Návrh zahrady u rodinného domu na okraji malého města

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návrh zahrady u rodinného domu na okraji malého města"

Transkript

1 Návrh zahrady u rodinného domu na okraji malého města autor studie - ing.hana Říhová říjen 2017

2 Zahrada má v podstatě tři části partii před plotem, předzahrádku a zadní zahradu. Je logické upravit přední část zahrady tak aby byla hezká napohled, snadná na údržbu a nebránila hladkému provozu (vstupy a vjezdy). Zadní zahradu jsem se snažila izolovat a uzavřít a využívat maximálně jako obytnou, proto je tu stolování pod pergolou blízko domu, ohniště s velkým posezením, pískoviště a houpačky a také nutný volný travnatý prostor za domem. Pruhy zahrady po stranách domu bych využila užitkově, ovocné stromky zapěstované pokud možno naplocho (jak nám prostor dovolí) a několik záhonů, i kdyby jen bylinky a drobnosti které budou pro děti (hrášek apod.) Izolace zahrady výsadbou živého plotu je tu na zvážení, záleží na dohodě se sousedy. Pokud rostliny vysadíte ke hranici pozemku a z opačné strany je bude tvarovat soused tak v pohodě, pokud by ale nesouhlasil potřebujete na jejich výsadbu min. 1 m abyste je mohli tvarovat i ze strany od plotu, a to by nám tu hodně ukouslo z plochy už tak maličké zahrady. V tom případě je možné použít popínavky na plot (stálezelený břečťan, přísavník trojcípý) nebo zakrývací plachty, pokud nebudeme uvažovat o stavbě dělicí zídky, kterou by zase musel odsouhlasit soused.

3 Přední zahrada Pohled (=řez) na výsadby před gabionovou zídkou od silnice. Podstatný je jednoduchý tvar výsadeb, záměna druhů podobného vzrůstu je možná. Pohled na výsadby před gabionovou zdí vpředu. Velký světlý kámen se před tmavou výplň gabionů moc nehodí, bude-li to jen trochu možné přemístěte jej, možnosti v půdorysu vpravo. Dosadby pod červenolistým prunusem. Místo s výsadbami můžete mulčovat oblázky, zbytek plochy nízký trávník s návazností na souseda.

4 Úprava vnitřní předzahrádky před domem partie uprostřed: Část tohoto prostoru procházející středem bych nechala zatravněnou a dvě postranní části doplnila výsadbou v oblázcích cca dle popisu. Již vysazená jedle zůstane, dokud nám to prostor dovolí, bude jen doplněna tvarově celoročně stálými výsadbami v šedých tónech. Obr. vlevo - pohled na střed vnitřní předzahrádky z opačné strany než na obr.nahoře. V přistínění gab.zídky jsou použity druhy do polostínu, opět vysazené v oblázcích. Vršek zídky časem porostou a oživí popínavky. Obr. vpravo - dosadba trojúhelníku v předzahrádce v pohledech z obou stran. Buxus doplní převislý modřín a šedé suchomilné kostřavy, vše v oblázcích a bez trávníku, sem bych přemístila i nějaké oblé kameny zpod jedle.

5 Výsadby ve vnitřní předzahrádce směr soused vlevo. Zelený smrk tu zůstane jen dočasně, časem by byl do tohoto prostoru příliš velký, teď nám ale dobře pomáhá vyplnit prostor a dát výsadbám celoroční tvar. Jako jeho protějšek sem přesaďte stř. smrček od dřevěného úložného domečku ze zadní zahrady. Výsadby a úprava partii v předzahrádce směr soused vpravo (kde je popelnice).

6 Izolaci od sousedů nám tu nejlíp vytvoří břečťan na plotě, neubere nám z prostoru, je stálezelený a pohledný, jako kulisa za výsadby ideální. Časem bude třeba zastřihávat, ale to každý živý plot. Popelnici v pohledu od vjezdu může časem dobře maskovat hustý stálezelený smrk konika, ale chtěl by asi lehce posunout před popelnici. Mezi výsadbou pod smrkem a ovocnými stromky bych vysadila žp z buxusu, tvarovat postačí do výšky max.1m. Převislý smrk tu zůstane nastálo jako dominanta, jde o druh který se do tohoto prostoru velikostí i typově hodí a nepřeroste nám jeho možnosti. Jen jsem ho doplnila výsadbami aby mu to tu víc slušelo. Dřišťál co roste kus za ním přesaďte blíž ke smrku, do skupiny k navrženým výsadbám, stejně nebude moc vidět. Plochu bych tu ještě rozdělila šlapákovou cestou od domu k popelnici, ideálně z šedých plochých kamenů, ale asi by se tu snesly i šedé nášlapné dílce z Transformu Bohdaneč, nebo samozřejmě kterákoliv vhodná betonové imitace kamenů, dělá se jich již řada. Barvu bych volila tmavou šedou, aby se hodila ke gabionům. Cesta nám tu vytvoří předěl mezi plochou trávníku a plochou výsadeb. Pod výsadbami bych trávník zrušila a nahradila kamínkovým mulčem/kačírkem. Volba mulčovacího štěrku: u Vás by se asi hodila i břidlicová drť (první dvě fota), ale klasickým říčním kačírkem (třetí foto) nic nepokazíte a bude se dobře doplňovat s oblými kameny, které tu již máte. Pamatujte také že veškeré kameny hodně mění barvu podle mokra. Kamenný mulč navrhuji na několika místech v přední zahradě, ať již vyberete kterýkoliv mulčujte určitě v celé předzahrádce stejným druhem kamene! Obr.vlevo čedičové nášlapné kameny v říčním kačírku to by asi byla ideální volba. Obr.vpravo inspirace podobné rostliny jako u Vás, v kačírkovém mulči.

7 Výpis výsadeb v přední zahradě: Dřeviny a popínavky: Stávající výsadby co zůstanou: 1. smrk dočasně, časem bude moc velký 2. jedle ta se sem vejde asi déle 3. převislý stříbrný smrk nastálo 4. červenolistý prunus zapěstujte jako vícekmenný tzv.nohatý stromek přesazené stávající: 5. rúj vlasatá o kousek 6. smrk konika maskování popelnice 7. smrk přesazený zezadu od úložného domečku nové výsadby: 8. převislá bříza nebo převislá moruše, mohla by bát i škumpa ocetná 9. převislá vrba jíva nebo převislý čimišník 10. hortenzie 11. bobkovišeň, mohly by být i azalky či rhododendron 12. borovice kleč 13. růže bílá mnohokvětá nebo pustoryl ale kultivar nižšího vzrůstu, nebo tavola kalinolistá červená 14. buxus zimostráz do žp, počet dle velikosti kupovaných keříků 15. převislý modřín, buxus zůstane, tvarujte nadále do oblého tvaru 16. tavolník japonský nebo mochna křovitá růžová 17. žp tavolník vanhoutteův 3-4ks na m, tvarovat popínavky: 18. břečťan 19. přísavník trojprstý 20. plamének horský

8 Traviny zeleně: 1. ozdobnice japonská nebo jiná vysoká trsnatá travina vysadit se zábranou proti rozrůstání 2. ozdobnice čínská Gracilimus nebo jiná střední velikosti 3. penisetum 4. ovsíř vždyzelený 5. kostřava šedá Trvalky - modře: 1. bergenie srdcovka stálezelená trvalka s vel. Listy 2. levandule nebo šalvěj 3. mateřídouška nebo tymián 4. vysoký rozchodník 5. juka 6. kakost krvavý nebo čistec vlnatý bergenie rozchodník juka šalvěj mateřídouška čistec vlnatý kakost krvavý muchovník tavola kalinolistá plamének horský

9 Zadní část zahrady Pohled=řez terénem zadní zahrady. Vlevo domek/sklad, navazuje prostor pro děti (písek) s jednoduchou konstrukcí k zavěšení houpací sítě (zepředu) a dětské houpačky ( z boku), střed tvoří pás výsadeb, vpravo je ohniště s lavicí, které může být buď nad zemí nebo lehce zapuštěné (cca 40 cm). Důležité je tu vyřešit izolaci. Původně domlouvaný tvarovaný živý plot jsem tu nakonec nevolila z prostorových důvodů, ubral by nám víc jak metr prostoru a to je škoda. Jako nejlepší verze mi tu přijde použití pohledově izolační tkaniny na plot. Stačilo vy lehce zvýšit sloupky a použít textilii výšky 160cm. Vzhledem k sousedově pískovcové zdi v rohu, která je hezká a můžeme ji v pohledu za ohništěm nechat koukat, bych volila pískovou barvu, šedá by také šla. Před plotem budou výsadby, které nám plochu tkaniny rozčlení, takže nebude tak strohá. Stínící pohledově izolační tkanina na plot. barva písková barva šedá inspirace :

10 Posezení s ohništěm v rohu zahrady Kout s ohništěm v rohu zahrady ve variantě kdy je ohniště zapuštěno cca 40 cm pod zem, sedáky lavice jsou tedy jen cca 10cm nad terénem. Potřebu schůdku pro vstup do sníženého prostoru zvažte, byl by pak po dvou předních stranách dole a asi by se musel snížený prostor trochu zvětšit. Operky by stačily po dvou stranách, v přední části by v případě více osob stačily jednoduché dřevěné sedáky (na obr. vpředu), které by se položily dle potřeb na terén/na trávník. Jako materiál ne stavbu zvýšeného ohniště bych alespoň částečně použila pískovcové kameny co máte složené před zdí, materiál by se nám vhodně opakoval a celek působil sladěně. Barvu dřeva (případně dřevoplastu) bych všude na zahradě volila ve stejné barvě jako máte okenní rámy. Vpravo od ohniště před plotem jsem navrhla jednoduchou konstrukci (sloupky a lanka a odstupem cca 30 cm od plotu) a můžete sem vysadit rostliny k mlsání (beztrnné ostružiny, minikiwi, bezpeckatou vinnou révu, klidně směs nahusto, ať nám poskytne také lehkou clonu od souseda, i když i sem je možné za rostliny na plot dát krycí textilii. Do podrostu měsíční jahody. verze posezení nad terénem

11 Terasa za domem a její uspořádání : Terasa za domem je vydlážděna šedou dlažbou. Protože vstup z obyváku na terasu vede přes vyšší výškový předěl než je příjemné na šlápnutí, je třeba tuto terénní nerovnost nějak pořešit. Majitelka upřednostňuje variantu dřevěné terasy položené na st. dlažbě ve výšce cca cm (jak schod z domu bude vyžadovat, nemám zaměřeno), tedy v návrhu nahoře verze B. Já bych se víc přikláněla k verzi A - jen jeden široký pohodlný schod hned za dveřmi a finance ušetřené za tropické dřevo či dřevoplast investovat např. do pergoly, ale rozhodné slovo má samozřejmě investor jen připomínám, že když tu bude celá terasa, vznikne nám schod a tedy terénní stupeň který musíme překonávat po celém obvodu terasy, budeme ho tedy překonávat častěji, než kdyby byl jen pod dveřmi. Pohled na terasu. Vlevo je jednoduchá hliníková pergola se sklopnými lamelami s možností uzavření a zastřešení, uprostřed dřevěná terasa.

12 Vhodný tvar pergoly. Pergoly : Hliníková Pergola Brustor B150 je odlehčenou variantou pergoly B200. Tato pergola je osazená lamelami šířky 16 nebo 21 cm. Po zavření lamel je střecha pergoly nepropustná. V základním provedení vyrábíme hliníkovou pergolu B150 v bílé texturované nebo v antracitové barvě (RAL 7016). Lakování do jakékoliv barvy je možné za příplatek. Svod vody je skrytý v noze. Odolnost proti větru je 165 km/h. další vhodné typy pergol, které se k Vám hodí

13 Pohled do zahrady od pískoviště. Živý plot, tvarovaný ho hranolů s různou výškou by tu byl velmi efektní, záleží ale jak se dohodnete se sousedem nebo zda oželíte kus místa. Po obou stranách domu by se daly umístit hranaté (kubíkové) nádrže na dešťovou vodu, obě by pomohly zalévat užitkové partie zahrady. Aby svody okapů nebyly příliš rušivé, šlo by tu vztyčit jednoduché trámky, obdoba konstrukce pro houpačky, barevnost opět okenice domu, a okapy vést po nich. Část by nám pak ještě maskovaly použité pnoucí rostliny. V partii u záhonů by další maskování nebylo třeba, vedle posezení se stolem a pergolou bych navrhovala celou nádrž schovat do šedých plastových desek z Transformu Bohdaneč, jsou celomasivní a dají se dobře řezat a vrtat. Mohly by sloužit i ke kreslení křídami

14 Výsadby na zadní zahradě: 1. Muchovník zapěstovat jako vícekmenný stromek=keř (jedlé plody podobné borůvkám) 2. tvarovaný žp zimostráz výška cm 3. červenolistý japonský javor 4. tvarovaný živý plot (po dohodě se sousedem) tavolník vanhoutteův nebo poloopadavý ptačí zob (ligustrum ovalifolium), nebo by mohly být i popínavky na plotě (břečťan nebo přísavník trojcípý) 5. tvarovaný žp poloopadavý ptačí zob (ligustrum ovalifolium)- výška cca 120cm 6. na trámku co povede okap s dešťovkou popínavka k maskování plamének horský 7. břečťan nebo rdesno 8. na lankách mezi sloupky drobné plodové ovoce: bezpeckatá vinná réva, minikiwi, beztrnné ostružiny, maliny, dole měsíční jahody 9. na trámcích co ponesou houpačky může být vistárie, ale nemusí, je dost mohutná 10. Carex comans ostřice chocholatá 11. Deschampsia caespitosa metlice trsnatá (je nižší) nebo Miscanthus sinensis (je vyšší) 12. perovskie nebo jiná trvalka, např. kakost vznešený, kakost krvavý, hosty

Návrh úpravy zahrady za řadovým rod. domkem ve třech variantách

Návrh úpravy zahrady za řadovým rod. domkem ve třech variantách Návrh úpravy zahrady za řadovým rod. domkem ve třech variantách autor studie ing.hana Říhová, http://hanarihova.cz únor 2018 inspirace jednoduché moderní úpravy malých zahrad dokáží opticky zvětšit prostor

Více

Přestože půdní i klimatické podmínky. návštěva zahrada. zaujalo nás

Přestože půdní i klimatické podmínky. návštěva zahrada. zaujalo nás 54 návštěva zahrada Zahradě je devět let a pravidelnou zálivku už nepotřebuje, zavlažuji jen rostliny v nádobách na terase, nově vysazené a užitko zaujalo nás vou zahradu, říká majitelka. K zálivce využívá

Více

Jak vybrat pergolu. E-book. 7 základních pravidel

Jak vybrat pergolu. E-book. 7 základních pravidel Jak vybrat pergolu 7 základních pravidel Pergola je velmi oblíbenou stavbou, která slouží jako místo k příjemnému posezení a pokud je osázená rostlinami, tak rovněž jako stinný kout. Přinášíme vám přehled

Více

Návrh zahrady u rodinného domku na venkově

Návrh zahrady u rodinného domku na venkově Návrh zahrady u rodinného domku na venkově Autor ing. Hana Říhová, hrihova@volny.cz, 776157798 říjen 2015 1. vjezd skladebná dlažba 2. pergolové zastřešení nad stáním pro auto a nad vstupem do domu 3.

Více

DOKUMENTACE SADOVÝCH ÚPRAV

DOKUMENTACE SADOVÝCH ÚPRAV DOKUMENTACE SADOVÝCH ÚPRAV SO 04 SADOVÉ ÚPRAVY A PĚŠÍ KOMUNIKACE D.3.1 Situace D.3.2 Vypracoval : Jan Slabihoudek Datum : 5/2015 str.1/10 OBSAH : I. VŠEOBECNÁ ČÁST 1. Identifikační údaje 2. Podklady 3.

Více

Legenda - Technické plošné prvky: Typ

Legenda - Technické plošné prvky: Typ MAPOVÁ PŘÍLOHA Legenda - Technické plošné prvky: Typ 41507 (kolumbárium ) 41505 (kříž ) 40200 (vodní nádrž) 43000 (menší zpevněná plocha - ostatní ) 40303 (sportovní hřiště s antukovým povrchem) 41506

Více

Návrh prostranství v centru obce Těškovice. Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, 6/2014

Návrh prostranství v centru obce Těškovice. Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, 6/2014 Návrh prostranství v centru obce Těškovice Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, 6/2014 Klady, zápory a současný stav Letecký pohled rok 2009 Řešené území - Nejednotné, částečně separované zahrady Mš, Zš a zahrada

Více

Plán záhonu Hmyzí a motýlí zahrada

Plán záhonu Hmyzí a motýlí zahrada Plán záhonu Hmyzí a motýlí zahrada Hmyzí a motýlí zahrada Hmyzí a motýlí zahrada je skutečným rájem pro ty, kdo milují kvetoucí a vonné dřeviny a rádi pozorují okolní faunu. K tomu nesmí samozřejmě chybět

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. zahrada Jiří Snížek. Kouřim

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. zahrada Jiří Snížek. Kouřim PRŮVODNÍ ZPRÁVA zahrada Jiří Snížek Kouřim Architektonické řešení zahrady Koncepce řešení zahrady byla velmi významně ovlivněna umístěním podzemních kolektorů po celé ploše zahrady. Z toho důvodu vznikla

Více

Plán záhonu Jedlá a bylinková zahrada

Plán záhonu Jedlá a bylinková zahrada Plán záhonu Jedlá a bylinková zahrada Jedlá a bylinková zahrada Jedlá a bylinková zahrada osloví ty, kteří si chtějí něco vypěstovat a mají radost z bohaté úrody. Ovocné keře jako rybíz, angrešt, borůvka

Více

Lesní stín v království vody a lučních květin

Lesní stín v království vody a lučních květin zahrada 109 Zahrada v pražském Veleslavíně prošla totální rekonstrukcí společně s funkcionalistickou vilou ze čtyřicátých let. Vstup do domu se přesunul na úroveň patra směrem na západ. Růže (Rosa canina)

Více

KAPITOLA 9 VEŘEJNÁ ZELEŇ

KAPITOLA 9 VEŘEJNÁ ZELEŇ 9 VEŘEJNÁ ZELEŇ Tabulky 9.1 Přípravné práce 9.2 Výsadba stromů a keřů, založení květinových záhonů 9.3 Ochrana stávajících stromů bedněním 9.4 Založení trávníku 9.5 Udržovací práce 9.6 Mobiliář 9.7 Dětské

Více

Barva květů/ plodů Období kvetení Výška /dá se snížit střiháním/ Slunce polostín stín. Opadavé keře a stromy: bříza bělokorá

Barva květů/ plodů Období kvetení Výška /dá se snížit střiháním/ Slunce polostín stín. Opadavé keře a stromy: bříza bělokorá Dřeviny k prodeji 2019: od 25,--Kč/ks Barva květů/ plodů Období kvetení Výška /dá se snížit střiháním/ stín Opadavé keře a stromy: bříza bělokorá 25m Solitéra nebo stromořadí hortenzie stromečkovitá -

Více

Komunitní zahrada Kom Pot ukázková ekozahrada

Komunitní zahrada Kom Pot ukázková ekozahrada Tento projekt podpořila Era prostřednictvím Nadace VIA. Komunitní zahrada Kom Pot ukázková ekozahrada PŘÍRODNÍ ZAHRADY Alena Lehmannová www.prirodni-zahrady.cz leden 2013 strana 2/9 Obsah Základní informace

Více

RODINNÝ DŮM V TŘEŠŇOVÉM HÁJI, INVESTOR DATUM

RODINNÝ DŮM V TŘEŠŇOVÉM HÁJI, INVESTOR DATUM RODINNÝ DŮM V TŘEŠŇOVÉM HÁJI, INVESTOR DATUM 8. 6. 016 OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE 01 0 03 04 05 06 07 08 09 10 11 1 PRŮVODNÍ ZPRÁVA SITUACE DISPOZICE - SCHÉMA PLOCH PŮDORYS 1.NP PŮDORYS.NP ŘEZY POHLEDY VIZUALIZACE

Více

Rekonstrukce dětského hřiště Neústupného realizační dokumentace

Rekonstrukce dětského hřiště Neústupného realizační dokumentace Rekonstrukce dětského hřiště Neústupného realizační dokumentace Základní rozpočtové náklady 1. Zemní práce 0 0 2. Pozemní komunikace 0 0 3. Drobná architektura 0 0 4. Herní prvky 0 0 5. Dokončující konstrukce

Více

Zahradní architektura

Zahradní architektura Zahradní architektura Zelená zahrada Osadní 403/8, Liberec http://www.zelena-zahrada.cz PRÁCE A DODÁVKY Jednotka Cena za jednotku ÚPRAVA ZÁHONŮ - PLETÍ, ODSTRAŃOVÁNÍ Vypletí s naložením odpadu na dopravní

Více

Plán záhonu Asijská zahrada

Plán záhonu Asijská zahrada Plán záhonu Asijská zahrada Asijská zahrada Jako malá oáza klidu by pro vás mohla být asijská zahrada se svým uspořádáním tím pravým. Vytváří kontrast s většinou formálními a geometrickými tvary našeho

Více

Ceny PRÁCE BEZ MATERIÁLU

Ceny PRÁCE BEZ MATERIÁLU Ceny Ceny prací jsou orientační, každou zakázku naceňujeme individuálně s ohledem na vzdálenost pro přesun hmot, členitost terénu. Naše nabídky jsou cenově příznivé, využíváme dotací z EU u dodavatelů

Více

Vytvoření zahrady PRM/KHT. Jan Bobek. Rok 2009/10. Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1

Vytvoření zahrady PRM/KHT. Jan Bobek. Rok 2009/10. Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Vytvoření zahrady PRM/KHT Jan Bobek Rok 2009/10 Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Vytvoření zahrady Kde najít ideálního (kvalitního) projektanta? Media (noviny,internet,televize)

Více

Ceník zahradnických prací a materiálů

Ceník zahradnických prací a materiálů a materiálů Ceny jsou uvedeny bez DPH Údržba trávníku Činnost Jednotka Množství Naše cena Celkem TRÁVNÍK Pravidelné sečení trávníku m 2 0 1,5 Kč 0 Kč Jednorázové sečení trávníku m 2 0 2,0 Kč 0 Kč Jednorázové

Více

10 tipů pro použití dekorativních ražených povrchů

10 tipů pro použití dekorativních ražených povrchů 10 tipů pro použití dekorativních ražených povrchů Dekorativní ražený beton a dekorativní ražená omítka dokonale napodobí přírodní materiály a přitom jsou velmi praktické. Ražený beton pro horizontální

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. D a. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Město Bílovec. Modernizace a přístavba domova pro seniory Bílovec

TECHNICKÁ ZPRÁVA. D a. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Město Bílovec. Modernizace a přístavba domova pro seniory Bílovec TECHNICKÁ ZPRÁVA c ZMĚNY b a DATUM PODPIS INVESTOR: PROJEKTANT: ZODP. PROJEKTANT: VYPRACOVAL: KONTROLOVAL: Město Bílovec Ing. Jana JAHODOVÁ Ing. Klára MOTYČKOVÁ Ing. Martin ULIČNÝ Město Bílovec Slezské

Více

REALIZOVANÉ AKCE 2018

REALIZOVANÉ AKCE 2018 REALIZOVANÉ AKCE 2018 Obec získala dotaci z MMR (1 233 454,- Kč) na rekonstrukci víceúčelového hřiště u školy, realizace právě probíhá, tzn. demontáž stávající hřiště a výstavba nového. Dále obec získala

Více

"Zahrádka na dvoře Radovánku"

Zahrádka na dvoře Radovánku "Zahrádka na dvoře Radovánku" Vypracovaly: Mgr. Jana Sedláková, Mgr. Ivana Crháková Lokalita: město Blansko, ulice Bartošova (viz mapa) Správce zahrady: Oblastní charita Blansko Díky pronájmu budovy, která

Více

STAVBA: MODERNIZACE ZAHARADY A DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ MATEŘSKÉ ŠKOLY ZADAVATEL: Základní škola a mateřská škola Dolní Bečva okres Vsetín, Dolní Bečva 578,

STAVBA: MODERNIZACE ZAHARADY A DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ MATEŘSKÉ ŠKOLY ZADAVATEL: Základní škola a mateřská škola Dolní Bečva okres Vsetín, Dolní Bečva 578, STAVBA: MODERNIZACE ZAHARADY A DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ MATEŘSKÉ ŠKOLY ZADAVATEL: Základní škola a mateřská škola Dolní Bečva okres Vsetín, Dolní Bečva 578, 756 55 OBSAH: Architektonická studie LOKALITA/POZEMEK:

Více

Deník arboreta - zpracováno 7.r. ve školním roce 2012/2013.

Deník arboreta - zpracováno 7.r. ve školním roce 2012/2013. Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih Zpravováno v rámci projektu Revolvingového fondu MŽP pod názvem Rozšíření učebny v přírodě a revitalizace Zelené zahrady Deník arboreta - zpracováno 7.r. ve školním

Více

Plán záhonu Středomořská zahrada

Plán záhonu Středomořská zahrada Plán záhonu Středomořská zahrada Středomořská zahrada Středomořská zahrada vám přinese jižní atmosféru až domů. Pro rostliny je určující slunečné stanoviště. K relaxačnímu slunění využijete i malé posezení

Více

Návrh sadových úprav

Návrh sadových úprav Návrh sadových úprav v Nedrahovicích Ing. Kristýna NEJEPÍNSKÁ +420 605 529 444 kristyna.nejepinska@email.com Kamila MRÁZOVÁ +420 734 114 693 studio@kamilamrazova.com obsah OBSAH STUDIE: návrh sadových

Více

REKONSTRUKCE DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ CHALABALOVA STODŮLKY VE VNITROBLOKU

REKONSTRUKCE DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ CHALABALOVA STODŮLKY VE VNITROBLOKU REKONSTRUKCE DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ VE VNITROBLOKU CHALABALOVA STODŮLKY ADRESA STAVBY: PRAHA 13, CHALABALOVA PROJEKTANT: WEISS & WILD, S.R.O., Konojedská 41, Praha 10, DATUM: 2010, AKTUALIZOVÁNO ZÁŘÍ 2017 PREZENTACE:

Více

DOKUMENTACE. Založení a údržba výsadeb v centru města Ústí nad Labem

DOKUMENTACE. Založení a údržba výsadeb v centru města Ústí nad Labem DOKUMENTACE Založení a údržba výsadeb v centru města Ústí nad Labem Ústí nad Labem Říjen 2016 Popis a časové vymezení činností Výběrové řízení se týká činností spojených s likvidací stávající zeleně, úpravou

Více

Plán záhonu Zastíněný záhon

Plán záhonu Zastíněný záhon Plán záhonu Zaěný záhon Zaěný záhon Atraktivní a odolné omilné trvalky, jako jsou dlužichy, čechravy, hosty a bergenie, vytvářejí napínavé barevné a tvarové kontrasty a hodí se do každé zahrady. Oblé křivky

Více

PARK POD PLACHTAMI Nový Lískovec, Brno

PARK POD PLACHTAMI Nový Lískovec, Brno PARK POD PLACHTAMI Nový Lískovec, Brno SO 02 STAVEBNÍ ČÁST DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE SO 02/01 Technická zpráva Ing.arch. Jan ZEZŮLKA LEDEN 2011 STR 1 1/ VÝKRESY SO 02/02 02 HRACÍ PLOCHA STAVIDLO

Více

Vznik zahrady v přírodním stylu MŠ Revoluční hurá zpátky k přírodě

Vznik zahrady v přírodním stylu MŠ Revoluční hurá zpátky k přírodě 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: STAVBA: Vznik zahrady v přírodním stylu MŠ Revoluční hurá zpátky k přírodě STUPEŇ PD: KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: Dokumentace pro provedení stavby (DPS) Rýmařov PARCELA Č.: část pozemku parc.

Více

HŘIŠTĚ V PŘÍRODĚ MŠ JABLŮNKA

HŘIŠTĚ V PŘÍRODĚ MŠ JABLŮNKA HŘIŠTĚ V PŘÍRODĚ MŠ JABLŮNKA Název díla: HŘIŠTĚ V PŘÍRODĚ MŠ JABLŮNKA Stupeň: STUDIE Místo. NA LÁNI 503, 75623 JABLŮNKA Investor: MATEŘSKÁ ŠKOLA JABLŮNKA Zpracovatel: BC. MAGDALÉNA BENÍČKOVÁ Datum: 14.

Více

Těškovice 233, Velká Polom. Číslo projektu: 12/2016

Těškovice 233, Velká Polom. Číslo projektu: 12/2016 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název studie: Revitalizace sakrálních staveb v obci Děhylov Sadové úpravy Zadavatel: Obec Děhylov Výstavní 17 747 94 Děhylov IČ: 00635464 Projektant: Ing. Pavla Miklová Těškovice

Více

Stromy navržené k výsadbě v historickém centru obce Tuklaty

Stromy navržené k výsadbě v historickém centru obce Tuklaty Stromy navržené k výsadbě v historickém centru obce Tuklaty Třešeň ptačí - PRUNUS AVIUM PLENA - výška 8-12m, zaoblená koruna široká 4-6m, kvete v dubnu plným bílým květem, okrasný druh netvoří plody. Třešně

Více

identifikační údaje kapacitní údaje

identifikační údaje kapacitní údaje pozemky chrustenice rd1 identifikační údaje název pozemky chrustenice, lokalita dolejší alej, rodinný dům typ 1 místo chrustenice, okres beroun pozemky č.1-10 investor GEISON REAL, a.s. Na výsluní 201/13

Více

MARIA obklad/zdění 10 30 mm

MARIA obklad/zdění 10 30 mm MARIA obklad/zdění 10 30 mm MARIA obklad/zdění 001-001 Pískovec světle hnědý 10-30 mm 100-500 mm 20 m 2 50 kg/m 2 Tento přírodní kámen je vhodný pro obklad stěn v interiéru i exteriéru, vnitřní i venkovní

Více

ZAHRADA FIRMY. Studie navržená s participací zaměstnanců Textová zpráva. Ing. Eva Klápšťová GSM: +420 732 229 893 eva.klapstova@naturesystems.

ZAHRADA FIRMY. Studie navržená s participací zaměstnanců Textová zpráva. Ing. Eva Klápšťová GSM: +420 732 229 893 eva.klapstova@naturesystems. navržená s participací zaměstnanců Textová zpráva Ing. Eva Klápšťová GSM: +420 732 229 893 eva.klapstova@naturesystems.cz Ing. Lucie Tomcová GSM: +420 739 667 455 Lucie.tomcova@kontinual.cz 21. dubna 2013

Více

dendrologické tabulky Rokytnice Page 1

dendrologické tabulky Rokytnice Page 1 1 Pinus mugo borovice kleč 1,5 1,0 - keř 0 3 1 1 1 2 Pinus mugo borovice kleč 0,8 1,0 - keř 0 3 1 1 1 3 Picea abies smrk ztepilý 10,0 5,0 50 20 63 27 0 3 1 1 1 4 Larix decidua modřín opadavý 11,0 7,0 77

Více

Úprava veřejného prostranství na parcele 1333/1 a 1346/1 v k. ú. Nové Heřminovy

Úprava veřejného prostranství na parcele 1333/1 a 1346/1 v k. ú. Nové Heřminovy Úprava veřejného prostranství na parcele 1333/1 a 1346/1 v k. ú. Nové Heřminovy ČÁST D Dokumentace objektů a technických a technologických zařízení SO 01 - krajinářské úpravy TECHNICKÁ ZPRÁVA DZS (DOKUMENTACE

Více

Ruku v ruce s přírodou. Hřiště v přírodním stylu MŠ Kobylí

Ruku v ruce s přírodou. Hřiště v přírodním stylu MŠ Kobylí Ruku v ruce s přírodou Hřiště v přírodním stylu MŠ Kobylí Název díla: Ruku v ruce s přírodou Stupeň: STUDIE Místo. Školní 722, 691 10 Kobylí Investor: obec Kobylí Projektant: Ing. et Ing. Barbora Májková

Více

Obnova sídlištní zeleně v Bystřici

Obnova sídlištní zeleně v Bystřici Obnova sídlištní zeleně v Bystřici ČERVEN 2017 Obsah 1. Identifikační údaje... 2 2. Lokalizace území... 3 3. Popis a posouzení současného stavu (dendrologický průzkum)... 4 3.1 Popis stávajícího stavu

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví

Ukázka knihy z internetového knihkupectví U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 3 1 2 8 7 Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h

Více

Ceník bazénů se skimmerem a "sníženým lemem", obdélník r.50cm

Ceník bazénů se skimmerem a sníženým lemem, obdélník r.50cm Ceník bazénů se skimmerem a "sníženým lemem", obdélník r.50cm - síla použitého materiálu 6mm pro dno i stěny - vertikální výstuha 10mm každých 70-80cm - krátká vertikální výstuha každých 70-80 cm o síle

Více

Průvodce k zamyšlení nad svou zahradou

Průvodce k zamyšlení nad svou zahradou Dříve než začneme plánovat změny na své zahradě je důležité si uvědomit - čeho chceme na své zahradě dosáhnout. Zda budeme mít v sezónu stále kvetoucí zahradu, relaxační zahradu, místo určené k dětským

Více

VZDĚLÁVACÍ KURZ PRO ZAHRADNÍKY PŘÍRODNÍ ZAHRADY A PARKY PROSTOR PRO ZAHRADNÍ TERAPII

VZDĚLÁVACÍ KURZ PRO ZAHRADNÍKY PŘÍRODNÍ ZAHRADY A PARKY PROSTOR PRO ZAHRADNÍ TERAPII Zdenka Pokorná Husova 296 Kuřim Bydlím v rodinném domku v Kuřimi kde máme dvůr,který jsme nedávno zrekonstruovali. Přes silnici se nachází zahrada kterou využívám především k pěstování zeleniny. Zahrada

Více

Plán záhonu Venkovská zahrada

Plán záhonu Venkovská zahrada Plán záhonu Venkovská zahrada Venkovská zahrada Venkovská zahrada se vyznačuje geometrickým a symetrickým uspořádáním. Ohraničení zcela klasicky tvoří živý plot ze zimostrázu. Středu zahrady vévodí jabloň

Více

bytových jednotek a společných prostor

bytových jednotek a společných prostor Technická specifikace bytových jednotek a společných prostor Budovy E1 a E2 Konstrukce budovy Kostra základy a základová deska železobeton obvodové a vnitřní nosné zdi železobeton zdi mezi byty železobeton

Více

UMĚLÉ ŽIVÉ PLOTY & STÍNICÍ CLONY

UMĚLÉ ŽIVÉ PLOTY & STÍNICÍ CLONY UMĚLÉ ŽIVÉ PLOTY STÍNICÍ CLONY 2014 UMĚLÉ ŽIVÉ PLOTY & STÍNICÍ CLONY ARTLEAF Realistické umělé živé ploty a stínicí clony ARTLEAF jsou novinkou na českém trhu v oblasti oplocení. V zahraničí však patří

Více

Výška. 4 Thuja occidentalis cv. Zerav západní odrůda 1694/32 J 5 výhledově odstranit

Výška. 4 Thuja occidentalis cv. Zerav západní odrůda 1694/32 J 5 výhledově odstranit INVETARIZACE DŘEVIN vybrané pozemky intravilánu obce Slatina kastrální území: Slatina pod Hazmburkem Tab.: č. 1: Invenrizace dřevin p.č. 1 Juniperus communis Jalovec obecný, sloupovitý 1694/32 J 6 2 Buxus

Více

HŘIŠTĚ V PŘÍRODNÍM STYLU PŘI MŠ PASTELKY BRNO

HŘIŠTĚ V PŘÍRODNÍM STYLU PŘI MŠ PASTELKY BRNO 1 HŘIŠTĚ V PŘÍRODNÍM STYLU PŘI MŠ PASTELKY BRNO POPIS PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU Zpracováno: červenec 2015 Zpracovatel: ing. arch. Ivo Urban ACERINTERIER s.r.o. Špitálka 8 602 00 BRNO... razítko, podpis 2 Obsah

Více

OZELENĚNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V OBCI VELEHRAD

OZELENĚNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V OBCI VELEHRAD OZELENĚNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V OBCI VELEHRAD Tento projekt řeší komplexní návrh ozelenění a pěstebních opatření na všech vhodných lokalitách v obci Velehrad. Stav stávající zeleně v obci je nevyhovující

Více

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 OBSAH IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PRŮVODNÍ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY' ' REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP

Více

TEXT A FOTO LUCIE PEUKERTOVÁ. Zkrocená. příroda

TEXT A FOTO LUCIE PEUKERTOVÁ. Zkrocená. příroda TEXT A FOTO LUCIE PEUKERTOVÁ Zkrocená příroda Mnoho milovníků zahradního umění si spojuje zahrady fungující na přírodních principech s určitou neuspořádaností a chaosem v kompozici. Ovšem ne vždy tomu

Více

Transform a.s. Lázně Bohdaneč, Ceník výrobků platný od 1. ledna 2013 do 30. června 2013

Transform a.s. Lázně Bohdaneč, Ceník výrobků platný od 1. ledna 2013 do 30. června 2013 Skupina výrobků Číslo Název 14401 zatravňovací dlažba Lite, 60x40x4 cm, S 73,55 89,00 160 4,8 Zatravňovací dlažba 18401 zatravňovací dlažba VD600+, odlehčená, 60x40x6 cm, S 95,87 116,00 100 6,3 18601 zatravňovací

Více

Studie veřejného prostranství vnitrobloku

Studie veřejného prostranství vnitrobloku Studie veřejného prostranství vnitrobloku Zpracovatel Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, Ing. Lenka Vašíčková Tel: 603 143 721, e-mail: zahradniarchitekt@post.cz IČ: 76266991, DIČ: CZ8256175246 Investor Město

Více

TEXTOVÁ ZPRÁVA 4 PLZEŇ - VNITROBLOK KRAŠOVSKÁ

TEXTOVÁ ZPRÁVA 4 PLZEŇ - VNITROBLOK KRAŠOVSKÁ TEXTOVÁ ZPRÁVA 4 PLZEŇ - VNITROBLOK KRAŠOVSKÁ ANOTACE Každý člověk přináší do svého okolí svůj jedinečný příběh a na tomto sídliště jich je 1705. Jediné o co se snažíme je vytvořit prostor, který může

Více

ZAHRADA V OBRAZECH. Zahradní cesty a pěšiny. bio 4-5 12. Kompost zahradníkovo zlato. Soutěž o čtyři elektrické pily Deset důvodů pro jablko

ZAHRADA V OBRAZECH. Zahradní cesty a pěšiny. bio 4-5 12. Kompost zahradníkovo zlato. Soutěž o čtyři elektrické pily Deset důvodů pro jablko bio Cena 49 Kč/ 2,10 EUR ZAHRADA zdravá krásná relaxační podzim 4-5 12 V OBRAZECH Soutěž o čtyři elektrické pily Deset důvodů pro jablko Kompost zahradníkovo zlato Zahradní cesty a pěšiny 80 ZAHRADA V

Více

ROVÉ ROVÉ PROVEDENÍ PROVEDENÍ V

ROVÉ ROVÉ PROVEDENÍ PROVEDENÍ V NÁVRH ŘEŠENÍ DINNÉ ZAHRADY u RD MILENIUM 229 O É PV NÍ O V EN VEDENÍ O O Í V O VÉ ENÍ PV É PVEDENÍ PVE PVEDENÍ PVE O V O É PV NÍ O EN VEDENÍ O O Í V O VÉ ENÍ PV É PVEDENÍ PVE PVEDENÍ PVE O V O Návrh řešení

Více

DENÍK ŠKOLNÍ ZAHRADY ZŠ ŠRÁMKOVA OPAVA

DENÍK ŠKOLNÍ ZAHRADY ZŠ ŠRÁMKOVA OPAVA DENÍK ŠKOLNÍ ZAHRADY ZŠ ŠRÁMKOVA OPAVA PROJEKT S NÁZVEM: PŘÍRODA VE ŠKOLE, ŠKOLA V PŘÍRODĚ ANEB MALÉ ŠKOLNÍ ARBORETUM za finanční podpory REVOLVINGOVÉHO FONDU MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČR 1 Příroda

Více

ŠLUKNOV NÁMĚSTÍ MÍRU

ŠLUKNOV NÁMĚSTÍ MÍRU ŠLUKNOV NÁMĚSTÍ MÍRU MODERNIZACE TURISTICKÉ INFRASTRUKTURY VE ŠLUKNOVĚ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍHO ZAŘÍZENÍ PROJEKT VEGETAČNÍCH ÚPRAV Vypracovala: Ing. Iva Jaburková, červen 2016 str. 1 OBSAH 1. Úvod 2. Popis

Více

ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU

ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU Most, nároží ul. Josefa Skupy a tř. Budovatelů, p.p.č. 3858 Původní stav Park o výměře 0,54 ha se nachází ve středu města na okraji zástavby bytových domů sídlištního charakteru.

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA STUDIE ÚPRAV ŠKOLNÍ ZAHRADY. Mateřská škola Brno, Šrámkova 14, příspěvková organizace

PRŮVODNÍ ZPRÁVA STUDIE ÚPRAV ŠKOLNÍ ZAHRADY. Mateřská škola Brno, Šrámkova 14, příspěvková organizace PRŮVODNÍ ZPRÁVA STUDIE ÚPRAV ŠKOLNÍ ZAHRADY Mateřská škola Brno, Šrámkova 14, příspěvková organizace Místo stavby: Šrámkova 14/432, 638 00 Brno, p.č. 4/2 k.ú. Brno-Lesná Vlastník: Statutární město Brno,

Více

KONTEXT - POLOHA. V obci je nutné zachovat jistou rozvolněnost zástavby. Rozvoj obce se dá předpokládat v okrajových

KONTEXT - POLOHA. V obci je nutné zachovat jistou rozvolněnost zástavby. Rozvoj obce se dá předpokládat v okrajových KONTEXT - POLOHA Obec Paseky se nachází v jižních Čechách 8 km jihovýchodně od Písku. Obec je zasazena do malebné krajiny Píseckých hor a patří k rekreační oblasti středního Povltaví. V obci je nutné zachovat

Více

NAVRHOVANÝ SORTIMENT DŘEVIN PRO ETAPU II.

NAVRHOVANÝ SORTIMENT DŘEVIN PRO ETAPU II. NAVRHOVANÝ SORTIMENT DŘEVIN PRO ETAPU II. A) LISTNATÉ STROMY (obv. km.) LISTNATÉ STROMY NÁVRH PL Platanus acerifolia Platan javorolistý 16 18 1 3 kůly PR Prunus serrulata Sakura 16 18 5 3 kůly,kanzan BB

Více

NATURAL DLAŽBA. Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům. Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o.

NATURAL DLAŽBA. Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům. Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. NATURAL DLAŽBA Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. BARK Dlažební desky imitují vzhledem povrchu i barvou dřevěné trámy, prkna, desky s kůrou a pražce

Více

NATURAL DLAŽBA. Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům. Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o.

NATURAL DLAŽBA. Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům. Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. NATURAL DLAŽBA Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. BARK Dlažební desky imitují vzhledem povrchu i barvou dřevěné trámy, prkna, desky s kůrou a pražce

Více

Oprava místních komunikací v obci Malý Beranov

Oprava místních komunikací v obci Malý Beranov Průvodní dokumentace k výběrovému řízení na akci Oprava místních komunikací v obci Malý Beranov - 2018 Oprava místních komunikací dle poptávky je rozčleněna do čtyřech úseků. Na každém z nich bude oprava

Více

SK - tavolník 0,7 4 SK ODS 1720 značně mezernaté,nutná nová výsadba. 1,5 4 SK 1752 mírně prořídlá skupina

SK - tavolník 0,7 4 SK ODS 1720 značně mezernaté,nutná nová výsadba. 1,5 4 SK 1752 mírně prořídlá skupina 1 Salix caprea vrba 3 0 4 4 K ZŘ 666/210 větveno u země, stará, prosychá cca 25% koruny, prům. kmene 4 x 12cm 2 Koelreuteria paniculata svitel 2 1,5 4 K ODS 666/210 nízkokmen, nelze zapěstovat korunu,

Více

NATURAL DLAŽBA Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o.

NATURAL DLAŽBA Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 46 NATURAL DLAŽBA Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 47 BARK TOP Dlažební desky imitují vzhledem povrchu i barvou dřevěné trámy, prkna, desky s kůrou

Více

NATURAL DLAŽBA Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o.

NATURAL DLAŽBA Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 46 NATURAL DLAŽBA Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 47 BARK TOP Dlažební desky imitují vzhledem povrchu i barvou dřevěné trámy, prkna, desky s kůrou

Více

PĚSTOVÁNÍ S DĚTMI. Kateřina Horáčková PĚSTOVÁNÍ S DĚTMI

PĚSTOVÁNÍ S DĚTMI. Kateřina Horáčková PĚSTOVÁNÍ S DĚTMI Kateřina Horáčková záhony 2 záhony jak to nepoplést:-) rostliny, které stihnou dozrát do června řeřicha rukola hrášek salát česáček salát různé druhy salátů rostliny, které stihnou dozrát do června měsíček

Více

Malý poklad uprostřed Londýna

Malý poklad uprostřed Londýna Malý poklad uprostřed Londýna Text a foto: Kateřina Pospíšilová Anglická zahrada je vlastně typem venkovské zahrady. Patří sem nejenom květiny, ale také zelenina pro domácí kuchyni. Základem je perfektní

Více

NATURAL DLAŽBA. Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům. Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o.

NATURAL DLAŽBA. Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům. Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. NATURAL DLAŽBA Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. 43 BARK TOP Dlažební desky imitují vzhledem povrchu i barvou dřevěné trámy, prkna, desky s kůrou a

Více

Přírodní zahrada u Mateřské školy Brno Úvoz 57 Příroda na dosah SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

Přírodní zahrada u Mateřské školy Brno Úvoz 57 Příroda na dosah SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Přírodní zahrada u Mateřské školy Brno Úvoz 57 Příroda na dosah SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYPRACOVALA: Ing. Jitka Vágnerová, březen 2015 1 OBSAH: 1. Popis území stavby 3 2. Celkový popis stavby 3 3. Připojení

Více

OBSAH 01 IDENTIFIKACE 02 AUTORSKÁ ZPRÁVA 03 KRAJINNÝ KONTEXT A UMÍSTĚNÍ STAVBY ORTOFOTOMAPA 04 SOUČASNÝ STAV FOTODOKUMENTACE

OBSAH 01 IDENTIFIKACE 02 AUTORSKÁ ZPRÁVA 03 KRAJINNÝ KONTEXT A UMÍSTĚNÍ STAVBY ORTOFOTOMAPA 04 SOUČASNÝ STAV FOTODOKUMENTACE OBSAH 01 IDENTIFIKACE 02 AUTORSKÁ ZPRÁVA 03 KRAJINNÝ KONTEXT A UMÍSTĚNÍ STAVBY ORTOFOTOMAPA 04 SOUČASNÝ STAV FOTODOKUMENTACE 05 ARCHITEKTONICKÝ NÁVRH - CELKOVÁ SITUACE 1:750 06 ARCHITEKTONICKÝ NÁVRH SITUACE

Více

beata doporučená sestava informační tabule a vitríny

beata doporučená sestava informační tabule a vitríny beata strana 12 32 strana 23 strana 33,35 strana 65 beata Informační panel doplňující řadu městského mobiliáře Beata. Tabule sendvičové konstrukce je doplněna hranatými stojinami. Tabule lze napojit použitím

Více

Dveře mohou být vyplněny sklem (pro větší bezpečnost doporučujeme zvolit sklo bezpečnostní), plastovými výplněmi nebo ozdobnými výplněmi PERITO.

Dveře mohou být vyplněny sklem (pro větší bezpečnost doporučujeme zvolit sklo bezpečnostní), plastovými výplněmi nebo ozdobnými výplněmi PERITO. Plastová okna jsou v dnešní době výhodným řešením pro Vaše bydlení. Plastová okna mají výborné izolační vlastnosti, díky nimž ušetříte na vytápění Vašeho domu či bytu. Ať už bydlíte v bytě nebo rodinném

Více

Nezpochybnitelný historický potenciál genius loci soudobé požadavky na využití území omezené možnosti následné péče

Nezpochybnitelný historický potenciál genius loci soudobé požadavky na využití území omezené možnosti následné péče Motto: Okolí nádraží nepotřebují mnoho bez udržovací péče není možno zachovat žádný historický odkaz Východiska návrhu: Nezpochybnitelný historický potenciál genius loci soudobé požadavky na využití území

Více

391/7 381/1 381/3. Míru 371/5 371/6 371/4 372/1 368/2 370/7. č.p /6. č.p /5 366/1 368/1 366/3 366/3 361/2 361/2. č.p.

391/7 381/1 381/3. Míru 371/5 371/6 371/4 372/1 368/2 370/7. č.p /6. č.p /5 366/1 368/1 366/3 366/3 361/2 361/2. č.p. STUDIE REKONSTRUKCE NÁMĚSTÍ SVOBODY č.p. 60 404 bez čp/če 391/5 Situace měř. 1 : 1 000 č.p. 100 397 391/1 373/4 391/1 č.p. 59 396 391/6 bez čp/če 391/4 391/7 S 388 388 Z V č.p. 58 č.p. 137 393/1 380 380

Více

NATURAL DLAŽBA. Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům. Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o.

NATURAL DLAŽBA. Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům. Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. NATURAL DLAŽBA Na terasy, do zahrad, na chodníky, k bazénům Výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o. LIMA, LIMA KRUH TOP Povrch dlažebních desek LIMA připomíná starou kamennou dlažbu s ohlazeným reliéfem.

Více

NOVINKY BARK SCHOD BARK LETOKRUH. Natural dlažba. Betonový schod imitující svým reliéfem staré

NOVINKY BARK SCHOD BARK LETOKRUH. Natural dlažba. Betonový schod imitující svým reliéfem staré NOVINKY Natural dlažba BARK SCHOD Betonový schod imitující svým reliéfem staré dřevěné schody. Ideální pro překlenutí menšího převýšení v zahradách, u chatek, altánů apod. Je vhodný k doplnění dlažebních

Více

JEDNODUCHÉ BYDLENÍ VÍKENDOVÁ CHATA - HORNÍ ZÁLEZLY JAN HARCINÍK, ČVUT FAKULTA ARCHITEKTURY, NAUKA O STAVBÁCH, 2. SEMESTR

JEDNODUCHÉ BYDLENÍ VÍKENDOVÁ CHATA - HORNÍ ZÁLEZLY JAN HARCINÍK, ČVUT FAKULTA ARCHITEKTURY, NAUKA O STAVBÁCH, 2. SEMESTR JEDNODUCHÉ BYDLENÍ VÍKENDOVÁ CHATA - HORNÍ ZÁLEZLY JAN HARCINÍK, ČVUT FAKULTA ARCHITEKTURY, NAUKA O STAVBÁCH, 2. SEMESTR Víkendová chata, Horní Zálezly 10, okres Ústí nad Labem Projekt: Stavitel: ing.

Více

Zápis z jednání s občany bytového domu Čp. 827-830 v ulici Bartoňova revitalizace zeleně sadové úpravy

Zápis z jednání s občany bytového domu Čp. 827-830 v ulici Bartoňova revitalizace zeleně sadové úpravy Městský obvod Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice III Úřad městského obvodu Pardubice III Odbor dopravy a životního prostředí Jana Zajíce 983, 530 12 Pardubice Zápis z jednání s občany bytového

Více

Obsah - Dřevěné žaluzie

Obsah - Dřevěné žaluzie Dřevěné žaluzie CZ Obsah - Dřevěné žaluzie Woodlite 25 3 Základní specifikace produktu 4 Objednávkový formulář 5 Vyměření 6 Montáž 7 Woodlite 50 9 Základní specifikace produktu 10-11 Objednávkový formulář

Více

Jak si udělat romantické zahradní loubí

Jak si udělat romantické zahradní loubí Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Jak si udělat romantické zahradní loubí Jak si udělat romantické zahradní loubí Loubí je vlastně taková otevřená pergola, pod kterou lze posedět

Více

ZAHRADNÍ ARCHITEKTURA

ZAHRADNÍ ARCHITEKTURA láska na beton ZAHRADNÍ ARCHITEKTURA Květináče Chodníkové nášlapy Schodišťové stupně Lavičky a stoly Bazénové lemy Betonové sloupky Květináče a truhlíky Chodníkový nášlap kulatý, stopa Chodníkový půlměsíc

Více

Profesionální péče o zeleň

Profesionální péče o zeleň ARBOREA Rakovník s.r.o Dukelských Hrdinů 2663 Tel: 313/512536 Fax: 313/515160 Profesionální péče o zeleň Založení aleje Komenského náměstí Rakovník Investor: Město Rakovník Vypracoval: Ing. Jaroslava Šašková

Více

Investor: Obec Dýšina, Náměstí Míru 30, 330 02 Dýšina

Investor: Obec Dýšina, Náměstí Míru 30, 330 02 Dýšina Investor: Obec Dýšina, Náměstí Míru 30, 330 02 Dýšina Oplocení a zřízení dětského hřiště v areálu fotbalového hřiště FK Dýšina na pozemku č.k.1507/1 k.ú. Dýšina Projekt pro vydání rozhodnutí o umístění

Více

Pod taktovkou pohody i luxusu

Pod taktovkou pohody i luxusu Pod taktovkou pohody i luxusu Květnová zahradní návštěva dokazuje, že i ztvárnění velkého pozemku, který má působit skutečně velkolepě, může proběhnout s vkusem a grácií. Když už si totiž chcete pořídit

Více

Základní ceny venkovních úprav a způsob jejich provedení

Základní ceny venkovních úprav a způsob jejich provedení 80 Příloha č. 11 k vyhlášce č. Základní ceny venkovních úprav a způsob jejich provedení 3/2008 Sb. 1 Vodovody CZ CC 2222 SKP 46.21.41.1 1.1 vodovodní přípojky - potrubí ocelové 1.1.1 Přípojka vody DN 25

Více

Identifikační údaje: Katastrální území: Pozemky parc. č.: 3350/11 Celková současná výměra: 0,68 ha. Zámecká, Na Štěpnici

Identifikační údaje: Katastrální území: Pozemky parc. č.: 3350/11 Celková současná výměra: 0,68 ha. Zámecká, Na Štěpnici 16. Štěpnice Zámek ve Frýdku byl kdysi zeměpanským hradem, který založila těšínská knížata v polovině 14. století k ochraně zemské hranice s Moravou a obchodní cesty z Moravy vedoucí tehdy ve směru Příbor

Více

VZDĚLÁVACÍ KURZ PRO ZAHRADNÍKY PŘÍRODNÍ ZAHRADY A PARKY PROSTOR PRO ZAHRADNÍ TERAPII TÉMA: ZAHRADA CSSM LETOVICE MODUL: ZAHRADNÍ TERAPIE

VZDĚLÁVACÍ KURZ PRO ZAHRADNÍKY PŘÍRODNÍ ZAHRADY A PARKY PROSTOR PRO ZAHRADNÍ TERAPII TÉMA: ZAHRADA CSSM LETOVICE MODUL: ZAHRADNÍ TERAPIE TÉMA: ZAHRADA CSSM LETOVICE MODUL: ZAHRADNÍ TERAPIE Rozšíření životního prostoru uživatelů CSSM Letovice Eva Slezáková Budova CSSML (Centrum sociálních služeb města Letovice) leží v horní části města.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3975-98/2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3975-98/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3975-98/2014 O ceně nemovitých věcí, tj. pozemku p.č.st.96 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 926m 2 včetně stavby bydlení čp.142, jež je součástí pozemku p.č.st.96, vše v obci a k.ú.choustníkovo

Více

Transform a.s. Lázně Bohdaneč, Ceník výrobků platný od 1. ledna 2014 do 30. června 2014

Transform a.s. Lázně Bohdaneč, Ceník výrobků platný od 1. ledna 2014 do 30. června 2014 Skupina výrobků Číslo Název 14401 zatravňovací dlažba Lite, 60x40x4 cm, S 73,55 89,00 160 4,8 Zatravňovací dlažba 18401 zatravňovací dlažba VD600+, odlehčená, 60x40x6 cm, S 95,87 116,00 100 6,3 18601 zatravňovací

Více

Venkovní expozice v Jilemnici dle projektu Geopark šance pro region p.p.č. 95/67, 106/11 v k.ú. Jilemnice

Venkovní expozice v Jilemnici dle projektu Geopark šance pro region p.p.č. 95/67, 106/11 v k.ú. Jilemnice PRŮVODNÍ ZPRÁVA stavba: dotčené parcely: stupeň dokumentace: pořizovatel: zpracovatel: Venkovní expozice v Jilemnici dle projektu Geopark šance pro region p.p.č. 95/67, 106/11 v k.ú. Jilemnice studie MAS

Více

studie rekonstrukce vnějšího Pláště budovy bývalého úřadu velké chvalovice

studie rekonstrukce vnějšího Pláště budovy bývalého úřadu velké chvalovice studie rekonstrukce vnějšího Pláště budovy bývalého úřadu velké chvalovice Vypracoval: investor: Sdar. bubenská 1, Praha 7, 170 00 MgA. Jan Drška MgA. Michal Slusar Kristýna Geržová Město Pečky Masarykovo

Více

Transform a.s. Lázně Bohdaneč, Ceník výrobků platný od 1. ledna 2018 do 30. září 2018

Transform a.s. Lázně Bohdaneč, Ceník výrobků platný od 1. ledna 2018 do 30. září 2018 včetně 21% 14401 zatravňovací dlažba Lite, 60x40x4 cm, S 73,55 89,00 160 4,8 Zatravňovací dlažba 18401 zatravňovací dlažba VD600+, odlehčená, 60x40x6 cm, S 95,87 116,00 100 6,3 18601 zatravňovací dlažba

Více