PATENTOVÝ SPIS ČESKÁ A SLOVENSKÁ FEDERATIVNÍ REPUBLIKA (19) FEDERÁLNÍ ÚŘAD PRO VYNÁLEZY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PATENTOVÝ SPIS ČESKÁ A SLOVENSKÁ FEDERATIVNÍ REPUBLIKA (19) FEDERÁLNÍ ÚŘAD PRO VYNÁLEZY"

Transkript

1 PATENTOVÝ SPIS ČESKÁ A SLOVENSKÁ FEDERATIVNÍ REPUBLIKA (19) (21) Číslo přihlásky: (22) Přihlášeno: (40) Zveřejněno: (47) Uděleno: (11) Číslo dokumentu: (13) Druh dokumentu: B6 (51) Int. Cl. 5 : C 09 D 163/02 (24) Oznámeno uděleni ve Věstníku: FEDERÁLNÍ ÚŘAD PRO VYNÁLEZY (73) Majitel patentu: Centrum staveb, inženýrství, zkuáeb. a porad., a.s., Praha, CS; (72) Původce vynálezu: Breda Miloslav ing., Úvaly, CS; Hireš Jaroslav RNDr. CSc., Přelouč, CS; Kincl Jaromír ing., Pardubice, CS; Šmejkal Zdeněk ing. CSc., Pardubice, CS; (54) Název vynálezu: Způsob úpravy povrchu materiálu proti úniku plynů, zejména radioaktivních (57) Anotace: Povrch materiálu se opatří vodou ředitelným nátěrovým systémem, který na 100 hmot. dílů pryskyřice, tvořené směsí 80 až 96 % hmot. epoxidové pryskyřice dlaňového typu o molekulové hmotnosti 380 až 500 a 4 až 20 % hmot. roztoku obsahujícího 45 až 55 % hmot. epoxidové pryskyřice dlaňového typu o molekulové hmotnosti 700 až 3000 esterifikované 0,5 až 40 % hmot. mastných kyselin s počtem atomů uhlíku 10 až 18, v organickém rozpouštědle, obsahuje 100 až 300 hmot. dílů tvrdidla obsahujícího 40 až 60 % hmot. produktu reakce polyaminů o počtu uhlíkových atomů 2 až 20 a dusíkových atomů 2 až 10 s nenasycenými adukty mastných kyselin s počtem atomů uhlíků 10 až 18, maleinanhydridu a formaldehydových kondenzátů ve hmot. poměru polyaminů a aduktů 1 : 0,1 až 1,2 s obsahem 40 až 60 % hmot. vody, 3 až 10 % hmot. neionogenního tenzidu a případně 1 až 10 % hmot kyseliny octové, dále obsahuje 50 až 500 hmot. dílů vody a popřípadě 1 až 600 hmot. dílů pigmentů na bázi sloučenin olova, barya, titanu, zinku a vápníku, popřípadě 1 až 250 hmot. dílů plniv, například cementu, břidlice, vápence, živce, tříděného písku a popřípadě 1 až 50 hmot. dílů aditiv, jako jsou například barviva, bioddy, přičemž nejdříve se na ošetřovaný materiál nanese penetrační nátěr, obsahující epoxidové pryskyřice, tvrdidlo a vodu, poté popřípadě tmel s obsahem pigmentů a plniv v množství 200 až 600 hmot. dílů, vztaženo na 100 hmot. dílů epoxidové pryskyřice a nakonec krytí nátěr s obsahem pigmentů a plnidel v množství do 300 hmot. dílů, vztaženo na 100 hmot. dílů epoxidové pryskyřice.

2 1 CS B6 Oblast techniky Vynález se týká způsobu úpravy povrchu materiálu proti úniku radioaktivního radonu a ostatních plynných látek z materiálů do okolí. Dosavadní stav techniky Současné stavební materiály a technologie staveb vytvářejí zdivo, které může obsahovat a uvolňovat celou řadu škodlivých nebo užitnou hodnotu snižujících plynných látek, například radioaktivní radon 222, organická alifatická a aromatická rozpouštědla, amoniak, formaldehyd, halogenorganické sloučeniny, například chlorované bifenyly, vlhkost a podobně, které unikají do obytných nebo jiných uzavřených prostor a zde ohrožují přímo nebo nepřímo lidský organismus. V případě úniku vlhkosti může docházet k poškození předmětů zde se nacházejících. Podobně negativní vlastnosti vykazují také některé nátěry obsahující organická rozpouštědla. Doposud se například zdivo obsahující radioaktivní radon 222 pouze omítalo, což nezabraňuje úniku radonu. Jiné materiály, jako například dřevotříska se na povrchu chránila různými laky, které byly více nebo méně prostupné jak pro vodní páry, tak i pro amoniak, formaldehyd a další plyny. Podstata vynálezu Uvedené nedostatky odstraňuje způsob úpravy povrchu materiálů, například zdiva nebo dřevotřísky proti úniku plynů, například radonu nebo formaldehydu, do okolí podle vynálezu, jehož podstata spočívá v tom, že se povrch materiálu opatří vodou ředitelným nátěrovým systémem, který na 100 hmot. dílů pryskyřice, tvořené směsí 80 až 96 % hmot. epoxidové pryskyřice dianového typu 0 molekulové hmotnosti 380 až 500 a 4 až 20 % hmot. roztoku obsahujícího 45 až 55 % hmot. epoxidové pryskyřice dianového typu molekulové hmotnosti 700 až esterifikované 0,5 až 40 % hmot. mastných kyselin s počtem atomů uhlíku 10 až 18, v organickém rozpouštědle, obsahuje 100 až 300 hmot. dílů tvrdidla obsahujícího 40 až 60 % hmot. produktu reakce polyaminů o počtu uhlíkových atomů 2 až 20 a dusíkových atomů 2 až 10 s nenasycenými adukty mastných kyselin s počtem uhlíků 10 až 18, maleinanhydridu a formaldehydových kondenzátů ve hmot. poměru polyaminů a aduktů 1:0,1 až 1,2 a 40 až 60 % hmot. vody a 3 až 10 % hmot. neionogenního tenzidu a popřípadě 1 až 10 % hmot. kyseliny octové, dále obsahuje 50 až 500 hmot. dílů vody a popřípadě 1 až 600 hmot. dílů pigmentů, popřípadě 1 až 250 hmot. dílů plniv a popřípadě 1 až 50 hmot. dílů aditiv. Na ošetřovaný materiál se nanese penetrační nátěr, obsahující epoxidové pryskyřice, tvrdidlo a vodu, potom popřípadě tmel s obsahem pigmentů a plniv v množství 200 až 600 hmot. dílů, vztaženo na 100 hmot. dílů epoxidové pryskyřice a nakonec krycí nátěr s obsahem pigmentů a plnidel v množství do 300 hmot. dílů, vztaženo na 100 hmot. dílů epoxidové pryskyřice. Na povrch materiálu opatřeného vrstvami nátěrového systému lze nanést hliníkovou fólii a popřípadě tapetu s polyvinylchloridovou fólií.

3 2 CS B6 Nanášení nátěrového systému se provádí štětcem, válečkem nebo bezvzduchovým stříkáním připravených směsí bezprostředně před aplikací na materiál. Životnost směsí je v průměru 4 až 10 h. Nátěry se na materiál nanáší v několika vrstvách. První vrstva obsahuje obvykle pouze- pryskyřici, tvrdidlo a vodu. Další vrstvy jsou obohaceny obsahem pigmentů a plniv. Nátěrový systém vytváří na povrchu materiálu homogenní a plynotěsný film, který zabraňuje průchodu plynných škodlivin, například radioaktivního plynu radonu 222 Ra, organických rozpouštědel, amoniaku, chlórovaných bifenylů, ale i vodní páry. Nátěrový systém zabraňuje průchodu plynů lépe než podobné rozpouštědlové epoxidové systémy, které nemají tak dobrou smáčivost k běžně vlhkému zdivu. Známé dispersní systémy na bázi polyvinylacetátu, polystyrenakrylátu nebo polyakrylátu také nejsou schopné zabránit prostupnosti plynů, protože po odpaření rozpouštědla vytvoří porézní vrstvu částic organické hmoty. Při použití nátěrového systému podle vynálezu dochází po odpaření rozpouštědel k trojrozměrnému zesítování přítomných organických látek a vytvoření jedné makromolekuly neboli k vytvoření pro plyny nepropustného filmu. Další výhodou je, že při natírání materiálu nedochází k.zamoření pracovního ovzduší výpary organických rozpouštědel. Nátěrový systém, aplikovaný podle vynálezu, vytváří také částečně bariéru proti průchodu elektromagnetického záření. Tuto funkci plní především pigmenty na bázi sloučenin obsahujících velké atomy kovů, například olovo, baryum, titan, zinek a vápník. Tyto kovy mají vysoký lineární, respektive hmotnostní absorpční koeficient vůči elektromagnetickému záření o energiích v rozmezí 100 kev až kev, které produkují jednotliví členové přírodních radioaktivních přeměnových řad, přicházejících v úvahu v stavebních materiálech. Nejčastějšími plnivy jsou cement, oxid titaničitý Ti0 2, oxid zinečnatý ZnO, síran barnatý BaS0 4, mletá břidlice a podobně. V případě vyššího obsahu uranu ve stavební hmotě nebo vyšší koncentrace jiné plynné škodliviny je možné úpravu stěny dokončit jednoduchým nebo opakovaným polepem hliníkovou fólií a tapetou s vrstvou polyvinylchloridu. Hlavní výhodou způsobu úpravy materiálu je zamezení pronikání plynů a par z ošetřených materiálů do okolí, popřípadě z okolí do materiálu, vlivem vytvoření neprodyšného filmu na povrchu materiálu. Bylo zjištěno, že navržený způsob úpravy povrchu materiálů vodou ředitelným nátěrovým systémem na bázi epoxidových pryskyřic dianového typu, jejich esterů a tvrdidla na bázi produktů reakce polyaminů s nenasycenými adukty mastných kyselin, maleinanhydridu a formaldehydu v hmot. poměru 100:100 až 300, má právě tuto vlastnost, že vytváří neprodyšný film. Vynález je blíže vysvětlen na příkladu provedení úpravy zdiva.

4 3 CS B6 Příklad Závadná stěna s omítkou se nejprve připraví k úpravě tím, že se běžným způsobem sádrou nebo vápenocementovou maltou zacelí díry a vyrovnají hrubé nerovnosti. Potom se celý povrch opatří penetračním nátěrem, který se připraví smísením 140 hmot. dílů tvrdidla, 100 hmot. dílů pryskyřice, 200 hmot. dílů vody. Po zaschnutí penetračního nátěru je možné přikročit k vyrovnání povrchu epoxidovým tmelem, který současně tvoří bariéru proti složce záření gama. Epoxidový tmel se připraví smísením 100 hmot. dílů pryskyřice, 180 hmot. dílů tvrdidla, 100 hmot. dílů síranu barnatého, 500 hmot. dílů práškového olova, 90 hmot. dílů vody, 100 hmot. dílů natriumhexametafosfátu ve formě 10% vodného roztoku. Tmel se nanáší stěrkou. Ošetření povrchu se ukončí krycím, barevným nátěrem, který se připraví smísením v 100 hmot. dílů pryskyřice, 110 hmot. dílů tvrdidla, 10 hmot. dílů neionogenního emulgátoru, 45 hmot. dílů titanové běloby, 95 hmot. dílů blanc-fixe, 60 hmot. dílů vody. Ředění vodou se provádí podle způsobu nanášení a pracovních podmínek, to je teploty podkladu a okolí. V závislosti na kvalitě podkladu a druhu mechanického namáhání se provádějí 2 až 3 nátěry s pracovní přestávkou mezi jednotlivými nátěry min. 24 h. Uzavírací nátěr určený zejména pro náročné prostředí se připraví smísením 100 hmot. dílů pryskyřice, 140 hmot. dílů tvrdidla, 100 hmot. dílů vody. K dosažení max. účinku, tj. max. snížení úniku plynů z povrchu zdiva, se konečný nátěr potáhne hliníkovou fólií, s výhodou o síle 0,035 mm, která se přilepí lepidlem. Ukončení povrchu může být provedeno nalepením tapety s polyvinylchloridovou fólií disperzním lepidlem. Touto úpravou zdiva se sníží únik radonu 222 na méně než 10 %. V nebytových prostorách může být úprava zakončena závěrečným nátěrem. Obdobným způsobem lze ošetřit materiály z dřevotřísky pojené močovinoformaldehydovou pryskyřicí. Desky z této dřevotřísky byly natřeny penetračním nátěrem a krycím nátěrem. Nátěry zadržely 90 % unikajícího formaldehydu oproti úniku formaldehydu z neošetřených desek. Byly sledovány hodnoty formaldehydu v prosávaném vzduchu zařízením, v němž byly uloženy jednotlivé desky. Množství formaldehydu v mg na m 3 je uveden v následující tabulce:

5 4 CS B6 neupravené desky desky po úpravě za týden měsíc 1/2 roku 0,36 0,48 0,39 0,46 0,44 0,66 0,022 0,022 0,029 0,031 0,024 0,030 0,031 0,057 0,031 0,054 0,026 0,028 0,052 0,060 0,019 0,016 0,010 0,043 Průmyslová využitelnost Uvedený způsob úpravy materiálu podle vynálezu je možné použít v občanské bytové výstavbě, kde bylo použito stavebních hmot s obsahem uranu nebo stavebních dílců s obsahem těkavých organických látek, například formaldehydu. Podobně je možné nalézt využití v průmyslových a zemědělských objektech, kde dochází k úniku škodlivin z povrchu stěn nebo k úniku škodlivin z nátěru předmětů, jimiž byly dříve stěny nebo předměty opatřeny za účelem jiným například dekorativním, antikorozním a podobně a nyní dochází k znehodnocení prostředí nebo látek, jež přicházejí se stěnami nebo předměty do styku například krmivo, mléko, postupným únikem škodliviny.

6 5 CS B6 PATENTOVÉ NÁROKY 1. Způsob úpravy povrchu materiálu proti úniku plynů, zejména radioaktivních, do okolí, vyznačující se tím, že se povrch materiálu opatří vodou ředitelným nátěrovým systémem, který na 100 hmot. dílů pryskyřice, tvořené směsí 80 až 96 % hmot. epoxidové pryskyřice dianového typu o molekulové hmot. 380 až 500 a 4 až 20 % hmot. roztoku obsahujícího 45 až 55 % hmot. epoxidové pryskyřice dianového typu o molekulové hmot. 700 až esterifikované 0,5 až 40 % hmot. mastných kyselin s počtem atomů uhlíku 10 až 18, v organickém rozpouštědle, obsahuje 100 až 300 hmot. dílů tvrdidla obsahujícího 40 až 60 % hmot. produktu reakce polyaminů o počtu uhlíkových atomů 2 až 20 a dusíkových atomů 2 až 10 s nenasycenými adukty mastných kyselin s počtem atomů uhlíků 10 až 18, maleinanhydridu a formaldehydových kondenzátů ve hmot. poměru polyaminů a aduktů 1:0,1 až 1,2 s obsahem 40 až 60 % hmot. vody, 3 až 10 % hmot. neionogenního tenzidu a popřípadě 1 až 10 % hmot. kyseliny octové, dále obsahuje 50 až 500 hmot. dílů vody a popřípadě 1 až 600 hmot. dílů pigmentů na bázi sloučenin olova, barya, titanu, zinku a vápníku, popřípadě 1 až 250 hmot. dílů plniv, například cementu, břidlice, vápence, živce, tříděného písku a popřípadě 1 až 50 hmot. dílů aditiv, jako jsou například barviva, biocidy, přičemž nejdříve se na ošetřený materiál nanese penetrační nátěr, obsahující epoxidové pryskyřice, tvrdidlo a vodu, potom popřípadě tmel s obsahem pigmentů a plniv v množství 200 až 600 hmot. dílů, vztaženo na 100 hmot. dílů epoxidové pryskyřice a nakonec krycí nátěr s obsahem pigmentů a plnidel v množství do 3 00 hmot. dílů, vztaženo na 100 hmot. dílů epoxidové pryskyřice. 2. Způsob podle bodu'1, vyznačující se tím, že na povrch materiálu opatřeného vrstvami nátěrového systému se nanese hliníková fólie a popřípadě tapeta s polyvinylchloridovou fólií. Konec dokumentu

PATENTOVÝ SPIS CO 00 N O. o CV1 A 61 M 36/14. (Věstník č: 08/2002) 14.04.2004. Způsob přípravy radioaktivní fólie pro aplikaci v nukleární medicíně

PATENTOVÝ SPIS CO 00 N O. o CV1 A 61 M 36/14. (Věstník č: 08/2002) 14.04.2004. Způsob přípravy radioaktivní fólie pro aplikaci v nukleární medicíně PATENTOVÝ SPIS (19) ČESKÁ REPUBLIKA (21) číslo přihlášky: 2000-4559 (22) Přihlášeno: 07.12.2000 (40) Zveřejněno: 14.08.2002 (Věstník č: 08/2002) (47) Uděleno: 27.02.04 (24) Oznámení o udělení ve Věstníku:

Více

NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ OCHRANA DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ PŘED ZNEHODNOCENÍM část 1.

NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ OCHRANA DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ PŘED ZNEHODNOCENÍM část 1. Téma: NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ OCHRANA DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ PŘED ZNEHODNOCENÍM část 1. Vypracoval: Ing. Roman Rázl TE NTO PR OJ E KT J E S POLUFINANC OVÁN EVR OPS KÝ M S OC IÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM

Více

Průmyslové povrchové úpravy VOJENSKÁ TECHNIKA.

Průmyslové povrchové úpravy VOJENSKÁ TECHNIKA. Průmyslové povrchové úpravy VOJENSKÁ TECHNIKA www.colorlak.cz POVRCHOVÁ ÚPRAVA VOJENSKÉ TECHNIKY V tomto materiálu nabízíme zákazníkům přehled používaných nátěrových systémů (NS) pro povrchovou úpravu

Více

Vulmproepox CS. Vulmproepox CS je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze složky A

Vulmproepox CS. Vulmproepox CS je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze složky A Technický list Datum vydání 04/2014 Vulmproepox CS BETONOVÉ KONSTRUKCE Popis výrobku: Vulmproepox CS je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze složky A (vodní disperze, epoxidové

Více

Technický list. Epoxyban složka A Epoxidový podlahový nátěr bezrozpouštědlový

Technický list. Epoxyban složka A Epoxidový podlahový nátěr bezrozpouštědlový Technický list Epoxyban složka A Epoxidový podlahový nátěr bezrozpouštědlový Je epoxidová dvousložková nátěrová hmota určená k venkovním i vnitřním nátěrům betonu a jiných savých materiálů. Je vhodná k

Více

Polymer beton. Použití Přírodní nebo dekorativní

Polymer beton. Použití Přírodní nebo dekorativní Polymer beton TF - PB Možnost aplikace v interiérech. Vysoká odolnost proti vlhku, vodě, ropným produktům a jiným chemickým mediím, Vyniká dlouhou životností. 18,25 KG 1m2/ 10 mm tloušťky 16+1,5+0,75 KG

Více

Ochranné nátěrové hmoty

Ochranné nátěrové hmoty Ochranné nátěrové 4 Představení společnosti MFC - MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991, jako stavební fi rma se specializací na povrchové úpravy průmyslových betonových podlah a ploch. Po dobu svého

Více

ZPŮSOB POUŽITÍ Zředěný vodou na hmotu o různé koncentraci podle specifického použití (viz technický list).

ZPŮSOB POUŽITÍ Zředěný vodou na hmotu o různé koncentraci podle specifického použití (viz technický list). KATALOG VÝROBKŮ 153 NORDLATEX Latex do cementových malt Elastomerický polymer ve vodní emulzi, který po přidání k cementovým maltám neobsahujícím vápno zvyšuje jejich přilnavost, pružnost a nepropustnost.

Více

POPIS VYNÁLEZU K AUTORSKÉMU OSVĚDČENÍ

POPIS VYNÁLEZU K AUTORSKÉMU OSVĚDČENÍ ČESKOSLOVENSKA SOCIALISTICKÁ R E P U B L I K A ( 19 ) POPIS VYNÁLEZU K AUTORSKÉMU OSVĚDČENÍ (co (23) Výstavní priorita (22) Přihlášeno 10 04 86 (21) PV 2633-86.Z Ol) (Bl) (51) Int Cl. 4 С 11 D 3/32, С

Více

Požadované parametry betonového podkladu: Pevnost v tlaku pro pochozí plochy

Požadované parametry betonového podkladu: Pevnost v tlaku pro pochozí plochy Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu Penetrace může být použit jako dvousložková epoxidová stěrka, polymermalta, výplňová zálivka nebo primer/penetrace. Verze je dále vhodná pro zhotovení pečetící

Více

277 905 ČESKÁ REPUBLIKA

277 905 ČESKÁ REPUBLIKA PATENTOVÝ SPIS (11) Číslo dokumentu: 277 905 ČESKÁ REPUBLIKA (19) Щ 8 Щ (21) Číslo přihlášky: 1619-90 (22) Přihlášeno: 02. 04. 90 (40) Zveřejněno: 18. 03. 92 (47) Uděleno: 28. 04. 93 (24) Oznámeno udělení

Více

Netkané textilie. Materiály 2

Netkané textilie. Materiály 2 Materiály 2 1 Pojiva pro výrobu netkaných textilií Pojivo je jednou ze dvou základních složek pojených textilií. Forma pojiva a jeho vlastnosti předurčují technologii a podmínky procesu pojení způsob rozmístění

Více

Vulmproepox R RH. Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze. Popis výrobku: Použití: Výhody:

Vulmproepox R RH. Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze. Popis výrobku: Použití: Výhody: Technický list Datum vydání 04/2014 Vulmproepox R RH ROPOVODY, PLYNOVODY Nátěr na železné konstrukce, antikorozní základní i vrchní nátěr. Popis výrobku: Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota

Více

NÁTĚRY NA OCHRANU FASÁDNÍCH POVRCHŮ

NÁTĚRY NA OCHRANU FASÁDNÍCH POVRCHŮ NÁTĚRY NA OCHRANU FASÁDNÍCH POVRCHŮ Kdyby tak stěny mohly mluvit! Na tisíce stěn a tisíce odstínu... Vyberte svůj příbeh! 1 O stupeň lepší! 2 3 BARVY NA OCHRANU FASÁDNÍCH POVRCHŮ 4 5 BRAVO FAS fasádní

Více

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic HET spol. s.r.o., 417 65 Ohníč u Teplic Použití: Klasický malířský tekutý nátěr do vnitřních prostor, vodou ředitelný, paropropustný, matný, vysoce kryvý a roztíratelný. struktura plyše, vysoká životnost

Více

RASANTE 1100 RASANTE 1200

RASANTE 1100 RASANTE 1200 KATALOG VÝROBKŮ STĚRKY 13 RASANTE 1100 Vápenocementová jemná dokončovací stěrka pro občanské stavby. Práškový produkt dostupný v bílé a světle šedé barvě, ideální jako jemná malta k dokončování nových

Více

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic HET spol. s.r.o., 417 65 Ohníč u Teplic Ing. Zdeněk Kratochvíl vedoucí OTS HET spol. s r.o. David Fučík produktový manažer Spojené kartáčovny a.s. Použití: Klasický malířský tekutý nátěr do vnitřních prostor,

Více

MODERNÍ EPOXIDOVÉ SYSTÉMY učiňte ze své podlahy jedinečné umělecké dílo!

MODERNÍ EPOXIDOVÉ SYSTÉMY učiňte ze své podlahy jedinečné umělecké dílo! MODERNÍ EPOXIDOVÉ SYSTÉMY učiňte ze své podlahy jedinečné umělecké dílo! Obsah: Floor Expert EP Kombinace designu a funkčnosti Designové nátěry Floor Expert splňují vysoké nároky na vizuální kvalitu a

Více

FAKTORY VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ STAVEB

FAKTORY VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ STAVEB FAKTORY VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ STAVEB Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

Zpráva o analýze. Černý Kmječ MikroAnalytika, Čelákovice J. Zacha 786/11, 250 88 Čelákovice. Jan Turský (e-mail: jantursky@seznam.

Zpráva o analýze. Černý Kmječ MikroAnalytika, Čelákovice J. Zacha 786/11, 250 88 Čelákovice. Jan Turský (e-mail: jantursky@seznam. Černý Kmječ MikroAnalytika, Čelákovice J. Zacha 786/11, 250 88 Čelákovice (+420) 608 002 454, www.mikroanalytika.cz ( mikroanalytika@firemni.cz) Čelákovice, Pro: Jan Turský (e-mail: jantursky@seznam.cz)

Více

TECHNICKÝ LIST SUPRALUX FRONTAL

TECHNICKÝ LIST SUPRALUX FRONTAL Fasádní barva Vysoká krycí schopnost Ředitelná vodou Mat INFORMACE O PRODUKTU Použití Supralux Frontal je akrylátová, fasádní barva, určená pro dekorativní malby cementových, vápenocementových a betonových

Více

IMPREGNAČNÍ PŘÍPRAVKY PRO BAZÉNY PRO BAZÉNY

IMPREGNAČNÍ PŘÍPRAVKY PRO BAZÉNY PRO BAZÉNY KATALOG VÝROBKŮ 79 NORPHEN POOL Epoxidový nátěr pro bazény. NORPHEN POOL je dvousložkový přípravek, který se připravuje k použití bezprostředně před aplikací smícháním dvou složek pomocí mechanického mixéru.

Více

KATALOG NÁTĚROVÝCH HMOT

KATALOG NÁTĚROVÝCH HMOT KATALOG NÁTĚROVÝCH HMOT KVALITA ZA DOBROU CENU COLOR S.R.O. Barvy syntetické základní Primer S 2000 Barva syntetická základní Primer S-2000 je určen pro základní nátěry kovů a dřeva pod olejové, syntetické,

Více

Epoxyban Syntetická dvousložková epoxidová nátěrová hmota pro vnitřní i venkovní nátěry betonových ploch a jiných savých materiálů.

Epoxyban Syntetická dvousložková epoxidová nátěrová hmota pro vnitřní i venkovní nátěry betonových ploch a jiných savých materiálů. Technický list Epoxyban Syntetická dvousložková epoxidová nátěrová hmota pro vnitřní i venkovní nátěry betonových ploch a jiných savých materiálů. Použití Silně zatěžované podlahy v garážích, skladech,

Více

FORMALDEHYD VE VNITŘNÍM OVZDUŠÍ STAVEB

FORMALDEHYD VE VNITŘNÍM OVZDUŠÍ STAVEB FORMALDEHYD VE VNITŘNÍM OVZDUŠÍ STAVEB Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu

Více

Technická směrnice č Nátěrové hmoty ředitelné vodou

Technická směrnice č Nátěrové hmoty ředitelné vodou Ministerstvo životního prostředí Technická směrnice č. 04-2009 kterou se stanovují požadavky a environmentál ní kritéria pro propůjčení ochranné známky Nátěrové hmoty ředitelné vodou Cílem stanovení požadavků

Více

DTM NOVÁ TECHNOLOGIE. antikorozní základní i vrchní barva DIRECT TO METAL. 11 m 2 /kg

DTM NOVÁ TECHNOLOGIE. antikorozní základní i vrchní barva DIRECT TO METAL. 11 m 2 /kg NOVÁ TECHNOLOGIE DTM DIRECT TO METAL antikorozní základní i vrchní barva 11 m 2 /kg Jednosložková antikorozní akrylátová matná barva Na všechny druhy kovů, plechů, dřevo, beton a další povrchy bez použití

Více

Elektrostaticky vodivá podlaha s drsným, protiskluzným povrchem, (dle OS 8) Elektrostaticky vodivá podlaha, s hladkým povrchem, polyuretanová

Elektrostaticky vodivá podlaha s drsným, protiskluzným povrchem, (dle OS 8) Elektrostaticky vodivá podlaha, s hladkým povrchem, polyuretanová Průmyslové podlahy Přehled podlahových systémů firmy CONICA CONIFLOOR AS-EP Elektrostaticky vodivá podlaha, s hladkým povrchem, (dle OS 8) CONIFLOOR AS-EP/R CONIFLOOR AS-PUR Elektrostaticky vodivá podlaha

Více

Penetrace a TmelY. Znalosti. Zkušenosti. Dovednosti.

Penetrace a TmelY. Znalosti. Zkušenosti. Dovednosti. Penetrace a TmelY Znalosti. Zkušenosti. Dovednosti. www.technonicol.eu Obsah Penetrace 01 TECHNONICOL 1 Penetrace 03 TECHNONICOL 2 Penetrace 04 TECHNONICOL 3 Gumoasfaltová disperzní penetrace DB 4 Tmel

Více

HET KLASIK COLOR 16 odstínů 7+1 kg ZDARMA 319,-

HET KLASIK COLOR 16 odstínů 7+1 kg ZDARMA 319,- LÉTOBARVY 7/19 HET KLASIK COLOR 16 odstínů 7+1 kg ZDARMA 319,- TÓNOVANÁ DISPERZNÍ OTĚRUVZDORNÁ BARVA doporučujeme pro obývací a komerční prostory, dětské pokoje, jídelny, chodby, kanceláře, prodejní prostory.

Více

Viscacid CB farblos Dvousložková nátěrová hmota - bezbarvá

Viscacid CB farblos Dvousložková nátěrová hmota - bezbarvá Viscacid CB farblos Dvousložková nátěrová hmota - bezbarvá Číslo výrobku: 6171 Dvousložková nátěrová hmota na bázi speciálních kombinací epoxidových pryskyřic / polyaminu odolná proti chemikáliím a neobsahující

Více

TEST. OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ stupeň základní

TEST. OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ stupeň základní Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod Vodňany, 15.5.2012 Jméno a příjmení... TEST OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ stupeň základní Zakroužkujte jednu či více správných

Více

Silikátové nátěrové systémy

Silikátové nátěrové systémy Silikátové nátěrové systémy Ideální pro historické i moderní budovy www.meffert.cz 13-0716_Profitec_Silikátové_naterove_systemy_v2.indd 1 10.4.2013 9:19:28 Profitec silikátové nátěry Přirozený pokrok ProfiTec

Více

Všeobecný stavební certifikát 04/3647/04-216-184 Certifikát o shodě

Všeobecný stavební certifikát 04/3647/04-216-184 Certifikát o shodě Technický list strana 1 Charakteristika Funkce Vzhled Zpracování Oblast použití Technická data Parametry Velmi dobrá přilnavost k minerálním podkladům. Dvousložkový podkladní nátěr bez obsahu rozpouštědel.

Více

Suché stavební směsi 1

Suché stavební směsi 1 Suché stavební směsi 1 Představení společnosti MFC MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991, jako stavební fi rma se specializací na povrchové úpravy průmyslových betonových podlah a ploch. Po dobu svého

Více

Viscacid Epoxi-Bauharz Rapid Rychletuhnoucí epoxidová pryskyřice pro stavebnictví

Viscacid Epoxi-Bauharz Rapid Rychletuhnoucí epoxidová pryskyřice pro stavebnictví Viscacid Epoxi-Bauharz Rapid Rychletuhnoucí epoxidová pryskyřice pro stavebnictví Číslo výrobku: 0907 Rychletuhnoucí epoxidová pryskyřice bez obsahu rozpouštědel a plnidel Vlastnosti výrobku: Viscacid

Více

Ing. Lubomír Kacálek III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_TDŘ0519Lepidla přírodní a syntetická lepidla

Ing. Lubomír Kacálek III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_TDŘ0519Lepidla přírodní a syntetická lepidla Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělání Vzdělávací obor Tematický okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Klíčová slova www.zlinskedumy.cz Střední odborná

Více

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic HET spol. s.r.o., 417 65 Ohníč u Teplic Použití: Klasický malířský tekutý nátěr do vnitřních prostor, vodou ředitelný, paropropustný, matný, vysoce kryvý a roztíratelný. Obj. č. 84421810 malířský válec

Více

1996D0603 CS 12.06.2003 002.001 1

1996D0603 CS 12.06.2003 002.001 1 1996D0603 CS 12.06.2003 002.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B ROZHODNUTÍ KOMISE ze dne 4. října 1996, kterým se stanoví

Více

Budeme rádi, když nás oslovíte s vašimi požadavky a společně s našimi partnery vám poskytneme maximální možný servis v zajištění vašich potřeb.

Budeme rádi, když nás oslovíte s vašimi požadavky a společně s našimi partnery vám poskytneme maximální možný servis v zajištění vašich potřeb. PRODUKTOVÝ KATALOG Představujeme vám výrobky společnosti VULM BIOTECHNOLOGY, která je členem skupiny VULM HOLDING. Výroba a vývoj je orientován na produkci vysoce kvalitních a speciálních barev a nátěrů

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.5 Karosářské Know how (Vědět jak) Kapitola

Více

EPOXY SYSTÉMY - STAVEBNÍ CHEMIE

EPOXY SYSTÉMY - STAVEBNÍ CHEMIE EPOSTYL 200 V Vodouředitelný epoxy penetrační nátěr & transparentní lak na dřevo a beton NOVÁ GENERACE VODOUŘEDITELNÝCH NÁTĚRŮ CHARAKTERISTIKA EPOSTYL 200 V dvousložková transparentní nátěrová hmota skládající

Více

LEPICÍ A STĚRKOVÉ HMOTY

LEPICÍ A STĚRKOVÉ HMOTY PENETRACE Prince Color Multigrund PGM - Základní penetrační nátěr na stěny, stropy a podlahy. Pod nátěry, omítka, obklady a samonivelační hmoty. Vodou ředitelný, pro vnitřní i vnější použití, používá se

Více

ANTI-CONDENSA TERMOIZOLAČNÍ STĚRKA V PRÁŠKU

ANTI-CONDENSA TERMOIZOLAČNÍ STĚRKA V PRÁŠKU ANTI-CONDENSA TERMOIZOLAČNÍ STĚRKA V PRÁŠKU Pro řešení problémů kondenzace vlhkosti na stěnách, hluku a vlivů teplotních změn 9 kg VNITŘNÍ - VNĚJŠÍ MIN. TLOUŠŤKA 5 mm, termoizolace v proporci k tloušťce

Více

Používá se jako nátěr kovových konstrukcí (i z lehkých kovů a slitin), jako antikorozní ochrana s vysokou mírou

Používá se jako nátěr kovových konstrukcí (i z lehkých kovů a slitin), jako antikorozní ochrana s vysokou mírou Technický list Datum vydání 04/2014 Vulmproepox RD OCELOVÉ KONSTRUKCE Antikorozní základní nátěr Popis výrobku: Vulmproepox RD je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze složky

Více

Trumf, renovace a sanace, s.r.o.

Trumf, renovace a sanace, s.r.o. Trumf, renovace a sanace, s.r.o. Posouzení objektu K zámku 214, Praha 9 Dolní Počernice z hlediska vlhkosti a vlhkostních projevů a možné postupy a návrhy řešení Zpracovatel: Zadavatel: TRUMF, renovace

Více

Fasády. vyhotovil: Břetislav Bardonek

Fasády. vyhotovil: Břetislav Bardonek Fasády vyhotovil: Břetislav Bardonek Co je fasáda Fasáda neboli průčelí je vnější stěna stavby, její konečná úprava. Bývá prolomena okny a vchody a členěna různými architektonickými prvky, například V

Více

ROZTOK. Autor: Mgr. Stanislava Bubíková. Datum (období) tvorby: Ročník: osmý. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda / Chemie / Směsi

ROZTOK. Autor: Mgr. Stanislava Bubíková. Datum (období) tvorby: Ročník: osmý. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda / Chemie / Směsi Autor: Mgr. Stanislava Bubíková ROZTOK Datum (období) tvorby: 12. 4. 2012 Ročník: osmý Vzdělávací oblast: Člověk a příroda / Chemie / Směsi 1 Anotace: Žáci se seznámí s pojmy roztok, stejnorodá směs. V

Více

J.Kubíček 2018 FSI Brno

J.Kubíček 2018 FSI Brno J.Kubíček 2018 FSI Brno Chemicko-tepelným zpracováním označujeme způsoby difúzního sycení povrchu různými prvky. Nasycujícími (resp. legujícími) prvky mohou být kovy i nekovy. Cílem chemickotepelného zpracování

Více

Silikátové vnitřní barvy

Silikátové vnitřní barvy KEIM systém Silikátové vnitřní barvy KEIM systém je řada vysoce krycích minerálních silikátových vnitřních barev. Tvoří příjemnou matovou povrchovou úpravu s odstíny od bílé a jemné pastelové barvy až

Více

Plasty v automobilovém průmyslu

Plasty v automobilovém průmyslu Plasty v automobilovém průmyslu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785, financovaného z ESF a státního

Více

Sanace betonu. Zásady

Sanace betonu. Zásady Zásady Beton jako stavební hmota se díky svým zvláštním vlastnostem osvědčil ve všech oblastech stavebnictví jako spolehlivý a neopominutelný materiál. I přesto, že je beton velmi odolný materiál, který

Více

a čištění fasád * s taráme se a vnějších tepelně izolačních kompozitních systémů weber therm

a čištění fasád * s taráme se a vnějších tepelně izolačních kompozitních systémů weber therm Údržba a čištění fasád * s taráme se a vnějších tepelně izolačních kompozitních systémů weber therm Údržba a čištění fasád a vnějších tepelně izolačních kompozitních systémů weber therm Údržba fasád a

Více

1 m PATENTOVÝ SPIS 283 198 00 0) 00 CSI (19) (13) Druh dokumentu: B6 (51) Int. Cl. e A 62 D 3/00

1 m PATENTOVÝ SPIS 283 198 00 0) 00 CSI (19) (13) Druh dokumentu: B6 (51) Int. Cl. e A 62 D 3/00 PATENTOVÝ SPIS 283 198 (19) ČESKÁ REPUBLIKA 1 m {21} Číslo přihlášky: 2106-96 (22) Přihlášeno: 17. 07. 96 (40) Zveřejněno: 14. 01. 98 {Věstník č. 1/98) (47) Uděleno: 25. 11. 97 (24) Oznámeno udělení ve

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.24 Zateplování budov minerálními deskami

Více

Název odpadu. 010307 N Jiné odpady z fyzikálního a chemického zpracování rudných nerostů obsahující nebezpečné látky x

Název odpadu. 010307 N Jiné odpady z fyzikálního a chemického zpracování rudných nerostů obsahující nebezpečné látky x 3. S NO CELIO a.s. Název odpadu 010304 N Hlušina ze zpracování sulfidické rudy obsahující kyseliny nebo kyselinotvorné látky x 010305 N Jiná hlušina obsahující nebezpečné látky x 010307 N Jiné odpady z

Více

CELULÓZOVÁ STRUKTURÁLNÍ STĚRKA CMS 15

CELULÓZOVÁ STRUKTURÁLNÍ STĚRKA CMS 15 CELULÓZOVÁ STRUKTURÁLNÍ STĚRKA CMS 15 Použití: Celulózová strukturální stěrka CMS 15 je dekorativní úprava povrchu, tvořená směsí buničiny a speciálních aditiv. Po aplikaci a důkladném vysušení v interiéru

Více

Umělý kámen užití a vlastnosti

Umělý kámen užití a vlastnosti Umělý kámen užití a vlastnosti 1. 2. 2010 Při obnově nebo restaurování kamenných objektů sochařských děl, architektonických prvků apod. se často setkáváme s potřebou doplnění chybějících částí. Jsou v

Více

POPIS VYNALEZU K AUTORSKÉMU OSVĚDČENÍ ČESKOSLOVENSKA SOCIALISTICKÁ. (Bl) ( 19 ) (22) Přihlášeno 30 06 86 (21) PV 4867-86.1

POPIS VYNALEZU K AUTORSKÉMU OSVĚDČENÍ ČESKOSLOVENSKA SOCIALISTICKÁ. (Bl) ( 19 ) (22) Přihlášeno 30 06 86 (21) PV 4867-86.1 ČESKOSLOVENSKA SOCIALISTICKÁ R E P U B L I K A ( 19 ) POPIS VYNALEZU K AUTORSKÉMU OSVĚDČENÍ (Bl) (22) Přihlášeno 30 06 86 (21) PV 4867-86.1 (51) Int. Cl. 4 G 01 T 1/164 G 21 H 3/02 H 01 J 49/04 ÚŘAD PRO

Více

PCI-Elastoprimer. Adhezní podkladová penetrace k úpravě podkladu při těsnění spár. Rozsah použití. Vlastnosti produktu

PCI-Elastoprimer. Adhezní podkladová penetrace k úpravě podkladu při těsnění spár. Rozsah použití. Vlastnosti produktu PCI-Elastoprimer Adhezní podkladová penetrace k úpravě podkladu při těsnění spár Výrobní list č.: 201 S PCI-tabulkou penetrací Rozsah použití Pro vnitřní i venkovní použití. Do spár na stěnách, podlahách

Více

Silikonové hladící prostředky. Silikonový nástřik. Ruční stříkací láhev pro silikonový hladící prostředek 500 ml nádoba bez obsahu

Silikonové hladící prostředky. Silikonový nástřik. Ruční stříkací láhev pro silikonový hladící prostředek 500 ml nádoba bez obsahu Silikonový nástřik Zlepšuje přilnavost silikonových těsnících hmot na savých, porésních podkladech ( např. beton, dřevo apod. ). Zabraňuje korozi na lesklých a pozinkovaných železných, hliníkových, ocelových,

Více

Silancolor Graffiato (1,2 mm; 1,8 mm)

Silancolor Graffiato (1,2 mm; 1,8 mm) Silancolor Graffiato (1,2 mm; 1,8 mm) Pastovitá stěrková omítková směs na bázi silikonové pryskyřice ve vodní disperzi, hydrofobní, s vysokou propustností vodních par, k aplikaci stěrkou, určená pro použití

Více

Technický list StoPox WG 100 barevný

Technický list StoPox WG 100 barevný EP podkladní nátěr, vodou ředitelný Charakteristika Použití interiér, vystavený povětrnosti na podlahových plochách pro cementem vázané podklady jako betonové plochy nebo potěry potěry se síranem vápenatým

Více

Produktový list BS-KK

Produktový list BS-KK Produktový list BS-KK Kamenný koberec Přírodní kámen, mramor, křemenný písek spojený epoxidovou pryskyřicí Charakteristika výrobku: Směs epoxidových pryskyřic s přírodním kamenivem, křemennými písky nebo

Více

FAST SIL + Tenkovrstvá silikonová omítka POUŽITÍ: FAST SIL + VLASTNOSTI: TECHNICKÝ LIST

FAST SIL + Tenkovrstvá silikonová omítka POUŽITÍ: FAST SIL + VLASTNOSTI: TECHNICKÝ LIST FAST SIL + POUŽITÍ: je vysoce kvalitní silikonová omítka určená pro ruční zhotovení tenkovrstvých šlechtěných omítek pro vnitřní i vnější použití. Může být použita na každém minerálním podkladu, který

Více

Průmyslové nátěrové hmoty

Průmyslové nátěrové hmoty Průmyslové nátěrové hmoty Společnost FEYCOLOR vznikla v Německu v roce 1948 a je trvale úzce specializována na vývoj a výrobu vysoce kvalitních průmyslových nátěrů pro oblast antikorozní ochrany, ochrany

Více

7. Tenzidy. Kationaktivní Neinogenní. Anionaktivní. Asymetrická molekula. odstranění nečistot Rozdělení podle iontového charakteru

7. Tenzidy. Kationaktivní Neinogenní. Anionaktivní. Asymetrická molekula. odstranění nečistot Rozdělení podle iontového charakteru 7. Tenzidy Tenzidy látky snižující povrchové napětí rozpouštědel usnadnění rozpouštění a odstranění nečistot Rozdělení podle iontového charakteru Anionaktivní Kationaktivní Neinogenní Detergenty čistící

Více

VÝTVARNÉ A ŠKOLNÍ POTŘEBY

VÝTVARNÉ A ŠKOLNÍ POTŘEBY VÝTVARNÉ A ŠKOLNÍ POTŘEBY Psací a kreslicí potřeby (pastelky, fixy, voskovky, tužky), lepidla, modelovací a jiné výtvarné a školní potřeby mohou i nemusí obsahovat škodlivé látky ohrožující zdraví dětí.

Více

Lepení materiálů. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D.

Lepení materiálů. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. Lepení materiálů RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. Princip Adheze Smáčivost Koheze Dělení lepidel Technologie lepení Volba lepidla Lepení kovů Zásady navrhování lepených konstrukcí Typy spojů Princip lepení Lepení

Více

Kyslík a vodík. Bezbarvý plyn, bez chuti a zápachu, asi 14krát lehčí než vzduch. Běžně tvoří molekuly H2. hydridy (např.

Kyslík a vodík. Bezbarvý plyn, bez chuti a zápachu, asi 14krát lehčí než vzduch. Běžně tvoří molekuly H2. hydridy (např. 1 Kyslík a vodík Kyslík Vlastnosti Bezbarvý reaktivní plyn, bez zápachu, nejčastěji tvoří molekuly O2. Kapalný kyslík je modrý. S jinými prvky tvoří sloučeniny oxidy (např. CO, CO2, SO2...) Výskyt Nejrozšířenější

Více

JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK)

JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK) JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK) JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU STAVEBNÍ MATERIÁLY A KONSTRUKCE (STMK) Ing. Jan Závitkovský e-mail: jan.zavitkovsky@centrum.cz

Více

Viscacid Epoxiflex-Beschichtung PH Epoxidová samonivelační podlahová hmota

Viscacid Epoxiflex-Beschichtung PH Epoxidová samonivelační podlahová hmota Viscacid Epoxiflex-Beschichtung PH Epoxidová samonivelační podlahová hmota Číslo výrobku: 6251-59 Trhliny překlenující podlahový povlak na epoxidovém základě bez obsahu rozpouštědel pro mechanicky silně

Více

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic HET spol. s.r.o., 417 65 Ohníč u Teplic Použití: Klasický malířský tekutý nátěr do vnitřních prostor, vodou ředitelný, paropropustný, matný, vysoce kryvý a roztíratelný. Obj. č. 84421810 malířský válec

Více

Přílohy: Technická informace. Bezpečnostní list. Disbopox 442. Přílohy: Technická informace. Bezpečnostní list složka A. Bezpečnostní list složka B

Přílohy: Technická informace. Bezpečnostní list. Disbopox 442. Přílohy: Technická informace. Bezpečnostní list složka A. Bezpečnostní list složka B DISBON - podlahové nátery Disbon 400 Vodou ředitelný disperzní lak na betonové podlahy ve vnitřním i vnějším prostředí. Vhodný jako nátěr pro retenční vany na oleje a motorovou naftu. Ochranný nátěr na

Více

Suché stavební směsi 1

Suché stavební směsi 1 Suché stavební směsi 1 Představení společnosti MFC MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991, jako stavební fi rma se specializací na povrchové úpravy průmyslových betonových podlah a ploch. Po dobu svého

Více

SILIKÁTOVÉ NÁTĚROVÉ SYSTÉMY

SILIKÁTOVÉ NÁTĚROVÉ SYSTÉMY SILIKÁTOVÉ NÁTĚROVÉ SYSTÉMY Ideální pro historické i moderní budovy www.meffert.cz ProfiTec silikátové nátěry Přirozený pokrok ProfiTec silikátové nátěrové systémy jsou přírodní minerální materiály s vysokým

Více

Sešit pro laboratorní práci z chemie

Sešit pro laboratorní práci z chemie Sešit pro laboratorní práci z chemie téma: Důkaz C, H, N a halogenů v organických sloučeninách autor: ing. Alena Dvořáková vytvořeno při realizaci projektu: Inovace školního vzdělávacího programu biologie

Více

PRODUKTOVÝ LIST Sikagard -750 Deco EpoCem

PRODUKTOVÝ LIST Sikagard -750 Deco EpoCem PRODUKTOVÝ LIST DEKORATIVNÍ STĚRKOVÁ HMOTA POPIS PRODUKTU je dekorativní, normálně tuhnoucí, cementová, epoxidem modifikovaná, 3- komponentní plošná stěrková hmota pro strukturované podlahy a povrstvení

Více

NANO ČISTIČKA VZDUCHU

NANO ČISTIČKA VZDUCHU FN VIRY, BAKTERIE, ALERGENY, ZÁPACH, CIGARETOVÝ KOUŘ, SBS, SMOG NANO ČISTIČKA VZDUCHU 1 NEVIDITELÁ ČISTIČKA VZDUCHU NANOČISTIČKA NENÍ PRAKTICKY VIDĚT A PŘITOM VELMI ÚČINNĚ ČISTÍ VZDUCH 2 NANOČISTIČKA NA

Více

Povrchové úpravy svislých a vodorovných konstrukcí

Povrchové úpravy svislých a vodorovných konstrukcí Povrchové úpravy svislých a vodorovných konstrukcí Povrchové úpravy Provádí kvůli zlepšení technických, užitných a estetických parametrů. Zvyšují odolnost proti mechanickým, fyzikálním, chemickým a biologickým

Více

V zařízení budou sbírány nebo vykupovány tyto druhy odpadů kategorie O ostatní : Katalogové Název odpadu

V zařízení budou sbírány nebo vykupovány tyto druhy odpadů kategorie O ostatní : Katalogové Název odpadu V zařízení budou sbírány nebo vykupovány tyto druhy odpadů kategorie O ostatní : Katalogové Název odpadu číslo 02 01 10 Kovové odpady 03 01 01 Odpadní kůra a korek 03 01 05 Piliny, hobliny, odřezky, dřevo,

Více

TEKUTÉ IMPREGNAČNÍ PŘÍPRAVKY TEKUTÉ IMPREGNAČNÍ JÍMKY A NÁDRŽE

TEKUTÉ IMPREGNAČNÍ PŘÍPRAVKY TEKUTÉ IMPREGNAČNÍ JÍMKY A NÁDRŽE KATALOG VÝROBKŮ PŘÍPRAVKY PRO 75 NORDCEM Impregnační osmotické pojivo certifikované pro styk s pitnou vodou. NORDCEM je speciální osmotické anorganické pojivo. Jeho roztok se vyznačuje schopností proniknout

Více

VDZ SILNIČNÍ BARVY LATEXOVÁ TECHNOLOGIE STROJE & BALOTINA

VDZ SILNIČNÍ BARVY LATEXOVÁ TECHNOLOGIE STROJE & BALOTINA VDZ SILNIČNÍ BARVY LATEXOVÁ TECHNOLOGIE Připravili: Svatopluk Schätz Predrag Ivanović STROJE & BALOTINA OBSAH Základní složení: Co obsahuje barva? Pigmenty Plnidla Pryskyřice Ředidla Aditiva Ředidlová

Více

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic

HET spol. s.r.o., Ohníč u Teplic HET spol. s.r.o., 417 65 Ohníč u Teplic Použití: Klasický malířský tekutý nátěr do vnitřních prostor, vodou ředitelný, paropropustný, matný, vysoce kryvý a roztíratelný. malířský válec na velké plochy,

Více

Technický list StoPrep In

Technický list StoPrep In Vodou ředitelný podkladní nátěr, testován na zdravotní nezávadnost, do interiérů Charakteristika Použití interiér na minerální a organické podklady pro následující organické a minerální vrchní omítky Vlastnosti

Více

Accento. Popis výrobku. Zpracování Technická informace. Efektní stěrková technika na organické bázi pro použití v interiéru i exteriéru.

Accento. Popis výrobku. Zpracování Technická informace. Efektní stěrková technika na organické bázi pro použití v interiéru i exteriéru. Technická informace Accento Efektní stěrková technika na organické bázi pro použití v interiéru i exteriéru. Popis výrobku Oblast použití Accento je stěrková technika na organické bázi sestávající ze základní

Více

Technický list StoLook Piccolo

Technický list StoLook Piccolo Charakteristika Funkce Vzhled Oblast použití Technická data Výrobková skupina odolávající poškrábání a nárazům bez rozpouštědel a odolávající dezinfekčním prostředkům světlostálá snadno čistitelná mechanicky

Více

Technický list StoPox WL 150 transparentní

Technický list StoPox WL 150 transparentní EP vodou ředitelný lak, bezbarvý, s nízkým obsahem emisí Charakteristika Použití interiér na podlahových plochách pro cementem vázané podklady potěry na bázi síranu vápenatého a hořečnatého podle EN 13813

Více

DUM č. 4 v sadě. 24. Ch-2 Anorganická chemie

DUM č. 4 v sadě. 24. Ch-2 Anorganická chemie projekt GML Brno Docens DUM č. 4 v sadě 24. Ch-2 Anorganická chemie Autor: Aleš Mareček Datum: 26.09.2014 Ročník: 2A Anotace DUMu: Materiál je určen pro druhý ročník čtyřletého a šestý ročník víceletého

Více

EPOXY SYSTÉMY STAVEBNÍ CHEMIE

EPOXY SYSTÉMY STAVEBNÍ CHEMIE CHS-EPOXY 516 Univerzální pojivo pro vodou ředitelné epoxy systémy CHARAKTERISTIKA CHS-EPOXY 516 (složka A systému) a pigmentované tvrdidlo TELALIT 80 resp. tvrdidlo TELALIT 170 (složka B systému ) tvoří

Více

CO JE AKVATRON? VÝHODY IZOLACÍ AKVATRONEM

CO JE AKVATRON? VÝHODY IZOLACÍ AKVATRONEM CO JE AKVATRON? Tento hydroizolační systém se řadí do skupiny silikátových hydroizolačních hmot, které pracují na krystalizační bázi. Hydroizolační systém AKVATRON si již získal mezi těmito výrobky své

Více

Směsi, roztoky. Disperzní soustavy, roztoky, koncentrace

Směsi, roztoky. Disperzní soustavy, roztoky, koncentrace Směsi, roztoky Disperzní soustavy, roztoky, koncentrace 1 Směsi Směs je soustava, která obsahuje dvě nebo více chemických látek. Mezi složkami směsi nedochází k chemickým reakcím. Fyzikální vlastnosti

Více

Běžná výroba ve 37 odstínech, baleno po 0,5 litru v opakovaně použitelných polyethylenových lahvích.

Běžná výroba ve 37 odstínech, baleno po 0,5 litru v opakovaně použitelných polyethylenových lahvích. Email: chempro@tiscali.cz Lihové mořidlo CHEMOXYL Standardní roztok organických barviv v technickém etylalkoholu. Vhodné pro veškerá interiérová použití na dřevo (nábytek, obklad, dřev. doplňky). Po zaschnutí

Více

epoxidová pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty. není hořlavá kapalina není hořlavá kapalina cca 500 g/m 2 cca 1 100 g/m 2 cca 1 700 g/m 2

epoxidová pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty. není hořlavá kapalina není hořlavá kapalina cca 500 g/m 2 cca 1 100 g/m 2 cca 1 700 g/m 2 PCI-Rigamuls S 30 Pojivo z reaktivní pryskyřice pro zhotovení chemicky odolných spárovacích a pokládacích malt pro obklady dlaždicemi Výrobní list č.: 143 Vlastnosti produktu Odolný proti chemikáliím,

Více

düfa Akrylátová univerzální barva AUB (Wetterschutz Farbe)

düfa Akrylátová univerzální barva AUB (Wetterschutz Farbe) düfa Akrylátová univerzální barva AUB (Wetterschutz Farbe) Univerzální nátěrová hmota pro vnitřní a vnější použití. S krycí schopností. Ředitelná vodou. Vysoce odolná proti povětrnostním podmínkám. Vhodná

Více

Rozsah použití Pro vnitřní i venkovní použití. Do spár na stěnách, podlahách a stropech. Jako penetrace boků spár před nanesením spárovacích

Rozsah použití Pro vnitřní i venkovní použití. Do spár na stěnách, podlahách a stropech. Jako penetrace boků spár před nanesením spárovacích Technický list č.: 201 PCI Elastoprimer Adhezní podkladová penetrace k úpravě podkladu při těsnění spár. S tabulkou penetrací PCI. Rozsah použití Pro vnitřní i venkovní použití. Do spár na stěnách, podlahách

Více

Povrchová úprava železa, oceli a kovů

Povrchová úprava železa, oceli a kovů Povrchová úprava železa, oceli a kovů Povrchová úprava kovů je snadná Železo, ocel a další kovy vyžadují ochranu proti korozi. Neošetřené kovové výrobky a konstrukce mají bez vhodné povrchové úpravy velmi

Více

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332 Úvodní obrazovka Menu (vlevo nahoře) Návrat na hlavní stránku Obsah Výsledky Poznámky Záložky edunet Konec Chemie 1 (pro 12-16 let) LangMaster Obsah (střední část) výběr tématu - dvojklikem v seznamu témat

Více

Úvod do biochemie. Vypracoval: RNDr. Milan Zimpl, Ph.D.

Úvod do biochemie. Vypracoval: RNDr. Milan Zimpl, Ph.D. Úvod do biochemie Vypracoval: RNDr. Milan Zimpl, Ph.D. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Co je to biochemie? Biochemie je chemií živých soustav.

Více

Název odpadu. 010307 N Jiné odpady z fyzikálního a chemického zpracování rudných nerostů obsahující nebezpečné látky x

Název odpadu. 010307 N Jiné odpady z fyzikálního a chemického zpracování rudných nerostů obsahující nebezpečné látky x 5. Stabilizace CELIO a.s. Název odpadu 010304 N Hlušina ze zpracování sulfidické rudy obsahující kyseliny nebo kyselinotvorné látky x 010305 N Jiná hlušina obsahující nebezpečné látky x 010307 N Jiné odpady

Více