Popis. Zdroj Spuštění. Svařování obalenou elektrodou (MMA)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Popis. Zdroj Spuštění. Svařování obalenou elektrodou (MMA)"

Transkript

1 Děkujeme za Váš výběr. Pro správné použití tohoto zařízení si prosím pozorně přečtěte tento návod. Popis GYSMI TIG 207HF AC/DC je přenosný svařovací invertor, s napájením 230 V +/-15% pro technologie MMA, TIG s výstupním proudem stejnosměrným DC a se střídavým AC proudem. U módu MMA je možné svařovat jakýmikoli elektrodami rutilovými a bazickými železné kovy. Zdroj Spuštění - Tento stroj je dodávám s 16A zástrčkou typu CEE7/7. Musí být připojen do 230V (50-60Hz) zásuvky s uzemněním. Odebíraný proud (I1eff) je pro maximální využití zobrazen na stroji. Zkontrolujte, že zdroj a jeho ochrany (pojistka a jistič) jsou kompatibilní s proudem potřebným k používání stroje. V některých zemích je třeba vyměnit zástrčku zdrojového kabelu. - Spuštění stroje se provádí stisknutím tlačítka. - Ochrana stroje se zapne, jestliže je zdrojové napětí vyšší než 265V. V takovém případě se na displeji zobrazí. Poté je třeba odpojit zdroj a připojit svářečku do zásuvky se správným napětím. - Chování ventilátoru: u MMA módu je ventilátor stále zapnutý, u TIGového módu je ventilátor zapnutý pouze při svařování a po ochlazení se vypne. - Tento stroj byl navržen pro používání v průmyslovém nebo profesionálním prostředí odpovídajícím normě CISPR 11. V odlišném prostředí je třeba zajistit odpovídající elektromagnetickou kompatibilitu. Nepoužívejte stroj v prostředí obsahujícím kovový prach nebo vodivé částice. Svařování obalenou elektrodou (MMA) Připojení a pokyny - Připojte kabely držáku elektrody a zemnících kleští do konektorů na stroji.

2 - Dodržujte polarity a intenzity uvedené na balení elektrod. - Odeberte elektrodu z držáku, pokud stroj nepoužíváte. Integrované pomůcky pro svařování Svářečka je vybavena třemi funkcemi specifickými pro invertor: - HOT START dodává nastavitelný vyšší proud na začátku svařování. - ARC FORCE dodává vyšší proud, což zabraňuje přilepení elektrody při vstupu do lázně. - ANTI-STICK umožňuje snadné odebrání elektrody, aniž by zčervenala v případě přilepení. Výběr procesu a nastavení proudu 1- Výběr MMA módu 2- Výběr proudu potenciometrem Nastavitelný Hot Start Hot Start je nastavitelný od 0-60% při limitu 160A. 1- Stiskněte a držte stlačené 2- Vyberte požadovaný Hot Start Pozn. Pokud se zobrazí na displeji HI, je Hot Start již na maximum. Nastavitelný Arc Force Arc Force je nastavitelný od 0-100% při limitu 160A. TIG svařování Výběr zapálení 1- Stiskněte a držte stlačené 2- Vyberte požadovaný Arc Force Vyberte LIFT nebo HF zapálení LIFT TIG: dotykové zapálení (pro prostředí citlivé na HF zapálení) 1- Dotkněte se svařované části elektrodou 2- Stiskněte spoušť 3- Zapalte elektrodu oddálením od svařence - LIFT

3 HF - TIG: vysokofrekvenční zapálení bez dotyku Chování spouště 2T mód 1- Stiskněte a držte stlačenou spoušť: předfuk plynu, nárůst, svařování 2- Pusťte spoušť: pokles, dofuk plynu 4T mód 1- Stiskněte spoušť: předfuk plynu, následuje zapálení. Pro snazší umístění elektrody je dodáván slabý proud chovající se jako paprsek (= Volitelná Ideální Pozice) 2- Pusťte spoušť: nárůst proudu na nastavenou svařovací hodnotu 3- Stiskněte spoušť: pokles až na malý proud (pro správné uzavření kráteru) 4- Pusťte spoušť: zastavení proudu a dofuku plynu 4T Log mód Stejné jako u 4T módu, ale při svařování umožňuje krátký dotyk spouště přepnutí na předem nastavený slabší proud. 1- Stiskněte spoušť: předfuk plynu, následuje zapálení. Pro snazší umístění elektrody je dodáván slabý proud chovající se jako paprsek (= Volitelná Ideální Pozice) 2- Pusťte spoušť: náběh proudu na vyšší úroveň nastaveného svařovacího proudu Krátký stisk: nastavení na slabší proud (%I) Krátký stisk: nastavení na vyšší proud 3- Stiskněte spoušť: pokles až na malý proud (pro správné uzavření kráteru) 4- Pusťte spoušť: zastavení proudu a dofuku plynu Možnosti svařování Pulz Nelze použít u 4T Log módu. Pulz odpovídá alternativním nárůstům a poklesům proudu (vyšší proud, slabší proud). Pulz mód umožňuje svařování slabých plechů U tohoto módu můžete nastavit: - Slabší proud (20-70% svařovacího proudu).

4 - Svařovací frekvenci (0,2-20Hz pro DC a 0,2-2Hz pro AC) Pozn.: časy slabšího i vyššího proudu jsou stejné. Easy Pulz Zjednodušený Pulz mód. Nastavíte pouze střední proud, kolem kterého bude pulzace oscilovat. Easy Pulz stanoví frekvenci, vyšší i slabší svařovací proud. Spot Tento mód je možný pouze u TIG HF 2T. Umožňuje spojit části bodovým svařením. Jakmile jsou tyto části spojeny, můžete přepnout na TIG módy a dokončit plný svár. Nastavení parametrů Předfuk plynu (0-2s) Předfuk umožňuje před svařováním vyčistit hořák a místa v blízkosti začátku svařovacího místa. Navíc zlepšuje stabilitu zapalování. Rada: čím delší hořák, tím delší musí být čas (0,15s/délka hořáku) Náběh do pracovního proudu (0-5s) Čas potřebný ke zvýšení proudu z minimálního na svařovací. Nastavení svařovacího proudu Hodnota svařovacího proudu závisí na šířce a povaze kovu, stejně tak jako na svařované sestavě. Rada: Použijte vzorec 30A/mm u DC a 40A/mm u AC jako základní nastavení a přizpůsobte dále proud dle svařované sestavy. Nastavení frekvence pulzu (0,2-20Hz u DC a 0,2-2Hz u AC) Frekvence pulzů je počet cyklů (1/2 cyklu s vyšším proudem, ½ cyklu se slabším) za vteřinu. Nastavení frekvence AC (20-200Hz) Frekvence AC je počet kmitů (+ a polarita) za vteřinu. Nastavení rovnováhy (svařování pouze s AC proudem 20-60%) U střídavého proudu umožňuje rovnováha zvolit rozmezí mezi pozitivním a negativním cyklem. Více informací: Zvláštnosti TIGového svařování Nastavení slabšího proudu (malá intenzita) (20-70% vyššího proudu) Nastavuje se procento vyššího proudu: čím slabší bude proud, tím méně se bude svařovaná část zahřívat. Nastavení poklesu (0-10s) Čas potřebný ke změně svařovacího proudu na minimální. Zabraňuje tvorbě prasklin a kráterů na konci svařování.

5 Nastavení dofuku plynu (3-20s) Tento parametr určuje čas, během kterého bude ještě unikat plyn po zhasnutí el. oblouku. Chrání svařovanou část a elektrodu před oxidací. Rada: Zvyšte čas, jestliže se Vám zdá svar tmavý. (Doporučené nastavení: 25A=4s. 50A=8s. 75A=9s. 100A=10s. 125A=11s. 150A=13s.) Pozn.: Kdykoli můžete změnit nastavení pouhým stisknutím tlačítka, aniž byste museli otáčet potenciometrem. Zvláštnosti TIGového svařování hliníku (AC) Principy rovnováhy Střídavý proud je používán ke svařování hliníku a jeho slitin. Během pozitivní křivky je odbourána oxidace. Během negativní křivky se elektroda chladí a části jsou svařovány, jde o závar. Změnou nastavení délek půlvln si vyberete mezi hloubkou závaru a čistotou. Principy frekvence-vliv na tvar svaru Frekvence umožňuje nastavení rozptylu oblouku. Čím více je oblouk ustředěný, tím je třeba větší frekvence. Čím menší je frekvence, tím je oblouk širší. Při AC módu je frekvence ručně nastavitelná. U AC Easy módu jsou hodnoty proudu a rozměru elektrody nastaveny automaticky. Doporučujeme používat spíše AC Easy mód. Funkce přístupné u svařovacích módů U některých vybraných módů nebude možné stisknout některá tlačítka, řiďte se uvedenou tabulkou: + U módu AC Easy nejsou přístupné nastavení frekvence a vzestupu. Nastavení je automatické.

6 Ukládání a vyvolání nastavení Je možné uložit a vyvolat až 5 nastavení TIGového svařování. V této paměti zůstanou u GYSMI 207 uloženy poslední použité parametry nastavení a jsou znovu vyvolány při každém novém zapnutí stroje. Uložení: Vyvolání nastavení: 1- Stiskněte tlačítko 2- Na displeji se zobrazí IN během jedné vteřiny Po dobu zobrazení IN je možné akci stornovat. 3- Po jedné vteřině, když se na displeji zobrazí číslo programu (P1-P5), držte stisknuté tlačítko a otočte potenciometrem pro výběr pozice.pusťte tlačítko pro uložení dat. Postupujte stejně jako v předchozím případě, pouze použijte tlačítko. Doporučené kombinace Znovunastavení továrních parametrů: 1- Stiskněte tlačítko RESET po dobu 3 vteřin. 2- Na displeji se zobrazí INI. Všechny pozice pamětí jsou vymazány (všech 5 programů je nastaveno na tovární nastavení). Broušení elektrody Pro TIG - AC mód Elektrodu není nutné zbrušovat a to vzhledem k použití nízkých proudů, menších než 50A. Je běžné, že se na konci elektrody tvoří kulička. Kulička se bude zvětšovat se zvyšováním proudu a rovnováhy. Pro TIG - DC mód Aby se Vám s elektrodou dobře pracovalo, použijte následující návod: L=3 x d pro slabé proudy L=d pro slabé proudy

7 Konektor pro ovládání spouště hořáku Zapojení konektoru: 1- nic nezapojeno 2- tlačítko hořáku 3- tlačítko hořáku Pracovní cykly Svářečka je popsána charakteristikou konstantního proudu. Pracovní cykly řídící se normou EN (40 při 10mn cyklu) jsou uvedeny v následující tabulce: Pozn.: Testy přehřátí byly provedeny při pokojové teplotě a pracovní cykly při 40 byly stanoveny simulací. Údržba/doporučení - Údržba může být prováděna pouze kvalifikovanou osobou - Před opravou vypojte stroj ze zásuvky a vyčkejte až se zastaví ventilátor. Napětí a proud uvnitř stroje je vysoké a velmi nebezpečné. - Pravidelně odstraňujte prach z vnitřku stroje pomocí vzduchu. Vždy využijte možnosti nechat zkontrolovat spoje ve stroji kvalifikovanou osobou s izolovaným vybavením. - Pravidelně kontrolujte stav zdrojového kabelu. Pokud je poškozen, musí být vyměněn výrobcem, v autorizovaném servisu nebo jinou kvalifikovanou osobou. - Nezakrývejte stroj a ponechte průduchy vždy volné, aby docházelo k cirkulaci vzduchu ve stroji. Bezpečnost Obloukové svařování je velmi nebezpečné a může vést k řadě zranění. Chraňte sebe i ostatní. Respektujte následující bezpečnostní instrukce: Obloukové záření Používejte helmu s filtry odpovídajícími normě EN169 nebo EN379. Déšť, pára, vlhkost Používejte zařízení v čistém prostředí (faktor znečištění max. 3), a vytvořte volný prostor více jak jeden metr od svařované části. Nepoužívejte v dešti a sněhu.

8 Elektrický šok Tato svářečka může být zapojena pouze k třífázovému zdroji se třemi kabeli a uzemněním.nedotýkejte se součástek pod napětím. Zkontrolujte, že je stroj správně zapojen do sítě. Vzplanutí Noste ohnivzdorné pracovní oblečení (bavlna, kombinézy, jeansy). Noste ochranné rukavice a zástěru. Chraňte okolní přihlížející instalací ochranných stěn nebo jim řekněte, aby se nedívali do oblouku a dodržovali bezpečnou vzdálenost. Nebezpečí ohně Odstraňte všechny hořlavé látky z pracovní zóny. Nepracujte v přítomnosti hořlavých plynů. Výpary Nevdechujte svařovací plyny a výpary. Používejte stroj v dobře ventilovaném prostoru, nebo s odsáváním, pokud vaříte venku. Další opatření Svařování: - v místech, kde je zvýšené riziko elektrického šoku - v uzavřených místnostech - v přítomnosti hořlavých a výbušných materiálů musí být vždy schváleno zodpovědným expertem a v přítomnosti osob vyškolených zasáhnout v případě nutnosti. Vše musí být provedeno dle normy CEI/IEC Svařování ve výškách je zakázáno, kromě svařování s použitím bezpečnostních postupů. Lidé využívající stimulátory, musí vždy používání svářečky konzultovat se svým lékařem. Nepoužívejte svářečku k rozmrazení potrubí. Při TIGovém svařování zacházejte opatrně s plynovou lahví, poškození ventilu nebo samotné lahve může být velmi nebezpečné. Závady

9 Prohlášení o shodě Společnost GYS prohlašuje, že svářečka GYSMI TIG 207 byla vyrobena v souladu s normou nízkého napětí 72/23/EEC z 19. dubna 1973 (upraveno 93/68/EEC) a s normou EMC 83/336/EEC z 3. května 1989 (upraveno 92/31/EEC, 93/68/EEC a 91/263/EEC). Vyhovuje tedy standardům EN50199 z roku 1995 (norma EMC), EN z roku 1998 a dodatkům A1 z roku 2000 a A2 z roku Označení CE bylo doplněno v roce SERVIS POSKYTNUTÍ ZÁRUKY Obsahem záruky je zodpovědnost za to, že dodaný stroj má v době dodání a po dobu záruky vlastnosti stanovené závaznými technickými podmínkami a normami. Odpovědnost za vady, které se na stroji vyskytnou po jeho prodeji v záruční době, spočívá v povinnosti bezplatného odstranění vady výrobcem stroje nebo servisní organizací pověřenou výrobcem. Zákonná záruční doba je 24 měsíců od prodeje stroje kupujícímu. Doba záruky začíná běžet dnem předání stroje kupujícímu, případně dnem možné dodávky. Do záruční doby se nepočítá doba od uplatnění oprávněné reklamace až do doby, kdy je stroj opraven. Podmínkou platnosti záruky je, aby byl svařovací stroj používán způsobem a k účelům, pro které je určen. Jako vady se neuznávají poškození a mimořádná opotřebení, která vznikla nedostatečnou péčí či zanedbáním i zdánlivě bezvýznamných vad, nesplněním povinností majitele, jeho nezkušeností nebo sníženými schopnostmi, nedodržením předpisů uvedených v návodu pro obsluhu a údržbu, užíváním stroje k účelům, pro které není určen, přetěžováním stroje, byť i přechodným. Při údržbě stroje musí být výhradně používány originální díly výrobce. V záruční době nejsou dovoleny jakékoliv úpravy nebo změny na přístroji, které mohou mít vliv na funkčnost jednotlivých součástí stroje. Nároky ze záruky musí být uplatněny neprodleně po zjištění výrobní vady nebo materiálové vady, a to u dovozce nebo prodejce. Jestliže se při záruční opravě vymění vadný díl, přechází vlastnictví vadného dílu na dovozce.

Návod k použití. - Hot Start (nastavitelný mód, čtěte níže) zvyšuje proud na začátku sváření (při zapálení elektrody).

Návod k použití. - Hot Start (nastavitelný mód, čtěte níže) zvyšuje proud na začátku sváření (při zapálení elektrody). Návod k použití Děkujeme za výběr našeho výrobku. Abyste dosáhli dobrého výsledku s tímto svařovacím strojem, přečtěte si pozorně tento návod. Gysmi 145, 165, 195 a 251 jsou přenosné invertorové svářečky

Více

Vozík pro TIG ALFIN T, AC/DC (rudl)

Vozík pro TIG ALFIN T, AC/DC (rudl) - 1 - NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Vozík pro TIG ALFIN T, AC/DC (rudl) OBSAH: 1. ÚVOD... - 1-2. PROVOZNÍ PODMÍNKY... - 1-3. TECHNICKÁ DATA... - 2-4. OBSAH DODÁVKY... - 2-5. UCHYCENÍ PLYNOVÉ LÁHVE... - 3-6.

Více

Vozík pro TIG ALFIN T, AC/DC (rudl)

Vozík pro TIG ALFIN T, AC/DC (rudl) - 1 - Vozík pro TIG ALFIN T, AC/DC (rudl) NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Vozík pro TIG ALFIN T, ACDC (rudl) návod CZ 03 - 2 - OBSAH: 1. ÚVOD... - 3-2. PROVOZNÍ PODMÍNKY... - 3-3. TECHNICKÁ DATA... - 3-4. OBSAH

Více

VOZÍK SVÁŘEČSKÝ PRO INVERTOR

VOZÍK SVÁŘEČSKÝ PRO INVERTOR 1 NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ VOZÍK SVÁŘEČSKÝ PRO INVERTOR OBSAH: 1. ÚVOD... - 1-2. BEZPEČNOST PRÁCE... - 1-3. TECHNICKÁ DATA... - 2-4. MONTÁŽ... - 3-5. SERVIS... - 7-6. LIKVIDACE... - 7-1. ÚVOD Vážený spotřebiteli,

Více

VOZÍK SVÁŘEČSKÝ P 80

VOZÍK SVÁŘEČSKÝ P 80 NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ VOZÍK SVÁŘEČSKÝ P 80 OBSAH: 1. ÚVOD... 1 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 1 3. TECHNICKÁ DATA... 2 4. MONTÁŽ... 3 5. SERVIS... 7 6. LIKVIDACE... 8 1. ÚVOD Vážený spotřebiteli, společnost

Více

PEGAS 160 E PFC PEGAS 160 E PFC CEL

PEGAS 160 E PFC PEGAS 160 E PFC CEL SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 160 E PFC PEGAS 160 E PFC CEL NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ verze 6 - 2 - OBSAH: 1. ÚVOD... - 2-2. BEZPEČNOST PRÁCE... - 3-3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... - 3-4. TECHNICKÁ DATA... - 4-5. PŘÍSLUŠENSTVÍ

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 2-12

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 2-12 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 2-12 73502_V6_11/09/2014 I II III 2 30 Nm 1 6 3 7 4 5 8 5 9 6 10 IV A Tloušťka L 1 2 3 4 5 6 7 8 9 H B plechu 0,3 mm 0,4 mm 0,5 mm 0,6 mm 0,7 mm 0,8 mm 0,9 mm 1 mm 1,1 mm 1,2 mm 1,3

Více

Charakteristika produktu Bezpečnost Připojení

Charakteristika produktu Bezpečnost Připojení Obsah: Charakteristika produktu str. 1 Bezpečnost str. 1 Připojení str. 1-2 Výběr funkcí str. 2-3 Nabíjecí módy str. 3-4 Specifické módy str. 4 Ochrana str. 5 Závady, příčiny, řešení str. 5 Prohlášení

Více

Návod k obsluze. Tara 180 tig. svařovacího invertoru. tnz, s.r.o., Študlov 18, Horní Lideč. tel./fax: 0657/ PULSATION HF [ % ]

Návod k obsluze. Tara 180 tig. svařovacího invertoru. tnz, s.r.o., Študlov 18, Horní Lideč. tel./fax: 0657/ PULSATION HF [ % ] 60 40 0 80 0 80 0 1 60 1 140 40 140 160 160 180 0 180 [ A ] [ A ] 40 50 60 30 70 0 80 90 0 [ % ] PULSATI HF OFF OFF OFF 3 2 4 5 6 7 8 1 0.1 [ s ] 9 GAS 4 5 6.4.5.6.4.5.6 4 5 6 8 12 3 7.3.7.3.7 3 7 6 14

Více

SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 200 AC/DC NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ

SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 200 AC/DC NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 200 AC/DC NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ, 2015 PEGAS 200 AC-DC navod CZ 12 2/16 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 4 4. TECHNICKÁ DATA... 5 5. PŘÍSLUŠENSTVÍ

Více

Gysmi E200 FV 73502-V4-24/01/14

Gysmi E200 FV 73502-V4-24/01/14 Gysmi E200 FV 73502-V4-24/01/14 73502_V2_29/04/2013 ČELNÍ STRANA A PŘÍPOJKY Displej Indikace Indikace Tlačítko volby Tlačítko výběru/ Žlutá indikace Tlačítko svářecího svářecího + nebo - potvrzení překročení

Více

PEGAS 160 T PULSE HF PEGAS 200 T PULSE HF

PEGAS 160 T PULSE HF PEGAS 200 T PULSE HF SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 160 T PULSE HF PEGAS 200 T PULSE HF NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ, 2014 PEGAS 160-200 T PULSE návod CZ 12 2/15 OBSAH: 1. ÚVOD... 2 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 3 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 3 4.

Více

SVAŘOVACÍ STROJ PINGL 160 NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ

SVAŘOVACÍ STROJ PINGL 160 NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ - 1 - SVAŘOVACÍ STROJ PINGL 160 NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NS120-04 - 2 - OBSAH: 1. ÚVOD... - 2-2. BEZPEČNOST PRÁCE... - 3-3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... - 3-4. TECHNICKÁ DATA... - 4-5. PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE...

Více

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ SVAŘOVACÍ STROJ PAN 161 NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PAN 161 navod CZ 04 2/11 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ DATA... 6 5. PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE... 7 6. POPIS

Více

2. ÚVOD 3. POPIS 4. OMEZENÍ POUŽITÍ (ISO/IEC 60974 1) 5. TECHNICKÁ DATA

2. ÚVOD 3. POPIS 4. OMEZENÍ POUŽITÍ (ISO/IEC 60974 1) 5. TECHNICKÁ DATA 1. OBSAH 1. Obsah 2 2. Úvod 3 3. Popis 3 4. Omezení použití 3 5. Technická data 3 6. Bezpečnostní pokyny 4 7. Instalace 6 8. Připojení do napájecí sítě 6 9. Ovládací prvky 6 10. Ovládací prvky čelní panel

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

1. Obsah 2 2. Úvod 3 3. Popis 3 4. Omezení použití 3 5. Technická data 3 6. Bezpečnostní pokyny 4 7. Instalace 6 8. Připojení do napájecí sítě 6 9.

1. Obsah 2 2. Úvod 3 3. Popis 3 4. Omezení použití 3 5. Technická data 3 6. Bezpečnostní pokyny 4 7. Instalace 6 8. Připojení do napájecí sítě 6 9. OBSAH str. 1. Obsah 2 2. Úvod 3 3. Popis 3 4. Omezení použití 3 5. Technická data 3 6. Bezpečnostní pokyny 4 7. Instalace 6 8. Připojení do napájecí sítě 6 9. Externí charakteristická křivka 6 10. Ovládací

Více

Metoda TIG. Metoda TIG. Svařování TIG: Metoda & Graf výběru. Obloukové svařování metodou TIG. Svářečky pro metodu TIG. Graf výběru pro svařování TIG

Metoda TIG. Metoda TIG. Svařování TIG: Metoda & Graf výběru. Obloukové svařování metodou TIG. Svářečky pro metodu TIG. Graf výběru pro svařování TIG Svařování TIG: Metoda & Graf výběru Metoda TIG Metoda TIG Obloukové svařování metodou TIG Vstup vody (Studená) Vodič proudu TIG hořák Dýza plynu Vstup ochranného plynu Wolframová elektroda Oblouk Svařovací

Více

PEGAS 400 E CEL PEGAS 500 E

PEGAS 400 E CEL PEGAS 500 E SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 400 E CEL PEGAS 500 E NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 400-500 E CEL návod CZ 03 - 2 - OBSAH: 1. ÚVOD...- 3-2. BEZPEČNOST PRÁCE...- 4-3. PROVOZNÍ PODMÍNKY...- 5-4. TECHNICKÁ DATA...-

Více

PROFESIONÁLNÍ ZDROJE SELCO PRO SVÁŘENÍ TIG DC + MMA

PROFESIONÁLNÍ ZDROJE SELCO PRO SVÁŘENÍ TIG DC + MMA GENESIS 1500 TLH Lehký jednofázový svařovací invertor nové konstrukce, pro svařování metodou TIG plnou nebo pulsní vlnou a obalenou elektrodou. Svářecí zdroj GENESIS 1500 TLH poskytuje vysoký svařovací

Více

Multifunkční svářecí stroj TIG/MMA/plazma řezačk a TUCANA 160/205 DC MULTI

Multifunkční svářecí stroj TIG/MMA/plazma řezačk a TUCANA 160/205 DC MULTI Multifunkční svářecí stroj TIG/MMA/plazma řezačk a TUCANA 160/205 DC MULTI Návod k použití OBSAH 1.0 TECHNICKÝ POPIS - FUNKCE 2 2.0 INSTALACE 3 3.0 ÚDRŽBA 4 Bezpečnostní pokyny POZOR před samotným uvedením

Více

NSP-2050/3630/6016 NAPÁJECÍ ZDROJ S MOŽNOSTÍ PŘEPÍNÁNÍ PROVOZNÍHO MÓDU

NSP-2050/3630/6016 NAPÁJECÍ ZDROJ S MOŽNOSTÍ PŘEPÍNÁNÍ PROVOZNÍHO MÓDU NSP-2050/3630/6016 NAPÁJECÍ ZDROJ S MOŽNOSTÍ PŘEPÍNÁNÍ PROVOZNÍHO UŽIVATELSKÝ NÁVOD Uložte tento uživatelský návod na bezpečném místě aby bylo možno do něj rychle nahlédnout v případě potřeby. Tento uživatelský

Více

PEGAS 250 E CEL Smart

PEGAS 250 E CEL Smart SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 250 E CEL Smart NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 250 E CEL Smart návod CZ 03 - 2 - OBSAH 1. ÚVOD... - 3-2. BEZPEČNOST PRÁCE... - 4-3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... - 5-4. TECHNICKÁ DATA... -

Více

TYP CAF. Návod k obsluze. Jednofázový frekvenční měnič

TYP CAF. Návod k obsluze. Jednofázový frekvenční měnič TYP CAF Návod k obsluze Jednofázový frekvenční měnič Záruka Hervisa, S.A. v záruční době odstraní na vlastní náklady veškeré závady nebo vymění vadné díly. Hervisa, S.A. poskytuje na tento výrobek záruční

Více

CITOTIG II DC Průmyslové zdroje

CITOTIG II DC Průmyslové zdroje CITOTIG II DC Průmyslové zdroje Jedno nebo třífázově napájené přenosné invertory pro vysoce kvalitní svařování metodou MMA a TIG DC nelegovaných nebo nerezavějících ocelí. 2570-21 CITOTIG II 200 DC, 300

Více

SVAŘOVACÍ STROJ HOMER E

SVAŘOVACÍ STROJ HOMER E SVAŘOVACÍ STROJ HOMER E 160 NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Homer E 160 navod CZ 03 2/12 OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ DATA... 6 5. PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE...

Více

SVAŘOVACÍ STROJ PONTIG 200AC/DC NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ

SVAŘOVACÍ STROJ PONTIG 200AC/DC NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ SVAŘOVACÍ STROJ PONTIG 200AC/DC NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ 2/18 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 2.1 OCHRANA OSOB... 4 2.2 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ DATA...

Více

PEGAS 162 E PFC PEGAS 202 E PFC

PEGAS 162 E PFC PEGAS 202 E PFC 1/10 SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 162 E PFC PEGAS 202 E PFC NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ OBSAH: 1. ÚVOD... 1 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 2 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 3 4. TECHNICKÁ DATA... 4 5. PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE... 6

Více

PEGAS 160 E Smart (VDP) PEGAS 200 E Smart (VDP)

PEGAS 160 E Smart (VDP) PEGAS 200 E Smart (VDP) SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 160 E Smart (VDP) PEGAS 200 E Smart (VDP) NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 160-200 E Smart VDP navod CZ 03 2/12 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY...

Více

PERUN 160 E PERUN 220 E

PERUN 160 E PERUN 220 E SVAŘOVACÍ STROJ PERUN 160 E PERUN 220 E NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PERUN 160 E a 220 E navod CZ 01 2/14 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 4 4. TECHNICKÁ DATA... 6 5. PŘÍSLUŠENSTVÍ

Více

PERUN 160 T HF PERUN 200 T HF

PERUN 160 T HF PERUN 200 T HF SVAŘOVACÍ STROJ PERUN 160 T HF PERUN 200 T HF NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PERUN 160_200 T HF navod CZ 01 2/20 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ DATA... 6

Více

TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz

TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz CZ Návod k obsluze TYP TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz MADE IN EU TR10/V02 HLAVNÍ SOUČÁSTI VIBRAČNÍ HLAVICE S MOTOREM MĚNIČ FREKVENCE PRYŽOVÁ HADICE VYPÍNACÍ/ZAPÍNACÍ TLAČÍTKO ZÁSTRČKA NAPÁJECÍHO KABELU

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

CITOTIG DC. Profesionální řada. Přenosná svařovací zařízení TIG dc. www.airliquidewelding.cz

CITOTIG DC. Profesionální řada. Přenosná svařovací zařízení TIG dc. www.airliquidewelding.cz CITOTIG DC Profesionální řada Přenosná svařovací zařízení TIG dc www.airliquidewelding.cz CITOTIG DC Profesionální řada CITOTIG DC Profesional nabízí špičkovou technologii pro svařování TIG DC s uživatelsky

Více

SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 250 E CEL NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. ALFA IN a.s. www.alfain.eu NS117-03

SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 250 E CEL NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. ALFA IN a.s. www.alfain.eu NS117-03 - 1 - SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 250 E CEL NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NS117-03 - 2 - OBSAH: 1. ÚVOD... - 2-2. BEZPEČNOST PRÁCE... - 3-3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... - 3-4. TECHNICKÁ DATA... - 4-5. PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE...

Více

PEGAS 162 E PFC PEGAS 202 E PFC

PEGAS 162 E PFC PEGAS 202 E PFC SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 162 E PFC PEGAS 202 E PFC NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 162-202 E PFC navod CZ 06 2/13 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ DATA...

Více

KALORMAX WAT Návod k obsluze a údržbě

KALORMAX WAT Návod k obsluze a údržbě KALORMAX WAT Návod k obsluze a údržbě 4heat s.r.o. Ječná 1321/29a, 621 00, Brno, Česká republika +420 513 035 275 info@4heat.cz www.4heat.cz 1. WAT topné jednotky s axiálními ventilátory jsou určeny k

Více

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ - 1 - SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 160 E DIGITAL NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NS153-4 - 2 - OBSAH: 1. ÚVOD... - 2-2. BEZPEČNOST PRÁCE... - 3-3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... - 3-4. TECHNICKÁ DATA... - 4-5. PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE...

Více

Třífázové stejnosměrné odporové svařovací lisy 100 KVA typ 6101 6103

Třífázové stejnosměrné odporové svařovací lisy 100 KVA typ 6101 6103 Třífázové stejnosměrné odporové svařovací lisy 100 KVA typ 101 103 Třífázové stejnosměrné odporové svařovací lisy 100 KVA Odporové stejnosměrné svařovací lisy Tecna řady 1xx jsou především vhodné pro použití

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

PEGAS 160 T HF PEGAS 200 T HF

PEGAS 160 T HF PEGAS 200 T HF SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 160 T HF PEGAS 200 T HF NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 160-200 T HF Návod CZ 16 2/16 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ DATA... 6

Více

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet Návod k obsluze HI 839800 Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet 1 Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si vybral produkt od firmy Hanna Instruments. Před použitím přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento

Více

PEGAS 160 E PEGAS 200 E

PEGAS 160 E PEGAS 200 E - 1 - SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 160 E PEGAS 200 E NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NS104-16 - 2 - OBSAH: 1. ÚVOD... - 2-2. BEZPEČNOST PRÁCE... - 3-3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... - 3-4. TECHNICKÁ DATA... - 4-5. PŘÍSLUŠENSTVÍ

Více

Multifunkční svářecí stroj TIG/MMA/plasma řezačka TUCANA 205 DC MULTI 380V

Multifunkční svářecí stroj TIG/MMA/plasma řezačka TUCANA 205 DC MULTI 380V Multifunkční svářecí stroj TIG/MMA/plasma řezačka TUCANA 205 DC MULTI 380V Návod k použití OBSAH 1.0 TECHNICKÝ POPIS FUNKCE, PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ 2.0 INSTALACE, POPIS PRACOVNÍCH METOD STROJE 3.0 ÚDRŽBA Bezpečnostní

Více

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Tlaková řídící jednotka PPC15-5. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Tlaková řídící jednotka PPC15-5. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k NÁVOD K OBSLUZE PUMPA Tlaková řídící jednotka PPC15-5 překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E Vydání k 03.05.2018, 1 rev.3 Obsah 1 VLASTNOSTI... 3 2 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY...

Více

Návod k obsluze. TARA 250 tig

Návod k obsluze. TARA 250 tig Návod k obsluze svařovacího invertoru TARA 250 tig Obsah: 1. Popis 2. Technické údaje 3. Připojení k síti, svařovací vedení 4. Podmínky bezvadné funkce a bezpečnostní požadavky 5. Údržba a likvidace listopad

Více

PEGAS 161 E softswitch

PEGAS 161 E softswitch - 1 - SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 161 E softswitch NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 161 E soft navod-1 - 2 - OBSAH: 1. ÚVOD... - 2-2. BEZPEČNOST PRÁCE... - 3-3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... - 3-4. TECHNICKÁ DATA... -

Více

PEGAS 160 T HF PEGAS 200 T HF

PEGAS 160 T HF PEGAS 200 T HF SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 160 T HF PEGAS 200 T HF NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 160-200 T HF Návod CZ 14.doc 2/13 OBSAH: 1. ÚVOD... 2 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 3 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 3 4. TECHNICKÁ DATA...

Více

Model: DO CFJS007A Startovací stanice

Model: DO CFJS007A Startovací stanice Model: DO CFJS007A CZ Startovací stanice Návod k obsluze BEZPEČNOSTNÍ POKYNY UPOZORNĚNÍ!!! PO ZAKOUPENÍ STARTOVACÍ STANICE JE NUTNO BEZPRODLENĚ PLNĚ NABÍT AKUMULÁTOR STARTOVACÍ STANICE. AKUMULÁTOR ZNOVU

Více

CZ 1-16 TIG 200 AC/DC HF FV TIG 200L AC/DC HF

CZ 1-16 TIG 200 AC/DC HF FV TIG 200L AC/DC HF 1-16 TIG 200 AC/DC HF FV TIG 200L AC/DC HF 73518_V16_01/08/2018 NORMA VŠEOBECNÉ POKYNY Před použítí tohoto zařízení si pozorně přečtěte návod k obsluze. Neprovádějte na přístroji žádné údržbové práce,

Více

Aktualizováno 15.4.2013. GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ

Aktualizováno 15.4.2013. GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ Aktualizováno 15.4.2013 GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ Popis VELMI DŮLEŽITÉ: VÝROBEK JE URČEN PRO INSTALACI VE VODOROVNÉ POLOŽENÉ POLOZE NA ZEMI!! NIKDY JEJ NAINSTALUJTE NA STĚNU! VÝROBEK SE SMÍ PROVOZOVAT,

Více

PEGAS 161 E PFC PEGAS 201 E PFC

PEGAS 161 E PFC PEGAS 201 E PFC - 1 - SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 161 E PFC PEGAS 201 E PFC NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ verze 02 - 2 - OBSAH: 1. ÚVOD... - 2-2. BEZPEČNOST PRÁCE... - 3-3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... - 4-4. TECHNICKÁ DATA... - 5-5. PŘÍSLUŠENSTVÍ

Více

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz INSTRUKCE i Děkujeme Vám za nákup naší svářečky! Z důvodů bezpečnosti obsluhy si před prvním zapojením stroje velmi pečlivě přečtěte tento návod. UPOZORNĚNÍ!! V procesu sváření můžete být vystavení nebezpečí.

Více

PEGAS 200 AC/DC PULSE ovo

PEGAS 200 AC/DC PULSE ovo SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 200 AC/DC PULSE ovo NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 200 AC-DC PULSE ovo navod CZ 09 2/18 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ DATA...

Více

Výrobce profesionální svařovací techniky

Výrobce profesionální svařovací techniky FROWELD Svařovací a nabíjecí technika Lukáš Čech, Tyršova 499, 417 05 Osek, Tel.: 417 538 552, 728 262 393, E-mail: info@froweld.cz www.froweld.cz Výrobce profesionální svařovací techniky Mahe, spol. s

Více

PEGAS 160 T PULSE HF PEGAS 200 T PULSE HF

PEGAS 160 T PULSE HF PEGAS 200 T PULSE HF SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 160 T PULSE HF PEGAS 200 T PULSE HF NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 160-200 T PULSE návod CZ 16 2/19 OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ

Více

2. ÚVOD 3. POPIS 4. OMEZENÍ POUŽITÍ (ISO/IEC 60974 1) 5. TECHNICKÁ DATA

2. ÚVOD 3. POPIS 4. OMEZENÍ POUŽITÍ (ISO/IEC 60974 1) 5. TECHNICKÁ DATA 1. OBSAH 1. Obsah 2 2. Úvod 3 3. Popis 3 4. Omezení použití 3 5. Technická data 3 6. Bezpečnostní pokyny 4 7. Instalace 6 8. Připojení do napájecí sítě 6 9. Ovládací prvky 6 10. Ovládací prvky čelní panel

Více

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10 NÁVOD K OBSLUZE Verze 11/99 Vysavač prachu do automobilu Turbo Obj. č.: 85 22 10 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

Čistička vzduchu ADA 685-02

Čistička vzduchu ADA 685-02 Čistička vzduchu ADA 685-02 DĚKUJEME, ŽE JSTE SI VYBRALI TENTO PRODUKT. Důležité bezpečnostní instrukce Při používání jakéhokoliv elektrického zařízení by měly být dodržovány základní bezpečnostní opatření,

Více

SVAŘOVACÍ STROJE ALFIN 161 W NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. ALFA IN a.s. NS151-3

SVAŘOVACÍ STROJE ALFIN 161 W NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. ALFA IN a.s.   NS151-3 SVAŘOVACÍ STROJE ALFIN 161 W NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NS151-3 OBSAH: -2-1 ÚVOD... 3 2 BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3 PROVOZNÍ PODMÍNKY... 4 4 TECHNICKÁ DATA... 5 5 PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE... 7 6 POPIS STROJE...

Více

PEGAS 160 T PULSE HF PEGAS 200 T PULSE HF

PEGAS 160 T PULSE HF PEGAS 200 T PULSE HF SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 160 T PULSE HF PEGAS 200 T PULSE HF NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 160-200 T PULSE návod CZ 18 2/19 OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ

Více

PERUN 200 AC/DC PULSE PERUN 200 AC/DC

PERUN 200 AC/DC PULSE PERUN 200 AC/DC SVAŘOVACÍ STROJ PERUN 200 AC/DC PULSE PERUN 200 AC/DC NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PERUN 200 AC-DC (Pulse) návod CZ 04 2/20 OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ

Více

2. ÚVOD 3. POPIS 4. OMEZENÍ POUŽITÍ (ISO/IEC 60974 1) 5. TECHNICKÁ DATA

2. ÚVOD 3. POPIS 4. OMEZENÍ POUŽITÍ (ISO/IEC 60974 1) 5. TECHNICKÁ DATA 1. OBSAH 1. Obsah 2 2. Úvod 3 3. Popis 3 4. Omezení použití 3 5. Technická data 3 6. Bezpečnostní pokyny 4 7. Instalace 6 8. Připojení do napájecí sítě 6 9. Ovládací prvky 7 10. Ovládací prvky-čelní panel

Více

ŘADA DÁLKOVĚ PROGRAMOVANÝCH NASTAVITELNÝCH NAPÁJECÍCH ZDROJŮ DC LABORATORNÍ TŘÍDA. Série SDP SDP 2210 / 2405 / 2603.

ŘADA DÁLKOVĚ PROGRAMOVANÝCH NASTAVITELNÝCH NAPÁJECÍCH ZDROJŮ DC LABORATORNÍ TŘÍDA. Série SDP SDP 2210 / 2405 / 2603. ŘADA DÁLKOVĚ PROGRAMOVANÝCH NASTAVITELNÝCH NAPÁJECÍCH ZDROJŮ DC LABORATORNÍ TŘÍDA Série SDP SDP 2210 / 2405 / 2603 Návod k obsluze 1. Důležité bezpečnostní informace a doporučení Obecné bezpečnostní informace

Více

SVAŘOVACÍ STROJE ALFIN 161 W NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. ALFA IN a.s. NS151-2

SVAŘOVACÍ STROJE ALFIN 161 W NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. ALFA IN a.s.  NS151-2 SVAŘOVACÍ STROJE ALFIN 161 W NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NS151-2 OBSAH: -2-1 ÚVOD... 3 2 BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3 PROVOZNÍ PODMÍNKY... 4 4 TECHNICKÁ DATA... 5 5 PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE... 7 6 POPIS STROJE...

Více

PEGAS 161 T PULSE HF PEGAS 201 T PULSE HF

PEGAS 161 T PULSE HF PEGAS 201 T PULSE HF SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 161 T PULSE HF PEGAS 201 T PULSE HF NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 161-201 T PULSE HF navod CZ 02 2/20 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ

Více

PERUN 200 AC/DC PULSE PERUN 200 AC/DC

PERUN 200 AC/DC PULSE PERUN 200 AC/DC SVAŘOVACÍ STROJ PERUN 200 AC/DC PULSE PERUN 200 AC/DC NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PERUN 200 AC-DC (Pulse) návod CZ 06 2/20 OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ

Více

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Originální instrukce (CZ) Důležité bezpečnostní instrukce 3 Rozbalení a příprava 4 Připojení k elektrice 4 Spuštění 5 Termostat 6 Rozmrazování 6 Údržba

Více

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20/50/75/120 R CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS R -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK 1850W trnová Obsah: 1. Bezpečnostní pokyny a výstrahy 2. Součástí přístroje 3. Použití ke stanovenému účelu 4. Obecné bezpečnostní

Více

Pájecí a odpájecí stanice ZD-912

Pájecí a odpájecí stanice ZD-912 Pájecí a odpájecí stanice ZD-912 1. Popis ZD-912 je výkonná multifunkční pájecí a odpájecí stanice. Může být použita v oblastech výzkumu, výuky i výrobě elektroniky. Uplatní se pro pájení a odpájení všech

Více

MATRIX DC Napájecí Zdroj

MATRIX DC Napájecí Zdroj 1. ÚVOD 2. VYRÁBĚNÉ MODELY 3. SPECIFIKACE 3-1 Všeobecná 3.2 Specifikace 4. OVLÁDÁNÍ A INDIKACE NA ČELNÍM PANELU a. Čelní panel b. Zadní panel c. 6005L/3010L/1820L/3020L Čelní Panel d. 6005L/3010L/1820L/3020L

Více

NÁVOD GYSPOT 3502 a 3504

NÁVOD GYSPOT 3502 a 3504 NÁVOD GYSPOT 3502 a 3504 Gratulujeme vám k výběru produktu, který byl vytvořen s velkou péčí. Dříve, než nainstalujete a začnete používat tento výrobek, přečtěte si, prosím, pozorně následující pokyny

Více

HELIARC: TRADIČNÍ VE SVAŘOVÁNÍ TIG

HELIARC: TRADIČNÍ VE SVAŘOVÁNÍ TIG HELIARC: TRADIČNÍ VE SVAŘOVÁNÍ TIG VY A HELIARC. VÁŽENÝ ZÁKAZNÍKU, KAŽDÝ ASI NEOCENÍ KRÁSU SKUTEČNĚ DOBŘE PROVEDENÉHO SVARU. VY, ANO. DLOUHÁ LÉTA JSTE VYNALOŽIL NA TO, ABYSTE DOKONALE ZVLÁDL TECHNIKU A

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Nástavec pro nucené odvětrávání B A, B A

NÁVOD K POUŽITÍ Nástavec pro nucené odvětrávání B A, B A NÁVOD K POUŽITÍ Nástavec pro nucené odvětrávání B80-2842-A, B80-2843-A 1. Obecně, výstražné symboly Použité symboly: Tento symbol označuje přímé nebezpečí! Při nedodržení pokynů může dojít ke zraněním

Více

PEGAS 161 T PULSE HF PEGAS 201 T PULSE HF

PEGAS 161 T PULSE HF PEGAS 201 T PULSE HF SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 161 T PULSE HF PEGAS 201 T PULSE HF NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 161-201 T PULSE HF navod CZ 05 2/22 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ

Více

TDS 20. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20 CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS 20 -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com E-Mail:

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD RCOT2001 230V~50Hz 2000W CZ Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD S21 M05 Y2013 CZ NÁVOD K POUŽITÍ Ujistěte se, že přívod vzduchu a výstupní otvory nejsou blokovány. Aby se zabránilo jakémukoli nebezpečí

Více

PEGAS 350 AC/DC PULSE

PEGAS 350 AC/DC PULSE SVAŘOVACÍ STROJ PEGAS 350 AC/DC PULSE NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 350 AC-DC PULSE návod CZ 05 2/22 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ DATA... 6 5. PŘÍSLUŠENSTVÍ

Více

ST-HC Fén. Návod k použití Záruční podmínky

ST-HC Fén. Návod k použití Záruční podmínky ST-HC 7322 Fén Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že

Více

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR Návod k obsluze TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR 4012 ECO Ceramic CFH1-100 TECHNICKÉ ÚDAJE NÁVOD K OBSLUZE TEPLOVZDUŠNÉHO VENTILÁTORU Vážený zákazníku, děkujeme Vám jménem společnosti IMETEC za zakoupení tohoto

Více

Návod k použití POLOAUTOMATICKÝ OBLOUKOVÝ SVÁŘECÍ INVERTOR MIG/MAG/MMA/TIG SV200-A

Návod k použití POLOAUTOMATICKÝ OBLOUKOVÝ SVÁŘECÍ INVERTOR MIG/MAG/MMA/TIG SV200-A POLOAUTOMATICKÝ OBLOUKOVÝ SVÁŘECÍ INVERTOR MIG/MAG/MMA/TIG SV200-A Návod k použití Před uvedením přístroje do provozu si přečtěte tento návod a seznamte se s jeho správnou obsluhou. OBSAH Kapitola Strana

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

ODSAVAČ EVO FILTER s aktivním uhlím NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ

ODSAVAČ EVO FILTER s aktivním uhlím NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ ODSAVAČ EVO FILTER s aktivním uhlím OBSAH NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ 1 ÚVOD... 1 2 BEZPEČNOST PRÁCE... 2 3 TECHNICKÁ DATA... 2 4 POPIS STROJE A FUNKCÍ... 4 5 UVEDENÍ DO PROVOZU... 5 6 ÚDRŽBA... 5 7 LIKVIDACE

Více

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CM 7083 Kávovar Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK8417 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Hit & Miss target NÁVOD K OBSLUZE

Hit & Miss target NÁVOD K OBSLUZE www.pentashot.eu Hit & Miss target NÁVOD K OBSLUZE Complete solution BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ A DŮLEŽITÉ INFORMACE Před použitím pozorně přečtěte Návod k obsluze Používejte zařízení, jak je uvedeno v Návodu

Více

PEGAS 320 AC/DC PULSE PEGAS 400 AC/DC PULSE

PEGAS 320 AC/DC PULSE PEGAS 400 AC/DC PULSE SVAŘOVACÍ STROJE PEGAS 320 AC/DC PULSE PEGAS 400 AC/DC PULSE NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PEGAS 320-400 AC_DC návod CZ 03 2/25 OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST PRÁCE... 4 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 5 4. TECHNICKÁ

Více

ALFIN 120E ALFIN 150E

ALFIN 120E ALFIN 150E - 1 - SVAŘOVACÍ STROJE ALFIN 120E ALFIN 150E NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ - 2 - OBSAH: 1...ÚVOD 2...BEZPEČNOST PRÁCE 3...PROVOZNÍ PODMÍNKY 4...TECHNICKÁ DATA 5...PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE 6...POPIS STROJE A FUNKCÍ

Více

Série NEP Uživatelský manuál

Série NEP Uživatelský manuál Série NEP Uživatelský manuál REV.0 2011/08 7673-6185-000 I. Úvod Tato jednotka je mikroprocesorem ovládaný laboratorní zdroj s výstupem 90W a nastavitelnou funkcí stejnosměrného proudu. Jednotka má tři

Více

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903 Návod k obsluze Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Varování před potencionálním nebezpečím. Přečtěte si návod k obsluze. Upozornění!Nebezpečné napětí! Riziko úrazu elektrickým

Více

Uživatelský manuál. 2,4 Ghz bezdrátový BABY MONITOR OXE BM1111

Uživatelský manuál. 2,4 Ghz bezdrátový BABY MONITOR OXE BM1111 Uživatelský manuál 2,4 Ghz bezdrátový BABY MONITOR OXE BM1111 Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Pro správné používání a funkčnost čtěte prosím následující manuál. Obsah Předmluva Úvod Informace

Více

SVAŘOVACÍ STROJE ALFIN 161 W NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. ALFA IN a.s. www.alfain.eu NS151-1

SVAŘOVACÍ STROJE ALFIN 161 W NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. ALFA IN a.s. www.alfain.eu NS151-1 SVAŘOVACÍ STROJE ALFIN 161 W NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NS151-1 OBSAH: -2-1 ÚVOD...3 2 BEZPEČNOST PRÁCE...4 3 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 4 TECHNICKÁ DATA...5 5 PŘÍSLUŠENSTVÍ STROJE...7 6 POPIS STROJE...8 7 FUNKCE

Více

2. ÚVOD 3. POPIS 4. OMEZENÍ POUŽITÍ (ISO/IEC 60974 1) 5. TECHNICKÁ DATA

2. ÚVOD 3. POPIS 4. OMEZENÍ POUŽITÍ (ISO/IEC 60974 1) 5. TECHNICKÁ DATA 1. OBSAH 1. Obsah 2 2. Úvod 3 3. Popis 3 4. Omezení použití 3 5. Technická data 3 6. Bezpečnostní pokyny 4 7. Instalace 6 8. Připojení do napájecí sítě 6 9. Ovládací prvky 6 10. Ovládací prvky čelní panel

Více

2. ÚVOD 3. POPIS 4. OMEZENÍ POUŽITÍ (ISO/IEC 60974 1) 5. TECHNICKÁ DATA

2. ÚVOD 3. POPIS 4. OMEZENÍ POUŽITÍ (ISO/IEC 60974 1) 5. TECHNICKÁ DATA 1. OBSAH 1. Obsah 2 2. Úvod 3 3. Popis 3 4. Omezení použití 3 5. Technická data 3 6. Bezpečnostní pokyny 4 7. Instalace 6 8. Připojení do napájecí sítě 6 9. Ovládací prvky 6 10. Ovládací prvky čelní panel

Více

Nastavitelný napájecí zdroj DC řady EP-600

Nastavitelný napájecí zdroj DC řady EP-600 Nastavitelný napájecí zdroj DC řady EP-600 I. POPIS Návod k obsluze Nastavitelné napájecí zdroje DC řady EP-600 jsou polovodičová, kompaktní zařízení, která jsou vybavena přesnou regulací a stabilním napětím.

Více

Kompresor olejový, 200l, GEKO

Kompresor olejový, 200l, GEKO S t r á n k a 1 Návod k použití Před prvním použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Seznamte se se všemi instrukcemi, které jsou nezbytné pro bezpečnou manipulaci s nářadím. Bezpečnostní prohlášení:

Více