Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka učebních pomůcek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka učebních pomůcek"

Transkript

1 Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka učebních pomůcek Název projektu: Fyzika nás baví Reg. číslo projektu: CZ.1.10/2.1.00/ Zadavatel: Základní škola Havířov - Město Žákovská 1/1006 okres Karviná Uchazeč: Sídlo: IČ: tel./ kontaktní osoba: Název Fyzika: Mn Cena/ks bez DPH Cena bez DPH DPH 21% Cena s DPH Požadované parametry - specifikace Nabídka uchazeče Splňuje Ano/Ne Výukové DVD do fyziky 1 Témata jednotlivých DVD: Mechanika plynů, Mechanika kapalin, Termika, Akustika, Elektrický proud v plynech a kapalinách, Elektrický proud v kovech a polovodičích, Elektrochemické děje v kapalinách, Energie I a II, Čas a jeho měření, Magnetismus, Elektromagnetismus, Elektrostatika. Výukový program Fyzika zajímavě Program je rozdělen do 10 kapitol podle fyzikálních disciplín: Mechanika, Elektřina, Gravitační pole, Kmity a vlny, Kapaliny a plyny, Elektromagnetismus, Termika, Optika, Atomistika, Tabulky. Představuje soubor více než 100 fyzikálních kalkulaček. Každá z kalkulaček obsahuje dva oddíly, Teorie a Výpočet. Oddíl Teorie definuje použité vztahy a vzorce. Výpočet zahrnuje samotné výpočty zvolených veličin podle příslušných vzorců. Školní multilicence.

2 Soubor programů Fyzika zajímavě 10 programů z řady Fyzika zajímavě + Technika zajímavě. Komplet obsahuje programy z řady: Termika, Kapaliny a plyny, Optika, Mechanika, Elektřina 1, Elektřina 2, Atomistika a astronomie, 333 fyzikálních pokusů, Animace, kalkulačky. BONUS Technika zajímavě. Školní multilicence. Výukový program do fyziky Tématické okruhy programu: Mechanika 1 - hustota kapaliny a pevné látky, rovnoměrný a nerovnoměrný pohyb, tlak v kapalině, mech. práce, výkon, energie, rovnováha na páce. Termika - teplo přijaté tělesem, tání. Optika - zobrazení zrcadlem, zobrazení čočkou. Elektřina - Ohmův zákon, el. energie, el. příkon, sériové a paralelní zapojení rezistorů. Historie fyziky - osobnosti fyziky, objevy a vynálezy. Jednouživatelská verze. Optika na magnetickou tabuli Demonstrační souprava určena pro názornou demonstraci pokusů z oblasti geometrické optiky. Jednotlivé části jsou přizpůsobeny pro uchycení na magnetickou tabuli. Min. obsah soupravy: 2x xenovová lampa na tabuli, čočka plankonkávní, čočka plankonvexní 2ks, zrcadlo rovinné a pružné, stínítko polokoule a válec, clony, optický kotouč se stupnicí, čočka půlkruhová, hranol pravoúhlý, lichoběžníkový a rovnostranný, magnetická kyveta, modrý a červený filtr 2ks, světlovod ve tvaru C, optické vlákno, filtr subtraktivní barevný 3ks, projekční klín, magnetické zrcadlo 3ks, filtr aditivní trojbarevný, plankonvexní kyveta magnetická, plankonkávní kyveta magnetická, kruhová kyveta magnetická, fluorescenční sodík. Uložení v platových boxech.

3 Demonstrační měřící přístroj Demonstrační analogový a digitální měřící přístroj určený na předvádění měření elektrických veličin. Je možné měřit stejnosměrná i střídavá napětí, stejnosměrné i střídavé proudy a odpory. Proud a odpor je možné měřit v jedenácti rozsazích, napětí v devíti rozsazích. Indikaci měřené hodnoty je možno volit buď analogovou (odečítá se ze stupnic 0-10, nebo 0-3), digitální (odečítá se na 3,5 místném displeji), případně je možno volit oba způsoby indikace současně. Při měření stejnosměrných proudů a napětí s pomalu se měnící polaritou je možné volit analogovou indikaci se střední klidovou polohou ručky. Vyučující má možnost odečítat měřené hodnoty z digitálního displeje na zadní stěně přístroje. Univerzální multimetr Servo měřící přístroj se třemi dvojitými výměnnými stupnicemi. Stupnice Stupnice výměnná, 0 - ve středě, 5/15. Univerzální napájecí zdroj Síťový zdroj s displejem určený pro napájení usměrněným, střídavým a stabilizovaným napětím s proudovým zatížením až do 6 A. Siloměr 5 N Pružinový siloměr 5N / 0,1N. Stupnice v N, seřízení nulového bodu, háček a závěsné oko z kovu, s ochranou proti přetížení (doraz). Siloměr 2,5 N Pružinový siloměr 2,5N / 0,1N. Stupnice v N, seřízení nulového bodu, háček a závěsné oko z kovu, s ochranou proti přetížení (doraz). Siloměr transparentní 1 N Rozsah: 0-1 N Rozlišení: 0,02 N Barevné značení - žlutá Min. Ø16, délka min.260 mm.

4 Siloměr transparentní 2 N Rozsah: 0-2 N Rozlišení: 0,04 N Barevné značení - červená Min. Ø16, délka min.260 mm. Siloměr transparentní 5 N Rozsah: 0-5 N Rozlišení: 0,1 N Barevné značení - modrá Min. Ø16, délka min.260 mm. Siloměr transparentní 10 N Rozsah: 0-10 N Rozlišení: 0,2 N Barevné značení - zelená Min. Ø16, délka min.260 mm. Siloměr transparentní 20 N Rozsah: 0-20 N Rozlišení: 0,4 N Barevné značení - fialová Min. Ø16, délka min.260 mm. Siloměr transparentní 50 N Rozsah: 0-50 N Rozlišení: 1 N Barevné značení - oranžová Min. Ø20, délka min.300 mm. Elektronická váha LCD displej (výška min. 15 mm), tára (funkce odvažování), provoz na 2 baterie 1,5 V AA. Doba provozu na baterie min. 350 hodin. Možnost připojit síťový adaptér. Rozsah vážení: 500 g, rozlišení 0,1 g.

5 Elektroměr se stupnicí Pomůcka k ukazování přítomnosti elektrických nábojů a měření elektrostatického potenciálu mezi plátky elektrometru a krytem. Rozměry min. 170 x 210 x 350 mm Elektroskop Citlivý ručičkový přístroj k určování elektrických nábojů a napětí. Přední a zadní strana jsou vyrobeny ze skla. Vhodný pro stínovou projekci. Ručička uložena v hrotových ložiscích, rozsah měření 0 4 kv, se zdířkami 4 mm. Rozměry min. 170 mm x 100 mm x 121 mm (š x h x v), délky ručičky cca. 50 mm Min. obsah: Elektroskop s kondenzátorovou destičkou (ø = 39 mm) a konduktorovou koulí (ø = 25,5 mm) se zdířkami 4 mm. Sada prutů k elektrostatice Pruty slouží k provádění pokusů z elektrostatiky. Složení kompletu: prut skleněný prut ebonitový prut ocelový prut vinidurový Ebonitový prut Prut pro pokusy z elektrostatiky. Díky němu je možno vytvářet elektrické náboje. Rozměry min. Ø 12 x 300 mm Digitální stopky 1 Stopky s LCD displejem a zabudovaným akumulátorem ve vodotěsném plastovém pouzdře. Nabíjení integrovanými solárními články. Ovládání 3 tlačítky, možnost měření 2 časů. Doba chodu 24 hodin, rozlišení 0,01 s. Datum, přesný čas a budík. Tepelná vodivost kovů Pomůcka k demonstraci různé tepelné vodivosti kovů po 1 pásku z hliníku, železa, mědi a cinku je spojeno do kříže. Parafín umístěný na konci pásků taje při zahřívání kovového kříže v různých časových intervalech. S tepelně izolační plastovou rukojetí. Rozměry: délka ramene min. 100 mm, celková délka: min. 390 mm.

6 Pomůcka na demonstraci tepelné vodivosti Pomůcka slouží k demonstraci rozdílných rychlostí v šíření tepla v různých kovech. Do železného prstence na držáku s dřevěnou rukovětí jsou vzazeny tyčinky z mosazi, Fe, Cu a Al. Tyčinky mají na konci jamku na zasunutí sirky. Při zahřívání prstence se budou postupně, v závislosti na tepelné vodivosti kovu, zapalovat jednotlivé sirky. Generátor je poháněný motorem. Otáčky motoru je možné plynule regulovat. Min. obsah: Napácí zdroj k motoru, Konduktorová koule na násadě, Ochranný obal, Chomáč. Van de Graaffův generátor Technické specifikace: Elektrický náboj 150 až 200 kv Max. proud cca 6 µa Délka jiskry min. 100 mm. Průměr konduktoru min. 270 mm. Konduktorová koule na násadě pr. min. 100 mm. Hlavní napájecí napětí 230 V AC. Napájecí napětí motoru 6 V. Wimshurstova indukční elektřina Přístroj je tvořen ze dvou plastových kotoučů s vodivými sektory, Leydenských lahví, vodivých kartáčků, sběračů a kulových elektrod. Jednotlivé prvky jsou umístěny na desce. Pohon je zajištěn manuálně. Elektrická pole Sada petriho misek s různě tvarovanými elektrodami. V miskách smícháme olej a krupici. Elektrody připojíme ke zdroji vysokého napětí (van de Graaf, indukční elektrika). Třífázový generátor Model demonstruje stavbu třífázového generátoru a generaci toho proudu. Pomocí modelu je možno se seznámit se způsoby spojování fází generátoru, s jeho vlastnosti ve stavu nespojeném a spojenými do trojúhelníku a hvězdy a demonstrovat vířící magnetické pole. Obsah soustavy: demonstrační tabule, přístroj k ukazování vířícího magnetického pole, rotor Maximální proud vzbuzení: 2 A

7 Demonstrační souprava z elektřiny, elektromagnetismu Souprava 1 - obsahuje vodiče, přípojné body a měřící body, např. modul připojení, vedení T, vedení L, min. 30 modulů, úložný box. Souprava 2 - obsahuje pasivní prvky umožňující sestavení základních elektrických obvodů. Např. moduly baterie, přepínač, tlačítko, vypínač, doutnavka, odpory, potenciometr, modul pro cívku, modul motor s převodem, min. 30 modulů, úložný box. Souprava 3 - pro pokusy z elektromagnetismu. Obsahuje např. cívku, U-jádro, I-jádro, vodiče a nevodiče, krokosvorky, elektrody, kontaktní kolík, kotva zvonka, miska zvonku, modul stupnice, min. 30 součástek, úložný box. Souprava 4 - vysvětluje princip činnosti elektrických motorů a generátorů. Obsahuje např. dvoupólový rotor, čtyřpólový rotor, magnety, modul pro cívku, závit rotoru, min. 20 součástek, úložný box. Souprava 5 - obsahuje kondenzátory, LED diody a proměnné odpory, min. 30 součástek, úložný box. Lihový dilatometr Pomůcka k měření teplotní roztažnosti různých látek při zahřátí. Dodáváno se třemi zkušebními tyčemi (po 1 ks železná, mosazná a hliníková). Magdeburské polokoule pro žákovské pokusy Polokoule se skládají ze dvou přísavek se stabilními kovovými poutky. Síla pro oddělení > 150N Půměr min. 60 mm Obsah - 2 přísavky se stabilním držákem Soubor závaží stejné hmotnosti Slouží k demonstraci a posuzování vzájemných závislosti mezi hmotností, objemem a hustotou. Min. 4ks závaží. Model hydraulického lisu Model se skládá ze dvou válců o různém průřezu, spojených elastickou trubkou. Ve válcích se nachází pohyblivé písty o různých plochách. Uvnitř válců pod písty se nachází kapalina. Rozměry min. 300 x 260 x 100 mm Soubor závaží stejného objemu Slouží k demonstraci a posuzování vzájemných závislosti mezi hmotností, objemem a hustotou. Min. 4ks závaží.

8 Model ústředního topení Model demonstruje přenos tepla prouděním, závislost hustoty vody na teplotě, atd. Skleněnou trubici s vodou zahříváme, obarvená teplá voda stoupá vzhůru. Univerzální stojánek k upevnění trubice. Kladka se 2 souosými kolečky Hliníková kladka s drážkou pro vedení provazu. Se dvěma háčky, kotouče vedle sebe na jedné ose. Poniklované kovové třmeny. Průměr kladek min. 50 mm Závěs se 3 kladkami Závěs se třemi kladkami umístěnými nad sebou. Poniklovanékovové třmeny. Průměry kladek: 30 mm, 40 mm a 50 mm Pevná kladka se 2 háčky Hliníková kladka s drážkou pro vedení provazu. Se dvěma háčky. Průměr kladky min. 50 mm Zavěšené koule Těžiště-překotný hranol 5 ocelových kuliček zavěšených bifilárně na rámu o rozměrech min. 90 mm 100 mm 130 mm. Pro demonstraci nepružné srážky je jedna kulička na nárazové straně opatřena voskem nebo plastelínou. Pomůcka pro demonstraci stálé a vratké polohy tělesa. Hranol je ve stálé poloze pokud těžnice prochází jeho základnou. Postupným nakláněním se hranol dostane do vratké polohy a převrátí se. Parní stroj Funkční model provedení skutečného parního stroje. Otáčení stroje je v obou směrech. Na základně je upevněno topeniště s parním kotlem, armaturami a frém s parním válcem a rozvodovým a klikovým mechanismem. Pára se přivádí od kotle přívodovou trubkou. K topení se používá pevného lihu. Solenoid Pomůcka k demonstraci magnetického pole vytvářeného elektrickým proudem v selenoidu. Průsvitná destička přístroje umožňuje ilustrovat demonstraci na obrazovce pomocí projektoru. Vodič - drát Cu Ø 2 mm Dynamo-elektromotor Model slouží k demonstraci konstrukce dynama a elektromotoru na stejnosměrný proud. Model je možno rozebrat a ukázat stavbu jednotlivých částí. Model může pracovat jako elektromotor nebo jako dynamo. Rozměry min. 350 x 160 x 200 mm.

9 Sada tyčových magnetů Sada obsahuje 2 tyčové magnety o rozměrech min. 100x20x7mm a hmotnosti 0,16kg. Sada kovových disků 1 Sada 8 ks kovových disků o průměru min. 25 mm. Disky jsou vyrobeny z mosazi, mědi, bronzu, slitiny niklu a stříbra, měkké oceli, nerezové oceli, zinku a hliníku. Disky jsou označeny. Magnet 1 Magnet ve tvaru "U" s chráničem z chromové oceli, rozměry min. 100x15x5 mm. Magnetické tyče 1 Magnet 2 ks, rozměr min mm, severní pól je označen červenou barvou. Ferrofluid magnetická kapalina Kapalina vytváří v magnetickém poli ostré hroty, které jsou orientované ve směru magnetického pole. Hroty mohou dosahovat výšky až několika cm. Ferrofluid je vyrobený z ferromagnetických nanočástic. Balení: lahvička s kapátkem Obsah: 9 10 ml Magnetické kuličky Magnetické kuličky o průměru 10 mm s barevným označením pólů, balení 100 ks. Feritové magnetky Feritové sloupkovité magnety s červeno-modrým rozlišením pólů, rozměry min mm, balení po 20 ks. Vznášející se magnety Sada 2 barevných kroužkových magnetů s podstavcem k názorné demonstraci odpuzování se magnetů. Odměrný válec vysoký, PP, 50 ml Vysoký odměrný válec, z průhledného polypropylenu, robustní, s výlevkou a šestihrannou patkou, s vyznačenou stupnicí. Rozměry: H 200 x ø 26 mm, Objem: 50 ml Odměrný válec vysoký, PP, 100 ml Vysoký odměrný válec, z průhledného polypropylenu, robustní, s výlevkou a šestihrannou patkou, s vyznačenou stupnicí. Rozměry: H 250 x ø 32 mm, Objem: 100 ml

10 Odměrný válec vysoký, PP, 250 ml Vysoký odměrný válec, z průhledného polypropylenu, robustní, s výlevkou a šestihrannou patkou, s vyznačenou stupnicí. Rozměry: H 315 x ø 42 mm, Objem: 250 ml Odměrný válec vysoký, PP, 500 ml Vysoký odměrný válec z průhledného polypropylenu, s výlevkou, šestihrannou patkou, vyznačenou stupnicí. Rozměry: H 365 x ø 56 mm, Objem: 500 ml 10 ml Rozměry: H 145 x ø 14 mm, Objem: 10 ml 25 ml Rozměry: H 170 x ø 18 mm, Objem: 25 ml 50 ml Rozměry: H 210 x ø 26 mm, Objem: 50 ml 100 ml Rozměry: H 225 x ø 30 mm, Objem: 100 ml 250 ml Rozměry: H 290 x ø 46 mm, Objem: 250 ml 500 ml Rozměry: H 350 x ø 52 mm, Objem: 500 ml ml Rozměry: H 430 x ø 70 mm, Objem: 1000 ml Velký nástěnný teploměr Na plastové podložce se zapuštěnou kapilárou a závěsným očkem. 40 C až +50 C, dělení 1 C, 233 K až 323 K, dělení 1 K. Rozměry min. 400 mm x 60 mm

11 Školní kalkulátor Školní kalkulačka s pevným plastovým krytem Min. 139 integrovaných matematických funkcí Displej jednořádkový 10míst Výpočet zlomků, variace a kombinace Hyperbolické funkce Variabilní paměť Výpočty v šedesátkové i desítkové soustavě Statistické výpočty ( standardní odchylka) Napájení Duální solár/bateriové Kahan plynový s ventilem (ZP) S mřížkou tvarující jádro plamene. Větší velikost plamene, nastavením otvorů v prstenci se reguluje přisávání vzduchu, přívod plynu se reguluje jehlovým ventilem. Prům. hořáku min. 28 mm. Kovová trojnožka Kovová trojnožka Ø 120 mm 210 mm Teploměr s modrou tekutinou Teploměr, ekologický, od -10 C do +110 C / 1 C, délka min. 300 mm. Celkem cena kompletní dodávky V. dne Podpis oprávněné osoby

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE Identifikační údaje zadávacího řízení Název zakázky Druh zakázky Název projektu Číslo projektu Dodávka pomůcek pro výuku fyziky a biologie Dodávky Inovace ve výuce fyziky a biologie

Více

Sada Elektřina a magnetismus. Kat. číslo 104.0021

Sada Elektřina a magnetismus. Kat. číslo 104.0021 Sada Elektřina a magnetismus Kat. číslo 104.0021 Strana 1 z 39 Všechna práva vyhrazena. Dílo a jeho části jsou chráněny autorskými právy. Jeho použití v jiných než zákonem stanovených případech podléhá

Více

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332 Animovaná fyzika Top-Hit Atomy a molekuly Atom Brownův pohyb Difúze Elektron Elementární náboj Jádro atomu Kladný iont Model atomu Molekula Neutron Nukleonové číslo Pevná látka Plyn Proton Protonové číslo

Více

TEMATICKÝ PLÁN 6. ročník

TEMATICKÝ PLÁN 6. ročník TEMATICKÝ PLÁN 6. ročník Týdenní dotace: 1,5h/týden Vyučující: Mgr. Tomáš Mlejnek Ročník: 6. (6. A, 6. B) Školní rok 2018/2019 FYZIKA pro 6. ročník ZŠ PROMETHEUS, doc. RNDr. Růžena Kolářová, CSc., PaeDr.

Více

SOUPRAVA ZÁKLADNÍ ELEKTRICKÉ OBVODY. Návod k použití a popis pokusů

SOUPRAVA ZÁKLADNÍ ELEKTRICKÉ OBVODY. Návod k použití a popis pokusů SOUPRAVA ZÁKLADNÍ ELEKTRICKÉ OBVODY Návod k použití a popis pokusů 1 Obsah Přehled jednotlivých součástí... 3 Doporučení k sestavování pokusů... 4 Pokusy.... 5-22 1 Elektrický obvod... 5 2 Elektrický obvod

Více

Tématické okruhy teoretických zkoušek Part 66 1 Modul 3 Základy elektrotechniky

Tématické okruhy teoretických zkoušek Part 66 1 Modul 3 Základy elektrotechniky Tématické okruhy teoretických zkoušek Part 66 1 3.1 Teorie elektronu 1 1 1 Struktura a rozložení elektrických nábojů uvnitř: atomů, molekul, iontů, sloučenin; Molekulární struktura vodičů, polovodičů a

Více

Číslo materiálu Předmět ročník Téma hodiny Ověřený materiál Program

Číslo materiálu Předmět ročník Téma hodiny Ověřený materiál Program Číslo materiálu Předmět ročník Téma hodiny Ověřený materiál Program 1 VY_32_INOVACE_01_13 fyzika 6. Elektrické vlastnosti těles Výklad učiva PowerPoint 6 4 2 VY_32_INOVACE_01_14 fyzika 6. Atom Výklad učiva

Více

Charakteristika předmětu:

Charakteristika předmětu: Vzdělávací oblast : Vyučovací předmět: Volitelné předměty Člověk a příroda Seminář z fyziky Charakteristika předmětu: Vzdělávací obsah: Základem vzdělávacího obsahu předmětu Seminář z fyziky je vzdělávací

Více

Evropský sociální fond "Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti"

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti Střední škola umělecká a řemeslná Projekt Evropský sociální fond "Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti" IMPLEMENTACE ŠVP Evaluace a aktualizace metodiky předmětu Fyzika Obory nástavbového studia

Více

TEMATICKÝ PLÁN. Literatura: FYZIKA pro 6. ročník ZŠ PROMETHEUS, doc. RNDr. Růžena Kolářová, CSc., PaeDr. Jiří Bohuněk,

TEMATICKÝ PLÁN. Literatura: FYZIKA pro 6. ročník ZŠ PROMETHEUS, doc. RNDr. Růžena Kolářová, CSc., PaeDr. Jiří Bohuněk, TEMATICKÝ PLÁN Předmět: FYZIKA Týdenní dotace: 2h/týden Vyučující: Mgr. Jan Souček Vzdělávací program: ŠVP Umím, chápu, rozumím Ročník: 6. (6. A, 6. B) Školní rok 2016/2017 Literatura: FYZIKA pro 6. ročník

Více

Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka nábytku - 2. výzva

Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka nábytku - 2. výzva Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka nábytku - 2. výzva Název projektu: Přírodní vědy moderně Reg. číslo projektu: CZ.1.10/2.1.00/30.01592 Zadavatel: Základní

Více

Elektrický proud. Elektrický proud : Usměrněný pohyb částic s elektrickým nábojem. Kovy: Usměrněný pohyb volných elektronů

Elektrický proud. Elektrický proud : Usměrněný pohyb částic s elektrickým nábojem. Kovy: Usměrněný pohyb volných elektronů Elektrický proud Elektrický proud : Usměrněný pohyb částic s elektrickým nábojem. Kovy: Usměrněný pohyb volných elektronů Vodivé kapaliny : Usměrněný pohyb iontů Ionizované plyny: Usměrněný pohyb iontů

Více

ZÁVĚREČNÉ OPAKOVÁNÍ z FYZIKY. Témata 7. ročník:

ZÁVĚREČNÉ OPAKOVÁNÍ z FYZIKY. Témata 7. ročník: Opakování bude obsahovat následující body: ZÁVĚREČNÉ OPAKOVÁNÍ z FYZIKY Každý žák si vybere jedno téma (okruh) Vysvětlení daného tématu na každou kapitolu procvičování (v podobě doplňování, výpočtů a otázek

Více

ZÁVĚREČNÉ OPAKOVÁNÍ z FYZIKY. Témata 7. ročník:

ZÁVĚREČNÉ OPAKOVÁNÍ z FYZIKY. Témata 7. ročník: Opakování bude obsahovat následující body: ZÁVĚREČNÉ OPAKOVÁNÍ z FYZIKY Každý žák si vybere jedno téma (okruh) Vysvětlení daného tématu na každou kapitolu procvičování (v podobě doplňování, výpočtů a otázek

Více

Fyzika, maturitní okruhy (profilová část), školní rok 2014/2015 Gymnázium INTEGRA BRNO

Fyzika, maturitní okruhy (profilová část), školní rok 2014/2015 Gymnázium INTEGRA BRNO 1. Jednotky a veličiny soustava SI odvozené jednotky násobky a díly jednotek skalární a vektorové fyzikální veličiny rozměrová analýza 2. Kinematika hmotného bodu základní pojmy kinematiky hmotného bodu

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Název veřejné zakázky: Předmět veřejné zakázky (služba/dodávka/stavební práce) :

Více

Vzdělávací obor fyzika

Vzdělávací obor fyzika Kompetence sociální a personální Člověk a měření síly 5. technika 1. LÁTKY A TĚLESA Žák umí měřit některé fyz. veličiny, Měření veličin Neživá měření hmotnosti,objemu, 4. zná některé jevy o pohybu částic,

Více

Fyzika pro 6.ročník. výstupy okruh učivo mezipředmětové vztahy poznámky. Stavba látek-vlastnosti, gravitace, částice, atomy a molekuly

Fyzika pro 6.ročník. výstupy okruh učivo mezipředmětové vztahy poznámky. Stavba látek-vlastnosti, gravitace, částice, atomy a molekuly Látky a tělesa, elektrický obvod Fyzika pro 6.ročník výstupy okruh učivo mezipředmětové vztahy poznámky Stavba látek-vlastnosti, gravitace, částice, atomy a molekuly Elektrické vlastnosti látek, el.pole,

Více

<<< záložka Fyzika

<<< záložka Fyzika 5.6.1 5.6.1 Fyzika FYZIKA 6. ročník 5.6.1/01 LÁTKY A TĚLESA použije správné označení důležitých fyzikálních veličin a jejich základních a odvozených jednotek změří vhodně zvolenými měřidly některé důležité

Více

Elektrostatika _Elektrický náboj _Elektroskop _Izolovaný vodič v elektrickém poli... 3 Izolant v elektrickém poli...

Elektrostatika _Elektrický náboj _Elektroskop _Izolovaný vodič v elektrickém poli... 3 Izolant v elektrickém poli... Elektrostatika... 2 32_Elektrický náboj... 2 33_Elektroskop... 2 34_Izolovaný vodič v elektrickém poli... 3 Izolant v elektrickém poli... 3 35_Siločáry elektrického pole (myšlené čáry)... 3 36_Elektrický

Více

Fyzika pro 6.ročník. Stavba látek-vlastnosti, gravitace, částice, atomy a molekuly. Elektrické vlastnosti látek, el.

Fyzika pro 6.ročník. Stavba látek-vlastnosti, gravitace, částice, atomy a molekuly. Elektrické vlastnosti látek, el. Fyzika pro 6.ročník výstupy okruh učivo dílčí kompetence Stavba látek-vlastnosti, gravitace, částice, atomy a molekuly Elektrické vlastnosti látek, el.pole, model atomu Magnetické vlastnosti látek, magnetické

Více

Fyzika pro 6.ročník. mezipředmětové vztahy. výstupy okruh učivo dílčí kompetence. poznámky. Ch8 - atom

Fyzika pro 6.ročník. mezipředmětové vztahy. výstupy okruh učivo dílčí kompetence. poznámky. Ch8 - atom Fyzika pro 6.ročník výstupy okruh učivo dílčí kompetence Stavba látek-vlastnosti, gravitace, částice, atomy a molekuly Elektrické vlastnosti látek, el.pole, model atomu Magnetické vlastnosti látek, magnetické

Více

Vzdělávací obor fyzika

Vzdělávací obor fyzika Platnost od 1. 9. 2016 Hlavní kompetence Učivo 6.ročník Kompetence sociální a personální 1. LÁTKY A Žák umí měřit některé fyzikální veličiny Měření veličin Člověk a měření síly 5. TĚLESA (F-9-1-01) délka,

Více

Tel : web : Didaktik NTL CZ s.r.o. Revoluční 282/ Rohatec.

Tel : web :   Didaktik NTL CZ s.r.o. Revoluční 282/ Rohatec. C4350-1B Teploměr digitální, žákovský, krátký, 200 C 1 098,00 Kč C7227-1B Štít ochranný, 500x330 mm, akryl 663,00 Kč C7414-2B Vařič malý, 500 W 1 877,00 Kč C7445-6V Hadice vakuová, D=6 mm, L=100 cm 253,00

Více

Základní škola, Ostrava Poruba, Bulharská 1532, příspěvková organizace

Základní škola, Ostrava Poruba, Bulharská 1532, příspěvková organizace Fyzika - 6. ročník Uvede konkrétní příklady jevů dokazujících, že se částice látek neustále pohybují a vzájemně na sebe působí stavba látek - látka a těleso - rozdělení látek na pevné, kapalné a plynné

Více

Vzdělávací obor fyzika

Vzdělávací obor fyzika Platnost od 1. 9. 2016 Hlavní kompetence Učivo 6.ročník Kompetence sociální a personální 1. LÁTKY A Žák umí měřit některé fyzikální veličiny Měření veličin Člověk a měření síly 5. TĚLESA (F-9-1-01) délka,

Více

Jednoduchý elektrický obvod

Jednoduchý elektrický obvod 21 25. 05. 22 01. 06. 23 22. 06. 24 04. 06. 25 28. 02. 26 02. 03. 27 13. 03. 28 16. 03. VI. A Jednoduchý elektrický obvod Jednoduchý elektrický obvod Prezentace zaměřená na jednoduchý elektrický obvod

Více

CHARAKTERISTIKA. VZDĚLÁVACÍ OBLAST VYUČOVACÍ PŘEDMĚT ZODPOVÍDÁ ĆLOVĚK A PŘÍRODA FYZIKA Mgr. Zdeněk Kettner

CHARAKTERISTIKA. VZDĚLÁVACÍ OBLAST VYUČOVACÍ PŘEDMĚT ZODPOVÍDÁ ĆLOVĚK A PŘÍRODA FYZIKA Mgr. Zdeněk Kettner CHARAKTERISTIKA VZDĚLÁVACÍ OBLAST VYUČOVACÍ PŘEDMĚT ZODPOVÍDÁ ĆLOVĚK A PŘÍRODA FYZIKA Mgr. Zdeněk Kettner Vyučovací předmět fyzika je zařazen samostatně v 6. 9. ročníku v těchto hodinových dotacích: 6.

Více

Elektřina z ničeho? 1. Otáčej kličkou a pozoruj ručku měřícího přístroje

Elektřina z ničeho? 1. Otáčej kličkou a pozoruj ručku měřícího přístroje Elektřina z ničeho? 1. Otáčej kličkou a pozoruj ručku měřícího přístroje 2. Najdi, ve které poloze kostky je výchylka největší Otáčí-li se cívka v magnetickém poli, indukuje se v ní napětí. V našem exponátu

Více

Předmět: Fyzika Ročník 6. Výstup podle RVP Výstup podle ŠVP Téma Učivo Přesahy, vazby, průřezová témata,

Předmět: Fyzika Ročník 6. Výstup podle RVP Výstup podle ŠVP Téma Učivo Přesahy, vazby, průřezová témata, Předmět: Fyzika Ročník 6. Výstup podle RVP Výstup podle ŠVP Téma Učivo Přesahy, vazby, průřezová témata, Objasní (kvalitativně) pomocí poznatků o gravitačních silách pohyb planet kolem Slunce a měsíců

Více

ELEKTRICKÝ PROUD V KOVECH. Mgr. Jan Ptáčník - GJVJ - Fyzika - Elektřina a magnetismus - 3. ročník

ELEKTRICKÝ PROUD V KOVECH. Mgr. Jan Ptáčník - GJVJ - Fyzika - Elektřina a magnetismus - 3. ročník ELEKTRICKÝ PROUD V KOVECH Mgr. Jan Ptáčník - GJVJ - Fyzika - Elektřina a magnetismus - 3. ročník Elektrický proud Uspořádaný pohyb volných částic s nábojem Směr: od + k ( dle dohody - ve směru kladných

Více

Sada Optika. Kat. číslo 100.7200

Sada Optika. Kat. číslo 100.7200 Sada Optika Kat. číslo 100.7200 Strana 1 z 63 Všechna práva vyhrazena. Dílo a jeho části jsou chráněny autorskými právy. Jeho použití v jiných než zákonem stanovených případech podléhá předchozímu písemnému

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Vyučovací předmět : Období ročník : Učební texty : Fyzika 3. období 9. ročník M.Macháček : Fyzika 8/1 (Prometheus ), M.Macháček : Fyzika 8/2 (Prometheus ) J.Bohuněk : Pracovní sešit k učebnici fyziky 8

Více

Fyzika. 8. ročník. LÁTKY A TĚLESA měřené veličiny. značky a jednotky fyzikálních veličin

Fyzika. 8. ročník. LÁTKY A TĚLESA měřené veličiny. značky a jednotky fyzikálních veličin list 1 / 7 F časová dotace: 2 hod / týden Fyzika 8. ročník (F 9 1 01.1) F 9 1 01.1 (F 9 1 01.3) prakticky změří vhodně vybranými měřidly fyzikální veličiny a určí jejich změny elektrické napětí prakticky

Více

Předmět: FYZIKA Ročník: 6.

Předmět: FYZIKA Ročník: 6. Ročník: 6. Látky a tělesa - uvede konkrétní příklady jevů dokazujících, že se částice látek neustále pohybují a vzájemně na sebe působí - na konkrétním příkladu rozezná těleso a látku, určí skupenství

Více

Tématický celek - téma. Magnetické vlastnosti látek Laboratorní úloha: Určení hmotnosti tělesa podle rovnoramenných vah

Tématický celek - téma. Magnetické vlastnosti látek Laboratorní úloha: Určení hmotnosti tělesa podle rovnoramenných vah 6. ročník květen Stavba látek Stavba látek Elektrické vlastnosti látek Magnetické vlastnosti látek Laboratorní úloha: Určení hmotnosti tělesa podle rovnoramenných vah Magnetické vlastnosti látek Měření

Více

Elektrický proud 2. Zápisy do sešitu

Elektrický proud 2. Zápisy do sešitu Elektrický proud 2 Zápisy do sešitu Směr elektrického proudu v obvodu 1/2 V různých materiálech vedou elektrický proud různé částice: kovy volné elektrony kapaliny (roztoky) ionty plyny kladné ionty a

Více

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace Školní vzdělávací program 2. stupeň, Člověk a příroda.

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace Školní vzdělávací program 2. stupeň, Člověk a příroda. Fyzika Fyzika je tou součástí školního vzdělávacího plánu školy, která umožňuje žákům porozumět přírodním dějům a zákonitostem. Dává jim potřebný základ pro lepší pochopení a orientaci v životě. Díky praktickým

Více

Profilová část maturitní zkoušky 2017/2018

Profilová část maturitní zkoušky 2017/2018 Střední průmyslová škola, Přerov, Havlíčkova 2 751 52 Přerov Profilová část maturitní zkoušky 2017/2018 TEMATICKÉ OKRUHY A HODNOTÍCÍ KRITÉRIA Studijní obor: 78-42-M/01 Technické lyceum Předmět: FYZIKA

Více

KUFŘÍK ELEKTŘINA EA2 419.0009

KUFŘÍK ELEKTŘINA EA2 419.0009 KUFŘÍK ELEKTŘINA EA 49.0009 ELEKTŘINA ELEKTRONIKA Francouzský překlad: Michelle Vadon Český překlad: Jaromír Kekule SEZNAM POMŮCEK Kat. číslo 33005404 3700006 33005306 33005307 3300506038 3300530 3364006083

Více

Robustní provedení Robustní vodicí sloupec i měřicí hlava Vysoce přesný měřicí systém s kontrolní měřicí hlavou, systém není citlivý na nečistoty

Robustní provedení Robustní vodicí sloupec i měřicí hlava Vysoce přesný měřicí systém s kontrolní měřicí hlavou, systém není citlivý na nečistoty - 2-16 Nový výškoměr Chcete-li dosáhnout přesných výsledků jednoduše a rychleji, je zde nový výškoměr. Výškoměr je použitelný v dílně i ve výrobě. Přesně jak to od našich měřidel očekáváte. Uživatelsky

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. M.Macháček : Fyzika pro ZŠ a VG 6/1, 6/2 (Prometheus) M.Macháček : Fyzika pro ZŠ a VG 7 (Prometheus)

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. M.Macháček : Fyzika pro ZŠ a VG 6/1, 6/2 (Prometheus) M.Macháček : Fyzika pro ZŠ a VG 7 (Prometheus) Vyučovací předmět : Období ročník : Učební texty : Fyzika 3. období 7. ročník M.Macháček : Fyzika pro ZŠ a VG 6/1, 6/2 (Prometheus) M.Macháček : Fyzika pro ZŠ a VG 7 (Prometheus) Očekávané výstupy předmětu

Více

KRYCÍ LIST NABÍDKOVÉ CENY

KRYCÍ LIST NABÍDKOVÉ CENY KRYCÍ LIST NABÍDKOVÉ CENY Název stavby Dodávka: Modernizace výuky na základních školách v Třinci - učební pomůcky Objekt: JKSO EČO Místo IČ DIČ Objednatel Projektant Zhotovitel Rozpočet číslo Zpracoval

Více

Model generátoru Kat. číslo

Model generátoru Kat. číslo 1 Obecné informace Model generátoru Kat. číslo 110.2087 1.1 Účel přístroje Demonstrační model alternátoru je určen k ilustraci výroby elektrické energie pomocí přeměny mechanické energie během pokusů.

Více

Sada Látky kolem nás Kat. číslo 104.0020

Sada Látky kolem nás Kat. číslo 104.0020 Sada Kat. číslo 104.0020 Strana 1 z 68 Strana 2 z 68 Sada pomůcek Obsah Pokyny k uspořádání pokusu... 4 Plán uspořádání... 5 Přehled jednotlivých součástí... 6, 7 Přehled drobných součástí... 8, 9 Popisy

Více

březen 2017: Byly přidány experimenty: Bunsenův fotometr 6.12 Odraz vlnění na pevném a volném konci 6.20 Dopplerův jev Hysterézní smyčka

březen 2017: Byly přidány experimenty: Bunsenův fotometr 6.12 Odraz vlnění na pevném a volném konci 6.20 Dopplerův jev Hysterézní smyčka březen 2017: Byly přidány experimenty: 16.01 Bunsenův fotometr 6.12 Odraz vlnění na pevném a volném konci 6.20 Dopplerův jev 13.13 Hysterézní smyčka 13.14 Levitující magnet 13.10 Weissovy domény 13.07

Více

46010486 3-10 0,01 0,01 0,45 A 46045486 5-45 0,01 0,015 0,8 B

46010486 3-10 0,01 0,01 0,45 A 46045486 5-45 0,01 0,015 0,8 B Dutinový mikrometr Stoupání mikrošroubu 0,5 mm Bubínek s noniem i trubka se stupnicí jsou matně chromovány, pro lepší odečítání Aretační páčka Jednoduchá možnost nastavení měřící síly Rychlý posuv nebo

Více

Seznam elektromateriálu

Seznam elektromateriálu Seznam elektromateriálu Stykače, relé, spínače, svorky,, frekvenční měniče, kabely Položka Specifikace Množství ( ks, m, kg ) Stykače, relé Stykač AC In 6 A, 3 pólový, kontakty 3 ON, Un 400V, 0 AC,AC3,

Více

Revizní přístroj Eurotest COMBO MI3125

Revizní přístroj Eurotest COMBO MI3125 Revizní přístroj Eurotest COMBO MI3125 Eurotest COMBO MI 3125 - špičkový kompaktní multifunkční přístroj pro provádění revizí dle požadavků ČSN 332000-6-61 Použití: Měření spojitosti Zkratový proud > 200

Více

Elektrický proud v kovech Odpor vodiče, Ohmův zákon Kirchhoffovy zákony, Spojování rezistorů Práce a výkon elektrického proudu

Elektrický proud v kovech Odpor vodiče, Ohmův zákon Kirchhoffovy zákony, Spojování rezistorů Práce a výkon elektrického proudu Elektrický proud Elektrický proud v kovech Odpor vodiče, Ohmův zákon Kirchhoffovy zákony, Spojování rezistorů Práce a výkon elektrického proudu Elektrický proud v kovech Elektrický proud = usměrněný pohyb

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Číslo projektu Číslo materiálu Název školy CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_15_OC_1.01 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Tématický celek Ing. Zdenka

Více

Použití: Měření přechodových odporů a vodivé spojení Měření izolačních odporů test hlídačů izolačního stavu

Použití: Měření přechodových odporů a vodivé spojení Měření izolačních odporů test hlídačů izolačního stavu Použití: Měření přechodových odporů a vodivé spojení Zkratový proud při měření přechodových odporů je minimálně 200 ma. Měření probíhá s automatickým přepólováním zkušebního proudu. Je možné vykompenzovat

Více

ZÁPIS DO ŠKOLNÍHO SEŠITU část 06 ELEKTRICKÝ PROUD - část 01

ZÁPIS DO ŠKOLNÍHO SEŠITU část 06 ELEKTRICKÝ PROUD - část 01 ZÁPIS DO ŠKOLNÍHO SEŠITU část 06 ELEKTRICKÝ PROUD - část 01 01) Co už víme o elektrickém proudu opakování učiva 6. ročníku: Elektrickým obvodem prochází elektrický proud, jestliže: je v něm zapojen zdroj

Více

Maturitní témata fyzika

Maturitní témata fyzika Maturitní témata fyzika 1. Kinematika pohybů hmotného bodu - mechanický pohyb a jeho sledování, trajektorie, dráha - rychlost hmotného bodu - rovnoměrný pohyb - zrychlení hmotného bodu - rovnoměrně zrychlený

Více

MENSA GYMNÁZIUM, o.p.s. TEMATICKÉ PLÁNY TEMATICKÝ PLÁN (ŠR 2017/18)

MENSA GYMNÁZIUM, o.p.s. TEMATICKÉ PLÁNY TEMATICKÝ PLÁN (ŠR 2017/18) TEMATICKÝ PLÁN (ŠR 017/18) PŘEDMĚT TŘÍDA/SKUPINA VYUČUJÍCÍ ČASOVÁ DOTACE UČEBNICE (UČEB. MATERIÁLY) - ZÁKLADNÍ POZN. (UČEBNÍ MATERIÁLY DOPLŇKOVÉ aj.) FYZIKA SEKUNDA Mgr. et Mgr. Martin KONEČNÝ hodiny týdně

Více

Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka nábytku Název projektu: Výuka fyziky a chemie v novém kabátě

Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka nábytku Název projektu: Výuka fyziky a chemie v novém kabátě Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka nábytku Název projektu: Výuka fyziky a chemie v novém kabátě Reg. číslo projektu: CZ.1.10/2.1.00/30.01589 Zadavatel: Základní

Více

INSTALTEST 61557. Měření osvětlení NOVINKA Osvětlení se měří pomocí externí sondy. Podrobnější informace a technické parametry.

INSTALTEST 61557. Měření osvětlení NOVINKA Osvětlení se měří pomocí externí sondy. Podrobnější informace a technické parametry. Stránka č. 1 z 6 INSTALTEST 61557 ILLKO Novinky Katalog Ceník Objednávka Kalibrační služby Výstavy+semináře Ke stažení INSTALTEST 61557 - špičkový multifunkční přístroj pro provádění revizí dle požadavků

Více

5.6. Člověk a jeho svět

5.6. Člověk a jeho svět 5.6. Člověk a jeho svět 5.6.1. Fyzika ŠVP ZŠ Luštěnice, okres Mladá Boleslav verze 2012/2013 Charakteristika vyučujícího předmětu FYZIKA I. Obsahové vymezení Vyučovací předmět Fyzika vychází z obsahu vzdělávacího

Více

Základní škola Fr. Kupky, ul. Fr. Kupky 350, Dobruška 5.6 ČLOVĚK A PŘÍRODA FYZIKA - Fyzika 6. ročník. ŠVP Školní očekávané výstupy

Základní škola Fr. Kupky, ul. Fr. Kupky 350, Dobruška 5.6 ČLOVĚK A PŘÍRODA FYZIKA - Fyzika 6. ročník. ŠVP Školní očekávané výstupy 5.6 ČLOVĚK A PŘÍRODA 5.6.1 FYZIKA Fyzika 6. ročník RVP ZV Obsah RVP ZV Kód RVP ZV Očekávané výstupy ŠVP Školní očekávané výstupy ŠVP Učivo LÁTKY A TĚLESA F9101 F9102 změří vhodně zvolenými měřidly některé

Více

Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka učebních pomůcek

Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka učebních pomůcek Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka učebních pomůcek Název projektu: Fyzika nás baví Reg. číslo projektu: CZ.1.10/2.1.00/30.01581 Zadavatel: Základní škola Frýdek

Více

Fyzika 7. ročník Vzdělávací obsah

Fyzika 7. ročník Vzdělávací obsah Fyzika 7. ročník Druhy látek a jejich vlastnosti Pohyb a síla Skupenství látek Vlastnosti pevných látek Vlastnosti kapalin Vlastnosti plynů Tlak v kapalinách a plynech Hydrostatický a atmosférický tlak

Více

Konec roku se blíží. nejvyšší čas utratit přebytečné peníze za potřebné věci k podnikání a snížit si tak daňový základ. Čerpadla kondenzátu

Konec roku se blíží. nejvyšší čas utratit přebytečné peníze za potřebné věci k podnikání a snížit si tak daňový základ. Čerpadla kondenzátu Bulletin 12/2012 Čerpadla kondenzátu Vysokotlaká přečerpávací jednotka Nová generace vakuových pump a další naše produkty za výjimečné ceny Konec roku se blíží nejvyšší čas utratit přebytečné peníze za

Více

Úvodní hodina. Co nás obklopuje? 1 Z čeho se tělesa skládají? 1. Skupenství látek 1. Atomy a molekuly - animace 6. Vlastnosti atomů a molekul 1

Úvodní hodina. Co nás obklopuje? 1 Z čeho se tělesa skládají? 1. Skupenství látek 1. Atomy a molekuly - animace 6. Vlastnosti atomů a molekul 1 Úvodní a Úvodní a září Exkurze Exkurze září - červen - uvede konkrétní příklady jevů dokazujících, že se částice látek neustále pohybují a vzájemně na sebe působí Tělesa a látky Co nás obklopuje? Z čeho

Více

laboratorní řád, bezpečnost práce metody fyzikálního měření, chyby měření hustota tělesa

laboratorní řád, bezpečnost práce metody fyzikálního měření, chyby měření hustota tělesa Vyučovací předmět Fyzika Týdenní hodinová dotace 2 hodiny Ročník 1. Roční hodinová dotace 72 hodin Výstupy Učivo Průřezová témata, mezipředmětové vztahy používá s porozuměním učivem zavedené fyzikální

Více

Žákovská cvičení Elektrický proud a magnetismus Kat. číslo

Žákovská cvičení Elektrický proud a magnetismus Kat. číslo Žákovská cvičení Elektrický proud a magnetismus Kat. číslo 116.2017 Upozornění: Skutečné vybavení sady pro provádění pokusů se může mírně lišit od vyobrazení v této dokumentaci, protože naše vybavení neustále

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Vyučovací předmět : Období ročník : Učební texty : Fyzika 3. období 7. ročník M.Macháček : Fyzika pro ZŠ a VG 6/1 (Prometheus) M.Macháček : Fyzika pro ZŠ a VG 7/1 (Prometheus), M.Macháček : Fyzika pro

Více

NESTACIONÁRNÍ MAGNETICKÉ POLE POJMY K ZOPAKOVÁNÍ. Testové úlohy varianta A

NESTACIONÁRNÍ MAGNETICKÉ POLE POJMY K ZOPAKOVÁNÍ. Testové úlohy varianta A Škola: Masarykovo gymnázium Vsetín Autor: Mgr. Jitka Novosadová DUM: MGV_F_SS_3S3_D16_Z_OPAK_E_Nestacionarni_magneticke_pole_T Vzdělávací obor: Člověk a příroda Fyzika Tematický okruh: Nestacionární magnetické

Více

NOVINKA. Aktuátory. Zdvižné mini převodovky. Aktuátory. Motory s převodovkou

NOVINKA. Aktuátory. Zdvižné mini převodovky. Aktuátory. Motory s převodovkou NOVINKA Zdvižné mini převodovky Zdvižné mini převodovky Motory s převodovkou Zdvižné mini převodovky Technický přehled Technický přehled Zdvižné mini převodovky Zdvižné mini převodovky typ LAT s výsuvným

Více

Infračervený teploměr

Infračervený teploměr Infračervený teploměr testo 830 rychlé, bezdotykové měření povrchové teploty Laserové označení místa měření a velká optika pro přesné měření i při větších vzdálenostech C Rychlé zjištění měřené hodnoty

Více

EurotestXE. Použití Technické parametry Rozsah dodávky Volitelné příslušenství

EurotestXE. Použití Technické parametry Rozsah dodávky Volitelné příslušenství Stránka č. 1 z 6 EurotestXE LLKO Novinky Katalog Ceník Objednávka Kalibrační služby Výstavy+semináře Ke stažení EurotestXE - špičkový multifunkční přístroj pro revize elektrických instalací Použití Technické

Více

Akumulátorový stroj na dělení trubek. REMS Akku-Cento 22 V NOVINKA. for Professionals

Akumulátorový stroj na dělení trubek. REMS Akku-Cento 22 V NOVINKA. for Professionals Akumulátorový stroj na dělení trubek REMS Akku-Cento 22 V NOVINKA for Professionals Patent EP 1 782 904 Superrychle. Pravoúhle. Bez třísek. Bez vnějšího otřepu. Na sucho. Kvalitní německý výrobek 14 7

Více

Infračervený teploměr

Infračervený teploměr Infračervený teploměr testo 830 rychlé, bezdotykové měření povrchové teploty C Laserové označení místa měření a optika pro přesné měření i při větších vzdálenostech Rychlé zjištění měřené hodnoty dvěmi

Více

FYZIKA Charakteristika vyučovacího předmětu 2. stupeň

FYZIKA Charakteristika vyučovacího předmětu 2. stupeň FYZIKA Charakteristika vyučovacího předmětu 2. stupeň Obsahové, časové a organizační vymezení Předmět Fyzika se vyučuje jako samostatný předmět v 6. ročníku 1 hodinu týdně a v 7. až 9. ročníku 2 hodiny

Více

Pomůcky, které poskytuje sbírka fyziky, a audiovizuální technika v učebně fyziky, interaktivní tabule a i-učebnice

Pomůcky, které poskytuje sbírka fyziky, a audiovizuální technika v učebně fyziky, interaktivní tabule a i-učebnice Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Fyzika (FYZ) Práce a energie, tepelné jevy, elektrický proud, zvukové jevy Tercie 1+1 hodina týdně Pomůcky, které poskytuje sbírka fyziky, a audiovizuální technika

Více

1 JEDNOFÁZOVÝ INDUKČNÍ MOTOR

1 JEDNOFÁZOVÝ INDUKČNÍ MOTOR 1 JEDNOFÁZOVÝ INDUKČNÍ MOTOR V této kapitole se dozvíte: jak pracují jednofázové indukční motory a jakým způsobem se u různých typů vytváří točivé elektromagnetické pole, jak se vypočítají otáčky jednofázových

Více

58. ročník fyzikální olympiády kategorie G okresní kolo školní rok

58. ročník fyzikální olympiády kategorie G okresní kolo školní rok 58. ročník fyzikální olympiády kategorie G Zadání 1. části K řešení můžeš použít kalkulačku i tabulky. 1. Neutrální atom sodíku má ve svém jádru a) 10 protonů b) 11 protonů c) 10 elektronů d) 12 protonů

Více

AKČNÍ NABÍDKA! 1790,- 2590,- 2590,- 3490,- 4490,- KŘÍŽOVÝ LASER CUBIX 77DÍLNÁ SADA HLAVIC 1/4 A 1/2 201DÍLNÁ SADA 1/4, 3/8 A 1/2 HLAVIC

AKČNÍ NABÍDKA! 1790,- 2590,- 2590,- 3490,- 4490,- KŘÍŽOVÝ LASER CUBIX 77DÍLNÁ SADA HLAVIC 1/4 A 1/2 201DÍLNÁ SADA 1/4, 3/8 A 1/2 HLAVIC ! KŘÍŽOVÝ LASER CUBIX STHT1-77340 2590,- 1790,- Samonivelační laser s pracovním dosahem cca 10 m Rozsah samonivelace +/- 4 ¼ závit pro připevnění na fotografický stativ Kloubový držák a 2x AA baterie součástí

Více

VÁNOČNÍ DEKORAČNÍ OSVETLENÍ PRO VNITRNÍ A VENKOVNI POUŽITÍ

VÁNOČNÍ DEKORAČNÍ OSVETLENÍ PRO VNITRNÍ A VENKOVNI POUŽITÍ vánoční osvětlení 2015 Dekorační svíčka s, vosk kód: 500031 Oranžová, blikající Základní materiál: vosk 3 x AAA (1,5 V) baterie (není součástí) vosková svíčka 11 Kč 146 Kč kód: 5000317 kód: 5003066 1 ks

Více

Varné plotny. Schéma zapojení varných ploten. Varné plotny 3 připojení 2-pólový 4-takt. vypínač. Varné plotny 4 připojení 2-pólový 4-takt.

Varné plotny. Schéma zapojení varných ploten. Varné plotny 3 připojení 2-pólový 4-takt. vypínač. Varné plotny 4 připojení 2-pólový 4-takt. Varné plotny Schéma zapojení varných ploten Elektro Varné plotny připojení -pólový 4-takt. vypínač Varné plotny 4 připojení -pólový 4-takt. vypínač Varné plotny L L P P 4 L P P Varné plotny 4 připojení

Více

Vývoz - datum propuštění = 01. 02. 2013 až 28. 02. 2013

Vývoz - datum propuštění = 01. 02. 2013 až 28. 02. 2013 Vývoz - datum propuštění = 01. 02. 2013 až 28. 02. 2013 Celní deklarace Země Datum výstupu zboží do Datum propuštění Statistická hodnota Zboží Krátký popis zbožového kódu KN určení zahraničí Výstup kompletně

Více

bifilárním vinutím malá indukčnost vinutého odporu Chaperonovo vinutí malá indukčnost a kapacita. Vyhovující jen pro kmitočty do 100Hz

bifilárním vinutím malá indukčnost vinutého odporu Chaperonovo vinutí malá indukčnost a kapacita. Vyhovující jen pro kmitočty do 100Hz VELIČINY OVLIVŇUJÍCÍ ÚDAJE MĚŘÍCÍCH PŘÍSTROJŮ MECHANICKÉ VLIVY tření, otřesy,stárnutí pružin, poloha přístroje, nevyváženost pohybového ústrojí VLIV TEPLOTY teplotní kompenzace oddělení zdrojů tepla (předřadníky,

Více

Měřící technika. 5/2019 (N)

Měřící technika.   5/2019 (N) Měřící technika www.solight.cz 5/2019 (N) V A Ω TRMS HZ V ~ A ~ hfe C Profesionální multimetr V40 proudu, napětí, odporu, frekvence, kapacity, teploty true RMS (efektivní hodnota střídavých průběhů) tranzistorový

Více

Měření času a teploty

Měření času a teploty 20827.S Multifunkční hliníkové hodiny se třemi barevnými displeji 55 110 28 mm 30385.S Multifunkční meteostanice 70 110 15 mm Kč 179,- 172,- 166,- 162,- hodiny, budík s funkcí snooze, kalendář, teploměr

Více

Název: II.FYZIKÁLNÍ TESTY SOUHRNNÉ OPAKOVÁNÍ VY_52_INOVACE_F2.19. Vhodné zařazení: Časová náročnost: 45 minut Ověřeno: 5.6.2012. 8.

Název: II.FYZIKÁLNÍ TESTY SOUHRNNÉ OPAKOVÁNÍ VY_52_INOVACE_F2.19. Vhodné zařazení: Časová náročnost: 45 minut Ověřeno: 5.6.2012. 8. Název: II.FYZIKÁLNÍ TESTY SOUHRNNÉ OPAKOVÁNÍ VY_52_INOVACE_F2.19 Autor: Vhodné zařazení: Ročník: Petr Pátek Fyzika osmý- druhé pololetí Časová náročnost: 45 minut Ověřeno: 5.6.2012. 8.A Metodické poznámky:

Více

Úvod. Rozdělení podle toku energie: Rozdělení podle počtu fází: Rozdělení podle konstrukce rotoru: Rozdělení podle pohybu motoru:

Úvod. Rozdělení podle toku energie: Rozdělení podle počtu fází: Rozdělení podle konstrukce rotoru: Rozdělení podle pohybu motoru: Indukční stroje 1 konstrukce Úvod Indukční stroj je nejpoužívanější a nejrozšířenější elektrický točivý stroj a jeho význam neustále roste (postupná náhrada stejnosměrných strojů). Rozdělení podle toku

Více

Fyzika 6. ročník. Poznámky. Stavba látek Vlastnosti látek Částicová stavba látek

Fyzika 6. ročník. Poznámky. Stavba látek Vlastnosti látek Částicová stavba látek Fyzika 6. ročník Očekávaný výstup Školní výstup Učivo Mezipředmětové vztahy, průřezová témata Uvede konkrétní příklady jevů dokazujících, že se částice látek neustále pohybují a vzájemně na sebe působí.

Více

Infračervený teploměr

Infračervený teploměr Infračervený teploměr testo 830 rychlé, bezdotykové měření povrchové teploty Laserové označení místa měření a velká optika pro přesné měření i při větších vzdálenostech C Rychlé zjištění měřené hodnoty

Více

MENSA GYMNÁZIUM, o.p.s. TEMATICKÉ PLÁNY TEMATICKÝ PLÁN (ŠR 2017/18)

MENSA GYMNÁZIUM, o.p.s. TEMATICKÉ PLÁNY TEMATICKÝ PLÁN (ŠR 2017/18) TEMATICKÝ PLÁN (ŠR 2017/18) PŘEDMĚT TŘÍDA/SKUPINA VYUČUJÍCÍ ČASOVÁ DOTACE UČEBNICE (UČEB. MATERIÁLY) - ZÁKLADNÍ POZN. (UČEBNÍ MATERIÁLY DOPLŇKOVÉ aj.) FYZIKA KVARTA Mgr. et Mgr. Martin KONEČNÝ 2 hodiny

Více

PRehled PROdUKTU

PRehled PROdUKTU prehled PRODUKTU 2014.1 3 RUNPOGLEITER 2 S revoluční špičkou RunpoGleiter získáte optimální výkon vaší vynaložené síly. Díky kónickému tvaru a flexibilitě špičky docílíte teď ještě větší síly průrazu.

Více

Testové otázky za 2 body

Testové otázky za 2 body Přijímací zkoušky z fyziky pro obor PTA K vypracování písemné zkoušky máte k dispozici 90 minut. Kromě psacích potřeb je povoleno používání kalkulaček. Pro úspěšné zvládnutí zkoušky je třeba získat nejméně

Více

BONUS PLUS BONUS PLUS

BONUS PLUS BONUS PLUS Akční nabídka platná od 1. 7. do 30. 9. 2016 nebo do vyprodání zásob. Pro podrobnější informace se můžete obrátit na naše obchodní zástupce. obj. č.: E110313 18dÍLNÁ SAdA očkoplochých KLÍčů VE ViNYLoVém

Více

ZÁKLADY ELEKTROTECHNIKY

ZÁKLADY ELEKTROTECHNIKY ZÁKLADY ELEKTROTECHNIKY 1) Který zákon upravuje poměry v jednoduchém elektrickém obvodu o napětí, proudu a odporu: Ohmův zákon, ze kterého vyplívá, že proud je přímo úměrný napětí a nepřímo úměrný odporu.

Více

Vyučovací hodiny mohou probíhat v odborné učebně pro fyziku a chemii, v odborné učebně s interaktivní tabulí či v multimediální učebně.

Vyučovací hodiny mohou probíhat v odborné učebně pro fyziku a chemii, v odborné učebně s interaktivní tabulí či v multimediální učebně. 7.6 ČLOVĚK A PŘÍRODA 7.6.1 Fyzika (F) Charakteristika předmětu 2. stupně Předmět fyzika je zařazen do vzdělávací oblasti Člověk a příroda. Vyučovací předmět má časovou dotaci v 6. a 8. ročníku 1 hodinu

Více

Systémy analogových měřicích přístrojů

Systémy analogových měřicích přístrojů Systémy analogových měřicích přístrojů Analogové měřicí přístroje obsahují elektromechanická ústrojí, která využívají magnetických, tepelných či dynamických účinků elektrického proudu nebo účinků elektrostatického

Více

Kolena a ohyby, ze železa nebo oceli (kromělitých a z nerezavějící oceli) 2013_01

Kolena a ohyby, ze železa nebo oceli (kromělitých a z nerezavějící oceli) 2013_01 Doklad Rezim CisloPolozky DatumPropusteni NazevCelnihoUradu ZemePuvoduKod PolozkaKn TARICKod MnozstviMJ PopisZbozi Hmotnost Hodnota SumaPoplatkuCloVymerene CelkovaCastkaPoplatku NazevDruhuDopravy PopisZB

Více

Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: 25. 8. 2012 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_FY_A

Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: 25. 8. 2012 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_FY_A Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: 25. 8. 2012 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_FY_A Ročník: I. Fyzika Vzdělávací oblast: Přírodovědné vzdělávání Vzdělávací obor: Fyzika Tematický okruh: Úvod

Více

Žák : rozliší na příkladech těleso a látku a dovede uvést příklady látek a těles

Žák : rozliší na příkladech těleso a látku a dovede uvést příklady látek a těles 6.ročník Výstupy Žák : rozliší na příkladech těleso a látku a dovede uvést příklady látek a těles určí, zda je daná látka plynná, kapalná či pevná, a popíše rozdíl ve vlastnostech správně používá pojem

Více

Základy elektrotechniky

Základy elektrotechniky Základy elektrotechniky Přednáška Stejnosměrné stroje 1 Konstrukční uspořádání stejnosměrného stroje 1 - hlavní póly 5 - vinutí rotoru 2 - magnetický obvod statoru 6 - drážky rotoru 3 - pomocné póly 7

Více

Vrut se zapuštěnou hlavou, pozinkovaný, 6x60/35 mm 4011231241847 GI186166

Vrut se zapuštěnou hlavou, pozinkovaný, 6x60/35 mm 4011231241847 GI186166 w Šrouby GI186161 GI196440 GI192880 GI41300655 GI95810090 Šestihranné šrouby a vruty Vrut se zapuštěnou hlavou, pozinkovaný, 6x100/60 mm 4011231241540 GI186161 Vrut se zapuštěnou hlavou, pozinkovaný, 6x60/35

Více

Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_FY_A

Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_FY_A Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: 25. 8. 2012 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_FY_A Ročník: I. Fyzika Vzdělávací oblast: Přírodovědné vzdělávání Vzdělávací obor: Fyzika Tematický okruh: Úvod

Více