«PREVIEW Yamaha Fazer FZ8/FZ1

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "«PREVIEW Yamaha Fazer FZ8/FZ1"

Transkript

1 «Obytný automobil versus přívěs a dovolená s nimi «PREVIEW Yamaha Fazer FZ8/FZ1 «UVNITŘ PŘÍLOHA Rady a tipy při cestách Evropou NOVĚ ON-LINE na ČASOPIS PRO ŠIROKOU MOTORISTICKOU VEŘEJNOST č. 7 8 / ročník 9 ZDARMA Hendrych & Štoček DIRECT LINE / vychází 22. června 2010 / / ČASOPISY ZDARMA SERVIS BMW, VW, Mercedes Benz s dlouholetou tradicí Více na straně 17 Ojedinělá výstava veteránů Mercedes-Benz , Mercedes-Benz Praha 5 - Stodůlky... přijďte nahlédnout do historie a současnosti Mercedes-Benz Při příležitosti výročí 15. let společnosti Mercedes-Benz Česká republika si Vás dovolujeme pozvat na ojedinělou výstavu historických vozidel značky Mercedes-Benz. Poprvé v ČR: motorová trojkolka považovaná za zrod automobilu Vstup zdarma 10. září 2010 od do hodin a 11. září 2010 od 9.00 do hodin v Prodejním a servisním centru v Praze 5 - Stodůlkách, Bavorská 16 Mercedes-Benz PRAHA, Bavorská 16, Praha 5 - Stodůlky,

2

3 ROZHOVOR MARTIN BERAN PREMIO my to umíme PREMIO nabývá na síle PREMIO rychle expanduje Síť PREMIO roste Evropská pneuservisní síť Premio v České republice existuje již pátým rokem a dnes je druhou největší v Česku. Funguje jako mezinárodní franšízingový koncept servisů, určený samostatným podnikatelským subjektům. Zaměřuje se na prodej pneumatik a poskytování servisních služeb. Vzhledem k více něž 40% rozšíření sítě během posledního půlroku jsme se rozhodli poptat na recept takového nárůstu u osoby nejpovolanější, Martina Berana, specialisty odpovědného za maloobchodní koncept Premio u společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech s.r.o. školeních a školeních v oblasti péče o zákazníka i věrnostní programy. Pro nové partnery je připraven startovací investiční balíček pro snadnější vstup do sítě Premio v rámci corporate identity. Přínosem pro partnery je monitorování aktuálních požadavků trhu, na jehož základě se mohou rozšiřovat nabízené služby a vést skutečně efektivní reklamní kampaň. Jaké jsou podmínky pro spolupráci se značkou Premio? Každé servisní místo musí být řádně označeno. K převleku do Premio dresu máme, jak už jsem zmínil, připravený startovací investiční balíček. Koncepce servisu je navržena k rozvíjení nových obchodních činností a celoročního optimálního vytížení provozovny. Kandidát musí být schopný vykonávat pneuservisní a autoservisní úkony zaměřené na podvozky vozidel a důležitým faktorem je potenciál a zájem se dál rozvíjet. Pro konečného zákazníka musí být k dispozici místo, kde v klidu vyčká na dokončení servisních prací na jeho vozidle. Na našem trhu existuje podobných sítí několik. Mohl byste jmenovat hlavni přednosti sítě Premio pro zákazníky? Primárně se zaměřujeme na servis podvozkových částí vozidel. Bylo potřeba sezonní činnost pneuservisu rozšířit o celoroční servisní služby. Tyto činnosti se zaměřují na brzdové systémy, výfuky, tlumiče, na výměnu olejů, servis klimatizací či opravu prasklin čelních skel nebo i ruční mytí vozidel. Většina členů sítě Premio dělá pneuservis nákladních automobilů a zemědělských strojů. Je to významná služba v portfoliu činností sítě Premio. Síť byla založena v Německu, jaké je její aktuální rozšíření po Evropě? Od spuštění v roce 1996 se Premio začalo postupně rozšiřovat do Švýcarska, Maďarska, Polska, Bulharska, Ruska, Turecka, České republiky i na Slovensko. Premio má dnes přes 570 partnerů z nichž 17 je v Česku. Pro všechny provozovny je standardní vysoká úroveň a špičková kvalita nabízených služeb v oblasti servisních prací a prodeje pneumatik, ráfků a dalších výrobků. Síť dostává marketingovou podporu, která probíhá na mezinárodní i celostátní úrovni a rovněž v regionech. Kromě lokální image jednotlivých partnerů nám jde o účinnou propagaci značky Premio. A u reklamních kampaní je kladen největší důraz právě na zviditelnění každého člena sítě. Nezbytným základem úspěchu takového konceptu je kvalifi kovaný a vyškolený personál i velké úsilí provozovatele. Jaké výhody na druhé straně Premio nabízí svým franšízantům? Především záštitu velké nadnárodní společnosti se silným postavením na evropském trhu. A díky nákupům ve velkém také příznivější ceny, jejichž pomocí jsou naši partneři konkurenceschopnější. Dále nabízí účast na technických Vaším hlavním úkolem je akvizice nových kandidátů, rozšíření sítě a v neposlední řadě podpora stávajících Premio partnerů. Je ze strany fi rem v oboru o spolupráci zájem? V roce 2005 se akvizice v ČR prováděla pouze v řadách prodejní sítě Goodyear. Prvním Premiem v ČR je společnost Pneu Kuthan z Hradce Králové, která se stala vzorem pro další potenciální partnery. V dalším roce přistoupili Unionpneu Zlín, TPneu (Václav Truněček), Unionpneu Ostrava, Pneu Večeřa, Carling Brno a další. Do roku 2010 čítala síť Premio 12 servisů, dnes jich máme již 17, zejména v krajských městech, a hlavním cílem je pokrytí ČR loajálními partnery. Díky projektu 4FLEET mají PRE- MIO partneři možnost servisovat firemní vozové parky. To je cesta, kterou chceme jít dále. Jaké jsou po pěti letech působení na českem trhu zkušenosti s akvizicemi nových partnerů? Je ze strany pneuservisů o vstup do sítí jako je Premio zájem? Nárůst počtu Premio partnerů od začátku roku dokazuje, že zájem o vstup do Premio sítě je. Provozovatelé servisů si uvědomují, že být součástí takového konceptu je pro ně přínosem nejen z hlediska snížení nákladů u nákupu, ale i další podporou. V tomto směru je důležité zmínit naše aktivity, které mají pomoci zlepšit práci v servisech. Partnery podporujeme reklamní kampaní, efektivně zvolenými marketingovými nástroji či odborným školením, které má pomoci zajistit 101% kvality servisu. GRAND AUTO 3

4 2010 ročník 9, č. 7 8 Užijte si léto Tak jak se těsně před dovolenými stalo zvykem, i v tomto čísle věnujeme velký prostor nejdůležitějším turistickým informacím a tipům na dovolenou nebo výletům. Nechybějí informace o dopravních předpisech a odlišnostech, na které je potřeba si dávat v zahraničí pozor. Na letní pohodu navazuje článek o obytných automobilech a přívěsech. Zaměřen je především na oblast vývoje karavaninku a platí také jako pozvánka na největší evropskou výstavu karavanů a obytných přívěsů do Dűsseldorfu. Nechybí reportáž z brněnského výstaviště. Letošní Autotec byl díky nižšímu zájmu automobilových výrobců spojen s výstavou Autosalon, kde dominují osobní automobily. Zajímavé novinky představila Škoda Auto v podobě Fabie RS v provedení hatchback i kombi. Hyundai se pochlubil studií předznamenávající příchod nové sonaty, která by se měla objevit na jaře Dacia Duster, první SUV značky, se zároveň zařadila, mezi absolutně nejlevnější vozy této třídy. Bohatě zastoupena byla servisní a garážová technika. Z automobilových novinek jmenujme především svérázné Subaru Outback, nový Fiat Doblo nebo Kiu Sportage, jejíž prodej je na spadnutí. V letním období se také věnujeme motocyklům. V tomto čísle zaujme test zcela nové Yamahy Fazer8. Jde o zcela nový motocykl, který vyplňuje mezeru mezi šestistovkou a tisícovkou. Zajímavý je také malý motocykl Kymco Quannon. Není bez zajímavosti, že některé své motory Kymco dodává také renomovaným motocyklovým výrobcům včetně BMW. Příjemné čtení! Michal Busta obsah Fabia RS univerzální sportovec str Kia Sportage str Kymco Quannon Naked 125 str. 42 Cestujeme Evropou str Dovolená s karavanem str seznam inzerentů Agip str. 15 ALD Automotive str. 25 Auta z dovozu trading str. 36 Auto Černý str. 29 Auto design plus str. 18 Auto Esa str. 10, 13, 28, 37, 41 Auto Exner str. 35 Auto Help str. 1, 17 Auto I.S.R. str. 49 Auto JV servis str. 26 Auto Kelly str. 20 Auto Kern str. 44 Auto Papoušek str. 23 Auto Zrucký str. 22 Autogarant Forte str. 27 Automania str. 34 Autoservis Garant str. 7 Autosklo Kalfas str. 14 Autosklo S&L str. 35 Autosklo, Autofólie Jan Krňák str. 20 Baby Point str. 19 Barbaro Pietro str. 21 Camping Tex CZ str. 33 Caravan Metropol str. 31 Centrim střešních nosičů str. 46 Čepro str. 47 Diesel Technik str. 12 Echo str. 50 Elsa group str. 30 Emil Frey str. F-ART str. 2 Fuchs Oil str. 5 Good Year str. 3 IVG str. 16 J.M. Trade str. 32 MCD str. 8 Mercedes Benz str. 1 Motorsport str. 38 Pneuland str. 21 Rozmarná str. 43 SDI - Global ČR str. 39 Topra str. 24 Wüstenrot str. 9 VYDAVATEL GRAND PRINC a.s, Generální øeditel Vladimír Blecha, Obchodní oddìlení Robert Pešek ( ), Ivana Glasová ( ), Eva Kafková ( ), Šéfredaktor Michal Busta, Produkce Michaela Kvasilová, Adresa redakce vydavatelství GRAND PRINC, Vinohradská 174, Praha 3, tel.: , fax: , IÈO: , DTP VOSA ÈR s. r. o., tel.: , fax: , GSM: , Evidenèní èíslo MK ÈR E 13743, ISSN X (Print), (On-line), Regionální vydání pro Prahu a Støedoèeský kraj, Brno a Jihomoravský kraj. Redakce nezodpovídá za obsah zveøejnìné inzerce a reklamy. GRAND AUTO íslo 9/ro ník 9. vyjde GRAND AUTO

5 PŘEDSTAVUJEME FUCHS OIL Největší nezávislý výrobce olejů a maziv V roce 1931 založil v Mannheimu pan Rudolf Fuchs společnost, která se zabývala prodejem dovážených amerických olejů pod značkou Penna Pura. Položil tak základy koncernu, který se stal postupně největším nezávislým výrobcem olejů a maziv na světě. Během pěti let se pan Fuchs rozhodl orientovat na vývoj a výrobu vlastních olejů, a společnost tak otevřela v Mnichově svoji první výrobní filiálku. Po válce se firma zaměřila na dodávky do průmyslu a začala znovu budovat obchodní síť. Obchod s průmyslovými mazivy poprvé převýšil objem prodejů s motorovými oleji. V roce 1948 se značka Fuchs také objevila na německých závodních tratích. V následujícím roce firma Rudolf Fuchs ve spolupráci s německými výrobci nákladních automobilů vyvinula olej vhodný pro dieselové motory, které v této době začaly být používány ve větší míře. Od roku 1960 probíhá budování zahraničních zastoupení v Evropě a současně i rozsáhlá výstavba v závodech v Mannheimu a Hannoveru. Do vedení nastupuje v poměrně mladém věku syn zakladatele, Dr. Manfred Fuchs. Počátkem dalšího desetiletí dochází k založení koncernu a německá společnost se osamostatnila jako Fuchs Oil Mineralölwerke GmbH. V osmdesátých letech minulého století dochází ke sjednocení všech zahraničních aktivit v nově založené společnosti Fuchs Petrolub AG. Toto období je charakterizováno dynamickým rozvojem celého koncernu a převzetím řady dalších olejářských firem nejen v Německu, ale i v mezinárodním měřítku. Obecně lze říci, že období až do začátku devadesátých let je ve znamení silné expanze. Koncem devadesátých let došlo k seskupení německého a švýcarského holdingu pod střechu německé Fuchs Petrolub AG v Mannheimu, s kótováním na burzách ve Frankfurtu, Stuttgartu a Curychu a založení Fuchs Europe, kterým byla urychlena integrace mimoněmeckých západoevropských společností. Zastupujícím členem představenstva se stává Stefan Fuchs, vnuk zakladatele firmy. Počátkem třetího tisíciletí má společnost celosvětovou působnost a s obratem cca 1 miliardy EUR a s více jak 4000 zaměstnanci v 80 společnostech se stává největším nezávislým výrobcem maziv na světě. Dr. Manfred Fuchs, který po neuvěřitelných 41 let vedl společnost a přivedl ji do celosvětové špičky výrobců maziv, odstoupil z funkce předsedy představenstva a jeho nástupnictví převzal syn pan Stefan Fuchs. V Česku působí dceřiná společnost FUCHS OIL CORPORATION (CZ), spol. s. r. o., která od roku 1991 obsluhuje více než 5000 zákazníků, a její podíl na českém trhu má neustále vzrůstající tendenci. Důvodem tohoto trendu je orientace na prodej speciálních, vysoce výkonných produktů pro zákazníky s vyspělými technologiemi, společně s profesionálním obchodním a technickým servisem pro každého zákazníka. GRAND AUTO 5

6 TEST SUBARU OUTBACK 2.5I Motor je velmi dobře odhlučněn, po vibracích ani památky. Výjimečný je kultivovaných chod v celém rozsahu otáček, stejně tak, jako nárůst výkonu a točivého momentu. Co nás ale nejvíce na motoru překvapilo, je jeho spotřeba. Přesto, že zážehový boxer pracoval s pohonem všech kol, bezestupňovou převodovkou a měl co do činění s robustní karoserií, lze průměrnou spotřebu benzinu udržet do 9 l/100 km. To je o nejméně 1,5 l méně, než byla naše optimistická očekávání. Při jízdě po dálnici ustálenou rychlostí 130 km/h si i přes vyšší stavbu karoserie řekne pouze o 8,8 l/100 km. Michal Busta, foto autor Nenápadný etalon Subaru se vždy chovalo nenápadně. Každý nový model přichází bez výraznějších emocí a tvaru. Zákazníci si ale subaru pro design kupovat nechodí. Důvod hledejme v protiběžných pístech a ve spolehlivém systému pohonu všech kol. Historie outbacku sahá do devadesátých let, kde stál u zrodu specifického segment vozidel kombi s vyšší ochranou proti poškození a s vyšší světlostí podvozku a tím i lepší průchodností terénem. Nový outback tak ctí všechny charakteristiky předchůdců. Výjimečná konstrukce motoru, špičkový pohon všech kol a především prostorný a komfortní interiér zajišťují novému outbacku i nadále světlé zítřky. Už když outback stojí v řadě zaparkovaných automobilů, nelze si nepovšimnout jeho mohutnosti. Ve srovnání s předchůdcem outback významně povyrostl ve všech směrech. Znatelně narostl především rozvor (+ 75 mm) a výška (+70 mm) a to o shodných 70 mm. O nic pozadu nezaostává ani šířka (+50 mm) a délka (+45 mm). Interiér je kompletně přepracován. I zde se pozitivně projevil nárůst rozměrů ve všech směrech. Přední i zadní sedadla jsou příjemně rozměrná, anatomicky dobře tvarovaná s tužšími čalouněním a s charakteristicky vyšším posedem. Interiér je velmi dobře odhlučněn. V tomto směru není co vytknout. Obdobně je na tom také objem zavazadlového prostoru, který narostl o 6 1. Zde nám vadila jen menší hloubka prostoru vlivem dvojité podlahy, pod níž jsou schránky na drobnosti. Na běžných silnicích se vyšší karoserie s vyšší světlou výškou projevuje v náklonech. Na jistotě podvozku to ale nic neubírá. Naopak, čím horší je povrch vozovky, tím více se projevují výhody podvozku a pohonu 4x4. Interiér je prostorný a velice komfortní. Přenos hluku od podvozku a motoru je zcela minimální. 88 SUBARU OUTBACK 2.5I CVT MOTOR, PŘEVODOVKA: Vpředu podélně uložený čtyřválcový zážehový boxer pohání všechna kola. Zdvihový objem 2457 cm 3, největší výkon 123 kw při /min, největší točivý moment 229 N.m při /min. Bezestupňový variátor CVT. ROZMĚRY: Vnější rozměry (délka/šířka/výška) 4775/1820/1605 mm, rozvor 2745 mm, objem zavazadlového prostoru 0,526/1,677-1,726 m 3. HMOTNOSTI: Pohotovostní/užitečná hmotnost 1608/432 kg, hmotnost brzděného přívěsu 1800 kg. VÝKONY: Největší rychlost 198 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h za 10,4 s, spotřeba město/mimo město/kombinace 11,3/6,7/8,4 l/100 km. CENA: Kč s DPH. 6 E_F_Grand GRAND AUTOauto_OUTBACK_196x60mm.indd :01:28

7 AKCE! dezinfekce klima zace od 550, SPOLEHLIVÝ AUTOSERVIS BEZ OBJEDNÁNÍ SOUKROMÉ I FIREMNÍ VOZY RYCHLE LEVN KVALITN PRODLOUŽENÁ ZÁRUKA PEVNÉ CENY VŠECHNY ZNA KY AUTOSERVIS PNEUSERVIS KLIMATIZACE IŠT NÍ, MYTÍ DIAGNOSTIKA ASISTENCE Autoservis Garant s. r. o. Na Jarov 2/2424 Praha 3 Po Pá: 8 17 So: GRAND AUTO 7

8 TEST VW MULTIVAN 2.0 BITDI Více svěžesti Verze s kratším rozvorem je sedmimístná, verze s delším rozvorem pojme až 8 cestujících. Volkswagen Transporter omládl. Příď je obdobou dynamického designu vozů golf nebo scirocco. Velké změny se udály také pod kapotou. Zcela nové jsou vznětové čtyřválce. Vůbec poprvé se v této třídě objevuje dvojspojková sedmistupňová převodovka DSG. Modernizace se dotkla všech modelů tedy velkoprostorového Multivanu, všestranného Transporteru, mikrobusu Caravelle a cestovní obytné Californie. Pozměněna byla přední i zadní část. Nové jsou přední nárazníky, ve kterých se zabydlely nové mlhové světlomety, které mohou být za příplatek rozšířeny o funkci svícení do zatáček. Za zmínku stojí aerodynamicky optimalizovaná vnější zpětná zrcátka, v nichž je uložen kompletní systém antén pro příjem analogového a digitálního rozhlasového a televizního vysílání a signálů GSM a GPS. V nabídce motorizací už nebude vznětový pětiválec 2.5 TDI (96 a 128 kw) ani zážehový šestiválec 3.2 V6, po kterém byla malá poptávka. Zato se objevily nové vznětové čtyřválce. Systém čerpadlo-tryska byl u nich nahrazen systémem Common rail. 88 VW MULTIVAN 2.0 BITDI MOTOR, PŘEVODOVKA: Vpředu napříč uložený vznětový, dvakrát přeplňovaný čtyřválec pohání přední kola. Zdvihový objem 1968 cm 3, výkon 132 kw při /min, točivý moment 400 N.m při /min. Sedmistupňová automatizovaná převodovka DSG. ROZMĚRY: Vnější rozměry (délka/šířka/výška) 4892/1904/1970 mm, rozvor 3000 mm. Zavazadlový prostor až 4,3 m 3. HMOTNOSTI: Pohotovostní/užitečná hmotnost 2181/819 kg. Hmotnost brzděného přívěsu 2500 kg. VÝKONY: Největší rychlost 191 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h za 11,3 s, spotřeba paliva město/mimo město/kombinace 9,8/6,7/7,8 l/100 km. CENA: Kč s DPH. 8 GRAND AUTO

9 Samočinná sedmistupňová převodovka vázla při rozjezdu, kdy si i ve sportovním režimu dávala načas. K samotnému řazení pak nemáme připomínky. Zadní třímístnou lavici lze posouvat, a tím výrazně ovlivňovat objem zavazadlového prostoru. VW Multivan přináší řadu změn. Zásadní je nový čtyřválec 2.0 TDI/132 kw se dvěma turbodmychadly a se sedmistupňovou převodovkou DSG. Tato motorizace je k dispozici také s pohonem 4x4. Motory tak mají kultivovanější chod, jsou v průměru o 10 % hospodárnější, dynamičtější v nižších otáčkách a vyhovují normě Euro 5. Podařilo se také prodloužit servisní intervaly. Například interval pro výměnu rozvodového řemene byl prodloužen ze km na km. Ze zážehových motorů zůstal k dispozici pouze čtyřválec 2.0/85 kw. Vznětové motory 2.0 TDI o výkonech 62 kw/75 kw/103 kw jsou přeplňovány jedním turbodmychadlem s variabilní geo- -metrií lopatek statoru, verze 132 kw spoléhá na přeplňování dvěma turbodmychadly. Motor má příjemné dynamické vlastnosti od nejnižších otáček. Jeho spotřeba je však závislá na zvoleném jízdním stylu. Při jízdě po dálnici do rychlosti 120 km/h lze spotřebu udržet do 9 l/100 km, při vyšších rychlostech pak spotřeba narůstá nad 10 l/100 km. To je důsledek skokového nárůstu čelního odporu vyšší karoserie a také vyššího plnicího tlaku dvou turbodmychadel motoru. Poprvé v historii je v tomto segmentu použita sedmistupňová dvojspojková automatizovaná převodovka DSG, která se na přání dodává do nejvýkonnějších vznětových motorizací 103 a 132 kw. Převodovka řadí rychle a logicky. Jedinou výtku máme k pomalejšímu rozjezdu, a to bez ohledu, zda pracuje v normálním, nebo sportovním režimu. Michal Busta, foto autor Kontakty Využijte plošného snížení cen a pořiďte si pojištění WÜSTENROT ProAuto! Získáte: o 20 % nižší sazby pro klienty z malých měst a obcí o 5 % nižší sazby pro klienty z větších měst výhodnější podmínky pro vozidla nižší a střední třídy slevu 10 % na povinné ručení, jste-li již klientem Wüstenrotu slevu 10 % při uzavření povinného ručení i havarijního pojištění najednou* slevu 10 % na druhé a další havarijní pojištění až 60% bonus za bezeškodní průběh multibonus až 60 % na další 3 auta v rodině WÜSTENROT ProAuto Vám přidá: zdarma úrazové připojištění na pojistnou částku korun zdarma nadstandardní asistenční služby dárek hned při uzavření smlouvy (refl exní vesta dle povinné výbavy) * nabídka platí do Pro 40 vylosovaných klientů škola smyku na autodromu jako speciální výhra! Pro váš lepší pocit! Wüstenrot, Na Hřebenech II 1718/8, Praha 4 Zelená linka: / PříTel: (nonstop) Radí Pracujte s nejlepšími. Staňte se součástí našeho stále rostoucího týmu. Možná čekáme právě na Vás. Více na GRAND AUTO 9

10 TEST CITROËN C5 3.0 HDI Šestiválcové opojení Citroën C5 byl loni obdařen novým vznětovým motorem 3.0 HDI. Výkon 177 kw propůjčuje automobilu zajímavé dynamické vlastnosti při stále dobré ekonomice provozu. Vznětový šestiválec je v této třídě raritou. Vznětové ě šestiválce jsou dnes v neprémiové střední třídě poměrně vzácným jevem. Většina výrobců je eliminovala ve prospěch dvojitě přeplňovaných čtyřválců kvůli nižší spotřebě. Šestiválec 3.0 HDI loni v nabídce modelu C5 nahradil motor 2.7 HDI. Výkon tak vzrostl ze 150 kw na 177 kw, spotřeba paliva přitom klesla o 13 %. Šestiválec pracuje se systémem vstřikování common-rail třetí generace, plní emisní normu Euro 5 a je vybaven inteligentním alternátorem, který akumulátor dobíjí především při brzdění nebo sjíždění kopce. Vidlicový šestiválec je kombinován výhradně se šestistupňovou samočinnou převodovkou. Řazení převodovky je rychlé, odstupňování motoru vyhovuje. Těžší stálý převod šetří palivo. Spotřeba je skutečně ve srovnání s předchůdcem 2.7 HDI o poznání nižší. Při jízdě po dálnici si při rychlosti 130 km/h vystačí se 7,8 l/100 km, po okresní silnici lze spotřebu udržet do 7 l/100 km. Motor je však závislý na jízdním stylu. Při hrubější práci s plynovým pedálem lze bez problémů průměr zhoršit o 1,5 až 2,0 l/100 km. Šestiválec má výjimečně kultivovaný chod, charakteristický zvuk a příjemné dynamické vlastnosti od nejnižších otáček. Testovaný model C5 3.0 HDI díky plynokapalinovému pérování rozmazluje posádku maximálním komfortem. Pohodlnější automobil byste v neprémiové střední třídě hledali těžko. Komfortní naladění podvozku má ale své limity. Zadní náprava projeví při rychlém průjezdu zatáčkami na nerovnostech nervozitu, při průjezdech na limitu zavlní zádí, celkovou stabilitu Rodinné auto? Jedině od Auto ESA! 10 GRAND AUTO

11 Citroën C5 se může pochlubit vznětovým šestiválcem 3.0 HDI/177 kw. Zadní sedadla nabízejí dostatek komfortu. Prostor pro kolena cestujících je jen průměrný a menší, než u předchozí generace C5. 88 CITROËN C5 V6 3.0 HDI MOTOR, PŘEVODOVKA: Vpředu napříč uložený vznětový šestiválec pohání přední kola. Zdvihový objem 2993 cm 3, největší výkon 177 kw při /min, největší točivý moment 450 N.m při /min. Šestistupňová samočinná převodovka. Interiér nabízí nadměrnou dávku komfortu. Je výborně odhlučněný a má komfortní sedadla. ale výrazněji neovlivní, protože včas zasáhne stabilizační systém, který je součástí i základní výbavy. Tlumení příčných nerovností a výtluků je vzorové, stejně tak jako odhlučnění celého Středový panel má řadu menších ovladačů, a tak je manipulace na nerovnostech ztížená. podvozku při jízdě po nerovnostech nebo v dešti či po hrubém betonovém podkladu. Michal Busta, foto autor ROZMĚRY: Vnější rozměry (délka/šířka/výška) 4829/1860/1491 mm, rozvor 2815 mm, objem zavazadlového prostoru 0,505/1,462 m 3. HMOTNOSTI: Pohotovostní/užitečná hmotnost 1763/584 kg, hmotnost brzděného přívěsu 1300 kg. VÝKONY: Největší rychlost 239 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h za 7,9 s, spotřeba 10,2/5,8/7,4 l/100 km. CENA: Kč s DPH. GRAND AUTO 11 CIT C3 PR 196x124.indd :00

12 TEST ŠKODA FABIA RS Malý sportovec Škoda Fabia prošla modernizací a s ní dorazila i dlouho očekávaná Fabia RS. Stokilometrovou rychlost pokoří za 7,3 s a ručička rychloměru se zastaví na číslici 224. Malý sportovec stojí Kč. Fabii RS jsme mohli vyzkoušet v rámci mezinárodního představení jak v běžném provozu, tak i na závodním polygonu v Sosnové. Podvozek překvapil vysokou stabilitou a snadnou čitelností. Tuhost pérování je o něco vyšší, než u běžné fabie, je ale velmi povedeným kompromisem, a tak neobtěžuje ani při delších cestách nebo při jízdě po rozbité vozovce. Podvozek navíc velmi dobře filtruje nerovnosti všeho druhu. Tužšímu pérování odpovídají také tlumiče se sportovnější charakteristikou útlumu. Další odlišností od klasické fabie je o 15 mm nižší světlost podvozku. Pochvalu zaslouží stabilizační systém ESP, jehož naprogramování sportovnímu podvozku vyhovuje a i na závodním okruhu nebyl příliš na obtíž. Je jen škoda, že systém ESP nelze u takto střiženého automobilu vypnout. Po jeho vypnutí a následném projetí zatáčky smykem se opět samočinně aktivuje a do smyku zasáhne. V souvislosti s jízdními vlastnostmi je zajímavá skutečnost, že hatchback je o pět kilogramů těžší než verze kombi (1318 kg versus 1313 kg). Důvodem je přidané závaží do oblasti zadního nárazníku, které krátké verzi pomáhá lépe rozložit hmotnost vozidla a tak mu propůjčuje méně nedotáčivosti v zatáčkách. Rozdíl lze však zaznamenat pouze na závodním okruhu. Kompresor i turbodmychadlo Maloobjemový motor 1.4 vděčí za svůj výkon systému dvojitého přeplňování. V nižších otáčkách se o dodávku vzduchu do válců stará mechanický kompresor, při /min se začíná do práce výrazněji zapojovat i klasické turbodmychadlo, které nejpozději při /min na 12 GRAND AUTO

13 88 ŠKODA FABIA COMBI RS MOTOR, PŘEVODOVKA: Vpředu napříč uložený zážehový dvojitě přeplňovaný čtyřválec pohání přední kola. Zdvihový objem 1390 cm 3, největší výkon 132 kw při /min, největší točivý moment 250 N.m při /min. Sedmistupňová automatizovaná převodovka DSG. ROZMĚRY: Vnější rozměry (délka/šířka/výška) 4276/1642/1492 mm, rozvor 2454 mm, objem zavazadlového prostoru 0,505/1,485 m 3. HMOTNOSTI: Pohotovostní/užitečná hmotnost 1318/475 kg. VÝKONY: Největší rychlost 226 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h za 7,6 s, kombinovaná spotřeba 6,1 l/100 km. CENA: Kč s DPH. Fabia Combi je ve srovnání s hatchbackem paradoxně lehčí o 5 kg. Hatchback má totiž zadní část těžší kvůli dorovnání hmotnosti a snížení neotáčivosti v zatáčkách. převezme celý proces přeplňování. Kompresor je od těchto otáček zbytečný a tak, aby pro svůj pohon zbytečně neodebíral výkon z klikové hřídele, tak se samočinně odpojuje. Motor má od nízkých otáček (od /min) až do nejvyšších přípustných (do /min) naprosto plynulý zátah. Motor dokonce bez protestů zrychluje i v oblasti 1100 až /min. Fabii RS chybí znatelně sportovní naladění výfuku, stejně tak jako další, vysloveně sportovní chování. To je ale dobře, protože automobil byl konstruován pro každodenní použití a v tomto vyhoví na výbornou. Dokáže tak oslovit širší motoristickou veřejnost. Výhradně DSG Maloobjemový přeplňovaný čtyřválec je výhradně spojen s automatizovanou sedmistupňovou převodovkou DSG, která dokáže při zrychlování maximálně využít potenciál motoru. Její ovládací software je naprogramováno s ohledem na sportovní využití, a tak tomu odpovídá logika předřazení rychlostních stupňů i samotná rychlost přeřazení pod plným plynem. V rychlosti řazení převodovka porazí i trénované řidiče. Tím dokáže stokilometrovou rychlost pokořit řádově o 0,2 s rychleji. Stokilometrovou rychlost tak pokoří za 7,3 s. Při běžné jízdě převodovka naopak řadí tak, aby bylo dosaženo co možná nejnižší spotřeby paliva a emisí. Při plynulém a šetrnějším stylu jízdy lze spotřebu po okresní silnici udržet do 6,5 l/100 km. Při sportovním stylu jízdy a častém využívání plného výkonu stoupá k hranici 10 l/100 km a může ji klidně i atakovat. Při jízdě po dálnici rychlostí 130 km/h počítejte se spotřebou 7,5 l/100 km, což je velmi slušný výsledek. Fabia RS bude k dispozici pouze s automatizovanou převodovkou DSG. S ručně řazenou převodovkou se nepočítá. Michal Busta, foto autor Interiéru dominují tužší sedadla s výrazným bočním vedením. Fabia RS bude výhradně spojena s automatizovanou sedmistupňovou převodovkou DSG. S ručně řazenou převodovkou se nepočítá. AKCE! Nejvýhodnější financování koupě vašeho vozu! % AKONTACE! Na koupi vozu nepotřebujete hotovost! 0% NAVÝŠENÍ! U nás nemusíte zbytečně zaplatit ani korunu navíc! K Učilišti 170, Praha 10-Štěrboholy. Otevřeno denně od 9 do 22 hod GRAND AUTO 13

14 TEST SEAT ALTEA XL 1.6 TDI Elegantní XL SEAT Altea XL se od roku 2006 stal elegantní náhradou toleda. O rok později alteu ještě více zatraktivnily dva nové motory 1.8 TSI/118 kw a 2.0 TDI/125 kw. Letos jsou připraveny další novinky včetně nového zážehového motoru 1.2 TSI/77 kw. Na zasloužilý odpočinek se v dubnu odporoučel zážehový čtyřválec 1.6 MPI/75 kw, který nahradil znatelně úspornější maloobjemový přeplňovaný čtyřválec 1.2 TSI/77 kw. Novinka je znatelně úspornější, v městském provozu dokonce o 3,0 l/100 km. V září z trhu zmizí také verze s pohonem všech kol. Výroba modelu 1.9 TDI/77 kw 4x4 tak bude bez náhrady ukončena. SEAT Altea XL se díky velkému vnitřnímu prostoru a dobré variabilitě zadních sedadel přiblížil velkoprostorovým automobilům. Sedáky jsou příjemně vysoko nad podlahou, a tak velmi dobře podepírají stehna i průměrně vzrostlým jedincům. Pokud je zavazadlový prostor vybaven dvojitým dnem, vznikne po sklopení sedadel rovná ložná plocha. Mohutná záď ukrývá zavazadlový prostor, jehož základní objem lze měnit v závislosti na posuvu zadních sedadel od 532 l až do 635 l. Rodinný charakter automobilu podtrhují další praktické doplňky. Vhod přijdou například skládací stolky připevněné na opěradlech předních AUTOSKLA BEZ PLACENÍ Malešická 18 PRAHA 3-ŽIŽKOV TÓNOVÁNÍ AUTOSKEL (z povinného ru ení, havarijního pojišt ní nebo p ipojišt ní elního skla ) TEL.: , , ROČNÍ DÁLNIČNÍ ZNÁMKA nebo 1.000,- Kč na pohonné hmoty (u lepených skel zdarma) 14 GRAND AUTO

15 88 SEAT ALTEA XL 1.6 TDI MOTOR, PŘEVODOVKA: Vpředu napříč uložený vznětový čtyřválec pohání přední kola. Zdvihový objem 1598 cm 3, výkon 77 kw při /min, točivý moment 250 N.m při /min. Pětistupňová převodovka s ručním řazením. ROZMĚRY: Vnější rozměry (délka/šířka/výška) 4469/1768/1581 mm, rozvor 2578 mm. Zavazadlový prostor 0,532 až 1,604 m 3. HMOTNOSTI: Pohotovostní/užitečná hmotnost 1410/620 kg. VÝKONY: Největší rychlost 183 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h za 12,4 s, spotřeba paliva město/mimo město/kombinace 5,9/4,2/4,8 l/100 km. CENA: Kč. Dvojité dno zavazadlového prostoru umožňuje po sklopení sedadel vytvořit rovnou ložnou plochu. Jak se stalo v koncernu VW zvykem, ergonomie při řízení patří k nejlepším. sedadel, 12V zásuvky v zavazadlovém prostoru nebo variabilní kryt zavazadlového prostoru, který lze navíc odsunout pouhým dotykem ruky. Podvozek velmi dobře drží zvolenou jízdní stopu a jízdní vlastnosti zůstávají i nadále velmi snadno předvídatelné. Při řízení potěší přesné řízení, příjemný posilovač řízení a velmi dobrá ergonomie. S vynikajícím podvozkem korespondují dobré brzdy. Altea se v jízdních vlastnostech řadí na špičku v segmentu. Nejvýkonnějším zážehovým motorem je přeplňovaný čtyřválec s přímým vstřikováním benzinu 1.8 TFSI/118 kw ( Kč), nejvýkonnějším vznětovým motorem je 2.0 TDI/125 kw ( Kč). Oba motory jsou velmi temperamentní a ve spojení s výborným podvozkem poskytují maximální požitek z jízdy. Testovaný automobil poháněl nový vznětový motor 1.6 TDI/77 kw, který nahrazuje původní čtyřválec 1.9 TDI/77 kw. Při stejném výkonu nabízí znatelně nižší spotřebu především v městském provozu (o 1,0 l/100 km) a i přes nižší objem větší pružnost v nižších otáčkách. Michal Busta, foto autor Jednoduchost a přehlednost. Displej palubního počítače se přestěhoval do levého sdruženého přístroje. PRÉMIOVÉ PALIVO A VYŠŠÍ VÝKON ZA STEJNOU CENU Stále čisté vstřikovače motoru Méně emisí Nižší náklady na údržbu Nižší spotřeba Plynulejší chod motoru

16

17 Autoservis AUTOHELP Servis automobilů BMW, VW, Audi, Mercedes Benz s tradicí od roku 1990 Vás zve do nové moderní provozovny v Maroldově ulici na Praze 4. Hendrych & Štoček Autoservis AUTOHELP se v roce 2005 přestěhoval do nového objektu v Maroldově ulici v Praze 4, kde najdete vše, co Vaše vozidlo potřebuje. Letité zkušenosti s vozy BMW, VW, Audi, Mercedes společně s individuálním přístupem k zákazníkům se samozřejmě promítají do kvality služeb, které náš autoservis svým klientům poskytuje. Prosklený showroom i s nejmodernější technikou a diagnostickým zařízením vybavený servis firmy AUTOHELP najdete téměř v centru Prahy. Je zde připraven perfektně vyškolený tým, který je Vám plně k dispozici ve všech případech, kdy máte se svým vozem problémy. Svým klientům nabízíme širokou škálu služeb díky 19 letům zkušeností v té nejvyšší kvalitě. Dle požadavků poskytujeme originální náhradní díly (po dohodě i neoriginální ND). Profesionální přístup našich pracovníků zaručuje kvalitní servis, možnost přivezení i odvezení vozu, zapůjčení náhradního vozidla, opravy nových i starších vozů, záruční a pozáruční servis, kompletní diagnostiku vozu na nejmodernějším testovacím zařízení firmy BOSCH, mechanické práce, klempířské práce rovnání karoserií na rovnacím zařízení GLOBALJIG, lakýrnické práce, elektrikářské práce, pneuservis, sezonní uskladnění pneumatik, výměny čelních skel z povinného ručení a připojištění zdarma, servis klimatizací, měření a seřizování geometrie na špičkovém laserovém zařízení BOSCH, příprava vozů na STK a její realizace, montáže telefonů, a sad hands-free, rádií, CD přehrávačů, HI-FI systémů, alarmů, navigací i xenonových světel, kompletní čištění vozu i svařování plastů. Při autonehodě poskytujeme službu odtahu vozu do servisu, zapůjčujeme náhradní vůz a zajišťujeme také prohlídku poškozeného vozu likvidátorem pojišťovny. Náš servis nyní nově nabízí i servis znač- ky Land Rover. Další informace získáte na telefonu: , nebo a na našich Těšíme se na vaši návštěvu! GRAND AUTO 17

18 CESTOVÁNÍ DOPRAVNÍ A TURISTICKÉ INFORMACE Autem po Evrop Od roku 2005 jsou celní předpisy pro naše občany díky vstupu naší země do EU znatelně benevolentnější. Turisty tak při cestách Evropou více zajímají dopravní předpisy a turistické informace. Největší zájem je každoročně o země, kam vyjede největší počet turistů. Jde tak především o Rakousko, Chorvatsko a především Německo, kterým každoročně projede nejvíce turistů, protože Německo bývá nejčastější tranzitní zemí. Mimochodem i Německo ale stojí za zastavení, protože nabízí řadu zajímavých míst, perfektní infrastrukturu a kvalitní silnice, které lákají především motorkáře při přejezdech vysokohorských sedel. Rakousko ubytování Za nocleh v hotelu označeném jednou hvězdičkou podle mezinárodní kategorizace (od jedné do pěti hvězdiček) zaplatí jedna osoba v průměru 15, ale také až 30, ve dvouhvězdičkovém hotelu v průměru kolem GRAND AUTO (spodní hranice kolem 15, horní 55 i více). Podstatně výhodnější je ubytování v penzionech, zejména v Alpách, kde jsou ceny v průměru nižší než 20 (pohyb od 10 do 30 ) za osobu a noc. Odchylky cen od průměru jsou všeobecně značné, záleží na vybavenosti zařízení a atraktivitě místa. Sportovněji založení motoristé mohou využít některý z více než 400 autokempinků. Téměř všechny jsou velmi dobře zařízené, rozdílné ceny (od 20 do 35 za dvě osoby, auto a stan nebo karavan) jsou dány hlavně turistickou atraktivností místa. Mimo kempy se toleruje pouze jedno přenocování v obytném automobilu nebo v karavanu (ale spojeném s tažným vozidlem a bez spuštěných opěr, připraveném k okamžitému odjezdu) na vhodném místě. Ve Vídni, Tyrolsku a chráněných krajinných oblastech je však takovéto divoké přenocování zakázáno Kč 1100 Kč 1785 Kč BULLOCK DEFENDER Zámek volantu - ochrana airbagu

19 Rychlost a odchylka v předpisech Rychlost: V obci 50 km/h, mimo obec automobily i motocykly y 100 km/h. Rychlostí 100 km/h může jet na silnici a dálnici i osobní automobil s brzděným přívěsem, pokud hmotnost přívěsu nepřesahuje 750 kg (jinak 80 km/h). Světelná signalizace: Zelené přerušované světlo na semaforu ještě umožňuje průjezd křižovatkou, ale zároveň upozorňuje na brzkou změnu ve žluté světlo. Parkování: Ve větších městech jsou krátkodobé parkovací zóny (Kurzparkzone), kde se může stát na parkovací lístek 30 až 90 minut. Lístek se prodává v trafikách nebo v bankách, nutno na něm vyznačit začátek parkování. Na lístek za 1 lze parkovat v průměru jednu hodinu. Přívěs nesmí stát na parkovišti bez vlečného vozidla. V parkovacích garážích ve větších městech se rovněž platí v průměru 1 za hodinu. Do Schladmingu za sportem Třebaže je oblast Schladming-Dachstein Čechům známá hlavně díky lyžování, není úplně od věci zajet si sem na sportovní víkend. Nabídka je docela pestrá. Pěší turistika (v dnešní době je zde většinou provozována s chodeckými holemi), horolezectví, cyklistika, letní lyžování na ledovci a golf. Nejžhavější novinku představuje možnost půjčit si džípy na výlet po lesních cestách. Při třídenním pobytu můžete vyzkoušet od všeho trochu. V každém případě byste se měli ubytovat v takovém zařízení, které vám v rámci ceny nabídne i tzv. sommer card. S ní můžete jezdit zdarma všemi lanovkami, které jsou v létě v oblasti v provozu. Nezanedbatelný není ani bezplatný vstup do místního plaveckého bazénu, který karta zajistí. Cyklistika Pro cyklisty je v obla sti celkem 49 cyklistických tras různých druhů obtížnosti ti pro všechny typy kol. Sem můžeme zahrnout i úsek pohodové rovinaté cyklostezky podél řeky Enns. Tuto 260 km dlouhou cyklostezku však budete pravděpodobně využívat jen při přesunech k začátkům řady jiných kratších tras. Pokud se nechcete potýkat s problémy při přepravě vlastních kol, můžete si je půjčit v mnohých hotelích.

20 vých vý kilometrů. Kromě dobrého značení a udržovaných cest je nezn sporným kladem i soubor výborsp ných podrobných cyklistických n map m pro horská kola s vyznačením délky jednotlivých úseků n i jejich převýšení. Pro cyklokrosaře je lahůdkou navíc číslo k 21 2 Planai Bike Park, sjezd po 4500 metrů dlouhé sjezdovce 4 z 1830 do 740 m na olympijský stadion do Schladmingu. Kdo chce vyzkoušet specialitky, může se vyřádit ve speciálním Dirt Parku nedaleko dojezdu Bike Bark. Místní klasiku představuje trasa číslo 12, tzv.viehberg-runde, která vede z Grossmingu do nadmořské výšky 1490 m a dál. Silnice z Grossmingu zčásti stoupá štěrkovou cestou pod vysokými skalními stěnaené jídlo. smaž je odné nevh osto Napr e. ovoc a mi zvanými Pece, nad nimiž iny Na cesty si sbalte hodně zelen po pár kilometrech začínají roviny s pastvinami. Právě tato cesta je povoleným terénem pro džípy. Speciálně pro horská kola je v oblasti Schladming-Dachstein vyznaobhospodařuje ji jediná rodina, která má tuto činnost povolenou. Jen čeno dvacet tras. Většinou jsou okružní a celkově měří 930 km. Pokud ona může otevřít závoru svým zákazníkům, džípů je tedy málo. by je někdo dokázal všechny projet, překonal by dohromady 25 výško- TIP ZPŘÍJEMNĚTE SI CESTU NA DOVOLENOU S VYBAVENÍM OD AUTO KELLY! Přenosný DVD přehrávač do auta s integrovaným DVB-T tunerem 9 displej s poměrem stran 16:9, na otočném kloubu polohovatelný až o 270 stupňů integrován DVB-T tuner pro příjem digitálního televizního vysílání vstup USB a čtečka SD/MMC/ MS, vstup/výstup AV kompatibilní s CD, DVD, DivX, VCD, D, MPEG4, MP3 a JPEG ultraštíhlý design, v bílém nebo černém provedení balení obsahuje: držák na sedadlo do vozu, dálkové ovládání, dání, adaptér na 220 V i 12 V, anténu, AV kabely, sluchátka Chladicí box C objem 25 l zástrčka do zásuvky automobilového zapalovače na 12 V i zástrčka do sítě na 230 V displej zobrazující teplotu uvnitř boxu teplota až o 20 C nižší než okolní VYBÍREJTE Z NAŠÍ KOMPLETNÍ NABÍDKY NA KDE TAKÉ NAJDETE SEZNAM VŠECH NAŠICH 55 POBOČEK 20 GRAND AUTO

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu Nejkrásnější způsob, jak řídit praktický automobil Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu / Ohromující design překypující emocemi / Inovace jako například přední LED světlomety / Příkladná dynamika

Více

Audi A4 limuzína A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 limuzína S4 Avant Audi Náskok díky technice

Audi A4 limuzína A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 limuzína S4 Avant Audi Náskok díky technice A4 Audi A4 limuzína A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 limuzína S4 Avant Audi Náskok díky technice 108 Technická data Audi A4 limuzína / A4 Avant Model A4 1.8 TFSI (88 kw) A4 1.8 TFSI (125 kw) A4 1.8

Více

OSOBNÍ AUTOMOBIL STŘEDNÍ TŘÍDY TYP A

OSOBNÍ AUTOMOBIL STŘEDNÍ TŘÍDY TYP A Příloha č. 1 - Technická specifikace vozidel Parametry požadované zadavatelem sedan (4dveřový) / liftback (5dveřový) 5ti místný (homologováno pro řidiče + 4 cestující) motor zážehový, přeplňovaný (palivo

Více

VÝBAVY A CENY AVEO 5DVEŘOVÉ

VÝBAVY A CENY AVEO 5DVEŘOVÉ VÝBAVY A CENY AVEO 5DVEŘOVÉ CENÍK PLATNÝ OD 1.4.2012 CENA 1.2 Edice 100 CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA 273 900 Kč Interiér Kapsa na zadní straně sedadla řidiče Kapsa na zadní straně sedadla spolujezdce Sluneční

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Multivan

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Multivan Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Multivan Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

Vznětové motory. dvě souosé spojky, suché, vícelamelové, elektrohydraulicky ovládané

Vznětové motory. dvě souosé spojky, suché, vícelamelové, elektrohydraulicky ovládané Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI CR DPF/77 kw 1,6 TDI CR DPF/77 kw (A) 2,0 TDI CR DPF/110 kw 2,0 TDI CR DPF/110 kw (A) vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

CAR FLEET SERVICE ŘEŠENÍ PRO VÁŠ VOZOVÝ PARK. Tomáš Kabrhel

CAR FLEET SERVICE ŘEŠENÍ PRO VÁŠ VOZOVÝ PARK. Tomáš Kabrhel ŘEŠENÍ PRO VÁŠ VOZOVÝ PARK Tomáš Kabrhel 1 FLEET DAY 2012 1) CZ, spol. s r.o. 2) CAR FLEET SERVIS co to je? 3) CAR FLEET SERVIS nabízené služby 4) CFS systém 5) Servisní síť 6) Bloková výjimka 7) řešení

Více

Technická data - Golf

Technická data - Golf Technická data Golf I. generace (1974 1983) Informace (VW Golf I GTI, 1976) Konstrukce řadový čtyřválec Pivo benzín Plnění atmosférické sání Rozvod OHC Uložení vpředu napříč Zdvihový objem [cm3] 1588 Kompresní

Více

Zážehové motory. zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1395

Zážehové motory. zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1395 Zážehové motory Technické údaje 1,4 TSI/92 kw 1,4 TSI/110 kw ACT 1,4 TSI/110 kw ACT (A) 1,8 TSI/132 kw 1,8 TSI/132 kw (A) 2,0 TSI/162 kw (A) Počet válců zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Transporter Motory splňující emisní normu Euro 5 plus Motor 2,0 l TDI 62 kw (84 k) Motor 2,0 l TDI 75 kw (102 k) Motor / Počet ventilů na válec 4válcový

Více

CAR FLEET SERVICE ŘEŠENÍ PRO VÁŠ VOZOVÝ PARK

CAR FLEET SERVICE ŘEŠENÍ PRO VÁŠ VOZOVÝ PARK CAR FLEET SERVICE ŘEŠENÍ PRO VÁŠ VOZOVÝ PARK CAR FLEET SERVICE Vám přináší efektivní řešení servisu Vašeho vozového parku: Prokazatelné snížení nákladů na servis vozidel Provádění oprav a pravidelného

Více

VÝBAVY A CENY AVEO 4DVEŘOVÉ

VÝBAVY A CENY AVEO 4DVEŘOVÉ VÝBAVY A CENY AVEO 4DVEŘOVÉ CENÍK PLATNÝ OD 1.4.2012 CENA 1.2 Edice 100 1.4 Edice 100 CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA 279 900 Kč 286 900 Kč \ Interiér Kapsa na zadní straně sedadla řidiče Zapalovač a popelník

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok Technická data Platná pro modelový rok 2013 Užitkové vozy Amarok Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

VAŠE TOYOTA HILUX. 2.5l D-4D 145 DPF STUPEŇ STANDARDNÍ VÝBAVY. Červená - chilli (3E5) Tmavě šedá látka (FX10) ZÁKLADNÍ CENA (vč.

VAŠE TOYOTA HILUX. 2.5l D-4D 145 DPF STUPEŇ STANDARDNÍ VÝBAVY. Červená - chilli (3E5) Tmavě šedá látka (FX10) ZÁKLADNÍ CENA (vč. VAŠE TOYOTA HILUX ZÁKLADNÍ ÚDAJE KAROSERIE MOTOR PŘEVODOVKA STUPEŇ STANDARDNÍ VÝBAVY Double Cab 2.5l D-4D 145 DPF 5 M/T Luna BARVY EXTERIÉR INTERIÉR Červená - chilli (3E5) Tmavě šedá látka (FX10) CENA

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter Technická data Platná pro modelový rok 3 Užitkové vozy Transporter Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

Zážehové motory. bezolovnatý benzin min. o. č. 95 (91)*

Zážehové motory. bezolovnatý benzin min. o. č. 95 (91)* ŠKODA Octavia Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59 kw 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw (A) 1,6 MPI/ kw Flex Fuel 1,6 MPI/ kw LPG zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový,

Více

Technické podmínky dodávky

Technické podmínky dodávky Digitálně podepsal Radomír Doležel DN: c=cz, o=povodí Odry, státní podnik [IČ 70890021], ou=105916, cn=radomír Doležel, serialnumber=p434615 Datum: 2015.05.29 12:46:55 +02'00' Příloha č. 1 Technické podmínky

Více

1/9 Číslo protokolu: csob cr 2178

1/9 Číslo protokolu: csob cr 2178 1/9 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O PROHLÍDCE ÚDAJE O VOZIDLE

Více

Požadované údaje. Stránka 3 z 10

Požadované údaje. Stránka 3 z 10 Technické podmínky Každé vozidlo musí být jiné tovární značky! Uchazeč musí použít technické podmínky zadavatele a bude specifikovat údaje podle předem připravené barevné legendy: konkrétní údaj obchodní

Více

Obecná charakteristika produktu

Obecná charakteristika produktu Obecná charakteristika produktu Název: Výrobce: Cena: Škoda Octavia Combi II Škoda Auto a.s. od 464 900 Kč Popisovaný model: 976 800 Kč Technický popis: Stupeň výbavy: Motor: Elegance 2.0 TDI PD Vznětový,

Více

ŠKODA Octavia Combi RS

ŠKODA Octavia Combi RS zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC,

Více

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Tour Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený

Více

LS LT LT+ motor 1,6 16V 91 kw/124 k 351 000 377 000 1,8 16V 104 kw/141 k 415 000

LS LT LT+ motor 1,6 16V 91 kw/124 k 351 000 377 000 1,8 16V 104 kw/141 k 415 000 Modelový rok '12 LS LT LT+ LTZ 351 000 377 000 395 000 415 000 442 200 1,7D 96 kw/130 k ECO 461 400 493 000 2,0 VCDi 120 kw/163 k 462 000 500 200 AKČNÍ 1,7D 96 kw/130 k ECO 2,0 VCDi 120 kw/163 k LS LT

Více

ASPEKTA Trading s.r.o. Rokycanská třída 62 312 00 Plzeň Tel: +420 377 260 122 Fax: +420 377 260 134 www.aspekta.cz

ASPEKTA Trading s.r.o. Rokycanská třída 62 312 00 Plzeň Tel: +420 377 260 122 Fax: +420 377 260 134 www.aspekta.cz ASPEKTA Trading s.r.o. ASPEKTA Trading s.r.o. Rokycanská třída 62 312 00 Plzeň Tel: +420 377 260 122 Fax: +420 377 260 134 www.aspekta.cz MAZDA. ODVážně jiná. zoom-zoom představujeme novou mazdu6 Ve verzi

Více

Kit Corporate 2008 2

Kit Corporate 2008 2 Kit Corporate 2008 2 Kit Corporate 2008 3 Kit Corporate 2008 4 Kit Corporate 2008 5 1 2 3 4 5 Kit Corporate 2008 7 Kit Corporate 2008 8 Model Délka Rozměry v mm Šířka (bez zpětných zrcátek) Výška Objem

Více

Protokol kontroly motorového vozidla. Škoda Yeti

Protokol kontroly motorového vozidla. Škoda Yeti Protokol kontroly motorového vozidla Škoda Yeti Datum kontroly 15.1.015 Cena 360 000 Kč Kód technika UZ0001 Základní informace Rok výroby 011 Počet 85 850 Motor.0 TDI Výkon 103 kw Převodovka DSG VIN TMBLD75L1B6035711

Více

Nová Kia pro_cee d GT Když je jízda vzrušením >>>

Nová Kia pro_cee d GT Když je jízda vzrušením >>> 2 Nová Kia pro_cee d GT Když je jízda vzrušením >>> Začněte myslet jinak. Objevte náš nový přírůstek do rodiny Kia cee d. Novinka pro_cee d GT má podobné geny jako pro_cee d, má však sportovního ducha.

Více

SIMPLY CLEVER. ŠkodaOctavia Edition AKČNÍ NABÍDKA

SIMPLY CLEVER. ŠkodaOctavia Edition AKČNÍ NABÍDKA SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Edition AKČNÍ NABÍDKA Akční ceník Octavia Edition OCTAVIA OCTAVIA COMBI PRIMA EDITION CZ 1,2 TSI/77 kw 334 900 Kč 39 000 Kč 364 900 Kč 49 000 Kč 1,4 TSI/90 kw 374 900 Kč nově

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caddy

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caddy Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Caddy Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA NOVÁ KIA RIO Více emocí, více radosti Stačí jeden pohled na atraktivní, sportovní design nového modelu Kia Rio a Vaše fantazie začne horečně vymýšlet důvody, proč usednout za volant a vyrazit na vyjížďku.

Více

Protokol kontroly motorového vozidla. Audi A6

Protokol kontroly motorového vozidla. Audi A6 Protokol kontroly motorového vozidla Audi A6 Datum kontroly 11.11.201 Kód technika UZ0001 Základní informace Rok výroby 2007 Počet 349 12 Motor 2.7 TDI Výkon 128 kw Převodovka Manuální VIN WAUZZZ4F98N02619

Více

Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci.

Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci. 02 Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci. Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu

Více

Technické podmínky. pro veřejnou zakázku s názvem Centrální nákup automobilů pro resort Ministerstva životního prostředí v roce 2015

Technické podmínky. pro veřejnou zakázku s názvem Centrální nákup automobilů pro resort Ministerstva životního prostředí v roce 2015 Příloha č. 1 zadávací dokumentace Technické podmínky pro veřejnou zakázku s názvem Centrální nákup automobilů pro resort Ministerstva životního prostředí v roce 2015 Automobily musí splňovat následující

Více

Již od 149 900 Kč* včetně prodloužené záruky a servisních prohlídek až na 4 roky. Povolte uzdy své fantazii a vytvořte si Twingo podle svých představ!

Již od 149 900 Kč* včetně prodloužené záruky a servisních prohlídek až na 4 roky. Povolte uzdy své fantazii a vytvořte si Twingo podle svých představ! NOVÉ TWINGO Již od 149 900 Kč* včetně prodloužené záruky a servisních prohlídek až na 4 roky AKTUÁLNÍ AKCE S Novým Twingem vám bude město ležet u nohou! Povolte uzdy své fantazii a vytvořte si Twingo podle

Více

ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS. Produktové podmínky

ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS. Produktové podmínky ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS Produktové podmínky Servisní karta ŠKODA Předplacený servis Varianta Standard 5 let, max. 60.000 km Plus 5 let, max. 100.000 km 5 let, max. 150.000 km Model vozidla: VIN: Datum

Více

TOYOTA HILUX. Prodej a servis vozů

TOYOTA HILUX. Prodej a servis vozů TOYOTA CENÍK TOYOTA který si tato značka zaslouží. Double Cab 5 místná verze motor výkon (kw) převodovka Terra Luna Sol 2,5 l D-4D 120 88 kw 5 A/T 719 950 Kč 1 950 000 Kč 3,0 l D-4D 170 126 kw 5 A/T 856

Více

4 v řadě - umístěné vpředu napříč. Vrtání x zdvih v mm 75 x 88,3 85 x 88 85 x 88

4 v řadě - umístěné vpředu napříč. Vrtání x zdvih v mm 75 x 88,3 85 x 88 85 x 88 JUMPY_TCH_06-2008.qxd 22.5.2008 15:58 Page 1 CITROËN JUMPY TECHNICKÉ PARAMETRY 1.6 HDi 90 k 2.0 HDI 120 k 2.0 HDi 138 k FAP MOTOR Typ vstřikování Turbodiesel Turbodiesel Turbodiesel přímé vysokotlaké s

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít:

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít: 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. b) Na dálnicích, silnicích, místních komunikacích a účelových komunikacích. c) Na všech

Více

CENÍK TOLEDO. Basis Reference Style ENJOYNEERING

CENÍK TOLEDO. Basis Reference Style ENJOYNEERING CENÍK TOLEDO Reference Style ENJOYNEERING Ceník Toledo Ceny Motory Výkon kw/k Kombinovaná spotřeba (l / 100km) Kombinované emise CO 2 (g / km) Toledo 1.2 55/75 5,9 137 269 900 Kč Reference 1.2 TSI 63/85

Více

SEAT SERVICE. ENJOY THE ROAD.

SEAT SERVICE. ENJOY THE ROAD. seat.cz Naskočte do zimy připraveni! ZIMNÍ SERVISNÍ AKCE SEAT 2011. Do zimy naskočíte připraveni se zimní servisní akcí SEAT. V našem autorizovaném servisu jsme pro vás připravili speciální zimní servisní

Více

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann.

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. NOVÁ DIMENZE VÝKONU. V tomto materiálu jsou zčásti vyobrazeny také prvky výbavy, které nejsou součástí sériového vybavení. 2. Fahrerhaus Fahrerhaus.

Více

Akční nabídka Škoda Family

Akční nabídka Škoda Family Akční nabídka Škoda Family AKČNÍ MODELY ŠKODA FAMILY Fabia Family Fabia Family Grand Roomster Family Roomster Family Grand Octavia Tour Family verzi Škoda Fabia Family a Fabia Combi Family Pod kapotou

Více

OPEL Combo Combi. Diesel. Combo Combi (N1) www.opel.cz. Motor. Převodovka 335.000 405.350 350.000 423.500 380.000 459.800 365.000 441.

OPEL Combo Combi. Diesel. Combo Combi (N1) www.opel.cz. Motor. Převodovka 335.000 405.350 350.000 423.500 380.000 459.800 365.000 441. Diesel OPEL Combo Combo (N1) L1H1 L2H1 Motor Převodovka 1.4 70kW (95k) 5-st. manuální 33 405.350 350.000 423.500 1.3 CDTI 66kW (90k) 5-st. manuální 36 441.650 380.000 459.800 1.6 CDTI 66kW (90k) 5-st.

Více

H-1 Van: praktická dodávka

H-1 Van: praktická dodávka H-1 H-1 Van: praktická dodávka Nejnovější H-1 Van je praktický a pracovitý pomocník, který společnost Hyundai vyvinula proto, aby splnila vaše požadavky na dopravu nákladu. Ústředním motivem je velkorysý

Více

ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS

ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS ŠKODA PŘEDPLACENÝ SERVIS Servisní karta ŠKODA Předplacený servis Popis služby Varianta Standard 5 let, max. 60.000 km ŠKODA Předplacený servis je doplňkovou službou společnosti ŠKODA AUTO a.s., která Vám

Více

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů Přes

Více

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn Fiat CNG program vozy s pohonem na zemní plyn Jezdíme s ohledem na budoucnost! Ohled na životní prostředí, na přírodu a na svět, ve kterém žijeme každý den, nutně klade požadavky jak na výrobce, tak na

Více

Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15)

Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15) Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15) Nejprostornější a nejschopnější Outback charakterizuje smělejší a výraznější design Převodovka Lineartronic CVT v kombinaci s motorem Boxer

Více

Akční ceník Platný od 1. ledna 2013. Užitkové vozy. Transporter

Akční ceník Platný od 1. ledna 2013. Užitkové vozy. Transporter Akční ceník Platný od 1. ledna 2013 Užitkové vozy Transporter Akční ceník může obsahovat modely a výbavy, které budou do výroby zařazeny později. Aktuální nabídka může být ovlivněna změnami vyvolanými

Více

Fiat Scudo. Výbava a technické specifikace

Fiat Scudo. Výbava a technické specifikace Fiat Scudo Výbava a technické specifikace Technické specifikace Fiat Scudo Skříňová dodávka Combi Panorama Počet válců, uspořádání 4, v řadě 4, v řadě 4, v řadě Umístění vpředu, napříč vpředu, napříč vpředu,

Více

Díly karoserie pro autobusy

Díly karoserie pro autobusy www.europart.net Díly karoserie pro autobusy vhodné pro MAN vhodné pro Mercedes-Benz vhodné pro Setra vhodné pro Solaris Všechny díly karoserie* jsou za příplatek dodávány také v požadovaném barevném odstínu.

Více

1/9 Číslo protokolu: csob cr 2365

1/9 Číslo protokolu: csob cr 2365 1/9 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O PROHLÍDCE ÚDAJE O VOZIDLE

Více

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. Silnice. Skutečně jen obyčejná cesta. A přece znamená mnohem více. Možná skutečným důvodem, proč jsou silnice něčím zvláštní, je, že

Více

Terénní užitkové vozidlo

Terénní užitkové vozidlo Terénní užitkové vozidlo Společník pro práci a volný čas Mechron Je jedno, zda chcete pracovat na farmě nebo v lese, Kioti Mechron 4 4 se hodí pro všechny práce. Se čtyřmi nezávisle zavěšenými koly zadní

Více

LESNÍ TECHNIKA 770D HARVESTOR 770D

LESNÍ TECHNIKA 770D HARVESTOR 770D LESNÍ TECHNIKA 770D HARVESTOR 770D Probírky ještě efektivněji - s harvestorem John Deere 770D Technické parametry a pracovní charakteristiky harvestoru John Deere 770D předurčují jeho nasazení zejména

Více

m{zd{ MX-5 Ceník platnost od 1. 2. 2014

m{zd{ MX-5 Ceník platnost od 1. 2. 2014 m{zd{ MX-5 Ceník platnost od 1. 2. 2014 Ceník M{zd{ MX-5 Výkon kw (k) Převodovka Emotion Challenge Revolution 1.8 Roadster 93 (126) man. 5st. 574 900 631 900-1.8 Roadster Coupé 93 (126) man. 5st. - 681

Více

ZNÁME VAŠE AUTO JAKO SVÉ BOTY. Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám.

ZNÁME VAŠE AUTO JAKO SVÉ BOTY. Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám. ZNÁME VAŠE AUTO JAKO SVÉ BOTY Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám. Jako vzorový servis ŠKODA se staráme o služební vozy společnosti ŠKODA AUTO, privátní vozy zaměstnanců

Více

VITO 116CDI KB SPORT

VITO 116CDI KB SPORT VITO 116CDI KB SPORT Cena základního modelu VITO 116CDI/K KB SPORT Cena s DPH (Kč) 774 000,- Cena bez DPH (Kč) 645 000,- Základní technická specifikace vozu Označení motoru 116CDI Typ Vznětový Počet válců

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caravelle

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caravelle Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Caravelle Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

5-st. manuální. 6-st. manuální. 6-st. manuální. 5-st. automatická. 6-st. manuální. 6-st. manuální. 5-st. manuální. 6-st. manuální. 5-st.

5-st. manuální. 6-st. manuální. 6-st. manuální. 5-st. automatická. 6-st. manuální. 6-st. manuální. 5-st. manuální. 6-st. manuální. 5-st. Diesel Diesel Benzín OPEL Combo Tour 1,2 Combo Tour L1H1 Motor 1.4 70kW (95k) Převodovka 5st. manuální 325.000 341.250 350.000 390.000 409.500 420.000 1.4 CNG Turbo 88kW (120k) 66kW (90k) 6st. manuální

Více

1/10 Číslo protokolu: csob cr 1002

1/10 Číslo protokolu: csob cr 1002 1/10 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O VOZIDLE Datum objednávky:

Více

Vydejte se za dobrodružstvím!

Vydejte se za dobrodružstvím! 2 Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, Vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu do náročného terénu. Jeho kompaktní karoserie umožňuje

Více

*Výbava na obrázku exteriéru a interiéru nemusí odpovídat specifikaci tohoto nabízeného vozidla. A03 Passion 0,00

*Výbava na obrázku exteriéru a interiéru nemusí odpovídat specifikaci tohoto nabízeného vozidla. A03 Passion 0,00 Cenová nabídka vozu *Výbava na obrázku exteriéru a interiéru nemusí odpovídat specifikaci tohoto nabízeného vozidla. Všechny ceny jsou v CZK. Ceny jsou platné k 13.04.2015. Nabídka byla naposledy aktualizována

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Spotřeba paliva, emise CO 2 skříňový vůz/skříňový vůz BlueMotion novaný provoz (l/100 km) novaný provoz (g/ km) 1,2 l TSI BMT 5stupňová manuální 62 (84)

Více

Technická specifika zboží

Technická specifika zboží Technická specifika zboží Příloha č. 2 zadávací dokumentace 1 ks automobilu ve specifikaci: Model: typ: provedení: automobil osobní silniční vyšší střední třída; sedan; počet dveří: minimálně 4; počet

Více

Vyhodnocení tréninkového dne

Vyhodnocení tréninkového dne Vyhodnocení tréninkového dne Klient: LeasePlan Místo: Autodrom Most Datum: středa, 3. září 2008 Vozidlo: Trať: VW Passat 2,0 TDI 4Motion, 103 kw r.v. 2005, najeto cca 132 000 km závodní okruh Autodromu

Více

MEGANE COUPÉ. Od 299 900 Kč

MEGANE COUPÉ. Od 299 900 Kč MEGANE COUPÉ Od 299 900 Kč RENAULT MÉGANE COUPÉ LIMITED OD 284 900 Kč SLEVA 40 000 Kč BONUS PŘI VÝKUPU STARÉHO VOZU 15 000 Kč DODATEČNÁ SLEVA PŘI FINANCOVÁNÍ RENAULT FINANCE 20 000 Kč* SPECIÁLNÍ NABÍDKA

Více

1/11 Číslo protokolu: csob banka 80

1/11 Číslo protokolu: csob banka 80 1/11 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O PROHLÍDCE ÚDAJE O

Více

NOVÝ MEgaNE COUPÉ. od 279 900 Kč*

NOVÝ MEgaNE COUPÉ. od 279 900 Kč* NOVÝ MEgaNE COUPÉ od 279 900 Kč* ZVÝHODNĚNÍ AŽ 60 000 Kč* FINANCOVáNÍ ALL4LimiteD první rok havarijního pojištění zdarma další roky za zvýhodněnou sazbu 1,8 % s 10% spoluúčastí bez poplatků za zpracování

Více

Farmall U Pro Efficient Power Představení prémiového traktoru

Farmall U Pro Efficient Power Představení prémiového traktoru 1 Nabídka modelů Farmall U Pro pro rok 2013 Tier 4a made in Aust r ia Model Motor jmenovitý výkon při 2300 min -1 (k) max. výkon při 1900 min -1 (k) Převodovka Hydraulika Max. zdvihací síla Hmotnost Min.

Více

Volkswagen Fleet Service. Vaše flotila ví, kam se vydat.

Volkswagen Fleet Service. Vaše flotila ví, kam se vydat. Vaše flotila ví, kam se vydat. Nastupte a profitujte díky výhodným podmínkám. Exkluzivní servis s exkluzivními výhodami. Porsche Praha-Smíchov 150 00 Praha 5 Otevírací doba Po Pá 07:00 19:00 So 09:00 13:00

Více

VITO 110 CDI EXPRES VITO 110CDI/K EXPRES. Cena základního modelu. Cena bez DPH (Kč) 404 000,- Základní technická specifikace vozu Označení motoru

VITO 110 CDI EXPRES VITO 110CDI/K EXPRES. Cena základního modelu. Cena bez DPH (Kč) 404 000,- Základní technická specifikace vozu Označení motoru VITO 110 CDI EXPRES Cena základního modelu VITO 110CDI/K EXPRES Cena s DPH (Kč) 484 800,- Cena bez DPH (Kč) 404 000,- Základní technická specifikace vozu Označení motoru 110CDI Typ Vznětový Počet válců

Více

Známe Vaše auto jako své boty! Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám

Známe Vaše auto jako své boty! Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám Známe Vaše auto jako své boty! Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám ŠKODA Servisní centrum Váš servis přímo od výrobce Přijeďte na pravidelnou údržbu nebo opravu se svým

Více

MASTER combi/bus VÝBAVA ROZMĚRY Celková hmotnost MOTORIZACE CENA VČ. DPH. 3 000 kg. 3 300 kg

MASTER combi/bus VÝBAVA ROZMĚRY Celková hmotnost MOTORIZACE CENA VČ. DPH. 3 000 kg. 3 300 kg Renault MASTER MASTER combi/bus VÝBAVA ROZMĚRY Celková hmotnost MOTORIZACE CENA VČ. DPH COMBI - 9 MÍST L1H1 3 000 kg Energy dci 140 814 900 Energy dci 170 854 900 3 300 kg Energy dci 140 834 900 Energy

Více

SPOLEHLIVOST V PRAKTICKÉM BALENÍ.

SPOLEHLIVOST V PRAKTICKÉM BALENÍ. BMW Service Inclusive www.bmw.cz Radost z jízdy SPOLEHLIVOST V PRAKTICKÉM BALENÍ. BMW SERVICE INCLUSIVE. BMW SERVICE INCLUSIVE. DOKONALÁ SPOLEHLIVOST. Záruka svobody od samého počátku. S BMW Service Inclusive

Více

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013 automobily Jméno: Tomáš Smejkal Datum: 8.2 2013 Bugatti Veyron je nejvýkonnější sériově vyráběný osobní automobil na světě. Je pojmenován podle automobilového závodníka Pierra Veyrona, který v roce 1939

Více

VITO 110CDI/K EXPRES. 2257 x 1650 x 1353 890

VITO 110CDI/K EXPRES. 2257 x 1650 x 1353 890 VITO 110CDI EXPRES Cena základního modelu VITO 110CDI/K EXPRES Cena s DPH (Kč) 478 800,- Cena bez DPH (Kč) 399 000,- Základní technická specifikace vozu Označení motoru 110CDI Typ Vznětový Počet válců

Více

Efektivní řízení vozového parku

Efektivní řízení vozového parku Efektivní řízení vozového parku Jak snížit investiční a provozní náklady vozového parku? Václav Štefl Fleet manager Tel. 775 85 85 85 vaclav.stefl@domansky.cz Historie společnosti Založena 21.2.1995 Od

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU. s názvem DODÁVKA AUTOMOBILŮ PRO RESORT MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ - OPAKOVÁNÍ

TECHNICKÉ PODMÍNKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU. s názvem DODÁVKA AUTOMOBILŮ PRO RESORT MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ - OPAKOVÁNÍ Příloha č. 1 zadávací dokumentace TECHNICKÉ PODMÍNKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU s názvem DODÁVKA AUTOMOBILŮ PRO RESORT MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ - OPAKOVÁNÍ Automobily musí splňovat

Více

Testovaný model Mitsubishi ASX

Testovaný model Mitsubishi ASX Testovaný model Mitsubishi ASX motor: 1.8 01-0 Mivec výkon: 110 kw/150 k při 4000 ot./min. točivý moment: 300 Nm při 2-3000 ot./min. rozměry: délka 4295 mm, šířka 1770 mm, výška 1615 mm rozvor náprav:

Více

PRO EFEKTIVNÍ MANIPULACI

PRO EFEKTIVNÍ MANIPULACI farmlift farmlift STVOŘEN PRO EFEKTIVNÍ MANIPULACI Navrhli jsme a zkonstruovali teleskopický manipulátor Farmlift pro Vaše každodenní potřeby manipulace na Vašich farmách a zemědělských podnicích. Jakýkoliv

Více

Vylaďte si auto podle svého. HIT Kredit úroková sazba od 3,9 %

Vylaďte si auto podle svého. HIT Kredit úroková sazba od 3,9 % Vylaďte si auto podle svého HIT Kredit úroková sazba od 3,9 % HIT Kredit NALAĎTE SI ÚVĚR A POJIŠTĚNÍ PODLE SVÝCH PŘEDSTAV A ZÍSKEJTE POUKAZ NA POBYT V JEDNOM Z 270 EVROPSKÝCH HOTELŮ. Nabízíme vám produkty

Více

K úvěru bez navýšení 4 zimní kola zdarma. nejostřejší nabídka Na nový vůz

K úvěru bez navýšení 4 zimní kola zdarma. nejostřejší nabídka Na nový vůz K úvěru bez navýšení 4 zimní kola zdarma nejostřejší nabídka Na nový vůz Nejvýhodnější cesta k novému vozu Pořiďte si nový vůz SEAT tím nejlepším možným způsobem. Využijte úvěr či finanční leasing SEAT

Více

1/11 Číslo protokolu: csob cr 2406

1/11 Číslo protokolu: csob cr 2406 1/11 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O PROHLÍDCE Vozidlo

Více

Bosch Injection Systems Uvolněte svůj potenciál. www.bosch.cz

Bosch Injection Systems Uvolněte svůj potenciál. www.bosch.cz Bosch Injection Systems Uvolněte svůj potenciál www.bosch.cz Vstřikovací systémy: příležitosti pro všechny Technologie Inovace firmy Bosch se neomezují pouze na systémy vznětových motorů. Přímé vstřikování

Více

ZIMNÍ PNEUMATIKY V EVROPĚ

ZIMNÍ PNEUMATIKY V EVROPĚ MZA č. 55/2006 technické informace ZIMNÍ PNEUMATIKY V EVROPĚ Pneumatiky s hroty a sněhové řetězy Ve všech evropských státech je hloubka vzorku pneumatik u osobních automobilů předepsána na 1,6 mm, v některých

Více

Ceník platný od 1. července 2015

Ceník platný od 1. července 2015 Ceník platný od 1. července 2015 3050 kg 4,65 2422 (2624) x 1650 x 1353 5,19 2667 (2869) x 1650 x 1353 Ceník Mercedes-Benz třída V velkoprostorový osobní vůz (6-8 sedadel) V 200d K 1 070 245,- V 220d K

Více

Záruční doklady, které obdržíte při uzavření prodloužené záruky CarGarantie, mají skutečné výhody:

Záruční doklady, které obdržíte při uzavření prodloužené záruky CarGarantie, mají skutečné výhody: BEZSTAROSTNÁ JÍZDA Profitujte z dlouhodobé záruky. Váš prodejce Opel Vám nabízí optimální jistotu. Díky prodloužené záruce pro nové vozy Opel budete jezdit i po uplynutí dvouleté výrobní záruky i nadále

Více

QUADRO4 - světová novinka na 4 kolech!

QUADRO4 - světová novinka na 4 kolech! QUADRO4 JÍZDA NA MOTORCE S ŘIDIČÁKEM NA AUTO! QUADRO 350S QUADRO4 - světová novinka na 4 kolech! SVĚTOVÁ NOVINKA NA 4 KOLECH! VÍCE TRAKCE - VÍCE ZÁBAVY - VÍCE BEZPEČNOSTI! Více stability, více bezpečnosti,

Více

tisková zpráva Novinky v CONSTRUCTU Nové produkty řady Vario

tisková zpráva Novinky v CONSTRUCTU Nové produkty řady Vario Novinky v CONSTRUCTU Nové vedení společnosti Nové produkty řady Vario Aktualita NOVÉ VEDENÍ SPOLEČNOSTI Společnost CONSTRUCT, působící na českém trhu více než 20 let, prošla zásadní personální změnou.

Více

Holder C 250 / C 270 SILNÝ. ÚZKÝ. GENIÁLNÍ.

Holder C 250 / C 270 SILNÝ. ÚZKÝ. GENIÁLNÍ. Holder C 250 / C 270 SILNÝ. ÚZKÝ. GENIÁLNÍ. C 250 / C 270 SILNÝ. ÚZKÝ. GENIÁLNÍ. Průlom do další dimenze. Nová řada C komunálních kloubových nosičů nářadí Holder vyniká vysokým výkonem a kompaktní konstrukcí.

Více

1/9 Číslo protokolu: csob cr 730

1/9 Číslo protokolu: csob cr 730 1/9 DEKRA Automobil a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O VOZIDLE Datum

Více

Část 1 - Technologické vozidlo střední třídy 1 ks - cena/ks cca 500 000 Kč vč. DPH ( Kč 413 223 Kč bez DPH)

Část 1 - Technologické vozidlo střední třídy 1 ks - cena/ks cca 500 000 Kč vč. DPH ( Kč 413 223 Kč bez DPH) Část 1 - Technologické vozidlo střední třídy 1 ks - cena/ks cca 500 000 Kč vč. DPH ( Kč 413 223 Kč bez DPH) vyplní uchazeč instrukce pro vyplnění sloupce C vznětový obsah max 2000 cm 3 výkon min. 81 kw

Více

Část 1 - Vozidlo střední třídy 1 ks - cena/ks cca 1 000 000 Kč vč. DPH (826 446 Kč bez DPH)

Část 1 - Vozidlo střední třídy 1 ks - cena/ks cca 1 000 000 Kč vč. DPH (826 446 Kč bez DPH) Část 1 - Vozidlo střední třídy 1 ks - cena/ks cca 1 000 000 Kč vč. DPH (826 446 Kč bez DPH) vznětový obsah do 2000 cm 3 výkon min. 135 kw Motor maximální točivý moment min. 380 Nm kombinovaná spotřeba

Více

Julské Alpy - Vogel - hotel **** Jezero - skipas, bazén a wellness v ceně /č.2131

Julské Alpy - Vogel - hotel **** Jezero - skipas, bazén a wellness v ceně /č.2131 CK TURISTA Julské Alpy - Vogel - hotel **** Jezero - skipas, bazén a wellness v ceně /č.2131 4,5,6,8 - denní zájezd Lyžování ve Slovinsku, v nádherných Julských Alpách. Ubytování v luxusním hotelu****

Více

Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel

Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel Caddy EcoFuel Caddy EcoFuel - motor Konstrukce: 4válcový benzínový motor. Objem válců: 1984 cm 3. Vrtání: 82,5 mm. Zdvih: 92,8 mm. Počet ventilů na válec:

Více

KRKONOŠE. Projekt všestranného rozvoje regionu

KRKONOŠE. Projekt všestranného rozvoje regionu KRKONOŠE 2020 Karkonosze Projekt všestranného rozvoje regionu Krkonoše včera a dnes Krkonoše jsou nejznámějším českým pohořím. Díky atraktivní přírodě a dobrým klimatickým podmínkám lákají dlouhodobě tisíce

Více

Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel

Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel Caddy EcoFuel Caddy EcoFuel - motor Konstrukce: Objem válců: Vrtání: Zdvih: Počet ventilů na válec: Kompresní poměr: Max.výkon: 4válcový benzínový motor.

Více

PROTOKOL O TECHNICKÉM STAVU VOZIDLA (příloha ke kupní smlouvě ze dne: 201...)

PROTOKOL O TECHNICKÉM STAVU VOZIDLA (příloha ke kupní smlouvě ze dne: 201...) PROTOKOL O TECHNICKÉM STAVU VOZIDLA (příloha ke kupní smlouvě ze dne: 201...) Základní informace tovární značka:... typ/model:... druh (osobní/nákladní...):... rok výroby:... registrační značka (SPZ):...

Více