Z Á P I S. 2. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Podobné dokumenty
Z Á P I S. 10. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 27. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 24. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 20. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 1. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 17. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 7. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 26. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 29. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 23. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 3. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 25. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Z Á P I S. 15. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

Z Á P I S. 18. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva městské části Praha 1

Z Á P I S. 30. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

16. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

24. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 10:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

14. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:05 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

ZÁPIS. o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne

Zpráva o činnosti Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku dále jen VSBBP

17. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

ZÁP I S. 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva městské části Praha 1

Z á p i s. Zahájení: 15:35 hodin

20. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Z Á P I S. 28. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

Omluven: p. JUDr. Rambousek, tajemník ÚMČ.

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ. Ing. Matoušová (= 2 radní MČ).

12. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

22. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Host: pí Mgr. Konrádová, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

13. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:10 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

23. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:05 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Z á p i s. Omluveni: 0. Program jednání:

Mgr. Tatranský, Mgr. Ludková (= 2 radní MČ).

3. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:10 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

112. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 13:40 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Petrus.

4. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

27. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

107. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 9:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Petrus.

Zápis z 1. jednání Sociální a zdravotní komise a komunitní plánování sociálních služeb konané dne

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 12/2015

6. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) v 9:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

USNESENÍ Z 10. JEDNÁNÍ VÝBORU EVROPSKÉ FONDY ZMČ PRAHY 13. JUDr. Kateřina Černá, Bc. Martin Šmíd, p. Evžen Mošovský

10. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Zápis č. 9/2016. z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva městské části Praha 4, konaného dne

Z á p i s. Program jednání:

Anonymizováno dle Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, o ochraně osobních údajů Zápis R8/008

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014

5. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Městská část Praha - Zbraslav

Z Á P I S. z XIV. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Kohoutovice, konaného dne od 17:00 h v jídelně ZŠ Brno, Pavlovská 16.

Starosta nechal hlasovat o protinávrhu pana Přerosta bod č. 9 Darovací smlouva Letiště Praha, a.s. nechat zařazený v programu jednání.

Městská část Praha - Zbraslav

Z Á P I S. Ustavujícího zasedání ZMČ se zúčastnilo : 31 členů Zastupitelstva MČ Praha 9, 7 vedoucích odborů (dle prezenční listiny),

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

Zápis č. 2 z jednání Komise sociální a zdravotní rady městské části

Zápis č. 5. z jednání Komise pro sociální věci a zdravotnictví Rady města Přerova ze dne 20. května 2019

18. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Zápis č. 4 z jednání Výboru pro dotační politiku Zastupitelstva městské části Praha 3

Z Á P I S. P r o g r a m: z 93. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 16:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

Z á p i s. Zahájení: 15:30 hodin

Z Á P I S. 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva městské části Praha 1

Zápis č. 7 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

dle prezenční listiny, která je součástí tohoto zápisu 1. Schválení programu jednání a ověřovatele zápisu

Zápis č. 1/2019 z 1. zasedání Komise RMČ Praha 8 pro obecní byty

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Kamenná Lhota

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 259 ze dne Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016

Z Á P I S. z X. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Kohoutovice, konaného dne od 17:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 224 ze dne Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016

Zápis č. XX ze zasedání Zastupitelstva obce Kramolna, konaného dne 15. března Místo jednání: Obecní úřad Kramolna čp. 172

Z á p i s. Omluveni: JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., Ing. Roman Pavlíček

ZÁPIS. Omluven: Mgr. Flamiková, Mgr. Oplatek, Ing. Schwab, J. Švachula

Zápis č. 4 z jednání Komise pro sociální politiku a zdravotnictví rady městské části

109. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Petrus.

z 17. zasedání zastupitelstva MC Praha Dáblice konaného dne od hod. v ZŠ U Parkánu 17, Praha 8- Déblice

Z Á P I S. z 8. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 14:30 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

Zápis o průběhu 32. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou

Zápis z XI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Žabovřesky, konaného dne v Domě spolkových aktivit Rubínek, Poznaňská 10, Brno

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 1/2014

ZÁPIS z 25. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Ďáblice konaného dne od 18:00 hodin v ZŠ U Parkánu 17, Praha 8 - Ďáblice

Z Á P I S. z 32. schůze Kontrolního výboru ZMO Plzeň 3, konané dne 11. listopadu 2013 v zasedací místnosti č. 16 ÚMO Plzeň 3.

Zápis č. 22 / 2016 ze zasedání zastupitelstva obce Sedlice ze dne Program zasedání zastupitelstva obce:

2. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

Zápis č. 6 z jednání Komise pro sociální politiku rady městské části

Zápis č. 1 z jednání Komise pro sociální politiku a zdravotnictví rady městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA - ŠEBEROV

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

Z Á P I S. P r o g r a m :

Informace z 1. zasedání

Městská část Praha 11. Zápis č.8. z jednání sociální a zdravotní komise, konaného dne

MCPNE 00806/2015 Zápis č. 6 ze 6. řádného veřejného zasedání Zastupitelstva MČ Praha Nebušice konaného dne na Úřadu MČ Praha Nebušice

Zápis. z 39. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 6. listopadu 2018 od 11:00 hodin v zasedací síni Rady HMP

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 17 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI ZÁPIS ze 4. zasedání Zastupitelstva městské části Praha 17 konaného dne

Transkript:

Z Á P I S 2. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP ) dne 16.02.2015 od 16:00 hodin v zasedací místnosti č. 201, 2. patro Vodičkova 18, Praha 1 Zahájení jednání: jednání zahájila v 16:00 hod. a řídila Mgr. Chládková Táborská, předsedkyně VSBBP Ukončení jednání: jednání ukončila v 17:45 hod. Mgr. Chládková Táborská, předsedkyně VSBBP Přítomni: Mgr. Šárka Chládková Táborská (předseda), Martina Bauerová (místopředseda), ThDr. Kateřina Klasnová (člen ZMČ P1), Mgr. Karel Ulm, MPA (odborník) Omluveni: Helena Čelišová Přizvaní zaměstnanci ÚMČ Praha 1: Ing. Renata Banzetová, Mgr. Ladislav Varga, DiS. Zapsala: Markéta Hájková, tajemník výboru Program jednání: 1. Schválení programu 2. jednání VSBBP 2. Ověření zápisu z 1. jednání VSBBP 3. Statut VSBBP 4. Ústní informace o Konferenci na téma sociální dostupné bydlení 5. Ústní informace o schůzce s Ing. Radkem Lackem, radním pro oblast zdravotnictví a bydlení 6. Protidrogová problematika 7. Informace o materiálech schválených RMČ Praha 1 a ZMČ Praha 1 8. Uzavření nájemní smlouvy nebytové prostory v domě č. p. 1933 a 1934, k. ú. Nové Město, Na Poříčí 36 a 38, Praha 1 za účelem provozování Centra Seňorina se zaměřením na aktivity podporující udržení a zlepšení kvality života seniorů a poradenskou činnost v oblasti problematiky stárnutí 9. Informace o průběžném řešení podnětů z 1. jednání VSBBP 1. Schválení programu 2. jednání VSBBP Pro navržený program 2. jednání hlasovali 3 přítomní členové VSBBP, nikdo nebyl proti, nikdo se nezdržel hlasování a 1 nehlasoval, program byl přijat. 1

2. Ověření zápisu z 1. jednání VSBBP K zápisu z 1. jednání VSBBP nebyly doručeny žádné námitky ani připomínky - pro schválení zápisu hlasovali všichni 4 přítomní členové VSBBP. 3. Statut VSBBP Předsedkyně Mgr. Chládková předložila členům VSBBP Statut jednotlivých oblastí VSBBP. Na žádost pí Bauerové byl materiál na 1. jednání dne 19.01.2015 přerušen. Nyní je po projednání s panem starostou předložen členům VSBBP ke schválení. Pí Bauerová navrhla vyřadit v oblasti sociální a bytové politiky bod 9. Navrhuje využití a jednotlivá čerpání ze Sociálního fondu MČ Praha 1 a své návrhy a doporučení předkládá RMČ Praha 1 ke schválení pro tento protinávrh hlasoval 1 přítomný člen, 3 byli proti a nikdo se nezdržel hlasování neschváleno. Na základě diskuse se přítomní členové shodli na úpravě v oblasti sociální a bytové politiky bodu 11. Spolupracuje se Střediskem sociálních služeb Praha 1, příspěvkové organizace MČ Praha 1. Vyjadřuje se k činnosti a záměrům Střediska sociálních služeb Praha 1. V oblasti bezdomovectví byl z důvodu překlepu upraven bod 9., v oblasti protidrogové problematiky bod 10., a to následovně: Vydává stanoviska a doporučení k materiálům týkající se působnosti výboru v této oblasti, překládaných kompetentním radním MČ Praha 1, Střediskem sociálních služeb Praha 1 a příslušným odborem ÚMČ Praha 1 do RMČ Praha 1 a ZMČ Praha 1 v této oblasti. Usnesení č. 8/15: VSBBP schvaluje Statut VSBBP a navrhuje jej předložit k projednání ZMČ Praha 1 dne 10.03.2015. Paní předsedkyně Mgr. Chládková Táborská požádala Ing. Banzetovou, vedoucí OSZ, aby za VSBBP byli do výběrové hodnotící komise v rámci grantového řízení JEDNIČKA PRO ROK 2014 - sociální oblast nominováni jako členové Mgr. Chládková Táborská a ThDr. Kateřina Klasnová a jako náhradníci Martina Bauerová a Mgr. Karel Ulm, MPA. 4. Ústní informace o Konferenci na téma sociální dostupné bydlení Pí Bauerová seznámila přítomné o uskutečněné konferenci o sociálním /dostupném/ bydlení, která proběhla na půdě Senátu Parlamentu České republiky pod organizačním zajištěním Senátu a České společnosti pro rozvoj bydlení, na které byla představena za účasti zástupců zainteresovaných ministerstev koncepce sociálního /dostupného/ bydlení. 5. Ústní informace o schůzce s Ing. Radkem Lackem, radním pro oblast zdravotnictví a bydlení Paní předsedkyně Mgr. Chládková Táborská informovala přítomné členy VSBBP o uskutečněné schůzce s Ing. Radkem Lackem, radním pro oblast zdravotnictví a bydlení. Upřesnila, že oblasti, kterými se VSBBP zabývá, jsou rozděleny mezi tři radní MHMP: - Ing. Mgr. Ropková, radní pro školství a sociální politiku 2

- Ing. Radek Lacko, radní pro oblast zdravotnictví a bydlení - Bc. Libor Hadrava, radní pro bezpečnost a prevenci kriminality Tématem schůzky byl hlavně projekt Adiktologické kliniky SANANIM, z. ú., na adrese Žitná 51, Praha 1, v rámci které radní Ing. Lacko vyjádřil jistou náklonnost ke zřízení aplikačních místností, tzv. šleháren. Dále informoval, že připravuje novou koncepci sociální bytové politiky a nyní pracuje na sestavení protidrogové komise Rady hl. m. Prahy, předsedou by měl být Mgr. Počarovský a oslovují ho další bývalí členové této komise. Předsedkyně Mgr. Chládková Táborská upozornila radního na fakt, že bývalí členové protidrogové komise jsou samotní adiktologové a složení komise ze zástupců takových organizací by v takovémto složení nebylo žádoucí. 6. Protidrogová problematika Paní předsedkyně Mgr. Chládková Táborská předložila členům VSBBP přehled o službách v oblasti protidrogové problematiky dle jednotlivých organizací, které působí na území MČ Praha 1, včetně financování. Na základě diskuse se přítomní členové shodli na prohlídce jednotlivých organizací za doprovodu Mgr. Ladislava Vargy, DiS, protidrogového koordinátora a předložením zprávy VSBBP, a to následovně: - SANANIM, z. ú, Ovčí Hájek 2549/64A, 158 00, Praha 13. Statutární zástupce: PaedDr. Martina Richterová Těmínová Mgr. Chládková Táborská - Drop In, o.p.s., Karolíny Světlé 18, Praha 1. Statutární zástupce: MUDr. Jiří Presl Mgr. Karel Ulm, MPA - Nemocnice milosrdných sester sv. Karla Boromejského, Vlašská 36, Praha 1. Statutární zástupce: Ing. Petr Staněk ThDr. Kateřina Klasnová - Progressive o.p.s., Minská 774/6, Praha 10. Statutární zástupce: Bc. Vojtěch Janouškovec Martina Bauerová. Usnesení č. 9/15: VSBBP tímto pověřuje své členy Mgr. Šárku Chládkovou Táborskou prohlídkou SANANIM, z. ú, Mgr. Karla Ulma, MPA prohlídkou Drop In, o.p.s., ThDr. Kateřinu Klasnovou prohlídkou Nemocnice milosrdných sester sv. Karla Boromejského a Martinu Bauerovou prohlídkou Progressive o.p.s. za účasti Mgr. Ladislava Vargy, DiS., protidrogového koordinátora a předložením zprávy VSBBP do 31.03.2015 tajemnici VSBBP. 7. Informace o materiálech schválených RMČ Praha 1 a ZMČ Praha 1 Předsedkyně Mgr. Chládková Táborská předložila členům VSBBP informaci o materiálech schválených Radou MČ Praha 1: 3. schůze RMČ Praha 1 dne 20.01.2015 č. UR15_0067 závěrečná zpráva o využití přidělených finančních prostředků v rámci grantu " JEDNIČKA PRO ROK 2014 - podpora MHMP v sociální oblasti" č. UR15_0068 výběrové řízení grantového programu JEDNIČKA PRO ROK 2015 - sociální oblast 3

č. UR15_0069 poskytnutí slevy na nájemném z bytu z důvodu nepříznivé sociálněekonomické situace č. UR15_0070 finanční pomoc formou slevy na nájemném u nájemců v bytech MČ Praha 1 4. schůze RMČ Praha 1 dne 26.01.2015 č. UR15_0106 skončení užívání obytné místnosti na ubytovně MČ Praha 1 dohoda 5. schůze RMČ Praha 1 dne 03.02.2015 č. UR15_0130 uzavření Smluv o užívání obytné místnosti na ubytovně MČ Praha 1 č. UR15_0131 opakovaný finanční dar občanům MČ Praha 1- řešení sociálních dopadů výše nájemného č. UR15_0132 návrh na poskytnutí slevy paušálního poplatku za užívání bytu pro přechodný pobyt v DPS Týnská 17 č. UR15_0156 žádost o souhlas s uzavřením nájemní smlouvy - nebytové prostory v domě č. p. 1933 a 1934, k. ú. Nové Město, Na Poříčí 36 a 38, Praha 1 RMČ Praha 1 neschválila usnesením č. UR15_0140 žádost nájemce nebytového prostoru o pronájem dvou místností v domě č. p. 594, k. ú. Nové Město, Ve Smečkách 26 3. schůze ZMČ Praha 1 dne 27.01.2015 ZMČ Praha 1 schválila usnesením č. UZ15_0031 dodatek č. 4 ke Zřizovací listině příspěvkové organizace Středisko sociálních služeb Usnesení č. 10/15: VSBBP bere na vědomí informaci o materiálech schválených RMČ Praha 1 a ZMČ Praha 1. 8. Uzavření nájemní smlouvy nebytové prostory v domě č. p. 1933 a 1934, k. ú. Nové Město, Na Poříčí 36 a 38, Praha 1 za účelem provozování Centra Seňorina se zaměřením na aktivity podporující udržení a zlepšení kvality života seniorů a poradenskou činnost v oblasti problematiky stárnutí Na základě požadavku ThDr. Klasnové předložila paní předsedkyně Mgr. Chládková Táborská materiál k pilotnímu projektu Denní stacionář Centrum Seňorina, kterým RMČ Praha 1 na svém jednání dne 03.02.2015 usnesením č. UR15_0156 souhlasila s uzavřením nájemní smlouvy na nebytové prostory o celkové výměře 390,86 m2 umístěné ve 2. NP domů č. p. 1933 stojícího na pozemku parc. č. 214 a č. p. 1934 stojícího na pozemku parc. č. 215, vše k. ú. Nové Město, ul. Na Poříčí 36 a 38, Praha 1 společnosti MAUDI s.r.o., IČ: 28897340, a to od 16.2.2015 na dobu 5 let s možností prodloužení o dalších 5 let, za měsíční nájemné ve výši 70.000 Kč, za účelem provozování Centra Seňorina se zaměřením na 4

aktivity podporující udržení a zlepšení kvality života seniorů a poradenskou činnost v oblasti problematiky stárnutí. Přítomní členové VSBBP se shodli na prohlídce nebytových prostor Centra Seňorina, které by měli být speciálně upraveny za účelem šíře poskytovaných služeb. 9. Informace o průběžném řešení podnětů z 1. jednání VSBBP Předsedkyně Mgr. Chládková Táborská předložila členům VSBBP informaci o průběžném řešení jednotlivých podnětů z 1. jednání VSBBP. Mgr. Ulm, MPA se vyjádřil k podnětu týkající se pana Levina, který na Uhelném trhu rozdává jídlo osobám bez přístřeší, rozpráví s nimi a modlí se. Dle informace pana Stejskala, ředitele městské policie Praha 1 navrhuje, aby radní pro bezpečnost JUDr. Solil, předvolal pana Levina a nabídl mu dialog, protože způsobuje shromáždění lidu, kterým shlukuje osoby bez přístřeší do centra a narušuje veřejný pořádek. Podnět bude předán na BEKO. Dále připomněl, že v prosinci 2012 byla přijata novela přestupkového zákona, která umožňuje obcím vykázat na tři měsíce notorické porušovatele zákonů z města. Zákaz pobytu se může ukládat například za konzumaci alkoholu a žebrání v místech, na kterých to zakazují obecní vyhlášky, za toxikomanii, porušování veřejného pořádku či občanského soužití atd. Osoby, které jsou negativně dotčeny pácháním přestupků, mohou na tyto závadové osoby přivolat pomoc městské policie. Paní předsedkyně Mgr. Chládková Táborská požádala Ing. Banzetovou ve spolupráci s Mgr. Vargou, DiS., o přípravu podkladů v oblasti bezdomovectví (přehled terénních programů, včetně financování a časového harmonogramu, které MČ Praha 1 podporuje, přehled grantů za rok 2014, detailní popis Naděje). Mgr. Šárka Chládková Táborská předsedkyně výboru v. r. Součástí zápisu Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku je prezenční listina. 5