+P ORTUS. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 4září. říjen listopad. Sv. Anežka Česká

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "+P ORTUS. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 4září. říjen listopad. Sv. Anežka Česká"

Transkript

1 +P ORTUS Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov Sv. Anežka Česká září říjen listopad 2018

2 SLOVO DUCHOVNÍHO SPRÁVCE LÉTO SE POMALU LOUČÍ P. Jenda Prázdniny skončily, léto se pomalu loučí a my se zase vracíme do běžného roku. Do období školy, práce, chladu a sychrava, kdy vzpomínka na letní tábory, koupání a dovolenkování nás zahřeje akorát tak u srdce, protože to vše je již pohlceno propastí minulosti. Na podzim si připomínáme mnoho významných svatých, především jsou to hlavní patroni naší země, svatý Václav a jeho babička svatá Ludmila. Církev si tyto mučedníky víry připomíná celá staletí, proto i letos bude velká pouť v místě zavraždění svatého Václava, tedy ve Staré Boleslavi. I my ve Velešíně si budeme tohoto patrona připomínat slavnou mší ve farním kostele. Pamatuji si, že loni bylo na tento svátek opravdu nádherné počasí, jsem zvědav, jak to dopadne letos. Jak říká pranostika, na svatého Václava, bývá bláta záplava, takže se nejspíš máme na co těšit. Na druhou stranu mnoho z nás od letošního podzimu očekává, že poroste hodně hub, když bylo suché léto a hub bylo poměrně málo a ve velmi krátkém časovém období. Například Vysočina je známá tím, že nejvíce hub tam roste právě v podzimních měsících, ale i tady na jihu okolo svátku svatého Václava najdeme oblíbené houby Václavky. A dle jiné pranostiky Svatý Václav tady sklízí hady, už v lese a na palouku můžeme sbírat houby bez obav z toho, že nás překvapí třeba zmije. A nesmím zapomenout, že svatý Václav je patronem vinařů, proto bych připomněl starou pranostiku že Svatý Václav víno chrání, po něm bude vinobraní. Ačkoliv my v našich krajích vinice nemáme, víno máme zajisté všichni rádi a máme v úctě vinaře, kteří jej vyrábějí. Víno, ačkoliv se pěstuje i v Čechách, je především dominantním produktem Moravy. Přeji všem nositelům krásných jmen svatých patronů nejen naší země vše nejlepší k svátku, a ostatním požehnané podzimní dny. Váš otec Jenda

3 SLAVNOST TĚLA A KRVE PÁNĚ Soběnov ZE ŽIVOTA FARNOSTÍ

4 DĚVČATA DÍVČÍ TÁBOR Anežka Ondřichová Ve dnech se uskutečnil dívčí tábor na soběnovské faře. Hráli jsme spoustu krásných her a také jsme navštívili plavecký bazén v Jindřichově Hradci. Po celý tábor byly holky rozděleny do dvou skupin, starší Telata a mladší Kuřata. Vítězství si však odnesly oba dva týmy. Hráli jsme moc krásné a zajímavé hry, které byly připraveny po soběnovském okolí. Moc děkujeme otci Jendovi, naší táborové kuchařce paní Barboře Kvapilové za vaření moc dobrých jídel a všem dalším pomocníkům. Na konci tábora byla trochu strašidelná, ale zábavná noční hra. Tábor se moc povedl a už se těšíme na příští rok.

5 DIECEZNÍ AKCE PRO MLÁDEŽ ENTERJUNIOR 2018 Verča Vaňková Ve dnech od 22. do 28. července se uskutečnil další ročník letního tábora pro mládež ve věku od 13 do 15 let tzv. EnterJunior. Tábor se konal v Diecézním centru života mládeže v Ktiši (tzv. Fara pro mládež Českobudějovické diecéze) a přilehlém okolí. Po příjezdu na Ktiš jsme se ubytovali ve vlastních stanech a program byl odstartován mší svatou. Hlavním tématem bylo učednictví. Každý den začal ranní modlitbou a po ní následovala katecheze. Mně osobně nejvíce zaujala katecheze P. Martina Bráchy, který hovořil o různých možnostech Božího volání. Pak jsme si povídali v kmenech (skupinkách). V každém kmenu byl starec (kněz), dva patroni (vedoucí) a entříci (my). Na odpoledne byl vždy připraven pestrý program. Někdy to byly celoodpolední hry, jindy zase sklepy (workshopy) např. tenis, vyřezávání ze dřeva nebo různé přednášky. Poté následovala mše svatá a večeře. Večerní program odstartovalo svědectví a pak následovala večerní modlitba, při které byla možnost přímluvné modlitby a svátosti smíření. Tento týden byl pro všechny zúčastněné velikým přínosem. Celý program hudebně doprovázela kapela Backspace Band.

6 MINISTRANTI VIA LEGENDA 2018 java Letošní ministrantský tábor započal bezprostředně poté, co školy uznaly za vhodné propustit své žáky na dva měsíce mimo své budovy. Cestu legend, která opět předznamenávala týden v rytířském duchu, byla letos v poněkud menším počtu než tábor předchozí. Počet ale nahradila bojovnost všech účastníků a skvělá parta, jež se se všemi hrami a obtížnostmi, které potkávaly hradní družiny, popasovala náramně. Všem donátorům i všem těm, kteří nás nesli v modlitbách, Pán Bůh zaplať.

7

8 ZÁŘÍ MŠE SVATÉ A ÚMYSLY SOBĚNOV BESEDNICE SVATÝ JAN VELEŠÍN 2.9 Neděle 9:45 Za farnost poutní mše svatá 4.9. Úterý 18:00 Za rodinu Slámovu 6.9. Čtvrtek 18:00 Za Annu Svačinovou 7.9. Pátek 18:00 Za Marii Kleinovou, Marii Pučeglovou a duše v očistci 9.9. Neděle 9:45 Za Annu a Františka Dvořákovy, rodiče, sourozence a duše v očistci Úterý 18:00 Za Helenu a Annu Machovy, rodiče a sourozence Čtvrtek 18:00 Za Marii a Karla Janouchovy, Annu Kyselovou, celý rod a duše v očistci Neděle 9:45 Za Jana Herála a Gabrielu Wagnerovou Neděle 9:45 Za Václava Sysla, rodiče Syslovy, Tošilovy a celý rod Neděle 9:45 Za Václava Haláčka, jeho rodiče a duše v očistci 2.9. Neděle 8:15 Bohoslužba slova 5.9. Středa 18: Neděle 8:15 Za Stanislava Ilinicha a rodiče Juríkovy a Ilinichovy Neděle 8:15 Bohoslužba slova Neděle 8:15 Za Václava Bláhu, jeho rodiče a celou rodinu Bláhovu, Matuškovu a Tománkovu Neděle 8:15 Bohoslužba slova 2.9 Neděle 8:15 Za Josefa a Růženu Vaclíkovy, rodiče a sourozence z obou stran, vnuka Jana Douchu, zetě Jana Vaňka a celé přátelstvo 9.9. Neděle 8:15 Bohoslužba slova Středa 18:00 Za rodinu Hájkovu Neděle 8:15 Za rodinu Bláhovu a Malákovu Neděle 8:15 Bohoslužba slova Neděle 8:15 Za Janu Pekárkovou, jejího otce Jaroslava Sýkoru, prarodiče z obojí strany a Romana Sýkoru 2.9. Neděle 11:15 Za Karla Jirkala, manželku, rodiče a sourozence z obojí strany, Rudolfa Švece, rodiče a celé přátelstvo 5.9. Středa 19:00 Za Václava a Marii Šedivých z Popelic, rodiče a sourozence z obojí strany a celé přátelstvo 9.9. Neděle 11:15 Za Václava a Irenu Káparovy, rodiče a sourozence z obojí strany, dceru Helenku a celé přátelstvo Středa 19: Pátek 18:00 Za všechny služebníky u oltáře v naší diecézi Neděle 11:15 Za farníky živé i zemřelé poutní mše svatá Středa 19:00 Bohoslužba slova Neděle 11:15 Za Matouše a Marii Holbovy, rodiče a sourozence z obojí strany, dceru Annu a celé přátelstvo Středa 19:00 Bohoslužba slova Neděle 11:15 Za Václava a Marii Koschantovy z Blanska, jejich rodiče a ostatní příbuzné

9 ŘÍJEN MŠE SVATÉ A ÚMYSLY VELEŠÍN Pátek 18:00 Za rodiče Trummerovy, syna Jana, zetě Josefa Martínka, vnuka Radka a Veroniku a Jana Karolovy Neděle 9:45 Za Josefa Foitla a celý rod Úterý 18:00 Za Věru Danielovou, bratra Miroslava, sestru Marii a rodinu Danielovu, Koptovu a Heidovu Čtvrtek 18:00 Za rodiče Šimkovy, Markétu Peckovou a celý rod Pátek 18:00 Za Marii a Františka Ondráškovy, syna Pavla, Květu Ondráškovou a celý rod Neděle 9:45 Za Boženu Šrámkovu, rodinu Čutkovu a Šrámkovu Úterý 18:00 Za rodinu Pauleovu a Jakešovu Čtvrtek 18:00 Za Pavlínu a Jana Zdechanovy a Annu Holubovou Pátek 18:00 Za Františka Šindelíře, sestru a rodiče z obojí strany Neděle 9:45 Za rodiny a rody Mikešů, Hrdličků, Kolářů, Havelků, Hellerů a Mikšátků Úterý 18:00 Za uzdravení Čtvrtek 18:00 Za rodinu Šimánkovu a celé přátelstvo Pátek 18:00 Za rodinu Ondřichovu, Opekarovu, Čurdovu a Šedivých Neděle 9:45 Za Jana Krnínského, rodiče a celý rod Úterý 17:00 SVATÝ JAN Neděle 8:15 Za Ivu Slancovou Neděle 8:15 Bohoslužba slova Středa 18: Neděle 8:15 Za rodiče Šedivých, jejich syna, zetě a vnuka Neděle 8:15 Bohoslužba slova BESEDNICE SOBĚNOV Neděle 8:15 Bohoslužba slova Středa 18: Neděle 8: Neděle 8:15 Bohoslužba slova Neděle 8:15 Za Jana Douchu, prarodiče Vaclíkovy, jejich rodiče a sourozence a za Jana Vaňka, celé přátelstvo a duše v očistci Středa 19:00 Bohoslužba slova Neděle 11:15 Pouť v Hájku Za Josefa Perouta, dceru Ivanku, rodiče Peroutovy, Bohdalovy, Širůčkovy, Marii Liškovou, rodiče Kotvovy a ostatní zesnulé přátele Středa 19: Neděle 11:15 Za Františka a Marii Komendovy, rodiče a sourozence z obo jí strany, syny Františka a Jana, Maxmiliána Majera, rodiče a celé přátelstvo Středa 19:00 Za Karla a Annu Markovy, rodiče a sourozence z obojí stra ny, dcery Annu a Marii, jejího manžela Jana, syny Karla a Bohumila, snachy Marii a Blanku a celé přátelstvo Neděle 11:15 Za Viktora a Růženu Sýkorovy,rodiče a sourozence z obojí strany a celé přátelstvo Středa 19: Neděle 11:15 Za Jaroslava a Terezii Komendovy, rodiče a sourozence z obojí strany a celé přátelstvo Neděle 11:15 MARKVARTICE poutní mše svatá v kapli Sobota 18:00 LOČENICE mše svatá v kapli Sobota 18:00 LOČENICE mše svatá v kapli V neděli 28. října dochází ke změně času!

10 LISTOPAD MŠE SVATÉ A ÚMYSLY VELEŠÍN Čtvrtek 18:00 Za všechny věrné zemřelé Pátek 20:00 Za všechny věrné zemřelé Neděle 9:45 Za Františka Tůmu, rodiče a sourozence z obojí strany Úterý 17:00 Za Marii a Stanislava Bláhovy rodiče a duše v očistci Čtvrtek 17:00 Za rodiče Šteflovy a duše v očistci Pátek 17:00 Za Karla Papíra a rodiče Neděle 9:45 Za Martina Moku, rodiče, sestru, Františka Čutku, rodiče Douchovy a Milušku Seifertovou Úterý 17:00 Za rodinu Šítalovu, Pražáků a Čutů Čtvrtek 17:00 Za Petra Prokopce, duše v očistci a duše, na které nikdo nepamatuje Pátek 17:00 Za Karla Radu, rodiče a celé přátelstvo Neděle 9:45 Za všechny oběti totalitních režimů Úterý 17:00 Za Rudolfa Ryanta a rodiče Čtvrtek 17:00 Za Marii a Karla Janouchovy, Annu Kyselovou, celý rod a duše v očistci Pátek 17:00 Za rody Jantačů, Smržů, Podholů, Nováků a Luboše Jiráska Neděle 9:45 Za Žofii Řihoutovou, manžela a rodiče z obojí strany Úterý 17: Čtvrtek 17:00 Za Františku a Františka Radovy, rodiče a duše v očistci Pátek 17:00 Za rodiče Máčovy a rodiče z obojí strany SVATÝ JAN BESEDNICE Čtvrtek 16:30 Za všechny věrné zemřelé Neděle 8: Středa 17: Neděle 8:15 Bohoslužba slova Neděle 8:15 Za Františka Kyriana, jeho syna a celou rodinu Neděle 8:15 Bohoslužba slova Pátek 16:30 Za všechny věrné zemřelé Neděle 8:15 Bohoslužba slova Neděle 8:15 Za rodinu Bubnovu, Bícovu a syny Františka a Petra Středa 17: Neděle 8:15 Bohoslužba slova Neděle 8:15 Za Františka a Marii Řehoutovy a rodiče z obou stran SOBĚNOV Pátek 18:00 Za všechny věrné zemřelé Sobota Za oběti tragického požáru, který zničil celou obec, 165. výročí Neděle 11:15 Za Františka a Kateřinu Čurdovy rodiče a sourozence z obojí strany a celé přátelstvo Středa 16: Neděle 11:15 Za Marii Hamerníkovou, rodiče Čabelovy, bratra Josefa, rodiče Hamerníkovy a celé přátelstvo Středa 16: Neděle 11:15 Za rodiče Přibylovy a děti, rodiče Čurdovy a děti a celé přátelstvo Středa 16: Neděle 11:15 Za Marii Břekovou, rodiče Pudivítrovy, bratra Pavla a celé přátelstvo a rodiče Bickovy a celé přátelstvo Středa 16: Sobota 16:00 LOČENICE mše svatá v kapli Sobota 16:00 LOČENICE mše svatá v kapli *) Od středy se středeční mše sv. v Soběnově přesouvají do sakristie.

11 ZÁŘÍ ŘÍJEN LISTOPAD LITURGICKÝ KALENDÁŘ neděle v mezidobí Pam. sv. Terezie od Dítěte Ježíše Slav. Všech svatých 3.9. Pam. sv. Řehoře Velikého Pam. sv. andělů strážných Vzpomínka na všechny věrné zemřelé 8.9. Svát. Narození Panny Marie Pam. sv. Františka z Assisi neděle v mezidobí neděle v mezidobí neděle v mezidobí Svát. Posvěcení lateránské baziliky Pam. sv. Jana Zlatoústého neděle v mezidobí Pam. sv. Lva Velikého Svát. Povýšení svatého Kříže Pam. sv. Terezie od Ježíše neděle v mezidobí Pam. Panny Marie Bolestné Pam. sv. Ignáce z Antiochie Pam. sv. Josafata neděle v mezidobí Svát. sv. Lukáše, evangelisty Pam. sv. Anežky České Svát. sv. Matouše neděle v mezidobí Pam. sv. Alžběty Uherské neděle v mezidobí neděle v mezidobí neděle v mezidobí Pam. sv. Vincence z Paula Pam. Zasvěcení Panny Marie v Jeruzalémě Slav. sv. Václava Pam. sv. Cecílie Svát. sv. Michaela, Gabriela a Rafaela Slav. Ježíše Krista Krále neděle v mezidobí Svát. sv. Ondřeje PLÁNOVANÉ AKCE VELEŠÍN 1.9. Sobota 19:00 Adorace v kostele 2.9. Neděle 9:45 Poutní mše svatá Neděle 9:45 Mše svatá pro rodiny s dětmi Sobota 19:00 Adorace v kostele Sobota 9:00 Schůzka ministrantů na děkanství Neděle 9:45 Mše svatá pro rodiny s dětmi Sobota 18:00 Adorace v kostele Sobota 9:00 Schůzka ministrantů na děkanství Neděle 9:45 Mše svatá pro rodiny s dětmi SOBĚNOV XIV. bitva Války růží setkání ministrantů Neděle 11:15 Poutní mše svatá MARKVARTICE Neděle 11:15 Poutní mše svatá v kapli

12 Všiml jsem si, že tvůj otec má opuchlé líce. To je od zubů? Ne, od modlitby... Ale nekecej... Nekecám. Včera jsme se spolu celá rodina modlili Otčenáš a když jsme došli po zbav nás od zlého, otec se podíval na mámu a ona si toho všimla. Baví se dvě duše v ráji: Jaká byla poslední věta, kterou jsi slyšel na zemi? Byl to hlas mé ženy. A co říkala? Když mě na chvíli pustíš k volantu, budeš úplný anděl. Na fakultní poradě se objeví anděl a sdělí děkanovi: Na oplátku za vaši obětavost a příkladné chování budete odměněn. Můžete si vybrat: Nekonečné bohatství, moudrost nebo krása. Děkan si bez zaváhání vybere nekonečnou moudrost. Vykonáno, pronese anděl a zmizí v oblaku páry a záře. Všichni přítomní upírají zraky na děkana, který je obklopen kruhem světla. Po chvíli jeden z kolegů dychtivě zašeptá: Řekněte něco! Děkan se na něj zadívá a řekne: Měl jsem si vzít peníze. Dva faráři si povídají: Mně jsou ze všech sportovců nejsympatičtější cyklisti. Proč?" Protože se starají o svoje duše. Rabín, katolický kněz, protestantský pastor a ateista debatují o tom, kdy začíná lidský život. Začíná při vzájemné lásce otce a matky, míní protestantský pastor. Lidský život, život dítěte, začíná v okamžiku oplodnění, upozorňuje katolický farář. Lidský život, život dítěte, začíná až v okamžiku jeho narození, tvrdí ateista. Lidský života začíná, až když jsou děti ven z domu, prohlásí rabín. Rabín a farář jsou na výstavě obrazů a farář říká rabimu: Krásný obraz. Nádherně zachycený východ slunce, co říkáte? Krásný obraz to je, ale je to západ slunce. Jak to dokážete rozeznat? Vy jste odborník? Nejsem, ale znám malíře. Ten v životě nevstal před polednem. Boženka čeká své čtvrté miminko. V neděli po obědě sedí v křesle a čte si Katolický týdeník, když tu najednou zasténá úděsem: Ne, to nepřežiju! Co se děje? ptá se jí manžel. Představ si to, tady píšou, že každé čtvrté dítě na světě je Číňan! Před barokním kostelem stojí turista. A ptá se místního obyvatele: Prosím vás, nevíte náhodou, jaké postavy jsou v tom výklenku? Hm, nejsem si úplně jistý, ale když chvilku počkáte, za chvíli odbije 11 hodin, a když se pohnou, tak jsou to zedníci... Na světě jsou dva druhy lidí. Jedni se ráno probudí a řeknou: Dobré ráno, Bože!. A pak jsou ti, co se ráno probudí a řeknou Dobrý Bože, ráno! V jednom pravoslavném kostele na východě Sibiře je u zpovědi hostinský a zpovídá se: Otče, mám problémy s alkoholem. Jaké? Došel... Johnyho malý bratr hystericky řve a není k utišení. Johny se zeptá maminky odkud se vzal můj malý bratříček? Poslali ho z nebe, Johny odpoví maminka. Aha, tak to chápu, proč ho odtamtud vyhodili! Když bouřka zuřila, kapitán si uvědomil, že jeho loď rychle klesá ke dnu. Vykřikl: Kdo tady ví, jak se modlit?" Jeden muž vystoupil dopředu. Ano, kapitáne, vím, jak se modlit. Dobrá, pravil kapitán, vy se budete modlit, zatímco my ostatní si vezmeme záchranné vesty jedna nám totiž chybí. Jaký je rozdíl mezi nebem a peklem? V nebi je italská kuchyně, anglická policie, administrativa německá. V pekle je anglická kuchyně, němečtí policisté a italská administrativa. Na počátku stvořil Bůh Zemi a odpočinul si. Pak stvořil Bůh muže a odpočinul si. Pak stvořil Bůh ženu. A od té doby si ani Bůh, ani muž neodpočinuli. VTIPY Kontakt na duchovního správce farností: P. Mgr. Jan Mikeš Náměstí J. V. Kamarýta Velešín Velešín Společenství rodin a modlitby matek Jana Vaclíková Modlitby otců Vladimír Mikeš Besednice, Svatý Jan Společenství rodin Ludmila Paťhová Farní společenství Zdeněk Bláha P ORTUS Na tomto čísle spolupracovali: P. Jenda, Zdeněk Vaclík, Jan Nágr, Martin Ehrlich, Zdeněk Bláha, Jana Vaclíková, Gabriela Šedivá, Jan Vaclík, Veronika Vaňková, Anežka Ondřichová. zdenek.vaclik@centrum.cz

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu v týdnu 2. 9. 9. 2018 22. NEDĚLE 2.9. KROPENÍ LIDU sv. Řehoře Velikého, papeže a učitele církve Na poděkování za 80 let života uvedení do služby nového administrátora farnosti P. Pavla Glogara žehnání

Více

+P ORTUS. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. květen červen 2018

+P ORTUS. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. květen červen 2018 +P ORTUS Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov 3 květen červen 2018 SLOVO DUCHOVNÍHO SPRÁVCE LETNÍ DNY P. Jenda Moji milí přátelé, oproti posledním letům je letos první rok

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Římskokatolická farnost V TÝDNU od 15. 11. do. 11. 15 www.farnostunicov.cz 33. neděle v mezidobí Za živé a + farníky zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu 15 Sbírka na Charitu Mše svatá v ě Mše

Více

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 11. 9. do 18. 9. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 11 9:30 Mše svatá v ě 24. neděle v mezidobí Mše svatá v Renotech

Více

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 2. 10. do 9. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky Po 3 Út 4 St Čt Pá 27. neděle v mezidobí 2 Mše svatá v ě Mše

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 20. 11. do 27. 11. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Slavnost Za farníky a zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu v týdnu 28.10. 4.11.2018 30. NEDĚLE 28.10. bl. Marie Restituty Kafkové, panny a mučednice Slavnost VŠECH SVATÝCH Za živou a rodinu Za ing. Jiřího Drápala Za Jendu Dvořáka Za spásu duše Stefanie Za rodinu

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od 1.9. do 8.9.

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od 1.9. do 8.9. v týdnu od 1.9. do 8.9.2019 Neděle 1.9. 22. neděle v mezidobí Kropení lidu Za Petra Povolného a členy rodiny Za rodiče Večeřovy a Ludvíka Kravala Za Zdeňka Šťastného Pondělí 2.9. Pondělí 22. týdne v mezidobí

Více

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to nejlepší, nejkrásnější už skončilo a teď už nemáme co očekávat.

Více

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně LEDEN Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie Sobota 2.1. Neděle 3.1. 2. neděle po Narození Páně Středa 6.1. Slavnost Zjevení Páně, Sv. Tři Králové Neděle 10.1. Svátek Křtu Páně Končí doba vánoční Sobota

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od v týdnu Od 1. 12. 8. 12. 2013 I. NEDĚLE Žehnání adventních věnců za ochranu Boží a P. Marie pro rodinu Tůmovu a Snášelovu za + manžela Jana Mifka, snachu a sestru za + Miloše Štursu a rodiče za živé a

Více

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I Obsah Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I DOBA ADVENTNÍ ROČNÍ CYKLUS A 1. neděle adventní (A) 2. neděle adventní (A) 3. neděle adventní (A) 4. neděle adventní

Více

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána,

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, moře a řeky, velebte Pána. Prázdniny jsou dobou, kdy si

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1.

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1. v týdnu od 30.12.2018 do 6.1.2019 Neděle 30.12. Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa Pondělí 31.12. Sedmý den v oktávu Narození Páně 15.00 16.00 Za dcery, manžela a oboje rodiče a za požehnání pro

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI TROUBKY A BOCHOŘ, Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 31.8. 1.9. 2.9. 3.9. 4.9. 5.9. 22. Votivní mše svatá k Duchu svatému 22. týdne Památka sv. Řehoře Velikého 22.

Více

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a.

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a. Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 25. 9. do 2. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 26. neděle v mezidobí 25 Mše svatá v ě Mše svatá v Renotech

Více

+P ORTUS. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. prosinec leden únor 2017/18

+P ORTUS. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. prosinec leden únor 2017/18 +P ORTUS Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov 1 prosinec leden únor 2017/18 VÁNOCE P. Jenda SLOVO DUCHOVNÍHO SPRÁVCE Vážení čtenáři, před pár lety se mě při vyučovací hodině

Více

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 29.12. 30.12. 31.12. 1.1. 2.1. 3.1. 4.1. Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů 6. den v oktávu Narození Páně 6. den v oktávu Narození Páně Slavnost

Více

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Svobodovu, Hamříkovu, Žulkovskýcha na poděkování za uzdravení, Boží ochranu a pomoc 2.1. Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

+P ORTUS. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 5září. říjen listopad Marco d'oggiono Tři archandělé

+P ORTUS. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 5září. říjen listopad Marco d'oggiono Tři archandělé +P ORTUS Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov 5září říjen listopad 2016 Marco d'oggiono Tři archandělé PODZIM P. Jenda SLOVO DUCHOVNÍHO SPRÁVCE Kombajny pomalu odjíždějí z

Více

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí Úterý

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí Úterý Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa 27.12. 10:45 Za Josefa Prokeše, rodiče Kouřilovy a Boží ochranu pro živou rodinu 28.12. Svátek sv. Mláďátek, mučedníků 29.12. 30.12. 31.12. Slavnost Matky Boží

Více

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 Jít ve stopách Ježíšových, to je naším povoláním. Ony jsou jedinou cestou,

Více

Markéta 12/ Pojďme do Betléma!

Markéta 12/ Pojďme do Betléma! Markéta 12/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od 22. 5. - 29. 5. 2016 21. týden 21. 5. Památka sv.kryštofa Magallanese, kněze, a jeho druhů, mučedníků 7:30 MÁJOVÁ Za syna Jana Klvánka, živou a Klvánkovu a Orságovu, duše v očistci a nová kněžská

Více

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB TÝDNU od 26. 8. do 2. 9. 2018 www.farnostunicov.cz fb. Farnost, a Den Liturgická oslava Hodina Úmysl 21. neděle v mezidobí Za farníky Mše svatá v ě 26 Mše svatá

Více

Pořad bohoslužeb od 25. listopadu do 2. prosince 2018

Pořad bohoslužeb od 25. listopadu do 2. prosince 2018 od 25. listopadu do 2. prosince 2018 25. 11. 26. 11. 28. 11. 29. 11. 30. 11. 1. 12. 2. 12. Slavnost Ježíše Krista Krále 7.30 Na poděkování za obdržená dobrodiní s prosbou o zdraví a Boží požehnání pro

Více

Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 5září

Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 5září +P O R T U S Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov 5září říjen listopad 2013 MODUS VIVENDI P. Martin Způsob žití tento latinský terminus technicus mně přišel na mysl,

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 27. 11. do 4. 12. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 1. neděle adventní Žehnání adventních věnců 27 Mše svatá v

Více

duben 2017

duben 2017 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz duben 2017 Duben ve farnosti Minulý měsíc jsme se rozloučili se zemřelým panem kardinálem Miloslavem Vlkem. (*17. 5. 1932 +18. 3. 2017). Protože znal náš kraj i farnost

Více

20. týden května 2018

20. týden května 2018 20. týden 14. 20. května 2018 14 5. Svátek sv. Matěje, apoštola 15. 5. 18:00 Jaroměřice Za rodinu Hálovu, Jansovu a duše v očistci 16. 5. Svátek sv. Jana Nepomuckého, kněze a mučedníka, hlavního patrona

Více

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už není ten stejný život, neboť my už nejsme tak úplně stejní.

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od v týdnu od 2. 12. - 9. 12. 2018 49. týden 1. SOBOTA V MĚSÍCI Památka sv. Edmunda Kampiána, kněze 1 VIGILIE ZA POČATÝ ŽIVOT 1. 12. 2. 12. 3. 12. 4. 12. 5. 12. 6. 12. 7. 12. 8. 12. 9. 12. 1. NEDĚLE 10:00

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost. neděle v mezidobí Za farníky 9 Mše svatá v ě 3 Od 9:00 hod. návštěva nemocných skupina I. Mše svatá v Renotech Společná modlitba svatého růžence Společná modlitba svatého růžence

Více

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení této dobré zvěsti. To je také náš misijní úkol, který

Více

září říjen listopad Poutní mše svatá u Panny Marie v Hájku

září říjen listopad Poutní mše svatá u Panny Marie v Hájku +P O R T U S Zpravodaj farno s t í Vele šín, Sv. Jan nad Malší, B e se d n ic e a S o b ě n o v 4 září říjen listopad Poutní mše svatá u Panny Marie v Hájku 18. 6. 2017 2017 SLOVO DUCHOVNÍHO SPRÁVCE SVÁTKY

Více

+P ORTUS. Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 5září. říjen listopad. Albrecht Dürer Svatá Rodina v altánu

+P ORTUS. Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 5září. říjen listopad. Albrecht Dürer Svatá Rodina v altánu +P ORTUS Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov 5září říjen listopad 2015 Albrecht Dürer Svatá Rodina v altánu RODINA Začínáme nový školní rok a v rodinách začíná rutinní

Více

10. Společné udílení svátosti nemocných Svátost nemocných se bude v naši farnosti udělovat v neděli 11. listopadu 2006 při mši svaté v 8:30.

10. Společné udílení svátosti nemocných Svátost nemocných se bude v naši farnosti udělovat v neděli 11. listopadu 2006 při mši svaté v 8:30. Markéta 8/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv.

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv. O Velikonocích vzpomínáme na okamžik našeho křtu, ve kterém jsme byli spojeni s Kristem, podle slov sv. Pavla křtem jsme byli ponořeni do jeho smrti. Jestliže jsme však s Kristem umřeli, jsme přesvědčeni,

Více

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání 40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání Krista. Současná doba přináší nová ohrožení, ale také

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V DRAHOTUŠÍCH A OKOLÍ

POŘAD BOHOSLUŽEB V DRAHOTUŠÍCH A OKOLÍ V týdnu 30.10.- 6.11. 2016 29.10. Slavíč 18:00 P 31. v mezidobí Partutovice 9:30 30.10. Potštát PM 11:00 Drahotuše 7:50 Za*i+rodinu Lukášovu a DVO Za Jaromíra Nevimu, otce,strýce a bratrance a Ludmilu

Více

ADVENT - DOBA OČEKÁVÁNÍ

ADVENT - DOBA OČEKÁVÁNÍ Měsíční zpravodaj farností Velešín, Besednice a Soběnov Prosinec 2007 ADVENT - DOBA OČEKÁVÁNÍ Advent slovo, které nás naplňuje příjemnými vzpomínkami na dobu nabitou energií blížících se Vánoc času, který

Více

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné 17. prosince 2013 Úterý před Štědrým dnem 15 00 Vánoční SVATOST SMÍŘENÍ (zpověď) 23. prosince 2013 Pondělí před Štědrým dnem 14 30 15 30 Betlémské světlo 16

Více

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na http://www.nachod.farnost.cz Dnes při mši svaté v 9:00 hod. v kostele sv. Vavřince se paní Lenka Zelená zúčastní prvního skrutinia.

Více

PROGRAM úterý 14. srpna

PROGRAM úterý 14. srpna PROGRAM úterý 14. srpna příjezd nabídka mše svaté v kostele sv. Prokopa (č. 4) 16.00 celebruje Mons. František Lobkowicz 17.30 celebruje Mons. Jiří Mikulášek 19.30 zahájení setkání, hlavní pódium u Zimního

Více

5/2013. dobroučské farnosti. Slovo duchovního správce. neděle 28. dubna 2013 5. neděle velikonoční. Zdrávas Maria

5/2013. dobroučské farnosti. Slovo duchovního správce. neděle 28. dubna 2013 5. neděle velikonoční. Zdrávas Maria dobroučské farnosti neděle 28. dubna 2013 5. neděle velikonoční 5/2013 Bratři a sestry. Bože, tvůj Syn, náš Vykupitel, se narodil z Panny Marie, ona se tak stala pro nás prostřednicí všech milostí. Vyslyš

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 17:00 17:00 Bochoř 8:00 Troubky 14:00 Troubky 20:00-21:00 10:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 17:00 17:00 Bochoř 8:00 Troubky 14:00 Troubky 20:00-21:00 10:00 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 5.10. 6.10. 7.10. 8.10. 9.10. 10.10. 11.10. 12.10. 27. NEDĚLE 27. týdne Památka sv. Panny Marie Růžencové 27. týdne 27. týdne 27. týdne Sobotní památka

Více

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019 jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 209 Pátek Setkání děti 5:30, Čtyřkoly Mše sv. 7:00, Pyšely 2 Sobota V první

Více

Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov

Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov ŘÍJEN 2011 Modlíte se roztržitě? Pak hlavu vzhůru! I umět řídit vyžaduje čas a praxi Pokud máte s modlením stejné zkušenosti jako já, pak hlavu vzhůru, mám pro

Více

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě.

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě. v týdnu od 3. 7. - 10. 7. 2016 14. týden během roku Díky za úklid kostela, květinovou výzdobu, sbírku na opravu fary, která vynesla 15.670Kč. Začíná nový pořad bohoslužeb v letním čase večerních v 18:30

Více

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí 29.12. Úterý 30.12.

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí 29.12. Úterý 30.12. Svátek sv. Rodiny Ježíše, Marie a Josefa 28.12. 10:45 Za Jaroslava Melichara a syna 29.12. 30.12. 31.12. Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Jakešovu a duše v očistci

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

informace polenské farnosti prosinec 2013

informace polenské farnosti prosinec 2013 informace polenské farnosti prosinec 2013 Děkujeme ti, Pane, že nám v době adventního očekávání připomínáš falešnost naší zbožnosti, jsmeli spokojeni sami se sebou. Děkujeme ti za prorocké slovo, které

Více

+P ORTUS. prosinec leden. Živý Betlém / Besednice / 23. 12. v 17 hodin. Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov

+P ORTUS. prosinec leden. Živý Betlém / Besednice / 23. 12. v 17 hodin. Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov +P ORTUS Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov 1 prosinec leden A.D. 2015/16 Živý Betlém / Besednice / 23. 12. v 17 hodin VÁNOČNÍ ČAS Adventní doba nás připravuje na

Více

FARNÍ LIST LÉTO Milí farníci,

FARNÍ LIST LÉTO Milí farníci, FARNÍ LIST LÉTO 2017 Milí farníci, první společný školní rok máme za sebou a naši školáci se radují z prázdnin, které si po usilovné práci jistě zaslouží. Jistě i my starší rádi vzpomínáme na naše školní

Více

+P ORTUS. Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 5září. říjen listopad. Petra Šolcová Boží muka

+P ORTUS. Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 5září. říjen listopad. Petra Šolcová Boží muka +P ORTUS Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov Petra Šolcová Boží muka 5září říjen listopad 2014 ZNAMENÍ VÍRY Letošní svátek Povýšení svatého kříže 14. září vychází

Více

+P ORTUS. Postní plátno / Pavlína Jana Lörinczová: postní intervence 1/3 15/ / kostel sv. Václava ve Velešíně /

+P ORTUS. Postní plátno / Pavlína Jana Lörinczová: postní intervence 1/3 15/ / kostel sv. Václava ve Velešíně / +P ORTUS Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov 2 březen duben 2017 Postní plátno / Pavlína Jana Lörinczová: postní intervence 1/3 15/4 2017 / kostel sv. Václava ve Velešíně

Více

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 30.3. 31.3. 1.4. 2.4. 3.4. 4.4. 5.4. 6.4. 4. postní První pátek v měsíci 5. postní Po kříž. cestě Henčlov 17:30 Od 15 hod. 20:00 14:30 16:30 17:00 Za +

Více

+P O R T U S. Pane, co mi chceš naznačit? ŘÍJEN 2010 MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ FARNOSTÍ VELEŠÍN, SV. JAN NAD MALŠÍ, BESEDNICE A SOBĚNOV

+P O R T U S. Pane, co mi chceš naznačit? ŘÍJEN 2010 MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ FARNOSTÍ VELEŠÍN, SV. JAN NAD MALŠÍ, BESEDNICE A SOBĚNOV +P O R T U S ŘÍJEN 2010 MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ FARNOSTÍ VELEŠÍN, SV. JAN NAD MALŠÍ, BESEDNICE A SOBĚNOV Pane, co mi chceš naznačit? ROZHOVOR Tak vidíš to, Pane Ježíši, já prosím a modlím se takovou dobu a nic

Více

Nedělní evangelia v liturgickém roce

Nedělní evangelia v liturgickém roce Nedělní evangelia v liturgickém roce cyklus B Slavnost Ježíše Krista Krále On je Pán pánů a Král králů (Zj 17,14) Jméno a příjmení: Věk: 1. čtení (Dan 7, 13-14) Díval jsem se a hle s nebeskými oblaky přicházel

Více

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Tisková zpráva, 10. dubna 2017 V tomto týdnu budeme prožívat Velikonoce, největší svátky křesťanů v ČR. Během Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle

Více

+P ORTUS. červen. 13. května Panny Marie Fatimské. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov

+P ORTUS. červen. 13. května Panny Marie Fatimské. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov +P ORTUS Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov 3 červen 2017 13. května Panny Marie Fatimské SLOVO DUCHOVNÍHO SPRÁVCE LÉTO PŘICHÁZÍ P. Jenda Pomalu ale jistě se blíží léto.

Více

Farní shromáždění 2017

Farní shromáždění 2017 Farní shromáždění 2017 Obsah 1) Úkony duchovní správy za rok 2016 (křty, pohřby, svátosti, ) 2) Hospodaření farnosti Stav financí Příjmy sbírky, dary, dotace, nájmy, Výdaje rekonstrukce, energie, akce,

Více

Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. Petra Šolcová SVATÁ RODINA. prosinec leden únor 2013/14

Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. Petra Šolcová SVATÁ RODINA. prosinec leden únor 2013/14 +P O R T U S Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov Petra Šolcová SVATÁ RODINA 1 prosinec leden únor 2013/14 P. Martin SLAVIT VÁNOCE Slavit vánoce neznamená hrát si

Více

Tabulka pořadí předností liturgických dnů

Tabulka pořadí předností liturgických dnů Tabulka pořadí předností liturgických dnů ze Všeobecných ustanovení o liturgickém roku a o kalendáři, č. 59-61 I. Slavnosti Velikonoční triduum. Narození, Zjevení a Nanebevstoupení Páně, Seslání Ducha

Více

+P ORTUS. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 5září. Sv. Václav, Velislavova bible. říjen

+P ORTUS. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 5září. Sv. Václav, Velislavova bible. říjen +P ORTUS Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov Sv. Václav, Velislavova bible 5září říjen 2012 NEDEJ ZAHYNOUTI SVATÝ VÁCLAVE! P. Martin Celé naše dějiny od 10. století jsou

Více

Římskokatolická farnost Přibyslav LEDEN 2015 28. PROSINCE 2014

Římskokatolická farnost Přibyslav LEDEN 2015 28. PROSINCE 2014 Římskokatolická farnost Přibyslav Kostelní 267, 582 22 Přibyslav Tel. kancelář: 569 484 672 farář P. Zdeněk Kubeš: 737 383 752 kaplan P. Pavel Sandtner: 605 727 555 kaplan P. Antonín Pavlas: 604 170 227

Více

DUBEN 2010 MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ FARNOSTÍ VELEŠÍN, SV.JAN NAD MALŠÍ, BESEDNICE A SOBĚNOV

DUBEN 2010 MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ FARNOSTÍ VELEŠÍN, SV.JAN NAD MALŠÍ, BESEDNICE A SOBĚNOV +P O R T U S DUBEN 2010 MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ FARNOSTÍ VELEŠÍN, SV.JAN NAD MALŠÍ, BESEDNICE A SOBĚNOV Ať slavné Kristovo vzkříšení naši tmu ve světlo promění! Radostiplné svátky našeho vykoupení a pokojem

Více

Rozpis bohoslužeb ve farnosti a okolí od 24. května do 31. května 2015

Rozpis bohoslužeb ve farnosti a okolí od 24. května do 31. května 2015 od 24. května do 31. května 2015 24.5. Seslání Ducha svatého - slavnost Úterý 26.5. 18.00 Mše svatá L. Bělohrad Středa 27.5. 19.00 Mše svatá + Májová pobožnost Červená Třemešná Čtvrtek 28.5. 18.00 Mše

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara , o.radomír

POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara , o.radomír POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara 581 616 139, o.radomír 731 626 515 V týdnu od 28.1. 2018 Partutovice - sv.mikuláš Potštát - sv. Bartoloměj SO 27.1. Slavíč 17:00 Drahotuše 8:00 NE

Více

Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov

Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov +P O R T U S Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov V této době milosti je Otcovo Srdce pro vás otevřeno více než kdykoliv jindy. Nepromarněte tento drahocenný čas. Vysloužil

Více

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ 1. NEDĚLE ADVENTNÍ Začíná nový církevní rok a doba adventní, čas přípravy na, která potrvá týdny. Znamením je adventní se svícemi. PAMÁTKA SV. BARBORY Barbora byla dívka, která položila pro svůj život.

Více

Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince

Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince S vírou v Ježíše Krista, který nás všechny vykoupil svou krví, prosme za církev a za spásu celého světa. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme,

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 16:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 16:00 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 30.11. 1.12. 2.12. 3.12. 4.12. 5.12. 6.12. 7.12. 1. NEDĚLE 1. adventní 1. adventní Rorátní mše k Panně Marii Rorátní mše k Panně Marii Rorátní mše k Panně

Více

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorační priority brněnské diecéze R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorace Posláním pastorace je zabývat se konkrétními situacemi

Více

11 / 2013 ROČNIK XVII.

11 / 2013 ROČNIK XVII. MARTiNOViNy 11 / 2013 ROČNIK XVII. FARNOST SV. MARTINA PRAHA - ŘEPY...učte se ode mě, neboť jsem tichý a pokorný srdcem. Mt 11,29 KŘÍŽ STROM ŽIVOTA Listopad je měsíc, který začínáme slavením všech svatých

Více

cyklus C/A 7. neděle v mezidobí

cyklus C/A 7. neděle v mezidobí cyklus C/A 7. neděle v mezidobí Jméno a Příjmení: Věk: PÁN BŮH MÁ RÁD VŠECHNY LIDI. Mt 5, 38 48 Lidem, kteří přišli, aby Pána Ježíše slyšeli, řekl: Jistě víte, že se říká: Oko za oko, zub za zub. Já vám

Více

OBECNÍ ÚŘAD VŠEMINA Všemina 162, Info Slušovice (fax)

OBECNÍ ÚŘAD VŠEMINA Všemina 162, Info Slušovice (fax) OBECNÍ ÚŘAD VŠEMINA Všemina 162, 763 15 Info Slušovice 577 986 214 (fax) 577 986 151 601 377 424 www.obecvsemina.cz podatelna@obecvsemina.cz Úřední hodiny: PO a ST od 8:00-17:00 hodin Infokanál Všemina:

Více

SVATEBNÍ OBŘAD V KOSTELE ODDAVKY

SVATEBNÍ OBŘAD V KOSTELE ODDAVKY SVATEBNÍ OBŘAD V KOSTELE ODDAVKY Svatební obřad bude beze mše svaté tzv. oddavky. Jelikož jeden z vás je nepokřtěný, vaše manželství, které uzavřete, bude sice církevně-kanonické, avšak nebude svátostné.

Více

Farní sbor Evangelické církve (ČCE) v Kloboukách u Brna

Farní sbor Evangelické církve (ČCE) v Kloboukách u Brna Farní sbor Evangelické církve (ČCE) v Kloboukách u Brna Kontakt: Brněnská 218/30 691 72 Klobouky u Brna tel.: 608 579 839 https://www.facebook.com/cceklobouky/ http://klobouky.evangnet.cz/ Přehled bohoslužeb

Více

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Listopad Kontakt na správce a redakci: tel.: ,

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Listopad Kontakt na správce a redakci: tel.: , Jezernice Podhoří Farní časopis Listopad 2018 Kontakt na správce a redakci: fatau@seznam.cz, tel.: 736 522 840, www.farnostitriangl.cz Zdravím Vás přátelé, v tomto dušičkovém čase. Předně bych chtěl poděkovat

Více

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 8. neděle v mezidobí Ohlášky také naleznete na Dnes je možné přispět na opravu soklu

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 8. neděle v mezidobí Ohlášky také naleznete na   Dnes je možné přispět na opravu soklu OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 8. neděle v mezidobí Ohlášky také naleznete na http://www.nachod.farnost.cz Dnes je možné přispět na opravu soklu budovy děkanství. Rozpočet činí 578 133 Kč. Dotace MK

Více

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň Drazí přátelé! f a r n í l i s t Žít v pokoji, to je záležitost lásky. Ale položit základ k pokoji, to

Více

+P ORTUS. Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 3duben. květen červen. Sv. Pavel řekl: Vím, komu jsem uvěřil!

+P ORTUS. Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 3duben. květen červen. Sv. Pavel řekl: Vím, komu jsem uvěřil! +P ORTUS Měsíční zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov 3duben květen červen 2013 Sv. Pavel řekl: Vím, komu jsem uvěřil! VELIKONOCE SLAVNOST VÍRY P. Martin Pro křesťany jsou

Více

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI LEDEN 2015 ČÍSLO PŘÍVOZ 1 NÍK NÍK Z OBSAHU: RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI Radost Bogdan Stępień, OSPPE Vstoupili jsme do nového časového úseku

Více

7/2009. dobroučské farnosti. Slovo duchovního správce. neděle 1. listopadu 2009 slavnost Všech svatých. Modlitba ze slavnosti Všech svatých

7/2009. dobroučské farnosti. Slovo duchovního správce. neděle 1. listopadu 2009 slavnost Všech svatých. Modlitba ze slavnosti Všech svatých dobroučské farnosti neděle 1. listopadu 2009 slavnost Všech svatých 7/2009 Modlitba ze slavnosti Všech svatých Všemohoucí, věčný Bože, tvoji svatí jsou pro nás příkladem a pomáhají nám na cestě k tobě.

Více

+P ORTUS. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 3duben. květen červen Peter Paul Rubens: Večeře v Emauzích

+P ORTUS. Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov. 3duben. květen červen Peter Paul Rubens: Večeře v Emauzích +P ORTUS Zpravodaj farností Velešín, Sv. Jan nad Malší, Besednice a Soběnov 3duben květen červen 2016 Peter Paul Rubens: Večeře v Emauzích VELIKONOCE P. Jenda SLOVO DUCHOVNÍHO SPRÁVCE Nastává čas jara

Více

V neděli 18. května přistoupilo 17 dětí naší farnosti k prvnímu svatému přijímání.

V neděli 18. května přistoupilo 17 dětí naší farnosti k prvnímu svatému přijímání. V neděli 18. května přistoupilo 17 dětí naší farnosti k prvnímu svatému přijímání. V pátek 23. května se zúčastnilo mnoho návštěvníků Noci kostelů. Program probíhal od 18:00 do 23:00. Celý květen probíhaly

Více

K ZAMYŠLENÍ 29. NEDĚLE V MEZIDOBÍ

K ZAMYŠLENÍ 29. NEDĚLE V MEZIDOBÍ FARNÍČEK 29. NEDĚLE V MEZIDOBÍ 16. ŘÍJNA 2016 41//2016 Poslední neděle jsme narazili na základní témata duchovního života: 27. neděle pokora, 28. neděle vděčnost a tuto neděli připojíme téma vytrvalost.

Více

Kalendář farností Drahotuše, Partutovice, Potštát, Jezernice, Loučka, Podhoří 2008 LEDEN

Kalendář farností Drahotuše, Partutovice, Potštát, Jezernice, Loučka, Podhoří 2008 LEDEN 2008 LEDEN 1 Út Nový rok-matky Boží PM. Den modl.za mír 2 St sv. Bazil a Řehoř 3 Čt 4 Pá 5 So 6 Ne Návštěvy nemocných Potštát - Živý Betlém Tříkrálová sbírka Zjevení Páně 7 Po Karneval - Drahotuše - únor

Více

O R T U S Hvězdo máje, buď pozdravena Hájek 29.5. v 11 hodin mše svatá se svěcením Mariánské cesty

O R T U S Hvězdo máje, buď pozdravena Hájek 29.5. v 11 hodin mše svatá se svěcením Mariánské cesty +P O R T U S KVĚTEN 2011 MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ FARNOSTÍ VELEŠÍN, SV. JAN NAD MALŠÍ, BESEDNICE A SOBĚNOV Hvězdo máje, buď pozdravena Hájek 29.5. v 11 hodin mše svatá se svěcením Mariánské cesty V ČASE VELIKONOC

Více

v týdnu od do

v týdnu od do v týdnu od 28.10. do 4.11. 2018 DEN NE 28.10. O 29.10. ÚT 30.10. ST 31.10. T 1.11. Á 2.11. SO 3.11. LITURGICKÁ OSLAVA 30. neděle v mezidobí Sv. Wolfganga, biskupa Slavnost Všech svatých Doporučený svátek!

Více

Biblické otázky doba velikonoční

Biblické otázky doba velikonoční Biblické otázky doba velikonoční PONDĚLÍ V OKTÁVU VELIKONOČNÍM Mt 28,8-15 Komu ve městě oznámili někteří ze stráží, co se stalo? ÚTERÝ V OKTÁVU VELIKONOČNÍM Jan 20,11-18 Kolik andělů viděla plačící Marie

Více

SMRT. ukončuje život člověka

SMRT. ukončuje život člověka SMRT ukončuje život člověka SMRT ukončuje život člověka sv. Jan od Kříže SMRT ukončuje život člověka sv. Dominik SMRT ukončuje život člověka odděluje se duše od těla SMRT ukončuje život člověka odděluje

Více

VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI. Na začátku školního roku:

VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI. Na začátku školního roku: VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI Na začátku školního roku: Prosme na počátku školního roku za žáky a jejich učitele a rodiče; zvláště pak za děti, kterým se učení nedaří nebo jsou od ostatních šikanovány.

Více

říjen 2017

říjen 2017 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz říjen 2017 Říjen ve farnosti Začátkem měsíce října, který patří modlitbě svatého růžence, budeme slavit již tradiční pouť k patronu farního kostela sv. Františka. V

Více

Prezentace akcí 2014 2015 WWW.BRNO.SIGNALY.CZ

Prezentace akcí 2014 2015 WWW.BRNO.SIGNALY.CZ Prezentace akcí 2014 2015 Kefasfest 27. 29. 6. 2014 - P. Bende a P. Helan. Žamboši, SBM a další -Prostor pro hudbu, divadlo a kulturu - www.kefasfest.cz Expedice Albánie země orlů 20. 31. 7. 2014 - Pokud

Více

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 ZPRAVODAJ Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 Slovo úvodem Milí čtenáři, protože jsme ve Zpravodaji doposud neměli příležitost ohlédnout se za oslavami

Více

26. neděle v mezidobí. Cyklus A Mt 21,28-32

26. neděle v mezidobí. Cyklus A Mt 21,28-32 26. neděle v mezidobí Cyklus A Mt 21,28-32 Čtení z knihy Zjevení svatého apoštola Jana. Na nebi nastal boj: Michael a jeho andělé se dali do boje s drakem; drak a jeho andělé se postavili proti nim, ale

Více

07-08/2015 ČERVENEC SRPEN 2015

07-08/2015 ČERVENEC SRPEN 2015 07-08/2015 ČERVENEC SRPEN 2015 Prázdniny nejsou prázdné dny Nastávají nám dny, které tak toužebně očekávali především školáci a studenti, ale nejen oni. Dospělí se těší na dovolenou a i věkem pokročilejší

Více

Pracovní list č. 1. Tipy do praxe

Pracovní list č. 1. Tipy do praxe Pracovní listy Pracovní list č. 1 Téma: Máme krásný úkol modlit se a milovat (sv. J.M. Vianney) V tichosti rozjímejte o jednotlivých částech modlitby Otče náš. Každý den projevte svou lásku k Bohu - modlitbou,

Více