OTÁZKY A ODPOVĚDI k novému systému svozu papíru a plastu v Uničově

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OTÁZKY A ODPOVĚDI k novému systému svozu papíru a plastu v Uničově"

Transkript

1 OTÁZKY A ODPOVĚDI k novému systému svozu papíru a plastu v Uničově V zářijovém čísle Uničovského zpravodaje byl zveřejněn článek o novém systému třídění odpadu v Uničově a jeho místních částech. Papír a plasty se budou od třídit přímo v domácnostech. Každá domácnost, která projeví zájem, obdrží sadu nádob na plast a papír. Na zavedení tohoto systému v Uničově jsme zaznamenali v dotazníkovém šetření kladné ohlasy, obdrželi jsme ale také velké množství dotazů a připomínek, které se pokusíme zodpovědět. Jak bude nový systém třídění vypadat? Město Uničov plánuje zavedení nového systému třídění odpadů papíru a plastů přímo od nemovitostí obyvatel. Na základě zkušeností z měst a obcí, které přešly na tento způsob třídění odpadů, dochází k navýšení množství vytříděných odpadů (papíru a plastů), a současně k poklesu podílu směsného komunálního odpadu ukládaného na skládku. Systém bude pro občany dobrovolný. Všem, kteří se do třídění zapojí, zapůjčí město zdarma barevné separační nádoby o objemu 240 litrů pro třídění papíru a plastů společně s nápojovými kartony. Jednotlivé nádoby budou označeny informačním polepem (jaké odpady do nádoby patří) a současně identifikátorem (čipem), který bude jedinečný pro každé číslo popisné a zajistí informaci o tom, jak je která nádoba obsluhována a zda je využívána. Svoz naplněných popelnic bude probíhat přímo od nemovitostí zapojených domácností s četností svozu 1x za měsíc. Dosavadní sběrná místa v rámci donáškového systému (vybudovaná stanoviště podzemních a nadzemních kontejnerů na papír, plasty, sklo, kovy, textil, elektroodpady, oleje) zůstanou zachována. Proč bude v Uničově zaveden nový systém třídění odpadu? Snažíme se z ekologických a také z ekonomických důvodů co nejvíce snížit množství vyprodukovaného směsného komunálního odpadu. Toho lze dosáhnout důkladnějším tříděním odpadu. Princip je jednoduchý: Více tříděného odpadu - méně směsného odpadu ukládaného na skládku - úspora finančních prostředků vynakládaných na provoz systému nakládání s odpadem. Město Uničov dostává na základě uzavřené Smlouvy o zajištění zpětného odběru a využití odpadů z obalů finanční odměny od autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a.s. Výše odměny je závislá zejména na množství vytříděných odpadů, její výše roste spolu s účinností systému sběru. Odměna pomáhá snižovat náklady spojené s provozem systému sběru využitelných složek komunálních odpadů. Zároveň se o vytříděné množství odpadu sníží počet draze placených tun komunálního odpadu ukládaných na skládku. Připravovaný nový zákon o odpadech mimo jiné stanovuje v letech postupné zvyšování poplatku ze současných 500 korun za tunu až na 1850 korun v roce 2023 za likvidaci směsného komunálního odpadu (SKO) skládkováním a současně od roku 2024 úplný zákaz skládkování neupraveného SKO. Pokud se tedy městu podaří díky občanům zvýšit množství materiálově využitelných odpadů, zvýší se finanční odměny od EKO-KOM a sníží se náklady na likvidaci odpadů. Pro koho je nový systém určen?

2 Cílovou skupinou budou domácnosti bydlící v rodinných domech vytipovaných lokalit města Uničova a jeho místních částí. Individuálně budou řešeny také malé bytové domy. Nový systém třídění není určen pro obyvatele panelových domů a velkých bytových domů, ti mohou i nadále využívat stávajících sběrných míst ve městě. Bude tedy určen pro všechny domácnosti z rodinných domů v místních částech Uničova Benkov, Brníčko, Dětřichov, Dolní Sukolom, Horní Sukolom, Nová Dědina, Renoty, Střelice. V Uničově mohou žádat o zapůjčení popelnic na papír a plasty domácnosti z rodinných domů z těchto ulic: Albíkova, Balcárkova, Bezručovo nám., Bratří Čapků, Hrdinů, J. z Poděbrad, Litovelská, Lomená, Malé Novosady, Mohelnická, Na Nivách, Nádražní, Nemocniční, Olomoucká, Pionýrů, Pod Šibeníkem, Přemyslova, Sad Míru, Sadová, Staškova, Stromořadí, Střední, Šternberská, Šumperská, Tyršova, U Oskavy, U Pily, U Stadionu, Vladislavova, Zahradní, Ztracená, Želechovická. Bude se nový systém třídění odpadů týkat pouze domácností nebo také firem, které produkují při své činnosti odpad a mají ve vybraných lokalitách své provozovny? Nový systém třídění odpadů se týká pouze domácností. Nádoby budou vydávány pouze občanům s trvalým bydlištěm z vybraných lokalit na území Uničova a jeho místních částí. Nádoby nejsou určeny pro provozovny, chataře ani zahrádkáře. Pro jaké odpady budou nádoby určeny? Žlutá nádoba je určena na sběr plastových odpadů (fólie, sáčky, plastové tašky, sešlápnuté PET láhve, obaly od pracích, čistících a kosmetických přípravků, kelímky od jogurtů, mléčných výrobků, balící fólie od spotřebního zboží, obaly od CD disků, polystyren v menších kusech a další výrobky z plastů) a nápojových kartonů (krabice od džusů, vína, mléka a mléčných výrobků). Do modré nádoby lze ukládat papírové odpady (časopisy, noviny, sešity, krabice, papírové obaly, lepenka, knihy). Nádoby budou opatřeny polepem s údaji, jaké odpady do nich patří. Jak často bude odpad z domácností svážen? Druh odpadu Směsný komunální odpad Papír a plast Bioodpad Četnost vývozu 1 x za 14 dní 1 x za 28 dní 1 x za 14 dní v období od března do listopadu Jak bude řešeno, pokud se ukáže, že četnost svozů nestačí? V případě individuálních problémů s přeplněností nádob na papír a plasty je možné využít stávajících společných stanovišť pro třídění odpadů (podzemní nebo nadzemní kontejnery na papír, plasty a sklo), případně si vzít více kusů nádob na jeden druh odpadu, to je ovšem nutné řešit individuálně přímo na odboru životního prostředí MěÚ Uničov. Při zavádění nového systému obdrží zájemci maximálně po jednom kuse nádob od každého typu, tedy na každé číslo popisné 1x modrá nádoba a 1x žlutá nádoba. Pokud tento problém nastane plošně, četnost svozu jednotlivých odpadů může být upravena (tento případ může nastat například v letním období u plastů).

3 U snížení četnosti svozu komunálního odpadu nepředpokládáme, že by měl nastat problém s přeplněností nádob. Na základě zkušeností z měst a obcí, které přešly na tento způsob třídění odpadů, dochází k navýšení množství vytříděných odpadů (papíru a plastů), a současně k poklesu podílu směsného komunálního odpadu ukládaného na skládku. Po skončení sezony v roce 2019 bude vyhodnoceno, kolik odpadu takto občané odevzdali a zda je kapacita nádob a frekvence svozu dostačující. Jaká bude četnost svozu směsného komunálního odpadu těch občanů, kteří se do nového systému nezapojí? Změna četnosti svozu se týká vybraných lokalit Uničova a všech jeho místních částí. U všech občanů z těchto lokalit bude četnost svozu stejná - 1 x za 14 dní (nyní je svážen 1x týdně). V některých ulicích (např. ul. Litovelská, Mohelnická, Bratří Čapků aj.) kde se nový systém svozu bude týkat rodinných domů a současně se na těchto ulicích nachází velké bytové a panelové domy, se změna četnosti svozu komunálního odpadu bude vztahovat pouze na rodinné domy, u panelových domů a bytovek zůstane svoz komunálního odpadu nezměněn. V jakých konkrétních termínech se bude odpad svážet? Každá zapojená domácnost obdrží svozový kalendář na celý rok, kde budou uvedeny termíny svozu všech druhů svážených odpadů od nemovitostí (papír, plasty, bioodpad, komunální odpad). Svozový kalendář bude zveřejněn také na webových stránkách města a webových stránkách svozové firmy. Budou nádoby na tříděný odpad poskytnuty zdarma? Ano, nádoby budou zájemcům zapůjčeny zdarma. Po dobu nejméně pěti let zůstanou ve vlastnictví města z důvodu poskytnuté dotace na jejich pořízení. Uživatel, který si nádoby vypůjčí, se podpisem ve smlouvě zaručuje městu Uničov, že nádoby bude užívat v souladu s podmínkami dotace. Bližší informace budou uvedeny v písemné smlouvě o výpůjčce. Jaká je velikost nádob, nabízí město více velikostí nádob? Nádoby na papír a plasty pro rodinné domy jsou k dispozici pouze o objemu 240 l. Pokud budu mít zájem o nádoby, musím vyplňovat nějakou závaznou žádanku/přihlášku? Není nutné vyplňovat závazné přihlášky. V případě zájmu se stačí s občanským průkazem dostavit v den vydávání nádob na stanovené místo, uzavřít na místě smlouvu o výpůjčce a nádoby si hned odvézt. Je nutné odebrat celou sadu nádob, tj. nádobu na papír i plast? Ne, není nutné odebrat celou sadu. Je možné odebrat pouze jednu z nich. Například pokud občan papír odevzdává do výkupny, vezme si jen nádobu na plast. Je možné si vzít k rodinnému domu více kusů nádob na jeden druh odpadu (např. 2x nádobu 240 l na plasty)? Prozatím bude možné si zapůjčit jeden kus nádoby od každého typu. Pokud vám jedna nádoba nebude stačit, je možné využít stávajících společných stanovišť pro třídění odpadů (podzemní nebo nadzemní kontejnery na papír, plasty a sklo). Individuální problémy lze následně řešit přímo na odboru životního prostředí MěÚ Uničov.

4 Jakým způsobem a kdy proběhne distribuce nádob? Nádoby budou vydávány v několika termínech přímo po městě Uničově i místních částech. Zájemci z místních částí nebudou muset pro nádoby jezdit do Uničova. Termíny a jednotlivá místa výdeje nádob budou ještě upřesněna (předpokládá se druhá polovina listopadu 2018). Na místě výdeje bude po předložení občanského průkazu sepsána se zájemcem smlouva o bezplatné výpůjčce a obratem mu budou vydány nádoby. Pokud nestihnu vyzvednout nádoby ve stanoveném termínu, je možné je vyzvednout později? Ano, bude to možné. Do systému je možné se zapojit i v následujících letech, dokud budou k dispozici nádoby k zapůjčení. Celkový počet nádob je omezen, k zapůjčení máme 1200 kusů nádob na papír a 1400 kusů nádob na plasty. Kdo může nádoby vyzvednout? Rodinné domy: Nádoby může převzít kterákoli zletilá osoba, která je na uvedeném čísle popisném přihlášena k trvalému pobytu. Malé bytové domy: Nádoby může převzít zástupce bytového domu (např. předseda společenství vlastníků). Jak postupovat, pokud bude nádoba odcizena nebo cizím jednáním poškozena? Uživatel nádoby nahlásí odcizení nebo poškození nádoby Policii ČR, která věc prošetří a vystaví protokol, na základě výsledku šetření může být uživateli poskytnuta nová nádoba. Kde mohou být nádoby na tříděný odpad umístěny? Musí být umístěny na vlastním pozemku nebo mohou být umístěny i na přilehlém veřejném, tedy městském pozemku? Nádoby u rodinných domů musí být umístěny na vlastním pozemku tak, aby jejich umístění nebránilo průchodu chodců, nezhoršovalo dopravní situaci a rozhledové poměry, v zimě nebránilo úklidu sněhu z komunikací a celkově nezhoršovalo estetický vzhled města a současně, aby byly zabezpečeny proti odcizení, příp. poškození. Ideálním místem je např. zahrada nebo dvůr k nemovitosti. Umístění nádob u menších bytových domů bude řešeno individuálně. V den svozu odpadu přistaví vlastník nebo uživatel domu sběrnou nádobu na místo přiléhající ke komunikaci. Prázdnou popelnici je třeba odstranit z veřejného prostranství nejpozději do konce dne svozu. Jak postupovat v případě, že se mi projekt neosvědčí? Bude možné všechny nádoby na tříděný odpad vrátit? Ano, bude možné nádoby vrátit. Předpokládáme však, že se bude jednat o ojedinělé případy. Také bude možné se do systému opětovně zapojit. Bude prováděna kontrola "čistoty" tříděného odpadu? Kontrolu budou provádět zaměstnanci svozové firmy při vývozu. Bude to fungovat stejně jako u svozu bioodpadu, pokud pracovníci svozové společnosti zjistí, že v nádobě se nachází nevhodný odpad, popelnice nebude vyvezena. Pokud bydlí na jednom čísle popisném více domácností, je možné získat více nádob? Jedná se například o rodinné domy s 2-3 bytovými jednotkami nebo o malé bytové domy.

5 V první fázi bude na jedno číslo popisné vydávána jedna popelnice na plasty a jedna na papír, všechny domácnosti žijící v daném rodinném domě pak budou třídit do společné sady nádob. Pokud by měl rodinný dům s více bytovými jednotkami zájem o více sad, každý takový případ bude posouzen individuálně na odboru životního prostředí MěÚ Uničov. Je však nutné zvážit možnosti umístění nádob. Může mít více čísel popisných společné nádoby na tříděný odpad? Ano. Tato situace může nastat například u některých rodinných domů v řadových zástavbách bez dostatečného prostoru pro umístění nádob. Nádoby budou vydány na základě písemné smlouvy o výpůjčce na jedno číslo popisné a je poté na vlastní dohodě uživatelů, zda někomu dalšímu zpřístupní nádoby pro odkládání odpadů. Pokud odeberu všechny popelnice, musím všechny skutečně využívat? Ano. Nádoba se považuje za využívanou, pokud je přistavena ke svozu nejméně 2x za kalendářní rok. Pro ověření, zda je nádoba využívána slouží čip, který bude jedinečný pro každé číslo popisné a zajistí informaci o tom, jak je která nádoba obsluhována a zda je využívána. Bude město poskytovat zdarma také popelnice a kontejnery na směsný komunální odpad? Město nebude poskytovat žádné nádoby na směsný komunální odpad. Cílem nového systému je vytřídit co největší množství využitelných odpadů a vyprodukovat tak co nejméně směsného komunálního odpadu. Budou se stávající kontejnery na tříděný odpad na veřejných sběrných místech po zavedení nového systému rušit? Ne. Stávající stanoviště kontejnerů zůstanou zachována. Předpokládáme, že se někteří občané do tohoto systému nezapojí a budou dále třídit do kontejnerů na veřejných sběrných místech. Veškeré odpady z těchto kontejnerů budou také zaevidovány do tříděného odpadu města. Současně tato místa budou sloužit pro ukládání přebytků tříděných odpadů při nedostatečné kapacitě zapůjčených nádob.

Nový systém svozu v Uničově je tu!

Nový systém svozu v Uničově je tu! Nový systém svozu v Uničově je tu! Listopad 2018 20 21 22 23 Zavedení nového systému svozu papíru a plastu je tu! Bydlíte v rodinném domě nebo malém bytovém domě? Zapojte se do nového systému svozu papíru

Více

Město Zliv. Čl. 1 Předmět úpravy

Město Zliv. Čl. 1 Předmět úpravy Město Zliv Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města Zliv

Více

Obec Tismice OD ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU

Obec Tismice OD ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU Obec Tismice OD 1. 7. 2018 ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU Proč? Od roku 2024 platí v ČR úplný zákaz ukládání neupraveného (nevytříděného)

Více

Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze SŠ

Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze SŠ Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze SŠ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0130 Šablona: III/2 Ověřeno ve výuce dne: 6.6.2013

Více

Systém elektronické evidence výsypu odpadových nádob Hrušovany u Brna

Systém elektronické evidence výsypu odpadových nádob Hrušovany u Brna Systém elektronické evidence výsypu Hrušovany u Brna Autor Datum Důvod vzniku systému předpoklad trvalého růstu nákladů na likvidaci odpadů minimalizace, resp. eliminace dopadu zvyšování cen za likvidaci

Více

Třídění odpadu. V obci Petrovice se třídí následující odpady:

Třídění odpadu. V obci Petrovice se třídí následující odpady: Třídění odpadu Jak na to V obci Petrovice se třídí následující odpady: Sklo - Ekokom Plast - Ekokom Papír - Ekokom Kov - Ekokom Baterie sběr použitých baterií Ecobat (viz Obrázek 1) Sběr použitých zářivek

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008

Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008 OBEC Výčapy Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH A STAVEBNÍCH ODPADŮ Zastupitelstvo obce Výčapy se na svém zasedání

Více

Sklo. Kde najdete informace o třídění odpadu?

Sklo. Kde najdete informace o třídění odpadu? Kde najdete informace o třídění odpadu? Informace, podle kterých byste se měli při třídění odpadu řídit, naleznete přímo na barevných sběrných nádobách. Na kontejnerech jsou umístěny nálepky, které přesně

Více

O B E C S T A Ň K O V I C E

O B E C S T A Ň K O V I C E O B E C S T A Ň K O V I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

O B E C S T A Ň K O V I C E

O B E C S T A Ň K O V I C E O B E C S T A Ň K O V I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

2002-2012. deset let autorizace

2002-2012. deset let autorizace 2002-2012 deset let autorizace Tříděním a recyklací odpadů se podařilo v roce 2011 snížit produkci skleníkových plynů o 1 031 238 t CO2 ekv. a uspořit tolik energie, kolik v průměru spotřebuje za rok 280

Více

OBEC TUCHLOVICE. Čl.1 Úvodní ustanovení

OBEC TUCHLOVICE. Čl.1 Úvodní ustanovení OBEC TUCHLOVICE Obecně závazná vyhláška Obce Tuchlovice č. 01/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

OBEC NOVÉ SEDLO. Obecně závazná vyhláška č. 4/2013,

OBEC NOVÉ SEDLO. Obecně závazná vyhláška č. 4/2013, OBEC NOVÉ SEDLO Obecně závazná vyhláška č. 4/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Obec Nedakonice S účinností od:

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu na území města Čáslav Zastupitelstvo města Čáslav se usneslo podle

Více

O B E C D E Š T N I C E

O B E C D E Š T N I C E O B E C D E Š T N I C E Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Deštnice Zastupitelstvo

Více

V R A N O V I C E. Předmět a působnost vyhlášky. b) Účastníky systému jsou fyzické osoby pobývající na území obce.

V R A N O V I C E. Předmět a působnost vyhlášky. b) Účastníky systému jsou fyzické osoby pobývající na území obce. O B E C V R A N O V I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, včetně systému nakládání se stavebním

Více

2002-2012. deset let autorizace

2002-2012. deset let autorizace 2002-2012 deset let autorizace Tříděním a recyklací odpadů se podařilo v roce 2011 snížit produkci skleníkových plynů o 1 031 238 t CO 2 ekv. a uspořit tolik energie, kolik v průměru spotřebuje za rok

Více

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ MĚSTO CHABAŘOVICE O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání

Více

f) nebezpečné odpady, g) objemný odpad, h) směsný komunální odpad.

f) nebezpečné odpady, g) objemný odpad, h) směsný komunální odpad. Městys Okříšky Obecně závazná vyhláška č. 5/2018, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem, o komunitním kompostování

Více

O B E C K A L E K. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015,

O B E C K A L E K. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, O B E C K A L E K Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Zastupitelstvo obce se na

Více

MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 1/2017,

MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 1/2017, MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2017, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a systém nakládání se stavebním odpadem (o

Více

Obec Tuchlovice U Staré školy Tuchlovice

Obec Tuchlovice U Staré školy Tuchlovice OBEC TUCHLOVICE Obecně závazná vyhláška Obce Tuchlovice č. 01/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

O B E C R Y B N I Š T Ě

O B E C R Y B N I Š T Ě O B E C R Y B N I Š T Ě Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Rybniště se

Více

Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky. Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016,

Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky. Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016, Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání

Více

M Ě S T O P R O S E Č

M Ě S T O P R O S E Č M Ě S T O P R O S E Č Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města Proseč

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013,

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2013 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu datum nabytí účinnosti: 1. 2. 2013 Magistrát města Brna,

Více

M Ě S T O K U N O V I C E. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA KUNOVICE č. 1/2013

M Ě S T O K U N O V I C E. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA KUNOVICE č. 1/2013 M Ě S T O K U N O V I C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA KUNOVICE č. 1/2013 O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ A NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM

Více

Městys Okříšky. 1 Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 381/2001 Sb., kterou se stanoví Katalog odpadů, Seznam nebezpečných

Městys Okříšky. 1 Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 381/2001 Sb., kterou se stanoví Katalog odpadů, Seznam nebezpečných Městys Okříšky Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem, o komunitním kompostování

Více

OBEC CHLUMANY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2010

OBEC CHLUMANY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 OBEC CHLUMANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce. Zastupitelstvo obce Chlumany se

Více

O B E C O B R N I C E

O B E C O B R N I C E O B E C O B R N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Bílsko OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Bílsko, včetně systému nakládání

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Bílsko OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2017 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Bílsko, včetně systému nakládání

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA ŠLUKNOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2019,

ZASTUPITELSTVO MĚSTA ŠLUKNOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2019, ZASTUPITELSTVO MĚSTA ŠLUKNOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2019, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2019

Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 Obec Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Babice

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu Město Třebíč OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/9 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města Třebíče

Více

Město Rajhrad. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Rajhrad. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Rajhrad Obecně závazná vyhláška města č. 1/2017 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa. Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016,

Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa. Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016, Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se

Více

OBEC Citice Obecně závazná vyhláška Obce Citice č. 1/2015

OBEC Citice Obecně závazná vyhláška Obce Citice č. 1/2015 OBEC Citice Obecně závazná vyhláška Obce Citice č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBEC HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013,

OBEC HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, OBEC HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /2016,

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /2016, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2016 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu datum nabytí účinnosti: Magistrát města Brna, Dominikánské

Více

O B E C V CH Y N I C E

O B E C V CH Y N I C E O B E C V CH Y N I C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2007, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Vchynice se na

Více

JIŘÍKOV MĚSTO. Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, Zastupitelstvo města Jiříkov se na svém 2. zasedání konaném dne 3. I 2.

JIŘÍKOV MĚSTO. Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, Zastupitelstvo města Jiříkov se na svém 2. zasedání konaném dne 3. I 2. MĚSTO JIŘÍKOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, kterou se stanoví systém shromažd'ování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem na

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S T Y S E M A R Š O V I C E č. 1/2007 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S T Y S E M A R Š O V I C E č. 1/2007 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S T Y S E M A R Š O V I C E č. 1/2007 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM Zastupitelstvo Městyse Maršovice se usneslo podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000

Více

Návrh systému elektronické evidence výsypu odpadových nádob Branišovice

Návrh systému elektronické evidence výsypu odpadových nádob Branišovice Návrh systému elektronické evidence výsypu Branišovice Autor Datum Důvod vzniku systému předpoklad trvalého růstu nákladů na likvidaci odpadů minimalizace, resp. eliminace dopadu zvyšování cen za likvidaci

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o stanovení systému nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo města Havířova se na svém zasedání dne 22.9.2014 usnesením č. 1283/27ZM/2014

Více

INFORMACE KE SVOZU PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI. začínáme od dubna 2018

INFORMACE KE SVOZU PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI. začínáme od dubna 2018 INFORMACE KE SVOZU PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI začínáme od dubna 2018 Od roku 2024 platí úplný zákaz ukládání neupraveného komunálního odpadu na skládky, což se dotkne každé obce Do roku 2030 musí všechny

Více

M Ě S T O CH L U M E C

M Ě S T O CH L U M E C M Ě S T O CH L U M E C Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBEC MIROŠOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Mirošovice č. 1/2016

OBEC MIROŠOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Mirošovice č. 1/2016 OBEC MIROŠOVICE Obecně závazná vyhláška obce Mirošovice č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

MĚSTYS ŠTÍTARY Zastupitelstvo městyse Štítary Obecně závazná vyhláška Městyse Štítary č. 1/2015

MĚSTYS ŠTÍTARY Zastupitelstvo městyse Štítary Obecně závazná vyhláška Městyse Štítary č. 1/2015 MĚSTYS ŠTÍTARY Zastupitelstvo městyse Štítary Obecně závazná vyhláška Městyse Štítary č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

O B E C V E L K É B Ř E Z N O

O B E C V E L K É B Ř E Z N O O B E C V E L K É B Ř E Z N O Obecně závazná vyhláška č. 1/2016, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

Systém svozu komunálního odpadu a úklid kolem popelnic v Praze

Systém svozu komunálního odpadu a úklid kolem popelnic v Praze Systém svozu komunálního odpadu a úklid kolem popelnic v Praze A) Směsný komunální odpad Na území hl. m. Prahy je v současné době rozmístěno přibližně 118 tisíc sběrných nádob na směsný komunální odpad

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1 / 2019

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1 / 2019 Obec OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1 / 2019 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Zastupitelstvo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2015, O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2015, O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM MĚSTO OTROKOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2015, O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM Zastupitelstvo města Otrokovice rozhodlo dne 16. dubna 2015 usnesením č. ZMO/45/04/15

Více

MĚSTO ŽLUTICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

MĚSTO ŽLUTICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, MĚSTO ŽLUTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 4/2017

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 4/2017 M Ě S T O L O U N Y OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2017 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

obce Svépravice č.: 1/2007

obce Svépravice č.: 1/2007 Obec Svépravice ORP Pelhřimov, kraj Vysočina OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Svépravice č.: 1/2007 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH A STAVEBNÍCH ODPADŮ

Více

vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání,

vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽELEZNÁ RUDA č.1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území města Železná Ruda. Zastupitelstvo

Více

OBEC NUČICE sídlem úřadu Kubrova 31, Nučice, IČ

OBEC NUČICE sídlem úřadu Kubrova 31, Nučice, IČ OBEC NUČICE sídlem úřadu Kubrova 31, 252 16 Nučice, IČ 00233668 Obecně závazná vyhláška obce Nučice č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

OBEC MEZOUŇ Obecně závazná vyhláška obce Mezouň č. 1/2015,

OBEC MEZOUŇ Obecně závazná vyhláška obce Mezouň č. 1/2015, OBEC MEZOUŇ Obecně závazná vyhláška obce Mezouň č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Město Železný Brod Obecně závazná vyhláška č. 4/2011

Město Železný Brod Obecně závazná vyhláška č. 4/2011 Město Železný Brod Obecně závazná vyhláška č. 4/2011 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Obec KLOBUKY, okres Kladno

Obec KLOBUKY, okres Kladno OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2018, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Klobuky Zastupitelstvo

Více

Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem

Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo obce Ondřejov schválilo na svém zasedání dne 26. 1. 2011 podle ustanovení 10 písm. d) zákona

Více

OBEC Narysov. Obecně závazná vyhláška obce Narysov č. 01 / 2013,

OBEC Narysov. Obecně závazná vyhláška obce Narysov č. 01 / 2013, OBEC Narysov Obecně závazná vyhláška obce Narysov č. 01 / 2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Statutární město Ústí nad Labem

Statutární město Ústí nad Labem Statutární město Ústí nad Labem Obecně závazná vyhláška č. 4 /2011, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, včetně systému nakládání

Více

Systém odpadového hospodářství

Systém odpadového hospodářství Systém odpadového hospodářství Obce Prackovice nad Labem a místní části Litochovice nad Labem (nastaven od 1.4.2015) Vstupní srovnávací data Data za rok 2015: 01-03/2015 starý systém 04-12/2015 nový systém

Více

OBECNÉ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. obce Loukov č. 1/2001

OBECNÉ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. obce Loukov č. 1/2001 OBECNÉ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Loukov č. 1/2001 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání se stavebním odpadem v Loukově a m.

Více

Oddíl I. Základní ustanovení

Oddíl I. Základní ustanovení MĚSTO OSTROV Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015

MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, včetně systému nakládání se stavebním odpadem

Více

Výše poplatku pro rok 2015 680 Kč Skutečné náklady

Výše poplatku pro rok 2015 680 Kč Skutečné náklady Motivační platby Stanovení výše poplatku pro rok 2014 Výše poplatku pro rok 2015 680 Kč Skutečné náklady 696 Kč Plošná sleva na poplatku 16,00 Kč Ostatní 157,00 Kč Svoz a likvidace směsného komunálního

Více

MĚSTYS BATELOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

MĚSTYS BATELOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, MĚSTYS BATELOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu vznikajícího na území městyse Batelova a nakládání

Více

S problematikou odpadů se setkáváme téměř každý den, a proto Vám nyní připomínáme některé důležité informace z oblasti odpadového hospodářství.

S problematikou odpadů se setkáváme téměř každý den, a proto Vám nyní připomínáme některé důležité informace z oblasti odpadového hospodářství. Informace o odpadech S problematikou odpadů se setkáváme téměř každý den, a proto Vám nyní připomínáme některé důležité informace z oblasti odpadového hospodářství. Termín a výše platby místního poplatku

Více

Článek 2 Třídění komunálního odpadu

Článek 2 Třídění komunálního odpadu Z A S T U P I T E L S T V O O B C E P R O V O D O V O B E C N Ě Z Á VA Z N Á V Y H L Á Š K A O B C E P R O V O D O V č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání komunálních

Více

č. 1/2012 Čl. 2 Základní pojmy

č. 1/2012 Čl. 2 Základní pojmy Obecně závazná vyhláška obce Slatina o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a stavebního odpadu č. 1/2012 Zastupitelstvo obce Slatina schválilo dne

Více

OBEC RADKOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2008

OBEC RADKOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2008 OBEC RADKOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2008 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce, včetně systému nakládání se stavebním

Více

OBEC ZDĚTÍN Zastupitelstvo obce Zdětín Obecně závazná vyhláška. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

OBEC ZDĚTÍN Zastupitelstvo obce Zdětín Obecně závazná vyhláška. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu OBEC ZDĚTÍN Zastupitelstvo obce Zdětín Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním

Více

Obec Chlístov. Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013

Obec Chlístov. Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013 Obec Chlístov Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHRÁŠŤANY č.01/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHRÁŠŤANY č.01/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHRÁŠŤANY č.01/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

OBEC SVÉPRAVICE. Obecně závazná vyhláška obce Svépravice č. 01/2015

OBEC SVÉPRAVICE. Obecně závazná vyhláška obce Svépravice č. 01/2015 OBEC SVÉPRAVICE Obecně závazná vyhláška obce Svépravice č. 01/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Obec KLOBUKY, okres Kladno

Obec KLOBUKY, okres Kladno OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Klobuky Zastupitelstvo

Více

OBEC DOLNÍ LÁNOV Obecně závazná vyhláška obce Dolní Lánov. č. 1/2015,

OBEC DOLNÍ LÁNOV Obecně závazná vyhláška obce Dolní Lánov. č. 1/2015, OBEC DOLNÍ LÁNOV Obecně závazná vyhláška obce Dolní Lánov č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Změna loga společnosti.a.s.a.

Změna loga společnosti.a.s.a. Autor Datum Změna loga společnosti.a.s.a. S platností od 1. března 2015 společnosti skupiny.a.s.a. group změnily své logo a nově se prezentují značkou FCC Environment. Společnost FCC je majitelem skupiny.a.s.a.

Více

Obec Sedlice Sedlice 19, Rožmitál pod Třemšínem

Obec Sedlice Sedlice 19, Rožmitál pod Třemšínem Obec Sedlice Sedlice 19, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem Zastupitelstvo obce Sedlice Obecně závazná vyhláška Obce Sedlice č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání

Více

LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst

LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Moravská Třebová, 7. června 2017 www.zdravamesta.cz/ls2017 Tato akce byla připravena za finanční podpory SFŽP a MŽP. Hledají hodnotu v odpadu Šetří lidem peníze

Více

č.1/2016, ČI. 1 ČI. 2 Třídění komunálního odpadu

č.1/2016, ČI. 1 ČI. 2 Třídění komunálního odpadu OBEC Horní Bludovice Zastupitelstvo obce Horní Bludovice Obecně závazná vyhláška obce Horní Bludovice č.1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

MĚSTO KOUŘIM Zastupitelstvo města Kouřim Obecně závazná vyhláška města Kouřim č.1/2015

MĚSTO KOUŘIM Zastupitelstvo města Kouřim Obecně závazná vyhláška města Kouřim č.1/2015 MĚSTO KOUŘIM Zastupitelstvo města Kouřim Obecně závazná vyhláška města Kouřim č.1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání

Více

Obec Albrechtice nad Orlicí Zastupitelstvo obce

Obec Albrechtice nad Orlicí Zastupitelstvo obce Číslo jednací: 2018/OU/0275/JKu Obec Albrechtice nad Orlicí Zastupitelstvo obce -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

M Ě S T O V A R N S D O R F

M Ě S T O V A R N S D O R F M Ě S T O V A R N S D O R F Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

Jak s odpady nakládat? TŘÍDIT!

Jak s odpady nakládat? TŘÍDIT! Jak s odpady nakládat? TŘÍDIT! Odpady provázejí lidstvo od pradávna. Jsou produktem v podstatě veškeré lidské činnosti. Vznikají při průmyslové činnosti, stavební činnosti, zemědělství, dopravě a při běžném

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC HORKA NAD MORAVOU Zastupitelstvo obce Horka nad Moravou Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

M Ě S T O K R U P K A

M Ě S T O K R U P K A M Ě S T O K R U P K A Obecně závazná vyhláška č. 6/2012, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

O B E C M A L É Ž E R N O S E K Y

O B E C M A L É Ž E R N O S E K Y O B E C M A L É Ž E R N O S E K Y Obecně závazná vyhláška č. 3/2018, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se

Více

OBEC SEZEMICE, okres Mladá Boleslav

OBEC SEZEMICE, okres Mladá Boleslav OBEC SEZEMICE, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce SEZEMICE č. 2/2005 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku za komunální

Více

OBEC LIBOUCHEC. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ

OBEC LIBOUCHEC. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ OBEC LIBOUCHEC OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2007, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem na

Více

Obecně závazná vyhláška města Kadaně č. 8/2005 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem

Obecně závazná vyhláška města Kadaně č. 8/2005 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška města Kadaně č. 8/2005 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo města Kadaně se na svém zasedání dne 22.9.2005 usnesením č.314/2005 usneslo vydat podle 84 odst.

Více

Obec P ední Výto Obecn závazná vyhláška . 2/2008 o systému shromaž ování, sb ru, p epravy, t ní, využívání a odstra ování komunálních odpad

Obec P ední Výto Obecn závazná vyhláška . 2/2008 o systému shromaž ování, sb ru, p epravy, t ní, využívání a odstra ování komunálních odpad Obec Přední Výtoň Obecně závazná vyhláška č. 2/2008 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Přední Výtoň a o nakládání

Více

ČI. 2 Třídění komunálního odpadu

ČI. 2 Třídění komunálního odpadu Město Kravaře Náměstí 43 747 21 Kravaře Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu, včetně systému nakládání

Více

PROFIL DLOUHODOBÉ KOMUNIKACE S OBČANY VE DVOŘE KRÁLOVÉ NAD LABEM. Ing. Eva Šírková. Praha

PROFIL DLOUHODOBÉ KOMUNIKACE S OBČANY VE DVOŘE KRÁLOVÉ NAD LABEM. Ing. Eva Šírková. Praha PROFIL DLOUHODOBÉ KOMUNIKACE S OBČANY VE DVOŘE KRÁLOVÉ NAD LABEM Ing. Eva Šírková Praha 25. 5. 2017 PROPAGACE SYSTÉMU TŘÍDĚNÍ ODPADŮ PRO RŮZNÉ VĚKOVÉ KATEGORIE informace v místním tisku informace na webových

Více

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu Město Dolní Bousov Zastupitelstvo města Dolním Bousov Obecně závazná vyhláška města Dolní Bousov č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Obecně závazná vyhláška obce Suchodol č. 1/2015

Obecně závazná vyhláška obce Suchodol č. 1/2015 OBEC SUCHODOL Obecně závazná vyhláška obce Suchodol č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a nakládáním se stanoveným odpadem

Více