ZÁKLADNÍ ORGANIZACE ČESKÉHO ZAHRÁDKÁŘSKÉHO SVAZU. se sídlem Velké Březno Vítov, č. organizace , IČO:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁKLADNÍ ORGANIZACE ČESKÉHO ZAHRÁDKÁŘSKÉHO SVAZU. se sídlem Velké Březno Vítov, č. organizace , IČO:"

Transkript

1 ZÁKLADNÍ ORGANIZACE ČESKÉHO ZAHRÁDKÁŘSKÉHO SVAZU se sídlem Velké Březno Vítov, č. organizace , IČO: Výbor základní organizace Českého zahrádkářského svazu Velké Březno Vítov, vydává v souladu s usnesením členské schůze ze dne 12. září 2009 dohodu, která upravuje pravidla pro činnost Základní organizace ČZS Velké Březno Vítov a pro správu zahrádkářské osady Velké Březno Vítov (osadní řád) ČÁST PRVNÍ ČÁST DRUHÁ ČÁST TŘETÍ ČÁST ČTVRTÁ ČÁST PÁTÁ OBSAH Úvod Čl. 1 Účel dohody Čl. 2 Předmět úpravy Čl. 3 Základní pojmy Organizační zajištění činnosti základní organizace Čl. 4 Rozhodování v základní organizaci Čl. 5 Orgány základní organizace Čl. 6 Společná ustanovení o orgánech základní organizace a jejich členech Čl. 7 Členská schůze Čl. 8 Výbor Čl. 9 Revizoři Čl. 10 Závazkové právo v základní organizaci Čl. 11 Zánik základní organizace Oprávnění a úkoly členů základní organizace Čl. 12 Oprávnění člena základní organizace Čl. 13 Úkoly člena základní organizace Správa zahrádkářské osady Čl. 14 Majetkoprávní vztahy v zahrádkářské osadě Čl. 15 Majetek zahrádkářské osady Čl. 16 Hospodaření zahrádkářské osady Čl. 17 Správa zahrádkářské osady Čl. 18 Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr Čl. 19 Brigádnická činnost členů osady Čl. 20 Moštování ovoce Čl. 21 Zásady likvidace odpadů Ustanovení společná a závěrečná Čl. 22 Sankce, poplatek z prodlení a smluvní pokuta Čl. 23 Závěrečná ustanovení Čl. 24 Působnost dohody Čl. 25 Schvalování dohody Čl. 26 Zrušovací ustanovení Čl. 27 Účinnost

2 2 DOHODA ze dne 12. září 2009 která upravuje pravidla pro činnost Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Velké Březno Vítov a pro správu zahrádkářské osady Velké Březno Vítov (osadní řád) Členové Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Velké Březno Vítov a vlastníci zahrádek se usnesli na této dohodě: ČÁST PRVNÍ Úvod Čl. 1 Účel dohody Členové Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Velké Březno Vítov (dále jen základní organizace ), kteří jsou vlastníky zahrádek nebo bez vlastnictví zahrádky a vlastníci zahrádek, kteří nejsou členy základní organizace, se dohodli, že touto dohodou smluvně stanoví a upraví pravidla pro činnost základní organizace a pro správu zahrádkářské osady Velké Březno Vítov (dále jen zahrádkářská osada ). Čl. 2 Předmět úpravy (1) Tato dohoda a) upravuje podmínky zahrádkářské činnosti, b) stanoví podmínky pro zřizování, fungování a provoz zahrádkářské osady, c) upravuje způsob nabývání a užívání pozemku k provozování zahrádkářské činnosti a některých právních vztahů s tím souvisejících, d) upravuje oprávnění a úkoly člena základní organizace, e) stanoví důvody zániku základní organizace. (2) Tato dohoda definuje a) zásady činnosti a řízení základní organizace, která je právnickou osobou založenou výhradně za účelem správy zahrádkářské osady v rozsahu vymezeném stanovami Českého zahrádkářského svazu (dále jen stanovy ) a touto dohodou, b) člena zahrádkářské osady (dále jen člen osady ), kterým je 1. člen základní organizace, 2. vlastník zahrádky, který není členem základní organizace, 3. nájemce, který má zahrádku pronajatou od člena základní organizace nebo vlastníka zahrádky, který není členem základní organizace, c) spolupráci a vzájemné vztahy mezi členy osady, d) správu zahrádkářské osady. (3) Právní vztahy uvedené v odstavci 1 a 2 se řídí občanským zákoníkem 1 ), zvláštními právními předpisy, stanovami a touto dohodou. 1 ) Zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů.

3 3 Čl. 3 Základní pojmy Pro účely této dohody se rozumí a) zahrádkářskou činností činnost spojená s výsadbou a pěstěním ovocných stromů, okrasných stromů a rostlin, keřů, zeleniny, vinných hroznů a zpracování plodů, b) základní organizací právnická osoba založená pro účely správy zahrádkářské osady, která je tvořena jednotlivými zahrádkami vzájemně souvisejícími se stavbami o jednom nadzemním podlaží 2 ) nebo stavbou pro rekreaci 3 ) či bez nich, společnými stavbami a zařízeními, se společným oplocením a společnou přístupovou cestou k cestě veřejné, c) zahrádkářskou osadou pozemky uvnitř i vně obvodového oplocení zahrádkářské osady zapsané v katastru nemovitostí, d) zahrádkou v zahrádkářské osadě pozemek ve vlastnictví člena osady užívaný k zahrádkářské činnosti podle písmene a); hospodařit na zahrádce lze pouze v souladu s jiným právním předpisem 4 ), e) společnou částí zahrádkářské osady věci movité a věci nemovité zapsané v katastru nemovitostí, které jsou v podílovém spoluvlastnictví členů osady, f) stavbou v zahrádkářské osadě stavba, která slouží k zajištění zahrádkářské činnosti a k provozu zahrádkářské osady, zejména zahrádkářská chata, skleník, pařeniště, objekt pro společenskou činnost, objekt pro zpracování ovocných a zeleninových produktů, společné sociální zařízení, kiosky pro elektroměry, g) zařízením v zahrádkářské osadě zařízení, které slouží k zajištění zahrádkářské činnosti a k provozu zahrádkářské osady, zejména přípojka pitné vody z veřejného vodovodního řadu, rozvod užitkové vody v zahrádkářské osadě, nádrže na užitkovou vodu, vodoměrná šachta, rozvod elektrické energie, napojení na veřejný kanalizační řad, parkoviště, cesta v osadě a přístupová cesta k osadě z cesty veřejné, nádoba na odpad, oplocení osady, h) dlouhodobou pracovní neschopností neschopnost vykonávat jakékoliv pracovní činnosti z důvodu nemoci, úrazu a následné rekonvalescence, i) dlouhodobým pobytem mimo území České republiky pobyt v délce 60 kalendářních dnů a více v období od 1. května do 30. září kalendářního roku, j) účelovým příspěvkem schválená finanční částka určená k zajištění údržby a oprav společných částí zahrádkářské osady uvedených v písmenu e), k) oprávněním člena základní organizace jeho práva, l) úkoly člena základní organizace jeho povinnosti. ČÁST DRUHÁ Organizační zajištění činnosti základní organizace Čl. 4 Rozhodování v základní organizaci (1) Orgány v základní organizaci rozhodují podle stanov 5 ). (2) Členové základní organizace rozhodují na členské schůzi. (3) Váha hlasu každého člena základní organizace si je rovna. 2 ) 103 odst. 1 písm. a) bod 1. zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů. 3 ) 104 odst. 2 písm. a) a d) zákona č. 183/2006 Sb. 4 ) 3 odst. 1 zákona č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu, ve znění pozdějších předpisů. 5 ) 9 odst. 2 stanov Českého zahrádkářského svazu.

4 4 (4) V orgánech základní organizace se hlasuje veřejně. Orgány základní organizace 6 ) jsou a) členská schůze, b) výbor, c) revizoři. Čl. 5 Orgány základní organizace Čl. 6 Společná ustanovení o orgánech základní organizace a jejich členech (1) Členem voleného orgánu základní organizace je člen základní organizace, který je plně způsobilý k právním úkonům. (2) Překážkou pro zvolení člena základní organizace do jeho orgánu je zejména členství osob v určitém stupni příbuzenství v témže orgánu základní organizace. (3) Závazek z výkonu volené funkce v orgánu základní organizace je závazkem osobní povahy. Člen voleného orgánu se nemůže nechat zastoupit při výkonu své funkce. (4) Funkční období člena výboru a revizora je 5 let 7 ). Funkční období počíná dnem zvolení do funkce a končí uplynutím funkčního období. Člen výboru a revizor vykonává svou funkci do doby zvolení nových členů výboru a revizorů. (5) Není-li výbor schopen plnit svou funkci proto, že jeho počet poklesl pod 3 členy, musí být doplněn náhradními členy zvolenými na členské schůzi a jmenovanými výborem, popřípadě doplňovacími volbami. (6) Člen výboru a revizor může být před uplynutím funkčního období z funkce odvolán usnesením členské schůze; účinnost odvolání z funkce nastává dnem uvedeným v usnesení členské schůze, jinak dnem následujícím po dni schválení tohoto usnesení. (7) Člen výboru a revizor může před uplynutím funkčního období ze své funkce odstoupit na základě písemného oznámení doručeného výboru; účinnost odstoupení z funkce nastává dnem následujícím po projednání písemného oznámení ve schůzi výboru, nejpozději však uplynutím 60 dnů ode dne, kdy bylo výboru písemné oznámení doručeno, pokud nebude mezi členem výboru a výborem písemně dohodnuto jinak. (8) Z každého jednání orgánu zahrádkářské osady se pořizuje písemný zápis nejpozději do 15 dnů ode dne jeho konání. Čl. 7 Členská schůze (1) Členská schůze je nejvyšším orgánem základní organizace, kterou tvoří všichni členové základní organizace. Členské schůzi přísluší jednat a rozhodovat ve věcech stanovených stanovami nebo touto dohodou. (2) Členské schůze se zúčastňují i vlastníci zahrádek, kteří nejsou členy základní organizace. 6 ) 8 stanov. 7 ) 9 odst. 2 písm. e) stanov.

5 5 (3) Nájemce, který má chatu se zahrádkou, zahrádku nebo chatu v nájmu od člena osady uvedeného v čl. 2 odst. 2 písm. b) bod 1. a 2. se může zúčastnit členské schůze s hlasem poradním. (4) Členská schůze musí být konána nejméně jednou ročně za účelem projednání záležitostí uvedených v odstavci 10. (5) Členská schůze se sejde z podnětu výboru nebo z podnětu jedné třetiny všech členů základní organizace. Jednání členské schůze řídí výbor. (6) Členská schůze je schopná usnášení, byla-li řádně svolána a je-li přítomna nadpoloviční většina všech členů základní organizace a vlastníků zahrádek, kteří nejsou členy základní organizace. K přijetí usnesení je zapotřebí nadpoloviční většiny přítomných hlasů, není-li dále stanoveno jinak. (7) Členská schůze se svolává písemným oznámením zveřejněným na informační desce v zahrádkářské osadě nebo na dalších místech v zahrádkářské osadě a na webových stránkách základní organizace nejpozději 15 dní přede dnem konání členské schůze; písemné oznámení obsahuje zejména datum, hodinu, místo konání a program členské schůze. (8) Člen základní organizace může zmocnit plnou mocí jiného člena základní organizace nebo jinou fyzickou osobu k zastupování na členské schůzi. Do listiny přítomných je oprávněn nahlédnout každý člen základní organizace po celou dobu jednání členské schůze. (9) Vlastník zahrádky může zmocnit plnou mocí nájemce, jiného člena základní organizace nebo jinou fyzickou osobu k zastupování na členské schůzi. (10) Do výlučné působnosti členské schůze náleží a) schvalování této dohody a jejich změn, b) volba a odvolávání předsedy výboru, členů výboru a revizorů, c) schvalování účetní závěrky včetně zprávy o hospodaření zahrádkářské osady, d) rozhodování o výši účelového příspěvku na správu zahrádkářské osady pro příští období a o termínu jeho splatnosti podle čl. 16 odst. 2 a rozhodování o vypořádání nevyčerpaných účelových příspěvků při zániku základní organizace podle čl. 11, e) rozhodování o výši smluvní pokuty na příslušný kalendářní rok podle čl. 22 odst. 3 a 4), f) rozhodování o výši finanční částky za každou neodpracovanou brigádnickou hodinu podle čl. 19 odst. 3 a o termínu její splatnosti u pokladní základní organizace nebo na její účet na příslušný kalendářní rok, g) rozhodování o výši poplatku za napuštění bazénu nebo jezírka užitkovou vodou podle čl. 13 odst. 2 písm. i) na příslušný kalendářní rok, h) rozhoduje o výši úhrady za jeden kilogram moštovaného ovoce podle čl. 20 na příslušný kalendářní rok, i) rozhoduje o počtu brigádnických hodin podle čl. 19 odst. 1 na příslušný kalendářní rok, j) schvalování zprávy o správě zahrádkářské osady, k) rozhodování o výši odměny členů výboru a revizorů za výkon funkce, l) rozhodování o zrušení základní organizace podle čl. 11 písm. a) nebo b), o dobrovolném rozpuštění základní organizace podle čl. 11 písm. c) a o sloučení základní organizace s jinou základní organizací nebo zahrádkářskou osadou podle čl. 11 písm. d), m) rozhodování o změně spoluvlastnického podílu na společných částech zahrádkářské osady, n) rozhodování o opravách a stavebních úpravách společných částí zahrádkářské osady, pokud náklady oprav a úprav převyšují Kč, neurčuje-li tato dohoda jinak,

6 6 o) rozhodování o nabytí nemovitých věcí do vlastnictví zahrádkářské osady k účelům její správy podle této dohody a o majetkových dispozicích s nimi, p) rozhodování o nabytí věcí movitých a jiných majetkových hodnot nebo jiných práv, jejichž cena převyšuje Kč, neurčuje-li tato dohoda jinak a o majetkových dispozicích s těmito věcmi a právy a majetkovými hodnotami, q) rozhodování o dalších záležitostech, pokud tak stanoví stanovy nebo tato dohoda, anebo si je členská schůze svým usnesením k rozhodnutí vyhradí. (11) K přijetí usnesení podle odstavce 10 písm. k) je zapotřebí dvoutřetinové většiny přítomných hlasů. (12) K přijetí usnesení podle odstavce 10 písm. b) je zapotřebí, nadpoloviční většiny přítomných hlasů členů základní organizace. (13) K přijetí usnesení podle odstavce 10 písm. a), c), d), e), f), g), h), i), j), l), m), n), o) a p) je zapotřebí dvoutřetinové většiny přítomných hlasů. Čl. 8 Výbor (1) Výbor je výkonným a statutárním orgánem základní organizace. Výbor má nejméně 3 členy. (2) Výbor zejména zajišťuje činnost základní organizace v souladu s usnesením členské schůze, s touto dohodou a se stanovami. Hospodaří s finančními prostředky zahrádkářské osady podle schváleného rozpočtu v souladu se zvláštními právními předpisy 8 ). (3) Výbor řídí a organizuje běžnou činnost zahrádkářské osady, zejména a) připravuje program jednání členské schůze, b) připravuje návrh rozpočtu na příslušný kalendářní rok, c) navrhuje ke schválení členské schůzi výši účelového příspěvku podle čl. 7 odst. 10 písm. d) na příslušný kalendářní rok, d) navrhuje ke schválení členské schůzi výši smluvní pokuty podle čl. 7 odst. 10 písm. e) na příslušný kalendářní rok, e) navrhuje ke schválení členské schůzi finanční částku za každou neodpracovanou brigádnickou hodinu a termín splatnosti podle čl. 7 odst. 10 písm. f) u pokladní základní organizace nebo na její účet na příslušný kalendářní rok, f) navrhuje ke schválení členské schůzi výši poplatku za napuštění bazénu nebo jezírka užitkovou vodou podle čl. 7 odst. 10 písm. g) na příslušný kalendářní rok, g) navrhuje členské schůzi výši úhrady za jeden kilogram moštovaného ovoce podle čl. 7 odst. 10 písm. h) na příslušný kalendářní rok, h) navrhuje ke schválení členské schůzi počet brigádnických hodin podle č. 19 odst. 1 na příslušný kalendářní rok, i) připravuje a organizačně zajišťuje údržbu společných částí zahrádkářské osady v rámci schváleného počtu brigádnických hodin na příslušný kalendářní rok, j) ve stanoveném termínu sjednává s Obecním úřadem Velké Březno dodatky k nájemní smlouvě na účelový objekt moštárna, k) uzavírá dohody o provedení práce, l) zajišťuje přijetí nových členů základní organizace, 8 ) Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů, Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů,

7 7 m) zajišťuje vybírání členských a účelových příspěvků v termínu stanoveným členskou schůzí, n) kontroluje dodržování této dohody a projednává se členy osady jeho porušování a nedodržování; z jednání se pořizuje písemný záznam, o) ukládá sankce a kontroluje zaplacení smluvní pokuty a poplatku z prodlení členem osady podle čl. 22. (4) Výbor za svou činnost odpovídá členské schůzi. (5) Schůze výboru jsou konány podle potřeby, nejméně však jednou za tři měsíce. Zápis z jednání výboru je zveřejněn na informační desce v zahrádkářské osadě nebo na dalších místech v zahrádkářské osadě a na webových stránkách základní organizace. (6) Schůze výboru se koná, požádá-li o to nejméně 1/3 členů výboru s uvedením programu jednání. (7) Výbor je způsobilý k jednání a usnášení, je-li přítomna nadpoloviční většina jeho členů. K přijetí usnesení výboru se vyžaduje souhlas nadpoloviční většiny přítomných členů výboru; každý člen výboru má při hlasování jeden hlas. (8) Působnost, způsob usnášení a rozhodování výboru vymezují stanovy 9 ) a tato dohoda (9) Předseda výboru organizuje a řídí činnost výboru, svolává a řídí jeho schůze a vykonává další působnost stanovenou stanovami nebo touto dohodou (10) Výbor projednává se členy osady neplnění povinností stanovených touto dohodou a projednává s nimi uložení sankcí, smluvních pokut a úroků z prodlení. (11) Za výbor jedná jménem zahrádkářské osady navenek jeho předseda, popřípadě pověřený člen výboru. Jde-li o písemný právní úkon, který činí výbor, musí být podepsán nejméně dvěma členy výboru. (12) Jednání výboru se zúčastňují s hlasem poradním revizoři. Čl. 9 Revizoři (1) Členská schůze volí nejméně dva revizory. (2) Revizoři jsou oprávněni se účastnit všech jednání výboru podle čl. 8 odst. 12. (3) Revizoři zejména a) provádí průběžnou kontrolu hospodaření základní organizace, b) kontrolují účetní doklady základní organizace, c) provádějí inventarizaci věcí movitých a věcí nemovitých v majetku základní organizace, d) kontrolují plnění usnesení členské schůze a závěrů z jednání výboru, e) podávají informace o své činnosti členské schůzi. 9 ) 10 stanov.

8 8 Čl. 10 Závazkové právo v základní organizaci (1) Základní organizace má uzavřenou nájemní smlouvu a) na objekt moštárny s Obecním úřadem Velké Březno, b) na užívání účelových cest v zahrádkářské osadě s Obecním úřadem Velké Březno. (2) Neplněním úkolů člena osady podle čl. 13 odst. 2 písm. c), e) a f) a čl. 17 odst. 11 vzniká členu osady závazek 10 ) vůči základní organizaci. Čl. 11 Zánik základní organizace Základní organizace zaniká a) zrušením, poklesne-li počet členů osady na méně než 5 členů osady, b) zrušením, nebyl-li zvolen výbor podle čl. 10 odst. 7 písm. b) anebo nebyl výbor doplněn na potřebný počet členů podle čl. 6 odst. 5, c) dobrovolným rozpuštěním na základě usnesení členské schůze schváleného 2/3 hlasů z přítomných členů základní organizace, d) sloučením s jinou základní organizací nebo zahrádkářskou osadou na základě usnesení členské schůze schváleného 2/3 hlasů z přítomných členů základní organizace. ČÁST TŘETÍ Oprávnění a úkoly člena základní organizace Čl. 12 Oprávnění člena základní organizace (1) Člen základní organizace je zejména oprávněn a) účastnit se na činnosti základní organizace a na rozhodování členské schůze, b) volit a být volen do orgánů základní organizace, nebrání-li tomu překážky určené stanovami nebo touto dohodou c) předkládat návrhy na zlepšení činnosti základní organizace jeho orgánům, d) být informován o činnosti základní organizace a o jejím hospodaření, včetně hospodaření s účelovými příspěvky. (2) Člen základní organizace je dále zejména oprávněn a) užívat společné části zahrádkářské osady, b) rozhodovat o hospodaření se společnými částmi zahrádkářské osady, c) podílet se na správě zahrádkářské osady, d) být informován o správě zahrádkářské osady, e) být seznámen s vyúčtováním účelových příspěvků za příslušný kalendářní rok, f) nahlížet do smluv uzavřených ve věcech správy zahrádkářské osady, především do smluv o provedení stavebních úprav a oprav, poskytování služeb, nájemních a pojistných smluv, účetních knih a dokladů. Čl. 13 Úkoly člena základní organizace (1) Člen základní organizace musí dodržovat stanovy, tuto dohodu a plnit usnesení orgánů základní organizace. (2) Člen základní organizace dále musí zejména 10 ) 488 a násl. zákona č. 40/1964 Sb.

9 9 a) oznámit orgánům zahrádkářské osady nabytí vlastnictví zahrádky nejpozději do 30 dnů ode dne obdržení listiny osvědčující vlastnictví zahrádky, b) neprovádět takové úpravy stavby 11 ) a zahrádky, jimiž by ohrožoval výkon vlastnického nebo nájemního práva ostatních členů osady, c) na svůj náklad odstranit závady a poškození, které na jiných stavbách uvedených v čl. 3 písm. f) nebo zařízeních uvedených v čl. 3 písm. g) v zahrádkářské osadě nebo zahrádkách jiných vlastníků způsobil sám nebo ti, kteří s ním užívají jeho stavbu a zahrádku, d) neohrožovat, nerušit a neomezovat výkon vlastnického práva ostatních členů osady k zahrádkám, společným částem zahrádkářské osady, ke společným technickým zařízením, zejména rozvodům pitné a užitkové vody, elektrické energie a odpadů ze společných WC, e) v určené lhůtě uhradit účelový příspěvek za kalendářní rok stanovený usnesením členské schůze, f) v kalendářním roce odpracovat počet brigádnických hodin stanovený usnesením členské schůze k zajištění údržby společných prostor, které jsou v podílovém spoluvlastnictví členů osady, g) dodržovat pravidla pro správu zahrádkářské osady a užívání společných částí a další pravidla stanovená rozhodnutími členů osady, h) udržovat zahrádku v řádném stavu, zejména odstraňovat plevele, kosit trávu nejlépe před rozkvětem, chránit porosty, ovoce a zeleninu před škůdci a plísněmi vhodnými postřiky, i) oznámit předsedovi výboru nebo pokladní základní organizace napuštění bazénu nebo jezírka užitkovou vodou a uhradit v termínu stanovenou finanční částku u pokladní základní organizace podle čl. 17 odst. 11 této dohody. ČÁST ČTVRTÁ Správa zahrádkářské osady Čl. 14 Majetkoprávní vztahy v zahrádkářské osadě (1) Manželé, kteří mají pozemek, na kterém je zahrádka zřízena, ve společném jmění manželů 12 ) nebo v podílovém spoluvlastnictví, jsou společnými členy základní organizace. Společní členové se považují za jednoho člena. Jménem společných členů hlasuje na členské schůzi jen jeden z nich. (2) Podílovým spoluvlastnictvím členů osady jsou věci nemovité uvedené v odstavci 5; věci movité a věci nemovité uvedené v čl. 15 této dohody. (3) Pokud to nezbytně vyžadují úpravy, provoz a opravy staveb uvedených v čl. 3 písm. f), zařízení uvedených v čl. 3 písm. g) a pozemků ve vlastnictví ostatních členů osady, musí člen osady, který je vlastníkem zahrádky umožnit po předchozím vyzvání přístup na zahrádku 13 ) členům výboru, revizorům, nebo výborem pověřeným členům osady zejména za účelem a) zjištění stavu rozvodu užitkové vody, jeho opravy, vypuštění vody z potrubí při ukončení zahrádkářské sezóny a uzavření ventilů na jednotlivých zahrádkách při zahájení zahrádkářské sezóny a napouštění nádrží na užitkovou vodu, b) zjištění stavu vnitřní kanalizace v osadě a její opravy, včetně napojení na kanalizační řad obce, c) zjištění stavu kanalizace na odpadní vody a její opravy, 11 ) 103 a násl. zákona č. 183/2006 Sb. 12 ) 143 zákona č. 40/1964 Sb. 13 ) 127 odst. 3 zákona č. 40/1964 Sb.

10 10 d) odečtu spotřeby elektrické energie z elektroměru, e) opravy kiosku s elektroměry, f) opravy oplocení zahrádkářské osady, g) zabránění vzniku škod, h) zajištění dodržování této dohody; oprávnění musí být vykonáváno tak, aby povinného co nejméně zatěžovalo, nemůže být svévolně rozšiřováno, to znamená, že povinný má být omezován spíše méně než více. (4) Společné části zahrádkářské osady jsou v podílovém spoluvlastnictví 14 ) členů osady, kteří jsou vlastníky zahrádky. S převodem vlastnictví zahrádky přechází spoluvlastnické právo ke společným částem zahrádkářské osady na nového vlastníka zahrádky s tím, že členové osady mají na něj předkupní právo 15 ) v případě, že stát prostřednictvím Pozemkového fondu České republiky neuplatní své předkupní právo 16 ). (5) Každý člen osady má rovný spoluvlastnický podíl na společných částech zahrádkářské osady, který tvoří 1/47 z níže uvedených pozemků vedených u Katastrálního úřadu pro Ústecký kraj se sídlem v Ústí nad Labem, Katastrální pracoviště Ústí nad Labem na LV : Obec Katastrální území Parcelní číslo Druh pozemku a) Katastr nemovitostí - pozemkové Velké Březno Vítov u Velkého Března 12/1 (271 m 2 ) zahrada b) Katastr nemovitostí - pozemkové Velké Březno Vítov u Velkého Března 13/1 (210 m 2 ) ostatní plocha c) Katastr nemovitostí - pozemkové Velké Březno Vítov u Velkého Března 13/2 (870 m 2 ) ostatní plocha d) Katastr nemovitostí - pozemkové Velké Březno Vítov u Velkého Března 24 (262 m 2 ) zahrada e) Katastr nemovitostí - pozemkové Velké Březno Vítov u Velkého Března 26/2 (140 m 2 ) ostatní plocha f) Katastr nemovitostí - pozemkové Velké Březno Vítov u Velkého Března 26/3 (285 m 2 ) ostatní plocha g) Katastr nemovitostí - pozemkové Velké Březno Vítov u Velkého Března 178/11 (14 m 2 ) zastavěná plocha a nádvoří h) Katastr nemovitostí - pozemkové Velké Březno Vítov u Velkého Března 198/1 (2 095 m 2 ) trvalý travní porost Nově vytvořeno GP: číslo /2005 ze dne z parcely č. 198/1 i) Katastr nemovitostí - pozemkové Velké Březno Vítov u Velkého Března 198/4 (151 m 2 ) trvalý travní porost j) Katastr nemovitostí - pozemkové Velké Březno Vítov u Velkého Března 200/5 (152 m 2 ) trvalý travní porost Nově vytvořeno GP: číslo /2005 ze dne z parcely č. 200 k) Katastr nemovitostí - pozemkové Velké Březno Vítov u Velkého Března 200/6 (1 910 m 2 ) trvalý travní porost Nově vytvořeno GP: číslo /2005 ze dne z parcely č. 200 l) Katastr nemovitostí - pozemkové 14 ) 137 a následující zákona č. 40/1964 Sb. 15 ) 140 zákona č. 40/1964 Sb. 16 ) 10 zákona č. 95/1999 Sb., o podmínkách převodu zemědělských a lesních pozemků z vlastnictví státu na jiné osoby a o změně zákona č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu České republiky, ve znění pozdějších předpisů, a zákona č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí, ve znění pozdějších předpisů

11 11 Velké Březno Vítov u Velkého Března 255/1 (358 m 2 ) ostatní plocha, (6) Pokud člen osady, který je vlastníkem zahrádky tuto pronajme 17 ), předá kopii nájemní smlouvy výboru. Vlastník zahrádky výboru písemně sdělí, kdo bude hradit účelový příspěvek a kdo bude zajišťovat odpracování brigádnických hodin v kalendářním roce; seznámí nájemce s oprávněními a úkoly člena osady a předá mu platnou dohodu. (7) V případě převodu vlastnictví zahrádky a podílového spoluvlastnictví na nového vlastníka musí původní vlastník zahrádky písemně oznámit výboru záměr prodat zahrádku a podílové spoluvlastnictví v souladu s odstavcem 4. (8) Nový vlastník zahrádky se musí podílet na správě osady a dodržování této dohody. Čl. 15 Majetek zahrádkářské osady (1) Základní organizace nabývá věci movité a věci nemovité a hospodaří s nimi pouze pro účely správy zahrádkářské osady. Příjmy z tohoto majetku mohou být použity pouze pro správu zahrádkářské osady. (2) Majetek základní organizace tvoří a) věci nemovité, b) věci movité, které jsou evidovány v knize majetku vedené v účetnictví základní organizace. Čl. 16 Hospodaření zahrádkářské osady (1) Člen osady poskytuje finanční částku na správu zahrádkářské osady každoročně formou jednorázového účelového příspěvku. Vyúčtování se provádí k kalendářního roku. Nevyčerpaný účelový příspěvek se členovi osady nevrací a převede se do dalšího období, nerozhodne-li členská schůze jinak. (2) Výši účelového příspěvku na příslušný kalendářní rok a lhůtu splatnosti stanoví členská schůze na základě návrhu výboru; člen osady uhradí účelový příspěvek u pokladní základní organizace nebo na účet základní organizace. (3) Při převodu nebo prodeji zahrádky se vyúčtování a vypořádání účelového příspěvku ve vztahu k členovi osady, jehož členství zaniklo převodem nebo prodejem zahrádky na jinou osobu, neprovádí. (4) Příjmem základní organizace jsou účelové příspěvky podle odstavce 1, úrok z vkladu na bankovním účtu, úrok z prodlení a smluvní pokuta zaplacená členem osady, dále penále, úrok z prodlení a smluvní pokuta zaplacená třetí osobou za porušení povinnosti ze smluvních závazků sjednaných základní organizací a dále příjmy z majetku základní organizace. (5) Ceny služeb, zejména vodné a stočné, elektřina a podobně, smluvně objednaných základní organizací se hradí především zálohově z účelových příspěvků. (6) Pohledávky podle odstavce 4 se považují za pohledávky základní organizace. 17 ) 663 zákona č. 40/1964 Sb.

12 12 (7) Kontrolu hospodaření základní organizace provádějí revizoři průběžně, nejméně jedenkrát v kalendářním roce; s výsledky kontroly seznámí členy osady na členské schůzi. Čl. 17 Správa zahrádkářské osady (1) Správou zahrádkářské osady se rozumí zejména a) zajištění provozu, údržby, opravy a stavební úpravy společných částí zahrádkářské osady, b) zajištění a údržba rozvodů elektrické energie, pitné vody, užitkové vody a odpadních vod v zahrádkářské osadě, c) administrativní a technické činnosti zajišťující vedení technické a provozní dokumentace zahrádkářské osady a uchovávání originálů a ověřených kopií zakládacích listin, d) vedení účetnictví, zpracování a předložení daňových přiznání, e) zajišťování služeb, stanovení a vybírání účelových příspěvků, f) vymáhání plnění úkolů od jednotlivých členů zahrádkářské osady uložených jim stanovami a touto dohodou, g) uzavírání smluv a dohod k zajišťování činností spojených se správou zahrádkářské osady a s činnostmi s tím spojenými, zejména k zajištění dodávky služeb a pojištění společných částí zahrádkářské osady, h) uzavírání nájemních smluv k pozemkům v zahrádkářské osadě, které nejsou ve vlastnictví zahrádkářské osady. (2) Při hranicích sousedních zahrádek se doporučuje vysazovat nižší tvary ovocných a okrasných dřevin, nejblíže 2 metry od plotu nebo hranice sousední zahrádky. Pokud již rostou dřeviny blíže než 2 metry od plotu nebo hranice sousední zahrádky a neustále přerůstají jejich větve nebo odnože na sousední zahrádku může vlastník této zahrádky ve vhodné vegetační době provést jejich odstranění 18 ), jestliže tak neučinil na jeho žádost jejich vlastník. (3) Vysazovat vysoké lesní a parkové stromy a vysokokmeny ovocných stromů není v zahrádkářské osadě dovoleno. (4) Chov hospodářského zvířectva, psů a koček v zahrádkářské osadě není dovolen. (5) V zahrádkářské osadě se zakazuje a) ponechat bez doprovodu majitele volně pobíhat psy a jiná zvířata, b) používat střelné zbraně všeho druhu, c) používat hlasitě rozhlasové a jiné přístroje, jimiž by byli rušeni ostatní členové osady, d) parkovat motorová vozidla v místech, kde by nebyla zachována průjezdnost cest, e) spalovat předměty z umělé hmoty a jiné nebezpečné látky, f) vstupovat na cizí zahrádky bez souhlasu nebo přítomnosti jejich vlastníků mimo případy uvedené v čl. 14 odst. 3 této dohody. g) používat v neděli a ve svátcích po dvanácté hodině strunové a jiné sekačky a další hlučné stroje; výjimku může po předchozí písemné žádosti člena osady udělit výbor v případě, že člen osady provádí stavbu chaty, její přístavbu nebo přestavbu. (6) Vybudovaná parkoviště na společných částech zahrádkářské osady nejsou ve vlastnictví žádného člena osady a člen osady nemůže uplatňovat přednostní právo pro parkování soukromého vozidla. Parkoviště může být kdykoliv využito pro uložení stavebního nebo jiného materiálu potřebného pro zahrádkářskou osadu. 18 ) 127 a 128 odst. 1 zákona č. 40/1964 Sb.

13 13 (7) Společné části zahrádkářské osady lze použít k uložení soukromého stavebního nebo jiného materiálu pouze se souhlasem výboru a za podmínek stanovených výborem. (8) Zahrádkářská osada je oplocena dřevěným plotem. (9) Jednotlivé zahrádky nemusí být oploceny; pokud se jejich vlastníci rozhodnou zahrádky oplotit, musí být plot dřevěný nebo z drátěného pletiva, maximálně 180 centimetrů vysoký. (10) Oplocení mezi zahrádkami, které bylo vybudováno před nabytím účinnosti této dohody, zůstává zachováno. (11) Napouštění bazénů nebo jezírka užitkovou vodou je povoleno pouze v době, kdy není nedostatek vody. Finanční částku na náklady za spotřebu elektrické energie, údržbu čerpadla a rozvodů užitkové vody stanoví na příslušný kalendářní rok členská schůze, v návaznosti na ceny elektrické energie a náklady na údržbu čerpadla a rozvodů užitkové vody. Finanční částka, v závislosti na velikosti bazénu nebo jezírka, je splatná do kalendářního roku u pokladní základní organizace nebo na její účet. Čl. 18 Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr (1) Na práce, jejichž provedení nelze zajistit v rámci stanovené brigádnické činnosti, může výbor uzavřít dohodu o provedení práce 19 ) se členem osady nebo jinou fyzickou osobou. (2) O uzavřených dohodách o provedení práce informuje výbor členy osady na členské schůzi. Čl. 19 Brigádnická činnost členů osady (1) Počet brigádnických hodin na příslušný kalendářní rok schvaluje na návrh výboru členská schůze. (2) Členům osady, kteří vykonávají pro zahrádkářskou osadu práce na základě dohody o provedení práce, se počet brigádnických hodin odečte z celkového počtu odpracovaných hodin stanovených v dohodě o provedení práce. (3) Člen osady, který nemůže v kalendářním roce odpracovat stanovený počet brigádnických hodin, může za sebe poslat náhradníka, který je fyzicky schopný vykonávat plánované práce nebo může do termínu stanoveného členskou schůzí uhradit u pokladní základní organizace nebo na její účet určenou finanční částku za každou neodpracovanou brigádnickou hodinu. (4) Na základě písemné žádosti předložené výboru do kalendářního roku lze v odůvodněných případech převést neodpracované brigádnické hodiny do následujícího kalendářního roku. Odůvodněnými případy jsou a) dlouhodobá pracovní neschopnost, b) dlouhodobý pobyt mimo území České republiky, kterým je 1. pracovní nebo služební cesta, 2. studijní pobyt, 19 ) 75 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů.

14 14 3. jiný pobyt (např. dlouhodobá dovolená k návštěvě příbuzných, poznávací zájezd apod.) (5) Členovi osady, který v kalendářním roce odpracuje více brigádnických hodin, než bylo členskou schůzí schváleno, se tyto hodiny převedou do následujícího kalendářního roku. (6) Při prodeji zahrádky člen osady a) zbývající část neodpracovaných brigádnických hodin uhradí ve výši schválené členskou schůzí za každou neodpracovanou hodinu, b) v kupní smlouvě uvede počet neodpracovaných hodin, které přecházejí na kupujícího a toto písemně sdělí výboru. (7) Neoznámí-li člen osady, který zahrádku prodal, výboru způsob vyrovnání neodpracovaných brigádnických hodin, rozhodne o počtu brigádnických hodin v kalendářním roce pro nového člena osady výbor. Čl. 20 Moštování ovoce Členové základní organizace zajišťují moštování ovoce pro členy osady a občany z Ústecka a okolí za předem, členskou schůzí, stanovenou výši úhrady za jeden kilogram ovoce. Čl. 21 Zásady likvidace odpadů (1) V osadě je zakázáno odhazovat a odkládat komunální odpad mimo sběrné nádoby. (2) Komunální odpad a nebezpečné složky komunálního odpadu 20 ) je zakázáno odkládat na společných prostorách v osadě a mimo osadu. Tento odpad se ukládá na místa určená Obecním úřadem Velké Březno v době svozu velkoobjemového odpadu a nebezpečných složek komunálního odpadu 21 ). (3) Zásady likvidace odpadů a) biologické odpady ze zahrady jsou likvidovány kompostováním, b) toxické odpady zejména zbytky chemických postřiků, barev a ředidel a obaly z nich se odevzdávají do sběrných dvorů města Ústí nad Labem, nebo na místa určená Obecním úřadem Velké Březno v době svozu velkoobjemového odpadu a nebezpečných složek komunálního odpadu, c) železný odpad a odpad z barevných kovů se ukládá ve sběrném dvoře ve Velkém Březně nebo ve výkupnách železa a barevných kovů, d) v otevřených ohništích, zahradních krbech nebo v otevřených grilovacích zařízeních lze spalovat pouze materiál uvedený ve zvláštním právním předpisu 22 ). 20 ) 17 odst. 3 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů. 21 ) 17 odst. 4 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů. 22 ) 3 odst. 5 zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů (zákon o ochraně ovzduší), ve znění pozdějších předpisů.

15 15 ČÁST PÁTÁ Ustanovení společná a závěrečná Čl. 22 Sankce, poplatek z prodlení a smluvní pokuta (1) Za neplnění úkolů podle čl. 13 odst. 2 písm. e) a f) lze členu osady mimo smluvní pokutu 23 ) uložit tyto sankce a) odpojit přípojku užitkové vody k jeho zahrádce, b) zakázat a zamezit odběr pitné vody ze společného odběrového místa, c) zakázat a zamezit používání společných WC, d) zakázat vjezd vozidlem do zahrádkářské osady. (2) Člen osady, který ve stanovené lhůtě neuhradí účelový příspěvek podle čl. 13 odst. 2 písm. e), zaplatí základní organizaci úrok z prodlení za každý započatý den 24 ). (3) Člen osady, který neodpracuje stanovený počet brigádnických hodin podle čl. 13 odst. 2 písm. f) a neuhradí je podle čl. 19 odst. 3 nebo nepožádá o jejich převedení na následující kalendářní rok podle čl. 19 odst. 4, uhradí v souladu s usnesením z členské schůze za každou neodpracovanou hodinu smluvní pokutu za předem, členskou schůzí, stanovenou výši pro příslušný kalendářní rok. (4) Člen osady, který na svůj náklad neodstraní závady a poškození podle čl. 13 odst. 2 písm. c), uhradí mimo nákladů na odstranění závady nebo poškození smluvní pokutu za předem, členskou schůzí, stanovenou výši pro příslušný kalendářní rok. (5) Smluvní pokuta je splatná do 30 dnů ode dne převzetí usnesení výboru o jejím uložení u pokladní základní organizace nebo na účet základní organizace. (6) Neuhradí-li člen osady uloženou smluvní pokutu do konce kalendářního roku, ve kterém mu byla uložena, podá výbor na člena osady žalobu v souladu s příslušným ustanovením občanského zákoníku. (7) Členu osady nelze uložit sankci a není povinen zaplatit smluvní pokutu, jestliže prokáže, že nesplnění úkolů nezavinil. (8) Člen osady, který nebude souhlasit s obsahem této dohody nebo s ustanovením čl. 22 bude výborem vyzván k sepsání ujednání o smluvní pokutě 25 ). (9) Na člena osady, který se nedostaví k sepsání ujednání o smluvní pokutě podle odstavce 8 nebo nebude plnit stanovené úkoly v čl. 13 odst. 2 písm. c), e), f) a i), bude podána žaloba k soudu pro bezdůvodné obohacení 26 ) nebo pro vznik závazku základní organizace vůči členovi osady 17 ). Čl. 23 Závěrečná ustanovení Změny a doplňky k této dohodě jsou platné po schválení členskou schůzí. 23 ) 544 a násl. zákona č. 40/1964 Sb. 24 ) 517 odst. 2 zákona č. 40/ nařízení vlády č. 142/1994 Sb., kterým se stanoví výše úroků z prodlení a poplatku z prodlení podle občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů. 25 ) 544 odst. 2 zákona č. 40)1964 Sb. 26 ) 451 a 454 zákona č. 40/1964 Sb.

16 16 Čl. 24 Působnost dohody Tato dohoda se vztahuje a) v celém rozsahu na 1. člena základní organizace, 2. na manžela nebo manželku, kteří jsou společnými členy podle čl. 14 odst. 1, b) v rozsahu uvedeném v čl. 7 odst. 2, 6, 7, 9, 10 písm. a), c), d), e), f), g), h), i), j). k), m), n), o), p) a q), odst. 11 a 13, čl. 12 odst. 1 písm. a), c) a d), čl. 14 odst. 2, 3, 4, 5, 6, 7 a 8 na vlastníka chaty se zahrádkou, zahrádky nebo chaty, který není členem základní organizace, c) v rozsahu uvedeném v čl. 10 odst. 2, čl. 12 odst. 2, čl. 13 odst. 2, čl. 17, 18, 19, čl. 21 a 22 této dohody na 1. vlastníka chaty se zahrádkou, zahrádky nebo chaty, který není členem základní organizace, 2. nájemce, který má chatu se zahrádkou, zahrádku nebo chatu v nájmu od člena osady uvedeného v čl. 1 této dohody, d) v rozsahu uvedeném v čl. 17 odst. 5 na, 1. rodinné příslušníky osob uvedených v písmenu a) bod 1 a v písmenu c) bod 1. a 2., 2. další osoby, které jsou na návštěvě u osob uvedených v písmenu a) bod 1. a v písmenu c) bod 1. a 2. Čl. 25 Schvalování dohody Dohodu, včetně jejích příloh, případných doplňků a změn schvalují členové základní organizace, kteří jsou vlastníky zahrádek nebo bez vlastnictví zahrádky a vlastníci zahrádek, kteří nejsou členy základní organizace na členské schůzi. Čl. 26 Zrušovací ustanovení Zrušuje se osadní řád schválený usnesením členské schůze dne Čl. 27 Účinnost Tato dohoda nabývá účinnosti dnem schválení usnesení členské schůze.... JUDr. Karel LÁNÍK Marie FABIANOVÁ předseda výboru jednatelka Tato dohoda byla schválena usnesením členské schůze konané dne 12. září S obsahem této dohody souhlasí a dohodu převzal člen členka osady dne: jméno a příjmení: podpis:

ZÁKLADNÍ ORGANIZACE ČESKÉHO ZAHRÁDKÁŘSKÉHO SVAZU Chabařovice II se sídlem Nezvalova 659, Liberec, č. organizace , IČO

ZÁKLADNÍ ORGANIZACE ČESKÉHO ZAHRÁDKÁŘSKÉHO SVAZU Chabařovice II se sídlem Nezvalova 659, Liberec, č. organizace , IČO ZÁKLADNÍ ORGANIZACE ČESKÉHO ZAHRÁDKÁŘSKÉHO SVAZU Chabařovice II se sídlem Nezvalova 659, 460 15 Liberec, č. organizace 410 047, IČO 75052865 Výbor základní organizace Českého zahrádkářského svazu Chabařovice

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek (, zák.č. 89/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů)

Stanovy společenství vlastníků jednotek (, zák.č. 89/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů) Stanovy společenství vlastníků jednotek (, zák.č. 89/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů) Název: Společenství vlastníků jednotek Napajedla 1622 Sídlo: Na Kapli 1622, 763 61 Napajedla ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK. přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení. II. Název společenství

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK. přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení. II. Název společenství STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení 1. Vlastníci jednotek zakládají podle ust. 9 zák. č.72/1994 Sb., o vlastnictví bytů,

Více

Stanovy Společenství pro dům Řipská 6/1445

Stanovy Společenství pro dům Řipská 6/1445 Stanovy Společenství pro dům Řipská 6/1445 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která vznikla na

Více

STANOVY Dobrovolného sdružení garážníků, se sídlem Brno-Líšeň, Jedovnická (dále DSG)

STANOVY Dobrovolného sdružení garážníků, se sídlem Brno-Líšeň, Jedovnická (dále DSG) 1 STANOVY Dobrovolného sdružení garážníků, se sídlem Brno-Líšeň, Jedovnická (dále DSG) Čl. 1 Základní ustanovení 1. DSG je dobrovolným sdružením fyzických osob užívajících garáže vybudované svépomocí v

Více

Vzorové S t a n o v y s p o l e č e n s t v í v l a s t n í k ů j e d n o t e k

Vzorové S t a n o v y s p o l e č e n s t v í v l a s t n í k ů j e d n o t e k Vzorové S t a n o v y s p o l e č e n s t v í v l a s t n í k ů j e d n o t e k Část I. Základní ustanovení Čl. 1 Společenství pro dům čp. zapsaných v katastru nemovitostí na listu vlastnictví. ulice..

Více

S M L O U V A. List: 1 Listů: 5

S M L O U V A. List: 1 Listů: 5 ANALÝZA Rozsah oprávnění osob vyplývá z definice pojmu areál (Pražské stavební předpisy), kterým se rozumí část území nečleněná veřejnými prostranstvími jednoúčelově využívaná se zvláštním režimem. Původně

Více

Stanovy společenství vlastníků Zázvorkova

Stanovy společenství vlastníků Zázvorkova Článek 1 Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek ( dále je společenství ) je právnickou osobou, která vznikla na základě zákona č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické

Více

STANOVY ČZS z. s. - výňatek

STANOVY ČZS z. s. - výňatek STANOVY ČZS z. s. - výňatek (účinnost od 01. 01. 2014) ZÁKLADNÍ ORGANIZACE 23 Založení základní organizace (1) Zletilá fyzická osoba nebo právnická osoba mohou založit základní organizaci při počtu alespoň

Více

Stanovy. spolku. Klatovské kočky z.s.

Stanovy. spolku. Klatovské kočky z.s. Stanovy spolku Klatovské kočky z.s. Název spolku: Klatovské kočky z.s. Sídlo spolku: Hálkova 157, 339 01 Klatovy Kraj: Plzeňský Čl. 1 Základní ustanovení 1.) Název spolku: Klatovské kočky z.s. 2.) Sídlo

Více

14. LEDNA Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1

14. LEDNA Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 14. LEDNA 2016 Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 B U R E Š M A G L I A A D V O K Á T I sídlo: Bělehradská 14, Karlovy Vary, PSČ: 360 01 telefon:

Více

Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Č. 4 U rybníka Havířov Město OSADNÍ ŘÁD. Vznik a poslání zahrádkářské osady

Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Č. 4 U rybníka Havířov Město OSADNÍ ŘÁD. Vznik a poslání zahrádkářské osady Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Č. 4 U rybníka Havířov Město OSADNÍ ŘÁD Vznik a poslání zahrádkářské osady 1. Zahrádkářská osada ČZS ZO č. 4 U rybníka v Havířov Město IČO 75026741 (dále

Více

S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek Zelenohorská č.p. 496 - č.p. 513, Praha 8 se sídlem Praha 8, Zelenohorská č.p.

S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek Zelenohorská č.p. 496 - č.p. 513, Praha 8 se sídlem Praha 8, Zelenohorská č.p. S T A N O V Y Společenství vlastníků jednotek Zelenohorská č.p. 496 - č.p. 513, Praha 8 se sídlem Praha 8, Zelenohorská č.p. 510, PSČ 181 00 Obsah VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ...1 Základní ustanovení...1 Název,

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK. Společenství pro dům č.p. 703, Praha 9 Letňany

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK. Společenství pro dům č.p. 703, Praha 9 Letňany STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Společenství pro dům č.p. 703, Praha 9 Letňany Shromáždění vlastníků jednotek v budově č.p. 703, ulice Zlonická 2, Praha 9 - Letňany, na zastavěné ploše pozemku

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek s názvem Společenství pro dům Vlastina 846 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Stanovy společenství vlastníků jednotek s názvem Společenství pro dům Vlastina 846 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Stanovy společenství vlastníků jednotek s názvem Společenství pro dům Vlastina 846 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek s názvem Společenství pro

Více

STANOVY společenství vlastníků jednotek. Článek I. Název a sídlo společenství. Základní ustanovení

STANOVY společenství vlastníků jednotek. Článek I. Název a sídlo společenství. Základní ustanovení STANOVY společenství vlastníků jednotek Článek I Název a sídlo společenství 1) Název: Společenství vlastníků pro dům Křídlovická 23,25,27, Brno 2) Sídlo: Brno, Křídlovická 981/25, PSČ 603 00 Článek II

Více

371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. května 2004, kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek ve znění nařízení vlády č. 151/2006 Sb. Vláda nařizuje podle 9 odst. 10 zákona č.

Více

ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ STANOVY Společenství pro dům Molákova 577, Praha 8 Expo úplně znění účinné od 27. 11. 2012 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství")

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

STANOVY. Společenství vlastníků garážových jednotek Šrámkova 3323 v Ústí nad Labem

STANOVY. Společenství vlastníků garážových jednotek Šrámkova 3323 v Ústí nad Labem STANOVY Společenství vlastníků garážových jednotek Šrámkova 3323 v Ústí nad Labem ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství")

Více

Stanovy společenství vlastníků pro dům Vondroušova , Praha 6

Stanovy společenství vlastníků pro dům Vondroušova , Praha 6 Stanovy společenství vlastníků pro dům Vondroušova 1154-1160, Praha 6 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou

Více

STANOVY Bytového družstva na Evropské. Čl. 1 Základní ustanovení

STANOVY Bytového družstva na Evropské. Čl. 1 Základní ustanovení (1) Firma zní Bytové družstvo na Evropské. STANOVY Bytového družstva na Evropské Čl. 1 Základní ustanovení (2) Sídlem Bytového družstva na Evropské (dále jen družstvo ) je Evropská 80/2060, Praha 6. (3)

Více

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou Stanovy Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou Čl. I Název, sídlo a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou je spolkem občanů, zejména

Více

Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení

Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení Článek I Základní ustanovení 1) Název: Létejme z Ostravy, o.s. (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Maďarská 1456/10, 0strava, 708 00. 3) Oficiální web: www.letejmezostravy.cz

Více

kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek

kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek 371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. května 2004, kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek Změna: 151/2006 Sb. Vláda nařizuje podle 9 odst. 10 zákona č. 72/1994 Sb., kterým

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek domu čp. 386 ulice Nová hejčínská 2,4 v Olomouci se sídlem: Olomouc Hejčín, Nová hejčínská 386/2,4 PSČ 779 00 (dále jen společenství ) Část první VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Více

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ČL. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ, NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1.1 Sdružení rodičů a přátel Základní umělecké školy Karla Malicha v Holicích (dále jen SRP ZUŠ Karla Malicha ) se jako občanské sdružení vzniklé dne 14.5.1992

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

Úplné znění ( ) Stanovy společenství vlastníků pro dům Vondroušova , Praha 6

Úplné znění ( ) Stanovy společenství vlastníků pro dům Vondroušova , Praha 6 Úplné znění (30. 5. 2013) Stanovy společenství vlastníků pro dům Vondroušova 1154-1160, Praha 6 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství")

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ. Čl. I Základní ustanovení

Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ. Čl. I Základní ustanovení Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která vznikla na základě

Více

Vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek

Vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek Nařízení vlády č. 71/2004 Sb. Příloha k nařízení vlády č. 71/2004 Sb. Vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků

Více

Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění

Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění Čl. I. Smluvní strany 1. Město Vizovice Masarykovo

Více

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s.

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. I. Název a sídlo 1. Oficiální název spolku: Sportovní klub Panteři Kladno z.s. 2. Sídlo spolku: Kladno II. Statut spolku 1. Sportovní klub Panteři Kladno z.s.

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

(2) V rámci předmětu své činnosti může společenství sjednávat smlouvy, především o a) zajištění dodávek služeb spojených s užíváním jednotek, nejde-li

(2) V rámci předmětu své činnosti může společenství sjednávat smlouvy, především o a) zajištění dodávek služeb spojených s užíváním jednotek, nejde-li Návrh stanov společenství vlastníků jednotek v domě č.p. 772-774, ul. Bukolská, Praha 8 - Bohnice ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen

Více

SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM KŘIVOKLÁTSKÁ

SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM KŘIVOKLÁTSKÁ STANOVY společenství vlastníků bytových jednotek SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM KŘIVOKLÁTSKÁ 254-258 se sídlem Praha 9, Křivoklátská 254 Ve znění změn a doplňků schválených shromážděními, konanými dne 4.3.2005 a

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ OSTRUŽINOVÁ 1, 3, 5, 7, 9, BRNO

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ OSTRUŽINOVÁ 1, 3, 5, 7, 9, BRNO STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ OSTRUŽINOVÁ 1, 3, 5, 7, 9, BRNO ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou,

Více

Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I - Podkovářská č.p. 933

Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I - Podkovářská č.p. 933 STANOVY Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I - Podkovářská č.p. 933 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou

Více

Základní organizace Českého zahrádkářského svazu, osada Třešňovka Velká Chuchle OSADNÍ ŘÁD. Vznik a vymezení zahrádkové osady

Základní organizace Českého zahrádkářského svazu, osada Třešňovka Velká Chuchle OSADNÍ ŘÁD. Vznik a vymezení zahrádkové osady Základní organizace Českého zahrádkářského svazu, osada Třešňovka Velká Chuchle OSADNÍ ŘÁD I. Vznik a vymezení zahrádkové osady 1. Zahrádková osada Třešňovka základní organizace Českého zahrádkářského

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Článek I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která vznikla na

Více

371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 19. května 2004, kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek

371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 19. května 2004, kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek Systém ASPI - stav k 8. 1. 2012 do částky 1/2012 Sb. a 2/2012 Sb. m. s. Obsah a text 371/2004 Sb. - poslední stav textu Změna: 151/2006 Sb. 371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. května 2004, kterým se

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která vznikla na základě

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

LTK Klatovy z.s. ( Lawn-Tenis Klub Klatovy ) stanovy. Čl. I. Základní ustanovení

LTK Klatovy z.s. ( Lawn-Tenis Klub Klatovy ) stanovy. Čl. I. Základní ustanovení LTK Klatovy z.s. ( Lawn-Tenis Klub Klatovy ) stanovy Čl. I. Základní ustanovení LTK Klatovy je dobrovolným spolkem fyzických a právnických osob provozujících tělovýchovu, sport a osvětovou činnost. LTK

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek ul. Tř.Václava Klementa č.p. 336 Mladá Boleslav

Stanovy společenství vlastníků jednotek ul. Tř.Václava Klementa č.p. 336 Mladá Boleslav Stanovy společenství vlastníků jednotek ul. Tř.Václava Klementa č.p. 336 Mladá Boleslav ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství")

Více

Článek I. Předmět nájmu

Článek I. Předmět nájmu Nájemní smlouva uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ust. 685 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi těmito smluvními stranami: Jméno a příjmení:,

Více

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku STANOVY České origami společnosti I. Název spolku Česká origami společnost, z. s. II. Sídlo spolku Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, 141 00 III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku Česká origami

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek pro dům Španielova 1284-1290, Praha 6

Stanovy společenství vlastníků jednotek pro dům Španielova 1284-1290, Praha 6 Stanovy společenství vlastníků jednotek pro dům Španielova 1284-1290, Praha 6 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je

Více

zapsána ve Veřejném rejstříku právnických osob vedeném..., bankovní spojení:... (dále jen kupující )

zapsána ve Veřejném rejstříku právnických osob vedeném..., bankovní spojení:... (dále jen kupující ) 8658/U/2015-HMSU Č.j.: UZSVM/U/6635/2015-HMSU Česká republika Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se sídlem Rašínovo nábřeží 390/42, 128 00 Praha 2 - Nové Město, zastoupená PhDr. Marií Ševelovou,

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

K U P N Í S M L O U V U

K U P N Í S M L O U V U 4356/ULT/2014-ULTM Č.j.: UZSVM/ULT/4345/2014-ULTM Česká republika Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, se sídlem Rašínovo nábřeží 390/42, 12800 Praha 2 Nové Město, zastoupená PhDr. Marií Ševelovou,

Více

STANOVY. Společenství vlastníků domu 377, 378, 379 Československé armády Broumov

STANOVY. Společenství vlastníků domu 377, 378, 379 Československé armády Broumov STANOVY Společenství vlastníků domu 377, 378, 379 Československé armády 377 550 01 Broumov Obsah ČÁST PRVNÍ... 4 VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 4 Čl. I Základní ustanovení... 4 Čl. II Název a sídlo společenství...

Více

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s.

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. SCHVÁLENO ČLENSKOU SCHŮZÍ SRPŠ DNE 2016 1. Název a sídlo ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Název: Spolek rodičů

Více

Stanovy. Společenství vlastníků jednotek Malkovského 594 Praha 9 Letňany

Stanovy. Společenství vlastníků jednotek Malkovského 594 Praha 9 Letňany Stanovy Společenství vlastníků jednotek Malkovského 594 Praha 9 Letňany 1 Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která vznikla dne 17. 4. 2004

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKU JEDNOTEK Společenství pro dům č.p a č.p. 2246

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKU JEDNOTEK Společenství pro dům č.p a č.p. 2246 STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKU JEDNOTEK Společenství pro dům č.p. 2245 a č.p. 2246 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství")je

Více

STANOVY Dobrovolného spolku garážníků Jedovnická, Brno-Líšeň (dále DSG)

STANOVY Dobrovolného spolku garážníků Jedovnická, Brno-Líšeň (dále DSG) STANOVY Dobrovolného spolku garážníků Jedovnická, Brno-Líšeň (dále DSG) Čl. 1 Základní ustanovení 1. DSG je dobrovolným spolkem fyzických osob užívajících garáže vybudované svépomocí v letech 1987-1990

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BENKOVA 1698-1700

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BENKOVA 1698-1700 STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BENKOVA 1698 1700 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU K BABĚ 594/25, BRNO ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU K BABĚ 594/25, BRNO ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU K BABĚ 594/25, BRNO ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která

Více

Vnitrodružstevní směrnice č. 5/2014 Pravidla pro zřizování samospráv v SBD Vítkovice

Vnitrodružstevní směrnice č. 5/2014 Pravidla pro zřizování samospráv v SBD Vítkovice Stavební bytové družstvo Vítkovice Daliborova 54,709 71,Ostrava - Mariánské Hory IČO 00 05 08 06, zapsáno u KS v Ostravě, OR oddíl Dr XXII, vložka 8 DIČ CZ00050806 Vnitrodružstevní směrnice č. 5/2014 Pravidla

Více

Česká republika Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (dále jen prodávající ) Varianta (dále jen kupující ) Varianta

Česká republika Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (dále jen prodávající ) Varianta (dále jen kupující ) Varianta 7822/SPB/2014-SPBM Č.j.: UZSVM/SPB/7677/2014-SPBM Česká republika Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se sídlem: Rašínovo nábřeží 390/42, 128 00 Praha 2 Nové Město zastoupená Ing. Vladimírem

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

Spolek rodičů a příznivců. Gymnázia Cheb S T A N O V Y

Spolek rodičů a příznivců. Gymnázia Cheb S T A N O V Y Spolek rodičů a příznivců Gymnázia Cheb S T A N O V Y Čl. 1 Charakter a cíle 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Cheb 1.2 Spolek rodičů a příznivců Gymnázia Cheb, je samosprávný a dobrovolný

Více

371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. května 2004, kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek

371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. května 2004, kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek Vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek 371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. května 2004, kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek Vláda nařizuje podle 9 odst. 10 zákona

Více

č... Čl. I. 1 / 5 kanalizačního potrubí umístěného

č... Čl. I. 1 / 5 kanalizačního potrubí umístěného 1096/HUO/2017-HUOM Č.j.: UZSVM/HUO/1147/2017-HUOM Česká republika - Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se sídlem Rašínovo nábřeží 390/42, Nové Město, 128 00 Praha 2 za kterou právně jedná...,

Více

ČÁST PRVNÍ ČÁST DRUHÁ. Stanovy Společenství vlastníků domu Dusíkova č.p. 910, Brno se sídlem Dusíkova 910/19, Brno

ČÁST PRVNÍ ČÁST DRUHÁ. Stanovy Společenství vlastníků domu Dusíkova č.p. 910, Brno se sídlem Dusíkova 910/19, Brno STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Článek I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která vznikla na základě

Více

Občané za spokojené bydlení

Občané za spokojené bydlení STANOVY SPOLKU Občané za spokojené bydlení 2015 (verze dle NOZ) S t a n o v y s p o l k u Občané za spokojené bydlení Čl. 1 Sídlo a cíl činnosti 1. Sídlo spolku Občané za spokojené bydlení (dále jen OSB

Více

STANOVY Spolku Spolek majitelů lesa Rašín

STANOVY Spolku Spolek majitelů lesa Rašín STANOVY Spolku Spolek majitelů lesa Rašín I. Úvodní ustanovení a výklad pojmů pro účely těchto stanov 1. "OZ" se rozumí zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, 2. "Pozemky Spolku" se rozumí souhrnné označení

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

S T A N O V Y Radioelektroniky Cheb o.s.

S T A N O V Y Radioelektroniky Cheb o.s. S T A N O V Y Radioelektroniky Cheb o.s. I. Základní ustanovení 1. Radioelektronika Cheb o.s. (dále jen RECH) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport a další zájmovou radioamatérskou

Více

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s.

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. N Á V R H Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. I. Základní ustanovení 1. Fotbalový klub je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovnou a sportovní činnost, zejména kopanou a

Více

Stanovy Společenství vlastníků jednotek Žalovská 433-434-435

Stanovy Společenství vlastníků jednotek Žalovská 433-434-435 Stanovy Společenství vlastníků jednotek Žalovská 433-434-435 Příloha č. 1 ČÁST PRVNÍ Všeobecná ustanovení Článek I Název a sídlo společenství (1) Název: Společenství vlastníků jednotek Žalovská 433-434-435

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

S T A N O V Y sportovního klubu

S T A N O V Y sportovního klubu S T A N O V Y sportovního klubu PLAVÁNÍ České Budějovice o.s. I. Základní ustanovení 1. PLAVÁNÍ České Budějovice o.s. (dále jen SK) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport,

Více

371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

371/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 371/2004 Sb. ze dne 19. května 2004, NAŘÍZENÍ VLÁDY kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek Změna: 151/2006 Sb. Vláda nařizuje podle 9 odst. 10 zákona č. 72/1994 Sb., kterým

Více

Stanovy Veslařského klubu Vajgar

Stanovy Veslařského klubu Vajgar Stanovy Veslařského klubu Vajgar Čl. 1 Název a sídlo Název: Veslařský klub Vajgar, z.s. (dále též klub ) Sídlo: Nábřeží Ladislava Stehny 847/II, 377 01 Jindřichův Hradec Čl. 2 Statut klubu 1. Veslařský

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov. Článek I. Základní ustanovení

Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov. Článek I. Základní ustanovení Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov Článek I. Základní ustanovení 1. HC Lední medvědi, zapsaný spolek je dobrovolným nezávislým zájmovým sdružením fyzických a právnických osob, provozujících

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Název společenství vlastníků: Společenství vlastníků pro dům Španielova 1267-1269, Praha 6 Sídlo: Španielova 1269, 16300 Praha 6

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku STANOVY SPOLKU Málinka z.s. Název spolku: Málinka z.s. Sídlo spolku: Nemile 90, 789 01 Zábřeh Čl. 1 Název, sídlo Čl. 2 Právní postavení spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující rodiče a příznivce

Více

Čl. I Úvodní ustanovení

Čl. I Úvodní ustanovení Stanovy Singulární společnosti Nedašov, o.s. občanského sdružení zřízeného na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název občanského

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 0 Dne: 28.2.2005 Dne: 14.3.2005 1 / 15 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Článek I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků

Více

STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s.

STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s. TJ VIKTORIA Vestec u Hřiště 575, 25242 Jesenice IČO:70831726 (!) STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s. I. Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Viktoria Vestec, z.s. je dobrovolným, politicky nezávislým

Více

STANOVY GKL. I. všeobecná ustanovení

STANOVY GKL. I. všeobecná ustanovení STANOVY GKL I. všeobecná ustanovení čl. 1. Název, sídlo, trvání sdružení, klubové barvy 1.1. Na základě oboustranné dohody tělovýchovné jednoty Slavoj Praha a Golfového klubu Líšnice, Golfový klub Líšnice

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek Dolnokubínská 2438, 2439 a 2440

Stanovy společenství vlastníků jednotek Dolnokubínská 2438, 2439 a 2440 Stanovy společenství vlastníků jednotek Dolnokubínská 2438, 2439 a 2440 Název a sídlo společenství 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která vznikla na základě

Více

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ 1. Název spolku: Svornost Bosonohy z.s. Čl. I Název a sídlo 2. Sídlo spolku: Brno Čl. II Účel spolku 1. Spolek je založen za účelem podpory, zajištění

Více

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I.

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. S T A N O V Y Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Handicap Sport Club Havířov, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolným sdružením fyzických osob ve smyslu zákona č. 89/2012

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek Makovského 1177, Praha 6

Stanovy společenství vlastníků jednotek Makovského 1177, Praha 6 Stanovy společenství vlastníků jednotek Makovského 1177, Praha 6 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou,

Více

ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ STANOVY společenství vlastníků jednotek ( Dukelská 2356, 2357, 2358 a 2359, Česká Lípa ) 1 Název : Společenství vlastníků jednotek Dukelská č.p. 2356, 2357, 2358 a 2359, Česká Lípa Sídlo : Dukelská 2359,

Více

STANOVY spolku Dobrý skutek

STANOVY spolku Dobrý skutek STANOVY spolku Dobrý skutek Čl. 1 Základní ustanovení Dobrý skutek, z.s. (dále jen Spolek ) je spolkem ve smyslu ust. 214 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, který sdružuje své členy ke společnému provozování

Více

Stanovy Společenství vlastníků jednotek. Frostova Schválené shromážděním vlastníků dne

Stanovy Společenství vlastníků jednotek. Frostova Schválené shromážděním vlastníků dne IČ 26714922 Stanovy SVJ Fr. 334-337, 23. 4. 2018 Stanovy Společenství vlastníků jednotek Frostova 334 337 Schválené shromážděním vlastníků dne 23. 4. 2018 IČ 26714922 Stanovy SVJ Fr. 334-337, 23. 4. 2018,

Více

Stanovy Šestajovice pro Život, z.s.

Stanovy Šestajovice pro Život, z.s. Stanovy Šestajovice pro Život, z.s. Čl. 1 Forma, název a sídlo Spolku 1.1. Šestajovice pro Život, z.s. (dále též jen Spolek ) je právnickou osobou založenou ve formě spolku. 1.2. Název Spolku zní: Šestajovice

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek Název společenství vlastníků jednotek: Společenství pro dům Federova č. p. 1605, Praha 9 Sídlo společenství vlastníků jednotek: Federova 1605/3, Praha 9, PSČ 198

Více

Varianta - manželé Manželé

Varianta - manželé Manželé 391/CPT/2014-CPTM Č.j.: UZSVM/CPT/522/2014-CPTM Česká republika Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se sídlem Rašínovo nábřeží 42, 12800 Praha 2 zastoupená JUDr. Milanem Cícerem, ředitelem

Více

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle S T A N O V Y Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. I. Základní ustanovení 1. TJ Slezan Jindřichov, z.s. (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport a osvětovou

Více