Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 ISSF PRAVIDLA BROKOVÉ STŘELBY. pro disciplíny TRAP DOUBLE TRAP SKEET. Platí od 1.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 ISSF PRAVIDLA BROKOVÉ STŘELBY. pro disciplíny TRAP DOUBLE TRAP SKEET. Platí od 1."

Transkript

1 Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 ISSF PRAVIDLA BROKOVÉ STŘELBY pro disciplíny TRAP DOUBLE TRAP SKEET Platí od 1. ledna 2009 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu Shotgun Rules, vydaného International Shooting Sport Federation v roce 2008, přeložil MVDr. Jan Rybář. Technická redakce Ing. Lubomír Bílek Náklad 400 výtisků Publikace neprošla jazykovou úpravou. Rozšiřuje se podle rozhodnutí VV ČSS z Autorská práva na překlad těchto pravidel patří Českému střeleckému svazu.

2 Obsah 9.1 VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ BEZPEČNOST USTANOVENÍ PRO STŘELNICE A TERČE VYBAVENÍ A STŘELIVO ČINOVNÍCI SOUTĚŽE POSTUPY PŘI STŘELECKÝCH DISCIPLÍNÁCH A SOUTĚŽÍCH ŘÍZENÍ SOUTĚŽE ZÁVADY PRAVIDLA VEDENÍ PRO STŘELCE A ČINOVNÍKY TERČE PRAVIDELNÉ, NEPRAVIDELNÉ, ROZBITÉ, ZASAŽENÉ, CHYBENÉ A NEPLATNÉ HODNOCENÍ A POSTUPY PŘI STANOVENÍ VÝSLEDKŮ NEROZHODNÉ VÝSLEDKY A ROZSTŘELY PORUŠENÍ PRAVIDEL, TRESTY, PROTESTY A ODVOLÁNÍ FINÁLOVÁ POLOŽKA (FINÁLE) OBRÁZKY A TABULKY REJSTŘÍK 64 Poznámka: Pokud obrázky a tabulky obsahují konkrétní údaje, mají stejnou platnost jako očíslované články pravidel vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

3 9.1 VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Tato pravidla jsou součástí technických pravidel ISSF a platí pro všechny brokové soutěže Všichni střelci, vedoucí družstev a činovníci musí být seznámeni s pravidly ISSF a musí zajistit jejich dodržování. Povinností každého střelce je pravidla dodržovat Pokud pravidlo hovoří o pravorukém střelci (pravákovi), platí obdobně v opačném smyslu i pro střelce levorukého (leváka) Pokud pravidlo neplatí speciálně pro mužské nebo ženské soutěže, platí shodně pro mužské i ženské soutěže. 9.2 BEZPEČNOST BEZPEČNOST JE MIMOŘÁDNĚ DŮLEŽITÁ viz technická pravidla kapitola Bezpečnost střelců, obsluhujícího personálu a diváků vyžaduje neustálou pozornost a opatrnost při zacházení se zbraněmi a při pohybu na střelnici. Je důrazně doporučeno, aby všichni, kdo se pohybují před palebnou čárou, byli oblečeni do dobře viditelného oblečení. Sebekázeň je nezbytná na všech stranách. Tam, kde kázeň chybí, je povinností všech činovníků závodu ji zjednat, střelci a činovníci družstev jim v tom musí pomáhat MANIPULACE SE ZBRANĚMI Pro zachování bezpečnosti musí být se zbraněmi, včetně nenabitých, zacházeno vždy s maximální pozorností (penalizace možná DISKVALIFIKACE). běžné dvouhlavňové zbraně musí být nošeny vybité a s otevřeným zvěrem samonabíjecí zbraně musí být nošeny se závěrem viditelně otevřeným a s hlavní směřující pouze nahoru k nebi nebo dolů do země nepoužívané brokovnice musí být umístěny do stojanu na zbraně, uzamykatelného pouzdra, trezoru nebo na jiné bezpečné místo všechny zbraně musí být nenabité s výjimkou střeleckých stanovišť, kde mohou být nabité pouze po povelu START náboje nesmí být přítomny v žádné části zbraně, dokud střelec nestojí na střeleckém stanovišti směrem k vrhačkám, dokud 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 3

4 zbraň nesměřuje do prostoru letu terčů a dokud rozhodčí nedal pokyn pokud je střelba přerušena, zbraň musí být otevřena a vybita střelec nesmí opustit střelecké stanoviště, dokud neotevře a nevybije zbraň po posledním výstřelu a před opuštěním střeliště nebo před umístěním zbraně do stojanu, trezoru apod. musí střelec zajistit a rozhodčí musí zkontrolovat, že v nábojové komoře ani zásobníku nejsou žádné náboje manipulace se zavřenou zbraní je zakázána, dokud je obsluha před palebnou čárou ZAMĚŘOVÁNÍ Cvičné zaměřování ( sušení ) je možné pouze na určených střeleckých stanovištích se souhlasem rozhodčího, případně na k tomuto účelu vyhrazených místech Zaměřování nebo střelba na terč jiného střelce nebo nedovolené zaměřování nebo střelba na živé ptactvo či jiná zvířata je zakázána Zaměřování jinde, než na určených místech, je zakázáno STŘELBA A KONTROLNÍ STŘELBA Výstřely mohou být vystřeleny pouze pokud je střelec na řadě a byl vypuštěn terč Se souhlasem rozhodčího může každý střelec těsně před zahájením první položky v daném dni provést kontrolní střelbu (maximálně dva (2) výstřely) Kontrolní střelba je také povolena každému střelci před zahájením finálové položky, nebo před zahájením rozstřelů před finálovou položkou nebo po finálové položce Kontrolní výstřely nesmí směřovat do země uvnitř střeleckého prostoru Kontrolní střelba po opravě zbraně musí být povolena rozhodčím nebo vedoucím střeleb (Chief Range Officer) POVEL STOP Jakmile je vydán povel STOP, musí být neprodleně zastavena střelba. Všichni střelci musí vybít své zbraně a uvést je do bezpečného stavu Žádná zbraň nesmí být zavřena před vydáním povelu k pokračování ( START ) vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

5 Střelba může pokračovat až po vydání patřičného povelu ( START ) Střelec, který manipuluje bez povolení rozhodčího se zavřenou zbraní po povelu STOP, může být diskvalifikován POVELY Všechny povely na závodech / šampionátech ISSF musí být vydávány v anglickém jazyce Rozhodčí nebo jiní oprávnění činovníci závodu jsou odpovědni za vydávání povelů START, STOP a jiných potřebných povelů. Rozhodčí musí zkontrolovat, zda-li bylo jeho povelů uposlechnuto a zda-li je se zbraněmi zacházeno bezpečně OCHRANA ZRAKU A SLUCHU Všem střelcům a osobám v blízkosti palebné čáry je důrazně doporučeno nosit tlumící zátky, mušlové chrániče nebo obdobné chrániče sluchu. Chrániče sluchu se zabudovaným přijímačem radiového signálu nejsou povoleny Všem střelcům se důrazně doporučuje nosit ochranné brýle z netříštivého skla nebo obdobnou ochranu zraku. 9.3 USTANOVENÍ PRO STŘELNICE A TERČE Ustanovení pro střelnice a terče jsou obsažena v technických pravidlech kapitole VYBAVENÍ A STŘELIVO Viz technická pravidla kapitola KONTROLA VYBAVENÍ Jury musí začlenit do závodu program kontroly vybavení za účelem kontroly zbraní, oblečení a dalšího vybavení. Jury je oprávněna kontrolovat střelcovo vybavení včetně oblečení. Vedoucí družstev jsou spoluodpovědní za to, že členové jejich družstva používají vybavení, které je v souladu s pravidly ZBRANĚ Typy zbraní Všechny typy brokovnic s hladkým vývrtem, včetně samonabíjecích, mohou být použity, pokud nepřesáhnou ráži 12. Zbraně s menší ráží než 12 mohou být použity. 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 5

6 Volitelná spoušť Zbraně s volitelnou spouští jsou zakázány Řemeny Řemeny nebo popruhy jsou na zbraních zakázány Zásobníky Zbraně se zásobníky musí být uzpůsobeny tak, aby šel do zásobníku vložit pouze jeden (1) náboj Výměna zbraně Výměna dobře fungujících zbraní, jejich částí včetně výměnného zahrdlení není v průběhu položky povolena Kompenzátory Kompenzátory nebo podobná zařízení na hlavni je povoleno použít pro disciplínu SKEET, ale zakázáno použít pro disciplíny TRAP a DOUBLETRAP Hlavně nebo výměnná zahrdlení s otvory Hlavně s otvory jsou povoleny, pokud umístění otvorů nepřesáhne hranici 15 cm měřenou od konce hlavní. Výměnná zahrdlení s otvory jsou povolena, pokud umístění otvorů na výměnných zahrdleních a hlavni nepřesáhne hranici 15 cm měřenou od konce výměnného zahrdlení Optické zaměřovače Všechna zařízení na zbrani, která zvětšují, vydávají světlo, ovlivňují předsazení nebo vizuálně zvýrazňují terč, jsou zakázána STŘELIVO Ustanovení pro náboje Náboje povolené ISSF musí splňovat následující parametry: nábojnice nesmí po výstřelu přesáhnout 70 mm hmotnost střely nesmí přesáhnout 24,5 g broky musí být sférické broky musí být vyrobeny z olova, slitin olova nebo jiného ISSF schváleného materiálu broky nesmí přesáhnout průměrem 2,6 mm broky mohou být pokoveny náboje s náplní černého prachu, stopovkami, zápalné nebo jiné speciální typy nábojů jsou zakázány 6 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

7 nejsou povoleny vnitřní úpravy nábojů (např. opačné naplnění složek, křížové vložky apod.) vedoucí k mimořádnému nebo speciálnímu rozptylu Kontrola střeliva Jury musí uskutečnit kontrolu střeliva a to tak, aby tato kontrola v průběhu závodu co nejméně ovlivňovala průběh střelby nebo střelce: Rozhodčí nebo člen Jury může vyjmout nevystřelený náboj ze střelcovy zbraně za účelem kontroly. Člen Jury nebo rozhodčí může za účelem kontroly odejmout střelcovi náboje, kdykoliv je střelec v prostoru střeliště. Pokud střelec používá zbraň nebo střelivo, které jsou v rozporu s pravidly, může Jury rozhodnout, že všechny terče střelené takovouto zbraní nebo střelivem budou prohlášeny jako chybené ( LOST ). Pokud Jury zjistí, že střelec takto porušil pravidla úmyslně, může být diskvalifikován ze závodu. Pokud však Jury zjistí, že si střelec nebyl vědom takového porušení pravidel a nezískal svým jednáním podstatnou výhodu, může být od penalizace upuštěno. 9.5 ČINOVNÍCI SOUTĚŽE VŠEOBECNĚ Všichni, kdo jsou pověřeni působit jako činovníci soutěže na závodech ISSF, musí splňovat podmínku dostatečné kvalifikace odpovídající úrovni soutěže JURY Povinnosti před začátkem soutěže Jury musí zkontrolovat, že následující body odpovídají pravidlům ISSF: střeliště terče organizace soutěže Povinnosti v průběhu soutěže Funkcí jury je: dohlížet na průběh soutěže dozírat a pomáhat organizačnímu výboru zajistit správnou aplikaci střeleckých pravidel 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 7

8 kontrolovat střelcovu zbraň, střelivo a vybavení kontrolovat správné nastavení terčů po poruše vrhačky rozhodovat o řádně podaných protestech uplatňovat pravidla vhodnosti (Eligibility Rules) viz část 4 pravidel ISSF dělat rozhodnutí ohledně trestů uplatnit sankce, kde je to vhodné dělat rozhodnutí v případech, které nejsou obsaženy v pravidlech nebo jsou proti duchu pravidel ŘEDITEL SOUTĚŽE (Chief Range Officer) Ředitel soutěže je jmenován organizačním výborem. Měl by být držitelem platné licence rozhodčího brokové střelby ISSF nebo rozhodčích ISSF (pozn. překl.: ISSF vydává dva typy licencí ISSF Shotgun Referees Licence a ISSF Judges Licence Ředitel soutěže by měl mít široké zkušenosti s brokovou střelbou a dokonalé znalosti brokových zbraní a vybavení střelnice Ředitel soutěže je zodpovědný za: veškeré technické a logistické zabezpečení soutěže ve vztahu k její přípravě a řádnému průběhu provádění všech povinností plynoucích z úzké spolupráce s technickým delegátem, Jury, organizačním výborem, hlavním rozhodčím, výsledkovou kanceláří a ostatním personálem Povinností ředitele soutěže je především: vydávání pokynů a kontrola přípravy střelišť v souladu s technickými a bezpečnostními ustanoveními technických pravidel ISSF týkajícími se soutěží v brokové střelbě vydávání pokynů a kontrola přípravy dalších zařízení, jako jsou sklady zbraní a střeliva, technické zabezpečení, prostředky komunikace mezi střelišti, technický personál atd. vydávání příkazů a kontrola přípravy terčů pro trénink a závod zajištění flashových terčů naplněných barevným práškem pro finálové položky a případné rozstřely po finálové položce kontrola nastavení vrhaček v souladu s pravidly kontrola funkčnosti všech nezbytných systémů střelnice kontrola, že všechno vybavení střeliště je přítomno a správně umístěno na každém střelišti (výsledkové tabule, křesla pro pomocné rozhodčí, zařízení pro střelce, zapisovatele atd.) 8 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

9 zajistit váhy vážící s přesností na desetinu gramu, kterými lze vážit brokové náplně a terče zajistit vybavení pro měření rozměrů terčů a broků asistovat organizačnímu výboru při přípravě technické porady činovníků soutěže a vedoucích týmů rozhodnout ve spolupráci s Jury o změně časů soutěže, střelišť a přerušení střelby na střelištích v zájmu zajištění bezpečnosti nebo z jiných důvodů proškolení personálu obsluhujícího vrhačky, vypouštěcí systémy atd. s ohledem na zajištění bezpečnosti HLAVNÍ ROZHODČÍ Hlavní rozhodčí musí být jmenován organizačním výborem Hlavní rozhodčí musí být držitelem licence rozhodčího brokové střelby ISSF a musí mít široké zkušenosti s brokovou střelbou a dokonalé znalosti brokových zbraní a pravidel ISSF vztahujících se k soutěži Povinností hlavního rozhodčího je především: asistovat organizačnímu výboru při výběru a rozmístění rozhodčích kontrola rozhodčích a pomocných rozhodčích příprava rozpisu pro rozhodčí dělat ve spolupráci s jury rozhodnutí, jako kdy a kde nastoupí střelec, který musel opustit svoji skupinu za účelem opravy poruchy zbraně, nebo který byl prohlášen za nepřítomného ( ABSENT ) a bylo mu povoleno dokončit jeho položku upozornit ředitele soutěže na jakékoliv obtíže nebo poruchy na střelištích ROZHODČÍ Rozhodčí musí být jmenováni organizačním výborem ve spolupráci s hlavním rozhodčím a musí: být držiteli licence rozhodčího brokové střelby ISSF mít široké zkušenosti s brokovou střelbou mít dokonalé znalosti brokových zbraní a pravidel ISSF vztahujících se k soutěži Hlavním úkolem rozhodčích je: zkontrolovat před začátkem položky, že je na střelišti přítomna správná skupina střelců 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 9

10 ujistit se, že byl použit správný postup při prohlášení střelce za nepřítomného ( ABSENT ) (viz pravidlo pro nepřítomného střelce) neprodleně rozhodnout o zásahu terčů ( HIT ) (ve sporných případech a při neshodě se střelcem se rozhodčí musí poradit s pomocnými rozhodčími před tím, než vydá konečné rozhodnutí) neprodleně rozhodnout o chybení terčů ( LOST ) (rozhodčí musí vydat jasný signál pro všechny terče prohlášené za chybené ( LOST )) neprodleně rozhodnout o nepravidelných terčích ( NO BIRDS ) (pokud je to možné, musí rozhodčí oznámit nepravidelný terč ( NO BIRD ) před tím, než střelec vystřelí) učinit napomenutí ( WARNINGS ) nebo srážky ( DEDUCTIONS ) v případě porušení pravidel, kdy je k tomu rozhodčí oprávněn ujistit se, že byl správně zaznamenán výsledek střelby na každý terč ujistit se, že střelci nejsou vyrušováni kontrolovat nedovolené trénování rozhodnout o protestech obdržených od střelce rozhodnout o nezpůsobilosti zbraně rozhodnout o poruchách zajistit správné vedení položky zajistit dodržování bezpečnostních pravidel Poznámka: Nepravidelné terče vyžadují neprodlené rozhodnutí od rozhodčího Napomenutí učiněná rozhodčím rozhodčí musí vydat napomenutí ( WARNING ) při porušení pravidel (ŽLUTÁ KARTA) a o takovém napomenutí musí učinit záznam do položkového listu rozhodčí nesmí rozhodnout o trestu nebo diskvalifikaci, neboť toto spadá do pravomocí Jury vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

11 9.5.6 POMOCNÝ ROZHODČÍ Rozhodčímu musí pomáhat dva (2) nebo tři (3) pomocní rozhodčí: tito jsou obvykle postupně vybíráni mezi střelci, kteří stříleli v předešlé skupině všichni střelci, kteří byli jmenováni, musí vykonávat tuto funkci organizační výbor může zajistit kvalifikované pomocné rozhodčí rozhodčí může přijmout zkušeného zástupce Hlavní povinností pomocného rozhodčího je: sledovat každý vypuštěný terč pozorně sledovat, jestli terč nebyl rozbitý již před výstřelem dát neprodleně po výstřelu signál rozhodčímu, pokud považuje podle svého názoru terč(e) za chybený/chybené ( LOST ) pokud je požádán, zaznamenávat do oficiálního položkového listu rozhodnutí rozhodčího o výsledku střelby na každý terč pokud je dotázán, poradit se s rozhodčím ohledně dalších skutečností týkajících se terčů zaujmout takové místo, aby mohl bez překážek přehlédnout celou plochu střelby oznámit rozhodčímu při disciplíně Skeet, zda-li byl terč zasažen uvnitř hranic střelby Nepřítomnost pomocného rozhodčího Pokud se střelec, který byl jmenován pomocným rozhodčím, bez udání přijatelného důvodu nedostaví nebo nezajistí odpovídajícího uznatelného zástupce, musí být potrestán jury srážkou jednoho (1) terče z konečného výsledku za každé takové odmítnutí. Opakovaná odmítnutí mohou být důvodem k diskvalifikaci ze soutěže Porada s rozhodčím Rozhodčí musí vždy učinit konečné rozhodnutí. Pokud některý pomocný rozhodčí nesouhlasí s výrokem, je jeho povinností na to upozornit rozhodčího zdvižením paže nebo jiným vhodným způsobem. Rozhodčí potom musí učinit konečné rozhodnutí. 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 11

12 9.6 POSTUPY PŘI STŘELECKÝCH DISCIPLÍNÁCH A SOUTĚŽÍCH DISCIPLÍNY Brokové disciplíny jsou: TRAP, DOUBLE TRAP, SKEET Program každé disciplíny je následující: Počet terčů Disciplína Muži - individuální Ženy - individuální Trap (položka po 25 terčích) 125+finále 75+finále Double Trap (položka po 50 terčích) 150+finále --- Double Trap (položka po 40 terčích) Skeet (položka po 25 terčích) 125+finále 75+finále TRÉNINK Trénink před soutěží musí být zajištěn pro každou disciplínu den před zahájením oficiálního závodu na stejných střelištích a na stejné terče stejné barvy, jako budou použity při závodě každý trénink musí být rozdělen rovnoměrně mezi zúčastněné národy tak, aby nebyla nikomu dána výhoda Neoficiální trénink Rozhodnutí o využití střelišť pro neoficiální trénink je v kompetenci organizačního výboru, který musí: ujistit se, že zahájení takového tréninku nebude zasahovat s jakoukoliv probíhající závodní disciplínou zajistit rovnoměrné rozdělení mezi zúčastněné národy tak, aby nebyla nikomu dána výhoda ujistit se, že všichni vedoucí družstev jsou informováni o rozpisu neoficiálního tréninku T: PRAVIDLA DISCIPLÍNY TRAP T: Průběh položky disciplíny Trap Každý člen skupiny se musí s dostatečným množstvím střeliva a veškerou výbavou nezbytnou k dokončení položky postavit na střelecké stanoviště tak, jak je uvedeno v položkovém listě. Šestý střelec musí stát na vyznačeném místě (stanoviště 6) za vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

13 stanovištěm 1 připraven postoupit na stanoviště 1, jakmile první střelec vystřelí na pravidelný terč a je znám výsledek jeho střelby. Po dokončení všech přípravných úkonů (kontrola jmen, čísel, pomocných rozhodčí, ukázce terčů, zkoušce zbraní atd.) vydá rozhodčí povel START T: Postup když je první střelec připraven ke střelbě, musí založit zbraň do ramene a jasně zavolat PULL, LOS, GO nebo vydat jiný povel, po kterém musí být ihned vypuštěn terč. Jakmile je znám výsledek střelby, učiní to samé druhý střelec, poté třetí atd. jakmile dá střelec povel k vypuštění terče, musí dojít k jeho neprodlenému vypuštění; přípustné je pouze zpoždění při manuálním vypouštění zapříčiněné lidskou reakcí před zmáčknutím tlačítka na každý terč mohou být vypáleny dva (2) výstřely, s výjimkou střelby na terč při finále a při rozstřelech před a po finále, kdy musí být nabíjen pouze jeden (1) náboj poté, co střelec č. 1 vystřelí na pravidelný terč, musí se připravit na přesun na stanoviště 2, který se uskuteční, jakmile střelec na stanovišti 2 vystřelí na pravidelný terč. Ostatní střelci ve skupině musí na svých stanovištích konat obdobně, takže dochází k jejich posunu z leva doprava takto probíhá střelba, dokud každý ze střelců nevystřelí na 25 terčů jakmile byla položka zahájena, mohou střelci zavřít zbraň pouze pokud předcházející střelec odstřílel na pravidelný terč střelec, který vystřelil na pravidelný terč nesmí opustit stanoviště, dokud následující střelec nevystřelil na pravidelný terč a dokud nebyl zaznamenán výsledek jeho střelby, s výjimkou pokud střelec odstřílel na stanovišti 5. V tomto případě se střelec musí neprodleně přesunout na stanoviště 6 a to tak, aby svým přesunem nerušil střelce na palebné čáře. všechny zbraně musí být mezi stanovišti 1 až 5 nošeny otevřené; mezi stanovišti 5 a 1 (resp. 6) musí být zbraně nošeny otevřené a vybité žádný střelec nesmí svým přesunem na další stanoviště rušit ostatní střelce ani činovníky soutěže T: Čas k přípravě střelec musí zaujmou stanoviště, zavřít zbraň a zavolat o terč do deseti (10) sekund poté, co předchozí střelec vystřelil na 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 13

14 pravidelný terč a jeho výsledek byl zaznamenán, nebo poté, co rozhodčí vydal povel START T: Přerušení Pokud je položka z důvodu technické závady, která není způsobena chybou střelce, přerušena na více než pět (5) minut, musí být před pokračováním vypuštěno po jednom (1) pravidelném terči z každé vrhačky ve skupině, u které došlo k přerušení T: DOLETY, ÚHLY A VÝŠKY TERČŮ T: Tabulky pro nastavení vrhaček Každá z vrhaček na střelišti musí být každý den před začátkem závodu nastavena podle jedné (1) z devíti tabulek pro nastavení vrhaček, z nichž se vybírá losem pod dozorem technického delegáta a jury T: Upřednostňovaná rozvržení nastavení střelišť pro disciplínu Trap 3 střeliště 4 střeliště 3 střeliště 4 střeliště Dvoudenní závod (75+50) 1. den 2. den 75 terčů 50 terčů 3 nastavení (rozdílná pro změněné všechna střeliště každé střeliště) nastavená shodně změněné shodná nastavení stejná nastavení všech u střelišť a jiná u střelišť střelišť nebo dvoudenní závod (50+75) 1. den 2. den 50 terčů 75 terčů stejná nastavení všech změněné a rozdílné pro všechna střeliště střelišť stejná nastavení u střelišť a jiná nastavení změněné a rozdílné pro všechna střeliště u střelišť vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

15 3 střeliště 3 střeliště 4 střeliště 4 střeliště 3 střeliště 4 střeliště 3 střeliště 4 střeliště Třídenní závod ( ) 1. den 2. den 3. den 50 terčů 50 terčů 25 terčů stejná nastavení všech střelišť stejná nastavení všech střelišť stejná nastavení u střelišť a jiná nastavení u střelišť nastavení (změněná a rozdílná pro každé střeliště) nebo změněná, ale stejná nastavení všech střelišť změněná, ale stejná nastavení všech střelišť nebo změněná, ale stejná nastavení všech střelišť změněná, ale stejná nastavení všech střelišť změněná, ale stejná nastavení všech rozdílná nastavení pro každé střeliště střelišť nebo třídenní závod ( ) 1. den 2. den 3. den 50 terčů 25 terčů 50 terčů 3 nastavení (rozdílná pro každé střeliště) stejná nastavení u střelišť a jiná nastavení u střelišť změněná, ale stejná nastavení všech střelišť změněná, ale stejná nastavení všech střelišť změněné shodná nastavení u střelišť a jiná u střelišť nebo třídenní závod ( ) 1. den 2. den 3. den 25 terčů 50 terčů 50 terčů 3 nastavení (rozdílná pro každé střeliště) stejná nastavení všech střelišť změněné shodná nastavení u střelišť a jiná střelišť změněná, ale stejná nastavení všech střelišť změněné shodná nastavení u střelišť a jiná u střelišť Dvoudenní nebo třídenní závod 5 střelišť 5 nastavení (rozdílná pro každé střeliště) 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 15

16 T: Pokud nejsou použita výše uvedená upřednostňovaná rozvržení nastavení, potom musí být skupiny rozvrženy tak, aby každá skupina mohla střílet: na každém střelišti stejněkrát na každé nastavení stejněkrát T: Pokud organizační výbor spolu s Jury rozhodne, že se závod pro některou kategorii střelců (např. muži, ženy nebo junioři) uskuteční na samostatném střelišti, musí být nastavení vrhaček měněno poté, co všichni střelci dané kategorie odstřílí padesát (50) terčů (s výjimkou na Finále Světového poháru) T: Limity pro terče Každý terč musí být vypuštěn v souladu s určeným schématem (tabulek I až IX) tak, aby splnil následující limity: výška v 10 m: od 1,5 m do 3,5 m s tolerancí 0,5 m (tj. min. 1 m a max. 4 m) úhel: max. 45 stupňů vlevo nebo vpravo dolet: 76±1 m (měřeno od čelní hrany střechy okopu) T: Postup nastavení vrhaček Všechny vrhačky musí být nastaveny tak, jak je popsáno níže: nastavit úhel nula (0) stupňů, tj. přímý vrh měřit výšku vrhu v deseti (10) metrech od čelní hrany střechy okopu nastavit tah (tlak) pružiny vrhačky tak, aby byla splněna stanovená výška vrhu a dolet terče nastavit stanovený úhel vrhu měřený z místa přesně nad středem každé vrhačky (na vrchní ploše střechy okopu) T: KONTROLA PROVÁDĚNÁ JURY T: Zkušební terče poté co jsou vrhačky nastaveny a Jury je schválila musí být každý den před zahájením soutěže vypuštěno postupně po jednom (1) zkušebním terči z každé vrhačky zkušební terče mohou střelci sledovat všem střelcům, trenérům a činovníkům družstev je zakázáno vstupovat do okopu poté, co Jury vyzkoušela a schválila nastavení vrhaček každá vrhačka musí být nastavena před zahájením každého dne soutěže. Takto nastavená vrhačka musí být vyzkoušena, schválena a zapečetěna Jury vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

17 T: Nesprávná dráha letu Každý terč letící mimo dráhu, než která mu byla stanovena (v jiném úhlu, výšce nebo s jiným doletem), musí být prohlášen za nepravidelný T: ODMÍTNUTÝ TERČ Střelec může odmítnout terč, pokud: nebyl vypuštěn bezprostředně po střelcově povelu střelec byl viditelně vyrušen rozhodčí potvrdí, že vržený terč byl nepravidelný T: Postup ze strany střelce Střelec odmítající terč tak musí učinit otevřením zbraně a zvednutím paže. Poté vyčká rozhodnutí rozhodčího T: NEPRAVIDELNÝ TERČ ( NO BIRD ) T: Nepravidelný terč je takový terč, který není vypuštěn v souladu s těmito pravidly: prohlášení terče za nepravidelný je vždy v kompetenci rozhodčího terč rozhodčím prohlášený za nepravidelný ( NO BIRD ) musí být vždy opakován z té samé vrhačky (ať byl zasažen nebo ne). Střelec nemůže odmítnout terč na základě domněnky, že byl nový terč vypuštěn z jiné vrhačky dané skupiny. rozhodčí by měl ohlásit nepravidelný terč ( NO BIRD ) ještě před výstřelem střelce. Pokud však rozhodčí ohlásí nepravidelný terč současně s výstřelem, nebo i po něm, jeho rozhodnutí je platné a terč musí být opakován bez ohledu na to, zda byl zasažen nebo ne T: Nepravidelný terč musí být ohlášen i když střelec vystřelil, pokud: byl vypuštěn rozbitý nebo nepravidelný terč byl vypuštěn terč výrazně jiné barvy než jsou terče ostatní byly vypuštěny dva (2) terče byl terč vypuštěn z vrhačky jiné skupiny střelec vystřelil mimo pořadí jiný střelec vystřelil na ten samý terč je rozhodčí přesvědčen, že byl střelec viditelně vyrušen vnějším vlivem poté, co vydal povel k vypuštění terče rozhodčí zaznamenal první porušení časového limitu 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 17

18 rozhodčí nemohl z jakéhokoliv důvodu rozhodnout, jestli byl terč zasažen nebo ne (v takovémto případě před konečným rozhodnutím musí rozhodčí nejprve provést konzultaci s pomocnými rozhodčími) byl terč první ranou chyben a druhá rána nebyla vystřelena z důvodu uznatelné závady na zbrani či střelivu. V takovém případě musí být terč opakován a první ranou opět minut, aby byl zjistitelný výsledek druhé rány. Pokud bude terč zasažen první ranou, musí být prohlášen za chybený ( LOST ) T: Nepravidelný terč musí být ohlášen, pokud střelec nevystřelil, když: byl terč vypuštěn před povelem střelce terč nebyl vypuštěn neprodleně po střelcově povelu (viz Poznámka) má terč nepravidelnou dráhu letu (viz Poznámka) došlo k uznatelné závadě na zbrani či střelivu střelec nevystřelil první ránu z důvodu uznatelné závady na zbrani či střelivu a nevystřelil ani druhou ránu. Pokud byla vystřelena druhá rána, výsledek střelby musí být zaznamenán. Poznámka: Jestliže rozhodčí neprohlásil terč za neplatný ( NO BIRD ) před, v průběhu nebo bezprostředně po střelcově výstřelu, není přípustný žádný požadavek, který je založen na tvrzení, že byl terč vypuštěn předčasně, pozdě, nebo se odchýlil od předepsané dráhy letu. Jakmile střelec vystřelí, výsledek musí být zaznamenán T: Terč musí být prohlášen za chybený, pokud: nebyl zasažen v průběhu letu pouze prášil, ale neuvolnil se z něho viditelný úlomek střelec bez uznatelného důvodu nevystřelil na terč, který si vyžádal po závadě na zbrani či střelivu střelec otevřel zbraň, nebo manipulovat s pojistkou dříve, než provedl prohlídku zbraně rozhodčí došlo u střelce ve stejné položce ke třetí nebo další závadě zbraně či střeliva první ranou byl terč chyben a střelec nemohl vystřelit druhou ránu, protože si zapomněl nabít druhý náboj, zapomněl uvolnit závěr samonabíjecí brokovnice nebo došlo k zajištění vlivem zpětného rázu po prvním výstřelu vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

19 střelec není schopen vystřelit, protože zbraň neodjistil, nebo ji zapomněl nabít došlo k porušení časového limitu a střelec již byl z tohoto důvodu v průběhu položky napomínán došlo k přešlapu a střelec již byl z tohoto důvodu v průběhu položky napomínán T: Současný výstřel T: Terč nesmí být prohlášen za chybený ( NO BIRD ) pokud došlo k současnému výstřelu obou ran. Takový terč musí být prohlášen za zasažený ( HIT ) nebo chybený ( LOST ) v závislosti na výsledku střelby T: Po současném výstřelu může rozhodčí uznat střelcův požadavek na opravu či výměnu zbraně, tato akce však musí proběhnout v souladu s pravidlem Nezpůsobilá zbraň D: PRAVIDLA DISCIPLÍNY DOUBLE TRAP D: Průběh položky disciplíny Double Trap každý člen skupiny se musí s dostatečným množstvím střeliva a veškerou výbavou nezbytnou k dokončení položky postavit na střelecké stanoviště tak, jak je uvedeno v položkovém listě šestý střelec musí stát na vyznačeném místě (stanoviště 6) za stanovištěm 1 připraven postoupit na stanoviště 1 jakmile první střelec vystřelí na pravidelný dvojterč a je znám výsledek jeho střelby po dokončení všech přípravných úkonů (kontrola jmen, čísel, pomocných rozhodčí, ukázce terčů, zkoušce zbraní atd.) vydá rozhodčí povel START D: Postup když je první střelec připraven ke střelbě, musí založit zbraň do ramene a jasně zavolat PULL, LOS, GO nebo vydat jiný povel, po kterém musí být vypuštěn dvojterč, a to s předem neznámým zpožděním pohybujícím se v intervalu 0 až 1 sekunda jakmile je znám výsledek střelby, učiní to samé druhý střelec, poté třetí atd. poté, co střelec č. 1 vystřelí na pravidelný dvojterč, musí se připravit na přesun na stanoviště 2, který se uskuteční, jakmile střelec na stanovišti 2 vystřelí na pravidelný dvojterč. Ostatní střelci ve skupině musí na svých stanovištích konat obdobně, takže dochází k jejich posunu z leva doprava 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 19

20 takto probíhá střelba, dokud každý ze střelců nevystřelí na stanovený počet dvojterčů jakmile byla položka zahájena, mohou střelci zavřít zbraň pouze pokud předcházející střelec odstřílel na pravidelný dvojterč střelec, který vystřelil na pravidelný dvojterč nesmí opustit stanoviště, dokud následující střelec nevystřelil na pravidelný dvojterč a dokud nebyly zaznamenány výsledky jeho střelby, s výjimkou pokud střelec odstřílel na stanovišti 5. V tomto případě se střelec musí neprodleně přesunout na stanoviště 6 a to tak, aby svým přesunem nerušil střelce na palebné čáře. všechny zbraně musí být mezi stanovišti 1 až 5 nošeny otevřené; mezi stanovišti 5 a 1 (resp. 6) musí být zbraně nošeny otevřené a vybité žádný střelec nesmí svým přesunem na další stanoviště rušit ostatní střelce ani činovníky soutěže D: Čas k přípravě Střelec musí zaujmou stanoviště, zavřít zbraň a zavolat o dvojterč do deseti (10) sekund poté, co předchozí střelec vystřelil na pravidelný dvojterč a jeho výsledek byl zaznamenán, nebo poté, co rozhodčí vydal povel START. V případě nedodržení tohoto časového limitu dojde k potrestání v souladu s těmito pravidly D: Přerušení Pokud je položka z důvodu technické závady, která není způsobena chybou střelce, přerušena na více než pět (5) minut, musí být před pokračováním vypuštěno po jednom (1) pravidelném dvojterči z vrhaček, u kterých došlo k přerušení vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

21 D: DOLETY, ÚHLY A VÝŠKY TERČŮ D:Tabulky pro nastavení vrhaček Každá vrhačka musí být před začátkem každého dne soutěže seřízena podle následující tabulky: Schéma Vrhačka č. Úhel * [º] Výška v 10 m Dolet (± 0,1 m) (± 1 m) 7 (1) 5 vlevo 3,0 m A 55 metrů 8 (2) 0 3,5 m (měřeno 8 (2) 0 3,5 m B od čelní 9 (3) 5 vpravo 3,0 m hrany střechy okopu) 7 (1) 5 vlevo 3,0 m C 9 (3) 5 vpravo 3,0 m * Poznámka: Rozdíly úhlů mezi vrhačkami 7-8 a 8-9 musí být maximálně 5 stupňů a mezi vrhačkami 7-9 maximálně 10 stupňů. Tyto rozdíly úhlů nesmí být překročeny D: KONTROLA PROVÁDĚNÁ JURY Každé střeliště musí být nastaveno před zahájením každého dne soutěže. Toto nastavení vrhaček musí být vyzkoušeno, schváleno a zapečetěno Jury D: Zkušební terče poté co jsou každý den vrhačky nastaveny a Jury je schválila, musí být před každou položkou vypuštěno po jednom (1) zkušebním dvojterči zkušební terče mohou střelci sledovat všem střelcům, trenérům a činovníkům družstev je zakázáno vstupovat do okopu poté, co jury vyzkoušela a schválila nastavení vrhaček D: Nastavení pro FINÁLOVOU POLOŽKU a rozstřely Pro finálovou položku a rozstřely před i po finále musí být použito schéma C. Rozstřely před finálovou položkou se konají na kterémkoliv určeném střelišti, rozstřely po finálové položce se konají na finálovém střelišti D: Nesprávná dráha letu Každý terč letící mimo dráhu, než která mu byla stanovena (v jiném úhlu, výšce nebo s jiným doletem), musí být prohlášen za nepravidelný. 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 21

22 D: ODMÍTNUTÝ DVOJTERČ Střelec může odmítnout dvojterč, pokud: nebyl vypuštěn ve stanoveném časovém limitu po střelcově povelu střelec byl viditelně vyrušen rozhodčí potvrdí, že vržený dvojterč byl nepravidelný D: Postup ze strany střelce Střelec odmítající dvojterč tak musí učinit otevřením zbraně a zvednutím paže. Poté vyčká rozhodnutí rozhodčího D: NEPRAVIDELNÝ DVOJTERČ ( NO BIRDS ) D: Nepravidelný dvojterč je takový, kdy jeden nebo oba terče nejsou vypuštěny v souladu s těmito pravidly: prohlášení dvojterče za nepravidelný je vždy v kompetenci rozhodčího dvojterč rozhodčím prohlášený za nepravidelný ( NO BIRDS ) musí být vždy opakován (ať byl jeden nebo oba terče zasaženy nebo ne) rozhodčí by měl ohlásit nepravidelný dvojterč ( NO BIRDS ) ještě před výstřelem střelce. Pokud však rozhodčí ohlásí nepravidelný dvojterč současně s výstřelem, nebo i po něm, jeho rozhodnutí je platné a dvojterč musí být opakován bez ohledu na to, zda byl zasažen nebo ne D: Nepravidelný terč musí být ohlášen i když střelec vystřelil, pokud: byl vypuštěn rozbitý nebo nepravidelný terč byl vypuštěn terč výrazně jiné barvy než jsou terče ostatní užívané při závodě nebo při tréninku byly vypuštěn pouze jeden (1) terč byl vypuštěn terč z nesprávné vrhačky terče nebyly vypuštěny současně terče se srazili úlomky z jednoho terče rozbiy terč druhý první výstřel zasáhl oba terče střelec vystřelil mimo pořadí jiný střelec vystřelil na ten samý dvojterč je rozhodčí přesvědčen, že byl střelec viditelně vyrušen vnějším vlivem poté, co vydal povel k vypuštění dvojterče vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

23 rozhodčí zaznamenal první porušení časového limitu rozhodčí nemohl z jakéhokoliv důvodu rozhodnout, jestli byl kterýkoliv z terčů zasažen nebo ne (v takovémto případě před konečným rozhodnutím musí rozhodčí nejprve provést konzultaci s pomocnými rozhodčími) dojde k náhodnému výstřelu před vydáním povelu k vypuštění dvojterče. (Střelci je povolena pouze jedna (1) takováto příhoda ve stejné položce; pokud se stejná situace opakuje v průběhu stejné položky, budou oba terče prohlášeny za chybené ( LOST )). Může být uděleno napomenutí ( WARNING ). byl terč první ranou chyben a druhá rána nebyla vystřelena z důvodu uznatelné závady na zbrani či střelivu. V takovém případě musí být první terč označen za chybený ( LOST ) a dvojterč musí být opakován pouze pro zjištění výsledku druhé rány D: Nepravidelný dvojterč musí být ohlášen, pokud střelec nevystřelil, když: byl dvojterč vypuštěn před povelem střelce dvojterč nebyl vypuštěn ve stanoveném časovém limitu po střelcově povelu (viz Poznámka) má dvojterč nepravidelnou dráhu letu (viz Poznámka) došlo k uznatelné závadě na zbrani či střelivu střelec nevystřelil první ránu z důvodu závady na zbrani či střelivu a nevystřelil ani druhou ránu. Pokud byla vystřelena druhá rána, výsledek této rány musí být zaznamenán. Poznámka: Jestliže rozhodčí neprohlásil dvojterč za neplatný ( NO BIRDS ) před, v průběhu nebo bezprostředně po střelcově výstřelu, není přípustný žádný požadavek, který je založen na tvrzení, že byl terč vypuštěn předčasně, pozdě, nebo se odchýlil od předepsané dráhy letu. Jakmile střelec vystřelí, výsledek musí být zaznamenán D: Terč musí být prohlášen za chybený, pokud: nebyl zasažen v průběhu letu pouze prášil, ale neuvolnil se z něho viditelný úlomek střelec bez uznatelného důvodu nevystřelil na dvojterč, který si vyžádal terče musí být prohlášeny jako chybený ( LOST ) a chybený ( LOST ) střelec bez uznatelného důvodu nevystřelil druhou ránu výsledek první rány musí být zaznamenán a druhý terč musí být prohlášen za chybený ( LOST ) 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 23

24 byla na terč vystřelena první rána, ale druhá rána nebyla vystřelena z důvodu uznatelné závady na zbrani či střelivu - výsledek první rány musí být zaznamenán a dvojterč musí být opakován pouze pro zjištění výsledku druhé rány po závadě na zbrani či střelivu střelec nebyl schopen vystřelit první ránu a otevřel zbraň, nebo manipulovat s pojistkou dříve, než provedl prohlídku zbraně rozhodčí terče musí být prohlášeny jako chybený ( LOST ) a chybený ( LOST ) po závadě na zbrani či střelivu střelec nebyl schopen vystřelit druhou ránu a otevřel zbraň, nebo manipulovat s pojistkou dříve, než provedl prohlídku zbraně rozhodčí výsledek první rány musí být zaznamenán a druhý terč musí být prohlášen za chybený ( LOST ) došlo u střelce ve stejné položce ke třetí nebo další závadě zbraně či střeliva při první ráně terče musí být prohlášeny jako chybený ( LOST ) a chybený ( LOST ) došlo u střelce ve stejné položce ke třetí nebo další závadě zbraně či střeliva při druhé ráně - výsledek první rány musí být zaznamenán a druhý terč musí být prohlášen za chybený ( LOST ) první ranou byl terč chyben a střelec nemohl vystřelit druhou ránu, protože si zapomněl nabít druhý náboj, zapomněl uvolnit závěr samonabíjecí brokovnice nebo došlo k zajištění vlivem zpětného rázu po prvním výstřelu terče musí být prohlášeny jako chybený ( LOST ) a chybený ( LOST ) střelec není schopen vystřelit, protože zbraň neodjistil, nebo ji zapomněl nabít terče musí být prohlášeny jako chybený ( LOST ) a chybený ( LOST ) došlo k náhodnému výstřelu před vydáním povelu k vypuštění dvojterče, rozhodčí může prohlásit terč za nepravidelný ( NO BIRD ) a napomenout střelce k výstřelu došlo po vydání povelu k vypuštění dvojterče, ale před jeho vypuštěním, a střelec vystřelí druhou ránu první terč bude prohlášen za chybený ( LOST ) a výsledek druhé rány musí být zaznamenán. (Střelci je povolena pouze jedna (1) takováto příhoda ve stejné položce; pokud se stejná situace opakuje v průběhu stejné položky, budou oba terče prohlášeny za chybené ( LOST )). k výstřelu došlo po vydání povelu k vypuštění dvojterče, ale před jeho vypuštěním a střelec nevystřelí druhou ránu první terč bude prohlášen za chybený ( LOST ) a dvojterč musí být opakován pro zjištění výsledku druhé rány. (Střelci je povolena vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

25 pouze jedna (1) takováto příhoda ve stejné položce; pokud se stejná situace opakuje v průběhu stejné položky, budou oba terče prohlášeny za chybené ( LOST )). došlo k porušení časového limitu a střelec již byl z tohoto důvodu v průběhu položky napomínán terče musí být prohlášeny jako chybený ( LOST ) a chybený ( LOST ) došlo k přešlapu a střelec již byl z tohoto důvodu v průběhu položky napomínán terče musí být prohlášeny jako chybený ( LOST ) a chybený ( LOST ) D: Současný výstřel D: Dvojterč musí být prohlášen za nepravidelný ( NO BIRDS ), pokud dojde k současnému výstřelu obou ran. Toto se střelci může stát maximálně dvakrát (2) ve stejné položce D: Pokud se tato situace opakuje potřetí ve stejné položce, musí být oba terče prohlášeny jako chybený ( LOST ) a chybený ( LOST ) bez ohledu na to, zda-li byl kterýkoliv z terčů zasažen nebo ne D: Po současném výstřelu může rozhodčí uznat střelcův požadavek na opravu či výměnu zbraně, tato akce však musí proběhnout v souladu s pravidlem Postup při prohlášení zbraně za nezpůsobilou S: PRAVIDLA DISCIPLÍNY SKEET S: Průběh položky disciplíny Skeet Skupina se musí dostavit na střeliště s dostatečným množstvím střeliva a s veškerým potřebným vybavením potřebným k dokončení položky. Střelci se shromáždí na ploše u stanoviště 1. Po dokončení všech přípravných úkonů (kontrola jmen, čísel, pomocných rozhodčí, ukázce terčů, zkoušce zbraní atd.) vydá rozhodčí povel START S: Postup první střelec se přesune na stanoviště 1, nabije zbraň pouze jedním (1) nábojem, zaujme pohotovostní postoj a jasně zavolá PULL, LOS, GO nebo vydá jiný povel, po kterém musí být vypuštěn pravidelný terč, a to s předem neznámým zpožděním pohybujícím se v intervalu 0 až 3 sekundy jakmile je znám výsledek střelby, střelec musí setrvat na stanovišti, nabije dva (2) náboje, zaujme pohotovostní postoj, vyžádá si pravidelný dvojterč a střílí 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 25

26 jakmile je znám výsledek obou ran, první střelec musí opustit stanoviště druhý střelec učiní totéž, následován třetím střelcem atd., dokud všichni střelci skupiny neodstřílí na stanovišti 1 střelec č. 1 se poté musí přesunout na stanoviště 2 a střílet na stanovený počet terčů ve stanoveném pořadí, následován dalšími střelci skupiny. Tento postup bude pokračovat, dokud všichni střelci neodstřílí na všech stanovených stanovištích. žádný střelec nesmí postoupit na stanoviště dokud není na řadě, dokud rozhodčí nedá povel ke střelbě nebo dokud předcházející střelec neopustí stanoviště střelec, který odstřílel na daném stanovišti, nesmí postoupit dále, pokud všichni střelci neodstříleli na daném stanovišti, pokud by svým přesunem rušil jiné střelce nebo pokud ztěžoval činovníkům závodu výkon jejich povinností S: Čas k přípravě S: Poté, co rozhodčí vydá povel START nebo poté, co předchozí střelec opusti stanoviště musí střelec během patnácti (15) sekund: zaujmout pozici uvnitř stanoviště nabít zbraň zaujmout pohotovostní postoj vyžádat si první terč z předepsané sekvence pro dané stanoviště S: Pokud je na střelišti předepsána střelba na další terč a/nebo dvojterč: bude tato střelby uskutečněna v kratším čase nesmí dojít k překročení deseti (10) sekund mezi předchozím výstřelem a vyžádáním si další terče (dvojterče) z určeného pořadí v případě nedodržení těchto časových limitů bude střelci uložen trest podle těchto pravidel vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

27 S: Pořadí terčů pro kvalifikaci a finálovou položku Na každý terč smí být vystřelena pouze jedna (1) rána. Stanoviště Terč Pořadí střelby 1 jednotlivý vysoká dvojterč vysoká nízká 2 jednotlivý vysoká dvojterč vysoká nízká 3 jednotlivý vysoká dvojterč vysoká nízká jednotlivý vysoká 4 jednotlivý nízká dvojterč vysoká nízká dvojterč nízká vysoká 5 jednotlivý nízká dvojterč nízká vysoká 6 jednotlivý nízká dvojterč nízká vysoká 7 dvojterč nízká vysoká 8 jednotlivý vysoká jednotlivý nízká S: Postup na stanovišti 8 Jakmile skupina dospěje ke stanovišti 8, střelci se musí seřadit podle pořadí střelby za rozhodčím, který se postaví na pomyslné spojnici stanovišť 4 a 8 asi 5 m před stanovištěm Poté, co rozhodčí vydá povel START, musí každý střelec, který je na řadě: zaujmout pozici pro střelbu na terč z vysoké věže nabít pouze jeden (1) náboj zaujmout pohotovostní postoj vyžádat si terč vystřelit na terč z vysoké věže Poté se otočit ve směru hodinových ručiček (doprava, přes bod křížení terčů): zaujmout pozici pro střelbu na terč z nízké věže nabít pouze jeden (1) náboj zaujmout pohotovostní postoj vyžádat si terč 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 27

28 vystřelit na terč z vysoké věže jakmile je znám výsledek střelby, musí střelec opustit stanoviště a zařadit se na konec řady střelců čekajících za rozhodčím. Každý střelec postupuje stejným způsobem S: POŘADÍ NABÍJENÍ NÁBOJŮ na stanovišti 8 oba terče (z vysoké a z nízké věže) a na ostatních stanovištích, kde je stříleno pouze na jeden (1) jednotlivý terč, musí být nabit pouze jeden (1) náboj na stanovišti 4, kde je stříleno na dva jednotlivé terče, musí být nabity dva (2) náboje v případě, že střelec na stanovišti 4 zapomene při střelbě na jednotlivé terče nabít druhý náboj a po vydání povelu k vypuštění nebo po výstřelu na první jednotlivý terč se rozpomene a otevře zbraň nebo zvedne svoji paži s žádostí o povolení nabít zbraň, pak druhý jednotlivý terč bude prohlášen za chybený ( LOST ) S: UKÁZKA TERČŮ Skupina může sledovat pravidelný terč z vysoké a nízké věže: ze stanoviště 1 těsně před zahájením jejich první položky v každém dni soutěže poté, co rozhodčí prohlásí terč za nepravidelný ( NO BIRD ), může střelec požádat o vypuštění jednoho (1) ukázkového jednotlivého terče po každém nepravidelném jednotlivém terči nebo jednoho (1) ukázkového dvojterče po každém nepravidelném dvojterči; to však pouze za předpokladu, že na nepravidelný terč, resp. dvojterč střelec nevystřelil pokud dojde k přerušení střelby v průběhu položky na více než pět (5) minut z důvodu technické závady, která není zaviněna střelcem; před pokračováním ve střelbě musí být vypuštěno po jednom (1) pravidelném terči z každé vrhačky S: CVIČNÉ ZAMĚŘOVANÍ NA STŘELIŠTÍCH (tzv. sušení ) Cvičné zaměřování se zavřenou, ale nenabitou zbraní: může být umožněno těsně před položkou, a to pouze na stanovištích 1, 2 a 3 a jen se souhlasem rozhodčího střelcům není povoleno jít před zahájením položky za stanoviště 3 poté, co rozhodčí vydá povel START, smí střelec pouze na stanovištích 1 a 8 cvičně zalícit a několik sekund cvičně zaměřovat před vydáním povelu k vypuštění terče (terčů) vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

29 před povelem k vypuštění terče (terčů) musí střelec opět zaujmout pohotovostní postoj S: DOLETY A VÝŠKA TERČŮ Skeetové vrhačky musí být nastaveny před zahájením soutěže. Toto nastavení vrhaček musí být vyzkoušeno, schváleno a zapečetěno Jury před začátkem každého dne soutěže S: Nesprávná dráha letu Každý terč letící mimo dráhu, než která mu byla stanovena (v jiném úhlu, výšce nebo s jiným doletem), musí být prohlášen za nepravidelný S: POHOTOVOSTNÍ POSTOJ Od okamžiku, kdy střelec vydal povel k vypuštění terče (terčů), do okamžiku, kdy terč(e) vyletí, musí závodník zaujímat pohotovostní postoj: s oběma chodidly umístěnými uvnitř střeleckého stanoviště držet zbraň oběma rukama s pažbou přiloženou k tělu (v kontaktu s tělem) horní špičku botky na nebo pod oficiální ISSF značkou (páskou), což může rozhodčí jasně vidět 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 29

30 S: OFICIÁLNÍ ISSF PÁSKA Ke kontrole správnosti pohotovostního postoje napomáhá rozhodčímu oficiální ISSF páska, která musí být přichycena ke svrchní ploše střelecké vesty S: Oficiální ISSF páska je: 250 mm dlouhá, 30 mm vysoká, žluté barvy s černým ohraničením trvale přichycená na příslušné straně střelecké vesty S: Kontrola umístění oficiální ISSF pásky Jury musí před tréninkem k závodu zajistit kontrolu umístění Oficiálních ISSF pásek všech střelců S: Správné umístění pásky musí být zjištěno následovně: všechny kapsy střelecké vesty musí být prázdné ruka dotýkající se spouště je spuštěná a přiložená k tělu, poté v lokti ohnuta vzhůru, není však zdvižena nad úroveň ramen páska musí být uchycena v horizontální poloze trvalým způsobem pod špičkou lokte (viz obrázek výše) na střelecké vestě musí být pod páskou vytvořena nesmazatelná značka bude požadováno opravení všech pásek neodpovídajících pravidlům a opětovná kontrola jejich umístění před připuštěním střelce do soutěže S: ODMÍTNUTÝ TERČ Střelec může odmítnout terč, pokud: nebyl vypuštěn ve stanoveném časovém limitu po střelcově povelu střelec byl viditelně vyrušen rozhodčí potvrdí, že vržený terč byl nepravidelný S: Postup ze strany střelce Střelec odmítající terč tak musí učinit otevřením zbraně a zvednutím paže. Poté vyčká rozhodnutí rozhodčího S: NEPRAVIDELNÝ TERČ ( NO BIRD ) nepravidelný terč je takový, kdy jeden nebo oba terče nejsou vypuštěny v souladu s těmito pravidly: prohlášení terče za nepravidelný je vždy v kompetenci rozhodčího vydání Autorská práva ČSS (ISSF)

31 terč rozhodčím prohlášený za nepravidelný ( NO BIRD ) musí být vždy opakován (ať byl jeden nebo oba terče zasaženy nebo ne) rozhodčí by měl ohlásit nepravidelný terč ( NO BIRD ) ještě před výstřelem střelce. Pokud však rozhodčí ohlásí nepravidelný terč současně s výstřelem, nebo i po něm, jeho rozhodnutí je platné a terč musí být opakován bez ohledu na to, zda byl zasažen nebo ne S: Nepravidelný terč musí být ohlášen i když střelec vystřelil, pokud: byl vypuštěn rozbitý nebo nepravidelný terč byl vypuštěn terč výrazně jiné barvy než jsou terče ostatní užívané při závodě nebo při tréninku byly vypuštěny dva (2) terče místo jednotlivého byl vypuštěn terč z nesprávné věže střelec vystřelil mimo pořadí došlo k současnému výstřelu ne více než dvakrát v dané položce pohotovostní postoj střelce je nesprávný a střelec dosud nebyl v dané položce z tohoto důvodu napomínán rozhodčí zjistil první porušení časového limitu rozhodčí zjistil první přešlap v dané položce je rozhodčí přesvědčen, že byl střelec viditelně vyrušen vnějším vlivem poté, co vydal povel k vypuštění terče rozhodčí nemohl z jakéhokoliv důvodu rozhodnout, jestli byl kterýkoliv z terčů zasažen nebo ne (v takovémto případě před konečným rozhodnutím musí rozhodčí nejprve provést konzultaci s pomocnými rozhodčími) došlo k uznatelné závadě zbraně či střeliva S: Nepravidelný terč musí být ohlášen, pokud střelec nevystřelil, když: byl terč vypuštěn před povelem střelce terč byl vypuštěn po stanoveném časovém limitu tří (3) sekund (viz Poznámka) má terč nepravidelnou dráhu letu (viz Poznámka) došlo k uznatelné závadě na zbrani či střelivu 1. vydání Autorská práva ČSS (ISSF) 31

Pravidla sportovní střelby

Pravidla sportovní střelby Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby pro TRAP DOUBLE TRAP SKEET Platné od 1. ledna 2013 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu SHOTGUN RULES,

Více

PRO TRAP DOUBLE TRAP SKEET

PRO TRAP DOUBLE TRAP SKEET Český střelecký svaz, z.s. U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2017 PRO TRAP DOUBLE TRAP SKEET Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS, z.s. Platné od 1. ledna 2017 Z anglického originálu

Více

PROZATIMNÍ PRAVIDLA PRO SOUTĚŽE SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV (MIXED TEAM EVENTS) TRAP

PROZATIMNÍ PRAVIDLA PRO SOUTĚŽE SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV (MIXED TEAM EVENTS) TRAP PROZATIMNÍ PRAVIDLA PRO SOUTĚŽE SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV (MIXED TEAM EVENTS) TRAP AKTUALIZACE 27.09.2017 9.19. SOUTĚŽE SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV TRAP 9.19.1. Všeobecné soutěžní postupy 9.19.1.1. Soutěž. Toto pravidlo

Více

PRAVIDLA BROKOVÉ STŘELBY

PRAVIDLA BROKOVÉ STŘELBY ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ U Pergamenky 3 170 00 Praha 7-Holešovice PRAVIDLA BROKOVÉ STŘELBY pro disciplíny TRAP AUTOMATICKÝ TRAP DOUBLE TRAP SKEET Poznámka: Text na žlutém pozadí označuje změny platné od 1.1.2006.

Více

PROZATÍMNÍ PRAVIDLA PRO ZÁVODY SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV VZDUCHOVÁ PUŠKA VZDUCHOVÁ PISTOLE

PROZATÍMNÍ PRAVIDLA PRO ZÁVODY SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV VZDUCHOVÁ PUŠKA VZDUCHOVÁ PISTOLE PROZATÍMNÍ PRAVIDLA PRO ZÁVODY SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV VZDUCHOVÁ PUŠKA VZDUCHOVÁ PISTOLE Upravená verze z 9. října 2017 6.18 VZDUCHOVÁ PUŠKA, VZDUCHOVÁ PISTOLE ZÁVODY SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV 6.18.1 Obecná ustanovení

Více

Technická pravidla a všeobecná ustanovení pro brokové střelnice

Technická pravidla a všeobecná ustanovení pro brokové střelnice Technická pravidla a všeobecná ustanovení pro brokové střelnice Přeloženo z anglického originálu Technical Rules for all shooting disciplines vydaného International Shooting Sport Federation (ISSF) v roce

Více

MEZINÁRODNÍ PRAVIDLA UNIVERZÁLNÍ TRAP

MEZINÁRODNÍ PRAVIDLA UNIVERZÁLNÍ TRAP FEDERATION INTERNATIONALE DE TIR AUX ARMES SPORTIVES DE CHASSE 10, rue Médéric - 75017 PARIS FRANCE Phone: (33) 1 42 93 40 53 Fax: (33) 1 42 93 58 22 e-mail : fitasc@fitasc.com / Site: http://www.fitasc.com

Více

p r o z k o u š k y r o z h o d č í c h

p r o z k o u š k y r o z h o d č í c h ASOCIACE VÍCEÚČELOVÝCH ZÁKLADNÍCH ORGANIZACÍ TECHNICKÝCH SPORTŮ A ČINNOSTÍ ČESKÉ REPUBLIKY Z.S. Z K U Š E B N Í T E S T p r o z k o u š k y r o z h o d č í c h Testové otázky pro zkušební komisaře AVZO

Více

POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL 2013

POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL 2013 POKYNY PRO INTERPETACI ISSF PRAVIDEL 2013 Bezpečnostní praporky (čl. 6.2.2.2) V r. 2013 je povoleno používat libovolný typ bezpečnostních praporků, který odpovídá následujícím podmínkám: Barva. Bezpečnostní

Více

Opravy pravidel sportovní střelby ISSF platné od 1. 1. 2010 Technická pravidla pro všechny disciplíny

Opravy pravidel sportovní střelby ISSF platné od 1. 1. 2010 Technická pravidla pro všechny disciplíny Opravy pravidel sportovní střelby ISSF platné od 1. 1. 2010 Technická pravidla pro všechny disciplíny 6.1.4 Znalost pravidel Všichni střelci, vedoucí družstev a činovníci musí znát pravidla ISSF a musí

Více

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2012

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2012 Střelecký klub Prostějov Pořádá 5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2012 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 1. září 2012 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA LESANKA.cz Propozice závodu podle pravidel

Více

Technická pravidla pro všechny disciplíny

Technická pravidla pro všechny disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Technická pravidla pro všechny disciplíny Platné od 1.ledna 2013 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu GENERAL TECHNICAL RULES,

Více

PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY NÁRODNÍ DISCIPLÍNY

PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY NÁRODNÍ DISCIPLÍNY ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY NÁRODNÍ DISCIPLÍNY Rychlopalná vzduchová pistole 2 30 ran RVzPi 2 30 Standardní vzduchová pistole 3 20 ran StVzPi 3 20 Platí od 1. 11. 2011 Vydáno pro vnitřní

Více

3. kolo Černá Hora Cupu 2016

3. kolo Černá Hora Cupu 2016 Střelecký klub Prostějov Pořádá 3. kolo Černá Hora Cupu 2016 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 15. října 2016 Partnerem tohoto kola je: Pivovar ČERNÁ HORA Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel

Více

P E T E X Jihlava s.r.o

P E T E X Jihlava s.r.o P E T E X Jihlava s.r.o Střelnice Jihlava - Stříbrný Dvůr PROPOZICE S t ř e l e c k é s o u t ě ž e v brokové disciplíně AUTOMATICKÝ TRAP Závod se uskuteční na střelnici Jihlava Stříbrný Dvůr ve dnech

Více

1. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2011

1. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2011 Střelecký klub Prostějov Pořádá 1. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2011 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 19. března 2011 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA LESANKA.cz PROEN.cz Propozice závodu

Více

4. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2016

4. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2016 Střelecký klub Prostějov Pořádá 4. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2016 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 24. září 2016 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel

Více

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2018

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2018 Střelecký klub Prostějov Pořádá 5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2018 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 15. září 2018 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov Datum:

Více

2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018

2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018 Střelecký klub Prostějov, z.s. Pořádá 2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 30. června 2018 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov,

Více

3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2019

3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2019 Střelecký klub Prostějov Pořádá 3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2019 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 15. června 2019 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov

Více

BT 10 m BT 10 m -mix BT 50 m BT 50 m mix

BT 10 m BT 10 m -mix BT 50 m BT 50 m mix Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2017 BT 10 m BT 10 m -mix BT 50 m BT 50 m mix Druhé vydání platné od 1. ledna 2018 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického

Více

Pravidla sportovní střelby 2014. Pistolové disciplíny

Pravidla sportovní střelby 2014. Pistolové disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2014 Pistolové disciplíny Platné od 1. ledna 2014 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu Pistol Rules,

Více

PRO. BT 10 m BT 10 m -mix BT 50 m BT 50 m mix

PRO. BT 10 m BT 10 m -mix BT 50 m BT 50 m mix Český střelecký svaz, z.s. U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2017 PRO BT 10 m BT 10 m -mix BT 50 m BT 50 m mix Druhé vydání platné od 1. ledna 2018 Vydáno pro vnitřní potřebu členů

Více

PROVOZNÍ ŘÁD BROKOVÉ STŘELNICE NA HLOUČELI

PROVOZNÍ ŘÁD BROKOVÉ STŘELNICE NA HLOUČELI výtisk číslo: 2 počet listů: 16 Českomoravská myslivecká jednota, z.s., okresní myslivecký spolek Prostějov Prostějov, Pod Kosířem 3004/16, PSČ 796 01 IČ: 67777619 PROVOZNÍ ŘÁD BROKOVÉ STŘELNICE NA HLOUČELI

Více

BEZPEČNOSTNÍ ZKOUŠKY APS ČR

BEZPEČNOSTNÍ ZKOUŠKY APS ČR Příloha č. 1. BEZPEČNOSTNÍ ZKOUŠKY APS ČR TEST Tento test je teoretickou částí BZ APS ČR. Odpovědi napište rukou na určený řádek. Test, zpracovaný strojově či za užití počítače, kopírovacích a obdobných

Více

1. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018

1. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018 Střelecký klub Prostějov, z.s. Pořádá 1. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 24. března 2018 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov,

Více

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ ČESKÝ STŘELECKÝ SVZ Příručka pro rozhodčí na střelišti puškové disciplíny (ODPOVÍDÁ POKYNŮM PRO INTERPRETCI PRVIDEL VYDNÝM ISSF V DUBNU 2013) Tato příručka je určena jednak pro školení a semináře rozhodčích

Více

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2010

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2010 Střelecký klub Prostějov Pořádá 5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2010 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 19. června 2010 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA LESANKA.cz Propozice závodu podle pravidel

Více

Eggenberg Cup kolo

Eggenberg Cup kolo KLUB PRAKTICKÉ STŘEBY EGGENBERG ČESKÝ KRUMLOV za podpory a pomoci KLUBU PRAKTICKÉ STŘELBY ČESKÉ BUDĚJOVICE 10 pořádá v sobotu 12. července 2014 klubovou a náborovou soutěž Eggenberg Cup 2014 2. kolo INTERNATIONAL

Více

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ. Příručka pro rozhodčí na střelišti. puškové disciplíny

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ. Příručka pro rozhodčí na střelišti. puškové disciplíny ČESKÝ STŘELECKÝ SVZ Příručka pro rozhodčí na střelišti puškové disciplíny Tato příručka je určena jednak pro školení a semináře rozhodčích jednak pro rozhodčí na střelišti jako pomůcka pro vlastní vedení

Více

S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R v

S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R v S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R v MALÉ ODSTŘELOVAČCE ročník 2012 KALENDÁŘ ZÁVODŮ : 1.4.2012 1. kolo Varnsdorf 6.5.2012 2. kolo Nečichy 20.5.2012 3. kolo Ludvíkovice 3.6.2012 4. kolo Žalany 15.7.2012 5.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 "V Chaloupkách"

PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 V Chaloupkách PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 "V Chaloupkách" 1. Střelnice se nachází v Praze 9 - Hloubětíně, v místní části "V Chaloupkách", č. kat. 257/2 a 257/19. Majitelem a provozovatelem střelnice je

Více

DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m)

DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m) POPIS DISCIPLIN SOUTĚŽE JARNÍ CENA UNIONU V AKČNÍ STŘELBĚ Z PISTOLE KONANÉ DNE 20. BŘEZNA 2010 V POŘÍČANECH DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m) Terče: - popr - vzdálenost 9 m - 1 rána - terč

Více

Závodní položky divize jednoranné speciály

Závodní položky divize jednoranné speciály S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V MALÉ ODSTŘELOVAČCE ročník 2015 KALENDÁŘ ZÁVODŮ : 1. kolo 22.3.2015 Varnsdorf 5. kolo 26.7.2015 Žalany 2. kolo 5.4.2015 Žalany 6. kolo 16.8.2015 Ludvíkovice 3. kolo 3.5.2015

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice Pavel Céza, Jiráskova 64/13, 289 22 Lysá nad Labem Výtisk číslo: Počet výtisků : 4 Počet listů/stran: 5/9 Přílohy : 3 Provozní řád střelnice střelnice Milovice (k.ú. Jiřice) PŘÍLOHY: Příloha č.1: Situační

Více

Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 ISSF PISTOLOVÁ PRAVIDLA. pro disciplíny

Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 ISSF PISTOLOVÁ PRAVIDLA. pro disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 ISSF PISTOLOVÁ PRAVIDLA pro disciplíny Libovolná pistole Rychlopalná pistole Velkorážní pistole Standardní pistole Sportovní pistole Vzduchová pistole

Více

PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE STŘÍBRNÝ DVŮR

PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE STŘÍBRNÝ DVŮR Výtisk číslo: 3 Počet listů: 22 Josef Duben U Pivovaru 13 586 01 Jihlava IČ: 13702670 PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE STŘÍBRNÝ DVŮR Přílohy: 1. Situační nákres střelnice s vyznačením prostředků k zajištění bezpečnosti

Více

Klatovský sniper malorážka a vojenská puška

Klatovský sniper malorážka a vojenská puška Klatovský sniper malorážka a vojenská puška Střelnice SSK Klatovy 25. 8. 2012 Srdečně zveme příznivce pušek na závod Sniper Klatovy dne 25. 8. 2012 v areálu střelnice SSK Klatovy. Závod se skládá ze dvou

Více

ČESKOMORAVSKÁ MYSLIVECKÁ JEDNOTA z.s. OMS Žďár nad Sázavou. si Vás dovolují pozvat na. CZUB Tour. II. závod

ČESKOMORAVSKÁ MYSLIVECKÁ JEDNOTA z.s. OMS Žďár nad Sázavou. si Vás dovolují pozvat na. CZUB Tour. II. závod ČESKOMORAVSKÁ MYSLIVECKÁ JEDNOTA z.s. OMS Žďár nad Sázanou si Vás dovolují pozvat na CZUB Tour II. závod Datum konání: 19. 5. 2018 Místo konání: Světnov Startovné: Hlavní závod 100 Kč / 50 Kč Junioři Doprovodný

Více

RICHARD GABESAM. ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA

RICHARD GABESAM. ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA RICHARD GABESAM ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA Střeleckou soutěž jednotlivců a tříčlenných družstev XII. (XVII.) ročník VZPOMÍNKA na VELKOU CENU HRADNÍ

Více

PŘESNÁ STŘELBA V ČASOVÉM LIMITU

PŘESNÁ STŘELBA V ČASOVÉM LIMITU Policejní sportovní klub UNION PRAHA sportovní střelba Popis disciplín PŘÍLOHA č. 2014/01 k pravidlům střeleckého závodu Praha, ČR, 15. března 2014 7 D 1 PŘESNÁ STŘELBA V ČASOVÉM LIMITU A (50 m střelnice)

Více

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ. Příručka pro rozhodčí na střelišti. pistolové disciplíny

ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ. Příručka pro rozhodčí na střelišti. pistolové disciplíny ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ Příručka pro rozhodčí na střelišti pistolové disciplíny Tato příručka je určena jednak pro školení a semináře rozhodčích jednak pro rozhodčí na střelišti jako pomůcka pro vlastní vedení.

Více

S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V PRŮBĚH ZÁVODU: Závodní položky divize jednoranné speciály

S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V PRŮBĚH ZÁVODU: Závodní položky divize jednoranné speciály S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V MALÉ ODSTŘELOVAČCE ročník 2016 KALENDÁŘ ZÁVODŮ : 1. kolo 13.3.2016 Varnsdorf 5. kolo 10.7.2016 Žalany 2. kolo 3.4.2016 Žalany 6. kolo 7.8.2016Varnsdorf 3. kolo 15.5.2016

Více

PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE

PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE SSK 0073 Moravská 86 688 01 Uherský Brod Kulová střelnice Uherský Brod PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE Obsah: I. Údaje o střelnici II. Odpovědné a oprávněné osoby III. Dokumentace vedená na střelnici IV. Střelecký

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice PS AVZO Křinec, okr. Nymburk Výtisk číslo: NÁVRH Počet výtisků : 1 Počet listů/ stran: 5/10 Přílohy : 2 TSČ - ČESKÉ AVZO REPUBLIKY Provozní řád střelnice PS AVZO Křinec okres Nymburk zpracovaný v členění

Více

Propozice KZR ČESKÝ POHÁR. I.kolo SKEET, TRAP. ČSS, z.s.- sportovní střelecký klub DUKLA Plzeň r.č v olympijských, brokových disciplínách

Propozice KZR ČESKÝ POHÁR. I.kolo SKEET, TRAP. ČSS, z.s.- sportovní střelecký klub DUKLA Plzeň r.č v olympijských, brokových disciplínách Propozice KZR ČESKÝ POHÁR v olympijských, brokových disciplínách SKEET, TRAP I.kolo ČSS, z.s.- sportovní střelecký klub DUKLA Plzeň r.č. 0370 1.KZR 2019 se bude konat ve dnech 19. 4. 21. 4. 2019 1 Organizační

Více

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ MÍŘENÝCH STŘELEB Z PISTOLE A ÚTOČNÉ PUŠKY KVAS. Soutěž o odznak Kvalifikace armádního střelce

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ MÍŘENÝCH STŘELEB Z PISTOLE A ÚTOČNÉ PUŠKY KVAS. Soutěž o odznak Kvalifikace armádního střelce PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ MÍŘENÝCH STŘELEB Z PISTOLE A ÚTOČNÉ PUŠKY KVAS Soutěž o odznak Kvalifikace armádního střelce Svaz vojáků v záloze ČR, z.s. 2018 1. DEFINICE Kvalifikace armádního

Více

Výklad pravidel sportovní střelby ISSF březen 2015

Výklad pravidel sportovní střelby ISSF březen 2015 Výklad pravidel sportovní střelby ISSF březen 2015 Pravidla sportovní střelby ISSF pro období 2013 až 2016 jsou v platnosti již dva roky. První Výklad pravidel vyšel v únoru 2013. Technická komise ISSF

Více

P A R K U R. Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 P I S T O L O V Á P R A V I D L A. národní střelecké disciplíny

P A R K U R. Český střelecký svaz U Pergamenky Praha 7 P I S T O L O V Á P R A V I D L A. národní střelecké disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 P I S T O L O V Á P R A V I D L A národní střelecké disciplíny E V R O P S K Ý P O L I C E J N Í P A R K U R Platnost pravidel od 1.ledna 2001 O B S A

Více

PRAVIDLA PRO STŘELBU Z TOVÁRNĚ VYRÁBĚNÉ KUŠE (Liku)

PRAVIDLA PRO STŘELBU Z TOVÁRNĚ VYRÁBĚNÉ KUŠE (Liku) PRAVIDLA PRO STŘELBU Z TOVÁRNĚ VYRÁBĚNÉ KUŠE (Liku) PLATÍ OD 1. LEDNA 2006 1 PRAVIDLA PRO STŘELBU Z TOVÁRNĚ VYRÁBĚNÉ KUŠE (Liku) OBSAH: 1) Všeobecná ustanovení 2) Bezpečnost 3) Ustanovení pro střelnice

Více

Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem

Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem Přepis přílohy nařízení vlády 315/2011, které stanoví průběh zkoušky žadatele o zbrojní průkaz 1. Základní pravidla

Více

S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V

S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V S E V E R O Č E S K Ý P O H Á R V MALÉ ODSTŘELOVAČCE ročník 2018 KALENDÁŘ ZÁVODŮ : I. kolo Žalany 1.4.2018 V. kolo Žalany 8.7.2018 II. kolo Varnsdorf 29.4.2018 VI. kolo Skalice 26.8.2018 III. kolo Nečichy

Více

Pravidla HFT. (překlad vychází z UKAHFT Pravidel 2014) 1.BEZPEČNOST

Pravidla HFT. (překlad vychází z UKAHFT Pravidel 2014) 1.BEZPEČNOST Pravidla HFT (překlad vychází z UKAHFT Pravidel 2014) 1.BEZPEČNOST 1.1.Všechny střelecké aktivity musí být prováděny v souladu s těmito pravidly. 1.2.Je povolena jakákoli vzduchová puška, pokud je v souladu

Více

Provozní řád. stálé sportovní střelnice Střeleckého klubu Jednorožec, z. s., Žirovnice č. p. 786, PSČ , IČ

Provozní řád. stálé sportovní střelnice Střeleckého klubu Jednorožec, z. s., Žirovnice č. p. 786, PSČ , IČ Provozní řád stálé sportovní střelnice Střeleckého klubu Jednorožec, z. s., Žirovnice č. p. 786, PSČ 394 68, IČ 22681353 Katastr obce: Žirovnice Pozemky: 924/2, 1086/2 Dle posudku: Vzdálenost střelby 25

Více

22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 29. 5. 2010

22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 29. 5. 2010 22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 29. 5. 2010 Srdečně zveme příznívce malorážkových pušek na závod Sniper Klatovy dne 29.5.2010 v areálu střelnice SSK Klatovy. Startovné 150,- Kč (Placeno hotově při

Více

DISCIPLINA Č. 1: ECHT STURM (střelnice 50 m)

DISCIPLINA Č. 1: ECHT STURM (střelnice 50 m) POPIS DISCIPLIN SOUTĚŽE O POHÁR NADACE POLICISTŮ A HASIČŮ V AKČNÍ STŘELBĚ Z PISTOLE KONANÉ DNE 25. KVĚTNA 2013 V POŘÍČANECH DISCIPLINA Č. 1: ECHT STURM (střelnice 50 m) Terče: - 1. POPR do spadnutí - 2.

Více

DISCIPLINA Č. 1: IGELITKA (střelnice 50 m)

DISCIPLINA Č. 1: IGELITKA (střelnice 50 m) POPIS DISCIPLIN SOUTĚŽE PRAŽSKÝ POLICISTA V AKČNÍ STŘELBĚ Z PISTOLE KONANÉ DNE 23. BŘEZNA 2013 V POŘÍČANECH DISCIPLINA Č. 1: IGELITKA (střelnice 50 m) Terče: - 1. POPR do spadnutí - 2. IPSC 3 rány - 3.

Více

Pravidla sportovní střelby Pistolové disciplíny

Pravidla sportovní střelby Pistolové disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2014 Pistolové disciplíny Platné od 1. ledna 2014 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu Pistol Rules,

Více

P R O P O Z I C E změna termínu 3.kola NÁZEV AKCE: Plechová liga 2016

P R O P O Z I C E změna termínu 3.kola NÁZEV AKCE: Plechová liga 2016 P R O P O Z I C E změna termínu 3.kola NÁZEV AKCE: Plechová liga 2016 POŘADATEL, MÍSTO KONÁNÍ: TERMÍNY KONÁNÍ: 1.kolo 9.04.16 2.kolo 14.05.16 DISCIPLINA: ORGANIZAČNÍ VÝBOR: PODMÍNKY ÚČASTI: DOKLADY: STARTOVNÉ:

Více

STŘELNICE NA HLOUČELI

STŘELNICE NA HLOUČELI Výtisk číslo: 2 Počet listů: 6 Doc. Ing. Alois SKOUPÝ, CSc. znalec v oborech ekonomika, kriminalistika a balistika zbraní a munice Ev. č. znaleckého posudku: 015/0678 Datum zpracování: 25. srpna 2015 Počet

Více

MEZINÁRODNÍ PRAVIDLA UNIVERZÁLNÍHO TRAPU

MEZINÁRODNÍ PRAVIDLA UNIVERZÁLNÍHO TRAPU FEDERATION INTERNATIONALE DE TIR AUX ARMES SPORTIVES DE CHASSE 10, rue Médéric - 75017 PARIS FRANCE Phone: (33) 1 42 93 40 53 Fax: (33) 1 42 93 58 22 e-mail: fitasc@fitasc.com site: http://www.fitasc.com

Více

PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY

PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY Č E S K Ý S T Ř E L E C K Ý S V A Z PRAVIDLA SPORTOVNÍ STŘELBY NÁRODNÍ DISCIPLÍNA Vzduchová puška na 10 m v poloze vleţe Platnost v rámci ČSS od 1. 11. 2011 Vydáno pro vnitřní potřebu ČSS. Na základě požadavků

Více

P R O P O Z I C E. SK PŘELOUČ; střelnice Přelouč; GPS 50 1'46.008"N, 15 35'1.703"E.

P R O P O Z I C E. SK PŘELOUČ; střelnice Přelouč; GPS 50 1'46.008N, 15 35'1.703E. NÁZEV AKCE: POŘADATEL, MÍSTO KONÁNÍ: TERMÍN KONÁNÍ: 25.7.2015 DRUH SOUTĚŽE: DISCIPLINA: ORGANIZAČNÍ VÝBOR: P R O P O Z I C E VII. ročník Přeloučské poppery SK PŘELOUČ; střelnice Přelouč; GPS 50 1'46.008"N,

Více

Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s

Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s 201. Pardubice z.s. Vás srdečně zve na střeleckou soutěž: poručíka i. m. Milana Štěrby POŘADATEL: 201. Pardubice z.s. Komunitní centrum pro válečné

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice Výtisk číslo: Počet výtisků: 3 Počet stran/listů: 10/5 Přílohy : 4 Provozní řád střelnice Malý Újezd PŘÍLOHY: Příloha č.1: Situace střelnice s vyznačením bezpečnostních prvků Příloha č.2: Vzor označení

Více

SELLIER & BELLOT a.s.

SELLIER & BELLOT a.s. SELLIER & BELLOT a.s. ve spolupráci s OMS Žďár nad Sázavou Mysliveckým spolkem Kněždub Mysliveckým spolkem Jestřáb pořádá seriál v lovecké kulové střelbě 14. dubna 2018 Bzenec 6. května 2018 Světnov 10.

Více

MORAVSKÝ POHÁR 2014. KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky. AVZO Za Moravou. Propozice. pořádají 4.

MORAVSKÝ POHÁR 2014. KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky. AVZO Za Moravou. Propozice. pořádají 4. KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky a AVZO Za Moravou pořádají 4. kolo MORAVSKÝ POHÁR 2014 21. červen 2014 Střelnice Otrokovice Za Moravou Propozice ALSA PRO Moravský pohár

Více

22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy

22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 29. 5. 2016 Srdečně zveme příznivce pušek na závod Klatovský malorážkový sniper, kterýž se koná dne 29. 5. 2016 v areálu střelnice SSK Klatovy. Startovné 150,- Kč (Placeno

Více

I. Závod CZUB Tour 2017 ve

I. Závod CZUB Tour 2017 ve Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Žďár nad Sázavou pořádají I. Závod CZUB Tour 2017 ve STŘELBĚ NA BĚŽÍCÍ TERČ a doprovodný závod v LOVECKÉ KULOVÉ STŘELBĚ Střelnice OMS ve

Více

Pravidla sportovní střelby

Pravidla sportovní střelby Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby pro 50m Libovolnou pistoli 25m Rychlopalnou pistoli 25m Velkorážní pistoli 25m Standardní pistoli 25m Pistoli 10m Vzduchovou

Více

ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ PROVOZNÍHO ŘÁDU STŘELNICE SSK ZLÍN - Vršava č. 3688/1

ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ PROVOZNÍHO ŘÁDU STŘELNICE SSK ZLÍN - Vršava č. 3688/1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ PROVOZNÍHO ŘÁDU STŘELNICE SSK ZLÍN - Vršava č. 3688/1 Neřízená kopie pro klubové stránky Zpracoval : PhDr. Karel Ježík Předseda SSK 9.12.1015 Stránka 1 1. Provozovatel střelnice Střelnici

Více

MORAVSKÝ POHÁR KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky. AVZO Za Moravou. Propozice. pořádají 2.

MORAVSKÝ POHÁR KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky. AVZO Za Moravou. Propozice. pořádají 2. KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky a AVZO Za Moravou pořádají 2. kolo MORAVSKÝ POHÁR 2014 26. duben 2014 Střelnice Otrokovice Za Moravou Propozice ALSA PRO Moravský pohár

Více

Rozhodnutí VV ČNROI č. 6. ze dne BEZPEČNOSTNÍ ZKOUŠKA APS ČR

Rozhodnutí VV ČNROI č. 6. ze dne BEZPEČNOSTNÍ ZKOUŠKA APS ČR Rozhodnutí VV ČNROI č. 6. ze dne 24. 6. 2009 VV ČNROI dne 24. 6. 2009 schválil úpravu rozsahu a způsobu provádění Bezpečnostních zkoušek APS ČR takto : BEZPEČNOSTNÍ ZKOUŠKA APS ČR I. Statut Bezpečnostní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. SK HUBERT Broumov VÝPIS/OPIS DOKUMENTU. STÁLÉ STŘELNICE Střeleckého klubu HUBERT Broumov Výtisk č.: 1. Obsah: VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

PROVOZNÍ ŘÁD. SK HUBERT Broumov VÝPIS/OPIS DOKUMENTU. STÁLÉ STŘELNICE Střeleckého klubu HUBERT Broumov Výtisk č.: 1. Obsah: VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ SK HUBERT Broumov VÝPIS/OPIS DOKUMENTU Výpis provedl: 10/02/2016 Ing. Palhoun v.r. Podpis:... PROVOZNÍ ŘÁD STÁLÉ STŘELNICE Střeleckého klubu HUBERT Broumov Výtisk č.: 1 Obsah: VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ SPECIFIKACE

Více

DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m)

DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m) POPIS DISCIPLIN SOUTĚŽE PODZIMNÍ PŘEBOR UNIONU V AKČNÍ STŘELBĚ Z PISTOLE KONANÉ DNE 9. ŘÍJNA 2010 V POŘÍČANECH DISCIPLINA Č. 1: AKTIVNÍ OBRANA (střelnice 50 m) Terče: - IPSCJares - vzdálenost 12 m - 3

Více

PRAVIDLA PRO STŘELBU Z HISTORICKÉ KUŠE - (Hiku)

PRAVIDLA PRO STŘELBU Z HISTORICKÉ KUŠE - (Hiku) PRAVIDLA PRO STŘELBU Z HISTORICKÉ KUŠE - (Hiku) PLATNOST OD 1.LEDNA 2006 1 PRAVIDLA PRO STŘELBU Z HISTORICKÉ KUŠE -(Hiku) OBSAH: 1) Všeobecná ustanovení 2) Bezpečnost 3) Ustanovení pro střelnice a terče

Více

CELOSTÁTNÍ PŘEBOR ČMMJ NA LOVECKÉM KOLE

CELOSTÁTNÍ PŘEBOR ČMMJ NA LOVECKÉM KOLE Českomoravská myslivecká jednota, z.s., Okresní myslivecký spolek Třebíč si Vás dovolují pozvat na CELOSTÁTNÍ PŘEBOR ČMMJ NA LOVECKÉM KOLE Datum konání: 13. května 2018 Místo konání: Střelnice OMS Třebíč,

Více

P R O P O Z I C E změna v3

P R O P O Z I C E změna v3 P R O P O Z I C E změna v3 NÁZEV AKCE: Plechová liga 2014 POŘADATEL, MÍSTO KONÁNÍ: TERMÍNY KONÁNÍ: 1.kolo 12.04.14 2.kolo 17.05.14 DISCIPLINA: ORGANIZAČNÍ VÝBOR: PODMÍNKY ÚČASTI: DOKLADY: SK PŘELOUČ; střelnice

Více

PISTOLOVÉ DISCIPLÍNY

PISTOLOVÉ DISCIPLÍNY Český střelecký svaz, z.s. U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Pravidla sportovní střelby 2017 PRO PISTOLOVÉ DISCIPLÍNY Druhé vydání platné od 1. ledna 2018 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS, z.s. Z anglického

Více

22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy

22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 22 LONG RIFLE Střelnice SSK Klatovy 2. 6. 2019 Srdečně zveme příznivce pušek na závod Klatovský malorážkový sniper, kterýž se koná dne 2. 6. 2019 v areálu střelnice SSK Klatovy. Startovné 150,- Kč (Placeno

Více

VÝPIS Z PROVOZNÍHO ŘÁDU

VÝPIS Z PROVOZNÍHO ŘÁDU VÝPIS Z PROVOZNÍHO ŘÁDU Bezpečnostní pravidla v provozovně (k seznámení) II. STANDARDNÍ ZÁSADY BEZPEČNOSTI III. ORGANIZACE STŘELBY BRNO 2011 1 II. STANDARDNÍ ZÁSADY BEZPEČNOSTI 1. PŘÍCHOD NA STŘELNICI

Více

MORAVSKÝ POHÁR KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky. AVZO Za Moravou. Propozice

MORAVSKÝ POHÁR KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky. AVZO Za Moravou. Propozice KLUB I.P.S.C. č 23 ZLÍN Asociace praktické střelby České republiky a AVZO Za Moravou pořádají 5. kolo MORAVSKÝ POHÁR 2015 12. září 2015 Střelnice Otrokovice Za Moravou Propozice Moravský pohár 2015 5.

Více

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost a členská schůze KVZ Praha 10 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost a členská schůze KVZ Praha 10 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 17.9.2016 a členská schůze KVZ Praha 10 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0111 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel

Více

DISCIPLINA Č. 1/A: OBRANA MEJDANU (střelnice 50 m, stanoviště 1)

DISCIPLINA Č. 1/A: OBRANA MEJDANU (střelnice 50 m, stanoviště 1) POPIS DISCIPLIN SOUTĚŽE O POHÁR NADACE POLICISTŮ A HASIČŮ V AKČNÍ STŘELBĚ Z PISTOLE KONANÉ DNE 31. KVĚTNA 2014 V POŘÍČANECH DISCIPLINA Č. 1/A: OBRANA MEJDANU (střelnice 50 m, stanoviště 1) Terče: 1. CR2

Více

SPORTOVNÍ KLUB POLICIE HOLEŠOV ODDÍL SPORTOVNÍ STŘELBY

SPORTOVNÍ KLUB POLICIE HOLEŠOV ODDÍL SPORTOVNÍ STŘELBY SPORTOVNÍ KLUB POLICIE HOLEŠOV ODDÍL SPORTOVNÍ STŘELBY Pořádá ve spolupráci s DERSOL s.r.o. Soutěž ve střelbě z velkorážní pušky s puškohledem do 300 m Májová cena odstřelovačů Dne 13. května 2017 Holešov

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. střelnice SK Přelouč PŘÍLOHY: Střelecký klub Přelouč. Výtisk číslo: Počet výtisků: 3 Počet listů/stran: 7/13 Přílohy: 4

PROVOZNÍ ŘÁD. střelnice SK Přelouč PŘÍLOHY: Střelecký klub Přelouč. Výtisk číslo: Počet výtisků: 3 Počet listů/stran: 7/13 Přílohy: 4 Střelecký klub Přelouč Výtisk číslo: Počet výtisků: 3 Počet listů/stran: 7/13 Přílohy: 4 PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SK Přelouč PŘÍLOHY: Situace střelnice zákres do katastrální ortofotomapy v měřítku 1 : 750

Více

MEZINÁRODNÍ PRAVIDLA LOVECKÉHO PARKÚRU

MEZINÁRODNÍ PRAVIDLA LOVECKÉHO PARKÚRU MEZINÁRODNÍ PRAVIDLA LOVECKÉHO PARKÚRU I. Definice mezinárodních pravidel loveckého parkúru II. Rozhodování soutěží III. Organizace soutěží 01/01/2019 Přeložil: Ing. Antonín Walter Překlad a revize pravidel,

Více

Prověrky ze služební přípravy. I. Prověrky ze střelecké přípravy, obsah a jejich hodnocení. 1. Písemné testy

Prověrky ze služební přípravy. I. Prověrky ze střelecké přípravy, obsah a jejich hodnocení. 1. Písemné testy Příloha č. 6 k ZPPP č. 4/2009 1. Písemné testy Prověrky ze služební přípravy I. Prověrky ze střelecké přípravy, obsah a jejich hodnocení (1) Součástí prověrek ze střelecké přípravy jsou písemné testy ze

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. střelnice SSK Přelouč PŘÍLOHY: Sportovně střelecký klub Přelouč. Výtisk číslo: Počet výtisků : 4 Počet listů: 7 Přílohy : 6

PROVOZNÍ ŘÁD. střelnice SSK Přelouč PŘÍLOHY: Sportovně střelecký klub Přelouč. Výtisk číslo: Počet výtisků : 4 Počet listů: 7 Přílohy : 6 Sportovně střelecký klub Přelouč Výtisk číslo: Počet výtisků : 4 Počet listů: 7 Přílohy : 6 PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK Přelouč PŘÍLOHY: Situace střelnice - výkres v měřítku 1 : 500 Seznam osob oprávněných

Více

Zpráva pro XXII. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se koná dne 23. února 2017

Zpráva pro XXII. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se koná dne 23. února 2017 Zpráva pro XXII. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se koná dne 23. února 2017 3.01 Doplnění statutu Městské policie Varnsdorf z důvodu doplnění přílohy č. 4 - Směrnice pro výdej zbraní a střeliva

Více

PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE

PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE výtisk číslo: 1 počet listů: 17 Klub vojáků v záloze Polná Karlovo nám. 538, 588 13 Polná IČ: 63443074 střelnice Dobroutov PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE Přílohy: 1. Situační nákres střelnice s vyznačení prostředků

Více

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO Komunitní centrum pro válečné veterány Brno ve spolupráci s Československým legionářem s.z, a ve spolupráci s ČsOL, Jednotou ČsOL Břeclav, Jihomoravskou krajskou organizací SVV ČR Vás srdečně zve na: 1.

Více

FUTSAL 3х3 a 4х4 (Mikrofutsal)

FUTSAL 3х3 a 4х4 (Mikrofutsal) ČESKÁ FEDERACE MICROFUTSALU z.s. ČESKÁ REPUBLIKA FUTSAL 3х3 a 4х4 (Mikrofutsal) Pravidla 2015 Obsah 1 Pravidlo 1- Hrací plocha... 3 1.1 Tvar hrací plochy... 3 1.2 Rozměry... 3 1.3 Dispozice... 3 1.4 Brankoviště...

Více

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO

ČESKOSLOVENSKÝ LEGIONÁŘ SOKOLSKÁ 33, PRAHA 2 TOMEŠOVA 2B, BRNO Komunitní centrum pro válečné veterány Brno Dobrovského 27c, 612 00 Brno ve spolupráci s Vojenskou nemocnicí Brno a Československým legionářem s.z, Vás srdečně zve na: 1. POŘADATEL: Komunitní centrum pro

Více

A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba a mířená střelba na přesnost 17.12.2016 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0117 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel a organizátor

Více

II. Všeobecná ustanovení mistrovství

II. Všeobecná ustanovení mistrovství Příloha č. 1 k R Ř ÚPVSP č. 8/2018 II. Všeobecná ustanovení mistrovství Čl. 1 Organizace mistrovství (1) Mistrovství ve vzájemné spolupráci pořádají a) Krajské ředitelství policie Středočeského kraje (dále

Více

24. ročník mezinárodní střelecké soutěže ZLATÝ LEV 2015. akce je pořádána k 97. výročí vzniku samostatného Československa

24. ročník mezinárodní střelecké soutěže ZLATÝ LEV 2015. akce je pořádána k 97. výročí vzniku samostatného Československa MEZINÁRODNÍ STŘELECKÁ SOUTĚŽ 24. ročník mezinárodní střelecké soutěže ZLATÝ LEV 2015 akce je pořádána k 97. výročí vzniku samostatného Československa OTEVŘENÝ EVROPSKÝ ARMÁDNÍ ŠAMPIONÁT a ŠAMPIONÁT AVZO

Více

2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2016

2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2016 Střelecký klub Prostějov Pořádá 2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2016 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 18. června 2016 Partnerem tohoto kola je: Pivovar ČERNÁ HORA Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel

Více

INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE BŘECLAV. č. 4/2019. O používání služebních zbraní a střeliva. či. i. Úvodní ustanovení

INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE BŘECLAV. č. 4/2019. O používání služebních zbraní a střeliva. či. i. Úvodní ustanovení INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE BŘECLAV č. 4/2019 O používání služebních zbraní a střeliva či. i. Úvodní ustanovení a) Tato směrnice stanoví povinnosti strážníků Městské policie Břeclav ( dále

Více

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, 120 00 PRAHA 2

ČESKOSLOVENSKÁ OBEC LEGIONÁŘSKÁ HOTEL LEGIE, SOKOLSKÁ 33, 120 00 PRAHA 2 Československá obec legionářská, Jednota Jihomoravského kraje, pořádá VII. ročník střelecké soutěže jednotlivců Memoriál Marie Ljalkové a Memoriál Padlých hrdinů za svobodu republiky a demokracii tříčlenných

Více