Jak to bylo vůbec možné? Proto bylo možné následně začít prezentovat i cvičit taekwon-do ITF v tehdejších socialistických zemích.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jak to bylo vůbec možné? Proto bylo možné následně začít prezentovat i cvičit taekwon-do ITF v tehdejších socialistických zemích."

Transkript

1

2

3

4 Rok 1986 Na pozvání Ing. Milana Klukáčka, předsedy TJ Karate Praha a Pražského svazu Karate přijíždí do tehdejšího Československa první korejský exhibiční tým taekwonda ITF prezentovat nové korejské umění sebeobrany

5 Rok 1986 Jak to bylo vůbec možné? V roce 1980 navštívil generál Choi Hong-hi se svými 15 studenty vůbec poprvé KLDR (mise dobré vůle) a zde dohodl novou spolupráci při rozvoji taekwonda ve světě. Proto bylo možné následně začít prezentovat i cvičit taekwon-do ITF v tehdejších socialistických zemích.

6 Rok 1986 Exhibice taekwonda probíhaly v několika větších městech po celém Československu

7

8 Rok 1987 Na základě dalších velmi úspěšných exhibic (květen 1987) pak probíhají jednání mezi vedením Korejského svazu Taekwon-Do ITF a TJ Karate Praha o pozvání a přidělení korejského instruktora taekwonda, který by přímo v České republice taekwon-do ITF začal vyučovat. Již o něco dříve ale na jihu Čech

9 Rok 1987 přijíždí do Českých Budějovic, na pozvání Petra Váchy a Miroslava Galbače, 13 členů jugoslávské reprezentace v taekwondu ITF předvést exhibici taekwonda ITF. V týmu vystupují také Toni Nobilo (šéftrenér), Emin Durakovič a Zoran Samsa

10 Rok Jugoslávská reprezentace v Č. Budějovicích

11 Rok Oddíl taekwonda ITF v Československu Pedagog České Budějovice Od nejprve při TJ Karate Č. Budějovice Od již samostatně při TJ Pedagog v Č. Budějovicích VIP hosté: Petr Vácha (3. dan) a Miroslav Galbač (4. dan)

12 Rok 1987 V září 1987 přijíždí do Československa konečně také korejský mezinárodní instruktor Hwang Ho-jong, 5. dan

13 Rok 1987 Hwang Ho-jong hned po svém příjezdu, začátkem října 1987, začíná v Praze na Jarově poprvé vyučovat taekwon-do ITF. Bez toho, že by znal jedno české slovo a čeští studenti jedno slovo korejsky. V jeho první skupině cvičí mimo jiné studenti Petr Hulínský, Jiří Gazda, Jan Malchárek, Vladimír Zámečník, Jan Růžička, Martin Břeň, Miloš Veselý, Pavlína Pakáčová, Jaroslav Günter a mnozí další.

14 Rok 1987

15 Rok 1987 Následně přijeli za panem Hwang Ho-jongem pan Petr Vácha a Miroslav Galbač, aby se dohodli na spolupráci. Později pak začal pan Hwang Ho-jong jezdit až jednou týdně (!) do Českých Budějovic a do Lišova.

16

17 Rok 1988 Zástupci České republiky se poprvé účastní mistrovství světa, a to 6. mistrovství světa seniorů v maďarské Budapešti, které se konalo dubna Mistrovství se zúčastnilo 650 závodníků ze 46 zemí. Češi jsou zde jen v roli diváků (Jaroslav a Josef Vomáčkovi, Vladimír Zámečník a )

18 Rok 1988 V KLDR v Pchjongajngu na základě příslibu společných olympijských her s jižní Koreou urychleně staví na ulici Chongchun nové sportovní haly a areály pro olympijské sporty. Slib ale nakonec nebyl naplněn a jižní Korea na olympijských hrách v roce 1988 představuje taekwondo WTF jako nový ukázkový sport. Později zde dostavují také známý Taekwon-Do Palác.

19 Rok 1988 Taekwon-do palác dříve a dnes.

20

21 Rok listopadu 1989 začíná sametová revoluce, která mění orientaci Československa. Mimo to ale také dochází po úvaze k odluce studentů taekwonda ITF od TJ karate Praha a začíná se řešit samostatná organizace. Navíc přijíždí do České republiky druhý korejský mezinárodní instruktor, a to Yun Nam-gyu.

22 Rok prosince 1989 probíhají v České republice vůbec první zkoušky na technický stupeň dan. Zkoušku úspěšně skládají Jiří Gazda (CZ-1-1), Vladimír Zámečník, Martin Břeň a Jan Růžička. VIP host: Jiří Gazda (4. dan) mezinárodní instruktor

23 Rok 1989 V tomto roce začala cvičit taekwon-do ITF také dcera Karla Gotta, Dominika. Tatínek se na její trénink byl občas také podívat, sám ale cvičit nikdy nezačal

24

25 Rok je ustavena České federace Taekwon-Do ITF. V té době se Československo měnilo na federativní republiku, proto takový obdobný název. Paralelní organizace k pozdějšímu svazu Taekwon-Do ITF, prakticky nikdy nefungovala, později byla uspána. V současné době se její činnost pokouší obnovit pan Vladimír Machota a jeho studenti. Poznámka: Někdy lze v dobových článcích najít také datum založení federace

26

27 Rok byl ustaven Českomoravský svaz Taekwon-Do ITF, později přejmenovaný na Český svaz Taekwon-Do ITF, ten je plně funkční dodnes a my všichni jsme jeho členové. Spoluautorem loga svazu, které se začalo od roku 1995 používat, je Jan Weidlich.

28 Rok prezidentem svazu byl zvolen Ing. Stanislav Kovařík Bohužel vedl svaz jen pár měsíců, následně předal vedení svazu zpět a novým prezidentem svazu byl vybrán Ing. Ladislav Burian. VIP host: Ing. Ladislav Burian (5. dan)

29 Rok 1991 Nový prezident svazu, Ing. Ladislav Burian, pak vedl Český svaz Taekwon-Do ITF prakticky nepřetržitě až do roku 2010, tedy bezmála 20 let. Hned v následujícím roce se podařilo vedení svazu získat poprvé dotaci z MŠMT na přípravu a účast české reprezentace na mistrovství světa. Také jsme byli jako svaz řádně přijati do Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV), později ČUS.

30

31 Rok 1992 Je ustavena mužská i ženská státní reprezentace v taekwondu ITF a pod vedením pana Miroslava Galbače a pod dohledem pana Hwang Ho-jonga se začíná připravovat v Kunžaku (RS Sunny Side) na své první mistrovství světa v KLDR, které se uskuteční září 1992 v nově otevřeném paláci taekwonda v Pchjongjangu.

32 Rok 1992

33 Rok seniorského mistrovství světa v KLDR se v roce 1992 zúčastnilo celkem 644 závodníků z 67 zemí celého světa. Československo zde získalo svou vůbec první medaili z mistrovství světa, a to stříbrnou medailí z týmového silového přerážení mužů. (1. USA, 2. Československo, 3. Švédsko a KLDR) Poznámka: Již o rok dříve získal Jaromír Michl na 1. juniorském mistrovství Evropy v taekwondu v Rakousku (Vídeň) stříbrnou medaili ve sportovním boji do 62 kg (1. místo Anton Kasabov, Bulharsko). Avšak až z medaile se dozvěděl, že se právě zúčastnil oficiálního 1. mistrovství Evropy juniorů

34 Rok 1992

35 Rok 1992 Bohužel po mistrovství v KLDR ale zůstává pan Hwang Ho-yong, kterému vypršela pětiletá smlouva a Korejský svaz přiděluje panu Hwangovi jinou práci. Již dříve odjel zpět do KLDR také pan Yun Nam-gyu, takže Česká republika zůstává bez korejského mezinárodního instruktora. O další výuku se tak musí začít starat jen 5 českých držitelů 2. danu a 33 držitelů 1. danu.

36 Rok 1992 V roce 1992 vychází ve vydavatelství Naše vojsko vůbec první česká knížka o taekwondu s názvem TAEKWON-DO. Tuto knížku (učebnici technických sestav do 1. danu) znal v té době určitě každý student taekwonda a prakticky každý den (nebo před zkouškami) se z ní učil. Kniha tak určitě vyšla v ideálním období, protože u nás již nebyl pan Hwang Ho-jong.

37 Rok 1992

38

39 Rok května 1993 se zúčastnila česká státní reprezentace poprvé oficiálně také mistrovství Evropy v taekwondu ITF v holandském Groningenu. Získala zde tyto medaile: 1. Technické sestavy, tým muži 1. Šárka Lexová (Kaňková), speciální přerážecí techniky 2. Silové přerážení. tým muži 3. Martin Břeň, sportovní boj do 63 kg Celkově jsme se umístili na 8. místě v Evropě a začali jsme být mezi ostatními hodně vidět.

40 Rok 1993

41 Rok 1993 Do České republiky přijíždí na jaře na četné žádosti Českého svazu Taekwon-Do ITF už nový korejský mezinárodní instruktor, Son Song Gun, 6. dan. Jedná se pravděpodobně o jediného instruktora, který má zbraň i ve svém jménu.

42

43 Rok 1994 Na jaře 1994 přijíždí do Prahy generál Choi Hong-hi, aby zde vedl mezinárodní technický seminář, přednášku na FTVS UK Praha a také se zde setká se členy vedení svazu i české reprezentace

44 Rok 1994

45 Rok se uskutečnilo v Malajsii 9. mistrovství světa seniorů v taekwondu ITF. Česká republika zde vybojovala vůbec poprvé zlatou medaili, když ve sportovním boji do 58 kg dokázala ve finále porazit Anetu Kolodzej z Polska naše Radka Dlouhá (Heydušková).

46 Rok 1994

47 Rok 1994 VIP host: Ing. Radka Heydušková (5. dan) mezinárodní instruktor

48 Rok 1994 Na tomto 9. mistrovství mistrovství světa seniorů v Malajsii závodilo neuvěřitelných 800 závodníků ze 72 zemí celého světa. Druhou medaili pro Českou republiku zde získal (vyskákal) Jaromír Michl, když obsadil ve speciálních přerážecích technikách výborné 3. místo na světě. Celkově jsme zde obsadili 10. místo na světě.

49

50 Rok června 1995 se v polské Varšavě uskutečnilo 2. mistrovství světa, kde si Česká republika připsala další prvenství. Jiří Hovorka zde ve finále sportovního boje nad 70 kg porazil Zlatka Kurzice ze Slovinska a vybojoval první zlatou juniorskou medaili. Poznámka: Jirka, tehdy držitel 1. kupu, zde soutěžil s propůjčeným 1. danem. Po zisku titulu mu pan Durakovič ze Slovinska za odměnu udělil 1. dan

51 Rok 1995 Po mnoha a mnoha a mnoha a mnoha a opravdu mnoha jednáních našeho prezidenta Ladislava Buriana s Korejským svazem taekwonda ITF a vysvětlováním, proč máme zájem jen o jednoho konkrétního instruktora se na podzim 1995 vrátil do České republiky již mistr Hwang Ho-jong (7. dan). Společně s ním přicestoval také exhibiční tým korejských instruktorů a mistrů, který postupně vystoupil ve velkých městech po celé republice. Přijel také osobně prezident Korejského svazu taekwonda ITF, pan Hwang Bong-jong, aby si prohlédl tuto nezdolnou zemi.

52 Rok 1995 Moravští studenti taekwonda ITF, kteří znali doposud mistra Hwanga jen z vyprávění nebo knížky, se s ním setkali vůbec poprvé. Aby si ho užili, začali organizovat společné soustředění, předchůdce letních kempů.

53

54 Rok 1996 Český svaz Taekwon-Do ITF se poprvé a zatím i naposledy stal pořadatelem mistrovství světa juniorů v taekwondu. Mistrovství se konalo v Praze na zimním stadiónu Slavie Praha července 1996 a zúčastnil se jej osobně generál Choi Hong-hi. Češi zde získali 2 stříbrné a 5 bronzových medailí a na TV Premiéra (dnes PRIMA) běžel z finálového dne několikahodinový přímý přenos moderovaný Janem Weidlichem. Poznámka: V průběhu přímého přenosu, kdy běželo finále sportovního boje chlapeckých týmů, byl nakonec korejský tým vyloučen za nesportovní chování, když neunesl prohru s výbornými Poláky a odmítl nastoupit na vyhlášení. Nakonec nedostali stříbrné medaile. To vše sledoval na místě také generál Choi Hong-hi.

55 Rok 1996

56 Rok 1996 Poznámky k MSJ v Praze: Česká republika uspořádala MSJ až na požádání ITF, kdy původní pořadatel Indie, nezvládl přípravy. Česká republika zvládla připravit mistrovství v rekordním čase a to patří stále mezi TOP mistrovství. Korejský tým přicestoval do Prahy na pozvání svazu už cca 10 dní před mistrovstvím a český juniorský tým měl na oplátku možnost trénovat přímo s korejským týmem, což byla tehdy nezapomenutelná zkušenost. Korejští reprezentanti se po cvičení chodili sprchovat a umývat vždy oblečeni v dobocích a také v teniskách. Umyli se a rovnou si na sobě i vyprali dobok.

57

58

59 Rok dubna 1998 proběhl ve sportovní hale FTVS UK Praha mezinárodní technický seminář s generálem Choi Hong-hi.

60 Rok 1998 V průběhu roku 1988 prošel Český svaz Taekwon-Do ITF svou první vážnější krizí, když nejprve nebyl do čela svazu Radou svazu zvolen stávající prezident svazu. Následně svolána (mimořádná?) valná hromada svazu změnila stanovy, aby prezidenta svazu mohla volit již jen valná hromada a ne jen Rada svazu. Ta pak potvrdila ve funkci pana Ladislava Buriana a naopak obměnila prakticky celou Radu svazu.

61 Rok začala fungovat poprvé internetová doména a internetové stránky svazu.

62

63 Rok května 1999 probíhá ve sportovní hale v Třeboni mezinárodní technický seminář s generálem Choi Hong-hi. Tentokrát se jej neúčastní mnoho studentů, protože předpokládají, že těchto seminářů bude více. Bohužel tento seminář byl v České republice poslední. V rámci doprovodného a neveřejného programu se zde také v sobotu po semináři peklo na rožni prase a generál Choi tak zažil určitě nevšední zážitek. Měli jsme tak možnost poznat více i pana generála.

64 Rok 1999

65 Rok se v Argentině uskutečnilo 11. mistrovství světa seniorů v taekwondu ITF za účasti 800 závodníků ze 76 zemí světa. Mezi nimi nemohla chybět ani Česká republika, která zde nominovala 14 reprezentantů (7 mužů a 7 žen).

66 Rok 1999 Svou první zlatou medaili na mistrovství světa seniorů zde nakonec ve speciálních přerážecích technikách vybojoval ve velmi těžkém prostředí Jaromír Michl. Byla to také vůbec první mužská seniorská zlatá medaile z mistrovství světa seniorů pro Českou republiku.

67 Rok 1999 Jaromír Michl a jeho úspěšné pokusy v Argentině

68 Rok 1999 Jaromír Michl dokázal tuto zlatou medaili následně ještě obhájit v roce 2003 v Řecku a v roce 2005 v Austrálii. Tímto je historicky nejúspěšnější reprezentant České republiky v taekwondu ITF trojnásobný seniorský mistr světa. VIP osobnost: Jaromír Michl (3. dan)

69

70 Rok 2000 Mistr Hwang Ho-jong se poprvé dostává na titulku časopisu, a to Fighter s magazínu. Poznámka: Díky textu na obálce Velmistr KUNG-FU v České republice pak mnozí lidé ještě dlouho měli mistra Hwanga ze učitele kung-fu.

71

72 Rok 2001 Poprvé s českou reprezentací odjíždí na mistrovství světa seniorů v taekwondu ITF také štáb České televize, který zde natáčí 20 minutový dokument. Ten je následně odvysílán asi 2 x na programu ČT 2. Dnes již je v archívu ČT bohužel nedohledatelný.

73

74 Rok 2002 Český svaz Taekwon-Do ITF poprvé organizuje mistrovství Evropy v taekwondu ITF. To se uskuteční května 2002 ve sportovní hale Třeboni. Mistrovství se účastní 500 závodníků z 35 evropských zemí a jak později zjistíme, jedná se o poslední společné ME.

75 Rok 2002

76 Rok 2002 Poprvé se organizuje letní fotosoutěž o nejhezčí fotografii s motivem cvičení taekwonda. Historicky první ročník vyhrává Barbora Sýkorová ze školy Sonkal Praha. Poznámka: Následující rok se do podmínek soutěže přidává, že osoba na fotografii musí mít na sobě kompletní dobok

77 Rok 2002 V roce 2002 Česká republika celkově poprvé vyhrává 6. mistrovství světa juniorů v taekwondu ITF. To se uskuteční netradičně prosince 2002 v Puerto Ricu. Naši reprezentanti zde získávají 9 zlatých medailí, druhé Polsko získá 4 zlaté a třetí Argentina také 4 zlaté. Mistrovství se neúčastní reprezentanti KLDR.

78 Rok 2002 Historicky nejúspěšnější výprava České republiky na mistrovství světa Poznámka: Největší radost má Petra Tošnarová, která ziskem 2 zlatých, 1 stříbrné a 1 bronzové se zde stala nejúspěšnější juniorkou světa.

79 Rok 2002 Video z tehdejšího sportovního boje

80 Rok 2002 Poznámka: Díky nepozornosti i únavě grafika se tehdy dostala na trička reprezentantů vlajka cizího státu (Kubánská vlajka místo vlajky Puerto Rica, přidružený stát USA), což na místě vyvolalo málem diplomatický konflikt. Reprezentanti pak měli zákaz tyto trička zde nosit.

81

82 Rok 2003 V Ostravě se uskuteční od do první letní kemp taekwonda ITF pod vedením mistra Hwang Ho-jonga. Zúčastní se ho 44 taekwondistů z 12 škol taekwonda.

83 Rok 2003 V roce 2003 se obnovuje mezinárodní soutěž Czech OPEN, když se uspořádá října 2003 její 2. ročník v Třeboni. Je snaha navázat soutěž na mistrovství Evropy 2002, ale taekwon-do je již rozdělené. Soutěže se účastní 170 závodníků, především z Čech. Objeví se zde ale i závodníci z Franci, Grónska, Slovinska a Slovenska.

84

85 Rok září 2004 se koná v paláci taekwonda v korejském Pchjongjangu oficiálně 1. ročník soutěžního festivalu bojových umění (IMGC). Česká republika zde vyslala úspěšného reprezentanta Michala Košatka, který nezaváhal a vybojoval zde zlatou medaili ve sportovním boji, když ve finále porazil domácího reprezentanta.

86

87 Rok 2005 Česká reprezentace startuje na 14. seniorském mistrovství světa v Austrálii, kde ziskem neuvěřitelných 7 zlatých medailí obsadí celkové 2 místo na světě, hned za KLDR. Jde o nejlepší umístění seniorské reprezentace v historii svazu.

88

89

90 Rok 2007 Na 15. mistrovství světa seniorů ve slovinském Bledu ( ) poprvé čeští reprezentanti porazili ve finále technických sestav týmů reprezentanty KLDR a stali se v této disciplíně poprvé mistry světa.

91 Rok 2007 Češi poprvé porážejí KLDR v technických sestavách

92 Rok května 2007 zavítal na trénink do jedné z nejstarších škol v Praze, školy Dan-Gun Praha, prezident České republiky, profesor Václav Klaus s doprovodem.

93

94

95

96 Rok 2010 Na mistrovství Evropy, které se konalo v italské Barlettě, dokázal mužský seniorský tým ve sportovním boji dokázal remizovat s ruským týmem

97 Rok 2010 Do prodloužení nastoupil Jan Mraček a po výborném výkonu zaslouženě zvítězil.

98 Rok 2010 Český tým tak poprvé v novodobé historii dokázal porazit dosud neporažený ruský tým ve finále sportovního boje

99 Rok dubna 2010 byl valnou hromadou svazu zvolen prezidentem svazu pan Martin Zámečník. Současně také proběhla částečná obměna členů Rady svazu.

100 Rok 2010 Martin Zámečník vedl Český svaz Taekwon-Do ITF následujících 6 let od roku 2010 do roku 2016, přičemž se také díky novým dotacím z MŠMT ČR a později i ČOV podařilo finančně stabilizovat svaz a nejen pokračovat ve všech činnostech svazu, ale také je dále rozvíjet. VIP osobnost: mistr Martin Zámečník (7. dan)

101

102 Rok září 2011 převzal mistr Hwang Ho-jong na 21. kongresu ITF z rukou prezidenta ITF, Dr. Chang Unga, slavnostně certifikát na nejvyšší, 9. dan (K-9-1) a tím také titul velmistra.

103

104

105 Rok 2013 Opět po dlouhých 17 letech vystoupil v České republice korejský národní exhibiční tým, a to nejprve v Praze a následně v Havířově. Obě ukázky měly velký ohlas a pražskou přijela natočit také Česká televize.

106 Rok 2013 Technické oddělení svazu představilo první taekwon-do aplikaci pro mobilní telefony s androidem, a to trenérské testy. Každý má tak možnost si tyto testy v klidu a kdykoli vyzkoušet.

107 Rok 2013 Poprvé je využit pro svazovou propagaci také facebook

108

109 Rok 2014 Český svaz Taekwon-Do ITF začíná spolupracovat s celoplošnou sportovní televizí Sport5 a natáčí první dokument Czech OPEN Doposud bylo již natočeno a odvysíláno celkem 17 patnáctiminutových dokumentů.. Všechny jsou ke shlédnutí také na svazovém webu.

110 Rok 2014 Rostislav Kaňka v rámci mistrovství světa juniorů a veteránů v Tadžekistánu v Dušanbe skládá úspěšně před komisí ITF zkoušku na 7. dan a tím se také stal prvním českým studentem taekwonda s titulem mistr.

111 Rok 2014 MUDr. Rostislav Kaňka tak za dobu 24 let cvičení od zisku 1. danu dokázal jako první v České republice úspěšně složit zkoušku na 7. dan a stát se mistrem taekwonda. Za tu dobu pracoval v mnoha svazových funkcích a prakticky každý člen svazu se s ním již někdy potkal. VIP host: MUDr. Rostislav Kaňka (7. dan) mistr taekwonda ITF

112

113 Rok 2015 V květnu 2015 vůbec poprvé společně na veřejnosti vystoupily exhibiční týmy taekwonda ITF a WTF, a to u příležitosti zahájení mistrovství světa v taekwondu WTF v ruském Čeljabinsku. V exhibičním týmu vystoupili také dva zástupci České republiky - Jan Mraček a Michal Opuszynski.

114

115 Rok května 2016 byl na řádné členské schůzi svazu zvolen do funkce prezidenta Českého svazu Taekwon-Do ITF Ing. Marek Lazor, přičemž došlo také k obměně kompletní Rady svazu.

116 Rok 2016 Svaz v průběhu srpna 2016 vydal publikaci Velmistr prof. Hwang Ho-jong, otec českého taekwondo k 60. narozeninám velmistra Hwang Ho-jonga.

117 Rok 2016 V průběhu září pomohl propagaci taekwonda ITF v České republice také Jaromír Jágr, když se chtěl vyfotografovat právě s našimi studenty. Fotografie byly následně publikovány i bez našeho přispění v mnoha novinách.

118 Rok 2016 V sobotu uspořádal svaz vůbec poprvé tiskovou konferenci a autogramiádu s českými reprezentanty mistry světa 2016 z právě proběhlého a pro nás úspěšného mistrovství světa.

119 Rok 2016 Všichni účastníci rozdávali podepsané pohlednice

120 Rok prosince 2016 proběhlo oficiální setkání prezidentů Českého svazu Taekwon-Do ITF a Českého svazu taekwondo WTF. Poznámka: Oba prezidenti spolu mimo jiné v letech seděli na FTVS UK Praha v jedné lavici, když společně studovali na 1. trenérskou třídu ve svém taekwondu. Přestože se dříve neznali, taekwondo je spojilo. Oba studium úspěšně dokončili.

121

122 Rok 2017 Český svaz Taekwon-Do ITF byl poprvé po 25 letech vyřazen z dotačních programů MŠMT ČR na reprezentaci a talentovanou mládež. Důvod vyřazení bylo nesplnění jednoho nového koeficientu, kterým je povinné členství naší mezinárodní federace ITF ve sportovní organizaci SportAccord, případně přímo v MOV. Vzhledem k tomu, že ve SportAccord již je registrováno sportovní odvětví taekwondo (WTF), nemůže být žádné druhé přijato.

123 Rok 2017 Svaz ve spolupráci s Mgr. Martinem Svitkem připravil zcela nový fyziologický celodenní seminář na téma trup bojovníka. Aby se trenéři nemuseli sjíždět z celé republiky na jedno místo, byl tento seminář v průběhu roku uspořádán ve všech regionech. Seminář bude pokračovat také v roce 2018.

124 Rok 2017 Prezident svazu se osobně sešel s prezidentem ITF, prof. Ri Yong-sonem, aby společně probrali problematiku ohledně členství ITF ve SportAccordu s tím, že tento problém může postihnout i další země, a to nejen v Evropě.

125 Rok 2017 Svaz odvysílal ve spolupráci s O2 TV SPORT poprvé vlastní TV pořad (čtvrtletník) TAEKWON-DO MAGAZÍN, ve kterém představuje veřejnosti to nejdůležitější z naší činnosti, a to včetně činnosti jednotlivých škol. První 3 díly jsou již také na svazových stránkách ve videogalerii.

126

127 35 samostatných škol taekwonda.... na více jak 160 místech po celé České republice

128

129 Praha (9) Taekwon-Do klub Praha Toi-Gae, z.s. Škola Taekwon-do Hwa-Rang, z.s. Taekwon-do ITF Sonkal Praha z.s. Škola Taekwon-do Dan-Gun, z.s. Škola TAEKWON-DO I.T.F. GE-BAEK HOSIN SOOL, z.s. Taekwondo Kerberos, z. s. Škola Taekwon-Do ITF Chon-ji Škola Taekwondo ITF NA-MU Taekwon-Do klub Fénix, z.s.

130

131 Jižní Čechy (5) Škola Taekwon-Do ITF Tong-il, z.s. Sportovní klub Pedagog České Budějovice z. s. Taekwon-do škola Velešín ITF z.s. Taekwon-do Třeboň, z. s. Škola Taekwon-do ITF NOMO, z.s.

132

133 Čechy (10) Oh Do Kwan z.s. TKD GE-BAEK Ml. Boleslav z.s. Škola Taekwon-do I.T.F. PANTER Taekwon-Do ITF Pardubice, z.s. TAEKWON-DO CLUB NARAMA PLZEŇ, z. s. Škola Taekwondo ITF Silla z.s. Taekwon-Do KWANG MYONG ITF, z. s. Sdružení všech bojových umění a sportů Příbram Taekwondo ITF Milovice z.s. Taekwon-do ITF oddíl Sabom, z.s.

134

135 Jižní Morava (4) TJ TŘEBÍČ, spolek - oddíl taekwon-do ITF Škola TAE KWON-DO CLUB BRNO ITF, z. s. Taekwon - Do ITF Raptor Olomouc Škola Taekwon-Do ITF - IL KYOK, z.s.

136

137 Severní Morava (7) Škola taekwon-do ITF Ostrava, z.s. Škola Taekwon-Do ITF Opava, z.s. Škola TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek, z.s. Škola Taekwon-Do ITF Joomuk Frýdek-Místek, z. s. Škola Taekwon-Do ITF Karviná Taekwon-do ITF Do Kwan, z.s. Škola Taekwon-Do ITF KANGSONG, z.s.

138

139 Mezinárodní instruktoři Ing. Petr Šindler Ing. Vladimír Švanda Věra Vomáčková Ing. Jan Chaloupka ml. Mgr. Martin Svitek Ing. Jan Kratochvíl Mgr. Jan Mraček PhDr. Zdeněk Rubeš Aleš Císař, BBS Ing. Bc. Chaloupka Zdeněk

140

141 Neviditelní Ing. Tomáš Komrska generální sekretář svazu Martin Tomášek svazový grafik a autor vizuální proměny svazu

142 Rok 2004 Po celých 30 let nás všechny provázela jedna z největší současných světových osobností v taekwondu ITF, velmistr Hwang Ho-jong. Hlavní VIP osobnost večera: Velmistr prof. Hwang Ho-jong

143

144

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období od 1. ledna 2017 do 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Českého svazu Taekwon-Do ITF, z. s. a její jednotlivá ustanovení

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 Výroční zpráva za rok 2016 Výroční zpráva je zpracována za období od 1. ledna 2016 do 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti Českého svazu Taekwon-Do ITF, z. s. a její jednotlivá ustanovení

Více

Taekwon-do ITF je tu pro všechny

Taekwon-do ITF je tu pro všechny Taekwon-do ITF je tu pro všechny Proto jsme se rozhodli Vám jej zde trochu přiblížit. Smyslem taekwonda bylo vytvořit velice účinné umění sebeobrany, které by se dalo použít v dnešní moderní době 21. století

Více

Pojďte s námi cvičit moderní umění sebeobrany

Pojďte s námi cvičit moderní umění sebeobrany Pojďte s námi cvičit moderní umění sebeobrany Když bylo v dubnu roku 1955 korejským generálem Choi Hong-hi (1918-2002) poprvé oficiálně představeno veřejnosti moderní bojové umění zaměřené především na

Více

Sonkal Open Informace Počet oddílů : 22. Počty závodníků : Uvedené počty zahrnují tzv. dvojité starty. Skutečný počet soutěžících 195

Sonkal Open Informace Počet oddílů : 22. Počty závodníků : Uvedené počty zahrnují tzv. dvojité starty. Skutečný počet soutěžících 195 Sonkal Open 2016 28.6.2016 Informace Počet oddílů : 22 Počty závodníků : junior muž 67 žena 55 122 senior muž 29 žena 31 60 žák muž 60 žena 35 95 Celkem 277 Uvedené počty zahrnují tzv. dvojité starty.

Více

Sonkal Open Informace Počet oddílů : 18. Počty závodníků : Počty závodníků včetně dvojitých startů. junior muž 56 žena 32

Sonkal Open Informace Počet oddílů : 18. Počty závodníků : Počty závodníků včetně dvojitých startů. junior muž 56 žena 32 Sonkal Open 2014 17.5.2014 Informace Počet oddílů : 18 Počty závodníků : junior muž 56 žena 32 88 senior muž 50 žena 21 71 žák muž 54 žena 31 85 Celkem 244 Počty závodníků včetně dvojitých startů. Seznam

Více

Taekwon-do ITF je tu pro všechny

Taekwon-do ITF je tu pro všechny Taekwon-do ITF je tu pro všechny Když bylo v dubnu roku 1955 v korejským generálem Choi Hong-hi (1918-2002) poprvé oficiálně představeno veřejnosti moderní bojové umění zaměřené především na obranu člověka

Více

Sonkal Open Seznam škol. 27. května 2017 ZŠ Petřiny jih, Praha. Název oddílu Zkratka Počet závodníků

Sonkal Open Seznam škol. 27. května 2017 ZŠ Petřiny jih, Praha. Název oddílu Zkratka Počet závodníků Sonkal Open 2017 27. května 2017 ZŠ Petřiny jih, Praha Seznam škol Název oddílu Zkratka Počet závodníků DAN-GUN DAN 12 Ge-Baek GMB 24 GE-BAEK HOSIN SOOL GBH 18 Hwa-Rang HWA 23 Joomuk Frýdek-Místek JOO

Více

Aikido Vinohrady Praha, o.s.

Aikido Vinohrady Praha, o.s. Aikido Vinohrady Praha, o.s. Výroční zpráva za rok 2007 Vypracoval Martin Švihla 2.1.2008 Obsah zprávy: Aikido Poslání klubu Činnost klubu Klub v roce 2007 Pravidelná výuka Nepravidelné aktivity (semináře,

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2016 ŽÁKŮ, JUNIORŮ, SENIORŮ A VETERÁNŮ

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2016 ŽÁKŮ, JUNIORŮ, SENIORŮ A VETERÁNŮ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2016 ŽÁKŮ, JUNIORŮ, SENIORŮ A VETERÁNŮ Určeno Sdruženým subjektům Českého svazu Taekwon-Do ITF Datum konání 11. - 13. listopadu 2016 Místo konání Městská hala VODOVA, Vodova

Více

1 volitelná sestava a 1 povinná sestava

1 volitelná sestava a 1 povinná sestava TŘEBOŇ OPEN 2010 pod patronátem starosty města Třeboň Datum konání : 26.-27. listopadu 2010 Místo konání : Sportovní hala v Třeboni, Sportovní ulice Pořadatel : Won-Hyo Třeboň, Tong-Il České Budějovice,

Více

Čertovský pohár. Informace Počet oddílů : 13. Počty závodníků : Uvedené počty zahrnují tzv. dvojité starty. Skutečný počet soutěžících 163.

Čertovský pohár. Informace Počet oddílů : 13. Počty závodníků : Uvedené počty zahrnují tzv. dvojité starty. Skutečný počet soutěžících 163. Čertovský pohár 3.12.2016 Informace Počet oddílů : 13 Počty závodníků : junior muž 55 žena 40 95 senior muž 40 žena 28 68 žák muž 54 žena 30 84 Celkem 247 Uvedené počty zahrnují tzv. dvojité starty. Skutečný

Více

Ú V O D. Generál Choi Hong Hi, 9. dan, zakladatel Taekwon-do Dne 15. června 2004 jsme si připomněli druhé výročí jeho úmrtí.

Ú V O D. Generál Choi Hong Hi, 9. dan, zakladatel Taekwon-do Dne 15. června 2004 jsme si připomněli druhé výročí jeho úmrtí. Z P R A V O D A J 1/2004 Ú V O D Vážení čtenáři, dostalo se k Vám první číslo ZPRAVODAJE oddílu Taekwon-do ITF SK PEDAGOG ČB. Je určen hlavně pro členy našeho oddílu, ale budeme rádi, pokud ho budou číst

Více

MORAVIA OPEN Pořadatel: Škola Taekwon-Do ITF Karviná ZÁKLADNÍ INFORMACE

MORAVIA OPEN Pořadatel: Škola Taekwon-Do ITF Karviná ZÁKLADNÍ INFORMACE ZÁKLADNÍ INFORMACE Datum konání: 23. - 25. září 2016 Místo konání: K Trojhalí 3361/5, 702 00 Ostrava Moravská Ostrava Pořadatel: Škola Taekwondo ITF Karviná, www.karvina.taekwondo.cz, www.ligataekwondo.cz

Více

Směrnice č. 10 Soutěže

Směrnice č. 10 Soutěže Směrnice č. 10 Soutěže Platnost od 16. května 2018 Účinnost od 16. května 2018 1. Systém soutěží Českého svazu Taekwon-Do ITF Soutěže Českého svazu Taekwon-Do ITF (dále jen svazu) probíhají ve třech stupních

Více

Výroční zpráva ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec. za rok 2016

Výroční zpráva ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec. za rok 2016 ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec za rok 2016 je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti SSK Liberec a její jednotlivá

Více

2. CZECH OPEN 2003. nejpozději do 3. října 2003-12.00 hod. na přiloženém formuláři e-mailem (czechopen@taekwondo.cz) nebo faxem (251-022-319)

2. CZECH OPEN 2003. nejpozději do 3. října 2003-12.00 hod. na přiloženém formuláři e-mailem (czechopen@taekwondo.cz) nebo faxem (251-022-319) 2. CZECH OPEN 2003 Datum konání: 10.-12. října 2003 Místo konání: Sportovní hala v Třeboni, Sportovní ulice Pořadatel: Taekwon-do ITF Sonkal Praha Ředitel soutěže: Ondřej Vrábel (777-011-692) Hlavní rozhodčí:

Více

Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014

Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014 Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014 Proč spolupracovat s ČBA Baseball má v České republice dlouholetou tradici. Tento sport se na našem území hraje téměř 100 let. V roce 2013 slaví společně

Více

Třeboň Open Informace. Seznam oddílů Počet oddílů : 15. Počty závodníků : junior muž 66 žena 37. senior muž 50. žák muž 51 žena 30

Třeboň Open Informace. Seznam oddílů Počet oddílů : 15. Počty závodníků : junior muž 66 žena 37. senior muž 50. žák muž 51 žena 30 Třeboň Open 2014 7.12.2014 Informace Počet oddílů : 15 Počty závodníků : junior muž 66 žena 37 103 senior muž 50 žena 37 87 žák muž 51 žena 30 81 Celkem 271 Seznam oddílů Název oddílu Zkratka Počet závodníků

Více

BADMINTONOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE STŘEDOČESKÉHO KRAJE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017

BADMINTONOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE STŘEDOČESKÉHO KRAJE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 BADMINTONOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE STŘEDOČESKÉHO KRAJE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje při BK 1973 DELTACAR Benátky n/j z.s. funguje od 1.7.2014, kdy nejprve fungovalo při

Více

Čertovský pohár. Informace. Seznam oddílů. ZŠ Petřiny JIH, Praha - 5.12.2015. Počet oddílů : 11. Počty závodníků : junior muž 18 žena 18

Čertovský pohár. Informace. Seznam oddílů. ZŠ Petřiny JIH, Praha - 5.12.2015. Počet oddílů : 11. Počty závodníků : junior muž 18 žena 18 Čertovský pohár ZŠ Petřiny JIH, Praha - 5.12.2015 Informace Počet oddílů : 11 Počty závodníků : junior muž 18 žena 18 36 senior muž 16 žena 2 18 žák muž 27 žena 12 39 Celkem 93 Seznam oddílů Název oddílu

Více

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018 Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018 Historie OK Dobříš se píše od roku 2011, kdy vznikl jako nový sportovní klub se zaměřením na sporty v přírodě, především orientační běh. Cílem zakladatelů OK Dobříš

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2016 ŽÁKŮ, JUNIORŮ, SENIORŮ A VETERÁNŮ

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2016 ŽÁKŮ, JUNIORŮ, SENIORŮ A VETERÁNŮ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2016 ŽÁKŮ, JUNIORŮ, SENIORŮ A VETERÁNŮ Určeno Sdruženým subjektům Českého svazu Taekwon-Do ITF Datum konání 11. - 13. listopadu 2016 Místo konání Městská hala VODOVA, Vodova

Více

VYCHÁZÍ 30. ČERVNA Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP

VYCHÁZÍ 30. ČERVNA Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP VOJÁCI SPOLEČNĚ Mediální platforma ASOCIACE Vojáci společně z.s. VYCHÁZÍ 30. ČERVNA 2016 Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP Čestný odznak ASOCIACE Vojáci

Více

MORAVIA OPEN 2014. Pořadatel: Škola Taekwon-Do ITF Karviná ZÁKLADNÍ INFORMACE

MORAVIA OPEN 2014. Pořadatel: Škola Taekwon-Do ITF Karviná ZÁKLADNÍ INFORMACE ZÁKLADNÍ INFORMACE Datum konání: sobota, 25. října 2014 Místo konání: 7. Základní škola, 1. Máje 1700, Frýdek-Místek, www.7zsfm.cz Pořadatel: Škola Taekwondo ITF Karviná, www.karvina.taekwondo.cz, www.ligataekwondo.cz

Více

Směrnice č. 10 Soutěže

Směrnice č. 10 Soutěže Směrnice č. 10 Soutěže Platnost od 30. listopadu 2018 Účinnost od 1. ledna 2019 1. Systém soutěží Českého svazu Taekwon-Do ITF Soutěže Českého svazu Taekwon-Do ITF (dále jen svazu) probíhají ve třech stupních:

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2017 ŽÁKŮ, JUNIORŮ, SENIORŮ A VETERÁNŮ

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2017 ŽÁKŮ, JUNIORŮ, SENIORŮ A VETERÁNŮ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2017 ŽÁKŮ, JUNIORŮ, SENIORŮ A VETERÁNŮ Určeno Sdruženým subjektům Českého svazu Taekwon-Do ITF Datum konání 3. - 5. listopadu 2017 Místo konání Pořadatel Hlavní rozhodčí Ředitel

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016 Brněnského svazu malé kopané, z. s. Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a

Více

ČESKÝ SVAZ TAEKWON-DO ITF

ČESKÝ SVAZ TAEKWON-DO ITF ČESKÝ SVAZ TAEKWON-DO ITF Zátopkova 100/2, PS 40, Praha 6, 160 17, tel/fax: 257224209, mob.: 604258109 internet : www.taekwondo.cz e-mail : itf@taekwondo.cz Směrnice č. 10 Národní soutěže schváleno dne

Více

III. Disciplíny a kategorie:

III. Disciplíny a kategorie: CZECH OPEN 2013 Datum konání: 6. - 7. dubna 2013 Místo konání: Sportovní centrum Nymburk, Sportovní 1801/2, Nymburk http://www.scnb.cz/sportovni-centrum-nymburk/cz GPS souřadnice: 50 10'39.39"N, 15 3'33.37"E

Více

I. Oblastní soutež Praha 15. března 2008

I. Oblastní soutež Praha 15. března 2008 I. Oblastní soutež Praha 15. března 2008 Místo konání: Sportovní hala ZŠ Petriny Jih, Šantrochova 2/1800, Praha 6 Pořadatel: Taekwon-do ITF Sonkal Praha Informace Počet oddílů : 9 Počty závodníků : junior

Více

I. Oblastní soutěž Praha

I. Oblastní soutěž Praha I. Oblastní soutěž Praha 11. března2007 Místo konání: Sportovní hala ZŠ Petřiny Jih, Šantrochova 2/1800, Praha 6 Pořadatel: Taekwon-do ITF Sonkal Praha Informace Počet oddílů : 7 Počty závodníků : junior

Více

Život města Vysoké Mýto Středa, 04 Duben :43

Život města Vysoké Mýto Středa, 04 Duben :43 Kromě základního tréninkového programu pro sportovce od 12 let je ve vysokomýtském oddílu Moderního sportovního karate i program dětské přípravky. Ve vysokomýtské sokolovně probíhá cvičení s dětmi od 8

Více

Třeboň Open Tul žáci 8. až 7. kup ( 19 závodníků ) Tul žáci 6. až 5. kup ( 14 závodníků ) Tul žáci 4. až 3. kup ( 12 závodníků )

Třeboň Open Tul žáci 8. až 7. kup ( 19 závodníků ) Tul žáci 6. až 5. kup ( 14 závodníků ) Tul žáci 4. až 3. kup ( 12 závodníků ) Třeboň Open 2012 1.12.2012 Tul žáci 8. až 7. kup ( 19 závodníků ) 1. místo: Jan Šimeček Sk Pedagog Naeryo - Chagi 2. místo: Salátek Michael Silla 3. místo: Neubauer Marek TKD škola Velešín 3. místo: Nguyen

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2017

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2017 Brněnského svazu malé kopané, z. s. je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a její jednotlivá

Více

2. celorepublikové setkání středisek talentované mládeže a seminář

2. celorepublikové setkání středisek talentované mládeže a seminář 2. celorepublikové setkání středisek talentované mládeže a seminář INFORMACE Určeno: všem střediskům talentované mládeže Českého svazu Taekwon-Do ITF Datum konání: 3. - 4. října 2015 Místo konání: Pořadatel:

Více

VÝSLEDKY. Sonkal Open 2019 Praha, Tul mladší žáci kup 1. Tomáš Basta TKDFM 2. Sebastian Černík Sonkal 3. Dominik Němeček Silla

VÝSLEDKY. Sonkal Open 2019 Praha, Tul mladší žáci kup 1. Tomáš Basta TKDFM 2. Sebastian Černík Sonkal 3. Dominik Němeček Silla VÝSLEDKY Tul mladší žáci 8.-7. kup 1. Tomáš Basta TKDFM 2. Sebastian Černík Sonkal 3. Dominik Němeček Silla Tul mladší žáci 6.-5. kup 1. Samuel Pfeifer Sonkal 2. Tadeáš Tvaroh Velešín 3. Honza Nguyen Ge-Baek

Více

PROČ PRÁVĚ MY? Ústí nad Labem. Most Letohrad. Praha Karviná. Jihlava. Hradec Králové. Pardubice

PROČ PRÁVĚ MY? Ústí nad Labem. Most Letohrad. Praha Karviná. Jihlava. Hradec Králové. Pardubice PROČ PRÁVĚ MY? Největší klub ve východních Čechách Perspektivita dlouhodobého vývoje Obsazeny všechny nejvyšší soutěže Výchova mladých hráčů reprezentující klub i Českou republiku na Mistrovství světa

Více

Třeboň Open 2013. Informace. Seznam oddílů 30.11.2013. Počet oddílů : 15. Počty závodníků : junior muž 48 žena 34. senior muž 37 žena 29. žák.

Třeboň Open 2013. Informace. Seznam oddílů 30.11.2013. Počet oddílů : 15. Počty závodníků : junior muž 48 žena 34. senior muž 37 žena 29. žák. Třeboň Open 2013 30.11.2013 Informace Počet oddílů : 15 Počty závodníků : junior muž 48 žena 34 82 senior muž 37 žena 29 66 žák muž 48 žena 32 80 Celkem 228 Seznam oddílů Název oddílu Zkratka Počet závodníků

Více

VÝSLEDKY. Čertovský pohár 2017 Praha, Tul žákyně kup. Jméno Oddíl Hwa- Rang X Rathouská Tea Na-Mu X Ponížilová Antonie Na-Mu X

VÝSLEDKY. Čertovský pohár 2017 Praha, Tul žákyně kup. Jméno Oddíl Hwa- Rang X Rathouská Tea Na-Mu X Ponížilová Antonie Na-Mu X Tul žákyně 8.-7. kup VÝSLEDKY Tul žákyně 6.-5. kup Chmelíková Karolína Třeboň Pyzh Viktroija Kwang Myong Mašková Pavlína Sonkal Tul žákyně 4.-3. kup Morkovcová Nela Sonkal Boučková Michaela Karviná Zelinková

Více

Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate

Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate Mladá Boleslav prosinec 2010 2 Filip Vít (*1996) se stal členem oddílu karate TJ Auto Škoda Mladá Boleslav koncem roku 2006. Od následujícího roku začal

Více

BOHEMIA OPEN 2013 Kadaň,

BOHEMIA OPEN 2013 Kadaň, BOHEMIA OPEN 2013 Kadaň, 20.4.2013 V sobotu 20.4.2013 se v severočeské Kadani uskutečnil již druhý ročník mezinárodního turnaje v polokontaktních disciplínách kickboxu - Bohemia Open 2013. Turnaje, pořádaného

Více

Zdraví, síla, krása. Český vysokoškolský sport oslavil 100 let

Zdraví, síla, krása. Český vysokoškolský sport oslavil 100 let Zdraví, síla, krása. Český vysokoškolský sport oslavil 100 let 100 let trvání českého vysokoškolského sportu založeného v roce 1910 dr. Františkem Smotlachou dnes oslavila Česká asociace univerzitního

Více

FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK

FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: v úterý 13.5 2013 nejpozději do 11:00 hod., hřiště TJ Spartak Hluk. V kabině bude připraveno,

Více

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2017

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2017 Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2017 Oddíl OK Dobříš se zaměřuje na sporty v přírodě, zejména orientační běh. Věnujeme se především dětem, do jednotlivých aktivit a závodů se ale často zapojují i jejich

Více

1893-2013. poslední aktualizace: 15. 3.

1893-2013. poslední aktualizace: 15. 3. 1893-2013 poslední aktualizace: 15. 3. Úvod Lidové noviny jsou nejstarším českým deníkem. Poprvé vyšly v prosinci 1893. Vybudovaly si pověst nejserióznějších novin a staly se médiem kulturních a společenských

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2008 ŽÁKŮ, JUNIORŮ, SENIORŮ A VETERÁNŮ INFORMACE. všem sdruženým subjektům Českého svazu Taekwon-Do ITF

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2008 ŽÁKŮ, JUNIORŮ, SENIORŮ A VETERÁNŮ INFORMACE. všem sdruženým subjektům Českého svazu Taekwon-Do ITF ČESKÝ SVAZ TAEKWON-DO ITF Zátopkova 100/2 P.S. 40, Praha 6, 160 17, Česká republika tel/fax: +420 257224209, tel. +420 603462000, +420 604258109 web : www.taekwondo.cz, e-mail: itf@cstv.cz MISTROVSTVÍ

Více

Seminář s Lady Dragon Cynthia Rothrock

Seminář s Lady Dragon Cynthia Rothrock Libor Macháň a ŠKOLA TAEKWON-DO CLUB BRNO ITF B. Martinů 26, 602 00 Brno, IČ: 70846201, tel.: 602 756 704 e-mail: l.machan@volny.cz www.budoshow.com pořádají Seminář s Lady Dragon Cynthia Rothrock PŘIHLÁŠKA

Více

2. celorepublikové setkání STM 2016

2. celorepublikové setkání STM 2016 2. celorepublikové setkání STM 2016 INFORMACE Určeno: všem střediskům talentované mládeže Českého svazu Taekwon-Do ITF Datum konání: 8. 9. října 2016 Místo konání: Sportovní hala Ostrava Přívoz (Hrušovská

Více

Výroční zpráva za rok 2016 oddílu TJ Sokol Vysoké Mýto Moderní Sportovní Karate

Výroční zpráva za rok 2016 oddílu TJ Sokol Vysoké Mýto Moderní Sportovní Karate Výroční zpráva za rok 2016 oddílu TJ Sokol Vysoké Mýto Moderní Sportovní Karate Oddíl TJ Sokol Vysoké Mýto Moderního sportovního karate vznikl roku 1993. V roce 2016 zde bylo registrováno 61 cvičenců všech

Více

Letní mezinárodní seminář karate 2012

Letní mezinárodní seminář karate 2012 Letní mezinárodní seminář karate 2012 Pardubický oddíl na CC 2012: nohoře: mistr Pavel Trunec, Stanislava ubešová, Jan Varmuža, Zdeněk Vyhnálek Martin Goláň, Aleš Mikšík, Jiří Michek, Jan Kučera, Ondřej

Více

Mistrovství Čech 2007 Třeboň, května 2007

Mistrovství Čech 2007 Třeboň, května 2007 ČESKÝ SVAZ TAEKWON-DO ITF hl. budova ČSTV, Zátopkova 100/2 P.O.B. 40, 160 17 Praha 6, tel/fax: +420 257224209, +420 603462000, +420 604258109, www.taekwondo.cz, e-mail: itf@cstv.cz Mistrovství Čech 2007

Více

Úspěch mentálně postižených sportovců. aneb. III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011

Úspěch mentálně postižených sportovců. aneb. III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011 Úspěch mentálně postižených sportovců aneb III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011 Myslím, že málokdo z nás zaznamenal, že se konaly Světové letní speciální olympijské hry. Ve stínu moha

Více

VÝKONNÝ VÝBOR ČESKÉ RUGBYOVÉ UNIE

VÝKONNÝ VÝBOR ČESKÉ RUGBYOVÉ UNIE VÝKONNÝ VÝBOR ČESKÉ RUGBYOVÉ UNIE Zápis č. 7/2015 z jednání VV dne 6. 5. 2015 Místo jednání: Praha, Kancelář JIMI CZ a.s., Účastníci: Výkonný výbor - David Frydrych (DF), Jiří Vinter (JV), Jaroslav Borovský

Více

Pardubické karate v roce 2008 Oddíl MSK Sokol Pardubice (moderní sportovní karate)

Pardubické karate v roce 2008 Oddíl MSK Sokol Pardubice (moderní sportovní karate) Pardubické karate v roce 2008 Oddíl MSK Sokol Pardubice (moderní sportovní karate) Náš oddíl vznikl v T.J. Sokole Pardubice I dne 1.9.1997. Trénujeme moderní sportovní karate direktní metodou, kterou nám

Více

1893-2013. poslední aktualizace: 6. 3.

1893-2013. poslední aktualizace: 6. 3. 1893-2013 poslední aktualizace: 6. 3. Úvod Lidové noviny jsou nejstarším českým deníkem. Poprvé vyšly v prosinci 1893. Vybudovaly si pověst nejserióznějších novin a staly se médiem kulturních a společenských

Více

ZÁKLADNÍ STRUKTURA SPORTOVNÍHO ÚSEKU ČSMP A PŘEHLED ČINNOSTÍ SPOJENÝCH S VÝKONEM JEDNOTLIVÝCH FUNKCÍ PRO OBDOBÍ

ZÁKLADNÍ STRUKTURA SPORTOVNÍHO ÚSEKU ČSMP A PŘEHLED ČINNOSTÍ SPOJENÝCH S VÝKONEM JEDNOTLIVÝCH FUNKCÍ PRO OBDOBÍ ZÁKLADNÍ STRUKTURA SPORTOVNÍHO ÚSEKU ČSMP A PŘEHLED ČINNOSTÍ SPOJENÝCH S VÝKONEM JEDNOTLIVÝCH FUNKCÍ PRO OBDOBÍ 2017-2020 Komise vrcholového sportu (KVS) Komisi tvoří: trenér RDS, trenér RDJ, koordinátor

Více

PŘEBOR STŘEDOČESKÉHO SVAZU KARATE

PŘEBOR STŘEDOČESKÉHO SVAZU KARATE PŘEBOR STŘEDOČESKÉHO SVAZU KARATE SOBOTA 10. 6. 2017 ŘÍČANY Přebor Středočeského svazu karate je v oficiálních kategoriích nominační soutěží na Mistrovství ČR 2017, které proběhne v prosinci daného roku.

Více

BUDWEIS GRAND PRIX TAEKWON-DO ITF OPEN 2018

BUDWEIS GRAND PRIX TAEKWON-DO ITF OPEN 2018 BUDWEIS GRAND PRIX TAEKWON-DO ITF OPEN 2018 Datum konání: sobota 7.dubna 2018 Místo konání: Sportovní hala VSK SLAVIA ZF ČESKÉ BUDĚJOVICE Adresa: Na Sádkách 689/2 370 05 České Budějovice 2 GPS: N 48 58.54520',

Více

poslední aktualizace: Hlavní partner 120. výročí Lidových novin. Friday, May 24, 13

poslední aktualizace: Hlavní partner 120. výročí Lidových novin. Friday, May 24, 13 1893-2013 Hlavní partner 120. výročí Lidových novin poslední aktualizace:23. 5. Úvod Lidové noviny jsou nejstarším českým deníkem. Poprvé vyšly v prosinci 1893. Vybudovaly si pověst nejserióznějších novin

Více

Z á p i s č. 1/2015. z 1. zasedání P-ČSOS, které se konalo dne v Praze na Strahově

Z á p i s č. 1/2015. z 1. zasedání P-ČSOS, které se konalo dne v Praze na Strahově Z á p i s č. 1/2015 z 1. zasedání, které se konalo dne 21. 1. 2015 v Praze na Strahově Přítomni: Omluven: Host: Kamenický, Matějů, Klimpl, Škoda, Pospíšek, Vystavěl, Jirásek, Šubrt Zřídkaveselý Jiří Kejval

Více

ČESKÁ REPUBLIKA července 2016 Kadaň, Report. Drazí přátelé z celého světa,

ČESKÁ REPUBLIKA července 2016 Kadaň, Report. Drazí přátelé z celého světa, 2. 6. července 2016 Kadaň, ČESKÁ REPUBLIKA Report Drazí přátelé z celého světa, jedenácté Gasshuku, které se letos poprvé konalo v malebném královském městě Kadaň proběhlo od 2. - 6- července 2016. Organizátorem

Více

Zpráva předsedy o činnosti HSL za období 2011-2013

Zpráva předsedy o činnosti HSL za období 2011-2013 Zpráva předsedy o činnosti HSL za období 2011-2013 Vážené kolegyně a kolegové, přestože je Historický spolek Liechtenstein, o. s. (HSL) dobrovolnou organizací lidí, kteří se zajímají o historii a odkaz

Více

MEZINÁRODNÍ ADRIA SEMINÁŘ MSKAI 2014

MEZINÁRODNÍ ADRIA SEMINÁŘ MSKAI 2014 MEZINÁRODNÍ ADRIA SEMINÁŘ MSKAI 2014 27.9. až 5.10. 2014 - CHORVATSKO - ostrov MALI LOŠINJ Ve dnech 27.9.2014 až 5.10.2014 proběhl v Chorvatsku na ostrově Mali Lošinj seminář moderního sportovního karate

Více

KVALIFIKACE REGIONU EVROPA - AFRIKA července 2016 areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika

KVALIFIKACE REGIONU EVROPA - AFRIKA července 2016 areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika KVALIFIKACE REGIONU EVROPA - AFRIKA 5. 8. července 2016 areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika www.joudrs.cz Hlavní pořadatel Pořadatelé: Prestižní turnaj Little League poprvé v ČR Little

Více

PROGRAM 3. KOLA MORAVSKÉ LIGY TAEKWON-DO ITF 2012

PROGRAM 3. KOLA MORAVSKÉ LIGY TAEKWON-DO ITF 2012 PROGRAM 3. KOLA MORAVSKÉ LIGY TAEKWON-DO ITF 2012 Orientační časový plán 16:30 slavnostní zahájení a představení týmů a partnerů Liga Třebíč - Opava Brno - Karviná Představení bojovníků pyramidy mistrů

Více

Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E. Zátopkova 100/2, Praha 6, Česká republika P O Z V Á N K A

Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E. Zátopkova 100/2, Praha 6, Česká republika P O Z V Á N K A P O Z V Á N K A NA SRAZ REPREZENTAČNÍCH VÝBĚRŮ SENIOR A JUNIOR PRO MISTROVSTVÍ EVROPY 2018 - č.1 Termín konání: 16.-17.12.2017 Místo: Gymnastická hala TJ Bohemians Praha, Slovenská 2, 101 00 Praha 10 Realizační

Více

Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává. Směrnici sportovních oddílů SH ČMS

Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává. Směrnici sportovních oddílů SH ČMS Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává Směrnici sportovních oddílů SH ČMS Článek 1 Předmět Tato Směrnice vymezuje postavení sportu ve Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska jako veřejně prospěšné

Více

Hodnocení sezony 2010 v brokové disciplině SKEET

Hodnocení sezony 2010 v brokové disciplině SKEET Hodnocení sezony 2010 v brokové disciplině SKEET Střeleckou sezonu jsme zahájili soustředěním: Dukla ASO Hradec Králové Kypr 1.1.- 30.3.2010 Zúčastnění: Jahodová Libuše Novota Jakub Málek Jakub Hošna Matěj

Více

POHÁR O PÁVA. Pro všechny subjekty Českého Svazu Taekwon-do ITF a jiných federací.

POHÁR O PÁVA. Pro všechny subjekty Českého Svazu Taekwon-do ITF a jiných federací. 1 POHÁR O PÁVA Určeno Pro všechny subjekty Českého Svazu Taekwon-do ITF a jiných federací. Datum konání 9.2.2019 Místo konání Zámecký okruh 475/6a, 746 01 Opava Pořadatel Škola Taekwon-do ITF Opava z.s.

Více

Lukostřelba Prostějov. Neděle. 216 střelců z 35 klubů

Lukostřelba Prostějov. Neděle. 216 střelců z 35 klubů 216 střelců z 35 klubů 8 kategorií jednotlivců 216 střelců 35 klubů 5 kategorií družstev Muži, ženy, senioři a seniorky Kladkový, reflexní a holý luk Sobota Kvalifikace - 20 sad po 3 šípech = 60 šípů Postupuje

Více

O POHÁR MĚSTA BRNA 2013

O POHÁR MĚSTA BRNA 2013 ŠKOLA TAE KWON-DO CLUB BRNO ITF Bohuslava Martinů 26, 602 00 Brno, Czech Republic mobil: +420 602 756 704, e-mail: l.machan@volny.cz www.tkdbrno.cz www.budoshow.com O POHÁR MĚSTA BRNA 2013 Datum konání:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉHO SVAZU KICKBOXU Zástupce České republiky v mezinárodní sportovní federaci World Traditional Kickboxing Association

VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉHO SVAZU KICKBOXU Zástupce České republiky v mezinárodní sportovní federaci World Traditional Kickboxing Association VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉHO SVAZU KICKBOXU 2018 Zástupce České republiky v mezinárodní sportovní federaci World Traditional Kickboxing Association 1 OBSAH str. Obsah 2 Základní informace o spolku 2 Hospodaření

Více

Taneční sport na Olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji

Taneční sport na Olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji Taneční sport na Olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji V Litomyšli se v úterý 30. ledna 2018 konala soutěž v tanečním sportu, pořádaná v rámci VIII. Zimní olympiády dětí a mládeže. Na program těchto

Více

Legendární Bohumil Váňa

Legendární Bohumil Váňa Devětadvaceti zlatými medailemi z mistrovství světa a Bohumilem Váňou, druhým nejúspěšnějším hráčem celé historie světového stolního tenisu, se může mimo jiné pochlubit československý, respektive český

Více

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Dne 18. 4. 2017 proběhla od 18:30 hod. v prostorách galerie Aquacentra v Jičíně schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký

Více

36. ročník Turnajů šachových nadějí

36. ročník Turnajů šachových nadějí Gens una sumus 36. ročník Turnajů šachových nadějí pořádaných Beskydskou šachovou školou z. s. Termín konání: 2. 6. 4. 2015 Místo konání: Národní dům ve Frýdku-Místku Turnaje šachových nadějí Šachy - hra

Více

Článek I Úvodní ustanovení

Článek I Úvodní ustanovení Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I Úvodní ustanovení 1. V případě schválených projektů v rámci sportovní reprezentace

Více

CZECH OPEN POOMSAE 2013 CZECH REPUBLIC

CZECH OPEN POOMSAE 2013 CZECH REPUBLIC CZECH OPEN POOMSAE 2013 CZECH REPUBLIC 2 CZECH OPEN POOMSAE 2013 (Otevřené mistrovství poomsae České republiky 2013) ETU A-Class Turnaj POŘADATEL: ORGANIZÁTOR: ROZHODČÍ: Czech Taekwondo Federation Prezident:

Více

Zásady činnosti sportovních středisek

Zásady činnosti sportovních středisek Zásady činnosti sportovních středisek Článek I Systém sportovních středisek 1. Systém sportovních středisek je vymezen vládními dokumenty: Zákon č.115/2001 Sb. ve znění pozdějších změn a doplňků a usnesení

Více

Třeboň Open 2011 Sportovní hala v Třeboni, 26.11.2011. Informace. Počet oddílů : 15. Počty závodníků : junior muž 47 žena 33. senior muž 41 žena 20

Třeboň Open 2011 Sportovní hala v Třeboni, 26.11.2011. Informace. Počet oddílů : 15. Počty závodníků : junior muž 47 žena 33. senior muž 41 žena 20 Třeboň Open 2011 Sportovní hala v Třeboni, 26.11.2011 Informace Počet oddílů : 15 Počty závodníků : junior muž 47 žena 33 80 senior muž 41 žena 20 61 žák muž 41 žena 24 65 Celkem 206 Název oddílu Zkratka

Více

STRATEGICKÝ PLÁN FAČR STO, GRASSROOTS

STRATEGICKÝ PLÁN FAČR STO, GRASSROOTS STRATEGICKÝ PLÁN FAČR 2016-2020 STO, GRASSROOTS Otakar Mestek 2. Národní Grassroots konference FAČR Nymburk, 18. 9. 2018 GROW 2020 STRATEGICKÝ PLÁN MARKETINGOVÁ A STRATEGICKÁ PODPORA ASOCIACÍ OD UEFA 2016

Více

Z á p i s č. 2018/1. z 1. zasedání VV-ČSOS, které se konalo dne v Praze

Z á p i s č. 2018/1. z 1. zasedání VV-ČSOS, které se konalo dne v Praze Z á p i s č. 2018/1 z 1. zasedání, které se konalo dne 17. 1. 2018 v Praze Přítomni: Omluveni: Kamenický, Matějů, Klimpl, Aleš, Škoda, Picek, Vystavěl, Šubrt Zřídkaveselý, Pospíšek Jednání řídil předseda

Více

15. BEST OF THE BEST 2018

15. BEST OF THE BEST 2018 15. BEST OF THE BEST 2018 Datum konání: 28. 4. 2018 Místo konání: Na Fialce Centrum pro volný čas Mánesova 2530/3a, Říčany u Prahy 250 01 http://www.nafialce.cz/ Pořadatel: Ředitel soutěže: Hlavní rozhodčí

Více

Třebíčský oddíl plavání.

Třebíčský oddíl plavání. Právní forma: občanské sdružení Se sídlem: Třebíč, Mládežnická 2 IČ: 64271706 Třebíčský oddíl plavání Hledáme generálního sponzora Účelem tohoto materiálu je podpořit úsilí při hledání generálního sponzora

Více

Sportovní program Olympijský festival Ostrava 2018

Sportovní program Olympijský festival Ostrava 2018 Sportovní program Olympijský festival Ostrava 2018 Zimní olympijské sporty Ostrava město Snowboard a freestyle Areál OF Snowpark SLČR Martin Černík Freestyle a snowboard - exhibice a výuka Běžecké lyžování

Více

MISTROVSTVÍ ČR FSKA Česká Lípa

MISTROVSTVÍ ČR FSKA Česká Lípa FSKA a KARATE SPORT RELAX VÁS ZVE NA MISTROVSTVÍ ČR FSKA 6.. 06 Česká Lípa Sportovní hale, vedle Kauflandu Wedrichova ulice PROGRAM : 8,0 9, Prezentace - jen úpravy 9, 9,0 Slavnostní zahájení 9,0,00 Eliminace

Více

V Mladé Boleslavi proběhlo mistrovství ve vyprošťování, zvítězili hasiči z Třince

V Mladé Boleslavi proběhlo mistrovství ve vyprošťování, zvítězili hasiči z Třince V Mladé Boleslavi proběhlo mistrovství ve vyprošťování, zvítězili hasiči z Třince 15.09.2016 18:00 Ve čtvrtek 15. září se v Mladé Boleslavi uskutečnilo VIII. Mistrovství Hasičského záchranného sboru České

Více

BADMINTON Club Kladno

BADMINTON Club Kladno BADMINTON Club Kladno Badminton Club Kladno byl založen v roce 1969. Z jeho řad vyšli hráči a hráčky, kteří v průběhu jeho osmatřicetiletého působení získali řadu domácích i zahraničních mistrovských titulů.

Více

PROGRAM 1. KOLA MORAVSKÉ LIGY TAEKWON-DO ITF 2012. Orientační časový plán

PROGRAM 1. KOLA MORAVSKÉ LIGY TAEKWON-DO ITF 2012. Orientační časový plán PROGRAM 1. KOLA MORAVSKÉ LIGY TAEKWON-DO ITF 2012 Orientační časový plán 17:00 slavnostní zahájení a představení týmů a partnerů Liga Pyramida Liga Pyramida Liga Pyramida Taneční přdstavení Karviná Brno

Více

FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SVAZU TAEKWON-DO ITF

FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SVAZU TAEKWON-DO ITF Český svaz Taekwon-Do ITF FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SVAZU TAEKWON-DO ITF 2014 Tomáš Komrska Je pro udržení a rozvoj Taekwon - Do zásadní financování ze strany státu? Jak je systém nastaven při rozdělování a

Více

KNIGHTS FIGHT NIGHT vol. 2 CZECH CHANBARA OPEN

KNIGHTS FIGHT NIGHT vol. 2 CZECH CHANBARA OPEN KNIGHTS FIGHT NIGHT vol. 2 and CZECH CHANBARA OPEN 1. Organizace Pořadatel TEAM KNIGHTS, z.s. Kontaktní osoba Pavel Pospíšek, tel.: +420 722 084 434 Maroš Novák, tel.: +420 722 727 238 Kontaktní email

Více

SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN

SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN TISKOVÁ ZPRÁVA 1. 12. 2014 SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN 56. ROČNÍK NOVINÁŘSKÉ ANKETY ZÁKLADNÍ INFORMACE 1.12.14 tisková zpráva výsledky 1. kola hlasování v anketě Sportovec roku 2014 08.12.14

Více

Český. jachting. hledá generálního partnera

Český. jachting. hledá generálního partnera Český jachting hledá generálního partnera Jachting Olympijský sport s dlouhou historií a tradicí, který je v ČR populární, i když nemáme moře. Závodí kolem 1 500 jachtařů, rekreačně se mu věnuje přes 100

Více

Mistrovství světa juniorů v rybolovné technice ve Švédsku ( Malmö) 7.-10.7.2005

Mistrovství světa juniorů v rybolovné technice ve Švédsku ( Malmö) 7.-10.7.2005 Mistrovství světa juniorů v rybolovné technice ve Švédsku ( Malmö) 7.-10.7.2005 Vrcholným mezinárodním závodem juniorů v rybolovné technice je každým rokem pořádané mistrovství Evropy nebo světa. Od 7.

Více

Sonkal Open 2011 28.5.2011. Informace. Seznam oddílů. Počet oddílů : 6. Počty závodníků : junior muž 22 žena 13. senior muž 26 žena 10

Sonkal Open 2011 28.5.2011. Informace. Seznam oddílů. Počet oddílů : 6. Počty závodníků : junior muž 22 žena 13. senior muž 26 žena 10 Sonkal Open 2011 28.5.2011 Informace Počet oddílů : 6 Počty závodníků : junior muž 22 žena 13 35 senior muž 26 žena 10 36 žák muž 21 žena 16 37 Celkem 108 Seznam oddílů Název oddílu Zkratka Počet závodníků

Více

I. Oblastní soutěž regionu Praha

I. Oblastní soutěž regionu Praha Informace Počet oddílů : 6 Počty závodníků : I. Oblastní soutěž regionu Praha junior muž 27 žena 26 53 senior muž 18 žena 9 27 žák muž 36 žena 16 52 Celkem 132 23. dubna 2006 Seznam oddílů Název oddílu

Více

V tomto roce získal titul přeborníka ČSR starší žák Vraspír a družstvo Vsetína.

V tomto roce získal titul přeborníka ČSR starší žák Vraspír a družstvo Vsetína. 1953 V tomto roce vznikla při TJ Zbrojovka Vsetín sportovní škola gymnastického dorostu. Jiří Junek byl členem reprezentace dorostu a vítěz závodů v tehdejší Německé demokratické republice. Mezi další

Více

1. kolo oblastní soutěže regionu severní Morava 2007 v Taekwon-Do ITF. Frýdek Místek, sobota 26.05.2007 ZÚČASTNĚNÉ ŠKOLY

1. kolo oblastní soutěže regionu severní Morava 2007 v Taekwon-Do ITF. Frýdek Místek, sobota 26.05.2007 ZÚČASTNĚNÉ ŠKOLY ČESKÝ SVAZ TAEKWON-DO ITF hl. budova ČSTV, Zátopkova 100/2 P.O.B. 40, 160 17 Praha 6, tel/fax: +420 257224209, +420 603462000, +420 604258109, www.taekwondo.cz, e-mail: itf@cstv.cz 1. kolo oblastní soutěže

Více

PŘEBOR STŘEDOČESKÉHO SVAZU KARATE

PŘEBOR STŘEDOČESKÉHO SVAZU KARATE PŘEBOR STŘEDOČESKÉHO SVAZU KARATE NEDĚLE 21. 10. 2018 ŘÍČANY Přebor Středočeského svazu karate je v oficiálních kategoriích nominační soutěží na Mistrovství ČR 2018, které proběhne v prosinci daného roku.

Více