Systém EPS tvoří vyhodnocovací ústředna, různé typy hlásičů a koncová a popřípadě ovládaní zařízení. EPS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Systém EPS tvoří vyhodnocovací ústředna, různé typy hlásičů a koncová a popřípadě ovládaní zařízení. EPS"

Transkript

1 Elektrická požární signalizace Elektronická zabezpečovací signalizace Ing. Tomáš Mlčák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB TUO Katedra elektrotechniky fei.vsb.cz/kat420 Technické vybavení budov

2 Elektrická požární signalizace (EPS) Systém EPS tvoří vyhodnocovací ústředna, různé typy hlásičů a koncová a popřípadě ovládaní zařízení. EPS informuje uživatele o vzniku požáru akustickou k a optickou signalizací přímo v objektu nebo pomocí zařízení dálkového přenosu signalizace na stanoviště pultu centrální ochrany, který je umístěn u hasičského záchranného sboru. Ve většině případů p bývá prvním příznakem nebezpečí kouř, který se objevuje dříve než zvýšená teplota, a který rovněž vnejvětší míře způsobuje ohrožení osob. Detekci vzniku požáru zajišťují jí detektory založené na různých principech. Je žádoucí, aby EPS nejen signalizovala vznik požáru, ale aby také dávala signál zařízení zabraňujícímu rozšíření požáru - např. protipožární p větrací zařízení, stabilní hasící zařízení, požární uzávěry otvorů, zejména dveřeavrata,přetlakové ventilátory apod. VŠB

3 Elektrická požární signalizace (EPS) Základní rozdělení EPS - Existují tři druhy systémů EPS Konvenční č na smyčku lze připojit více hlásičů, pokud je hlásič uvedený do poplachu víme pouze, že na smyčce je některý hlásič v poplachu a ústředna neví, který přesně. Adresovatelné o uvedení do poplachu rozhodne hlásič, ústředna ví, který hlásič byl uvedený do poplachu (pozná to podle adresy). Adresace rezistorem (drát navíc, měří elektrický proud) nebo komunikace datová. Analogové tyto hlásiče mají adresu a provádějí měření fyzikálních veličin. Naměřené hodnoty pošlou do ústředny a ta rozhodne o předpoplachu nebo poplachu.

4 Elektrická požární signalizace (EPS) Součásti systému EPS - skládá se z ústředny EPS, tlačítkových a samočinných hlásičů, požárního poplachového zařízení, požárních kabelů, adaptérů a dalšího příslušenství. Ústředna EPS - je zařízení, které přijímá a vyhodnocuje výstupní el. signály hlásičů, signalizuje a vysílá informace o vlastním provozním stavu, ovládá doplňující í zařízení í EPS a přímo či nepřímo ovládá zařízení bránící rozšíření požáru, popř. provádějící protipožární zásah.

5 Elektrická požární signalizace (EPS) Hlásiče požáru - jsou přístroje, které reakcí na daný signál vytváří výstupní el. signál, ato buďď samočinně, ě nebo jsou uvedeny do činnosti osobou. Jejich základní rozdělení je toto: a) tlačítkové hlásiče: Při promáčknutí čelního skla se sepne spínač. Tlačítkové hlásiče umísťujeme tam, kde je stálá přítomnost personálu, do únikových prostor. Sklo je možné nahradit plastovou (nerozbitnou) fólií. b) samočinné hlásiče: Fungují tak, že na základě změn sledovaných fyzikálních veličin se uvedou do poplachového stavu. Hlásiče reagují buďto na přítomnost teploty nebo kouře.

6 Elektrická požární signalizace (EPS) c) ionizační hlásič kouře: Snímacíčást hlásiče se skládá ze dvou komor otevřenéř vnější komory a vnitřní ř polouzavřené referenční komory. V referenční komoře se nachází fólie s malým množstvím radioaktivního Americia 241. Po připojení napájení k hlásiči protéká touto fólií elektrický proud. Jakmile do hlásiče vnikne kouř dojde ke snížení proudu ve vnější komoře a následkem toho vzroste napětí mezi vnější a vnitřní komorou. Tt Toto napětí jeelektronicky k monitorováno a po překročení určité statické hodnoty se hlásič přepne do poplachového módu. V součastné době přestávají být v Evropě používány z ekologických důvodů.

7 Elektrická požární signalizace (EPS) d) optický hlásič kouře: Využívá ke své činnosti pulzující LED umístěnou uvnitř hlásiče. LED je umístěna vkomoře, do které nemůže vniknout světlo z žádného externího zdroje. Do komory však může bez problémů vniknout kouř. Částice kouře způsobí rozptyl světla emitovaného LED a tuto změnu zaregistruje fotodioda, v tom se hlásič přepne do poplachového módu. e) hlásiče teplot: Ke své činnosti využívají termistory. Pokud začne v blízkosti hlásiče rychle vzrůstat teplota, zaregistruje tuto změnu vnější termistor. Vnitřní termistor zaregistruje tuto změnu s určitým zpožděním. Pokud nerovnováha mezi termistory překročí určitou mez, dojde k vyhlášení poplachu. V případě, že teplota vzrůstá pomaleji, zareaguje hlásič na překročení stanovené teploty. Tímto vhodným uspořádáním zajišťuje hlásič včasnější zahlášení poplachu.

8 Elektrická požární signalizace (EPS) EPS slouží ke včasnému rozpoznání příznaků požáru, zvukové aoptické signalizaci i tohoto t stavu a případné aktivaci navazujících požárně-bezpečnostních zařízení (únikové východy, VZT, odvětrání apod.). Komponenty EPS musí zajistit odolnost, jak proti vlivům prostředí (vlhkost, prašnost, nízké teploty, t silné elektromagnetické pole), tak i proti působení nepožárních podnětů, které jsou sofistikovanými metodami zpracování signálu přesně odlišeny od příznaků požáru pro zamezení planých poplachů. p EPS je většinou sestavena z ústředny, k ní připojených automatických a ručních hlásičů a výstupních zařízení.

9 Elektrická požární signalizace (EPS) EPS technologie od českýchý i zahraničních výrobců a dodavatelů: FASS S-Tech elektronis Kvapilik ADI Siemens atd.

10 Struktura EPS s komponenty SIEMENS

11 Str ruktu ura EPS SIEM MENS s kompo onen nty

12 Str ruktu ura EPS SIEM MENS s kompo onen nty

13 Struktura EPS s komponenty SIEMENS

14 Elektronická zabezpečovací signalizace (EZS) EZS se skládá z několika základních komponent: Ústředna Klávesnice Čidla ovládá celý systém, spouští alarm pomocí které se odemyká a zamyká hlídaná oblast dodávají informace ústředně Elektronické zabezpečení je ideální zařízení, které chrání Váš majetek před vandalstvím. Bezpečnostníč systémy mohou být jak dát drátové, tak bezdrátové.

15 Elektronická zabezpečovací signalizace (EZS) Bezdrátové systémy jejich výhodou je snadná instalace, ale na druhou stranu se správce systému musí starat o baterie a jejich stav. Běžně vystačí jedna baterie v bezdrátovém pohybovém čidle cca jeden rok. Samozřejmě je stav baterií indikován jak na samotném čidle,, tak na klávesnici. Drátové systémy jsou naopak náročnější na instalaci, na druhou stranu jsou naprosto bezúdržbové. Všechny komponenty jsou napájeny z centrálního zdroje, který je navíc zálohovaný, takže i při výpadku proudu jecelý bezpečnostní systém plně funkční.

16 Elektronická zabezpečovací signalizace (EZS) Celou hlídanou oblast lze rozdělit do několika zón. Tím pádem můžete nadefinovat, kdomůže do jakých prostor. Jednotlivé zóny je pak možno hlídat nezávisle na sobě. Protože můžete nadefinovat více kódů pro odemykání systému, lze pomocí EZS sledovat také docházku. Na připojeném počítači pak lze vyhodnotit příchody a odchody pro každého zaměstnance zvlášť.

17 Elektronická zabezpečovací signalizace (EZS) EZS mohou být napojeny na centrální dispečerské pracoviště prostřednictvím t telefonních komunikátorů ů a JTS (pevné telefonní vedení), radiových vysílačů a GSM bran. Tyto systémy jsou dodávány v provedení jak pro použití ve vnitřních prostorách, tak pro použití ve složitých klimatických podmínkách (venkovní prostory). Soubory EZS je dále možné rozšířit o tísňové hlásiče (pevné, mobilní), které zajišťují ochranu osob v případě jejich napadení nebo ohrožení, o čidla indikující vznik požáru a průmyslové hlásiče prostředí, kterými jsou detektory úniku plynu, vlhkosti, zaplavení, teploty atd.

18 Elektronická zabezpečovací signalizace (EZS) EZS technologie od českých i zahraničních výrobců a dodavatelů: d Jablotron FASS S-Tech elektronis Paradox Security Siemens Bentel Security Visonici Ltd. i DSC Group Optex atd.

ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu)

ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu) Střední průmyslová škola elektrotechnická a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Žatci ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu) Datum vypracování: 18.5.2011

Více

VY_32_INOVACE_OV_3.ME_01_Dělení ČIDEL EZS. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

VY_32_INOVACE_OV_3.ME_01_Dělení ČIDEL EZS. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Tematická oblast Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0581 VY_32_INOVACE_OV_3.ME_01_Dělení ČIDEL EZS Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Petr Sloup

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0581 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_OV_3.ME_07_Požární detektory Název školy Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Autor Petr Sloup Tematická oblast Odborný

Více

ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY (EZS) JSOU FINANČNĚ MNOHEM DOSTUPNĚJŠÍ, NEŽ SI ŘADA LIDÍ MYSLÍ.

ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY (EZS) JSOU FINANČNĚ MNOHEM DOSTUPNĚJŠÍ, NEŽ SI ŘADA LIDÍ MYSLÍ. ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY (EZS) JSOU FINANČNĚ MNOHEM DOSTUPNĚJŠÍ, NEŽ SI ŘADA LIDÍ MYSLÍ. Cenově jsou srovnatelné například s běžnými elektrickými spotřebiči, které jsou v každé domácnosti samozřejmostí.

Více

je zvoleným způsobem (po telefonu nebo internetu) o situaci

je zvoleným způsobem (po telefonu nebo internetu) o situaci Elektronické zabezpečení bytů a domů zpracoval: Tomáš Petřík MU PdF EZS-elektronické zabezpečovací systémy EZS jsou významným pomocníkem při ochraně majetku. Hlavní funkcí EZS je vyhlášení poplachu v případě

Více

SMS farm security. GPS cow tracker

SMS farm security. GPS cow tracker SMS farm security GPS cow tracker Sledovací GPS zařízení přizpůsobené pro monitoring pohybu zvířat na pastvině. Zařízení je umístění na krčním obojku, do kterého je integrováno 8 ks solárních panelů pro

Více

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011

NAM technology. Uživatelský manuál. REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM technology Uživatelský manuál REGGAE alarm verze: 1.01 07/2011 NAM system, a.s. Petra Cingra 840, 735 11 Orlová, Obchodní oddìlení divize PCO: Tel.: +420 596 531 140, GSM: +420 603 479 095, e-mail:

Více

Modelový příklad zabezpečení domu

Modelový příklad zabezpečení domu Modelový příklad zabezpečení domu V tomto případě se jedná o přízemní vesnický domek se sedlovou střechou (zemědělská usedlost) z počátku 20.století. Okna jsou orientována směrem do ulice (zleva: koupelna,

Více

NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU varianta č.1

NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU varianta č.1 NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU varianta č. Dodavatel Zákazník Jakub Rulec 420608964464 jr@itbusiness.cz IČ: 27449688 DIČ:CZ27449688 Jiráskova Mnichovo Hradiště 295 0 Jakub Novák Jakub Novák Praha 8 Nabídka

Více

NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU varianta č.1

NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU varianta č.1 NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU varianta č.1 Dodavatel Petr M. Vaněček +420 724 331 985 vanecek@mpcom.cz Martin Pesler IČ: 60357550 DIČ:CZ7211143841 Kovácká 7c Brno 61800 Zákazník Vzorový zákazník Vzorová

Více

Bezpečnostní centrála EMB 7300

Bezpečnostní centrála EMB 7300 Bezpečnostní centrála EMB 7300 slouží pro zálohované ovládání pohonů v systémech požárního odvětrání s možností denního větrání. Centrála je určena pro ruční i automatické ovládání elektropohonů na 24

Více

NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU varianta č.1

NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU varianta č.1 NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU varianta č.1 Dodavatel Jan Smolík 601551788 jan.smolik@moehr.cz MOEHR,s.r.o. IČ: 26446430 DIČ:CZ26446430 Kladenská Úhonice 25218 Zákazník UNI Nabídka č. 11114 Úhonice Vážený

Více

Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy

Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy Zadání 1. Seznamte se s funkcemi modelu Zabezpečení a správa budovy. 2. Seznamte se s možnostmi programu GB 060 Control Panel. 3. Ověřte funkčnost bezpečnostního

Více

MODEL ZABEZPEČENÍ BYTU

MODEL ZABEZPEČENÍ BYTU Středoškolská technika 2010 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT MODEL ZABEZPEČENÍ BYTU Jakub Kubík Střední průmyslová škola elektrotechnická V Úžlabině 320, Praha 10 Jedná se o

Více

Systém je deaktivován. Ústředna EZS Easy Series Snadné zabezpečení

Systém je deaktivován. Ústředna EZS Easy Series Snadné zabezpečení Systém je deaktivován Ústředna EZS Easy Series Snadné zabezpečení Zabezpečení je nejdůležitější Samozřejmě chcete své domácnosti nebo malému podniku zajistit nejlepší možné zabezpečení. 2 Ústředna EZS

Více

Ceny typových instalací

Ceny typových instalací Ceny typových instalací Bezplatná zákaznická linka 800 800 522 www.jablotron.cz Alarm Jablotron 100 Vážený zákazníku, instalace elektronického zabezpečovacího systému JABLOTRON 100 je odbornou záležitostí,

Více

Téma: Elektrická požární signalizace. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz

Téma: Elektrická požární signalizace. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Fyzická bezpečnost Téma: Elektrická požární signalizace Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém

Více

Ceny typových instalací. Alarm Jablotron 100

Ceny typových instalací. Alarm Jablotron 100 Ceny typových instalací Alarm Jablotron 100 Vážený zákazníku, instalace elektronického zabezpečovacího systému JABLOTRON 100 je odbornou záležitostí, kterou by měly provádět pouze proškolené montážní

Více

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje. Česká asociace hasičských důstojníků. Václav Komárek

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje. Česká asociace hasičských důstojníků. Václav Komárek Václav Komárek 1 Počet požárů a úmrtí v objektech pro bydlení a ubytování v závislosti na denní době Počet požárů Mrtví při požárech 35 % v noci 65 % ve dne 30 % ve dne 70 % v noci 2 Specifika prostor

Více

OCHRANA PROTI ODPOSLECHU

OCHRANA PROTI ODPOSLECHU OCHRANA PROTI ODPOSLECHU Jiří Bittner ELBI-ELECTRONICS Praha 3/2007 OCHRANA PROTI ODPOSLECHU I. Vymezení nebezpečí a hrozeb ochrana informací - lidský faktor telekomunikační provoz stavebně technický stav

Více

Elektronická požární signalizace

Elektronická požární signalizace Elektronická požární signalizace Ústředny a tabla obsluhy MHU 110 Firexa 06XP.7610431 Ústředna analogová - 256 adres, NBÚ 39850 MHU 111 Firexa 06XP.7610481 Ústředna analogová - 512 adres, NBÚ 69850 MHS

Více

Univerzální modul rozhraní DDM800

Univerzální modul rozhraní DDM800 Univerzální modul rozhraní DDM800 Informace o produktu Univerzální modul rozhraní DDM800 Úvod Univerzální adaptér DDM800 byl uveden na trh v červenci 2009. Modul je primárně určen jako rozhraní pro připojení

Více

Zabezpečená a chytrá firma. Zabezpečovací systém JABLOTRON 100 s unikátní aplikací MyJABLOTRON

Zabezpečená a chytrá firma. Zabezpečovací systém JABLOTRON 100 s unikátní aplikací MyJABLOTRON Zabezpečená a chytrá firma Zabezpečovací systém JABLOTRON 100 s unikátní aplikací MyJABLOTRON Zabezpečení a kontrola firmy v jednom Intuitivní ovládání dvěma tlačítky JABLOTRON 100 je univerzální systém

Více

NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU Bytový dům

NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU Bytový dům NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU Bytový dům Dodavatel Zákazník Jakub Rulec 420608964464 jr@itbusiness.cz IČ: 27449688 DIČ:CZ27449688 Jiráskova Mnichovo Hradiště 295 0 Jakub Novák Jakub Novák Praha 8 Nabídka

Více

Ústředny. Ústředny EZS. Základní funkce ústředen EZS

Ústředny. Ústředny EZS. Základní funkce ústředen EZS Přednášející: Cvičící: 4. Ústředny EZS Prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. husak@fel.cvut.cz tel.: 2 2435 2267 Ing. Tomáš Vítek vitekt1@fel.cvut.cz tel.: 2 2435 2053 http://micro.feld.cvut.cz 1 Základní funkce

Více

Znáte zařízení na odvod kouře a tepla?

Znáte zařízení na odvod kouře a tepla? Znáte zařízení na odvod kouře a tepla? Datum vydání: 19.05.2009 v.a.d. Součást preventivních opatření požární ochrany tvoří kategorie zařízení na odvod kouře a tepla. Pokud dojde k požáru, představují

Více

digitální proudová smyčka - hodnoty log. 0 je vyjádří proudem 4mA a log. 1 proudem 20mA

digitální proudová smyčka - hodnoty log. 0 je vyjádří proudem 4mA a log. 1 proudem 20mA Měření a regulace připojení čidel Ing. Tomáš Mlčák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB TUO Katedra elektrotechniky www.fei.vsb.cz/kat420 Elektrická zařízení a rozvody v budovách Proudová smyčka

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Ústředna CS-121-230

NÁVOD K OBSLUZE. Ústředna CS-121-230 NÁVOD K OBSLUZE Ústředna CS-121-230 ÚSTŘEDNA CS-121-230 Napájení ústředny 230Vst (-15/+10%) 50Hz příkon max. 4,5VA podle připojeného snímače Počet analogových vstupů 1x 4 20mA Zdroj pro snímač (vestavěný)

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE TECHNICKÁ ZPRÁVA Elektrická požární signalizace Josef Kuřátko 1. Úvod Předmětem této projektové dokumentace je návrh systému elektrické

Více

Požárně bezpečnostní zařízení z hlediska požadavků požární bezpečnosti staveb

Požárně bezpečnostní zařízení z hlediska požadavků požární bezpečnosti staveb Požárně bezpečnostní zařízení z hlediska požadavků požární bezpečnosti staveb Požadavky požární bezpečnosti v projektové dokumentaci stavby Vyhláška č.246/2001 Sb. o požární prevenci, 41. Projektová dokumentace

Více

I. Základní pojmy a zkratky. - provedení koordinační funkční zkoušky EPS a navazujících zařízení,

I. Základní pojmy a zkratky. - provedení koordinační funkční zkoušky EPS a navazujících zařízení, TECHNICKÉ A ORGANIZAČNÍ PODMÍNKY pro připojení elektrické požární signalizace prostřednictvím zařízení dálkového přenosu na pult centralizované ochrany operačního střediska Hasičského záchranného sboru

Více

Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit.

Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit. www.asociacebezpecnaskola.cz Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit. Fyzická ochrana datových úložišť Návrh technických prostředků zabezpečení Bezpečnost

Více

O V L Á D A C Í A A U T O M A T I Z A Č N Í T E C H N I K A

O V L Á D A C Í A A U T O M A T I Z A Č N Í T E C H N I K A O V L Á D A C Í A A U T O M A T I Z A Č N Í T E C H N I K A UC-216 přijímač UC-222 přijímač UC-01/RC-01 přijímač/vysílač UC-01 RC-01 UC-216 je modul tříkanálového přijímače kódovaného rádiového signálu.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A.3.4. PROJEKT EPS A EZS. Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03

TECHNICKÁ ZPRÁVA A.3.4. PROJEKT EPS A EZS. Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03 Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03 TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STŘELNICE V AREÁLU MĚSTSKÉHO STADIONU VE VÍTKOVICÍCH A.3.4. PROJEKT EPS A EZS Vypracoval: Ing. Pavel Vank

Více

prostředků při minimálních provozních nákladech. Inteligentní budovy jsou označovány EIBG European Intelligent Building Group.

prostředků při minimálních provozních nákladech. Inteligentní budovy jsou označovány EIBG European Intelligent Building Group. Systémová technika budov Ing. Tomáš Mlčák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB TUO Katedra elektrotechniky www.fei.vsb.cz/kat452 Technická zařízení budov III Fakulta stavební Inteligentní budova

Více

MADE TO PROTECT. zabezpečovací systém

MADE TO PROTECT. zabezpečovací systém MADE TO PROTECT zabezpečovací systém zabezpečovací ústředna Váš system může být: drátový bezdrátový hybridní Bezdrátová komunikace na frekvenci 433 MHz: obousměrná s klávesnicí PRF-LCD-WRL a se sirénou

Více

Návod k výběru vhodné GSM brány

Návod k výběru vhodné GSM brány Návod k výběru vhodné GSM brány Obsah dokumentu: Popis dokumentu:...1 Co je to GSM brána?...1 K čemu se používá:...1 Základní dělení GSM bran:...1 Univerzální GSM brány:...2 Systémové GSM brány:...3 Koncová

Více

Systém RADOM SECURITY a RADOM SECURITY FIRE pro zabezpečení objektů

Systém RADOM SECURITY a RADOM SECURITY FIRE pro zabezpečení objektů Systém RADOM SECURITY a RADOM SECURITY FIRE pro zabezpečení objektů Vydání: červenec 09 Modulu přepínání telefonní linky 2009, RADOM s.r.o. Jiřího Potůčka 259 530 09 Pardubice tel.: +420 466 414 211 fax:

Více

Ceník Výrobce: Timpex s.r.o., Dukelská 128, Hanušovice, Česká republika, tel./fax: ,

Ceník Výrobce: Timpex s.r.o., Dukelská 128, Hanušovice, Česká republika, tel./fax: , Ceník 2016 Výrobce: Timpex s.r.o., Dukelská 128, 788 33 Hanušovice, Česká republika, tel./fax: +420 583 231 437, email: info@timnet.cz, www.timnet.cz SETY Základní set Základní set 40100 15 177,- Kč Doporučené

Více

Druhy SSHZ: Mlhová stabilní hasicí zařízení (MHZ); Sprejová stabilní hasicí zařízení (RHZ); Pěnová stabilní hasicí zařízení (FHZ);

Druhy SSHZ: Mlhová stabilní hasicí zařízení (MHZ); Sprejová stabilní hasicí zařízení (RHZ); Pěnová stabilní hasicí zařízení (FHZ); Ing. Martin Bebčák SSHZ Samočinné stabilní hasicí zařízení slouží k uhašení, potlačení popř. uvedení požáru pod kontrolu na základě automatického či jiného zjištění požáru, tak aby likvidace tohoto požáru

Více

NÁVOD K OBSLUZE. ústředna CS-484E-3

NÁVOD K OBSLUZE. ústředna CS-484E-3 NÁVOD K OBSLUZE ústředna CS-484E-3 OBSAH 1. Popis 2. Technické informace 3. Čelní panel 4. Stabilizační interval 5. Zobrazení a inicializace alarmů 6. Funkce "FAULT" 7. Instalace a údržba 8. Upozornění

Více

Nová generace zabezpečovací elektroniky

Nová generace zabezpečovací elektroniky ARGUS Kouřové hlásiče Nová generace zabezpečovací elektroniky www.schneider-electric.com Nové nadstandardní funkce Hlásiče kouře ARGUS mají inovované funkce, které byly speciálně navrženy pro různé oblasti

Více

Bezpečí bez starostí. elektrická požární signalizace. analogový adresovatelný systém. konvenční systém

Bezpečí bez starostí. elektrická požární signalizace. analogový adresovatelný systém. konvenční systém Bezpečí bez starostí elektrická požární signalizace analogový adresovatelný systém konvenční systém Sídlo společnosti: Provozovna: Lites Liberec s.r.o. Oblouková 135 463 03 Stráž nad Nisou Lites Liberec

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Hlásič pohybu a hluku "SAFE-MAN" - "Bezpečný člověk" Obj. č.: 765 477

NÁVOD K OBSLUZE. Hlásič pohybu a hluku SAFE-MAN - Bezpečný člověk Obj. č.: 765 477 NÁVOD K OBSLUZE Hlásič pohybu a hluku "SAFE-MAN" - "Bezpečný člověk" Obj. č.: 765 477 Zařízení umožňuje indikaci pohybu a indikaci hluku v blízkém okolí.. Lze jej používat jako stacionární pro úlohy dozorování

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Ústředna CS-121-24

NÁVOD K OBSLUZE. Ústředna CS-121-24 NÁVOD K OBSLUZE Ústředna CS-121-24 ÚSTŘEDNA CS-121-24 Napájení ústředny 24Vss (-10/+10%) příkon max. 4,5VA podle připojeného snímače Počet analogových vstupů 1x 4 20mA Zdroj pro snímač (vestavěný) 24Vss

Více

CS1140 Systém elektrické požární signalizace

CS1140 Systém elektrické požární signalizace CS1140 Systém elektrické požární signalizace EP7F-Z2 AlgoRex Modulární, mikroprocesorem řízený systém elektrické požární signalizace Čtyři různé typy stanic volně kombinovatelné na zokruhované síti systému

Více

Při ochraně Vašeho majetku spoléhejte na silného partnera a spolehlivou technologii. Galaxy Flex

Při ochraně Vašeho majetku spoléhejte na silného partnera a spolehlivou technologii. Galaxy Flex Galaxy Flex Integrovaný systém zabezpečení a kontroly vstupu výrobce Honeywell Galaxy Flex Při ochraně Vašeho majetku spoléhejte na silného partnera a spolehlivou technologii Spolehlivý zabezpečovací systém

Více

GSM-01. Pro lepší pochopení tohoto výrobku, přečtěte si uživatelská příručka důkladně před použitím.

GSM-01. Pro lepší pochopení tohoto výrobku, přečtěte si uživatelská příručka důkladně před použitím. GSM-01 Pro lepší pochopení tohoto výrobku, přečtěte si uživatelská příručka důkladně před použitím. Dovozce a prodejce: www.alarmy-zabezpeceni.cz Hanse Ledwinky 200 742 21 Kopřivnice Česká republika Tel:

Více

FDSB221, FDSB229 Akustická patice, Akustická patice s majákem

FDSB221, FDSB229 Akustická patice, Akustická patice s majákem FDSB221, FDSB229 Akustická patice, Akustická patice s majákem adresovatelný (FDnet) Sinteso Akustická patice FDSB221 a Akustická patice s majákem FDBS229 Výběr z 11 tónů, programovatelné 2 úrovně aktivace

Více

OBSLUŽNÉ POLE POŽÁRNÍ OCHRANY FBF 3

OBSLUŽNÉ POLE POŽÁRNÍ OCHRANY FBF 3 OPPO FBF-3 OBSLUŽNÉ POLE POŽÁRNÍ OCHRANY FBF 3 VdS Nr. G 200 122 Obsah 1.0 Popis Strana 2 2.0 Technická data Strana 2 3.0 Montáž Strana 3 4.0 Popis panelu Strana 3 5.0 Elektrické zapojení Strana 4 6.0

Více

TSZ-200 ŘÍZENÍ, KONTROLA A NAPÁJENÍ POŽÁRNÍCH ODVĚTRÁVACÍCH SYSTÉMŮ. bránících šíření kouře a tepla a požárních hlásičů

TSZ-200 ŘÍZENÍ, KONTROLA A NAPÁJENÍ POŽÁRNÍCH ODVĚTRÁVACÍCH SYSTÉMŮ. bránících šíření kouře a tepla a požárních hlásičů ŘÍZENÍ, KONTROLA A NAPÁJENÍ POŽÁRNÍCH ODVĚTRÁVACÍCH SYSTÉMŮ TSZ-200» Ovládání, napájení a kontrola chodu zařízení v rámci systémů bránících šíření kouře a tepla a požárních hlásičů» Použití ve velkoplošných

Více

Přístupové moduly PAL Electronic Systems řady SmartGate. Základní přehled

Přístupové moduly PAL Electronic Systems řady SmartGate. Základní přehled Přístupové moduly PAL Electronic Systems řady SmartGate Základní přehled SmartGate Jednoduchá přístupovka přes GSM / Bluetooth / 3G Co řeší? Velmi jednoduše nasaditelný přístupový systém s jednoduchým

Více

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Teplota Vlhkost CO 2 Rosný bod Atmosférický tlak Analogový signál Dvoustavové událostí Čítací vstup Bateriové záznamníky Dataloggery Bateriové záznamníky

Více

Katalog autonomních hlásičů (detektorů) požáru/kouře, oxidu uhelnatého

Katalog autonomních hlásičů (detektorů) požáru/kouře, oxidu uhelnatého Katalog autonomních hlásičů (detektorů) požáru/kouře, oxidu uhelnatého Vaším distributorem uvedených produktů je: Kominictví David Strnad 517 91 Deštné v Orlických horách 112E IČ: 888 65 312 T: +420 732

Více

EPS - adresné požární ústředny - adresné požární systémy KILSEN

EPS - adresné požární ústředny - adresné požární systémy KILSEN EPS - adresné požární ústředny - adresné požární systémy KILSEN 003.1.4.13 - adresná tlačítka řady 700 konc. cena dealer. cena moje cena DMN-782 Průhledný kryt pro tlačítkový hlásič DMN-700, DM-2010 a

Více

Building Technologies. Siemens, s.r.o. Divize Building Technologies Evropská 33a 160 00 Praha 6 www.siemens.cz/sbt www.siemens.

Building Technologies. Siemens, s.r.o. Divize Building Technologies Evropská 33a 160 00 Praha 6 www.siemens.cz/sbt www.siemens. Building Technologies Siemens, s.r.o. Divize Building Technologies Evropská 33a 160 00 Praha 6 www.siemens.cz/sbt www.siemens.com/homesecurity Podléhá změnám bez předchozího upozornění. Vytištěno v České

Více

Ústředna EPS a řízení SHZ 8010 série 3. Certifikace G Jmenovitý proud Jmenovité napětí. Teplota okolního prostředí

Ústředna EPS a řízení SHZ 8010 série 3. Certifikace G Jmenovitý proud Jmenovité napětí. Teplota okolního prostředí LMST 8010 série 3 Příklad zapojení 788012 Ústředna EPS a řízení SHZ 8010 série 3 Certifikace G 205064 Řídící systém SHZ s integrovanou částí detekce požáru pro jednu oblast hašení dle VdS 2496. Ústředna

Více

POŽÁRNÍ DETEKTORY VAR-TEC

POŽÁRNÍ DETEKTORY VAR-TEC Požární detektory VAR-TEC POŽÁRNÍ DETEKTORY VAR-TEC manuál Autonomní detektory se sirénou napájené baterií FDA-730-HR teplotní FDA-739-S opticko kouřový Tato dokumentace je vytvořena pro potřeby společnost

Více

Uživatelský manuál JA-65 Maestro

Uživatelský manuál JA-65 Maestro Uživatelský manuál JA-65 Maestro Signálky událostí Informují co se v systému stalo, údaj na displeji upřesňuje, odkud je událost hlášena. Poplach poplach vyvolaný vniknutím do objektu, kouřem, plynem apod.

Více

Systém je deaktivován. Ústředna EZS - Easy Series Snadné zabezpečení s využitím wlsn* * bezdrátová lokální bezpečnostní síť

Systém je deaktivován. Ústředna EZS - Easy Series Snadné zabezpečení s využitím wlsn* * bezdrátová lokální bezpečnostní síť Systém je deaktivován Ústředna EZS - Easy Series Snadné zabezpečení s využitím wlsn* * bezdrátová lokální bezpečnostní síť 2 Zabezpečení je nejdůležitější Samozřejmě chcete své domácnosti nebo malému podniku

Více

EZS Legislativa. Stupně zabezpečení dle ČSN EN 50131-1

EZS Legislativa. Stupně zabezpečení dle ČSN EN 50131-1 EZS Legislativa platná norma ČSN EN 50131 (nedopracovaná) Poplachové systémy, EZS zkoušku zařízení provádí TestAlarm, EZÚ, VUMV apod., certifikaci NBÚ, ČAP, příp. AGA Stupně zabezpečení dle ČSN EN 50131-1

Více

6. NÁVRH ZABEZPEČOVAC RNICÍ 485

6. NÁVRH ZABEZPEČOVAC RNICÍ 485 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta elektrotechnická Katedra mikroelektroniky 6. ZABEZPEČOVAC OVACÍHO SYSTÉMU SE SBĚRNIC RNICÍ 485 Tomáš Vítek ZADÁNÍ 1. Navrhnout model komplexního zabezpečení

Více

POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB

POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB Radek Procházka (prochazka@fel.cvut.cz) Projektování v elektroenergetice ZS 2010/11 PRÁVNÍ RÁMEC ( požární kodex ) Zákon č. 133/1985 Sb. o požární ochraně (ve znění 186/2006 Sb.)

Více

Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23

Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23 Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23 Napájecí zdroj NZ23 slouží k napájení jednoho nebo více kusů detektorů plynu. Zdroj NZ23 umožňuje také zpracovat výstupní signál z detektorů. Relé, která

Více

Zabezpečovací systémy

Zabezpečovací systémy Zabezpečovací systémy GSM/SMS Alarm PODPORA 50 BEZDRÁTOVÝCH SENZORŮ, 110dB SIRÉNA Zabezpečovací systém 01 je elegantní systém vhodný pro ochranu vašeho bytu, domu, chaty nebo garáže... Snadno instalovatelný

Více

Technická specifikace zakázky. Příloha č.4. Požadavek zadavatele. Vyplní uchazeč. 10. Dle zadavatele

Technická specifikace zakázky. Příloha č.4. Požadavek zadavatele. Vyplní uchazeč. 10. Dle zadavatele Příloha č. Technická specifikace zakázky Položka KS Technický popis minimální požadované parametry Deska na panely PZTS 10 Požadavek zadavatele Deska bude umožňovat grafický pohled na prvek v sestavě zabezpečovacího

Více

Systém RADOM SECURITY pro zabezpečení objektů

Systém RADOM SECURITY pro zabezpečení objektů Systém RADOM SECURITY pro zabezpečení objektů Vydání: leden 2009 Návod na obsluhu signalizačního zařízení 2009, RADOM s.r.o. Jiřího Potůčka 259 530 09 Pardubice tel.: +420 466 414 211 fax: +420 466 413

Více

NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU Rodinný dům - dvougenerační

NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU Rodinný dům - dvougenerační NÁVRH ZABEZPEČOVACÍHO SYSTÉMU Rodinný dům - dvougenerační Dodavatel Zákazník Jakub Rulec 40608964464 jr@itbusiness.cz IČ: 7449688 DIČ:CZ7449688 Jiráskova Mnichovo Hradiště 95 0 Jakub Novák Jakub Novák

Více

Poruchová signalizace. na DIN lištu pro 8 vstupů 230VAC nebo 24VAC/DC, s napájením 230V

Poruchová signalizace. na DIN lištu pro 8 vstupů 230VAC nebo 24VAC/DC, s napájením 230V C 201 Poruchová signalizace na DI lištu pro 8 vstupů 230VAC nebo 24VAC/DC, s napájením 230V PVA82 Poruchová signalizace PVA82 je konstruována jako stavebnicový modul v plastové krabičce s krytím IP 40.

Více

Bateriové záznamníky. Vestavěný GSM modem napájený z baterií SMS alarmové zprávy Sběr dat do Comet databázového softwaru a Comet cloudu

Bateriové záznamníky. Vestavěný GSM modem napájený z baterií SMS alarmové zprávy Sběr dat do Comet databázového softwaru a Comet cloudu Bateriové záznamníky Vestavěný GSM modem napájený z baterií SMS alarmové zprávy Sběr dat do Comet databázového softwaru a Comet cloudu Bateriové záznamníky Dataloggery s GSM modemem Klávesnice se dvěma

Více

L.A.S.O., spol. s r.o. Studánková 522, 140 00 Praha - Mlýnská 258/7, 682 01 Vyškov Tel./fax: 517 343 127 mobil: 608 541 392 e-mail:

L.A.S.O., spol. s r.o. Studánková 522, 140 00 Praha - Mlýnská 258/7, 682 01 Vyškov Tel./fax: 517 343 127 mobil: 608 541 392 e-mail: KVALITNÍ ALARM PROFESIONÁLNÍ MONTÁŽ NEPŘETRŽITÝ DOHLED ZÁSAH PŘI POPLACHU ZÁRUKA 5 LET POJIŠTĚNÍ PROTI PŘEKONÁNÍ ALARMU www.bezpecnydomov.com L.A.S.O., spol. s r.o. Studánková 522, 140 00 Praha - Mlýnská

Více

P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í S T A V B Y

P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í S T A V B Y 2016/05/11 Ras P O Ž Á R N Ě B E Z P E Č N O S T N Í Ř E Š E N Í S T A V B Y Název projektu: Instalace elektrické požární signalizace Místo stavby: ul. Šunychelská 1201, Nový Bohumín parc. č. 1537/7 a

Více

předseda představenstva SD Bohemia Group a.s.

předseda představenstva SD Bohemia Group a.s. Schválil: Zpracoval: Ing. Miloš Frýbert předseda představenstva SD Bohemia Group a.s. Tomáš Repper Platnost: od 1. 11. 2016 1/6 Obsah: 1. Platnost Provozního řádu 2. Vstup do objektu a obsluha centrálního

Více

K+B Elektro-Technik s.r.o. Domažlická 1141/172a Plzeň Skvrňany tel fax Z. Beneš. Z. Beneš

K+B Elektro-Technik s.r.o. Domažlická 1141/172a Plzeň Skvrňany tel fax Z. Beneš. Z. Beneš revize 0 strana 2 ze 7 Projektant této části K+B Elektro-Technik s.r.o. Domažlická 1141/172a 318 00 Plzeň Skvrňany tel. 377832155 fax 377832119 Zodpovědný projektant Vypracoval Z. Beneš Z. Beneš Kontroloval

Více

Praktický návod. Inteligentní elektroinstalace obytného domu Ego-n

Praktický návod. Inteligentní elektroinstalace obytného domu Ego-n Praktický návod Inteligentní elektroinstalace obytného domu Ego-n 1. Vytvoření nového projektu 2. Nastavení komunikace Informace o projektu Nastavení domu (rozsáhlé projekty) 1. 2. 3. 4. Přidání elementu

Více

Autonomní samočinný hasicí systém ASHS

Autonomní samočinný hasicí systém ASHS Autonomní samočinný hasicí systém ASHS ASTRA SECURITY, a.s. projekce, distribuce, instalace, údržba a servis Divize Fire: Elektrická požární signalizace (EPS) Hasicí systémy (ASHS, SHZ, GHZ) Přenosné hasicí

Více

Bezpečnostní inženýrství. - Detektory požárů a senzory plynů -

Bezpečnostní inženýrství. - Detektory požárů a senzory plynů - Bezpečnostní inženýrství - Detektory požárů a senzory plynů - Úvod 2 Včasná detekce požáru nebo úniku nebezpečných látek = důležitá součást bezpečnostního systému Základní požadavky včasná detekce omezení

Více

Bezpečnostní centrála PAN SCU

Bezpečnostní centrála PAN SCU Bezpečnostní centrála PAN SCU slouží pro zálohované ovládání pohonů v systémech požárního odvětrání s možností denního větrání. Centrála je určena pro ruční i automatické ovládání elektropohonů na 24 VDC

Více

Jednou z nejdůležitějších součástí elektrických zařízení tvoří rozvodná zařízení. Provádí se zde: Jištění Ovládání

Jednou z nejdůležitějších součástí elektrických zařízení tvoří rozvodná zařízení. Provádí se zde: Jištění Ovládání Rozváděče Ing. Tomáš Mlčák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB TUO Katedra elektrotechniky http://fei1.vsb.cz/kat420 Technická zařízení budov III Fakulta stavební Rozváděče Jednou z nejdůležitějších

Více

STAVBA ZABEZPEČENÍ 50 DŮM&ZAHRADA

STAVBA ZABEZPEČENÍ 50 DŮM&ZAHRADA 50 DŮM&ZAHRADA BÁT! PŘESTAŇTE SE Většina lidí považuje svoje obydlí za zabezpečené proti nezvaným návštěvníkům, nicméně velká část z nich se přesto obává vloupání. Elektronické zabezpečovací zařízení (EZS)

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0581 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_OV_3.ME_09_Test Čidla EZS Název školy Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Autor Petr Sloup Tematická oblast Odborný

Více

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU Usměrňovač 24V / 10A KE 230-24-10 BP Pražská energetika, a. s. Datum 08/2005 1 Popis zařízení Zařízení KE 230-24-10 BP slouží k napájení zařízení stejnosměrným

Více

Galaxy Flex ZABEZPEČENÍ, KTERÉ ODPOVÍDÁ VAŠEMU PODNIKÁNÍ I ŽIVOTNÍMU STYLU. Chraňte svůj majetek

Galaxy Flex ZABEZPEČENÍ, KTERÉ ODPOVÍDÁ VAŠEMU PODNIKÁNÍ I ŽIVOTNÍMU STYLU. Chraňte svůj majetek Galaxy Flex ZABEZPEČENÍ, KTERÉ ODPOVÍDÁ VAŠEMU PODNIKÁNÍ I ŽIVOTNÍMU STYLU Chraňte svůj majetek Naprosto bezpečné Hledáte zabezpečovací systém, který je... Vysoce efektivní, ale současně cenově dostupný?

Více

ve smyslu zákonů 352 a 353/99Sb a následných vyhlášek MŽP ČR zejména č. 8/2000Sb.

ve smyslu zákonů 352 a 353/99Sb a následných vyhlášek MŽP ČR zejména č. 8/2000Sb. Strana 1 z 1 27/3/2002 Detekční systém nebezpečných plynů v provozních budovách ve smyslu zákonů 352 a 353/99Sb a následných vyhlášek MŽP ČR zejména č. 8/2000Sb. Vnější havarijní systémy pro rozsáhlé provozy

Více

Návrh systému služeb pro inteligentní dům s využitím bezdrátové sběrnice KNX

Návrh systému služeb pro inteligentní dům s využitím bezdrátové sběrnice KNX 1 Portál pre odborné publikovanie ISSN 1338-0087 Návrh systému služeb pro inteligentní dům s využitím bezdrátové sběrnice KNX Vávra David Elektrotechnika 17.08.2012 1. Co je inteligentní dům Tento článek

Více

FDCW221, DOW1171, SMF6120, SMF121 Bezdrátové prvky elektrické požární signalizace

FDCW221, DOW1171, SMF6120, SMF121 Bezdrátové prvky elektrické požární signalizace FDCW221, DOW1171, SMF6120, SMF121 Bezdrátové prvky elektrické požární signalizace adresovatelné (FDnet) Sinteso TM Úplná integrace do systému elektrické požární signalizace FS20 Společný provoz drátových

Více

NÁVOD K OBSLUZE. ústředna CS-484E-3

NÁVOD K OBSLUZE. ústředna CS-484E-3 NÁVOD K OBSLUZE ústředna CS-484E-3 OBSAH 1. Popis 2. Technické informace 3. Čelní panel 4. Stabilizační interval 5. Zkouška funkčnosti modulu 6. Zobrazení a inicializace alarmů 7. Funkce "FAULT" 8. Instalace

Více

Nejrychlejší varování pred požárem

Nejrychlejší varování pred požárem Nejrychlejší varování pred požárem Produkty FireAngel Wi-Safe 2 Profesionální a sofistikované rešení pro komplexní protipožární ochranu Špicková technologie Inteligentní způsob detekce Dlouhá životnost

Více

Konvenční manuální hlásiče požáru pro oblasti s nebezpečím výbuchu

Konvenční manuální hlásiče požáru pro oblasti s nebezpečím výbuchu Systémy EPS Konvenční manuální hlásiče požáru pro oblasti s nebezpečím výbuchu Konvenční manuální hlásiče požáru pro oblasti s nebezpečím výbuchu www.boschsecuritysystems.cz Konvenční manuální hlásiče

Více

PIR detektor pohybu JS-10 HARMONY. Detektor rozbití skla GBS-210 VIVO. Magnetický dveřní kontakt SA-200, SA-201

PIR detektor pohybu JS-10 HARMONY. Detektor rozbití skla GBS-210 VIVO. Magnetický dveřní kontakt SA-200, SA-201 Komponenty EZS Detektory: PIR detektor pohybu JS-10 HARMONY PIR detektor pohybu JS-20 LARGO Detektor rozbití skla GBS-210 VIVO Magnetický dveřní kontakt SA-200, SA-201 Přejezdový kovový magnetický detektor

Více

Emergenční síť BlueAlarm

Emergenční síť BlueAlarm Emergenční síť BlueAlarm BlueAlarm Damian Kajaba Lokalizační záchranná služba ČR-GERIATRICUS o. s. Roman Kašperlík 7 Marsyas Development a. s. 1/20 24. 4. 2012 RFID FUTURE 2012 PRAHA Lokalizační záchranná

Více

Systém Firexa, tablo obsluhy MHS 811 Podklady pro projektování

Systém Firexa, tablo obsluhy MHS 811 Podklady pro projektování 1. POPIS SYSTÉMU Tablo obsluhy MHS 811 je prvek interaktivního systému EPS LITES, vyráběného v LITES FIRE, s. r. o. Zapojuje se do systému ústředen Firexa (MHU 110, MHU 111). Může pracovat ve dvou režimech,

Více

Vzorový rozpočet inteligentní elektroinstalace Ego-n pro rodinný dům

Vzorový rozpočet inteligentní elektroinstalace Ego-n pro rodinný dům Vzorový rozpočet inteligentní elektroinstalace Ego-n pro rodinný dům 05/2007 RD Olymp; G servis s.r.o., Třebíč Půdorysy: 1.NP Přízemí Úvod Účelem tohoto vzorového orientačního rozpočtu je seznámit investory/koncové

Více

Ústředna EZS Easy Series. Referenční příručka

Ústředna EZS Easy Series. Referenční příručka Ústředna EZS Easy Series Referenční příručka Obsah 3 1. Základní informace 2. Přehled systému 5 2.1 Klávesnice Easy Series 6 Stavy displeje Easy Series: 7 2.2 Ústředna a zařízení 10 2.3 Bezdrátová zařízení

Více

Poruchová signalizace. na DIN lištu pro 8 vstupů, s napájením 230V. PVA82.3 Rámeček pro montáž do panelu. Poruchová signalizace pro 8 vstupů

Poruchová signalizace. na DIN lištu pro 8 vstupů, s napájením 230V. PVA82.3 Rámeček pro montáž do panelu. Poruchová signalizace pro 8 vstupů C 201 Poruchová signalizace na DIN lištu pro 8 vstupů, s napájením 230V PVA82.3 Poruchová signalizace PVA82 je konstruována jako stavebnicový modul na desce plošných spojů vestavěná do plastové krabičky

Více

AUTOMATIKA DOPRAVNÍKŮ APD1

AUTOMATIKA DOPRAVNÍKŮ APD1 AUTOMATIKA DOPRAVNÍKŮ APD1 Automatika dopravníků APD1 je mikroprocesorový řídící systém, který je určen pro řízení porubu popř. dopravníkových linek v dolech nebo na povrchu. Celý systém je v jiskrově

Více

Bezdrátový GSM Alarm Systém HF-GSM01 Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme za nákup našeho produktu. Tato uživatelská příručka Vás provede instalací systému a seznámí Vás s funkcemi a ovládáním

Více

BLACK CAR BOX ( Zabezpečovací a informační elektronický systém automobilu)

BLACK CAR BOX ( Zabezpečovací a informační elektronický systém automobilu) BLACK CAR BOX ( Zabezpečovací a informační elektronický systém automobilu) Obsah: 1. Popis činnosti a funkce 2. Technický popis zařízení 3. Technická data zařízení 4. Základní verze a možné sady 5. Obsah

Více

B P L U S T V a. s. Obecně technické informace pro digitální bezdrátový obecní rozhlas DBOR-D.

B P L U S T V a. s. Obecně technické informace pro digitální bezdrátový obecní rozhlas DBOR-D. B P L U S T V a. s. Obecně technické informace pro digitální bezdrátový obecní rozhlas DBOR-D. Obsah Výhody systému DBOR-D...3 Popis systému DBOR-D...3 Popis jednotlivých částí systému DBOR-D...4 Bytový

Více