Bojová rekonstrukce Zborov

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bojová rekonstrukce Zborov"

Transkript

1 Bojová rekonstrukce Zborov / / Milovice Akce se mohou zúčastnit přihlášené vojensko-historické kluby a jednotlivci. Přihlášky vyplňujte elektronicky na následující adrese nejdéle do Samotná registrace na akci bude probíhat ve stánku REGISTRACE od pátku do soboty 8. 7 (8:30), později příchozí se nebudou moci účastnit bojové ukázky. Při registraci Vám budou vydány stravenky a průkaz účastníka, který Vás bude opravňovat ke vstupu do prostoru střelnice (bojiště). Bez tohoto průkazu nebude nikdo na plochu dočasné střelnice vpuštěn! Místo konání: Milovice /Nádraží, Hakenův stadion, bývalý vojenský prostor Pod Benáteckým vrchem/ Příjezd účastníků: Příjezd účastníků je možný od pátku (12:00h) do (8:30h). Ubytování: Bude ve vlastních dobových či civilních stanech, zákopech. Možnost využití tělocvičny místní školy je v jednání. Parkování: Parkování pro účastníky bude mezi Hakenovým stadionem a vlakovým nádražím na zpevněné ploše. Jídlo: Bude vydáváno na základě stravenek, které dostanete při registraci. Sobota snídaně, oběd, večeře Alkoholické nápoje a omamné látky: V pátek je povolena konzumace alkoholu v míře rozumné. Od :01 je přísný zákaz konzumace alkoholu a to až do ukončení akce cca v 16:00. Během soboty budou probíhat namátkové kontroly PČR na přítomnost alkoholu! Požívání omamných látek je zakázáno po celou dobu trvání akce! Pojištění osob:

2 Účastník se akce účastní na své riziko. Není pořadatelem pojištěn a v případě jakékoliv újmy se zříká náhrady škod ze strany pořadatele. Zbraně a munice: Na akci je možné použít pouze zbraně v souladu s úplným zněním zákona o zbraních. Tedy zbraně přihlášené, legálně držené, se schválenou municí atd. Munice bude zajištěna pro přihlášené kulomety cca 300 ks / kulomet a pro samotné jednotky cca 20 ks / osobu. Pyrotechnika: Pyrotechnika bude zajišťována pouze pyrotechnickým týmem akce. Veškeré soukromé pyrotechnické pomůcky mohou být na akci použity jen po odsouhlasení pyrotechnikem akce! Střelnice: Na akci je přísný zákaz střelby a používání pyrotechniky mimo samotnou bojovou ukázku v prostoru dočasné střelnice! Střelnice bude ohraničena páskou a znázorněna v situační mapě, kterou každý z účastníků obdrží. Velení: Informace budou poskytnuty velitelům jednotek na poradě velitelů. Tito zodpovídají za plnění úkolů svých jednotek. Jednotlivci a skupiny do počtu čtyř včetně, budou včleněny do větších jednotek. Pořizování záznamů: V průběhu ukázky je účastníkům zakázáno fotografování a natáčení a to z důvodu rušivosti moderní techniky na celý ráz akce. V případě, že má vaše jednotka fotografa, nebo kameramana, který by chtěl akci zaznamenávat, je možná domluva s hlavním pořadatelem akce za předem stanovených pravidel. Média: Na akci je zakázáno poskytovat rozhovory bez souhlasu pořadatele akce! Právo veta: Pořadatel si vyhrazuje právo veta. Jeho rozhodnutí je konečné a účastník se jej zavazuje uposlechnout. Označení pořadatelů a účastníků akce: Každý pořadatel, pyrotechnik, účastník i prodejce dostanou průkaz.

3 Výstrojní předpis Na historických ukázkách představujeme vojáky a tomu musí odpovídat i úroveň vystupování, výstroje a výzbroje. Pokud tedy máte zájem se naší akce zúčastnit, je nutno se řídit výstrojním předpisem. To, že se na danou akci přihlásíte, znamená, že souhlasíte s podmínkami uvedenými níže! - Ukázka je situována do roku V ukázce se nebudou objevovat součásti, které se v této době již neobjevovaly nebo ještě neexistovaly. Pokud budete chtít poradit s doplněním výstroje, obraťte se na mail: legie100@csol.cz. - účastník musí být ostříhán a oholen, dobové vousy atd. jsou přípustné. Dlouhé vlasy musí být schovány pod čepicí, či v přilbě. - Komu by mohlo být vidět nevyhovující spodní prádlo, nebude se svlékat, resp. rozhalovat. - dámy se mohou na akci účastnit v dobovém civilním oděvu, uniformě Červeného kříže, nebo jako ošetřující personál v lazaretu - nikoli jako voják!!! Pokud se budou dámy na akci registrovat, předpokládáme jejich aktivní zapojení do programu akce. Stejnokrojový a výstrojní předpis pro Č.-s. střeleckou brigádu (1. č.-s. střelecký pluk, 2. č.-s. střelecký pluk, 3. č.-s. střelecký pluk), 4. finskou střeleckou divizi (15. finský střelecký pluk), 6. finskou střeleckou divizi (21. finský střelecký pluk), úderný prapor 82. pěší divize a 82. dělostřeleckou brigádu XLIX. armádního sboru ruské armády Všeobecná situace: Čs. jednotkám v době před bitvou u Zborova vázlo zásobování, nebyla dokončena výměna součástek zimní výstroje za letní. Tím, a samozřejmě také dlouhým trváním války, se zpestřil obraz čs. vojáků té doby. Některé ruské jednotky na tom byly o poznání lépe. Ofenzíva byla chystána od podzimu roku 1916 a sklady za frontou byly snad nejvíce zaplněné od doby vypuknutí války. Samozřejmě, po takové době války, byly používány jak poslední předválečné předpisové předměty stejnokrojů a výstroje, tak i vše, co mohlo být vytaženo ze skladů a dalo se použít i vše, co bylo vyrobeno za války. Stejnokroj mužstva: Pochodový stejnokroj: vždy s předepsanými nárameníky (viz popis zvlášť) - pochodová rubaška vzor gymnastičeskaja (letní) rubaška vzor 1912

4 - gymnastičeskaja (letní) rubaška vzor pochodové kalhoty - kalhoty pochodové soukenné pro vojáky vzor letní kalhoty - letní zkrácené kalhoty vzor 1915 v nejlepším případě s řemenem do kalhot vzor pochodová (letní) čepice [furažka] s koženým štítkem, vždy s předepsanou kokardou (označení bílo-červenou stužkou viz popis zvlášť) - u čs. jednotek se připouští nošení papachy vzor 1910 (nošení v létě dokazují dobové fotografie) - ocelová přilba Adrian - [kožené] holinky vzor 1908, 1914, 1915, 1916, nebo látkové [brezentové] holinky vzor 1915 nebo poloholínky s obmotkami nebo kotníkové boty [botinky] s obmotkami - plášť [kabát] vzor 1909 nebo vzor řemínek na sepnutí smotaného pláště Pod oděvem bude předepsané spodní prádlo, tedy spodní rubaška, eventuelně spodní kalhoty a do holinek onuce [portjanky]. Nárameníky předepsaných vzorů, u 1. č.-s. střeleckého pluku záštitné, s označením 1.Ч.С. (připouští se označení pouze číslicí 1 ), u poddůstojníků předepsané temněoranžové hodnostní pásky, u 2. č.-s. střeleckého pluku záštitné, s označením 2.Ч.С. (připouští se označení pouze číslicí 2 ), u poddůstojníků předepsané temně-oranžové hodnostní pásky, u 3. č.-s. střeleckého pluku záštitné, s označením 3.Ч.С. (připouští se označení pouze číslicí 3 ), a také záštitné nebo černé, s kalichem z bílého kovu nebo z červeného sukna, s označením číslicí 3, u poddůstojníků předepsané temně-oranžové hodnostní pásky. Podle dobových fotografií (i když nepředpisově) označení číslicemi a písmeny kovové, oxidované, odpovídajících ruských vzorů. Jiné číslice později používané legionáři se nepřipouštějí (např. v roce 1918 nebo 1919 zavedené, zvláštně tvarované, číslice 6. Současné označení písmeny Ч С a kalichem přestože se zřídka, v pozdějším období, na fotografiích vidí se nepřipouští. Připouští se předepsané knoflíky kovové i dřevěné a kostěné. U příslušníků čs. jednotek se připouští použití bílo-červených stužek, ovšem v dobových materiálech (ne z nedobových umělých látek), a to pod kokardou vodorovně i šikmo, vedle kokardy i přes kokardu takovým způsobem, jakým to zachycují dobové fotografie. Nošení nebo nenošení těchto stužek v poli bude odpovídat zásadám maskování jednotek. Nepřijatelné jsou jakékoliv jiné stejnokroje, např. rubášky nebo gymnasťorky z doby II. světové války a z pozdějších dob nebo tzv. vladivostocké stejnokroje a jejich součásti (kabát pro důstojníky vzor 1919, čepice vzor 1919 tzv. vydumka).

5 Výstroj mužstva: -předepsaný opasek s přezkou vzor sumky [patronije sumky] kožené vzor 1892 nebo vzor 1909 nebo plechové válečné, nebo dřevěné válečné, nebo látkové [narusinové] vzor 1915 na 45 nábojů, nebo sumka [měšek] látkový [brezentový] vzor 1915 na 90 nábojů -záložní sumka [zapasnaja patronka sumka] vzor sumka [patrontaš] pěchotní náhrudní vzor 1900 nebo vzor 1914 [ americká ] nebo vzor železná lopatka (systému Linemana) vzor 1878 nebo ženijní lopatka vzor 1889 nebo lopatka vzor 1915 s příslušným obalem/závěsníkem (vzor 1878, 1882, 1889, 1914 nebo 1916) -pro určené vojáky místo lopatky pěchotní sekerka [sekerka pro řadová vojska] vzor 1878 nebo ženijní sekerka vzor 1889 s příslušným obalem/závěsníkem, např. vzor 1876 nebo láhev [polní láhev] vzor 1897 nebo vzor 1899 nebo vzor 1909 nebo vzor 1911s příslušným obalem/závěsníkem nebo láhev válečné doby s příslušným obalem/závěsníkem -pokud je možné, předepsané kalíšky nebo hrnečky a lžíce -kotlík měděný vzor 1882 nebo kotlík hliníkový vzor 1897 nebo kotlík hliníkový vzor 1899 nebo kotlík hliníkový vzor 1904 nebo bronzový kotlík oválné formy vzor 1909 (oba typy) nebo kotlík pěchotní bronzový vzor 1910 nebo kotlíky vzorů zavedených během války -měšek/pytel na věci [věščevoj měšok] vzor 1909, resp. vzor 1910 nebo měšek/pytel na věci vzoru měšku turkestánských řadových praporů -pokud to předpisy s ohledem na ostatní výstroj nařizují měšek/pytel na dávku chleba/sucharů [sucharnij porcionij měšok] vzor 1909 [tzv. malá polní] -stanový dílec s tyčkami a kolíky -granátové sumky různých vzorů, zavedených za války -plynovou masku popř. další příslušnou výstroj. Pokud voják danou výstrojní součástku nemá, nebude ji nahrazovat výstrojní součástkou z jiného, novějšího období nebo dokonce výstrojní součástkou jiné armády, na daném místě v daném čase nepravděpodobnou. Pro příslušníky ruských jednotek, resp. pro příslušníky dělostřelectva a dalších druhů vojsk platí příslušné předpisy. Stejnokroj důstojníků a výstroj důstojníků: Pro důstojníky všech druhů vojsk platí příslušné předpisy a historicky dokazatelné zvyklosti. Spoléháme na soudnost důstojníků. Výzbroj: Puška: Mosin M1891 (toleruje se M1891/30, Steyr Mannlicehr M dlouhý). K pušce bude nesen bajonet dle typu zbraně. Nepřijatelné: Mosin vz.38, 44(sklopný bodák), karabina Mauser M 98 atd.. Kulomet: Maxim M1910, Schwarzlose, případně další druhy kořistních kulometů. Nepřijatené: jakékoli pozdější typy pokud nebudou zakapotované na výše zmíněné Revolver Nagant 1895 U granátníků možno nést rakouský útočný nůž M1917.

6 RU armáda stručný přehled výstroje a výzbroje odpovídající danému tématu akce -válečný rok východní fronta: - Sako, kalhoty,čepice - M 15 či vhodnější M 16 (případně sommer bluse) s čepicovým odznakem K a egalizací jednotky, případným hodnostním označením, označením příslušné odbornosti. - Kotníkové boty, ovinovačky či štrupny (holiny pouze u sapérů, oddělení strojních pušek, minometů, doprovodných zbraní atd.) - Bílá košile - Helmy pro obsluhy kulometů, minometů a doprovodných zbraní (M16, M17, Berndorfer) - Pouzdra na plynovou masku pro oba uvedené modely! - Opasek s mosaznou sponou v šedém odstínu, nebo opasek M 15 (s jednotrnovou přezkou), nebo plátěný náhradní opasek. - Patrontašky: kožené dvojsumky, jednosumky k pušce Mannlicher M.95, případně náhradní (plechové,papírové). Nepřijatelné: patrontašky typu Mosin (2.SV, poválečné,bulharské,či 1.republika...). - Brotsack: originál, či replika. Nepřijatelné: malá polní bývalé ČSLA. - Nosné řemení pouze za účelem nošení ruksaku, či u důstojnického sboru. Nepřijatelné: telata německé výroby. - Bodák se závěsníkem a pochvou, polní láhev, dobové jídelní náčiní, polní lopatky, nůžky na drát, útočné nože. Nepřijatelné: závěsníky poválečné bulharská nýtovaná varianta, vz.24, WH mauser - Poddůstojníci: dalekohledy, maptašky atd.. Výzbroj: -Pušky typu: Mannlicher M 88,M 95 Mauser M 98 Mosin M 91 -Jednoranné pušky typu Werndl, Kropacek, atd. pouze u druhosledových jednotek. Nepřijatelné: Mosin vz.38, 44(sklopný bodák), karabina Mauser M 98.

7 -Pobočné zbraně: vyšší poddůstojníci (od hodnosti šikovatele),obsluha kulometu, motospojka, cyklospojka, obsluha minometu, posádka OA. Dále za předpokladu, že dotyční budou mít na uniformě příslušné límcové označení, k nošení krátké pobočné zbraně ho opravňující: Gasser 1870 Rast-Gasser 1898 Steyer 07,12 další vhodné historické zbraně z dané doby Důstojníci: -Předpokládá se znalost daného problému, není snad nutno rozepisovat. Uniforma: Německá císařská armáda Vzhledem ke znázorňovanému období a paletě přítomných německých jednotek v bitvě u Zborova jsou přípustné uniformy vzorů 1907/10, 1910/14 a 1915 s insigniemi a nárameníky podle předpisu z 21. září Kalhoty k uniformám budou pouze ve výše uvedených vzorech a to jak varianty s lampasem, tak bez lampasu. Košile bílá, se stojáčkem. Použitelné kabáty jsou M1907 a M1915. Pochodové boty vysoké (Marschstiefel) či nízké kotníkové s ovinkami. Nepřijatelné: přešité uniformy neodpovídající vzhledu a střihu výše zmíněných uniforem, NVA kabáty apod. Pokrývky hlavy: Přípustné pokrývky hlavy jsou Krätzchen M1910 a 1917, M1910 nejlépe s převlečkou okolku. Pro vyšší poddůstojníky a důstojníky Schirmmütze M1910 či V boji budou nošeny helmy M1916, M1917 a M1918 v šedé či šedozelené barvě, maskované helmy pouze s potahem (maskování je až od 7. července 1918). Nepřijatelné: Pickelhaube či helmy druhoválečných vzorů. Výstroj: Koženou výstroj, vzhledem k tomu, že se bitva odehrála v polovině roku 1917, doporučujeme mít černěnou, kombinace černěné a hnědé výstroje nebude považována za nedostatek. - opasek s ocelovou přezkou 1915, dle státní příslušnosti - sumky kožené M1909, M1911 či jejich ersatz varianty; sumky vzorů 1888 a 1895 pouze u druhosledových jednotek (záložní pluky, Landwehr, Landsturm) - bodáky: S98/05, S84/98, S98 či ersatz varianty.

8 - mužstvo troddel na bajonet v barvě příslušné roty; poddůstojníci/důstojníci troddel/porteppee v barvách příslušných států - chlebník hnědý M1887 či šedý M1887/14 Nepřijatelné: malé polní NVA, či druhoválečné varianty - polní láhev M1893, 1893/15 nebo 1907 Nepřijatelné: druhoválečné M31 nebo ČSLA - maska protiplynová M1915 nebo M1917, orig. nebo repro, možno i předělané maďarské + pouzdro dle typu masky. Pokud masku nemáte, budete mít alespoň pouzdro. Nepřijatelné: československé masky, německé M38, luftschutz masky apod. - polní lopatka M1887; možno použít i druhoválečné německé či poválečné polské pevné polní lopatky v pouzdře pro M velká polní M1895 či varianty 1895/07, 1907/13 a ersatz varianty, případně ruksak. Nepřijatelné: nepředělané druhoválečné tornistery, ČSLA batohy atd. - nosné řemení popruh od chlebníku, jednoduchá Ypsilonka pouze u jezdectva a úderných jednotek, případně důstojníků. Nepřijatelné: Ypsilony ČSLA a německé M39 - ešus M1887 či M1910 (neodpovídající ešusy typu NVA či BW budou nošeny skrytě) Pokud voják danou součást nemá, tak ji nebude nahrazovat součástí jiné armády nebo z jiného období, pokud není ve výstrojním přepise uvedeno jinak! Výzbroj: Pušky: Mauser Gew. 98/ Kar 98a, Gewehr 88/ Kar 88, Mauser Kar 98k, Vz. 24. Pro Landwehr a Landsturm možno i pušky Mosin M91, nejlépe v německé úpravě, nebo Mauser Gew. 71/84. Nepřijatelné: karabiny mosin M38 a M44 Kulomety: německý Maxim M1901, M1908, M1908/15, Bergmann MG15, ruský Maxim M1910, možno i další PRVOVÁLEČNÉ typy Nepřijatené: jakékoli pozdější typy pokud nebudou zakapotované na výše zmíněné

Výstrojní předpis na akci Zborov Kobarid 1917/2017

Výstrojní předpis na akci Zborov Kobarid 1917/2017 Výstrojní předpis na akci Zborov Kobarid 1917/2017 Všeobecné pokyny Tím, že vyplníte přihlášku na naši akci, potvrzujete, že splňujete výstrojní předpis. Jednotlivec nebo klub, který nedostojí výstrojnímu

Více

Technická specifikace nabídky 1. Identifikační údaje zakázky

Technická specifikace nabídky 1. Identifikační údaje zakázky Označení zakázky Zadavatel zakázky Název: Sídlo/místo podnikání: Tel./fax: E-mail: IČ: DIČ: Spisová značka v OR: Osoba opráv. Jednat za uchazeče: Kontaktní osoba: Tel./fax. E-mail: Technická specifikace

Více

VÝ STROJNÍ R Á D RZD-VYSTRAD-01

VÝ STROJNÍ R Á D RZD-VYSTRAD-01 VÝ STROJNÍ R Á D Výstrojní řád popisuje doporučené vzory a typy stejnokroje domobrance Zemské domobrany a je určen všem domobrancům, kteří chtějí dobrovolně a na vlastní náklady vyjádřit příslušnost k

Více

Karta č. 1 FIGURÍNA HEJTMAN PANDURŮ označení ve výkresech: A. (DĚTSTVÍ A MLÁDÍ) životní velikost cca 170 cm

Karta č. 1 FIGURÍNA HEJTMAN PANDURŮ označení ve výkresech: A. (DĚTSTVÍ A MLÁDÍ) životní velikost cca 170 cm Karta č. 1 FIGURÍNA HEJTMAN PANDURŮ označení ve výkresech: A. (DĚTSTVÍ A MLÁDÍ) životní velikost cca 170 cm Velikost: Materiál a popis figuríny: Výpis a popis jednotlivých prvků ošacení: Postoj dle ilustračního

Více

2 Vzory služebních stejnokrojů (1) Služební stejnokroje tvoří sestavy součástí služební výstroje určené pro jednotné vystrojení příslušníků.

2 Vzory služebních stejnokrojů (1) Služební stejnokroje tvoří sestavy součástí služební výstroje určené pro jednotné vystrojení příslušníků. Strana 1826 166 VYHLÁŠKA ze dne 31. července 2014, kterou se stanoví vnější označení příslušníka Vězeňské služby České republiky, prokazování příslušnosti k Vězeňské službě České republiky a zvláštní barevné

Více

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2015,

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2015, II. Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2015, kterou se stanoví druhy a vzory služebních stejnokrojů Hasičského záchranného sboru České republiky, způsob označení příslušnosti k Hasičskému záchrannému sboru České republiky

Více

Pokyny a instrukce pro účastníky akce Řopík 2013

Pokyny a instrukce pro účastníky akce Řopík 2013 Pokyny a instrukce pro účastníky akce Řopík 2013 1.Ustanovení pro účinkující a doprovod. 1.1. Registrace Po příjezdu na místo shromáždění akce Řopík, tj. do prostoru vrchu Kočičák u obce Blatno u Chomutova

Více

VÝSTROJNÍ ŘÁD. ZEM-DOM z.s.

VÝSTROJNÍ ŘÁD. ZEM-DOM z.s. VÝSTROJNÍ ŘÁD ZEM-DOM z.s. Platnost ke dni: 1. 7. 2019 Výstrojní řád, schválený výkonným výborem spolkové rady ZEM-DOM z.s., popisuje doporučené vzory a typy stejnokroje spolkových odborných divizí spolku

Více

PROPOZICE STŘELECKÉ SOUTĚŽE AKTIVNÍ ZÁLOHY OZBROJENÝCH SIL ČESKÉ REPUBLIKY O POHÁR NÁČELNÍKA GENERÁLNÍHO ŠTÁBU AČR

PROPOZICE STŘELECKÉ SOUTĚŽE AKTIVNÍ ZÁLOHY OZBROJENÝCH SIL ČESKÉ REPUBLIKY O POHÁR NÁČELNÍKA GENERÁLNÍHO ŠTÁBU AČR PROPOZICE STŘELECKÉ SOUTĚŽE AKTIVNÍ ZÁLOHY OZBROJENÝCH SIL ČESKÉ REPUBLIKY O POHÁR NÁČELNÍKA GENERÁLNÍHO ŠTÁBU AČR Armádní střelecký stadion Lobzy, Plzeň Česká republika A. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ FUNKCIONÁŘI

Více

HODNOSTI VOJÁKŮ POZEMNÍHO VOJSKA A LETECTVA ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 1999 2010

HODNOSTI VOJÁKŮ POZEMNÍHO VOJSKA A LETECTVA ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 1999 2010 Text 24 HODNOSTI VOJÁKŮ POZEMNÍHO VOJSKA A LETECTVA ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 1999 2010 důstojníci a generálové poddůstojníci, rotmistři a praporčíci 1 PODPORUČÍK 1 SVOBODNÍK 2 PORUČÍK 2 DESÁTNÍK 3 NADPORUČÍK

Více

Obecně závazná vyhláška č. 9/2004. o městské policii

Obecně závazná vyhláška č. 9/2004. o městské policii Obecně závazná vyhláška č. 9/2004 o městské policii Zastupitelstvo města Vsetín se v souladu s 84, odst. 2, pís. i) zákona č. 128/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, usneslo dne 14.9.2004 vydat tuto

Více

HQH SYSTEM spol. s.r.o. a Sportovní klub dynamické střelby IPSC Akademie z.s. vás zvou na

HQH SYSTEM spol. s.r.o. a Sportovní klub dynamické střelby IPSC Akademie z.s. vás zvou na HQH SYSTEM spol. s.r.o. a Sportovní klub dynamické střelby IPSC Akademie z.s. vás zvou na Základní informace: Termín závodu: 16. a 17. září 2017 Místo konání závodu: Výcvikové centrum ATAC Stod u Plzně

Více

349/2013 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 29. října 2013,

349/2013 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 29. října 2013, 349/2013 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. října 2013, kterou se mění vyhláška č. 97/2008 Sb., o vzorech služebních stejnokrojů příslušníků Hasičského záchranného sboru České republiky, jejich používání a způsobu

Více

REPLIKA SOVĚTSKÉ UNIFORMY - 1943/45

REPLIKA SOVĚTSKÉ UNIFORMY - 1943/45 REPLIKA SOVĚTSKÉ UNIFORMY - 1943/45 VÝSTROJNÍ STANDARD PRO MUŽSTVO A PODDŮSTOJNÍKY KVH HP19 Zpracovali Doctor + Vip - Schváleno na schůzi klubu 5.3.2011 Tento aktualizovaný uniformní standard má KVH HP19

Více

Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s

Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s 201. Pardubice z.s. Vás srdečně zve na střeleckou soutěž: poručíka i. m. Milana Štěrby POŘADATEL: 201. Pardubice z.s. Komunitní centrum pro válečné

Více

ODBORNÁ INSTRUKCE ke stanovení širokého konceptu poloţek pro historickou výstroj evidovanou v archivech, depozitech a na dlouhodobých výstavách

ODBORNÁ INSTRUKCE ke stanovení širokého konceptu poloţek pro historickou výstroj evidovanou v archivech, depozitech a na dlouhodobých výstavách VELITELSTVÍ SIL PODPORY Odbor logistického zabezpečení personálu Oddělení všeobecné podpory Ve Staré Boleslavi dne 29. března 2010 Čj. 718/2010-2280 Výtisk č.1 Počet listŧ: 5 Přílohy: 1/2 ODBORNÁ INSTRUKCE

Více

Britský armádní odstřelovač - 1944 -

Britský armádní odstřelovač - 1944 - Britský armádní odstřelovač - 1944 - Autor: Daniel Musil, Foto: Blanka Chocová, Figurant: Daniel Musil Tento článek vyšel v časopise Válka REVUE Speciál, zima 2015. Průvodní text: KVH Tommy & Yankee z.s.

Více

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO Komunitní centrum pro válečné veterány Brno Dobrovského 27c, 612 00 Brno ve spolupráci s Vojenskou nemocnicí Brno a Československým legionářem s.z, Vás srdečně zve na: 1. POŘADATEL: Komunitní centrum pro

Více

VÝ STROJNÍ R Á D DOMOBRÁNCE

VÝ STROJNÍ R Á D DOMOBRÁNCE VÝ STROJNÍ R Á D DOMOBRÁNCE Platnost od 1.5.2017 I. ÚVOD (1) Národní domobrana je nezávislou iniciativou založenou na dobrovolnosti. Doporučený stejnokroj a průkaz domobrance je proto určen všem domobrancům,

Více

Stejnokrojový předpis SH ČMS. Ing. Jan Aulický

Stejnokrojový předpis SH ČMS. Ing. Jan Aulický Stejnokrojový předpis SH ČMS Ing. Jan Aulický Stejnokrojový předpis SH ČMS Předpis uvádí druhy stejnokrojů a součástky, které k nim patří. Stanoví pravidla pro nošení vyznamenání a určuje postup při opatřování

Více

Tabulky velikostí vojenské výstroje

Tabulky velikostí vojenské výstroje Tabulky velikostí vojenské výstroje Příloha k publikaci Výstroj českých vojáků (dle předpisu Int-51-4) Vojenské zařízení 8521 Brno 2006 MĚŘENÍ TĚLESNÝCH ROZMĚRŮ TĚLESNÉ ROZMĚRY MUŽI 1 výška 2 obvod hlavy

Více

Tabulky velikostí vojenské výstroje

Tabulky velikostí vojenské výstroje Tabulky velikostí vojenské výstroje Příloha k publikaci Výstroj českých vojáků (dle předpisu Int-51-4) Vojenské zařízení 8521 Brno 2006 MĚŘENÍ TĚLESNÝCH ROZMĚRŮ TĚLESNÉ ROZMĚRY MUŽI 1 výška 2 obvod hlavy

Více

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s Československým legionářem s.z, a ve spolupráci s ČsOL, Jednotou ČsOL Břeclav, Jihomoravskou krajskou organizací SVV ČR Vás srdečně zve na: 1.

Více

VIII. ročník střelecké soutěže

VIII. ročník střelecké soutěže Město J. Hradec Československá obec legionářská - Jednota br. Stanislava Berana Jindřichův Hradec ve spolupráci s 44. lehkým motorizovaným praporem, Klubem vojáků v záloze při ÚVS J. Hradec a Sdružením

Více

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 28. května 2013,

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 28. května 2013, 49 NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY ze dne 28. května 2013, kterým se mění normativní výnos Ministerstva obrany č. 12/2012 Věstníku o pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek

Více

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2014 Strana 1

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2014 Strana 1 Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2014 Strana 1 25 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 9. června 2014, o používání a nošení

Více

Organizátor soutěţe: KVZ Tachov B (registrační číslo SVZ ČR 05-28-02) Technické zabezpečení: KVZ Tachov B (registrační číslo SVZ ČR 05-28-02)

Organizátor soutěţe: KVZ Tachov B (registrační číslo SVZ ČR 05-28-02) Technické zabezpečení: KVZ Tachov B (registrační číslo SVZ ČR 05-28-02) Armáda České republiky KVV Plzeň Klub vojáků v záloze Tachov B Zbraně Liberec pořádá 1. ročník mezinárodní střelecké soutěţe O POHÁR ODSTŘELOVAČE KVV PLZEŇ číslo soutěţe podle Kalendáře 2013 : (propozice

Více

ČESKOSLOVENSKÁ LEGIE V RUSKU

ČESKOSLOVENSKÁ LEGIE V RUSKU ČESKOSLOVENSKÁ LEGIE V RUSKU 1914 1920 DÍL I. HISTORICKÝ A VOJENSKÝ VÝZNAM ČESKOSLOVENSKÝCH LEGIÍ ČESKOSLOVENSKÉ HNUTÍ NA RUSI FOTOSLUŽBA V RUSKÉ LEGII VÝSTROJ, STEJNOKROJE A OZNAČENÍ ČESKOSLOVENSKÝCH

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2008 V Praze dne 31. prosince 2008 Částka: 66 O B S A H : Část I. 54. Pokyn generálního ředitele

Více

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s Československým legionářem s.z, Historickou skupinou 1. Československé partyzánské brigády Jana Žižky, Jihomoravskou krajskou jednotou ČsOL,

Více

Americký pěšák v Československu 1945

Americký pěšák v Československu 1945 Americký pěšák v Československu 1945 Autor: Daniel Malý, Foto: Blanka Chocová, Figurant: Stanislav Bečvář Příslušník 2. pěší divize Indianhead, 38. pěší pluk (Domažlicko, 5. května 1945) Průvodní text:

Více

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 39/2016 Strana 1

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 39/2016 Strana 1 Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 39/2016 Strana 1 39 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 1 srpna 2016, o používání a nošení služebního

Více

P R O P O Z I C E II. krajské soutěže v disciplínách TFA O pohár ředitele HZS Středočeského kraje v TFA Bohdanka 2013

P R O P O Z I C E II. krajské soutěže v disciplínách TFA O pohár ředitele HZS Středočeského kraje v TFA Bohdanka 2013 P R O P O Z I C E II. krajské soutěže v disciplínách TFA O pohár ředitele HZS Středočeského kraje v TFA Bohdanka 2013 I. Všeobecná ustanovení 1. Pořadatel soutěže: Hasičský záchranný sbor Středočeského

Více

POHÁR PŘEDSEDY ČsOL VE STŘELBĚ Z VELKORÁŽNÍ PISTOLE

POHÁR PŘEDSEDY ČsOL VE STŘELBĚ Z VELKORÁŽNÍ PISTOLE POHÁR PŘEDSEDY ČsOL VE STŘELBĚ Z VELKORÁŽNÍ PISTOLE Organizátor: Československá obec legionářská ve spolupráci se střelnicí Trigger Service Brno Místo: Střelnice Trigger Service, Kotlářská 51a, 602 00

Více

VYHLÁŠKA. Ministerstva vnitra. ze dne 29. srpna 2001,

VYHLÁŠKA. Ministerstva vnitra. ze dne 29. srpna 2001, 323 VYHLÁŠKA Ministerstva vnitra ze dne 29. srpna 2001, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 238/2000 Sb., o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Ministerstvo

Více

Studijní opora. Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky. 1. Úkoly a organizace při zabezpečení MOP... 2

Studijní opora. Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky. 1. Úkoly a organizace při zabezpečení MOP... 2 Studijní opora Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky Garant předmětu: prof. Ing. Aleš Komár CSc. Obsah: 1. Úkoly a organizace při zabezpečení MOP... 2 2. Zabezpečení materiálem

Více

II. Všeobecná ustanovení mistrovství

II. Všeobecná ustanovení mistrovství Příloha č. 1 k R Ř ÚPVSP č. 8/2018 II. Všeobecná ustanovení mistrovství Čl. 1 Organizace mistrovství (1) Mistrovství ve vzájemné spolupráci pořádají a) Krajské ředitelství policie Středočeského kraje (dále

Více

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 12. března 2012

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 12. března 2012 12 NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY ze dne 12. března 2012 o pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků (stejnokrojový výnos)

Více

Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická

Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická Západočeská univerzita v Plzni Fakulta filozofická Diplomová práce 9. brigáda Pohraniční stráže Domažlice v 70. až 90. letech 20. století Vladimír Kuželka Plzeň 2016 Západočeská univerzita v Plzni Fakulta

Více

X. ročník střelecké soutěže. Memoriál mjr. i. m. Bohumila Vávrů a ppor. i. m.václava Martínka

X. ročník střelecké soutěže. Memoriál mjr. i. m. Bohumila Vávrů a ppor. i. m.václava Martínka Město J. Hradec Československá obec legionářská - Jednota br. Stanislava Berana Jindřichův Hradec ve spolupráci s 44. lehkým motorizovaným praporem, Klubem vojáků v záloze při ÚVS J. Hradec, Městem Jindřichův

Více

VÁS ZVE NA Olomouc Lazce března 2019

VÁS ZVE NA Olomouc Lazce března 2019 VÁS ZVE NA Olomouc Lazce 15. 16. března 2019 Organizátor soutěže: Výrobce a prodejce produktů pro myslivost a bezpečnostní složky. Termovizní a noktovizní technologie pro myslivce a policejní složky. Partneři

Více

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, 120 00 PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, 602 00 BRNO

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, 120 00 PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, 602 00 BRNO Československý legionář s.z, ve spolupráci s ČsOL, Jednotou ČsOL Břeclav, Jihomoravskou krajskou organizací SVV ČR Vás srdečně zve na: 1. POŘADATEL: Československý legionář, s.z. TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ:

Více

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 Československá obec legionářská, Jednota Jihomoravského kraje, pořádá VIII. ročník střelecké soutěže jednotlivců Memoriál Marie Ljalkové a Memoriál Padlých hrdinů za svobodu republiky a demokracii tříčlenných

Více

OSOBNÍ KODEX ŽÁKA školy pro oblast gastronomie a cestovního ruchu

OSOBNÍ KODEX ŽÁKA školy pro oblast gastronomie a cestovního ruchu OSOBNÍ KODEX ŽÁKA školy pro oblast gastronomie a cestovního ruchu Jsme státní škola zřízená Středočeským krajem, zaměřená zejména na profesní přípravu žáků pro oblast gastronomie a cestovního ruchu. Patříme

Více

Armáda ruského cara. Gatčinské vojsko aneb kde to vlastně začalo

Armáda ruského cara. Gatčinské vojsko aneb kde to vlastně začalo Karel Klátil Gatčinské vojsko aneb kde to vlastně začalo Gatčinské vojsko, gatčinci tato slova se na ruských stránkách časopisu objevují už od začátku popisu Pavlovy armády. A protože se s nimi budeme

Více

15. srpna 2015 LOUNY - CHLUM

15. srpna 2015 LOUNY - CHLUM PROPOZICE STŘELECKÁ TVŮRČÍ ŘÍJE 15. srpna 2015 LOUNY - CHLUM Společnost českých střelců (SČS) pořádá Mezinárodní střeleckou soutěž jednotlivců, příslušníků střeleckých organizací, vojáků v záloze, příslušníků

Více

Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty HHS a PČR. Materiál

Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty HHS a PČR. Materiál - 1 - POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Správa logistického zabezpečení PŘÍLOHA Č.2 K Č.j: PPR-10743-4/ČJ-2012- Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty

Více

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 16.6.2018 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0109 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel a organizátor soutěže

Více

S.P.M. Liberec s.r.o. Stav skladu výrobků k

S.P.M. Liberec s.r.o. Stav skladu výrobků k S.P.M. Liberec s.r.o. Stav skladu výrobků k 31.12.2017 Produkt Popis Katalogové číslo Skladem Cena průměrná Celkem FIFO 001749 Pouzdro na dva zásobníky SA 58 levé S - khaki 2 95,73 191,45 001750 Pouzdro

Více

Americký pěšák v Československu 1945

Americký pěšák v Československu 1945 Americký pěšák v Československu 1945 Příslušník 2. pěší divize Indianhead, 38. pěší pluk (Domažlicko, 5. května 1945) Autor: Daniel Malý, Foto: Blanka Chocová, Figurant: Stanislav Bečvář KVH Tommy & Yankee

Více

O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE

O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE Obecně závazná vyhláška města Kadaně č. 2/08 O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE Zastupitelstvo města Kadaně na svém zasedání dne 28. února 2008 usnesením č. 50/2008 vydalo v souladu s ustanovením 10 písmena a)

Více

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 Československá obec legionářská, Jednota ČsOL ŠPILBERK, ve spolupráci se spolkem Československý legionář SPIA Czech,z.s. a s Komunitním centrem pro válečné veterány v Brně, za podpory Ministerstva obrany

Více

pořádá u příležitosti 25. výročí účasti našich jednotek na osvobození Kuvajtu IX. ročník střelecké soutěže Memoriál ppor. Petra Šimonky PROPOZICE

pořádá u příležitosti 25. výročí účasti našich jednotek na osvobození Kuvajtu IX. ročník střelecké soutěže Memoriál ppor. Petra Šimonky PROPOZICE Sdružení válečných veteránů ČR ve spolupráci se Svazem vojáků v záloze ČR a za podpory Ministerstva obrany ČR, s partnery Česká zbrojovka a.s., Uherský Brod a Okresní kolegium AVZO Cheb pořádá u příležitosti

Více

PROPOZICE. Kuba cup. I. ročník střelecké soutěže. 1. Základní a všeobecná ustanovení:

PROPOZICE. Kuba cup. I. ročník střelecké soutěže. 1. Základní a všeobecná ustanovení: ARMY ARMS, SSK SEMILY pořádá závod pro malého Jakuba který se narodil se svalovou distrofií (www.jakubpecka.cz) I. ročník střelecké soutěže Kuba cup PROPOZICE 1. Základní a všeobecná ustanovení: NÁZEV

Více

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, 120 00 PRAHA 2

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, 120 00 PRAHA 2 Československá obec legionářská, Jednota Jihomoravského kraje, pořádá VII. ročník střelecké soutěže jednotlivců Memoriál Marie Ljalkové a Memoriál Padlých hrdinů za svobodu republiky a demokracii tříčlenných

Více

P R O P O Z I C E I. krajské soutěže v disciplínách TFA O pohár ředitele HZS Středočeského kraje v TFA Bohdanka 2012

P R O P O Z I C E I. krajské soutěže v disciplínách TFA O pohár ředitele HZS Středočeského kraje v TFA Bohdanka 2012 P R O P O Z I C E I. krajské soutěže v disciplínách TFA O pohár ředitele HZS Středočeského kraje v TFA Bohdanka 2012 I. Všeobecná ustanovení 1. Pořadatel soutěže: Hasičský záchranný sbor Středočeského

Více

ÚSTROJNÍ PŘEDPIS. střihu uniforem Řádu a proto mohou být na území České republiky dva střihy uniforem.

ÚSTROJNÍ PŘEDPIS. střihu uniforem Řádu a proto mohou být na území České republiky dva střihy uniforem. ÚSTROJNÍ PŘEDPIS 1. VŠEOBECNÉ PŘEDPISY 1. Členové Vojenského a špitálního řádu sv. Lazara Jeruzalémského ( dále jen Řád) nosí jednotné uniformy. 2. Nošení uniformy je povinné při investiturách a při řádovém

Více

pořádá u příležitosti 24. výročí účasti našich jednotek na osvobození Kuvajtu VIII. ročník střelecké soutěže Memoriál ppor. Petra Šimonky PROPOZICE

pořádá u příležitosti 24. výročí účasti našich jednotek na osvobození Kuvajtu VIII. ročník střelecké soutěže Memoriál ppor. Petra Šimonky PROPOZICE Sdružení válečných veteránů ČR ve spolupráci se Svazem vojáků v záloze ČR a za podpory Ministerstva obrany ČR, s partnery Česká zbrojovka a.s., Uherský Brod a Okresní kolegium AVZO Cheb pořádá u příležitosti

Více

SPORTOVNÍ KLUB POLICIE HOLEŠOV ODDÍL SPORTOVNÍ STŘELBY

SPORTOVNÍ KLUB POLICIE HOLEŠOV ODDÍL SPORTOVNÍ STŘELBY SPORTOVNÍ KLUB POLICIE HOLEŠOV ODDÍL SPORTOVNÍ STŘELBY Pořádá ve spolupráci s DERSOL s.r.o. Soutěž ve střelbě z velkorážní pušky s puškohledem do 300 m Májová cena odstřelovačů Dne 13. května 2017 Holešov

Více

PROPOZICE 16. ROČNÍKU STŘELECKÉ SOUTĚŽE AKTIVNÍ ZÁLOHY S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ O POHÁR NÁČELNÍKA GENERÁLNÍHO ŠTÁBU AČR

PROPOZICE 16. ROČNÍKU STŘELECKÉ SOUTĚŽE AKTIVNÍ ZÁLOHY S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ O POHÁR NÁČELNÍKA GENERÁLNÍHO ŠTÁBU AČR PROPOZICE 16. ROČNÍKU STŘELECKÉ SOUTĚŽE AKTIVNÍ ZÁLOHY S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ O POHÁR NÁČELNÍKA GENERÁLNÍHO ŠTÁBU AČR Armádní střelecký stadion Plzeň Lobzy 4. 6. října 2019 Česká republika A. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Více

Kgl.Sächs. 3.Infanterie-Rgt König Ludwig III von Bayern Nr Kontakt na jednotku Ladislav Ottl

Kgl.Sächs. 3.Infanterie-Rgt König Ludwig III von Bayern Nr Kontakt na jednotku Ladislav Ottl 1914-1918 Kgl.Sächs. 3.Infanterie-Rgt König Ludwig III von Bayern Nr. 102 Kontakt na jednotku Ladislav Ottl l.ottl@seznam.cz 1914-1918 Naším zájmem v rámci první světové války je 102. pěší pluk saského

Více

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství Základy konstrukce hlavňových palných zbraní Róbert Jankových (robert.jankovych@seznam.cz ) Brno, 18. září 2012 Osnova 1. Definice hlavňových palných zbraní 2.

Více

-přílba -bodák -puška (30 nábojů do pušky) -3 ruční granáty (v sumce) -plynová maska v brašně -2 zásobníky do kulometu

-přílba -bodák -puška (30 nábojů do pušky) -3 ruční granáty (v sumce) -plynová maska v brašně -2 zásobníky do kulometu -v pravé kapse kalhot Velitel pěšího družstva - desátník s mycími potřebami -sumka vz 23 na ruční granáty vz 21 -zápisník s tužkou -kompas -píšťalka se šňůrou -topůrek s pouzdrem a závěsníkem -nůžky na

Více

Putovní výstavy Československé obce legionářské

Putovní výstavy Československé obce legionářské Putovní výstavy Československé obce legionářské Podmínky zapůjčení a manipulace s panely V současné době disponuje Československá obec legionářská sedmnácti výstavami o různém rozsahu a zaměření. Všechny

Více

Studijní opora. Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky. Řízení zabezpečení MU 2.1 na taktickém stupni...

Studijní opora. Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky. Řízení zabezpečení MU 2.1 na taktickém stupni... Studijní opora Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky Garant předmětu: prof. Ing. Aleš Komár CSc. Obsah: Řízení zabezpečení MU 2.1 na taktickém stupni... 2 1. Hlavní úkoly zabezpečení

Více

Příloha č. 1 - Organizační schéma Policie ČR

Příloha č. 1 - Organizační schéma Policie ČR Příloha č. 1 - Organizační schéma Policie ČR Příloha č. 2 - Určení stejnokrojů pro útvary policie a jejich organizační články Příloha č. 2 - Určení stejnokrojů pro útvary policie a jejich organizační články

Více

SPOLEČNOST ČESKÝCH STŘELCŮ LOUNY

SPOLEČNOST ČESKÝCH STŘELCŮ LOUNY SPOLEČNOST ČESKÝCH STŘELCŮ LOUNY a KVZ POLDI KLADNO POŘÁDAJÍ IV. ročník Mistrovství České republiky ve střelbě útočnou puškou PROPOZICE 6.srpna 2016 Ruda ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Název soutěže: Mistrovství

Více

MORAVSKÝ POHÁR 2014. KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky. AVZO Za Moravou. Propozice. pořádají 4.

MORAVSKÝ POHÁR 2014. KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky. AVZO Za Moravou. Propozice. pořádají 4. KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky a AVZO Za Moravou pořádají 4. kolo MORAVSKÝ POHÁR 2014 21. červen 2014 Střelnice Otrokovice Za Moravou Propozice ALSA PRO Moravský pohár

Více

MORAVSKÝ POHÁR KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky. AVZO Za Moravou. Propozice. pořádají 2.

MORAVSKÝ POHÁR KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky. AVZO Za Moravou. Propozice. pořádají 2. KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky a AVZO Za Moravou pořádají 2. kolo MORAVSKÝ POHÁR 2014 26. duben 2014 Střelnice Otrokovice Za Moravou Propozice ALSA PRO Moravský pohár

Více

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost a členská schůze KVZ Praha 10 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost a členská schůze KVZ Praha 10 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 17.9.2016 a členská schůze KVZ Praha 10 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0111 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel

Více

MORAVSKÝ POHÁR KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky. AVZO Za Moravou. Propozice

MORAVSKÝ POHÁR KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky. AVZO Za Moravou. Propozice KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky a AVZO Za Moravou pořádají 5. kolo MORAVSKÝ POHÁR 2015 12. září 2015 Střelnice Otrokovice Za Moravou Propozice Moravský pohár 2015 5.

Více

Vzory symbolů hasičského záchranného sboru. Velký znak Hasičského záchranného sboru České republiky

Vzory symbolů hasičského záchranného sboru. Velký znak Hasičského záchranného sboru České republiky Teze návrhů prováděcích právních předpisů k provedení 53 návrhu zákona o Hasičském záchranném sboru České republiky. k provedení 53 písmeno a) návrhu zákona Vzory symbolů hasičského záchranného sboru Velký

Více

MINIMUZEUM československého opevnění 1935-1938, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. V Brně 01/2015

MINIMUZEUM československého opevnění 1935-1938, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. V Brně 01/2015 2014 MINIMUZEUM československého opevnění 1935-1938, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA V Brně 01/2015 Obsah 1. Základní informace str. 2 2. Profil spolku str. 2 3. Vyhodnocení uplynulého roku 2014 str. 5 4. Exponáty

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ZLIVSKÁ STOVKA III. ROČNÍK

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ZLIVSKÁ STOVKA III. ROČNÍK ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ZLIVSKÁ STOVKA Soutěž jednotlivců v běhu na 100 metrů s překážkami III. ROČNÍK 2019 Pořadatel: Sbor dobrovolných hasičů Zliv Termín konání: Neděle 28.04.2019 Místo konání: Městské

Více

STŘELECKÁ TVŮRČÍ ŘÍJE. 17. srpna 2013 LOUNY - CHLUM

STŘELECKÁ TVŮRČÍ ŘÍJE. 17. srpna 2013 LOUNY - CHLUM PROPOZICE STŘELECKÁ TVŮRČÍ ŘÍJE 17. srpna 2013 LOUNY - CHLUM Společnost českých střelců (SČS) pořádá Mezinárodní střeleckou soutěž jednotlivců, příslušníků střeleckých organizací, vojáků v záloze, příslušníků

Více

KRAJSKÉ SOUTĚŽE DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN" 2008

KRAJSKÉ SOUTĚŽE DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN 2008 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉ SOUTĚŽE DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN" 2008 KONANÁ POD ZÁŠTITOU HEJTMANA JIHOČESKÉHO KRAJE RNDr. Jana Zahradníka Pořadatel: Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska KSH Jihočeského

Více

Propozice Jonákova mířenka

Propozice Jonákova mířenka Svaz vojáků v záloze ČR, z.s. KVZ COMBAT KLUB LUGER Praha reg. č. 00 10 03 Propozice Jonákova mířenka A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Název a stupeň soutěže Minaříkův Snowcombat. B 4 Číslo soutěže:

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace zpracovaná v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), pro nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky, uveřejněnou ve věstníku

Více

Masarykova univerzita v Brně Ekonomicko-správní fakulta. Armáda ČR. Autor : Bc. Jaroslav Matula. Brno, 2006

Masarykova univerzita v Brně Ekonomicko-správní fakulta. Armáda ČR. Autor : Bc. Jaroslav Matula. Brno, 2006 Masarykova univerzita v Brně Ekonomicko-správní fakulta Armáda ČR Brno, 2006 Autor : Bc. Jaroslav Matula Ministerstvo obrany ČR : Ministerstvo obrany ČR : Ministerstvo obrany je ústředním orgánem státní

Více

Jak by měla vypadat uniforma STRÁŽE PŘÍRODY v České republice

Jak by měla vypadat uniforma STRÁŽE PŘÍRODY v České republice Jak by měla vypadat uniforma STRÁŽE PŘÍRODY v České republice MŽP ČR řeší od r.1992, tedy 23 let Borek Franěk - Asociace strážců přírody ČR STRÁŽ PŘÍRODY = 82, zákona č.114/1992 Sb. Používání stejnokroje

Více

Kostýmy. Sedlák Bartůněk a jeho rodina cca 1935, Písecko. Muži z vesnice

Kostýmy. Sedlák Bartůněk a jeho rodina cca 1935, Písecko. Muži z vesnice Kostýmy Máte před sebou dokument o kostýmech k larpu Borograv, rozhodně se nejedná o vědeckou práci, a proto jej berte prosím s rezervou - spíše jako inspiraci. Nejdříve něco na samotný úvod. Valná většina

Více

Organizační výbor : Hlavní rozhodčí : PHK : Sbor rozhodčích : Doklady : Startovné : Zbraně a střelivo : Časový rozvrh : Přejímka zbraní : Losování :

Organizační výbor : Hlavní rozhodčí : PHK : Sbor rozhodčích : Doklady : Startovné : Zbraně a střelivo : Časový rozvrh : Přejímka zbraní : Losování : ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ, SSK 0019 - Boletice nad Labem, 407 11 Děčín 32. P R O P O Z I C E 31. srpna 2013 Druh soutěže : Soutěž je zařazena do II. kategorie Jedná se o soutěž jednotlivců a předem nahlášených

Více

VÁLEČNÝ ÚSTROJ (VÝSTROJ A VÝZBROJ) JEDNOTLIVCE. Příslušník pěšího družstva - úderník. Období leden 1938 - březen 1939.

VÁLEČNÝ ÚSTROJ (VÝSTROJ A VÝZBROJ) JEDNOTLIVCE. Příslušník pěšího družstva - úderník. Období leden 1938 - březen 1939. VNITŘNÍ PŘEDPISY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ HISTORICKO VOJENSKÝ KLUB HRANIČÁŘSKÝ PLUK 6 P-I-1a VÁLEČNÝ ÚSTROJ (VÝSTROJ A VÝZBROJ) JEDNOTLIVCE Příslušník pěšího družstva - úderník. Období leden 1938 - březen 1939.

Více

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY 12 NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY ze dne 12. března 2012 ve znění NVMO č. 32/2012 Věstníku (1. změna) ve znění NVMO č. 49/2013 Věstníku (2. změna) o pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje,

Více

RICHARD GABESAM. ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA

RICHARD GABESAM. ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA RICHARD GABESAM ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA Střeleckou soutěž jednotlivců a tříčlenných družstev XII. (XVII.) ročník VZPOMÍNKA na VELKOU CENU HRADNÍ

Více

Novoměstský železný hasič 2017 (soutěž je zařazena do KRAJSKÉHO KOLA TFA 2017 )

Novoměstský železný hasič 2017 (soutěž je zařazena do KRAJSKÉHO KOLA TFA 2017 ) PROPOZICE Novoměstský železný hasič 2017 (soutěž je zařazena do KRAJSKÉHO KOLA TFA 2017 ) Pořádající organizace: Sbor dobrovolných hasičů Nové Město na Moravě Datum soutěže: 8. 7. 2017 Místo konání soutěže:

Více

Klub vojáků v záloze Karlovy Vary, Staromlýnská 31, 362 15 Karlovy Vary Březová; Česká republika (CZ) P R O P O Z I C E

Klub vojáků v záloze Karlovy Vary, Staromlýnská 31, 362 15 Karlovy Vary Březová; Česká republika (CZ) P R O P O Z I C E Klub vojáků v záloze Karlovy Vary, Staromlýnská 31, 362 15 Karlovy Vary Březová; Česká republika (CZ) P R O P O Z I C E 4. ROČNÍKU MISTROVSTVÍ EVROPY VE STŘELECKÉM SOUBOJI DVOJIC Z VELKORÁŽNÉ PISTOLE 31.

Více

Příloha KS č bod 6) - STV GROUP a.s.

Příloha KS č bod 6) - STV GROUP a.s. MINISTERSTVO OBRANY Odbor nakládání s nepotřebným majetkem Sekce ekonomická a majetková Příloha č. 1 k čj. 363-26/2016-8201 Počet listů: 30 Příloha KS č. 167706108 - bod 6) - STV GROUP a.s. Č.sdr. Poř.

Více

DNEŠNÍM SLENGU ČTEČKA

DNEŠNÍM SLENGU ČTEČKA PSÍ ZNÁMKY- ID tag HISTORIE během americké občanské války v r.1861-1865,někteří vojáci připínali svým padlým kamarádům papírové bankovky s jejich jménem a bydlištěm na záda kabátů.někteří zase popisovali

Více

P E T E X Jihlava s.r.o

P E T E X Jihlava s.r.o P E T E X Jihlava s.r.o Střelnice Jihlava - Stříbrný Dvůr PROPOZICE S t ř e l e c k é s o u t ě ž e v brokové disciplíně AUTOMATICKÝ TRAP Závod se uskuteční na střelnici Jihlava Stříbrný Dvůr ve dnech

Více

Přihlášky zasílejte přes webový formulář: 200m vybojkované dráhy, start z pevných startovacích bloků

Přihlášky zasílejte přes webový formulář:   200m vybojkované dráhy, start z pevných startovacích bloků Propozice závodu Název závodu: Otrokovická ZUBR desítka 2017 Součást seriálu Mistrovství dračích lodí ČR / Torrsen Cup 2017 Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností

Více

POLNÍ VÝSTROJ. A VÁLKY tráví pěšáci většinu svého času na pochodu. Nemohou se příliš

POLNÍ VÝSTROJ. A VÁLKY tráví pěšáci většinu svého času na pochodu. Nemohou se příliš POLNÍ VÝSTROJ A VÁLKY tráví pěšáci většinu svého času na pochodu. Nemohou se příliš spoléhat na bezprostřední zásobování vlaky a automobilovými zásobovacími kolonami. Každý pěšák musí být schopen přesouvat

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - Kraj Pardubický Pořadatel: ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ Krajského kola soutěže mladých hasičů ve hře PLAMEN 2016 - Skuteč SHČMS - KSH Pardubice, OSH Chrudim, odborná

Více

A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba a mířená střelba na přesnost 17.12.2016 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0117 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel a organizátor

Více

6 R O Z K A Z vedoucí oddělení vzdělávání Policejního prezidia České republiky ze dne 18. března 2015

6 R O Z K A Z vedoucí oddělení vzdělávání Policejního prezidia České republiky ze dne 18. března 2015 6 R O Z K A Z vedoucí oddělení vzdělávání Policejního prezidia České republiky ze dne 18. března 2015 k Policejnímu mistrovství České republiky 2015 v policejním víceboji Podle přílohy č. 1 bod 3 rozkazu

Více

Propozice. Mistrovství České republiky AVZO TSČ ČR 16. srpna 2014

Propozice. Mistrovství České republiky AVZO TSČ ČR 16. srpna 2014 Propozice Mistrovství České republiky AVZO TSČ ČR 16. srpna 2014 LIBOVOLNÁ PISTOLE LP 60 SPORTOVNÍ PISTOLE SP 30+30 Pořadatel: Rada střelectví AVZO TSČ ČR z.s. Pořádající organizace: PS AVZO Semily Místo

Více

RUČNÍ ZBRANĚ PUŠKY A KARABINY

RUČNÍ ZBRANĚ PUŠKY A KARABINY ráže 7,92 mm nesli v plátěných bandalírech; v každém bylo 70 nábojů. Koncem roku 1916 byly v armádách na západní frontě vytvořeny řádné úderné prapory. Vojáci byli vybíráni z řadových praporů, na čas přeloženi

Více

Obrazová příloha. Stejnokrojového předpisu SH ČMS

Obrazová příloha. Stejnokrojového předpisu SH ČMS Obrazová příloha Stejnokrojového předpisu SH ČMS 23 Vycházkový stejnokroj pro muže a mladé hasiče od 15. let tmavomodrý vzor SH ČMS. Sako pánské SH ČMS tmavomodré barvy Košile bílé (světlemodré) barvy

Více

Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností. Přihlášky zasílejte přes webový formulář:

Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností. Přihlášky zasílejte přes webový formulář: Propozice závodu Název závodu: Otrokovická ZUBR desítka 2018 Akce probíhá pod záštitou Města Otrokovice a v rámci Otrokovických letních slavností Pořadatel: DRAGON BOAT EVENTS Termín: Sobota 14. července

Více