou podle ustanovení 536 a následujících obchodního zákoníku, níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli: Město Jablunkov sídlem: Dukelská 144, Jablunkov, PSČ 73991 identifikační číslo: 00296759 DIČ: CZ00296759 zastoupené: Petrem Sagitariem, starostou města Petrem Gawlasem, místostarostou ve věcech technických: Žaneta Poloková, pracovnice odboru místního hospodářství Městského úřadu Jablunkov jako objednatel na straně jedné (dále jen objednatel ) a Společnost zapsána v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě v oddíle B, vložce 1446 sídlem: identifikační číslo: DIČ: Zastoupené: Ve věcech technických: jako zhotovitel na straně druhé (dále jen zhotovitel ). S m l u v n í s t r a n y s e d o h o d l y t a k t o : I. Předmětem této smlouvy je úprava práv a povinností smluvních stran v souvislosti se zajištěním zimní údržby místních komunikací, nacházejících se v katastrálním území Jablunkov, v zimní sezóně 2012-2013. II. 1) Zhotovitel se zavazuje na vlastní náklady a s použitím vlastních prostředků zabezpečit ve sjednaném období realizaci předmětu díla, čímž se pro účely této smlouvy rozumí soustavné udržování místních komunikací ve sjízdném a schůdném stavu tak, aby byla zaručena bezpečnost účastníků silničního provozu a všech dalších uživatelů předmětných komunikací.

2) Objednatel se zavazuje za řádné provedení takto specifikovaného díla uhradit zhotoviteli sjednanou cenu za platebních podmínek touto smlouvou stanovených. III. 1) Podrobnosti ohledně rozsahu sjednaného díla jsou obsaženy v operačním plánu zimní údržby, schváleném radou Města Jablunkova na její... schůzi konané dne...2012. Tento operační plán je jako Příloha č. 1 nedílnou součástí této smlouvy. 2) Pokud se smluvní strany nedohodnou jinak, začne zhotovitel s plněním závazků vyplývajících z této smlouvy dne 15.11.2012 a realizaci díla ukončí dne 15.4.2013. 3) Údržba komunikací bude prováděna v souladu se zásadou hospodárnosti a bude spočívat zejména v odstraňování sněhu z povrchu komunikací, posypu náledí struskovou drtí nebo jinými zdrsňovacími materiály či případně i v odklízení sněhu s použitím chemických rozmrazovacích materiálů, a to průběžně v závislosti na klimatických a sněhových podmínkách, v pracovních dnech i ve dnech pracovního klidu a pracovního volna. IV. 1) Zhotovitel prohlašuje, že je v souladu se svým podnikatelským oprávněním způsobilý k řádnému zhotovení díla a že disponuje technickými i personálními prostředky nezbytnými k realizaci díla. 2) Zhotovitel je povinen provést dílo dle článků II. a III. sám nebo ve spolupráci s dalšími osobami jím pověřenými, přičemž odpovědnost za řádné provedení díla v souladu s obsahem této smlouvy nese ve vztahu k objednateli jen zhotovitel. 3) Zhotovitel se zavazuje k dodržování základních pravidel bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a všech obecně závazných právních předpisů souvisejících se zhotovením díla. V. 1) Nastanou-li u některé ze smluvních stran skutečnosti bránící plnění této smlouvy, je povinna to oznámit bez zbytečného odkladu druhé straně. 2) Zhotovitel je povinen se zúčastnit na základě pozvánky objednatele všech jednání, týkajících se zimní údržby pozemních komunikací. 3) V souladu se schváleným plánem zimní údržby je zhotovitel rovněž povinen mimo jiné účinně spolupracovat s místně příslušným silničním správním úřadem, se Správou silnic Moravskoslezského kraje, příspěvkovou organizací, s orgány Policie ČR a Městské policie Jablunkov.

4) Zhotovitel je dále povinen vést předepsanou evidenci o jednotlivých výkonech při zimní údržbě místních komunikací, provádět záznamy o spotřebě všech posypových materiálů, včetně solanky, kontrolovat v terénu komunikační síť a na základě zjištěného stavu provádět potřebná opatření. VI. 1) Za řádné plnění smluvních povinností zhotovitele podle této smlouvy zaplatí objednatel zhotoviteli cenu díla, jejíž celková výše bude záviset na počtu hodin, které zhotovitel prokazatelně stráví zimní údržbou pozemních komunikací. Zhotoviteli vzniká vůči objednateli nárok na zaplacení ceny díla pouze za skutečně provedené práce potvrzené objednatelem. Smluvní strany se dohodly, že za každou i započatou hodinu plnění povinností zhotovitele podle této smlouvy náleží zhotoviteli odměna ve výši Kč bez DPH, tj. Kč (slovy: ) včetně 20 % DPH. 2) Takto sjednaná cena díla v sobě zahrnuje veškeré náklady na práce nutné k řádnému provádění díla ve sjednaném termínu a požadované kvalitě podle této smlouvy a podmínek objednatele, včetně nákladů na nákup veškerých posypových materiálů a pohonných hmot. Tato cena díla je pevná a nepřekročitelná a zahrnuje v sobě daň z přidané hodnoty, která bude účtována ve výši stanovené příslušnými právními předpisy. VII. 1) Smluvní strany se dohodly na průběžné etapové fakturaci dle skutečně provedených prací, jejichž výčet musí příslušná faktura obsahovat. Splatnost všech faktur je 14 dnů a počíná běžet dnem doručení faktury objednateli. 2) Zhotovitel vystaví fakturu vždy na začátku následujícího kalendářního měsíce. Každá faktura musí obsahovat náležitosti daňového dokladu dle zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty. Faktura musí obsahovat alespoň označení faktury a její číslo, název a sídlo objednatele, obchodní jméno a sídlo (resp. místo podnikání) zhotovitele, den vystavení faktury, datum její splatnosti a datum uskutečnění zdanitelného plnění, označení banky a číslo účtu, na který má být splacena, celkovou fakturovanou částku a seznam provedených prací. 3) Pokud faktura neobsahuje náležitosti daňového dokladu dle zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, obsahuje-li nesprávné či neúplné údaje nebo postrádá-li některou z výše uvedených náležitostí, je objednatel oprávněn fakturu vrátit. Doba splatnosti začíná běžet až ode dne doručení opravené faktury objednateli. VIII. 1) Nesplní-li zhotovitel své povinnosti vyplývající z této smlouvy, a to ani na výzvu objednatele v dodatečně poskytnuté přiměřené lhůtě, považuje se toto za podstatné porušení smluvních povinností a objednatel má právo od smlouvy odstoupit. Účinky odstoupení od smlouvy nastávají dnem jejího doručení zhotoviteli. 2) Odstoupením od smlouvy není dotčen případný nárok objednatele na náhradu škody a na zaplacení smluvní pokuty. IX.

1) Nesplněním smluvních povinností ze strany zhotovitele vzniká objednateli vedle práva na odstoupení od smlouvy také právo na zaplacení smluvní pokuty, jejíž výše je stanovena paušální částkou 50.000,- Kč. Smluvní pokuta je splatná do 14 dnů ode dne doručení jejího vyúčtování zhotoviteli. Zaplacením smluvní pokuty není nijak dotčeno právo objednatele na případnou náhradu škody, vzniklou v důsledku porušení smluvních povinností zhotovitelem. 2) V případě prodlení objednatele se zaplacením fakturovaných částek podle článku VI. této smlouvy je zhotovitel oprávněn požadovat po objednateli také úrok z prodlení ve výši 0,03 % z fakturované částky za každý den prodlení. Uplatnění tohoto nároku nebrání zhotoviteli požadovat na objednateli případnou náhradu škody. X. 1) Tato smlouva je sepsána ve dvou vyhotoveních, z nichž jedno obdrží objednatel a jedno zhotovitel. Oba exempláře budou řádně podepsány a oba mají stejnou platnost a závaznost. 2) Tato smlouva o dílo je závazná pro obě smluvní strany ode dne jejího podpisu. Smlouvu lze doplňovat nebo měnit pouze prostřednictvím číslovaných písemných dodatků. 3) Oba účastníci si vyhrazují právo od této smlouvy o dílo odstoupit v případě hrubého porušení povinností druhou smluvní stranou. Toto odstoupení od smlouvy je účinné dnem doručení písemného oznámení druhé smluvní straně. 4) O uzavření této smlouvy o dílo rozhodla Rada města Jablunkova na své... schůzi konané dne...2012. XI. 1) Veškeré závazkové právní vztahy spojené s touto smlouvou se řídí příslušnými ustanoveními zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, především pak ustanovením 536 a následujících o smlouvě o dílo. 2) Účastníci této smlouvy prohlašují, že jsou plně způsobilí k právním úkonům k uzavření této smlouvy o dílo a že tato smlouva byla sepsána podle jejich pravé, vážné a svobodné vůle, což stvrzují níže připojenými podpisy. V Jablunkově dne....2012 O b j e d n a t e l : Z h o t o v i t e l : Petr Sagitarius Petr Gawlas Ing. Petr Tacina starosta města místostarosta výkonný ředitel

Smlouva o dílo kterou podle ustanovení 536 a následujících obchodního zákoníku, níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli: Město Jablunkov sídlem: Dukelská 144, Jablunkov, PSČ 73991 identifikační číslo: 00296759 DIČ: CZ00296759 zastoupené: Petrem Sagitariem, starostou města Stanislavem Jakusem, místostarostou ve věcech technických: Žaneta Poloková, pracovnice odboru místního hospodářství Městského úřadu Jablunkov jako objednatel na straně jedné (dále jen objednatel ) a Alois Kawulok

podnikatel nezapsaný v obchodním rejstříku, podnikající na základě živnostenského oprávnění vydaného Městským úřadem Jablunkov) místem podnikání: Dolní Lomná 255, PSČ 73991 identifikační číslo: 15523756 DIČ: CZ5506210941 jako zhotovitel na straně druhé (dále jen zhotovitel ). S m l u v n í s t r a n y s e d o h o d l y t a k t o : I. Předmětem této smlouvy je úprava práv a povinností smluvních stran v souvislosti se zajištěním zimní údržby místních komunikací, nacházejících se v katastrálním území Jablunkov, v zimní sezóně 2009-2010. II. 1) Zhotovitel se zavazuje na vlastní náklady a s použitím vlastních prostředků zabezpečit ve sjednaném období realizaci předmětu díla, čímž se pro účely této smlouvy rozumí soustavné udržování místních komunikací ve sjízdném a schůdném stavu tak, aby byla zaručena bezpečnost účastníků silničního provozu a všech dalších uživatelů předmětných komunikací. 2) Objednatel se zavazuje za řádné provedení takto specifikovaného díla uhradit zhotoviteli sjednanou cenu za platebních podmínek touto smlouvou stanovených. III. 1) Podrobnosti ohledně rozsahu sjednaného díla jsou obsaženy v operačním plánu zimní údržby, schváleném radou Města Jablunkova na její... schůzi konané dne...2009. Tento operační plán je jako Příloha č. 1 nedílnou součástí této smlouvy. 2) Pokud se smluvní strany nedohodnou jinak, začne zhotovitel s plněním závazků vyplývajících z této smlouvy dne 15.11.2009 a realizaci díla ukončí dne 15.4.2010. 3) Údržba komunikací bude prováděna v souladu se zásadou hospodárnosti a bude spočívat zejména v odstraňování sněhu z povrchu komunikací, posypu náledí struskovou drtí nebo jinými zdrsňovacími materiály či případně i v odklízení sněhu s použitím chemických rozmrazovacích materiálů, a to průběžně v závislosti na klimatických a sněhových podmínkách, v pracovních dnech i ve dnech pracovního klidu a pracovního volna. IV.

1) Zhotovitel prohlašuje, že je v souladu se svým podnikatelským oprávněním způsobilý k řádnému zhotovení díla a že disponuje technickými i personálními prostředky nezbytnými k realizaci díla. 2) Zhotovitel je povinen provést dílo dle článků II. a III. sám nebo ve spolupráci s dalšími osobami jím pověřenými, přičemž odpovědnost za řádné provedení díla v souladu s obsahem této smlouvy nese ve vztahu k objednateli jen zhotovitel. 3) Zhotovitel se zavazuje k dodržování základních pravidel bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a všech obecně závazných právních předpisů souvisejících se zhotovením díla. V. 1) Nastanou-li u některé ze smluvních stran skutečnosti bránící plnění této smlouvy, je povinna to oznámit bez zbytečného odkladu druhé straně. 2) Zhotovitel je povinen se zúčastnit na základě pozvánky objednatele všech jednání, týkajících se zimní údržby pozemních komunikací. 3) V souladu se schváleným plánem zimní údržby je zhotovitel rovněž povinen mimo jiné účinně spolupracovat s místně příslušným silničním správním úřadem, se Správou silnic Moravskoslezského kraje, příspěvkovou organizací, s orgány Policie ČR a Městské policie Jablunkov. 4) Zhotovitel je dále povinen vést předepsanou evidenci o jednotlivých výkonech při zimní údržbě místních komunikací, provádět záznamy o spotřebě všech posypových materiálů, včetně solanky, kontrolovat v terénu komunikační síť a na základě zjištěného stavu provádět potřebná opatření. VI. 1) Za řádné plnění smluvních povinností zhotovitele podle této smlouvy zaplatí objednatel zhotoviteli cenu díla, jejíž celková výše bude záviset na počtu hodin, které zhotovitel prokazatelně stráví zimní údržbou pozemních komunikací. Zhotoviteli vzniká vůči objednateli nárok na zaplacení ceny díla pouze za skutečně provedené práce potvrzené objednatelem. Smluvní strany se dohodly, že za každou i započatou hodinu plnění povinností zhotovitele podle této smlouvy náleží zhotoviteli odměna ve výši 600,- Kč bez DPH, tj. 714,- Kč (slovy: sedmsetčtrnáct korun českých) včetně 19 % DPH. 2) Takto sjednaná cena díla v sobě zahrnuje veškeré náklady na práce nutné k řádnému provádění díla ve sjednaném termínu a požadované kvalitě podle této smlouvy a podmínek objednatele, včetně nákladů na nákup veškerých posypových materiálů a pohonných hmot. Tato cena díla je pevná a nepřekročitelná a zahrnuje v sobě daň z přidané hodnoty, která bude účtována ve výši stanovené příslušnými právními předpisy.

VII. 1) Smluvní strany se dohodly na průběžné etapové fakturaci dle skutečně provedených prací, jejichž výčet musí příslušná faktura obsahovat. Splatnost všech faktur je 14 dnů a počíná běžet dnem doručení faktury objednateli. 2) Zhotovitel vystaví fakturu vždy na začátku následujícího kalendářního měsíce. Každá faktura musí obsahovat náležitosti daňového dokladu dle zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty. Faktura musí obsahovat alespoň označení faktury a její číslo, název a sídlo objednatele, obchodní jméno a sídlo (resp. místo podnikání) zhotovitele, den vystavení faktury, datum její splatnosti a datum uskutečnění zdanitelného plnění, označení banky a číslo účtu, na který má být splacena, celkovou fakturovanou částku a seznam provedených prací. 3) Pokud faktura neobsahuje náležitosti daňového dokladu dle zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, obsahuje-li nesprávné či neúplné údaje nebo postrádá-li některou z výše uvedených náležitostí, je objednatel oprávněn fakturu vrátit. Doba splatnosti začíná běžet až ode dne doručení opravené faktury objednateli. VIII. 1) Nesplní-li zhotovitel své povinnosti vyplývající z této smlouvy, a to ani na výzvu objednatele v dodatečně poskytnuté přiměřené lhůtě, považuje se toto za podstatné porušení smluvních povinností a objednatel má právo od smlouvy odstoupit. Účinky odstoupení od smlouvy nastávají dnem jejího doručení zhotoviteli. 2) Odstoupením od smlouvy není dotčen případný nárok objednatele na náhradu škody a na zaplacení smluvní pokuty. IX. 1) Nesplněním smluvních povinností ze strany zhotovitele vzniká objednateli vedle práva na odstoupení od smlouvy také právo na zaplacení smluvní pokuty, jejíž výše je stanovena paušální částkou 50.000,- Kč. Smluvní pokuta je splatná do 14 dnů ode dne doručení jejího vyúčtování zhotoviteli. Zaplacením smluvní pokuty není nijak dotčeno právo objednatele na případnou náhradu škody, vzniklou v důsledku porušení smluvních povinností zhotovitelem. 2) V případě prodlení objednatele se zaplacením fakturovaných částek podle článku VI. této smlouvy je zhotovitel oprávněn požadovat po objednateli také úrok z prodlení ve výši 0,03 % z fakturované částky za každý den prodlení. Uplatnění tohoto nároku nebrání zhotoviteli požadovat na objednateli případnou náhradu škody. X. 1) Tato smlouva je sepsána ve dvou vyhotoveních, z nichž jedno obdrží objednatel a jedno zhotovitel. Oba exempláře budou řádně podepsány a oba mají stejnou platnost a

závaznost. 2) Tato smlouva o dílo je závazná pro obě smluvní strany ode dne jejího podpisu. Smlouvu lze doplňovat nebo měnit pouze prostřednictvím číslovaných písemných dodatků. 3) Oba účastníci si vyhrazují právo od této smlouvy o dílo odstoupit v případě hrubého porušení povinností druhou smluvní stranou. Toto odstoupení od smlouvy je účinné dnem doručení písemného oznámení druhé smluvní straně. 4) O uzavření této smlouvy o dílo rozhodla Rada města Jablunkova na své... schůzi konané dne...2009. XI. 1) Veškeré závazkové právní vztahy spojené s touto smlouvou se řídí příslušnými ustanoveními zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, především pak ustanovením 536 a následujících o smlouvě o dílo. 2) Účastníci této smlouvy prohlašují, že jsou plně způsobilí k právním úkonům k uzavření této smlouvy o dílo a že tato smlouva byla sepsána podle jejich pravé, vážné a svobodné vůle, což stvrzují níže připojenými podpisy. V Jablunkově dne....2009 O b j e d n a t e l : Z h o t o v i t e l : Petr Sagitarius Stanislav Jakus Alois Kawulok starosta města místostarosta