PUTOVÁNÍ PO STOPÁCH SKŘÍTKA STŘÍPKA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PUTOVÁNÍ PO STOPÁCH SKŘÍTKA STŘÍPKA"

Transkript

1 PUTOVÁNÍ PO STOPÁCH SKŘÍTKA STŘÍPKA Kdysi dávno, za horami a za doly, nad řekou Jizerou žil ve skleněné hoře skřítek jménem Střípek. Jednoho dne se rozhodl prozkoumat okolí a vydal se na cesty. Pojď se podívat, kde všude byl a najdi jeho stopy. Na každé Střípkově zastávce najdeš slůvko, které ti tam skřítek zanechal. Když se ti podaří poskládat všechna poztrácená slůvka do křížovky, tajenka je klíčem pro získání skleněné figurky skřítka Střípka, vyrobené v jedné z železnobrodských sklářských dílen. Pokud nevyluštíš celou tajenku, i tak se můžeš radovat z odměny. Za 3 stopy, dostaneš krásnou samolepku a za 6 stop kouzelný diamant ze skleněné hory.

2 STŘÍPKOVA KŘÍŽOVKA Tak už se honem vydej na cesty, dobrodružství nečeká.

3 Zapisujte si kam až jste došli: START TVÁ odměna: SAMOLEPKA SKŘÍTKA Návštěva kdy: Kde: Slovo: Číslo slova TVÁ odměna: KOUZELNÝ DIAMANT

4 SKŘÍTEK NAVŠTÍVIL TYTO PAMÁTKY A KULTURNÍ MÍSTA ŽELEZNÉHO BRODU: MĚSTSKÉ MUZEUM V ŽELEZNÉM BRODĚ sklářská expozice, (náměstí 3. května 37, ŽB) Otevírací doba Leden - březen: po ne 9 12, hod., Otevírací doba červenec-srpen: út- ne 9 12, hod., Kontakt: , Moc se mu líbila expozice historie sklářské výroby na železnobrodsku, galerie tavené skleněné plastiky světoznámých výtvarníků J. Brychtové a St. Libenského a železnobrodské skleněné figurky. Zde si můžeš v malé korálkové dílničce navléknout krásný náhrdelník. Zde najdeš slovo č. 15, které potřebuješ pro vyluštění tajenky. MĚSTSKÉ MUZEUM V ŽELEZNÉM BRODĚ národopisná expozice Běliště, (Běliště 57, ŽB) Otevírací doba: út ne 9 12, hod., Kontakt: , V největší roubené stavbě z roku 1807 si prohlédl expozici historie města. A ty si ji můžeš projít s interaktivním průvodcem Život na Bělišti. Zde najdeš slovo č. 11, které potřebuješ pro vyluštění tajenky. TRÁVNÍKY PAMÁTKOVÁ REZERVACE Výchozí bod - (Malé náměstí, ŽB) Otevírací doba: volně přístupné, Kontakt: , Na Trávníkách se Střípkovi nejvíce líbily roubené a klasicistní stavby z přelomu století, které si zachovaly starobylý podkrkonošský ráz. Když sem přijdeš ve čtvrtek, v 11 hodin určitě navštiv dřevěnou zvonici. Čeká tě tady komentovaná prohlídka zvonice a po domluvě i kostela. Zde najdeš slovo č. 1, které potřebuješ pro vyluštění tajenky.

5 MUZEUM A GALERIE DETESK s. r. o. (náměstí 3. května 20, ŽB) Otevírací doba: po ne 9 17 hod., Kontakt: , Zde Střípka okouzlila sbírka uměleckého skla, která dokumentuje vývoj železnobrodské sklářské tvorby let 20. století. Také si prohlédl sbírku cca 300 ks skleněných figurek a v galerii své oko potěšil aktuální výstavou. Můžeš si zde vyzkoušet psát nekonečným skleněným perem. Zde najdeš slovo č. 2, které potřebuješ pro vyluštění tajenky STŘEDNÍ UMĚLECKOPRŮMYSLOVÁ ŠKOLA SKLÁŘSKÁ (Smetanovo zátiší 470, ŽB) Otvírací doba školního obchodu: út so hod., Kontakt: , , Střípek procházel mezi učebnami a obdivoval vystavené práce šikovných studentů. Poté si ve školní prodejně koupil něco na památku a nakonec sledoval práci žáků ve sklářské huti. Zde najdeš slovo č. 10, které potřebuješ pro vyluštění tajenky. MUZEUM KOČÁRKŮ, HRAČEK A BETLÉMŮ (Vl. Rady 865, ŽB) Otevírací doba: st, pá, so 8 18 hodin, jiný čas pouze po telefonické domluvě, Kontakt: , maruela@seznam.cz Na půdě plné krásných hraček a kočárků, z dob dětství tvé maminky a mnohdy i babičky, si Střípek připadal jako v pohádce. Okouzlily ho dobové kočárky. Panenky a medvídci se na tebe usmívají z každého kouta. Expozice je doplněna papírovými vystřihovanými betlémy. Prohlídka s průvodcem je zakončena malým překvapením. Zde najdeš slovo č. 9, které potřebuješ pro vyluštění tajenky.

6 SKŘÍTEK TAKÉ NAVŠTÍVIL MÍSTA, KDE SI V DÍLNÁCH MOHL VYZKOUŠET SKLÁŘSKÉ ŘEMESLO: MĚSTSKÁ GALERIE VL. RADY (náměstí 3. května 1, ŽB) Otevírací doba: út ne hodin, Kontakt: , Skřítek si prohlédl stálou expozici obrazů Vlastimila Rady. Zároveň zde probíhala také výstava podle termínu návštěvy. Výstavy: Brody v Brodě + J. Stejskal - fotografie Salon VI. Kroje Tradiční výrobci Českého ráje Můžeš si zde vyzkoušet své šikovné ruce v tematických tvořivých dílnách. Zde najdeš slovo č. 4, které potřebuješ pro vyluštění tajenky. MINIMUZEUM SKLENĚNÝCH BETLÉMŮ (Železná 103, ŽB) Otevírací doba: po so hod., v jiný čas pouze po telefonické domluvě (den předem), Kontakt: , Zde obdivoval unikátní sbírku více než 70 skleněných betlémů. Je jediná svého druhu na světě. Součástí muzea je také korálková dílna. V prodejně si skřítek mohl zakoupit skleněné betlémy a další sklářské výrobky ze Železného Brodu a okolí. V klidu se usaď a vyrob si v korálkové dílně náhrdelník, náramek, nebo vánoční ozdobu a jako pravý skřítkův stopař dostaneš 50% slevu. Zde najdeš slovo č. 5, které potřebuješ pro vyluštění tajenky. GLASSTECH, s. r. o. (Brodecká 839, ŽB) Otevírací doba: po-pá 9-15 hod., Kontakt: , Když Střípek viděl výrobky této rodinné firmy, vůbec nechápal jak to dělají. Chodil od vitrínky k vitrínce a obdivoval těžítka, medaile, ceny a nejrůznější doplňky ze skla s laserovými 2D a 3D fotografiemi. Až zde budeš nakupovat dárky, vyžij slevu 10 %. Zde najdeš slovo č. 14, které potřebuješ pro vyluštění tajenky.

7 MISAMO s. r. o. (Jirchářská 50, ŽB) Otevírací doba: po pá 8 12 hodin, v jiný čas pouze po telefonické domluvě. Kontakt: , Autorské šperky MISAMO se Střípkovi moc líbily. Jde o originální skleněné šperky z ručně vinutých perlí, skleněné kameny, květiny, figurky a umělecké sklo. Skřítkovi z té krásy jen oči přecházely. Pod dohledem šikovných sklářek si zkus vyrobit vinutou perli na kahanu. Budeš překvapený ze své šikovnosti. Zde najdeš slovo č. 7, které potřebuješ pro vyluštění tajenky. DT GLASS s. r. o. (Masarykova 4, ŽB vchod do obchodu z ul. nábřeží Obránců míru Otevírací doba: po pá , hodin, Kontakt: , V této dílně a zároveň prodejně mohl skřítek obdivovat výsledek výroby tradičního českého skla i originální dárky se zakázkovým pískováním. Zjistil, že výrobky vznikají ručním a strojním zpracováním borosilikátové sklosuroviny SIMAX. A především ho zajímaly pravidelné ukázky výroby. I ty si můžeš vyzkoušet vyfouknout svou skleněnou kouličku. Zde najdeš slovo č. 3, které potřebuješ pro vyluštění tajenky. ŠAVRDOVÁ JANA (Nádražní 494, ŽB) Otevírací doba: út čt hodin, doporučujeme tel. ohlášení, Kontakt: , savrdova.jana@volny.cz Figurky paní Šavrdové jako by pod jejíma rukama ožily. Střípek pozorně sledoval, jak se na sklářském kahanu rodí zvířátka, panáčci, kytičky a šperky. Byl rád, že si zde mohl tyto krásné výrobky zakoupit. Určitě si zde vyzkoušej vytvořit na sklářském kahanu rybičku, kočičku, nebo jiné zvířátko. Jistě zvládneš více, než si myslíš. Zde najdeš slovo č. 6, které potřebuješ pro vyluštění tajenky.

8 HELA-GLASS (Obránců míru 798, ŽB) Otevírací doba: čt 10 12,13 15 hod., doporučujeme tel. obj., Kontakt: , V této rodinné sklářské dílně Linkových se skřítek seznámil s výrobou foukaného dekorativního skla. Dozvěděl se, co všechno se z kouliček dá sestavit, a jaké tvary mohou zdobit nejen vánoční stromek. Foukej do skleněné trubičky, sám uvidíš, jaký tvar se ti podaří vytvořit. Zde najdeš slovo č. 12, které potřebuješ pro vyluštění tajenky. SKLENĚNÁ BIŽUTERIE, a. s. (Alšovice 156, Pěnčín) Otevírací doba: po ne hodin, Kontakt: , Zde si Střípek vyzkoušel tvoření krásných suvenýrů v kreativních dílnách se skleněnými perlami. Prohlédl si samotnou výrobu mačkaného skla i perel. Zdejší návštěvu zakončil v muzeu výroby skla, kde se dozvěděl vše potřebné o historii sklářství. Za pozornou návštěvu dostaneš zdarma dřevěného skřítka k dotvoření. Zde najdeš slovo č. 8, které potřebuješ pro vyluštění tajenky. OLIVA GLASS (Hrubá Horka 90, ŽB) Otevírací doba: čt hod., doporučujeme tel. obj., Kontakt: , , V této dílně se Střípek setkal s uměleckým zpracováním skla. Olivovi vytváří skleněné šperky, objekty a skleněnou mozaiku. Vše vypadalo tak krásně, že by si to nejraději odnesl domu. S panem Olivou si zkus vybrousit sklíčko a vytvoř si tak vlastní vzpomínku na tuto rodinnou sklářskou dílnu. Zde najdeš slovo č. 13, které potřebuješ pro vyluštění tajenky.

9 POKUD TI PUTOVÁNÍ PO STOPÁCH SKŘÍTKA STŘÍPKA NESTAČILO MŮŽEŠ NAVŠTÍVIT DALŠÍ ZAJÍMAVÁ MÍSTA ŽELEZNÉHO BRODU: MĚSTSKÉ KOUPALIŠTE (nábřeží Obránců míru, ŽB) v letních měsících Po Ne hodin, kontakt: , FB/koupaliste.zeleznybrod Velký bazén (20 12 m) a malý bazén (50 25 m) se skluzavkou, travnatá pláž. LIBOR BURSA ruční sklářská výroba (Železná 98, ŽB) Návštěva možná po telefonické domluvě, kontakt: , Menší firma rodinného typu, která se zabývá ruční výrobou dekorativního a technického skla. ATELIÉR PAVLÍNY ČAMBALOVÉ (Masarykova 354, ŽB) Návštěva možná po telefonické domluvě, kontakt: , ESTRELLA ES-PRESS s.r.o. (Těpeře 34, ŽB) Otevírací doba Po Pá 8 15 hodin, kontakt: , Prodejnu, pro velkoobchodní i maloobchodní zákazníky, najdete ve výrobním areálu Estrelly Es-Press spol. s r.o. LAMPGLAS s. r. o. (Štefánikova 520, ŽB) Otevírací doba: Po Pá hodin, kontakt: , Šperky z Lampových ručně vinutých perlí, volné vinuté perle, skleněné figurky. JESTLI UŽ TĚ NOHY BOLÍ, NEDOJDEŠ DÁL ANI S HOLÍ, SEDNI SOBĚ NA ZADNICI A PROVĚTREJ MOZKOVNICI. ZA KAŽDÝ VYLUŠTĚNÝ RÉBUS DOSTANEŠ JEDNU STOPU SE SLOVEM DO TAJENKY NAVÍC.

10 BLUDIŠTĚ Střípek jde dnes s babičkou do kina. Honem mu ukaž cestu, ať nepřijde pozdě. Putovat bludištěm je pro stopaře, jako jsi ty přeci hračka. ZA VČASNÝ PŘÍCHOD DO KINA: TLAPIČKA OD BABIČKY Splněno správně: ano / ne Slovo do tajenky: Číslo slova: Datum:

11 MALÍŘSKÁ KŘÍŽOVKA Vybarvi čtverečky podle legendy na levé straně tabulky tak, že první číslo v legendě znamená vzdálenost prvního čtverečku od kraje (pořadí v řadě) a druhé číslo v legendě znamená počet vybarvených čtverečků vedle sebe tvořících řadu. Zde je uveden příklad jak použít legendu k tajence: ZA SPRÁVNÝ OBRÁZEK: TLAPIČKA PRO MALÍŘE Splněno správně: Slovo do tajenky: ano / ne Číslo slova: Datum:

12 NAJDI ROZDÍLY Dobrý stopař musí mít hlavně velmi dobrý zrak. Vyzkoušej svůj postřeh a najdi na obrázcích 7 rozdílů. ZA SPRÁVNĚ OZNAČENÉ ROZDÍLY: TLAPIČKA ZA OSTŘÍŽÍ ZRAK Splněno správně: ano / ne Slovo do tajenky: Číslo slova: Datum:

13 Vo brodskejch vodnicích Za starodávna snaď nebejvalo tekuty vody, aby v ni nebydlel vodník. To už se rozumělo samo sebou! Nědy ich bejvalo i vic. Někerej se s lidma přátelil, ale někerej bejval mrzout. V Brodě bejvali vodnici v Izeře i v Žernouniku. V Izeře, to bejvali takový poťouchlici poťouchlý. Rádi lidi škádlili a velkou radosť měli, když mohli někoho vylekať, zvlášť ženský, ale třá i někoho nevopatrnýho vymáchali nebo dočista utopili. S nima nebyla žádná lekrace! To v Žernouniku bejvali takřřajc vodnici domáci. Přebejvali u mlejnu, kerejch bejvalo na potoce habaděj a bedlivě dbali, aby každej měl dost vody a neobíral jeren druhého. S mynářem byl ten jeho vodnik dycky zadobře a mynář dobře věďal, že v ňom má dobrýho pomocníka v případě nouze. Tak to bejvalo odjaktěživa i v Dolenim mlejně na samým břehu Izery. Jeho kolo poháněla voda ze Žernounika, ale z kola vodtýkala už rounou do Izery. Proto vodnik z Doleního mlejna se dobře znal s vodnikama z Izery. Tohle kamarádství bylo moc důležitý. Dyž na jaře nebo po letnich deštich měla stoupnout Izera, dolnomlejnskej vodnik už to vod inejch vodniku veďal předem a mynář se mohel na povodeň přichystať. Inak by bejvalo často zle! Jennou ušak přišli do mlejna ňáký páni, moc nóbl, s cvikrama na nosech a lejstry v kabelách. Mynář z nich velkou radosť neměl, ale pohostil je a dlouho s nima německy hovořil. Vodnik zeušeho vyrozuměl, že chtěj stavišť ňáký stavidla na Izeře, zaderžovať tam vodu a hnáť i pak novou strouhou na ňákou fabriku. Pan otec byl z toho celej mrzutej, ale vodnik nelenoval. Hneď tu noc svolal všecky izerni vodniky z vokoli a poveďal im, co se chystá. Některý už taky ledacos slyšali a usoudili, že by to byl konec Doleniho mlejna. Voda by se stavidly zvedla tak, že by Mlejnsky kolo zalila, takže by se nemohlo točiť. Domáci vodnik byl povjéřen, aby to panu otci vysvětlil. Jenže druhej den mynář někam vodjel a dyž přijel, přivezl hromadu peněz, který mu prej dal novej pan továrnik za to, že stavidla dovolil postaviť a smlouvu, kerou se mu zaručil, že se mlejnu nic nestane. Za několik let ušak došlo na vodnická slova. Dolenimu mlejnu se sice nic nestalo, ale nemohel mliť. Mynář přišel na mizinu a mlejn lacino koupil pan továrnik a přeďal ho na byty pro svy dělniky. Vodnici se vodstěhovali inam. Zaostal jen vodnik pod Skalkou, ale i toho po čase vyhnala votsuď stauba silnice po novym nábřeží do Zákostelí a dál pod Spálou a musel se taky vystěhovať. A tak sme v Brodě přišli vo ušecky vodniky a také vo pohádky. Eva Vozková t.č. kronikářka města (Z pozůstalosti pana učitele Františka Sochora) (Poznámka: Doleni mlejn je dnešní restaurace U Zvonice, Izera Jizera)

14

15

16 Tímto vám velice děkujeme za návštěvu Železného Brodu a věříme, že se vám zde líbilo. Budeme rádi, když se k nám opět vrátíte a se svými kamarády navštívíte naše město. Informace o všech kulturních, sportovních a turistických akcích vám ochotně sdělíme na TIC Železný Brod. Turistické informační centrum Železný Brod náměstí 3. května 1 (budova radnice A, přízemí vpravo) Železný Brod, tel.: , info@zelbrod.cz, (Alena Matějková , Lucie Chvalinová , Veronika Vebrová )

NÁZEV TEL ADRESA SORTIMENT E-MAIL/WWW 483391633 odbyt@aac-beads.cz Jirchářská 50

NÁZEV TEL ADRESA SORTIMENT E-MAIL/WWW 483391633 odbyt@aac-beads.cz Jirchářská 50 AAC, s.r.o. AleAle NÁZEV TEL ADRESA SORTIMENT E-MAIL/WWW 483391633 odbyt@aac-beads.cz Jirchářská 50 vinuté perle 608048989 www.aac-bizuterie.eu 604870946 Jirchářská aleale@iol.cz skleněné vinuté korálky,

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

KLO SKLÁŘSKÉ A BIŽUTERNÍ EXKURZE JABLONECKO

KLO SKLÁŘSKÉ A BIŽUTERNÍ EXKURZE JABLONECKO KLO SKLÁŘSKÉ A BIŽUTRNÍ XKURZ JABLONCKO XPDIC SKLO xkurze do sklářské a bižuterní výroby Jablonec nad Nisou je městem, které nemá v České republice srovnání. Nejde však jen o všudypřítomnou bohatou tradici

Více

Kalendář akcí na rok 2018

Kalendář akcí na rok 2018 Kalendář akcí na rok 2018 Místo konání: Skleněná bižuterie, a.s, Alšovice 156, Pěnčín Březen Velikonoční tvoření s básničkou Kdy: 22.3. - 24.3.2018 od 10:00 16:00 hod. K Mezinárodnímu dni básní jsme pro

Více

Město Železný Brod vítá všechny návštěvníky XI. ročníku akce Skleněné městečko, která se koná ve dnech září 2017.

Město Železný Brod vítá všechny návštěvníky XI. ročníku akce Skleněné městečko, která se koná ve dnech září 2017. ŽELEZNÝ BROD Město Železný Brod vítá všechny návštěvníky XI. ročníku akce Skleněné městečko, která se koná ve dnech 16. 17. září 2017. Sklářské slavnosti v Železném Brodě vytváří jedinečný prostor pro

Více

LIBERECKÝ KRAJ ZA SKLENĚNÝM ZÁŽITKEM ZA SKLENĚNÝM ZÁŽITKEM. Liberec 13

LIBERECKÝ KRAJ ZA SKLENĚNÝM ZÁŽITKEM ZA SKLENĚNÝM ZÁŽITKEM. Liberec 13 LIBERECKÝ KRAJ ZA SKLENĚNÝM ZÁŽITKEM 15 14 8 1 Liberec 13 10 12 7 4 11 5 6 3 2 9 1 Jak se dělá sklo 2 Třpytivá krása křišťálu 3 Za vánoční atmosférou 4 Barevné odlesky tradice 5 Skleněné perličky 6 Pivo

Více

SYMPOZIUM UMĚLECKOPRŮMYSLOVÝCH ŠKOL ČESKÉ REPUBLIKY 2007

SYMPOZIUM UMĚLECKOPRŮMYSLOVÝCH ŠKOL ČESKÉ REPUBLIKY 2007 SYMPOZIUM UMĚLECKOPRŮMYSLOVÝCH ŠKOL ČESKÉ REPUBLIKY 2007 PROGRAM 8. 6. 1 OBSAH Společné aktivity...2 Program pro účastníky na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské Kamenický Šenov...3 Program pro účastníky

Více

Město Železný Brod vítá všechny návštěvníky

Město Železný Brod vítá všechny návštěvníky Město Železný Brod vítá všechny návštěvníky XIII. ročníku akce Skleněné městečko, která se koná ve dnech 14. 15. září 2019. Sklářské slavnosti v Železném Brodě vytváří jedinečný prostor pro setkání sklářských

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2016 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem.

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. VINUTÉ PERLY, čtvrtek 5. 11. 2015 pro dospělé i šikovné starší děti Výroba krásných skleněných vinutých perel na plynovém kahanu. Individuální přístup, max.

Více

Výstava DVĚ ZEMĚ DVA DOMOVY DVĚ INSPIRACE. Sklo a obrazy Milana Vobruby Hlavní budova muzea, 20. října 2011-1. dubna 2012

Výstava DVĚ ZEMĚ DVA DOMOVY DVĚ INSPIRACE. Sklo a obrazy Milana Vobruby Hlavní budova muzea, 20. října 2011-1. dubna 2012 FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava DVĚ ZEMĚ DVA DOMOVY DVĚ INSPIRACE. Sklo a obrazy Milana Vobruby Hlavní budova muzea, 20. října 2011-1. dubna 2012 Vernisáž výstavy JAROSLAV BEJVL. MINCE

Více

Přehled dění při Skleněném městečku

Přehled dění při Skleněném městečku Město Železný Brod vítá všechny návštěvníky XII. ročníku akce Skleněné městečko, která se koná ve dnech 15. 16. září 2018. Sklářské slavnosti v Železném Brodě vytváří jedinečný prostor pro setkání sklářských

Více

WORKSHOPY A VÝTVARNÉ DÍLNY V MUZEU PAPÍROVÝCH MODELŮ

WORKSHOPY A VÝTVARNÉ DÍLNY V MUZEU PAPÍROVÝCH MODELŮ WORKSHOPY A VÝTVARNÉ DÍLNY V MUZEU PAPÍROVÝCH MODELŮ Program je určen všem věkovým skupinám, pro všechny typy škol. Náročnost techniky a programu bude přizpůsobena věku skupiny. Cena všech programů 30,-

Více

D A Č I C E R U H O S K OST K O U

D A Č I C E R U H O S K OST K O U D A Č I C E R U H O S K OST K O U 7. 6. 5. 4. 3. 2. 1. AHOJ KAMARÁDI, jmenuji se Kostička Cukrová a ráda bych vám ukázala své Dačice. Tady jsem se totiž v roce 1843 narodila, a představ si, že jsem byla

Více

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015!

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! V termínu od 22. do 23. října 2015 se na výstavišti v pražských Holešovicích uskuteční 4. ročník mezioborového veletrhu obnovy, financování, využití

Více

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2015

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2015 Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace Zpráva o činnosti za rok 2015 Mgr. Petra Hejralová 31. 3. 2016 Městské muzeum v Železném Brodě Městské muzeum v Železném Brodě má dvě stálé expozice,

Více

FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST

FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava SKLENĚNÉ VÁNOČNÍ OZDOBY. Minulost, současnost, vize Hlavní budova muzea, 18. listopadu 2010-15. května 2011 Výstava Otcové města Jablonce VII. Výstava

Více

Výstava POHYB VÝRAZ EMOCE / Figury a figurky v českém sklářském umění a řemesle 22. května 4. října 2015, hlavní budova muzea

Výstava POHYB VÝRAZ EMOCE / Figury a figurky v českém sklářském umění a řemesle 22. května 4. října 2015, hlavní budova muzea FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava GLASS X MASS Skleněné vánoční ozdoby pro zámoří do 29. března 2015, Galerie Belveder Výstava ZEMĚ ORNAMENTU Spínadla a šperky z Balkánského poloostrova

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. Prosinec 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. Prosinec 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. Prosinec 2015 Aktivity (řazeno podle abecedy): Akce plánované v prosinci 2015 více u jednotlivých dnů: o Prodej na vánočním jarmarku Vyšší odborné školy sociální 1.12. 2015 o Návštěva

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ pro školy a zájmové skupiny

NABÍDKA PROGRAMŮ pro školy a zájmové skupiny NABÍDKA PROGRAMŮ pro školy a zájmové skupiny MUZEA MĚSTA BRNA ŠPILBERK Vypracovaly lektorky Muzea města Brna PhDr. Eva Picmausová MgA. Barbora Svátková, Ph.D. Příplatek za lektorský program činí 20,- Kč

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro 2014 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604 513 643 e-mail:

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2011

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2011 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY září prosinec 2011 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 pro organizované skupiny, příměstské tábory, DD, kolektivy dětí a mládeže atd. www.muzeumhk.cz Stezky muzejní budovou 1) Stezky po muzeu Účastníci tohoto putování muzejní

Více

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro a nižší stupeň víceletých gymnázií září prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

POZVÁNKA NA PROCHÁZKY A VÝLETY PO NAŠEM PĚNČÍNSKU

POZVÁNKA NA PROCHÁZKY A VÝLETY PO NAŠEM PĚNČÍNSKU POZVÁNKA NA PROCHÁZKY A VÝLETY PO NAŠEM PĚNČÍNSKU Liberecký kraj je svojí polohou i rozlohou svým způsobem jedinečný. Můžete zde poznat Lužické hory, kraj Karla Hynka Máchy, Český ráj i Krkonoše. V menším

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií 2014 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽELEZNÝ BROD Č. 5/2005 O PRAVIDLECH PRO POHYB PSŮ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ A VYMEZENÍ PROSTOR PRO VOLNÉ POBÍHÁNÍ PSŮ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽELEZNÝ BROD Č. 5/2005 O PRAVIDLECH PRO POHYB PSŮ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ A VYMEZENÍ PROSTOR PRO VOLNÉ POBÍHÁNÍ PSŮ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽELEZNÝ BROD Č. 5/2005 O PRAVIDLECH PRO POHYB PSŮ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ A VYMEZENÍ PROSTOR PRO VOLNÉ POBÍHÁNÍ PSŮ Zastupitelstvo města Železný Brod podle ustanovení 10

Více

Výstava FEMME FATALE, 10. června 9. října 2016, hlavní budova muzea

Výstava FEMME FATALE, 10. června 9. října 2016, hlavní budova muzea FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava OKOUZLENI PERLIČKAMI, do 8. května 2016, hlavní budova muzea Výstava BAREVNÉ VÁNOCE, do 3. dubna 2016, hlavní budova muzea Výstava FEMME FATALE, 10. června

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

FOTOGRAFICKÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2017

FOTOGRAFICKÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2017 FOTOGRAFICKÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2017 2 ÚVODNÍ ČÁST NEMOVITOSTI Dům U Bažanta čp. 70 ve Skálově ulici, Turnov Dům čp. 71 ve Skálově ulici, Turnov hlavní budova muzea Dům čp. 72 ve Skálově ulici,

Více

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2014

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2014 Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace Zpráva o činnosti za rok 2014 Mgr. Petra Hejralová 9. 3. 2015 Městské muzeum v Železném Brodě Městské muzeum v Železném Brodě má dvě stálé expozice,

Více

P O S T O P Á C H P Ř E D K Ů. a n e b n e t r a d i č n í p u t o v á n í p o h o l e š o v s k ý c h p a m á t k á c h

P O S T O P Á C H P Ř E D K Ů. a n e b n e t r a d i č n í p u t o v á n í p o h o l e š o v s k ý c h p a m á t k á c h P O S T O P Á C H P Ř E D K Ů a n e b n e t r a d i č n í p u t o v á n í p o h o l e š o v s k ý c h p a m á t k á c h Památky k návštěvě každého lákají, vícero podob však v sobě skrývají. Vydej se proto

Více

Česká ráj pohádková dovolená

Česká ráj pohádková dovolená Česká ráj pohádková dovolená Hlavní turistická nabídka Českého ráje Pohádková dovolená Zpátky k přírodě Po stopách času Krajina s tradicí Relaxuj aktivně Český ráj bez bariér 3 Sdružená Český ráj zájmové

Více

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2012

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2012 Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace Zpráva o činnosti za rok 2012 Mgr. Petra Hejralová 25. 2. 2013 Městské muzeum v Železném Brodě Městské muzeum v Železném Brodě má dvě stálé expozice,

Více

INFORMACE PRO VOZÍČKÁŘE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY SE SNÍŽENOU POHYBLIVOSTÍ

INFORMACE PRO VOZÍČKÁŘE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY SE SNÍŽENOU POHYBLIVOSTÍ INFORMACE PRO VOZÍČKÁŘE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY SE SNÍŽENOU POHYBLIVOSTÍ Poznámka k parkování v centru Brna na místech s parkovacími automaty mohou držitelé průkazů ZTP a ZTP/P, kteří mají označení O1, parkovat

Více

Neformální způsoby propagace zájmu o technické obory SKLO NE/TRADIČNĚ Petra Rydvalová

Neformální způsoby propagace zájmu o technické obory SKLO NE/TRADIČNĚ Petra Rydvalová Neformální způsoby propagace zájmu o technické obory SKLO NE/TRADIČNĚ Petra Rydvalová Cílem příspěvku: je představit připravovanou výstavu Sklo ne/tradičně jako způsob propagace technologií Proč zrovna

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 9. 11. - 15. 11. 2013 Opravené Šimkovy sady v Hradci Králové jsou již otevřené veřejnosti. Ač ještě zbývají dvě kolaudace, lidé se již mohou parkem bezpečně procházet. Sady

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují, Tyršova 341,

VÝROČNÍ ZPRÁVA Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují, Tyršova 341, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 v Polici nad Metují, Tyršova 341, 549 54 www.facebook.com/muzeumpapirovychmodelu Historie Muzea papírových modelů se začala psát v roce 2009, kdy se pan Ladislav Badalec seznámil s

Více

HARRACHOV TIPY NA VÝLETY

HARRACHOV TIPY NA VÝLETY HARRACHOV TIPY NA VÝLETY Möglichkeiten für interesante Ausflüge Interesting places to see Propozycje wycieczek Tips voor uitstapjes TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ ZÁMEK FRÝDLANT ZOO LIBEREC

Více

PROGRAM ÚTERÝ 22. listopadu 2016

PROGRAM ÚTERÝ 22. listopadu 2016 PROGRAM ÚTERÝ 22. listopadu 2016 09:00 otevření kulturního domu, coffee break, prezence 10:15 zahájení Podzimního semináře 10:30 12:00 Daně z příjmů I. část Ing. Kytler (90 min.) 12:00 13:00 oběd (60 min.)

Více

Časové souvislosti napovídají, že vaše aktuální výstava je značně opožděným železnobrodským výstavním debutem. Kdo ten odklad způsobil? Oni, nebo vy?

Časové souvislosti napovídají, že vaše aktuální výstava je značně opožděným železnobrodským výstavním debutem. Kdo ten odklad způsobil? Oni, nebo vy? V soukromé galerii Detesk v Železném Brodě vystavuje druhově pestrý výběr z rozpjaté tvorby poslední dekády výtvarnice Eva Vlasáková (vlevo na snímku Kryštofa Ježka). Působí v blízké Malé Skále. V Železném

Více

13. února od 9 do 14 hodin (1 osoba za hodinu) v DC Dráček. Individuální rodinná poradna PhDr. Ilony Špaňhelové

13. února od 9 do 14 hodin (1 osoba za hodinu) v DC Dráček. Individuální rodinná poradna PhDr. Ilony Špaňhelové 1. února od 14 hodin na radnici Vítání občánků Opět slavnostně přivítáme čerstvě narozená Nehvizďátka. Chybět nebude krásné vystoupení žáků mateřské školy, paní fotografka Martina Venená, ani malý dárek

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013

PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013 PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013 pro organizované skupiny, příměstské tábory, DD, kolektivy dětí a mládeže a rodiče s dětmi Projekt byl podpořen Královéhradeckým krajem www.muzeumhk.cz Interaktivní

Více

Karviná. Divadelní komedie Becočki. Prázdninové skotačení v knihovně ( července) Dětské prázdninové skotačení (4.

Karviná. Divadelní komedie Becočki. Prázdninové skotačení v knihovně ( července) Dětské prázdninové skotačení (4. Karviná Program kina Centrum červenec 2010 Program najdete zde: http://programy.sms.cz/kina/karvina/centrum Divadlo a zábavné pořady Divadelní komedie Becočki Výuka a ukázka lidových velikonočních technik.

Více

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace Ředitel Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném Brodě vyhlašuje v souladu s příslušnými právními ustanoveními nabídku povinných a nepovinných zkoušek pro profilovou část maturitní zkoušky

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2012

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY říjen prosinec 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně PRO PŘÁTELE A ČLENY DESTINAČNÍHO FONDU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA www.ceskesvycarsko.cz Informační zpravodaj květen II. 2015 Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně Ve dnech 15. 16. května proběhl ve slovenském Trenčíně

Více

MALEVILSKÉ BALÍČKY 2012

MALEVILSKÉ BALÍČKY 2012 MALEVILSKÉ BALÍČKY 2012 GOLFOVÝ BALÍČEK VÍKEND Jste-li golfista, je tento balíček pro Vás ideální. Probudit se uprostřed 18ti jamkového hřiště je sen každého golfisty. GOLFOVÝ BALÍČEK VÍKEND pro dvě osoby

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391, +420 604

Více

Gymnázium a obchodní akademie, Tanvald, příspěvková organizace Školní č.p. 305, Tanvald

Gymnázium a obchodní akademie, Tanvald, příspěvková organizace Školní č.p. 305, Tanvald a obchodní akademie, Tanvald, příspěvková organizace Školní č.p. 5, 46 41 Tanvald 60252570 AJ, FJ, NJ Ředitel: Mgr. František Brus, tel. 605571 Kontakt: Mgr. František Brus, tel. 605571 Email: gymtan@gymtan.cz

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Výlet autobusem do Varny Chcete navštívit DELFINÁRIUM? Sraz: Odjezd: Příjezd do Varny: Program zahrnuje: Odjezd z Varny: Předpokládaný návrat:

Více

Nabídka ubytovacího areálu Hotel Cristal*** v Železném Brodu ulice Vaněčkova 200

Nabídka ubytovacího areálu Hotel Cristal*** v Železném Brodu ulice Vaněčkova 200 Nabídka ubytovacího areálu Hotel Cristal*** v Železném Brodu ulice Vaněčkova 200 Budova hotelu: Leží na vlastním pozemku. Sestává z hlavní budovy, dvorního traktu a budovy tzv. ubytovny. V současné době

Více

USNESENÍ RADY MĚSTA ŽELEZNÝ BROD

USNESENÍ RADY MĚSTA ŽELEZNÝ BROD USNESENÍ RADY MĚSTA ŽELEZNÝ BROD z 16. zasedání konaného dne 06.12.2011 Rada města Železný Brod po projednání 456/11rm schvaluje doplněný program dnešního zasedání rady města 457/11rm schvaluje uzavření

Více

KURZY ŘÍJEN 2014 V DOMĚ POD JASANEM TKANÍ NA TKALCOVSKÉM STAVU

KURZY ŘÍJEN 2014 V DOMĚ POD JASANEM TKANÍ NA TKALCOVSKÉM STAVU KURZY ŘÍJEN 2014 V DOMĚ POD JASANEM TKANÍ NA TKALCOVSKÉM STAVU Datum: 4.10.2014 1000 Kč Kurz tkaní na tkalcovském stavu nabízí možnost naučit se tkát na vícelistém tkalcovském stavu. Během dne se seznámíte

Více

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Autoři: Jan Cýrus, Jan Wollmann, Anna Kovbuz, Adam Pospíšil, Oliver Vydra V dubnu tohoto roku jsme se školou navštívili Holandsko. Poslední den našeho pobytu v této

Více

Kulturní informační turistická a cestovní agentura - www.kita.cz. OTROKOVICE Výrobce a provozovatel OLOMOUC HODONÍN LUHAČOVICE

Kulturní informační turistická a cestovní agentura - www.kita.cz. OTROKOVICE Výrobce a provozovatel OLOMOUC HODONÍN LUHAČOVICE Kulturní informační turistická a cestovní agentura - www.kita.cz OTROKOVICE Výrobce a provozovatel OLOMOUC HODONÍN LUHAČOVICE OLOMOUC - město s nejvíce památek na Moravě - Vláček v provozu květen-srpen

Více

KALENDÁŘ AKCÍ PROSINEC 2017

KALENDÁŘ AKCÍ PROSINEC 2017 KALENDÁŘ AKCÍ PROSINEC 2017 Městské informační centrum Duchcov Masarykova 71/7, tel./fax: 417 835 456, www.duchcov.cz Předprodej vstupenek Kulturní centrum Duchcov, Masarykova 9: Pondělí Pátek = 10:00

Více

17. prosince - Vánoční besídka

17. prosince - Vánoční besídka 17. prosince - Vánoční besídka Vánoční besídka, která se konala 17.12. v DIVADLE NA KOPEČKU, se vydařila. Obě představení byla plná tance, her, zpěvu a taky reklam. Účinkovali zde i herci ze souboru Studánka

Více

TJ SOKOL HUŤ VYPISUJE 41. ROČNÍK KROSU HUŤ BRATŘÍKOV - HUŤ

TJ SOKOL HUŤ VYPISUJE 41. ROČNÍK KROSU HUŤ BRATŘÍKOV - HUŤ TJ SOKOL HUŤ VYPISUJE 41. ROČNÍK KROSU MEMORIÁL ZDEŇKA BOUDY HUŤ BRATŘÍKOV - HUŤ O PUTOVNÍ POHÁRY BEADWORLD Skleněné bižuterie a.s. ALŠOVICE MUŽI-10 KM JHP Duňka s.r.o. Alšovice ŽENY- 5 KM OSTV JABLONEC

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. únor červen 2012

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. únor červen 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY únor červen 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 Hradecké lyžaře odveze do Deštného v Orlických horách přímou linkou skibus. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního

Více

Po stopách bruselského stylu v architektuře v Brně

Po stopách bruselského stylu v architektuře v Brně Po stopách bruselského stylu v architektuře v Brně Během krátké návštěvy Brna jsem navštívila několik míst spojených s bruselským stylem. Většina těchto míst se nachází v centru Brna. Navštívila jsem dva

Více

itinerář VeterÁn show huť 2015 www.veteranshowhut.cz Účastník akce Startovní číslo Počet bodů SDH Huť ve spolupráci s OU Pěnčín předává

itinerář VeterÁn show huť 2015 www.veteranshowhut.cz Účastník akce Startovní číslo Počet bodů SDH Huť ve spolupráci s OU Pěnčín předává SDH Huť ve spolupráci s OU Pěnčín předává itinerář účastníkovi akce VeterÁn show huť 2015 Obec Pěnčín Účastník akce Startovní číslo Počet bodů 1 Sponzoři a partneři akce supšs Farma Dolenec Jako od Babičky

Více

LETNÍ PRÁZDNINY 2018

LETNÍ PRÁZDNINY 2018 Základní škola, Petlérská 447 Klášterec nad Ohří, okres Chomutov tel / fax: +420 474 375 872, E-mail: ddm.volnasek@seznam.cz, http://volnasek.klnet.cz/ LETNÍ PRÁZDNINY 2018 PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR č.1: Pojďte

Více

Mlýn v Hrušovanech. Ve Vlastivědě Moravské, se o mlýnu píše:

Mlýn v Hrušovanech. Ve Vlastivědě Moravské, se o mlýnu píše: Mlýn v Hrušovanech. Tyto řádky jsou přílohou rodopisu Jabůrkové ze Lhoty Dlouhé a Dolní, kterou sestavuji pro vlastní potěšení, případně pro potomky, bude li to některého z nich zajímat. Tato příloha je

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2013

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro leden červen 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 495

Více

PROGRAMY NA MÍRU - Pro skupiny se specifickými požadavky, osoby s hendikepem, úpravy programu pro větší skupiny

PROGRAMY NA MÍRU - Pro skupiny se specifickými požadavky, osoby s hendikepem, úpravy programu pro větší skupiny VARIABILITA PROGRAMŮ BALÍČKY - Program spojený s prohlídkou muzea, dílna s výstavou, dílna s animací, nebo s pracovními listy PROGRAMY NA MÍRU - Pro skupiny se specifickými požadavky, osoby s hendikepem,

Více

IVANOVICKÁ BRÁNA SVAZEK OBCÍ PŘEHLED AKCÍ POŘÁDANÝCH V MĚSÍCI PROSINCI 2007

IVANOVICKÁ BRÁNA SVAZEK OBCÍ PŘEHLED AKCÍ POŘÁDANÝCH V MĚSÍCI PROSINCI 2007 IVANOVICKÁ BRÁNA SVAZEK OBCÍ PŘEHLED AKCÍ POŘÁDANÝCH V MĚSÍCI PROSINCI 2007 Obec: IVANOVICE NA HANÉ (tel. 517 363 251) Datum, čas: Název akce: Místo: Pořadatel: Kino: Ne 1.12.2007 v 18.00 hod. KDYŽ si

Více

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2017

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2017 Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace Zpráva o činnosti za rok 2017 Mgr. Petra Hejralová 29. 1. 2018 Městské muzeum v Železném Brodě Městské muzeum v Železném Brodě má dvě stálé expozice,

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

ZÁSNUBNÍ A SNUBNÍ PRSTENY

ZÁSNUBNÍ A SNUBNÍ PRSTENY ZÁSNUBNÍ A SNUBNÍ PRSTENY ZÁSNUBNÍ A SNUBNÍ PRSTENY Láska je pouto dvou lidí. Pouto, které je plné nevyčerpatelné energie a dává nám radost ze života. Potvrzením vzájemné lásky bývá žádost o ruku a zpečetěním

Více

1.veletrh her a hraček

1.veletrh her a hraček 1.veletrh her a hraček 24. a 25. listopadu DKO Jihlava www.vanocedetem.cz vstupné dobrovolné Prostor pro loga partnerů Dovolte nám, abychom Vám představili co vše uvidíte na veletrhu hraček Vánoce Dětem.

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

500 let v městském špitále pečovali o chudé nemocné a staré lidi. Dnes je z něho restaurace. Žatecká brána

500 let v městském špitále pečovali o chudé nemocné a staré lidi. Dnes je z něho restaurace. Žatecká brána Město Ohře Povídání o Lounech Středověké město bylo postaveno vedle malé vesničky, která se jmenovala Lúně. Snad její název souvisel s luňákem, dravým ptákem, který v řece lovil ryby. Po založení města

Více

Hlavní budova na Florenci (KP) adresa: Na Poříčí 52, 180 00 Praha 8

Hlavní budova na Florenci (KP) adresa: Na Poříčí 52, 180 00 Praha 8 Obecné informace zřizovatel: hl. m. Praha (obec i kraj) založeno 3. 10. 1881; 1983 otevřena 1. expozice 27. 10. 1900 otevřena neorenesanční budova více než 1 milion sbp ředitelství Kožná 1, Praha 1 odborné

Více

Hodnotící zpráva k realizované aktivitě projektu MAP v území ORP Náměšť nad Oslavou

Hodnotící zpráva k realizované aktivitě projektu MAP v území ORP Náměšť nad Oslavou Hodnotící zpráva k realizované aktivitě projektu MAP v území ORP Náměšť nad Oslavou Beseda s lektorkou na téma školní zralost, Mobilní planetárium, Název aktivity Vánoční vytváření Realizátor Mateřská

Více

2012 / Bez obav - Zvládnu to sám

2012 / Bez obav - Zvládnu to sám 2012 / 2013 - Bez obav - Zvládnu to sám leden 2012 ne po út st čt pá so ne po út st čt pá so ne po út st čt pá so ne po út st čt pá so ne po út únor 2012 st čt pá so ne po út st čt pá so ne po út st čt

Více

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst.

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Ještě a pár dnů a přijde změna. Konečně tu budou Tajenka 1) Nejlepší přítel člověka je...? 2) Co

Více

Azylový dům provoněl vůní čokoládových muffinů, které jsme se naučili péct s rodiči a dětmi.

Azylový dům provoněl vůní čokoládových muffinů, které jsme se naučili péct s rodiči a dětmi. 7.1. 2013 PEČENÍ ČOKOLÁDOVÝCH MUFFINŮ Azylový dům provoněl vůní čokoládových muffinů, které jsme se naučili péct s rodiči a dětmi. 7. 2. 2013 NÁVŠTĚVA NÍZKOPRAHOVÉHO ZAŘÍZENÍ Společně s dětmi jsme navštívili

Více

USNESENÍ RADY MĚSTA ŽELEZNÝ BROD

USNESENÍ RADY MĚSTA ŽELEZNÝ BROD USNESENÍ RADY MĚSTA ŽELEZNÝ BROD z 36. schůze konané dne 13. 2. 2013 Rada města Železný Brod po projednání 25/13rm schvaluje doplněný program dnešní schůze rady města 26/13rm schvaluje uzavření Smlouvy

Více

18. října 15. podzimní zavírání Hamzova parku a arboreta

18. října 15. podzimní zavírání Hamzova parku a arboreta prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž. Slosovatelné

Více

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2016

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2016 Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace Zpráva o činnosti za rok 2016 Mgr. Petra Hejralová 28. 2. 2017 Městské muzeum v Železném Brodě Městské muzeum v Železném Brodě má dvě stálé expozice,

Více

Turistické cíle veřejnosti přístupné prosinec - březen 2014/15 Muzea, galerie, lidová architektura

Turistické cíle veřejnosti přístupné prosinec - březen 2014/15 Muzea, galerie, lidová architektura Turistické cíle veřejnosti přístupné prosinec - březen 2014/15 Muzea, galerie, lidová architektura Název objektu Adresa Kontakty Otevírací doba Autogalerie V.I.T.V.A.R. Krkonošská 330, Nová Paka, 509 01

Více

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2013

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2013 Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace Zpráva o činnosti za rok 2013 Mgr. Petra Hejralová 24. 2. 2014 Městské muzeum v Železném Brodě Městské muzeum v Železném Brodě má dvě stálé expozice,

Více

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Doprovodné programy ke stálým expozicím 1 Historická expozice Rokycansko v minulosti

Více

TIP: Z českých perliček lze vyrobit Popelčin střevíček i nábytek 5.11.2015 genusplus.cz str. 0 Servis

TIP: Z českých perliček lze vyrobit Popelčin střevíček i nábytek 5.11.2015 genusplus.cz str. 0 Servis TIP: Z českých perliček lze vyrobit Popelčin střevíček i nábytek 5.11.2015 genusplus.cz str. 0 Servis MSB/Petr Nový Cestovní ruch Máte doma náhrdelník z perliček? A co třeba slunečník, křeslo nebo psací

Více

Solná komora-h.rakousko

Solná komora-h.rakousko Jezero Wolfgangsee Plavba lodí po jezeře denní jízdenka: 17,60 se Salzkammergut Erlebnis-Card: 16,40 www.wolgangseeschifffahrt.at Schafbergbahn jízda úzkokolejkou na horu Schafbergbahn jízda tam i zpět:

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

KATALOG DESIGNOVÝCH VÝROBKŮ

KATALOG DESIGNOVÝCH VÝROBKŮ březen 2015 KATALOG DESIGNOVÝCH VÝROBKŮ prodejní benefiční výstavy pro Amelii v galerii KusKovu Výtěžek z prodeje bude použit na podporu bezplatných služeb Amelie, o.s. Radka Jandová věnovala Amelii pět

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Datum Čas Třída / Cena Představení Místo Pořádá. pá celý den děti v Jablonci Dýňobraní Dům vína Jablonec

Datum Čas Třída / Cena Představení Místo Pořádá. pá celý den děti v Jablonci Dýňobraní Dům vína Jablonec KALENDÁŘ AKCÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018-2019 Datum Čas Třída / Cena Představení Místo Pořádá Poznámka, kontakt, etc. ZÁŘÍ St 12.9. 9:00 celá Cesta na Sever tělocvična Divadélko Ondřej pohádka pro děti čt 20.9.

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2015 V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_265 Jméno autora: Mgr. Eva Svárovská Třída/ročník:

Více

Tipy pro volný čas. Kultura Kina. Cinestar České Budějovice Tel.: 385 79 99 99

Tipy pro volný čas. Kultura Kina. Cinestar České Budějovice Tel.: 385 79 99 99 Tipy pro volný čas Kultura Kina Cinestar České Budějovice Tel.: 385 79 99 99 Vzdálenost: autem: 11km, 16min Souřadnice: 48 58'58.699"N 14 26'30.184"E http://cinestar.cz/ceske-budejovice/ Kino Kotva - ČB

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské infocentrum

Více

Učebnice pro ZŠ Velkoopatovicko, pracovní list Zápis z vyučovací hodiny: Viz níže pracovní list Otázky a úkoly k opakování: Viz. pracovní list Test:

Učebnice pro ZŠ Velkoopatovicko, pracovní list Zápis z vyučovací hodiny: Viz níže pracovní list Otázky a úkoly k opakování: Viz. pracovní list Test: Materiál pro domácí VY_14_Prv3_5 přípravu žáků: Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu Registrační číslo

Více