Graf výjezdů SHM Turnov k mimořádným událostem za období 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Graf výjezdů SHM Turnov k mimořádným událostem za období 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016"

Transkript

1 SBOR HASIČŮ MĚSTA TURNOV 2016

2 Zpráva o činnosti sboru hasičů města Turnov za rok 2016 V roce 2016 jednotku tvořil 21 členný tým dobrovolných hasičů, kteří vykonávali a dále vykonávají tuto činnost na základě smlouvy o členství v jednotce Sboru hasičů města Turnov a dohody o provedení práce. Obec zabezpečuje členům pravidelnou odbornou přípravu dle ročního plánu základní odborné přípravy v rozsahu min. 40 hodin, další min. 40 hodinové specializační školení včetně výcviku dle Nařízení LK č.1/2003 o předurčenosti JPO LK. Město Turnov vybavujeme jednotku materiálními a věcnými prostředky, a tím zabezpečuje a zvyšuje po stránce organizační a operační akceschopnost jednotky. Jednotka ze svého rozpočtu poskytuje náhradu ušlé mzdy členům, kteří zasahují v pracovní době. Jednotka je zařazena do JPO II/1 s výjezdem do pěti minut od vyhlášení poplachu. Plní úkoly vyplývající ze zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, Nařízení LK č.1/2003, kterým se vydává požární poplachový plán Libereckého kraje a Nařízení LK č.2/2012 o zabezpečení pokrytí Libereckého kraje jednotkami požární ochrany, ve kterém je stanovena předurčenost JSDH města Turnov pro zásahy v souvislosti: 1. Větrnými smrštěmi a sněhovými kalamitami 2. Živelných pohrom způsobených vodou 3. Úniky ropných produktů na vodním toku 4. Zásahy s leteckou hasičskou službou 5. Následky dopravních nehod Graf výjezdů SHM Turnov k mimořádným událostem za období 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, požáry 15 dopr.nehody 10 5 tech.zásahy cvičení

3 Činnost jednotky města Turnov Za období roku 2016 byla jednotka povolána KOPIS HZS Liberec ke 85 mimořádným událostem, z toho 31 dopravním nehodám, 28 požárům, 11 technické pomoci, 5 úniku plynu a ropných produktů, 10 plané poplachy. Jednotka se dále zúčastnila 2 taktických a 2 prověřovacího cvičení pořádaných HZS Libereckého kraje a velitelem JSDH města Turnov. Nejvýznamnější cvičeni a výcviky - taktické cvičení domov důchodců Pohoda Turnov - taktické cvičení únik NL depo ČD nádraží Turnov - prověřovací cvičení dopravní nehoda se zraněním a únikem nebezpečné látky - prověřovací cvičení dopravní nehoda s HZS LK stanice Turnov - výcvik na vodě záchrana tonoucího, práce na vodě, ovládání a řízení motorového člunu - výcvik ve vyprošťování osob z havar. vozidel ve Škoda auto Mladá Boleslav V letošním suchém a horkém létě byla jednotka zaměstnávána vysokým počtem lesních požárů. Na Turnovsku způsobily požáry nemalé škody na lesních porostech, obilných polích a jiných porostech. Těžko přístupný terén zvláště CHKO Český Ráj s vysokým převýšením, které komplikuje dopravu vody, materiálu a hasební práce. Jednotku Turnov často zaměstnal do večerních hodin. Jednotka byla povolána k velkému počtu dopravních nehod, bohužel i k jedné s tragickým koncem. Jednotce se daří držet vysokou úroveň technické zdatnosti a připravenosti při likvidaci DN díky náročným výcvikům ve spolupráci s hasiči Auto Mladá Boleslav a HZS LK stanicí Turnov. Z důvodu vysokého počtu mimořádných událostí a struktuře zaměstnavatelů našich členů, bylo nutné přistoupit na obměnu členů naší jednotky. Stále se tak potýkáme s problémem uvolňování zaměstnanců, jako členů jednotky požární ochrany, k zásahům při mimořádných událostech, neboť ne všichni zaměstnavatelé ne vždy umožňují uvolnění svých zaměstnanců na zásah v pracovní době. Tento problém s uvolňováním byl již v minulosti prezentován jak zástupcům kraje LK tak i ředitelství HZS LK, které v tomto smyslu podalo návrh na novelu zákoníku práce. V roce 2016 se nám podařilo početně stabilizovat SHM Turnov na stav 21 aktivních členů a tím zabezpečit akceschopnost a výjezd jednotky do 5 minut zvláště v dopoledních hodinách pracovní doby. V roce 2016 se podařilo splnit všechny úkoly v operačním řízení bez závažné újmy na zdraví členů jednotky a škod na svěřené technice, v organizačním řízení byla jednotka proškolena a vycvičena ve všech bodech ročního plánu odborné přípravy.

4 Stav a výhled materiálního zabezpečení jednotky z důvodu zabezpečení její operační akceschopnosti z pohledu předurčenosti stanovené nařízením LK č.2/2012 k zabezpečení plošného pokrytí území LK JPO 1. předurčenost pro zásahy v souvislosti s větrnými smrštěmi a sněhovými kalamitami dovednosti včetně požadavků na základní vybavenost jednotky PO technickými prostředky. 2. Předurčenost pro zásahy v souvislosti živelních pohrom způsobených vodou dovednosti, částečně splňuje požadavky na základní vybavenost jednotky PO technickými prostředky. 3. Předurčenost pro zásahy v souvislosti s úniky ropných produktů na vodní hladině dovednosti, částečně splňuje požadavky na základní vybavenost jednotky PO technickými prostředky, nesplňuje v oblasti dispozice s dostatečně dlouhou nornou stěnou na vodní tok Jizery, po dohodě s HZS LK budeme této povinnosti zproštěni změnou Nařízení LK č.2/2012. Jednotka bude dovybavena technickými prostředky a nornou stěnou pouze na malé toky, přítoky řeky Jizery na území města Turnova. 4. Předurčenost pro zásahy s leteckou hasičskou službou dovednosti včetně požadavků na základní vybavenost jednotky PO technickými prostředky. 5. Předurčenost pro zásahy v souvislosti s následky dopravních nehod dovednosti včetně požadavků na základní vybavenost jednotky PO technickými prostředky Postupně se daří dovybavovat jednotku základními věcnými prostředky a to i díky finanční podpoře z Fondu požární ochrany Libereckého kraje v rámci dotačních titulů na podporu požární ochrany v LK.

5 Automobilová technika SHM Turnov CAS -15 /2200/200/M2R - v redukované výbavě, do výbavy základní chybí materiální a technické prostředky, z toho nejvýznamnější položkou jsou chemické ochranné obleky za cca. 200 tis. Kč tyto však odmítáme pořizovat, neboť pro jednotku sboru dobrovolných hasičů jsou naprosto zbytečné, zvláště pokud jednotka není na tento typ událostí předurčena. V roce 2017 se pokusíme doplnit chybějící věcné prostředky do výbavy (základní, kromě chemických obleků) a pokusit se CAS 15 zařadit do výbavy (základní) a tím splnit požadavek HZS LK. - celkový stav vozu - velmi dobrý CAS - 32/8200/800/S3R - používaná především jako velkokapacitní zásobník požární vody. - celkový stav vozu dobrý, na podzim roku 2016 byl vyměněn náboj kola, posilovače řízení a vzduchového ovladače DA - 12 AVIA A31 vyřazen z operačního řízení, nahrazen novým DA- L1T DA L1T - nový vůz DA L1T na podvozku Iveco Daily, bude zařazen jako technický vůz s vybavením na zdolávání následků dopravních nehod, práce na vodě, technickým zásahům, při likvidaci následků povodní a povětrnostních pohrom Renault Thalia - VA - využívaný především jako velitelské vozidlo a dále pro potřeby krizového řízení, - celkový stav odpovídá najetým kilometrům a stáří vozu stav uspokojivý - JEEP CHEROKEE - TA - V minulosti využívaný jako rychlý záchranný automobil pro řešení mimořádných událostí v souvislosti s dopravními nehodami - Vůz bude dále využitý na dopravu hasičského materiálu a hasičů v nepřístupném terénu při zdolávání lesních požárů zvláště v CHKO Český Ráj. - stáří a technický stav odpovídá stáří a najetým kilometrům V roce 2016 se podařilo pořídit nové vozidlo DA L1T, které nahrazuje již technicky překonané vozidla Avia. Nové vozidlo bude zařazeno do operačního řízení jako technický vůz, který je vybaven věcnými prostředky na zdolávání následků dopravních nehod, úniků nebezpečných látek na vodní hladinu, povodně, čerpání vody při zátopě, likvidaci následků větrných smrští, aj.

6 Tento projekt pořízení nového vozu byl financován z dotačního fondu LK podpora jednotek požární ochrany LK částkou Kč, dále dotačním fondem na nákup DA MV GŘ HZS ČR částkou Kč, nejvýznamnější částkou přispělo na tento projekt město Turnov a to Kč za což patří zastupitelstvu města Turnov nejvyšší uznání a poděkování za podporu požární ochrany na území města Turnova. Mezi základní ochranné prostředky JPO patří izolační vzduchové přístroje (dále jen IDP) jimiž je vybavena SHMT. Je nutné uvést, že IDP SHMT nesplňují zásadní podmínku použití IDP v tepelné zátěži a tento typ přístrojů není schválen pro práci JPO, ale pouze ochranný IDP pro chemický průmysl. Tento nedostatek ve výbavě byl řešen nejenom při rozboru tragického požáru AGBA, na kterém byla také zdůrazněna nutnost kompatibility IDP s výbavou HZS LK vyplývající ze skutečnosti, že SHMT zasahuje společně s HZS LK. Vyhodnocení taktického cvičení na domov důchodců bylo uvedeno, že jednotka nedisponuje tzv. vyváděcími maskami (současný typ IDP není vybaven) pro evakuaci osob při mimořádné události za přítomnosti většího počtu osob. Vyhodnocení taktického cvičení na únik nebezpečné látky v areálu ČD nádraží Turnov a zápisu o kontrole akceschopnosti a připravenosti SHMT z března 2016 vyplývá, že jednotka nedisponuje minimálním počtem IDP dle vyhlášky MV č.35/2007 Sb. Výše zmíněný nedostatek ve výbavě SHMT se pokusíme v roce 2017 řešit žádostí na výměnu a doplnění stavu IDP z dotačního fondu LK na podporu jednotek JPO v Libereckém kraji. Cíle jednotky SHM -Turnov na rok prohloubit teoretické a praktické dovednosti při zásazích na dopravních nehodách formou účasti na soutěžích ve vyprošťování pořádané HZS Libereckého kraje, - zaměřit se na praktický výcvik na vodní hladině při záchraně osob, zvířat, majetku a ropných havárií na povodí Jizery, - provádění výcviku dle ročního plánu s ohledem na předurčenost jednotky a doporučených témat vydaných GŘ HZS ČR, - výcvik v ohňovém kontejneru pořádaný HZS LK, - podání žádosti na finanční podporu z Fondu požární ochrany Libereckého kraje na obměnu dýchacích přístrojů, které patří mezi základní ochranné prostředky JPO, - pořízení 1 ks termokamery, - průběžná obnova věcných a ochranných součástí výstroje a výzbroje členů s přispěním Fondu požární ochrany Libereckého kraje dle vyhlášených témat. vypracoval: velitel SHMT Martin Bartoníček

7

OS 02. Název materiálu: Zpráva o činnosti Sboru hasičů Města Turnov za rok 2015

OS 02. Název materiálu: Zpráva o činnosti Sboru hasičů Města Turnov za rok 2015 Podklady na zasedání ZM dne: 31.03.2016 OS 02. Název materiálu: Zpráva o činnosti Sboru hasičů Města Turnov za rok 2015 Předkládá: Mgr. Jana Svobodová Vypracoval: Martin Bartoníček Zúčastní se projednávání

Více

Název materiálu: OS-zpráva o činnosti JPO města za rok 2018.

Název materiálu: OS-zpráva o činnosti JPO města za rok 2018. Podklady na zasedání ZM dne: 25.04.2019 Název materiálu: OS-zpráva o činnosti JPO města za rok 2018. Předkládá: Mgr. Jana Svobodová Zdeněk Hovorka Martin Bartoníček Vypracoval: Zdeněk Hovorka Martin Bartoníček

Více

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR Druhy jednotek PO - 65 zákona o PO jednotka hasičského záchranného sboru kraje jednotka hasičského záchranného sboru podniku jednotka sboru dobrovolných hasičů obce jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku

Více

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností kpt. Ing. Jan Pecl MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR 3/2011 1 Některé

Více

Koncepce podpory vybraných projektů

Koncepce podpory vybraných projektů Koncepce podpory vybraných projektů v rámci čerpání dotačního fondu KÚ LK Program "Podpora rozvoje požární ochrany v Libereckém kraji" Zpracoval: plk. Mgr. Jaromír Lebeda, HZS Libereckého kraje Strana

Více

Jednotky PO působí buď v organizačním řízení nebo v operačním řízení. Organizačním řízením se rozumí činnost k dosažení stálé

Jednotky PO působí buď v organizačním řízení nebo v operačním řízení. Organizačním řízením se rozumí činnost k dosažení stálé Jednotky PO Jednotky požární ochrany Systém jednotek požární ochrany Jednotky požární ochrany Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými

Více

JEDNOTKY PO. 1.1 Druhy jednotek požární ochrany

JEDNOTKY PO. 1.1 Druhy jednotek požární ochrany JEDNOTKY PO Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými osobami (hasiči), požární technikou (automobily) a věcnými prostředky požární ochrany

Více

Jednotky PO. 1. Jednotky požární ochrany 2. Systém jednotek požární ochrany

Jednotky PO. 1. Jednotky požární ochrany 2. Systém jednotek požární ochrany Jednotky PO 1. Jednotky požární ochrany 2. Systém jednotek požární ochrany Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými osobami (hasiči),

Více

Plošné pokrytí. Radim Paloch

Plošné pokrytí. Radim Paloch Plošné pokrytí Radim Paloch Plošné pokrytí Prvním dokumentem k plošnému pokrytí v ČR bylo Usnesení vlády č. 646 z roku 1994 Zákonná úprava stávající podoby plošného pokrytí nabyla účinnosti 01.01.2001

Více

P R A V I D L A. pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí

P R A V I D L A. pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí P R A V I D L A pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí Plzeňský kraj v souladu se zákonem č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, stanovuje tato pravidla pro

Více

*MVCRX01CN11D* MVCRX01CN11D prvotní identifikátor

*MVCRX01CN11D* MVCRX01CN11D prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.: 8908-881/0710

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2012 Praha dne 26. července 2012 Počet listů: 6 Příloha: 1/4

Č.j. MV /PO-IZS-2012 Praha dne 26. července 2012 Počet listů: 6 Příloha: 1/4 *MVCRX0158FJV* MVCRX0158FJV prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-81251-1/PO-IZS-2012

Více

právních předpisů Libereckého kraje Částka 2 Rozesláno dne 3. května 2012

právních předpisů Libereckého kraje Částka 2 Rozesláno dne 3. května 2012 Ročník 2012 VĚSTNÍK právních předpisů Libereckého kraje Částka 2 Rozesláno dne 3. května 2012 O B S A H 2. Nařízení Libereckého kraje, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení plošného pokrytí území Libereckého

Více

VÝCVIKOVÝ ROK JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ PLÁN VÝCVIKU A ŠKOLENÍ ODBORNÉ PŘÍPRAVY MĚSTA KLECANY ZÁSAHOVÉ JEDNOTKY SDH KLECANY

VÝCVIKOVÝ ROK JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ PLÁN VÝCVIKU A ŠKOLENÍ ODBORNÉ PŘÍPRAVY MĚSTA KLECANY ZÁSAHOVÉ JEDNOTKY SDH KLECANY VÝCVIKOVÝ ROK 2018 JEDNOTK SBORU DOBROVOLNÝCH HSIČŮ MĚST KLECNY PLÁN VÝCVIKU ŠKOLENÍ ODBORNÉ PŘÍPRVY ZÁSHOVÉ JEDNOTKY SDH KLECNY Jednotka SDH města Klecany jako součást IZS SCK Do Klecánek 52, 250 67 Klecany

Více

Č.j. MV-83329-1/PO-IZS-2011 Praha dne 8. srpna 2011 Počet listů: 6 Příloha: 1/4

Č.j. MV-83329-1/PO-IZS-2011 Praha dne 8. srpna 2011 Počet listů: 6 Příloha: 1/4 *MVCRX00OTNHK* MVCRX00OTNHK prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-83329-1/PO-IZS-2011

Více

Školení starostů 2019

Školení starostů 2019 Školení starostů 2019 Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Obec: zřizuje jednotku SDHO udržuje akceschopnost jednotky zabezpečuje OP členů jednotky zabezpečuje

Více

1/2012 VKHK NAŘÍZENÍ Královéhradeckého kraje

1/2012 VKHK NAŘÍZENÍ Královéhradeckého kraje 1/2012 VKHK NAŘÍZENÍ Královéhradeckého kraje ze dne 16. 1. 2012, kterým se stanovují podmínky k zabezpečení plošného pokrytí území Královéhradeckého kraje jednotkami požární ochrany Rada Královéhradeckého

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 6. března 2014 Počet listů: 6. Rozhodnutí

Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 6. března 2014 Počet listů: 6. Rozhodnutí *MVCRX01U80OA* MVCRX01U80OA MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní spojení: ČNB,

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha dne 24. ledna 2014 Počet listů: 7 Příloha: ¼

Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha dne 24. ledna 2014 Počet listů: 7 Příloha: ¼ *MVCRX01RZUME* MVCRX01RZUME prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-8388-1/PO-IZS-2014

Více

Program Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje

Program Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje Program Podpora jednotek požární ochrany obcí Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: oblast podpory č. 1 - Požární ochrana Číslo a název programu: Program č. 1.1

Více

Decentralizace adaptace aneb co nám brání v realizaci prvků resilience v místních rozvojových strategiích MAS. Havlíčkův Brod

Decentralizace adaptace aneb co nám brání v realizaci prvků resilience v místních rozvojových strategiích MAS. Havlíčkův Brod Decentralizace adaptace aneb co nám brání v realizaci prvků resilience v místních rozvojových strategiích MAS Havlíčkův Brod 16. 3. 2016 Koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2020 s výhledem do roku 2030

Více

TAKTICKÉ ŘÍZENÍ-P (TŘ-P)

TAKTICKÉ ŘÍZENÍ-P (TŘ-P) MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-84481-1/PO-PVP-2013 Kódové označení: TŘ-P Praha 14. srpna 2013 listů: 8 Schvaluji:. plk. Ing. Drahoslav Ryba generální

Více

Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o.

Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o. Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o. na rok 2012 _ 27.01. Bezpečnost práce členů JSDH při výkonu služby /pátek/

Více

POZARNI RAD OBCE UHERCE

POZARNI RAD OBCE UHERCE \ Obecně závazná vyhláška obce Úherce v,, 'V r r POZARNI RAD OBCE UHERCE Zastupitelstvo obce vydává podle 10 a 84 zákona Č. 128/2000 Sb. o obcích ve znění pozdějších novel a v souladu s 29, odst. I, písmo

Více

Operační vs. organizační řízení. - snadno a rychle

Operační vs. organizační řízení. - snadno a rychle Operační vs. organizační řízení - snadno a rychle Vnitřní organizace HZS Z hlediska vnitřní organizace tvoří jednotky požární ochrany skupiny, družstva, čety a odřady. Základní organizační jednotkou je

Více

Jednotky Sboru dobrovolných hasičů obcí jako součást bezpečnostního systému obcí

Jednotky Sboru dobrovolných hasičů obcí jako součást bezpečnostního systému obcí Jednotky Sboru dobrovolných hasičů obcí jako součást bezpečnostního systému obcí plk. Dr. Ing. Zdeněk Hanuška MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR 4/4/2013 Praha, Regionservis, Hotel

Více

VZOR. Základní odborná příprava členů JSDH k 72 odst.2 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů.

VZOR. Základní odborná příprava členů JSDH k 72 odst.2 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů. VZOR základních znalostí členů jednotek SDH Základní odborná příprava členů JSDH k 72 odst.2 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů. 1. - základní znalosti zákona a

Více

Program Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje

Program Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje Program Podpora jednotek požární ochrany obcí Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: oblast podpory č. 1 - Požární ochrana Číslo a název programu: Program č. 1.1

Více

PRINCIPY PLOŠNÉHO POKRYTÍ JEDNOTKAMI PO

PRINCIPY PLOŠNÉHO POKRYTÍ JEDNOTKAMI PO PRINCIPY PLOŠNÉHO POKRYTÍ JEDNOTKAMI PO Základní princip plošného pokrytí Základním principem je rozmístění jednotek PO a stanovení jejich druhů a kategorií na území jednotlivých krajů ČR tak, aby každá

Více

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /209 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Zastupitelstvo města Kašperské Hory se na svém zasedání dne 25. dubna 209 usneslo vydat, usnesením č. 6, na základě

Více

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Spolupráce s obcemi plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Integrovaný záchranný systém systém koordinace složek IZS při přípravě na MU a při záchranných a likvidačních

Více

Dokumentace JSDHO. Vybrané informace k zajišťování požární ochrany na území obce

Dokumentace JSDHO. Vybrané informace k zajišťování požární ochrany na území obce Dokumentace JSDHO Vybrané informace k zajišťování požární ochrany na území obce Zabezpečování požární ochrany na území obce je svěřeno do pravomocí obcí. Připravenost k zásahu je z organizačního, materiálního

Více

*MVCRX025NL7F* Rozhodnutí. Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 5. listopadu 2014 Počet listů: 5

*MVCRX025NL7F* Rozhodnutí. Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 5. listopadu 2014 Počet listů: 5 *MVCRX025NL7F* MVCRX025NL7F MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 PRAHA 414 IČO: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.:

Více

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 0 Kojetín Obecně závazná vyhláška č. /2003, Požární řád Zastupitelstvo města Kojetín se usneslo, podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 28/2000 Sb. o obcích (obecní

Více

Obecně závazná vyhláška Města Milovice č. 2/2012 Požární řád Města Milovice

Obecně závazná vyhláška Města Milovice č. 2/2012 Požární řád Města Milovice Obecně závazná vyhláška Města Milovice č. 2/2012 Požární řád Města Milovice Zastupitelstvo města Milovice vydalo dne 6. 2. 2012 svým usnesením číslo 6/2012 podle 29 odst. 1, písm. o) zákona č. 133/1985

Více

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Č.j.: HSJI- 87-3/PE-2015 Počet listů: 2 Přílohy: 0

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Č.j.: HSJI- 87-3/PE-2015 Počet listů: 2 Přílohy: 0 Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov Požárnická 1240, 393 01 Pelhřimov HZSJX0037UG2 HZSJX0037UG2 prvotní identifikátor DRESÁT: Městský úřad, Městys, Obecní úřad, DDL Lukavec, Nemocnice

Více

Jednotka SDH Havířov Město

Jednotka SDH Havířov Město Jednotka SDH Havířov Město Zřizovatelem jednotky je dle zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně je Statutární město Havířov. Organizačně jednotka spadá pod kancelář primátora. Hlavní činností je hašení

Více

MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Č.j. MV /PO-PVP-2011 Praha 7. října 2011 Počet listů: 14

MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Č.j. MV /PO-PVP-2011 Praha 7. října 2011 Počet listů: 14 MINISERSVO VNIRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-78689-1/PO-PVP-2011 Praha 7. října 2011 listů: 14 Schvaluje: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán generální ředitel HZS ČR podepsáno

Více

Vyhláška města Plzně č. 8/2000

Vyhláška města Plzně č. 8/2000 Vyhláška města Plzně č. 8/2000 Rada města Plzně se usnesla dne 10. 8. 2000 vydat podle 28 odst. 4 písm. a) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) a v

Více

Zpráva o činnosti JSDH Troubky za rok 2012

Zpráva o činnosti JSDH Troubky za rok 2012 Zpráva o činnosti JSDH Troubky za rok 2012 Dovolte mi, abych vám v této zprávě přiblížil činnost JSDH Troubky za rok 2012. Jako již tradičně začnu svou zprávu zásahovou činností a výčtem zásahů za uplynulý

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 6/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE CHOTEČ Platná v územním obvodu Obce Choteč Zastupitelstvo obce Choteč vydalo dne 18.6.2008 podle 29 odst. 1, písmeno o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Odborná příprava a odborná způsobilost členů jednotek SDH obcí a jednotek SDH podniků ÚPLNÉ ZNĚNÍ

Odborná příprava a odborná způsobilost členů jednotek SDH obcí a jednotek SDH podniků ÚPLNÉ ZNĚNÍ Odborná příprava a odborná způsobilost členů jednotek SDH obcí a jednotek SDH podniků ÚPLNÉ ZNĚNÍ Červenec 2006 Související předpisy... 2 Základní odborná příprava členů dobrovolných jednotek PO... 2 Pravidelná

Více

Zjednodušený návod na dokumentaci jednotky sboru dobrovolných hasičů obce

Zjednodušený návod na dokumentaci jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Zjednodušený návod na dokumentaci jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Obec je povinna dle 68 zákona č.133/1985 Sb. ve znění pozdějších předpisů O požární ochraně (dále zákon o PO) zřídit jednotku požární

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2018 Praha 7. listopadu 2018 Počet listů: 6 Příloha: 1/8 Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 1760/ Plzeň

Č.j. MV /PO-IZS-2018 Praha 7. listopadu 2018 Počet listů: 6 Příloha: 1/8 Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 1760/ Plzeň *MVCRX046QBGI* MVCRX046QBGI MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 PRAHA 414 IČO: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.:

Více

ODBORNÁ RADA REPRESE OSH Ústí nad Orlicí. Cvičení jednotek PO. Ing. Vladimír Makeš

ODBORNÁ RADA REPRESE OSH Ústí nad Orlicí. Cvičení jednotek PO. Ing. Vladimír Makeš ODBORNÁ RADA REPRESE OSH Ústí nad Orlicí Cvičení jednotek PO Ing. Vladimír Makeš Předpisy upravující činnost JPO Zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně Vyhláška MV č. 247/2001 Sb., o organizaci a činnosti

Více

*MVCRX01RDS6Y* MVCRX01RDS6Y prvotní identifikátor

*MVCRX01RDS6Y* MVCRX01RDS6Y prvotní identifikátor *MVCRX01RDS6Y* MVCRX01RDS6Y prvotní identifikátor MINISERSVO VNIRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-2370-1/PO-IZS-2014 Praha 9. ledna 2014 listů: 9 Schvaluje: brig gen. Ing.

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2012 Praha 23. ledna Rozhodnutí

Č.j. MV /PO-IZS-2012 Praha 23. ledna Rozhodnutí *MVCRX00UYQAB* MVCRX00UYQAB prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 Praha 414

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 Praha 414 *MVCRX0289LD8* MVCRX0289LD8 MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-282-1/PO-IZS-2015 Praha dne 6. ledna 2015

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2003. Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2003. Požární řád obce JSI OBEC UHRICICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Uhřičice vydává dne 27.3.2003 v souladu s 29, odst.l, písm. o), zákona č.133/85 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

Poplachové plány. 5.1. Poplachový plán IZS kraje

Poplachové plány. 5.1. Poplachový plán IZS kraje Poplachové plány 5 Poplachový plán je dokument, který upravuje povolávání záchranných složek při organizaci záchranných a likvidačních prací. Poplachový plán se zpracovává vždy pro územní celek. Rozlišujeme

Více

Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje

Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Stanice Vysoké Mýto Jednotka SDHO Vysoké Mýto mimo své techniky může v případě potřeby nebo na vyžádání krajského operačního a informačního střediska

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Zastupitelstvo města Broumov se na svém zasedání dne 12. 12. 2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

*MVCRX029IQKK* MVCRX029IQKK

*MVCRX029IQKK* MVCRX029IQKK *MVCRX029IQKK* MVCRX029IQKK MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 PRAHA 414 IČO: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.:

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Taktické řízení B (TŘ B)

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Taktické řízení B (TŘ B) MINISERSVO VNIRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR ČEBNÍ OSNOVY aktické řízení B (Ř B) Platnost od 1. ledna 2006 2005 MINISERSVO VNIRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru

Více

*MVCRX01TFCYI* Rozhodnutí. Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 17. února 2014 Počet listů: 7

*MVCRX01TFCYI* Rozhodnutí. Č.j. MV /PO-IZS-2014 Praha 17. února 2014 Počet listů: 7 *MVCRX01TFCYI* MVCRX01TFCYI MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.:

Více

NÁVRH NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne.., Vláda nařizuje podle 81 odst. 1 a 2 zákona č. 133/1985Sb., o požární ochraně v platném znění:

NÁVRH NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne.., Vláda nařizuje podle 81 odst. 1 a 2 zákona č. 133/1985Sb., o požární ochraně v platném znění: Komora velitelů jednotek sborů dobrovolných hasičů z.s. (Komora velitelů), profesní organizace sdružující velitele jednotek sborů dobrovolných hasičů (JSDH), v souladu se svými cíli, navrhuje změnu níže

Více

P O Ž Á R N Í Ř Á D obcí Bratkovice a Dominikální Paseky

P O Ž Á R N Í Ř Á D obcí Bratkovice a Dominikální Paseky Obecní úřad Bratkovice obecně závazná vyhláška obce č.1/2008 Zastupitelstvo obce Bratkovice se sídlem v Dominikálních Pasekách schválilo dne 19.3.2008 svým usnesením č. 1/2008 v souladu s 29, odst. 1,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE - PÁTEK č. 6/2007

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE - PÁTEK č. 6/2007 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE - PÁTEK č. 6/2007 Požární řád obce Pátek Platná na územním obvodu obce Pátek Zastupitelstvo obce Pátek schválilo a vydává dne 25. 9. 2007 v souladu s ust. 10 písm.d), 84 odst.

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE BEZDĚKOV

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE BEZDĚKOV POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE BEZDĚKOV V souladu s ustanovením 29 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o požární ochraně ), a 15 odst. 1 nařízení vlády č. 172/2001

Více

SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF

SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF Specifická kritéria přijatelnosti Název kritéria Aspekt hodnocení podle Metodického pokynu pro řízení výzev, hodnocení a výběr projektů

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 26

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2012 Praha 23. ledna Rozhodnutí

Č.j. MV /PO-IZS-2012 Praha 23. ledna Rozhodnutí *MVCRX00UYJJF* MVCRX00UYJJF prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní

Více

č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád obce

č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád obce Obec Dřínov, Dřínov č.p. 38, 277 45 Úžice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Dřínov schvaluje a vydává dne 26. 6. 2007 v souladu s ust. 10 písm. d),

Více

OBEC KOSOŘICE, okres Mladá Boleslav

OBEC KOSOŘICE, okres Mladá Boleslav OBEC KOSOŘICE, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce KOSOŘICE č. 01/2006 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Kosořice schválilo a vydává dne 29.03.2006 v souladu s ustanovením 84, odst. 2

Více

Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Svitavy

Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Svitavy Zřizovací listina Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Svitavy Město Svitavy usnesením zastupitelstva města ze dne 07.05.2014 podle ust. 35a odst. 1 a 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb, o obcích

Více

O P A T Ř E N Í ZASTUPITELSTVA OBCE VELKÉ BŘEZNO

O P A T Ř E N Í ZASTUPITELSTVA OBCE VELKÉ BŘEZNO O P A T Ř E N Í ZASTUPITELSTVA OBCE VELKÉ BŘEZNO č. 3/2016 o změně zřizovací listiny organizační složky obce Jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Velké Březno JPO II, ze dne 26. 6.2009, kterým se vydává

Více

Zdolávání mimořádných událostí

Zdolávání mimořádných událostí 6. Zdolávání mimořádných událostí 6 - Zdolávání mimořádných událostí Počet vyučovacích hodin předmětu 68 Počet vyučovacích hodin bloku: 6. Nasazení sil a prostředků 22 6.2 Zásahy na nebezpečné látky 6

Více

Nad Štolou 3, 170 34 Praha 7

Nad Štolou 3, 170 34 Praha 7 MINISTERSTVO VNITRA ČR Nad Štolou 3, 170 34 Praha 7 Č.j. MV-6694-1/PO-2009 V Praze dne 3. února 2009 Počet listů: 5 Příloha: 1/4 Podmínky pro poskytování a použití účelové neinvestiční dotace z rozpočtu

Více

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno Přehled událostí za únor 2011 Za uvedené období bylo na území Jihomoravského kraje u HZS evidováno 491 událostí, z čehož bylo 155 požárů

Více

*MVCRX00I7U4S* MVCRX00I7U4S prvotní identifikátor

*MVCRX00I7U4S* MVCRX00I7U4S prvotní identifikátor *MVCRX00I7U4S* MVCRX00I7U4S prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2012

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2012 Obec Úžice, Nádražní 200, 277 45 Úžice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2012 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Úžice, Nádražní 200, 277 45 Úžice schvaluje a vydává dne 9. 2. 2012 v souladu

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-3270-7/PO-OVL-2014 Praha 8. ledna 2014 Počet listů: 5 S c h v a l u j i : Generální ředitel HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslav

Více

ÚLOHA HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR PŘI LIKVIDACI HAVÁRIÍ

ÚLOHA HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR PŘI LIKVIDACI HAVÁRIÍ ÚLOHA HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR PŘI LIKVIDACI HAVÁRIÍ Ing. Petra Najmanová pracoviště chemické služby, odbor IZS a výkonu služby, MV-GŘ HZS ČR Seminář Znečištění podzemních a povrchových vod riziko

Více

Obecně závazná vyhláška obce Korkyně č. 3/2008

Obecně závazná vyhláška obce Korkyně č. 3/2008 Obecně závazná vyhláška obce Korkyně č. 3/2008 Zastupitelstvo obce Korkyně se na svém zasedání dne 4.3.2008 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmo o) bod 1 zákona Č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Metodika akceschopnosti JSDHO Asociace velitelů jednotek sboru dobrovolných hasičů. Seznam dokumentů

Metodika akceschopnosti JSDHO Asociace velitelů jednotek sboru dobrovolných hasičů. Seznam dokumentů Metodika akceschopnosti JSDHO Asociace velitelů jednotek sboru dobrovolných hasičů Seznam dokumentů a) Zřizovací listina, pokud se zřizuje Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce nebo Požární hlídka (kap.3)

Více

DŮVODOVÁ ZPRÁVA - Zřizovací listina Jednotky sboru dobrovolných hasičů

DŮVODOVÁ ZPRÁVA - Zřizovací listina Jednotky sboru dobrovolných hasičů DŮVODOVÁ ZPRÁVA - Zřizovací listina Jednotky sboru dobrovolných hasičů ÚMČ po vzájemné dohodě s JSDH navrhuje změnu financování JSDH a s tím spojenou změnu zřizovací listiny JSDH. V současné době probíhá

Více

9. ročník celostátní konference MEDICÍNA KATASTROF 29.-30. 11. 2012

9. ročník celostátní konference MEDICÍNA KATASTROF 29.-30. 11. 2012 9. ročník celostátní konference MEDICÍNA KATASTROF 29.-30. 11. 2012 Pracoviště krizové připravenosti Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje Veronika Podubská, Martin Beneš Ředitel Bc. Stanislav

Více

Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil:

Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil: Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil: Ing. Fešar Tomáš Klimek Petr Podpis: Podpis: Plán odborné přípravy pro rok 2014 vychází ze Sbírky interních aktů řízení Generálního ředitele Hasičského záchranného

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SVOJŠICE, číslo 3/2011 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce SVOJŠICE

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SVOJŠICE, číslo 3/2011 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce SVOJŠICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SVOJŠICE, číslo 3/2011 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce SVOJŠICE Zastupitelstvo obce Svojšice se na svém zasedání dne 12.5.2011 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Rovensko č. 16 Požární řád obce Obec Rovensko na základě usnesení zastupitelstva obce ze dne 8. března 2004 podle par. 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Č.j. MV-78675-1/PO-PVP-2011 Praha 7. října 2011 Počet listů: 12

MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Č.j. MV-78675-1/PO-PVP-2011 Praha 7. října 2011 Počet listů: 12 MINISERSVO VNIRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-78675-1/PO-PVP-2011 Praha 7. října 2011 listů: 12 Schvaluje: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán generální ředitel HZS ČR podepsáno

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2013 V Praze dne 19. února 2013 Částka: 10 O B S A H : Část I. 10. Pokyn generálního ředitele

Více

Obecně závazná vyhláška č. 03/2010

Obecně závazná vyhláška č. 03/2010 Obecně závazná vyhláška č. 03/2010 Zastupitelstvo obce Nýdek se na svém zasedáním dne 20.12.2010 usneslo vydat na základě 29 odst. 1písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 Požární řád města Hranic

Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 Požární řád města Hranic Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 Požární řád města Hranic Zastupitelstvo města Hranic se usneslo dne 3.4. 2003 vydat podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění

Více

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého Brno

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého Brno Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 1 614 00 Brno Přehled událostí za říjen 2010 V měsíci říjnu 2010 evidujeme na území Jihomoravského kraje 586 událostí, z čehož bylo 129 požárů. Z toho

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. PO-1634/IZS-2006 Praha 1. září 2006 listů: 3 S c h v a l u j e: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v. r... Generální ředitel HZS

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH v Moravskoslezském kraji za ROK 2004. rok 2003

STATISTICKÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH v Moravskoslezském kraji za ROK 2004. rok 2003 STATISTICKÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH v Moravskoslezském kraji za ROK 24 I. UDÁLOSTI EVIDOVANÉ U HZS MSK V roce 24 bylo u HZS MSK *1) evidováno celkem 17 337 událostí *2), což je o 136 událostí více než za

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 1/2015 ze dne 5. 2. 2015, kterým se vydává požární poplachový plán Jihočeského kraje Rada Jihočeského kraje v souladu s ustanovením 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona č. 129/2000

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Jednotky požární ochrany a integrovaný záchranný systém

Jednotky požární ochrany a integrovaný záchranný systém Jednotky požární ochrany a integrovaný záchranný systém plk. Dr. Ing. Zdeněk Hanuška MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR 3/2015 1 Jednotky požární ochrany 2 Právní předpisy zákon

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 24

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 26. 5. 2016 Bod pořadu jednání: Přijetí účelové investiční dotace od MV ČR - GŘ HZS ČR na pořízení nového dopravního automobilu

Více

Legislativa a systém požární ochrany

Legislativa a systém požární ochrany 5.5.1. Legislativa a systém požární ochrany http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-po/legislativa-a-system-pozarniochrany Základní podmínky požární bezpečnosti a podmínky pro účinnou ochranu života, zdraví

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, pošt. přihr. 69, Praha 414

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, pošt. přihr. 69, Praha 414 *MVCRX040166Q* MVCRX040166Q MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-65497-2/PO-IZS-2018 Praha

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Mosty u Jablunkova

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Mosty u Jablunkova Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 Zastupitelstvo obce Mosty u Jablunkova se na svém zasedání dne 12.3.2003 usneslo vydat na základě 29, odst. 1, písm. o), zákona č. 133/85 Sb. (dále jen zákon o PO ), v

Více

PŘEHLED DOTAČNÍCH MOŽNOSTÍ

PŘEHLED DOTAČNÍCH MOŽNOSTÍ PŘEHLED DOTAČNÍCH MOŽNOSTÍ BŘEZEN 2017 (zvláštní vydání pro obce) Věstník MAS Český sever MAS Český sever, z. s. Národní 486, 407 47 Varnsdorf info@masceskysever.cz, tel. 724 778 296 www.masceskysever.cz

Více

MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM

MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2009 kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a stanoví další

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vraclav č. 1/2008. kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce Vraclav

Obecně závazná vyhláška obce Vraclav č. 1/2008. kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce Vraclav Obecně závazná vyhláška obce Vraclav č. 1/2008 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Vraclav Zastupitelstvo obce Vraclav se na svém zasedání dne 31. 3. 2008 usneslo vydat svým usnesením č. 13/08 na základě

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 3/2017

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 3/2017 NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 3/2017 ze dne 17. 8. 2017, kterým se vydává požární poplachový plán Jihočeského kraje Rada Jihočeského kraje v souladu s ustanovením 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona č. 129/2000

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD obce STRADOUŇ

POŽÁRNÍ ŘÁD obce STRADOUŇ Obec STRADOUŇ vydává podle 29 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů Obsah : POŽÁRNÍ ŘÁD obce STRADOUŇ 1. Účel 2. Organizace požární ochrany 3. Úkoly osob pověřených zabezpečováním

Více