DOHODA O VYTVOŘENÍ SPOLEČNÉHO ŠKOLSKÉHO OBVODU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DOHODA O VYTVOŘENÍ SPOLEČNÉHO ŠKOLSKÉHO OBVODU"

Transkript

1 Příloha č. 1 DOHODA O VYTVOŘENÍ SPOLEČNÉHO ŠKOLSKÉHO OBVODU uzavřená v souladu s ust. 178 a násl. zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění (dále jen školský zákon ) a v souladu s částí pátou zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platné znění (dále jen správní řád ) Smluvní strany: 1. statutární město Pardubice sídlo: Pernštýnské náměstí 1, Pardubice, IČ: zastoupené: Ing. Martinem Charvátem, primátorem města bankovní spojení: Komerční banka, a.s., pobočka Pardubice číslo účtu: /0100 (dále jen město Pardubice ) a 2. obec Spojil sídlo: obecní úřad Spojil, Na Okrajích č.p.100 IČ: zastoupená: Janem Křivkou, starostou obce bankovní spojení: ČS.a.s. Pardubice číslo účtu: /0800 (dále jen obec Spojil ) uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto dohodu o vytvoření společného školského obvodu spádové základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Pardubice-Dubina, Erno Košťála 870, IČ: se sídlem Pardubice-Studánka, Erno Košťála 870, Pardubice I. Úvodní ustanovení 1. V souladu s ust. 178 školského zákona je obec povinna zajistit podmínky pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu na jejím území, v případě cizince s místem pobytu. Za tímto účelem je obec povinna buď zřídit základní školu, nebo zajistit plnění povinné školní docházky v základní škole zřizované jinou obcí nebo svazkem obcí. 2. Vzhledem k tomu, že obec Spojil základní školu nezřídila, dohodly se smluvní strany na tom, že za účelem zajištění podmínek pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Spojil vytvoří v souladu s ust. 178 odst. 2 školského zákona společný školský obvod.

2 II. Předmět smlouvy 1. Smluvní strany se dohodly na vymezení společného školského obvodu základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Pardubice-Dubina, Erno Košťála 870, IČ: , se sídlem Pardubice- Studánka, Erno Košťála 870, Pardubice, jejímž zřizovatelem je město Pardubice (dále jen Základní škola Pardubice-Dubina, Erno Košťála 870 ). 2. Společný školský obvod Základní školy Pardubice-Dubina, Erno Košťála 870, je tvořen částí území statutárního města Pardubice, které tvoří část území městského obvodu Pardubice I na západě ohraničené pravým břehem řeky Chrudimky a na severu ohraničené levým břehem řeky Labe, dále celé území městského obvodu Pardubice III, území městského obvodu Pardubice IV a území městského obvodu Pardubice VIII, a celým územím obce Spojil. 3. Dojde-li dle školského zákona k dohodě několika obcí o vytvoření společného školského obvodu základní školy zřizované některou z těchto obcí, stanoví každá z dotčených obcí obecně závaznou vyhláškou příslušnou část školského obvodu. Smluvní strany proto berou na vědomí, že vymezení školského obvodu dle předchozích odstavců tohoto článku dohody je podmíněno vydáním obecně závazné vyhlášky města Pardubice a obce Spojil, v níž bude společný školský obvod stanoven. Společný školský obvod vznikne dnem nabytím účinnosti obou přijatých obecně závazných vyhlášek. 4. Smluvní strany berou na vědomí, že vymezení školského obvodu dle předchozích odstavců tohoto článku dohody je podmíněno vydáním obecně závazné vyhlášky města Pardubice a obce Spojil, v níž každá z obou smluvních stran vymezí vždy příslušnou část stanoveného společného školského obvodu. Společný školský obvod vznikne nabytím účinnosti obou přijatých obecně závazných vyhlášek. III. Finanční vyrovnání 1. Smluvní strany se dohodly, že obec Spojil je povinna hradit městu Pardubice jakožto zřizovateli Základní školy Pardubice-Dubina, Erno Košťála 870, na každé dítě s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Spojil, které bude plnit povinnou školní docházku na kterékoliv základní škole zřizované městem Pardubice finanční příspěvek. 2. Výše finančního příspěvku představuje výši neinvestičních výdajů připadajících na jednoho žáka a souvisejících s provozem Základní školy Pardubice-Dubina, Erno Košťála 870. Neinvestiční výdaje zahrnují výdaje na údržbu a opravy, materiální výdaje, náklady na služby a plnění nevýrobní povahy, mzdové prostředky a ostatní výplaty fyzickým osobám, které nejsou poskytovány ze státního rozpočtu. Uhrazený finanční příspěvek bude městem Pardubice použit k úhradě neinvestičních výdajů vždy té základní školy zřizované městem Pardubice, v níž příslušné dítě s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Spojil, plní povinnou školní docházku.

3 3. V souladu s předchozím odstavcem je na základě dohody smluvních stran finanční příspěvek stanoven částkou 2.475,- Kč (slovy: dvatisícečtyřistasedmdesátpětkorunčeských)/žák/školní rok. 4. Obec Spojil uhradí městu Pardubice finanční příspěvek v celkové výši odpovídající počtu dětí s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Spojil zapsaných k povinné školní docházce v ročníku v základních školách zřizovaných městem Pardubice vždy k příslušného školního roku. 5. Informaci o přesném počtu dotčených dětí a v souvislosti s tím rovněž údaj o celkové výši úhrady sdělí obci Spojil město Pardubice na základě podkladů obdržených ze základních škol zřizovaných městem Pardubice. 6. Smluvní strany se dohodly, že finanční příspěvek dle předchozích odstavců tohoto článku dohody bude obec Spojil hradit na účet města Pardubice č /0100 za příslušný školní rok, se splatností nejpozději do příslušného školního roku. IV. Doba trvání smluvního vtahu 1. Tato dohoda se uzavírá na dobu neurčitou s účinností od Tato dohoda může být ukončena vzájemnou písemnou dohodou obou smluvních stran uzavřenou na základě návrhu jedné ze smluvních stran na zrušení dohody dle ust. 167 odst. 1 písm. a) správního řádu. 3. Tato dohoda může být ukončena rovněž na základě návrhu jedné ze smluvních stran o zrušení dohody z důvodů uvedených v ust. 167 odst. 1 písm. b) e) správního řádu (změna poměrů, rozpor s právními předpisy, ochrana veřejného zájmu a nové skutečnosti). 4. Každá smluvní strana může dohodu rovněž vypovědět písemnou výpovědí doručenou druhé smluvní straně, a to i bez uvedení důvodu: - v případě výpovědi podané nejpozději příslušného školního roku začíná běžet výpovědní doba dnem následujícím po doručení výpovědi druhé smluvní straně a uplyne dnem příslušného školního roku; dohoda o vytvoření společného školského obvodu a povinnost hradit finanční příspěvek se nebude vztahovat již na procesy týkající se následujícího školního roku (tj. včetně zápisu k povinné školní docházce, konaného v průběhu příslušného školního roku, pro období následujícího školního roku); - v případě výpovědi podané po příslušného školního roku plyne výpovědní doba až do následujícího školního roku; dohoda o vytvoření společného školského obvodu a povinnost hradit finanční příspěvek se nebude vztahovat na procesy týkající se přespříštího školního roku (tj. včetně zápisu k povinné školní docházce, konaného v průběhu následujícího školní roku, pro období přespříštího školního roku).

4 V. Závěrečná ustanovení 1. Dohoda nabývá platnosti dnem jejího podpisu oběma smluvními stranami a účinnosti , ne však dříve než dojde k jejímu uveřejnění v registru smluv. 2. Smluvní strany se dohodly, že město Pardubice bezodkladně po uzavření této dohody ji odešle k řádnému uveřejnění do registru smluv vedeného Ministerstvem vnitra ČR. O uveřejnění této dohody město Pardubice bezodkladně informuje druhou smluvní stranu, nebyl-li kontaktní údaj této smluvní strany uveden přímo do registru smluv jako kontakt pro notifikaci o uveřejnění. Dohoda bude uveřejněna bez podpisů fyzických osob. 3. Smluvní strany berou na vědomí, že nebude-li tato dohoda zveřejněna ani devadesátý den od jeho uzavření, je následujícím dnem zrušena od počátku s účinky případného bezdůvodného obohacení. 4. Smluvní strany prohlašují, že žádná část dodatku nenaplňuje znaky obchodního tajemství ( 504 z. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). 5. Dodatek je vyhotoven ve dvou stejnopisech, z nichž každá ze smluvních stran obdrží po jednom vyhotovení. 6. Smluvní strany prohlašují, že obsah dohody je pro ně dostatečně určitý a srozumitelný, že byla sepsána na základě pravdivých údajů a vyjadřuje jejich vážnou vůli, na důkaz čehož připojují své vlastnoruční podpisy. 7. Dohoda byla schválena zastupitelstvem statutárního města Pardubice ze dne usnesením č. 8. Dohoda byla schválena zastupitelstvem obce Spojil ze dne usnesením č.. V Pardubicích dne: Ve Spojile dne: Ing. Martin Charvát primátor statutárního města Pardubic Jan Křivka starosta obce Spojil

5 Příloha č. 2 DOHODA O VYTVOŘENÍ SPOLEČNÉHO ŠKOLSKÉHO OBVODU uzavřená v souladu s ust. 178 a násl. zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění (dále jen školský zákon ) a v souladu s částí pátou zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platné znění (dále jen správní řád ) Smluvní strany: 1. statutární město Pardubice sídlo: Pernštýnské náměstí 1, Pardubice, IČ: zastoupené: Ing. Martinem Charvátem, primátorem města bankovní spojení: Komerční banka, a.s., pobočka Pardubice číslo účtu: /0100 (dále jen město Pardubice ) a 2. obec Barchov sídlo: Barchov 68, Pardubice IČ: zastoupená: Bc. Ivetou Krebsovou, starostkou obce bankovní spojení: : Komerční banka, a.s., pobočka Pardubic číslo účtu: /0100 (dále jen obec Barchov ) uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto dohodu o vytvoření společného školského obvodu spádové základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Pardubice, Štefánikova 448, IČ: , se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Štefánikova 448, Pardubice I. Úvodní ustanovení 1. V souladu s ust. 178 školského zákona je obec povinna zajistit podmínky pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu na jejím území, v případě cizince s místem pobytu. Za tímto účelem je obec povinna buď zřídit základní školu, nebo zajistit plnění povinné školní docházky v základní škole zřizované jinou obcí nebo svazkem obcí. 2. Vzhledem k tomu, že obec Barchov základní školu nezřídila, dohodly se smluvní strany na tom, že za účelem zajištění podmínek pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Barchov vytvoří v souladu s ust. 178 odst. 2 školského zákona společný školský obvod.

6 Předmět smlouvy 1. Smluvní strany se dohodly na vymezení společného školského obvodu základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Pardubice, Štefánikova 448, IČ: , se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Štefánikova 448, Pardubice, jejímž zřizovatelem je město Pardubice (dále jen Základní škola Pardubice, Štefánikova 448 ). 2. Společný školský obvod Základní školy Pardubice, Štefánikova 448, je tvořen částí území statutárního města Pardubice ohraničenou levým břehem Labe od soutoku s Chrudimkou, levým břehem Chrudimky, středem města, který je vymezený Labem a tratí ČD (směr Praha - Česká Třebová souběžně s ulicemi Kpt. Jaroše, Hlaváčovou a Nádražní po nádraží ČD) a sídlištěm nábřeží Závodu míru a celým územím obce Barchov. 3. Dojde-li dle školského zákona k dohodě několika obcí o vytvoření společného školského obvodu základní školy zřizované některou z těchto obcí, stanoví každá z dotčených obcí obecně závaznou vyhláškou příslušnou část školského obvodu. Smluvní strany proto berou na vědomí, že vymezení školského obvodu dle předchozích odstavců tohoto článku dohody je podmíněno vydáním obecně závazné vyhlášky města Pardubice a obce Barchov, v níž bude společný školský obvod stanoven. Společný školský obvod vznikne dnem nabytím účinnosti obou přijatých obecně závazných vyhlášek. 4. Smluvní strany berou na vědomí, že vymezení školského obvodu dle předchozích odstavců tohoto článku dohody je podmíněno vydáním obecně závazné vyhlášky města Pardubice a obce Barchov, v níž každá z obou smluvních stran vymezí vždy příslušnou část stanoveného společného školského obvodu. Společný školský obvod vznikne nabytím účinnosti obou přijatých obecně závazných vyhlášek. III. Finanční vyrovnání 1. Smluvní strany se dohodly, že obec Barchov je povinna hradit městu Pardubice jakožto zřizovateli Základní školy Pardubice, Štefánikova 448, na každé dítě s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Barchov, které bude plnit povinnou školní docházku na kterékoliv na základní škole zřizované městem Pardubice finanční příspěvek. 2. Výše finančního příspěvku představuje výši neinvestičních výdajů připadajících na jednoho žáka a souvisejících s provozem Základní školy Pardubice, Štefánikova 448. Neinvestiční výdaje zahrnují výdaje na údržbu a opravy, materiální výdaje, náklady na služby a plnění nevýrobní povahy, mzdové prostředky a ostatní výplaty fyzickým osobám, které nejsou poskytovány ze státního rozpočtu. Uhrazený finanční příspěvek bude městem Pardubice použit k úhradě neinvestičních výdajů vždy té základní školy zřizované městem Pardubice, v níž příslušné dítě s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Barchov, plní povinnou školní docházku.

7 3. V souladu s předchozím odstavcem je na základě dohody smluvních stran finanční příspěvek stanoven částkou 2.475,- Kč (slovy: dvatisícečtyřistasedmdesátpětkorunčeských)/žák/školní rok. 4. Obec Barchov uhradí městu Pardubice finanční příspěvek v celkové výši odpovídající počtu dětí s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Barchov zapsaných k povinné školní docházce v ročníku v základních školách zřizovaných městem Pardubice vždy k příslušného školního roku. 5. Informaci o přesném počtu dotčených dětí a v souvislosti s tím rovněž údaj o celkové výši úhrady sdělí obci Barchov město Pardubice na základě podkladů obdržených ze základních škol zřizovaných městem Pardubice. 6. Smluvní strany se dohodly, že finanční příspěvek dle předchozích odstavců tohoto článku dohody bude obec Barchov hradit na účet města Pardubice č /0100 za příslušný školní rok, se splatností nejpozději do příslušného školního roku. IV. Doba trvání smluvního vtahu 1. Tato dohoda se uzavírá na dobu neurčitou s účinností od Tato dohoda může být ukončena vzájemnou písemnou dohodou obou smluvních stran uzavřenou na základě návrhu jedné ze smluvních stran na zrušení dohody dle ust. 167 odst. 1 písm. a) správního řádu. 3. Tato dohoda může být ukončena rovněž na základě návrhu jedné ze smluvních stran o zrušení dohody z důvodů uvedených v ust. 167 odst. 1 písm. b) e) správního řádu (změna poměrů, rozpor s právními předpisy, ochrana veřejného zájmu a nové skutečnosti). 4. Každá smluvní strana může dohodu rovněž vypovědět písemnou výpovědí doručenou druhé smluvní straně, a to i bez uvedení důvodu: - v případě výpovědi podané nejpozději příslušného školního roku začíná běžet výpovědní doba dnem následujícím po doručení výpovědi druhé smluvní straně a uplyne dnem příslušného školního roku; dohoda o vytvoření společného školského obvodu a povinnost hradit finanční příspěvek se nebude vztahovat již na procesy týkající se následujícího školního roku (tj. včetně zápisu k povinné školní docházce, konaného v průběhu příslušného školního roku, pro období následujícího školního roku); - v případě výpovědi podané po příslušného školního roku plyne výpovědní doba až do následujícího školního roku; dohoda o vytvoření společného školského obvodu a povinnost hradit finanční příspěvek se nebude vztahovat na procesy týkající se přespříštího školního roku (tj. včetně zápisu k povinné školní docházce, konaného v průběhu následujícího školní roku, pro období přespříštího školního roku).

8 Závěrečná ustanovení 1. Dohoda nabývá platnosti dnem jejího podpisu oběma smluvními stranami a účinnosti , ne však dříve než dojde k jejímu uveřejnění v registru smluv. 2. Smluvní strany se dohodly, že město Pardubice bezodkladně po uzavření této dohody ji odešle k řádnému uveřejnění do registru smluv vedeného Ministerstvem vnitra ČR. O uveřejnění této dohody město Pardubice bezodkladně informuje druhou smluvní stranu, nebyl-li kontaktní údaj této smluvní strany uveden přímo do registru smluv jako kontakt pro notifikaci o uveřejnění. Dohoda bude uveřejněna bez podpisů fyzických osob. 3. Smluvní strany berou na vědomí, že nebude-li tato dohoda zveřejněna ani devadesátý den od jeho uzavření, je následujícím dnem zrušena od počátku s účinky případného bezdůvodného obohacení. 4. Smluvní strany prohlašují, že žádná část dodatku nenaplňuje znaky obchodního tajemství ( 504 z. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). 5. Dodatek je vyhotoven ve dvou stejnopisech, z nichž každá ze smluvních stran obdrží po jednom vyhotovení. 6. Smluvní strany prohlašují, že obsah dohody je pro ně dostatečně určitý a srozumitelný, že byla sepsána na základě pravdivých údajů a vyjadřuje jejich vážnou vůli, na důkaz čehož připojují své vlastnoruční podpisy. 7. Dohoda byla schválena zastupitelstvem statutárního města Pardubice ze dne usnesením č.. 8. Dohoda byla schválena zastupitelstvem obce Barchov ze dne usnesením č.... V Pardubicích dne: V Barchově dne: Ing. Martin Charvát primátor statutárního města Pardubic Bc. Iveta Krebsová starostka obce Barchov

9 Příloha č. 3 DOHODA O VYTVOŘENÍ SPOLEČNÉHO ŠKOLSKÉHO OBVODU uzavřená v souladu s ust. 178 a násl. zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění (dále jen školský zákon ) a v souladu s částí pátou zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platné znění (dále jen správní řád ) Smluvní strany: 1. statutární město Pardubice sídlo: Pernštýnské náměstí 1, Pardubice, IČ: zastoupené: Ing. Martinem Charvátem, primátorem města bankovní spojení: Komerční banka, a.s., pobočka Pardubice číslo účtu: /0100 (dále jen město Pardubice ) a 2. obec Čepí sídlo: Čepí 79, Čepí IČ: zastoupená: starostkou MVDr. Zuzanou Dvořákovou bankovní spojení: ČS a.s. číslo účtu: /0800 (dále jen obec Čepí ) uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto dohodu o vytvoření společného školského obvodu spádové základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Pardubice, Štefánikova 448, IČ: , se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Štefánikova 448, Pardubice I. Úvodní ustanovení 1. V souladu s ust. 178 školského zákona je obec povinna zajistit podmínky pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu na jejím území, v případě cizince s místem pobytu. Za tímto účelem je obec povinna buď zřídit základní školu, nebo zajistit plnění povinné školní docházky v základní škole zřizované jinou obcí nebo svazkem obcí. 2. Vzhledem k tomu, že obec Čepí základní školu nezřídila, dohodly se smluvní strany na tom, že za účelem zajištění podmínek pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Čepí, vytvoří v souladu s ust. 178 odst. 2 školského zákona společný školský obvod.

10 II. Předmět smlouvy 1. Smluvní strany se dohodly na vymezení společného školského obvodu základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Pardubice, Štefánikova 448, IČ: , se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Štefánikova 448, Pardubice, jejímž zřizovatelem je město Pardubice (dále jen Základní škola Pardubice, Štefánikova 448 ). 2. Společný školský obvod Základní školy Pardubice, Štefánikova 448, je tvořen částí území statutárního města Pardubice ohraničenou levým břehem Labe od soutoku s Chrudimkou, levým břehem Chrudimky, středem města, který je vymezený Labem a tratí ČD (směr Praha - Česká Třebová souběžně s ulicemi Kpt. Jaroše, Hlaváčovou a Nádražní po nádraží ČD) a sídlištěm nábřeží Závodu míru a celým územím obce Čepí. 3. Dojde-li dle školského zákona k dohodě několika obcí o vytvoření společného školského obvodu základní školy zřizované některou z těchto obcí, stanoví každá z dotčených obcí obecně závaznou vyhláškou příslušnou část školského obvodu. Smluvní strany proto berou na vědomí, že vymezení školského obvodu dle předchozích odstavců tohoto článku dohody je podmíněno vydáním obecně závazné vyhlášky města Pardubice a obce Čepí, v níž bude společný školský obvod stanoven. Společný školský obvod vznikne dnem nabytím účinnosti obou přijatých obecně závazných vyhlášek. 4. Smluvní strany berou na vědomí, že vymezení školského obvodu dle předchozích odstavců tohoto článku dohody je podmíněno vydáním obecně závazné vyhlášky města Pardubice a obce Čepí, v níž každá z obou smluvních stran vymezí vždy příslušnou část stanoveného společného školského obvodu. Společný školský obvod vznikne nabytím účinnosti obou přijatých obecně závazných vyhlášek. III. Finanční vyrovnání 1. Smluvní strany se dohodly, že obec Čepí je povinna hradit městu Pardubice jakožto zřizovateli Základní školy Pardubice, Štefánikova 448, na každé dítě s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Čepí, které bude plnit povinnou školní docházku na kterékoliv základní škole zřizované městem Pardubice finanční příspěvek. 2. Výše finančního příspěvku představuje výši neinvestičních výdajů připadajících na jednoho žáka a souvisejících s provozem Základní školy Pardubice, Štefánikova 448. Neinvestiční výdaje zahrnují výdaje na údržbu a opravy, materiální výdaje, náklady na služby a plnění nevýrobní povahy, mzdové prostředky a ostatní výplaty fyzickým osobám, které nejsou poskytovány ze státního rozpočtu. Uhrazený finanční příspěvek bude městem Pardubice použit k úhradě neinvestičních výdajů vždy té základní školy zřizované městem Pardubice, v níž příslušné dítě s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Čepí, plní povinnou školní docházku. 3. V souladu s předchozím odstavcem je na základě dohody smluvních stran finanční příspěvek stanoven částkou 2.475,- Kč (slovy: dvatisícečtyřistasedmdesátpětkorunčeských)/žák/školní rok.

11 4. Obec Čepí uhradí městu Pardubice finanční příspěvek v celkové výši odpovídající počtu dětí s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Čepí zapsaných k povinné školní docházce v ročníku v základních školách zřizovaných městem Pardubice vždy k příslušného školního roku. 5. Informaci o přesném počtu dotčených dětí a v souvislosti s tím rovněž údaj o celkové výši úhrady sdělí obci Čepí město Pardubice na základě podkladů obdržených ze základních škol zřizovaných městem Pardubice. 6. Smluvní strany se dohodly, že finanční příspěvek dle předchozích odstavců tohoto článku dohody bude obec Čepí hradit na účet města Pardubice č /0100 za příslušný školní rok, se splatností nejpozději do příslušného školního roku. IV. Doba trvání smluvního vtahu 1. Tato dohoda se uzavírá na dobu neurčitou s účinností od Tato dohoda může být ukončena vzájemnou písemnou dohodou obou smluvních stran uzavřenou na základě návrhu jedné ze smluvních stran na zrušení dohody dle ust. 167 odst. 1 písm. a) správního řádu. 3. Tato dohoda může být ukončena rovněž na základě návrhu jedné ze smluvních stran o zrušení dohody z důvodů uvedených v ust. 167 odst. 1 písm. b) e) správního řádu (změna poměrů, rozpor s právními předpisy, ochrana veřejného zájmu a nové skutečnosti). 4. Každá smluvní strana může dohodu rovněž vypovědět písemnou výpovědí doručenou druhé smluvní straně, a to i bez uvedení důvodu: - v případě výpovědi podané nejpozději příslušného školního roku začíná běžet výpovědní doba dnem následujícím po doručení výpovědi druhé smluvní straně a uplyne dnem příslušného školního roku; dohoda o vytvoření společného školského obvodu a povinnost hradit finanční příspěvek se nebude vztahovat již na procesy týkající se následujícího školního roku (tj. včetně zápisu k povinné školní docházce, konaného v průběhu příslušného školního roku, pro období následujícího školního roku); - v případě výpovědi podané po příslušného školního roku plyne výpovědní doba až do následujícího školního roku; dohoda o vytvoření společného školského obvodu a povinnost hradit finanční příspěvek se nebude vztahovat na procesy týkající se přespříštího školního roku (tj. včetně zápisu k povinné školní docházce, konaného v průběhu následujícího školní roku, pro období přespříštího školního roku).

12 V. Závěrečná ustanovení 1. Dohoda nabývá platnosti dnem jejího podpisu oběma smluvními stranami a účinnosti , ne však dříve než dojde k jejímu uveřejnění v registru smluv. 2. Smluvní strany se dohodly, že město Pardubice bezodkladně po uzavření této dohody ji odešle k řádnému uveřejnění do registru smluv vedeného Ministerstvem vnitra ČR. O uveřejnění této dohody město Pardubice bezodkladně informuje druhou smluvní stranu, nebyl-li kontaktní údaj této smluvní strany uveden přímo do registru smluv jako kontakt pro notifikaci o uveřejnění. Dohoda bude uveřejněna bez podpisů fyzických osob. 3. Smluvní strany berou na vědomí, že nebude-li tato dohoda zveřejněna ani devadesátý den od jeho uzavření, je následujícím dnem zrušena od počátku s účinky případného bezdůvodného obohacení. 4. Smluvní strany prohlašují, že žádná část dodatku nenaplňuje znaky obchodního tajemství ( 504 z. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). 5. Dodatek je vyhotoven ve dvou stejnopisech, z nichž každá ze smluvních stran obdrží po jednom vyhotovení. 6. Smluvní strany prohlašují, že obsah dohody je pro ně dostatečně určitý a srozumitelný, že byla sepsána na základě pravdivých údajů a vyjadřuje jejich vážnou vůli, na důkaz čehož připojují své vlastnoruční podpisy. 7. Dohoda byla schválena zastupitelstvem statutárního města Pardubice ze dne usnesením č.. 8. Dohoda byla schválena zastupitelstvem obce Čepí ze dne.. usnesením č.. V Pardubicích dne: V Čepí dne: Ing. Martin Charvát primátor statutárního města Pardubic MVDr. Zuzana Dvořáková starostka obce Čepí

13 Příloha č. 4 DOHODA O VYTVOŘENÍ SPOLEČNÉHO ŠKOLSKÉHO OBVODU uzavřená v souladu s ust. 178 a násl. zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění (dále jen školský zákon ) a v souladu s částí pátou zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platné znění (dále jen správní řád ) Smluvní strany: 1. statutární město Pardubice sídlo: Pernštýnské náměstí 1, Pardubice, IČ: zastoupené: Ing. Martinem Charvátem, primátorem města bankovní spojení: Komerční banka, a.s., pobočka Pardubice číslo účtu: /0100 (dále jen město Pardubice ) a 2. obec Dubany sídlo: Dubany 23 IČ: zastoupená: Ivou Kučerovou bankovní spojení: FIO banka číslo účtu: /2010 (dále jen obec Dubany ) uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto dohodu o vytvoření společného školského obvodu spádové základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Pardubice, Štefánikova 448, IČ: , se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Štefánikova 448, Pardubice I. Úvodní ustanovení 1. V souladu s ust. 178 školského zákona je obec povinna zajistit podmínky pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu na jejím území, v případě cizince s místem pobytu. Za tímto účelem je obec povinna buď zřídit základní školu, nebo zajistit plnění povinné školní docházky v základní škole zřizované jinou obcí nebo svazkem obcí. 2. Vzhledem k tomu, že obec Dubany základní školu nezřídila, dohodly se smluvní strany na tom, že za účelem zajištění podmínek pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Dubany vytvoří v souladu s ust. 178 odst. 2 školského zákona společný školský obvod.

14 II. Předmět smlouvy 1. Smluvní strany se dohodly na vymezení společného školského obvodu základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Pardubice, Štefánikova 448, IČ: , se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Štefánikova 448, Pardubice, jejímž zřizovatelem je město Pardubice (dále jen Základní škola Pardubice, Štefánikova 448 ). 2. Společný školský obvod Základní školy Pardubice, Štefánikova 448, je tvořen částí území statutárního města Pardubice ohraničenou levým břehem Labe od soutoku s Chrudimkou, levým břehem Chrudimky, středem města, který je vymezený Labem a tratí ČD (směr Praha - Česká Třebová souběžně s ulicemi Kpt. Jaroše, Hlaváčovou a Nádražní po nádraží ČD) a sídlištěm nábřeží Závodu míru a celým územím obce Dubany 3. Dojde-li dle školského zákona k dohodě několika obcí o vytvoření společného školského obvodu základní školy zřizované některou z těchto obcí, stanoví každá z dotčených obcí obecně závaznou vyhláškou příslušnou část školského obvodu. Smluvní strany proto berou na vědomí, že vymezení školského obvodu dle předchozích odstavců tohoto článku dohody je podmíněno vydáním obecně závazné vyhlášky města Pardubice a obce Dubany, v níž bude společný školský obvod stanoven. Společný školský obvod vznikne dnem nabytím účinnosti obou přijatých obecně závazných vyhlášek. 4. Smluvní strany berou na vědomí, že vymezení školského obvodu dle předchozích odstavců tohoto článku dohody je podmíněno vydáním obecně závazné vyhlášky města Pardubice a obce Dubany, v níž každá z obou smluvních stran vymezí vždy příslušnou část stanoveného společného školského obvodu. Společný školský obvod vznikne nabytím účinnosti obou přijatých obecně závazných vyhlášek. III. Finanční vyrovnání 1. Smluvní strany se dohodly, že obec Dubany je povinna hradit městu Pardubice jakožto zřizovateli Základní školy Pardubice, Štefánikova 448, na každé dítě s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Dubany, které bude plnit povinnou školní docházku na kterékoliv základní škole zřizované městem Pardubice finanční příspěvek. 2. Výše finančního příspěvku představuje výši neinvestičních výdajů připadajících na jednoho žáka a souvisejících s provozem Základní školy Pardubice, Štefánikova 448. Neinvestiční výdaje zahrnují výdaje na údržbu a opravy, materiální výdaje, náklady na služby a plnění nevýrobní povahy, mzdové prostředky a ostatní výplaty fyzickým osobám, které nejsou poskytovány ze státního rozpočtu. Uhrazený finanční příspěvek bude městem Pardubice použit k úhradě neinvestičních výdajů vždy té základní školy zřizované městem Pardubice, v níž příslušné dítě s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Dubany, plní povinnou školní docházku.

15 3. V souladu s předchozím odstavcem je na základě dohody smluvních stran finanční příspěvek stanoven částkou 2.475,- Kč (slovy: dvatisícečtyřistasedmdesátpětkorunčeských)/žák/školní rok. 4. Obec Dubany uhradí městu Pardubice finanční příspěvek v celkové výši odpovídající počtu dětí s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Dubany zapsaných k povinné školní docházce v ročníku v základních školách zřizovaných městem Pardubice vždy k příslušného školního roku. 5. Informaci o přesném počtu dotčených dětí a v souvislosti s tím rovněž údaj o celkové výši úhrady sdělí obci Dubany město Pardubice na základě podkladů obdržených ze základních škol zřizovaných městem Pardubice. 6. Smluvní strany se dohodly, že finanční příspěvek dle předchozích odstavců tohoto článku dohody bude obec Dubany hradit na účet města Pardubice č /0100 za příslušný školní rok, se splatností nejpozději do příslušného školního roku. IV. Doba trvání smluvního vtahu 1. Tato dohoda se uzavírá na dobu neurčitou s účinností od Tato dohoda může být ukončena vzájemnou písemnou dohodou obou smluvních stran uzavřenou na základě návrhu jedné ze smluvních stran na zrušení dohody dle ust. 167 odst. 1 písm. a) správního řádu. 3. Tato dohoda může být ukončena rovněž na základě návrhu jedné ze smluvních stran o zrušení dohody z důvodů uvedených v ust. 167 odst. 1 písm. b) e) správního řádu (změna poměrů, rozpor s právními předpisy, ochrana veřejného zájmu a nové skutečnosti). 4. Každá smluvní strana může dohodu rovněž vypovědět písemnou výpovědí doručenou druhé smluvní straně, a to i bez uvedení důvodu: - v případě výpovědi podané nejpozději příslušného školního roku začíná běžet výpovědní doba dnem následujícím po doručení výpovědi druhé smluvní straně a uplyne dnem příslušného školního roku; dohoda o vytvoření společného školského obvodu a povinnost hradit finanční příspěvek se nebude vztahovat již na procesy týkající se následujícího školního roku (tj. včetně zápisu k povinné školní docházce, konaného v průběhu příslušného školního roku, pro období následujícího školního roku); - v případě výpovědi podané po příslušného školního roku plyne výpovědní doba až do následujícího školního roku; dohoda o vytvoření společného školského obvodu a povinnost hradit finanční příspěvek se nebude vztahovat na procesy týkající se přespříštího školního roku (tj. včetně zápisu k povinné školní docházce, konaného v průběhu následujícího školní roku, pro období přespříštího školního roku).

16 V. Závěrečná ustanovení 1. Dohoda nabývá platnosti dnem jejího podpisu oběma smluvními stranami a účinnosti , ne však dříve než dojde k jejímu uveřejnění v registru smluv. 2. Smluvní strany se dohodly, že město Pardubice bezodkladně po uzavření této dohody ji odešle k řádnému uveřejnění do registru smluv vedeného Ministerstvem vnitra ČR. O uveřejnění této dohody město Pardubice bezodkladně informuje druhou smluvní stranu, nebyl-li kontaktní údaj této smluvní strany uveden přímo do registru smluv jako kontakt pro notifikaci o uveřejnění. Dohoda bude uveřejněna bez podpisů fyzických osob. 3. Smluvní strany berou na vědomí, že nebude-li tato dohoda zveřejněna ani devadesátý den od jeho uzavření, je následujícím dnem zrušena od počátku s účinky případného bezdůvodného obohacení. 4. Smluvní strany prohlašují, že žádná část dodatku nenaplňuje znaky obchodního tajemství ( 504 z. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). 5. Dodatek je vyhotoven ve dvou stejnopisech, z nichž každá ze smluvních stran obdrží po jednom vyhotovení. 6. Smluvní strany prohlašují, že obsah dohody je pro ně dostatečně určitý a srozumitelný, že byla sepsána na základě pravdivých údajů a vyjadřuje jejich vážnou vůli, na důkaz čehož připojují své vlastnoruční podpisy. 7. Dohoda byla schválena zastupitelstvem statutárního města Pardubice ze dne usnesením č Dohoda byla schválena zastupitelstvem obce Dubany ze dne usnesením č.... V Pardubicích dne: V Dubanech dne: Ing. Martin Charvát primátor statutárního města Pardubic Iva Kučerová starostka obce Dubany

17 Příloha č. 5 DOHODA O VYTVOŘENÍ SPOLEČNÉHO ŠKOLSKÉHO OBVODU uzavřená v souladu s ust. 178 a násl. zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění (dále jen školský zákon ) a v souladu s částí pátou zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platné znění (dále jen správní řád ) Smluvní strany: 1. statutární město Pardubice sídlo: Pernštýnské náměstí 1, Pardubice, IČ: zastoupené: Ing. Martinem Charvátem, primátorem města bankovní spojení: Komerční banka, a.s., pobočka Pardubice číslo účtu: /0100 (dále jen město Pardubice ) a 2. obec Ostřešany sídlo: Ostřešany 202, Pardubice IČ: zastoupená: Mgr. Josefem Vodrážkou, starostou obce bankovní spojení: Česká spořitelna, a.s. číslo účtu: /0800 (dále jen obec Ostřešany ) uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto dohodu o vytvoření společného školského obvodu spádové základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Pardubice, Štefánikova 448, IČ: , se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Štefánikova 448, Pardubice I. Úvodní ustanovení 1. V souladu s ust. 178 školského zákona je obec povinna zajistit podmínky pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu na jejím území, v případě cizince s místem pobytu. Za tímto účelem je obec povinna buď zřídit základní školu, nebo zajistit plnění povinné školní docházky v základní škole zřizované jinou obcí nebo svazkem obcí. 2. Vzhledem k tomu, že kapacita základní školy zřízené obcí Ostřešany není pro výše uvedený účel dostačující, dohodly se smluvní strany na tom, že za účelem zajištění podmínek pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Ostřešany vytvoří v souladu s ust. 178 odst. 2 školského zákona společný školský obvod.

18 II. Předmět smlouvy 1. Smluvní strany se dohodly na vymezení společného školského obvodu základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Pardubice, Štefánikova 448, IČ: , se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Štefánikova 448, Pardubice, jejímž zřizovatelem je město Pardubice (dále jen Základní škola Pardubice, Štefánikova 448 ). 2. Společný školský obvod Základní školy Pardubice, Štefánikova 448, je tvořen částí území statutárního města Pardubice ohraničenou levým břehem Labe od soutoku s Chrudimkou, levým břehem Chrudimky, středem města, který je vymezený Labem a tratí ČD (směr Praha - Česká Třebová souběžně s ulicemi Kpt. Jaroše, Hlaváčovou a Nádražní po nádraží ČD) a sídlištěm nábřeží Závodu míru a celým územím obce Ostřešany. 3. Dojde-li dle školského zákona k dohodě několika obcí o vytvoření společného školského obvodu základní školy zřizované některou z těchto obcí, stanoví každá z dotčených obcí obecně závaznou vyhláškou příslušnou část školského obvodu. Smluvní strany proto berou na vědomí, že vymezení školského obvodu dle předchozích odstavců tohoto článku dohody je podmíněno vydáním obecně závazné vyhlášky města Pardubice a obce Ostřešany, v níž bude společný školský obvod stanoven. Společný školský obvod vznikne dnem nabytím účinnosti obou přijatých obecně závazných vyhlášek. 4. Smluvní strany berou na vědomí, že vymezení školského obvodu dle předchozích odstavců tohoto článku dohody je podmíněno vydáním obecně závazné vyhlášky města Pardubice a obce Ostřešany, v níž každá z obou smluvních stran vymezí vždy příslušnou část stanoveného společného školského obvodu. Společný školský obvod vznikne nabytím účinnosti obou přijatých obecně závazných vyhlášek. III. Finanční vyrovnání 1. Smluvní strany se dohodly, že obec Ostřešany je povinna hradit městu Pardubice jakožto zřizovateli Základní školy Pardubice, Štefánikova 448, na každé dítě s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Ostřešany, které bude plnit povinnou školní docházku na kterékoliv základní škole zřizované městem Pardubice finanční příspěvek. 2. Výše finančního příspěvku představuje výši neinvestičních výdajů připadajících na jednoho žáka a souvisejících s provozem Základní školy Pardubice, Štefánikova 448. Neinvestiční výdaje zahrnují výdaje na údržbu a opravy, materiální výdaje, náklady na služby a plnění nevýrobní povahy, mzdové prostředky a ostatní výplaty fyzickým osobám, které nejsou poskytovány ze státního rozpočtu. Uhrazený finanční příspěvek bude městem Pardubice použit k úhradě neinvestičních výdajů vždy té základní školy zřizované městem Pardubice, v níž příslušné dítě s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Ostřešany, plní povinnou školní docházku.

19 3. V souladu s předchozím odstavcem je na základě dohody smluvních stran finanční příspěvek stanoven částkou 2.475,- Kč (slovy: dvatisícečtyřistasedmdesátpětkorunčeských)/žák/školní rok. 4. Obec Ostřešany uhradí městu Pardubice finanční příspěvek v celkové výši odpovídající počtu dětí s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Ostřešany zapsaných k povinné školní docházce v ročníku v základních školách zřizovaných městem Pardubice vždy k příslušného školního roku. 5. Informaci o přesném počtu dotčených dětí a v souvislosti s tím rovněž údaj o celkové výši úhrady sdělí obci Ostřešany město Pardubice na základě podkladů obdržených ze základních škol zřizovaných městem Pardubice. Smluvní strany se dohodly, že finanční příspěvek dle předchozích odstavců tohoto článku dohody bude obec Ostřešany hradit na účet města Pardubice č /0100 za příslušný školní rok, se splatností nejpozději do příslušného školního roku. IV. Doba trvání smluvního vtahu 1. Tato dohoda se uzavírá na dobu neurčitou s účinností od Tato dohoda může být ukončena vzájemnou písemnou dohodou obou smluvních stran uzavřenou na základě návrhu jedné ze smluvních stran na zrušení dohody dle ust. 167 odst. 1 písm. a) správního řádu. 3. Tato dohoda může být ukončena rovněž na základě návrhu jedné ze smluvních stran o zrušení dohody z důvodů uvedených v ust. 167 odst. 1 písm. b) e) správního řádu (změna poměrů, rozpor s právními předpisy, ochrana veřejného zájmu a nové skutečnosti). 4. Každá smluvní strana může dohodu rovněž vypovědět písemnou výpovědí doručenou druhé smluvní straně, a to i bez uvedení důvodu: - v případě výpovědi podané nejpozději příslušného školního roku začíná běžet výpovědní doba dnem následujícím po doručení výpovědi druhé smluvní straně a uplyne dnem příslušného školního roku; dohoda o vytvoření společného školského obvodu a povinnost hradit finanční příspěvek se nebude vztahovat již na procesy týkající se následujícího školního roku (tj. včetně zápisu k povinné školní docházce, konaného v průběhu příslušného školního roku, pro období následujícího školního roku); - v případě výpovědi podané po příslušného školního roku plyne výpovědní doba až do následujícího školního roku; dohoda o vytvoření společného školského obvodu a povinnost hradit finanční příspěvek se nebude vztahovat na procesy týkající se přespříštího školního roku (tj. včetně zápisu k povinné školní docházce, konaného v průběhu následujícího školní roku, pro období přespříštího školního roku).

20 V. Závěrečná ustanovení 1. Dohoda nabývá platnosti dnem jejího podpisu oběma smluvními stranami a účinnosti , ne však dříve než dojde k jejímu uveřejnění v registru smluv. 2. Smluvní strany se dohodly, že město Pardubice bezodkladně po uzavření této dohody ji odešle k řádnému uveřejnění do registru smluv vedeného Ministerstvem vnitra ČR. O uveřejnění této dohody město Pardubice bezodkladně informuje druhou smluvní stranu, nebyl-li kontaktní údaj této smluvní strany uveden přímo do registru smluv jako kontakt pro notifikaci o uveřejnění. Dohoda bude uveřejněna bez podpisů fyzických osob. 3. Smluvní strany berou na vědomí, že nebude-li tato dohoda zveřejněna ani devadesátý den od jeho uzavření, je následujícím dnem zrušena od počátku s účinky případného bezdůvodného obohacení. 4. Smluvní strany prohlašují, že žádná část dodatku nenaplňuje znaky obchodního tajemství ( 504 z. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). 5. Dodatek je vyhotoven ve dvou stejnopisech, z nichž každá ze smluvních stran obdrží po jednom vyhotovení. 6. Smluvní strany prohlašují, že obsah dohody je pro ně dostatečně určitý a srozumitelný, že byla sepsána na základě pravdivých údajů a vyjadřuje jejich vážnou vůli, na důkaz čehož připojují své vlastnoruční podpisy. 7. Dohoda byla schválena zastupitelstvem statutárního města Pardubice ze dne usnesením č Dohoda byla schválena zastupitelstvem obce Ostřešany ze dne usnesením č.. V Pardubicích dne: V Ostřešanech dne: Ing. Martin Charvát primátor statutárního města Pardubic Mgr. Josef Vodrážka starosta obce Ostřešany

21 Příloha č. 6 DOHODA O VYTVOŘENÍ SPOLEČNÉHO ŠKOLSKÉHO OBVODU uzavřená v souladu s ust. 178 a násl. zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění (dále jen školský zákon ) a v souladu s částí pátou zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platné znění (dále jen správní řád ) Smluvní strany: 1. statutární město Pardubice sídlo: Pernštýnské náměstí 1, Pardubice, IČ: zastoupené: Ing. Martinem Charvátem, primátorem města bankovní spojení: Komerční banka, a.s., pobočka Pardubice číslo účtu: /0100 (dále jen město Pardubice ) a 2. obec Ráby sídlo: Ráby 5, Staré Hradiště IČ: zastoupená: Josefem Soukupem, starostou obce bankovní spojení: Komerční banka, a.s. číslo účtu: /0100 (dále jen obec Ráby ) uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto dohodu o vytvoření společného školského obvodu spádové základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Pardubice, Štefánikova 448, IČ: , se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Štefánikova 448, Pardubice I. Úvodní ustanovení 1. V souladu s ust. 178 školského zákona je obec povinna zajistit podmínky pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu na jejím území, v případě cizince s místem pobytu. Za tímto účelem je obec povinna buď zřídit základní školu, nebo zajistit plnění povinné školní docházky v základní škole zřizované jinou obcí nebo svazkem obcí. 2. Vzhledem k tomu, že obec Ráby základní školu nezřídila, dohodly se smluvní strany na tom, že za účelem zajištění podmínek pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Ráby, vytvoří v souladu s ust. 178 odst. 2 školského zákona společný školský obvod.

22 II. Předmět smlouvy 1. Smluvní strany se dohodly na vymezení společného školského obvodu základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola Pardubice, Štefánikova 448, IČ: , se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Štefánikova 448, Pardubice, jejímž zřizovatelem je město Pardubice (dále jen Základní škola Pardubice, Štefánikova 448 ). 2. Společný školský obvod Základní školy Pardubice, Štefánikova 448, je tvořen částí území statutárního města Pardubice ohraničenou levým břehem Labe od soutoku s Chrudimkou, levým břehem Chrudimky, středem města, který je vymezený Labem a tratí ČD (směr Praha - Česká Třebová souběžně s ulicemi Kpt. Jaroše, Hlaváčovou a Nádražní po nádraží ČD) a sídlištěm nábřeží Závodu míru a celým územím obce Ráby. 3. Dojde-li dle školského zákona k dohodě několika obcí o vytvoření společného školského obvodu základní školy zřizované některou z těchto obcí, stanoví každá z dotčených obcí obecně závaznou vyhláškou příslušnou část školského obvodu. Smluvní strany proto berou na vědomí, že vymezení školského obvodu dle předchozích odstavců tohoto článku dohody je podmíněno vydáním obecně závazné vyhlášky města Pardubice a obce Ráby, v níž bude společný školský obvod stanoven. Společný školský obvod vznikne dnem nabytím účinnosti obou přijatých obecně závazných vyhlášek. 4. Smluvní strany berou na vědomí, že vymezení školského obvodu dle předchozích odstavců tohoto článku dohody je podmíněno vydáním obecně závazné vyhlášky města Pardubice a obce Ráby, v níž každá z obou smluvních stran vymezí vždy příslušnou část stanoveného společného školského obvodu. Společný školský obvod vznikne nabytím účinnosti obou přijatých obecně závazných vyhlášek. III. Finanční vyrovnání 1. Smluvní strany se dohodly, že obec Ráby je povinna hradit městu Pardubice jakožto zřizovateli Základní školy Pardubice, Štefánikova 448, na každé dítě s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Ráby, které bude plnit povinnou školní docházku na kterékoliv základní škole zřizované městem Pardubice finanční příspěvek. 2. Výše finančního příspěvku představuje výši neinvestičních výdajů připadajících na jednoho žáka a souvisejících s provozem Základní školy Pardubice, Štefánikova 448. Neinvestiční výdaje zahrnují výdaje na údržbu a opravy, materiální výdaje, náklady na služby a plnění nevýrobní povahy, mzdové prostředky a ostatní výplaty fyzickým osobám, které nejsou poskytovány ze státního rozpočtu. Uhrazený finanční příspěvek bude městem Pardubice použit k úhradě neinvestičních výdajů vždy té základní školy zřizované městem Pardubice, v níž příslušné dítě s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Ráby, plní povinnou školní docházku. 3. V souladu s předchozím odstavcem je na základě dohody smluvních stran finanční příspěvek stanoven částkou 2.475,- Kč (slovy: dvatisícečtyřistasedmdesátpětkorunčeských)/žák/školní rok.

23 4. Obec Ráby uhradí městu Pardubice finanční příspěvek v celkové výši odpovídající počtu dětí s místem trvalého pobytu, resp. v případě cizince s místem pobytu na území obce Ráby zapsaných k povinné školní docházce v ročníku v základních školách zřizovaných městem Pardubice vždy k příslušného školního roku. 5. Informaci o přesném počtu dotčených dětí a v souvislosti s tím rovněž údaj o celkové výši úhrady sdělí obci Ráby město Pardubice na základě podkladů obdržených ze základních škol zřizovaných městem Pardubice. 6. Smluvní strany se dohodly, že finanční příspěvek dle předchozích odstavců tohoto článku dohody bude obec Ráby hradit na účet města Pardubice č /0100 za příslušný školní rok, se splatností nejpozději do příslušného školního roku. IV. Doba trvání smluvního vtahu 1. Tato dohoda se uzavírá na dobu neurčitou s účinností od Tato dohoda může být ukončena vzájemnou písemnou dohodou obou smluvních stran uzavřenou na základě návrhu jedné ze smluvních stran na zrušení dohody dle ust. 167 odst. 1 písm. a) správního řádu. 3. Tato dohoda může být ukončena rovněž na základě návrhu jedné ze smluvních stran o zrušení dohody z důvodů uvedených v ust. 167 odst. 1 písm. b) e) správního řádu (změna poměrů, rozpor s právními předpisy, ochrana veřejného zájmu a nové skutečnosti). 4. Každá smluvní strana může dohodu rovněž vypovědět písemnou výpovědí doručenou druhé smluvní straně, a to i bez uvedení důvodu: - v případě výpovědi podané nejpozději příslušného školního roku začíná běžet výpovědní doba dnem následujícím po doručení výpovědi druhé smluvní straně a uplyne dnem příslušného školního roku; dohoda o vytvoření společného školského obvodu a povinnost hradit finanční příspěvek se nebude vztahovat již na procesy týkající se následujícího školního roku (tj. včetně zápisu k povinné školní docházce, konaného v průběhu příslušného školního roku, pro období následujícího školního roku); - v případě výpovědi podané po příslušného školního roku plyne výpovědní doba až do následujícího školního roku; dohoda o vytvoření společného školského obvodu a povinnost hradit finanční příspěvek se nebude vztahovat na procesy týkající se přespříštího školního roku (tj. včetně zápisu k povinné školní docházce, konaného v průběhu následujícího školní roku, pro období přespříštího školního roku).

Smlouva o spolupráci při zajištění sociálních služeb AZYLOVÉHO DOMU PRO MUŽE a NOCLEHÁRNY PRO MUŽE

Smlouva o spolupráci při zajištění sociálních služeb AZYLOVÉHO DOMU PRO MUŽE a NOCLEHÁRNY PRO MUŽE Příloha č. 1 usnesení č. 2 Smlouva o spolupráci při zajištění sociálních služeb AZYLOVÉHO DOMU PRO MUŽE a NOCLEHÁRNY PRO MUŽE uzavřená dle ust. 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném

Více

Dohoda o změně závazků plynoucích ze smlouvy o půjčce a smlouvy o zápůjčce

Dohoda o změně závazků plynoucích ze smlouvy o půjčce a smlouvy o zápůjčce Dohoda o změně závazků plynoucích ze smlouvy o půjčce a smlouvy o zápůjčce I. Smluvní strany 1. Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské náměstí 1, 530 21 Pardubice IČ: 00274046 zastoupené: Ing.

Více

Dodatek č. 7 ke smlouvě o půjčce ze dne

Dodatek č. 7 ke smlouvě o půjčce ze dne Dodatek č. 7 ke smlouvě o půjčce ze dne 14. 10. 2008 I. Smluvní strany 1. Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské náměstí 1, 530 21 Pardubice IČ: 00274046 zastoupené: Ing. Martinem Charvátem, primátorem

Více

I. Smluvní strany. II. Předmět smlouvy

I. Smluvní strany. II. Předmět smlouvy Smlouva o zápůjčce a zástavní smlouva k ochranným známkám podle ustanovení 2390 a násl. a 1309 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění I. Smluvní strany 1. Statutární město Pardubice

Více

Smlouva o poskytnutí dotace z programu Příprava projektových žádostí v rámci projektu Smart akcelerátor. Pardubický kraj

Smlouva o poskytnutí dotace z programu Příprava projektových žádostí v rámci projektu Smart akcelerátor. Pardubický kraj Smlouva o poskytnutí dotace z programu Příprava projektových žádostí v rámci projektu Smart akcelerátor Pardubického kraje uzavřená podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

Smlouva o poskytnutí dotace z Podprogramu 4 - Podpora subjektů činných v oblasti kultury v Pardubickém kraji na rok 2018

Smlouva o poskytnutí dotace z Podprogramu 4 - Podpora subjektů činných v oblasti kultury v Pardubickém kraji na rok 2018 Příloha usnesení č. 1 Smlouva o poskytnutí dotace z Podprogramu 4 - Podpora subjektů činných v oblasti kultury v Pardubickém kraji na rok 2018 uzavřená podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Smlouva o spolupráci při zajištění sociálních služeb MĚSTSKÉHO AZYLOVÉHO DOMU PRO ŽENY A MATKY S DĚTMI, NOCLEHÁRNY PRO ŽENY a KRIZOVÉ POMOCI

Smlouva o spolupráci při zajištění sociálních služeb MĚSTSKÉHO AZYLOVÉHO DOMU PRO ŽENY A MATKY S DĚTMI, NOCLEHÁRNY PRO ŽENY a KRIZOVÉ POMOCI Příloha č. 1 usnesení č. 1 Smlouva o spolupráci při zajištění sociálních služeb MĚSTSKÉHO AZYLOVÉHO DOMU PRO ŽENY A MATKY S DĚTMI, NOCLEHÁRNY PRO ŽENY a KRIZOVÉ POMOCI uzavřená dle ust. 1746 odst. 2 zákona

Více

Smlouva o poskytnutí dotace č. D6131/ /17

Smlouva o poskytnutí dotace č. D6131/ /17 Příloha usnesení Smlouva o poskytnutí dotace č. D6131/ /17 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 53021 Pardubice, IČ: 00274046, číslo bankovního

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Smlouva o poskytnutí služeb č uzavřená dle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník )

Smlouva o poskytnutí služeb č uzavřená dle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) Smlouva o poskytnutí služeb č. 0011882018 uzavřená dle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) I. Smluvní strany Služby města Pardubic a.s. se sídlem: Hůrka 1803,

Více

Preambule: I. Předmět smlouvy

Preambule: I. Předmět smlouvy Příkazní smlouva o obstarání provozu veřejných WC uzavřená podle 2430 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen občanský zákoník ) Smluvní strany Příkazce:

Více

DOHODA O ZÚČTOVÁNÍ PLNĚNÍ (SLUŽEB)

DOHODA O ZÚČTOVÁNÍ PLNĚNÍ (SLUŽEB) DOHODA O ZÚČTOVÁNÍ PLNĚNÍ (SLUŽEB) 2018/./OSM.DOBCH Uživatel: Městská část Praha 8 se sídlem: Zenklova 1/35, 180 48 Praha 8 Libeň IČ: 00063797 DIČ: CZ00063797 bankovní spojení: Česká spořitelna, a. s.,

Více

Smlouva o poskytnutí dotace č. D6131/ /18

Smlouva o poskytnutí dotace č. D6131/ /18 Smlouva o poskytnutí dotace č. D6131/ /18 I. Smluvní strany Příloha č. 1 návrhu usnesení č. 2 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046,

Více

KUPNÍ SMLOUVA č. ORM/1423/7/2019

KUPNÍ SMLOUVA č. ORM/1423/7/2019 KUPNÍ SMLOUVA č. ORM/1423/7/2019 uzavřená podle ustanovení 2079 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů I. SMLUVNÍ STRANY 1.1 KUPUJÍCÍ: Město Ústí nad Orlicí

Více

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI V OBLASTI POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY spojená s VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVOU O POSKYTNUTÍ DOTACE

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI V OBLASTI POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY spojená s VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVOU O POSKYTNUTÍ DOTACE SMLOUVA O SPOLUPRÁCI V OBLASTI POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY spojená s VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVOU O POSKYTNUTÍ DOTACE uzavřená dle ustanovení zákonů č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších

Více

Smlouva o poskytnutí dotace v oblasti cestovního ruchu

Smlouva o poskytnutí dotace v oblasti cestovního ruchu Smlouva o poskytnutí dotace v oblasti cestovního ruchu uzavřená podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, podle části páté ( 159 170)

Více

II. Úvodní ustanovení

II. Úvodní ustanovení Příloha č. 1 Smlouva o poskytnutí dotace č. D/ /19 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046, číslo bankovního účtu:

Více

Smlouva o poskytnutí dotace Regionální radě regionu soudržnosti Severozápad. S m l u v n í s t r a n y

Smlouva o poskytnutí dotace Regionální radě regionu soudržnosti Severozápad. S m l u v n í s t r a n y Smlouva o poskytnutí dotace Regionální radě regionu soudržnosti Severozápad S m l u v n í s t r a n y Karlovarský kraj Sídlo: Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary Zastoupený: Ing. Josefem Janů, členem Rady

Více

Veřejnoprávní smlouva o výkonu úkolů městské policie

Veřejnoprávní smlouva o výkonu úkolů městské policie - Veřejnoprávní smlouva o výkonu úkolů městské policie uzavřená mezi Městem Letohrad a Městem Jablonné nad Orlicí Smluvní strany 1. Město Letohrad zastoupené: starostou Petrem Fialou sídlo: Václavské náměstí

Více

SMLOUVA. CZ bank. spoj.: Česká spořitelna a.s., č. účtu: /0800

SMLOUVA. CZ bank. spoj.: Česká spořitelna a.s., č. účtu: /0800 MORAVSKOSLEZSKO K.R.* J - (ČRAJSKÝ ÚŘAD CISLO SMLOUVY (DODATKU) SMLOUVA poř. č slo rok O UZAVŘENI BUDOUCÍ SMLOUVY O ZŘÍZENI VĚCNÉHO BŘEMENE - SLUŽEBNOSTI INŽENÝRSKÉ SÍTĚ - podle ust. 1785 a násl. a ust.

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 22. 6. 2017 Bod programu: 14 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor vnitřních věcí Ing. Petr Mynář, vedoucí odboru

Více

Článek I. Smluvní strany. Česká spořitelna, a.s., pobočka Opava Bc. Martinem Vítečkem, primátorem Mgr. Bc. Pavel Vltavský

Článek I. Smluvní strany. Česká spořitelna, a.s., pobočka Opava Bc. Martinem Vítečkem, primátorem Mgr. Bc. Pavel Vltavský 1 STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA MMOPP00GDAOR SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTI uzavřená podle 2430 a násl. občanského zákoníku Článek I. Smluvní strany Vlastník: Sídlo: Statutární město Opava Horní náměstí 69, 746

Více

Veřejnoprávní smlouva o výkonu přenesené působnosti na úseku sociálně - právní ochrany dětí

Veřejnoprávní smlouva o výkonu přenesené působnosti na úseku sociálně - právní ochrany dětí Veřejnoprávní smlouva o výkonu přenesené působnosti na úseku sociálně - právní ochrany dětí uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku v Hustopečích podle ust. 63 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění

Více

Veřejnoprávní smlouva uzavřená obcemi. Článek I. Smluvní strany

Veřejnoprávní smlouva uzavřená obcemi. Článek I. Smluvní strany Veřejnoprávní smlouva uzavřená obcemi Na základě usnesení zastupitelstva obce Holoubkov ze dne 12.9.2011, Č. 07/09/2011-11.2, a usnesení rady města Zbiroh ze dne 30.11.2011, Č. 148/11, uzavírají dne 1.12.2011

Více

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/ /16

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/ /16 Příloha č. 1 usnesení č. 9 Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/ /16 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046, číslo

Více

I. Smluvní strany. II. Úvodní ustanovení

I. Smluvní strany. II. Úvodní ustanovení Příloha usnesení č. 3 Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/ /17 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046, číslo bankovního

Více

Smlouva o poskytnutí dotace

Smlouva o poskytnutí dotace Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, podle části páté ( 159 170) zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

I. Smluvní strany. II. Úvodní ustanovení

I. Smluvní strany. II. Úvodní ustanovení Příloha návrhu usnesení č. 2 Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/ /17 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046, číslo

Více

Dohoda o převodu oprávnění k užívání počítačového programu a dat

Dohoda o převodu oprávnění k užívání počítačového programu a dat Příloha usnesení č. 1 Dohoda o převodu oprávnění k užívání počítačového programu a dat I. Smluvní strany Statutární město Pardubice zastoupené: Ing. Martinem Charvátem, primátorem města se sídlem: Pernštýnské

Více

smlouva číslo 371/2018/SM

smlouva číslo 371/2018/SM smlouva číslo 371/2018/SM v r r v r v podle ust 1785 a násl. a ust. 1257 a násl. zákona č 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen občanský zákoník") a podle zákona č. 183/2006

Více

Dohoda č. o vytvoření společného školského obvodu

Dohoda č. o vytvoření společného školského obvodu -- - -------- Dohoda č. o vytvoření společného školského obvodu Smluvní strany: Město Říčany zastoupené Ing. Adrienou Mrázovou, starostkou města se sídlem Masarykovo nám.53/40, 51 01 Říčany IČ: 004070

Více

Vondrákem, CSc, hejtmanem kraje

Vondrákem, CSc, hejtmanem kraje "ČÍSLO SMLOUVY (DOPATKU)" -7- KUt1SP0eD6E77,, «*Si» M «* *»1- JI» * í ř 9. * **D " II I iíiiiíbg«ijjllhhi»*í i g I poř. číslo ro. zkr. odb. SM LOUVA x '' O UZAVŘENI BUDOUCÍ SMLOUVY O ZŘÍZENI VĚCNÉHO BŘEMENE

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PEČOVATELSKÁ SLUŽBA uzavřená dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, v platném znění, níže uvedeného dne,

Více

Licenční smlouva. Varianta A (fyzická osoba) Jméno a příjmení, RČ:... Bydliště:...

Licenční smlouva. Varianta A (fyzická osoba) Jméno a příjmení, RČ:... Bydliště:... Licenční smlouva kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ust. 14a zák. č. 106/1999 Sb. ( zákon o svobodném přístupu k informacím ) a ust. 2358 a násl. a 2371 a násl zák. č. 89/2012 Sb. ( občanský

Více

IDZZ I. Smluvní strany

IDZZ I. Smluvní strany DODATEK Č. III KE SMLOUVÉ O POSKYTNUTÍ DOTACE (PŘÍSPĚVKU NA VYROVNÁVACÍ PLATBU ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU) uzavřený na základě dohody smluvních stran nikoliv na úkor ochrany kterékoliv

Více

zastoupená na základě plné moci evidenční číslo 006/2018 ze dne společností: zapsaná: zastoupená:

zastoupená na základě plné moci evidenční číslo 006/2018 ze dne společností: zapsaná: zastoupená: KUMSP00D6 J78 II O UZAVŘENI BUDOUCÍ SMLOUVY O ZŘÍZENI VĚCNÉHO BŘEMENE -SLUŽEBNOSTI podle ust. 1785 a násl, a ust. 1257 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a ustanovení

Více

Smlouva o provedení deratizace uzavřená podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Smlouva o provedení deratizace uzavřená podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Příloha usnesení č.1 Smlouva o provedení deratizace uzavřená podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník I. Smluvní strany 1. Statutární město Pardubice sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21

Více

Příloha návrhu usnesení č. 1 Smlouva o vzájemné spolupráci za účelem realizace projektu Cyklistická stezka Doubravice - Hrádek

Příloha návrhu usnesení č. 1 Smlouva o vzájemné spolupráci za účelem realizace projektu Cyklistická stezka Doubravice - Hrádek Smlouva o vzájemné spolupráci za účelem realizace projektu Cyklistická stezka Doubravice - Hrádek uzavřená podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Více

S M L O U V U O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE (dále jen Smlouva ) I. Obecné ustanovení

S M L O U V U O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE (dále jen Smlouva ) I. Obecné ustanovení Krajský úřad Číslo smlouvy u poskytovatele: Číslo smlouvy u příjemce: Regionální rada regionu soudržnosti Severozápad Sídlo: Berní 2261/1, 400 01 Ústí nad Labem Zastoupená: Jaroslavem Komínkem, předsedou

Více

Strana 1 (celkem 4) DODATEK Č. III KE SMLOUVÉ O POSKYTNUTÍ DOTACE (PŘÍSPĚVKU NA VYROVNÁVACÍ PLATBU ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU)

Strana 1 (celkem 4) DODATEK Č. III KE SMLOUVÉ O POSKYTNUTÍ DOTACE (PŘÍSPĚVKU NA VYROVNÁVACÍ PLATBU ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU) DODATEK Č. III KE SMLOUVÉ O POSKYTNUTÍ DOTACE (PŘÍSPĚVKU NA VYROVNÁVACÍ PLATBU ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU) uzavřený na základě dohody smluvních stran nikoliv na úkor ochrany kterékoliv

Více

VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace číslo smlouvy:.

VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace číslo smlouvy:. Příloha č. 2 Programu statutárního města Přerova pro poskytování dotací na obnovu exteriéru památkově významných staveb na území města Přerova pro rok 2018 VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Více

SMLOUVA O DÍLO č. ORM/1522/8/2018

SMLOUVA O DÍLO č. ORM/1522/8/2018 SMLOUVA O DÍLO č. ORM/1522/8/2018 uzavřená podle ustanovení 2586 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů I. SMLUVNÍ STRANY 1.1 OBJEDNATEL: Město Ústí nad Orlicí

Více

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1411/00022/15

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1411/00022/15 Smlouva o poskytnutí dotace č. D1411/00022/15 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046, číslo bankovního účtu: 326561/0100,

Více

S MLOUVA O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU. č. OLP /49/2017

S MLOUVA O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU. č. OLP /49/2017 Smluvní strany: S MLOUVA 018_P01_Smlouva_Jedlickuv_ustav.DOC O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU č. OLP /49/2017 schválená Radou Libereckého kraje dne 7.

Více

Novoměstské sociální služby

Novoměstské sociální služby Smlouva č.: %SPIS SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PEČOVATELSKÁ SLUŽBA uzavřená dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a příslušných ustanoveních občanského zákoníku, v platném znění,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 126/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 119 ze dne 26.02.2014 Schválení dohody o ukončení "Smlouvy o organizaci veřejné služby"/typ A/ č. 2013/00901/3 a schválení "Smlouvy

Více

KUPNÍ SMLOUVA č. OVZ-VZZR

KUPNÍ SMLOUVA č. OVZ-VZZR KUPNÍ SMLOUVA č. OVZ-VZZR-2016-014 uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, dále jen občanský zákoník I. Smluvní strany Prodávající: název prodávajícího: sídlo: IČO: DIČ: bankovní

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍSMLOUVA

VEŘEJNOPRÁVNÍSMLOUVA VEŘEJNOPRÁVNÍSMLOUVA č. P2016-012/0D Na základě usnesení Rady města Nový Jičín č. 599/2015 ze dne 16.12.2015 a usnesení Rady obce Bartošovice č. 24.2.2. ze dne 31.12.2015, uzavírají níže uvedené smluvní

Více

Příloha č. 1 návrhu usnesení č. 4 Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/ /18. I. Smluvní strany

Příloha č. 1 návrhu usnesení č. 4 Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/ /18. I. Smluvní strany Příloha č. 1 návrhu usnesení č. 4 Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/ /18 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046,

Více

R a d a K r aj e V yso č i n y

R a d a K r aj e V yso č i n y Rada Kraje Vysočiny Pravidla Rady Kraje Vysočina pro úhradu nákladů na pořízení změny územního plánu vyplývající ze Zásad územního rozvoje Kraje Vysočina a jejich aktualizací ze dne 24. 4. 2018 č. 02/18

Více

uzavírají dnešního dne v souladu s ustanovením 2055 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. občanský zákoník tuto DAROVACÍ SMLOUVU

uzavírají dnešního dne v souladu s ustanovením 2055 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. občanský zákoník tuto DAROVACÍ SMLOUVU příloha č. 1 TOP 09 IČ : 71339728 se sídlem: Újezd 450/50, 118 00 Praha 1 Malá Strana účet č.: 10909090/5500 zastoupená: Pavlem Severou, generálním sekretářem Bc. Radkem Vondrou, předsedou regionální organizace

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0344/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0344/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0344/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 34 číslo bankovního

Více

Zásady pro úhradu nákladů na pořízení změn územních plánů vyvolaných Zásadami územního rozvoje Moravskoslezského kraje nebo jejich aktualizacemi

Zásady pro úhradu nákladů na pořízení změn územních plánů vyvolaných Zásadami územního rozvoje Moravskoslezského kraje nebo jejich aktualizacemi MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ RADA KRAJE Zásady pro úhradu nákladů na pořízení změn územních plánů vyvolaných Zásadami územního rozvoje Moravskoslezského kraje nebo jejich aktualizacemi Schváleno radou kraje usnesením

Více

Poskytování služeb šéfredaktora Těšínských listů a mediálního mluvčího pro město Český Těšín na období od do

Poskytování služeb šéfredaktora Těšínských listů a mediálního mluvčího pro město Český Těšín na období od do Příloha č. 1 Údaje veřejné zakázky KRYCÍ LIST NABÍDKY Název veřejné zakázky Poskytování služeb šéfredaktora Těšínských listů a mediálního mluvčího pro město Český Těšín na období od 01.01.2019 do 31.12.2021

Více

Výmalba prostor SPŠPaS Pardubice

Výmalba prostor SPŠPaS Pardubice Příloha č. 4 Výzvy k předložení nabídky na zakázku Výmalba prostor SPŠPaS Pardubice Návrh smlouvy Smlouva o dílo č. /2019 (doplní zadavatel) uzavřená podle právního řádu České republiky v souladu s ustanoveními

Více

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 1151/HSY/2019-HSYM Čj.: UZSVM/HSY/1130/2019-HSYM Česká republika Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se sídlem Rašínovo nábřeží 390/42, Nové Město, 128 00 Praha 2, za kterou

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0343/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0343/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0343/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 34 číslo bankovního

Více

SMLOUVA o dodávce služby záznamu telefonních hovorů

SMLOUVA o dodávce služby záznamu telefonních hovorů Smluvní strany město Sokolov se sídlem: IČO: DIČ: zastoupené: bankovní spojení: číslo účtu: (dále jen objednatel") atlantfs telecom spol. s r.o. se sídlem: IČO: DIČ: zastoupený: bankovní spojení: číslo

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 503 ze dne Vzorová smlouva o vytvoření podmínek pro zveřejňování smluv

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 503 ze dne Vzorová smlouva o vytvoření podmínek pro zveřejňování smluv č.j.: 553/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 503 ze dne 29.06.2016 Vzorová smlouva o vytvoření podmínek pro zveřejňování smluv Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍSMLOUVA Č. P /0SČ

VEŘEJNOPRÁVNÍSMLOUVA Č. P /0SČ VEŘEJNOPRÁVNÍSMLOUVA Č. P2014-454/0SČ Na základě usnesení Rady města Nový Jičín Č. 11/1/2014 ze dne 26.11.2014 a usnesení Rady obce 8artošovice Č. 2.2.4. ze dne 26.1 1.2014, uzavíraj í níže uvedené smluvní

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Rady městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Rady městské části U S N E S E N Í č.j.: 230/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Rady městské části U S N E S E N Í č. 213 ze dne 10.04.2013 Schválení dohody o ukončení "Smlouvy o organizaci a výkonu veřejné služby" č. 2012/00925/20.2

Více

Smlouva o poskytnutí dotace č. D6131/ /15

Smlouva o poskytnutí dotace č. D6131/ /15 Smlouva o poskytnutí dotace č. D6131/ /15 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046, číslo bankovního účtu: 326561/0100,

Více

Smlouva o nájmu parkovacího stání

Smlouva o nájmu parkovacího stání Smlouva o nájmu parkovacího stání (uzavřená dle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.) č.j.: SPS - 4/2017 č. 015 (915 dle naší evidence) v č.p. 60, třída Míru Pardubice PRONAJÍMATEL sídlo třída Míru 90, 530

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0377/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0377/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0377/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 34 číslo bankovního

Více

Smlouva o poskytnutí dotace č. D6131/ /16

Smlouva o poskytnutí dotace č. D6131/ /16 Příloha č. 1 usnesení č. 2 Smlouva o poskytnutí dotace č. D6131/ /16 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046, číslo

Více

zapsaná v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Brně pod sp. zn.: B 849

zapsaná v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Brně pod sp. zn.: B 849 1. Agrovysočina, a.s. se sídlem Zarybník 516, 594 42 Měřín zastoupená ing.gabrielem Večeřou, předsedou představenstva IČ: 469 00 721 bankovní spojení: Komerční banka, a.s., číslo účtu: 2200751/0100 a zapsaná

Více

Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene služebnosti inženýrské sítě CJ MML /16

Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene služebnosti inženýrské sítě CJ MML /16 Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene služebnosti inženýrské sítě CJ MML 110871/16 uzavřená podle ustanovení 1785 an. a 1267 an. zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

o poskytnutí neinvestiční dotace č..

o poskytnutí neinvestiční dotace č.. 1. Město Nové Město na Moravě sídlo: Vratislavovo nám. 103, 592 31 Nové Město na Moravě zastoupené: Michalem Šmardou, starostou města IČ: 00294900 DIČ: CZ00294900 bankovní spojení: Komerční banka, a.s.

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. č (114-2/1715/18)

NÁJEMNÍ SMLOUVA. č (114-2/1715/18) NÁJEMNÍ SMLOUVA č. 2018000064 (114-2/1715/18) kterou uzavřely Pronajímatel: statutární město Českc Budějovice se sídlem: nám. Přemysla Otakara II. 1/1, 370 92 České Budějovice za které jedná: Ing. Jiří

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0396/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0396/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0396/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 34 číslo bankovního

Více

(ID dotace) Čl. 1 Smluvní strany

(ID dotace) Čl. 1 Smluvní strany Příloha č. 5 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE uzavřená na základě dohody smluvních stran nikoliv na úkor ochrany kterékoliv ze smluvních stran ve smyslu 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Dostavba kanalizace Hranice - Smlouva o prodeji projektových dokumentací

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Dostavba kanalizace Hranice - Smlouva o prodeji projektových dokumentací MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 25. 4. 2019 Bod programu: 30 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Daniel Vitonský Odbor rozvoje města Ing. arch. Marek Kuchta,

Více

Smlouvu o poskytnutí investiční dotace z rozpočtu města Nového Města na Moravě (dále jen smlouva )

Smlouvu o poskytnutí investiční dotace z rozpočtu města Nového Města na Moravě (dále jen smlouva ) 1. Město Nové Město na Moravě sídlo: Vratislavovo nám. 103, 592 31 Nové Město na Moravě zastoupené: Michalem Šmardou, starostou IČ: 00294900 DIČ: CZ00294900 bankovní spojení: Komerční banka, a.s. číslo

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace z rozpočtu obce Ludslavice číslo:

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace z rozpočtu obce Ludslavice číslo: Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace z rozpočtu obce Ludslavice číslo: 2016 0003 (uzavřená dle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů) mezi: Poskytovatelem

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NÁVRATNÉ FINANČNÍ VÝPOMOCI z rozpočtu města Milevska na rok /2016

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NÁVRATNÉ FINANČNÍ VÝPOMOCI z rozpočtu města Milevska na rok /2016 VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NÁVRATNÉ FINANČNÍ VÝPOMOCI z rozpočtu města Milevska na rok 2016 0061/2016 uzavřená ve smyslu 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů

Více

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/ /19

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/ /19 Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/ /19 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046, číslo bankovního účtu: 326561/0100,

Více

Poskytnutí návratných finančních výpomocí v roce 2019

Poskytnutí návratných finančních výpomocí v roce 2019 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví 6.3. Pro jednání zastupitelstva města dne: 12. 12. 2018 Zpracoval: Jitka Vodvárková, odbor soc. věcí a zdravotnictví Předkládá: Mgr. David Šimek, starosta Poskytnutí

Více

smlouvu o poskytnutí neinvestiční dotace č../2015

smlouvu o poskytnutí neinvestiční dotace č../2015 1. Město Nové Město na Moravě sídlo: Vratislavovo nám. 103, 592 31 Nové Město na Moravě zastoupené: Michalem Šmardou, starostou města IČ: 00294900 DIČ: CZ00294900 bankovní spojení: Komerční banka, a.s.

Více

(dále jen jako Ústecký kraj )

(dále jen jako Ústecký kraj ) Smlouva o spolupráci a podmínkách úhrady finančního příspěvku při vzájemném zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou mezi Ústeckým a Libereckým krajem ÚK: číslo smlouvy LK: číslo smlouvy

Více

Smlouva o poskytnutí dotace

Smlouva o poskytnutí dotace Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku ve smyslu 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v pl. zn. a 10a a násl. zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech

Více

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/00052/15

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/00052/15 Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/00052/15 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046, číslo bankovního účtu: 326561/0100,

Více

VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Příloha č. 2. Programu statutárního města Přerova pro poskytování dotací na obnovu exteriéru památkově významných staveb na území města Přerova pro rok 2017 VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/0445/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/0445/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/0445/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 709/34, 750 11 Přerov

Více

Článek II. Smluvní rozsah výkonu přenesené působnosti

Článek II. Smluvní rozsah výkonu přenesené působnosti ~Oflo ~tö dne. ~ úředn~ desce MěÚ Hustopeče Veřejnoprávní smlouva o výkonu přenesené působnosti na úseku sociálně - právní ochrany dětí uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku v Hustopečích podle ust.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 380/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 359 ze dne 21.05.2014,,Strategie využití celostátních operačních programů na období 2014-2020" Rada městské části I. s c h v a

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace O BEC MORAVANY Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace 1/ Obec Moravany sídlo:, 66448 Moravany IČO: 00282120 DIČ: CZ 00282120 Zastoupena: RNDr. Marií Barešovou, starostkou obce Kontaktní osoba: Bc. Helena

Více

mlouva o poskytnutí grantu

mlouva o poskytnutí grantu KUJCP014EL4K mlouva o poskytnutí grantu SDO/OEZI/1569/14 reg. č. 06-026/14 uzavřená ve smyslu 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů I. Obecná ustanovení Zastupitelstvo

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Mgr. Lenka Turková, referentka OSV Mgr. Michaela Pešanová, vedoucí OSV

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Mgr. Lenka Turková, referentka OSV Mgr. Michaela Pešanová, vedoucí OSV MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 25. 4. 2019 Bod programu: 22 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor sociálních věcí Mgr. Lenka Turková, referentka

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB Městská část Praha - Kunratice a JUDr. Jaromír Štůsek, LL.M., advokát TATO SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB BYLA UZAVŘENA DNEŠNÍHO DNE, MĚSÍCE A ROKU V SOULADU

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Mgr. Michaela Pešanová, vedoucí OSV Mgr. Lenka Turková, referentka OSV

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Mgr. Michaela Pešanová, vedoucí OSV Mgr. Lenka Turková, referentka OSV MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 20. 9. 2018 Bod programu: 20 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor sociálních věcí Mgr. Michaela Pešanová, vedoucí

Více

S m l o u v a o s l o ž e n í a u ž i t í k a u c e uzavřena dle ust. 51 a násl. zákona č. 40/1964Sb. Občanského zákoníku, v platném znění

S m l o u v a o s l o ž e n í a u ž i t í k a u c e uzavřena dle ust. 51 a násl. zákona č. 40/1964Sb. Občanského zákoníku, v platném znění S m l o u v a o s l o ž e n í a u ž i t í k a u c e uzavřena dle ust. 51 a násl. zákona č. 40/1964Sb. Občanského zákoníku, v platném znění Jihomoravský kraj se sídlem v Brně, Žerotínovo nám. 3/5, PSČ 601

Více

SMLOUVU SVM/O/3001/2016-HMS. Cl-1.

SMLOUVU SVM/O/3001/2016-HMS. Cl-1. KUMSP08D6VEX Č.j.: U2SVM/O/3001/2016-HMSO 4324/0/2016-HMSO Česká republika - Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, se sídlem Rašínovo nábřeží 390/42, 128 00 Praha 2, zastoupená Ing. Karolem

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 292/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 285 ze dne 23.04.2014 Uzavření smlouvy o úhradě čistého nájemného nebo jeho části z dotace Ministerstva vnitra ČR podle varianty

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE uzavřená ve smyslu 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších a 10a odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 334/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 315 ze dne 31.05.2017 Smlouva o umístění nereklamních doplňků na zařízeních veřejného osvětlení v lokalitě Havlíčkovo náměstí Rada

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NÁVRATNÉ FINANČNÍ VÝPOMOCI z rozpočtu města Milevska na rok 2016 č. smlouvy

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NÁVRATNÉ FINANČNÍ VÝPOMOCI z rozpočtu města Milevska na rok 2016 č. smlouvy VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NÁVRATNÉ FINANČNÍ VÝPOMOCI z rozpočtu města Milevska na rok 2016 č. smlouvy 032512015 uzavřená ve smyslu 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších

Více

VĚSTNÍK KRAJE VYSOČINA

VĚSTNÍK KRAJE VYSOČINA VĚSTNÍK KRAJE VYSOČINA Ročník 2014 Rozesláno dne 17. února 2014 Částka 1 OBSAH: 1. Dodatek č. 1 k veřejnoprávní smlouvě uzavřené mezi obcí Babice a městem Moravské Budějovice 2. Dodatek č. 1 k veřejnoprávní

Více

Článek I Předmět smlouvy

Článek I Předmět smlouvy SML/MMPr/2280/2015 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu statutárního města Přerova podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE uzavřená ve smyslu 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších a 10a odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,

Více