KIT COMPONENTS. Product name: Trichinella Antigen Test Kit, 80 tests Product code:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KIT COMPONENTS. Product name: Trichinella Antigen Test Kit, 80 tests Product code:"

Transkript

1 KIT COMPONENTS Product name: Trichinella Antigen Test Kit, 80 tests Product code: Article number Description Quantity Symbols 7220B R2 - Sample diluent, 40 ml 1 Xi 7220C R3 - Negative control, 0.75 ml 1 Xi 7220D R4 - positive control, 0.75 ml 1 Xi 7220E R7 - Latex beads, 2.5 ml 1 Xi 7220L PEPSIN, 300g 2 Xn

2 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku Údaje k produktu Obchodní oznaení: R2 - Sample diluent, 40 ml íslo výrobku: 7220B Použití látky / pípravku Laboratorní reagencie nebo její složka. Diagnostický veterinární prostedek in vitro nebo jeho složka. Identifikace výrobce/dovozce: 3, Boulevard Raymond Poincaré F Marnes-la-Coquette Tel.: +33 (0) Fax +33 (0) fds-msds.fr@bio-rad.com Obor poskytující informace: Zákaznická podpora. Nouzové telefonní íslo: Viz bod 16 2 Identifikace rizik Oznaení nebezpeí: Xi Dráždivý Nejzávažnjší nepíznivé úinky na zdraví lovka a životní prostedí pi používání látky/ pípravku Výrobek podléhá povinnému oznaování na základ výpotové metody "Všeobecné smrnice Evropského spoleenství pro zaazování pípravk" v posledním platném znní. R 43 Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. Klasifikaní systém: Klasifikace odpovídá aktuálním smrnicím ES, je však doplnna údaji z odborné literatury a firemními údaji. 3 Složení nebo informace o složkách Chemická charakteristika Popis: Pípravek s nebezpenými písadami. Výrobek obsahuje tyto nebezpené látky: ProClin 300 C, Xn, N; R 20/21/ /53 0,01-0,1% R-vta: 43 S-vta: Dodatená upozornní: Znní uvedených údaj o nebezpenosti látky je uvedeno v kapitole Pokyny pro první pomoc Pi nadýchání: Bohatý pívod erstvého vzduchu a pro jistotu vyhledat lékae. Pi bezvdomí uložit a pepravit ve stabilní poloze na boku. Pi styku s kží: Ihned omýt vodou a mýdlem a dobe opláchnout. Pi zasažení oí: Oi s otevenými víky nkolik minut vyplachovat proudem tekoucí vody. (pokraování na stran 2)

3 strana 2/5 Obchodní oznaení: R2 - Sample diluent, 40 ml Pi požití: Ihned vyhledat lékae. (pokraování strany 1) 5 Opatení pro zdolávání požáru Vhodná hasiva: CO2, hasící prášek nebo rozestikované vodní paprsky. Vtší ohn zdolat rozestikovanými vodními paprsky. Zvláštní ochranné prostedky pro hasie: Nejsou nutná žádná zvláštní opatení. 6 Opatení v pipad náhodného úniku Bezpenostní opatení pro ochranu osob: Nosit osobní ochranný odv. Používejte ochranné rukavice. Bezpenostní opatení pro ochranu životního prostedí: Nenechat proniknout do kanalizace/povrchových vod/podzemních vod. Doporuené metody istní a zneškodnní: Sebrat s materiály, vážícími kapaliny (písek, štrkový písek, pojidla kyselin, universální pojidla, piliny). Zajistit dostatené vtrání. 7 Zacházení a skladování Pokyny pro zacházení: Upozornní k bezpenému zacházení: Na pracovišti zabezpeit dobré vtrání a odsávání. Zamezit vytváení aerosol. Dodržujte správnou laboratorní praxi. Upozornní k ochran ped ohnm a explozí: Nejsou nutná žádná zvláštní opatení. Pokyny pro skladování: Požadavky na skladovací prostory a nádoby: Žádné zvláštní požadavky. Upozornní k hromadnému skladování: Není nutné. Další údaje k podmínkám skladování: Žádné 8 Omezování expozice / osobní ochranné prostedky Technická opatení: Žádné další údaje,viz bod 7. Kontrolní parametry: Produkt neobsahuje žádná relevantní množství látek, u kterých se musí kontrolovat hraniní hodnoty na pracovišti. Další upozornní: Jako podklad sloužily pi zhotovení platné listiny. Osobní ochranné prostedky: Všeobecná ochranná a hygienická opatení: Zašpinné, nasáknuté šaty ihned vysvléci. Ped pestávkami a po práci umýt ruce. Ochrana dýchacích orgán: Doporuuje se ochrana dýchacího ústrojí. (pokraování na stran 3)

4 strana 3/5 Obchodní oznaení: R2 - Sample diluent, 40 ml (pokraování strany 2) Pi krátkodobém nebo nízkém zatížení použít dýchací pístroj s filtrem, pi intenzívním nebo delším zatížení se musí použít dýchací pístroj nezávislý na okolním vzduchu. Ochrana rukou: Ochranné rukavice Materiál rukavic musí být nepropustný a odolný proti produktu / látce / smsi. Ochrana oí: Pi plnní se doporuují brýle 9 Fyzikální a chemické vlastnosti Všeobecné údaje Skupenství: Kapalná Barva: Jasná Zápach (vn): Bez zápachu Zmna stavu Teplota (rozmezí teplot) tání: Není ureno. Teplota (rozmezí teplot) varu: Není urena. Bod vzplanutí: Nedá se použít. Samozápalnost: Produkt není samozápalný. Nebezpeí exploze: U produktu nehrozí nebezpeí exploze. Tenze par pi 20 C: 23 hpa Hustota: Není urena. Rozpustnost ve / smsitelnost s vod: Úpln mísitelná. Obsah edidel: Organická edidla: 0,0 % Voda: 97,4 % 10 Stálost a reaktivita Termický rozklad / Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat: Nedochází k rozkladu pi doporueném zpsobu použití. Nebezpené reakce: Žádné nebezpené rekce nejsou známy. Nebezpené produkty rozkladu: Nejsou známy žádné nebezpené produkty pi rozkladu. 11 Toxikologické informace Akutní toxicita: Primární dráždivé úinky: na kži: Žádné dráždivé úinky na zrak: Žádné dráždivé úinky Senzibilizace: Stykem s pokožkou je možné pecitlivlost. Doplující toxikologická upozornní: Produkt poukazuje, na základ výpot všeobecných zaaovacích smrnic ES pro pípravky v posledním platném znní následující nebezpeí: dráždivý (pokraování na stran 4)

5 strana 4/5 Obchodní oznaení: R2 - Sample diluent, 40 ml Senzibilizace Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. (pokraování strany 3) 12 Ekologické informace Všeobecná upozornní: Tída ohrožení vody 1 (Samozaazení):slabé ohrožení vody Nesmí se dostat nezedný nebo ve vtším množství do spodní vody, povodí nebo kanalizace. 13 Pokyny k likvidaci Produkt: Doporuení: Nesmí se odstraovat spolen s odpady z domácnosti. Nepipustit únik do kanalizace. Kontaminované obaly: Doporuení: Odstranní podle píslušných pedpis. 14 Informace pro pepravu Pozemní peprava ADR/RID (hranice pekraující): ADR/RID-GGVS/E tída: - Námoní peprava IMDG: IMDG-tída: - Látka zneišující moe: Ne Letecká peprava ICAO-TI a IATA-DGR: ICAO/IATA-tída: - 15 Informace o pedpisech Oznaení podle právních smrnic EHS: Produkt je zaazen a oznaen podle smrnic ES/naízení o nebezpených látkách. Poznávací písmeno a oznaení nebezpenosti produktu: Xi Dráždivý Nebezpené komponenty k etiketování: ProClin 300 R-vty: 43 Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. S-vty: 3 Uchovávejte na chladném míst. 24 Zamezte styku s kží. 37 Používejte vhodné ochranné rukavice. 60 Tento materiál a jeho obal musí být zneškodnny jako nebezpený odpad. (pokraování na stran 5)

6 strana 5/5 Obchodní oznaení: R2 - Sample diluent, 40 ml (pokraování strany 4) 16 Další informace Údaje se opírají o dnešní stav našich vdomostí, nepedstavují však záruku vlastností produktu a nevznikají tak žádné smluvní právní vztahy. Relevantní vty R 20/21/22 Zdraví škodlivý pi vdechování, styku s kží a pi požití. 33 Nebezpeí kumulativních úink. 34 Zpsobuje poleptání. 43 Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. 51/53 Toxický pro vodní organismy, mže vyvolat dlouhodobé nepíznivé úinky ve vodním prostedí. Obor, vydávající bezpenostní list: MSDS / FDS Administr. Marnes-la-Coquette, France Poradce: ECH REPUBLIC Nad ostrovem 1119/7 Prague Phone : Fax : Customer Support Phone : +33 (0)

7 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku Údaje k produktu Obchodní oznaení: R3 - Negative control, 0.75 ml íslo výrobku: 7220C Použití látky / pípravku Laboratorní reagencie nebo její složka. Diagnostický veterinární prostedek in vitro nebo jeho složka. Identifikace výrobce/dovozce: 3, Boulevard Raymond Poincaré F Marnes-la-Coquette Tel.: +33 (0) Fax +33 (0) fds-msds.fr@bio-rad.com Obor poskytující informace: Zákaznická podpora. Nouzové telefonní íslo: Viz bod 16 2 Identifikace rizik Oznaení nebezpeí: Xi Dráždivý Nejzávažnjší nepíznivé úinky na zdraví lovka a životní prostedí pi používání látky/ pípravku Výrobek podléhá povinnému oznaování na základ výpotové metody "Všeobecné smrnice Evropského spoleenství pro zaazování pípravk" v posledním platném znní. R 43 Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. Klasifikaní systém: Klasifikace odpovídá aktuálním smrnicím ES, je však doplnna údaji z odborné literatury a firemními údaji. 3 Složení nebo informace o složkách Chemická charakteristika Popis: Pípravek s nebezpenými písadami. Výrobek obsahuje tyto nebezpené látky: ProClin 300 C, Xn, N; R 20/21/ /53 0,01-0,1% R-vta: 43 S-vta: Dodatená upozornní: Znní uvedených údaj o nebezpenosti látky je uvedeno v kapitole Pokyny pro první pomoc Pi nadýchání: Bohatý pívod erstvého vzduchu a pro jistotu vyhledat lékae. Pi bezvdomí uložit a pepravit ve stabilní poloze na boku. Pi styku s kží: Ihned omýt vodou a mýdlem a dobe opláchnout. Pi zasažení oí: Oi s otevenými víky nkolik minut vyplachovat proudem tekoucí vody. (pokraování na stran 2)

8 strana 2/5 Obchodní oznaení: R3 - Negative control, 0.75 ml Pi požití: Ihned vyhledat lékae. (pokraování strany 1) 5 Opatení pro zdolávání požáru Vhodná hasiva: CO2, hasící prášek nebo rozestikované vodní paprsky. Vtší ohn zdolat rozestikovanými vodními paprsky. Zvláštní ochranné prostedky pro hasie: Nejsou nutná žádná zvláštní opatení. 6 Opatení v pipad náhodného úniku Bezpenostní opatení pro ochranu osob: Nosit osobní ochranný odv. Používejte ochranné rukavice. Bezpenostní opatení pro ochranu životního prostedí: Nenechat proniknout do kanalizace/povrchových vod/podzemních vod. Doporuené metody istní a zneškodnní: Sebrat s materiály, vážícími kapaliny (písek, štrkový písek, pojidla kyselin, universální pojidla, piliny). Zajistit dostatené vtrání. 7 Zacházení a skladování Pokyny pro zacházení: Upozornní k bezpenému zacházení: Na pracovišti zabezpeit dobré vtrání a odsávání. Zamezit vytváení aerosol. Dodržujte správnou laboratorní praxi. Upozornní k ochran ped ohnm a explozí: Nejsou nutná žádná zvláštní opatení. Pokyny pro skladování: Požadavky na skladovací prostory a nádoby: Žádné zvláštní požadavky. Upozornní k hromadnému skladování: Není nutné. Další údaje k podmínkám skladování: Žádné 8 Omezování expozice / osobní ochranné prostedky Technická opatení: Žádné další údaje,viz bod 7. Kontrolní parametry: Produkt neobsahuje žádná relevantní množství látek, u kterých se musí kontrolovat hraniní hodnoty na pracovišti. Další upozornní: Jako podklad sloužily pi zhotovení platné listiny. Osobní ochranné prostedky: Všeobecná ochranná a hygienická opatení: Zašpinné, nasáknuté šaty ihned vysvléci. Ped pestávkami a po práci umýt ruce. Ochrana dýchacích orgán: Doporuuje se ochrana dýchacího ústrojí. (pokraování na stran 3)

9 strana 3/5 Obchodní oznaení: R3 - Negative control, 0.75 ml (pokraování strany 2) Pi krátkodobém nebo nízkém zatížení použít dýchací pístroj s filtrem, pi intenzívním nebo delším zatížení se musí použít dýchací pístroj nezávislý na okolním vzduchu. Ochrana rukou: Ochranné rukavice Materiál rukavic musí být nepropustný a odolný proti produktu / látce / smsi. Ochrana oí: Pi plnní se doporuují brýle 9 Fyzikální a chemické vlastnosti Všeobecné údaje Skupenství: Kapalná Barva: Bezbarvá Zápach (vn): Bez zápachu Zmna stavu Teplota (rozmezí teplot) tání: Není ureno. Teplota (rozmezí teplot) varu: Není urena. Bod vzplanutí: Nedá se použít. Samozápalnost: Produkt není samozápalný. Nebezpeí exploze: U produktu nehrozí nebezpeí exploze. Tenze par pi 20 C: 23 hpa Hustota: Není urena. Rozpustnost ve / smsitelnost s vod: Úpln mísitelná. Obsah edidel: Organická edidla: 0,0 % Voda: 96,4 % 10 Stálost a reaktivita Termický rozklad / Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat: Nedochází k rozkladu pi doporueném zpsobu použití. Nebezpené reakce: Žádné nebezpené rekce nejsou známy. Nebezpené produkty rozkladu: Nejsou známy žádné nebezpené produkty pi rozkladu. 11 Toxikologické informace Akutní toxicita: Primární dráždivé úinky: na kži: Žádné dráždivé úinky na zrak: Žádné dráždivé úinky Senzibilizace: Stykem s pokožkou je možné pecitlivlost. Doplující toxikologická upozornní: Produkt poukazuje, na základ výpot všeobecných zaaovacích smrnic ES pro pípravky v posledním platném znní následující nebezpeí: dráždivý (pokraování na stran 4)

10 strana 4/5 Obchodní oznaení: R3 - Negative control, 0.75 ml Senzibilizace Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. (pokraování strany 3) 12 Ekologické informace Všeobecná upozornní: Tída ohrožení vody 1 (Samozaazení):slabé ohrožení vody Nesmí se dostat nezedný nebo ve vtším množství do spodní vody, povodí nebo kanalizace. 13 Pokyny k likvidaci Produkt: Doporuení: Nesmí se odstraovat spolen s odpady z domácnosti. Nepipustit únik do kanalizace. Kontaminované obaly: Doporuení: Odstranní podle píslušných pedpis. 14 Informace pro pepravu Pozemní peprava ADR/RID (hranice pekraující): ADR/RID-GGVS/E tída: - Námoní peprava IMDG: IMDG-tída: - Látka zneišující moe: Ne Letecká peprava ICAO-TI a IATA-DGR: ICAO/IATA-tída: - 15 Informace o pedpisech Oznaení podle právních smrnic EHS: Produkt je zaazen a oznaen podle smrnic ES/naízení o nebezpených látkách. Poznávací písmeno a oznaení nebezpenosti produktu: Xi Dráždivý Nebezpené komponenty k etiketování: ProClin 300 R-vty: 43 Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. S-vty: 23 Nevdechujte plyny/dýmy/páry/aerosoly (píslušný výraz specifikuje výrobce). 24 Zamezte styku s kží. 37 Používejte vhodné ochranné rukavice. 60 Tento materiál a jeho obal musí být zneškodnny jako nebezpený odpad. (pokraování na stran 5)

11 strana 5/5 Obchodní oznaení: R3 - Negative control, 0.75 ml (pokraování strany 4) 16 Další informace Údaje se opírají o dnešní stav našich vdomostí, nepedstavují však záruku vlastností produktu a nevznikají tak žádné smluvní právní vztahy. Relevantní vty R 20/21/22 Zdraví škodlivý pi vdechování, styku s kží a pi požití. 33 Nebezpeí kumulativních úink. 34 Zpsobuje poleptání. 43 Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. 51/53 Toxický pro vodní organismy, mže vyvolat dlouhodobé nepíznivé úinky ve vodním prostedí. Obor, vydávající bezpenostní list: MSDS / FDS Administr. Marnes-la-Coquette, France Poradce: ECH REPUBLIC Nad ostrovem 1119/7 Prague Phone : Fax : Customer Support Phone : +33 (0)

12 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku Údaje k produktu Obchodní oznaení: R4 - positive control, 0.75 ml íslo výrobku: 7220D Použití látky / pípravku Laboratorní reagencie nebo její složka. Diagnostický veterinární prostedek in vitro nebo jeho složka. Identifikace výrobce/dovozce: 3, Boulevard Raymond Poincaré F Marnes-la-Coquette Tel.: +33 (0) Fax +33 (0) fds-msds.fr@bio-rad.com Obor poskytující informace: Zákaznická podpora. Nouzové telefonní íslo: Viz bod 16 2 Identifikace rizik Oznaení nebezpeí: Xi Dráždivý Nejzávažnjší nepíznivé úinky na zdraví lovka a životní prostedí pi používání látky/ pípravku Výrobek podléhá povinnému oznaování na základ výpotové metody "Všeobecné smrnice Evropského spoleenství pro zaazování pípravk" v posledním platném znní. R 43 Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. Klasifikaní systém: Klasifikace odpovídá aktuálním smrnicím ES, je však doplnna údaji z odborné literatury a firemními údaji. 3 Složení nebo informace o složkách Chemická charakteristika Popis: Pípravek s nebezpenými písadami. Výrobek obsahuje tyto nebezpené látky: ProClin 300 C, Xn, N; R 20/21/ /53 0,01-0,1% R-vta: 43 S-vta: Dodatená upozornní: Znní uvedených údaj o nebezpenosti látky je uvedeno v kapitole Pokyny pro první pomoc Pi nadýchání: Bohatý pívod erstvého vzduchu a pro jistotu vyhledat lékae. Pi bezvdomí uložit a pepravit ve stabilní poloze na boku. Pi styku s kží: Ihned omýt vodou a mýdlem a dobe opláchnout. Pi zasažení oí: Oi s otevenými víky nkolik minut vyplachovat proudem tekoucí vody. (pokraování na stran 2)

13 strana 2/5 Obchodní oznaení: R4 - positive control, 0.75 ml Pi požití: Ihned vyhledat lékae. (pokraování strany 1) 5 Opatení pro zdolávání požáru Vhodná hasiva: CO2, hasící prášek nebo rozestikované vodní paprsky. Vtší ohn zdolat rozestikovanými vodními paprsky. Zvláštní ochranné prostedky pro hasie: Nejsou nutná žádná zvláštní opatení. 6 Opatení v pipad náhodného úniku Bezpenostní opatení pro ochranu osob: Nosit osobní ochranný odv. Používejte ochranné rukavice. Bezpenostní opatení pro ochranu životního prostedí: Nenechat proniknout do kanalizace/povrchových vod/podzemních vod. Doporuené metody istní a zneškodnní: Sebrat s materiály, vážícími kapaliny (písek, štrkový písek, pojidla kyselin, universální pojidla, piliny). Zajistit dostatené vtrání. 7 Zacházení a skladování Pokyny pro zacházení: Upozornní k bezpenému zacházení: Na pracovišti zabezpeit dobré vtrání a odsávání. Zamezit vytváení aerosol. Dodržujte správnou laboratorní praxi. Upozornní k ochran ped ohnm a explozí: Nejsou nutná žádná zvláštní opatení. Pokyny pro skladování: Požadavky na skladovací prostory a nádoby: Žádné zvláštní požadavky. Upozornní k hromadnému skladování: Není nutné. Další údaje k podmínkám skladování: Žádné 8 Omezování expozice / osobní ochranné prostedky Technická opatení: Žádné další údaje,viz bod 7. Kontrolní parametry: Produkt neobsahuje žádná relevantní množství látek, u kterých se musí kontrolovat hraniní hodnoty na pracovišti. Další upozornní: Jako podklad sloužily pi zhotovení platné listiny. Osobní ochranné prostedky: Všeobecná ochranná a hygienická opatení: Zašpinné, nasáknuté šaty ihned vysvléci. Ped pestávkami a po práci umýt ruce. Ochrana dýchacích orgán: Pi krátkodobém nebo nízkém zatížení použít dýchací pístroj s filtrem, pi intenzívním nebo delším zatížení se musí použít dýchací pístroj nezávislý na okolním vzduchu. (pokraování na stran 3)

14 strana 3/5 Obchodní oznaení: R4 - positive control, 0.75 ml Ochrana rukou: Ochranné rukavice Materiál rukavic musí být nepropustný a odolný proti produktu / látce / smsi. Ochrana oí: Pi plnní se doporuují brýle (pokraování strany 2) 9 Fyzikální a chemické vlastnosti Všeobecné údaje Skupenství: Kapalná Barva: Svtležlutá Zápach (vn): Bez zápachu Zmna stavu Teplota (rozmezí teplot) tání: Není ureno. Teplota (rozmezí teplot) varu: Není urena. Bod vzplanutí: Nedá se použít. Samozápalnost: Produkt není samozápalný. Nebezpeí exploze: U produktu nehrozí nebezpeí exploze. Tenze par pi 20 C: 23 hpa Hustota: Není urena. Rozpustnost ve / smsitelnost s vod: Úpln mísitelná. Obsah edidel: Organická edidla: 0,0 % Voda: 87,1 % 10 Stálost a reaktivita Termický rozklad / Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat: Nedochází k rozkladu pi doporueném zpsobu použití. Nebezpené reakce: Žádné nebezpené rekce nejsou známy. Nebezpené produkty rozkladu: Nejsou známy žádné nebezpené produkty pi rozkladu. 11 Toxikologické informace Akutní toxicita: Primární dráždivé úinky: na kži: Žádné dráždivé úinky na zrak: Žádné dráždivé úinky Senzibilizace: Stykem s pokožkou je možné pecitlivlost. Doplující toxikologická upozornní: Produkt poukazuje, na základ výpot všeobecných zaaovacích smrnic ES pro pípravky v posledním platném znní následující nebezpeí: dráždivý (pokraování na stran 4)

15 strana 4/5 Obchodní oznaení: R4 - positive control, 0.75 ml Senzibilizace Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. (pokraování strany 3) 12 Ekologické informace Všeobecná upozornní: Tída ohrožení vody 1 (Samozaazení):slabé ohrožení vody Nesmí se dostat nezedný nebo ve vtším množství do spodní vody, povodí nebo kanalizace. 13 Pokyny k likvidaci Produkt: Doporuení: Nesmí se odstraovat spolen s odpady z domácnosti. Nepipustit únik do kanalizace. Kontaminované obaly: Doporuení: Odstranní podle píslušných pedpis. 14 Informace pro pepravu Pozemní peprava ADR/RID (hranice pekraující): ADR/RID-GGVS/E tída: - Námoní peprava IMDG: IMDG-tída: - Látka zneišující moe: Ne Letecká peprava ICAO-TI a IATA-DGR: ICAO/IATA-tída: - 15 Informace o pedpisech Oznaení podle právních smrnic EHS: Produkt je zaazen a oznaen podle smrnic ES/naízení o nebezpených látkách. Poznávací písmeno a oznaení nebezpenosti produktu: Xi Dráždivý Nebezpené komponenty k etiketování: ProClin 300 R-vty: 43 Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. S-vty: 23 Nevdechujte plyny/dýmy/páry/aerosoly (píslušný výraz specifikuje výrobce). 24 Zamezte styku s kží. 37 Používejte vhodné ochranné rukavice. 60 Tento materiál a jeho obal musí být zneškodnny jako nebezpený odpad. (pokraování na stran 5)

16 strana 5/5 Obchodní oznaení: R4 - positive control, 0.75 ml (pokraování strany 4) 16 Další informace Údaje se opírají o dnešní stav našich vdomostí, nepedstavují však záruku vlastností produktu a nevznikají tak žádné smluvní právní vztahy. Relevantní vty R 20/21/22 Zdraví škodlivý pi vdechování, styku s kží a pi požití. 33 Nebezpeí kumulativních úink. 34 Zpsobuje poleptání. 43 Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. 51/53 Toxický pro vodní organismy, mže vyvolat dlouhodobé nepíznivé úinky ve vodním prostedí. Obor, vydávající bezpenostní list: MSDS / FDS Administr. Marnes-la-Coquette, France Poradce: ECH REPUBLIC Nad ostrovem 1119/7 Prague Phone : Fax : Customer Support Phone : +33 (0)

17 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku Údaje k produktu Obchodní oznaení: R7 - Latex beads, 2.5 ml íslo výrobku: 7220E Použití látky / pípravku Laboratorní reagencie nebo její složka. Diagnostický veterinární prostedek in vitro nebo jeho složka. Identifikace výrobce/dovozce: 3, Boulevard Raymond Poincaré F Marnes-la-Coquette Tel.: +33 (0) Fax +33 (0) fds-msds.fr@bio-rad.com Obor poskytující informace: Zákaznická podpora. Nouzové telefonní íslo: Viz bod 16 2 Identifikace rizik Oznaení nebezpeí: Xi Dráždivý Nejzávažnjší nepíznivé úinky na zdraví lovka a životní prostedí pi používání látky/ pípravku Výrobek podléhá povinnému oznaování na základ výpotové metody "Všeobecné smrnice Evropského spoleenství pro zaazování pípravk" v posledním platném znní. R 43 Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. Klasifikaní systém: Klasifikace odpovídá aktuálním smrnicím ES, je však doplnna údaji z odborné literatury a firemními údaji. 3 Složení nebo informace o složkách Chemická charakteristika Popis: Pípravek s nebezpenými písadami. Výrobek obsahuje tyto nebezpené látky: ProClin 300 C, Xn, N; R 20/21/ /53 0,01-0,1% R-vta: 43 S-vta: Dodatená upozornní: Znní uvedených údaj o nebezpenosti látky je uvedeno v kapitole Pokyny pro první pomoc Pi nadýchání: Bohatý pívod erstvého vzduchu a pro jistotu vyhledat lékae. Pi bezvdomí uložit a pepravit ve stabilní poloze na boku. Pi styku s kží: Ihned omýt vodou a mýdlem a dobe opláchnout. Pi zasažení oí: Oi s otevenými víky nkolik minut vyplachovat proudem tekoucí vody. (pokraování na stran 2)

18 strana 2/5 Obchodní oznaení: R7 - Latex beads, 2.5 ml Pi požití: Ihned vyhledat lékae. (pokraování strany 1) 5 Opatení pro zdolávání požáru Vhodná hasiva: CO2, hasící prášek nebo rozestikované vodní paprsky. Vtší ohn zdolat rozestikovanými vodními paprsky. Zvláštní ochranné prostedky pro hasie: Nejsou nutná žádná zvláštní opatení. 6 Opatení v pipad náhodného úniku Bezpenostní opatení pro ochranu osob: Nosit osobní ochranný odv. Používejte ochranné rukavice. Bezpenostní opatení pro ochranu životního prostedí: Nenechat proniknout do kanalizace/povrchových vod/podzemních vod. Doporuené metody istní a zneškodnní: Sebrat s materiály, vážícími kapaliny (písek, štrkový písek, pojidla kyselin, universální pojidla, piliny). Zajistit dostatené vtrání. 7 Zacházení a skladování Pokyny pro zacházení: Upozornní k bezpenému zacházení: Na pracovišti zabezpeit dobré vtrání a odsávání. Zamezit vytváení aerosol. Dodržujte správnou laboratorní praxi. Upozornní k ochran ped ohnm a explozí: Nejsou nutná žádná zvláštní opatení. Pokyny pro skladování: Požadavky na skladovací prostory a nádoby: Žádné zvláštní požadavky. Upozornní k hromadnému skladování: Není nutné. Další údaje k podmínkám skladování: Žádné 8 Omezování expozice / osobní ochranné prostedky Technická opatení: Žádné další údaje,viz bod 7. Kontrolní parametry: Produkt neobsahuje žádná relevantní množství látek, u kterých se musí kontrolovat hraniní hodnoty na pracovišti. Další upozornní: Jako podklad sloužily pi zhotovení platné listiny. Osobní ochranné prostedky: Všeobecná ochranná a hygienická opatení: Zašpinné, nasáknuté šaty ihned vysvléci. Ped pestávkami a po práci umýt ruce. Ochrana dýchacích orgán: Pi krátkodobém nebo nízkém zatížení použít dýchací pístroj s filtrem, pi intenzívním nebo delším zatížení se musí použít dýchací pístroj nezávislý na okolním vzduchu. (pokraování na stran 3)

19 strana 3/5 Obchodní oznaení: R7 - Latex beads, 2.5 ml Ochrana rukou: Ochranné rukavice Materiál rukavic musí být nepropustný a odolný proti produktu / látce / smsi. Ochrana oí: Pi plnní se doporuují brýle (pokraování strany 2) 9 Fyzikální a chemické vlastnosti Všeobecné údaje Skupenství: Kapalná Barva: Modrá Zápach (vn): Bez zápachu Zmna stavu Teplota (rozmezí teplot) tání: Není ureno. Teplota (rozmezí teplot) varu: Není urena. Bod vzplanutí: Nedá se použít. Samozápalnost: Produkt není samozápalný. Nebezpeí exploze: U produktu nehrozí nebezpeí exploze. Tenze par pi 20 C: 23 hpa Hustota: Není urena. Rozpustnost ve / smsitelnost s vod: Úpln mísitelná. Obsah edidel: Organická edidla: 0,0 % Voda: 96,2 % 10 Stálost a reaktivita Termický rozklad / Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat: Nedochází k rozkladu pi doporueném zpsobu použití. Nebezpené reakce: Žádné nebezpené rekce nejsou známy. Nebezpené produkty rozkladu: Nejsou známy žádné nebezpené produkty pi rozkladu. 11 Toxikologické informace Akutní toxicita: Primární dráždivé úinky: na kži: Žádné dráždivé úinky na zrak: Žádné dráždivé úinky Senzibilizace: Stykem s pokožkou je možné pecitlivlost. Doplující toxikologická upozornní: Produkt poukazuje, na základ výpot všeobecných zaaovacích smrnic ES pro pípravky v posledním platném znní následující nebezpeí: dráždivý (pokraování na stran 4)

20 strana 4/5 Obchodní oznaení: R7 - Latex beads, 2.5 ml Senzibilizace Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. (pokraování strany 3) 12 Ekologické informace Všeobecná upozornní: Tída ohrožení vody 1 (Samozaazení):slabé ohrožení vody Nesmí se dostat nezedný nebo ve vtším množství do spodní vody, povodí nebo kanalizace. 13 Pokyny k likvidaci Produkt: Doporuení: Nesmí se odstraovat spolen s odpady z domácnosti. Nepipustit únik do kanalizace. Kontaminované obaly: Doporuení: Odstranní podle píslušných pedpis. 14 Informace pro pepravu Pozemní peprava ADR/RID (hranice pekraující): ADR/RID-GGVS/E tída: - Námoní peprava IMDG: IMDG-tída: - Látka zneišující moe: Ne Letecká peprava ICAO-TI a IATA-DGR: ICAO/IATA-tída: - 15 Informace o pedpisech Oznaení podle právních smrnic EHS: Produkt je zaazen a oznaen podle smrnic ES/naízení o nebezpených látkách. Poznávací písmeno a oznaení nebezpenosti produktu: Xi Dráždivý Nebezpené komponenty k etiketování: ProClin 300 R-vty: 43 Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. S-vty: 23 Nevdechujte plyny/dýmy/páry/aerosoly (píslušný výraz specifikuje výrobce). 24 Zamezte styku s kží. 37 Používejte vhodné ochranné rukavice. 60 Tento materiál a jeho obal musí být zneškodnny jako nebezpený odpad. (pokraování na stran 5)

21 strana 5/5 Obchodní oznaení: R7 - Latex beads, 2.5 ml (pokraování strany 4) 16 Další informace Údaje se opírají o dnešní stav našich vdomostí, nepedstavují však záruku vlastností produktu a nevznikají tak žádné smluvní právní vztahy. Relevantní vty R 20/21/22 Zdraví škodlivý pi vdechování, styku s kží a pi požití. 33 Nebezpeí kumulativních úink. 34 Zpsobuje poleptání. 43 Mže vyvolat senzibilizaci pi styku s kží. 51/53 Toxický pro vodní organismy, mže vyvolat dlouhodobé nepíznivé úinky ve vodním prostedí. Obor, vydávající bezpenostní list: MSDS / FDS Administr. Marnes-la-Coquette, France Poradce: ECH REPUBLIC Nad ostrovem 1119/7 Prague Phone : Fax : Customer Support Phone : +33 (0)

22 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku Údaje k produktu Obchodní oznaení: PEPSIN, 300g íslo výrobku: 7220L íslo CAS: Registraní íslo Použití látky / pípravku Laboratorní reagencie nebo její složka. Diagnostický veterinární prostedek in vitro nebo jeho složka. Identifikace výrobce/dovozce: 3, Boulevard Raymond Poincaré F Marnes-la-Coquette Tel.: +33 (0) Fax +33 (0) fds-msds.fr@bio-rad.com Obor poskytující informace: Zákaznická podpora. Nouzové telefonní íslo: Viz bod 16 2 Identifikace rizik Oznaení nebezpeí: Xn Zdraví škodlivý Nejzávažnjší nepíznivé úinky na zdraví lovka a životní prostedí pi používání látky/ pípravku R 36/37/38 Dráždí oi, dýchací orgány a kži. R 42 Mže vyvolat senzibilizaci pi vdechování. 3 Složení nebo informace o složkách Chemická charakteristika: íslo CAS: pepsin A Identifikaní íslo(ísla) íslo ES (EINECS): ES-íslo: R-vta: 36/37/38-42 S-vta: Pokyny pro první pomoc Pi nadýchání: Pi bezvdomí uložit a pepravit ve stabilní poloze na boku. Pi styku s kží: Ihned omýt vodou a mýdlem a dobe opláchnout. Pi zasažení oí: Oi s otevenými víky vyplachovat po více minut proudem tekoucí vody. Pi petrvávajících potížích se poradit s lékaem. Pi požití: Ihned vyhledat lékae. (pokraování na stran 2)

23 strana 2/5 Obchodní oznaení: PEPSIN, 300g (pokraování strany 1) 5 Opatení pro zdolávání požáru Vhodná hasiva: CO2, hasící prášek nebo rozestikované vodní paprsky. Vtší ohn zdolat rozestikovanými vodními paprsky. Zvláštní ochranné prostedky pro hasie: Nejsou nutná žádná zvláštní opatení. 6 Opatení v pipad náhodného úniku Bezpenostní opatení pro ochranu osob: Nosit osobní ochranný odv. Bezpenostní opatení pro ochranu životního prostedí: Nenechat vniknout do kanalizace nebo do vodního toku. Doporuené metody istní a zneškodnní: Sebrat s materiály, vážícími kapaliny (písek, štrkový písek, pojidla kyselin, universální pojidla, piliny). Kontaminovaný materiál odstranit jako odpad podle bodu 13. Zajistit dostatené vtrání. 7 Zacházení a skladování Pokyny pro zacházení: Upozornní k bezpenému zacházení: Na pracovišti zabezpeit dobré vtrání a odsávání. Dodržujte správnou laboratorní praxi. Upozornní k ochran ped ohnm a explozí: Nejsou nutná žádná zvláštní opatení. Pokyny pro skladování: Požadavky na skladovací prostory a nádoby: Žádné zvláštní požadavky. Upozornní k hromadnému skladování: Není nutné. Další údaje k podmínkám skladování: Nádrž držet neprodyšn uzavenou. 8 Omezování expozice / osobní ochranné prostedky Technická opatení: Žádné další údaje,viz bod 7. Kontrolní parametry: Odpadá Další upozornní: Jako podklad sloužily pi zhotovení platné listiny. Osobní ochranné prostedky: Všeobecná ochranná a hygienická opatení: Zdržovat od potravin, nápoj a krmiv. Zašpinné, nasáknuté šaty ihned vysvléci. Ped pestávkami a po práci umýt ruce. Zamezit styku s pokožkou a zrakem. Ochrana dýchacích orgán: Pi krátkodobém nebo nízkém zatížení použít dýchací pístroj s filtrem, pi intenzívním nebo delším zatížení se musí použít dýchací pístroj nezávislý na okolním vzduchu. Ochrana rukou: Ochranné rukavice Materiál rukavic musí být nepropustný a odolný proti produktu / látce / smsi. (pokraování na stran 3)

24 strana 3/5 Obchodní oznaení: PEPSIN, 300g (pokraování strany 2) Materiál rukavic Správný výbr rukavic nezávisí jen na materiálu, ale také na dalších kriteriích, která se liší podle výrobce. Ochrana oí: Uzavené ochranné brýle 9 Fyzikální a chemické vlastnosti Všeobecné údaje Skupenství: Kapalná Barva: Žlutá Zápach (vn): Není charakteristický. Zmna stavu Teplota (rozmezí teplot) tání: Není ureno. Teplota (rozmezí teplot) varu: Není urena. Bod vzplanutí: Nedá se použít. Nebezpeí exploze: U produktu nehrozí nebezpeí exploze. Hustota pi 20 C: 0,62 g/cm 3 Rozpustnost ve / smsitelnost s vod: Úpln mísitelná. Organická edidla: 0,0 % 10 Stálost a reaktivita Termický rozklad / Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat: Nedochází k rozkladu pi doporueném zpsobu použití. Nebezpené reakce: Žádné nebezpené rekce nejsou známy. Nebezpené produkty rozkladu: Nejsou známy žádné nebezpené produkty pi rozkladu. 11 Toxikologické informace Akutní toxicita: Primární dráždivé úinky: na kži: Dráždí kži a sliznice. na zrak: Dráždivé úinky Senzibilizace: Vdechnutím je možná senzibilizace. Senzibilizace Mže vyvolat senzibilizaci pi vdechování. 12 Ekologické informace Všeobecná upozornní: Všeobecn neohrožuje vodu (pokraování na stran 4)

25 strana 4/5 Obchodní oznaení: PEPSIN, 300g (pokraování strany 3) 13 Pokyny k likvidaci Produkt: Doporuení: Nesmí se odstraovat spolen s odpady z domácnosti. Nepipustit únik do kanalizace. Kontaminované obaly: Doporuení: Odstranní podle píslušných pedpis. 14 Informace pro pepravu Pozemní peprava ADR/RID (hranice pekraující): ADR/RID-GGVS/E tída: - Námoní peprava IMDG: IMDG-tída: - Látka zneišující moe: Ne Letecká peprava ICAO-TI a IATA-DGR: ICAO/IATA-tída: - 15 Informace o pedpisech Oznaení podle právních smrnic EHS: Produkt je zaazen a oznaen podle smrnic ES/naízení o nebezpených látkách. Poznávací písmeno a oznaení nebezpenosti produktu: Xn Zdraví škodlivý R-vty: 36/37/38 Dráždí oi, dýchací orgány a kži. 42 Mže vyvolat senzibilizaci pi vdechování. S-vty: 2 Uchovávejte mimo dosah dtí. 22 Nevdechujte prach. 24 Zamezte styku s kží. 26 Pi zasažení oí okamžit dkladn vypláchnte vodou a vyhledejte lékaskou pomoc. Národní pedpisy: Tída podíl v % I 100,0 16 Další informace Údaje se opírají o dnešní stav našich vdomostí, nepedstavují však záruku vlastností produktu a nevznikají tak žádné smluvní právní vztahy. Obor, vydávající bezpenostní list: MSDS / FDS Administr. Marnes-la-Coquette, France (pokraování na stran 5)

26 strana 5/5 Obchodní oznaení: PEPSIN, 300g Poradce: ECH REPUBLIC Nad ostrovem 1119/7 Prague Phone : Fax : Customer Support Phone : +33 (0) (pokraování strany 4)

KIT COMPONENTS. Product name: Pastorex Toxo (100 tests) Product code: 72724

KIT COMPONENTS. Product name: Pastorex Toxo (100 tests) Product code: 72724 26.10.2010 KIT COMPONENTS Product name: Pastorex Toxo (100 tests) Product code: 72724 Article number Description Quantity Symbols 7714A Latex (1.6 ml) 1 Xi 7714B Serum Contrôle Négatif (0.4 ml) 1 Xi 7714C

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 356-4935 Použití látky / přípravku Laboratorní reagencie nebo její složka. Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 356-4754 Použití látky / přípravku Reagencie pro in vitro diagnostiku (kultivační půda). Identifikace

Více

26.10.2010 KIT COMPONENTS. Product name: Immuno Test (Pi), 10 Tests Product code: 354-8120

26.10.2010 KIT COMPONENTS. Product name: Immuno Test (Pi), 10 Tests Product code: 354-8120 26.10.2010 KIT COMPONENTS Product name: Immuno Test (Pi), 10 Tests Product code: 354-8120 Article number Description Quantity Symbols 4811A R1 - Loading strips x 10 1-4811B R2-20 x Conc. Wash Solution,

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný prípravek pro dentální techniku Identifikace výrobce/dovozce: GC EUROPE N.V.

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro dentální techniku Identifikace výrobce/dovozce: GC EUROPE N.V.

Více

Bezpečnostní datový list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní datový list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo artiklu: C5BL5 Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro výrobu zubních náhrad Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Rychlý odstraňovač mastných a olejových nečistot Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/4 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Obchodní označení: ARDEX NA Latex Číslo výrobku: 4645 Použití látky / přípravku Těsnicí prostředek Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Nivelační hmota Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce: UZIN UTZ AG Dieselstrasse 3

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 228, 228X Číslo ES (EINECS): 268-338-3 Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta pro laboratorní

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 367, 368, 369, 368X Číslo ES (EINECS): 268-338-3 Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro dentální techniku Identifikace výrobce/dovozce: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Více

BEZPENOSTNÍ LIST REMAFLUID DSP30

BEZPENOSTNÍ LIST REMAFLUID DSP30 1. IDENTIFIKACE PÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Obchodní název pípravku: 1.2 Použití pípravku: rozpouštdlo tuk 1.2 Identifikace výrobce a distributora: Výrobce: MMCC, Z.I.la Massane, F-13210 Sint Remy de Provence

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Parketový základní nátěr 1-K na bázi rozpouštědel Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 00168 Číslo CAS: 7732-18-5 Číslo ES (EINECS): 231-791-2 Použití látky / přípravku Reagens nebo

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Nátěrový prostředek Identifikace výrobce/ dovozce: výrobce Název nebo obchodní jméno,

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 641, 642, 640X Číslo ES (EINECS): 268-338-3 Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta pro

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: SK 10160 Číslo CAS: 74742-48-9 Číslo ES (EINECS): 265-150-3 Použití látky / přípravkučisticí

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 544, 545, 546, 545X Číslo CAS: 7732-18-5 Číslo ES (EINECS): 231-791-2 Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS DR strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Obchodní označení: GC Fuji BOND LC Liquid Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro dentální techniku

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 12096/5 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

strana 1/5 Bezpečnostní list podle zák. č. 356/2003 Sb. v souč. platném znění a vyhlášky č. 231/2004 Sb. v souč. platném znění

strana 1/5 Bezpečnostní list podle zák. č. 356/2003 Sb. v souč. platném znění a vyhlášky č. 231/2004 Sb. v souč. platném znění strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 1117 Použití látky / přípravku Přípravek pro leštění a konzervaci ušlechtilých ocelí. Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Lepidlo na obkládačky Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce: UZIN Polska Produkty Budowlane

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 355-5313 Použití látky / přípravku Laboratorní reagencie nebo její složka. Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Inhibitory koroze Identifikace výrobce/dovozce: MetPro, sro Hajní 1376 198 00 Praha 9 - Kyje Hutě

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 370, 371, 372, 373, 370X Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta pro laboratorní zkoušky

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Údaje o výrobku: Obchodní název pípravku: Použití látky/pípravku: Hasicí sprej pro hašení malých požár tídy A a B, vetn požár elektrických zaízení

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 397, 398, 395x Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta pro laboratorní zkoušky prováděné

Více

Datum vydání: Revize:

Datum vydání: Revize: strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: IN051 Použití látky / přípravku Produkty Intumex se využívají v oblasti protipožárního těsnění

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Nivelační hmota Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce: UZIN UTZ AG Dieselstrasse 3 D-89079

Více

Bezpečnostní list. 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. 2 Identifikace nebezpečnosti. podle 1907/2006/ES, Článek 31.

Bezpečnostní list. 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. 2 Identifikace nebezpečnosti. podle 1907/2006/ES, Článek 31. strana 1/5 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 100176 113169 Číslo CAS: 1302-78-9 Číslo ES (EINECS): 215-108-5 Číslo CAS: 1302-78-9 Číslo ES (EINECS):

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravkučisticí přípravek Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce: UZIN UTZ AG Dieselstrasse 3

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku: Čisticí přípravek Identifikace výrobce / dovozce: Dr. Becher GmbH Tel.: +49/(0)5137/9901-0

Více

Datum vydání: 15.7.2002 Revize: 01/2006 MENNO FLORADES

Datum vydání: 15.7.2002 Revize: 01/2006 MENNO FLORADES Bezpenostní list Datum vydání: 15.7.2002 Revize: 01/2006 Název pípravku : MENNO FLORADES 1.Identifikace pípravku a výrobce 1.1. obchodní název pípravku: MENNO FLORADES íslo CAS: 71-23-8 67-63-0 65-85-0

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 13514/2 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

strana 1/5 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: Revize:

strana 1/5 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: Revize: strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 499191, 499603, 600078, 600160, 600177, 600269, 600276, 784866, 80400, 80694, 80707, 620155900000

Více

BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: Sunagreen

BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: Sunagreen BEZPENOSTNÍ LIST strana 1 z 6 BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: Sunagreen Další názvy látky: 1.2 Použití látky nebo pípravku 1.3 Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 356-4075 Číslo CAS: 7782-82-3 Registrační číslo 231-966-3 Použití látky / přípravku Aditivum Identifikace

Více

Datum vydání: 25.12.2008 Revize: 20.12.2006

Datum vydání: 25.12.2008 Revize: 20.12.2006 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: IN 006 Použití látky / přípravku Produkty Intumex se využívají v oblasti protipožárního těsnění

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 7259/1 Číslo CAS: 7778-18-9 Číslo ES: 231-900-3 Číslo CAS: 7778-18-9 Číslo ES (EINECS): 231-900-3

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku 2-složkové epoxidové lepidlo, složka A Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce: UZIN

Více

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb ) Datum vydání: Strana: 1 ze 6 Datum revize:

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb ) Datum vydání: Strana: 1 ze 6 Datum revize: Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU, VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název Suché omítkové a maltové smsi na bázi cementu, dle SN 72 2430 1-5

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Epoxidové lepidlo

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Obchodní označení: Liquichek Urinalysis Control, Level 1 Číslo výrobku: 436 Použití látky / přípravku Reagens

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Těsnění 1.3 Podrobné

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 591, 592, 593, 594, 595, 596, 590X, 595X Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta pro

Více

strana 1/5 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 01.12.

strana 1/5 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 01.12. strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 803871 Číslo CAS: 64771-72-8 Registrační číslo 265-233-4 Číslo ES (EINECS): 265-233-4 Použití

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006 & 1272/2008

Bezpečnostní list podle 1907/2006 & 1272/2008 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný prípravek pro dentální techniku Identifikace výrobce/dovozce: GC EUROPE N.V.

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Údaje k produktu Číslo výrobku: 017127 Použití látky / přípravku Mazací tuk Identifikace výrobce/dovozce: KLÜBER LUBRICATION MÜNCHEN

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Prostředek pro úpravu vody Identifikace výrobce/dovozce: MetPro, sro Hajní 1376 198

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 740, 740X Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta pro laboratorní zkoušky prováděné metodou

Více

Datum vydání: Datum revize: Quality- and Environmentalmanagementcenter)

Datum vydání: Datum revize: Quality- and Environmentalmanagementcenter) 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Udaje k produktu Obchodní označení: Körapop 225 Číslo artiklu: R038043-00 Použití látky / přípravku těsnicí látka Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku 1-komponentní olejový/ pryskyřičný vrchní parketový lak na bázi rozpouštědel Identifikace

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3663B

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3663B Datum vydání: 4.10.2007 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace pípravku Chemický název: Obchodní název: Použití: Složka pro polyurethany 1.2 Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 9347/6 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3663A

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3663A Datum vydání: 4.10.2007 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace pípravku Chemický název: Obchodní název: Použití: Složka pro polyurethany 1.2 Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 12600/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky /

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 359, 364, 365, 366, 359X, 365X Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta pro laboratorní

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 146, 147, 148, 149, 145, 145X, 149X Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta pro laboratorní

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: xxxx7993 Použití látky / přípravku Lepidlo Dle obchodního názvu/specifikace produktu Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 12132/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravkučisticí

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3652B

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3652B Datum vydání: 1.10.2007 Strana 1 z 5-1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace pípravku Chemický název: Polymerní izokyanáty (MDI) Obchodní název: Použití: Složka pro

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 5206/5 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 7706/1 Číslo ES: 238-878-4 Číslo ES (EINECS): 238-878-4 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 14443/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 10634/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 14494/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) strana 1/5 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Těsnicí prostředek Podrobné

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Ošetřovací prostředek na linoleum Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce: RZ Chemie GmbH

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: C-310-5, C-315-5, 313X, 320X Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta pro laboratorní

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Polyuretanová

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 14367/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Pomocný přípravek Podrobné

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 27166/8 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. Datum vydání: Strana: 1 Datum revize: VELVET. Wilton Centre MIDDLESBROUGH Cleveland TS90 8JE UK.

BEZPENOSTNÍ LIST. Datum vydání: Strana: 1 Datum revize: VELVET. Wilton Centre MIDDLESBROUGH Cleveland TS90 8JE UK. Datum vydání: 1.2.1993 Strana: 1 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1.Chemický název látky/obchodní název pípravku: íslo CAS: íslo ES (EINECS): Další názvy látky 1.2. Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Ochranné prostředky proti korozi Identifikace výrobce/dovozce: MetPro, sro Hajní 1376

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 10651/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky

Více

Fagron Bezpečnostní list

Fagron Bezpečnostní list strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 104087 101599 Použití látky / přípravku Přísada do kosmetických nebo farmaceutických preparátů

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 3578136 78136 7814V Číslo CAS: 65997-17-3 Číslo ES (EINECS): 266-046-0 1.2 Příslušná určená použití

Více

Bezpenostní list podle 1907/2006/ES, lánek 31

Bezpenostní list podle 1907/2006/ES, lánek 31 strana 1/5 * ODDÍL 1: Identifikace látky/smsi a spolenosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku íslo výrobku: PE11148 1.2 Píslušná urená použití látky nebo smsi a nedoporuená použití Oblast použití SU4 Výroba

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3652A

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: Strana 1 z 5 Datum revize: Název výrobku: Alchemix PU 3652A Datum vydání: 1.10.2007 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace pípravku Chemický název: Alkoxylovaný amin Obchodní název: Použití: Složka pro polyurethany

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Těsnění 1.3 Podrobné

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 8952/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky /

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 1674467 Použití látky / přípravku Čisticí přípravek Výrobce/dovozce Atotech, a.s. Dvorská 9, 466

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 3. 3. 2006 Strana: 1/6 Datum revize: Název výrobku: SCHÖNOX XR íslo výrobku: 2.91 1. Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS strana 1/5 * 1 Označení látky, přípravy a firmy Údaje k produktu Číslo artiklu: 1869000 Použití látky / přípravku Ředidlo Identifikace výrobce/dovozce: henelit -, spol.s.r.o Vypusta 626-76311 ZLIN 11 Tel/Fax

Více

KIT COMPONENTS

KIT COMPONENTS Bio-Rad 31.07.2015 KIT COMPONENTS Product name: Genie III HIV-1/HIV-2, 50 Tests Product code: 72328 Article number Description Quantity Symbols 1.850 Genie III HIV-1/HIV-2 Test Device 50 1.851 Genie III

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Stěrková hmota 1.3

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Bezpečnostní list Strana: 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Efka 8630 Použití: průmyslové chemikálie Výrobce: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY Kontaktní adresa: BASF spol.

Více

Listina jištěných dat podle 1907/2006/ES, Článek 31

Listina jištěných dat podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Udaje k produktu Číslo artiklu: 02270 Použití látky / přípravku Identifikace výrobce/dovozce: RIWAX - CHEMIE AG Industrie West

Více

Bezpečnostní datový list. podle 1907/2006/ES, Článek 31. Datum tisku: Revize:

Bezpečnostní datový list. podle 1907/2006/ES, Článek 31. Datum tisku: Revize: strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro výrobu zubních náhrad Identifikace výrobce/dovozce: Heraeus

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Základní nátěrová

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 15858/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 230, 230X Číslo ES (EINECS): 268-338-3 Použití látky / přípravku Reagens nebo komponenta pro laboratorní

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 12593/2 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Lepidlo Identifikace výrobce/dovozce: UHU GmbH & Co.KG Herrmannstraße 7 D-77815 Bühl

Více

Bezpečnostní datový list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní datový list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo artiklu: ECPN Číslo CAS: 75-28-5 Číslo ES (EINECS): 200-857-2 Použití látky / přípravku Pomocný přípravek

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Rozpouštědlový roztok spárovacího tmelu pro parketové podlahy Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) strana 1/6 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Oblast použití SU11 Výroba pryžových výrobků

Více